pátek 19. března 2010

MOBY DICK: Předvolební sliby, masturbace moci a jiné úchylky

Chybějící schránka nedůvěry, ubohá církev a nekuřácké salonky
***************************************************
Neděle 14. března 2010"Vážení televizní diváci,"tak začal projev Jiřího Paroubka na sobotním předvolebním mítinku ČSSD v Krušnohorském divadle v Teplicích. Padly zde hlavně sliby voličům: Třinácté důchody, novomanželské půjčky, zrušení zdravotnických poplatků, udržení důchodového systému beze změn po dalších 30 let. Slibovalo se a nepočítalo. Kdo si vzal k ruce sčot, tomu vyšlo 47 miliard rozfrcaných po tisícovkách a třicetikorunách. Kde na to vzít? Preministr soc.věcí Škromach ví:
Bohatí budou muset místo "užívání si v bazénech a v drahých autech" odvádět více peněz do státní kasy...
Každý český občan dluží 112.000 Kč. Státní dluh ČR činí dle metodiky Mezinárodního měnového fondu 1.178 mld. V tom se další padesátka vsákne...

V nedělním TV hádání na Primě obvinil bývalý ministr vnitra Ivan Langer (ODS) současného a presumptivního ministra vnitra Martina Pecinu (nezávislý, jednička na pražské kandidátce ČSSD) ze zasahování do trestního vyšetřování vysokého policejního důstojníka PŽ. MP prý jako ministr vnitra řídil jednání, kterého se účastnili policajti, příslušníci inspekce a další civilisté. Policie nakonec případ údajného dvoumilionového úplatku odložila a inspekce teď zkoumá, zda PŽ nebyl zatčen na základě křivého svědectví. A tuto křivárnu mohli učinit: policejní prezident Oldřich Martinů a jeho náměstek Jiří Novák.

Nejvyšší policajti dávají křivé informace, trestní kauzu řídí ministr vnitra – co na to v přímém přenosu odpověděl charismatický Martin P? Podivoval se nad tím, kde Ivan L k těmto informacím přišel...

"Mluvil jsem s člověkem, kterému jste zničili život," pravil tento. A co na to průtokový ministr vnitra MP?

"Podle mě je naprosto skandální, že se pan exministr schází s šéfy inspekce a řeší s nimi konkrétní kauzy."

Možnáže proto, že poslanec IL je členem Výboru pro bezpečnost?

Tři hodiny po půlnoci vlétla do pokoje čtrnáctileté dívky v domku v ostravské osadě Bedřiška zápalná láhev, jejíž hořící zápalnou šňůru matka rodu naštěstí včas uhasila. Za necelý rok je to už čtvrtý podobný útok zápalnými lahvemi, vedený zejména proti dětem.

Po Americe a Irsku dorazila epidemie šokujících svědectví o pedofilii katolických kněží i na kontinent. Německo, Nizozemsko, Švýcarsko, Rakousko hlásí další případy, většinou z dob před desítkami let. Vídeňský kardinál Schönborn vyzývá svou církev, aby se "v křesťanském duchu zaměřila na oběti utrpení a postavila se k tématu čestně a otevřeně".

Ozval se i Vatikán – s tím, že skandály kolem zneužívání dětí, konkrétně v Řeznu a Mnichově – jsou přímým útokem na papeže Benedikta XVI. Jako kardinál Joseph Ratzinger totiž v Mnichově měl ve svém stádu kněze, který tam byl církví "uklizen" za svou pedofilii odjinud – ale přesto v ní pokračoval. Papež odmítl – čestně a otevřeně - že by o tom cokoli věděl.

Ale jen tak mezi námi – přece víme i z Čech a Moravy, že když provede nějaký přečin či  případně zlo-čin církevní osoba, že se potrestá "uklizením" jinam a policie a soudy se k tomu nevolají!

