úterý 8. června 2010

Odejděte z domova

Před šesti lety, přesně 6. června 2004, byl v Izraeli přijat plán na jednostranné stažení z pásma Gazy. Před pěti lety, přesněji v srpnu 2005, začalo stěhování a vystěhovávání Izraelců z jejich domovů. Ti občané Izraele, kteří odmítli dobrovolně odejít a nevzali si vládní finanční "kompenzace" do 15. srpna 2005, byli násilně vystěhováni vojáky své vlastní země. Tehdy jsem k tomu napsal následující článeček:

Chápu zoufalé osadníky, bránící se proti vystěhování. Já bych se z Liberce taky dobrovolně neodstěhoval. Chápu i Šarona - nyslí to stejně dobře, jako to myslel prezident Beneš.


Mám před sebou mapu, kde je jedenácti čarami odděleno území Čech a Moravy ve prospěch Německa. Ne, nejedná se o mnohem hroznější mapu Protektorátu, okleštěnou o naše pohraničí. Jde o malůvku, kterou ještě v létě roku 1939 připravilo Politické ústředí a Obrana národa.

Náš odboj jenom rozvíjel námět Edvarda Beneše z jeho předmnichovských jednání s Henleinem, ze kterých Henlein utekl, aby mohl vykřikovat, že Češi nechtějí jednat... Naši vojáci v roce 1939 chtěli najít poválečné minimální bránitelné hranice. Jedna z těch hranic měla vypadat takto: "Severní okraje Orlických hor - severní okraje Ještědu - severní okraje Děčínských stěn".

Prezident Beneš ještě v prosinci 1943 zmiňoval při moskevském jednání se Stalinem a Molotovem možnost, že by se v osvobozeném Československu vyčlenily pohraniční oblasti, kde byla nejvyšší koncentrace německých obyvatel. Tam by se sestěhovali všichni ostatní čeští Němci. Pak se chtěl těchto oblastí vzdát ve prospěch budoucího německého státu, aby co nejvíc usnadnil "vylikvidování německého živlu" z území republiky. Věc nevídaná a neslýchaná. Vedoucí politik země, která se stala obětí německé agrese, hodlal po vítězné válce postoupit část vlastního historického území poraženému nepříteli.
Proč? Protože to byl prozíravý politik, který chtěl vyměnit "území za mír". Hitler ovšem nechtěl mír. Chtěl sežrat Československo, protože "Češi v tomto prostoru nemají co pohledávat."

Na podzim 1938 utíkaly z Liberce tři rodiny Kovaniců. Někteří utekli, jiní byli odsunuti, další vyhnáni. Ale naším nepřítelem. Nedovedu si představit, že by přišla československá armáda do Rochlic a řekla tamním Čechům: "Musíte se vystěhovat, tady to bude patřit Němcům". Na Ještědu by byla hranice, ze které by se tak dobře střílelo až daleko do českého vnitrozemí. Nedivím se Izraelcům, kteří se nechtějí stěhovat z Gazy.

Ne, naše pohraničí není Gaza ani Západní břeh, Palestinci nejsou sudeťáci, ale ten pocit vyhnání si dovedu velice dobře představit. Nu vyhráli jsme válku, naši se vrátili do Liberce, někteří (ti, které Němci nezabili) a z Liberce odjeli Němci, většina.

Palestinci nemají vlastní stát, zatím. Nejdřív prý získají Gazu, potom Západní břeh. Teroristický Hamas vystoupil z ilegality. A říká: "Dnes Gaza, zítra Jeruzalém, a potom očistíme celé naše území." Přijde den, zúčtujem spolu.

Chápu zoufalé osadníky, bránící se proti vystěhování z domova. Já bych se z Liberce taky dobrovolně neodstěhoval. Chápu i izraelské vojáky, plačící, když násilím odnášejí ty, kteří nechtějí poslechnout svou vládu. Chápu i Šarona. Myslí to stejně dobře, jako to myslel Beneš.

Moc dobře to Beneš myslel. Ale sudeťáci nechtěli naslouchat. A nejednalo se jen o nacisty. I sociální demokrati měli v plánu odtrhnout naše pohraničí. Chtěli Velké Německo - včetně Rakouska a českých území, odervaných Mnichovským diktátem. Jenom tam halt měli vládnout němečtí sociální demokrati, ne Hitler. Ani Jaksch neposlouchal, a že s ním mluvil Beneš několik let.

S československými Němci se stále počítalo jako se součástí poválečného československého státu.

Ale jenom do Lidic.

Přeju státu Izrael, aby nezažil žádné další Lidice.

Psáno v Praze dne 17. srpna 2005, poprvé vyšlo na NP 18. srpna 2005
***********************************************
BTW: Lidice vzpomínají na svoji tragedii tuto sobotu 12. června 2010 od 10:00. Více viz na webu Památníku Lidice

69 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Adam Drda: Stihli jste odsoudit Izrael?
http://www.rozhlas.cz/komentare/portal/_zprava/743203
Kopretina

Anonymní řekl(a)...

http://www.thewall.org.uk/images/content/landloss-full.jpg
Ze se Israel stahne do hranic udelene OSN v 1947? A co patri k Gaze ..s temi sudetaky - ano to je krasna analogie - ale obracene.
V tomhle se Saron a Ada shoduji - treti rise = Veliky Israel na strednim vychode.

