pátek 30. dubna 2010

MOBY DICK: Občan v tísni

Volte malé strany, láká Václav - Malý...

******************************************************************



Neděle 25. dubna 2010


Řecko si ze slíbených 30 mld € půjčí 45 mld na splátky úroků z dluhů.
"Stačit to nebude." (Kanadský ministr financí James Flaherty na zasedání MMF + Světové banky.)


"Světové hospodářství čekají dobré časy." (Státy G20 a různé mezinárodní instituce.)


Český důchodový účet je 10 mld v mínusu. Do konce roku to bude 35 mld. Přebytky na důchodovém účtu z minulosti předcházející vlády už rozfrcaly.


Podvod s přejmenováním důchodového "pojištění" na důchodovou "daň" byla podle ekonomického experta ČSSD Jiřího Havla jen jeho "osobní invencí". Prohlásil to poté, co se proti postavil eurokomisař Vladimír Špidla, bývalý předseda ČSSD.


Ani po obětování beránka Vlčka neustalo kroužení hyen kolem kauzy s harrachovským vrtalovským medvědem. Michal Kraus (provařené Kakao z ČSSD) o podmínkách své podivné hypotéky nehodlá s (některými) novináři mluvit. Svou smlouvu ukázal jen těm, kteří o ní – nepíší. Dnes o půlnoci končí termín, který ČSSD Krausovi dala, aby své smlouvy zveřejnil.


Rudá trička stále okupují centrum Bankgoku. Thajský premiér Apchisit Vedžadžív pohrozil zásahem armády – dříve, než tak učiní žlutá trička...


Fidesz má po druhém kole ústavní většinu. Socialistický premiér Viktor Orbán se poučil u konkurence, která se přiznalal, že před volbami lhala, a proto před volbami o svých volebních prioritách důsledně – mlčel! A spolustraníkům zakazoval mluvit.

Maďarští konzervativci tedy mohou sestavit vládu bez koalice s neofašistickým Jobbikem, který získal 18 %.


Honza Fischer se stal prezidentem. Opětovně. Po volbách v Rakousku.


Pondělí 26. dubna 2010, Světový den duševního vlastnictví; Světový den sdružených měst


Burzy jsou po dvou letech zpátky na předcházející úrovni. Odborníci míní, že jde o další bublinu a radí prodej akcií a vybírání zisků.


Tak Řecko si tedy chce konečně půjčit - a Německo se nějak nemá k tomu, aby se na eurovýpalném podílelo svými 8,4 mld €. Mohlo by to být protiústavní - a naráží to na odpor stran i jejich voličů...


Kyrgyzstán již pojmenoval zločiny vyhnaného prezidenta Bakijeva: Masové vraždy a polygamie...


Promluvy Dr.Ratha z LCD televizorů k pacientům v čekárnách středočeských nemocnic nejsou předvolební kampaní, ačkoliv je pan doktor láká na zdravotnický program ČSSD.


"Jde o informační pořady o činnosti našich nemocnic a krajské zdravotnické politice," upřesňuje David. (Proto taky byla kampaň – informační kampaň – placena ze zdravotnického rozpočtu. Elcédéčka i natočení videa.) Ke krajské zdravotnické politice patří tedy krom propagace převedení nemocnic na "neziskové organizace" i hejtmanovy gratulace policistům, předávání cen školálům a vítání občánků...


Aha - tak proto se v těch nemocničních čekárnách tak nesmyslně dlouho a dlouho čeká!!!


Naposledy jsem se nuceně díval na televizi v hloubi minulého století na vojně, kde sledování komunistických zpráv bylo součástí PŠM (politického školení mužstva). Kdybych měl jít na vyšetření do středočeské nemocnice, beru si s sebou kladivo...

Kolega Ambrož míní, že stačí dlouhé izolační kleště – na elektrický kabel a na videokabel...


Rathovy mediální sračky se pouští v čekárnách i dětským pacientům – jiné pohádky jsou zakázány...


Michal Kraus stranický úkol s drobným zpožděním splnil – "ukázal hypotéku" na dva miliony na byt svého synka. Ale je to nějaká divná hypotéka – ručí za ni směnkou! Osm z osmi oslovených bankovních ústavů vylučuje, že by takovou hypotéku poskytlo. Ručí se obvykle samotnou zahypotékovanou nemovitostí.

(No ale kdybyste řekli, že je to pro "Kakaového Boba", tak by možná banky ze svých zásad ustoupily?!)