Pondělí 15. března 2010, Mezinárodní den proti policejní brutalitě
Biskup a profesor psychologie & trestního práva Giusepe Versadi odmítá, že by příčinou případů kněžské pedofilie byl celibát. V tom se shoduje i s většinou odborníků. Ti poukazují na jiné aspekty: K těmto zločinům docházelo v uzavřeném společenství s pevnou hierarchií s přísnou poslušností a bezmeznou důvěrou oveček. Nešlo tedy primárně o sexuální ukájení, ale o masturbaci moci!

Moby si přesto myslí, že celibát není prostě normální. Měl by být dobrovolný a jen pro ty kněze, kteří ho jsou fyziologicky a duševně schopni. Je tady totiž jedno nebezpečí. Že by svádění  vyslechli radu svého Pastýře: "Kdyby tě sváděla tvá ruka, usekni ji..."  To by bylo bezrukejch!

Jauvejs! Nedělejte to, katolíci! Nesekejte si ruce – a raději přestupte k evangelíkům...

Číňané, Vietnamci a Filipínci hulí severokorejské cigarety. Přesněji řečeno cigarety, které pro exemplárně komunistický režim vyrábí a balí British American Tobacco v Singapuru. Cigarety nikdy nespatřily světlo - tedy tmu - komunistického skanzenu. Kim Čong-il za ně pouze inkasuje dolary. Jiné než ty, které po nacistickém vzoru průmyslově falšuje.

Pravděpodobnost uzavření vyhledávače Google pro čínské uživatele se zvýšila na 99,9 %. Tak nejspíš dopadnout jednání ohledně čínské cenzury, která americká společnost vede s místními komunisty.

Agentura A&P už potřetí za sebou snížila rating Sazky. Společnost se tak vinou své neuvážené megalomanské investice do Arény stala pochybným dlužníkem.

ČNB odebrala licenci Úvěrnímu družstvu PDW. Další kampeličkové letadlo padlo k zemi – tři roky byl klid.

Tržby automobilky Škoda MB klesly o 11,7 %. Její odboráři požadují  zvýšit mzdy a zachovat zaměstnanost.
V pozdních nočních hodinách konečně vylezlo prohlášení, jak si eurozóna představuje záchranu Řecka. Představitel pro společnou měnu Jean Claude Juncker prohlásil šalamounsky:

"Zdůrazňuji, že řecké úřady nežádají ostatní členy eurozóny o finanční pomoc...
A současně chci potvrdit, že členské státy jsou odhodlány podniknout okamžitou a koordinovanou záchrannou akci – pokud by taková akce byla nezbytná.
Momentálně ale nezbytná není."


Řecko pomoc nechce, jsme mu ji připraveni poskytnout, ale ono ji ani nepotřebuje... Tak co je s tou pomocí Řecku, pane Euro???

Mrtvá Kočka ví: "Toto prohlášení."

Úterý 16. března 2010
Pražský primátor Pavel Bém kontruje Paroubkovým padesáti mld. jinou padesátkou: Tou, kterou nebudou řidiči v příštím kvartále omezeni tam, kde ji magistrát od nového roku zavedl. Což snížilo hluk o 40 %.  Přičemž se doprava – nezpomalila! (Skoro. Na 4 km pojedete o 1,5 minuty déle.) Jak ukazuje magistrátní studie. Tak proč znovu 70? Ptají se kritická média.

Padesátka bude zrušena jen někde, což už jiní kritici Pavlíka Bé. nedočetli. I podle Mobyho pouze v oblastech, kde její zavedení bylo idiotské.

Řecké kryptokomunistické odbory odpískly dnešní generální stávku. Proběhly jen rituální kravály. Odborářští bossové se musí tvářit, že hájí práva nejchudších. Ale už taky mají sevřené půlky z toho, jak moc nejchudší by mohli být všichni po případném státním krachu. Zmrazení důchodů, snížení platů státních zaměstnanců a zvýšení daní má uspořit asi 5 mld. €. Většina Řeků vládní opatření – podporuje! Tady by asi Paroubek neuspěl. Řecko už ví lépe, než nějaký zkrachovalý hospodský, že i státní dluhy se musí platit...

