pátek 14. května 2010

MOBY DICK: Střílej tak, abys zabil!

Doporučeno třemi náhodně otázanými potentáty ze třech: Thajským Vedžadžívem, ruským Medveděvem a českým Pecinou
******************************************************************

Neděle 9. května 2010, Svátek matek, Schumanův den Evropy

Řecko "dostane" 110 mld. € na příští 3 roky. Přesněji: dostane půjčku na 5% úrok – pokud si požádá. 50 mld. je už ve fondu pro pomoc "novým zemím", dalších 60 mld. by měly dovalit země eurozóny. Má tak vzniknout "stabilizační fond", využitelný pro podobně postižené země jako je dnes Řecko.

Klaus nechce, abychom se podíleli na záchraně Řecka. To asi nechce většina z nás. 54 % dotázaných lidí by dnes ani nechtělo zavádět euro. Jenže 80 % firem si to přeje. A ať si to přejeme nebo ne, ať máme euro nebo ne, vezeme se s ním. Pro asijské a americké investory je Evropa jedna banda. Pražská burza šla za týden dolů o 10 %. Půjčka z dosud nevypsaných českých státních dluhopisů se může prodražit o 5 mld. Kč.Ať už chceme nebo nechceme, ať už za to můžeme nebo ne, měli bychom Řecku pomoci – i kvůli sobě. Raději bychom měli chtít sami, než být k tomu přinuceni okolnostmi...

Česká filharmonie stávkuje kvůli odvolání svého ředitele ministrem kultury. ČF podává na minulého svého ředitele a dnešního ministra kultury trestní oznámení kvůli špatnému hospodaření. Že si hoši a dívky z ČF vzpomněli až teď, a celých devět let jim Riedelbauchovo hospodaření nevadilo?

Vojenské přehlídky ke Dni vítězství se na moskevském Rudém náměstí poprvé účastnily i spojenecké symbolické jednotky z dob 2WW: Francouzi, Britové a Američani. Pochodovaly i oddíly NATO...

Ruská vojenská loď, která osvobodila ruský tanker, zajatý piráty v Indickém oceánu, oproti prvnímu prohlášení, že zločince bude soudit ruský soud v Rusku, propustila ty hajzlíky na svobodu.

V 77 letech zemřel po krátké nemoci ombudsman Otakar Motejl. Státní pohřeb proběhne příští pondělí.

Pondělí 10. května 2010, začíná Vesmírný týden marodů

Pražští kominíci společně s primátorem Prahy Pavlem Bémem rozdávali v ulicích knoflíky pro štěstí.*

Ministr vnitra Martin Pecina, který hrozil krajům represemi za nezákonné proplácení regulačních zdravotnických poplatků jako kandidát ČSSD slibuje na oranžových bilboardech "lepší budoucnost pro obyčejné lidi" – tedy úplné zrušení těchto. (Hodní hejtmani rozfrcali v třicetikorunách na půl mld. kaček – a hlavně utlumili regulační efekt!) Podle něj však nejde o rozpor, neb nešlo o to, zda platit, ale aby se tak nedělo v rozporu se zákonem. Stejně ale nápis "PROTI PLACENÍ U LÉKAŘE" s Pecinovým obličejem vypadá blbě!
Hlavně to blbě vypadá pro pacoše s roztroušenou sklerózou a rakovinou, kterých bylo díky poplatkům (Moc – nebo pomoc?) v roce 2008 ošetřeno o 40 % více než předcházející rok!!!

Česká filharmonie odletěla do Barcelony. Sice stávkuje, ale mezinárodní závazky plní. A svou kasu. Španělé prý platí lépe než Češi.

"Evropské vlády demonstrují trhům svoji sílu. Chtějí umlčet spekulanty, sázející na to, že se bude řecká nákaza šířit a euro dál chřadnout." (Agentura Bloomberg k rozhodnutí naplnit Stabilizační fond EU na hladinu až 750 mld. €, o kterém rozhodlo 14 hodin trvající jednání ministrů financí zemí EU.)
Evropská centrální banka začala nakupovat evropské vládní dluhopisy. Spekulanti "prchají z trhu". Přesněji: Prodávají. Burzy stoupají. Celoevropský index Stoxx Europe 600 o 7,2 %.

