pátek 2. dubna 2010

MOBY DICK: Možnost geografické expanze infekce silně omezena

Příliš hypotetické dotazy, velmi svévolný posun a biopalivový apríl
*************************************************

Neděle 28. března 2010, Den učitelů (418. narozeniny Jana Ámose Komenského)

Včera v noci zhaslo ve 4300 městech 125 států na 60 minut slavnostní osvětlení různých pamětihodností. Obce, které nedisponují osvětlovaněhodnými památkami vypnuly alespoň veřejné osvětlení. Různé radnice či soukromé firmy tak oslavily Hodinu Země.

"Myslím, že je skvělé vidět, že stovky milionů lidí sdílejí tento společný zájem o zmenšení naší uhlíkové stopy." (Organizátor akce Dan Forman, mluvčí Světového fondu na ochranu přírody (WWF).)

Moby Dick poznamenává, že tím se pouze prohloubila nerovnoměrnost odběrového diagramu a na uhlíkové stopě se ušetřilo kulový. Ale jistě, symbolické gesto bylo okázalé. A po té hodině přišel nápor na síť.

Návrh Mrtvé Kočky na upgrade Hodiny Země: "Osvětlení památek na jednu hodinu v roce – zapnout. A zbylých 8735 hodin nesvítit."

Většina severní polokoule přešla údajně z energeticky úsporných důvodů na letní čas. Krom pěti ruských regionů ve dvou časových pásmech. Rusko tímto způsobem snížilo počet časových pásem z 11 na 9. Rozložitý stát se tak prý bude lépe řídit – nejlepší by bylo zredukovat pásma na 6.

To Čína je na tom úplně nejlépe. Ačkoli se rozprostírá po 4 časových pásmech, platí v ní jediný úřední čas. Takže zatímco v Pekingu vstává slunce, na východě země je už hodinu nad obzorem. A když slunko nad Pekingem zapadá, mají na západě ještě tři hodiny do jeho západu. Tomu říkám centralismus – přímo demokratický. Výhodu to ovšemže má, zejména pro komunistickou vládu. A jednotnou výchovu lidu: Ve všech školách se začíná přesně ve stejnou dobu, se stejnými vyučovacími hodinami – i stejným jejich obsahem...

V Itálii začaly regionální volby v 13 z 20 krajích. Podle premiéra Silvia Berlusconiho jde po dvou letech vlády pravostředové koalice o referendum důvěry.

Řecko je zachráněno evropskými sliby. A Euro s ním. Tedy až do dalšího útoku spekulantů, kteří čekají, jak se situace s "prasaty" (Portugalsko, Irsko, Gřecko a Spanělsko) vyvrbí.

"I když rozhodnutí lídrů eurozóny možnost geografické expanze infekce silně omezilo, další šíření se nedá vyloučit." (Analytik belgické banky "Dexie" Koen Van de Maele.)

Rakouský spolkový kancléř Werner Fayman jásavě volá, že se našel recept i pro případnou pomoc dalším krachujícím zemím eurozóny. Tedy "sliby"? Ouvej! Co se vlastně stane, pokud Řecko o ty slíbené půjčky požádá?

"Ten dotaz je příliš hypotetický." (Odpověď pana prezidiálního Evropana Hermana Van Rompuye.)
"Rozpadne se eurozóna." (Odpověď Mrtvé Kočky.)

Odvolanému volebnímu lídrovi ODS Mirkovi Topolánkovi se zatím vůbec nechce přestat být předsedou ODS.

Deset držitelů prestižního označení "Podnikatel roku ČR" vydalo výzvu "Nenechme naši zemi zbankrotovat!".

"Nedejte se opít rohlíkem a nevěřte slibům o 13. důchodech, vysoké mateřské a penězích pro všechny na dluh. Výkonnost naší ekonomiky na to dosud bohužel neměla a dlouho ještě mít nebude! Neposlouchejte argumenty, že ve srovnání s potenciálními bankrotáři jsme na tom docela dobře. Nebýt zadlužen znamená být svobodný. A to přece chceme."

Zpětně: Kdo nám slibuje blahobyt zaplacený dluhy, ten nám připravuje nesvobodu!

Ale pozor: Podnikatelé ani Moby nikoho nejmenovali...