Thajští demonstranti, podporující svrženého premiéra Tchaksina Šinavatru, prolévají před vládními úřadu v Bangkoku svou krev – z krevních konzerv. Chtějí v tom vytrvat, dokud vláda nerezignuje. Vláda premiéra Apchisita Vedžadžíva doufá, že se demonstranti brzo – vyčerpají.

Židi se dopustili té agrese, že v jedné čtvrti jeruzalémského starého města obnovili synagogu Churba, kterou zbořili jordánští okupanti v roce 1948. Tím se podle Hamásu dopustili "vnuceného požidovšťování"  - Židovské čtvrti. Palestinci řekli: My chceme pouze Východní Jeruzalém. Máme tedy právo i na celé staré město.

Konstatování Mrtvé Kočky: "Chtějí všechno. Nedostanou nic."

(Mrtvá Kočka je zásadně slušná.)

Deník Nový Čas zveřejnil anonymně zaslané seznamy vedení rozvědky – včetně telefonů a dat narození. Slovenská informační služba se vyjádřila, že se k takovým věcem zásadně – nevyjadřuje.

"Nesouhlasím s jakoukoli integrací, bohužel jsem rasistka, nesouhlasím s integrací cigánů. Bohužel, vybrali jsme Bedřišku, takže tam budou..." Prohlásila před třemi lety do médií starostka Mariánských hor, do jejichž obvodu osada Bedřiška patří. Já jsem to nenapsal? Ten domek, který se někdo pokusil podpálit, patří romské rodině. Policie případ nyní vyšetřuje jako pokus o vraždu.

Paličské řeči se u nás zatím netrestají. Ostatně starostka má imunitu. Stejně jako ji měl bývalý starosta a místopředseda české vlády Jiří Čunek...

Středa 17. března 2010
Příště vás už vykopneme, řekla Anděla Merkelová v projevu k Bundestagu na adresu podvodného Řecka. Přesněji: "Pravidla EU se musí změnit tak, aby bylo v budoucnu možné vyloučit z eurozóny zemi, která opakovaně porušuje ekonomické podmínky."

No moment – a co pak bude platit ve vyloučené zemi za peníze?

Mrtvá Kočka ví: "Řecká eura. Lotyšská eura. Portugalská eura. Španělská eura. Německá eura."

ODS konečně vylezla s prvním esem své volební kampaně: Bojem proti nezaměstnanosti. Když zaměstnavatel zaměstná nezaměstnaného či absolventa, ušetří na sociálním pojištění 3600 ročně. 7200 to bude, když dá částečný úvazek rodičům s dětmi do 12 let, lidem nad 55, absolventům, studentům, zdravotně postiženým... Sníží se podpory v nezaměstnanosti těm, kdo sami podají výpověď. Podporu dostanou jen ti, kteří se zúčastní veřejně prospěšných prací. Není to tak voličsky průrazné jako rozhazování miliard – ale pomůže to zaměstnavatelům i lidem.

Je to chytré, vstřícné a inteligentní – stejně jako žena Moby Dicka, která na tento nápad přišla!

Přesto se jako matematická varianta stále nejpravděpodobněji jeví budoucí menšinová vláda českých sociálních demagogů (v koalici se zelenými případně s lidovými demagogy) s "tichou podporou" komunistů. Co za takovou podporu? Stane se Filip/Falmer po tom, co mu socialisté prosadili místopředsednické křesl,o konečně i předsedou Poslanecké sněmovny?

Poslanci všech stran konečně šlápli na krk zelené euromafii. 400 miliard, které příštích dvacet let měli vysávat sluneční spekulanti, zůstane v kapsách spotřebitelů. Byl schválen návrh zákona, který umožní Energetickému regulačnímu úřadu snižovat výkupní ceny z fotovoltaických podporovaných "obnovitelných zdrojů energie" o více než 5 % ročně.

