pondělí 26. dubna 2010

Ne rozborná spolu práce

Když jsem v šestasedumdesátým narukoval do spojovacího praporu v českobudějovických Žižkových kasárnách, zjistil jsem okamžitě, k čemu naše armáda hlavně slouží. Povinná vojenská služba byla ve skutečnosti represivním převýchovným aktem. V rámci této role prezenčky se všude v kasárnách skvěla nejrůznější hesla. Na nástěnkách i na stěnách. Největší a nejdelší heslo se nacházelo na stěně baterkárny u buzerplacu. Znělo takto:




"Varšavská smlouva - nerozborná hráz přátelství a spolupráce bratrských národů!"


Samozřejmě, že nějaké heslo se nacházelo na každé stěně. A protože zeď baterkárny byla skutečně dlouhá, nemohla zůstat nepopsána. Tak tedy dlouhá zeď to byla, měla však jedinou vadu - odpadní okapovou rouru. Která dělila zeď na dvě nestejné části. A dělila tak i ono štěpné heslo. Možnáže vojcl, který ji musel popsat, byl příslušníkem padlé buržoasní třídy, v každém případě rozdělil heslo takto:





"Varšavská smlouva - ne    rozborná hráz přátelství a spolupráce bratrských národů!"

Mezi "ne" a "rozborná" se dostala roura. A podle toho to pak o nějaké to čtvrtstoletí s VS dopadlo!

Na tuto zábavnou historku z neveselé doby normalizace jsem si vzpomněl, když jsem asi před rokem pozoroval několikaměsíční rekonstrukci lávek, spojujících dvě části sídlištního nákupního a služby poskytujícího komplexu Luka na pražských Lužinách. Nevěřil jsem, že je něco takového možné. Opět podobná blbost jako s tou ne-rozborností se ukázala zde v nepříkladné spolu-práci majitelů či nájemců obou částí komplexu.

Správce východní části opravil lávky, tedy jen tu svou polovinu. Ano, generální oprava za nějaké větší peníze, trvající zhruba tak dlouho jako ražení tunelů Blanka, se týkala jenom polovičky každé lávky!!! Teď tedy již jejich havárie nehrozí. Ne, určitě nespadne ta půlka, kterou opečovává starostlivý pověřenec. Ta půlka nezodpovědného západního správce nechť spadne - východní svou povinnost splnil. (Tak nevím nebyl on tenkrát náhodou důstojníkem v Budějicích?)

Jediný, kdo na lávkách spolupracuje i nadále jsou holubi - na opravené i neopravené polovině je nasráno rovnoměrně...


Psáno a sejmuto v Praze v pondělí 26. dubna 2010


27 komentářů:

informace řekl(a)...

Šamane,
holubi neserou, ale chvístají, jak mě jednou poučila paní Harpyje.

Šaman řekl(a)...

Holubi možná chvístají u Bodamského jezera, ale na Lukách teda serou...

STK řekl(a)...

Pro Informaci:

Sedě na židličce u kamen, kterou mi laskavě vyhradil Velký Šaman si tu občas připadám jako zedník, který se připletl na shromáždění Zednářské lóže, protože si špatně přečetl pozvání.

No nic, nezbývá než mlčet a tvářit se moudře, třeba si mě nevšimnou a nevyhodí mě za dveře...

(A v létě vyměním židličku u kamen za okenní parapet!)

informace řekl(a)...

Ale STK,
co jsem Vám zas, podle Vašeho, udělala? Vždyť se o Vás starám, židli Vám oprašuji a nikoho tam nepustím sedout a Vy zase tohle!
Víte co mě napadá? Že budete asi zhýčkaný kocour, který musí být ve středu pozornosti, jinak se urazí.
Tak buďte tak hodný a napište nám, co chcete říct a nedělejte upejpavou kočičku.
No ták.

informace řekl(a)...

STK,
a jestli jsem se před tím pustila do našeho Věrozvěsta a Harpyje kvůli gotickému románu, to jenom abych uvedla diskuzi na pravou míru. Nesnáším tu literaturu horroru, která lehtala nervy paničkám z 18. a 19. století.

STK řekl(a)...

Ale nikoli, vážená Informace, na "urážení se" opravdu netrpím. A specifikace mého avatara je snad jasná. Pozoruje, poslouchá. Když nechápe, tak si klidně zdřímne. Nic se neděje. Chtěl jsem být jen trošku vtipný. No - "nééépovedlo se"...

informace řekl(a)...

