pátek 29. ledna 2010

MOBY DICK: Nebetyční troubové

Prezident Obama ruší americký kosmický program pilotovaných letů

******************************************************************

Neděle 24. ledna 2010

Pavlík Bé. se na ČT hádal s Sv. Cyrdou. A tykal mu. Stále mu připomínal, že nemá lhát, když je křesťan. Pavlík  křesťan není, lhát tedy může?

Inu – zloděj volá, chyťte lháře!


Pavlík upřesňuje utracené stamiliony za Opencard - nebylo jich „skoro 900“, ale „zatím jen“ 720-730. Tady je zajímavé to slůvko „zatím“. Pavlík vysvětloval, že Opencard je něco jako rozestavěný dům. "Zatím" jsme v pátém patře – a bude jich padesát. Na to Moravec vůbec nereagoval. Totiž: Plánovaný konečný rozpočet jsou tři miliardy!!! Jak to jde dohromady s Pavlíkovýn předvánočním vyjádřením, že na Opencard už nepadnou žádné peníze? (Oprava – žádné podstatné peníze...)

Zatímco zástupci stran bývalé vládní koalice se nekřesťansky hádají, stěhuje se TOP 09, které už nestačí původní prostory do lepšího. Přechází z Revoluční ulice do Michnova paláce.

Nezisková organizace La Strada pomáhá v Česku otrokům z Východu - a totéž dělá i pro Čížky na západě. Nemá se přece za co stydět! Z neznámých důvodů svou adresu však tají. Tedy tu poštovní, jinak má veřejný mail pomoc@strada.cz.  .

Hillary Clinton řekla minulý den dosti jasně a dosti ostře: “Státy, teroristé a ti, kteří budou jednat jako jejich spojenci, musí vědět, že USA budou své sítě chránit. Ti, kteří naruší svobodný tok informací v naší společnosti, jsou hrozbou naší ekonomice, vládě a občanské společnosti“

To je dobře, diskutující pod mým deníčkem na Šamanově googlovském blogu budou pod ochranou USA – až začne po českých volbách politické zemětřesení. Co by za to dali Haiťani. Ti se modlí, aby Američani už konečně přišli do každé vísky.

I žena Moby Dicka děkuje panu Googlovi.

Pondělí 25. ledna 2010

V Davosu začíná Světové ekonomické fórum Náčelník policie příslušného kantonu se zasebevraždil.

Antisociální loňské opatření Topolánkovy vlády vyhnalo z postelí do práce 31 % marodů – oproti roku 2008. Výplata nemocenského klesla z 31,9 na 26 miliard. Toto nelidské opatření by mělo co nejdříve padnout – jen co se sejde poslanecká sněmovna. A levice ani nemusí čekat na nové volby.

Zlý ministr financí Janota přišel s návrhem, jak „zdanit milionáře“. Druhé daňové pásmo by mělo v pásmu nad 140 tisíc měsíčně být ve výši 31 %. Peníze navíc by měly přispět ke snížení rozpočtového deficitu. Euro bychom pak mohli mít do roku 2016.

Dobrotivý Jiří Paroubek však chce ochránit prostý pracující lid a takovýto podlý útok na jeho sociální jistoty ho rozhořčil. Tak především – vyšší daň má být od 100 tisíc měsíčně, a 38 %. Navíc – proč by se mělo platit ve zdravotnictví, když je přece zdarma? Jiří se skutečně zlobí:

“Plány, které Janota představil, poškozují lidi. Chybí už jen, aby si pacienti platili za chřipku, léčbu akné či operaci slepého střeva. Je zřejmé, že se pan ministr plně ztotožňuje s programem Top09 a ODS.“

Zaprodanec velkokapitálu Janota reagoval nečekaně hrubě: “Jiří Paroubek velmi nekorektně, až lživě argumentuje na moji adresu. Věci kolem konvergenčního programu si zcela jistě vymyslel.“

Stále se měnící zákony, a to s nečekanými a nepředvídatelnými nápady „zákonodárců“. Nejistá politická situace. A snaha ušetřit na daních. To jsou hlavní důvody, proč z Česka prchají firmy do „daňových rájů“. A těžko jim to „zakázat“, když třeba takový Kypr je v EU...