Pondělí 29. března 2010

Dva teroristické útoky v moskevském metru měly na svědomí 39 zabitých a asi stovku zraněných. Jde o šestý podobný útok za posledních 15 let. Předpokládá se, že za atentáty stojí lidé "kavkázkovo licá". (Nejsou míněni "caucasians", tedy "bílá rasa", avšak "kavkazští islamisté".) Tádžikové a Ázerbajdžánci to zase budou mít v Moskvě ještě o něco těžší...

Reakce dotázané Rusky: "Pomohla by asi tvrdá ruka Stalina."

Premiér Vladimir Putin hněv raněného lidu hodlá vyslyšet: "Stal se hrozný a odporný zločin. Teroristé budou zničeni."

Největší vlastenec Boris Jakemenko z prokremelského mládežnického hnutí "Naši" ví, kdo za organizováním, případně minimálně inspirováním tohoto odporného činu stojí:

"Opozice (příjemci západních grantů, fašisté, narkomani, návštěvníci bordelů ) se snaží zničit naši zemi."

Všem Moskvanům patří soustrast Mobyho Dicka.

Přednosta Strany svobodných občanů Petr Mach protestuje proti zavádění ochranářských cel EU na dovoz biopaliv. Efektivnější je prý vyrábět je tam, kde jsou pro to lepší klimatické podmínky. (Míněna Brazílie, kde vinou pěstování biopaliv lány kukuřice a soji vytlačují zbytky amazonského pralesa, zdražují cenu potravin a vyvolávají hlad. Míněny tím indonéské ostrovy, kde jsou kvůli produkci palmového oleje ničeny zbytky místní džungle.)

Dobrá zpráva: ODS přišla s návrhy, jak ulevit podnikatelům. Krom daňových prázdnin, zvýšením limitu "malých firem" z 25 na 50 zaměstnanců apod. chce změnit platbu DPH. Podnikatelé by ji platili až poté, co dostanou zaplaceny faktury, ne už při jejich vydání. Někdy totiž platba nepřijde – ale daně z ní se musí zaplatit.

Špatná zpráva: Výpadek ve výběru DPH v odhadované výši 20 mld. Kč chce ODS po vzoru své nesmiřitelné sokyně ČSSD hradit – z výnosů dividend ČEZ.

Začíná se natáčet 3D animovaný film Čtyřlístek.

Ministr lidství M. Kocáb konečně odstoupil. Proč tak dlouho váhal, když ho zeleňáci vyzvali k tomuto kroku už před týdnem?

"Měl jsem signály, že by mohlo dojít k vládní krizi. Doufám, že tato možnost je zažehnána."

Úterý 30. března 2010

Exministr Kocáb v ranním vysílání ČT24 odmítl Klausovu tezi, že jeho ministerstvo bylo stejně jen poloviční. Mělo mnoho agend, Michael pracoval i dvanáct hodin denně, po večerech si četl ve zprávách a zákonech. Co bude teď dělat? No přece hudebníka. A kdyby mu někdo nabídl křeslo ministra v příští vládě?

Michael by to vzal z fleku! Ani se nezeptal, čí vláda by to měla být...

Z českého tisku si pouze Týden všiml, že strany vládní koalice premiéra Silvia Berlusconiho získaly 6 z 13 regionů - místo dřívějších dvou. Strana Lid svobody vyhrála těsně i v římské provincii. Silviovi nezlomila vaz ani série afér, ve kterých si ho vychutnával především levicový tisk. A dokonce mu neutrhly ruce ani balíčkové bomby.

(Oblíbená to italská zbraň bývalé české StB...)

Ruský premiér Putin vyzval k zostření protiteroristických zákonů i posílení techniky, vyčmuchávající výbušniny. Podpořil ho i prezident Medveděv. Pravděpodobně dojde k "rozpracování legislativních změn a speciálních normativních aktů". (Nejspíš vzbudí Stalina:)

Moskvané už v metru zmlátili několik muslimek.

Zdá se, že moskevská policie měla o připravovaných atentátech echo několik dní předem. Avšak atentátnice se zastavit nepodařilo.

Putin volá: "Víme, že pachatelé zalezli do kanálů. Ale je věcí ctí justičních orgánů vytáhnout je ze dna této kanalizace na světlo boží."

