pátek 25. června 2010

MOBY DICK: Svévolně a nevypočitatelně

Sestavování vlády, fotbalové vášně a proštípnutá jízdenka
**************************************************************
Pondělí 21. června 2010 Právě probíhá mezinárodní týden přátelství.
Právě probíhá mezinárodní týden přátelství. Toto poselství můžeš poslat každému, koho považuješ za svého přítele. Když ho nepošleš, nic se nestane, když ano, možná bude na světě o několik úsměvů více. A o několik zavirovaných počítačů – nebo mozků…

Různí komentátoři komentují "otřesnou blbost" Davida Vodrážky , kvůli které se včera nedostal do úzkého vedení obrozené ODS – ale která ho prý dle pražských loutkářů kvalifikuje na post ministra!


Čínská měna byla v sobotu uvolněna z pevného kursu vůči dolaru. Jüan posílil na pětileté maximum vůči dolaru, rovněž další asijské měny.


Výkonný ředitel BP zločinec Tonny Hayward měl tolik drzosti, že se účastnil závodu plachetních jachet kolem ostrova Wight. Jak se vůbec může odvážit na moře! Americká média ho "odstřelila".

Kongresman Joe Barton (rep.) v úvodu zasedání podvýboru, který vyšetřuje BP kvůli úniku ropy, se zločinecké firmy zločinně zastal: "Stydím se za to, co se včera stalo v Bílém domě. Myslím, že je tragédií prvního řádu, že se soukromá společnost může stát předmětem toho, co bych nazval vydírání V tomto případě dvacetimiliardové vydírání. Americká média ho pak "odstřelila". Barton, podle (amerických) médií agent ropného imperialistického průmyslu, se musel omluvit – za slovo "vydírání".


Rusko zase zavírá plyn. Tentokrát Bělorusku. Tedy i jeho cestu do EU. "Ale to se EU nijak nedotkne, jde jen o 6 % evropských dodávek". Praví Evropská komise. Místo aby řvala: jde přece o CELOU LITVU! Litva snad není v EU??? Ne, to je jen 6 %, to EU nezajímá. Hm, Litva je taky v NATO...


V jižní Africe probíhá fotbalové mistrovství světa. V severní Africe – přesněji v Somálsku – se za sledování zápasů popravuje. Zatím byli popraveni dva televizní diváci, desítky jich jsou ve vězení. Fotbal totiž – jako "hra vymyšlená křesťany" – odvádí muže od džihádu. A to se nelíbí ani jedné ze dvou soupeřících islámistických skupin, které ovládají většinu země. Somálští fanoušci se stahují do těch několika čtvrtí hlavního města, které drží mezinárodně uznávaná vláda díky vojákům Mírových sil Africké unie. (To jsou ti, co mají místo modrých přileb modré igelitové pytlíky?)

Větší část Mogadiša však ovládá Hizb al-Islám, který vydala taky zákaz vysílání a poslouchání hudby v rádiu. A příkaz, aby muži nosili povinně plnovous. Když si ženy už zvykly na burku, pak by to pro muže neměl být problém...


Slovenský tým je na dně. Československá média rozebírají, proč. Národní fotbalová katastrofa má spoustu důvodů: Ďurice prý měl hrát stopera. Slovenský tým je úplně nejslabší z účastníků. Funkcionáři zajistili hotel bez regenerační linky. Hráče to vyvedlo z koncentrace. Slovenská obrana je hrozně nekonstruktivní. Mladý kapitán Marek Hamšík se na hřišti schovává...


Severokorejští jistí vítězové dostali od Portugalců sedm banánů. Povezou si je domů bez radosti. Příčina jejich debaklu je jediná, a přiznal se k ní sám kouč Kim Čong-hun: "Asi jsme nestanovili správnou strategii.". Historicky první přímý přenos do Severní Koreje asi bude historicky posledním. Severokorejským komunistům se teď bude těžko dokazovat, že se v JAR stal jejich tým mistry světa...


Úterý 22. června 2010

Sasíci si stěžují na smrad, který se k nim line přes Krušné hory z Čech. O pomoc žádají Brusel. (Proč ne české hygieniky?)
Zápach prý připomíná kočičí výkaly. Podotek Mrtvé Kočky: "To vám smrdí vaše vlastní odpadky, co nám sem vozíte!"

Moody´s objevila, že španělské banky nejsou až tak špatné – tedy ne tak, jak je už společně se šortíky ratingové agentury potopily...


Ministr dopravy Gustav Slamečka zarazil přípravu elektronických vinět. Nechá to na nové vládě. Rýsující se koalice přitom zavedení tohoto způsobu platby mýtného odmítá. A má dost poslanců, aby bylo zavedení předražených dálničních známek posunuto až do doby, kdy to bude – v souvislosti s dalšími možnými funkcionalitami - smysluplné. Nebo zrušit. Od 1. ledna 2011 zavedeny viněty nebudou – teď už se to nestihne!

Minulý týden v pondělí jsem tady napsal: "Pokud to nezavedeme, může se stát, že pečenáči nás budou žalovat u arbitráže, abychom jim nahradili škodu, která vznikla, když jsme se nechtěli nechat okrádat."

Dnešní prohlášení vypečené firmy Kapsch: "Vzhledem k podstatnému přípravnému úsilí, které jsme napřed udělali, tak nebudeme tolerovat tento postup a přijmeme patřičná opatření."

Kapschi, vy jste už dopředu pracovali na zakázce, ke které ještě nebyl vyhlášen tendr? Nevypadá to, jako podpůrný argument k podezření, že jste korumpovali české úředníky?? Nemyslíte si, že vzhledem k vašemu podstatnému úsilí, dřívějšímu předvedenému výkonu a vašemu dlouhodobému vyděračství by měl být už konečně někdo zavřenej???

Mrtvá Kočka: "Bude. Moby Dick."

Miroslav Kalous, náměstek ministra pro místní rozvoj, hodlá ušetřit z rozpočtu ministerstva 5 mld. Kč tím, že odejme podporu hypotékám – totiž uznání úroků za odečitatelné výdaje. a to i ze současně uzavřených smluv. Dnes klient na hypotéce 1,8 mil. za 20 let ušetří asi 132 tisíc. Tuto sumu dle Kalouse od každého klienta získá stát. Jenže stát dostane leda kulový, protože žádní noví klienti nebudou – na hypotéku podle dnešních podmínek prostě nedosáhnou. Banky tyto daňové vratky totiž počítají do příjmů klienta – tedy na 20 let dopředu. Zajímavé by mohlo být i jak by se k takové změně postavil soud. Ještě zajímavější by to mohlo být pro současné klienty – mohli by se totiž stát nespláceníschopní – a ručí nemovitostí, které se tímto opatřením dále sníží hodnota.

Ale nejde o úsporu. Stát hodlá ukořistěné peníze bohulibě použít: Na "regeneraci sídlišť" (kde ve městských bytech stále panuje nájmový socialismus), a na "domy s pečovatelskou službou a pro seniory". Tedy na - státní starobince a chudobince. Které jsou vždy dražší než ty soukromé. A hnusnější! Vlastně často jde o koncentráky pro "přestárlé". Jejich výstavbu by měli zaplatit "zbohatlíci", kteří se odvážili skočit do rizika hypotéky a přitom bláhově doufali, že tenhle stát zajistí svoje závazky po delší dobu než je jedno volební období. No, takhle hypotéku nesplatí, o byt přijdou – a budou moc jíti do toho státního ústavu, ve kterých jsou vždy spokojeni – pouze jejich (státní) zaměstnanci!!!

Poslouchaj, Kalous, nejsou voni náhodou komunista?

Koalice se shodla, že vláda bude mít 14 ministrů plus premiéra. (ČR)


Kdo si ještě dneska koupil akcie ČEZ, dostane na dividendě 53 Kč. Akcionář český stát tak získá skoro 20 mld.


Robert Fico řekl prezidentovi Gašparovičovi, že ve vyměřených deseti dnech nebyl schopen nikoho zlanařit - a pověření k sestavení vlády vrátil. Slovenský prezident poté pověření předal Ivetě Radičové (SDKU) - aby tedy sestavila vládu ona. Načež se SDKU, KDH, SaS a Most-Híd dohodli na rozdělení ministerstev.


Středa 23. června 2010

"Upřednostnili jsme společný zájem před prioritami, které měly některé strany zakotvené ve svých programech. Hledali jsme to, co nás spojuje, a ne to, co nás rozděluje. Každý se něčeho zřekl," pravila po skončení nočního jednání předpremiérka Radičová. Ústupky hlásí i ostatní. Richard Sulík (SaS) odpískl prosazování dekriminalizace marihuany nebo uzákonění registrovaného partnerství. "Raději budu voličům vysvětlovat, proč se to tam nedostalo, než to, že jsme odmítli tuto vládu a umožnili, aby tu Fico strašil nevím kolik let."
A to je čtyřkoalice! Zatím budoucí možná česká trojkoalice (VV se ještě stále tváří, že ve vládě být nemusí) se stále dohaduje vpodstatě o prkotinách.


Na svém prvním zasedání se sešla nová Sněmovna. Poslanci Věcí veřejných na ni demonstrativně dojeli tramvají. Z Arbesova náměstí na Malostranské. Radek John se pak pochlubil štíplou jízdenkou.


Američtí finanční experti vyzývají Evropu, aby tak drasticky nešetřila. Pokud se nebude dále utrácet, čeká nás druhý propad globální recese! No jo, experti z USA, vám se to radí. Ale Evropa nemůže své dluhy řešit tím – že se devalvují dluhy Číně!!!


Soudce Martin Feldman zrušil Obamův zákaz vrtů v mořských hloubkách pod 150 metrů. Usoudil, že "vláda podcenila ekonomické důsledky moratoria, přičemž jednala svévolně a nevypočitatelně". Havárie na plošině BP není důvodem. "Jsou všechna letadla nebezpečná, protože jedno takové bylo? Jsou všechny tankery jako Exxon Valdez? Všechny vlaky? Všechny doly?"

Americká média soudce "odstřelila". Před časem totiž vlastnil akcie ropných firem, tedy ví se, že je před časem prodal. Pokud by je vlastnil dosud, šlo by o "jasný konflikt zájmů". Podle amerických odborníků. Kteří do svých chevroletů tankují přímo vodu z Mexického zálivu – takže v konfliktu zájmů nejsou…

Mrtvá Kočka: "Každý, kdo dýchá, je v konfliktu zájmu s ostatními osobami, které dýchají."
Návrh Moby Dicka: Udělejme nejvyšším soudcem planety Mrtvou Kočku!!!


16 ze 17 firem v evropském "koupelnovém kartelu" dostalo pokuty zvící celkově 622 mil. €. V letech 1992-2004 po vzájemné domluvě předražovaly umyvadla, vany, kohoutky a další sanitárního vybavení v šesti zemích EU. (Aha! Už vím, proč pochromovaný hák na hajzlpapír nás přišel na 500 Kč!) Sedmnáctá firma, americká Masco, získala "imunitu" a nic platit nemusí. Je to odměna za to, že práskla svou vlastní mafiánskou činnost – a zároveň konkurenci!


Odboráři v neapolském Fiatu souhlasili s krutými změnami v pracovních smlouvách: Začnou pracovat na tři směny, a nebudou jim propláceny neomluvené absence (???!!!). Tím pádem podrazili své polské odborářské soudruhy: Výroba Pand se totiž přesouvá z Polska do Itálie, závod v jihopolském Tychy se zavírá. Ale možná polským soudruhům pomohou italští komunisté – jejich odbory jsou totiž zásadně proti tomu, aby se neproplácely probulačené směny!!! To by se snad člověk v pracovní době nesměl dívat ani na fotbal?


Francie prohrála s JAR. Tedy ve fotbalu. Z šampionátu se vrací s ostudou – několika různými ostudami. Ale hlavně prohráli její hráči – sami se sebou.