Pochybnosti vzbuzuje spoluúčast dalšího sponzora Krausova syna – tedy jeho sestry, která za další milion ručí svým bytem.


Zlý ministr financí Janota chce zase škrtat v rozpočtu. Potřebuje někde sehnat pár mld Kč, které scházejí kvůli výpadku plateb za sociální pojištění.


V Česku začaly třídenní volby - zatím "studentské", přístupné žactvu - včetně učňovské mládeže - od patnácti let. Krajští socdemáčtí hejtmani nějdříve řvali svorně proti. Jednak politika do škol nepatří, zapodruhé - dle ministerstva školství - by se tyto volby "mohly stát nástrojem předvolební propagace", a třetimo dle socialistického vnucovače bolševických nápadů ve zdravotnictví DrRatha, by tento projekt krátce před volbami "napomohl k úspěchu pravicových stran". Nepolitické ministerstvo školství se zaleklo rathovského řevu a svou původní podporu projektu stáhlo. Z původně přihlášených 200 škol asi 50 couvlo.

Organizátorem této provokace není nějaká polofašistická násilnická organizace, jak by se snad dle reakce růžových vítězů budoucích voleb mohlo zdát, ale nepolitická organizace Člověk v tísni.


Martha Issová a Jiří Mádl vyzývají v klipu Petra Zelenky na YouTube mládež, aby přemluvili "bábu s dědou" k nevolení levice. 46 % lidí považuje klip za vtipný, 44 % za hloupý. Nespláchnutelný zmocněnec pro lidská práva Michael Kocáb říká, že je to "za hranou" a kvůli tomuto "fenoménu" svolává diskusní fórum. Ten si to zavařil! Nikdo ho neměl rád. Kdyby se tolik nesnažil, akorát...


Na Slovensku se hádají kvůli "vlasteneckému zákonu". No, nevím, proč by se mělo vlastenectví nadekretovat - ausgerechnet hrdým Slovákům? Hm, vypadá to, že by se to slovenské vlastenectví chtělo nadekretovat - hrdým slovenským Maďarům!


Belgičané se připravují ne převzetí dočasného předsedniství EU - raději už dopředu shodili svou vachrlatou vládu. Valonští vlastenci se nemohou dohodnout s valonskými vlastenci. Belgičané ujišťují, že to pro předsednictví EU nebude problém - a odvolávají se na Česko...


Z havarovaného vrtu British Petroleum kilometr a půl pod hladinou Mexického zálivu vytéká 5000 barelů ropy denně.


Úterý 27. dubna 2010, Světový den grafiky


Řecko, jako první země eurozóny, dosáhlo nechtěného prvenství, když v hodnocení Standard & Poor´s kleslo v ratingu až do úrovně BB plus. Dnes je to hned o dvě příčky - a během pár měsíců jde o už třetí pokles. Řecko dluží 115 % svého HDP. Na záchranu bude patrně potřebovat 80 mld €.

Když už v tom Ubožácké standardy byly, sundaly i Portugalsko - taky o dva stupně - na A minus. Portugalsko dluží 77 % svého HDP. (Stejně jako Německo.) Jenže ke státnímu portugalskému dluhu přistupují i dluhy firem a domácností. A pak už dluh páčí 236 %. Takto počítané Řecko ukazuje skutečný dluh jen 195 %.
Itálie dluží 116 % HDP. / 205 %

Německý ministr financí se skřípějícími zuby pravil, že "Řecko nenecháme padnout".

Burzy klesají - ta řecká za den o 6 %.

Český prezident Václav Klaus přišel se svým pověstným opaskem: Řecko by mělo devalvovat měnu o 40 %. Což nejde, má-li euro. Tak by mělo snížit mzdy o 40 %. Což nejde, má odbory. Takže zbývá "už jen jediné řešení, totiž převod peněz daňových poplatníků z ostatních zemí měnové unie."

Člověk v ť. upravil "metodiku studentských voleb" a slíbil, že výsledky těchto zkusmých voleb ale stejně budou známé až po volbách. Po tomto oznámení prý hejtmanům už volby nevadí. Ministerstvo podporu neobnovilo. Kvůli Rathovu nátlaku couvlo asi 50 z celkem 200 škol, zejména ve středočeském kraji...

Trouba Rath tak sám zpolitizoval původně pouze didaktickou pomůcku občanské výchovy. Mládež vysloveně naštval, že se i přes embargo dovídáme, že u nastupující voličské generace vítězí 3 pravicové strany - avšak nejmenované...