Řecká krize nebude stát Čechy nic, tedy vpodstatě nic, ubezpečuje nás současný ministr financí Eduard Janota.
Mrtvá Kočka doplňuje: "Pokud budou staří dlužníci platit své nové dluhy."

Ratingová agentura Moody´s varovala Česko, aby nepřipustilo zrychlování zadlužení – sic nám sníží rating. (Neřekli: "Když u vás ve volbách zvítězí levice..." Ale každý, kdo poslouchá, to slyší.)

Dnes končí ultimátum, dané thajským premiérem Vedžadžívem rudým tričkům: Buď se smíříme, nebo na vás pošlu vojsko.

Dosavadní britský premiér Gordon Brown slibuje po prohraných volbách odchod z fukce předsedy labouristů. Labouristům by se tak lépe jednalo se třetími vzadu – s liberály.

Úterý 11. května 2010

Slavnostního otevření revitalizované rekreační zóny Vodice v Praze 22 se zúčastnil primátor Pavel Bém spolu se starostou MČ Praha 22 Michalem Collerem a desítkou místních obyvatel.*

Spekulanti doprodali. Burzy klesají - ta řecká za den o 6 %.

Pravicové médium Hospodské noviny přepočítalo aktuální krajské průzkumy agentury STEM pro ČT a ČRo na konkrétní křesla: ČSSD + KSČM by dnes získaly 65 + 27 = 92 křesel. ODS + TOP 09 pak 50 + 27 = 77. Kdyby se k tomu přidalo 22 křesel Věcí veřejných... tak by to stejně bylo jen 99. Krom toho, Johnovci odmítají s Topíky koalovat. 9 křesel ještě utrpěli lidovci – ani oni nemají Kalouska rádi. Ale ČSSD plus KSČM plus KDU mínus ČSL dá akorát stojedničku.
Nejpravděpodobnější budoucí vládní koalice: ČSSD + věčná KDU-ČSL s hlasitou podporou komunistů, kteří budou vládu držet za pytlík.

Socdemácká vláda s hejtmanem Rathem na komunistickém koni přinesla pro středočeský kraj po roce a půl reálného vládnutí ČSSD+KSČM těsnou prohru s ODS 23:24. Nemohli si levicovou vládu voliči vyzkoušet minule v normálních volbách? Už bychom to mohli mít odbyto...

Socdemáčtí hejtmani našli obrtlík a vyzvali Člověka v tísni, aby zveřejnil výsledky studentských voleb. Tedy až poté, co se 23 ze 148 škol nasejřilo a začaly svoje výsledky zveřejňovat samy.

Rudá trička začala v Bangkoku stavět barikády.

Liberálové jednali s labouristy. "Byla to dobrá diskuse" (Ed Miliband, laborující ministr živoprostředí). Pak kejvli konzervativcům. Premiér Brown podal královně demisi, královna jmenovala premiérem Davida Camerona. Veškeré povolební jednání se odehrálo během pěti dnů!
Ach, Britové, ach – království!

Somálským pirátům, propuštěným po střetu s ruskou vojenskou lodí, se na jejich plavidlech "nepodařilo dorazit ke břehům a zřejmě všichni zahynuli". (Podle RIA Novosti.)
Díra ve dně záchranné lodice - jak efektivní vyřešení pirátské otázky!

Středa 12. května 2010, Mezinárodní den ošetřovatelek a Mezinárodní den podpory nemocných s chronickým únavovým syndromem, Den Slunce (v KLDR, tedy asi, letos)

Primátor hl. m. Prahy Pavel Bém minulý týden v rámci Dne elektromobility pokřtil první loď na solární elektropohon v Praze a celé České republice.*

Smetanovou Mou vlastí začalo Pražské jaro. Čeští filharmonici dlí ve Španělsku. Smetanu mnohem lépe odehrála nadšená Pražská komorní filharmonie se svým 29letým dirigentem Jakubem Hrůšou.

Jiří Pernes byl po měsíci a půl odvolán z čela Ústavu pro studium totalitních režimů. Rada ústavu pro to hlasovala v poměru 4:3. Nakonec nevadilo Pernesovo studium VUML, avšak už druhé podezření, že historik ve svých pracech – opisoval...

