pátek 16. dubna 2010

MOBY DICK: Kašpárek versus Večerníček a Miko kontra Mikeš

Polská politická letecká katastrofa, výbuchy lidového hněvu a sopek – a život jde dál

******************************************************************

Neděle 11. dubna 2010, Před 40 lety startovalo k letu na Měsíc Apollo 13, 70 let od masových vražd v Katyni

Včerejší letecká katastrofa polského prezidentského letadla u Smolenska si vyžádala 96 obětí. K vyjádření upřímné soustrasti všem rodinám i Polákům se připojuje i Moby Dick.

Bangkok, Thajsko, včera: 21 zastřelených při demonstracích, 870 raněných. "Je to vnitřní a domácí věc, která není mířena na turisty. (Thajský turistický úřad)

Markaj u Džalalabadu, Kzyrgyzstán: Padlý prezident Kurmanbek Bakijev varuje, že jeho případné dopadení či zabití zalije zem krví.

Řecko dostalo reálný slib půjčky 30 miliard. Může si je vyzvednout – a nemusí. Zatím chce své problémy zvládnout samo. Plán je však preventivně připraven – jako zbraň proti spekulantům.

Vatikán: Právník Jeffrey Lena obviňuje média ze zbrklosti ("unáhleného úsudku"). To Josef Ratzinger byl uvážlivý, když v roce 1985 posuzoval žádost biskupa z Oaklandu o zbavení kněžství u pedofila Stephena Kiesleho. Kiesle byl za svůj poklesek odsouzen na podmínku v roce 1978. V roce 1981 požádal o zbavení kněžského stavu. Po dalších čtyřech letech nečinnosti dnešní papež napsal, že než tak učiní, potřebuje čas, aby mohl zvážit "blaho univerzální církve". Podle Leny byl kněz Kiesle během celého řízení "pod kontrolou a v péči místního biskupa, který byl odpovědný za to, že neporuší církevní zákony."

Jak rychle se asi řeší záležitosti těch pedofilů, kteří sami o své vyloučení z řad duchovních nepožádají?

Kdyby byl Ratzinger českým politikem, už by byl dávno za své zdržovací a zatajovací manévry padlým politikem. Co spojuje české a vatikánské aféry, na čem se čeští a papežští hodnostáři shodují? Mohou za ně novinářské bestie!!!

Novinářské bestie nejspíš přiměly předsedu Sněmovny Miloslava Vlčka, aby ještě v pátek ukončil spolupráci s fotografem, poradcem, stavebním podnikatelem a sportovním podnikavcem Petrem Vrtalem, kterému pomohl před časem přihrát 25 státních milionů na stavbu soukromého hotelu. Vlček, Kakaový Bob Michal Kraus a celá ČSSD měli ale "štěstí" – informace o čachrech se státním příspěvkem byly přehlušeny polskou tragédií.

Nový lídr ODS Petr Nečas se poprvé naživo střetl v televizním souboji s Jiřím Paroubkem, presumptivním premiérem ČR za ČSSD. Umělecký dojem měl lepší Jiří Paroubek – měl totiž své slogany napsány na větších transparentech! Tak velké, že přes ně nebyl skoro vidět (čímž se právě umělecký dojem náramně zlepšil:) Nečas předvedl své grafy pouze na Á čtyřkách.
Protože oba pánové mluvili bez ohledu na pokus o moderaci ze strany Václava Moravce, povzdychl si tento: "Ani ve snu mě nenapadlo, že si budu muset vzít do studia plakát."
Televizní technici konečně udělali to, co měli udělat už nejpozději před rokem – překřikujícím se politikům vypnuli mikrofony...

Náš borec jednoznačně vyhrál!, shodují se týmy obou vítězů. Ale nejvíce je poškodil právě Moravec, který je "nenechal debatovat věcně o věcných problémech". O kterých? Asi o těchto:



Nečas pravil, že Paroubek národ uspává jako Večerníček - a Paroubek mu to oplatil, že je zase Kašpárek...


Pondělí 12. dubna 2010

Národní knihovna představila projekt na "revitalizaci" Klementina. Památkáři zavrhli nápad udělat do barokní budovy razantní díry, takže je přestavba velice "střízlivá". Projekt je schválen – bez výběrového řízení. A práce už začaly. Rekonstrukce bude stát "necelé tři miliardy Kč" – asi stejně, jako měla stát Kaplického skvělá chobotnice. A NK bude mít na dalších 60 let vystaráno.
Ale podle ministra kultury Václava Riedelbaucha není naděje na realizaci Kaplického díla zcela ztracena. Třeba za takových 20 let bude "situace nové stavbě nakloněna".