Pedro řekl(a)...

V roce 1962 čekaly americké válečné lodi v mezinárodních vodách na neozbrojené sovětské parníky, vezoucí Chruščovovy rakety na Kubu. Tehdy Nikita nakonec nechal blufování, stáhl ocas mezi nohy a otočil parníky zpátky domů. Uvidíme, kam až bude ochoten jít Erdogan. Zda si bude hrát se sirkami u sudu se střelným prachem.

infformace řekl(a)...

Jak píše il Foglio, umělci a intelektuálové Evropy a Ameriky se začínají odtahovat od Izraele pro jeho "brutální útok" proti lodím pacifistů. Mezi t.zv. "chattering classes", intelektuálů, co působí v mediích a v showbusiness se šíří intolerance a rasizmus. Hudební soubory jako rock band Pixies anulují tourneé v Izraeli, švédská autorka detektivek Henning Mankell nechce, aby se její knihy vydávaly v Izraeli. Kdo v těchto dnech, píše il Foglio, projeví Izraeli solidaritu, je hrdina.
http://www.ilfoglio.it/zakor/511
Vrcholu dosáhla seniorka amerického žurnalizmu devětaosmdesátiletá Helen Thomas, dcera libanonských imigrantů, která již od dob Kennedyho byla dopisovatelkou z Bílého domu. Na slavnostním Dni židovského dědictví v Bílém domě prohlásila, že by Židé měli vyklidit okupovaná území a vrátit se, odkud přišli, do Německa a do Polska. Video s tou její frází na you tube způsobilo velký rozruch a tak se pak novinářka omluvila, že to tak nemínila, že měla na mysli hlavně klidné soužití.
U článku je také video you tube
http://www.blitzquotidiano.it/cronaca-mondo/usa-decana-reporter-casa-bianca-helen-thomas-gaffe-ebrei-410212/
Už vzhledem je to hrozná megera.

Harpyje řekl(a)...

Henning Mankell není ona, ale on. Je to švédský autor, který žije částečně v Mozambiku. V minulosti se podílel na protestech proti válce ve Vietnamu, protestech proti jihoafrickému apartheidu, vyjádřil veřejně pochopení pro palestinské sebevražedné atentátníky a odpírá Israeli právo ne existenci. Iránský režim mu ale zřejmě nevadí.

Harpyje řekl(a)...

Srovnávat Ariela Sharona s Evdardem Benešem a najít dokonce i jakousi analogii, je skutečně silný kousek, to Vám povím Šamane! Tak to dopadá, když je přání otcem myšlenky.

Harpyje řekl(a)...

Ten obrázek mizející "Palestiny" máte, anonymní Janečku, z Vaší bible "If Americans knew"?

Harpyje řekl(a)...

V "If Americans knew", z kterého Janeček neustále cituje, jsem našla následující skvost, pod který se podepsal jakýsi Mohamed Khodr M.D., M.P.H.
"Letter to the Honorable and Noble Helen Thomas: You are not alone in facing smears by Ari Fleicher et al. We're with you." http://www.israel-palestinenews.org/ :-)))

informace řekl(a)...

Paní Harpyje,
Nejsem milovnicí žánru crime thriller a tak tohoto velice plodného autora neznám, i když, jak jsem právě viděla, byl přeložen asi do 40 jazyků, i do italštiny a prodal asi 30 milionů výtisků. A je pravidelně na všech mezinárodních knižních veletrzích. Mea culpa, ale přesto ho číst nebudu.
Dozvěděla jsem se také, že byl na palubě švédské lodi Sofia, která s humanitární flotilou mířila k pásmu Gazy. Mankell byl zajat spolu s dalšími 10 pasažéry, ale téměř hned zase propuštěn, pravděpodobně svou spisovatelskou fámu, kromě toho jeho ženou je dcera slavného režiséra Ingmara Bergmana. Po propuštění vydal pohovory novinám The Guardian, Der Spiegel a The Times a francouzské TV, kde popisuje 'horrifying moment when he realised Israelis had chosen to attack the ships", horlí proti Izraeli a požaduje sankce. V Itálii se o něm a jeho protestu zmiňoval jen il Foglio, alespoň jak jsem viděla.
http://www.henningmankell.com/Library/News/Interviews_with_Henning_Mankell_in_The_Guardian_and_Der_Spiegel

Harpyje řekl(a)...

Na Psu je zajímavý článek od pana Stejskala o sebrance, která se na té turecké lodi sešla. Největší rána je "svatý otec" Hilarion Capucci. :-)))
Na stránkách 3satu (http://www.3sat.de/page/?source=/kulturzeit/themen/145159/index.html) je jeden výborně rešeršovaný článek, který se mimo jiné zmiňuje o politické příslušnosti tureckých pasažérů. Jedná se o autory islamistických publikací a funkcionáře BBP, strany s jednoznačně militantními a antisemitskými tendencemi. Tato strana je též dávána do spojitosti s vraždou jednoho arménského novináře v roce 2007 (http://en.wikipedia.org/wiki/Hrant_Dink).
Když se reportéři ptali těch užitečných idiotů z Die Linke, jestli se předem neinformovali, s kým se společně vydávají na onu "humanitární misi", tak se jim nedostalo odpovědi.

