neděle 21. března 2010

Topol na podpal

Klipově klikové obecenstvo, bulvární politika a antisemitská média

Interentový bulvár Blesk.cz si zvýšil svoji čtenost. Uveřejnil "rozhovor" s výroky Mirka Topolánka, ve kterých uráží církev. To však zbledlo před Topolovými rasistickými urážkami premiéra Fischera. Jenže...

Jenže nešlo o "rozhovor", ale o pokec v přestávce mezi focením pro časopis pro homosexuály Lui. Ke kterému se okamžitě dostal Blesk.

Po Blesku zvýšily čtenost i internetové Lidové noviny. Uveřejnily článek s titulkem "Topolánek: Premiér je Žid, který uhne kvůli svému charakteru". V samotném "rozhovoru" se nejdříve tazatel snažil vyšťouchnout z expremiéra něco dnes módně homofobního: "Pane předsedo, zkuste pěti slovy popsat klasického homosexuála, jak ho vidíte vy?" Topol odpověděl politicky: "Normální člověk, který bojuje za svá práva." To by se však v bulvárních médiích prodávalo špatně - jak na Blesku, tak na Lidovkách. Tazatel (zdráhám se použít pojmu "redaktor") šťouchal dál, až z Topolánka vyšťouchl větu:

"A to ten Fischer prostě je Žid není to gay, a ten uhne ještě dřív. To přeci nesouvisí, s tím, že je gay, to souvisí s jeho charakterem, to nesouvisí s tím, že je gay."

Rozumím tomu tak, že Topolánek pravil, že uhýbání premiéra před problémy nesouvisí s jeho náboženstvím, stejně jako u Slámečky jeho chování není dáno sexuální orientací... Takže novinářsky zpracovaná věta ze záznamu ne-rozhovoru, aby zachovala smysl proneseného, by měla znít takto:

"Stejně tak Fischerova slabost souvisí s jeho charakterem, nikoliv s tím, že je Žid."

V jiném článku na Lidovkách Ivan Langer o premiéru Fischerovi pronesl: "Já mám Jana Fischera rád a vážím si ho jako člověka, ale on spíš volí metodu to vymlčet a přečkat, až se bouřka přežene." Významově je to dost podobně "urážlivé" - jenom se tam nevyskytuje to "nekorektní" a málem nepublikovatelné slovo "Žid".

Načež ale Lidovky daly svému článku expresivní titulek, který význam výroku hrubě zkreslil. Jakože Židé nemají charakter.Takhle to dnešní média dělají - článek musí být "sexy", šťávu mu dodá titulek, který přivábí pozornost čtenářovu. Pokud čtenář článek přečte a myslí vlastní hlavou a nenechá se ovlivnit podprahovým nabízením významu, tak zjistí, že obsah článku jaksi s titulkem tak úplně přesně nesouvisí...

A ono to funguje tak, jak to učil už kolega bulváru Joseph Goebbels.

Z Facebooku jsem obdržel výzvu, abych se přidal do skupiny "Pane Topolánku, omluvte se za svůj antisemitský výrok!" Než se někam přihlásím, tak si přečtu, k čemu bych se měl - a pak se většinou nepřihlásím. Ne tak většinové obecenstvo, vychované klipově. Přečte si titulek, a pak učiní rázné a rychlé rozhodnutí - klikem... A už jsou tu podklady pro další výživné články, tentokrát už přesněji kopírující naštvanost dotazovaných.

Tak "premiérovu synu výrok připomněl holocaust". "Fischera urazila Topolánkova slova o Židech" a spolupráci s ním omezí na minimum. Podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka "hledat souvislosti mezi židy a gayi je velmi podivné, pokud je provádí předseda jedné z nejsilnějších politických stran v zemi." Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) Topolánkova slova přirovnal ke slovníku nacistických pohlavárů. A - samozřejmě - ozývají se i další "reakce na skandální výroky Mirka Topolánka" (které neřekl):

Do bulváru se zařadily i Parlamentní listy, které vyprodukovaly mezititulek "Fischer je Žid a tudíž zbabělec".

Tak, to by stačilo. Zde přebíráme Topolánkovu omluvnou SMS:

"Moji milí Honzo, myšleno Fischere a Gusto, myšleno Slamečko. Ubezpečuji Vás oba, že jsem v neformálním rozhovoru neútočil ani na Židy, ani na církve, ani na homosexuály. Nechal jsem se vtáhnout do nahrávané provokace, kde jsem naopak bránil právo na individuální svobody a práva a hájil jsem svůj laický křesťanský názor na rodinu. Výroky o vás dvou jsou hrubě vytržené z kontextu a nebyly tak myšleny. Omlouvám se Vám, že jsem je použil spíše jako demonstraci mého přesvědčení, že neexistují typické gayské, nebo židovské charakteristiky, že jsou lidé slušní a neslušní."

Za antisemitu byl označen člověk, kterého jiné mediální žumpy nařkly, když byl premiérem, z "bezostyšné servility vůči „Izraeli“ a zášti k palestinskému odboji", když označil palestinský "odboj" za barbarství...

Ano, antisemitismus se zde objevil, a to v nebývalé míře. V titulcích, které zveřejnily antisemité z Lidovek a dalšího bulváru!!!

Psáno v Praze dne 21. 3. 2010

45 komentářů:

guerrier řekl(a)...

U rádoby křesťanských Lidovek celkem nic neobvyklého.

STK řekl(a)...

