úterý 1. června 2010

ZASLÁNO: Pouliční rváč zvaný Šaman

Autor: STK

Vážím si toho, že se Šaman tak trochu popral, i když já bych asi použil fotoaparátu a fotil a fotil - a snažil  se  to publikovat. Ale někdy se člověk neudrží, pravda. Podobné pocity jsem míval, pokud jsem se přimotal ke komunistické demonstraci. Shromážděním ČSSD jsem se programově vyhýbal. Nesnáším totiž lži, zvlášť, když se vykřikují nahlas. Ale co, jedem dál, lesem černým, podle bílých skal...

Antisemitismus tu má zelenou - díky narudlým až nahnědlým (ony se ty barevné valéry někdy těžko rozeznávají) novinářům. U nás zatím nemá příliš silnou podporu, ty vrstvy, která jej prosazují, jsou jen vyholenci a kryptokomunisti. Jak jsem zaregistroval, i zelenáčci. Ale ti jsou uvnitř stejně červení, proto se jim říká melouni. Docela bych věřil tomu, že jsou nejen podporováni, ale i řízeni z Moskvy.

Bohužel s pokračujícím "znečišťováním" středoevropského prostoru imigrací se nám tady začíná usazovat islám. A to je něco, nad čím se mi začínají trochu klepat kolena. U nás zatím nic moc, ale vedle v Německu už to je problém snad větší, než je ten náš cikánský. Nic proti přistěhovalcům - pokud ovšem přijmou mravní normy a způsob života zde obvyklý. Pokud ne, ať jdou tam, kde jsou takové mravy obvyklé - domů. Nedovedu si představit, jak například v Emirátech (a to je poměrně dost poevropštělá země) vyjde žena do města bez muže a s nepokrytou hlavu, o šortkách ani nemluvě. Asi ji, pravda, hned neukamenují, ale velice rychle ji násilím dopraví do "evropské vyhrazené zóny", kde se takové věci tolerují - ovšem jen cizincům. Taková rezervace kolem hotelů. (To nemám ze své zkušenosti, ty zkušenosti tam nabyl jeden můj zákazník, který tam několikrát pracoval - dělal bruslařskou show. Loni a předloni. Vydělali si sice nějaké peníze, ale už se tam nehrnou. Arabáci, jak jim říká s nimi jednali jako s podlidmi. Prostě pro ně to byli "najatí šašci".)

Sledoval jsem, jak se "aktivisté" snaží ten konvoj do Gazy vypravit a "čul jsem průser". Byla to jednoznačně připravená  provokace. Organizátorům muselo být jasné, že to Izrael nedovolí - vyhlásil přece blokádu pásma Gazy, protože nemá zájem na tom, aby se jim po kavárnách producírovali Palestinci s dynamitem kolem pasu, případně aby jim na hlavu padaly primitivní raketky - ať už nadělají velkou škodu nebo ne. Izrael prostě zasáhnout musel, pokud se nechtěl zesměšnit před světem. Nemůže si dovolit ukázat slabost. Arabů je násobně více, množí se jako kobylky a potřebují "Lebensraum".

Je to už dávno, kdy ČSR dodávala čerstvě ustavenému židovskému státu děla, kulomety, letadla a vojenské instruktory. Byl to asi nějaký zapomenutý postoj z doby první republiky. Pak se v SSSR cosi změnilo, Židi se stali nepohodlnými (zdá se, že to byla snaha SSSR získat vliv nad zdroji ropy) a ČSR náhle změnila postoj k Izraeli. Dokonce si ten zlom názoru trochu pamatuji. A od té doby jela ČSSR a pak i ČR ve vyjetých kolejích, snaží se nadbíhat arabskému světu, i když nárok na ropná pole nemá žádný a naději na získání arabské přízně je více než nulový. Nechápu to a považuji to jednak za hloupé, jednak za nebezpečné.

S Židy tu žijeme více než 1000 let a už jsme si na sebe tak nějak zvyklí. Sice občas vzniknou nějaké třenice, sem tam majorita zorganizuje na popud vrchnosti nějaký ten menší pogromek - ale pogromy nebyly přece jen na Židy. Různá náboženství se v té naší kotlince, i mimo ni, vzájemně mydlila taky dost často. A židovství je, kromě životního postoje, vlastně taky víra. Víra, která umožňuje přežít.

Prototypem Žida je pro mě mlíkař Tovje ze hry "Šumař na střeše". Přesto, že žádný z mých předků Žid nebyl (nebo aspoň o tom nic nevím) se mi Tovjeho životní filozofie zalíbila tak, že jsem ji přijal za svou. Tovje říká: "Ano, tak je to správné. I Bůh tomu tak chce a rabí mi to potvrdil. Ovšem na druhé straně..."   ... a často se rozhodne opačně, než pravil Hospodin i rabín. Lidsky. Místo toho, aby šel do sporu, raději odejde. Tehdy ještě bylo kam. Izraelci už nemají kam a proto se musí bránit. Nenechat se, jak často a rádi vykřikují arabští vůdci, zahnat do moře.

A proto se nám Šaman tak trochu popral.
Já se mu nedivím.
Já ho chápu.
Já s ním souhlasím!

48 komentářů:

guerrier řekl(a)...

Netuším jaký je Šaman rváč ale mají ti utěrkáři a jejich fašounští pomahači štěstí že jsem nešel okolo. Vážně. Jsou věci které špatně rozdýchávám a tihle vypatlanci a bezmozkové by se ode mne pardonu nedočkali. Příště si možná vezmou bílé podkolenky a budou rovnou hajlovat a policie to bude omlouvat svobodou názoru. Tfuj.

Harpyje řekl(a)...

"Prototypem Žida je pro mě mlíkař Tovje ze hry Šumař na střeše"

Zřejmě Vám uniklo, ze Židé ve 21. století nežijí v ghettu, nýbrž že už mají svůj vlastní stát. Jinak by asi k incidentu před Gazou nedošlo. Svatá prostoto!