Ministerstvo již ztratilo právo nakládat s Kaplického projektem. Naopak má povinnost zaplatit odstupné 160 tisíc €.


Topolánek dnes na Výkonné radě ODS předal žezlo strany místopředsedovi Nečasovi. Ivan Langer a Pavel Bém přežili.

Obce podepisují petici proti změnovému návrhu, který byl na poslední chvíli vpašován do loterijního zákona. Marek Herman, šéf asociace loterijních firem APKURS vysvětluje, o co to teď budou mít jednodušší a lepší! Herman připouští, že mocně lobovali za změny v novele – ale je to právě kompromis, který plně neuspokojí obě strany. Loterijní podnikatelé prý také museli ustoupit.

Tvrdé lobování, zapracování návrhů – ano, ale při přípravě zákona, ne těsně před jeho třetím čtením, korzáre Hermane!!!

Hollywood připravuje propagandistický velkofilm Countdown to Zero o nebezpečí jaderného útoku teroristů. Bude to "děsivý film, který má lidem otevřít oči před nebezpečím nukleárních zbraní" slibuje jeho producent Lawrence Bender. Ten se proslavil jiným děsivým filmem Nepohodlná pravda, který otevřel lidem oči - před neexistující hrozbou globálního oteplování. Po úspěchu předcházejícího díla je Bender zaplaven nabídkami různých skupin, které chtějí dobře prodat své produkty.

Film bude jistě děsivý, protože má za úkol diváky vyděsit. Do kin má jít v červenci, ale již ho viděli předáci americké administrativy. Hillary Clinton ho "chválí".

Well, tak Amerika si už zařizuje schvalovací či chválící komise. A umění ve službě správné věci...

Uvedení filmu prý není koordinováno s programem Baracka Obamy, který právě hostí jaderné setkání předáků 47 zemí.

"Neexistuje šance, že dohoda START II bude ratifikována tento rok." (Republikánský senátor Lamar Alexander)

Úterý 13. dubna 2010

"Je více pravděpodobné, že se to stane, než že ne." (Harvardský profesor Graham Allison o možnosti jaderného teroristického útoku na USA v průběhu příštích pěti let!)

Prezident Obama proto usiluje o to, aby všechny zásoby jaderného materiálu pod kontrolou nejpozději do čtyř let! Chile, Ukrajina a Kyrgyzstán už hodlají svoje jaderné materiály svěřit do úschovy USA. Měla by to udělat i JAR, kde už v roce 2007 došlo k pokusu o bankovní loupež obohaceného uranu, při kterém byla vystřílena ochranka. Lupiči si nakonec nic neodnesli, ale dodnes zůstávají neznámí. Rusku už USA od roku 1992 poskytly miliardu dolarů na bezpečnou likvidaci nukleárních zbraní.

Sešlo se 47 potentátů, ale Obama jednal přímo se třemi – se zástupci Indie, Pákistánu a Číny. S Chu Ťin-chaem však jednal Obama zejména o jiné štěpné vysoce radioaktivní otázce – umělém držení podhodnoceného kursu jüanu. Čínský prezident však hrdě odvětil:

"Budeme vycházet z našich potřeb hospodářského a sociálního rozvoje."

Jestli by neměl Obama najmout Bendera, aby pro Číňany natočil děsivý film o zkázonosném jüanu!

No ale Číňané alespoň slíbili jakousi spolupráci při tlaku na Írán. Dmitrij Medveděv k tomu zopakoval svou dřívější výtku, že je proti sankcím, které by "vyvolaly humanitární krizi".

A Pákistánci si do svého nového reaktoru pro výrobu nových štěpných materiálů pro své nové jaderé zbraně druhé generace nechtějí nechat kecat.

Prvotní je nyní "zmapovat" nukleární zásoby. Podle současných odhadů by se z nich dalo vyrobit 120.000 jaderných náloží ("bomb").

ODS vzdala zákopovou obstrukční válku v Poslanecké sněmovně. "Levice" (ČSSD, KSČM a KDU-ČSL) prosadila snížení zdanění benefitů, což bylo doprovázeno potleskem odborářského obecenstva na návštěvnické galerii. (K udržení klidu pak zasahovala ochranná služba.) Matky budou mít 70 místo 60 %. Návrh předložila KDU-ČSL a přijde děti těch matek na dalších 1,5 mld.