Ono je přátelé docela jedno, KDO je momentální oběť bulváru. Teď tto byl Topolánek, jindy tp bude Paroubek a tuším, že se brzy dočteme něco peprného i o "knížepánovi" Schwarzenberkovi. No co, co co... Budou volby, ni?
To, co je podstatné je vlastní zaprděná existence bulváru - ale bulvár je tu vždy, když není momentálně není u vesla nějaká ta "totalita".

Co je horší - ne-bulvár se už hledá velmi těžce a tak si ovčané myslí, že tohle je ta pravá svobodná žurnalistika. A to je tedy dost velký prů... ...švih. Nějak to souvisí jednak s kulturou, jednak s průměrným IQ obyvatel české kotlinky. (Pro Informaci: jsem jedním z nich, tak se milá přítelkyně nečilte, že nadávám na vlastní národ. Nenadávám. S lítostí kondstatuji.)

Je to podobné jako s nahrávkami. Kdysi, když bylo drahé a obtížné vydat desku, byla téměř jistota, že je obsah dobrý. Nahrávku hlídal hdební režisér, repertoár zase dramaturg, takže se člověk mohl splést tak leda v autorovi, který mu "nesedl". Teď je možno vydat CD za pár desítek tisíc. Když nebude kapela pořádat jeden měsíc "pánské jízdy", určitě si na CD ušetří. Co se vydá rozhoduje zákazník, natočit se to dá třeba v kuchyni (a ještě to uvést na obalu jako "specifikum" desky) a je to. Mizerné hráčské výkony se omluví v bookletu jako "vnitřní pocity a nasazení" a ty si pak nic zlého netuše koupíš hudební blábol. Kdyby jen blábol. To je odfláknutý zmetek. A to vše proto, že to technologie umožňuje.

budu pokračovat...

STK řekl(a)...

...pokračuji:
A s bulvárem je to asi totéž. Založit si blog není zas tak těžké ani drahé. Při určité drzosti lze provádět i sefpromotion na cizích blozích a pokud budu psát jen senzace, rozvíjet spiklenecké teorie a pomlouvat, najdu své čtenáře. Kdysi se to odbývalo v hospodách IV. cenové skupiny. Jenže doba pokročila. Už není třeba nikam chodit. Stačí stisknou "ON", chvilku počkat a po pár kliknutích jsi tam. A k elektronickému bulvárnímu periodiku nemá blog daleko.
A protože je to "čtivé", lze na tom vydělat a možná se najde i podmikatel, který věc zhmotní do papírové podoby. Lakovaný papír, vyretušované fotky od technických fotografů, jedna jako druhá, bez fantazie, text zato s tak velkou dávkou fantazie, že realita se ztrácí. Pak se dodá řvavý titulek - a je to. A ty ovčane dumej, co je ještě aspoň trochu "seriózní". Zvenku to nepoznáš, protože ta vnější "bulvárnost" je nakažlivější, než spalničky. Všechno to vypadá stejně, zabývá se to stejnými kauzami ve stejný čas. Když se opije Ivetka Bartošová, další týden má zajištěno, že se tahle "zásadní událost" bude přemílat nejméně v deseti časopisech a novinách.

A tak si tu žijeme. Jen shodou šťastných náhod člověk natrefí na "lokál", kde se dá žít. Třeba na takovou zastrčenou Hospůdku u hřbitova. Proto ostražitě od kachláků (v létě je vyměním za sloupek u vchodu) sleduju, kdo přichází. A přemýšlím, jak likvidovat blby. Snad by to šlo i bez násilí. Hřbitovní neboli hrobové ticho (v písemné podobě) by snad ty ještě ne zcela ofouklé mohlo zahnat do defenzívy.

P.S.: Když píšu o nesnesitelné lehkosti jak založit blog, rozhodně jsem tím nemyslel tenhle Šamanův.
Ty, Šamane, nejsi vztahovačný, že ne...?
Asi není. I ten jeho spisek se liší od jiných SF - už obálkou. Nic řvavě červeného a zlatého, v akční póze, s poodhaleným levým ňadrem urostlé hrdinky. Jen dva druhy černé a nápis: BLACKOUT.

Šaman řekl(a)...

Blackout - což je i výpadek paměti.
Bulvár: Jeho jasné prvky jsou už i v posledním nebulvárním periodiku HN.
Inteligence: Gaussova křivka - všude na světě. Průměr je 100. Třetina je pod. No a my jsme tady...

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za pěkný článek. Jasně dokládá kam směřuje současná "novinařina". Škoda jen že si ho pravděpodobně nepřečte žádný ze čtenářů Blesku či jiných postižených periodik. Patrik, np-diskuze, admin.

STK řekl(a)...

Omlouvám se všem za pytel překlepů v mé předchozí poznámce. Když náhodou mám co říct, píšu rychleji, než dokážu, abych tu zatracenou myš Lenku udržel...

Můžu bejt kdokoliv, ale jsem to já řekl(a)...

Máte pravdu,
český noviny stojej dovopravdy za hovno.
A tím končím.
Nazdar!

Anonymní řekl(a)...

Díky, Šamane! Konečně trochu normální článek. Z toho, co otiskla internetová média Lidovky, iDnes, iHned a Centrum se mi skutečně zvedá žaludek. Také nechápu, proč premiér chápe slovo Žid jako sprosté slovo, patrně trpí stihomamem a měl by se léčit. Kdyby dokázal bránit státní rozpočet před brutálními nátlakovými skupinami tak energicky, jako svou vlastní osobu kariéristy a bývalého člena KSČ, bylo by to vskutku úžasné.