V roce 1999 chtěl Putin po dvou výbuších obytných domů teroristy "ničit i na hajzlících". Justice tehdy asi čest neměla, neb pachatele útoků (byly-li to útoky) dodnes neodhalila. Tyto výbuchy nicméně vedly Putina k tomu, že začal další vlnu války v Čečně.

Studie zadaná britskou vládou tvrdí to, co je už několik let jasné každému, který pravidelně sleduje cvrkot: Totiž že používání ropných paliv v automobilech je pro přírodu a klima lepší než produkce paliv ze zemědělských plodin. Jako "rozumný" je uváděn podíl 5,6 %. Poté se emise zlopověstného CO2 naopak zvyšují.

Evropská komise má podobnou zprávu k dispozici už nějakou dobu, avšak nechce ji zatím zveřejnit - protože to by "biopaliva v EU zabilo"!

Kdy EU uveřejní studii o ekologické škodlivosti podporovaných "obnovitelných zdrojů energie" a začne podporovat jadernou energii s nulovou uhlíkovopu stopou???

Dan Ťok, ředitel Skanska, přiznal, že v případě státu není tlak na snížení ceny zakázky tak velký. Jeho firma na státních zakázkách vydělá pětkrát více než na soukromých.

Nemocnice Motol používá aukce pro své dodavatele. Většinou uspoří 20 % ceny z předpokládaných nákladů, někdy až polovinu. V případě aukce na dodávku telekomunikačních služeb klesla cena z počátečních 10 na 1,1 milionu Kč.

Podle Davida Ondráčky z Transparency Internacional stát při výběrových řízeních vinou jejich neprůhlednosti zaplatí za rok zbytečně 60-90 mld. Kč.

Analytici ministerstva financí podali trestní oznámení na bývalého ministra dopravy Aleše Řebíčka (ODS). Důvodem je podezření, že stomilionové přísuny na jeho konto a finanční pohyby ve stavební firmě Viamont, která po odchodu Aleše z manažerského postu na post ministerský získala státní zakázky za 14 mld., jsou "špinavé peníze".

Středa 31. března 2010, Škaredá

Profesoři ekonomie Wilhelm Hankel, Wilhelm Nölling, Joachim Starbatty a právník Karl Albrecht Schachtschneider požadují, aby Německo opustilo eurozónu - pokud by němečtí daňoví poplatníci měli platit rozfrcávání národních rozpočtů jiných národů. Zaplatí-li měnová unie řecké dluhy, hodlají se obrátit na německý Ústavní soud. Už dvakrát se těmto potížistům nepovedlo zablokovat pomocí ÚS přijetí eura - nyní však mají na své straně i znění Lisabosnké smlouvy.

V roce 2007 se země EU dohodly, že do roku 2020 bude podíl biosložek v pohonných hmotách v silniční dopravě "nejméně 10 %". Následující nárůst ceny potravin v zemích třetího světa (kde podle Macha existují pro "výrobu" biopaliv "příznivé klimatické podmínky"), který přímo ohrozil hladem 100 milionů lidí, vyvolal ostrou kritiku, pod jejímž vlivem se už v roce 2008 naznačovalo, že by do roku 2015 stačily procenta jen čtyři...

Česká pošta ruší kategorii služeb, kterou poskytovala asi sto šedesát let: telegram. Tedy – počta zrušila jeho funkčnost už před několika lety, protože telegramy do míst určení, které nebyly vybaveny ani telefonem, ani faxem, ani Internetem prostě – nedodávala. Tedy nikoli jako telegram, který by přinesl počťák vám rovnou do tlap, ale dostali jste papír běžnou poštou do schránky. Za dva dny...

Telegram budete moci i nadále posílat prostřednictvím služeb ó-dva.

Vloni policajti šetřili 121 korupčních zločinů. Málokdy se však podaří případy dotáhnout až k soudu. Policajti zasahují až týdny potom, co se o případech dověděli z novin., někdy ani potom ne. Důkazy mizejí, a když už je někdo usvědčen, dostane směšný trest (patnáctiměsíční podmínku) a ještě humornější pokutu (za žádost o čtvrtmega úplatek 40.000...).

