sobota 13. února 2010

MOBY DICK: Řecká cesta

Státní dluhy se neplatí, státní bankrot neexistuje a USA nikdy neztratí rating AAA. Na věčné časy a nikdy jinak! ******************************************************************

Neděle 7. února 2010

"Nemyslím si, že by navýšením mateřské utrpěl státní rozpočet, čímž operují některé pravicové strany. Jde o částku 1,4 miliardy a peníze lze nalézt jinde, nemělo by to ale jít na úkor žen na mateřské, to je naprosto asociální." (Táta pracujícího lidu a našich matek místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.)
Když nemyslíš, tak alespoň počítej! A když neumíš ani počítat - tak dělej místopředsedu české strany sociální demagogie...
Česku hrozí na příští období vysoké rozpočtové schodky. Překlenovací vláda proto chce prodloužit platnost dočasných úsporných opatření.

Prezident republiky vyhlásil datum voleb do Poslanecké sněmovny na 28. a 29. května. 2010.

"V době světové nejistoty se obrana našeho území... musí přenést za jeho hranice". Aliance by se měla stát "fórem, kde se budou konzultovat bezpečnostní otázky na světové úrovni." (Generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen na mnichovské konferenci.)
Světová úroveň se okamžitě ozvala z Moskvy, která "fóru" vzkázala ústy předsedy zahraničního výboru Dumy Konstatina Kozačova: "Jakmile NATO postoupilo za své hranice, přestalo to být jeho vnitřní záležitostí."Podle tohoto kozáka má Západ prokázat, že bere "bezpečnostní obavy Moskvy vážně". V souvislosti s novou ruskou obranou doktrínou (podepsané právě na začátku zmíněné konference jako jasná výhrůžná provokace) podle které hodlají Rusové udeřit jadernými zbraněmi už v případě, že "se budou cítit ohroženi nebo budou ohroženi její spojenci", tak by bylo potřeba tato slova vzít už skutečně vážně a minimálně zkontrolovat stav dvacet až padesát let starých atombordelů...
Lepší odpovědí však je příliš nezmiňované rozhodnutí mírotvorného prezidenta Obamy - nestahovat z Evropy dvě americké bojové brigády a ponechat tu i nadále všechny čtyři.
Moby Dick se při této příležitosti ptá, kdy už konečně bude v Česku umístěna nějaká americká vojenská základna - když se Rusům nelíbí její dislokace v Rumunsku...

Rusům se toho nelíbí více:
"Česko může být členem Evropské Unie, ale nesmí to vést k protiruským tendencím." (Bývalý ruský premiér - a zpravodajec -Jevgenij Maximovič Primakov u příležitosti pražského křtu své knihy "Svět bez Ruska?".)

"Požádal jsem doktora Alího Akbara Sálelího aby začal s výrobou paliva obohaceného až na 20 %." (Mahmúd Ahmanínežád, prezident Íránské islámské republiky.) Míněn není chcemický Alí, ale atomový Alí, ředitel Íránské organizace pro jadernou energii.

Těsným výsledkem skončily prezidentské volby na Ukrajině. O asi tři procenta vyhrál ("proruský") Janukovič, který se po spláchnutí Oranžovou revolucí vrátil z kanálů, jež po něm zadělali jeho demogratičtí protivníci Juščenko s Tymošenkovou. Zatímco staronový prezident získal na východě země neuvěřitelných 95 %, na západě to bylo jen procent 5.
Evropští pozorovatelé prohlásili volby za "korektní, transparentní a čestné v souladu s kritérii EU".
Nicméně Ukrajiny jsou dnes nejméně dvě. Proto taky vítěz voleb hodlá zavést druhý státní jazyk. Tedy ruštinu. Uvidíme, který jazyk bude první. Avšak jedna dobrá zpráva pro EU tu je: Nehrozí již technické a administrativní potíže při průtoku ruského plynu a ruské ropy do sbratřené Evropy. Tedy - pokud teď MMF odklepne už schválený úvěr 4,5 miliardy dolarů. Jinak totiž ukrajinské finance zkolabují.
Btw: Země je v krizi tak hluboké, že se od podzimu nenašel žádný odvážný potápěč na post ministra financí! Ukrajina ani nemá schválený rozpočet - není jaksi co roz-počítávat, Škromachu.

