pondělí 21. června 2010

MOBY DICK: Absolutní vítězství

Buzeranti, političtí investoři a kůl v plotě
**********************************************


Neděle 13. června 2010


"Přeji vám příjemný sexuální zážitek," pravil těsně před volbami slovenský premiér Robert Fico, přítel jistého Jiřího Paroubka. A zážitek se dostavil – Slováci vyjebali s Mečiarovými populisty, a tím pádem i s Ficovou vítěznou sociální demokracií. Možná pravicová čtyřkoalice má 79 ze 150 poslanců.


Fico se přesto pochválil: "JE to absolutní vítězství! Kde jinde existuje v Evropě strana, která po čtyřech letech vládnutí má vyšší preference než v předchozích volbách?" Rýsující se čtyřkoalice je prý jen "slepenec". "SMER bude tak důsledná opozice, že jim více než rok nedáváme."

Maďarští Slováci vyjebali i s maďarskými nacionalisty. A slovenští Slováci i se slovenskými. Slotova SNS prolezla se setinkovýma odřenýma ušima. Větší úspěch měl nový subjekt Most-Híd, se starými tvářemi (Béla Bugár), kde je zastoupeno 50 % Maďarů, 50 % Slováků – a 100 % konzervativních intelektuálů...

Zatímco Fico, pokud bude muset, odejde do opozice s úsměvem, Slota pláče: "Je to šok. Chce se mi brečet. Ze Slováků! Vládnout tu budou buzeranti a Maďaři!"

Nejsilnější pravicovou stranu Slovenskou demokratickou a křesťanskou unii (SDKU-SD) vede Iveta Radičová, oficiálním předsedou je stále expremiér Mikuláš Dzurinda. Předseda partaje se stáhl z čela poté, co byl pokálen v předvolební kampani. Do parlamentu se z nezvolitelného místa, které ji macešská SDKU-SD přidělila, dokroužkovala i Magda Vašáryová.

Slováky probudila z líbezného snu o štědrých sociálních dávkách podpora, kterou se jako členové eurozóny musejí podílet na záchraně Řecka...


Očekává se, že televizní přenosy z jihoafrického mistrovství světa uvidí až 30 mld. lidí. Tolik jich snad ani není?


Rusko se nehodlá podílet na záchraně Kyrgyzstánu. Do země vyslalo jen 400 výsadkářů – na ochranu svých vojenských základen. "Je to vnitřní konflikt a Rusko zatím nevidí důvod, aby se v něm angažovalo." (Natália Timakova, mluvčí Kremlu.)

Vnitřní konflikt zatím vyhnal ze země 75.000 etnických Uzbeků do vnějšího Uzbekistánu.

Mrtvá Kočka radí prezidentce Roze Otumbajevé: "Jestli chcete, aby vám Rusové přišli na pomoc, vyžeňte etnické Rusy."


Pondělí 14. června 2010
Moody´s sestřelila řecký rating do spekulativního levelu. Sundala ho o 4 stupínky níže, na úroveň Ba1. 73 % investorů očekává bankrot Řecka. Tudíž spadly akcie bank, které spravují řecké pohledávky. Mají takovou cenu, jako by k bankrotu už došlo. Takže vlastně – k bankrotu Řecka už došlo.

Noví maďarští vládci objevili, že staří maďarští vládci podváděli s účetnictvím a hned zatepla to sdělili světu. Zadluženost Maďarska je dvakrát vyšší, než se dosud myslelo. Tudíž poklesl kurs – české koruny...

Vypečená firma Kapsch má velkou šanci i nadále obírat český stát. 22.6. vláda rozhodne, jakým způsobem. Buďto odklepne firmě Kapsch dodávku elektronických dálničních známek - "vinět" - rovnou, anebo se vypíše tendr, který může vyhrát jedině firma, která už u nás provozuje elektronické brány (Kapsch). Zákony se totiž musí ctít, a je to zákon, který nakazuje státu od 1.1.2011 zavést "viněty."
Aby se vyplatily, mělo by se za riskantní posunování po extrémně nebezpečné D1 z Prahy do Brna a zpět (či naopak) platit 660 Kč za každou jízdu. Státní ředitelství silnic a dálnic totiž za toto ekonomicky monstrózní elektronické zařízení má cálovat 1,6 mld. Kč ročně. (Papírové nálepky přijdou na 200 mil.).
Pokud to nezavedeme, může se stát, že pečenáči nás budou žalovat u arbitráže, abychom jim nahradili škodu, která vznikla, když jsme se nechtěli nechat okrádat. Nebyli by to první zloději, kteří by při tak absurdní při vyhráli!
BTW: K problémům s miliardovými elektronickými projekty říkává kolega Ambrož vždy toto: "Dejte mi sto tisíc, dva vysokoškoláky k ruce – a já vám to za měsíc udělám!" (Nikdy žádnou státní zakázku nezískal...)
 