"Usvědčení pachatelé jsou takovou vzácností, , že většina policistů žádného živého ještě na vlastní oči nespatřila." (Bývalý ředitel bývalé finanční policie Vladimír Zimmel. Proč jsme vlastně, my trubkové, rušili finanční policii???)

Neměli by novináři místo rozhořčených článků o neschopnosti justičních orgánů dávat trestní oznámení a předávat důkazy policii přímo sami?

Odpověď Mrtvé Kočky: "Oni to dělali. Ale policajti stejně nikoho nechytili. Takhle mají korupčníci alespoň ostudu."

Čtvrtek 1. dubna 2010, Den ptactva, Zelený čtvrtek

V Česku se dneškem zvyšuje povinný podíl biopaliv. U benzinu z 3,5 na 4,5 %, u nafty z 4,5 na 6,3 %. Průměr, kterého máme dosáhnout ještě letos, je 5,75 %. Příplatkem k ničení životního prostředí, za větší zisky Zelených Khmérů!

To není Apríl!!!

Mirek Topolánek se stal členem TOP 09. Toto JE apríl!!!

Mirek Topolánek oznámil, že 12. dubna odchází z funkce předsedy. Toto není apríl. Petr Nečas se tak stal faktickým stranickým lídrem. Ale 12.4. výkonná rada musí ještě Nečasovo fungování v čele strany schválit.

Proč odchází Topol až za tak dlouho?

Kdyby odešel hned, stal by se předsedou strany blb ze Stodůlek.

Mirek připustil svou jedinou a hlavní chybu: "nešťastný personální výběr". Krom již zmiňovaného Davida Vodrážky připomněl kauzy Opencard (Pavka Bé.) a Krakatici (Íčko Langer). Rovněž podzimní kandidatura Petra Gandaloviče na předsedu ODS prý byla "chybou". (Kdo to nazval MT "neřízenou střelou"?)

"To je velmi svévolný posun." (Komentář Petra Nečase k názoru, že Mirek Topolánek útočil na vedení strany.)

Nečas za ODS a Paroubek za ČSSD se sešli s premiérem Fischerem, aby vyřešili obsazení opuštěných ministerských postů - po zelených.

"Návrhy, které jsem dal postupně tři, nebyly přijaty panem předsedou Paroubkem. Já to beru na vědomí. Budeme jednat dál." (Petr Nečas, lídr ODS)

Jen si zvykej, Petříku! A bude hůř!!!

Sněmovna se ještě před svým koncem sejde, a to na schůzi 17.-23. května, aby mohla znovu schválit zákony do té doby vrácené Senátem. Předpokládá se, že tak bude schváleno např. zpětné navýšení mateřské, což by státní rozpočet zatížilo o dvě miliardy. Zlé strany ODS a TOP 09 nepřehlasovaly lidovou frontu v organizačním výboru Sněmovny. Jenže - ani znovu přijatý zákon zřejmě prezident Klaus nepodepíše, do voleb jeho veto už současná Sněmovna stejně neprojedná, načež spadne s ukončením činnosti tohoto orgánu pod stůl. Žádné dvě miliardy z rozpočtu neubydou, ani žádné tisícovky maminy nedostanou. Tak proč tolik humbuku?

Pro ten humbuk, přece! Budou volby a voliči tak poznají, koho mají volit. Štědré dárce to přitom nic stát nebude.

"Boj křesťanů spočívá v tom, že odmítají učinit to, co v platných právních předpisech není výrazem práva, ale nespravedlnosti." Papež promluvil ke svému lidu. Nikoli kvůli systematickému zatajování kněžské pedofilie, ale proti potratům. Aby je lékaři neprováděli.

Pátek 2. dubna 2010, Mezinárodní den dětské knihy (205. narozeniny Hanse Christiana Andersena)

Mezi Hansem Christianem a Janem Ámosem se rozprostírá asi tak stejná doba jako mezi Hansem Christianem a dneškem. Koho z našich současníků si budou lidé připomínat za dvě stě nebo čtyři sta let?

Kvůli návštěvě nejmocnějších prezidentů světa, kteří se sejdou v Praze 8. dubna, aby zde podepsali smlouvu START II, bude o týden odloženo derby Sparty a Slavie. Fanoušci by nestihli sledovat oba zápasy.