Anonymní řekl(a)...

Klaus:

Výzva pro psychiatrickou léčebnu Bohnice.

Dovoluji si Vás tímto upozornit na psychicky vyšinuté individuum s občanským jménem Miroslav Topolánek. On sám s oblibou používá přezdívku "Velký Mirek", avšak většina občanů preferuje označení "Ten kretén z ODS". Jeho společenská nebezpečnost spočívá v představě jmenovaného, že je nejlepší a nejchytřejší prémiér ČR. A to i přesto, že jeho neschopnost fakticky potvrdila sama Poslanecká sněmovna, když učinila bezprecedentní rozhodnutí a z prémiérské funkce jej odvolala. Česká republika tak byla zachráněna před úplnou devastací.

Upozorňuji, že Topolánek je velmi agresivní a nad fyzickým napadením okolí se nikterak nerozpakuje. Další jeho charakteristikou je pavlačová užvaněnost kombinovaná s chorobnou lhavostí. Toto individuum žvaní páté přes deváté, co mu slina na jazyk přinese. Pokud je mu však vysvětleno, co vlastně řekl, tak vše rozhodně popírá. Při takovýchto příležitostech činí teatrální veřejná vyhlášení, ve kterých vinu svaluje na své okolí.

V současné době bude k odchytu v okolí svého trvalého bydliště, tj. někde v blízkosti ulice V Kolkovně, Praha 1. Podle nejnovějších zpráv z tisku však může být i v některém z pražských kostelů, kde posiluje svoji "pevnou vazbu ke křesťanství". Rovněž se však může nacházet v prostorách navštěvovaných gayi nabo Židy - údajně se jim omlouvá, i když prý neví za co. Tato skutečnost mimochodem indikuje idiocii tohoto Vašeho budoucího chovance.

Předem Vám děkuji za Topolánkovu internaci v léčebně. Myslím, že bude spokojen, neboť bude v dobrých rukou. Spokojena bude rovněž většina občanů ČR, kteří se zbaví obav, že mezi nimi volně pobíhá nebezpečný blb.

Anonymní řekl(a)...

vynikající rozbor, korektní článek, rukavice hozená Neffovi a všem dalším troubům...

100%

clay

Větší vlastenec řekl(a)...

Poděkování předřečníkovi Klausovi (1.)


Děkuji váženému předřečníkovi Klausovi za jeho podnětný příspěvek.
A také za jeho celkový příspěvek k obnově míru, pokroku a socialismu.

Musím se přiznat, že s Václavem Klausem jsem velmi dlouho, jak se lidově říká, "měl problém". Protože, ať už se to vezme z jakékoli stránky, je to inteligent. A takové inteligenty známe, my pokrokoví, levicově založení lidé. My o nich víme dost a dost - však nemálo z nich jsme byli nuceni spravedlivě odsoudit za zradu socialismu, nebo za přípravu této zrady, nebo za zrádné myšlenky.

Také V.Klaus se dlouho projevoval jako zrádce socialismu a dělnické třídy, té třídy, za jejíž peníze vystudoval.
Ale zakrátko po Listopadovém převratu se začal V.Klaus projevovat jako zdatný leninovec - spousta fundamentálně pevných řečí, a flexibilní praxe. Jeho práce na udržení socialismu ve velkých podnicích v podstatě navázala na skvělý počin s.Pitharta ze začátku roku 1990 (televizní monolog "Možná slyším trávu růst..."), jímž náš dlouholetý soudruh udržel naše lidi ve vedení závodů.
Následná krize kapitalismu (+ tzv.balíčky) přiměla mnoho dříve zaslepených občanů k prohlédnutí : Hle, kapitalismus ! Hle, krize ! A cesta k vítězství ČSSD (tehdy ještě od vedením př.Zemana) byla otevřena. Díky, Václave Klausi !

Jistě, vážení čtenáři, já nezapomínám na obrovské a vpravdě neocenitelné zásluhy V.Klause na obnovování tradičních vztahů s našimi staršími bratry, s velkým, mocným, moudrým a přísným, přesto tak dobrotivým národem Ruským.
Na to zapomenout ani nelze. Ten chlapecky dychtivý úsměv V.Klause během rusky vedené konverzace s největším státníkem 21.století, se s.V.V.Putinem, ten hovořil za desítky jeho projevů o "vině komunismu a nevině ruského národa" na bratrské internacionální pomoci ze dne 21.8.1968. Dvojnásobné díky, Václave Klausi !

Větší vlastenec řekl(a)...

Poděkování předřečníkovi Klausovi (2.)


Nicméně, vážení a milí čtenáři, nyní napíši něco, co Vás asi překvapí :
Já osobně nepovažuji za největší příspěvek V.Klause k našemu kvapem se blížícímu vítězství ani tzv.bankovní socialismus, ani zastavení reforem v polovině 90.let, ani rehabilitaci ruských bratří v očích průměrného občana ČR.

Já jsem přesvědčen, že největší, doslova historická zásluha V.Klause na obnově spravedlivého společenského zřízení spočívá v něčem jiném. Asi někteří z vás již tuší, kam mířím.
Ano, je to tak - největší zásluha V.Klause spočívá v jeho zničení ODS jako potenciální líhně osobností, politiků, státníků.