Vysíláním předvolebních spotů v ČT graduje předvolební kampaň v ČR. Klip socdem se prý "podobá reklamě". Je snad ČSSD jediná partaj, která pochopila že jde skutečně o reklamu?

Prezident Václav Klaus vetoval novelu zákona o ochraně ovzduší, podle které se měl od 1. června zvýšit objem biopaliv v pohonných hmotách. Podle něj je boj proti zločinnému CO2 "sám o sobě krajně sporný". Profesor K. se tak otevřeně přihlásil k Zelené kontrarevoluci, kterou vyhlásil kolega Šaman 9. února tr. Zároveň tak předběhl bruselské byrokraty, kteří již tiše chystají revizi biopalivové politiky. Buďto má Klaus k dispozici americké, britské i evropské studie, které ukazují celkovou škodlivost biopaliv pro životní prostředí, nebo čte Hospodářské noviny či deníček Moby Dicka (např. z 3.4.2010) - anebo má svůj vlastní zdravý rozum.

"Fiskální cíle jsou předmětem rizik jak na příjmové tak na výdajové straně." (Výtka Evropské komise vůči českému rozpočtu zlého ministra financí Janoty. Málo zlého!)
"Hospodaření se ztrátou může nepříznivě ovlivnit schopnost ČNB plnit její úkoly." Navíc české zákony stále nejsou v souladu s evropskými standardy a nezaručují nezávislost naší centrální banky. (Výtka Evropské centrální banky.)
EK je "odhodlána" bdít nad rozpočty států EU. A "trestat" je při nekázni. Zatím však neví jak. Při rozpočtové nekázni může pozastavit dotace. Tedy teoreticky – zatím nebylo použito. Když měly být potrestány Francie a Německo, tak tyto sankce obě země prostě – odmítly...

55 % Řeků ví, že úsporné balíčky jsou nutné. A 53 % Řeků proti nim bude stávkovat... Zájem o řeckou dovolenou klesá.

Španělsko hodlá během dalších dvou let ušetřit 15 mld. €. Státní zaměstnanci to na svých mzdách pocítí poklesem o 5 %. Taky o 5 %, čili 6 mld. €, mají klesnout státní investice. Tříprocentního deficitu by měli dosáhnout do roku 2013. Ale na Českou filharmonii mít ještě budou...

Premiér David Cameron společně s liberálním Nickem Cleggem oznámili složení koaliční vlády. Na tiskové konferenci v přímém přenosu se navzájem špičkovali, slovně ostře, avšak velice přátelsky.
Ach, britský humore!!!

A teď severokorejské humory: "Naši vědci připravili svému vůdci Kim Čong-ilovi k jeho narozeninám nečekaný dárek. Zcela samostatně, bez maloburžoasních pouček takzvaných západních vědců, vyvinuli vlastní metodu nukleární fúze. Tento úspěch je velká událost, která ukazuje rychlý rozvoj věd a technologií v Korejské lidově demokratické republice pod moudrým vedením Strany. Je to průlom ve vývoji nového, bezpečného a ekologického zdroje energie."

Další zdroj humoru je v tom, že Kim II. se narodil 16. 2. v roce 1942 na úpatí severokorejské hory Pektu, anebo 1941 v SSSR na Sibiři... V roce 2008 se slavil Den Slunce 5. 5. nejen v S. Koreji, ale i v Rusku, Itálii, Guineji a v dalších zemích. Tehdy šlo o 15. výročí zvolení soudruha Kim Čong-ila předsedou Výboru pro národní obranu. (Což se stalo 24. prosince 1991...) Nějak ty počty nevycházejí.
Vysvětlení: A) Je více Dnů Slunce. B) Den Slunce je vždy, když se Kima podaří na chvíli rozmrazit. C) Den Slunce je vždy, když chce Vůdce dostat narozeninové dárky. D) Za vším hledej ču-čche...

Soudruhovi Kimovi posílá soudruh Mugabe krásný dárek z národních parků v Zimbabwe: žirafy, zebry, antilopy i dva slony. Odborníci varují, že africká zvěř nebude mít v komunistické ZOO co žrát.

Mrtvá Kočka: "Zvěř nebyla poslána, aby se nažrala, ale aby byla sežrána!"