"Řecko nevyhlásí státní bankrot. Prosím. V eurozóně státní bankrot neexistuje." (Komisař EU pro hospodářské a měnové záležitosti Joaquín Almunia v Davosu.)
Řecko má vážné rozpočtové problémy a čelí kritice hlavně ze strany silných zemí eurozóny. Hlavně akurátním Němcům se nelíbí, že Řecko při vstupu do eurozóny - podvádělo!!!

Pondělí 8. února 2010

Téměř 10 % nezaměstnaných přijde českou státní pokladnu měsíčně na miliard
a) 1,3 za podporu v nezaměstnanosti, b) 1,5 na nižších daních, c) 5 na nižším HDP.
I vrchní sociální demagog Jiří Paroubek hodlá zvýšit o 1 % další daň - totiž sociální tzv. "pojištění". Zlý socialista a stínící ministr průmyslu Milan Urban hodlá toto procento servat přímo zaměstnancům z výplatní pásky. Aby tak nezvýšil zaměstnavatelům "náklady práce", protože to by nebyla "dobrá cesta". Hodný socialista Škromach by naopak toto zvýšení (možná až 2,5 procenta na zdravotněsociální "pojištění" celkem) chtěl svrhnout jen na soukromokapitalisty.

Krajský soud Ústeckého kraje zrušil rozhodnutí ústeckého krajského ouřadu, podle něhož měl být v přestupkovém řízení postihnut řidič za překročení rychlosti v obci o 2 km/hod. Nejvyšší správní soud zamítl kasační stížnost ouředníků - ouřady se prý mají zabývat i tím, "zda čin vykazuje alespoň minimální míru společenské nebezpečnosti".

Výroba evropského vojenského airbusu A400M se protáhla o 4 roky a překročila rozpočet o 11 mld €. Firma Airbus "varuje" (!), že bez státní podpory přijde o práci 10.000 voličů. Francie, Španělsko a Německo půjčí 3,5 mld €. Airbus "požadoval" (!!!) ještě o miliardu více.

"Spojené státy nikdy neztratí rating AAA." (US ministr financí Timothy Geithner v reakci na úvahy ohledně plánovaného US schodku 1600 mld $.)
Nikdy? To zní skoro jako "na věčné časy"...
"Nevím, kdo jiný by v této době představoval zlatý standard." (Ekonom a bývalý představitel MMF Stanley Fischer.)
Třeba Čína? Nebo kdo bude ty státní US dluhopisy kupovat???

Zmrazení mezd ve veřejném sektoru a škrty zvláštních dávek a příspěvků státním úředníkům. To je recept, kterým řecká socialistická vláda Jorga Papandrea hodlá zabránit státnímu krachu a snížit současný 13% deficit na maastrichtských 3 % do roku 2013. Řekové se však budou za sociální dávky "rvát": Odborový svaz státních zaměstnanců ADEDY, levá ruka řeckých komunistů, naplánoval 24hodinovou stávku na tuto středu. Stávkovat budou řídící letového provozu, státní nemocnice a školy, finanční úřady a místní státní úřady. Zaměstnanci soukromého sektoru vyrazí ze závodů do ulic 24. února.
Pokud pan president návrh nepřijme, bude demonstrace přenesena na Hrad. Ach, soráč, tato poznámka se týkala 52 let staré demošky...