Čtvrtek 24. června 2010

Po čtrnácti dnech jednání se lídři trojkoalice a členové K9 shodli na asi 18 důležitých bodech ve vládním programu budoucí vlády. Dokonce si i rozdělili 15 míst ve vládě v poměru 6:5:4. Proti původním tlakům menších stran na rozdělení spravedlivé 5:5:5 nebo žádostivosti ODS použít správného poměru 8:4:3...

Další jednání o vládě se zadrhává na prkotině, kde a jak zaparkovat ambiciozního Kalouse, tedy Kalouska. Vypadá to, že tedy ódéeskou vysněné ministerstvo financí nakonec urve pro sebe, ale v tom případě se počítá s přenesením některých kompetencí finančního ministerstva někam jinam - pod křídla ministerstva, spravovaného ODS.

Chlapci, už se dlouho nedomlouvejte, kde kdo bude sedět - nebo vám ujede vlak! S děvčaty...


Prezident Obama posnídal se zlobivým generálem Stanleyem McChrystalem, který se nedávno vyjádřil nevybíravě o kompetenci civilů vést válku v Afghánistánu. Obama pak řekl, že McChrystal mu podal rezignaci. Generál neřekl nic, zdekoval se ještě před tiskovkou. Faktem je, že američtí vojáci, nasazení v přímých vojenských střetech nemají prezidenta s modrou knížkou rádi, tedy tak rádi, jako měli třeba minulého i předminulého Bushe...

Prezident Obama poodvědval v obyčejné americké restauraci obyčejný cheesburger s obyčejným ruským prezidentem Medveděvem, se kterým se předtím dohodl na ratifikaci nové odzbrojovací smlouvy START. Rusko krom toho obnoví svůj souhlas - s dovozem amerických kuřat a krocanů. A koupí 50 amerických dopravních Boeingů. Načež USA zatlačí, aby Světová obchodní federace přijala Rusko do svých řad. O ruských atomových dodávkách do Íránu se páni prezidenti nebavili....


Noví poslanci zvolili vedení nové Sněmovny. Jak se čekalo: předsedkyně Němcová, místopředsedkyně Klasnová, Parkanová a Zaorálek jako místopředseda. Komunisté nula bodov! Dochází i k omezení funkcionaření, kdy prakticky každý poslanec byl místopředsedou výboru nebo předsedou podvýboru...


Pátek 25. června 2010


Slovenská koalice se se sestavováním vlády nepárá a problémy s nenaplnění předvolebních slibů nemá. Dobře si to zařídil Viktor Orbán v Maďarsku, který před volbami zásadně žádné sliby nedával a přímo zakázal dávat je i komukoli jinému z partaje. Ještě dál došel vítěz islandských voleb Jan Gnarr se svou "Nejlepší stranou" (Besti Flokkurinn) a "nejlepšími volebními sliby", o kterých dopředu slíbil - že je nesplní! (Třeba nového ledního medvěda do ZOO nebo ručníky u bazénů zdarma.) Na málem krachlém Islandu získal se svou sžíravou satirou ("Skrytou korupci nahradím otevřenou!") nečekaných 35 % hlasů. Tedy - zatím vyhrál jen starostenské volby v Reykjavíku. Jeden slib chce splnit: Zůstat zábavný i jako starosta!

Americký ministr financí vyzval evropské země k rozhazování - ne, pardon, to udělali američtí ekonomičtí experti. Ministr radí šetřit a nežít nad poměry! Asi to nebude moc velký expert...


České Budějovice změnily územní plán a dovolí postavit Kaplického rejnoka ve své čtvrti Čtyři Dvory. Stavitelem bude obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost přátel hudby. 2 mld. Kč proinvestuje neznámý mecenáš. Neví se avšak, jak na sebe ten barák pak vydělá při provozu. A neví se, jestli ten mecenáš je tak neznámý proto, že pere peníze anebo že jde o odbočku KGB. Podle předsedy Jihočeské SPH, o.p.s., Antonína Kazila jde o "silnou zahraniční firmu" a i několik společností z Česka. No dyť jsem říkal - šejchové, drogoví baroni, kyperští velrybáři, čeští kolotočáři a ruské státní mafie! A hradit teda provoz bude kdo? "No přece naše neziskovka!" (Kazil) Nejspíš bude Rejnok sloužit i jako chladicí věž nového Temelína...


Sláva, naši fotbalisté jsou nejlepší na světě! Slovensko po výhře 3:2 nad exmistrovskou Itálií poprvé postoupilo do osmifinále. Italové pláčí, novinové úvodníkáře není třeba podezírat z originality. Dnes jen opisují to, co Slováci psali o svých hráčích před pár dny...


Italové stávkují proti vládním šetřícím programům. Bolševická CGIL oznámila, že demonstrací se zúčastnilo přes milion lidí. Ale podle vlády to byla jen 3 procenta státních zaměstnanců. Někdy stačí málo - osmdesát řeckých odborářů dokázalo zastavit lodní dopravu na řecké ostrovy. Ale Řekové se neobávají, že by turisté zavalili mola - oni už prostě příště žádní nepřijedou...


Skóre 68:70 nepochází z basketbalového zápasu, ale jde o výsledek z 5. hry tenisového utkání!!! Francouz Nicolas Mahut versus Američan John Isner se střetli v historicky nejdelším grandslamovém zápase, ve kterém odehráli 183 gamů. Kdo vyhrál? Oba přežili! Šlo teprve o první kolo Wimbledonu, litujme vítěze tohoto zápasu. Škodaže tenis remízy něznájet...


15 měsíců po libereckém finančně průserovém mistrovství světa v klasickém lyžování 83 malých a středních firem stále ještě nemá zaplaceny faktury za celkem 108 mil. Kč. (Kamarádi asi zaplaceno dostali.) Zatím je podáno asi dvacet žalob. Věřitelé by možná i želeli penále v ceně 40 mil., ale někdo ty jejich faktury splatit musí - jinak jdou z podnikatelského světa ven. Fischerova vláda už nic platit nebude, Nečasova řekla, že se musí šetřit a peníze nemá a nedá, ať si to Katka vylíže sama... A že jistý ministerský předseda Topolánek přislíbil zajistit financování (bez tohoto slibu by FIS na pořádání šampionátu nekejvla), to už dnes nikoho nedere. Je Topolánek ministerským předsedou? Není. Je ta kráva, co byla ministryní školství, drog a jiných sportů ještě ve vládě nebo zelená? Taky není. Má ty miliony snad platit národní hrdinka Katka Neumannová? No, tak vidíte, věřitelé. Plačte!

Aby pak neplakal STÁT. Topolánek sice není premiérem a kráva ministryní - ale český stát dal státní záruky! Ať zaplatí věřitelům - a pak se hojí na vinících. Pokud je najde. (Mohl by - kdyby četl noviny už v době před šampionátem...)


Jan Fischer přinesl prezidentu republiky Klausovi demisi.


Sobota 26. června 2010

Pozorná žena Moby Dicka se při četbě středečního zápisu o tramvajové jízdě véčkařů diví: "Ale Radku, jestli je to správné jezdit městskou hromadnou - tak japatože nemáš permici???"

************************************************

Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003

Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík! >>:)) Moby Dick

68 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

Stalo se v Německu minulý týden, že výrostci muslimského původu, za pokřiku "Juden raus", kamenovali členy židovské taneční skupiny v Hannoveru a jednoho z tanečníků zranili. Nejmladšímu z těch smradů bylo 14 let. Jejich příspěvek ke globálnímu džihádu byl pochopitelný, ne-li omluvitelný, protože podle slov Juliane Wetzel, členky expertní komise proti antisemitismu v německém parlamentu, násilí je této skupině vlastní a vždy vzroste, když se stane něco na Blízkém Východě, jako nedávný incident před Gazou.
Rostoucí antisemitismus též v Holandsku, kde se množí útoky na osoby židovského vzezření. Amsterdamská policie se proto rozhodla nasadit za Židy převlečené policisty, aby mohla zatknout pachatele neprodleně na místě činu. Pachatelé nejsou samozřejmě etničtí Nizozemci.
Britský Telegraph zmiňuje příhodu jedné osoby, která se opakovaně snažila nastoupit se svým psem do městského autobusu
(http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/7847571/Is-a-religious-bus-ban-on-my-dog-right.html) Řidič prvního autobusu ji zakázal vstoupit a zavřel ji dveře před nosem, protože uvnitř seděla "muslimská lady", která se cítila uražená přítomností nečistého zvířete. Řidič následujícího autobusu byl moslem, takže se dámě s psíkem nepodařilo nastoupit ani do druhého autobusu. Nebyla Británie ještě nedávno křesťanskou zemí?
O debaklu "Modrých" na Mistrovství světa v Jižní Africe se, Moby Dicku, sice zmiňujete, ale jen krátce. Rozpad francouzského týmu má ve skutečnosti závažnou sociální dimenzi a zrcadlí v malém měřítku stav francouzské společnosti. Rozpad nezačal tím, že hráč muslimského původu napadl francouzského trenéra slovy: "Va te faire enculer, salle fils de pute", což je nejhorší možná úrážka, kterou může muslim vyslovit, protože se dotýká nejen cti adresáta, ale i cti jeho matky. Záměrně ji nepřekládám, protože je ve skutečnosti daleko horší, než způsob, jakým ji přeložily Lidovky: "S... na tebe, ty zk...synu". Vzájemné rivality a animozity existovaly v tomto barevném, muslimy dominovaném, mužstvu (http://coupedumonde-football2010.com/football/equipe-de-france-euro-2012-les-bleus.jpg) už dříve, a snad jeden jediný z nich, Gourcuff, původem Bretonec, se cítil vázaný loajalitou ke své vlasti.
Loajalita muslima patří své rodině, kmenu, Ummě. Takže, STK, rozpory, a z nich rezultující vnitřní konflikty mezi obediencí vůči zákonům hostitelské země a zákonům vyplývajícím ze svatého koránu, věřící muslim nepociťuje. Zato ale prosazuje a využívá svá práva, které mu zákony evropských zemí zaručují.

informace řekl(a)...

V Římě se předevčírem konala u Colossea manifestace za propuštění mladého izraelského vojáka, Gilada Shalita, který je již čtyži roky vězněn Hamasem.Zúčastnilo se jí asi pět tisíc osob. Na manifestaci byli přítomni kromě představitelů židovské obce také mnozí političtí činitelé. Ministr pro styky s EU Ronchi prohlásil: Izrael nenecháme nikdy samotnou, nikdy, nikdy. Maire Říma Alemanno řekl, že obraz Shalita musí stále znepokojovat naše svědomí. Kde jsou t.zv. pacifisti, pokrytci, kteří jednají jen v jednom směru? ptal se. O půlnoci byla zhašena světla na Colosseu na památku této oběti Hamasu a na protest proti jeho věznění.
Po manifestaci skupina islámců a straníků Free Gaza, která na protest organizovala sit in na Campidogliu, napadla mladé Židy, co se vraceli z manifestace. Jedna dívka byla odvezena na první pomoc. Musela zasáhnout policie.
http://www.tgcom.mediaset.it/cronaca/articoli/articolo484871.shtml

K návrhu diskutovat o multikulturalizmu. Problém multikulturalizmu je samozřejmě spojený s otázkou bezpečí Izraele. Jedna část problému vede k druhé. Proto myslím, že uvědomit si, jaké nebezpečí představuje bezmocný a zbabělý defétizmus před islmskými imigranty, nám také vyjasní, proč máme a musíme být solidární s Izraelí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Odporná dezinformace


Vážení vlastenci a vlastenky, přátelé a soudruzi !
Tento vlastenecký web se od svého počátku vyznačuje krásným, lidským, typicky českým přístupem (lépe ODSTUPEM) k Němcům a jejich domácím přisluhovačům.
Všechna čest, skvělé vlastenecké weby "Klub českého pohraničí" a "Pohraničník bloguje" v tomto směru nejsou ani o chlup lepši než Šamanovo doupě.