Státní společnost Afrikíja Airwais ztratila další stroj. Lybijské letadlo spadlo po letu z JAR před přistáním v Tripolisu. Letiště "nemá navigační podporu". Zahynula asi stovka lidí, z toho desítky holandských turistů. Jediný desetiletý chlapec přežil. Sopečný prach byl v té době nad Marokem, nikoli nad Lybií. Počasí bylo vynikající. Ani teroristé prý nezasahovali. Letadlo "prostě spadlo a rozbilo se." (Zpravodaj Amr el-Kahky pro al-Džazíru.)

Čtvrtek 13. května 2010, Světový den koktejlu

V Bangkoku se střílí ostrými. Jinak by asi armáda nedokázala "rozptýlit" 20.000 červenotričkařů, kteří obsadili 3 km2 města. Žádají návrat padlého premiéra Šinavatry a nové volby, což prý ostatně chce i premiér Vedžažív. Tedy ty nové volby, nikoli návrat konkurenta. Zraněn byl i vojenský velitel demonstrantů Khattiya Sawasdipol.

Prezident Dmitrij Medveděv pochválil policii, že správně zastřelila "tři členy banditské skupiny" zodpovědné za nedávný teroristický útok v moskevském metru. "Ty, kteří se brání se zbraní v ruce, je třeba zlikvidovat, není čeho litovat."

Nikdo ani nelituje zlodějíčka, kterého vloni v září rozstřílela česká policie v Řeporyjích. Byl "podezřelý", nebyl ozbrojen a byly s ním v době policejního přepadu dvě další nezúčastněné osoby. Policie na něj spustila palbu, když se snažil prchnout - v osídleném území. Blahopřání policejního prezidenta se však nekonalo. Možná proto, že při zásahu "zahynul kriminalista" - zabila ho "odražená část policejní střely", jak teprve nyní vypustila policejní inspekce - která případ "uzavřela" již v březnu. Policie lituje pouze svého člověka - kterého zabili nedočkaví vrazi v policejních uniformách, pane ministře Pecino!!!

"Ten projekt byl nešťastný a byl spuštěn před volbami. Došlo na naše obavy, že výsledky budou zneužívány v aktuálním politickém boji. Celý projekt může být zajímavý, pokud by byl mimo volby a byl by v lepším kontextu." (Zhrzený hejtman D.Rath.) No moment, co je to za koninu – volby mimo volby a kontext voleb mimo dobu voleb? Proč se tedy vlastně konají předvolební průzkumy před volbami? Neocitají se tak v blbém kontextu? (Rath prohrál i v průzkumu veřejného mínění, jak psáno výše.)

Mrtvá Kočka: "V lepším kontextu = v naší režii."

"Spekulace říkají, že právě nastrčení provokatéři v modrém týmu by mohli ve výsledku, ve finále kampaně dokonce fyzicky zaútočit na Jiřího Paroubka nebo dokonce na jeho ženu." Pravil Martin Kupka, mluvčí ODS. Proč raději nemlčel a nevaroval ČSSD neveřejným kanálem? Protože nemělo jít o varování, ale předvolební prohlášení. Jenže bez pozitiv pro ODS! Jiří P. se teď raduje ze zdarmé reklamy od protivníka...

Mladá Fronta DNES se rozhodla, že na protest proti informační blokádě z vedení ČSSD dnes nenapíše jedinou zprávu o tom, no, jak jen se jmenuje.... Taky mu říkali Buldozer. Nevíte? Ale víte, Kupka to vykecal!

Primátor Pavel Bém zve na charitativní Běh pro gorily, který proběhne 22. 5. 2010.*

Po volbách se rodí nová vláda. Protizápadní, náboženská, šíitská, proíránská. V Iráku. Tento konflikt, dle bývalého premiéra Alávího, "nezůstane v hranicích Iráku".

V rámci smrtelně nebezpečného globálního oteplování vymrzlo minulou zimu 17 % mongolských stád. 7,5 mil. zvířat nevydrželo dlouhotrvající čtyřicítkové mrazy. 800 tisíc lidí v 9.000 rodinách hladoví. Od ledna stoupla úmrtnost dětí do 5 let o 35 %. Už si toho všimla i OSN, která tyto údaje oznámila. Další údaj: Humanitární pomoc by přišla na 18 mil. $.
Koukám se na naftové moře v Mexickém zálivu, koukám se na zemětřesením dodělané ludrácké Haiti, sleduji generální stávku v Řecku a sliby našich levicových populistů a ptám se: Jenom???