Vážení a milí čtenáři a čtenářky, jak jistě víte, každý ředitel (manager), každý velitel, každý vůdce si musí vybrat a vycvičit svého zástupce. Čím lépe si jej vybere, čím lépe ho připraví na převzetí své funkce, tím lépe funguje jeho firma (jednotka, stát ..) po jeho odchodu.
A samozřejmě naopak.

A hle, co udělal V.Klaus : Využil ODS ke svému zvolení prezidentem republiky, a jako dědictví ji zanechal tyto osobnosti : 0, 0, a také ještě 0.
Trojnásobné díky, Václave Klausi, a k nim fanfáry z Libuše !

Nuže, vážení, milí a trpěliví čtenáři a čtenářky, co bude nyní následovat, co se bude dít v týdnech a měsících po vítězství levice, po vítězství našich dvou bratrských Stran ?
V naší Straně oslavy, a dokončení příprav na konsolidaci a normalizaci celé naší společnosti.

V ODS je to také jasné – odchod falešného a prázdného Topolánka, vřelé doporučení otce zakladatele V.Klause k volbě křišťálově čistého (až grossovsky čistého) primátora Béma předsedou. A odchod na smetiště dějin.
Na ústavní úrovni pověření našeho předsedy, přítele ing.Jiřího Paroubka k sestavení vlády, později jmenování nové vlády, Vlády národní záchrany.
A také setrvání V.Klause ve funkci do jejího vypršení v únoru 2013. To máte místo čtyřnásobných díků a Internacionály, drahý prezidente.


A závěrem, vážení, milí, a vysoce trpěliví čtenáři a čtenářky, vám musím objasnit jistou zdánlivou maličkost, které jste si jistě ráčili v mém textu povšimnouti.
Nuže tedy, pokud se vám nelíbí moje oslovování našeho v současnosti nejvyššího ústavního činitele, tak se vám nedivím. Ano, vyhýbám se jako čert kříži použití slova "pan". Záměrně se vyhýbám. Neboť pro nás pokrokové, levicově založené lidi je oslovení "pan" urážkou. A já se nechci V.Klause dotknout ani slovem; ba ani myšlenkou.
Je všeobecně známo, že V.Klaus nebyl členem Strany; jeho kandidatura byl údajně odmítnuta pro jeho nikoli 100% třídní původ.
Nyní vidíme, že to byla chyba, jedna z mnoha chyb, jichž se dopustili naši soudruzi otcové. Naštěstí je to chyba napravitelná; nyní tedy záleží vše jen na našem prezidentovi.
Prostě - těším se na chvíli, kdy budu moci před jménem tak zasloužilé osobnosti konečně napsat jedno z těch krásných a hrdých slov : soudruh nebo přítel. A pak se bude tančit všude !

Děkuji vám za pozornost, a loučím se s vámi pozdravem Čest práci !

Kresinka řekl(a)...

Inu, vyrobit se dá v novinách všechno, bohužel od teď bude v povědomí lidí Topolánek za antisemitu a homofoba a antikřesťana - zkrátka všechna špína na jeho hlavu. Už o to usilujou dlouho, teď jim to nejspíš velmi přesně načasovaně vyšlo. Já i Vy, Šamane, my víme co to je antisemitismus

Anonymní řekl(a)...

vlastenče a anonymní, asi jste reagovali na jiný článek; Šamanovi jste moc jeho hospůdce nepomohli

Větší vlastenec řekl(a)...

Ojoj, vážený (-á) Anonymní (z 8.05), Vy jste se asi dosud neprobudil (-a), že ano ?

No jo, to jsou ty dlouhé víkendy, a s nimi spojené chalupaření, chataření, zahrádkaření, nebo dokonce návštěvy restauračních zařízení s prodlouženou zavírací dobou ...
To to pak v pondělí ráno v zaměstnání vypadá.

Takhle ten kapitalismus vážně nevybudujete, za těch pár týdnů, co vám ještě zbývají. :-)))

Mimochodem, já pořád říkám, že jeden den volna k regeneraci pracovních sil NAPROSTO stačí.


Takže : Čest práci !

haui1 řekl(a)...

Velký vlastenče, naprostý souhlas. Jeden den volna k regeneraci pracovních sil postačí. Navrhuji výročí VŘSR. Přičemž by se občané rukou společnou a nerozbornou mohlí zúčastnit akce Z.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale kam Vás to vede slepá vášeň, vážený haui1 ?

Výroči nejvýznamnější události v dějinách světa, VŘSR, musí být PRACOVNÍM dnem. A to proto, aby se pracující mohli sejít k oslavám, k hodnocení výsledků práce, k vyhlašování nových závazků atd.

Navíc - samozřejmě je nutný jeden odpočinku každý týden (nebo alespoň každý druhý týden). Přece jenom, nejsme sovětští lidé, abychom zvládli budovat šťastné zítřky imrvére.

Takže po našem vítězství zavedeme osvědčený model : pětidenní pracovní týden a osmihodinovou pracovní dobu (15 minut na svačinu a 30 minut na oběd se do pracovní doby nezapočítává), a v sobotu subotnik.
Účast dobrovolná; omluven je každý, kdo předloží potvrzení o pracovní neschopnosti, počínající minimálně tři dny před subotnikem.

A tančit, tančit se bude všude !

StandaT řekl(a)...

Na jednu stranu souhlas, ale na druhou si nemohu pomoci. V okamžiku, kdy jen tak tak dozní aféra Duška začít před kamerou takto mluvit je prostě neuvěřitelně pitomé. Nehledě na to, že je na začátku horké předvolební kampaně a politická korektnost s u nás už pevně uhnízdila. Takhle nahrát na smeč je prostě pro Topolánka (pro jakéhokoliv politika) diskvalifikující.

informace řekl(a)...