Šaman řekl(a)...

Přirovnání Izraele k předvélečné ČSR a Arabů k hitlerovcům poprvé zaznělo na Sjezdu čs. spisovatelů v r. 1967 a vyřkl ho, jestli se nepletu, Pavel Kohout...

informace řekl(a)...

Deborah Fait, italská novinářka židovského původu, naturalizovaná v Izraeli ve svém článku " Flotilla, Hamastan e collaborazionisti " píše o tom, co paciifisti zamlčují:
Hamas krade a pak prodává draho lidem
Darebáci a pancharti jako vždycky.
Darebáci a pancharti, kteří těží ze slz lidí, aby si dělali propagandu a obviňovali Izrael z vin, které nespáchal.
Darebáci a pancharti, kteří by nechali umřít vlastní děti a prodali vlastní matky, jen aby mohli dát vinu Izraeli.
Darebáci a pancharti dosáhli svého cíle: svět nenávidí Izrael a posílá lodi s pomocí Palestincům, i když ví, že všechno, do posledního špendlíku, bude zabaveno Hamasem.
Tak, proč tam jedou? proč vydávají miliony euro na podobné zbytečné flotily?
Z nenávisti a basta.
Ti na lodích nejsou o nic míň darebáci a pancharti než Hamas, jsou jeho pomahači.
Flotila byla připravena v Turecku organizací, která chrání teroristy celého světa, sponzor, který je zárukou.

D. Fait dává odkaz na izraelskou příručku pro cestující na flotile, kde se nejlépe ubytovat a najíst v pásmu Gazy, samozžejmě v luxusních podnicích Hamasu.
Israel Publishes Gaza Travel Guidebook For Pro-Hamas Freedom Flotilla
http://www.mererhetoric.com/2010/05/26/israel-publishes-gaza-travel-guidebook-for-pro-hamas-freedom-flotilla/


Na témž sajtu:
Všichni společně, pacifisti a diktátoři, chtějí
Mír pro Palestince
Mír pro islam
Mír pro pacifinty
Smrt pro Izrael

informace řekl(a)...

Celý článek najdete tady:
http://www.informazionecorretta.com/main.php?mediaId=2&sez=120&id=34842&print=preview

Větší vlastenec řekl(a)...

Pavel Kohout, ten zrádce pracujícího lidu, má dobrou povědomost o nás Češích.

Ve svém fejetonu "Jak jsem byl oběšen" (Literární Listy č.18, 27.6.1968) píše o jediném pojítku (tehdy) třídně a politicky rozděleného českého národa : o nenávisti vůči Židům.

*******************************************************

Kdy si konečně přiznáte, Velký Šamane, že svou podporou sionistů (Izraele) se stavíte proti tisícileté tradici našeho národa ? Že se stavíte proti husitům i proti našim národním buditelům ?

Kdy Vám konečně dojde, že podporou sionistů se stavíte do jedné řady k osobám tak hrůzným, jako Přemysl Pitter, Jiří Loewy, Bohumil Doležal, Václav Havel ?
Tedy ke zrádcům národa, kritikům humánního vysídlení a vystřílení Němců a humánního znárodnění majetku vykořisťovatelů ?!?!?

Harpyje řekl(a)...

Přirovnávat Israel k předválečnému Československu je možné, ale rozhodně ne Edvarda Beneše a jeho neslavnou roli, s postavou a rolí, kterou hrál Ariel Šaron.
Předáním Gazy uskutečnil Šaron dvojitý mistrný tah: na jedné straně se zbavil kousku území, které bylo udržitelné pouze za neodpovídající cenu, a zároveň se mu podařilo rozdvojit a vzájemně znešvářit palestinský odpor. Zatímco Beneš, který o odsunu Němců uvažoval už od roku 1938, jen mlžil a taktizoval, až dotaktizoval a dostal Československo tam, kde se nacházelo 40 let. V ruské (Y).

Harpyje řekl(a)...

Pozoruhodná obrana Israele s titulkem "Je čas, přestat démonizovat Israel" od Bernarda Henri Lévy, je na Haaretzu:http://www.haaretz.com/print-edition/news/it-s-time-to-stop-demonizing-israel-1.294833. Píše mimo jiné, že neužitečný idiot Mankell uvažuje zakázat překlad svých knih do hebrejštiny. Chudáci israelští čtenáři, takhle je trestat! :-)))

Anonymní řekl(a)...

http://www.commondreams.org/view/2010/06/07-6
"Židé měli vyklidit okupovaná území a vrátit se, odkud přišli ..." a za 48 hodin starou damu tiskovi baron odpraskli ... . Svoboda slova v USA .joke $$media$$ ..cele te propagande stejne nikdo neveri ..

In Defense of Helen Thomas - On Apologizing to Apologists‎
by Paul Jay: Helen Thomas is the dean of the White House Press corp. She has a fifty-year history of tough-minded journalism and is one of the very, ...
Fleishcher (Bushuv mluvci/lhar) - should also add that he is someone who knows something about apologies . . . being the leading apologist for the Bush administration as their war led to the deaths of at least one million Iraqis .a 6 milionu v exilu .. lhar kteri US s Saronem zatahli US do Iraku ...

informace řekl(a)...