STK řekl(a)...

Vážená Harpyje,

asi jsem se vyjádřil neobratně. Leč netvrdím přece, že všichni Židé mají nebo mají mít povahu Tovjeho. MNĚ se tento životní postoj líbí. Že jej nepovažuji za univerzální se dozvíte, když ten odstaveček dočtete do konce...

(Odejít z Anatěvky bylo sice smutné, ale možné. Odejít z Izraele by byl asi poněkud větší exodus, není-liž pravda? Viz Kniha knih. ;-)

STK řekl(a)...

P.S.: Exodus by měl po rozptýlení Židů po světě minimálně jeden klad: Nejlepší ředitelé divadel, filharmonií, správci sbírek a muzejí jsou, (prokazatelně) téměř vždy židé. Možná to platí i o filmových studiích a ostatních institucích. Kultura (ta naše, křesťansko-židovská) by se v Evropě nejspíše lépe ukotvila... ;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,

mně také pořád vrtá hlavou, jak je možné, že naši otcové a dědové se (alespoň navenek) chovali k Židům jinak, než JEJICH otcové a dědové.
Zde je možné vysvětlení : "...Pro první republiku je určitě stěžejní, že vznik Československa vrchovatou měrou naplnil české nacionální ambice — český národ si natolik mocensky polepšil, že si nemohl přát vlastně víc. Navíc se, ačkoliv naprostá většina Čechů bojovala v rakouské armádě, dostal se při mírových jednáních na stranu vítězů. Mohl si tak dopřát určitou velkorysost — vůči židovské menšině i vůči českým Němcům, i když zrovna vůči Němcům mohla být česká politická reprezentace jistě ještě vstřícnější. Ovšem když českému státu začalo téct do bot, tak se nacionální a antisemitské stereotypy zase vynořily."
(http://www.ibabylon.cz/content/view/164/30)

Tvrzení paní Čapkové do jisté míry vysvětluje "numerus clausus" a ostatní opatření 2.republiky proti viníkům rozpadu První republiky – Židům (odstranění Židů z důležitých míst veřejného života požadovali opravdoví čeští vlastenci, Sokolové, lékaři, právníci, notáři). Vysvětluje chování vlasteneckých úředníků té doby vůči "českým" Židům, Němci vyhnaných ze zabraných Sudet.

Vysvětluje humánní odsun "českých" německojazyčných Židů, kterým se nějakým (podezřelým !) způsobem podařilo přežít holocaust. (Ach, přes propast let doslova slyším veselý smích českých vlastenců, humánně ženoucích Židy mezi Němce.)

Osvětluje české vlastenectví i v době studené války, kdy jsme byli neustále ohrožováni německými revanšisty a jejich americkými protektory :
Spravedlivý (i když přísný) rozsudek nad zrádci dělnické třídy židovského původu, členy protistátního spikleneckého centra R.Slánského.
Náš principiální postoj vůči Izraeli, jež zradil mezinárodní dělnické hnutí.
Tvorba pokrokových umělců, především s.Alexeje Pludka (jeho skvělý román "Vabank" otevřel oči mnohým naivkům).
Naše upřímná podpora lidu Palestiny.
Atd.apod.

Prostě – pokud jde o Němce a Židy, projeví se naše vlastenectví i přes třídní rozdíly. Proletář i pravičák, dělník i právník, vědecký ateista i katolík-papeženec – jsme prostě Češi-našinci. Víme, kdo je cizinec-nenašinec, víme, kde je naše i jeho místo.


***Socialismus zvítězí !***

Anonymní řekl(a)...

pro většího vlastemce: nezvítězí, ozbrojte se (trpělivostí?)cvičte se v použití zbraní (kterých?)a až nám ta trpělivost dojde ta jim (zeleno-orange-ruďochům) dáme po dršťce a bude to!
otázečka: kde se vzal někdo z ČT na lodi teroru? není ta veřejno bolševická ČT NÁHODOU PLACENA OBČANY TOHOTO STÁTU?

informace řekl(a)...

http://hn.ihned.cz/c1-44009570-piratstvi-jen-se-branime-haji-se-izrael
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177188
http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/06/20106201756414515.html

Zprávy a komentáře o izraelském zákroku proti konvoji lodí ong do Gazy se jen rojí, a zároveň se postupně mění i čísla. Takže mrtvých je nyní, podle nejnovějších zpráv devět a ne devatenáct, počet účastníků na lodích není medii uveden jednoznačně, podle izraelské policie na lodích bylo 682 osob z 42 zemí, z nich 380 Turků, 30 Jordánců, 28 Alžířanů.
Podle izraelských prohlášení výprava lodí nebyla jen jakýmsi divadelním pokusem o prolomení blokády s cílem znemožnit Izrael před mezinárodní veřejností , ale měla za cíl efektivní odstranění námořní blokády Gazy. Tedy se nejednalo pouze o nějakou mediální kampaň proti Izraeli, ale byl to zásah do složité situace jednání na středním východě a do mezinárodních a vnitřních bezpečnostních záležitostí Izraele. O izraelském postoji si můžete přečíst článek v Jeruzalem post.

Tedy, jestliže šlo jen o provokaci, organizátoři výpravy dosáhli svého cíle, mediální odpověď byla okamžitá a také reakce různých mezinárodních organizací od OSN až po NATO, které zákrok izraelských jednotek rozhodně odsoudily. Pokud jde o veřejné mínění, probuzení protiizraelských nálad nebylo asi moc velké - těch protiizraelských manifestací mnoho nebylo a hlavně tam nebyla velká účast. Jestliže šlo o pokus o odstranění námořní blokády využitím propalestinských organizací ong, výsledek je negativní. Izrael poukazuje na to, že právě lodmi se dopravovaly zbraně do Gazy a nemíní tedy ze svého rozhodnutí ustoupit. Kdo tu výpravu ve skutečnosti organizoval a financoval? Komu ong organizace měly sloužit za pohodlný neutrální humanitární klín k proražení cesty dovozu zbraní do Gazy?

