pátek 12. března 2010

MOBY DICK: Týden sexy mozku

Bušinovo kolečko, Bludné balvany, důslednost ČSSD a další fantaskní výmysly
******************************************************************
Neděle 7. března 2010, 160. narozeniny TGM
"Bušinovo kolečko" vynalezl nejmenovaný boxer Filip B. Jedná se o kombinaci zvláštních úderů: To se nejdřív koupí stavební firma, pak se založí poradenská firma. Ta zorganizuje pro státní správu veřejné trendy na státní zakázky. Pak se boxer stane investičním náměstkem. Naplánuje investice, pověří svou poradenskou firmu aby vybrala jeho stavební firmu, a pan náměstek to zkontroluje. Stroj na státní peníze se musí promazávat, ale to není problém, když se boxer umí vždy přimknout ke straně, která zrovna vládne. "Protože jsem pracoval pro sociální demokracii, protože jsme se spolu bavili. Chtěl jsem někam patřit, a tak jsem se rozhodl, že budu patřit do sociální demokracie." Vloni na jaře, po krajských volbách.
A tak se stal levou rukou hejtmana ČSSD středočeského kraje. Sám boxer B. úspěch své stavební firmy vysvětluje takto: Změnili jsme celou obchodní strategii. Dříve firma pracovala pro soukromý sektor, a tržby činily jen 200 milionů. Pod mým vedením se orientovala na státní zakázky. A dnes má obrat přes dvě miliardy.

Jediný zádrhel je, když vás pak obviní policie. Ne za zlodějnu a podvod, ale za to, že jste uloupené peníze a poskytnuté úplatky – nezdanili...

Homofobní dopravní odborář Jaromír Dušek (ne Jaroslav, kolegové z ČT a Blesku, to je ten herec a režizér...) se na Českých drahách bojí ohnout pro tužku na chodbě. Řádí tam podle něj homosexuální mafie. Jaromíre, to ale nesmíte ve svých šortkách chodit navostro!

BTW: A heteromafie řádit může?

Pondělí 8. března 2010, Mezinárodní den žen
Jaromír se omlouvá, že mu to ujelo, a Dušuje se, že už o homosexuálech neřekne ani slovo. Jen o té jejich mafii.

Nejsilnější strana zorganizovala regionální oslavy dnešního svátku žen. Při té příležitosti její představitelé bavili přítomné dámy veselými historkami o tchýních a košilatými anekdotami. Uražené ženy vracejí na práh Úřadu vlády rozdávané růže. Fico by se měl omluvit.
Aha, nojo, slovenský socialista a národovec s hymnou a práportem na každém rohu.

Předseda nejsilnější strany zapomněl na svůj tři měsíce starý slib o tom, že jeho partaj začne "urychleně řešit" problém s vyluxovanou společností Sazka. Místo ztoho si vzpomněl na povinné odvody velkých firem. Které tedy už sport podporují, ale zatím je podporují bez osobní přerozdělovačské účasti pana předsedy. Zjev naší krásné rychlobruslařky Martiny Sáblíkové natolik pana předsedu rozrušil, že ho zradil i jeho pověstný sexy mozek a spletl si rychlobruslení s krasobruslením.
Aha, nojo, Paroubek.

Poslanec Ondřej Plašil (ODS) připravil pozměňující návrh pro zákon, který snižuje výpalné fotovoltaickým korzárům. Nižší podpora by směřovala pouze malým investorům s eklekrárnami do 20 MW. Tedy majitelům rodinných domků a drobným podnikatelům. Velcí žraloci by o nic nepřišli. Jenže stabilitu rozvodné sítě ohrožují především megalomanské sluneční projekty, voni vole!

OP není jediným pospíchálkem. Ve sněmovně se na poslední chvíli k 15 vládním prioritám, domluveným vládou s vedením ODS a ČSSD, chystá přifařit dalších 32 návrhů. Komunisté přicházejí se svým pekelným žaludským esem: Zrušit Ústav pro studium totalitních režimů. ČSSD je připraveno vynést celou postupku v červené. Přednosta jejího poslaneckého klubu Bohuslav Sobotka hlásí: "Naší prioritou bude přednostně projednat naše návrhy na zvýšení nemocenské, zrušení (zdravotnických) poplatků i vyplacení mimořádných důchodů." Zelení drží barvu, a co má připraveno ODS? Vypadá to, že kulový...
 
Vladimír Doležal (bývalý poslanec ODS) má podle rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 1 zapravit sto tisíc jako trest za "nepřímé úplatkářství".

ČSSD rozjíždí negativní kampaň proti ODS a TOP 09. Zdravotnickou asociální a antisocialistickou politiku těchto nelidských stran budou "vysvětlovat" osádky modrých sanitek.

Ministerstvo dopravy plánuje rozšíření Dé Jedničky na tři pruhy. Má to stát 20 mld a trvat 10 let, po které "se budou muset automobilisté smířit" s omezeními, kolonami a objížďkami. Nebylo by místo toho levnější a rychlejší dokončit severní tah na Ostravu?
Ono to rozšíření D1 bude prakticky jen o 1 metr a nebude se, pochopitelně, týkat mostů a nadjezdů. Takže zácpy před těmito špunty spíše přibydou.

