úterý 4. května 2010

National Socialismus jetzt!

Nezapomínáme a neodpouštíme! Společně od aktivismu k terorismu!
-----------------------
Jistý tvor, sám sebe v diskusích označující jako Baron, Bar0n nebo der.baron, je velice radikální v tom, jak by se mělo zatočit se zrádci národa, zejména antifašisty a dalšími posluhovači sionismu. Na webu "autonomních nacionalistů", který určitý čas spravoval (a snad i dále spravuje) zveřejnil v minulých letech i tyto své výhrůžky na adresu zrádcovských komentátorů:
"Víme o Vás a nemyslete si, že anonymita internetu vás ochrání. Nezapomínáme a neodpouštíme, protože zrada národa je ten největší zločin! Radikálně! Sociálně! Aktivně! A společně za náš národ PROTI všem vlastizrádcům! ... Radikalizace článků začíná a každá akce si žádá reakci. Společně od aktivismu k terorismu!"
Antifa pana Barona odhalila jako jistého Marka Žáka (*1989). Tento mladistvý tvor se pravidelně zúčastňuje různých (neo)nacistických srazů a pijatyk, označovaných českými médii za "pravicově extrémistické akce". Tak například 16. 2. 2008 pochodoval společně s německými soudruhy v Drážďanech v čele delegace českých (neo)nácků. 1. 3. 2008 Plzni se účastnil protižidovského ("antisionistického") pochodu. Tento pochod jim zrádci českého národa, vedení primátorem Plzně zakázali uskutečnit v původním termínu, který se vztahoval k výročí prvních plzeňských židovských transportů do nenávratna. Ale naše tupé soudy tento počin označily za nezákonný. (Nezákonné nebylo antisemitské řvaní a vychvalování Ahmadí Neřáda – ale zákaz (neo)nacistického pochodu, při kterém se to vyřvává!!!)
V Plzni Marek nechyběl ani v loňském dubnu, kdy naši (neo)náckové opět provokovali. Jejich "demokratické právo" vyřvávat svou nenávist probíhalo pod bdělým dohledem policie, která zachytila několik konkrétních prohřešků, mezi nimi i tento:

Marek Žák zde prokazatelně a zdokumentovaně volal: "Nacionální socialismus teď!"
I byl vržen do soukolí našich demokratických soudů, ze kterých po roce vypadl definitivně očištěn.

Obviněný se hájil, že heslo neprovolával - pouze "skandoval jiná hesla spolu s ostatními". Znalec uvedl, že "veřejně deklarovaný účel loňské akce nazvané Pochod proti sionismu, byl zástupným a cílem byla propagace nacismu". Předseda odvolacího senátu Krajského soudu v Plzni Pavel Fait pravil, že není pochyb, že se skutek stal. Také byl dokázán. Ale jaký skutek? Naplnil Žák svým výkřikem znaky trestného činu? Už dříve ho okresní soud ho zprostil proto, že "výkřik nebyl obhajobou existujícího hnutí, druhým důvodem zproštění byl chybějící úmysl".

Fait si vybral toto: "Znalec ale připustil, že samotný výkřik sám o sobě nemusí znamenat propagaci nacismu potažmo neonacismu. Závadnost výkřiku dovodil z celkového kontextu, z celkového vyznění pochodu." A protože Žák vykřikoval (skandoval) svou podporu "nacionálnímu socialismu" na začátku akce, tak mu nemusel mu být její kontext zřejmý.(!?!??) "Dle našeho názoru mu nemuselo být zcela jednoznačně patrné, že ostatní účastníci pochodu mají na sobě závadové symboly považované za nacistické."
Tak poslyšte, tohle je už opravdu k blití. Osoba jménem Marek Žák spravuje náckovský web, přispívá do něj nenávistnými výlevy, pravidelně se zúčastňuje v kooperaci s německým neonaci provokativních průvodů - a on, chudák, nemůže dopředu vědět, že se tam někde snad bude volat "Židi do plynu", nebo dnes populárnější "Cikáni do plynu!" nebo snad jen "Nacionální socialismus teď!" (doslovný překlad z německého neonacistického National Socialismus jetzt!)... Aniž by snad na chlastačkách s hajlujícími soudruhy tušil, že někteří z nich mají na sobě "závadové symboly"....
A co už je skutečně k posrání je, že podle judikatury Nejvyššího soudu se "trestný čin podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka musí vztahovat k hnutí, které existuje". A protože nacismus už vlastně po zrušení NSDAP neexistuje, můžete ho podle našich nejvyšších soudců svobodně propagovat!!! Nebo jak si mám tu dementní argumentaci jinak přeložit?
("V případě Žáka není dle soudu možné identifikovat konkrétní dnes existující hnutí, když v obžalobě bylo poukazováno na hnutí nacistického Německa...")
Policie sice soudu předala výčet náckovských akcí, jichž se obviněný účastnil. Avšak "to, že se účastnil akcí pravicových extremistů neznamená, že je neonacista," pravil Fait.
To, že Fait vydává debilní prohlášení, neznamená, že je debil. Jenom úd krajského soudu v Plzni...
Momentálním trendem části justice je prý nepostihovat verbální incidenty. Takže se hned dopustím dalšího verbálního incidentu, provedenému za přitěžujících okolností masovými sdělovacími prostředky:

Pohrdám těmi našimi soudci, kteří odmítají potrestat zločiny neonacismu a starokomunismu!
Psáno v Praze dne 4. května 2010
****************************************************
Další informace o Žákovi viz na antifa.cz, odkud je převzata i fotografie. Baron je na ní zcela vlevo, a evidentně netuší, že by sledoval nějaký závadový symbol.