A.S.Pergill řekl(a)...

Pár připomínek:
To STK: Problém je, že Židé (a především praktikující judaisté) si rozumí s islámskými extrémisty daleko lépe než s normální občanskou společností. Jeden opříklad za mnohé: Oficiální postoj rabínské rady ke známému "minaretovému referendu" ve Švýcarsku. (Je v podstatě logický, protože islám, i ten nejextrémnější, je jen denacionalizovaný judaismus.)
ad Větší Vlastenec: Naprostá většina Židů, především těch bohatých a vlivných, se za První republiky hlásila k německé národnosti a mnohdy coby živá ilustrace hesla "Poturčenec horší Turka". Někteří židovští podnikatelé např. nutili své zaměstnance komunikovat v němčině nebo i posílat děti do německých škol (těm v řadě lokalit ČR hrozil zánik pro nedostatek zájmu). Mnozí němčící Židé podporovali henleinovce, a to prakticky až do pádu Č-SR (našlo se mezi nimi i pár blbců, kteří šli spolu s německou lúzou s prapory s hakenkrajcem vítat 15.3.39 vojáky Wermachtu). Takže se nelze divit tomu, že šli po válce do odsunu (pokud přežili řádění svých "soukmenovců").
K samotnému incidentu: Mezinárodní právo jasně ustanovuje, že blokádu pobřeží, přístavu atd. může vyhlásit každý, ale právně závazná je pouze v případě, pokud je vynutitelná. Jinak na ni může každý kašlat bez jakýchkoli následků. Prolomení blokády "humanitárním konvojem" by tedy vytvořilo nebezpečný precedens. Za válečného stavu je také docela normální, že válečné lodi i v mezinárodních vodách zastavují lodi směřující do přístavů protivníka a kontrolují, zda nevezou válečný kontraband. Další věcí je, že řada materiálu je naprosto stejně použitelná jak v covilní, tak i ve vojenské sféře. Z řady hnojiv (komponent hnojiv), sanitárních chemikálií apod. lze vyrobit výbušniny nebo bojové chemické látky. Totéž se týká i některých léků. I stavební materiály se dají použít jak na stavbu bunkrů, tak i na civilní domy. A taková bomba s betonovým pláštěm s účinkem nálože potencovaným nehašeným vápnem by ve škole nebo v hospodě taky udělala svoje. Čili palestinští Arabové mají prostě smůlu: Dokud tam nebude vláda, která bude důvěryhodně garantovat nezneužití takovýchto "dvojakých" materiálů, tak je naprosto správné, že nic takového nedostanou.

informace řekl(a)...

K závěrečným slovům paní Čapkové z pohovoru, na který dává odkaz Vv.
"Také nevěřím tomu, že by se jednotlivé národy od sebe nějak odlišovaly: vždycky v tom hrají roli nějaké politické, hospodářské, sociální podmínky — vnější faktory, které přispějí k tomu, že se někde něco daří nebo ne. U Kulky je také vidět, že i ta nejzběsilejší diktatura reaguje na to, co si lidé myslí a snaží se pak chovat podle toho. Proto je výchova a vzdělávání v oblasti lidských práv velmi důležitá."
Ta slova vedou k otázce, která je stále aktuální, i když v jiném kontextu: je možná bezbolestná integrace národnostních menšin do národních komunit a jakým způsobem je dosažitelná?
Mám na mysli stále rostoucí skupiny mimoevropských etnik, které imigrují do Evropy, někdy dost početné jako turecká menšina v Německu. "Výchova a vzdělávání v oblasti lidských práv", ale čí výchova? Jenom naše nebo i imigrantů?
Mě vždycky podobné osvícenské výroky , co celý složitý problém přesunou nonšalantně do oblasti výchovy, zvlášť "nadchnou".

Dag Badman řekl(a)...

> Bohužel s pokračujícím "znečišťováním" středoevropského prostoru imigrací se nám tady začíná usazovat islám.

No ty jo, pán utekl z demonstrace Národního odporu? :-)

informace řekl(a)...

No one knows what it's like
To be the bad man
To be the sad man
No one knows what it's like
To be hated
To be fated
To telling only lies

Harpyje řekl(a)...

V těchto diskusích se to přímo hemží právníky a theology amatéry. "Islám je denacinalizovaný judaismus". :-))) Jsem zvědavá, kdy se zde objeví první neurochirug amatér.
STK, není snad nic vzdálenějšího izraelské povaze než mentalita shtetlu. Ta sice přežívá jako samozvolená uprostřed israelské společnosti, ale jen u těch, kteří se s ní neztotožňují. To jsou ti blázni, kteří při čtyřicetistupňových vedrech běhají v černých kabátech a kloboucích s liščím ocasem a jezdí se fraternizovat s Ahmadineřádem. http://www.hurryupharry.org/wp-content/uploads/2009/02/kiss.jpg

informace řekl(a)...

Prezident Obama mluvil telefonicky s premierem Erdoganem.
http://palestinenote.com/cs/blogs/news/archive/2010/06/01/us-declines-to-condemn-israeli-for-flotilla-raid.aspx
USA odmítají odsoudit izraelský raid proti ong flotile a nabádají k zmírnění tonů.

Větší vlastenec řekl(a)...

Němci, Židi a my Češi


Vážení největší vlastenci a vlastenky !
V souvislosti s nejnovějším brutálním útokem Izraele na mírové aktivisty Hamasu a jejich spolupracovníky se opět objevila nutnost položit si zásadní otázku :
Kdo je náš přítel a kdo nepřítel ?