Prezident Ivan Gašparovič pověřil truchlivého vítěze slovenských voleb premiéra Fica, aby se chopil sestavení nové vlády. Při tom se ukecl, že by mohl jmenovat i menšinovou vládu. Proto dodal – že to se nestane!. Fico na řešení kvadratury kruhu dostal 10 dní.

Vítěz voleb získal 27 mandátů ze 150. Oznámili dnes v Belgii. Vítězem je Nová vlámská aliance, která jako jeden ze svých cílů uvádí – rozpuštění Belgie po česko-slovenském vzoru. Některým Valonům by vyhovovalo, kdyby se jih země připojil k Francii. A co s frankofonním Bruselem, který leží na vlámském území? Ten by se mohl stát jakýmsi District of Europe – hlavním městem sjednocené Evropy...

Úterý 15. června 2010

Prezident Obama vyhlásil ropnou katastrofu v Mexickém zálivu za nové 11. září.

Vnitřní záležitost Kyrgyzstánu už ze země vymístila 100.000 Uzbeků. Dalším kyrgyzským Uzbekům zatarasil vstup uzbecký prezident Islam Karimov. Desetitisíce lidí se tak ocitlo v pásmu nikoho. A ničeho: Žádná voda, žádné potraviny , mají jen to, co se jim vešlo do batohů...
"Spontánní mezietnický konflikt" začal pěti současnými útoky na kyrgyzská a uzbecká místa v jihokyrgyzském Oši, při kterých stříleli neznámí zakuklenci ze samopalů. Pak se připojily gangy. Ze záměrného rozpoutání mezietnických bouří je obviňován bývalý prezident Kurmanbek Bakijev, dlící nyní v běloruském exilu. Prezidentský synáček Maxim se na něčem takovém domlouval se strýčkem Džanybekem – nahrávku má britská policie, která Bakijeva jun. zatkla.
"Lidí mají dost, ale chybí jim technika, vrtulníky, dokonce i palivo. To jsme jim schopni poskytnout. (Nikolaj Borďjudža, tajemník Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti.) Kolektivní bezpečnost členové ruského NATO poskytnout nehodlají. Vypadá to, že tu jsou jen dvě cesty ku pomoci – nejdříve tedy ta, kterou navrhuje Mrtvá Kočka. Druhá možnost je, že v ochranu uprchlíků, svých občanů a zájmů zasáhnou USA. (Opět budou někoho zachraňovat a opět za to dostanou vynadáno.) Nebo budeme muset počkat na mrtvokočičí variantu?

Pákistánští policajti se notně nasmáli, když zadrželi 52letého Američana Gary Faulknerta, který se do pákistánských hor vydal s metrovým mečem zabít Usámu bin Ládínka. Smích je přešel, když u Garyho našli i pistoli a přístroj pro noční vidění.
 
Prezident republiky na schůzce s vedením posledního nezávislého deníku v zemi vyjádřil zásadní nesouhlas, aby list před krachem zachránil vstup strategického partnera. Tedy ta konkrétní skupina, ve které působí jistý pan Pierr Bergé. Pan Bergé totiž před minulými prezidentskými volbami podporoval konkurentku pana prezidenta republiky jistou Ségolene Royal. S takovým jménem se chtěla stát hlavou Francie... Pan Sarkozy prostě nepřipustí, aby krach LeMonde (dluh 100 mil. €) byl řešen tímto způsobem!

Nový poslanec za ODS Pavel Dlouhý, místostarosta Hluboké a člen výkonné rady ODS je zvaný též "kníže z Hluboké". Na lovy do místních lesů se sjíždějí exministr zemědělství Petr Gandalovič (jenž se zde mohl setkat při společné střelbě i s místním patriotem Vojtěchem Filipem-Falmerem), zván byl i stínící ministr zemedělství z ČSSD Michal Hašek. Pro Hospodské noviny pan Dlouhý pravil: "Naše zájmy se potkávají. Tito lidé mají zkrátka potřebu se mnou komunikovat."
S panem "knížetem" by prý rád mluvil i pan Schwarzenberg. "Chci se ho zeptat, jak dokázal v jižních Čechách za dvacet let nashromáždit majetek, který naše rodina budovala tři sta let."
Pavel Dlouhý však žádné polnosti a lesy nevlastní. Jde jen o špinavou kampaň.

Nejlepší je přeci nevlastnit, neinvestovat, neriskovat ztráty – a pouze užívat a sklízet, ne? Třeba jako přednosta krajské agrární komory, kamarád ministrů zemedělství napříč politickým spektrem, se kterými stojí na jedné palebné čáře...

