středa 27. ledna 2010

Nevyžádaný příspěvek

Tak jsme vypluli. Šťastně, i když trochu ve spěchu. Lanoví i plachty jsou ještě trochu v nepořádku, ale lodička jede. Ráno při snídani jsem se podíval, zda pod mým včerejším článkem nevisí nějaký komentář. Obával jsem se, jestli se do mého přístavu pro zoufalce už nevloupal nějaký rasista nebo sprosťák - a stalo se! Historicky první komentář zaslal nejen rasista, ale též sprosťák - a ještě ke všemu navíc i sadista, kryjící se ušlechtilým nickem "Větší vlastenec".
Mrknul jsem se i na diskusi pod mým včerejším článkem na Neviditelného psa - tam to tedy žije mnohem intenzivněji, teď (21:20) je tam asi 200 příspěvků. Ale - což je zajímavé - nezaregistroval jsem (alespoň při průletu) sprosté reakce. Tedy skrytě vulgární reakce, jež systém propustí. Nesouhlas jistě. Třeba strejda pedro mi oponoval:

"napsal jste: Neprozrazovali žádná obchodní či politická tajemství, jen svobodně sdělovali své názory - a nick jim umožnil vyjádřit se jako svobodným občanům. ... pardon, ale ja se zastavam prava rikat sve nazory bez obmezeni i pod svym vlastnim jmenem ... krome toho jste napsal, ze autori z kanady davno na psa kaslou ... udelejte si domaci cviceni ... ja jsem z kanady, na psa nekaslu a presto, ze pes za prispevky neplati, zatimco ja jinak nez za penize nepisu, zajem o tyto stranky jsem neztratil a prispivam i nadale ... takze co ted?"

Strejdovi z Kanady jsem se chtěl omluvit a upřesnit, že příspěvky tedy píše, což je chvályhodné - ale komentuje (snad jen zatím) neregistrovaně. Potřebnost jisté anonymity nicka v určitých případech jsem ilustroval na příkladu kolegy Moby Dicka, jehož totožnost se snažil zjistit generální ředitel konkrétních Českých Textáren. Což se mu nepodařilo. Naštěstí. Konkrétní Běsný Kokot chodil totiž do zaměstnání ozbrojen pistolí, (ze které si již i někde na silnici vystřelil na lidi, které sám označil za zlosyny). Když na tento zvyk, jež vnitřní pravidla firmy zakazovala, upozornil jistý zaměstnanec otevřeně na podnikovém intranetu, byl na den propuštěn.
(BTW: Podmanagoři té konkrétní firmy už navěky říkali každému svému generálovi (za zády, pochopitelně) "Běsný Kokot". )

Napsal jsem, odeslal jsem - ale strejda pedro se mou odpověď nedoví (na Mafře), neboť automat mi sdělil:

"Váš příspěvek nebyl uložen. Litujeme, ale redakce Neviditelného psa si nepřeje, aby se příspěvek tohoto znění objevil v diskusi. Pravděpodobně obsahuje neplacenou reklamu, vulgární slovo nebo má rasistický obsah.Pokud si myslíte, že jsme Vás poškodili, napište nám. Do mailu musíte zkopírovat níže uvedené číslo. Děkujeme za pochopení. Identifikační číslo nepovoleného příspěvku je: 38184149"

Jen jsem rychle vhodil další koment: "Takže - to už jsme tedy skutečně v perdeli, pane hrábě..." Protože si tedy komentáře nekopíruju a nezálohuju, takže origoš txt leží v mafřím archivu. A nehodlám se zdržovat nějakými trapnými urgencemi. Podobnou zkušenost zmiňuje i historicky první účastník této diskuse Větší vlastenec a zde se zlobí tam registrovaný a i zde přítomný M. Zima:

"...tento podepsaný komentář k Vašemu článku NP nedovolil.