Naštěstí nemusíme dlouho rozvažovat. V dnešních Lidovkách, nechvalně proslulém mediálním orgánu velkoněmeckého kapitálu, vyšel další ze série provokačních článků německého agenta B.Doležala : Spojence bránit nechtějí, sebe nedovedou *)

Kromě obhajoby existence Izraele se zrádce národa Doležal v článku nerozpakuje tvrdit, že Německo (a vlastně celý tzv. Západ) má jakési "právo" na zachování svého zahraničního obchodu (a vlastně i své existence) proti vůli národně-osvobozeneckých hnutí, např. Hamasu, Talibanu, Al-Kajdy a dalších.

HNUS !!!

Tady vidíte, vážení největší vlastenci a vlastenky, jak těžce náš národ doplácí na dočasné odsunutí vítězství levice. Protože kdybychom vládli my, my pokrokoví, levicově založení lidé, tak Doležal by šel tam kam patří, a Posselt s ostatními sudetoněmeckými revanšisty jakbysmet.

*******************************************************

S.docent Pergill to ve svém příspěvku vyjádřil nádherně, přesně v duchu našich nejlepších národních tradic : Židi jsou stejnými (možná ještě horšími !) nepřáteli opravdového češství než Němci.
A to se ještě, ve své příslovečné zdrženlivosti, s.docent Pergill nezmínil o Anežce Hrůzové a dalších ubohých obětech řádění krvelačných sionistů.

Vážení největší vlastenci a vlastenky, není vyloučeno, že někdo z vás dal omylem svůj hlas nikoli levici, osvědčené obránkyni našich národních zájmů proti agresivnímu Německu a NATO, ale Pravdomluvnému Johnovi.
Prosím, apelujte nyní na Věci veřejné, ať nezradí naši vlast, ať podpoří spojenectví ČSSD a KSČM !
Nezapomeňte, že pravičáci nás bez rozpaků prodají sionistům a zaprodají Němcům !!!


***Socialismus musí zvítězit !***

-----------------------------------------------------------
*) http://www.lidovky.cz/dolezal-spojence-branit-nechteji-sebe-nedovedou-ft5-/ln_nazory.asp?c=A100601_142235_ln_nazory_glu

informace řekl(a)...

Paní Harpyje,
máte pravdu, hemží se tu právníky, kteří tu vykládájí své rozumy. Ale chtěla bych tu položit otázku, na kterou jsem nenašla odpověď. Komu se zodpovídají ong za svou činnost? Některé jsou uznávány jako mezinárodní nebo nadnárodní instituce, ale jakožto nevládní soukromé organizace nespadají pod mezinárodní právo jako na př. státy. Nějaký mezinárodní statut neexistuje, nad jen jen pro ty, co se stávají členem sdružení při OSN ECOSOC.
Komu tedy odpovídají za svou činnost? Národním vládám? A co když podnikají akce proti jinému státu v zájmech svého? Jsou proti nim možné nějaké sankce? Je nad nimi nějaká kontrola?
Humanitární činnost může být také vykládána různým způsobem, záleží na zájmech toho, co ji provádí.
To jen tak na okraj problému. I když to tak okrajové není, když pomyslíme, že turecká IHH svou výpravou uvedla do krize mezinárodní vztahy a ohrozila mírová jednání a celou politiku na středním východě.

Harpyje řekl(a)...

Otázka, kterou si, Informace, kladete, je v souvislosti s událostmi u Gazy skutečně oprávněná. Až na http://en.wikipedia.org/wiki/Non-governmental_organization#Monitoring_and_control se mi nepodařilo nic najít. Chtělo by to víc času.
Ovšem v případě IHH (pan Gerloff o ní píše na Psu) je nutné se domnívat, že tato organizace jednala s vědomím a podporou turecké vlády, a rozhodně ne proti její vůli.

Harpyje řekl(a)...

Dodatek: "this incident was (mimo jiné) a Turkish probe, designed to test the limits of what Israel will tolerate in terms of infringements on its sovereignty." http://gatesofvienna.blogspot.com/

S.T.K. řekl(a)...

2 Dag Badman:

...pán utekl z demonstrace Národního odporu? ...

Pokud Dagu Zloune dobře rozumíte psanému, nechápu to ani jako vtip. Nejspíš proto, že ho tom výroku nemohu najít. Zkuste se naučit černému humoru u VV.

informace řekl(a)...

Zajímavé jsou reakce ruských politologů na události s humanitárním konvojem.
"Jak můžeme pozorovat z vývoje událostí, Flotila svobody měla zcela jiné cíle než převoz humanitární pomoci do sektoru Gazy. Na převezení 10 tisíc tun materiálu stačila jedna menší nákladní loď a ne šest velkých plavidel.", řekl na tiskové konferenci politolog A. Iskandarjan.
Celá akce, vedená za podpory turecké vlády, na palubě byli i poslanci tureckého národního shromáždění, nasvědčuje, že Turecko mění orientaci své zahraniční politiky. "Chce-li se Turecko stát aktivním hráčem na středním východě, musí zhoršit své vztahy s Izraelem." říká ředitel Kavkazského ústavu Alexandr Iskandarjan. Turecko, jak je možno pozorovat, v poslední době aktivizuje své vztahy se Syrií, Iránem a Irákem.
Teprve blízká budoucnost ukáže, jaké byly reálné úmysly a cíle.
Pravděpodobné následky se mohou projevit na poli energetiky - odmítnutí účasti na stavbě ropovodu z Azerbajdžánu do izraelského Askelonu. To zase může vést ke zhoršení vztahů se samotným Azerbajdžánem, k izraelskému a azerbajdžánskému uznání turecké genocidy Arménů.
"Na středním východě, píše ruský komentátor prudce narůstá kritická masa, která může vyústit i v ozbrojený konflikt. Vlády Syrie a Libanonu již prohlásily, že zákrok Izraele proti konvoji může vést ke konfliktu, který se neomezí jen na jeden region."
Události se vyvíjejí s takovou rychlostí a dynamikou, a jsou tak složité, že není snadné najít hlavní mechanizmus, co uvádí do pohybu všechny procesy. Někteří politologové staví konflikt do souvislosti s chystající se protiiránskou rezolucí rady bezpečnosti
jako pokus odvést pozornost jinam. K tomu ještě Turecko uvádí na forum vysoké politiky fakt, že Izrael vlastní jaderný arzenál. Rusko pak zajímá také zainteresování do běhu událostí celé zony Zakavkazska.
http://www.regnum.ru/news/1289742.html
http://www.regnum.ru/news/1289849.html

Pedro řekl(a)...