On ten Rath není ani takový trouba, jako takový náš malý středočeský hitler. Zakážou-li se studentské volby, pak by se mohly zakázat i průzkumy veřejného mínění do 18 let. No a potom by se mohly zakázat i nesprávné názory, a jejich nositelé - atd... Soudružka učitelka Marta Semelová, zarytá starostalinistka, dvojka na pražské kandidátce KSČM, se už těší v nové vládě na místo ministryně školství.


Takový nesilový resort, kde toho lze ovšem zkurvit nejvíce - totiž dětské duše...


Nepolitická organizace, známá jako církev svatá, v přípisu svých biskupů ovečkám radí: "Volte malé strany!" (Podepsán V. Malý...:)

Je to už asi třetí sdružení, které přichází s podobnou radou voličům.


Večerní mimořádná tisková konference přinesla tyto krausovské počty: Ne dvě hypotéky 2 mil + 1 mil, ale normal půjčka 1 mil plus hypo 2,5 mil. (O jeden a půl milionu vzrostla sesterská láska, zatímco otcovská klesla ze dvou na jeden meloun.) Takže nikoli hypotéka, o které Bob mlnil tři týdny, ale úvěr u České spořitelny.

Naskýtá se otázka, proč se Kraus "dopustil velké chyby, když, zcela bezdůvodně, popřel" svou půjčku...


Středa 28. dubna 2010, Mezinárodní den pro bezpečnost a zdraví při práci


Standard & Poor´s snížila úvěrový rating Španělska na úroveň AA.


Pomoc Řecku bude stát Evropu (zejména Německo) v příštích třech letech ne 30, 45, 80, ale 120 mld €. Nejmíň. A možná to stejně nepomůže...

"Od letošního ledna, tedy už čtyři měsíce, eurozóna marně vyhlíží, co udělá Německo", hřímá Poul Nyrup Rasmussen, přednosta - jak jinak - evropských socialistů. Kancléřka Anděla Merkel prý dává přednost domácí politice. Evropským socialistům jaksi nedošlo, že dříve než německá kancléřka vhodí peníze německých daňových poplatníků do jižních chřtánů, musí mít souhlas německých voličů. A ten se nekoná! Bude totiž nutno překopat zákony - aby byla dodržena ústava. Jinak by Německo muselo vystoupit z eurozóny. Čímž by se rozpadla.

Stejně to tak nakonec dopadne. Nemůže fungovat jedna měna pro desítky států s desítkami státních rozpočtů a sociálních politik... Ledaže by vznikla Evropská federace - což nyní nevznikne.


Václav Klaus ještě nedosáhl razance Mrtvé Kočky, která 3. dubna 2010 odvětila na otázku "Co se vlastně stane, pokud Řecko o ty slíbené půjčky požádá?" takto:


"Rozpadne se eurozóna."


Čtvrtek 29. dubna 2010, Mezinárodní den tance, Den mezigenerační solidarity

Finanční trhy načas zklidnily po ujištění, že EU přijde Řecku na pomoc s dalším "balíčkem". Jaký bude? Konkrétní podmínky se "očekávají v pondělí" (příští). Kolik přispěje Německo? Není jisté, zda se vůbec připojí...

Německý Bild vyzval Řeky, aby "pracovali celý den". "Chceme být s vámi kamarádi, proto jsme Řecku od té doby, co přijalo euro, dali už 50 miliard eur." Německý týdeník Focus má na titulní straně reprodukci řecké sochy Venuše Mílétské - jejíž (neulomená) ruka vztyčuje prostředníček...

"Zkreslování symbolu řeckých dějin, krásy a civilizace z doby, kdy v Německu žili na stromech a jedli banány, je nepřípustné a neodpustitelné!" zlobí se Řekové. (50 mld € zapomenuto.)


Podpora řeckého anarchisty Giannise Dimitrakise proběhla obvyklými prostředky anarchistů už od dob Bakunina: zapalováním řeckých ambasád. Tu pražskou v noci hasili hasiči přes plot, protože nemohou zasahovat na "území cizího státu".

Tak hasiči hranice nepřekročili. Ale jejich voda ano! Ještěže tekla jen v rámci schenghenského prostoru...
Giannis se dle svých slov dopustil pouze "expropriace", tedy vyvlastnění banky. Česky řečeno je to bankovní lupič, avšak vedený pouze pokrokovou ideologií. Stejně, jako kdysi jeho kolega Stalin...