Vidíte, STK,
z Vaší strany je to úplný nevděk. Zatímco já se snažím Vás bránit proti nezřízenému a ideologicky nedůslednému citování našeho Věrozvěsta, kterým Vás chtěl umlčet, tak Vy se pak rozzlobíte na mne.

Cožpak se tu může odvolávat někdo, kdo si říká marxista, odkojený mlékem socrealizmu, na nějaké filozoficko-estetické ideje 18. století o Vznešeném a Krásném? Vždyť to pro něj má být buržoazní úpadek! Vidíte, jak je náš Věrozvěst nekoherentní? A pak nám sem chce pašovat svá Živá slova. Pěkný blábol, sebraný na všech možných stranách. zatahuje sem nějakou empirickou psychologii vášní a subjektivních sentimentů, estetiku strašného, které okouzluje a vábí, teorii pozitivní a negativní rozkoše, potěšení nad neštěstím a bolestí těch druhých. To je filozoficko-estetický podklad gotické literatury. ( Edmund Burke: A Philosophical Enquiry into the Origin of Our Ideas of the Sublime and the Beautiful, 1756). A to nám sem pašuje Věrozvěst.

A Vám se to snad líbí, STK? Vy se snad radujete, když sousedovic kocourovi šlápnou na ocas a prožíváte silné estetické zážitky, když ječí?

STK řekl(a)...

Možná se fatálně mýlím, milá Informace, ale VV se mi zdá být inteligentním šaškem, který často a s vášní, con passione, převléká kabáty. A má jich hodně.
To, že snad promluvil o provaze v domě oběšencově přikládám náhodě, ne zlé vůli. Je ale pravda, že člověk musí Vlastencovy příspěvky číst docela pozorně, jinak mu naběhne na vidle.
----
A šlapat starým kocourům (a kočkám) na ocas je nevkusnéééé...

informace řekl(a)...

Totiž, abych se opravila, Věrozvěst se na žádné estetické ideje Burkeho neodvolával, jen tam nalepil citát z gotického Vatheka jako odpověď na vaši "smyčku" dějin. A román a tím méně pojednání o vznešeném a krásném nečetl. Jenomže lepit citát, (který jsem na Googlu našla, a byly tam jen ty dvě věty, co citoval, jinak nic)který s tím, co říká ten druhý, nemá nic společného, naopak v kontextu má docela jiný význam, se mi zdá nevkusné a hloupé.
Jinak proti jeho inteligenci nic nemám, často se nad jeho příspěvky opravdu bavím, ale i šašek má mít svůj styl a důstojnost.

Větší vlastenec řekl(a)...

V.v. pro STK : (1.část)


Vážený STK,

asi jsem též "psychopat bez nejmenší schopnosti empatie". Protože opravdu nemohu přijít na to, co jsem Vám provedl. Jestli jsem se Vás nějak osobně dotkl, omlouvám se.

Jinak ovšem, svoje výzvy k podpoře levicových stran, resp. ke smíření se s vítězstvím proletariátu, NEPOVAŽUJI za "mluvení o provaze v domě oběšencově".
Howgh !

************************************

Každopádně, vážený STK, nedejte se nikým a ničím znechutit. Nenechejte se svézt ze správné cesty, z cesty k nám, k lidu. Pravda, pro intelektuály je to někdy cesta klopotná, leč vyplatí se.
Neboť již brzy bude opět vítězný lid vládnout, bude určovat (prostřednictvím svých zástupců), i naši kulturní politiku. Bude určovat, mimo jiné, i repertoár divadel.
Takže snad nemusím dodávat víc.

************************************

Jak všeobecně dobře známo, socialismus vítězí nad kapitalismem a demokracií díky své schopnosti komplexně využít ...no, ÚPLNĚ VŠEHO ve svůj prospěch. To jest, ve prospěch proletariátu.
Prostě, pravý marxista-leninista-stalinista dokáže ve své práci využít např. i tzv.gotického románu, samozřejmě správně interpretovaného (stačí třídně pravdivý doslov).
Neboť (skoro) každý absolvent VŠP (i VUMLu) ví, že "The ideas of pain, sickness, and death, fill the mind with strong emotions of horror; but life and health, though they put us in a capacity of being affected with pleasure, make no such impression by the simple enjoyment."
(Burke, Edmund : A Philosophical Inquiry ..., Part 1, Section VI.– of the Passions Which Belong to Self-preservation)

Prostě – v určitém stadiu vývoje socialistické společnosti můžeme pracujícím předložit i nesocialistickou (nikoli však antisocialistickou !) literaturu.