Dáma řekla: "Tell them to get the get the hell out of Palestine. Remember, these people [the Palestinians] are occupied and it's their land. It's not Germany, it's not Poland." She was asked where they should go and she answered, "They should go home, to Poland, Germany a pak dodala ještě... and America".
Proč se dáma také nevrátí, odkud přišli její rodiče? místo, aby tu plivala s doyenskou nonšalancí kolem sebe svůj antisemitizmus.
Není tak malá, aby nevěděla, co říká. Anebo je už moc stará?

Harpyje řekl(a)...

Anonymnímu:

http://www.youtube.com/watch?v=RQcQdWBqt14

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak příznačné !


Příspěvky vážené paní Harpyje jasně ukazují provázanost protičeských postojů : Podpora Izraele jde ruku v ruce s kritikou konečného řešení sudetoněmecké otázky, podpora sionistů se snoubí s kritikou pres.Beneše a jeho národních a znárodňovacích dekretů.

Ano, je to tak; vážená paní Harpyje se naprosto, ale NAPROSTO nestydí veřejně vyjádřit svůj nesouhlas s humánním vysídlením a vystřílením zrádných Sudeťáků školního i předškolního věku (a možná, dokonce, nesouhlasí ani s humánní likvidací DOSPĚLÝCH německých fašistických civilistů).
A kromě toho - zcela bezostyšně podporuje "právo" Izraele na existenci.

*******************************************************

Ano, za starého dobrého socialismu toto nešlo; kritikové humánního odsunu Němců a humánního postupu našich muslimských spojenců vůči Izraeli byli buď v emigraci nebo ve vězení. Nebo alespoň "u lopaty". Jako zlopověstní agenti německého revanšismu Havel, Doležal, Schwarzenberg a další a další.

Kdo z pravdových českých vlastenců se k nim chce řadit ?
Kdo chce zradit odkaz Žižkův i Baxův ?
Kdo chce popřít věčnou platnost Dekretů a pravost Rukopisů ?

Anonymní řekl(a)...

Jo Janečku, na tyhle lživé mapky odkazují různí antisemité. Tímto vlastně popíráš právo Izraele na existenci. Arabům ve Zemi Izraelské patřilo jen 3% země, zatímco Židům 9% země, Osmanské říši (později Britům) 71% a zbytek půdy byla opuštěná země. Takže Janečku přestaň lhát.
Kopretina

Anonymní řekl(a)...

Kdyby Izraelci tu loď s tou hnusnou luzoidní leproisní sebrankou potopili, žádný slušný člověk by se nemohl postavit proti tomu! Já být Izraelci, tak na tyto "mírové aktivisty" vystřelím torpédo.
Kopretina

Větší vlastenec řekl(a)...

Židi zpět do Německa a Polska !

Paní Helen Thomasová mluví z duše *) všem opravdovým českým vlastencům, jdoucím ve šlépějích Žižky, Beneše, Gottwalda, Kopeckého, Nejedlého a dalších velkých Čechů.

I my jsme poslali "české" německojazyčné Židy do Německa, tedy ty z nich, kteří nějakým velice podivným způsobem přežili pobyt v německých koncentračních táborech.

Což jen dokazuje naši typickou humanitu; vždyť kdo na našem dědičném území mluvil německy, dopustil se zločinu němectví **).

A aby bylo jasno : Nás nikdo domů do jihoruských stepí posílat nebude !

----------------------------------------------------------

*) http://www.youtube.com/watch?v=RQcQdWBqt14

**) Zákon č.140/1961 Sb., §112 :
(1) Trestného činu němectví se dopustila každá osoba, jež se v období od 1.1.624 do 25.2.1948 zdržovala na území naší vlasti, a používala jako svůj hlavní dorozumívací jazyk němčinu, nebo, pokud v důsledku svého nízkého věku ještě nebyla schopna řeči, se narodila osobám, používajícím němčinu svůj hlavní dorozumívací jazyk.
(2) Trestný čin němectví se trestá odnětím občanských práv a smrtí, nebo odnětím občanských práv a vyhoštěním.
(3) Trest uložený v odst. (2) lze zmírnit na odnětí občanských práv po dobu 20 let, pokud pachatel splňuje podmínky předepsané vyhláškou Ministerstva vnitra.

anonym řekl(a)...

celý ten cirkus s "nekupujte u židů" je stará známá metoda "císařovy nové šaty", tj. všichni se přidají k pochvale obleku( odsouzení Izraele),aby nevypadali, že "nejsou humanisté, nejsou in".
Ať si to ti ubožáci, co cítí potřebu jak za dob procesů v padesátých letech psát žádosti o co nejpřísnější tresty pro zrádce a zločince užijou.

Větší vlastenec řekl(a)...

Nekupujte u Židů cukr, kávu, mouku,
zabili nám v Polné modrookou holku.

Anežka Hrůzová, nevinná to panna,
od Poldy Hilsnera byla košerována.

Sálus u nich vartu stál,
když ji Hilsner podřezal.