Viceguvernér ČNB Miroslav Singer se vměšuje do vnitřních věcí USA. Má obavy, aby záměr prezidenta Obamy restrigovat velké banky nevedl k návratu finanční krize.

Citujeme z rozhovoru s polským prezidentem Lechem Kaczyńsým, jejž dnes zveřejnily Hospodky:
“Evropa potřebuje oponenty. Potřebuje lidi, schopné postavit se proti politické korektnosti, která se často mění ve směšnost.“ (To mluvil o Klausíkovi.)

“Evropská unie je jedním z nejpodařenějších výtvorů historie, ale nemůže překračovat hranice, které se překračovat nedají.. Těmi hranicemi je existence různorodých národů a často velmi rozdílných tradic a kultur.“ (To mluvil jako Klausík.)

Úterý 26. ledna 2010

Úřady, nemocnice, autobusy. Tam se nebudou smět nosit ve Francii  burky. Rozumní francouzští imámové vyzývají k témuž – burka dnes v Evropě ženy nezahaluje, avšak naopak připoutává pozornost. A to je proti Koránu...

Antonín Charouz prodá státnímu podniku Česká pošta stovky nových dodávek. Protestují zástupci Citoënu a Mercedesu. Trend na ně prý byl diskriminující, takže se ho ani nezúčastnili. Stejně jako dalších asi dvacet prodejců. Fiat Professional, který se jediný postavil v tendru proti Charouzovi si nyní stěžuje u antimonopolního úřadu.

Ředitelství silnic a dálnic přikázalo při stavbě silnic a dálnic používat pouze „žebrované“ trubky, nikoli „korugované“. Kvalita stejná, jen jiná technologie výroby. Žebrované jsou o polovinu dražší.

Nový ředitel pražské  ZOO Bobek pouští dva ze svých pěti náměstků. Jde prý o to, aby se ušetřilo. V tom případě dosti silně zaráží, že jde o náměstky pro ekonomiku a investice.

Jízda do školy zdarma stála rozpočet Středočeského kraje 71,7 milionů korun. To je o 21 milionů víc, než kolik si Rath myslel, že utratí za tento další ze svých sociálně debilních návrhů.

Dodělávající poslanecká sněmovna musí dodělat ještě mnoho restů. Všechny partaje se však snaží v rámci předvolební zdarmé reklamy vyvrhovat ze svých vniter další a další návrhy. Takže poté, co bylo organizačním výborem navrženo zrušení 80 prvních čtení, přišli poslancové se 150 pozměňovacími návrhy! Po dvou hodinách bylo jednání odročeno – až do večera se sepisovalo, co vlastně kdo navrhl a zrušil aby bylo možno sestavit program jednání...

Středa 27. ledna 2010 Den památky holokaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

V Davosu vystoupil i prezident Sarkozy, který z výše postavení Francie v EU zcela a úplně podpořil plán amerického prezidenta O. ohledně upletení biče na bankovní kapitalisty. Na „spekulativní“ finanční obchody se má uvalit nová daň. Ne jen Amerika, celý svět se tak musí zachovat.

Daně? Zákazy?? Jen pro „velké“ banky??? Málo. Rudí Khmérové zrušili rovnou peníze. Přes noc.

(Mrtvá Kočka dodává: A nepřežila to třetina národa.)

Jiří Paroubek se postavil do čela sociálně-lidově-komunistické frakce, aby zbuldozeroval vládní návrhy ve Sněmovně. Třinácté důchod budou. Placená nemocenská? Všechny dny. Opětné navýšení rodičovské dovolené? 14 miliard v háji.