Ministerstvo průmyslu zaplatilo 29 milionů za vynález jménem "Zařízení pro usnadnění detekce osob za překážkou." Zařízení dokáže nalézt zasypaného člověka. Člověk musí být ještě živý, aby mohl produkovat hydroidní záření a aparát musí obsluhovat zkušený senzibil. Ministerstvo bylo za tento svůj čin oceněno spolkem Sysifos zlatým Bludným balvanem. Ministerský grant byl poskytnut za ministrování Milana Urbana (ČSSD).
Takhle: zařízení nalezení "usnadňuje" – ale ještě nikoho nenašlo. Podle nepřejícího profesora Václava Hořejšího z Akademie věd je založeno na "fantaskních výmyslech". Které si spíše nežli Bludný balvan zaslouží trestní oznámení... Bludný komitét však tento počin označilo za význačný objev v kvantové fyzice, tzv. "kvantový tunel".

Další zlatý Bl.b. získal Petr Hájek, bývalý mluvčí prezidenta republiky, za svoje přirovnání darwinismu k marxismu, které pronesl vloni na semináři o evoluční teorii. "Nevím jak vy, ale já z opice nepocházím," pravil tehdy. Hájek v současnosti pro Klause pracuje v Kanceláři prezidenta republiky jako zástupce v oblasti komunikačních a kulturních strategií. A takovouto komunikační strategii zvolil dnes: "Velmi si té ceny vážím, jsem rád, že jsem ji dostal právě za tento výrok."Přičemž soutěž, kterou vyhrál, označil za něco "vysoce hloupého".

Úterý 9. března 2010
Finanční krize dopadla i na teroristy. Mudžáhidové z Al Kejdy si musejí sami platit za svůj výcvik – tak kde to jsme? Zadržení čtyři belgičtí a dva francouzští muslimové tím jsou "rozčarováni". Chtěli ve jménu Alláha vraždit – ale nikdo jim neřekl, že 2.000 € za propašování přes íránskopákistánské hranice, výcvik za 400 € a vybavení a zbraně za 900 € budou muset zacálovat ze svého! Inu, to víte, hoši, ony ty outdoorové aktivity dneska lezou do peněz. Ropní sponzoři vysychají, takže kvůli džihádu teroristé porušují Korán a pašují drogy...

Chystá se radikální novela českého zákona o státních trendech. S pomocí německých, kanadských a britských kolegů ji připravuje – Americká obchodní komora.

Poslanci přehlasovali Senát. Vítězství pracujícího lidu značí, že se nebudou zvyšovat daně za zaměstnanecké benefity. Poslední překážkou odborovému vítězství je zatím prezident Klaus.

ČSSD vede v průzkumech veřejné mínky před ODS o 14 %. Třetí jsou tradičně komunisté, na ně se dotahují staré tváře z nové TOP 09, za nimi svou pátou pozici kontrolují lidoví křesťané. Strana zelených se potápí těsně pod hladinu pěti procent. Do sněmovního peletonu se dotahují Věci veřejné. Záleží na pohledu z různých agentur. Jedna vidí 2,4 %, druhá radostně volá: "5,2!"

Ratingová agentura Moody´s se rozhodla k neobvyklému kroku: Vydala varování, že jetli to takhle půjde dál (neuspokojivá cesta restrukturalizace veřejných financí, politická nedůslednost), může následovat snížení ratingu Česku. To by znamenalo zdražení úroků, které ze svých dluhů splácíme. (Splácíme pouze ty úroky, dluhy zatím vůbec ne!)

Středa 10. března 2010, Den solidarity s Tibetem
Petr Nečas (místopředseda ODS) slibuje snížit schodek pod 3 % už v roce 2012. Mělo by se škrtat ve vládních výdajích a bude pozvolna růst DPH.

Jiří Paroubek (předseda ČSSD) chce tříprocentní hranice schodku dosáhnout do roku 2013. "Tomu po volbách přizpůsobíme naši politiku." A proč ne před volbami, Jiří? Zvyšování přímých daní, na to by naši voliči neslyšeli, pane redaktore. Odvětil by ten pán, pokud by mne slyšel, a pokud by si byl jist, že nikdo neuslyší jeho...

Zelení, dokud jsou ještě ve Sněmovně, vyvěsili z oken svých kanceláří tibetskou vlajku v upomínku na krvavé potlačení protičínského povstání. Sněmovnímu předsedovi Miloslavovi Vlčkovi se to nelíbí. Něco takového – vyvěšování vlaječek a práporků ze sněmovní budovy "bez dovolení" – by se mělo zakázat zákonem.

Zelení vyděrači hrozí arbitrážemi, pokud distributoři odmítnou připojit do sítě jejich neregulovatelné (z povahy věci) a nevypnutelné (ze zákona) zdroje. Jako nejvýhodnější se jeví jejich dodávky platit – ale nepřipínat. To by ani nemuseli nic stavět, a jen brát výpalné. Alespoň by nekurvili krajinu, životní prostředí a stabilitu jednotné energetické sítě.
Jen příští rok toto výpalné Zeleným Khmérům bude stát každou českou rodinu tisícovku. A bude hůř. Avšak jestli to tak půjde dál, nebudeme se ptát na cenu elektřiny – ale na spolehlivost její dodávky. Už máte svůj vlastní rodinný dýzlík? Samozřejmě na ekopaliva...