Pane Kovanic, jste buďto zoufalec, nebo snílek. U té registrace jde přeci o normalisační censuru aplikovanou Neffem a Wágnerem. Nějaké nicky s tím nemají co dělat, jde o obsahy příspěvků. (Že se jedná o "koncentrovanou akci" MF, LN, ČT, ... a že to souvisí s volbami je očividné, ale vidět to jako útok levice na svobodu slova, je vzhledem k bolševickým manýrům českých pravicových imitátorů Neffovsky tendenční)

BTW: Je sice pravdou, že pro nacistické pronásledování Židů, Romů, ... byla rozhodujícím předpokladem registrace provedená při "sčítání lidu" pomocí kartového systému IBM (např. v Holandsku), ale na to jsou dnes účinnější a nenápadnější možnosti.

Je škoda, že jste se probudil až teď, protože svinstvo praktikoval Neff a spol. permanentně."

První poznámka: Neprobudil jsem se až teď, proti (z)rušení komentářů jsem protestoval už před sedmi lety (viz můj včerejší článek) a mělo to pro mne konkrétní nepříjemné následky. Málem jsem byl vyloučen z řad přispěvatelů. Mělo to ovšem i jeden kladný dopad - ofiš jsem se dověděl, že nejsem "členem redakce", jak jsem se z určitých logických důvodů domníval. Od té doby jsem se držel své rubriky Šamanovo doupě a cítil jsem se zodpovědný pouze za ni! (Nikoli za písání ostatních, včetně členů redakce:) Další kladný následek byl, že komentáře se pod články vrátily - i když redigované o sexistické vulgární příšernosti a další píčoviny.

Druhá poznámka: M., nedivte se, že Vás systém vyhodil, svou zmínkou o "IBM" jste musel vzbudit podezření, že by se mohlo jednat o "neplacenou reklamu".

POZOR: Už tento velmi mírný požadavek na tzv. slušnost nutí diskutující k autocenzuře. Při psaní se podvědomě vyhýbají některým slovům - bože, je "kokota" vulgární? Vulgárnější než "politik"? A lze napsat komentář k filmu "Kurvahoši gutentág" anebo hře Král Ubu, jež začíná zpropadeným "Hovnajs!"? No, ono to asi v originále znělo "Merde"! (Fakt však je, že když tímto slovem odvětila osobní Napoleonova garda u Waterloo - tak ji postříleli.) Mohu psát o facebooku - ježíšmarjá, není to reklama? Ježíšmarjá, není "ježíšmarjá" taky závadné?

Houby houbičky, anebo taky veliký kulový (nejsem už moc sprostej?) - do své rubriky na NP budu přispívat i nadále, ale komentáři tam nebudu reagovat už odteď... Ale uvidíme, třeba se psí komentující nějaké reakce ode mne dočkají - jako dnes. Uvidíme, jestli na tyto stránky po 15.2. zaskočí raptor, Mard či S.T.K. Omlouvám se všem dalším mnoha kteří mne v diskusi na Psu podpořili, že je teď nejmenuju.

K místním komentářům mám ještě další podotky:

Anonymní řekl(a)...
"na jedný lodi, pane. Nejste sám. Odhaduji, že zánik diskuse na psu (tak to nazývejme), vygeneruje nejméně sto blogů, některé budou velmi zajímavé.začaly už před Vánoci..." K tomu dodal Ivanhoe:

"... Diskuse se může podle Vašeho příkladu ze Psa přesunout na blogy těch autorů, kterým nevadí - a kteří za to budou diskutujícím stát. Jen mi je líto, že to bude znamenat konec Psa, tak jak jsme ho znali, rozpad rodiny, která se zná pod nicky a ví, co od koho očekávat, aniž by to tušila o paradoxně podstatně anonymnějších skutečných jménech, ta totiž na rozdíl od nicků nejsou jedinečná, konec diskuse vedené až na výjimky slušně a velmi často velmi informovaně, na jedné stránce k řadě témat..."

Jo, miláčkové, je to tak. Sto blogů určitě vznikne, některé i přetrvají. Ale sto malých stromků nedokáže nahradit staleté dubisko. Přesto jsem ale vysadil svůj stromeček a budu ho pilně zalívat. Ale nehodlám kácet dubisko NP, proto hodlám zalejvat i psí stránky, i když je někdo ochcává. Myslím, že NP však přetrvá. Bude jiný. On je jiný každým rokem. "Tak, jak jsme ho znali" v roce 1996 už nikdy nebude.