Středa 16. června 2010
To, co jsem včera navrhoval jako "druhou možnost" se jeví pravděpodobnější než varianta Mrtvé Kočky. USA připustily, že by se mohly vojensky angažovat v Kyrgyzstánu. Ale jedině ve spolupráci s Rusy!
Kyrgyzská armáda je "slabá" (podílí se na rabování), policie je "dezorganizovaná" (její speciální jednotky, věrné Džanybekovi Kurmanbekovi, současné šarvátky záměrně vyvolaly).

Ing. Zdeněk Novák přednesl v Rakouském kulturním fóru na Jungmannově náměstí v Praze přednášku Kulturní krajina Lednice — Valtice. Jde o jednu přednášku z cyklu k výstavě Klasicismus a biedermeier z knížecích lichtenštejnských sbírek. Další přednáška bude až po prázdninách. Samotná výstava se nachází ve Valdštejnské jízdárně a trvá od května až do 17. října 2010. Výstava se koná u příležitosti obnovení diplomatických kontaktů mezi Lichtenštejnským knížectvím a Českou republikou. Krom obrazů z bohatých sbírek Hanse-Adama II., vládnoucího knížete z Liechtensteinu, je doplněná o zápůjčky z moravských státních zámků.

Nový poslanec za Věci veřejné podnikatel Michal Babák v rozhovoru pro HN bezelstně přiznává, za co považuje podporu 6 mil. Kč, které celkem věnoval VV vloni a letos: V rodině mu říkali, "že jsem blázen, když takhle investuji." Investice se vyplatila. Michal se nedá koupit za 5 na stole v českých. "...to mi tolik neřekne jako někomu, kdo teď zrovna dostudoval, nebo politiku dělá od začátku a pět milionů je pro něj hodně." Nevzal by ani 50! Alespoň to tak teď cítí...

Proslýchá se, že vítěz parlamentních voleb hodlá zlanařit křesťanské demokraty. S jejich 15 mandáty by vznikla dvojkoalice s dostačující většinou 77 hlasů. Křesťani se sociálními demokraty? Proč ne? Fico je ficaný. V dvojkoalici 62+15 by křesťanům přepustil místo premiéra a věnoval polovinu ministerských křesel! Tedy, nabídky šly i do dalších partají demokratické Čtyřkoalice, ale jen křesťani jsou prý ochotni na tuto udičku skočit...

V zemi se "téměř nepopravuje", avšak 11 organizátorů protestů, které v Bangkoku minulý měsíc po zásahu armády měly za následek 80 mrtvých a 1.400 raněných, bylo obviněno z terorismu. A na to je v Thajsku trest smrti.

Čtvrtek 17. června 2010

Policajti obcházejí domy a hledají nesezdané páry. První úspěch – Arab s Asiatkou, mající spolu dvě děti. Není dovoleno mít děti mimo manželství! Je to proti islámu. Zatím je to trestné v arabských emirátech, odkud je i další zpráva:

Osmnáctiletá LH byla odsouzena k ročnímu vězení za to, že byla znásilněna šesti muži. Její partner, který ji k zábavě s pěti dalšími kamarády vylákal, dostal taky rok. Dva další vyfásli tři měsíce za to že "byli o samotě ve společnosti ženy". Poslední trojice vošoustů byla propuštěna s peněžní pokutou, kterou jim soud uložil za "porušování morálky".
Totéž se vám může stát i v Abú Zabí nebo v Dubaji, i pokud tam pojedete jako turisti. Že vás zavřou za to, že jste se na veřejnosti (v evropsky se tvářící restauraci) líbali se svou nesezdanou partnerkou. Mimomanželský sex je tu trestný.
Blbci turisti – proč do takových středověkých zemí jezdíte? Proč nejedete do nějaké jiné civilizované blízkovýchodní země? Třeba, tam ne, nebo, hm, tak tedy... No, vlastně zbývá jen Izrael...

Warren Buffet a William Gates se stali polovičními komunisty: Vyzvali spolumiliardáře, aby se dobrovolně vzdali "alespoň poloviny svého majetku". W+W mají zřejmě představu, že pak jim lid ponechá tu druhou půlku miliard. Avšak neuváženě prohlásili, že půlka by měla jít na oltář spoluzodpovědnosti buďto hned – "anebo po smrti". Takže si říkají o atentát.
Nebylo by, Bille, lepší, prodávat svoje produkty za poloviční cenu? Anebo ty prachy použít na jejich normální zabezpečení bez záplatování – a jejich trvanlivost prodloužit na víc než půl roku?