Neprošel ani návrh ministra Janoty na vypsání vládních dluhopisů za 167 miliard. Financování státního dluhu (dluhu státního socialismu) tak bude o dvě miliardy dražší. Tím je ovšem vinen pouze a pouze sám Janota, který dle všeobecně oblíbeného stínícíhou ministru financí ČSSD Bohuslava Sobotky “nezvládl výkon funkce ministra a nezajistil zákonu o státních dluhopisech dostatečnou podporu napříč všemi parlamentními stranami.“

Bohuslaví chucpe.

Jednání sněmovny je často dosti nepřehledné, takže její předseda Miloslav Vlček se v přemíře bodů jaksi ztrácí, jako obvykle. Když se mu kolegové smáli, že nechal dvakrát hlasovat o svém návrhu, ohradil se:
"Ono to není tak jednoduché, tak si nedělejte z toho srandu."

Nejvýše postavený muž ČSSD v ústavních orgánech.

K tomu žena Moby Dicka podotýká: "Ten Buldozera nevyštípe..."

Civilizovaný svět si připomíná, že před 65 lety osvobodila Rudá armáda německý vyhlazovací koncentrák Březinka u Osvětimi. Polský prezident přivítal na místě zástupce mnoha zemí, přítomen byl i izraelský premiér. Izraelský prezident zase vystoupil v Bundestagu.

Český premiér se účastnil vzpomínkového shromáždění v Senátu. Komouši z Poslanecké sněmovny jsou rozhořčeni, že nezůstal sedět na fleku, aby mohli prohlasovat svoje další rozhazovačné nápady.

Čtvrtek 28. ledna 2010100 let Adiny Mandlové

Zpráva z tisku: “ Na většině území České republiky napadlo v noci na čtvrtek několik centimetrů sněhu, který komplikuje situaci zejména na silnicích.“

D1 ve směru na Brno byla ráno uzavřena. Jako každý den.
Sazka nabídla pomoc projektu Opencard: V jejích sázkových terminálech by se dala oupenkartí karta dobíjet. Zprvu. A pak by se s ní mohlo i sázet!

Tunel kopaný z obou stran (není míněn Blanka) by se tak ideíálně propojil.

Vrchní velitel ozbrojených sil České republiky prezident VK  vystoupil ostře proti rozkazu náčelníka generálního štábu Vlastimila Picka o plošnému povinnému očkování v armádě. Nechce prý z vojáků dělat "pokusné králíky". Picek srazil podpadky a urychleně zacouval. Očkování nebude povinné a nebude pro všechny.

Americký prezident Obama přednesl svou první zprávu o stavu unie. Pro letošek slíbil vytvoření nových pracovních míst. Bude bojovat s rozpočtovými schodky. Zavede reformu zdravotnictví. A zůstane spojen s lidem. Přesněji - ohradil se proti kritice, podle které je "odtržený od problémů skutečných Američanů".


Pátek 29. ledna 2010

Mimořádné zasedání Rady obrany státu, kterého se zúčastnil i prezident a vrchní velitel ozbrojených sil Václav Klaus, rozhodlo, že vojsko bude očkováno v počtu jen 8.000, a až pokyne hlavního hygienik..

Prezident pravil: "V této chřipce vidím stejnou bublinu jako v různých globálních oteplováních." Sám se očkovat nenechá.

Ani premiér Fischer se k tomuto kroku nechystá s odůvodněním: "Nepovažuji se za osobu, která je důležitá pro chod státu."

Stejně, jako lžou a podvádějí oteplovači ve svých fámách o "globálním oteplování", stejně tak nadhodnotila WHO své pandemické zhodnocení prasecké chřipky. Předseda Zdravotnické komise Rady Evropy Wolfgang Wodarg (Němec, sociální demokrat a lékař) označil vyhlášení pandemie chřipky typu H1N1 za "jeden z největších lékařských skandálů století" . (A to jsme teprve začali.) Podle WW se tak stalo "pod nátlakem farmaceutických firem".