Výběrová komise vloni vyřadila nabídku na vyprojektování trasy D pražského metra ze strany společnosti Mott MacDonald. Důvod? Nabízená cena byla příliš nízká!

V 19:55 poslalo ministerstvo financí na statistiku data o výběru DPH za poslední kvartál 2009. Bylo toho o 7 mld více než se čekalo. Čímž se místo 0,6% mezikvartálního poklesu dosáhlo 0,7% navýšení. Čímž je "recese pryč" a "zdroje jsou". Jenže meziročně jsme si v r. 2009 pohoršili o 4,1 %. A i pokud poroste tento rok hospodářství o 1 či 2 procenta, nedosáhneme úrovně roku 2008.

Čtvrtek 11. března 2010, Evropský den mozku
Není jisté, čím myslí Jaromír Dušek, ale dnes uvedl ve vysílání Rádia Impuls v souvislosti se žalobami, které na něj byly podány:
"Skupina homosexuálů rozhoduje o tom, jaké případy se budou vyšetřovat." V Česku prý vládne mafie, "která si s těmi úředníky hraje jak s figurkami a ty figurky poskakují, jak se jim řekne".
V Česku ovšem také vládne mafie sociálnědemagogických odborů.

Mrtvá Kočka k tomu poznamenává: "Jaromír zhrzeně žárlí. Tolikrát se skláněl pro tužku - a nic!"

ČSSD chce na zdravotnictví radikálně uspořit. Tak nejdřív – v resortu přibyde 12 tisíc pracovních míst. (Radostný nádech v zemi krále Miroslava z filmu Pyšná princezna.) Dále zruší poplatky (krom za jídlo v nemocnicích). (Nadšené zatajení dechu v zemi krále Miroslava.) Bude investovat do nemocnic. (Ozývají se první nesmélé tóny zpěvu v zemi krále Miroslava.) Stát bude platit pojišťovnám navíc šest miliard ročně. (Rozeznívá se jásavý zpěv v zemi krále Miroslava.) A to celé přijde státní rozpočet jen na 18 mld! (Zpěv v zemi krále Miroslava zní v plné síle.) No moment, kde je ta úspora? (Krákání nevěřících přehlušuje mohutný chorál.) Jo, aha, "sníží se ceny léků" o 2 mld. Nikdo neví jak. Ale radostný zpěv pokračuje: Zruší se soukromé zdravotní pojišťovny. Neví se, jestli to není protiústavní, avšak ušetří se 4 mld. Do gigantické symfonie se ozývají nadšené hlasy: "Pryč s těmi paláci, co ční při Vltavě z krve mé a mého potu!"
(Z krve mé? Možné úspory za arbitráž s touto šťávou se do úspor nepočítají.)
Celkem tedy odteče ze státní kasy 12 mld.

Takové úspory může vymyslet jen sexymozek. A nalákat na ně může jen nějakou drůbež bez mozku.

Ministr zahraničí přechodné nepolitické vlády Jan Kohout nebude kandidovat v Plzeňském kraji v současných volbách do Poslanecké sněmovny, ačkoliv o to Jiří Paroubek mocně stál. Dnešní večerní jednání vedení krajské organizace však rozhodlo, že v čele místní kandidátky zůstane poslanec a přednosta plzeňských socdemáků Václav Votava.
Jiří P. se zlobí: "Já beru na vědomí nějaké rozhodnutí krajského výkonného výboru, že nechávají beze změny kandidátku..." a zatím jen mírně vyhrožuje: "... a samozřejmě ponesou odpovědnost za vývoj volebního výsledku."

Pátek 12. března 2010, Den přístupu ČR k NATO (1999)
Paroubkův recept na volební úspěch: Ke svým fantaskním výmyslům přidružil další. Zmrazí a sníží ceny elektřiny, vody, plynu, telekomunikačních služeb i bankovní poplatky. Tedy, teď to slibuje. Generální ředitel ČEZ Martin Roman nehodlá tyto plány komentovat, "dokud nebudou konkretizovány". První konkretizovaný krok bude: Tvrdík na místo GŘ ČEZ!!! A pak už půjde to zlevnění elektřiny samo.

Glosa Mrtvé Kočky: "Samospádem. Nějaký čas. Než klesnou dividendy a spadnou ceny akcií."

Co na to ODS? Podle Topolánka: "Návrh Paroubkových regulací nápadně připomíná totalitní praktiky, kdy se otevírá možnost vydírat velké firmy, zastrašovat je snižováním cen a požadovat desátky."
A kdy konečně rozjedete volební kampaň, Mirku?
"V půlce dubna."
K tomu podotýká Pavel Dlouhý, ódéesácký místostarosta v Hluboké: "Že zaostáváme v průzkumech, se dalo čekat. Osobně si ale myslím, že se to do voleb už dramaticky nezmění."
Jakože už nemá ODS kam spadnout?