ODS má nového lídra, ale nový lídr nemá ODS. Nečas podle mnoha členů vedení, které zastupuje trio Bendl-Vodrážka-Gandalovič nese "absolutní odpovědnost" za výsledek budoucích voleb. Vypadá to, že zejména pražské klice nejde o co nejlepší výsledek ve volbách, ale o zachování mocenských pozic v ODS po volbách! No, tak pozice si mohou zachovat či vydobýt, ale budou ještě "mocenské"?

Podle jednoho průzkumu (zadaného TOP 09) by v Praze vyhrála volby – TOP 09!

Papežův rodný dům v Marktlu (Bavorsko v Německu) byl "zhanoben sprostým nápisem urážlivého charakteru".

"Finanční a morální podpora terorismu je zločin" (Fatva podepsaná za účasti velkého muftího všemi 20 členy Rady islámských učenců v Saúdské Arábii.)

"Tchaksin Šinavatra je krvelačný terorista." (Kasit Piromja, thajský ministr zahraničí o bývalém premiérovi, kterého viní z rozpoutání současných protestů, které prý podporuje sumou v přepočtu 57 mil Kč/den.)

"Předčasné volby by mohly být cestou k vyřešení současné krize." (Anupong Paočinda, velitel thajské armády.)

Středa 14. dubna 2010, Světový den monitoringu diabetu

Zemětřesení ráže 6,9 zabilo na západě Číny 800 lidí, 10.000 lidí bylo zraněno. Hlavně místních Tibeťanů a Mongolů. Záchranáři vytáhli z trosek na tisíc živých lidí!

V blížících se parlamentních volbách vyhrají možná konzervativci spíše než strana práce, i když se jejich náskok snižuje. Ať už vyhraje, kdo chce, bude muset pro nadpoloviční většinu získat - třetího smějícího se vzadu. Vypadá to, že do vlády vplují, ať už vyhraje kdo chce, liberálné demokraté.
A kde máte komunisty? A kde lidovce? A kde - zelené?

Britové je nepotřebují...

Boty značky Puma se už nebudou prodávat v papírových krabicích, ale v "rámech z lepenky a sáčku na více použití". Ušetří se tak ročně papír o hmotnosti více než 1.400 slonů.

Sněmovna: Loterijní mafie prohrála svůj zákulisní boj se starosty. Poslední slovo v povolovacím řízení elektrohazardu budou mít obce. Rathovi o 13 hlasů uniklo schválení Středočeské university se sídlem v Kutné Hoře.

V Česku se začal prodávat první typ 3D televize.

Ředitel České televize má být odměňován podle přísnějších kritérií. Podle návrhu radního Prokeše by měli pořady ČT známkovat členové Rady ČT. Krom hospodaření by byl ředitel tak odměňován i za "kvalitu" a "sledovanost". No moment - kvalitu - nebo sledovanost???

V Dolních Břežanech u Prahy vyroste za 7 mld Kč z evropských fondů laserové centrum. Laser ELI má být stokrát intenzivnější než ty současné. Bude využit pro zkoumání buněk a krom jiného přispěje i k výzkumu likvidace radioaktivních materiálů.

Půl roku trvalo ruskoamerickému týmu stvoření atomu nového nejtěžšího prvku (atomové číslo 117) "unuseptium". Rozpadl se po několika desítkách milisekund.

Uplynulo 100 dní od nástupu nového ředitele pražské ZOO Miroslava Bobka.
ZOO vydala na rok 2010 předzvěstně kalendář zvířecích exkrementů...

Romský aktivista Václav Miko vypustil do médií, zprávu, že jeho organizace Roma Realia žádá ministerstvo školství o zásah: Ve školách by se měla zakázat četba knížky o Mikešovi. Josef Lada v ní totiž píše o cikánech, kteří chtěli kocourka ukrást.
"Podle mého názoru to musel být rasista, když něco takového napsal. Už není mezi námi, nelze po něm chtít opravu, ale já osobně bych zakázal všechny jeho knížky." (Václav Miko pro on-line deník TÝDEN.CZ)

Čtvrtek 15. dubna 2010

Španělské fotovoltaické elektrárny dodávaly do sítě výkon 4,5 Gigawatt - v noci. Energetičtí gangsteři na ně svítili výkonnými reflektory, které odebíraly levný proud z dieselgenerátorů!!! Nápad, původně myšlený jako vtip, se ujal.Bodejť by ne!