Rusko začně vyvážet to, co umí nejlépe. Potom, co postavilo jaderku pro mírový Írán, může dle slov prezidenta Medveděva na Blízkém východě "jaderná spolupráce nabrat druhý dech". Zatím se mírový atom vyveze do Turecka, kde ruský prezident podepsal 17 smluv. Následovat by mělo Jordánsko a možná je i Sýrie. V té byl mírový výzkum jádra přerušen návštěvou několika izraelských stíhaček - a Syřani si ani veřejně nestěžovali...

Pátek 14. května 2010, Světový den hypertenze

Medveděv zavítal do Sýrie. Už tam dlouho nebyl žádný ruský potentát, takže mu nebyli místní hudebníci schopni zahrát ruskou hymnu jinak než falešně. Tak nevím, jak s tou mírovou jadernou energií - taky mi v té touze znějí nějaké falešné tóny!
Syřanům by měl spíše pomoci jejich velký spojenec a vynálezce jaderné ču-čche fúze - KLDR...

Dosavadní výsledky střelby v Bangkoku dle AP: 5 mrtvých a 81 raněných. "Obkličují nás, vojáci se nás snaží izolovat. Ještě bych to nenazýval občanskou válkou, ale je to velmi, velmi kruté". (Weng Todžirakarn, současný vůdce protestujících červených triček)

Zasedání parlamentu má potvrdit novou politiku nové vlády: Kdo z etnických Maďarů na území "bývalého uherského království" požádá o maďarské státní občanství, má ho mít. A že maďarské království bylo veliké! Od Jadranu až po Olomouc... Tedy nová maďarská vláda vítězné strany Fidesz toto prosazuje.
"Otázka občanství je suveréní záležitostí, která není závislá na názoru jiné země," nechal se slyšet Zsolt Valasz, nastávající maďarský vicepremiér. Není závislá ani na takové maličkosti, jako že ti občané, o které se jedná, jsou právě občany té země, na jejímž mínění nezáleží? Míněno prvotně Slovensko, druhotně další všechny sousední země - včetně Markrabství moravského?

Ráno bědovala hlasatelka ČT, že je "příšerné počasí". Uprostřed května, konec zmrzlých mužů – a ono je zima a prší! Šlendrián!

Určitě si to říkají organizátoři dvoudenních Oslav Prahy. V rámci těchto slavností proběhne "oslava 600. výročí orloje" (první písemná zmínka o něm pochází z 6. října 1410). "Při té příležitosti se celé náměstí přenese do doby císaře Josefa II." Co ten má společného z orlojem? Mozarta! Logika? Tato: Volby jsou za dva týdny...

Mrtvá Kočka: "Anebo ču-čche."

Velké díky za přípravu druhého ročníku Oslavy Prahy, který přinese 39 akcí, putují k primátoru MUDr. Pavlu Bémovi a vedení města. Uznalý obdiv patří redaktorům z Magistrátu hlavního města Prahy, kteří v Pražském telegrafu* na inzertní stránce dnešního Metra dokázali do pěti článků z šesti propasírovat jméno historicky největšího z pražských primátorů.

Výsledky voleb:
1. TOP 09 - 26,59 %
2. ODS - 17,56 %
3. Věci veřejné - 12,11 %
4. Česká pirátská strana - 7,74 %
5. Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) - 7,14 %
6. Zelení - 5,3 %
7. ČSSD - 5,27
--------------------------------
8. Strana práv občanů - zemanovci - 3,06 %
9. KSČM - 2,95 %
10. Moravané - 1,94 %
11. Strana svobodných občanů - 1,87 %
12. KDU-ČSL - 1,7 %
Každá další strana < 1,5 %
Simulované "studentské volby" se netýkaly "studentů", ale "středoškoláků" - gymnazistů i učňů. Nejtvrději je odsoudil Jaroslav Tvrdík, vůdce socdemácké volební kampaně: Zdůraznil, že hlasování se zúčastnilo "jen" zhruba 20.000 studentů, což v některých krajích dělalo jen pouhá 2 % škol. Výsledek tak "není dostatečně reprezentativní" (jako jsou průzkumy na několika stech statisticky vybraných občanech...) : "Je to jeden z dalších pravicových projektů využitých proti ČSSD."
Chudáku čerstvý nositeli Ceny paměti národa, řediteli společnosti Člověk v tísni, Šimone Pánku. Tváříte se jako nepolitický multikulturalista, zachránce lidských životů a přitom pracujete v žoldu pravice!