Ale jak je možné, že zde občas vycházejí provokační a/nebo úplně popletené texty ??
Viz např. výše uvedený odstavec Bílé velryby :
"České Budějovice změnily územní plán a dovolí postavit Kaplického rejnoka ve své čtvrti Čtyři Dvory. Stavitelem bude obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost přátel hudby. 2 mld. Kč proinvestuje neznámý mecenáš. Neví se avšak, jak na sebe ten barák pak vydělá při provozu. A neví se, jestli ten mecenáš je tak neznámý proto, že pere peníze anebo že jde o odbočku KGB. Podle předsedy Jihočeské SPH, o.p.s., Antonína Kazila jde o "silnou zahraniční firmu" a i několik společností z Česka. No dyť jsem říkal - šejchové, drogoví baroni, kyperští velrybáři, čeští kolotočáři a ruské státní mafie! A hradit teda provoz bude kdo? "No přece naše neziskovka!" (Kazil) Nejspíš bude Rejnok sloužit i jako chladicí věž nového Temelína...
"

Zaprvé jde o nechutný útok na naše starší ruské bratry, naše osvoboditele od německého fašismu, na naši jedinou opravdovou záštitu proti německému revanšismu, americkému imperialismu a agresivnímu sionismu.
Zadruhé : kdo viděl našimi staršími bratry financovanou výstavbu v naší vlasti, musí se od srdce zasmát nápadu Bílé velryby. My Slované že bychom financovali něco tak nechutného, kosmopolitního, bez mramoru, sloupů, balustrád, věží a věžiček vyprojektovaného, jako je "tvorba" emigranta Kaplického ?!?!?
Směšné až k pláči, vážně.

Proto důrazně žádám jak autora toho textu, tak Velkého Šamana o urychlenou nápravu.


Za slovanskou vzájemnost, za mír a přátelství mezi národy !***Volte ČSSD a KSČM !

A.S.Pergill řekl(a)...

Pokud si nedáme pozor, tak brzy (možná až překvapivě) skončíme jako v tom Somálsku. Ty excesy muslimů, co popisuje Harpyje, jsou jen takové testovací balónky, ve smyslu: co všechno si necháme líbit.

Harpyje řekl(a)...

Našinci byla ta včerejší hromadná rvačka v Římě prezentovaná takový způsobem, že televizní divák nebo čtenář novin, nemající přístup na internetové blogy, které o ní informovaly, musel nutně získat dojem, že to byli židovští demonstranti, kteří tu rvačku vyprovokovali. (http://orf.at/?href=http%3A%2F%2Forf.at%2Fticker%2F373390.html) Podle známého schématu Palestinec oběť, sionista agressor.
Stejně zkreslené jsou i zprávy o hromadném pikniku s vepřovým salámem a červeným vínem (apéro géant, saucisson, pinard :-)))), jejichž organizátoři jsou ve francouzských médiích jednohlasně označováni, jako patřící k extrémní pravici. Je to sprosté nařčení, podbízivé vůči muslimům, tak jako zákaz této události, která měla být protestem proti veřejným ostentativním modlitbám na ulicích francouzských měst (http://www.ripostelaique.com/Toutes-nos-videos-sur-les-prieres,4253.html).
Takových příkladů je bezpočet.

Harpyje řekl(a)...

Myslím, že se mýlíte, Aspergille. Česká republika skončí opět jako to, co byla 40 let, ruská kolonie. K velké spokojenosti všech soudruhů a přátel. A jiných adeptů slovanské vzájemnosti.

informace řekl(a)...

Zvláštní nabídka pro české ženy: slušivé modely burky, které můžete zakoupit on line. Prozatím do zásoby. Moudrá prozíravá žena vždy hledí dopředu.
Kupte dnes, zítra by mohlo být pozdě.
http://www.zarinas.com/burqas.shtml

Abyste pak nedopadly jako tyhle Afgánky. Všechny na jedno brdo.
http://images-srv.leonardo.it/progettiweb/nonsolocritiche/blog/kandahar1_450.jpg

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

naše vlast nebyla "ruskou kolonií". Takové tvrzení urazí každého českého vlastence, a vlastence ruského urazí SMRTELNĚ.

My jsme přece neustále rozvíjeli a utužovali tradiční přátelství českého a ruského lidu.
My jsme každoročně vděčně vzpomínali na květnové osvobození od německého fašismu a srpnovou záchranu před německými revanšisty a americkými imperialisty.
My jsme rozvíjeli družbu organizovaně i neformálně, např. nákupem skvělého sovětského spotřebního zboží (barevných i černobílých televizorů atd.), jež nám sovětští důstojníci na svoje náklady přiváželi pravidelnými expresy Moskva - Milovice.

My jsem nakupovali skvělé sovětské pohonné hmoty (resp. směňovali v poměru 1 láhev vodky / 1 kanystr benzínu či nafty). Naše škodovky, moskviče a žigulíky se sovětským benzínem v nádrži šlapaly jako pověstné Zily, naše malotraktory jako tanky T-34.

A práci jsme všichni měli, a po práci legraci. V telce bylo Televarieté, občas Ein kessel buntes, národní umělec Karel Gott pěl ve Slaném i jinde, na Vlachovce a ve Strážnici se tančilo jako o život. A ty naše seriály - jako ze života !
Ach, to byl život ! Kéž by se vrátil co nejdříve !

**************************************************

Dnes je naše vlast ohrožována (Sudeto)německým nebezpečím, je agresivním spolkem NATO zatahována do válečných dobrodružství kdesi v Tramtárii. Kdyby to mělo jít takto dál, tak za chvíli budeme kopat zákopy a nasazovat si plynové masky kvůli jakési vzdálené zemi s nevyslovitelným jménem, kterou nikdo z nás nezná.

Dnes je opomíjena znalost nejvyspělejšího a přitom nejpokrokovějšího jazyka v mire, jazyka ruského. Naše mládež se učí jakési nelibozvučné, naší slovanské povaze naprosto cizí řeči; naše mládež je ohlupována řvavou západní pop-music, oslepována západním pozlátkem.

TO SE MUSÍ ZMĚNIT ! A my to změníme !

Po našem volebním vítězství (za pár let, uprostřed všeobecné drahoty a ztráty zbytku sociálních jistot, nás vší náš lid opět zvolí) se vrátíme k našim kořenům, vrátíme se k tamtomu na východě mocnému dubisku.
Schováme se do stínu jeho mohutné koruny, přitiskneme se k jeho mocnému pěni. Tak přetrváme všechny přicházející bouře a zvraty.
A po uplynutí vichřic hněvu se vláda v celé Evropě vrátí do rukou lidu. Pak se konečně bude tančit všude.


Slovan jsem a Slovan budu !***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

To, co uvádí Orf, je propalestinská verze ultralevicového il Manifesto, který samozřejmě spolu s levicovými odbory FIOM a propalestinskými organizacemi vyjádřil "napadeným" propalestincům solidaritu.
("Tante le prese di posizione di solidarietà ai pacifisti aggrediti: da Un Ponte per... all’uffico internazionale della Fiom, da Sinistra e libertà che dà «solidarietà agli attivisti aggrediti», alla Federazione della sinistra e al Prc",). Ultralevice je samozřejmě hrdě propalestinská a promuslimská.
http://www.ilmanifesto.it/archivi/fuoripagina/anno/2010/mese/06/articolo/2967/

Il Corriere, kterého Orf cituje jako zdroj, uvádí obě verze, propalestinskou i židovskou.
«Alcuni gruppi di famiglie, giunti sotto la scalinata del Campidoglio - sostiene il portavoce -, sono stati prima attaccati verbalmente sentendosi tacciati di essere ’fascisti’ e ’assassini’ e dopo aggrediti con coltelli e catene. (Skupiny židovských rodin, když došly pod schody ke Campidoglio, byly nejdřív napadeny urážkami, jako "fašisti a vrahové" a pak noži a řetězy.)
http://roma.corriere.it/roma/notizie/cronaca/10_giugno_25/maxirissa-shalit-roma-1703264503920.shtml
http://roma.corriere.it/roma/gallery/roma/06-2010/rissa/1/rissa-israeliani-palestinesi_dd41fea4-8027-11df-85d3-00144f02aabe.shtml#1

Jenže, kupodivu té prožidovské verze si Orf news nevšiml.

Anonymní řekl(a)...

Harpyje, to není nic nového. Všude tak,kde je muslimská komunita zastoupena ve větším počtu,je pak vyšší míra antisemitismu. V Švédsku v Malme, se zoufalí Židé vystěhovali do Los Angeles a Israele, případně do Stockholmu. Židovští chlapci s jarmulkou, byli často slovně i fyzicky napadáni lidmi arabského a pákistánského původu.A co na to vládnoucí levice?Údajně si za to Židé mohou sami, protože se nedistancovali od operace proti hamaským banditům Lité olovo. "Antisionisté" tvrdí, že nemají rádi Israel, ale že jim nevadí Židé, ale proč tedy tvrdí, že si za protižidovské útoky mohou sami? Vždyť co mají švédští Židé společného s Izraelem? Mají společné židovství, tím padá lež "antisionismu". Nejedná se o nic jiného než sprostý antisemitismus. Ve VB vyřvávají pakoši "Židé vraťte se do pecí". Ve Francii muslimský gang zabil židovského mladíka Ilama Halimiho. V Pákistánu muslimové uřazali hlavu americkému židovskému novináři Danielu Pearlovi. A svět jen přihlíží. Nejde být neutrální ve vztahu Izrael a Palestinců. Buď jste s Izraelem nebo s Palestinci. Buď Churchill nebo Hitler.
kopretina

Šaman řekl(a)...

Vlastenci k: A ty naše seriály - jako ze života !
Ach, to byl život ! Kéž by se vrátil co nejdříve !

Tak ty seriály se přece už vrátily, ne? Chalupáři, 30 případů majora Zemana... Jenom Plechová kavalerie , myslím, ještě ne. A přitom to byla tak ukrutná legrace!

A co chci, co určitě by měla ČT opakovat, je Inženýrská odysea!!!

informace řekl(a)...

"Vraťme se však k názorům Čelakovského,... zjevně se v nich odráží neznalost skutečných poměrů v Rusku, daná obtížnou dostupností informací, ale i jistou setrvačností v myšlení. Naši tehdejší rusofilové chtěli v Rusku vidět oporu, „veliké dubisko", jež, jak prohlásil Ján Kollár dikcí starozákonního proroka, „vzdoruje zhoubným až dosaváde časům". Představa Ruska „vzdorujícího" tím, že za každou cenu udržuje neudržitelné poměry, načrtnutá ruským básníkem nejen v Oněginovi, je nemohla uspokojovat. I kdyby se někdo z nich do překládání Puškinova románu pustil, patrně by ho, zatížen ustrnulou vidinou všemocného „slovanského bratra", v mnoha ohledech nemohl (a možná ani nechtěl) pochopit."

Změnilo se něco v názorech některých dnešních rusofilů? A to už mají za sebou pěkně dlouhou zkušenost a dostupné informace. Takže by mohli pochopit, ale nechtějí.
Nebo jenom tak plkají, aby řeč nestála?

Anonymní řekl(a)...

Informace, ty burky jsou něco děsivého. Je otázka času, kdy nás muslimové všechny přemnoží a nastane pro nás ženy horor. Burky, vraždy ze sti, ženská obřízka, to všechno nás čeká, a levici se to líbí, jakákoliv kritika islámu je zločin. Vždyť co se stalo Fortinovi, či van Gogovi?
A "mírová loď"? Nenechte se vysmát, jedná se o hnusou, teroristickou nacistickou pakáž,která přepadla izraelské vojáky železnými tyčemi, holemi, pálkami, praky a nakonec na vojáky stříleli. Pánové Stejskal, Neff, Doležal a Vlk st.Adler, Breber napsali spoustu článku na toto téma. Izrael je s Hamasem ve válečném stavu, tudíž má právo kontrolovat jakoukoliv loď směřující k nepřátelské entitě. kopretina

Anonymní řekl(a)...

