sobota 24. dubna 2010

MOBY DICK 2000: Konec SPOJENÝCH TEXTÁREN

Pondělí velikonoční 24. dubna 2000

V poledne mi volal domů vedoucí ing. Duto Hlav. Na páteční poradě prý zapomněl, že definitivně musí být Kniha Chladniček a Varných Konvic dokončena zítra a neuvědomil si, že je dnes volný den. Mám prý tu knihu během dneška dokončit a zítra ráno v 9 mu ji předat. Přijdu do práce v půl 7é a do 9ti ji lehce dodělám.

Úterý 25. dubna 2000
Když jsem přišel v půl 7é do práce, byl tam učiněný rozruch. Vedoucí Duto Hlav se tam objevil už v 6, a běsnil, že Kniha Chladniček a Varných Konvic, kterou jsem mu měl předat v devět, ještě není hotová. Sehnal nádvorní partu, která dělá už od 6ti, a nechal vyházet všechny varné konvice do odpadových kontejnerů. Jak si budu vařit kafe?

Středa 26. dubna 2000

Náměstek Dur Durak se rozhodl od května zrušit oddělení výtahářů. Všichni si hned musí dovybrat dovolenou. Rozhodnutí platí okamžitě. Ředitel Běsný Kokot ho podepsal už minulé úterý, když rozhodl o rekonstrukci výtahů. Od 1. května se o výtahy bude starat firma, která je zároveň za 50 milionů začne rekonstruovat. Jde o výbornou firmu, jejich lidi se s Durakem i Kokotem znají už od dřívějška.


Čtvrtek 27. dubna 2000

Dneska ráno se zasekl výtah s ředitelem Běsným Kokotem v mezipatře. Protože včera dostali před brzkým zrušením svého oddělení všichni výtaháři nařízenou dovolenou, museli ho tahat z výtahu podnikoví hasiči. Umazali mu přitom světlé kalhoty. Kokot rozhodl, že od června zruší podnikové hasiče.
Vedoucí ing. Duto Hlav nám každému rozdal deset propisek s firemním logem SPOJENÉ TEXTÁRNY! Přece jen změna k lepšímu.


Pátek 28. dubna 2000, poslední pracovní aprílový den.

Dokončena výměna splachovadel našimi údržbáři. Náměstek Durak rozhodl, že když to stihli udělat navíc ve své pracovní době, jsou po skončení rekonstrukce vlastně nepotřební a středisko údržby bylo zrušeno pro nadbytečnost. Všechny záchody protékají a jsou proto zamčené.
Od 1. května se naše firma přejmenovává na ČESKÉ TEXTÁRNY. Celá akce včetně rozsáhlé reklamní kampaně přijde na 200 milionů. Staré propisky se starým logem je zakázáno používat pod pokutou 3 tisíce korun.

PS zkratky:
2000: KLVaK/KCHVaK - Kniha ledniček/chladniček a varných konvic
2010: CHLaP - CHemické Látky a Prostředky/Přípravky
*************************************

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:))

3 komentáře:

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
jeden nediskrétní dotaz, když dovolíte. Máte i ve skutečnosti takový nos jako na té karikatuře?

Moby Dick řekl(a)...

Je to přesné. Hlavně ten úsměv. A také držení tužky...

informace řekl(a)...

Hlavně, že jste spokojený. Sice mě troch mate, že Vám Kryšpín posadil nos na místo pravého oka a úsměv zabírá místo levého ucha. Ale asi to bude nějaké "posunutí" perspektivy, že?
Ale když tvrdíte, že se Vám kresba přesně podobá, tak dobře, bereme to doslova.