Úterý 9. února 2010

Řecká - ač levicová - vláda, navrhla poslední balíček záchrany krachujícího důchodového systému. Už za pět let bude věková hranice pro důchod zvýšena na 63 let, místo dnešních 61. Ruší se předčasný důchod. Jen počkej na středu, nelidská vládo! Je přece správné chtít i to, na co nemáme. A státní dluhy se přece platit nemusejí!

"Bezpečnost zákazníků je naší hlavní prioritou." (Prezident Toyoty Akio Toyoda ke kontrole vadných plynových pedálů u osmi a půl milionu stažených aut, včetně hybridů...).

"Pokud bude výsledek referenda opačný, než je můj soukromý názor, budu jej plně respektovat." (Předseda ČSSD a volební lídr v ústeckém kraji Jiří Paroubek. Krajské referendum - které "kvůli ODS" není možné, by mělo rozhodnout o prolomení limitů těžby uhlí. Soukromý názor vůdce nejsilnější partaje je "prolomit". Mohlo by to snížit nezaměstnanost.)

Hodný pražský primátor Pavel Bém (ODS) na tiskové konferenci doslova roztrhal materiál se změnami MHD, které měly rušit první a poslední spoje metra i okružní autobusové spoje. Ale šetřit by se mělo i v DP. Co takhle zrušit plán na předražené turnikety?
Šetří se jinak. Vypadá to, že ztrátového Opencardu se ujme dobrosrdečná Sazka - která tak získá statisíce vděčných sázejících zákazníků.

Zelení ministři české vlády, věrni ideologii Zelených Khmérů, vyhlásili, že nebudou plnit úkoly, které přijala tripartita proti krizi a které ve svém důsledku podporují ochranu životního prostředí! Prý "mají problémy" s dostavbou Temelína (jaderná elektrárna bez uhlíkové stopy), rekonstrukcí Prunéřova (snížení emisí tepelné elektrárny) a stavbou jezů na Labi (zprovoznění vodní dopravy, té nejvíce šetrné!!!). Mají problémy? Nebudou plnit úkoly?

Ať jdou do prdele!

Středa 10. února 2010

Čísla z Česka (podle Factum Invenio):
76 % (podíl Čechů, kteří by "nechtěli mít za souseda" Roma)
60 % (podíl Čechů, kteří by "nechtěli mít za souseda" Araba)
40 % (podíl Čechů, kteří by "nechtěli mít za souseda" Izraelce)
18 % (podíl Čechů, kteří by "nechtěli mít za souseda" Žida)
10 % (podíl Čechů, kteří by "nechtěli mít za souseda" Slováka)
Zpráva nehovoří o tom, kolik Čechů nechce mít za souseda česky mluvícího slovenského Maďara, kolika by se nelíbil arabský Izraelec, a kdo nechce mít mezi svými sousedy žádného - Čecha...

Čísla z Prahy 5:
5000 (Kč sleva na letošním nájemném v obecních bytech - ve dvou splátkách prostřednictvím složenky)
10 milionů (to bude stát obecní kasu)
40 milionů (dluhy na nájemném)
Dlužníci tyhle darovací složenky nedostanou. Starosta Jančík si od svého lidumilného kroku slibuje, že alespoň část dlužníků se probere -a zaplatí, aby dostali slevu. No, nevím.

Čísla z Řecka (podle HN):
125 % HDP (odhadovaný letošní dluh)
12,7 % HDP (deficit veřejných financí)
50.000 (nárůst míst v místní správě od r. 2004)
7,6 mld $ (spekulace na propad eura vůči dolaru)
čtyřnásobek (učitelů státních škol na studenta oproti Finsku. Učí soukromě stejné studenty - za další peníze.)
4300 (počet zaměstnanců řecké televize)
2000 (televizáků na výplatních páskách neodvedlo žádnou práci)
420.000 (řeckých státnězaměstnaneckých odborářů ve stávce proti úsporným balíčkům vlády a za zachování benefitů, vč. 14. platů.)
10.000 (7.000 na dvou pochodech v Aténách + 3.000 na dvou shromážděních v Soluni, to jest skutečný počet účastníků protestních akcí. Ostatní stávkující sychravý den prožili patrně příjemněji.)