Nemá ČSSD ještě nějaké místo ve své budoucí vládě pro tohoto schopného jinocha?

Nebezpečný tabakismus vymýcen. Alespoň v Gaze, kterému vládne islámistická vláda Hamásu: Kouření je totiž proti islámu, proto ho zakázala. Zatím na veřejnosti a ve vládních úřadech. Na cigarety je v Gaze uvalena vysoká daň. Teroristé z Hamásu tak jen následují velké demokracie - U.S.A. a Evropskou unii...

Prezident Václav Klaus vetoval zákon o "navrácení", či "zpětném zvýšení" mateřské na mimořádnou loňskou úroveň, kdy ji do výše vyhnaly předvolební reje. 18. května bude Sněmovna zákon (vlastně přílepek k novele zákona o nemocenském pojištění) přehlasovávat. Levice, vedená tentokráte navrhovatelem zákona – KDU-ČSL – jistě získá další předvolební trumf. Otázka je, kdo to bude po volbách platit...

Petr Nečas (volební lídr ODS) žádá po policejním prezidentovi vysvětlení, proč policajti kontrolují lidem s protestními plakáty na socialistických mítincích občanky. No přece - odkud by jinak mohl tvrdý soudruh Tvrdík znát jejich jména? Která již zveřejnil s tím, že jsou členy "modrého týmu" (= trestná činnost, zřejmě). Tvrdík zároveň ODS vyzval, aby svými "modrými rowdies" přestala narušovat socanské mítinky. Je prý jen otázkou času, kdy se některému z protestujících "něco stane". Ano, zásahy Tvrdíkových SA-manů známe už z loňska.

Tvrdík dále tvrdí: Občané dobře a správně cítí, že se jedná "o neférovou kampaň - a podle toho konají." Jak?

Mrtvá Kočka: "Jednají podle!"


Pátek 30. dubna 2010, Den pracoviště

Německo pořaduje po Řecku důkladnou reformu, aby němečtí daňoví poplatníci nakonec "neplatili ani euro". Řecko chce přijmout úsporná opatření - zrušit 13. a 14. platy státním zaměstnancům, snižovat platy (ne až tak, jak navrhoval Klaus), důchodci přijdou o bonusy - a má být odložen nástup do důchodu až od 67 let. Jako v Němcích...

Ropná skvrna doplula už k pobřeží Luisiany. Z vrtu BT může vytékat ještě několik týdnů... nebo měsíců...... Limity na těžbu ropy v pobřežních vodách USA, které hodlal prorazit prezident Obama, asi proraženy nebudou.........

V čínské Šanghaji byla otevřena (zatím) největší a nejdražší (86 mld Kč na samotnou expozici + 960 mld Kč na infrastrukturu) Světová výstava. Kvůli přeplnění přestaly fungovat hajzlíky. Disidenti jsou pod zámkem...

Podle HN jsou na tom ČSSD i ODS stejně se svými předvolebními sliby: ČSSD by za rok ušetřila z rozpočtu 15,4 mld a ODS 16,5 mld Kč. Jenže zatímco ODS plánuje škrty a pomoc podnikatelům, ČSSD hodlá zvýšit daně - hlavně "bohatým" a firmám. Firmy a "bohatí" však mají z daňového nevolnictví lehký únik - zcela legálně přejdou do jiných států EU, které nejsou tak vyděračské. To vždy stojí určité "vícenáklady" a určitou "vícepráci", a proto se firmám a bohatcům nevyplatí "daňová optimalizace", pokud není rozdíl v daních příliš velký. Když je stát skutečně nenažraný, budou firmy svoji "nadhodnotu" realizovat v nějaké přátelštější zemi... A z vyšších daní zůstanou jen ty, ze kterých pro "normální lidi" není úniku - DPH, pozemková, dědická...

Ještě více by ušetřily populistické Věci veřejné - 19,7 mld. A to zvýšením daní pro firmy a bohaté! Otázkou je, čím se Radek John liší od Jiřího Paroubka?

Odpověď Mrtvé Kočky: "Rozdíl je 4,3 mld. Jinak je Radek stejný bolševik jako Jiří."

Zlí TOPáci nuladevítky by škrtili platy, dávky a všechny položky rozpočtu. Úspory by tak dosáhly 50 mld.

Zítřejší Svátek práce oslaví středočeši Pivním dnem na kladenském letišti. Jeden a půl milionu poskytne Dr.Rath – z krajského rozpočtu. Prý se do toho vejdou i zvací billboardy s Rathovým ksichtem. (Nejde o předvolební kampaň.)