40 komentářů:

guerrier řekl(a)...

Co dodat, nic. Ale rád bych si ho pochoval dementa.

Větší vlastenec řekl(a)...

Akutní hrozba návratu fašismu


Je to děs ! Návrat fašismu je opravdové a reálně přítomné nebezpečí pro naši vlast, pro vší náš lid.

Ale ne kvůli Marku Žákovi-Baronovi. To je v podstatě jen figurka.
Fašismus zůstává nebezpečím, protože v naší vlasti je pořád spousta OPRAVDU NEBEZPEČNÝCH vlastizrádců. Vlastizrádců, proti nimž jsou ti holohlaví, na veřejnosti hajlující fašisti jen chudinkové s půllitrem piva místo mozku.

Všichni víte, koho mám na mysli : Bohumil "Quisling" Doležal, Mirek "Mašín" Topolánek, Karel "Posselt" Schwarzenberg, Václav "Hácha" Havel ....
Jak je to vůbec možné, že tihle fašisti pořád žijí mezi námi ? *)

Naštěstí je v našem národě masivní zdravé jádro, jsou zde největší vlastencové a vlastenky, nebojící se ukázat prstem na zločiny německých fašistů, na jejich české obhájce a obdivovatele (např. n.v.V.Vlk st.; viz http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A100503_120701_p_spolecnost_wag&vlakno=40274288#40274288 )

*************************************

Co tedy dělat, jak postupovat, jak zachránit vlast a národ před fašisty a Němci ?

Především je nutno pevně se držet našich národních kořenů, především husitství. Dále se musíme vztahovat :
1) k pokrokovým tradicím našeho lidu, k odporu proti rakousko-uherské tyranii, jež vyvrcholil vstupem našich dědů do Rudé armády a 14.říjnem 1918
2) k boji KSČ za udržení územní celistvosti buržoasní protilidové ČSR
3) k poválečnému humánnímu vysídlení německých okupantů
4) k důsledné a nesmlouvavé ochraně našich státních hranic, hranic tábora míru a socialismu, proti německým revanšistům a americkým imperialistům
5) k vítěznému úsilí našeho lidu o co nejrychlejší překonání následků kontrarevolučních akcí z r.1968

Prostě – po našem volebním vítězství budeme mít na co navazovat.

Nesmíme si myslet, že porážkou Německa v roce 1945 byla také zničena ideologie pangermanismu, nebo snad úplně odbourána snaha po revanši. Musíme vycházet z faktů. Dnes se ve sjednoceném Německu rozvíjí neofašismus. Přelévá se do České republiky, Polska i dalších zemí. Náhoda? Jsme svědky toho, jak se rehabilituje fašismus, jeho armáda, také příslušníci zbraní SS. Kdo stojí v pozadí? Velkokapitál, jako tomu bylo v celé historii. V Praze působí německá protičeská revanšistická kancelář. Vláda ČR není schopna ji zakázat, ačkoli kancelář podněcuje revanš uvnitř ČR.
(Z článku "15. březen 1939: Nezapomínejme" s.Josefa Groušla, 15.3.2010)


***Volte ČSSD a KSČM !***

-------------------------------------------------------

*) http://www.youtube.com/watch?v=0xa97H8n2uY

Jsem sorry, šamane. řekl(a)...

1. ANTIFA není nic jiného, než fízlovská, fašounská organizace. Kdokoli jí dá přes pazoury, má moje sympatie.
2. Trend netrestání verbálních "zločinů" je IMHO naprosto správný, konec konců v naprosté většině civilizovaných zemí takovéto "zločiny" v trestním zákoníku nemají (pokud to tam v posledních letech neprotlačily právě levičácké fašistické zrůdy, jako je ta ANTIFA.
3. Z "baronů" a spol. se nám může chtít blejt, OK, naprostý souhlas. Je ale třeba si uvědomit, že nepředstavují zdaleka tak významné nebezpečí, jaké představují náboženští radikálové, především muslimové (už i u nás se objevila tendence trestat vraždy ze "cti" a vraždy "odpadlíků" méně přísně, než kolik je dolní hranice sazby za vraždu s odůvodněním, "že na to mají z hlediska multikulturalismu nárok").
4. Navíc většina lidí pronásledovaných ANTIFA a jinými fašounskými organizacemi má názory spíš antiislamistické a vzhledem k naprosto ostudnému selhání tzv. "demokratů" (zmiňuje ho ve svém dnešním článku i pan Vlk) se mohou stát jediným prostředkem záchrany naší společnosti před islamizací. Takže opět tleskám tomu, že ANTIFA a na ni napojené zrůdy nepořidili.