(Nejblíže je mu Astonova Hyena - a ta je bez komentářů.) Nebude ani takový, jak jsme ho znali v roce 1998. Kdo z dnešních jeho čtenářů pamatuje aféru ze zrušením příspěvků v únoru 2003, kdo pamatuje na aféru Klondike 2006???

K dalšímu Anonymnímu:
"A ještě poznámka. Pozoruhodné je jak někteří akademičtí "pravičáci" ignorují právo (svobodu) majitele určovat pravidla, naříkají nad podmínkami registrace jak cikán když mu berou sociální dávky."

"Majitel" má samozřejmě práva, ale jeho svoboda nesmí ohrožovat svobodu mou - to jest nesmí po mně chtít něco, co mu nenáleží. (Třeba má autorská práva.) Nesmí mně vydírat. Nesmí zneužít mé přirozené touhy po komunikaci. No, a já se mu tedy nemám upisovat, že. Přesto jsou někdy situace, že jde o rozhodování mezi tím mít svobodu - nebo mít zaměstnání. I když majitelé firem nesmějí špehovat své zaměstnance kamerami na pracovištích paušálně, jen v přesně vymezených případech. A přesto to dělají. NEZÁKONNĚ. Krom svobody (mé, podnikatele, majitele) existuje i jakási svoboda společnosti, jež je chráněna zákony, i tím zákonem nejvyšším - tedy Ústavou, bohužel ne mravností. Jinak by totiž bylo nejrozšířenějším druhem podnikání obchod s lidskými orgány i celými lidmi. A drogy, bať. A.t.d.

Samotný záměr Mafry je arciť veden přesně dle zákona 101 lomeno něco. Dnešní mánii shromažďovat osobní data však označil minulý týden v Hospodkách (už jsou ve sběru a nechci prohrabávat net:) Oldřich Kužílek za škodlivé "znečišťování informačního prostředí".

Toto nesmím pominout:
"Nemohlo mi uniknout, že jste patrně musel provést další opatření - přemístit se se svým blogem do USA."
No, jsem na Googlu. Mám tam mail. Mám tam i fotogalerie na Piccasu. Mám tam halt už z dřívějška účet. Při své sobotní návštěvě se mnou strávila dcerka hodinku u počítače, a bylo zprovozněno. Dceruška mi teď do telefonu k tomu podotýká:

"Důvodem nebylo, že je to americký, ale že je to pohodlný."

Jak už tak většina amerických věcí bývá... Nu, on i ten Google couvl před čínskými komouši (není to vulgární slovo? Určitě má rasistický obsah!) a zavedl pro čínský web cenzuru. Jenže teď se zmátořil poté, co se mu Číňani nabourali do zaregistrovaných čínských mailových schránek. Americkou firmu podpořila i americká vláda. Madam Clinton se k tomu dnes dost ostře vyjádřila, snad se to dostane i do
zítřejších novin a na zarubežný Internet... Něco v tom smyslu, že když někdo nebude ctít pravidla svobodného světa, tak že zůstane na druhé straně i s jinými zajímavými věcičkami.

Nu, neměla by tak křičet, když dluží tolik peněz...

K titulku: Napadl mne, když jsem si uvědomil, že to je na Internetu první článek, který píšu pro svou stránku (zatím jsem zde měl převzaté věci ze Psa, i z jeho archivu). Když jsem dříve bez výzvy psával do papírových novin, tak se mi občas stalo, že mi příspěvek neotiskli - i když jsem byl třeba už dříve označen za "spolupracovníka redakce". (Stalo se mi to např. u MfD, když jsem poslal písání o sudeťácích.)
Ještě v sobotu jsem plánoval, že sem budu dávat ve středu Šamanovo ze Psa, o sobotní termín mne poprosil kolega Moby Dick, jenž hodlá činit totéž se svým Deníčkem (taky kvůli možnosti svobodné diskuse). Myslel jsem si, že po 15.2.2010 se uvidí - a ono se to tak trošku vidí i teď. Zejména vaše milé komentáře si žádaly o moje okomentování. Proto vznikl tento text, neplánovaně a tak tedy i trochu neučesaně. Je to klasický "nevyžádaný příspěvek" Není už trochu dlouhej? Je.