No že by azerští (azerbajdžánští) Turci uznali, že turečtí Turci na Arménech spáchali genocidu, to se mi jako moc reálné nezdá.

informace řekl(a)...

Po událostech s humanitární flotilou italský il Giornale vyšel s hlavním titulem na první straně: 'Israele ha fatto bene a sparare' Izrael uděla dobře, že střílel.
Článek Fiammy Nirenstein "Dieci morti per una verità capovolta" Deset mrtvých za pravdu obrácenou naruby.
http://www.ilgiornale.it/esteri/dieci_morti_verita_capovolta/01-06-2010/articolo-id=449536-page=0-comments=10
Příbuzní mrtvých Turků: "Chtěli se stát mučedníky."

informace řekl(a)...

Pedrovi,
máte pravdu, příliš jsem to zkrátila a tím jsem deformovala smysl:
Rozhodnutí Azerbajdžánu podpořit aktivně Turecko, může vést v izraelském parlamentu k otevření procedury přijetí rezoluce o genocidě Arménů v 1915 r.
Но, похоже, Азербайджану все же придется в скором времени делать серьезный стратегический выбор. Если, к примеру, он активно поддержит Турцию, то в ответ Израиль может запустить в своем парламенте процедуру принятия резолюции по геноциду армян в 1915 году.
Sorry.

Harpyje řekl(a)...

http://fiammanirenstein.com/articoli.asp?Categoria=5&Id=2387
Tomu rozumí víc čtenářů.

informace řekl(a)...

Paní Harpyje,
mějte se mnou smilování, celý den jen píšu výtažky z cizích novin. Na něco vlastního nemám ani čas.
Pokusím se to nějak zkrátit.

informace řekl(a)...

Paní Harpyje, teď jsem viděla, že jste našla anglický překlad. Tak žádný výtažek dělat nemusím. Díky.

Harpyje řekl(a)...

Včera jsem našla jedno pozoruhodné interview s FN, ale už taky nevím kde, v té záplavě informací jsem ho nějak ztratila. Škoda.

informace řekl(a)...

Il Giornale a il Foglio věnovaly raidu v Gaze řadu článků, kde mluví dost podrobně o vazbě turecké ong na teroristické organizace, kritizují postoj vlády příliš zbabělý, postoj Vatikánu a pak mezinárodní pacifisty. Kromě toho v il Foglio se mluví o nové politice Erdogana.
http://www.ilgiornale.it/interni/si_definiscono_pacifisti_ma_sono_seminatori_dodio/01-06-2010/articolo-id=449533-page=0-comments=1
Si definiscono pacifisti ma sono seminatori d’odio
http://www.ilgiornale.it/interni/e_turchia_guida_lattacco_mondiale_israele/01-06-2010/articolo-id=449544-page=1-comments=1
E la Turchia guida l’attacco mondiale a Israele

http://www.ilfoglio.it/soloqui/5288
Erdogan ha un piano “neo ottomano” che passa anche per Gaza
Ora la Turchia utilizza perfino i pacifisti occidentali per diventare una potenza regionale. Le differenze con l’Iran
http://www.ilfoglio.it/zakor
I cosiddetti "pacifisti"/2 Giulio Meotti

Je toho na člověka moc, aby to zpracoval.

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,
Mohamed se původně chtěl etablovat jako nový židovský prorok a teprve až ho Židé vykopli, založil nové náboženství v podstatě na základě judaismu - křesťany i Židy kritizuje, že "sešli z pravé cesty", a že on přináší "nápravu" těchto náboženství. (Korán je ovšem směsicí nepochopených pasáží ze Starého Zákona, arabských pohanských pověr a kacířské, především gnostické, křesťanské literatury, Mohamedovy představy o křesťanství byly velice nepřesné až bizarní.)
Z tohoto hlediska jsou opravdu jak křesťanství tak i islám pokusy internacionalizovat judaismus (tj. zbavit ho vazby na příslušnost jeho vyznavačů k židovskému národu). Křesťanství ještě judaismus částečně debarbarizovalo, a to ve dvou fázích, jednu můžeme postřehnout už při srování Starý versus Nový Zákon, druhou dovršil v podstatě Tomáš Aquinský, který "rehabilitoval" alespoň část antického evropského dědictví (právě ta debarbarizace u islámu neproběhla, proto je takový, jaký je).

Šaman řekl(a)...

Prosím, Pergille, nežvástejte. Aby mohl chtít být byl M. "židovským prorokem", musel by být nejdříve věřícím židem. O tom skutečně není nic známo!
A pokud by byl věřícím židem, pak by ho samozřejmě žádný žid nemohl "vykopnout"...