Něco pro Šamana, který to asi ještě neví, aneb Jak vyváží protioteplovací borec Al Gore "independent information" do světa. V r. 2005 Al Gore spolu s advokátem Hyattem zakládá nezávislou televizi, která má šířit indipendent information, avanguard citizen journalism nejdřív v USA, pak v Anglii, Irsku a Itálii.
Více najdete na http://en.wikipedia.org/wiki/Current_TV nebo na http://it.wikipedia.org/wiki/Current_TV
(Italská verze je podrobnější.).
Jeho síť Current v Itálii vysílá na jednom z kanálů Sky. Vysílá prý programy o italské politice a vnitřních záležitostech, které italská televize jak veřejnoprávní tak privátní odmítla. Občas ji ze zvědavosti pustím a pak ji zase znechuceně zavřu, protože podobné štvaní nenajdu ani v novinách extrémní levice. Na webu jsou k vidění některé pořady o Berlusconim, o ministrech, o vládě ale link sem nedám, mám obavy, že nejste dostatečně imunní proti podobným lžím a pak nemáte k dispozici jiné verze k porovnání.
Televize Al Gora se rozhodla zasáhnout i do vnitřních politických záležitostí Itálie v předvolebním období. V televizi byly momentálně až do voleb přerušeny programy politické debaty v rámci zákona o "par condicio" pro všechny strany v předvolební kampani. Byl tedy, mezi jinými, dočasně přerušen i program Anno zero, který soustavně plivá na Berlusconiho a vládu. Televize Al Gora, velkého obhájce demokracie (mimo jiné i zcela nezištného a velice efektního bojovníka za budoucnost naší planety - četli jste to, že globální oteplování se stalo už strašákem pro malé děti, které se před spánkem ptají maminky - mami, když zhasnu to světýlko, tak polární medvědi neumřou?), tedy Al Gore podá ruku všem odpůrcům Berlusconiho a bude vysílat program Anno zero na Current. Co se tam asi diváci dozvědí? nevím, jestli se na to budu dívat, obvykle při Anno zero usnu. Místo, aby se mi zvýšila hladina adrenalinu v krvi, působí na mne jako uspávací prostředek. Tolik je tam štvaní a lží, že to člověka přemůže.
Takže Al Gore, kromě jiného vlastní tuto televizní síť na sto procent, zcela v duchu demokracie zasáhne i do politického vření v Itálii, a to i neohroženým porušováním jejich zákonů.
Al Gora na vás! Aspoň byste se naučili, co je to demográcie!

Anonymní řekl(a)...

Stejně mám pocit, že Topol se dopředu domluvil s Paroubkem a tyhle volby mu přenechá. Zatím dělá samá blbá rozhodnutí. Jako vrcholný politik musí předpokládat, že nějakej manipulativní hajzlík mu takovej kec nacpe do pusy. A Bém bude po volbách jen hrobař ODS.
Tak nám napravo od RáJe zbyde jen pan kníže jako nerudá alternativa.

Harpyje řekl(a)...

Mediální žumpy, na které Šaman poukazuje, existují ve všech demokraciích. Je ovšem nemyslitelné, aby se politik, který se dopustí tak skandálně hloupých výroků, jako pan Topolánek, okamžitě neodstoupil a místo toho psal trapné omluvné dopisy, které vše pouze ještě zhoršují.

informace řekl(a)...

Topolánek je v postatě hloupý, říkám to už dávno. Před kamerami, i když je pauza, musí mluvit neutrálně a ne si pouštět hubu na špacír. To dá rozum, že si to budou tajně natáčet. Tady z těchto výlevů mimo kameru udělali humoristický program.

N.N.Nemo řekl(a)...

Úvodník šéfredaktora Hospodářských novin Petra Šimůnka ukázal, že jeho list stále ještě k bulváru nesklouzl:
Mirek Topolánek má mnoho chyb. Jedna, kombinovaná s jeho zemitou prostořekostí, je smrtící. Ve svých projevech vynechává a přeskakuje ne věty, ale celé odstavce. Jeho promluvy se tak někdy stanou nesrozumitelnými, jindy se dají jednoduše zesměšnit, překroutit. Nic, co by se dalo člověku, jen chce být premiérem, přičíst k dobru. Každý, kdo ale čte pozorně jeho poslední "neformální" rozhovor, v němž mluví o gayích a Židech, musí vidět jedno: Lze z něj vyčíst neotesanost a neobratnost, ale zcela jistě ne útok na sexuální orientaci či náboženské vyznání. Aféra, která tak vznikla, není chybou Mirka Topolánka, nýbrž povrchnosti médií.

informace řekl(a)...

Vidíte, Nemo,
jak říkám, je hloupý, neohrabaný.
Když už se ten malér stal, místo nějaké demise nebo zkroušených omluv, čímž se ke všemu docela přiznává, měl se nejdřív poradit s advokáty, ne-li možné redaktory Blesku žalovat pro pomluvu, zneužití podvodně získaného materiálu nebo něco podobného. Pak měl absolutně dementovat, na formě se měl dohodnout s advokáty, buď to měl totálně popřít nebo říci, že je to překroucené, vytržené z kontextu atd. Pak teprve se měl formálně omluvit a to spíš privátně a ne veřejně. To by udělal pragmatický politik. Nejlepší obrana je protiútok.
Takhle se jen nechal hloupě zostudit. Snad to nebude na jeho straně nějaký zlozvyk padat do všech možných skandálů?