Nashle.

\ :-) ŠAMAN

PS: Poslední podotek: Když chcete svoje jméno či nick mít uveden v nadpise příspěvku, postupujte laskavě podle návodu vlevo.


PPS 28.1.2010: Měl jsem v tomhle příspěvku, psaném v txt mnoho přelkepů, či spíš nedoklepů. Zejména „kometáře“. Teď jsem si ho konečně opravil. Automat mi místo „ochcávat“ nabídl „ovívat“ či dokonce „ocucávat“. A slovo Cikán vůbec neznal...

30 komentářů:

dcera řekl(a)...

Podotek: Zprovoznění blogu zabralo pět minut. Hodinu trvalo vycvičení otce v ovládání téhož :D

Ale dobrý, některejm to trvá týdny ;)

Jan z bezu řekl(a)...

:-)))

Anonymní řekl(a)...

Bude tento blog vybaven "rozcestníkem" na další blogy ala MOBY DICK.

Anonymní řekl(a)...

Doposud tápu, a připadám si jako slepec v neznámém prostředí. Uvidíme, řekli slepci. Good luck!
Harpyje

Šaman řekl(a)...

Ad: "Bude tento blog vybaven "rozcestníkem" na další blogy ala MOBY DICK?"

Taky zatím tápu, pluju v mlze, ale mám dobrýho Radara. Odpověď je tedy: Asi ne. To bych neurejdoval.
Pro přivázaný velrybářský člun na zádi se už tvoří zvláštní přístup, aby si Moby mohl svoje příspěvky editovat sám...

Anonymní řekl(a)...

ani čulíkárnu nezabilo zrušení diskuse, tak asi ani psa zrušení diskuse nezabije.
doufám že alespoň zde zůstane možnost setkávat se s oblíbenými glosátory, jejichž příspěvky často tvořily obsah psa spíše než to co prošlo čím dál zapšklejší redakcí.

S.T.K. řekl(a)...

Každá změna chvilku trvá. A Pes ještě vlastně nepřekročil "dedline". Takže předpokládám, že založení "tradice" bude chvilku trvat.

Ale novinka: Pan principál, "otec psa" se ozval, zda mám lepší řešení. I napsal jsem, že heslo, posílané na mailovou adresu by mohlo postačit společně s LIDSKÝM moderátorem diskuzí, který by mohl těm poněkud mentálně alternativním sprosťáčkům udělit třeba týdenní BAN a pokud by byl blb neodbytný, i BAN doživotní.
Docela jsem zvědav, zda vůbec a jak Ondřej Neff odpoví.

Větší vlastenec řekl(a)...

MUDr.Plzák měl pravdu ! Místo zatloukání, zatloukání, a ještě jednou zatloukání jsem se neprozřetelně přiznal k barvě svého zprahlého nitra, k nejtemnější černi - a hle ! Již jsem vláčen internetem ! :-(((
Ale co. Jak my pracující říkáme, honesta turpitudo est pro causa bona. Já tedy upřesním své přiznání : Ačkoli vulgarita a rasismus mých příspěvků byly známými konstantami, ban jsem dostal za neplacenou reklamu na mír, pokrok a socialismus.
(A taky za drzost. Při jisté příležitosti jsem zarputile tvrdil, že Šaman už podruhé během několika let uvedl špatné datum projevu Vůdce všeho německého lidu – 15.3.1938 místo správného 15.3.1939, a žádal jsem opakovaně p.t. velectěného redaktora Neviditelného Psa o nápravu. Leč byl jsem odmítnut s vrčením, asi jako falešně pějící koledník.)
Nuže, já jsem tedy vyloučen do konce utkání, a mohu děj jen zpovzdálí sledovat. Jsem tudíž NEOBYČEJNĚ ZVĚDAV na diskuzi na NP po 15.únoru.
Kolik hrdinů odejde s čelem hrdě vztyčeným, bez jediného ohlédnutí. Kolik se jich ohlédne, zachvěje se při pohledu na opouštěné rodné širé lány i zkrvavený písek diskusní arény. Kolik z dnešních rozhněvaných mužů a žen se obrátí, kradmo, se studem se vrátí, zpět k plným hrncům egyptským, zpět na nádherná, nyní téměř opuštěná diskusní pískoviště. :-)
Teď však dost! Dosti již bylo nikoli nejmenšího českého vlastence-internacionalisty.
Přátelé a soudruzi, vážení bezpartijní !Nenajdete-li mne doma ani na pracovišti, jsem na cestě k socialismu.
Buď práci čest !