"Je to válka proti pracujícím a my na ni odpovíme válkou a nepřetržitým bojem, dokud tuto politiku nezastavíme." (Zástupce odborů Christos Katsiotis)
"Neukradl jsem jediné euro, tak proč bych měl platit?" (Anonymní důchodce Christos, který nechce přijít o penzi na přežití ve výši 640 €.)
"Nebyli to pracující, kdo sebrali všechny peníze, byla to plutokracie. To oni by je teď měli odevzdat zpátky." (Penzionovaný námořník Alexandros Potamitis)
Řečtí plutokrati jsou chudí. Například lékaři a advokáti mají nulové zisky. Hodně totiž investují do daňově uznávaných nákladů: Sporťáky, jachty, vily...

16 zemí eurozóny se s vedením Evropské centrální banky "vpodstatě v hrubých rysech shodlo" na pomoci sedmnácté. Pomoc bude pouze evropskou věcí, Mezinárodní měnový fond nebude připuštěn. Euro přestalo padat.

Finanční ministr Eduard Janota stornoval prodej státních dluhopisů. V reakci na potíže Řecka totiž požadují investoři příliš vysoký úrok. Bylo prodáno papírů za 3,5 mld, zbylých 2,5 mld musí počkat na příznivější počasí.

Španělsko ubezpečuje, že nebude dalším Řeckem. Španělští odboráři, podporovaní komunistickou Sjednocenou levicí ubezpečují, že výdobytky pracujícího lidu, včetně zaručeného jednoprocentního zvyšování platu, ochrání.

Dvě čísla z Číny:
5 (let natvrdo dostal Tchan Cuo-žen za kritiku komunistického masakru na Náměstí nebeského klidu v roce 1989. Má se za to, že jde spíše o pomstu za kritiku úřadů v Sečuánu, které tolerovaly výstavbu škol ze šizených materiálů.)
9.000 (počet mrtvých školáků při zemětřesení v roce 2008)

Čtvrtek 11. února 2010

Neformální summit lídrů členských států EU svolal Herman van Rompuy, neformální prezident Rady Evropy. Šéfové členských států se formálně dohodli, že Řecku pomohou - a vyzvali řeckou vládu k dalším úsporám. Řecko nyní finanční pomoc nežádá. Usnesení Evropské rady má spíše pomoci ke zklidnění trhů.

Mirek Topolánek ví, jak to s tou pětitisícovkou "poctivým platičům nájemného" na Praze 5 je. Jde o populismus. A: "Než ODS v Praze s geniálními populistickými, sebezáchrannými gesty stávajících lídrů, tak raději ODS slušná a důvěryhodná." Jakožeby Jančík měl odstoupit. No tak si to pane předsedo ve vaší partaji nějak slušně, důvěryhodně a demokraticky občansky zařiďte, a nemluvte o tom furt.

Zelení ministři zůstávají ve vládě. Lišku podšitou Ondřeje, vůdce zelených, ubezpečil sám premiér Fischer, že Dusík bude moci jakožto enviro-mentální ministr zadusit všechny sporné projekty, které musí projít "standardním posuzováním vlivů na životní prostředí". Pokud posuzujícím expertem bude spolupracovník mentálního ministerstva jistý MB, je zřejmé, že výsledek posuzování bude dán striktně matematickými postupy - totiž tím, kdo dá víc...