(Lidová píseň, konec 19.století)

********************************************************

Bóže v nebi tam je ráj,
tam žádní židi nečíhaj.
Zato tady každý slyší,
že je jich jak malých myší.
Proto všichni, chrabří bratři,
bijte židy, jak se patří.
Blaho nastane jen stěží,
dokud k čertu nepoběží.

(Mladočeši, 1883)

Harpyje řekl(a)...

Kdo si v osmaosmedesáti barví vlasy na černo, a používá rtěnku jako Irma La Douce, ten to nemůže mít v hlavě v pořádku. Babě se ale musí nechat, že má značné sebevědomí.

Anonymní řekl(a)...

Pro Janečka, jak Arabové líčí Židy?
http://www.adl.org/PresRele/ASaw_14/5778_14.htm
kopretina

Větší vlastenec řekl(a)...

Jojo, paní Helen Thomasová má ÚŽASNÉ sebevědomí; to je vidět na první i druhý pohled.

"...People with psychopathic personality disorder who do not commit crimes are likely to have troubled relationships at home and in the workplace, due to their destructive personality characteristics and need to manipulate and control others.
They have the ability to undermine self-esteem and self-confidence in others. They feel superior to others and consider themselves above the rules that regulate society...."

(http://www.enotes.com/forensic-science/psychopathic-personality)

Harpyje řekl(a)...

http://uglydemocrats.com/democrats/United-States/Helen-Thomas/Helen-Thomas-Zombie.jpg

informace řekl(a)...

Také jsem toho mínění jako Větší vlastenec, že bychom neměli příliš naléhat na podobnosti dnešní situace Izraele s tou, v jaké se nacházelo Československo v 1938-9r. Na první pohled tu nějaké analogie jsou, ale to je spíš literární pohled na věc, ze striktně historického hlediska jsou obě situace značně rozdílné. Podobnosti se mohou hledat všude a jistě to působí i emotivně, ale historik hledá kořeny, příčiny i v minulosti, ne jen v tom jistém momentu a určitém jednání.
Na druhé straně zas nechápu, proč nás tady Vv. soustavně "sprchuje" připomínkami o českém antisemitizmu. Snad nechce naše obrozence, na př. Boženku Němcovou, přirovnávat k Helence Thomasové? Kam jste dal oči Vlastenče?

Větší vlastenec řekl(a)...

No ano, vážená paní Harpyje, to jsou ti mizerní pravičáci. Nic jim není svaté, kromě toho jejich Boha a svatých.

Prostě - Helen Thomasová, Dolores Ibárruriová, Gusta Fučíková, Jiřina Švorcová a další soudružky a soukmenovkyně možná nejsou mladé a krásné, ale jsou to DOBRÉ a VĚRNÉ soudružky a soukmenovkyně.
A to hraje velkou roli nejen ve vztahu mezi Stranou a jejími členy, ale i ve vztahu tak říkajíc osobním, mezi soudruhem a soudružkou.

Navíc - kdyby byla paní Helen Thomasová opravdu zombie, tak by vylučovala mnohem víc slizu.

Takže tak.

Harpyje řekl(a)...

Vy jste aspoň gentleman. Na rozdíl od Vlka st.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/volby-to-bylo-slavy-pan-starosta-gratuloval-bucely-kravy-pmt-/p_spolecnost.asp?c=A100606_182446_p_spolecnost_wag

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

já články velkého českého vlastence s.s.Vlka st. nečtu, neb předem vím, že jsou bez kazu a hany.
Jakýkoli můj komentář by tedy byl pouze nošením dříví do lesa resp. netopýrů do Atén.

Ale Vy jste na něj byla VELICE ošklivá, jak jsem si všiml. No to se pak nedivte.

Ostatně - Váš kádrový profil, při vší povinné úctě, by si žádný opravdový český vlastenec-internacionalista za rámeček nedal, vážená paní Harpyje.

Přeji Vám hezký den.

informace řekl(a)...

Našla jsem skryté konexe mezi Šamanem a Helenou Thomasovou. Je to magie voodoo, která různými lektvary uvádí člověka do stavu polovědomí, aby pak z ním mohla manipulovat! Takže novinářka je jeho zombie.
http://www.amazon.com/gp/product/images/089281134X/ref=dp_image_0?ie=UTF8&n=283155&s=books
http://www.voodoo-curse.com/images/voodoo1.jpg

Větší vlastenec řekl(a)...

A ještě detail : o příslovečné hlouposti a neschopnosti Němců svědčí i Velkým Šamanem popsaný fakt, že za německé okupace žilo v Liberci stejně nebo více Čechů než za buržoasní 1.republiky.

Kdežto po osvobození naší vlasti Rudou armádou a následné národně-socialistické revoluci jsme všechny Němce (+ přeživší německojazyčné Židy) humánně vysídlili.


Holubice opět zvítězily nad jestřáby !***Ať žije mír, ať žije socialismus !

informace řekl(a)...

(Reuters) - Israel is easing its Gaza embargo to allow snack food and beverages into the Palestinian enclave, Palestinian officials said Wednesday, following an international outcry over Israel's raid on an aid flotilla.
....................

The Palestinian officials, based in the West Bank, said that as of next week, Israel will allow a wider variety of food, such as potato crisps, biscuits, canned fruit and packaged humors, as well as soft drinks and juice, into the Gaza Strip.
No, co s takovou prkotinou bude Hamas dělat?