A Gilad Šalit? Ten nikoho nezajímá. Levičáky zajímají jen palestinští Arabové v Gaze a jejich údajné trpění, přitom Izrael pouští veškerou pomoc mimo zbraní do Gazy. A když jsme u téma sionistů a Palestinců, tak připomínám známou aféru Tuvieho Grossmana, média (The New York Timen, Asociated Pres či CNN) líčila, že se jedná o palestinského chlapce zbitého izraelskými vojáku,ale ve skutečnosti to byl židovský chlapec zbitý palestinskou sebrankou.
O nevyváženosti médií jsem psala článek zde na Psu.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-protiizraelsky-hlas-v-nekterych-mediich-fog-/p_zahranici.asp?c=A090625_203754_p_zahranici_wag
kopretina

Anonymní řekl(a)...

AS Pergill nebude dlouho trvat a dospějeme ke stavu jako je Somálsko. Vyvraždili jsme 6 milionů Židů, celé židovské komunity jsme zmasakrovali do posledního děcka a natahali jsme sem 30 milionů muslimů, dobře nám tak!
kopretina

informace řekl(a)...

Kdybyste věděla, co už na téma "multiculturalismo, interculturalismo, monoculturalismo, miscuglio varie culture, assimilazione di varie culture a quella dominante del paese" levicoví intelektuálové vyprodukovali keců, tak byste byla víc než ohromená. Při nejlepší vůli z toho nejde udělat nějaký přehled.
Ale vždycky vycházejí z předpokladu nevyhnutelnosti masového přistěhovalectví z mimoevropských zemí a docházejí k závěru, že tyto kultury, zvyky, předsudky, co s sebou ty etnie přinášejí a kterých se nadále po přistěhování drží, musíme nejen snášet, ale se jim i přizpůsobovat.
Můžeme s nimi něco dělat? Soustavně tak zpracovávají myšlení a názory lidí. I když ne tak řadových občanů, jako spíš mass media a politiků.

Harpyje řekl(a)...

Pro Vás, Kopretino, to možná není nic nového. Pro mně, která jsem s růstem tohoto jevu konfrontovaná každý den, ale ano. Tvrzení, že se například o integrálně zahalených žen jedná o minoritu jsou sice správné, ale jejich počet roste. Neustále. Mám příležitost pozorovat tento jev dnes a denně, protože jezdím každý den dvakrát kolem jedné modlitebny, kde se tyto můry shromažďují. Nejen každý pátek odpoledne, nýbrž každý den. Ze všech nejzanedbanějších městských čtvrtí táhnou tyto černé postavy směrem k modlitebně, na každé ruce jednoho z potomků, třetího v kočárku, a toho dalšího v břiše. Každý desátý obyvatel našeho města má migrační původ. Nejvíc z nich pochází z muslimských zemí. Turci jsou nejpočetnější, následují mohamedáni různé provenience, třetí nejsilnější skupina přivandrovalců jsou Rusáci. Španělští, portugalští, nebo italští imigranti splynuli s domácí populací. Jediní, kteří žijí v paralelních společnostech, jsou Rusáci a mohamedáni.

Anonymní řekl(a)...

Můžeme s tím dělat jedině to, že budeme volit pravicové strany. Jose Maria Aznar, konzervativec se Izraele zastal, řekl, že jestliže padne Izrael, padne celý západ. Všude tam, kde vládnou socialisté, tak tam jsou problémy s muslimskými přistěhovalci, protože levice chce hlasy muslimským voličů. Muslimská komunita ve Francii čítá 6 milionů, židovská 600 tisíc. 6 milionů je více než 600 tisíc. V Holandsku žije 1 milion muslimů proti 20 tisícím Židů. 1 milion je více než 20 tisíc a tak bychom mohli pokračovat. Masové přistěhovalectví (zejména muslimů) je záhuba Evropy.
kopretina

Anonymní řekl(a)...

Harpyje,to Vás tedy lituji, já žiji na jižní Moravě, takže zatím zde mnoho mohamedánů není, i když také se zde pomalu začínají objevovat. Když jsem jela do Znojma, viděla jsem ženu v šátku, když jsem byla v Brně na filmu, viděla jsem skupinu arabských mladíků. A v lidovkách měl rozhovor český palestinský Arab, Samir Šahed, který nebyl schopný odsoudit muslimský terorismus, zejména proti Izraeli. A český muslim Sáňka,přirovnal teroristy z Hamasu k protinacistickému odboji.
kopretina

informace řekl(a)...

Víte,Harpyje, že jsem tady ještě žádnou ženskou v burce neviděla? Jen občas nějakou s hadrem na hlavě. Jinak ukazovali jednou v TV v debatě o ženách Italku v burce, co prý si vzala muslima a z lásky se přizpůsobila muži a přestoupila na islám. Jenže to musela být nějaká stážistka, protože měla odpovědi napsané na lejstru a odtamtud to četla.

Harpyje řekl(a)...

Tady se tyto můry množí jako houby po dešti.
Nejen to. Původní obyvatele našeho města už netáhne vůbec nic do městského středu, protože tam už nenajdete bělocha. Krámy vlastní Indové (textil), Pakis (Internetshops), fastfood Turci (kebap). Ti, kteří tato místa frekventují, jsou klandestiní přivandrovalci z černé Afriky a podobné existence. Když ke mně přijede návštěva z Česka, tak se stydím.

informace řekl(a)...

30. června se má Grande Chambre Evropského soudu na ochranu lidských práv ve Strasburgu vyslovit k odvolání italské vlády ve věci odstranění kříže z veřejných budov. Při té příležitosti byla uspořádána debata asociací “Umanesimo cristiano”, která zdůraňuje, že"přiznání legitimity vystavení kříže, znamená respektování náboženské svobody a národních tradic".
Podobně se vyslovil i prezident republiky Giorgio Napolitano, ateista a bývalý komunista, i když poněkud zašifrovaným způsobem "Již vícekrát jsem zdůrazňoval veřejný a sociální význam náboženství a hodnot laické podstaty státu jako záruky náboženské svobody a vztahů mezi náboženskými konfesemi a státními orgány ve znamení reciproční autonomie a přijetí demokratické metody. ... Laický charakter Evropy nemůže být chápán a praktikován tak, aby zraňoval základní a hluboké národní city, ale jako ochota přijímat a sjednocovat různé tradice ve znaku vzájemného obohacování." Nakonec dodává, že by mělo být věcí každého jednotlivého státu rozhodovat o náboženských symbolech, protože mohou nejlépe pochopit vztahy a city u svého občanstva.
Uvidíme, jak se třicátého Grande Chambre rozhodne.

Anonymní řekl(a)...

Tak Vy za nic nemůžete. Zato mohly evropské vlády. Divím se, že s tím něco pravicová politička Merkell neudělala. Jenže co má dělat? Muslimy vykopnout z měst nemůže, to by levice řvala o fašismu. Původní obyvatelé budou cizinci ve své vlasti. Egyptská Židovka, emigrantka Bat Yeor napsala knihu Eurabia, kde píše, že se Evropa změní v arabský kontinent. Evropští politici uzavřeli nesvatou alianci s arabskými zeměmi, kde dohodli, že kvůli ropě a odběru evropských výrobků dovolí neomezené přistěhovalectví mohamedánů do Evropy. Kvůli tomu, že v Česku moc mohamedánů není, tak je veřejné mínění spíše pro-izraelské. 59,3%Čechů podporuje Izrael, 40,7 Palestince. Doufám, že se mohamedáni budou České republice vyhýbat. Chci, aby v mé vlasti, kterou miluji, byla zachována svoboda, rovnost a bratrství. Nechci tady právo šaria, nechci burky, nechci vraždy ze cti, nechci obřízku, nechci zákaz vepřového, nechci být buzena muezíny ve 4:00 hodniny ráno! Harpyje, nevím, jak Vaše adoptivní vlast Německo, které jistě milujete (i já mám k Německu respekt a v mistrovství světa ve fotbale, kam se ČR neprobojovala jsem fandila Němcům a Slovákům) se s problémy vypořádá. Kdyby bylo na mě, to myslím vážně, tak všechny mohamedány vykopnu pryč z Evropy, jenže to nejde, takže nevím, jak se Německo, VB, Francie, Benelux s problémem vyrovná. Jen se modlím za to, aby se počet mohamedánů v ČR nezvyšoval. Ať je alespoň v ČR zachován evropský ráz.
kopretina

Anonymní řekl(a)...

Češi mají o Židech příznivé mínění:
http://www.ct24.cz/domaci/80436-cesko-izraelska-konference-spoluprace-je-na-vyborne-urovni/

ČR bude ostrůvek v Evropě.

http://www.lidovky.cz/proc-cesi-strani-izraeli-08h-/ln_noviny.asp?c=A090117_000101_ln_noviny_sko&klic=229569&mes=090117_0

Doufám, že se mohamedáni Česku vyhnou.
kopretina

informace řekl(a)...

V Itálii je asi tak milion třistatisíc musulmánů, podle těchto tabulek z r. 2008. čerstvější jsem nenašla.

Religione in Italia
stima Caritas/Migrantes – Dossier 2008
(immigrati e cittadini italiani)

Bahai —— n.d. (stimati 3.000)
Buddhisti —— 103.000

Cristiani —— 53 milioni
——— Cattolici —— 51 milioni
——— Cristiani ortodossi —— 1.200.000
——— Protestanti —— 700.000
——— Anglicani —— {{{cristiani anglicani}}}
——— Altri cristiani—— 500.000
Ebrei —— 36.000
Induisti —— 108.950

Musulmani —— 1.293.704

Pagani —— 13.000

Altre religioni —— 450.000
Non religiosi —— 4 milioni

Prozatím mají musulmáni jen dvě mešity - v Římě a na periferii Milána. Jinak mají modlitebny, přizpůsobené z různých starých stavení, garáží nebo skladů.

Anonymní řekl(a)...

I to je dost, v tradičně katolické zemi už 1,3 milionu mohamedánů. Ale co mi vadí je pokrytectví Berlusconiho. Berlusconi říká, že je přítel Izraele, že by chtěl Izrael v EU a na druhé straně se bratříčkuje s Libyjci (Kadáfím). Zajímalo by mě veřejné mínění o Izraeli a Palestincích v Itálii, Vy byste to mohla vědět, informace.
kopretina

informace řekl(a)...

Jestli je chování Berlusconiho pokrytecké, je těžko říct, nakolik je diktováno nutností a výhodami také. Itálie má s Lybií dohody o dodávce energetických surovin a dost na nich závisí jako alternativě k ruským dodávkám. Kromě toho má i dohodu o střežení lybijského pobřeží lybijskými lodmi na ochranu proti přílivu imigrantů z Afriky. A moc dobře funguje. Kromě toho Itálie zaplatí za svou koloniální okupaci lybijského území v letech 1911-43 5 miliard dolarů.
Itálie měla již za předešlých vlád dobré vztahy s Kaddáfim. Podle nepotvrzených zpráv, prý ho italské tajné služby varovaly před atentátem a tak mu zachránily život.
Pokud jde o veřejné mínění, o postoji politiků jsem psala již víckrát. Jen ultralevice je propalestinská. Pokud jde o mínění lidí, nikdo s Palestinci nesympatizuje, pokud tedy není levičák. I o dávné symbioze Italů a Židů již před WWII jsem psala také několikrát.

Šaman řekl(a)...

Cizí etnika mohou být kladem, teoreticky. Musejí však zachovávat zákony a zvyky hostitelské země. Průser je, když hostitelská země to po svých hostech nevyžaduje: Znalost jazyka a historie, znalost a dodržování zákonů. Jenže ona to po nich nechce, a dokonce ani ona sama je nezachovává!!! Francie nebude zdobit na veřejnosti stromečky, aby se neurazili muslimové!
To, že islám může mít agresivní podobu, víme. Může mít i přívětivou podobu. Ale pokud budou evropské země dále provozovat svou debilní politiku, pak nevím...