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane, najdete to v každém slušnějším Mohamedově životopisu. (Přišel za Židy, že se k nim dá, ale že má pro ně další proroctví, navazující na proroctví jejich "klasických" proroků; teprve po neúspěchu na tomto poli založil vlastní náboženství.) A to, že se prohlašuje za následovnka a dovršitele série židovských proroků (do které zařadil i Krista), to najdete přímo v Koránu. Dtto to, že prohlašuje islám za "nápravu judaismu a křesťanství", které se podle něho odchýlily od toho, co jim Alláh řekl ústy předchozích proroků (jsou tedy "zkažené", ale Židé a křesťané sice zkaženě ale přece jen uctívají stejného boha, a tak stojí výš než pohané nebo bezvěrci).
Potom se také prohlásil za "pečeť proroků", tedy posledního proroka, po kterém už žádný další nepřijde. Čímž velice účinně zabránil všem následujícím pokusům o reformu islámu (prakticky všechny skončily neúspěchem a návratu k původnímu barbarství).
Vše je dohledatelné, dokonce i na netu. Šamane, jak řekl Lenin pátého ledna: "Učit se, učit se, učit se" :-)

STK řekl(a)...

Pro Šamana: Poslední dobou je prorokem každý, kdo se za proroka prohlásí... ;-)

informace řekl(a)...

http://www.ilgiornale.it/esteri/gaza_israele_libera_sei_attivisti_italiani_e_lonu_si_inchiesta_internazionale/cronaca-israele-palestina-turchia-attivisti-blitz-striscia_gaza/02-06-2010/articolo-id=450003-page=0-comments=1

Rada pro lidská práva OSN schválila rezoluci "Vážný útok izraelských ozbrojených sil proti humanitární flotile" a rozhodnutí o zaslání mezinárodní mise pro vyšetření celého případu. Rezoluce byla schválena 32 hlasy, proti hlasovaly USA, Itálie, Holandsko, zdrželi se hlasování zástupci 9 států, mezi nimi Belgie, Velká Británie, Francie a Japonsko.

STK řekl(a)...

To podstatné ze světa (krom Ruska a Číny, bohužel) se naštěstí nepřipojilo k "mediálnímu pogromu".
A copak my, z české kotlinky? V jednom šiku s Ruskem?

Větší vlastenec řekl(a)...

U sta hromů, Ty se mi ale líbíš, soudruhu a soukmenovče Pergille !

Ty jsi pořádnej chlap, a máš to v tý svý škatuli řádně srovnaný ! Ne jako ti zdejší popletové, kteří nejdřív kvičí o boji za vlast a za věčnou platnost dekretů pres.Beneše, a pak dají své hlasy zrádcům národa, popíračům správnosti odsunu a znárodnění.

Tobě je prostě všechno jasné : Nejhorší jsou Židi a basta !
Na tom se dá postavit celý program národního sjednocení. Tak co, budeš naším Vůdcem nebo jen vedoucím ideologem ?


A jinak – v každém slušnějším Ježíšově životopisu (např. v Der Stürmer) najdeme přesné údaje o původu toho Halbjude : Maria byla prostitutka, tudíž nevěděla přesně, s kým vlastně počala. Ježíšův otec tak mohl být Árijec, např. římský voják.

Těším se na Tvoje další rasově čisté příspěvky.


***Socialismus musí zvítězit !***

Šaman řekl(a)...

Pergillovi k "Přišel za Židy, že se k nim dá"...

Zkuste přijít za židy, že se k nim "dáte". Než vás připustí k pokusu o konverzi, nejprve vám to důkladně rozmlouvají a nejméně dvakrát vás odmítnou... A to nemusíte být ani Mohamed a hnedle přinášet nějaké "další proroctví"......

Ne, židovství skutečně není misijní náboženství, o to smět se k němu "dát" musí konvertita bojovat - a hlavně věřit v B. - a nejhlavněji netvrdit, že on sám je prorokem......... Pak totiž není bohabojným člověkem, ale jen provokatérem!

informace řekl(a)...

Přečtěte si zápis o zasedání Rady pro lidská práva OSN
http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=10095&LangID=E

The result of the vote was as follows:
In favour (32): Angola, Argentina, Bahrain, Bangladesh, Bolivia, Bosnia and Herzegovina, Brazil, Chile, China, Cuba, Djibouti, Egypt, Gabon, Ghana, India, Indonesia, Jordan, Kyrgyzstan, Mauritius, Mexico, Nicaragua, Nigeria, Norway, Pakistan, Philippines, Qatar, Russian Federation, Saudi Arabia, Senegal, Slovenia, South Africa, and Uruguay.
Against (3): Italy, Netherlands, and United States of America.
Abstentions (9): Belgium, Burkina Faso, France, Hungary, Japan, Republic of Korea, Slovakia, Ukraine, and United Kingdom.

informace řekl(a)...

Italské noviny il Foglio a il Riformista píší o nové orientaci turecké zahraniční politiky, jejíž součástí je i výprava lodí ong proti izraelské blokádě.

http://www.ilfoglio.it/soloqui/5288
Erdogan ha un piano “neo ottomano” che passa anche per Gaza
Ora la Turchia utilizza perfino i pacifisti occidentali per diventare una potenza regionale. Le differenze con l’Iran

http://www.ilriformista.it/stories/Prima%20pagina/236154_che_fine_sta_facendo_la_turchia_di_anna_mazzone/
Che fine sta facendo la Turchia