Oslavy Prahy vypuknou až za čtrnáct dní. Vstup na akci je zdarma, a zvou na ni billboardy s Bémovým ksichtem. (Dva týdny před volbami nejde o předvolební kampaň.)

Někteří učitelé se vzepřeli levicové diktatuře, neposlechli panstvo a zveřejnili výsledky studentských voleb - a studenti je následují na Facebooku. Člověk v ť. zveřejní celkové výsledky až po volbách skutečných. Proto jsou známy výsledky jen z malého vzorku škol. Faktický vliv na výsledek voleb budou mít "prvovoliči" malí. Ale i tak je zajímavé rozpoznat tendence u těch z 39 % "dětí", jak je projevily na brněnském gymnáziu:

TOP 09: 39 %
ODS: 22 %
Česká pirátská strana: 11 %
Věci veřejné: 8 %
Dělnická strana sociální spravedlnosti: 5 %

Do sněmovny by se nedostali:
KSČM: 3 %
Zelení: 3 %
ČSSD: 1 %
Strana práv občanů - zemanovci: 1 %
KDU-ČSL: méně než 1 %

Sobota 1. května 2010 Mezinárodní den práce, státní svátek

Po dlouhé době trochu rozveselená žena Moby Dicka míní: "Zdá se, že socialisti měli už dopředu celkem dobrý odhad nálad mezi mládeží."
********************************************************

minulý zápis: Neslýchaná situace
předminulý zápis: Kašpárek versus Večerníček a Miko kontra Mikeš

*******************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

19 komentářů:

Šaman řekl(a)...

Třetina českých firem uvažuje po případném Paroubkově vítězství přesunout své sídlo do zahraničí.

STK řekl(a)...

Tak dumám Moby Dicku, co vedlo ta děcka při oněch "zakázaných volbách na zkoušku" k preferenci pana knížete Černohorského.

Něějaké představy o tvrdém kapitalismu (každý za sebe) a všeobjímajícím (a všeřídícím) socialismu asi ještě nemají - v rodinách se osobní zodpovědnost (tedy pravičáctví) zas tak moc nepropaguje - i když by měla. (Nakonec to stejně maminka uklidí a táta synka založí - aspoň polovinou toho, kolik žádal. Tedy spíše socialismus.)
---
Zakouřil jsem si dnes po natáčení se třemi zpocenými skejťáky na lavičce před ústavem a kupodivu jsme si pohovořili. Myslel jsem, že se to nepovede (velký šedovlasý dědek v kárované košili a džínách a hubení kluci s prkny!), ale pravda, nikotin spojuje. Použil jsem nehezkého triku, že mi došly cigarety a byl jsem jednou obdarován a mohli jsme začít nezávazný hovor.
Myslím, že je to tím, že tyhle "děti" dokáží ještě nezkaženou intuicí poznat, kdo lže. Tihle sice ve škole nevolili, ale Paroubek jim připadá jako velkohubý lhář (a furt něčím straší), pan kníže toho naopak moc nenamluví a přistihnout ho při lži je zatraceně těžké. Navíc věci nazývá pravými jmény - a jeho věty jsou krátké. Kalousek je prý zase vtipný.
ODS-ka je už taky považována za nedůvěryhodnou - kupoodivu hlavně proto, že svrhla Topolánka. Náčelníci by se prý neměli podrážet - bo všichni za jednoho, jeden za všechny...
----
Tak to jsem se dneska dozveděl za pouhých deset minut od tří skejťálů - tak kolem 16-ti.

Docela mě to překvapilo. Příjemně. Není to zas tak daleko od mých soukromých pocitů. Přitom rozdíl věku byl mezi námi bezmála půl století...

Větší vlastenec řekl(a)...

26.4.2010
Asociace krajů ČR žádným způsobem nemaří konání Studentských voleb 2010

Asociace krajů ČR kategoricky odmítá lživá a účelová tvrzení o údajném bojkotu projektu Studentské volby 2010, které na českých a moravských středních školách organizuje obecně prospěšná společnost Člověk v tísni. I přes několikaměsíční zpoždění v komunikaci ze strany o.p.s. Člověk v tísni s kraji jako zřizovateli veřejných středních škol, se podařilo na základě společné dohody upravit klíčové parametry celého projektu tak, aby byla na minimum eliminována možná právní rizika a nedošlo k porušení školského zákona, zákona na ochranu osobních údajů nebo zákona o volbách, což v původních parametrech projektu reálně hrozilo.