"Rusko si vyhrazuje právo odstoupit od nové smlouvy s USA o omezení jaderných zbraní, pokud by rozsah americké protiraketové obrany ohrožoval ruské národní zájmy." Toto prohlášení má být jako samostatný politický dokument připojeno ke smlouvě... Američani si prý mohou přilepit podobné prohlášení. Prohlásil poradce ruského prezidenta Sergej Prichoďko.

Jaký rozsah americké protiraketové obrany ohrožuje ruské národní zájmy? O tom budou Rusové rozhodovat sami. Už jednou dali najevo ochotu bombardovat Prahu, pokud si do Brd nasadíme (další) americký radar. A také Polsko se mělo stát terčem ruských raket z Královce - když přijme na své území deset amerických nevýbušných antiraket...

Nebyla to tehdy trochu nevyvážená ruská odpověď?

Odpověď Mrtvé Kočky: "Byla to obvyklá ruská odpověď."

No ale - proč se taková smlouva nahovno vůbec podepisuje?

Mrtvá Kočka: "Je to stejné jako s tím zvýšením porodného."

Přišel Jiří Paroubek do nebe a svatý Petr ve fortně mu povídá:

"Než sem vstoupíš natrvalo, můžeš se tady nejdříve rozhlédnout, no a pak i tam dole. Potom mi řekni, kam bys chtěl raději."

Paroubek se tedy rozhlíží po nebi. Tak pohodlné to tam zjevně bylo, ale takové nudné, nezáživné. Všude jen samé Hosana. K jídlu mana nebeská a k pití voda. Obsluhu tvořili bledí cherubínové.

Nahlédl i do pekla a nestačil se divit: Žranice, chlastačka, ženský. Výskot, veselí, zpěv.

Tak se vrátil k nebeské bráně a Petrovi se pěkně omluvil. Šel do pekla - ale co to? Žádné rozkoše! Čerti ho chytili a strčili do kotle s vodou. Když pod ním zatápěli, tak se Jiřík ptal:

"A co to jako mělo bejt, to předtím?"

"Ále - přece předvolební kampaň!"

Sobota 3. dubna 2010

Ach ten Mirek Topolánek! Proč jen je tolik neřízenou střelou?

Moudrá žena Moby Dicka ví: "Protože ho už neřídí Pavla."
********************************************************
minulý zápis: Asistovaná sebevražda
předminulý zápis: Předvolební sliby, masturbace moci a jiné úchylky
*******************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003

Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz 

Předem dík! >>:)) Moby Dick

10 komentářů:

Vladimír řekl(a)...

Přijde mi demagogické nezmínit, že Petr Mach bojuje proti přidávání biosložky do benzínu a nafty. Samotná cla totiž ničemu nepomohou, protože biopaliva se někde vyrobí místo potravy, ať již kdekoliv. Pokud se vyrobí v Evropě,bude do ní nutné dovézt potraviny - odkud asi? Inu, opět odtud, odkud by se dovezla biopaliva, se všemi negativy s tím spojenými. Cla pomohou pouze zvýšit cenu benzínu a nafty (jo, a nenažraní EUředníci budou mít víc peněz k přerozdělení a korupci). A samozřejmě, než se ukáže, že tento krok je k ničemu, budou se dál devastovat pralesy, zvyšovat ceny potravin ... Za hladomor jsou odpovědni úředníci EU, včetně těch našich, neházejte to na ty, kteří proti tomu již nějakou dobu protestují!

informace řekl(a)...