Ano, opravdu. Naši vyspělí pracující tím budou POSÍLENI ve svém budovatelském odhodlání. Neboť :
1) z estetického hlediska – naši pracující uvidí nad Slunce jasněji rozdíl mezi naší pokrokovou literaturou a úpadkovou "tvorbou" starých špatných časů, resp.současných špatných buržoasních autorů
2) z politického hlediska si naši pracující uvědomí převahu našich idejí i naší morálky, neboť tzv.západní demokrati nevydávají díla našich předních spisovatelů, tají je před svým utlačeným proletariátem, zatímco my se nebojíme vydávat jejich autory
3) z psychologického hlediska po přečtení všelijakých hrůz a nechutností, jichž je v úpadkové literatuře habaděj, se budou naši pracující o to více radovat ze svého radostného každodenního života. Zkrátka – katarze reálně žitá. *)

Prostě – my opět vydáme Poea, Sheridana Le Fanu, tzv.gotické romány atd. **)
Vydáme je opět v masových nákladech (řádově desetitisíce kusů); jestli poptávka převýší nabídku, zařadíme dotisk rozebraných titulů do edičního plánu na nejbližší možnou pětiletku.
Prostě – prostí pracující ve frontě před prodejnami n.p. Kniha, každý čtvrtek od časných ranních hodin – to bude brzy vizitka vracející se vysoké kulturní úrovně našeho lidu.

************************************

Ještě k pyšnému feudálovi Vathekovi a jeho příznačně přízračnému konci :
Od lidu odtržený a lidem pohrdající vzdělanec ***) prostě nemůže dopadnout jinak. Bez ukotvení ve vědeckém světovém názoru, bez styku s prostou moudrostí lidu inteligent buď zcela promarní svůj talent, nebo jej využije v rozporu se zájmy proletariátu, a nakonec bídně hyne.
Dobře mu tak.



Žijem dobu údernickou,
V které slovo roste z hlásky,
tvrdě jdeme cestou lidskou,
do dnů nejkrásnější lásky.
(F.Branislav, 1952)

Větší vlastenec řekl(a)...

V.v. pro STK : (1.část)


-----------------------------------------
*) Pokud recepce tzv. gotického románu nepřinese našemu pracujícímu kýženou katarzi, tak si prostě přečte pár kapitol z Reportáže psané na oprátce nebo Optimistické tragédie. A je to !


**) Možná i toho Mandiarguese opět vydáme, ale raději v subskribované edici, a max. 5000 ks.

***) "...he had studied so much for his amusement in the life-time of his father as to acquire a great deal of knowledge, though not a sufficiency to satisfy himself; for he wished to know everything, even sciences that did not exist...."
(Beckford, William : The History of the Caliph Vathek, str.2; viz např. http://www.gutenberg.org/files/2060/2060-h/2060-h.htm )

Větší vlastenec řekl(a)...

Eh kletě !

Příspěvek výše uvedený je 2. (slovy druhá) část mých dnešních prvních Živých slov.

Za chybu se omlouvám jak váženému STK, tak všem zdejším p.t. největším vlastencům českým.


V.v.v.r.(velmi rozrušený)

STK řekl(a)...