Harpyje řekl(a)...

Ještě k těm "mediálním žumpám", nad kterými každý, kdo dbá o svou duševní hygienu, ohrnuje nos. Tento typ žurnalismu ale uspokojuje existující poptávku. V mateřské zemi bulvárního žurnalismu, Velké Británii, zacházejí média se s skandály a jejich původci daleko nemilosrdněji a také metody "žurnalistické rešerše" nejsou moc vybíravé a někdy dokonce na hranici legality. Způsob, jakým se pan Topolánek snaží bránit zneužití jeho výroků dokazuje navíc, jak správně podotýká nick Informace, jeho diletantismus a jeho neohrabanost. Takoví lidé do vysoké politiky nepatří.

informace řekl(a)...

Harpyji:
děkuji za souhlas, ale otázka je, kým ho nahradit? Mám dojem, že všichni do politiky jen tak fušují. I ten Paroubek. Jenže mezi slepými je jednooký král.

N.N.Nemo řekl(a)...

Topolánek se šel fotit do časopisu pro gaye. Ale první přinesl výroky i s videem Blesk. Rychlá reakce Topolánka byla nutná. Ale vůbec neměla být akce!
Rozhovor pro gayčasopis, klidně. Ale jak jsem pochopil, šlo o fotografování, ne rozhovor! Proč tam vůbec lezl? To chtěl dohnat 4 %? Tak to si nepolepšil.

Harpyje řekl(a)...

Musím se přiznat, že česká politická scéna, se vším co tento pojem obnáší, je pro mně terra incognita. Zdá se mi ale, že čeští politici, napříč celým politickým spektrem, mají mimořádný talent zpackat co se jen dá. Bude to asi skutečně tím, že, jak říkáte, do politiky jen fušují, že se nejedná o žádné osobnosti s dalekosáhlejší vizí, nýbrž o osoby, prosazující především krátkodobé osobní cíle. Nedělám si nárok na pravdu, je to můj povrchní dojem.

Harpyje řekl(a)...

"Odstup z čela ODS, vyzývá Topolánka spolustraník Sobotka". http://www.lidovky.cz/odstup-z-cela-ods-vyzyva-topolanka-spolustranik-sobotka-pza-/ln_domov.asp?c=A100322_130536_ln_domov_mpr To je skutečně už to jediné, čím by své straně mohl posloužit. Tak by se měl zachovat každý četný politik. (Výraz "čestný politik" je oxymoron, já vím :-)))!)

Anonymní řekl(a)...

Topolánek je možná buran a hulvát, ale člověk je to čstný? Obviňovat Topolánka z antisemitismu je hloupost. Mnohokráte se zastal Israele. A co se týká antisemitismu, měl by pan Fišer pomlčet. Delegace ČSSD (Kavan, Vlček, Laštůvka) se sešli s Hamasem, který má v programu vyhubení Židů a svého času Grulich, svému židovskému kolegovi Vagnerovi řekl, žw je "svině židovská". A Haló noviny ne třeba připomínat. A nechápu, jak pan Fišer mohl být vˇKSČ, když komunisti udělali Slánského proces, kde soudili lidi jen na základě židovského původu a komunistická politika vůči Israeli od 50. let byla velmi velmi nepřátelská.
kopretina

informace řekl(a)...

Nemo a Harpyje,
já se také dopodrobna v české politice nevyznám, uniká mi význam a role různých přeběhlíků, nových malých straniček atd.
Jenomže z politické zkušenosti nejen Itálie, ale třeba i Ruska, ale i Německa, je vidět, že lidi potřebují mít před sebou nějakou energickou osobnost, která jim dá pocit bezpečnosti, sociální i politické nebo mezinárodní. Situace ve třech zemích, co jsem vyjmenovala, je samozřejmě jiná a velice rozlišná, ale co je činí podobnými, je právě souhlas s energickým politikem.
Hledat voliče mezi t.zv. okrajovými menšinami jako gay, "non paga", nepřináší nějaké citelné rozdíly v počtu hlasů. Tam obvykle "loví" malé straničky. Je zapotřebí se soustředit na většinu, případně na váhající voliče v této většině. A pak, podle mého, aby se zamezilo tříštění hlasů mezi straničkami, měly by se předem uzavírat předvolební dohody mezi spřátelenými, homogenními stranami.
To je samozřejmě pohled zvenku, ne tak docela informovaného pozorovatele.
Ale dovolte poslední poznámku, neschopnost Topolánka se ukázala při semestru v EU, kdy se nechal vyhodit ze sedla párem přeběhlíků. A teď T. nedokáže ani využít v kampani té situace, co se pádem vlády vytvořila, jak venku tak uvnitř, aby P.a pořádně prosvítil jako podstatně asociálního egoistického politika, který klidně obětuje zájmy státu svým vlastním (to hlavně) a své strany? Nemyslím, že bych tu říkala nějaké objevné věci, to jsou normální zkušenosti.
Co mluvit.

Větší vlastenec řekl(a)...

Chichichichi !

Už je to tady : Odstup z čela ODS, vyzývá Topolánka spolustraník Sobotka. Chochochochocho.
Mnu si své staré, leč stále ještě tvrdé dělnické dlaně.