Šaman řekl(a)...

Tak to jste byl Vy!
V dalším vydání toho článku už bylo datum opraveno - díky. Ony ty letopčty se tak sypou, že někdy si člověk plete 1848 s 1948 či 2048..

Šaman řekl(a)...

K žádanému vyjádření ON: Požadoval jsem ho, urgoval jsem ho a mám echo, že Aston k tomu něco napíše a vydá na NP pravděpodobně v pondělí. Teď už běžím do práce, večer se vracím z hosp.. e literárního klubu dost pozdě, tak se tu zatím mějte a pomějte...

raptor řekl(a)...

V záložkách Vás mám, dceři mohutně třesu pravicí, na Astona napjatě čekám a škoda, že se nemůžu vsadit o pár slovních obratů, které zaručeně použije. ;-)

RZ řekl(a)...

Po příchodu je zvykem slušně pozdravit - Dobrý den! A teď se podívám, zda je funkční spojení.

jiný Honza řekl(a)...

Šamane, díky. Jsem rád, že jsi to udělal. Jen by mě zajímalo, co Neffovi s Wagnerem přeletělo přes nos. Mám dojem, že "starý Aston" z doby před takovými 5 lety by tohle nedopustil...

N.N.Nemo řekl(a)...

Identifikační číslo nepovoleného příspěvku je: 38184149.

Oni mají čtyřicet milionů nepovolených příspěvků? A už jim někdo psal, proč ho vyhodili? A už jim někdo odpověděl?

Informace řekl(a)...

Velký Šamane,
tak jsme tady a čekáme, co bude dál. Někteří si už, doufám, osušili slzy, jiní už přestali nadávat, já osobně už mám protestování proti Psu natolik plné zuby, že jsem vypotřebovala všechna párátka. Tak tedy operativně k věci. Jak bude Blog fungovat? Dáte nám vždy nějakou aktuální zprávu nebo všeobecné téma k prodiskutování, nebo bude diskuze tematicky volná, takže bude každý mluvit o tom, co ho zajímá nebo pálí? Myslím, že volná diskuze by byla těžko zvladnutelná, alespoň pro Vás. Uchopte se vedení, Šamane, a řekněte nám, jak si Blog představujete.
Chtěli bychom, aby náš trimaran s plachtami napnutými ve větru elegantně proplouval kolem zvona klesajícímu ke dnu Titaniku Psa.(Když už jsme u té námořnické metafory.
Posádka čeká na další instrukce.

S.T.K. řekl(a)...

Tak Aston mě překvapil.
Příjemně tím, že odpověděl obratem. Ale z jeho odpovědi jsem smutný - ne kvůli Astonovi. Posuďte sami.
Píše: "Vás by bavilo to, co dělal Wagner, několik hodin denně projíždět diskuse a vyhazovat z toho svinstva, která jsou žalovatelná, kvůli kterým jste pvoláváni na policii? Prosím, založte web, mějte 30 tisíc přístupů denně, řešte tyto problémy a pak uvidíme, jaký bude váš názor.
Mějte se dobře, Váš Ondřej Neff"

Tedy - nebavilo. Já to Astonovi věřím, není důvod nevěřit. Znamená to ale mnohem horší zprávu. Celospolečenské klima se nám kazí, hůř než podnebí. Názor, ať vyslovený kdekoliv se stává napadnutelným, hranice, kdy je to či ono povoleno nejistou, ale s pomalým pohybem směrem k "Nesmí se nic, co není posvěceno..."