A podobné je to s tím naším malým nedorozuměním, milá Informace.
---
Opravdu neumím anglicky (maximálně pochopím návod k něčemu technickému, kdy v podstatě vím, čeho se mám dočíst), ani italsky (znám pár hudebních výrazů a umím si tak leda objednat jídlo v trattorii), španělsky nebo francouzsky. Takže nedokážu ocenit moudra v citátech, které se zde tu a tam objevují. Něco pochopím, ale na ten zbytek bych musel brát slovník a na to jsem moc línej kocour.
(O tom byla moje poznámka o zedníkovi v Zednářské lóži, o ničem jiném.... ;-)
Prostě jsem (snad možná) kumštýř, ale rozhodně ne intelektuál. Na web chodím, protože mě to baví a protože si rád přečtu (moudré) názory jiných lidí. Občas něco podotknu z pozice starého kocoura, který ví, "kudu chodí myši" - tu víc než kopu let mi totiž nikdo nevezme.
---
A smrtelně vážně jsem se naštěstí přestal brát už dávno. Proto mě není snadné urazit ani rozčílit. To jsou podle mého mínění naprosto zbytečné emoce, stejně jako závist nebo žárlivost. Bez nich se žije daleko lépe, to mi věřte. Smát se (třeba jen uvnitř) je daleko lepší.
---
Jediné, čemu se vyhýbám, jsou blbci, lháři a náfukové. To pak raději tiše "mizím v mlází".
Na boj s blbostí jsem už raději rezignoval - to je věc mladších, s větším podílem adrenalinu v krvi.
---
Tolik na vysvětlenou.
Děkuji za pozornost a přeji Vám, vážená, dobrou noc!

STK řekl(a)...

To VV:
Pábitele jsem ve výčtu svých přirozených třídních nepřátel NEJMENOVAL!!
(A ani nebudu...)

Větší vlastenec řekl(a)...

Inu, vážený STK, pábitele snad ne, ale ZEDNÍKY jste již dvakrát uvedl jako příklad osob nevzdělaných.

Což by se mne mohlo dotknout. Kdybych byl nějaká mimóza, a ne starý mrzutý jezevec.

Neboť na svém prostém pracovním stole mám položeny rozevřené tuhé černé desky (nebyl jsem líný si pro ně dojít až do vedlejší místnosti, přestože po včerejší šichtě s vibračním pěchem jsem poněkud unaven).
V deskách je vložen (do průhledných chlopní zasunut) dokument o rozměru 240(š) x 160(v) mm, vzhledu běžného vysvědčení.
Stojí na něm psáno :

Organizace : Vodní stavby, o.p. Učňovský závod, Žitná 50
VÝUČNÍ LIST
Učeň ...
narozený ...1959, místo Brno, okres Brno,
který uzavřel učební smlouvu s o.p.Vodní stavby Praha
vykonal před zkušební komisí z á v ě r e č n o u učňovskou zkoušku z učebního oboru
36-61-2 z e d n í k
s celkovým prospěchem - prospěl s vyznamenáním - čímž osvědčuje požadované vědomosti a dovednosti a splnil tak podmínku podle § 228 zákoníku práce č.65/1965 Sb., ve znění zákona č. 153/1969 Sb., kterým se mění a doplňuje zákoník práce.
V Praze dne 21.června 1977

podpis a razítko (podpis nečitelný)
Vladimír Janoušek, předseda zkušební komise
Náprstek A., vedoucí organizace

************************************

Jen malou vzpomínku : Doufal jsem tehdy ve vyznamenání, neboť to znamenalo + 600.- Kčs (dostal jsem je v obou předchozích ročnících).
Po příznivém výsledku praktické zkoušky (omítka dvouvrstvá štuková v objektu tehdejšího závodu VS 05 v Dobronické ulici, prakticky ale jen jádro, neboť za dva dny nešlo stihnout víc) vše vypadalo dobře.
První otázka ústních zkoušek bylo "usazení ocelových zárubní". Pche.
Druhá : malty. Odříkal jsem požadované vlastními slovy, načež mi jeden z členů komise, jediný z jiného podniku, položil zdánlivě jednoduchou otázku : "Jíl s otrubami - je to taky malta ?"
Odpověděl jsem promptně, že nikoli. Zkušební komisař se zeširoka usmál : "Ale jdi. Před chvíli jsi správně řekl, že malta se skládá z plniv a pojiv, případně přísad. No, a jíl je skvělé pojivo, a otruby jsou zde co ?"
S vidinou v dáli mizejících šesti stokorun jsem hlesl : "Plnivo."
"Tak. Správně. Takže co je jíl s otrubami ?"
"Malta."
"Výborně !"
Uch och. Naštěstí třetí a závěrečná otázka bylo "baroko jako architektonický sloh". Začal jsem protireformací (soudruzi se pohodlněji uvelebili do polstrovaných židlí), pokračoval jsem vymezením hlavních znaků a prvními stavbami, a někde u Luraga mne už zastavovali.
Ejchuchu juchuchu, už to mám to v suchuchu ! *)

(Pýcha předchází pád. Při vyřazení, tedy závěrečném rozloučení, v Domě železničářů na Smíchově, jsem dostal ne krásných šest stokorun, leč pouhé hodinky Prim za cca 450.-Kčs. Vydržely asi dva roky. Za 600.-Kčs jsem mohl uspořádat mejdan, na který by se vzpomínalo dodnes.)