Západní politici se mocně buší v hrudě a zakazují nosit muslimkám šátky - místo aby zavřeli nebo vyhodili imámy, rozeštvávající tamní muslimy. Místo aby zavřeli švédské muslimy, vyhazují švédské židy. Rushdie se musí schovávat, a vyzyvatelé k jeho vraždě jsou placeni ze státních britských peněz, aby mohli šířit své "náboženství" - zabte odpadlíky. (Rushdie se přitom narodil v Indii, muslimem není a má britské občanství...)
A ten debil biskup Cantenburský ještě propaguje uzákonění šaríji pro muslimské komunity...

Místo, aby se řešily zásadní otázky, leze se do prdele Muammarovi Kaddáfímu - bude dovážet do Itálie kapalný plyn produktovodem na dně Středozemního moře. A Lybie bude na svém území stavět koncentráky pro utečence ze subsaharské Afriky, aby se nemusely stavět v Itálii a jinde v Evropě...Synáček Kaddáfí si smí mučit svou služebnou ve Švýcarsku - a Švýcarsko se má omlouvat, že sadistického synáčka vyšetřovali jeho policajti? Na jedné straně se bude ustupovat diktátorům a imámům - a na druhou stranu se budou vyhánět popeláři?

Podlézavost vůči východním mocipánům se Evropě vymstí. Tak dlouho se budeme lísat, až v Evropě vypuknou etnické bouře a "občanské" války...

A odserou to normální lidi................ I muslimové jsou totiž povětšinou taky normální lidi! Mohou být...

Větší vlastenec řekl(a)...

Ó Velký Šamane, vždyť to jsou jen reprízy !

Ano, 30 případů, Plechová kavalérie atd. jsou skvělá díla, ale my přece potřebujeme ideově správný seriál ZE SOUČASNOSTI !
Jistě, vzhledem k současné politické situaci je jasné, že televizní seriály ze současnosti budou vytvořeny v budoucnosti, v lepších časech po konečné porážce kapitalismu a demokracie.
Takže vlastně půjde o seriály z nedávné minulosti.

Jaké tématické okruhy budou zobrazeny těmito vrcholy českého umění ?
Nejvýznamnější seriály "Temno" (asi 15 dílů) a něj navazující "Úsvit (cca 15 - 20 dílů) a "Je jasný den!" (asi 10 dílů) sklenou monumentální oblouk od vyvrcholení našeho boje proti kontrarevoluci v ranných letech sedmdesátých, přes nástup zrádce Gorbačova a dočasný ústup socialismu až po znovuzrození Ruska pod vedením s.Putina a návrat spravedlivého společenského zřízení do naší těžce zřízené vlasti.
Zobrazí plasticky všechny ty temné roky po prohraném listopadu, neleninský ústup tehdejšího vedení Strany, rozchvácení národního bohatství, nezaměstnanost, sociální nejistotu, bídu, národnostní útlak. Ano, plíživému návratu německých okupantů do nejvýznamnějších pozic v naší vlasti bude věnována NÁLEŽITÁ pozornost.
Závěrečná část triptychu bude věnována národnímu obrození pod vedením ing.Jiřího Paroubka a jeho spolubojovníků. Zobrazí vítězství i pády, zachytí okamžiky triumfu i porážky, citlivě ukáže Předsedovo neokázalé, proteplené lidství.
Poslední díly budou navýsost uměleckým zpracováním vítězství pracujícího lidu nad tyrany a zrádci všemi. Pokud se vše podaří, tak gejzíry radosti našeho lidu budou doslova stříkat z televizních obrazovek.

*******************************************************

Ale budou samozřejmě i méně ambiciózní seriály. Např. "Penzion Cimrfraj". Začne v prvních měsících r.1990, kdy se mladý a sympatický, leč naivní muž, pocházející z málo pokrokové rodiny, po hlavě vrhne do tzv. podnikání.
Svůj rodinný domek (seriál se odehrává převážně v západním pohraničí naší vlasti) přebuduje, přes protesty své mladé a sympatické, leč málo iniciativní manželky, na penzion.

Po různých peripetiích a krizích (okradou ho velkopodnikatelé, manželka jej opustí, jejich jediného potomka si odvede sebou) se již již zdá, že dosáhl svého cíle, že se vymanil z dluhů. Jenže v okamžiku, kdy investuje všechny úspory do rekonstrukce penzionu, přijde poslední rána : pravicová vláda slíbí, ústy ministra zahraničí Trautenberka (velmi špatně česky hovořící feudál s vypoulenýma očima, habsburskými rty a obrovským knírem) slíbí Němcům vrácení "jejich" majetků.

Ukáže se, že dům našeho smutného hrdiny též "patřil" zrádcům buržoasní ČSR. Tehdy se v osudem smýkaném mužovi probudí duch Žižkův. Než by svůj penzion vydal Němcům, raději jej zapálí, a prchá na Východ.

Poslední díl seriálu bude v podstatě shrnutím převratných událostí těsně před návratem lásky a štěstí do naší vlasti : lidové bouře proti drahotě, hladu a bídě, rychle přerůstající pod vedením našich Stran v povstání. Němci, Američané a sionisti masakrují náš lid, leč z Východu přichází na pomoc nepřemožitelná Armáda Ruské federace.

Předposlední obraz : vyčerpaná bývalá manželka hlavního hrdiny vleče v jedné ruce kufr a v druhé dítě, potácí se mezi troskami kdysi kvetoucí vesnice, když tu náhle u ní zastavuje šeříky ověnčený ruský tank, z něj seskakuje voják se samopalem - je to náš hrdina, vyrostlý v HRDINU !
Poslední obraz : Šťastná rodina, opět spolu, se hrdě dívá na obnovený domek. V pozadí se ještě pohybují řemeslníci, nakládají na auto nářadí a do kontejneru stavební suť. Jeden z nich zavolá : "Soudruhu, co s tímhle ?", a ukáže na špinavou a ohořelou desku s nápisem ZIMMER FREI.
"Na smetiště !", volá náš hrdina, a láskyplně obejme svoje láskyplně se tvářící ženu a smějícího se synka.


V době budování socialismu vedoucí myšlenkou a ideologií spisovatelovou nejen může být, nýbrž musí být socialismus. A jeho realismus musí být socialistický realismus ! (Z.Nejedlý, 1949) ***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Šamane,
uvažujme o věcech racionálně. Imigrace z Afriky a z Azie se týká celé Evropy, všech států Unie, Itálie je jen prvním krokem vstupu, odtud se pak ilegální imigranti bez dokumentů a povolení k pobytu rozlézají po celém kontinentu. To, že máte malo imigrantů závisí také od toho, že po dva roky se Itálii daří ve spolupráci s Lybií a s darebákem Kaddafim tuto imigraci brzdit. O celé věci, o osudech uprchlíků ze subsahariální Afriky měla už Itálie různé diskuze s UNHCR (Vysoký komisariát pro imigraci OSN). Fakt je, že o osud imigrantů by se měl starat právě tento komisariát a pak organizmy Unie. UNHCR by měl zřídit a řídit sběrné tábory pro imigranty v zemích původu a tam vyřizovat jejich žádosti, zjišťovat, zda jde o politické uprchlíky nebo lidi, kteří jdou do Evropy za prací. EU by pak měla zavést přísnou kontrolu hranic Unie prostřednictvím Frontexu a provádět výběr imigrantů, jak sama stanovila, na mimoevropském území . Jenže žádná z těch různých humanitárních organizací se o nic nestará a jen kritizuje. Má se stát ostrovní Itálie jedním velkým sběrným táborem pro všechny bez rozdílu, legální, nelegální uprchlíky, dobrodruhy, nebo i zločince, protože příslušné mezinárodní organizmy na to kašlou nebo nejsou schopny něco udělat?
Děkujeme pěkně.
Ono se to pěkně mluví, když člověk nemusí dávat alarm na okna a dveře, když občané nemusí organizovat noční hlídky, když se ženské mohou po setmění vydat samy ven z domu bez obavy, že je nějaký marokánec znásilní nebo zabije.
Podobné dohody jako Itálie se severofrickými státy má i Španělsko. Pohoršujete se i nad tím?
Nakonec Lybie je nyní členem Rady bezpečnosti OSN. Proč se tam dostala, když narušuje základní lidská práva?
Ilegální imigraci do Evropy provádějí zločinecké organizace obchodníků s lidským masem, kteří si nechají za tu skořápku, na kterou se uprchlíci nalodí, draze zaplatit. To je známo již po léta, Itálie na to mnohokrát poukazovala, ale nikdy žádná mezinárodní organizace nic neučinila, aby tuto činnost stíhala.
Takže, vážený, proč se této iniciativy nechopí na př. Česká republika?

informace řekl(a)...

Jen aby vám pak z těch obrazovek nevytryskl Eyjafjallajkull!
Hoho, ho!

Harpyje řekl(a)...

Jaké představy o fungování západních demokracií ( k nimž se údajně cítí příslušná i Česká republika ) proboha, máte, Šamane? Jakou absolutní moc přisuzujete "západním politikům"?

"Západní politici se mocně buší v hrudě a zakazují nosit muslimkám šátky - místo aby zavřeli nebo vyhodili imámy..."?!

Vše, co se týká omezení lidských práv, může řešit pouze suverén, buďto v zastoupení, nebo v referendu, podle státního uspořádání. "Politici" určitě ne.

Pedro řekl(a)...

Italská tajná služba předem informovala Kaddáfiho o náletu, který nařídil president Reagan. Kaddáfi tu noc spal ve stanu v poušti. Američané přesně vybombardovali určené cíle (ministerstvo obrany, generální štáb, velitelství rozvědky atd.). Tu spoušť v Tripolisu - rozbité obytné domy - kterou ukazovala média, způsobily sovětské protiletadlové SAMy, vystřelené do vzduchu až po odletu Američanů a bez nastavené samodestrukce, když popadaly zpátky do města. Druhý den vystoupil Kaddáfi v libyjské TV, v civilním obleku, nikoliv v uniformě jako doposud a vykládal, že vždy byl přítelem USA.

informace řekl(a)...

Já jsem měla na mysli případ havarie italského dopravního letadla, kterí se zřítilo do moře 27. června 1980, blízko ostrova Ustica, když letělo z Bologně do Palerma. O příčinách se pátralo léta, ale dosud k ničemu definitivnímu nedošli. Jednou z verzí je, že letadlo srazila raketa z americké lodi, která tam prováděla manévry. Raketa byla určena letadlu Keddafiho, který letěl do Evropy, ale letadlo krátce před havarií italského letadla prudce otočilo směrem k Maltě. Prý to učinilo na varování jednoho vysokého důstojníka italských tajných služeb. A tak to prý odnesla italská Itavia. O vyšetřování případu píše dost podrobně Wikipedie.
http://it.wikipedia.org/wiki/Strage_di_Ustica

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

ptáte se, jaké představy o fungování západních demokracií má Velký Šaman. Inu, podle jeho vlastních slov můžeme poznat, že zdravé české.

My roduvěrní Češi, my opravdoví vlastenci víme svoje : tzv. západní demokracie jsou ve skutečnosti tyranie, kde hrstka velkoburžoustů ovládá pracující masy pomocí ozbrojeného utlačovatelského aparátu, masmédií a koupených politiků.
Tito politici jsou neschopní a zbabělí, neboť "místo aby zavřeli nebo vyhodili imámy, rozeštvávající tamní muslimy", tak "se mocně buší v hrudě a zakazují nosit muslimkám šátky".
Dokonce ani nechtějí "stavět v Itálii a jinde v Evropě" koncentrační tábory "pro utečence ze subsaharské Afriky". Je to vůbec možné, taková krátkozrakost a zbabělost ?!?