Od roku 2002, kdy je u vlády strana Spravedlnosti a vývoje (Akp), vedená Recep Tayyip Erdoganem, situace Turecka, ekonomická i politická , se značně změnila. Turecké hospodářství zaznamenalo velký vzrůst, Turecko se stalo šestou ekonomickou mocností Evropy, snížilo svůj státní dluh z 74% na 39%. Podle průzkumů agentury Transatlantic Trends z r. 2008 55% obyvatelstva se necítilo být částí západního světa, dnes je to procento ještě vyšší. V turecké společnosti zesílila muslimská buržoazie, která vidí vstup do Evropy jako něco vzdáleného na čem nemá podstatný zájem. Z této půdy vyrůstá nová koncepce turecké zahraniční politiky t.zv. neo-otomanizmus. Autorem tohoto pojetí je Ahmet Davutoglu, nynější ministr zahraničí (další data najdete na Wikipedii). Profesor Davutoglu, kterého nazývají tureckým Kissingerem, neúnavně splétá styky a vazby s okolními státy s cílem dát celému středovýchodnímu regionu "una nuova architettura", v níž by Turecko hrálo hlavní roli. Tvrdý postoj vůči Izraeli dává Turecku velký prostor pro jeho manévry v muslimském světě. Incident s ong flotilou pak dal volný průchod nenávisti muslimského světa a posílil pozice Erdogana.
Erdogan chce mít účast všude, kde se rozhoduje o věcech, které se týkají území staré otomanské říše (il Foglio)

Upřímně řečeno, tohle poslední tvrzení italského komentátora mě značně šokovalo, vzpomněla jem si na staleté jho Turků, na to, kam se až dostali, na boje proti nim, a tak jsem se šla mrknout na mapu staré turecké říše. Doufejme, že ten výrok komentátora byl jen řečnickým zakončením článku. I když zájem Turecka o balkánský region je nepopiratelný.
http://it.wikipedia.org/wiki/File:OttomanEmpireIn1683.png

Harpyje řekl(a)...

O tom psal už loni http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-65556330.html i s příslušnou mapkou. Šokující není ani tak pohled na velikost Otomanské říše v dobách jejího největšího rozmachu, jako vědomí, že Turecko je v dnešní době už jednou nohou v Evropě (a ne jen na Balkánu), díky několika miliónům zahraničním Turkům, kteří úspěšně odmítají integraci.

informace řekl(a)...

Píše o tom politolog Alexandre del Valle, o kterém jsme, jestli si dobře pamatuju už jednou mluvily.
http://blog.alexandredelvalle.com/archives/328-Il-Liberal-Mappa-dellislam-europeo.html#extended
http://blog.alexandredelvalle.com/archives/292-Perche-la-Turchia-non-puo-entrare-nellEuropa,-Guerini,-Milano.html
http://www.alexandredelvalle.com/
Francouzský a italský blog.
Oni se snad Turci nějak integrovali na Balkáně? Poislámštili, co mohli.

drak řekl(a)...

Zdá se, že evropská pasivita a až trestuhodná ignorance, či chcete-li uplatňování důsledného appeasementu velkých evropských zemí vůči projevům radikálního islámu, mám teď na mysli především Británii, Francii a Německo na jedné straně, pak ještě velice nešťastné vměšování Evropy do vnitřních věcí Turecka, kde armáda byla tou jedinou silou, která držela na uzdě islamisty a která následkem evropských intervencí nezasáhla proti vzrůstající moci islamistů v turecké společnosti a de facto tak nechala pohřbít výsledky civilisačního úsilí zakladatele moderního, Turecka Mustafy Kemala Atatürka, přinesla své nešťastné, hořké plody. Turecko pomalu ale jistě ovládli islamisté a rovnováha sil v regionu se tím začíná významně měnit v neprospěch toho, čemu říkáme euroatlantická civilisace a jejího systému hodnot.
Rovněž například nečinnost českých orgánů vůči již více než 10 let stále silnější ruské imigraci a zesilování ruského vlivu na českou ekonomiku je velice trestuhodná a začíná se hodně negativně projevovat na našem společenském i ekonomickém životě, začíná to tu totiž fungovat podobně odporně, jako v Rusku a zdá se, že to nikomu nevadí. Stačí se například podívat na stavební odbor v Karlových Varech, za chvíli by to mohlo podobně vypadat i jinde, stačí jen počkat a nic nedělat.
Naše česká veřejnoprávní televize jedná evidentně proti našim celospolečenským zájmům a nikomu to nevadí a nikdo se raději ani neodvažuje do toho zasáhnout. Její evidentní stranění organisátorům plavby oné flotily, která podle mého nebyla ničím jiným, nežli velice dobře organisovanou provokací a Israel dělá správně, že si poměrně nekompromisně hledí svého a nenechá sebou manipulovat a vmanévrovávat se do posice, kdy sám sebe začne přetvářet v cosi, co funguje ve prospěch jeho nepřátel tak, jako to činí mnohé zaslepené země uvnitř EU, raněné blbostí a slepotou podobně, jako v době, kdy se dral k moci Hitler.
Je samozřejmě otázkou v co vše to, co se na blízkém východě nyní děje, může vyústit, ale ani možnost lokálního jaderného konfliktu, navíc s určitou možností jeho rozšíření až na evropské území, se nejeví v horizontu nejbližších řekněme 10 let být tak nereálnou. Nejhloupější na tom všem je, že my Evropané si za to můžeme sami proto, že jsem dali prostor přihlouplé korektnosti, předposranosti a neochotě jasně vymezit a vykázat do patřičných mezí síly a hnutí, která směřuji k potlačování lidských svobod, jako je například radikální islám trpěný jak v mezinárodní politice, tak i uvnitř mešit na evropském území. Tento islám jsem podpořili i uvnitř Turecka naší zaslepenou zahraniční politikou a proti vlastním zájmům, protože to silně zvyšuje naše bezpečnostní rizika na evropském jihovýchodě.
Asi bychom se jako Evropané měli zamyslet nad naší vnější i vnitřní politiku, protože je vidět, že je zhoubná a asi bychom měli začít intensivněji zbrojit, jinak bychom se mohli poměrně záhy dočkat mnohých nepříjemných překvapení.

STK řekl(a)...

Pro Draka: Mohu to též podepsat?

(S jednou malou poznámkou: Turci ať si v Turecku dělají, co se jim zlíbí. Turecko svou kulturou neleží v Evropě. Atatürk byla jenom krátká světlá epizoda v jeho poněkud potemnělých dějinách.)

drak řekl(a)...