Takže tak, vážený STK.

************************************

Do Pěruna ! Třetí hodina ranní, hodina vlčí, v níž se i starému jezevci zbylá srst na ploché hlavě ježí při každém křupnutí suché větévky, v níž jeho horní pysk při každém zašustění loňského listí na dně rozeklané rokle zažloutlé tesáky rychle odhaluje, a já místo spánku píšu ... co vlastně píšu ? Že po poznámkách některých zdejších největších vlastenců mívám akutní stavy depersonalizace ? Že se někdy po zdejší diskuzi dívám do zrcadla, zdali náhodou neuvidím onoho potutelně pomrkávajícího intelektuála v kostěných brýlích ?
Ech, čert to všechno vem ! Jdu spát.

Za chvíli vstávám, musím do půjčovny PÚVAP vrátit pěch, na jedné stavbě mám kontrolní den, na druhé JVC (se strojníkem) a lopatu&hrábě (pro sebe).

Ještěže zanedlouho opět zvítězíme. Ještěže brzy skončí tahle mizerná doba, kdy se do kanceláří nacpali všelijací pravičáci, a my absolventi VUMLu a VŠP abychom makali jak Bulhaři.


Všechnu moc sovětům !***Volte ČSSD a KSČM !


-----------------------------------------

*) Rým

informace řekl(a)...

Pro STK,

Tak teď jsme to schytali oba dva a Vy ke všemu ještě zcela nevinně. Omlouvám se.

Já jsem se divila, že se včera náš Věrozvěst celý den ani neukázal. Myslela jsem, že zalezl někam do kouta, protože se stydí za své mystifikace. Ale ne, on jen brousil zbraně na další literárně-kulturní souboj. A teď nám tu předvedl celou škálu svých znalostí pokud jde o literaturu noir od 18. stol až po devadesátá léta stol. minulého. Od předromantizmu až po surealizmus, s celou galerií gotických zámků, strašidelných duchů, drákul ženského i mužského pohlaví, lesbo, incestů a sběratelů pornografie.
Takže se musím opravit. Žánr noir je skutečně nesmrtelný. Je sice pravda, že gotické povídky a romány předromantizmu už čte málo lidí, ale ty náměty jsou stále obnovovány ve filmu. Dozvěděla jsem se na Wikipedii, že na téma upíra Drákuly bylo natočeno do r. 2004 160 filmů (zmínky o něm se vyskytují v 650 různých filmech), rovněž ženský upír Carmilla byl zfilmován do r. 1991 sedmkrát. http://mural.uv.es/franqui/engfil.html
Vím, že existují různé festivaly noir filmů a literatury, ale nikdy jsem to vážně nesledovala. Zřejmě lidi stále potřebují, aby jim někdo hrál na nervy hrůznými příběhy a obrazy.
Takže náš Věrozvěst oceňuje tuto produkci jako užitečnou pro pracující lid, který se tak bude rozptylovat od zkušeností každodenních styků s upíry běžného života, a bude ještě rád, že ti jsou z masa a kostí a nemají nadpřirozenou moc. (Ví náš Věrozvěst, že gotickou literaturu pěstovali i v Rusku?)

STK, André Pieyre de Mandiargues, kterého cituje náš Věrozvěst, napsal mimo jiné Monsieur Mouton, v italštině přeloženo jako Passione felina di una zitella (Kočičí vášeň jedné staré panny), vydáno v 196 r., nevím, jestli to vydali i v ČR, a prý, podle recenzí je to moc zajímavé. Budu-li mít čas, přečtu si to a dám Vám vědět. Prý je to svět viděný očima kocoura.

informace řekl(a)...

Vydáno v r. 1996

informace řekl(a)...

Další oprava
upír Carmilla byl zfilmován do r. 1999

Harpyje řekl(a)...