Po delší době příznivá zpráva: České pušky pro armádu nebudou stát 1,5, ale jenom 1,1 mld. Kč. V závěru tendru se firmy předbíhaly ve snižování nabídky...

Zasloužilý ředitel brněnského Ústavu pro tělesně postiženou mládež Kociánka JP, který vede ústav již 27 let, odmítl nařčení z chyb a dohady o okolnostech úmrtí dvou lidí označil za hyenismus. Umře zhruba jen jeden klient za rok. U těžce postižených se to stává, uvedl ředitel. (Mládež???)

Jeden z vychovatelů prý klientky fotil ve sprše, když jim pomáhal. (Mládež!!!)

Obětavou péči ústavu pomlouvá jistě neobětavá bývalá zaměstnankyně AP, která byla vyhozena pro nadbytečnost. Odmítala se totiž podvolit zaběhnutému systému, který bez problémů fungoval desítky a stovky let. V petici si stěžuje 22 klientů, kteří naopak AP náramně postrádají. Ti se hlavně zlobí, že systém je nastaven tak, aby vyhovoval spíše personálu než jim. Třicet let to nikomu nevadilo!

Ředitel JP pravil, že výtky jsou "obecné". Rodiče si přece nestěžují. (Jenom ty navedené děti.) "Jde o promyšlený útok proti Kociánce. Je to rána pod pás, protože kdokoliv má možnost přijít a o problémech mluvit. Běžně řešíme menší připomínky, třeba ke kvalitě stravy." Ostatně – v ústavu je k dispozici schránka důvěry! (Možnáže chybí stránka nedůvěry...)

Jedna z těch "obecných" výtek, menší připomínka, která je "běžná": V areálu ústavu platí zákaz návštěv!!!

Co na to Mrtvá Kočka? "K těmto zločinům docházelo v uzavřeném společenství s pevnou hierarchií s přísnou poslušností a bezmeznou důvěrou oveček. Nešlo tedy primárně o sexuální ukájení, ale o masturbaci moci!"

No moment! To jsem psal o katolických pedofilech!

Mrtvá Kočka: "Pedofil jako pedofil."

Papež B. XVI. se ve svém proslovu na svatopetrském náměstí ve Vatikánu poprvé veřejně vyslovil: Irská církev je otřesena a on sám je záležitostí hluboce znepokojen. (Německo a Švýcarsko zatím nedorazily do papežského sluchovodu.)

Ó ubohá irská církvi, ó znepokojený neomylný pověřený řediteli vesmíru! A co vaše oběti???

Čtvrtek 18. března 2010, Ukliďme svět

Severokorejci popravili pravého viníka zpackané měnové reformy 100:1. Tato pravidelná loupež téměř neexistujících úspor drobných lidí prý byla spiknutím! Ale jak jen se ho mohl tajemník pro ekonomické záležitosti země Pak Nam-ki dopustit?

"Tento špatný ekonom se jako osoba buržoasního původu vetřel do revolučních řad s cílem zničit národní hospodářství KLDR."

Ale že se mu to povedlo! Nebyl on náhodou taky navíc ještě Žid???

Komunistická Čína přímo nefalšuje americké dolary jako komunistická Severní Korea. Falšuje jenom směnnou hodnotu jüanu, a to už od roku 2003. Výsledek umělého podhodnocení měny: čínské devizové rezervy ve výši 2400 mld.$ narůstají o dalších 30 mld.$  měsíčně.

Pumprdentlich protikuřácký zákon, který v Česku vstoupí v platnost 1. července kouření v hospodách nezakazuje. Majitelé by měli vylepit nálepky, podle kterých je v podniku povoleno kouřit čili ne. Hospodští si nehodlají znešvařovat stěny.

"Rozhodně neplánujeme na zeď nálepky omezující kouření vylepit. Kouřit se ti bude dál." (EŠ z Velké klášterní restaurace v Praze.) (Nebyla tam vinárna?)