Prostě - díky Leninu, že nejsme součástí toho úpadkového Západu, té dekadentní euroamerické civilizace.

*******************************************************

My Slovani jsme jiní než přepychem a zahálkou změkčilí "Zápaďáci", kteří se pořád někomu omlouvají, za něco, co stalo před staletími.
My jsme svoji reconquistu úspěšně završili před pouhými 65 lety, jsme na ni hrdí, a jsme připraveni ji kdykoli opakovat.

A naši starší ruští bratři dokázali, že to jde, že lze čelit agresivním Muslimům *) : svoji chybu (zrádce Jelcin dovolil Čečencům vyhlásit nezávislost) téměř dokonale napravili. A až přijde nový Jermolov **), až budou opět provedena nezbytná opatření s.Stalina, otázka Muslimů v Rusku bude konečně vyřešena. ***)



Z východu světlo, z Východu svoboda !***Volte ČSSD a KSČM !

-----------------------------------------------------------------

*) Není Muslim jako Muslim. Muslim, bojující s námi proti Západu je dobrý, Muslim bojující proti ruským osvoboditelům je špatný a hloupý

**) Смирись, Кавказ: идет Ермолов!" А.С. Пушкин
А.С. Пушкин писал Ермолову : "Подвиги Ваши - достояние Отечества, и Ваша слава принадлежит России".

***) Až příliš humánní odsun Čečenců : http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Pyotr_Nikolayevich_Gruzinsky_-_The_mountaineers_leave_the_aul.jpg

informace řekl(a)...

Šamane,
ještě něco k Vašemu "místo aby zavřeli nebo vyhodili imámy, rozeštvávající tamní muslimy". Situace není tak jasná a jednoznačná, jak se Vám jeví. Každá země EU má své zákony na regulaci přistěhovalectví. V Itálii platí zákon Bossi-Fini z r. 2002. Ten předvídá, že nelegální přistěhovalec má být vyhoštěn administrativní cestou rozhodnutím Prefekta provincie a to jestliže má ilegál dokumenty s sebou. V opačném případě je poslán do identifikačního tábora, kde má být zjištěna jeho identita a pak vyhoštěn. Přistěhovalec se může proti výnosu prefekta odvolat k soudu a ten teprve rozhodne. A také se stává, že soudce výnos prefekta zruší, když se na příklad jedná o vyhoštění do země, která nezaručuje základní lidská práva. To je případ 4 tuniských přistěhovalců, kterým bylo prokázáno napojení na muslimské teroristické organizace, praní peněz, organizování ilegální imigrace a další přečiny. Proti jejich vyhoštění se vyslovil kasační soud s odůvodněním, že v Tunisu se praktikuje mučení a že tam pro vyhoštěné nejsou zajištěna lidská práva. Italský soud se odvolal na Evropskou konvenci na ochranu lidských práv z r. 1955, na konvenci OSN proti mučení, na Mezinárodní smlouvu o lidských a občanských právech z r. 1977 ( la Convenzione europea dei diritti dell’uomo, (resa esecutiva con L. n. 848/1955), la Convenzione delle Nazioni Unite contro la tortura (resa esecutiva con L. n. 489/1988) e il Patto Internazionale sui diritti civili e politici (reso esecutivo con L. n. 881/1977)). Kasační soud s odvoláním na tyto dohody cituje ve svém rozhodnutí, že cizí občané nemohou být vyhoštění do země, kde mohou být "oggetto di persecuzione per motivi di razza, di sesso, di lingua, di cittadinanza, di religione, di opinioni politiche, di condizioni personali o sociali" (předmětem persekuce z důvodů rasy, pohlaví, jazyka, občanství, náboženství, politických názorů, osobních nebo sociálních podmínek). Takže ti čtyři byli sice odsouzeni za trestnou činnost, ale budou si trest odpykávat v Itálii. Italské žaláře praskají pro nadměrný počet vězňů. Imigranti činí 38-40 osazenstva.
Itáli vyhostila několik imámů a to administrativní cestou, ale to je možné jen na základě nesporných důkazů o jejich trestné činnosti, které policie sebrala po dlouhém pátrání. Jinak se zase odvolají k soudu.
Itálie má dost přísné normy na regulaci přistěhovalectví ve srovnání s jinými zeměmi EU, ale přesto řeší problémy pomalu a ne dost účinně, pobyt nelegálních přistěhovalců se prodlužuje ve sběrných táborech měsíce, dokud není zjištěna jejich identita. A při tom ještě naráží na mezinárodní dohody a pravidla.
http://www.mondogiuridico.com/index.php?option=com_content&view=article&id=235:no-allespulsione-verso-la-tunisia-lesecuzione-della-misura-violerebbe-la-cedu&catid=40:giurisprudenza&Itemid=56
A na humanitarni solidaritu soudcu.

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánové
Od roku 1966 až do roku 2001 jsem byl computer programmer a později computer system analyst různých computer systems v různých firmách různých zemích. Při této práci jsem se naučil analyzovat věci a jevy okolo sebe, a později i sebe samého.
Od roku 2001 jsem v tak zvaném důchodu, mám dostatek peněz, žiji sám ve vile v tak zvaně slušné to je bohaté čtvrti, nemám problemy s přibuznými, a hlavně jsem si plně uvědomil že za své různé pocity a reakce mohu sám, a neobviňuji z toho své okolí.

Mám spoustu času číst různé noviny psané v různých řečech, a hlavně dlouho přemýšlet proč / co / a jak nějaký novinář / spisovatel / politik / nějaká známa autorita / atd něco řekl anebo napsal
Nabyl jsem přesvědčení, že když má někdo rád holky bude o nich básnit, a nenechá se zvyklat žádnými z jeho hlediska špatnými zprávami. Když někdo má rád vdolky tak bude o nich básnit a nenechá se zvyklat žádnámi z jeho hlediska špatnými zprávami.
A lidé majíci rádi holky se spojují s lidmi taktéž majícími rádi holky a ne vdolky. A lidé majíci rádi vdolky se spojují s lidmi taktéž majícimi rádi vdolky a ne holky.
A těch holek a vdolků je je velice mnoho a to různých forem. A tím je také velice mnoho různých spolků jejichž členové se mezi sebou hádají o tom jak je jejich forma holek anebo vdolků ta jediná správná, a jak jsou ostatní formy špatné. A dokazují správnost té své formy různými dokumenty. A nechtějí připustit dokumenty které o správnosti té jejich formy pochybují, a vyzdvihují dokonce formu jinou.

A tak si členové různých spolků nadávají, obviňují se z různých anti-forem anebo pro-forem, a dokonce se proto zabíjejí. A to vše vysvětlují bojem za pravdu /svobodu / demokracii / spravedlnost / víru / atd. A když nějaký ten spolek se stane politicky a hospodářsky mocným tak je dokonce schopen i vyvolat válku s miliony mrtvých a zničených kontinentů.

A to vše dělají členové jednoho z mnoha živočišných druhů této Země, druhu který sám sobě dál velmi honosné kméno Homo Sapiens.
Hledajíci

Otče náš,
jenž jsi na nebesích,
posvěť se jméno tvé.
Přijď království tvé.
Buď vůle tvá, jako v nebi,
tak i na zemi.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes.
A odpusť nám naše viny,
jako i my odpouštíme našim viníkům.
A neuveď nás v pokušení,
ale zbav nás od zlého.
Amen.

Hloubající řekl(a)...

A co když má zas někdo rád povidla? Třeba na ty vdolky.

Nenacházející řekl(a)...

Je dobře, že se nenecháte zvyklat. Ještě lepší by ovšem bylo, kdybyste se nenechal zviklat.

Hloubající řekl(a)...

Je vidět, že jste počítačový programátor a analytik informačních systémů. Převzal jste od nich i binární systém. Holky - vdolky. Tertium non datur.

Větší vlastenec řekl(a)...

Poslyšte, tedy vlastně počtěte, vážení vlastenci a vážené vlastenky, ten "Hledajíci" - to je entita mého gusta.

Vážně - když si úplně všechny lidi rozdělíme do DVOU protikladných skupin (přívrženci holek X přívrženci vdolků, resp. našinci X ti ostatní), tak máme NESMÍRNĚ zjednodušenou práci.
Prostě : Kdo nejde s námi, jde proti nám.
Prostě : 1-0

Anoanoano !

Vždy v historii jsme takové "Hledajíci" dokázali přivinout na svou hruď (stav "1"), a pokud jsme zjistili, že si na hrudi omylem hřejeme hady, tak stačilo je převést do stavu "0".
Jak prosté.

V jednoduchosti je krása !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Obávám se, Vlastenče, že jste plody Hledajícího rozjímání špatně pochopil, nebo dokonce záměrně hrubě zjednodušil. Hledajícího koncepce nespočívá v antagonismu holka / vdolek, nýbrž stěžejní věta jeho příspěvku nám prozrazuje, že je tomu právě naopak: "...těch holek a vdolků je velice mnoho a to různých forem..." Ano! Každý z 5 miliard členů živočišného druhu Homo sapiens sapiens má, podle Hledajícího, svou individuální, subjektivní pravdu

Svou pravdu má ten, který háže kameny a plive na Židy. Svou pravdu má ten, který pokřikuje na homosexuály "ey, Du schwule Sau". Svou pravdu má ten, který háže zápalnou láhev do oken domu, obydleného cikánskou rodinou. Svou pravdu má i Mahmud Ahmadineřád, který chce vymazat Israel z mapy světa!
Všechno je relativní. Žádná všeobecně platná pravda neexistuje, pro členy druhu Homo sapiens sapiens neexistují žádná všobecně platná pravidla. Spravedlnost, jako ideál, i jako právo, je zbytečná. Boj za pravdu /svobodu / demokracii / spravedlnost / víru / atd. je nesmyslný, protože nerespektuje postulát 5 miliard subjektivních pravd, a nemorální, protože ho vedou ekonomicky zdatné společnosti.

Zato je ale nutné tolerovat veškeré projevy intolerance, protože ty jsou nejen výsledkem jedné z 5 miliard subjektivních pravd, ale také projevy ekonomicky méně zdatných individuí / společností, což jim v očích mnoha myslitelů dodává tu správnou morální legitimaci. Takový somálský pirát, například, jedná z ekonomické nutnosti, aby uživil své děti, své ženy, svůj klan. Zatímco americký imperialista přepadá cizí země, aby se zmocnil jejich nerostného bohatství. Talibán, popravující sedmiletého hocha, který se provinil špionáží pro vládu, má nejen svou individuální, subjektivní pravdu, ale tato poprava je i morálně ospravedlnitelná, protože špionáž je v každé zemi trestný čin. Na druhé straně nemá sionistická entita žádnou pravdu, ani subjektivní, ani objektivní, natož právo, držet ve svých žalářích nezletilé Palestince, kteří se provinili pouze tím, že chtěli vykonat bohulibý čin sebeobětování.

V jednoduchosti je sice krása, ano, ale Hledajícího úvahy o pěti miliardách subjektivních pravd jsou krásné i navzdory své složitosti.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

jak dobře víte, jsem jen prostý, neučený člověk. Takže se s Vámi nemohu přít o výklad myšlenek Hledajícího.
Prostě - ve svém z definice subjektivním náhledu jsem z jeho vývodů vyvodil jednoznačné přitakání našemu pokrokovému levicovému vidění světa.

*******************************************************

Konečně, i z Vašeho předposledního odstavce vyplývá, že přes všechnu složitost světa a různost individuálních východisek se nakonec rozhodujeme mezi dvěma možnostmi; např. sionisty podpořit/odsoudit.
(Záměrně neuvádím třetí možnost, t.j. snahu o tzv. neutralitu; jistě nemusím vysvětlovat proč.)

Mimochodem - s Vaším předposledním odstavcem musí (MUSÍ !) souhlasit každý pokrokový člověk.