Kolik že týdnů ... ale co to píšu, kolik že DNŮ máme do voleb ? A ODS nám taje, taje jako sněhulák na březnovém sluníčku. Juchuchuchuchů !

No, teď jsem na vás zvědav, pravicoví vlastenci čeští. Budete volit osobu, jež prohlašuje humánní odsun Němců za vyhnání ? Oho ?

No já vím, že je to hloupá otázka; omlouvám se. Vždyť v tomto Doupěti choulí se k sobě českých vlastenců hejno, před mrazem a před kunami, tchoři a jinými nepřáteli se vzájemně kryje. Chachacha !

Nu, dlouho jste se kryli v doupěti, v kotlince české před největší hrozbou dneška, před německými revanšisty, dlouho. Nejvyšší z nízkých, v Hradním doupěti sídlící Knír Těsný, toho Jména První, vás mnohokrát varoval před nebezpečnými dravci ze Západu. A Jeho Respektovanost zanechala vám v čele ODS skutečnou osobnost. Huhuhuhu !

Jestlipak Otec zakladatel stačí dokončit své plány, jestlipak stačí do rozpadu ODS dosadit do jejího čela sympatického horolezce ?
Nuže, kdo povede ODS na smetiště dějin ? Buhehechlemst !


Soutěžní otázka : Víte, koho volit ? Víte, kdo vás nejlépe ochrání před návratem Němců-papeženců ?

(Nápověda : itsinumok)

Výhru si vyzvedněte v budově kteréhokoli okresního či obvodního výboru Strany, kdykoli po 28.květnu.

Nashledanou v lepších časech.

informace řekl(a)...

Kopretino,
to, co říkáte Vy, by měl vyhlásit hodně hlasitě Topolánek. jenže mám dojem, že už předem stáhl plachty, ne-li něco jiného.
A co se týká Upíra Daimonia, tak se mi jednou představil VV., tak kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. ChichiChochoChacha.
Uvidíme, jak se bude chechtat po dvacátém osmém. V každém slova smyslu.

Anonymní řekl(a)...

Informace,
Bohužel máte pravdu, jenže Topolánek věčně ustupuje a volební kampaň ODS je submisivní a nwchá si od ČSSD vše líbit. V mém městě na vlakovém nádraží socani vylepili tak odporný konfrontační plakát, že mi z toho bylo zle. ODS se vůbec, ale vůbec nebrání a Paroubek triunfuje. Jak psala Harpyje, Paroubek je pravým ideálům upřímné sociální demokracie hodně daleko, Paroubek ČSSD komunizuje. Slibuje a slibuje lidem vše, ale kde na to mít. Škromach slíbil důchodcům 15 000 KČ na důchod, ale ukázalo se, že lže. Paroubek LŽE kudy chodí.
kopretina

informace řekl(a)...

Kopretino,
bohužel mám asi pravdu i v tom, že Topolánek nemá pevně v rukou ani stranu, když se tam už veřejně projevují různé frondy a žádají jeho demisi. Místo, aby se postavili za předsedu strany a hájili ho, už čekají jako supové, aby ho mohli sežrat. Nic růžového do budoucna nevidím. Nevím, jaký je Sobotka, ale to jeho vystoupení ukazuje, že je to sobecký oportunista.

Anonymní řekl(a)...

Ackoli souhlasim, ze Lidovky zde pracuji jako typicky bulvar, nesouhlasim s tim, ze na dane situaci nenese Topolanek vinu. Ja si myslim, ze politik, ktery chce vest celou zemi, musi za kazdych okolnosti vedet co si muze dovolit - a pouzit takto slovo Zid a homosexual je proste selhani. Selhani jeho, jako vrcholneho politika. Takze pres tu hubu nakonec dostal zaslouzene.
To vse rikam presto, ze jsem volicem ODS.

STK řekl(a)...

Jen si tak potichoučku mňouknu:

Opravdu víme, jaký kdo je? Nebo víme jenom to, jak se nám přičiněním bulváru jeví? (Ono vašnostové - co vlastně není bulvár, že? ;-D)
Byl bych opatrný při vynášení soudů.

(Jediný, kdo má VŽDY pravdu (ovšem kromě maminky a režiséra) je VV. Už vím proč...)

informace řekl(a)...

STK,
Vy jste si spletl nick, měl byste se jmenovat spíš LK. Místo, abyste tu tiše pomńoukával, měl byste nahrbit bojovně hřbet a vytáhnout drápy.

Že nevíme, jaký kdo je? Za těch 14 měsíců, co tu jsem, Topolánek spadl už do tří skandálů. První, ve vile Berlusconiho nezavinil a nemohl ho ani předvídat.
Druhý s týdenní dovolenou na Monte Argentario si skutečně zavinil sám. Mohl předvídat, že v Česku se rozpoutá vlna závisti a budou o tom dalekosáhle psát noviny. A při tom to nebyla nějaká luxusní dovolená, jak jsem se snažila mockrát vysvětlit. Ale nikdo na mé řeči nedal.
Třetímu se mohl vyhnout, nekecat zbytečně a nefotit se s homosexuály.
Není to moudrý a předvídavý politik.

STK řekl(a)...