"Máme nekuřácký salonek. Kouření v něm ale nezakážeme." (Jihlavská restaurace U Jakuba.)

Nekuřácký salonek? Kde je dovoleno – nekouřit???


Dusík rezignoval. Kvůli skleníkovým plynům z Prunéřova. Zelení Khmérové dlouhodobě požadují pro rekonstrukci elektrárny ty "nejlepší technologie" (nadkritická pára) s účinností 42 %. Přičemž plánovaná rekonstrukce zlepší "čistou tepelnou účinost" ze současných 32% na "pouhých" 38% - při snížení emisí skleníkových plynů o více než polovinu. Bájných 42 % účinnosti dosáhne elektrárna při započtení užití odpadního tepla. Které by s nadkritickou parou nebylo možné! Tak kde je problém?? Že to staví ČEZ - a ne třeba EON nebo Gazprom???

Návrh Mrtvé Kočky do volební kampaně zelených: "Zrušit zákon zachování energie!"

Pátek 19. března 2010,  Mezinárodní den invalidů
ČT1 tvrdí, že norský posudek, který si životní ministr nechal vyrobit, říká, že "ČEZ nechtěl při rekonstrukci Prunéřova použít nejšetrnější variantu". Ale to přece ČEZ říká dávno. Jenže jde o to, jestli ji lze vůbec použít s tím uhlím, které se má v Prunéřově pálit. Hospodské noviny konstatují, že zmíněná expertiza je - "nejednoznačná". Vy propagandisti z ČT1!
Aston dnes v úvodníku NP píše:
"Není u nás mnoho politiků, kteří odešli, protože se výkon funkce neslučoval s jejich přesvědčením.... Což ovšem neznamená, že se ministr (exministr) Dusík rve za dobrou věc."

Ale Dusík neodešel kvůli přesvědčení, avšak kvůli nerozhodnosti. Jan N2 totiž svoji rezignaci vysvětluje takto: "Nejsem vnitřně přesvědčen, že v situaci, ve které se nachází proces EIA, je nyní možné s čistým svědomím vydat kladné či záporné stanovisko."

Na rozjetí/nerozjetí investice přitom - krom životního prostředí a rozvodné sítě  - čekají i dodavatelské firmy, pro něž investor připravil 25 mld. korun! A von furt není vnitřně přesvědčen, jestli jó anebo né!!
Nejsem Mrtvá Kočka: Takového ministra patří nakopat do prdele!!!


Demise pana ministra byla po panu předsedovi vlády přijata i panem prezidentem republiky.

Nejvyšší státní zástupkyně RV poslala kauzu Gripen znovu do oběhu - už potřetí. Protikorupční útvar prý nespolupracoval se zahraničními partnery a tak nebyli vyslechnuti klíčoví svědci.
První vyšetřování ukázalo, že mohlo dojít k trestnému činu, nelze však nalézt pachatele. Druhé tvrdilo, že se nic nestalo.

Ministr vnitra MP volá: potrestat! Protože někdo něco provedl? Ne, protože někdo v policii něco neprovedl.Z ministerstva vnitra se zase pomalu stává - ministerstvo policie.

Pacienti psychiatrických a rehabilitačních léčeben si stěžují: Doktoři se s námi nebaví.

Papež B. XVI. se začal bavit se svými ovečkami o kněžské pedofilii. Dnes podepsal pastorační list, v němž se jakýkoli papež v historii poprvé k dané problematice vyjadřuje. Už bylo na čase. Zítra bude jeho list čten ve všech irských kostelích.

Sobota 13. března 2010, Světový den divadla pro děti a mládež

Nekatolická žena Moby Dicka se diví: "Psal jen do Irska? Tak to bude muset psát ještě hodně pastoračních listů. Jen aby to stihl dříve, než se na světlo Boží dostanou skandály z dalších zemí..."