Něco, co neřekli ani komunisti v roce 1989.

Sobota 15. května 2010, Mezinárodní den rodiny, Mezinárodní den celiakie, Světový den proti mozkové mrtvici

Rozhodná žena Moby Dicka volá: "Snad si to tenhle národ už jednou konečně zapamatuje!"

********************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Komentovat možno na Šamanově blogu
Předem dík! >>:)) Moby Dick

11 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Kdykoliv střílíš, soudruhu,
přibij si v duchu do kruhu
tvář žoldnéřů, tvář sprostých vrahů,
kteří své zločiny přenášet chtějí do Číny,
pokořit chtěli by Moskvu i Prahu.
(Jaromír Nohavica, 1952)

***Volte ČSSD a KSČM !***

STK řekl(a)...

Jsem naprosto zmaten, V. Vlastenče.

...Nohavica, Jaromír, písničkář, textař, překladatel, narozen 7. 6. 1953, Ostrava...

...jako osobitý umělec, jdoucí svou vlastní cestou, se dokázal vyrovnat s radikální polistopadovou proměnou...

(Z webu Jaromíra Nohavici)

To tedy napsal Jarek N. otec, syn byl tehdy v prenatálním stádiu...

Spočítejte si data, je to poučné, ba přímo didaktické! ;-))

A k Vaší soudružské kritice: Asi jste přehlédl mou poslední větu, kterou původně vyslovil...

Kdo?

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,

to je snad jasné každému, že uvedené úderné verše napsal soudruh tatínek našeho pana barda, pokrokový učitel a pěvec vzkvétajícího Ostravska.
Viz např. http://www.martinpilar.cz/view.php?cisloclanku=2005110411%20

Z nějakého nejasného důvodu nepoužívá mladší Jaromír Nohavica přídavek "ml."
Kdyby používal, tak bych samozřejmě byl napsal "Jaromír Nohavica st."

Mimochodem – je též jasné, že spolupráce J.Nohavici ml. s námi nebyla náhodná, nebo snad, jak se odvažují tvrdit někteří nechutní pravičáci, "vynucená".

"Oni mají školy", bránil se Šíma. "Ty máš odvahu a důvěru v Sovětský svaz, a to je někdy víc !" (J.Filgas - Za mrazivých dnů,1953)


*** Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Uh huh, vážený STK, teď si nejsem jist, kterou že Vaši "poslední větu" jsem měl (tedy vlastně NEMĚL) přehlédnout.

Jestli jde o větu "Bo tak je to sprave sudruzi, tak to ma byť!", tak to se opravdu omlouvám, ale nevím.
Možná ji vyslovila nějaká postava z jistého tzv. humoristického románu M.Švandrlíka, leč ten jsem nečetl, a číst nehodlám. Četl jsem (ze studijních důvodů !!!) Tankový prapor, ten nesmírně nechutný pamflet emigrantského zrádce vlasti Škvoreckého. To je takový hnus, že ... prostě nemám slov.

Ale jestli jde o větu "Důvěřuj, ale prověřuj !", tak tedy ... no, asi z něčeho tak jednoduchého byste mne nezkoušel, že ?

Já, na revanš, Vám dám malý a lehký kviz.
Kdo proslovil, za napjaté pozornosti celého velkého, do posledního místečka zaplněného sálu, slavnou předvolební řeč, z níž je následující úryvek :

"...Všimneme-li si kapitalistických zemí, vidíme, že tam mezi poslanci a voliči zavládají některé svérázné, řekl bych, dosti podivné vztahy. Dokud volby probíhají, poslanci koketují s voliči, podlézají jim, přísahají jim věrnost, dávají jim spoustu všelijakých slibů. Zdá se, že závislost poslanců na voličích je úplná. Jakmile však volby skončí a z kandidátů se stanou poslanci – tu se vztahy od základů změní. Místo závislosti poslanců nastává jejich úplná nezávislost. Místo závislosti poslanců na voličích nastává jejich úplná nezávislost...."