Připomínky krajů akceptovala i společnost Člověk v tísni na jednání se zástupci Asociace krajů ČR dne 16. 4. 2010. Zde bylo dohodnuto, že výsledky studentských voleb budou zveřejněny až po reálných volbách do PSP ČR dne 29.5.2010, aby se vyloučilo případné zpochybnění parlamentních voleb a jejich výsledku. Stejně tak bylo například dohodnuto, že po studentech nebude požadováno předložení občanského průkazu a nepovedou se žádné výpisy, jež by mohly vést k porušení zákona na ochranu osobních údajů.

Asociace krajů ČR jednoznačně deklaruje, že podobné vzdělávací projekty, které vedou k většímu zapojení mladých lidí do správy věcí veřejných a připravují mladé lidi na výkon svého základního demokratického práva ve standardních volbách v budoucnu, vždy po diskusi s předkladateli obdobných projektů, podpoří.

Spekulace některých médií, že se hejtmani obávali výsledku Studentských voleb, jsou zcela nepravdivé. Důkazem, že se ČSSD nemá v případě studentských voleb čeho obávat, je výsledek předcházejícího výzkumu studentských volebních preferencí, uskutečněný taktéž společností Člověk v tísni na přelomu let 2008 a 2009. Podle těchto výsledků ČSSD celkově zvítězila u studentů s 33 %, druhá ODS získala 32 % hlasů, Strana Zelených 15%, KDU-ČSL 6% a KSČM 4%.

Michal Hašek, předseda Asociace krajů ČR, hejtman Jihomoravského kraje

Větší vlastenec řekl(a)...

Př.Hašek NENÍ debil !


Tak podívejte se, všichni diskutující. Abychom předešli zbytečným nepříjemnostem, které by mohly, za jistých okolností, někoho postihnout v brzké budoucnosti, řekněme si zásadní věc : Přítel Hašek NENÍ debil !

Ano, přítel Hašek *) je mgr. Což neznamená magor, jak by si možná někdo mohl myslet, ale magistr. A magistr – to už je skoro doktor.

Takže, pokud př.Hašek napíše "svého" místo "jejich", je to správně. A pokud př.Hašek píše zdánlivě tak zmateně, že by se v tom prase mělo vyznat, tak je to prostě správně a basta.

Doufám, že to všichni pochopili, takže se mohu začít připravovat na dnešní slavný den.
A vy taky. Sejdeme se u Křižíkovy fontány. Prosím, zaujměte svá místa nejpozději v 8.45.


NEVOLÍŠ, ZAPLATÍŠ : 30.000 Kč školné. 28.května ZASTAVME TOP09 & ODS ! *** Volte ČSSD a KSČM !

---------------------------------------------

*) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Michal_Hasek_2009.JPG

STK řekl(a)...

V.Vlastenče,
o kterém to Haškovi vlastně píšete?
- O tom, který spoluzakládal "Stranu mírného pokroku v mezích zákona"?
- O tom, který dokáže chytit skoro každou malou kulatou černou věc, která letí do jeho "gate"?
- Nebo o jinak sexuálně orientovaném tanečníkovi Haškovi, který, když slyšel v nákupním centru hudbu, na kterou by cvičen, začal vždy na místě samém předvádět taneční kreaturu, aby si každý všimnul, že je TANEČNÍK?
Jiných Hašků neznám!
----
Nástup na existenční pochod jsem zaspal, protože se mi zdál věštecký sen: V Ocelovém srdci republiky pobíhal po ulicích velký hnědý medvěd a na něj útočil velký žlutě pruhovaný tygr. Lidé s úděsem utíkali a schovávali se v domech. Někdo se marně pokoušel postavit proti zuřícím šelmám ohradu z bedniček na ovoce. Na ulicích a náměstích tekla krev proudem...

Teď tu sedím u PC a pokouším se ten sen rozkódovat.

informace řekl(a)...