********************************************************
minulý zápis: Týden sexy mozku
předminulý zápis: Nelítostný kapitalismus, nelítostný komunismus
*******************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík! >>:)) Moby Dick

14 komentářů:

STK řekl(a)...

S tou "etnickou nenávistí" na Bedřišce je to poměrně dost zvláštní.
Jednak je tu několik vysvětlení, jak a kdo vlastně zahasil tu hořící flašku, kterou do finského domku rodiny Podraných kdosi v noci vhodil oknem - zahasila ji dcera dekou / zalila ji dcera hrníčkem vody z kuchyně / zahasila ji matka - leč není známo, čím. To vše jsou výpovědi přímých aktérů do kamer a mikrofonů četných TV stanic, které se o kauzu zajímaly. Rodina Podraných se chce brzy přestěhovat za synem do Kanady, který tam emigroval již dříve a potřebují nějaký "rukolapný" doklad o tom, že jsou v ČR diskriminováni.
A proč "někdo" tu údajně spálenou část koberce (cca 10x10 cm) okamžitě vyříznul?

Napadla mě strašná myš Lenka - není to vlastně samoobsluha rodiny Podraných?

Anonymní řekl(a)...

Skoda mily STK ze jsem vstal pozdeji nez vy jste si sel lehnout:)...protoze stejne otazky ohledne kauzy "molotovuv Romokoktajl" napadly i mne...
Kazdopadne diky Mobymu za tydenni resume svetovych, evropskych a hlavne ceskych hovadismu a za kriticky humor bez nejz si toto unikatni forum predstavit nedokazu.
Otazka pro Moby Dicka: Je Mrtva kocka pribuzna Mrtve kocky z Bubaku pro vsedni den?
Prijemny weekend vsem!
oldrocker

informace řekl(a)...

Něco k polemice, která se rozpoutala kolem pedofilie katolických kněží. O kritice Vatikánu a papeže ze strany švýcarského teologa disidenta Hanse Kunga, najdete článek na http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article7067069.ece
Odpověď G.M.Viana, šéfredaktora vatikánského deníku l'Osservatore romano přináší http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2010/0320/1224266710447.html
Noviny on line l'Occidentale kritizují media, že často nedávají přesné zprávy, přehánějí nebo nepíší o problému, hlavně pokud jde o oběti, s patřičným ohledem. Což neznamená zamlčovat nebo minimizovat fakta, ale jde o povinnost novináře podat přesný nezkreslený, ale také do jisté míry ohleduplný obraz situace. Novinářství je také umírněnost, střízlivost a delikátnost v přístupu k faktům, říká l'Occidentale
(Giornalisticamente parlando sobrietà e delicatezza non significano tacere o minimizzare, vogliono dire più semplicemente, ma anche più esigentemente, chiamare le cose con il loro nome, sforzarsi di presentare tutti i dati della problematica, attenersi ai fatti. In fondo, sobrietà e delicatezza altro non sono che giornalismo.)
http://www.loccidentale.it/articolo/parlando+di+preti+e+pedofilia+la+chiesa+tenta+di+fare+chiarezza+i+giornali+no.0087768

informace řekl(a)...

Doplňuju přehled zpráv Moby Dicka.
Tady je už přes drobné přaháňky jaro. Odkvetly mimozy, mandloně, kvetou meruňky, broskve, slívy a švestky. A taky řepka na polích.

informace řekl(a)...

Oprava: přeháňky. Nikdy si na to okénko nezvyknu.

STK řekl(a)...

Pro Informaci: Je-li problém s oknem, co takhle vyjít na zápraží?

informace řekl(a)...

Byla by to moudrá rada, kdybych na tom zápraží mohla psát. Velký bezbřehý prostor bez překážek pro grafomanku, chcete říct? (Grrr - varovné zavrčení)

Milda řekl(a)...