Čínští dělníci začínají stávkovat, třebaže nemají odbory. Organizují se – po internetu. To může znamenat začátek konce pověstně levné čínské pracovní síly. A tedy omezení neoprávněné konkurenční výhody, který asijsko-komunistický otrokářský systém přináší. Místní společnosti se zahraničním majitelem, které do země kvůli dostatku otroků nastoupily, se obávají možného narušení zásobovacích řetězců. Tim Lawrence z britské PA Consulting Group jim doporučuje "omezit robustnost zásobovacích sítí". Chtěl asi říci, že by si ty firmy mohly něco i vyrábět samy, a ne jen všechno nakupovat a dovážet přes půl planety...

Kursy "východoevropských měn" klesají, ale akcie neustále pozoruhodně posilují, už přes týden. Za vývojem prý stojí optimismus před vyhlášením výsledků amerických firem. A pak taky "únava z deprese". A ještě: "Investoři jsou vůči špatným zprávám již relativně apatičtí." (Petr Hlinomaz, analytik BH Securities.)

Prezident Obama se rozhodl tvrdě zatočit s ropnou závislostí USA (70 % dovozu): Americká auta musí zvýšit účinnost svých motorů!

Zasedání šéfů EU rozhodlo, že Evropská komise bude schvalovat jejich rozpočty. Tedy – bude do nich "nahlédat". Pak je "posoudí". A to "s ohledem na národní rozpočtové procedury". Na co je takový postup? Aby jen prodloužil, zesložitil, znepřehlednil a zdražil přijímání národních rozpočtů.
Summit se také dohodl na "bankovní dani". Budou ji platit banky do zvláštního fondu na záchranu Evropy před úpadkem. O to zdraží své služby... Český premiér Jan Fischer označil tento návrh za, nu, napišme to sprosté slovo, za "rigidní". Nakonec byla nová daň přijata – se dvěma výjimkami: Českem a Itálií. Ještě by se k nám mělo připojit Rakousko, a společně se Švýcarskem bychom mohli vytvořit Středoevropskou bankovou unii!

Pátek 18. června 2010

Ministr Janota škrtá v rozpočtu na výstavbu dálnic a železnic dalších 5,4 mld. Kč. Nic nového se stavět nezačne, pojedou jen rozdělané práce. Postaví se tak míň dálnic a železnic. Prý. Moby Dick si to nemyslí. Moby Dick si myslí, že:
Ministerstvo dopravy nemá vyhazovat miliardy na blbé chytré krabičky firmy Kapsch do aut - úspora 1,4 mld./rok.
Ministerstvo dopravy má zabránit korupci svých úředníků (včetně ministra) –– úspora z letošního rozpočtu asi 100 mld. Kč při odhadovaném všimném pro politiky (či rozpočet politických stran) asi 10 % činí 10 mld. Kč.
Ministerstvo dopravy nechť vypisuje výběrová řízení tak, aby vyloučilo kartelové dohody mezi známými firmami – odhadovaná úspora 20 mld.
Ministerstvo dopravy vypisujž výběrová řízení tak, aby motivovala stavební firmy k rychlému dokončení prací – úspora bude v nákladech řidičů a dopravních firem.
Ministerstvo dopravy dejž takové podmínky výběrových řízení, aby motivovaly stavební firmy ke kvalitnímu výkonu práce, a uplatňujž smluvní pokuty a penále za nekvalitní práci!
K výstavbě dopravních cest budiž připuštěny i soukromé firmy – za dodržení výšeuvedených principů.
Tímto způsobem se za polovičku peněz a polovinu času postaví dvakrát víc dálnic a železnic než teď!!!


Do Kyrgyzstánu konečně začala proudit zahraniční humanitární pomoc. Nemá ji však kdo distribuovat. Má ji však kdo rozkrást.

Izraelská vláda schválila výstavbu dalšího zařízení na odsolování mořské vody. Do tří let z něj poteče 20 % pitné vody - po dokončení až 40 %. Tedy, přesněji: Jiná izraelská vláda totéž schválila už dříve. Tentokrát se však nejspíš začne stavět – po roku 2013 se totiž možná nebude moci odebírat voda z vysychajícího Genezaretského jezera...

Sobota 19. června 2010
Ve vysočanském hotelu Clarion začal 21. kongres ODS. Úřadující přednosta partaje Petr Nečas vyzval delegáty, aby volili dle svého svědomí, ne podle vyjednaných dohod mezi lídry krajů. Ošklivé slůvko "kmotři", kterým podle něj rozvrátil Mirek Topolánek důvěryhodnost strany, nahradil slůvkem "loutkáři". Podle Nečase nemají např. ve Výkonné radě být lidé, u kterých nezná ani zabarvení jejich hlasu – neb mlčí a hlasují podle toho co jim řeknou, ehm, "šedé eminence".

