neděle 18. dubna 2010

MOBY DICK 2000: Jmenovitý úkol od Duto Hlava

Pondělí 17. dubna 2000
Dnes si nás vedoucí ing. Hlav pozval na sezení každého z naší kanceláře zvlášť. Kolega Ambrož vyšel s pláčem a bez prémií. To za těch 5 propisek, vyfasovaných pro 4 lidi. Marně vysvětloval, že ale psaly jen 4. Bambas vyšel zamračený. Za to, že na dovolenku do kolonky Místo pobytu napsal "V přírodě" mu nakonec Duto Hlav sundal ze základu jen tisícovku, ne 3, jak sliboval. Kolega Cymbuch vyšel s potutelným úsměvem a neříkal nic. Bylo už 6, já půjdu na kobereček až zítra.

Úterý 18. dubna 2000
Pan vedoucí ing. Duto Hlav mě vyznamenal: Mám sestavit plán rozmístění ledniček a varných konvic tak, aby v každé kanceláři byl jen 1 kus od 1 druhu. Podle toho pak bude sestavena Kniha Ledniček a Varných Konvic, tak přesně se to má jmenovat. Duto je pilný člověk, přišel do práce už v šest. Taky se musím snažit. Ředitel Běsný Kokot rozhodl o rekonstrukci výtahů za 50 milionů korun. Náměstek Dur Durak už hledá firmu.

Středa 19. dubna 2000
Dnes jsem pilně pracoval na plánu rozmístění ledniček a varných konvic. V 5 hodin večer jsem ho předal Dutovi, našemu novému vedoucímu. Dostal jsem od něj propisku s naším firemním logem, nápisem SPOJENÉ TEXTÁRNY. Odcházel jsem v 6, Duto ještě zůstával v práci, vytvářel nové formuláře, a knihy. Cítím se provinile, ale manželka je už nevrlá, že zanedbávám domácnost. Nu což, hlavně že mám práci!

Čtvrtek 20. dubna 2000
Pod novým ředitelem Běsným Kokotem přešla firma k razantním úsporám. Aby se snížila spotřeba spínáčků a připínáčků, vzniklo Centrální Dohledové Centrum EsPí, které sleduje jejich tok firmou. Jo, ten tok. Nová splachovadla, která instalují naši údržbáři pro firmu, co pro nás dělá rekonstrukci záchodů - všechna protékají.

Pátek 21. dubna 2000
Na dnešní poradě s vedoucím ing. Duto Hlavem vyšlo najevo, že Plán Rozmístění Ledniček a Varných Konvic jsme dostali k nezávislému zpracování všichni 4 kolegové z kanceláře, Ambrož, Bambas, Cymbuch i já. A každý jsme to měli jinak! Ing. Duto Hlav si musí všechno dělat sám, není na nás spolehnutí. A nikdo nenapsal správně název nové knihy. Mělo to být Chladničky a Varné Konvice. Končili jsme v 5, poměrně brzo. Ještě, že tu jsou Velikonoce!

*************************************
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick

Předem dík! >>:))

1 komentář:

drak řekl(a)...

U povídek jsem se bavíval kdysi na NP, stejně jako dnes, ale dnes z opačného důvodu, nežli tehdy. Zatímco v roce 2000, kdy vycházely, tak překonávaly realitu, dnes bych zase naopak řekl, že realita mnohdy hravě překonává povídky, zejména když hovořím s některými známými, proč že to vlastně přišli o práci, nebo proč ji zase naopak nemohou najít.