Řecký problém se ukázal jako řešitelný. Poslední emise státních úpisů byla vydána s úrokem 6%, rozebrána byla ještě u pověřených bank, na občany se už nedostalo. Jak vidno, neviditelná ruka trhu funguje: potřebuješ peníze, tak zaplať! Nás stát je za pouhých 20 let zadlužen tak, že i nemluvně bude splácet zhruba 120000 Kč, než doroste, bude to několikrát tolik. Až se úroky dostanou na hospodářsky nutnou úroveň, t.j. inflace plus zdanění musí být vyrovnány, budou ty dluhy stát mnohem více, než dnes, kdy jsou úroky uměle stlačovány na neuvěřitelně nízkou hodnotu.

informace řekl(a)...

Šíří se zpráva, že v 2012 bude kandidovat za republikány na prezidenta USA generál Petraeus.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/7482356/General-David-Petraeus-tipped-as-Republican-2012-presidential-candidate.html
Píší to i italská media.

STK řekl(a)...

Pro Informaci: Já jenom, že tu u nás je krásně - a já musel do ústavu. Inu - kulturou k duševní skleslosti...
P.S.: Některé ženy jsou všechny stejné. Ta moje mi taky odpovídá na věty, které jsem nikdy neřekl... ;-D

informace řekl(a)...

No, já neříkám, že jste řekl, to zavrčení bylo proto, abyste neřekl.
Jinde jsem Vám psala o předvolební kampani. Odpoledne se v Římě bude konat velká manifestace na náměstí S.Giovanni, kam se sjíždějí autobusy z celé Itálie už od rána. Aby straníci Berlusconiho protestovali proti vyloučení Listiny kandidátů jeho strany v Římě z voleb (o něco podobného se pokusili i v Miláně, ale tam to vyloučení administrativní soud zrušil. Celá ta mela zasáhla i soudnictví, prokurátoři se vyšetřují mezi sebou, protože jedna prokuratura odposlouchávala nezákonně hovory Berlusconiho a začala proti němu nové řízení. Prý dělal nedovolený nátlak na televizi, aby dodržovala zákon o stejných podmínkách pro všechny strany v kampani. Ne, nespletla jsem se: aby DODRŽOVALA zákon.Zdá se Vám, že je to non sense? Z hlediska levicových soudců prý to je v jejich pravomoci a Berlusconi do televize nemá co mluvit. Teď to vyšetřují inspektoři ministerstva spravedlnosti.
A tak si představte, že ráno otevřu jedny české noviny on line a najdu tam titulek o Berlusconim. Myslíte, že tam psali něco o událostech v posledních dnech? Ne, čerstvá aktuální a aktualizovaná novinka hlásala, že za Berlusconim běhají ženské a že se tím chlubí. Že je těžko pochopitelná a popsatelná nynější situace, to chápu, ale snad by bylo lepší nepsat vůbec nic.
Buon acculturamento.

Moby Dick řekl(a)...

Mrtvá Kočka je přítelkyní Ambrože, bývalého textárenského, poněkud vzpurného, kolegy, jak si lze přečíst v Odkazu "Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003" pod mým deníčkem.
Ale jinak ano, jest to přímý duchovní potomek mrtvé kočky z povídky Karla Michala (Pavla Buksy).
Měli jsme málo tak vynikajících spisovatelů.
Tenhle umřel ve švýcarské emigraci, je pohřben na Zbraslavi.
Avšak jeho Mrtvá kočka je věčně živá!

Moby Dick řekl(a)...

Předcházející poznámka byla určena oldrockerovi, jak jistě pochopil.
Díky, příjemný jarní weekend pokračuje.
Komentovat pod svým jménem/nickem je možno po provedení nesmyslných úkonů, jež jsou popsány nad okýnkem. Pak se nick/jméno objeví i ve výpisu posledních komentářů.
Za zájem dík,
>>:)) Moby Dick

oldrocker řekl(a)...

tak se zkousim pridat mezi pojmenovane komentatory...a hle!..ono to lze :)