Anonymní řekl(a)...

Ten předchozí komentář je ode mě. A. S. Pergill

Větší vlastenec řekl(a)...

A ještě něco je třeba zdůraznit : A. S. Pergill
není, opakuji, NENÍ, žádný můj "klon".

Nazdar !

informace řekl(a)...

Italští neofašisti Forza nuova
http://www.youtube.com/watch?v=0Ds5aV_ySOY

informace řekl(a)...

http://it.wikipedia.org/wiki/Forza_Nuova

Harpyje řekl(a)...

S Aspergillem bych se těžko na něčem shodla, ale co se Antify týká, má vyjímečně pravdu. Ten dnešní článek Vlka st. na Psu je jeden z jeho obvyklých plků - povrchní, plný chyb, neinformovaný.

Anonymní řekl(a)...

Jééé ten soudruh co končí výzvou k volbě sockomoušů je hustej. Přitom pochází z partaje, která je úplně stejná jako fašouni, z partaje jejíž vůdcové mají na svědomí více zavražděných lidí než Hitler... Že tito soudruzi nedrží tlamu když se jedná o jejich soudruhy ve zbrani, to nechápu, že by vypatlanost?
Stopro souhlas s A.S.Pergillem, zní jako jeden z mála rozumných komentářů...

Harpyje řekl(a)...

Ten hustej je přítel, mladej.

Anonymní řekl(a)...

Verbální trestné činy je třeba ZRUŠIT, protože se tu evidentně neměří stejným metrem a dokonce lze říci, že se tu stejným metrem měřit ani nemůže.
Pojem "hanobení přesvědčení" je protimluv už ze své podstaty.

žibřid řekl(a)...

ad anonym z 12:53
Máte naprostou pravdu, ale my soudruha Většího Vlastence necháme vykonat za nás tu hnusnou práci (zvolení KSČM v těchto volbách) a pak teprve ho odstraníme (tedy z tohoto fóra). ;-)

ad anonym z 15:21
Nesouhlasím s Vámi. Třeba takové vyhrožování byste ponechal bez trestu a trestal až vykonání slíbeného zločinu? A že oběť byla stresována po celou dobu vyhrožování, to by nevadilo?

STK řekl(a)...

Ano, je pobuřující, že se objevují hlasité reakce dementů, kteří ani netuší, co to byl nacismus a fašismus.

Je to ale nebezpečné? Dovoluji si o tom silně pochybovat. Jejich podpora mezi lidmi je řádově ve zlomcích procenta. A nebyla by ani taková, kdyby soudy správně soudily, kdyby zákony neumožňovaly snadný život příživníkům, kdybychom nepřijímali nesmyslené knížecí rady (nebo lépe snad knížecí příkazy) z Bruselu, kdyby tady nebyla mezi politiky a novináři tak populární nesmyslná hyperkorektnost, kdyby výše zmínění bez skrupulí nehorovali pro prokazatelně vadné zelené teorie atd. Naši neonáckové se staví proti menšinám, proti EU, proti zeleným Khmérům. Jsou tedy jakousi protiváhou všeobecné neupřímnosti a hlavně za to mají svou podporu.

Daleko nebezpečnější je více než 10-ti procentní podpora komunistů. A masívní podpora socialistů, byť ne národních. To budou síly, které nás strhnou do propasti.

Zastavit neonacismus je přece tak snadné: měřme všem stejným metrem, neúčastněme se nedomyšlených akcí, dbejme na svou národní svébytnost. Pak možná budeme muset neonácky chránit, aby nám vůbec nějací zbyli.

žibřid řekl(a)...

No, Kocoure, pokud jste Žid, budete se mezi hajlujícími puberťáky cítit nepříjemně, až nebezpečně. Pokud jste stařík, kterému někoho blízkého Němci (tedy nacisté) zabili, tak také. Takže já to za nebezpečné považuji.

Anonymní řekl(a)...

anonymní 15:51
vyhrožování násilím není "názor", je to vyhrožování. Tak co to melete?!!!

A.S.Pergill řekl(a)...

Žibřide,
"vyhrožování násilím", tedy něco ve smyslu "půjdu a zabiju tě (toho onoho)" je něco naprosto jiného než vykřikování "nesprávných" hesel.
A praxe je taková, že když například muslimové vyhrožují vraždou ze "cti" nebo vraždou "odpadlíka", tak policie a soudy zpravidla nekonají ani poté, co k té vraždě dojde, natož před ní. V Německu asi před rokem a půl způsobil pohoršení případ, kdy muslimský exmanžel opakovaně navštěvoval svou manželku (ačkoli měl soudní distanc a pro normálního smrtelníka by porušení takového soudního příkazu znamenalo "pendrekiádu" a pár dnů ve vězení) a nakonec ji při jedné takové "návštěvě" i zavraždil - přestože opakovaně žádala o policejní ochranu. Takže teatrální zásahy proti hajlujícím skinům (a často jenom "hajlujícím", pouze v posudcích "znalců"), jejichž společenská nebezpečnost = 0,00nic , jen zakrývají obecnou neschopnost policie a soudů řešit situace, kde skutečně o něco (= o život) jde.