Podle mne mladí nesnášejí jazyk profesionálních politiků, zakodovaný, kryptický, nesrozumitelný, který má spíš zakrývat podstatu věcí než ji pojmenovat jasnými slovy. V italštině tomu říkají politichese=politovština (jazyk politiků). Z části ji odstranil z politické komunikace Berlusconi, když se začal obracet k "lidem" a ne k pracující třídě nebo proletariátu anebo k buržoazii. A začal mluvit, jak mu narostl zobák, tedy bez formulí standardizovaného jazyka politiků. Výsledek se ukázal při volbách.
Jednu zajímavou věc: Apple vyšla vstříc zájemcům o vstup do politiky tím, že vydala aplikaci Politichese, kterou si mohou stáhnout na iPhone nebo na iPod Touch. Naučí se tam mluvit jako praví politici, naučí se jak říci cokoliv, aniž by to mělo nějaký konkretní význam. Aplikace může vygenerovat až 268 milionů politických frází tohoto typu.

informace řekl(a)...

Nebo snad političtina?

Harpyje řekl(a)...

Pro STK: tito dva? http://www.haindling.de/werk/tigerenten.gif
A to je jejich stvořitel http://szl.wikipedia.org/wiki/Janosch

STK řekl(a)...

2 Harpyje:
Bohužel ne - ale bylo by to fajn. O tom pánovi jsem nevěděl, musím si nějak spravit prohlížeč (příšerně mi kóduje polštinu) a něco si o něm přečíst.

(Ten můj sen se mi opravdu dneska ráno zdál.)

Harpyje řekl(a)...

Mně se zase dnes ráno zdálo, že pod křeslem v obyvacím pokoji neleží můj pes, ale zelená štika. Leknutím jsem se probudila.
Janosch je autorem a ilustrátorem kouzelných příběhů pro děti. Ten medvěd a tygr jsou přátelé, a bydlí spolu. Medvěd je vášnivý rybář, a tygr zkušený houbař. :-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach jo, vážený STK.

Což neposlal jsem odkaz na fotografii př.Haška ? Na fotografii, krásně zachycující jeho mužnou, poctivou, prostou, a přesto kromobyčejnou inteligenci vyzařující tvář ?
Raději tedy ještě jednou : http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Michal_Hasek_2009.JPG

A zde odkaz na webové stránky přítele Mgr.Michala Haška, hejtmana Jihomoravského kraje, budoucího ministra zemědělství a výživy : http://www.michalhasek.cz/


Otroci vzhůru k cílům svým !***Volte ČSSD a KSČM !

STK řekl(a)...

V pořádku, velevážený Větší Vlastenče, viděl jsem. Všechno.

Tak "tohodlenctoho" Haška nejen že neznám, ale ani asi znát nechci. Musí být nějaká chyba v mém počítači (nebo mozku) - vyskakuje na mě z monitoru takový prapodivný mladíček, který přece nemůže být Vaším přítelem, jak píšete.
Navštívil jsem i blog tohoto exotického jedince a konstatoval, že umí i psát - pokud na to ovšem nemá svého tištěného mluvčího. Jeho sloh je však mdlý, argumentace chabá, slovní zásoba mizerná, slovosled zmatečný a ostrovtip nulový. Je tak povrchní, že se až vypařuje.

Ne, odmítám, "TOTO" přece nemůže být předním členem Vaší budoucí vítězné strany. Kam bychom s ní došli? Kdo to ví? *)
----
Proto prezentovaného podivného pana Haška popírám. Punktum!
----
Ale dost již o Hašcích (Haškách? Haškech?). Teď musím hlavně najít vhodný dekodér na ten svůj prvomájový sen. Jdu se podívat do komory...
(Vodka nebo slivovice?)

Paní Harpyje se mi sice pokusila pomoci, leč nedostála strašného věhlasu svého jména a její kreslené mírumilovné postavičky nijak nekorespondovaly s obsahem té hrůzy, která mi dnes zabránila se včas dostavit s fotoaparátem na shromaždiště a dokumentovat. No nic, použiji archívní fotografie z minulého století - on to stejně asi nikdo nepozná...

*) část textu kdysi populární písně: "Kam jsme došli? Kdo to ví?"

Větší vlastenec řekl(a)...

No, vážený STK, já se trošku bojím Vám to sdělit přímo. Přece jenom, na kocoury se musí jemně a pomalu, ne jako na psy.

Ale prostě MUSÍM, abyste jednou (již brzy !) s básníkem marně nevolal "Clipeum post vulnera sumo" : přítel Mgr.Michal Hašek prostě JE předním činitelem naší Strany, prostě BUDE ministrem zemědělství (a výživy), prostě BUDE členem té nejvyšší elity naší republiky.

Protože vší náš lid to chce.
Chcete se snad stavět proti vůli našeho lidu, proti vůli našich vších voličů ?
No tak vidíte.