Díky Moby Dickovi, že tu uvedl zprávu o vítězství pravicové koalice v nedávných italských administrativních volbách. Ku podivu zahraniční tisk se jí moc nezabýval, přestože v předešlých měsících vyvinul mohutnou mediální kampaň proti Berlusconimu, tomuto zlu italské a mezinárodní politiky, nestydovi, spustlíkovi, uzurpátorovi vůle lidu, podvodníkovi atd. Byl natolik přesvědčen o tom, že konečně v blbých zaostalých italských lebkách svitne a budou hlasovat proti němu, že se nezmohl na reakci. Jen několik deníků, jako New York Times podalo zprávu se suchým komentářem, že jde o nečekaný úspěch. Nečekaný, samozřejmě, protože jak jinak si vysvětlit, že Italové přes všechny "nezaujaté" informace nejprestižnějšího výkvětu světových medií, znovu hlasovali pro tohoto "capopopolo", (lidového vůdce), jak ho hanlivě označil lídr italské opozice? Natolik byli novináři přesvědčeni o volebním krachu pravicové koalice, že německý Bild Zeitung už týdny před volbami rýsoval složení nové italské vlády po nucené demisi Berlusconiho. Do čela nové vlády postavil guvernéra Italské centrální banky Mario Draghi, protože ten by se tak sklidil z arény zápasu o místo nového guvernéra Evropské centrální banky a nechal volné pole německému kandidátu A. Weberovi. Zajímavé spojení sil proti Berlusconimu, že?

Nad záhadou neúspěchu mediální masáže u italského voličstva pak po volbách mudroval ve svém Anno Zero Michele Santoro, který chudák před volbami vyvinul všechno možné úsilí, aby náležitě vysvětlil divákům veřejnoprávné televize zločineckou podstatu lídra pravicové koalice. Proč dosáhla největšího úspěchu Severní liga, která se mediální kampaně nezúčastnila, na některých Tv kanálech se vůbec neojevila? Proč v některých regionech mělo úspěch občanské hnutí Cinque stelle, členů přispěvatelů blogu komika Beppe Grillo, pro které hlasovali levicoví voliči? V tradičně levicové Emilia Romagna dosáhlo 6% hlasů. A hnutí komunikovalo většinou jen prostřednictvím blogu nebo přímo v terénu? Že by měli voliči už těch mediálních masáží dost? Že by snad bylo zdravější promluvit s nimi přímo než ukazovat jim, co o B. píšou zahraniční noviny? Severní liga prý je zakořeněna v terénu, nepotřebuje média, voliči znají kandidáty přímo. Severní liga vznikla jako regionální severoitalské hnutí, ve svém logu má Alberta da Giussano, který v. r.1179 vedl vojsko Lombardské ligy proti císaři Friedrichu I Barbarossa a slavně porazil jeho tak v Evropě obávanou těžkou kavalérii. Severní liga se představila voličům jako obhájce národních zájmů a sklidila velký úspěch i ve střední Itálii.

Teď nad tím přemýšlí i vedení levicové Pd, snad prý ty mediální kampaně Berlusconimu jen pomáhají. Totiž vedení to říká už léta, ale není schopno se ze své antiberlusconiánské obsese vymanit. A snad i mezinárodní tisk se bude míň vměšovat do italských vnitřních záležitostí.

Přeju všem veselé velikonoce, ozvu se příští týden.

STK řekl(a)...

MOBY DICK PROVOZUJE PORNOSTRÁNKY !!!

Byl jsem dnes dopoledne v našem ústavu, protože bylo třeba cosi do úterního rána dodělat. Ale můj stříhací počítač zchroustal zadání a napsal mi, že má na víc než dvě hodiny práce, rozhodl jsem se na kancelářském počítači si přečíst čerstvý, týdenní komentovaný přehled zpráv od Moby Dicka.

Jenže jak jsem na něj kliknul, vyskočila na mě cedule jak hrom, že se prý pokouším připojit na pornostránky, že můj pokus byl zaznamenán, že jsem byl identifikován, budu nahlášen vedení podniku a že mám volat admina.

Ten je nejspíš někde na horách, tak jsem to zkusil znova, přes Neviditelného psa. Výsledek byl stejný.

Napsal jsem tedy našemu milému adminovi, ať si ten filtr opraví, nebo raději sroluje a někam zastrčí a Dickův přehled jsem si přečetl až doma.
Jenom mě zajímá, co je na Moby Dickově adrese tak závadného. Do úterka mám o čem přemýšlet...

Moby Dick řekl(a)...