Neděle 20. června 2010

Předsedou ODS se podle předpokladů jasnou většinou 87 % stal Petr Nečas. Mezi místopředsedy se však neprodral předpokládaný a domluvený Martin Kuba – loutka "knížete z Hluboké". Místo něj se do čela strany vrátil senátor Saša Vondra.
Avšak delegáti hlavně ve volbách smetli nadějného bambinota Davida Vodrážku (drátky od Béma:) z postu prvního místopředsedy! V poměru 314:257 nad ním zvítězila zkušená Miroslava Němcová, bez drátků. Davidovu porážku zpečetil i jeho předvolební projev, do nějž si dopsal větičku: "Vedení musí být demokratické na základě skutečné podpory zdola. V médiích se hovoří o nějakých zákulisních dohodách. Je to hra některých z nás, kteří říkají, že se někde vysedává v salóncích a tam se to peče. Tak to přece není. Proběhly nominace a ty nominace jsou naprosto transparentní!"
Protože většina jeho kolegů kvůli nočním zákulisním vyjednáváním nespala, dokázal Vodrážka plénum – rozesmát. (Komentátoři jeho výkon dokonce přirovnali ke známému Jakešovu hitu "Kůl v plotě".) Vodrážka nakonec odešel s dlouhým nosem i z voleb o řadového místopředsedu. Jaký příjemný sexuální zážitek!

Konečně rozveselená žena Moby Dicka jásá: "Tak ono to kroužkování funguje i uvnitř demokratických stran!"

************************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
*******************************************************

Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík! >>:)) Moby Dick

24 komentářů:

informace řekl(a)...

Významný den pro italské odbory
Dnes se koná refrendum zaměstnanců Fiatu v neapolském Pomigliano d'Arco o přijetí nebo odmítnutí nové pracovní smlouvy s firmou. AD Fiatu Sergio Marchionne navrhl odborům novou pracovní smlouvu, která má mezi jiným silně omezit mezi zaměstnanci absentérství. Za nezdůvodněnou absenci se prostě nebude platit. Fiatka chce do závodu přemístit výrobu nového modelu Panda investicí 700 milionů euro, ale jen pod podmínkou, že odborové organizace
podepíší smlouvu. Jinak novou linku přemístí do Polska a závod v Pomigliano zavře. Jde o ztrátu asi 15 tisíc pracovních míst, což by bylo pro neapolskou hospodářskou situaci neudržitelné. Nekomunistické odbory již smlouvu podepsaly, staví se ostře proti jen levicový odborový svaz kovodělníků FIOM.
Jak budou zaměstnanci hlasovat? FIOM již prohlásila, že ani v případě přijetí smlouvy zaměstnanci v referendu, nebude považovat výsledek hlasování za závazný.

text smlouvy http://www.ilsole24ore.com/art/economia/2010-06-16/testo-accordo-fiat-pomigliano-130900.shtml?uuid=AYhDg4yB

N.N.Nemo řekl(a)...

V Itálii se za neomluvenou absenci proplácí mzda? U nás se za neomluvenou absenci vyhazuje. My máme kapitalismus.

informace řekl(a)...

V Itálii podle čl. 18 Statutu pracujících z r. 1970, o propuštění, zda je provedeno na základě "giusta causa o giustificato motivo", z oprávněné příčiny a opodstaněných důvodů, rozhoduje tribunál práce. Proto se tak levicové odbory rozčilují, protože tím ztrácejí jednu z "vymožeností" třídy pracujících dobyté "tvrdými boji a stávkami." Teď je chce Fiatka propouštět rovnou anebo jim to strhnout ze mzdy. I domácí kontrolu, zda je nepřítomný zaměstnanec skutečně nemocný, nemůže dělat podnik přímo ale musí se obrátit k soudu. Rovněž tak nemůže podnik, podle statutu, kontrolovat zaměstnance v práci.
http://www.italianlang.org/Statuto%20dei%20lavoratori.htm

informace řekl(a)...

V dalším závodě Fiatky v sicilském Termini Immerese odbory rozhodly stávku na protest proti výroku AD Marchionne, který kritizoval dělníky, že v pondělí nepracovali, aby se mohli dívat na mistrovství světa ve fotbalu.
Zaměstnanci Piaggio (výroba motorek a pod) vyhlásili stávku ze solidarity s dělníky z Pomigliano d'Arco.
(Zprávy z la Repubblica)
Pak se všichni diví, že sem nejdou cizí kapitály a neinvestujou.

Větší vlastenec řekl(a)...