N.N.Nemo řekl(a)...

To Informace ad "Darebáci a pancharti, kteří by nechali umřít vlastní děti a prodali vlastní matky"

Ne "by" - oni svoje děti na smrt přímo posílají! Používají jich jako lidských štítů - ať už pasivně (střílí z objektu, kde jsou děti), či aktivně (nechají je před sebou běžet na ulici). Cvičí je od mala v nenávisti a zabíjení - v ovládání zbraní a střílení na živé židovské cíle. Za peníze nekontrolované "humanitární pomoci"!

N.N.Nemo řekl(a)...

Zrádce Švarcenberk byl již odhalen na stránkách čekfrípres:
http://www.czechfp.cz/site/?p=4624
Leden 2, 2009 ·Český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se nechal slyšet, že „Hamas vědomě zahodil klíč k řešení problému. A zahazuje ho i tehdy, když v hustě obydlených oblastech umísťuje vědomě své základny a skladiště zbraní. I proto teď umírají v Gaze civilisté.“
Nikoli, pane ministře. Měl byste dát svým poradcům padáka, a sám si oprášit znalosti mezinárodního práva. Nejlépe by bylo, kdybyste začal spolupracovat raději s Českým Červeným křížem, a neuchyloval se k výrokům, které z Vás dělají to, co jste v první řadě: myslivce.
-------------------------
A nyní se má naším ministrem zahraničí opět stát stejný myslivec! Co kdyby začal střílet i na ta zvířata, co si říkají míroví aktivisté?

N.N.Nemo řekl(a)...

Upřesnění pro všechny vlastence ad
**) Zákon č.140/1961 Sb., §112
Zrušený paragraf zrušeného trestního zákoníku z roku 1961 zněl takto:
"Poškozování zájmů republiky v cizině:
Československý občan nebo obyvatel republiky bez státní příslušnosti, který poškozuje zájmy republiky tím, že rozšiřuje nebo umožňuje rozšiřovat v cizině nepravdivou zprávu o poměrech v republice, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta."
Větší Vlastenec má velké štěstí, že už tento paragraf byl zrušen, neb evidentně v republice neexistuje ani neexistoval "trestný čin němectví", a on tak rozšiřuje "nepravdivou zprávu o poměrech v republice", a to i "v cizině", neboť toto je čteno v Němcích i Vlaších, a taky asi v Jihoafrické republice.
Společně s Větším Vlastencem má štěstí i Největší Šaman, protože umožnil zveřejnit lživý výrok o poměrech v republice a tím se dopustil stejného trestného činu.
Možná by pak na Borech seděli oba borci ve stejné cele, a mohli by si svoje nesváry během dalších tří let dokonale probrat.
(Dobrý nápad, který se možná ještě realizuje. ČSSD a KSČ za pomoci Alláha jednou přece jen dosáhne konečného vítězství i řešení. Ale pak to nespraví nějaké srandovní tři roky!)

Větší vlastenec řekl(a)...

Trestný čin němectví samozřejmě existoval od doby kupce Sáma. Což zákonodárce zohlednil datem započetí účinnosti zákona.
Za tento těžký zločin pykaly miliony sprostých pachatelů a sprostých podezřelých.

Po našem vítězství bude nutné trestný čin němectví obnovit, neboť pravičáci dovolili Němcům opět rozvratně působit na území naší tisícileté vlasti. Příklady : kancelář agresivního sudetoněmeckého landsmanšaftu v Praze, Němci ve Škodovce a v médiích, cizáky (Němci a německými slouhy) vlastněné nemovitosti na naší dědičné půdě atd. apod.

Takže v chládku bude zpytovat svědomí (nebo lépe : HLEDAT své svědomí) pan Nemo, za svoje výzvy k vraždění muslimských mírových aktivistů.


Volte osvědčené obránce naší vlasti proti sudetoněmeckým revanšistům a americkým imperialistům !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Může mi někdo, znalý anglického jazyka, vysvětlit, co to jsou "packaged humors"? Já jsem tu hlášku od Reuters také četla a teď marně hledám vysvětlení.

N.N.Nemo řekl(a)...

Chládek, ano, chládek! Aktuálně zde mám sice pouhých 32 stupňů, ale slunce pálí i přes stažené žaluzie.

Harpyje řekl(a)...

Zde se dá sotva dýchat. Je před bouřkou. Fuj.

N.N.Nemo řekl(a)...

Ad Informace to magie voodoo:
A proč si myslíte, že se našemu hodpodskému říká Šaman? My všichni jsme ve skutečnosti jeho zombiemi - a větší Vlastenec je šamanův zombie největší!

Harpyje řekl(a)...

Byl. Už není. Good boy!

:-)))

Anonymní řekl(a)...

Tak teď nevím, jestli to Velký vlastenec myslí vážně nebo ne. Jeho názory jsou naprosto zrůdné, podpora antisemitů, podpora ČSSD a KSČM, podpora té ošklivé staré baby... Doufám, že je to jen ironie.
kopretina

Anonymní řekl(a)...

Reuters manipuluje a lže.
http://www.lidovky.cz/manipuluje-reuters-fotografie-zmizel-nuz-krev-a-zraneny-izraelsky-vojak-1ls-/ln-media.asp?c=A100609_162523_ln-media_hs
kopretina

Harpyje řekl(a)...