Harpyje: výjimečně (od výjimka, nikoli od vyjímat) - já to zvlád až dlouho po třicítce, takže to neberte jako vytahování se.
Jinak články pana Vlka mohou být "povrchní", ale, boga mi, ono to snad souvisí s celkovým zaměřením časopisu i očekávanou úrovní čtenářstva. Doložit jeho údaje větu po větě odpovídajícími zdroji by zase tak velký problém nebyl, ale výsledek by byl dost suchopárný.

Harpyje řekl(a)...

Shledáváte, Aspergille, tento článek http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-turecka-otazka-0us-/p_zahranici.asp?c=A100328_232612_p_zahranici_wag
suchpárným? Stejný "časopis", stejné téma, stejné publikum.
Porovnejte informace, které obsahují. Pro mně je výsledek jednoznačný.

Šaman řekl(a)...

Pergille, jedno z těch hesel (třeba při té příležitosti ne, ale jindy ano) je "Židi do plynu". Člověk snad ani nemusí mít ausgerechnet padesát vyvražděných lídí v rodině, aby ho to "pohoršilo" či "znepokojilo". Video na You Tube kde toto heslo naši naci vykřikovali bylo staženo kvůli "porušení pravidel při používání", video, které tam dali sami naci přístupné je.
Pochod byl plánován k výroči plzeňských transportů. Ten první s 1000 lidmi byl označen R a jel 18.1.1942. 927 lidí bylo zavražděno, 73 přežilo. Druhý transport S vezl taky tisícovku, z nich příslušníci neexistujícího hnutí zabili 937 lidí, přežilo 64. Poslední transport T sebral už jen 604 lidí - žádní další židi nejspíš v Plzni a okolí nezbyli. Zavražděno bylo 537 lidí, 67 se dočkalo osvobození....

Šaman řekl(a)...

Jo, Pergille, a i "antiislamisté", naši žákové svých dřívějších učitelů nesli teď v Plzni transparent s židožroutem Ahmadí Neřádem, který slibuje zničení Izraele a vyhubení Židů...
Tady nejde o nějaké "popírání" či "vyjádření názoru" a ani jen o oslavu vražd, ale o těšení se na další vraždy! A vraždění - hoří cikánské domky, protože židů už moc není...

Je mi jedno, že naši naci jsou chudáci, kteří jsou "pronásledováni fašounskými ANTIFA". Kdo jim nakope prdel, má zase MÉ sympatie. Antifa a občanští aktivisté sledují skutečné fašouny důsledněji než naše policie!

Pořádkové hlídky Dělnické Arbeitspartei chrání pořádné občany proti kriminálním živlům a cigánům a židům a politickým protivníkům a černochům a islámistům a cyklistům a... a pořádným občanům!

Náckové takhle začali: Do koncentráků šli nejdříve recidivisti, šmelináři, děvky, komunisti, židi - za halasného chvalořečení většiny slušných občanů. Pak tam šli i socdemáci, křesťani, slušní občané...

Soudruh Hitler sám sebe pasoval za ochránce Západu před bolševickým morem!!! Proč jsme se , my blbci, nenechali raději zabít Hitlerem než si sem natáhnout pak Stalina, co?

A ten kreténismus pokračuje i u studentů Bohumila Doležala, pro které je kdokoli, kdo mluví o německých koncentrácích - komunista...

Ostatně, nezářný přiklad tohoto negativismu projevil i kolega Vv hned svým prvním komentářem......

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane, je úplně jedno, kdo otevře Pandořinu skříňku, z níž vyleze "samozřejmost" nedemokratických nebo antidemokratických postupů. V současné době tohle dělají Pavkové Morozovové z Antify. Jakmile zlikvidují demokracii, tak dojde i na ty plynové komory (nebo na nějakou jejich modernější variantu).
Pokud necháme pár v podstatě bezcenných řváčů řvát, a to i o různých výročích, která, kdyby se to explicitně nepřipomínalo, tak by si to nikdo nespojil, tak prostě půjde o pár řváčů na samém okraji politického spektra. Normální lidi na ně nebudou reagovat, a většina z nich dostane časem rozum a za 10 - 15 let se budou stydět za to, co dělali.
Pokud necháme pár vysloveně antidemokratických organizací (jako je ta ANTIFA) zlikvidovat demokracii pod záminkou boje proti "neonacistům", tak se dočkáme naprosto stejných konců, jako se dočkala německá společnost, když dala volnou ruku bouchačům z SA, aby ji "chránili před bolševismem".
A ti řváči se zakopou do svých pozic a začnou nabírat sympatizanty. A spousta lidí se chytne na to, že bojují proti věcem, které vadí i průměrnému občanovi (politická korektnost a její důsledky, atd.). A můžeme se dostat do stejné situace, jako ti Němci na konci Výmarské republiky, kdy už pak nešlo o to, jestli demokracie nebo nedemokracie, ale jestli té demokracii dá ránu z milosti Hitler nebo Thälmann. (Patrně se mnou budete nesouhlasit, ale domnívám se, že ten Thälmann by byl potenciálně ještě větší průšvih než Hitler, protože spojeným vojskům RA a Wermachtu by s největší pravděpodobností neodolala ani Anglie.)
Takže pokud nastane průšvih, který by měl vést k suspendování demokracie, tak by se to mělo dít ústavní cestou, ne tím, že si to vyřve pár aktivistů, kterým jde o likvidaci demokracie jako takové (takže v podstatě mají stejný program jako ismamisté, nacisté, komunisté a další sebranka).

