pátek 4. června 2010

ZASLÁNO: Zvu na akci, která by nám neměla být buřt

(Z různých stran)

 7. červen 2010
čas:    16:00 - 20:00
Lokalita:    Staroměstské náměstí 

Cílem celého projektu je ukázat podporu Izraele v době, kdy se většina jeho spojenců začíná stavět zády.


Izrael má právo na svou vlastní obranu, jelikož žije v permanentním ohrožení okolními státy. Aktivisté na lodi byli předem varováni, byla jim navrhnuta vhodná alternativa, existují důkazy, že předchozí dodávky obsahovaly materiály, jež je zakázané do Gazy dovážet a hlavně tím, kdo zaútočil jako první byla posádka lodi. Izraelští vojáci měli právo na legitimní sebeobranu. Média o této události, až na výjimky informují tendenčně a odmítají ukázat skutečné záběry, kdo útočil jako první, stejně jako to, že před vstupem na loď neexistovala žádná kontrola co si kdo bere s sebou. Je politováníhodné, že zemřelo deset lidí, nutno ale přemýšlet v důsledcích – kolik lidí by mohlo zemřít, pokud by zásilka obsahovala části zbrojních systémů – raket.

Oděv pochodu je BÍLÉ TRIČKO! Noste vlajky, vytvořte plakáty s vhodnými nadpisy atd.

Doplněno: Jedná se o pochod.
Začátek pochodu je svolán na 16:00 hodin, pondělí 7.6.2010 na Staroměstském náměstí v Praze, kdy vyrazí k přes Mánesův most, Malostranskou až k budově Izraelské ambasády.
Organizován je skupinou Češi podporují Izrael | Czechs support Israel. Pro informace lze kontaktovat Lukáše Skalického na tel. 774711308 či e-mailu lukas@ksconsulting.cz

98 komentářů:

informace řekl(a)...

Mediální kampaň proti Izraeli pokračuje, v novinách a TV zveřejňují svědectví účastníků výpravy do Gazy o brutalitě izraelské policie o podrobnostech okupace lodí izraelskými vojáky. A nese to ovoce, jak píše alžírský El Khabar. "Le premier résultat positif est venu du Caire, qui a décidé l’ouverture passage de Rafah, pour une durée illimitée, une procédure suffisante pour lever le blocus, parce que Israël n’a aucune autorité sur ce passage. Les appels officiels émis par les capitaux européens et les Etats-Unis n’ont pas cessé, et ce afin de faire pression sur Israël dans l’objectif de laisser la population de Gaza survivre, avant qu’elle ne se révolte."
http://www.elkhabar.com/FrEn/?idc=51
Odstranění blokády ze strany Izraele žádá generální tajemník OSN, Ban Ki-Moon, na tiskové konferenci v N. Yorku, téhož mínění je stálý zástupce Vatikánu u Rady OSN v Ženevě arcibiskup Silvano Maria Tomasi, v pohovoru s radio Vaticana.
Diplomatickým řešením by mohlo být propuštění do přístavu Ashdod lodě Rachel Corrie, na jejíž palubě se nacházejí nositel Nobelovy ceny za mír Mairead Maguire a bývalý náměstek generálního tajemníka OSN Denis Halliday.

Turecká strana trvá na svém: vztahy s Izraelem se změnily a již se nevrátí do předchozího stavu. Izrael udělal chybu "které bude litovat", řekl jasně turecký prezident Abdullah Gul. Byly vážně narušeny jak politické tak vojenské a ekonomické vztahy.
Jaké následky má na mysli turecká strana? Má to být výzva jen Izraeli nebo je to výstraha adresovaná širšímu politickému kruhu?

Harpyje řekl(a)...

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=military-programs-with-israel-remain-in-place-2010-06-03

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=turkey-puts-state-energy-deals-with-israel-on-hold-2010-06-03

informace řekl(a)...