Moby Dick však varuje: To neznamená, že se neoteplí a že pandemie nepřijde! I Moby Dick raději bydlí ve výšce 400 m.n.m. a dal se (když to šlo, aby obvoďačka nemusela vyhodit vakcínu, k jejíž aplikaci se dostavilo jen 40 % vyzvaných)  proti chrochro chřipce naočkovat. I když už byl naočkován proti té normální...

Prezident Obama chystá v pondělí předložit rozpočet, který je seškrtán o položky na vývoj kosmického systému Constellation. Ušetří tím tři miliardy dolarů - a vyhodí osm, který už vývoj rakety Ares I, základu celého systému, stál. Američani tak nebudou mít po roce 2012 stroj, se kterým by mohli do vesmíru létat astronauti. Ani na Mars, ani na Měsíc - ani na ISS, která sama stála sto miliard - a není ještě dostavěna!!! NASA se prý má věnovat Barackovu koníčku: "zkoumání klimatických změn" (což pochopitelně už dlouho činí).
Obama přitom v předvolebním boji návrat na Měsíc a do kosmu podpořil. Jenže dneska brání svůj obrat slovy s poukazem na to, že každá domácnost musí šetřit, když nemá peníze. A je nutné tedy omezit "zbytečné výdaje".
PREZIDENT OBAMA JE SKUTEČNĚ TROUBA. A to přímo nebetyčný. Připomíná nemlich ty české rodinky, které si nekoupí počítač - ale plazmovou televizi ano. Stamiliardy futruje do neperspektivních automobilek a výzkum škrtí. Kosmický vývoj přitom generuje pět či padesát dolarů z jednoho vloženého (prosím milé komentátory, aby tento vágní údaj upřesnili). Přináší hlavně nové technologie, které předtím nikdo nevynalezl, protože "toho nebylo potřeba". Až když tady ty technologie byly, tak se ukázalo, jak důležité jsou pro technický i společenský pokrok.

Prezident Kennedy, jehož Obi vyhlašuje za svůj vzor, vyhlásil jako cíl amerického národa Měsíc. V těchto závodech proběhla skutečná třetí světová válka, kterou Američani vyhráli. A teď se chystají prohrát čtvrtou.
A kdo nás pak ochrání před komouši - nejen na Internetu, Clintonová, he?

"Vědci" prý "přehnali" "některé" údaje o "globálním oteplování", nechal se zdánlivě rozumně slyšet hlavní vědecký poradce britské vlády profesor John Beddington. Při předpovídání klimatických změn se prý pracuje "se značnou mírou nejistoty". Jiné hlasy hovoří o "omylech" či "chybách".

Sobota 30. ledna 2010


Rozhořčená žena Moby Dicka volá silným hlasem: "Omyly? Chyby?? Přehánění??? Ale kdeže. Lži! Podvody!! A zločinné spolčení!!!  Že já jsem se dala očkovat..."


********************************************************

minulý zápis: Chytráci, podvodníci a hovada

předminulý zápis: Okázalý a nákladný nezájem o krach státu

*******************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003

Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz  

Případně si poslužte komentářem.

Předem dík! >>:)) Moby Dick

3 komentáře:

Šaman řekl(a)...

To je rozkošné. Moby měl napsáno
>>"Vědci" prý "přehnali" "některé" údaje o "globálním otelování",<<
až teď jsem mu to opravil.

Možnáže ale také dochází ke globálnímu otelování, kdo ví? Možná asi stejně, jako k tomu oteplování...
\ :-)

S.T.K. řekl(a)...

Některé věci se "stanou", k jiným "dochází".
Jak velký rozdíl je mezi větičkou "Zmýlil jsem se." a "Došlo k omylu."
"Dochází" většinou ke katastrofám: k výbuchům sopek, zemětřesení, globálnímu ote(p)lování a jiným nepříjemným věcem.
Ty obyčejnější události se prostě "stanou".

Schumacher řekl(a)...

Ano, jsou to troubové a podle toho to tak dopadne.