DO ZBRANĚ !!!

Vlastenci čeští, do zbraně !
Vlastenky české, do šatníků, a sukní a fěrtošků svých trhejte na cupaninu, na naše budoucí rány !

Musíme na hradby, hradby vozové i hradby našich pohraničních hradů !
Protože odvěcí nepřátelé naší vlasti a řeči, ničitelé Slovanstva, zuřiví a zákeřní Němci opět útočí, nebo alespoň k útoku se sbírají :
http://www.lidovky.cz/nemci-si-stezuji-na-zapach-z-cech-o-pomoc-zadaji-brusel-pf6-/ln_domov.asp?c=A100622_125325_ln_domov_spa

Prý jim smrdíme, Němčourům vymydleným ! HNUS !
Za chvíli po nás budou chtít, abychom povinně používali deodoranty ! HNIS !! Abychom si kupovali drahé kožené boty, a ne levnou a skvělou čínskou obuv z odolných plastických hmot ! HMYZ !!!

Vlastenci, cepů svých a sudlic se chopte, nebo třeba kulometů !
Jako hrdí Íránci, ani my do naší vlasti, do našich chemiček nevpustíme žádné západní "inspektory", ve skutečnosti špiony a diverzanty !


Ktož jsú Marxe bojovníci
a zákona jeho
prostež od něj pomoci
a dúfajtež v něho
že konečně vždycky s ním zvítězíte !

***Volte ČSSD a KSČM !***

informace řekl(a)...

la Repubblica. it
Gazprom taglia 30% flusso a Bielorussia
Minsk blocca il transito verso la Ue, Lituania, Polonia, Germania.

Cari, quest'inverno col culo al freddo!

informace řekl(a)...

Reuters Italia
do 14 hod. hlasovalo 95% zaměstnanců první směny Fiatky v Pomigliano d'Arco v referendu o přijetí nové pracovní smlouvy s vedením podniku. Nyní hlasuje druhá směna. Výsledky se dozvíme v noci.

Harpyje řekl(a)...

No, nevím, Vlastenče. Paní Kamila Moučková (thumb up) sice tvrdí, že čeští muži po padesátce "smrdí, mají pivní břicha a volezlé poklopce" (http://www.tyden.cz/rubriky/lide/o-kom-se-mluvi/legendarni-hlasatelka-muzi-po-padesatce-smrdi_164741.html), ale pochybuji, že by tento smrad táhl až do Saska, a navíc, že je podobný pachu kočičích výkalů. Bude se skutečně spíš jednat o výpary chemického průmyslu v pohraničí. Tyto stížnosti nejsou nové, viz: http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-9132859.html z roku 96

Harpyje řekl(a)...

P.S.
Ty výpary nejsou "houbové"

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale, vážená paní Harpyje, tady jde přece o princip, ne o původ onoho smradu (jestli tedy vůbec nějaký zápach objektivně existuje; cítil jej ještě někdo jiný než Němci ?).

Jestli mohou Němci (Němci !!!) roztrušovat na mezinárodní úrovni, že naše vlast páchne, tak klidně mohou tvrdit o nás Češích, že zapácháme. A to nesmíme připustit !

To, co cítíme např. při vstupu do vozu pražské elektrické dráhy v tyto horké dny, to NENÍ a NEMŮŽE BÝT smrad. To je vůně protepleného lidství, vůně našeho národního společenství, našeho vlasteneckého hejna.
A jestli se to nějakému cizákovi nelíbí, tak ať táhne zpět do své ciziny.

Čistému vše čisté !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Snad nechcete, Vlastenče, tvrdit, že vůně protepleného lidství zavání po kočičích výkalech! To zapáchá vlastizradou!

informace řekl(a)...

I lídři levicové strany Partito democratico (bývalí komunisté) jsou pro podepsání smlouvy s Fiatem. Je naším prioritním zájmem záchrana pracovních míst a produkce, řekl tajemník strany. Podle krajní levice je v Pomigliano páchán zločin proti Ustavě.
Fiat již investoval na výrobu svých aut do Argentiny, Brazilie, Číny, Polska a do americké Chrysler. A chystá se zavřít v r. 2011 továrnu na Sicilii, protože je neproduktivní.
Bude smlouva mezi Fiatem a odbory v Pomigliano počátkem odbourávání Statutu pracujících?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale, vážená paní Harpyje, kočičí výkaly nebo naše proteplené lidství - to je přece jedno.

Podstatné je, že si na nás Němci nemají co stěžovat.
I kdyby nakrásně šly od nás do Německa nějaké nelibé vůně (dokud to neuzná nějaká opravdu vlastenecká komise, tak osočení odmítám), tak si za to mohou sami Němci.
Proč, to snad nemusím vysvětlovat.