"Solární energie byla finančním produktem, nikoli energetickým řešením." (Ignacio Galán, ředitel energetické skupiny Iberdrola.)

Potom, co to energetickým upírům Španělsko zatrhlo, přesunuli se ti hajzlové do Česka. Zde dosud na svoje elektrárny nesvítí. Snad!?

Přednosta Evropské rady Herman Van Rompuy se poprvé předvedl jako silná osoba ve vedení Evropy: Představil svou první sbírku haiku.

Z ofiš reklamy na přivábení turistů do Chorvatska bude po protestu premiérky Jadranky Kosorové vystřižen svůdný dívčí zadeček v plavkách. Prý je příliš sexistický. Shodla se na tom řada ženských organizací.

Předražené hotely, státní vydírání cizozemských turistů a nepružnost místního turistického průmyslu paní premiérce nevadí. Nejspíš proto, že to není žádná prdel!

Zpráva OSN uvádí, že v Indii je v užívání už 545 milionů mobilů. A záchody pro 366 milionů lidí. Možnáže by rozvoji toaletnictví pomohlo vybudovat víceúčelové telefonní budky?

Guvernér ČNB Zdeněk Tůma předal prezidentu Václavu Klausovi rezignační dopis. Svůj odchod ohlásil na posledního června – ačkoliv měl flek jistý až do února. Vybral si prý klidnou dobu, kdy ČNB nečelí žádné krizi.

Moby Dick dodává: Čelit krizi bude ČNB až po volbách...

Na Můstku vyrostlo předvolební městečko řešení ODS. K několika desítkám shromážděným občanů, poslanců, pražských politiků a zastupitelům promluvil volební lídr ODS Petr Nečas a další, např. místopředsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová. Krom modrých letáků zde bylo nabízeno i pivo, limonáda či hamburger – za bůra. Podle volebního programu strany soudím, že nešlo o socialistické podbízení davu, ale tržní cenu – v poslaneckých bufetech...

Podruhé v krátké době - a silněji - vybuchla islandská sopka Eyjafjallajökull. (Chudáci hlasatelé, spíkři, moderátoři a čteci!) Mrak sopečného popela se rozprostřel nad severn Evropou. Krom severských zemí své vzdušné prostory uzavřely i Británie, Belgie, k omezení došlo k Nizozemsku. Poslední erupce této slabé sopky (na tříbodové stupnici číslo 1) trvala celý rok.

Za záchranu kocoura Mikeše se na Facebooku vytvořilo několik skupin, nejúspěšnější skupinomaker sehnal už 75 tisíc členů. Proti stažení Mikeše ze škol protestovaly i některé romské organizace.
Romská organizace ROMEA považuje Mikovo prohlášení za "úsměvné".
"Celá kauza víceméně slouží řadě anticiganisticky smýšlejícím osobám či skupinám."(Miroslav Demeter, předseda Aliance romských komunit)

Pátek 16. dubna 2010, Mezinárodní den hlasu

"Josefa Ladu považujeme za osobnost a v žádném případě nepožadujeme jeho stažení"(Romský aktivista Václav Miko. Jeho organizace stáhla svou kuriózní žádost, Miko se "stahuje z veřejného života", aby uklidnil vášně.)

Ach, proč jen se výraz "aktivista" stává synonymem pro slovo "hlupák"?!

Padlý prezident Kurmanbek Bakijev se uklidil z Kyrgyzstánu do Kazachstánu.

"Právě v tuto chvíli zvláštní jednotky obkličují SC Park Hotel, ve kterém jsou podle našeho přesvědčení teroristi a jejich vůdci." (Suthep Thaugsuban, místopředseda thajské vlády pro místní televizi v 6:00 SELČ o organizátorech červenokošilatých demošek.). Armáda obkličuje, ale není zatím jasné, co hodlá dále učiniti.

11:00 - Zvláštní jednotky nepatřily armádě, avšak šlo o "Speciální vládní tým". Možná právě proto jim vůdce opozice prchl – z ochozu v druhém patře hotelu na střechu připravené dodávky!

Dva vysoce postavení policajti byli zadrženi tisícovkou demonstrantů v červených košilích.

Když jdou zatknout Arismana Pongruangronga, tak to nevytrubujou do televize, voni vole!