Dle Hospodských novin: Ukazuje se, že ohledně bydlení pražského magistrátu ve Škodově paláci pan Pavka Bé. opět sice přesvědčivě a dokonale, ale lže. Tvrdí, že si ten dům v Jungmannce nemohl magistrát koupit, neb nebyl "na trhu". On ovšem na trhu byl, a to v letech 2001-2004, kdy jeho cena klesla z 1 mld na 850 mil CZK. Barák je památkově chráněn, proto ho jeho tehdejší majitel, ČEZ - krom toho, že byl na realitním trhu - přednostně nabídl magistrátu. Magistrát však zvolil jinou strategii: Nejdříve vymyslel sestěhování. Pak koupil palác přesvědčivý magnát Sebastian Georg Pawlowski. A pronajal Praze - za celkem 4,5 mld na 20 let. Ušetří se tím prý - 50 milionů ročně...

Navíc se ukazuje, že magnát se svého majetku zbavil, a Praha je nyní v nájmu u tří eseróček, které mají jediného vlastníka - lucemburskou Guyana Holding s nedohledatelnou majetkovou strukturou.
Magnát SG Paw. mezitím začal stavět v bezprostřední blízkosti paláce Škoda pěkné soudomí nad stanicí metra Národní třída. Těch šest baráků vytvoří přenádherný objekt, jenž má jen dvě chyby: Na samém okraji památkové zóny bude přečuhovat šest metů nad původně určenou linií. (Co takové svinstvo dokáže udělat vidíme dodnes na budově Dopravních podniků na Bojišti - tedy vidíme to zejména z rampy u Hradu. No ale vizualizace objektu ve Spálené ukazují, že ta centrální nástavba není vůbec vidět.) Povolil: magistrát. A za druhé: Neví se, čí to vlastně bude barák i s pozemkem, jestli se vlastníkem zase nestane nějaká gvajána.

Třeba ta samá, co už vedle pronajímá svůj palác jistému magistrátu...

Magnát má sice známosti, ale asi nemá žádné peníze. Alespoň archeologům už dluží 9,4 milionů korun. Tedy ne on, ale drúza jeho firem COPA. Tedy jeho firmy...

Jak pravil Pavka Bé.: "pro mě není důležité, kdo co vlastní, spíše, co dělá, jak je to kvalitní, dobré a prospěšné a pochopitelně, kolik to stojí."

Zdá se však, že platit to budeme všichni, a "dobré a prospěšné" to bude hlavně pro někoho...
Ale copa by se někdo zlobil? Uvidíme: První účet přijde ve volbách, a druhý poté, až nám místo občasných domokradů budou vládnout sociální demagogové...

Pátek 12. února 2010

Policajti zadrželi žabovřesského starostu Aleše Kvapila (ODS) pro podezření z úplatkářství. Pan starosta je na pěkném 6. místě na kandidátce ODS v jihomoravském kraji. S panem starostou byli do policejních prostor zataženi i dva úředníci radnice. Koukala i brněnská policie. Zákrok provedl celostátní Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality. Jestli na přichycené občany byla uvalena vazba se neví, neb policie na případ uvalila informační embargo.
Jsme zvědavi na bargo...

"Nulová tolerance, takové lidi mezi sebou nechceme... Darebáky odmítáme." (Místopředseda ODS Petr Nečas rezolutní i bez barga.)
Bohužel, Petře, takové lidi mezi sebou máte - vy i vaši kolegové z ostatních partají. Ale "musí odejít" - až když je chytne policie!
Načas, alespoň.

"Jsou problémy a problémy... ...z hospodské facky v Teplicích je článek na titulní stranu jen proto, že její účastník zná Petra Bendu, který zase zná Jiřího Paroubka. Pocházím z generace, kde se občas chlapi v hospodě poprali a svět se nezbořil. ...Chápu, že redaktoři, kteří nemají rádi mne nebo sociální demokracii, něco psát musí. A "modré volební dílny a placené mediální agentury" také musí vykazovat činnost, jinak nedostanou honorář." (Jiří Paroubek v reakci na aféru, kdy, teplický funkcionář ČSSD Martin Prokeš bezdůvodně zbil třiapadesátiletého muže do bezvědomí a způsobil mu vážná zranění.