"Vrátit pěch..." (Wacker BS 600, nebo BS 50 - 2?)
Na mně působí takoví mladí svalnatci s ochrannou přílbou a s obnaženou horní částí těla, pracující v plenéru s vibračním pěchem, nesmírně sexy. Na Vás ne, Informace? To je pohled, pro který j´aime risquer un coup d´oeil! A neptejte se mně, co se mnou vyvádí představa, že takový rambo během pěchování cituje H.P.Lovecrafta!! :-)))

"Vathekův konec": touha po poznání za každou cenu a odpadlictví od víry předků se navyplácí, tak pozor, abyste nedopadl jako on, Vlastenče!

Harpyje řekl(a)...

Zřejmě se, Šamane, u pražských holubů jedná o nějakou anatomickou anomálii, když nemají kloaku. Ale problémy a škody, které působí tito potkani vzduchu jsou všude stejné, ať chvistají nebo se.... Čirou náhodou jsem včera dopoledne volala na správu města, protože se v naší čtvrti objevili první holubi a lze očekávat, že se začnou úspěšně množit. Pán, který má na starosti škůdce, mi vysvětlil, že mají ruce svázané zákony na ochranu zvířat a že dokonce jejich snahy o očistu města humánními metodami torpedují někteří milovníci ptactva tak, že lákají holoubky na své pozemky, kde je krmí. Moje naděje teď spočívají ve dvojici luňáků červených, kteří krouží nad loukami u Dunaje, a někdy zabloudí i nad město.
Jak jsem se dočetla, tak v Česku nejsou tak cimprlich, a někde je dokonce střílí.

informace řekl(a)...

Harpyji:
A svalnatec, co recituje Lovecrafta, na mne působí skutečně nepopsatelným způsobem.
http://i39.photobucket.com/albums/e182/lovecraftgw/shub_niggurath.jpg

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

nikoli. Půjčil jsem si DYNAPAC LT 700 (http://www.puvap.cz/vibracni-hutnici-technika.php?vyrobek_id=100).
Ale v podstatě to máte prašť jako uhoď.

Též ochrannou helmu jsem nepoužíval. Nejsme v Americe. Zato sluchátka (ochranu sluchu) ano. *)
Navíc Vás mohu ujistit, že REÁLNÝ mladý svalnatec by si na takovou práci vzal alespoň tričko. Protože pot + prach = bahno.
Tak zprasený John Rambo nebyl ani v nejdivočejších filmových scénách, jak by vypadal, byvše polonahý, po práci s pěchem.

Nuže tedy : prach, pot, a rachot.
Stroj divě skáče, chrlí dusivé plyny.
Přemysle Oráče, tohle čas je jiný.
Od souvratě ku souvrati,
musím já to udusati.
Pána hrad, muže znoj.
Tu pomůže jen třídní boj !

************************************

Jinak Vás mohu ujistit, že během takových prací většinou necituji úpadkové buržoasní autory.
Naopak - většinu svých slov čerpám z bezedné sengrubny našeho lidu.
Koneckonců, jistě víte, jak těžká fyzická práce ničila talent Martina Edena. A to prosím BYL mladý krásný svalovec.

Mimochodem – soukromokapitalistický majitel půjčovny PÚVAP mne před časem zařadil mezi tzv. bezzálohové zákazníky. Takže jsem nemusel dávat zálohu 20.000.-Kč. Taky kde bych takovou částku vzal, že ?
Takže se pokusím, po našem vítězství, přemluvit příslušné přátele a soudruhy, aby bývalý majitel půjčovny v ní mohl až do důchodu pracovat jako jeden ze zaměstnanců. Když to šlo (v určitých konkrétních případech) po našem prvním vítězství, tak proč ne teď.



Měnová reforma s konečnou platností zničila ekonomickou základnu třídního nepřítele ! (A.Zápotocký, 1953)***Volte ČSSD a KSČM !

-----------------------------------------

*) Fotografii z místa činů jsem Vám právě odeslal.

Harpyje řekl(a)...

Zbavil jste mě dalších iluzí. Co dodat.

Větší vlastenec řekl(a)...

Co dodat ?
Že je to málo. Chtěl jsem Vás zbavit ZBÝVAJICÍCH iluzí.

Vždyť, vážená paní Harpyje, právě přežívající iluze o jakémsi hypotetickém blahodárném působení kapitalismu a demokracie brání některým českým vlastencům v plném poznání a přijetí třídní pravdy.
Té pravdy, jež pochopil a přijal vší náš lid :
SOCIALISMUS = BLAHOBYT !
SOCIALISMUS = ZÁCHRANA NAŠÍ VLASTI PŘED NĚMCI !
SOCIALISMUS = ZÁRUKA TRVALÉHO A BOUŘLIVÉHO ROZVOJE CELÉ NAŠÍ SPOLEČNOSTI !