My ničím nejsme, buďme vším !***Volte ČSSD a KSČM !

STK řekl(a)...

2VV:
Ovidius néééé! Toho mám rád!

informace řekl(a)...

Pro STK
Tady máte, Vážený, věhlasnou neapolskou La smorfia - neomylný výklad snů s čísly pro sázku do lotérie

TIGRE = 61; tygr
nella giungla: nemici nascosti, 72; in gabbia: pericolo scongiurato, 87; allo zoo: difficoltà passeggera, 24; che dorme: solido rapporto affettivo, 88; che mangia: . serenità e salute, 69; infuriata: mancanza di appoggi, 51; morta: passione insoddisfatta, 1 l; vederla: possibilità di successo, 35; inseguirla: ostacoli da superare, 3; essere inseguiti da una: notizie preoccupanti, 37; ucciderla: trionfo e fortuna, 49.

ORSO/A = 55; medvěd
bianco: amore corrisposto, 10; nero: sprezzo del pericolo, 63; bruno: molto lavoro e poco guadagno, 67; allo zoo: rapporti faticosi, 76; ammaestrato: sincerità di sentimenti, 16; selvatico: incapacità di concentrazione, 24; infuriato: rimedi tardivi, 35; cacciarlo: richiesta d'aiuto, 43; morto: comprensione e altruismo, 19; pelle d': temperamento volubile, 38; costellazione dell': impazienza per ritardi, 79.
http://www.lottoitalia.net/smorfia-napoletana/
Jestli něco vyhrajete, musíte se s námi podělit.

informace řekl(a)...

Tady máte, Vážený, věhlasnou neapolskou La smorfia - neomylný výklad snů s čísly pro sázku do lotérie

TIGRE = 61; tygr
nella giungla: nemici nascosti, 72; in gabbia: pericolo scongiurato, 87; allo zoo: difficoltà passeggera, 24; che dorme: solido rapporto affettivo, 88; che mangia: . serenità e salute, 69; infuriata: mancanza di appoggi, 51; morta: passione insoddisfatta, 1 l; vederla: possibilità di successo, 35; inseguirla: ostacoli da superare, 3; essere inseguiti da una: notizie preoccupanti, 37; ucciderla: trionfo e fortuna, 49.

ORSO/A = 55; medvěd
bianco: amore corrisposto, 10; nero: sprezzo del pericolo, 63; bruno: molto lavoro e poco guadagno, 67; allo zoo: rapporti faticosi, 76; ammaestrato: sincerità di sentimenti, 16; selvatico: incapacità di concentrazione, 24; infuriato: rimedi tardivi, 35; cacciarlo: richiesta d'aiuto, 43; morto: comprensione e altruismo, 19; pelle d': temperamento volubile, 38; costellazione dell': impazienza per ritardi, 79.
http://www.lottoitalia.net/smorfia-napoletana/
Jestli něco vyhrajete, musíte se s námi podělit.

informace řekl(a)...

Zas to vyšlo dvakrát, ale poslala jsem to jen jednou. La smorfia nechce, abych tu odkrývala její tajemství. Anebo chce?

informace řekl(a)...

Pro Harpyji,
výklad snu:
PESCE = 17; ryba
di fiume: preoccupazioni per la famiglia, 71; di mare: notevoli possibilità spirituali, 3; vivo: valutazioni obiettive, 47; morto: speranze che cadono, 74; fritto: calunnie dannose, 20; affumicato: lavoro duro e tormentato, 87; arrosto: avventura facile ma pericolosa, 35; fresco: sorpresa meravigliosa, 10; che puzza: cambiamento d'indirizzo sociale, 54; in una vasca di vetro: stasi in campo affettivo, 14; zuppa di: situazione incresciosa, 82; comprarlo: arrivo di denaro, 51; venderlo: miglioramento progressivo, 13.
LETTO = 4; postel
di ferro: deboli speranze, 50; di ottone: buona fede tradita, 74; disfarlo: intrusione di estranei, 6; rifarlo: carattere deciso, 14; stare a: pericolo per la salute, 33.

informace řekl(a)...

Pro Harpyji,
pardon, křeslo POLTRONA = 65;
da salotto: trattative importanti, 76; da spiaggia: menzogne scoperte, 80; di paglia: nuova relazione, 85; a dondolo: difficoltà superabili, 67; a sdraio: pigrizia da vincere, 34; sedere in: colloquio a lieto esito, 81; dormire in: pazienza e ottimismo, 18.