Opencard bude zase levnější - o 120 milionů z těch zprofanovaných 888. Možná právě přesně o ty peníze, které ještě nebyly vyplaceny. Se skřípějícími zuby to schválila i firma Haguess. Jak řekl její představitel - teď jde hlavně o to, myslet na budoucnost. Původní rozpočet celého projektu byl totiž 3 miliardy, tak se i při šetření dá ještě něco získat...

Zdržovací taktika ODS slaví ve sněmovně úspěch: Poslanci si nechtěli nechat zkazit prodloužený víkend a ještě před polednem ukončili všechny zběsile probíhající řádné i neřádné schůze sněmovny.

"Tímto způsobem se podaří zabránit provádění volební kampaně na půdě sněmovny. Předvolební běsnění sněmovny musí přestat." (Místopředseda ODS Petr Nečas) Sněmovna by se teď měla zabývat jen důležitými zákony, nutnými pro chod státu.

"Politická reprezentace by se měla soustředit na tři priority; za prvé na stabilizaci veřejných rozpočtů, na nezhoršování podnikatelského prostředí a za třetí na doufání." (Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek) Dolní komora by měla udělat do voleb co nejméně.

Předseda vlády bude jednat s předsedy stran, jak tedy ve sněmovně dál. Protože představy pravičáků narážejí na neochvějné tažení levice směrem do jižních krajů:

"Naším cílem je využít zbylé měsíce do voleb k tomu, abychom prosadili zhruba 12 klíčových priorit sociální demokracie." (Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka) ČSSD chce vybojovat zejména: dorovnání mateřské, opětovně proplácení nemocenské v prvních třech dnech nemoci, zrušení vyššího zdanění zaměstnaneckých výhod, mimořádný důchod, zrušení poplatků ve zdravotnictví, krajské referendum, obnovu progresivního zdanění...)
Na schůzce s premiérem hodlá "prosadit zákaz obstrukcí, které praktikuje ODS".
Prosadit zákaz obstrukcí? Bohušu, takhle naposled mluvil Kléma, dneska už předseda vlády nemůže ve Sněmovně něco zakazovat!!! Počkejte si na květen...

Ukazuje se, že Evropa může dát Řecku jenom rady - v eurozóně se totiž finanční pomoc poskytovat nesmí. To by pak pane každej vesele utrácel.

"To se nám to debužíruje, když nám ostatní půjčujou!" (Feldkurát Katz)

A když přece v eurozóně k žádnému státnímu krachu dojít nemůže, prosím vás, opravdu ne!

Sobota 13. února 2010

Žena Moby Dicka má dnes razanci Mrtvé Kočky: "K bankrotu státu ne. Ale k bankrotu celé eurozóny ano!!!!!"

********************************************************

minulý zápis: Etické kodexy
předminulý zápis: Nebetyční troubové
*******************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

5 komentářů:

informace řekl(a)...

Dobrá zpráva? Špatná zpráva? Po decretu Romani, který měl podstatně oklestit v Itálii svobodu na internetu, člověk nikdy neví.
Čtu v jednom čísle z listopadu min. roku listu la Stampa (http://www.lastampa.it/_web/cmstp/tmplrubriche/tecnologia/grubrica.asp?ID_blog=30&ID_articolo=6854&ID_sezione=38&sezione=News), "Rivoluzione Internet, dal 2010 nuove regole Ue per le telecomunicazioni Siglato nella notte l'accordo tra Parlamento e Consiglio. Rafforzate la competitività tra le imprese e la tutela dei consumatori" - Revoluce Internet. Podepsána dohoda mezi evropským parlamentem a radou. Posílena konkurenční schopnost mezi společnostmi a ochrana spotřebitelů.
Text této dohody jsem nenašla, ale má vstoupit v platnost v tomto roce. La Stampa uvádí, že členské státy musí při aplikaci směrnice respektovat "práva a svobodu občanů". Podle směrnice EU jakýkoliv zásah autority musí být "vhodný, přiměřěný a nutný" a musí "respektovat presumpci neviny a právo na privacy". V případě bloku přístupu mají občané právo na "nestranný postup" včetně možnosti být vyslechnuti" na "soudní revizi rychlou a účinnou". Operátoři budou zodpovědní za správu osobních dat a za oznámení eventuálních narušení, píše la Stampa. Nová směrnice má prý doplnit tu z r. 2007.
Víc jsem zatím nenašla. V rámci regulace internetu jsem našla, že byl zaveden nový orgán EU pro regulaci elektronické komunikace:
http://www.telefonino.net/Curiosit/Notizie/n23309/BEREC-nuova-era-telecomunicazioni-UE.html
Il telefonino přináší zprávu o vzniku Orgánu evropských regulátorů elektronických komunikací (BEREC).