*******************************************************

Při této příležitosti bych rád všechny opravdové české vlastence a vlastenky upozornil na jistou zdánlivou maličkost.
V popisu vyobrazení (až příliš) humánního odsunu Čečenců (viz výše) čteme :
English: The mountaineers leave the aul
Русский: Оставление горцами аула при приближении русских войск

Tak je nutno VŽDY informovat zahraničí i o našem humánním odsunu našich národních škůdců.


Pravda vítězí !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen na ilustraci - podívejte se, jak děsivě zacházejí sionisti s ubohými palestinskými dětmi :
http://www.youtube.com/watch?v=VwijDBpxmYg

Po pravdě řečeno, nechápu, proč naši palestinští soudruzi v tomto případě nezajistili Pás Mučedníků Islámu proti neoprávněnému (to jest každému) sejmutí. Vždyť to přece není technicky složité.

A náš malý spojenec v boji proti prohnilému Západu si už mohl užívat se všemi těmi pannami.
Inu, šlendrián se nevyplácí.

Harpyje řekl(a)...

Myslím, Vlastenče, že k pochopení Hledajícího Weltanschauung stačí, abyste si přečetl odpovídající pasáže, týkající se výroků kuchaře okultisty Jurajdy, v civilu redaktora a majitele okultistického časopisu pro věci záhrobní.

Co je "aul"?

Větší vlastenec řekl(a)...

Aul : http://en.wikipedia.org/wiki/Aul

Harpyje řekl(a)...

Díky! Man lernt nie aus.
Znáte názory pana doktora Kamau Kambona na řešení bílé otázky? Takové názory taky nesmíme zatracovat, protože je to jen jedna z 5 .... blabla

Harpyje řekl(a)...

Tak Hunové pokořili hrdý Albion. :-)))

informace řekl(a)...

Filosofický systém Hledajícícho
Mohli bychom to nazvat i selhání pokusu o aplikaci binárního systému na genus Homo sapiens sapiens.
Hledající vychází z opozice 1-0, milovníci holek versus milovníci vdolků, ale téměř současně si uvědomuje, že každá z obou množin může mít neurčité nebo nekonečné množství podmnožin. Tyto podmnožiny se pak kombinují v různých vzájemných vztazích, buď konfliktních nebo spojeneckých nebo neutrálních. Zde již opozice 1-0 nestačí k postižení možných kombinací. A tak mu nezbývá než smutná defetistická konstatace, že toto dělení vede k chaosu a ne binárnímu pořádku počítače: "A tak si členové různých spolků nadávají, obviňují se z různých anti-forem anebo pro-forem, a dokonce se proto zabíjejí."
Pří tom si neuvědomuje, že již jeho přístup má původní chybu v opozici milovníků prosté kuchyně milovníkům krásného pohlaví. Někdo se rád nažere, ale to mu nebrání, aby nepálil za ženskými.
K druhému extrému dochází pak Harpyje, když dovádí dělení množin do stadia atomového štěpení a postuluje, kolik hlav tolik rozumů a tolik subjektivních pravd. Cožpak neviděla v životě lebky docela prázdné nebo jen částečně plné, které jsou pak napouštěny nebo dolívány zvenčí?
Jedině Větší vlastenec trefil hřebík na hlavičku, když konstatuje, že opozice 1-0 je realistický pohled na společnost ze strany komunistického funkcionáře. "Kdo nejde s námi, jde proti nám."
Tak tedy pozor na programátory a analytiky informačních systémů, když se dají do filozofování. Mohou jen způsobit ještě větší chaos v pohledu na světové dění než ten, který je dán přírodním dělením na prázdné, poloprázdné a poloplné lebeční schránky.

Šaman řekl(a)...

Vážně - když si úplně všechny lidi rozdělíme do DVOU protikladných skupin (přívrženci holek X přívrženci vdolků, resp. našinci X ti ostatní), tak máme NESMÍRNĚ zjednodušenou práci. Ale to dělá právě Vv!

Třeba - každý, kdo považuje poválečný odsun Němců za legitimní, je komunista a povolává do naší země sovětská vojska...

Harpyje řekl(a)...

Nejásejte předčasně:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A091008_000633_p_spolecnost_wag&vlakno=35703728

informace řekl(a)...

Hledající našel zrno a tak to rozhlašuje hlasitým kdákáním slepicím, aby ho obdivovaly.
Já se jenom ptám, jak to zařadit do jeho (ne)binárního systému.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

děkuji Vám jménem všech vlastenců, všeho našeho lidu. Závadný příspěvek "Hledajícího" budeme řešit po Stranické linii.

Zrádný emigrant "Hledající" napsal ve svém provokačním upozornění na jistou odpornou publikaci mimo jiné : "Němci o tom (o svých válečných i předválečných zločinech – pozn.V.v.) uvažují již přes 60 let. Češi o činech ´českých vlastenců´ neuvažují, byly to sice činy bestiálních hovad, ale českých."

HNUS !

Tzv. "Černá kniha minulosti", kterou v (sudeto)německém žoldu sesmolili vlastizrádci Zbyněk Ludvík a Václav Bureš, je odporný spisek, vydávající akty národní a třídní spravedlnosti (resp. spontánní výbuchy lidového hněvu) za "zločiny".
Stačí si přečíst následující dvě věty :
"tato kniha se nedoporučuje bývalým kolaborantům s bolševismem z Národní fronty a soudruhům. Mohla by u nich vyvolat emoce dle zásady: Pro pravdu se lidé zlobí nejvíce."

DVOJNÁSOBNÝ HNUS !

Alespoň je jasné, kdo byli ti "slavní" "političtí" (sic !) vězňové z údobí budování našeho slovanského státu. Byli to sprostí zločinci, pomlouvající naši vlast v cizině, připravující návrat předúnorových i předkvětnových poměrů. Zločinci, kteří chtěli zrušit dekrety presidenta republiky o odsunu a znárodnění.

Při této příležitosti si neodpustím opět poznamenat, že naše největší chyba z let 1945 až 1989 byla PŘÍLIŠNÁ SHOVÍVAVOST.
Kdybychom postupovali principiálně leninsky, jako naši dvojnásobní osvoboditelé, tak jsme dnes nemuseli mít problémy s Havlem, Schwarzenbergem, všelijakými těmi restituenty a jinými Němci.

Budiž nám to poučením do brzké budoucnosti, do dob po našem opětovném vítězství.


Edvard Beneš se zasloužil o socialistický stát.*** Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak ještě jednou, Ó Velký Šamane, neb repetitio est mater studiorum.

Jistě existují i jedinci české národnosti, kteří souhlasí s humánním odsunem a humánním znárodněním, ale přitom NEPOVOLÁVAJÍ do naší vlasti sovětská (resp. ruská) vojska.
Opravdu VĚŘÍM v existenci takových osob; kdybyste věděl, s kým vším už jsem musel ve svém životě mluvit ...

Ale Vy, jako inteligentní člověk, si jistě uvědomujete, že bez osvobození naší vlasti Sovětskou armádou by možná došlo k nějakému "divokému" odsunu, ale ne k plánovitému vysídlení více než 2 miliónů osob.
Jistě si uvědomujete, že pokud by naši vlast na konci války obsadila US Army, tak by zavádění dekretů presidenta republiky naráželo na mnohem silnější odpor pravice; není vyloučeno, že některé dodnes platné dekrety by vůbec nevznikly.
Co by to znamenalo pro naši vlast, snad nemusím rozvádět. Stačí se podívat na evropské země, které byly obsazeny americkou soldateskou, a proto neprovedly humánní odsun a humánní znárodnění.
Prostě - žalno pohledět.

Zkrátka - až pravičáci, Schwarzenberg, Havel (prostřednictvím Vondry), možná i Nečas, odhalí svoje ledví, až se přes naše hranice povalí hordy zvlčilých zabijáků Bundeswehru, rád i Vy podepíšete zvací dopis.


Mimochodem - o vlastenectví s.generála Ludvíka Svobody doufám nepochybujete. O jeho odhodlání ubránit samostatnost naší vlasti proti Němcům (a Američanům) i za cenu použití jaderných zbraní na NAŠEM území snad taky ne.
(viz např. http://relax.lidovky.cz/ln-serialy.asp?c=A080822_143053_ln-specialy_mel)


Jen zůstane-li naše pohraničí české, zůstane českou i celá naše vlast !***Volte ČSSD a KSČM !

Šaman řekl(a)...

Repetitio est mater studiorum:

Transfer německé menšiny z ČSR a Polska byl výsledkem Postupimských dohod, kde jistí Američané také fungovali.

Odsun byl věcí CELÉ spojenecké koalice, samotný Beneš by ho nemohl provést. Byl prováděn za amerického souhlasu a americké spolupráce.
Němci byli odsouváni jak do sovětské okupační zóny, tak, a to většinou, i do AMERICKÉ okupační zóny.

informace řekl(a)...

"Zalistovala" jsem si zase na webu při hledání literatury o nových českých dějinách a zůstala jsem ohromená. Revize českých dějin opravdu pokračuje na plnou páru.
Vždyť vy byste tu vůbec neměli být na mapě Evropy. První republika vznikla díky lžím a klamným slibům o budoucím demokratickém uspořádání státu. A to nejen Beneše, ale i Masaryka. Zanikla plnoprávně, protože sliby nebyly dodrženy a bylo tak zapotřebí odstranit utlačování a persekuci německé menšiny a zajistit tak mír Evropě.
Druhá republika vyrůstá na násilí, páchaném na nevinném německém obyvatelstvu, násilí schvalovaném ba dokonce vyprovokovaném prezidentem Benešem, které vrcholí tragickým odsunem a masakrem německého obyvatelstva. Prý situace v Čechách a na Moravě v prvních poválečných dnech byla horší jak na Ukrajině při útěku Němců. A to byla jen předehra k připravovanému puči v 48 r. I za ten může E. Beneš.
Čtu a žasnu. Umělá extrapolace dokumentů a prohlášení politiků z kontextu, umělecká koláž do nových souvislotí podle předem vyrobených tézí.
A nepíší to jen revizionisti SL, ale i někteří mladí historici třeba američtí, kteří pak v úvodu děkují německo sudetským revizionistům za laskavou pomoc a vedení.
Neměli byste se, Češi, vůbec zamyslet nad tím, že český stát byl a je historickým absurdem, ne-li do nebe vedoucí nespravedlností?
A kát se anebo spáchat historické harakiri?

STK řekl(a)...

Inu, jako stát (národ) jsme malí, každý si na nás troufne a nám už zbývá jenom ta (s prominutím) "česká vychcanost". Síly není a bít se do krve uprostřed Evropy je t.č. stejně tak nějak mimo mísu.
Možná proto tak dobře rozumím postoji Izraele. Ten to má ještě horší - u nás aspoň nevybuchují v kavárnách sudetští sebevrazi a z Němec na nás neposílají létající roury značky Kásam. A v naší kotlince už tu žijeme prokazatelně hodně dlouho.
Ale na druhou stranu nemáme žádný precedens jako má Izrael - vyhranou šestidenní válku. (Tedy: měli jsme válku sedmidenní (o Těšínsko), ale to už je dávno.) Takže se v Deutschlandu vymýšlejí spiklenecké teorie o minulosti s marnou nadějí, že ten, kdo ovládne minulost, ovládne i budoucnost. I prd, velebnosti.
Těch alternativních teorií je totiž poslední dobou tolik, že je není třeba brát příliš vážně: Apollo 11, 11. září, konec světa v roce 2012, Mars velký jako Měsíc letos (a taky loni a předloni) v létě atd., atp.