************************************

Víte, mne poněkud mrzí, že ještě pořád někteří čeští vlastenci (a to přírodažel i někteří zdejší doupatoví, to jest největší vlastenci) nepozbyli všech iluzí. Pořád si někde v koutku mysli hýčkají zbyteček plané naděje, že kapitalismus a demokracie není takové zlo, jaké u nás vidíme už dvacet let na každém kroku.

Samozřejmě, po našem vítězství se k nám tito bloudící jednotlivci přidají, o tom nemám pochyb. Ale proč by se k nám nemohli přidat už nyní, pro své vlastní dobro ? Přece jim musí být jasné, že datum vstupu do Strany (resp. datum na ŽÁDOSTI o vstup do Strany, neb do voleb se sotva stihnout stát kandidáty členství) bude jedním z rozhodujících kritérií při jejich komplexním hodnocení.
Prostě - jako ve škole. Jak se liší jedničkář od čtyřkaře ? Především VČASNOSTÍ pochopení látky; inteligentní žák pochopí hned (a dostane hodnocení "výborný"), méně inteligentním to chvíli trvá (ale přinejhorším je jejich hodnocení "dostatečné").
Nu, a jako "nedostateční" jsou hodnoceni ti naprostí zpozdilci, kteří učivo nepochopili vůbec. Propadají, škodí sami sobě i společnosti. Neboť alespoň ZÁKLADNÍ vzdělání musí mít prostě každý. Naše orgány se prostě nemohou babrat s negramoty. Prostě podepsat úřední listinu, přečíst si záznam své výpovědi atd. musí umět každý.

************************************

Takže, ať to nějak uzavřeme :
Reklamní fota s čistými polonahými svalovci, pracujícími s úsměvem s těžkou stavební technikou, jsou jen a pouze běžnou prolhanou reklamou, běžným pozlátkem a iluzí, sloužící vykořisťovatelům k udržení vykořisťovatelského systému.

Vší náš lid, naši vší voliči již tuto lež prohlédli, zbavili se iluzí, a připravují se intenzivně na den voleb, na den Vítězství. Jaké to bude obrovské zadostiučinění, porazit nelidský režim jeho vlastními zbraněmi !



NEVOLÍŠ, ZAPLATÍŠ : 30 Kč za návštěvu lékaře! 28.května ZASTAVME TOP09 & ODS!***Otroci vzhůru k cílům svým !***Volte ČSSD a KSČM!

Harpyje řekl(a)...

Budete se muset též postarat o správný a pravdivý výklad dějin. Pravda o německém katynském zločinu:
http://www.halonoviny.cz/index.php?id=58380

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

kdyby onen odkaz fungoval, vedl by na článek s.Karla Kluze "Goebbelsova časovaná nálož Katyně"
z 5.dubna 2008.

Jenže nefunguje.
To by taky tak hrálo, aby se každý zvenku mohl rovnou napojit do našeho archivu !
Je třeba si hezky otevřít vyhledávání v archívu Haló novin , zadat požadované (např.jméno autora), a už je možno číst OPRAVDU PRAVDIVÉ informace.

Třeba o masakru polské tzv.elity, jež v Katyni spáchali hitlerovští fašisté :
"Proč se ztratily důkazy o Katyni", ze 26.listopadu 2008, autor s.Karel Kluz


(Pozn.: Zpráva v Haló novinách o otevření ruských archivů je jen ZPRÁVA. Na komentář, uvádějící vše na pravou, tedy vlastně LEVOU míru, si chvíli počkáme. Možná až do vyhlášení našeho volebního vítězství.)


V nerozborné jednotě našeho a ruského lidu proti sudetoněmeckým revanšistům a americkým imperialistům !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Soudruh Kluz to řádění fašistických německých popravčích komand líčí, jako kdyby byl jeho očitým svědkem. Myslela jsem, že to bude nějaký bolševický dinosaur, ale ouha, on je prý členem Komunistického svazu mládeže.
Chtěla bych slyšet ten řev, kdyby tiskový orgán nějaké německé strany, zastoupené v Bundestagu, zveřejnil srovnatelnou historickou lež.