Český ústavní soud rozhodl, že vyplácené důchody jsou nespravedlivé. "Lidé s vyššími příjmy" by měli mít i vyšší důchody. Už se nedodává, že by se to týkalo 95 % obyvatel. Ano - skoro pro všechny poplatníky je důchodové pojištění nespravedlivé! Soud taky neřekl, kde se ty desítky, možná stovky mld najdou. Ve vyšších daních? To by bylo smrtelné pro rozvoj ponikání!

Jiří Paroubek nařkl ÚS z "aktivismu" a moc se zlobil. Náprava nespravedlnosti se má totiž udát do 30. září 2011 - a zodpovědný za ni bude on. Jakožto premiér.

Ale Jiří -to nemusíš brát!

Poctivý Nečas to vidí jako výzvu k provedení dlouhodobě ignorované důchodové reformy.

A právníci už hledají kličky, jak nález ÚS obejít...

Sopka Eyjafjallajökull chrlí. Sopečný mrak se roztahuje. Uzavření vzdušného prostoru postihlo postupně Polsko, Česko, Slovensko... Evropa nelétá. Aerolinky přicházejí o desítky milionů €, lidé se vrhají na vlaky a autobusy. Pojišťovny blackout leteckého spojení, způsobený sopkou, nehradí. Nikoho ještě nenapadlo vydělávat aerotaxíky - sportovních a rekereačních letů se totiž zákaz provozu netýká! (Kvůli letové hladině 17,6 km, kde se mrak nachází. Asi. Ale zase vrtulníky jsou taky uzemněny - ?) A samozřejmě ani vojenských... Jak se bude lítat či nelítat dál? Jeden odborník odpovídal, že to se uvidí až podle situace, která je "dynamická".

Ve večerních zprávách Radiožurnálu upozornila česká vulkanoložka, která se vrátila posledním povoleným letem z Islandu a nyní trpce lituje, že nemůže být v "terénu", na jednu poměrně hrozivou věc: Eyjafjallajökull je celkem milá malá sopka, která soptí asi jednou za dvě stě let. Asi dvacet kilometrů na sever se však nalézá rozsáhlá kaldera mnohem mohutnější sopky, která začíná soptit asi dva měsíce po této "rozbušce" - a to v historické době vždy!!! (Odposlechnuto za chůze z mobilu, nenašel jsem zatím na netu.)

Prezidenti a premiéři desítek zemí, kteří slíbili účast na pohřbu polského prezidentského páru, zřejmě do Krakowa nepřiletí. Klaus s Fischerem poletí vojenským letadlem, která smějí? Ne, pojedou vlakem. Ano - Polsko je blízká země!

Sobota 17. dubna 2010, den státního smutku

Obvykle velice prostořeká žena Moby Dicka v tento den vůbec poprvé mlčí.
*******************************************************

Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Komentovat možno na Šamanově blogu
Předem dík! >>:)) Moby Dick

11 komentářů:

informace řekl(a)...

Byla zavřena letiště v severní a střední Itálii.

informace řekl(a)...

Pohřeb polského prezidenta a manželky se bude konat v neděli, přes to, že vzdušný prostor na Polskem byl uzavřen a Eurocontrol prohlásil, že se nebudou dělat vyjímky ani pro prezidentské lety. Mluvčí polského MZ Piotr Paszkowski prohlásil, že oznámilo účast na pohřbu 96 delegací a prozatím žádná neodřekla. Program pohřebních slavností http://www.ansa.it/web/notizie/rubriche/mondo/2010/04/16/visualizza_new.html_1763406323.html

Anonymní řekl(a)...

Debatéři se u Moravce titulovali jako Večerníček a Kašpárek. Ve skutečnosti však dopadli jako Laurel a Hardy :-))

Anonymní řekl(a)...

cituji: Španělské fotovoltaické elektrárny dodávaly do sítě výkon 4,5 Gigawatt - v noci. Energetičtí gangsteři na ně svítili výkonnými reflektory, které odebíraly levný proud z dieselgenerátorů!!!
autore, autore - zpět do školních lavic na hodinu fyziky...
při účinnosti dieselgenerátoru cca 33% by tedy oni "gangsteři" měli k dispozici diesly o výkonu cca 15 Temelínských reaktorů, a to neuvažujeme účinnost zmiňovaných reflektorů a fotovoltaiky...

Moby Dick řekl(a)...