Glosa Mrtvé Kočky: "Má kam spadnout."

Paroubek se ujmul své vedoucí role: Předsednictvo ČSSD rozhodlo, že jedničkou pražské volební kandidátky se stane ministr vnitra úřednické vlády Martin Pecina. Přednosta pražské ČSSD Petr Hulinský své dosavadní místo charismatickému Pecinovi galantně postoupil. V pražské kandidátce zela díra, poté co z ní přátelé vykopli předsedkyni Demokratické strany zelených Olgu Zubovou, jež ztratila finanční podporu svého suspenzora.

Ministr zahraničí Jan Kohout se stal alespoň presumptivním kandidátem ČSSD pro podzimní volby do Senátu. A "pokud" ČSSD bude sestavovat vládu, zůstane Jan K. namočen v alespoň v evropském zahraničí.

V této souvislosti se jeví býti osvětlen zvláštní výrok Jana Kohouta, který pronesl před svou nedávnou návštěvou v Sýrii (16.-18.2.2010). Tehdy (mimo zmínek o projednávání hospodářských náležitostí) náš ministr zahraničí výslovně "podpořil syrský nárok na izraelské Golanské výšiny", které Izrael získal v roce 1967 a anektoval v roce 1981.

Pár dní nato, 25.2.2010, přibyl do Sýrie i íránský prezident Mahmúd Ahmadíneřád. Pán, který už má nosnou raketu k vypuštění družice a snaží se vyrobit jaderné zbraně, pán který se vysmívá impotentním výtkám Západu. Pán, který vyhrožuje, že smete Izrael z povrchu země. Oba papaláši se během soudružského jednání dohodli na utužení přátelství svých zemí. Navečer se k nim připojil i hlavní politruk teroristické organizace Hamás Chálid Mašál a na chvíli rovněž i fýrer libanonského neonacistického Hizballáhu (hajlování je jim za oficiální pozdrav) Hassan Nasralláh. S největší pravděpodobností se bavili o "možné eskalaci napětí mezi Izraelem a Libanonem", při které mohou doufat i v politickou podporou EU. Libanonský premiér a Nasralláhův politický konkurent Saad Harírí to říká jinak: "Válka s Izraelem je na spadnutí." A v tom případě "Libanon" (Hamás a Hizballáh) počítá s podporou právě Sýrie a Íránu.

Ten trouba Kohout svůj výrok o české podpoře vyblil skutečně v tu nejblbější dobu! Anebo nejpříhodnější - pro rýsující se záměry zahraniční politiky ČSSD:

V říjnu 2007 pozval Jan Hamáček (ČSSD), takto předseda sněmovního Zahraničního výboru, kolegu předsedu Výboru pro národní bezpečnost a zahraniční politiku parlamentu Íránské islámské republiky soudruha Majlise Alaeddina Boroujediho (zástupce režimu, který popírá holokaust a zároveň připravuje nový), aby nám vyložil, jak je možno zničit Izrael demokratickou cestou. Přesněji - demografickou cestou! (Jo, to takový islámofobní fašistický Geert Wilder, jenž byl pro své protimuslimské výroky spravedlivě odsouzen k smrti, ten halt do českého Senátu nesměl!)

No a právě před rokem zacálovali syrští baasisté stranickou návštěvu Sýrie vůdčí bytosti ČSSD. Prezident Assad II. diskutoval tehdy s předsedou České strany sociálně demokratické Jiřím Paroubkem o "významu dalšího rozšíření a rozvoje existující spolupráce a přátelství mezi Arabskou socialistickou stranou Baas a ČSSD pro nejlepší užitek obou zemí".

Glosa Mrtvé Kočky: "Zahraniční politika ČSSD je důsledná."

Sobota 13. března 2010
Naštvaná žena Moby Dicka komentuje včerejší výročí: "Teď už je jasnější Paroubkovo veto proti české účasti v operaci NATO v Afghánistánu. Darebákům dolary od darebáků nesmrdí!"
********************************************************
minulý zápis: Nelítostný kapitalismus, nelítostný komunismus
předminulý zápis: Diskriminace a skutečná bída myšlení
*******************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz

Předem dík! >>:)) Moby Dick

25 komentářů:

STK řekl(a)...

"Moby Dicka" čtu vždy "úplně čerstvého". Nahrazuje mi zprávy z TV, ČRo a tisku, kterým se ze zdravotních důvodů pečlivě vyhýbám. Protože MD zprávy převypráví - a tím z nich odfiltruje alespoň novinářskou stupiditu - se stávají tyto trochu jedlejšími - i když ne chutnými.

K poznámkám M. Dicka přidám pár kocouřích zamňoukání:

- Petr Hájek, hradní mluvka, je živým, přímo hmatatelným důkazem toho, že blbost lidská nemá politický rozměr. Pravicový a levicový blb jsou si rovni.

- Prohlásil pan presumptivní premiér Paroubek opravdu, že státní deficit snížíme do roku 1913?! No to bude mít císař pán radost... ("...a jééého róóódina...")