Posvěceno kým!? Lidmi, kteří rezignovali na svůj euroatlantický, nebo přesněji řečeno křesťanskožidovský kulturní původ a melou nesmyslnou mantru o rovnosti a SLUČITELNOSTI kultur, existencemi, které prosazují jakousi, jazykem ani etiketou nepodporovanou "genderovou rovnost", zmatenci, kteří vidí v symbolu alpské protěže jen a jen znak divize SS a nevšímají si vůbec volně šířené symboliky z druhého břehu, těch hvězd, srpů, kladívek a triček s Che Guevarou. Zato slova jako "Cikán" nebo "darebák" se nesmí objevit v souvislosti, nebo lépe: použít vůbec.

A to je to, co je na celé příhodě nejsmutnější. Policie se živě a aktivně zajímá o to, co kde kdo napsal, co si myslí. Moc, hrozně moc mi to připomíná doby, o nichž jsem se domníval, že jsou "dávno minulé".
Což o to, my staříci máme výcvik, zase si zvykneme neříkat nahlas svůj názor. Upřímně mluvit jen s dobrými přáteli (kteří zbyli).Ale co to udělá s novou generací? Vznikne další generace opatrníků nebo dokonce pokrytců?

Jsou to chvíle, kdy nelituji svého stáří. Do stejné řeky se mi podruhé fakt nechce.

žibřid řekl(a)...

1,... 2,... 3,... zkouška spojení
Pokud to vyjde, rád se budu do zdejších diskusí připojovat!

Tommy řekl(a)...

Ta sem taky tu. Zdravice vsem! Snad to tu bude aspon trochu jak na psejkovi.

I.K. řekl(a)...

S.T.K., Aston, bohužel, nevysvětluje ani co ho nutí sbírat naše adresy, ani proč slušně neosloví ve svém Psu celou komentátorskou obec.

informace řekl(a)...

Jen dodatek k té protěži. Komentář jsem k tomu článku nenapsala a tak to dodávám tady, když je o tom zmínka. Víte, kolik alpských hotelů, restaurací nebo pizzerií se jmenuje Stella alpina (protěž)? Kolik obchodů? Kromě jiného je tak nazván i sajt alpských skautů.A také autonomní politické hnutí katolického zaměření v regionu Val d'Aosta si vybralo za symbol alpskou protěž.
http://www.stella-alpina.org/movimento.aspxíte
Je to prostě symbol Alp.
A pokud jde o tvrzení pana Neffa o třiceti tisících přístupů, nevím , jestli tím míní příspěvky nebo jen návštěvy. Příspěvky se pohybují kolem 2.500 - 3.000 za den. je to úctyhodné číslo a měli by být spíš rádi než si naříkat.

Šaman řekl(a)...

Ad třicet tisících přístupů

i čtyřicet celkem na celého Psa i s podrubrikami. Když se podíváte na čtenost příspěvků , tak úvodník má vždy přes 10. tisíc - nikdo nečte všechno, ale každý něco. Viz na Psu odkaz na čtenost
http://neviditelnypes.lidovky.cz/ctenost.asp?stranka=t10_pes_den

Šaman řekl(a)...

To Informace ad Jak bude Blog fungovat?
Každý den tu bude něco. Nový článek připluje někdy mezi osmou večer a půlnocí.
Ve čtvrtek kolem desáté večer bude příspěvek do středečního Neviditelného psa, v pátek před půlnocí slíbil posílat příspěvky Moby Dick. Budete mít několik desítek minut náskok k diskusím oproti tomu, co bude na Psu.
Další dny hodlám uveřejňovat perly svého archivu, občas bude aktuální glosa.

Teď jdu přidat jednu 4 roky starší perlu, ať je zas pod čím diskutovat. Je zase - o svvobodě slova, i slova, kterému se říká "vulgární", ačkoliv není...