Ach, blbec jsem já. Díky, Anonymní. Výkon 4,5 GW mají solární panely snad v celé Unii. Moje chyba při rychlém opisování - nemělo být výkon v GW,ale práce v GWh. Hle:

"Španělský audit solárních elektráren od listopadu 2009 do letošního ledna podle předběžných výsledků ukázal, že v době od půlnoci do sedmé hodiny ranní dodaly solární panely ve sledovaných měsících do energetické sítě celkem 4500 megawatthodin elektrické energie. Podle odhadů činí škoda asi 2,6 milionu eur (65 milionů Kč)."

Zdroj:
http://ekonomika.ihned.cz/c1-42558950-byl-to-vtip-ted-je-to-skandal-solarni-panely-ve-spanelsku-bezi-i-v-noci

Španělé prý nasvěcovali fotovoltaiku i při zatažených dnech.

Ano, elektřina z dieselů bývala nejdražší - drahá nafta, drahé generátory, celkové nízká účinnost. Přesto se to těm podvodníkům vyplatilo - s úsporností nebo ekologií to nemá nic společného... No, možnáže ještě v těch dieselech pálili podobně "ekologickou" bionaftu - taky dotovanou!

Takže se omlouvám. Za upozornění na chybu ještě jednou dík!
>>:)) Moby Dick

NN.Nemo řekl(a)...

Létá jižní Evropa - Španělsko, jih Balkánu a Itálie, Bulharsko, Řecko a Turecko. V Česku min zítra do polene.

Zavřelo Bělorusko - nejméně do rána. Ukrajina přerušila provoz na letišti v Kyjevě a ve Lvově, Oděse. Doněcku, Dněpropetrovsku a Simferopolu...

Vlaky jsou vyprodané, autobusy taky. Polsko na víkend zavřelo silniční prostor pro kamiony. Asi zesílí automobilový prostor - a možná se znovu objeví i dostavníky.

informace řekl(a)...

V Itálii je uzavřen letecký prostor nad severní Itálií, až do pondělka do rána, ve střední jsou uzavřena letiště v regionu Emilia- Romagna. Jinde se létá jen směrem na jih.
http://www.gazzettadiparma.it/primapagina/dettaglio/7/39149/Cieli_chiusi_fino_a_lunedì:_la_nube_islandese_blocca_lEuropa_-_Voli_cancellati_anche_a_Parma.html

informace řekl(a)...

Právě čtu v novinách, kolik státníků se už omluvilo, že na státní pohřeb do Krakova nepřijedou. Nepřijede ani A. Merkelová, která putuje s celou delegací po Itálii autobusem ve snaze vrátit se do Berlína: Dokonce autobus i píchl někde v Toskánsku.
Nevím proč vybrala právě autobus, protože vojenská letadla mohou létat. Berlusconi by jí ho byl půjčil, sám tak letěl z Říma do Milána.
Zajímavé je, co říká o zákazu letů nad Polskem mluvčí leteckého úřadu Grzegorz Hlebowicz, že prý letadla, která se ve vzduchu pohybují pod úrovní mraků, létat mohou. Dále smějí létat vojenská, policejní nebo záchranářská letadla i stroje, které převážejí hlavy států, uvedl Hlebowicz.
Proč vylučuje hlavy států? jejich letadla mohou mít stejnou havárii jako normální dopravní. Mají toho příklad právě doma.
Tak se mi to ňák nezdá.

informace řekl(a)...

Podle předpovědi Servizio Meteorologico dell' Aeronautica Militare Italiana se mrak postupně rozšíří i po jižní Itálii. Vy tam v Praze už mrak máte, jak vypadá? Je zatemněná obloha, padá něco z nebe nebo co se děje?

Šaman řekl(a)...

K mraku: Nic se neděje, nic nepadá. Sluníčko svítí, obloha má mírně mléčný zákalek - při obzoru a při západu Sunce hlavně.
Nerozliším, jestli ten zákalek je způsoben obvyklými nečistotami anebo sopkou...

Při pohledu nahoru je nebe modré. Dám sem nějaké fotky.

Anonymní řekl(a)...

"Ve večerních zprávách Radiožurnálu upozornila česká vulkanoložka...(Odposlechnuto za chůze z mobilu, nenašel jsem zatím na netu.)"

já jo :-)
Archiv Radiožurnálu 16.4. 18.00 Ozvěny dne, kolem 16.-20. minuty