Můj děda (*1896), který mi zhatil víru v Boha tím, že mi vysvětlil Vesmír, například bez problémů bral na vědomí vše nové. Sputnik, Gagarin - to všechno bylo O.K. Ale výlet Apolla 11 na Měsíc už nezkousl. Tam se mu prostě představivost vzpříčila a prohlásil to za podvrh, filmový či televizní trik a basta. Byl jedním z prvních "alternativců", ale pevnou víru v to, že je to podvod si podržel až do konce svého života... ;-)
- - -
Nic jiného než vyčůranost nám tedy nezbývá. Zkoušeli jsme se přece přimknou "k velikému tomu tam dubisku" a všichni víme, jak to dopadlo. Jak by to dopadlo, kdybychom se ještě více přimkli k "Emerice" by určitě lépe než já vysvětlil V.Vlastenec, o Pangermáské Říši ani nemluvě.
- - -
Ad pověstná česká xenofobie: Jinde jsou problémy, u nás je s vyznavači učení Mohamedova problémů minimum - i když se chlapci v Brně snaží převelice nějaké vyrobit. Ale Čecháček z principu nedůvěřuje, shání reference a navíc umí zorganizovat naprosto dokonalé úřednické kolečko - takže např. mešita ani minaret v Orlové stát nebude. Investor z Emirátů prostě ztratil trpělivost.

A to vše bez jediného výstřelu!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano. Ano ! ANO !!!

Ó Velký Šamane, děkuji. Nezklamal jste mne. Taková má být řeč každého opravdového českého vlastence (mám na mysli Váš příspěvek z 28. června 2010 8:26).

Snad bych jen upřesnil, že Američani nesou PLNOU ODPOVĚDNOST za všechny excesy, ke kterým během humánního odsunu nevyhnutelně muselo dojít. Prostě - my za to nemůžeme (za odsun), nicméně jsme za něj hrdí.
A kdo tvrdí něco jiného, tak je Němec, nebo německý agent.
Ne náhodou jsou v nejvýznamnějším českém dokumentu 20.století, v "Poučení z krizového vývoje", přímo jmenováni dva němečtí agenti, kteří zpochybňovali nejen humánnost odsunu, ale i jeho oprávněnost. *)

*******************************************************

Ještě maličkost : Po našem opětovném vítězství budeme opět nuceni přepsat všechny učebnice dějepisu i odborné publikace. Příslušné místo bude vypadat zhruba takto :
"Po vítězství nad hitlerovskými fašisty se Spojenci sešli v zámku v Postupimi, nedaleko Berlína. Pod vedením moudrého Stalina rozhodli o změnách Evropy, které měly zaručit trvalý mír. Jednou z těchto změn byl přesun Němců ze všech okupovaných zemí zpět do Německa. Český národ s těmito změnami souhlasil, a brzy po zveřejnění Postupimských dohod začal připravovat humánní odsun brutálních Němců."


Kdo řídí minulost, řídí i budoucnost. Kdo řídí současnost, řídí minulost.***Volte ČSSD a KSČM !

-----------------------------------------------------------------------

*) "Zakladateli KAN byli kromě I. Svitáka spisovatel V. Havel a prof. V. Černý, který měl těsné spojení s poúnorovou emigrací."

Harpyje řekl(a)...

"Inu, jako stát (národ) jsme malí, každý si na nás troufne a nám už zbývá jenom ta (s prominutím) "česká vychcanost"."

FUJ!

Jsme slabí, malí – Dosti těchto řečí!
Jen kdo tak zoufá, sláb a malý jest.
...
Sláb jenom ten, kdo ztratil v sebe víru,
a malým ten, kdo zná jen malý cíl.

informace řekl(a)...

O malých státech
Minulý týden byl na oficielní návštěvě v Izraeli předseda italského senátu Fini za doprovodu prezidenta italských židovských komunit. Setkal se tam s prezidentem Peresem, který velice ocenil tento projev solidarity. Fini ve svém projevu prohlásil, že Izrael je jediným demokratickým státem na Středním východě, který jediný respektuje lidská práva. O italské židovské obci prohlásil, že Italové a Židi žili spolu odevždy, až na smutnou dobu rasistických zákonů, jako bratři v přátelském poměru.
Malé státy potřebují morální podporu, když je ohrožena jejich existence.
Fini se vyslovil také o propuštění izraelského vojáka, vězněného Hamasem.
Fini se pokoušel také urovnat vztahy s Tureckem.
http://www.generazioneitalia.it/2010/06/28/fini-a-gerusalemme-la-sicurezza-di-israele-e-il-problema-con-la-p-maiuscola/

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

Váš jemnocit pobouřilo ono expresivní slovo, že ? Inu to víte, když se člověk dlouhodobě stýká s umělci, tak se někdy prostě vyjadřuje jako dlaždič.

Ale jinak - meritum věci je přece správné. Copak si můžeme dovolit pozvednout zbraň proti přesile, jako nějací Poláci nebo sionisti ?
Že husiti mlátili cepem po hlavě celý tehdejší (křesťanský) svět ? No to je sice pravda, ale nezapomínejte prosím, že nám tehdy hodně pomohli naši spolubojovníci proti církevnímu tmářství, statečný lid Turecka.

Ach, to byly časy ! V srdci Evropy ("světa") husiti, na jihovýchodě Turci, na východě Tataři a Velká Rus - pan papež se mohl uvztekat, a přece nic nezmohl. A to měl tehdy ještě SPOUSTU divizí !

Prostě - současné snahy Turecka o oslabení agresivního křesťanství a sionismu můžeme my Češi vnímat i jako oplátku tehdejší husitské vojenské pomoci tureckému lidu.

Navíc - buďme chytří (umělec by možná použil ono ošklivé slovo). Co když v našich končinách zvítězí nikoli socialismus, ale Islám ? Pak nám přijdou vhod naše zásluhy z minulosti, naše podpora lidu Palestiny.

Prostě - po přečtení učebnice Vlastivědy pro 3.ročník ZDŠ jsme sice ztratili víru v boha, ale neztratili jsme víru v Národ, ve Vlast a Vlastní osobu.


Malým ten, kdo má jen malý cíl !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Mýlíte se, Vlastenče. Co se mi z hloubky duše protiví, není forma kterou je tato ubohá filozofie popsaná, ale její obsah. Vyhlásit nezbytnost "vychcanosti" pro český národ je přímo skandálně hloupé a málokdy mě něco tak pohoršilo, jako tento výrok.
Vychcanost je negace slušnosti, charakteru, poctivosti, odpovědnosti. Vychcanost, jako synonym švejkoviny, je definován jako jednání při němž je popírán smysl každého řádu, disciplíny.
Pokud se někdo s těmito vlastnosti osobně identifikuje, prosím. Ale připisovat je celému národu je nebetyčná sprostota. Náš národ nesestává pouze ze Švejků.

Harpyje řekl(a)...

Dodatek:
jediná, mně známá, V "Deutschlandu" vymyšlená spiklenecká theorie je ta o Bielefeldském spiknutí. Naděje, že s její pomocí se někomu podaří ovládnout minulost a tím i budoucnost, je skutečně marná.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

k problému tzv. Bielefeldverschwörung : Proč by nemohlo jít o spiknutí CIA, Mossadu a mimozemšťanů ?
Znáte někoho z Bielefeldu ?
Byla jste někdy v Bielefeldu ?
Znáte někoho, kdo někdy byl v Bielefeldu ?


Pozor ! Nepřítel naslouchá !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

"ONI", Vlastenče, "ONI"!
Jména těch organizací nesmíte vyslovit, jinak po Vás půjdou!! Ani s Ashtarem Sheranem (kosmický strážce, krásný přítel, hrozný nepřítel!) si není radno zahrávat.
Konzultujte, prosím, http://www.bielefeldverschwoerung.de/
Znala jsem kdysi jednu osobu, která o sobě tvrdila, že pochází z B. Byl to jeden z největších idiotů a paskřivců, které jsem kdy potkala.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

do jisté míry máte pravdu. Ale prosím : Představte si, že by se CELÝ náš národ choval nevyurinovaně *). Jak by to s námi a s naší vlasti dopadlo, kdybychom se chovali např. jako Poláci (o sionistech *) ani nemluvě) ?

Jak známo, Poláci se protivili vůli Vůdce všeho německého lidu, předtím a potom i Vůdcům světového proletariátu. Stálo jim to zato, ty miliony mrtvých, zničená města včetně Varšavy atd. ?

My jsme ještě menší než Polsko, takže naše případné protivení se vůli mocných (= protivení se osudu) by přineslo představitelné důsledky : Ztrátu značné části obyvatelstva (možná více než 20%), zničení tisíců obcí, zpustošené celé kraje (především pohraničí), statisíce příslušníků elity národa v emigraci, celkový úpadek hospodářství i mravů a jiné nepředstavitelné škody. Škody, by napravovaly celé generace; dost možná škody NENAPRAVITELNÉ.
No že bychom se na tu fanfarónskou nevyurinovanost nevydefekovali *), že ano ?



To chce klid. (J.Švejk)***Volte ČSSD a KSČM !

---------------------------------------------------------------


*) Chci se prostě vyhnout některým slovům.

Harpyje řekl(a)...

"Jsme malí, jsme slabí, všichni nám ubližují..." Důsledek takové kolektivní hypochondrie není vyurinovanost, nýbrž resignace, fatalismus.
Resignace, fatalismus a deprese se skutečně zmocnila národa, když mu bylo znemožněno se bránit.
Myslím, že význam historických událostí na formaci "charakteru národa" bývá přeceňován a není ve skutečnosti nic jiného, než laciná výmluva. Z vychytralosti politika, který se zasloužil o stát, nelze usuzovat na charakter národa.
Představte si, že by sionističtí představitelé byli stejně vyurinovaní. Tak by už dávno žádný Israel neexistoval. Nebo by ani nebyl vznikl.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

výjimečně s Vámi nemohu plně souhlasit.

Malí a slabí jsme jen ve srovnání s těmi velkými a silnými; těm musíme ustoupit, před těmi se musíme k zemi sklonit, ruku jim políbit (Samozřejmě, rukypolíbení jen naznačíme, a v duchu jim do očí říkáme vzdorná a hrdá vlastenecká slova.)
Prostě - v konfrontaci s mocnými musíme počkat na přejití vichřic hněvu, resp. na osvobození našimi staršími ruskými bratry.

Ale když se setkáme s někým (momentálně) slabším, tak mu dokážeme ŘÁDNĚ šlápnout na krk, hlupákovi mizernému.

*******************************************************

A někdy se vzepřeme i těm mocným.Vzpomeňte si prosím, jak statečně a přitom elegantně si hrstka jen lehce ozbrojených českých vlastenců poradila s krvavými tyrany Slavatou a Martinicem, i s jejich zákeřným poskokem Fabriciem ( http://ao-institut.cz/texty/Ceske-dejiny/img/polyxena-z-lobkovic-poskytuje-utociste.jpg ).
A jak ještě statečněji bojovali čeští (a moravští) vlastenci na Bílé hoře, kde je přemohla jen obrovská přesila německých žoldáků a drtivá karteziánská logika ve službách katolického nepřítele. *)

*******************************************************

Považte prosím : Kdybyste měla pravdu, tak Vámi zmíněný politik (pres.E.Beneš, dej mu Lenin věčnou slávu) by byl naším národem nenáviděn, za znemožnění ozbrojené obrany naší vlasti proti fašistům. Jenže opak je pravdou : Vší náš lid pres.Beneše miluje. **)

S Vaším posledním odstavcem ovšem souhlasím 100%.



Nepřipusťme změny poválečného uspořádaní Evropy ! Německo musí zůstat rozdělené a Československo jednotné ! *** Volte ČSSD a KSČM !

-----------------------------------------------------------------

*) Viz např. :
http://books.google.cz/books?id=KfI8AAAAcAAJ&pg=PA22&lpg=PA22&dq=Descartes+dans+la+guerre+de+Trente+Ans&source=bl&ots=gXxMHijVK7&sig=nxBNHC0hikepKUPZzDoFWyMX3qM&hl=cs&ei=d7QrTNaNGMLzOdLflfkI&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CCAQ6AEwAg#v=onepage&q=Descartes%20dans%20la%20guerre%20de%20Trente%20Ans&f=false

**) Češi, kteří pres.Beneše nemilují, jsou odrodilci, mezi vší náš lid nepatřící.