- Až už nebudu mít na běžnou "elektřtinu" dost peněz, pořídím si raději fotočlánky na střechu a do spíže nacpu akumulátory až po strop. Na tu naftu, dotovanou ekologickými fujtajbly z řepky bych taky za pár let nemusel mít...

- Slepice že nemají mozek? Nesouhlasím, mají, bylo vědecky prokázáno, že umí počítat do čtyř. Nad toto číslo je to pro ně už "moc". U značné části populace české kotlinky to bude asi podobné...

Moby Dick řekl(a)...

Jé, dík, jdu ještě opravit.
Ale "slepice" tady nikdy nebyly. napsal jsem origoš "drůbež." A to nemusejí být slepice, ale třeba i kohouti. Gender je třeba ctít.
Anebo to taky mohou být kachny. Nebo kachny. Jo, anebo kachny. A proč ne husy? Nebo husáci?
\ :-)

Moby Dick řekl(a)...

Anebo taky vovce:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/moby-dick-dovolena-moby-dicka-diy-/p_doupe.asp?c=A090719_173914_p_doupe_wag

STK řekl(a)...

Ovce? Ano, to je typické stádní zvířátko. A taky ovčani, není-liž pravda...

informace řekl(a)...

Dotaz: v ČR jsou ceny elektřiny, vody, plynu, telekomunikačních služeb a léků regulované vládou? Což na př. farmaceutika není soukromý sektor?
Jak může P. slibovat, že je sníží?

Anonymní řekl(a)...

Na Psovi je smutno. Komentáře zejí prázdnotou. Tak mne napadla parafráze na jednu písničku:
Napsal si někdo
na starej kůl
prostinkej nápis
mafra je vůl

informace řekl(a)...

Na Psu mají to, co všichni předvídali a o čem varovali, co předvídali i v redakci, ale přesto to udělali. Mají to, co chtěli. Discplinovanou neanonymní diskuzi.
Je smutno Vám, když to čtete, představte si, jak se asi veselí ti, co tam píšou.

STK řekl(a)...

2 Informace:

Horší předpoklad (můj): Předvídali to a právě PROTO to udělali...
Vždyť si tam psal kdekdo, co si doopravdy myslí.
Hnus, vážení soudruzi! Sodoma - Gomora!
Tomu je třeba neprodleně zabránit!
Kverulanty odhalit a eliminovat!
Republiku si pozvracet nedáme, ni? ;-)

informace řekl(a)...

ST. Kocourovi:
Republiku? Právě jsem uvažovala o redakčním politickém zaměření Psa. Zdají se dost pravicoví, pokud jde o vnitřní politiku, kritičtí vůči soc. dem. Dělají ale soustavně ústupky propagandě SL a jeho historickému revizionizmu. Občas pro změnu tam dají nějaký článek Vlka st.jako protiváhu. Pokud jde o zahraniční politiku jsou dost neutrální.
Jaké a čí hlasy chtěli umlčet?

Anonymní řekl(a)...

Moc pěkné, děkuji! Také vítám možnost komentovat zde, protože na NP nejsem registrován.

Milda řekl(a)...

Na své hájence uvažuji vážně o zřízení náhradního zdroje poháněného dřevem. Dřevěného odpadu prolezlého kůrovcem mám kolem sebe hory, zlikvidoval by se kůrovec a ještě vyrobila elektřina třeba pro pračku nebo ledničku. Hledám dodavatele moderního parního stroje s výkonem kolem 2 kW, vhodného k vestavbě třeba do obezděné kolny. Mohli bychom se v období vysokého tarifu přepnout na náš, nulový! Možná, že by to šlo i oklikou přes zplynování,managoři- ozvěte se!

N.N.Nemo řekl(a)...

Ad dřevěný odpad:
To je biomasa. A proto podporovaný obnovitelný zdroj, na který dostanete dotace! Vy polovinu a polovinu ta poradenská firma, která Vám je vyboxuje.
Ale když je biomasa prolezlá kůrovcem, tak je to původní přírodní chráněná památka, ke které se nesmíte přiblížit na dva metry. A když se jí dotknete, tak dostanete pokutu, že se jen zatočíte.
Vážně - stavět parní tepelnou elektrárnu na biomasu mi připadá jako nonsens, protože má obrovské ztráty - a čím budete topit, až ztopíte kůrovce?
Parní stroj s řemenicemi velice dobrý k pohonu strojů pily nebo mlátičky. Pálení biomasy dobré k vytápění chaloupky nebo bazénu.
Parní stroj taky může pohánět dynamo, ale to máte ss proud, a aby byla zajištěna jeho stálost, tak asi přes baterky. Ledničku ano, pračku Vám ss neobslouží. Musel byste mít střídač. A to už je lepší na střechu položit fotovoltaiku. Pozor - ne připojenou do rozvodné soustavy, jen pro vlastní spotřebu.
O podporu si nemusíte žádat, ale když požádáte, dostanete od distributora zaplaceno za to, co si spotřebujete sám.
Je to divný svět.

N.N.Nemo řekl(a)...