Přeji Vám hezký večer.

Harpyje řekl(a)...

Mají, mají, Vlastenče! Hélas!
Gott zpíval playback, nespokojení Němci se obracejí na právníky!

informace řekl(a)...

Zapomněla jsem, Fiat má investice v Indii.
http://www.fiat-india.com/newsdetails.aspx?nid=52

Nedávno podepsala smlouvu se srbskou vládou na výrobu náhradních součástek.
Magneti Marelli (Gruppo Fiat) ed il Governo Serbo hanno firmato un'intesa preliminare per l'apertura di uno stabilimento nell'area di Kragujevac. L´impianto è destinato a produrre accessori e pezzi di ricambio per 200 mila vetture l'anno. L'ammontare dell'investimento è pari a 60 mln di euro.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, četl jsem to.
TAKOVÁ DRZOST !
Místo aby Němci našemu Mistrovi boty líbali, že se k nim vůbec vypravil (do Německa !), tak si stěžují !
HNUS !

Němci by měli být rádi i za promítnutý film s naším Mistrem, s naším Zlatým slavíkem Karlem !
A On tam byl osobně (v Německu !), dokonce se snažil otvírat ústa do rytmu svého (kvalitně) reprodukovaného zpěvu.
Nám Čechům náš dokonalý playback už celá desetiletí doslova bere dech, a Němcům je to málo ?!?!?
Fuj Němcům-papežencům !

Volte obnovení Televarieté a Koncertů ve Slaném !***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Akcie Fiatu dnes na italské burze šly dolů o 1,14%. Takže se celkem drží. Asi jsou naděje, že se smlouva podepíše.
http://it.advfn.com/quotazioni/BIT/fiat-F.html

Moby Dick řekl(a)...

"Pro nás to má povahu fantómu. My jsme se s tím zápachem nikdy nikdo nesetkal a ani na české straně se nikdy takovéto stížnosti nevyskytly," řekl serveru Lidovky.cz Tomáš Burian z Odboru životního prostředí a zemědělství Ústeckého kraje. Stížnosti z německé strany přišly podle něj vždy zpětně a nikdy se nepodařilo nic konkrétního ověřit.
Mrtvá Kočka vece: “To vám smrdí vaše vlastní odpadky, co nám vozíte do Čech!“

Větší vlastenec řekl(a)...

Přesně, Mrtvá kočko & Bílá velrybo !

Prašiví Němci zorganizovali (ve spolupráci s americkými imperialisty, sionisty a zbytky domácí reakce) listopadový puč, po dočasném ústupu spravedlivého společenského řádu levně skoupili naše národní stříbro i zlato, a nakonec, když jsme byli definitivně ožebračeni a bezmocní, nám začali vozit (do naší krásné čistoskvoucí vlasti !) svůj nechutný, odporně páchnoucí odpad.

A naši spoluobčané, s mozky vymytými německým velkokapitálem vlastněnými médii, v květnových volbách dali své hlasy pravici. Pravici, která ve své většině podporuje závislost naší vlasti na Německu, Evropě a Americe, pravici, jež humánní odsun Němců nazývá "vyhnáním" a humánní znárodnění majetku buržoasie "krádeží".

*******************************************************

Za socialismu naše vlast voněla. Voněla chlebem a solí, neb my Slovani jsme pravzor pohostinnosti. Voněla šeříkem, jímž jsme vítali Rudou armádu-osvoboditelku od fašismu. Voněla mlékem z velkochovů hovězího dobytka, strdím z velkovýroben strdí, knedlíky z knedlíkáren, vepřovou z velkovýkrmen vepřů.
Voněla radostnou budovatelskou prací, vůní ranních dělnických šaten, svěží syrovou vůní kouře ze severočeských elektráren, radost vzbuzující vůní z Chemických závodů Klementa Gottwalda.
I Labe vonělo, vonělo všemi těmi skvělými živinami i umělými hnojivy, jež jsme posílali do Německa, optimálně koncentrované v říčním proudu.

Samozřejmě, Němci-nevděčníci nám oplácejí dobré zlým. Stěžují si na zápach svých vlastních odpadků, jimiž zavážejí naši vlast. Stěžují si na Božského Karla, i když otvírá ústa jako o život. Atakdále.

Můžeme to změnit ? Můžeme zastavit zavážení naší vlasti německým odpadem, navážení se Němců do našich Národních umělců ?
Jistě, můžeme. Stačí v příštích volbách zvolit zástupce obyčejných lidí, to jest kandidáty obou našich bratrských Stran.