STK:

Podepsat samozřejmě můžete, budu to považovat za čest, protože s Vámi v mnohém souhlasím.

Co se vztahů mezi EU a Tureckem týče, tak já se domnívám, že Atatürk vzešel z vnitřního tureckého vývoje událostí a opravdu byl mimořádnou osobností a podařilo se mu Turecko posunout ve vývoji nebývale kupředu, mimo jiné proto, že se mu do toho zvenčí nikdo příliš nemíchal a také proto, že uměl být rázný a tvrdý vůči svým protivníkům uvnitř, kdyby nebyl tvrdý on vůči nim, byli by oni tvrdí vůči němu. Lidskost a nenásilí se tam považuje za slabost a známku toho, že protivníka je možné beztrestně napadnout.

Evropským činovníkům se proto nežádoucím tlakem zvenčí na Turecko, který pak vedl k zaslepenému uplatňování principů, které v Turecku neplatí a protivníkem jsou považovány za slabost, podařilo Turecko uvrhnout zase nazpět, zhruba do doby kde bylo před příchodem Atatürka k moci. Vskutku obdivuhodný to výkon, někomu by za to měli postavit památník. Zkrátka dokud si dědicové Atatürka dělali v Turecku co se jim zlíbilo, bylo vše v naprostém pořádku. Když se ve své naivitě pokusili vyhovět evropským ignorantům, dopadli špatně a po nich to možná odskáčeme i my.

N.N.Nemo řekl(a)...

V Alžírsku před časem islamisté vyhráli první kolo voleb - vláda pak druhé kolo voleb zrušila a nepřipustila, aby se tito totalitní náboženští fanatikové stali součástí governmentu "demokratickou cestou". Naštěstí tehdy měla Evropa ještě tolik vkusu, že alespoň držela tlamu!

STK řekl(a)...

Tak jest, Draku. Taky mám pocit, že se evropská věrchuška snaží, pod prapory "multikulti" a "demokracie" a "environmetalismu" ze všech sil udělat se sebe "užtečné idioty". Obávám se, že to jak islamisté, tak Rusko pochopili. Čína určitě. Evropa není spasitelem lidstva, není věrozvěstem. Už ne.
Ony ty jednotlivé kultury (včetně kultury politické) se od sebe liší tak, jako bychom chtěli po smečce vlků, aby se chovali jako ovce. Případně se vlci snaží, abychom s nimi jednali, jako by to ovce byly. To oni vědí, na to sázejí a na to taky asi "dojedeme". Tedy asi ne my, ale naše děti nebo vnuci. Jsou holt okamžiky v životě společnosti, kdy je celá demokracie na houby. Bohužel.

(Válka, přírodní katastrofa, smrtící epidemie - to například.)

Harpyje řekl(a)...

Takže Vy, STK, jste toho názoru, že totality se umí vypořádat s případy vyšší moci lépe než demokracie. To je skutečně velmi smutné svědectví občana země, která je členem EU.

STK řekl(a)...

Tož milá Harpyje:

1. Já hlasoval proti vstupu. Ale byl jsem demokraticky přehlasován. Jsme tedy uvnitř. No - co dělat.

(V roce 1968 mě hlasovat pro ani proti vstupu spřátelených armád nenechali.... ;-/

2. Proboha, vždyť ty PRINCIPY jsou tak jednoduché. Je-li mír a dost času na demokracii, zvolíme buď socilismus, když je odkud brát a budeme krmit, šatit a bůhví co ještě každého, kdo se prohlásí za chudáka.
Když už není co rozdávat, použijeme přirozeného sklonu lidí k hromadění majetku a prohlasujeme si kapitalismus. Každý se sám bude snažit nahrabat, mít. A až bude nashromážděný nějaký majetek, začneme si jej krutě závidět a budeme hlasovat zase naopak.

A když na nás spadne kus šutru o průměru pár kilometrů, nebude čas volit nic. Ti, zo nebudou zpopelněni ihned a nepomřou hlady hned první zimu se dají dohromady a půjdou za silnou osobností, vůdcem a možná se zachrání. Ti, kteří by chtěli i v tomto případě o všem demokraticky hlasovat, budou hlasovat tak dlouho, až pomřou.

Nelze vést žádnou válku, ať obrannou nebo útočnou, začít revoluci nebo se dostat z velkých trablů, nenajde-li se charismatický a despotický vůdce. Pravda, může být dokonce i "osvícený". Ale na těch dvou vlastnostech uvedených předtím si trvám.

Tak, a teď mi zkuste, Harpyje, ten můj propracovaný systém bludů věrohodně vyvrátit...

Harpyje řekl(a)...

Co bych Vám vyvracela, STK. Mohu Vás pouze odkázat na Většího vlastence. Ten Vás utvrdí ve Vašem přesvědčení.
Mě bylo od dětství vštěpováno, že existují hodnoty, za které je nutné bojovat. A proto půjde například Šaman demonstrovat svou solidaritu s Israelem.
A já se taky zasazuji za tyto hodnoty, zrovna tak jako Šaman, nebo Vv, nebo i Hledající. Protože chceme žít ve svobodné společnosti, která, protože je svobodná, v sobě nese velká rizika.

STK řekl(a)...

Myslím Harpyje,
že někde na začátku našeho dialogu se stala chyba. Naprosto podporuji protesty - vždyť o tom je celý můj příspěvek.
S VV se nemusíme v ničem utvrzovat, občas spolu hrajeme "veselou feérii" pro obveselení P.T. publika této hospůdky.

Jenom ten Hledající mi tam jaksi nepasuje. To není člověk s podobným uvažováním jako já. Ten na demonstraci asi nepřijde. Já bohužel též ne. Budu sice zitra v Praze, ale v noci ze soboty na neděli se vracím zpět na ten náš "blízký severovýchod".