To informace Ad komentáře:
Na Psu mají co chtěli, a co chtěli to mají. Protože komentuje jen malé procento čtenářů nepocítili odliv.
No a protože komentování potřebuje myšlení nebo zamyšlení, tak vyhraje Paroubek a jeho demagogické sliby a jeho nemyslící většinový volič. Procento myslících to nezachrání. Protože i myslící mohou myslet jinak nebo zcestně, tak část z toho mála procenta bude volit Paroubka.
Asi hodně lidí bude volit neúčast na volbách. Vykašlou se na volby, jako se vykašlali na myšlení a komentování. Protože taky ať člověk myslí jak myslí tak se musí ptát koho volit.
V Praze to ODS podělala s tím podělaným Bémem. Nenažraným podvodníkem a slizkým úhořem.
Možná letos volit poprvé nepůjdu.

STK řekl(a)...

2 N.N.Nemo:
Nevolit je pohodlné, jeden pak může říkat "já to nebyl, já to nespoluzavinil, já nic, já muzikant".
Ale pokud někomu jde o to, aby se k moci nedostala ta karikatura Benita Mussoliniho, k volbám půjde.
A bude volit kohokoliv jiného, takového, který je aspoň trochu snesitelný. Zvýší tím celkový počet voličů a nepatrně sníží procentuání vítězství toho našeho "Duceho". To za těch pár minut času a klid v duši stojí. Víc udělat nelze.

Byť je to podle mne boj s větrným mlýnem. Ale proč vlastně nebýt rytířem smutné postavy?

Pedro řekl(a)...

No když si přečtu některé příspěvky do "regulované" diskuse na NP, tak si říkám, že číst NP začíná být ztrátou času. Teď se tam bez zábran vyřádí Emanuel Krystlík nebo Vidkun Ruščák, jako třeba pod článkem Jana Zahradila (toho pána po pravdě nemusím, ale tentokrát napsal celkem pravdu): Genocida, šetřme s tímto pojmem. Velebnosti, hnus!

Šaman řekl(a)...

Informaci k cenám
Ceny elektřiny jsou regulované z jedné poloviny - za přenos a distribuci. Cena silové elektřiny se vytváří na burze. Na burze kupuje i ČEZ. Ze zákona má totiž oddělenou výrobu od prodeje! Říká se tomu unbundling.
Jedna divize elektřinu vyrobí a druhá prodá. Jiná, oddělená, ji koupí na burze! A tahle oddělená část ČEZ dnes prodává bez marže - níž jít nesmí, už podle zákona, protože by podrážela konkurenci. ČEZ totiž vyrábí pro Česko jen asi polovičku elektřiny.
Když bude výrobní část prodávat levně, tak to koupí ten, co má nejvíc peněz, nějaký EOn nebo Gazprom, to je jedno. A ten obchodník pak elektřinu prodá - za cenu obvyklou na trhu!!! Na evropském trhu!!!!!!
Takže se elektřina nezlevní, ale namastí si kapsu obchodníci -a majitel ČEZ, což je z 67 % stát přijde o zisk, o dividendy, které dnes do státního rozpočtu nalejou asi 40 miliard...

Vodárny města prodala soukromníkům, ceny vody jsou kontrolovány, ale, zdražuje se kvůli sítím, které se musejí nyní obnovovat.

Plyn přesně nevím, tam je taky určitá mírná regulace, ale moc kecat stát nemůže.

Telekomunikace stát nula, protože jsou už všechny privátní a ceny snižuje konkurence. Jediné zlevňování může prosadit EU přes antimonopolní páky - ale zlevňují se jen přeshraniční služby, roaming a tak. Uvnitř států EU nediriguje.

Léky prodávají hlavně zahraniční výrobci a distributoři, příliš tvrdé zasahování státu může vést k tomu, že prostě některé léky nebudou, protože je výrobci a distributoři za vnucené ceny, na kterých prodělají, nebudou dovážet.

Bankovní poplatky může snižovat jen konkurence, anebo taky státem vydané zákony. Banky mají zahraniční vlastníky.

Ano, regulovat lze vše, jako v Egyptě cenu mouky. A pak není chleba. Pekaři kradou mouku, aby upekli něco jiného než chleba a mohli to prodat a vydělat na tom, protože jinak by zkrachovali. Chleba je zadarmo. Ale není.
A vojsko rozhání hladové fronty střelbou do vzduchu.
Jistě, ceny se můžou vnutit -jako na Kubě. Jako za sociku u nás. A jako to chce vrátit bývalý náměstek zlodějské a mafiánskéé RaJ.A když pak něco potřebujete, musíte jít na černý trh a platit dolary.

informace řekl(a)...

Děkuji, Šamane.
Za ten měsíc- dva, co blog funguje, pochopila jsem z českých poměrů víc jak za téměř půldruhého roku na Psu.
Asi Vás těmi dotazy zatěžuju, ale když člověk nezná mechanizmus, těžko pochopí v čem je ten podvod.
V Itálii je to jiné, existuje Autorità per energia elettrica e il gas, vytvořená zákonem v 1995 r., nezávislá a autonomní na vládě a ta má za úkol regulovat a kontrolovat ceny v rámci trhu a směrnic EU. Ministr rozvoje může navrhnout Autoritě změny, ale ta je musí schválit, jinak se změny nedělají.
Členové této instituce jsou navrhováni vládou, schváleni parlamentem, jmenováni prezidentem republiky a setrvávají ve funkci 7 let. Jsou to odborníci v sektoru.
Takže ceny elektřiny a plynu nemohou být předmětem volební kampaně a taky nejsou.
http://www.autorita.energia.it/it/che_cosa/presentazione.htm

Anonymní řekl(a)...