A pak už jen opět pozvat na pomoc naše starší ruské bratry, neboť mezinárodní reakce a Němci se budou snažit o udržení naší vlasti ve svém područí.
Bude to těžké, ale půjde to !
Zvítězíme, německé odpadky do Labe naházíme, naši skvělou chemickou výrobu obnovíme, naše hnědouhelné pánve opět otevřeme.
Životní úroveň našeho lidu opět začne růst, po tolika letech, opět po celé naší vlasti zavoní jemná vůně Ducha Moskvy.
A tančit, tančit se bude všude !


Volte obnovení všestranného rozkvětu naší vlasti !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Zapomněl jsem napsat, že jsme organické živiny i umělá hnojiva posílali v Labi do Německa ZCELA ZDARMA.
I síru jsme dodávali našim sousedům blízkým i vzdálenějším (až do Skandinávie !) zdarma, dokonce bez dopravného, vzduchem.

Ano, takoví jsme my, my Češi, když jsme sami sebou, když jsme svobodní, když žijeme ve svazku s ostatními slovanskými národy.

Ale dnes, v podmínkách nelidského kapitalismu a německého protektorátu ?
Hanba mluvit.

N.N.Nemo řekl(a)...

Síru jsme si se soudruhy z DDR vyměňovali, i se soudruhy z PLR.
Ale fakt - proč k nám vlastně Němci vozí odpadky a vyhazují je v lesích? A proč naši celníci nečiní?

Moby Dick řekl(a)...

Tak východoněmecké chemičky smrděly stejně jako československé, ne protože je provozovali Češi nebo Němci, ale protože je provozovali komunisté v totalitní společnosti. Japonci podobné smrady vyráběli jedině na ostrovech, které byly několik set kilometrů od obydlených míst. No a Američani k takovým prasárnám na svém území nesáhli nikdy - ti raději svoje továrny postavili třeba v indickém Bhópálu.
Nu a dnes Evropa i Amerika mohutně vyrábí v Číně a zavírá oči nad tamním otrokářským, jedovatým a smradlavým systémem.

Větší vlastenec řekl(a)...

Opakuji, že české (československé) chemické i jiné závody NESMRDĚLY.

Alespoň ne nám opravdovým vlastencům.
Zaprvé proto, že co je české, to je hezké (resp. voňavé).
Zadruhé proto, že celé naše budování NAŠÍ (ano, konečně naší, všech cizorodých živlů zbavené) vlasti nás naplňovalo opojnou radostí.
Radostí, díky níž i H2S voní jako vřes.

*******************************************************

Co se týče zločinných imperialistů a jimi způsobených katastrof jednorázových (např. Bhópál, Seveso) či dlouhodobých (např. Minamata, Porúří, celá rozsáhlá území USA), tak jde o neodstranitelnou součást nelidského systému.
Imperialisti, Evropani a jiná podobná svoloč dnes posílá své odpady do bezbranných rozvojových zemí, do porobených zemí Slovanských, a když už to nejde, tak alespoň zahrabává toxické odpady pod dělnická ghetta.
Jediné řešení : vítězství spravedlivého společenského řádu na celém světě.

Pak konečně budeme žít zdravě a radostně, bez Němců, imperialistů a jejich jedů hmotných i ideologických.


Ja drugoj takoj strany něznaju, kdě tak volno dyšet čelověk !***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Včerejší referendum ve Fiatce v neapolském Pomigliano d'Arco skončilo 62,2% pro a 36% proti přijetí nové pracovní smlouvy, zbytek bílé lístky. Vedení Fiatu už oznámilo, že bude nadále pracovat jen s těmi odborovými organizacemi, které novou smlouvu schválily. Zatím není jasno, co bude dál vedení dělat, zda propustí ty, co hlasovali proti, to je 36 procent zaměstnanců a zda na jejich místo přijme nové. To podle italských zákonů na ochranu práce není možné. Východiskem by bylo zavřít formálně továrnu a otevřít ji znovu pod jinou etiketou a přijmout do práce jen ty, co podepsali.
Je stejně na pováženou, že mezi dělníky je tak vysoké procento krajně levicových elementů. Krajně levicové noviny on line zuří, prohlašují, že se levicové odbory nezúčastní odbourávání výdobytků, získaných za cenu stávek v sedmdesátých letech, že nebudou připravovat otrocké okovy pro tuto a hlavně budoucí generaci pracujících.
Hlasující měli na vybranou, buď uchovat místo a plat, nebo smlouvu nepřijmout - krajní levice doufala, že po masovém odmítnutí smlouvy zaměstnanci, A.D. Fiatu Marchionne bude muset otevřít jednání s levicovýmy odbory FIOM a že ty ho donutí ke stažení návrhu. Zřejmě se krajní levice mýlila.