Šaman řekl(a)...

Sorry, překlep. Ne
"Ve čtvrtek kolem desáté večer bude příspěvek do středečního Neviditelného psa,"

Ale -
"V úterý kolem desáté večer bude příspěvek do středečního Neviditelného psa,"

Věra řekl(a)...

Tak jsem tohle doupě pěkně pročetla a myslím, že to bude slušná náhrada za neviditelného hafana (kterého čtu už od začátku - 1996). Dokonce i Větší vlastenec tu možná nebude chybět!:-)

Anonymní řekl(a)...

řekl(a,o)...
Prosím, nediskriminujte střední rod. Pachole řeklo.
Diskuse je velmi svěží. Těším se na politická školení mužstva (ženstva, pacholat) od Většího vlastence.
Šamanovi přeji inspiraci i výdrž.

Šaman řekl(a)...

No jo, no. Takhle to automaticky vygeneruje systém. Jde i o problém převodu z originální angličtiny do vesmíru české řeči.
Nejspíš to nastavili čeští mladoši, kteří jsou už vychovaní ČT, jejíž hlasatelé/moderátoři už střední rod zrušili. Si myslím.
Nebo se grafikovi nelíbila možná varianta
"Anonymní řekl(a,o)"
Anebo tam bylo původně jen "Anonymní řekl", a svoje "a" si vyboxovala genderská mafie.
Takže je to na pacholatech, kdy začnou požadovat svá rovná práva opravdu tvrdě - než jim rod zruší Ústav pro jazyk český...

Anonymní řekl(a)...

Nejsa vybaven dostatečně vysokým číslem IQ, jsem si na psu vrznul tak 1x ročně, ale četl jsem, to zase jo. Ony ty komentáře byly většinou výživnější, než to nad tím. Závěrem -dík

žibřid řekl(a)...

Žibřid neřekl(a), nýbrž napsal!
Jakoby nestačilo, když už tam musí být něco nastálo, použít dvojtečku? Ale vypovídá to o průměrném IQ genderistických grafiků ;-)

udivený řekl(a)...

Dobře, že Moby Dick a Šaman budou pokračovat mimo Psa, čtu je se zájmem (Astonovy úvodníky už dávno ne, připadají mi nudné, povrchní, napsané narychlo z povinnosti).

A snad sem budou psát i ti další, kteří měli a mají články vzbuzující neprimitivní diskusi (teď jich na Psu pár bylo docela dobrých, včetně komentářů).

A anonymita přispívání má na té pozitivní straně mince výhodu v tom, že odstraňuje případné hierarchické vztahy z reálného života (takže třeba žák či zaměstnanec může rovnocenně tlachat s učitelem či šéfem, aniž to o sobě vědí). Je docela možné, že byrokratičtí idioti, sledující "podezřelého zeleného psa", Neffa otravovali. Z Internetu jde totiž na byrokratické idioty hrůza, že se přes něj jsou lidi schopni organizovat a tak jsou hůře ovladatelní. Tlaky proti blogům a různým fejsbůkům budou sílit, politici (projde mi tohle sprosté slovo?) v tom vidí pro sebe nebezpečí (a asi oprávněně). Při budování socialismu se hlídalo, aby se lidi nemohli spojovat telefony (takže každý telefon nedostal), teď je to Internet. Snad to tu bude fungovat dobře.

Šaman řekl(a)...

Ad "A snad sem budou psát i ti další, kteří měli a mají články vzbuzující neprimitivní diskusi".

Ó ne. Další autoři sem psát nebudou. Tohle je blog, který nemá technické prostředky plnohodnotného webového deníku - tedy hlavně personální. (Míním tím svoji personu.) Nechci a nemůžu dělat konkurenci Neviditelnému psu, nechci ho "okrádat" o autory. Však na NP i nadále přispívám.

V záhlaví tohoto blogu je napsáno: Založeno pro neregistrované komentátory. To je jeho smysl. Není to primárně založeno pro autory uprchlíky. Moby Dick má výjimku, protože skutečným iniciátorem tohoto počinu je jeho žena...