Šaman řekl(a)...

Pergillovi. V podstatě máte pravdu. No dobře.
Ale proč je ta naše republika, Evropská unie a současná Amerika tak slabá, ještě slabší, než byla Výmarsá republika?

žibřid řekl(a)...

Anonyme, Vy jste psal o "verbálních trestných činech". Slovo "názor" jste nepoužil. Tak si to ujasněte, utřiďte, a nebuďte nepříjemný.

Harpyje řekl(a)...

Co Vás, Šamane, vede k názoru, že "naše republika, Evropská unie a současná Amerika (jsou) tak slabé, ještě slabší, než byla Výmars(k)á republika?"
To je nanejvýš slabomyslný názor!

Šaman řekl(a)...

Ve Francii se ve školkách neslaví Vánoce, aby se neurazili muslimové. Biskup Cantenburský vyzývá k zavedení šaríji na území GB. V Belgii mají municipální volební právo i přistěhovalci bez občanství. Jižní Itálie úpí pod přílivem uprchlíků z Albánie a Afriky, aniž by dostala podporu Evropy. Amerika bezpodmínečně odzbrojuje a ustupuje Rusku, nedovede se postavit Íránu, vyklizuje vesmír a říká, že bude připravena vést jen jednu lokální válku - což je pobídka pro budoucí agresory. Darebácké státy s většinou v OSN proklamují deklarace, které obviňují Západ ze všech možných hříchů - jímž největší je neplacení nesmyslných částek lidožravým diktátorům třetího světa... A Západ je v tom podporuje! NATO ani EU nebyly schopné vyjádřit se k argentinské agresi vůči Falklandám... Za balkánských válek byla neschopnost jednotek EU více než zřejmá. Museli efektivně zasáhnout Američani, aby násilím zastavili kolotoč násilí - teď i Amíci stahují kalhoty... Za druhé války v zálivu nesměli Amíci využívat evropský vzdušný prostor a samotné NATO odmítlo podpořit Turecko na hranicích s Írákem... Mám pokračovat?
Ne. Měl bych raději spát. Měl jsem spát už od devíti... Dobrou noc a příjemné sny......

STK řekl(a)...

2 Žibřid:

Žid nejsem, stařík ano, v koncentráku mi málem zabili tátu. A právě můj táta mě naučil, že není Němec jako Němec.

Ale to s nebezpečností, pravda, nesouvisí. Jistě se nebude cítit poblíž neonácků dobře ten, na koho je násilí zamířeno, ani si nemyslím, že by náckové byli ta nejlepší protizbraň proti islámu a jehho móresům nebo předposrané hyperkorektnosti.
Ale obecně, pominu-li strach jednotlivce nebo "označené skupiny", jsou méně nebezpeční než ti, o kterých pomalu začíná být zapovězeno mluvit. Komunisté, komunističti pohrobci a skorokomunisté. Těch je mnohem víc a mají hodně sympatizantů i voličů. Tihle jsou pro svobodu daleko nebezpečnější - dneska.
Jak to bude za 10 let nevím. Ale je jasné, že oranžovci, pokud se dostanou k moci neonacisty vyhubí jak štěnice. Nebude mi náclů líto, jsou to blbové.

Jenže s nácky toho oranžovci s komunisty "vyhubí" daleko víc a zavedou nás všechny do míst, kde by se asi nechtěl vyskytnout žádný ze štamgastů téhle hospůdky.

Anonymní řekl(a)...

anonym anonymu anonymem. žibřide, co je dle vás "verbální trestný čin"? Jako anonym jsem na anonymní reagoval v tom smyslu, že stěžovatelé na "verbální trestné činy" operují právem na vyslovení vlastního názoru. To jste nepozoroval? Ty nejrafinovanější slizouni jako Sládek požívají fintu, že jen reprodukují, co kde na ulici zaslechli. Zajímavé, že reprodukují vždy to samé, jakoby na ulici neslyšeli nic jiného. Budiž, právo volby. Takže znovu. Vyhrožování násilím je, dle mne, tím verbálním trestným činem, který jako takový by neměl být zrušen, neboť je to v prvé řadě vyhrožování násilím a až v druhé řadě právo takový názor vykřikovat. A na to neexistuje právní nárok.