(Malá nápověda : Jde jednoho z čestných občanů Českých Budějovic.)


Přeji dobré ráno, a spoustu pracovních úspěchů !

informace řekl(a)...

Itálie musí v příštích dvou letech ušetřit 25 miliard euro.
Ministr Calderoli ze Severní ligy navrhl snížení platů ministrů, poslanců a senátorů o 5%, protože není správné, aby ty finanční oběti platili jen řadoví poplatníci daní. To vyvolalo bouři výsměchu na diskuzních stránkách novin: proč jen pět procent a ne alespoň patnáct, stejně tak budou mít pořád nejvyšší platy v Evropě.
Levicoví lídři z počátku souhlasili, teď říkají, že je to jen slogan. Že by jim bylo líto přijít i o těch pět procent?

informace řekl(a)...

STK,
vidíte, jak se náš Věrozvěst zas rozepsal. Já jsem to věděla, že s tím trucováním dlouho nevydrží. A jakou si vynašel výmluvu, aby nás zaplavil svými příspěvky.
Měl jste pravdu, že v+v ještě žije.

stk (z ústavu) řekl(a)...

Pro VV: Tuto STÁLE PLATNOU PRAVDU druhdy vyslovil První Dělnický President? Ale to jen hádám...

Ke kontrolní otázce: Ano, Černí baroni. Nečetl, ale zná...
Asi třídní intuice, není-li pravda?

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,

tu stále platnou pravdu samozřejmě mohl vyslovit s.Gottwald.
Ale jen by opakoval slova velkého Hospodáře, jasná leninská slova, jež soudruh Stalin pronesl ve slavném a mnohokrát citovaném projevu na voličské schůzi v Stalinském volebním okrsku města Moskvy, konané 11.prosince 1937 ve Velkém divadle

Více třeba zde :
Сталин И.В., Речь на предвыборном собрании избирателей Сталинского избирательного округа города Москвы 11 декабря 1937 года
http://grachev62.narod.ru/stalin/t14/t14_50.htm


Nikdy ještě nebyly na celém světě tak opravdu svobodné a opravdu demokratické volby, nikdy !
(J.V.Stalin, 11.12.1937)


***Volte ČSSD a KSČM !***

Rad řekl(a)...

Konečně někde vidím, že policajti toho lumpa zavraždili (a ještě si zabili svýho). Akorát nevím, proč za to nejsou souzeni. Nebo je to v pořádku? Pokud ano, pak můžeme postřílet zlodějě všechny (to by ale byl z 80 procent rasizmus, žejo)

Moby Dick řekl(a)...

Informaci:První rozhodnutí nového premiéra Camerona na prvním zasedání nové britské vlády: Snížení platů vlády o 5 % - až do konce volebního období. U premiéra to jde ze 150.000 liber ročně na 142.500, ministři jdou ze 141.647 na 134.565. Teď je ta pravá chvíle - když si totiž ještě nezvykli! Na začátku jejich vládní kariéry vlastně nejde o snížení, ale o menší navýšení, než mohli očekávat...
Průměrný plat v GB je 22.000 lb ročně.
Když to přepočítám na koruny - a na měsíce - tak je to asi jako u nás:
Průměrný plat v Česku byl loni 23 598 korun měsíčně
Plat ministra: 112.600,- Kč + nezdaněné náhrady 17.100 = 129.700,- Kč
Plat premiéra: 158.400 + 21.100 = 179.500, - Kč.

Mrtvá Kočka mi přes rameno říká, že abychom se přiblížili GB, měly by se snížit o 5 % platy premiérovi - a všem zaměstnancům!

Jo, a vychází mi reálný kurs libry - za 12 Kč!

informace řekl(a)...

Italské noviny dnes píší, že Angela se rozhodla vzít evropskou finanční krizi do svých rukou a to na naléhání Sarkozyho. Prý chce spolu s Francií a Evropskou bankou založit osu, která by řídila finanční politiku v zemich Eurolandie. Mluví o tom prý v sobotním pohovoru v Sueddeutsche Zeitung, ale tam jsem ho nenašla, alespoň ne celý.