STK ad závadnost:
Je to právě 10 let, co začal vycházet Moby Dick - tenkrát jako zápisník zaměstnance. A už tehdy to bylo porno. Jako důkaz přetiskuji první týden Z deníčku Moby Dicka:

Pondělí 3. dubna 2000
Jak jsme se dnes v polední přestávce dozvěděli, byl od 1. apríle uveden do funkce nový ředitel našeho podniku, pan Běsný Kokot. Když poprvé vstoupil do vstupní haly, vykládané leštěným mramorem, na kterém si tak zakládal bývalý ředitel Makoš, projevil nevoli nad takovým zbytečným přepychem. Mramorové stěny se budou obkládat sádrokartónem. Odhadované náklady jsou 30 milionů. Zdá se, že nás čekají velké změny.

Úterý 4. dubna 2000
Nový ředitel našeho podniku, pan Běsný Kokot, jmenoval dnes do funkce náměstka pro reorganizaci pana Dura Duraka. Pan Durak při seznamování s podnikem navštívil i Zákaznické centrum. Pravil, že je tam zbytečně moc počítačů. No nazdar.

Středa 5. dubna 2000
Ředitel Běsný Kokot si nechal do své kanceláře postavit skleněnou stěnu před parapet, aby ho nerušil ruch z ulice. Za sklem však zůstal výdech z centrální klimatizace. Kokot mrzne. Bude pro něj postavena individuální klimatizační jednotka.

Čtvrtek 6. dubna 2000
To se bude náš vedoucí Krakoš divit, až se vrátí z dovolené. Prý celé jeho oddělení, včetně naší kanceláře, od pondělka spadá pod nového náměstka Dur Duraka. Aspoň to tvrdila Krakošova sekretářka Vykulená. Pozval si ji totiž na kobereček sám velký Durak. Zjebal jí za to, že kolegovi Ambrožovi pro nás vydala 5 propisek. A v kanceláři jsme jenom 4.

Pátek 7. dubna 2000
Náměstek Dur Durak vyhlásil úsporná opatření. Na fasování každé propisky je třeba vyplnit zvláštní formulář se zdůvodněním. Kolega Bambas nevydržel s nervy, bere si týden dovolenou, jede někam do přírody, ještě neví kam. Nám ostatním musí stačit k regeneraci víkend.
-----------------
Běsný Kokot, velký Dur Durak, který jebe zaměstnance - no tedy porno, jak když vyšije. I po deseti letech zůstává porno, pornem - viz nedávný titulek Předvolební sliby, masturbace moci a jiné úchylky...

STK řekl(a)...

Ďjó, tak to tedy jo. Myslel jsem si, naiva jeden, že ten filtr opravdu umí rozeznat "závadový" obsah a zabrání úředníkům "konzumovat vzrušení" během pracovní doby. I prd.
Hledal jsem nějaká stigmata v článku - a nic... Takže ta věc má asi seznam sajtů, které kdysi od kohosi obdržely Kainovo znamení typu "PORNO" a neochvějně se jich drží.
====
Ostatně konečně: Filtr se na našem ústavním serveru objevil s nástupem nového ředitele.

Že by příčinná souvislost?

Šaman řekl(a)...

Ad porno:
Ono je to, pánové, jinak. Když jsem si dal do Googlu "Moby Dick"+porno, tak mi vypadly odkazy na skutečné porno stránky......
Ovšem, když jsem si dal třeba "Julie and Romeo"+porno, tak mi taky vypadly pornostránky.
Vlastně - když si dáte cokoliv+porno - tak samozřejmě vypadnou pornostránky...

Anonymní řekl(a)...

Svatá prostoto, to nikdo z Vás neví, co znamená slovo "dick"?

Větší vlastenec řekl(a)...

My to víme, Vy jeden Anonymní zpochybňovači naší vzdělanosti !
My, vlastencové čeští, socialistickým školstvím úspěšně prošedší, víme, že "dick" je anglicky Ríša.
A "dickhead" je Ríšova hlava.

To koukáte, co ?

Mladý vzdělaný lidi potřebujeme jako ... jako sulc ! (M.Jakeš)***Volte ČSSD a KSČM !

Anonymní řekl(a)...

Dodatečně blahopřeji k jmeninám.

STK řekl(a)...

No vidíte, panstvo. Jsemť to ale naivní stařík, protože pod pojmem "Moby Dick" jsem si vybavil jen Melvillův román, nikoliv hypertrofovaný úd.

(Asi budu muset volit podle návodu VV. Nic jiného mi - při mé naivitě - nezbývá... ;-D)

Musím se ještě mnoho učit...