žibřid řekl(a)...

Dobře, jsem spokojen, že jsme se shodli, že vyhrožování (například), jakožto verbální trestný čin, není vhodné zrušit.

Takže dál: co se týče názorů, je dobře, nepostihují-li se, nicméně dokážu si docela dobře představit, že něco není ani tak názor, jako spíš provokace, resp. vědomá lež. Co s takovým oným? Také nepostihovat?

Anonymní řekl(a)...

žibride, to už je věc momentální situace, sám píšeš, že je to "spíš" jako provokace. No, bude-li někdo mít tu tvoz provokaci dobře vyargumentovanou, tak jediným adekvátním způsobem reakce je předložit své argumenty taky. Ale asi - dle okolnosti - je lepší louži obejít. Možná máš na mysli "osvětimskou lež". Samo o sobě to tvrzení je bláhové, hlavně v konfrontaci s dokumenty. Jiná je, když se na základě této "osvětimské lži" vytváří další konstrukce, vytváří se konkrétní nároky nebo upírání nároků, atd. Nemám v to ještě úplně jasno, ale když jde JEN o řeči, tak spíš nepostihovat. Je to taky trochu o aktivitě (občanské) společnosti a o taktice. Při návštěvě koncentráku zní řeči o neexistenci koncentráků směšně, to je spíš už na doktora. ne vždy je to ale tak jasné.

žibřid řekl(a)...

Myslím, Anonyme, že teď se už shodujeme dostatečně.

S.T.K., o Vašem tématu není sporu, nemám co dodat.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK, k Vašemu příspěvku z 0:21 :

No, nad výrazem "oranžovci" se blahem tedy nerozplývám, ale budiž. Každopádně se k moci dostaneme, z vůle lidu.
Ovšem "neonacisty vyhubit jak štěnice" by byla věčná škoda.
POZOR ! Nový národní socialismus jako politické hnutí či směr - to ano. S tím skoncujeme.

Ale ty silné, vysportované chlapce, schopné se dostatečně soustředit na jeden jednoduchý a snadno pochopitelný cíl - ty samozřejmě nejenže nezlikvidujeme, ale POUŽIJEME. Absorbujeme je do nových struktur státních a bezpečnostních orgánů a organizací.
Jako vždy v historii při podobné příležitosti.

A jako vždy v minulosti, jako štěnice budou likvidováni komplikovaní intelektuálové (nelze je použít skoro na žádnou užitečnou práci, a kdo jim vidí do těch jejich hlav, že ?).
Takže tak.

Přeji hezký den.
A snad nemusím dodávat, koho volit.

Větší vlastenec řekl(a)...

Svoboda a demokracie v této zemi jsou v ohrožení !!!


Surový fyzický útok (rána pěstí do obličeje) na prvního místopředsedu ČSSD Bohuslava Sobotku při mítinku považuji za bezprecedentní vyvrcholení nenávistné kampaně vůči ČSSD, kterou vedou pravicová média v čele s MF Dnes, Lidovými novinami a Hospodářskými novinami. Je to také důsledek nenávistné kampaně ODS v režii Ivana Langera s jeho Modrým týmem, jehož členové napadají mítinky ČSSD a který svým výcvikem připomíná jakousi domobranu či Henleinovy ordnery.
Už včerejší útok naplněnou skleněnou lahví na mítinku ČSSD na Kladně mohl vést k vážnému zranění či zabití, přičemž zasažena byla navíc mladá žena. Místo jasného odsouzení dnes některá média celý den spekulovala, zda za útokem snad nestojí sama ČSSD.

Dnešní zákeřný a brutální fyzický útok na Bohuslava Sobotku považuji za součást zastrašování kandidátů ČSSD, dále příznivců ČSSD od účasti na našich mítincích a o projev snahy zvrátit trendy ve společnosti ve prospěch návratu Topolánkovy vlády, jen s jinými osobami a obsazením (vedle ODS ještě s TOP09 a Věcmi veřejnými).

Pokud nebude umožněno jakékoliv demokratické straně vést svobodnou diskusi s občany prostřednictvím mítinků, není možné mluvit o svobodě a demokracii v této zemi.

Bohužel, motivem kampaně české pravice a jejích příznivců zejména v médiích je neumožnit ČSSD programovou debatu, a jakoukoliv seriozní debatu vůbec, a znemožnit setkávání s občany, a to cílevědomým vyvoláváním nenávisti.

Útok na Bohuslava Sobotku považuji nejen za útok na politika ČSSD, ale za útok na demokratického politika vůbec a hodnoty, které představuje ČSSD v těchto volbách: Je to útok na slušnost, solidaritu a sociální spravedlnost v této zemi. Je to také útok na demokracii a svobodu v této zemi.