Pro "informaci":

Ono je to s tím regulačním úřadem stejné v ČR v Italii. Celé je to podle předpiů Unie, takže ve všech státech. Jenomže Paroubek to buď neví, anebo spléhá na to, že to nevědí jeho voliči. Takže po volbách prohlásí, že zločinná ODS snížení cen zablokovala a je vymalováno.

informace řekl(a)...

Tak proto by se to mělo voličům vysvětlit předem, že je to planý slib, aby neskočili na špek. A to vysvětlení by nestálo takovou námahu.
Míň než ty modré sanitky Paroubka. To je taky jen předvolební demagogie. Taky platíme poplatky u lékaře, za lékařské analýzy, za prohlídky u odborníka, doplácíme na léky, prakticky všude. Zavedla to tenkrát levicová vláda a nikdo ani nemrknul.Vysvětlilo se lidem, že je to nutné a tak se tenkrát neozvaly ani levicové odbory. Tak platíme všichni, až na lidi s nízkým příjmem.

drak řekl(a)...

Co se boxera Filipa B. týče, tak upřímně řečeno je mi poměrně jedno za co schytá zasloužený flastr, hlavně ať ho vyfasuje dostatečně dlouhý, citelný a
pěkně natvrdo, tedy bez podmínak a podobných libůstek. A hlavně ať se mu nepovede někoho po cestě zdárně podmazat a vyváznout, jak už to v našich krajích bývá častým a nedobrým zvykem. Al Capona "dostali" mimochodem až za daňový únik, protože na jedné straně na ty vážnější přečiny nebyl dostatek důkazů a na druhé, za daňové úniky v Al Caponově rozměru se tenkrát "fasovalo" poměrně hodně.

Pan Dušek poněkud překročil hranice dobrého vkusu, když s řečmi hospodské úrovně ze IV. cenové skupiny se pokoušel okouzlit své okolí prostřednictvím
médií. Naštěstí mu to neprošlo a má z ostudy kabát. Ne, že bych schvaloval jakékoliv vytváření mafií, ať už jsou sexuálně orientované jakkoliv, ale
chce-li někdo na něco takového poukázat či upozornit, měl by to učinit poněkud vkusnějším způsobem.

Co se Sazky týče, nechci se zastávat ani ředitele Sazky anuí Sexy Mozku, ale pokud mne paměť neklame, tak se měla stavět ona Sazka Aréna a vláda, tuším,
že zrovna nějaká z oranžových přislíbila, že se zaručí za úvěry a pak cukla, ze strany vedení Sazky se ozvaly oprávněné výtky, byť ve formě poněkud
nevkusné. Sazka si pak pomohla jak svedla a uměla, předpokládám, že následkem toho asi nezbývá dost na ten sport. Netroufám si rozsuzovat kdo co zavinil a v jakém rozsahu, ale zvenčí z poměrně kusých informací to vypadá, že ideálně se nezachovala ani jedna strana a je otázkou, kdo těch lumpáren
nadělal více. Rád se dozvím více od někoho, kdo to sleduje více do podrobna. Ducemu Sexy Mozkovi samozřejmě nevěřím už ani dobrý den, takže od něj nic objektivního nečekám.

drak řekl(a)...

Celé to unijní třeštění kolem alternativních zdrojů energií a zaslepené odmítání jaderné energetiky zejména v německy mluvících zemích následkem výplachu voličských mozků zelenou propagandou už začíná pomalu, ale jistě páchat více škod, nežli evropské ekonomiku vůbec utáhnou, takže nastal nejvyšší čas k vystřízlivění a nápravě škod dokud jsou ještě zvládnutelné za rozumných podmínek. Podle mého názoru by podpora na fotovoltaické elektrárny měla být směřována jenom a pouze vlastníkům domů, hotelů a pod. tedy jen a pouze k těm malým a středním, či domácnostem. Co se těch velkých týče, tak ty bych co se fotovoltaiky týče, nepodpořil buď vůbec, nebo maximálně tak formou nevelkých daňových úlev. Z celého překotného rozvoje tohoto odvětví je vidět, že šlo o zelený tunel na velké státní peníze a o nic jiného.

Pro současnou situaci ve sněmovně nemám jediného slušného slova, proto jí ponechám raději bez komentáře.

Co se modrých sanitek týče, doufám, že ta kampaň bude natolik hnusná, že to těm scvrklým mozečkům snad nakonec ještě i dojde, že z nich dělají voly.

Co se 29 milionů týče, tak ministr Urban, co se znalostí a jazykové výbavy týče, dal označit za velice typický a representativní vzorek členstva KSČSSD. To trestní oznámení by to opravdu chtělo, nemělo by být těžké prokázat, že šlo o podvod z jedné strany a porušení povinností při správě cizího majetku z druhé.