Pro Informaci:

Tak to zase máte naprostou pravdu. Líný jsem taky - když to jen trochu jde. Protože bydlím s jedním, dvěma kocoury skoro celý život, pochopil jsem jejich životní filozofii a právě proto jsem si ten nick zvolil! (Takoví staří tlustí kocouři vědí, kudy myši chodí a proto netrpí hladem... ;-D)

Ale k věci: Netvrdím, že je "chachar s guľami" moudrý, obratný a předvídavý politik. Není. Ale zase není takový blbec nebo podvodník, jakým jej mnozí vidí. Setkal jsem se s ním dvakrát. Jednou na počátku jeho politické kariéry, podruhé jsem s ním prohodil pár slov loni na podzim. (Žena totiž cosi dělá pro ODS - dokonce ve mzdě.) Je to chlap, který se zdá být přímý - ale možná dost jednoduchý. Proto se do politiky naprosto nehodí. Ale na hory bych s ním, na rozdíl od mnohých jiných politiků, klidně vyrazil.

Ale letos volit ODS nebudu. Je to rozhádaná, umírající strana, kde už mlaskání u koryt naprosto překrývá jakoukoliv jinou pozorovatelnou iniciativu. Topolánek by mi vadil asi tak nejméně. A doleva volit nemůžu. Styděl bych se sám před sebou - snad i po smrti.

Zkusím tentokrát volit pana knížete. Je to sice člověk "šlechtického původu", ale mluví docela rozumně, srozumitelně a jednoznačně. A do politiky vstupuje už jako zámožný člověk, takže je tu předpoklad, že to nedělá pro peníze.

Inu, uvidíme, jak řekli ti dva slepí...

Milda řekl(a)...

S tím naším Schwarzebergem musíme spolknout i ropuchu Kalouska. Jestli to bylo dobře, nebo ne, se ukáže až za čas.

STK řekl(a)...

Dodatek k poznámce ze 17:54:

Ježíši Kriste, (jsem agnostik!) ten Topolánek je ale vůl!! Přetrpěl jsem před chvílí zpravodajství v TV a konstatuji:

1. Topolánek je KRETÉN, který trousí svá "tajná moudra" mezi gayi, jako by je neznal. (Asi je opravdu nezná...). A vůbec, "co k čertu hledal na té galéře" neboli proč se fotil pro časopis 4%-ní menšiny? Jak souvisí 4%-ní časopis s předsedou pravicové strany? Asi by se klidně šel fotit i do nevěstince, kdyby měl pocit, že to nějak pomůže jeho "imidž" (čti "image").

2. Bulvární novináři jsou opravdu HOVADA. Ta sešlost snad jednou skončí tím, že se budou udávat navzájem, každý bude chodit se zapnutou minikamerou a doma si bude schovávat povedené kousky do archivu, protože "co kdyby se to jednou na někoho hodilo".

3. Mám takové nepěkné tušení, že ty hovadné záběry byly pořízeny na něčí objednávku. Náš "Velký Moudrý Mirek" dokonale naletěl na nahranou situaci. K čemu agent provokatér. Máme přece čacké žurnalisty, pro ně není problém zahrát požadovanou roli. A ještě dostanou od protistrany zaplaceno. Nebo něco slíbeno. Jsou to chtiví hoši. (Odpovědí bude možná tajně nainstalovaná kamera u Paroubka v ložnici nebo na WC.)

4. Ta zmíněná protistrana nemusí být nutně Paroubek (and his boys). To může klidně být někdo z pražské ODS. Slizouni jsou na to dostatečně zkušení. Do voleb je ještě pár týdnů. Co nás čeká, až to bude pár dnů si vůbec nedovedu představit. To teprve budou kauzy! To bude maso!
Má-li Topolánek nějaké peníze a zbytky soudnosti, zítra odstoupí a nechá ODS svému osudu. Když se toho křesla ujme třeba "Horolezec", stane se ODS nevolitelnopu pro fůru dalších lidí. A ODS zmizí po zásluze v propadlišti dějin.

===========

A pro Mildu: Ano, uvědomuji si pozici Šedé Eminence dostatečně. To on si zvolil svého "císaře do výkladu". Na druhou stranu věřím tomu, že je loutkář Kalousek dost chytrý na to, aby dokázal své marionety vodit se zdáním poctivosti a rozumu. (Doma o něm mluvíme jako o "Kardinálovi").

A to prý začalo jaro...

STK řekl(a)...

A nakonec celý rozhovor Jakuba Starého s Mirkem Topolánkem. Zajímavá je i poslední věta rozhovoru.

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/video-nesetrihany-rozhovor-casopisu-lui-s-mirkem-topolankem.html

A dost už o hrátkách politiků. Jdu si poslechnout Římské pinie. To mi snad trochu pročistí náladu.

informace řekl(a)...

Ostřelení Topolánka
http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=663985

Ivanhoe řekl(a)...

Topolánek řekne: Každý, kdo říká, že Židi a Cikáni patří do plynu, patří sám buď do blázince, nebo do vězení.
Bulvární tisk napíše a "seriózní" tiskoviny to převezmou:
Topolánek: Židi a Cikáni patří do plynu!
(no neřekl to snad? - tady máme zvukový záznam!)

Anonymní řekl(a)...

-naprosto tendenční kecy v suběkci-žvanilů,tyto výše uvedené tvrzení jsou...jsou.Velmi se mi líbí ten styl,kdy lev přežije,pak někam zaleze.Ti ostatní lvi rvou maso,v průběhu rvačky o maso trestají viníky,dávají tak najevo,jak jim záleží,aby stát prosperoval.

-šamane,prosím,nejsem náhodou příliž levicový,osobně považuji politiky za zloděje obecně,bez ohledu pravá,levá.Je to můj osobní názor a osobní zkušenost.Omlouvám se.