Občané, svoboda a demokracie v naší zemi jsou v ohrožení. Dejte ve volbách v závěru května jasnou odpověď nenávisti a zastrašování.

Jiří Paroubek, předseda ČSSD, 5.května 2010


Volte svobodu a demokracii!*** Volte ČSSD a KSČM !

barbucha řekl(a)...

"Občané, svoboda a demokracie v naší zemi jsou v ohrožení. Dejte ve volbách v závěru května jasnou odpověď nenávisti a zastrašování."

Jako ostatně vždy, př. Předseda udeřil hřebík na hlavičku. Zlatá slova!

Šaman řekl(a)...

Škoda těch utopenců (co byli v té láhvi)...

STK řekl(a)...

Větší V.!

Protože se naše souboje odehrávají ve virtuálním prostoru f(al)ešných argumentů a ještě k tomu v budoucnosti, byť ne zas tak vzdálené, konstatuji s potěšením, že jsme na správném blogu.
Velký SF Šaman je pro tyto presumptivní souboje nejvhodnějším vlídným hostitelem.

Doufám, že mu to v oranžové budoucnosti bude přičteno k dobru. (!!!)

(A mě, předpokládaného poraženého, že necháte s vojenskými poctami odejít do nekonečné pouště, kde má klátivá postava pozvolna zmizí za obzorem bytí v záři oranžově zapadajícího slunce...) ;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK, jsemť pouhým proletářem, takže zdaleka ne všemu z Vašeho textu (výzvy, žádosti ...?) rozumím.
Především ta časová (pře)smyčka mi vrtí hlavou.

Nu což, třeba někdy pochopím. Již nyní však mohu říci (napsat), že scéna Vašeho odchodu je načrtnuta špatně.

Mimochodem - soudím, že není nutno, abyste se považoval předem za poraženého. Znovu uvedu pár slov z projevu s.Z.Nejedlého, která pronesl na IX. sjezdu KSČ, v květnu 1949 :
"...Skoro všichni významní umělci (spisovatelé, hudebníci, výtvarníci, divadelníci) jdou s námi... Není ovšem pro mnohé z nich lehké, přiznat se k ideologii, která je na hony vzdálená, v co oni až dosud věřili a co vyznávali. K tomu je i při dobré vůli třeba i času, a z naší strany i trpělivost. Jak my také i postupujeme. Nesmíme odrazovat tam, kde vidíme dobrou vůli, ale získávat, pomáhat, jak tady bylo několikrát zdůrazněno a jak je způsob i methoda pravých komunistů. A výsledky, jichž jsme touto cestou dosáhli, ukazují, že jdeme dobrou cestou."

Prostě,vážený STK - snadno, velmi snadno se k nám můžete přidat. Snadno můžete být jedním z vítězů.

****************************************

Pokud se ale rozhodnete být poraženým (což nepochopím), tak Váš odchod do zapomnění (resp. na smetiště dějin) musí vypadat zhruba takto :

Hlavní mužský padouch se naposled zoufale a nevěřícně podívá na hlavního mužského hrdinu, objímajícího hlavní ženskou hrdinku (alternativně : na jásající lidové masy, zdravící usmívajícího se Nejvyššího). Pak se trochu vzchopí, vstane z hlíny, po chvilce váhání odhodí prázdnou zbraň, a v roztrhaných šatech, směšně kulhaje, odchází do kalného soumraku (alt. : do prachového víru bezútěšné západní pustiny, zuřící vánice mezi rozeklané vrcholky hor, prudkým deštěm bičované bažiny ...).
Publikum se už už připravuje na konec filmu a na úprk k šatnám, poněkud v rozpacích. Jistě, hlavnímu padouchovi jeho porážku přeje, ale přece jenom, není tak úplně nesympatický...

Když tu k potácející se postavě, téměř mizející v tmách (prachu, vánici, prudkým deštěm bičované bažině ...), křepce přibíhá postava jiná, vznosná. "To je přece hlavní mužský hrdina !" (alternativně : "Vítězný lid !"), zvolá potěšené publikum a opět posadí svá pozadí do polstrovaných sedaček kina Vítězný květen.

A zanedlouho již hl.m.h. (alt.: personifikace Vítězného lidu) vede zpět do světla zcela změněného bývalého hl.m.padoucha – sice tělesně poničeného, leč duševně na očividném vzestupu.
Poslední záběr : se situací smířený padouch, s pouty na rukou a vděčným výrazem v náhle zmužnělé tváři, nastupuje do oranžového vozu Veřejné bezpečnosti. Přátelé příslušníci s ním jednají profesionálně, leč soudružsky. Dvířka se zabouchnou, vůz odjíždí.
Hl.ž.hrdinka, opřená o rámě hl.m.hrdiny, k němu zvedne hluboké modré oči : "Co s ním bude, Jaromíre ?"
"Neboj, Aničko. Přiznal se ke všemu, dostane jen mírný trest. A po odpykání se bude moci vrátit k nám, k lidu. Vezmeme ho do kolektivu, k nám na šachtu. Zaručíme se za něj. Nakonec z něj bude dobrý proletář, uvidíš !"
"To je dobře, Františku. A už pojď, za chvíli začíná schůze Strany."
Ruku v ruce odcházejí, zní jásavá budovatelská píseň. Kamera stoupá, stoupá stále výš nad rozlehlé náměstí. Už nerozeznáváme, které ze stovek, z tisíců postav v prostých montérkách, spěchajících jedním směrem, patří našim dvěma hrdinům. Ale to je jedno. Všichni radostně směřují do nové, krásné budovy výboru Strany, všichni jsou hrdinové nové, krásné doby.