Každý máme právo na svůj názor a každý máme právo ho vyslovit. Od pana Hájka je nevkusné, že ze svého místa zneužívá k propagaci svého názoru v médiích.

Co se agresivních a krvelačných vozembouchů týče, tak čím rychleji jim prachy dojdou, tím dříve od nich bude konečně pokoj. Už aby to bylo.

Klausovi v tomto bodě držím palce, bude to asi jen symbolické a jen na chvíli, ale i ten symbol má svůj význam. Generují-li např. České Dráhy ztrátu, kterou za ně hradí stát, tak jaké sakra benefity? Ty ať mají, až budou v plusu, do té doby je podle mého nemorální na to vůbec myslet, natož pak si to takto sprostým způsobem vymáhat. Vláda i sněmovna, když jim to umožňují přišly o rozum.

No, Hartla, neboli STEM už dávno neberu vážně, protože to vypadá, že jeho vstřícnost vůči KSČSSD a jiným už překonala rozumné a slušné meze.

To, co řekla Moody's a mnohé dlaší by denně mělo zaznívat z hlavních zpravodajských relací s komentáři, že Sexy Mozek a KSČSSD spolu s ním
prostě nemohou splnit své sliby a pakliže ano, že to může skončit hodně špatně, třeba jako v Maďarsku nebo Řecku.

drak řekl(a)...

Zelené bytostně nesnáším, ale jejich sympatie s Tibetem sdílím. Vlček je poněkud opojen sám sebou a poletuje nám kdesi v oblacích, měl by se vrátit zpátky na zem.

Autory zdravotnické reformy z dílny KSČSSD by měli slavnostně předat do péče doktoru Chochološkovi dříve, nežli napáchají přiliš mnoho škod.

Co se týče nápadů jako jsou regulace cen energií a pod, tak od toho tu snad máme Energetický regulační úřad, Sexy Mozek nám kandiduje na jeho předsedu, nebo ho hodlá po volbách podřídit předsedovi vlády? Asi by také měl pouvažovat o návštěvě u Chocholouška.

Že zmizela z pražských kandidátek KSČSSD a dopravních prostředků Zubová, je asi velká škoda, protože jak jsem tak stíhal sledovat, odpuzovala poměrně spolehlivě významné ptocento voličů. Jinak co se týče kandidatury pana Peciny, tak pokud mne paměť nešálí, tak zazněl slib, že nikdo z vlády pana Fischera v těchto volbách kandidovat nebude. Toto by tedy mělo být poměrně často dáváno za příklad, jakou hodnotu mají sliby od lidí z KSČSSD.

Pana Kohouta by měli do medií s prohlášeními podobnými tomu o Golandských výšinách pouštět častěji, předpokládám, že by se to poměrně rasantně projevilo poklesem volebních preferencí KSČSSD. Vřelé vztahy KSČSSD s lidmi z okolí Achmadína Neřáda a jemu podobných "lidožroutů" a možnost, že jsou financováni z jejich strany, by opravdu zasluhovala mnohem více mediální pozornosti.

S ženou Moby Dicka souhlasím, jsou to darebáci a proto jim prachy od darebáků nesmrdí.

Šaman řekl(a)...

Informaci Ad "by se to mělo voličům vysvětlit předem"
Ti voliči, kteří vědí, ti vědí.
Vysvětluje se to přesně v pátečních Hospodářkách:
"http://hn.ihned.cz/c1-41250200-paroubek-chce-srazit-ceny-jeho-moznosti-jsou-vsak-omezene
Mimochodem - s těmi bankovními polatky i dalšími cenami to máte v Itálii i přes vaše regulační úřady dost špatné. Źádnej politik nechce snížit ceny energií? Buďto jsou italští voliči vzdělanější, anebo nejsou italští politici tak demagogičtí!!!

Ad: "to vysvětlení by nestálo takovou námahu."
To vysvětlení požaduje duševní námahu u ČTENÁŘŮ! HN čte asi sto tisíc lidí. Těch nejdůležitějších lidí v průmyslu, obchodu, bankovnictví, vzdělaná inteligence.
čili MENŠINA VOLIČŮ.....

informace řekl(a)...

V Itálii se o snížení cen elektrické energie mluví hlavně v souvislosti s malými podniky, které postihla krize, je to dost složitý mechanizmus, co chtějí zavést, ale nejsem ekonom a tak se v tom těžko vyznám, abych to mohla vysvětlit. Pokud jde o banky, jsou soukromé, stát na ně stále dělá nátlak, hlavně pokud jde o poskytování úvěrů malým a středním podnikům. Antitrust upozornil vládu, že jsou vysoká procenta u půjček a tak budou dělat opatření.
http://www.ansa.it/web/notizie/rubriche/economia/2009/12/29/visualizza_new.html_1649908348.html

Anonymní řekl(a)...

Boxer Filip se nám po 89 živil hraním skořápek. Vidíte, kam se to dá dotáhnout s majetkem získaným šikovnými prsty. Až mezi politiky!