Přicházíte s křížkem po funuse, Kopretino! Co jsem Vám doporučila? Little Green Footballs!

Anonymní řekl(a)...

Aha, tak to jo. Díky.
kopretina

Šaman řekl(a)...

K Pavkovi Kohoutovi na IV. sjezdu Svazu čs. spisovatelů: Tak všude na internetu jen vidím, že tam přečetl Solženicynův protestní dopis sjezdu Svazu sovětských spisovatelů - který ale v Sov. svazu nebyl zveřejněn. No ale to s tím přirovnáním jsem si to nevymyslel a nakonec jsem to našel - jen jsem musel přestat bloumat po internetu, zvednout zadek od počítače a postavit se ke knihovně. A někdy to sem snad i přepíšu.
Logickým pokračovatelem v Kohoutových vývodech byl pak někdy kolem roku nula český ministerský předseda Miloš Zeman, který se svou přímou neomaleností přirovnal Palestince k sudeťákům a doporoučil izraelskému premiérovi, tuším že to byl Ehud Barack, aby Palestince prostě z Izraele transferovali...
Takže je pravda, že Šaron se nechoval úplně tak jako Beneš - ale je také pravda, že Palestinci se už dlouho chovají jako sudeťáci v letech před druhou světovou (což byla poněkud silnější káva než dnes:)...
Obě dvě nacionální entity spojuje jeden záměr: Sudeťáci tehdy a Palestinci dnes se ve spojení s nepřátelským sousedem snaží zničit demokratický stát, ve kterém žijí.

informace řekl(a)...

Šamane,
i kdyby to porovnání udělalo třeba i sto lidí, tak je to pořád jen povrchní náhled. Srovnejte si dějiny izraelského státu, kdy a jak vzniká, jak se organizuje jako stát a společnost (myslím, že Vám na to nemusím dávat odkazy) s dějinami českého království, pak čs. republiky, atd.
To Vám nic neříká? Jsou to docela rozlišné historické situace, které se skládaly jiným způsobem a mají jiné aspekty.
To z hlediska historika, z hlediska politika to může být výhodné porovnání, když chce třeba zastávat nějakou pozici. O literátovi ani nemluvím.

informace řekl(a)...

Harpyji,
"packaged humors" je různé balené potravinové zboží jako zmrzliny, cukrátka, burské oříšky (pamlsky).

Harpyje řekl(a)...

Díky za vysvětlení, Informace! Tento výraz jsem neznala.

informace řekl(a)...

Bars, cones, sandwiches, shortcakes

Já jsem to taky našla v reklamě firem, co to vyrábějí.

Vetsi vlastenec řekl(a)...

Mila Kopretino,

ja nepodporuji antisemity. Vazne.

Ja, jako nikoli nejmensi cesky vlastenec-internacionalista, jdu ve slepejich nasich predku. Davnych, i jeste zijicich.
A jak si muzete snadno zjistit, nase dejiny jsou dejinami stykani a potykani s Nemci a sionisty {nasi predkove pouzivali do r.1945 vyraz zidi].

A uz mam tehle ruske klavesnice plne zuby.
Takze zbytek az z moji kancelare, nekdy v noci.

drak řekl(a)...

Šamanovi:

Nic nepřepisujte, to je zbytečně pracné, použijte skener s OCRkem, sice to budete muset trochu poopravit, ale je to znatelně rychlejší, nežli přepisování.

Co se té současné situace týče, tak ne, že by to bylo poprvé, kdy narážím na fakt, že se lidé houfně dokáží zachovat vyloženě nespravedlivě, až se chce říci svinsky, ať už je to z blbosti, nebo ze zlého úmyslu, podobně jako je tomu v nyní případě očerňování Izraele. Považuji to za jeden z velmi závažných problémů moderní společnosti. Myslím, že nebude jednoduché, ho vyřešit. Kdo to zvládne, zaslouží si nobelovku a myslím, že ne jednu.

Anonymní řekl(a)...

According to eyewitness reports and forensic evidence, many of these aid volunteers were shot at close range, including a 19-year-old American citizen killed by four bullets to the head and one to the chest fired from 18 inches away - 19 lety americky obcan - student - zavrazden IDF - 4 kulku do hlavy - jedna do prsou - proc se tahle vrazda - informace - a obrazky nedostanou do "svobodneho tisku". Syn profesora na universite byl pro lunaticky Israelsky stat nebezpecny - mel v ruce kameru.

Anonymní řekl(a)...

Jeste jednou k Helen Thomas -
http://www.israel-palestinenews.org/2010/06/as-israel-kills-and-maims-outrage-is.htm

ono to video bylo trochu delsi - odpovidala na otazku - nic tam antisemitickeho nebylo. Je "zneskodnena" - ve "svobodne" USA. A zadna "media" ji nedaji forum - boji se -jako nasi statecni novinari za komousu.
Jen ulhany Fletcher - ktery rval Busharonisticke lzi s kteryma Israel dotah na Irak (1 milion mrtvych, 6 milionu v exilu - Iraq Freedom).

informace řekl(a)...