informace řekl(a)...

Přidávám tiskovou zprávu EU o tom opatření
http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/052-63798-309-11-45-909-20091105IPR63793-05-11-2009-2009-true/default_cs.htm

Pergill řekl(a)...

Dobrý den, šamane. Omlouvám se za OT. Kdybych tu našel majl, tak jsem to poslal majlem:
Otevřel jsem blog na:
http://upergilla.blogspot.com/
ze stejných důvodů.
Zatím tam mám úvod a jeden článek, reakci na včerejší příspěvek pana Matějky na NP. A link na tento blog (v úvodním textu, jakmile proniknu do tajů struktury blogu, tak ho dám i jinam).
Byl bych Vám docela zatkaničkován, kdybyste na mě hodil link taky, protože i můj blog vznikl jako reakce na povinnou registraci v NP. S pozdravem Pergill.

Šaman řekl(a)...

Zdar, pergille,
vidím, že jste si taky založil hospůdku. Učiním odkaz na téhle stránce - až dočtu návod. Zajímavá je komplexní diskuse na http://www.np-diskuze.cz/
kde je možno uvolňovat se ke všem článkům NP.

Myslím si, že si nebudeme konkurovat příliš, protože zde budou primárně pouze články moje - a kolegy Moby Dicka. A diskuse k nim - a pokec zejména štamgastů.

\ :-)

Anonymní řekl(a)...

Společníci Pawlowskeho, uvedení pod COPA Národní třída s.r.o. jako firma Pawlowski AG pod adresou Zug, Bahnhofstrasse 28, 6304, Švýcarská konfederace a pod Copa Security s.r.o. jako firma Pawlowski AG pod adresou Untermüli 7, 6300, Zug Švýcarská konfederace podle švýcarského telefonního seznamu na uvedených adresách neexistují. (Tato firma existuje ovšem pan P. tam je veden jako člen správní rady nikoliv jako majitel)

Kromě toho (jediná) další z jeho firem v Panské ulici č. 7 COPA s.r.o. má jako jediná základní jmění 7,000.000 Kč jinak ostatní COPA firmy (4 ks) mají základní jmění 50.000 – 200.000 Kč. Protože tato částka nemůže stačit na stavbu centra s odhadem kolem 4 miliard Kč zřejmě si vypůjčí za následujících podmínek 6,400.000 € :

Zástava: UniCredit Bank Czech Republik, a.s., Identifikační číslo 64948242, se sídlem Praha 1, Václavské nám. č. 40, na základě smlouvy o zastavení 100 % obchodního podílu ve společnosti COPA s.r.o., uzavřené dne 25.2. 2004

Dle mého laického názoru, celá tato záležitost zapáchá jednak korupcí a jednak zajištěním se tak, aby mohl p. Pawlowski v případě neúspěchu vyklouznout třeba na Bahamy a tam se usmívat jak tu s námi zatočil. A spoza jeho azylu bude nadále řídit jeho 4 – 5 firmiček, které nebudou brány k zodpovědnosti. Možná za tím stojí švýcarská spojka s jiným švýcarem panem Janouškem - taktéž propojeným s mafií na magistrátě.