Konec a titulky.



Volte návrat štěstí a radosti, volte návrat RaJe !***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

STK ad 23,12
tady je nějaká nesrovnalost: "klátivá postava" nebo jinde "vysoká přihrblá postava" neodpovídají ani Vašemu nicku "starý tlustý kocour" ani avataru vypaseného macka.
Tlustí lidé nejsou přihrblí, protože jim to nedovolí břicho ani se neklátí z téhož důvodu.
Snad nám nelžete? To jsem od Vás opravdu nečekala.

STK řekl(a)...

Ne, to bych si nikdy nedovolil, vážená Informace, tak přímo Vám lhát.

Pravda je obojí. Moje břicho není zas tak obrovské, (už jsem přece přiznal, že nejsem ani tak krásně chlupatý, ani tak krásně kulatý jako můj avatar) takže mi nebrání se hrbit - ale hrbím se jen tak, sám pro sebe (196 cm / 105 kg). Už maminka mi vždycky připomínala: "Nehrb se!"

Nehrbím se ale nikdy před někým. To mi nedovolí zas ta moje zatracená polská krev. ;-)

STK řekl(a)...

V.V.V., v.v.!
(Vážený Větší Vlastenče, virtuální vítězi!)

Dokázal jste téměř nemožné, na dálku jste mi poplival monitor (a to ještě mými ústy)!

(Žena se na mě přišla podívat až z knihovny, jestli jsem se nezbláznil. Nezbláznil, četl jsem právě Vaši vizi. A řval smíchy.)

Proto Vás prohlašuji za virtuálního vítěze raději ihned, dříve, než se Velký Šaman doopravdy rozlítí a vyhodí nás ze své hospody oba dva. (Za znečišťování veřejného kyberprostoru.)

P.S.: Obrácený čas? Pochopitelně. Dišputujeme přece o věcech, které se teprve stanou s předpokladem, že se už staly. Je to obrácené jako ponožka, no ni?

(Da, da. Dada!)

STK řekl(a)...

V.V.V., v.v.!
(Vážený Větší Vlastenče, virtuální vítězi!)

Dokázal jste téměř nemožné, na dálku jste mi poplival monitor (a to ještě mými ústy)!

(Žena se na mě přišla podívat až z knihovny, jestli jsem se nezbláznil. Nezbláznil, četl jsem právě Vaši vizi. A řval smíchy.)

Proto Vás prohlašuji za virtuálního vítěze raději ihned, dříve, než se Velký Šaman doopravdy rozlítí a vyhodí nás ze své hospody oba dva. (Za znečišťování veřejného kyberprostoru.)

P.S.: Obrácený čas? Pochopitelně. Dišputujeme přece o věcech, které se teprve stanou s předpokladem, že se už staly. Je to obrácené jako ponožka, no ni?

(Da, da. Dada!)

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK, tady přece nejde o nějaké moje vítězství. Naprosto ne.

Jde o to, abyste Vy, jakožto významný představitel pracující inteligence, nejen bytostně přijal, ale přímo PŘIVÍTAL vítězství dělnické třídy.
Jistě, nepůjde to snadno, to je jasné nám oběma, to bude jasné i příteli tajemníkovi pro kulturu Vašeho okresu. Ale půjde to, tím jsem si naprosto, doslova TŘÍDNĚ, jist.
Prostě – jak implicite vyplývá ze slov s.Nejedlého, naši umělečtí pracovníci, jako součást pracující inteligence, musejí přijmout dějinný obrat nejen jako dura necessitas, ale jako vlastní vítězství, jako jedinečnou příležitost k vlastnímu rozvoji i ke službě proletariátu a vlasti.
Tečka.

Dovolím si ještě připomenout nejen Vám, ale všem zdejším vlastencům, upřímná a lidsky proteplená slova z našeho volebního programu :
"...V neposlední řadě je našim zájmem efektivním a transparentním způsobem podporovat všechny druhy uměni bez ohledu na žánr, popularitu, kvantitativní dopad či věkovou nebo sociální kategorii případného příjemce umělecké tvorby. ..."


Umožníme kulturním pracovníkům poznat zblízka život lidu, načerpat nové podněty pro jejich práci. Umožníme jim žít mezi pracujícími, pracovat v továrnách, lesích, dolech a lomech. (A.Zápotocký, 1949)***Volte ČSSD a KSČM !