U.N. Adopts New Sanctions on Iran
http://www.nytimes.com/2010/06/10/world/middleeast/10sanctions.html?src=me

Anonymní řekl(a)...

pro uzitecne idioty Made in Israel by Studio Mossad
http://www.ynet.co.il/english/articles/0,7340,L-3899131,00.html
Israelske komando tak turecti kapitani v perfektni anglictine v kvalite recordniho studia (4 hodina v noci rano v napjatem konfiktu na mori??)-
""Toto je izraelské námořnictvo. Blížíte se do oblasti, která je pod námořní blokádou," začíná nahrávka.

"Sklapněte, vraťte se do Osvětimi," odpovídá turecká lod – prvni kapitan.

"Máme povolení od úřadů z přístavu v Gaze," ženský hlas z lodě aktivistů – zadny prizvuk – born in USA!.
"Pomáháme Arabům proti USA, nezapomeńte na 11. září," ozývá se z lodi dále" rika druhy turecky kapitan v perfektni Brooklin English – konci “you guys …” – prosim , Turecky kapitan rika presne to co Netjenahu (ale ten ma prizvuk ..) tvrdi ze je ukol mezinarodnich aktivistu (ale ten ma prizvuk ..)
http://www.youtube.com/watch?v=pxY7Q7CvQPQ&feature=player_embedded

V noci 4 hodin – zadny background noise (porovnejte k jinym autentickym zaberum jako AlJazeera tam pomalu neni kvuli hluku motoru a more rozumet )– lez/propaganda - natocena pro uzitecne idioty ve Studio Mossad.

Anonymní řekl(a)...

Iran ma 6 kg obhaceneho uranu – lunaticky Israel ma 200-300 atomovek
Iran podepsal dohody - Israel ne. Po Genocide v Gaza (1400 zabitych civilistu)oznaceny UN jako valecny zlocinec ... koho napadl Iran
- svetovy mir ohrozuje Israel - s lunatikem Bibi a sovetskym gangsterem - rasistou Liebermanem.
Tohle je horsi pro svet nez Mnichov -
To jim nestacilo ze zatahli USA na Irak (milion + mrtvych, 6 milionu ve vyhnanstvi). Ted s tou samou propagandou na Iran.
ifamericansknew.org

Harpyje řekl(a)...

Běžte do háje s Vaší vylhanou propagandou, anonymní Janečku!

informace řekl(a)...

Už jste vypovídal, Anonyme?
http://1.bp.blogspot.com/_xw8WlLiyXqk/SBDAbcVRM2I/AAAAAAAAAI8/HYcJ7A-3-E4/s1600-h/culo02.jpg

Harpyje řekl(a)...

Helen Thomas má, jak zjišťuji, velmi podařené zastánce.
Nejen, že se jí zastává Jiří Janeček, který zde vystupuje inkognito jako Anonymní, nýbrž i Hisbollah si pochvaluje její "odvahu".
http://www.ynet.co.il/english/articles/0,7340,L-3902922,00.html
Nacházíte se v dobré společnosti, Janečku! :-)))

informace řekl(a)...

O nových sankcích proti Iránu, odhlasovaných včera radou bezpečnosti OSN. Pro Amhmadinežáda, je to jen kus papíru k zahození do odpadkového koše jako špinavý kapesník. (Mohl se vyjádřit ještě hůř, je třeba ocenit jeho takt!)
Совет Безопасности ООН утвердил новые санкции в отношении Ирана. Резолюцию приняли после долгих месяцев переговоров. Голосовали почти единогласно, против высказались лишь Турция и Бразилия. Какими последствиями грозит Исламской Республике этот документ?
http://www.vesti.ru/doc.html?id=367369

Иран назвал новые санкции СБ ООН "ошибочным шагом"
http://news.ng.ru/2010/06/10/1276147816.html

Ahmadinejad: risoluzione da spazzatura. «La risoluzione approvata contro l'Iran oggi dal Consiglio di Sicurezza dell'Onu è senza valore - ha detto il presidente iraniano Ahmadinejad - Da buttare nel cestino delle immondizie come una salvietta sporca».
http://www.ilmessaggero.it/articolo.php?id=105670&sez=HOME_NELMONDO

informace řekl(a)...

Taliban executes 7-year-old child for ‘spying’
By Abdulhadi Hairan
2010-06-09
KABUL–Taliban militants executed a 7-year-old child June 8 for “spying for the government” in the volatile Helmand province of Afghanistan.
Dawood Ahmadi, spokesman for the provincial governor, told Central Asia Online June 9 the insurgents kidnapped the child and hanged his body from a tree after killing him in the Sarwan Kala area of Sangin District.
http://centralasiaonline.com/cocoon/caii/xhtml/en_GB/newsbriefs/caii/newsbriefs/2010/06/09/newsbrief-00

Harpyje řekl(a)...

Předběhla jste mě o 2 minuty, Informace. :-)

Anonymní řekl(a)...

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/blizky-vychod/clanek.phtml?id=670262
jak muze nekdo ve svobodne Ceske Republice rozsirovat takovy antisemitism kdyz fakta jsou popsana Lukesovou na necenzerovanem foru Noveho Prava?

Harpyje řekl(a)...

Blbe Janečku, co je na té zprávě antisemitického?