Kde se nyní nachází loď pacifistů Rachel Corrie?
Po té, co premier Netanyahu prohlásil, že Izrael nedovolí její přistání u břehů Gazy, jak píše Ria novosti http://www.rian.ru/world/20100604/242252963.html, koordinační výbor akce Flotily svobody oznamuje, že ztratil s Rachel Corrie kontakty a obviňuje z toho Izrael. http://www.agi.it/estero/notizie/201006040945-est-rt10028-m_o_interrotti_contatti_con_la_rachiel_corrie_accuse_a_israele
Snad se z ní nestal Bludný Holanďan v Mare Nostrum?

informace řekl(a)...

K příspěvku Harpyje,
takže i to turecké rozhořčení má své meze. Jak se ríká vocať až pocať. Když jde o prachy a zbraně, tak jdou humanitární pohnutky a "týraní" pacifisti stranou.

N.N.Nemo řekl(a)...

Ubohé Palestince z Gazy nikdo nechce. Na tomto málem ztroskotala i mírová jednání Egypta s Izraelem - Izrael chtěl vrátit Egyptu pásmo Gazy, které Egypt okupoval v letech 1948-1967. Egypt nechtěl - odmítl navrácení Gazy, to byla jeho podmínka míru!

Egypťani se báli, že jim Gazani rozvrátí stát interně i externě. Interně svou islámistickou ideologií a populační expanzí, externě tím, že budou i nadále útočit na Izrael, což by moho bvyvolat další Egyptsko-izraelskou válku.

informace řekl(a)...

Italské tiskové agentury přinášejí zprávu, že Rachel Corrie přerušila svou plavbu ke Gaze a vrací se zpět. Prý pro technické potíže dvou plavidel, která ji doprovázejí. Organizátoři ihned obvinili Izraelce, že lodi sabotovali.
http://notizie.virgilio.it/notizie/esteri/peace_reporter/2010/06_giugno/04/gaza_la_rachel_corrie_decide_di_fare_dietrofront,24610292.html
Malé podezření: že by se byli pacifisti zalekli izraelského přijetí? Nebo někoho napadlo, že by se nemělo přehánět?

Harpyje řekl(a)...

Free Gaza says MV Rachel Corrie expected to hit 20-mile zone by Friday afternoon, despite reports it was planning to return to Ireland.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/gaza-bound-ship-to-reach-israel-exclusion-zone-within-24-hours-organizers-say-1.294173

informace řekl(a)...

Právě čtu, že podle izraelského tisku se Rachel Corrie vrací, zatímco izraelské diplomatické kruhy říkají, že pokračuje dál v cestě ka Gaze.
http://www.apcom.it/news/rss/20100604_130203_1dd84f0_89914.html

Schumacher řekl(a)...

Tak tuhle akci nepodpořím a nebudu dělat užitečného idiota ždádné ze stran. V téhle věci nejde o zájmy České republiky, jejích občanů a jejich ústavních práv, a tedy ani mé zájmy. V téhle věci je mi naprosto lhostejná nějaká historie, nějaké nároky, kdo je kdo. Izraelská akce v mezinárodních vodách byla porušením mezinárodního práva a aktem mezinárodního terorismu. Hranicí mezi právem a protiprávním činem v tomhle případě je hranice mezinárodních vod. V tom je podstata věci. Kdyby Izrael ve svých vodách potopil celou flotilu nerespektující zákaz a varování podle zvyklostí námořního práva, neřekl bych ani popel. Ránu kanónem před příď a při pokračování v plavbě potopit. Ale takhle ne. Pokládám za nanejvýš spravedlivé, když si svoji pitomost vyžerou do posledního drobku. A co si mysleli provokatéři a najatí užiteční idioti a novináři ? Adrenalinovou zábavu, přetlačování s izraelskými plavidly ? Príma záběry pro promo akci ? Výsledkem jsou mrtví na jedné straně, a že si to vyžere Izrael na druhé straně. Ve vnitřní politice Izraele, až schladnou horké hlavy, to bude mít dramatickou dohru. Ve vztahu k Turecku, které dosud bylo sice vlažným, ale přec jen spojencem, posrali co mohli na sakra dlouhou dobu. Zato v Teheránu nejspíš slaví jako nikdy. Nic lepšího si nemohli přát. Chápu, že leckteří kdo půjdou demonstrovat mají bobky, protože islám v Evropě sílí. Inu multikulti má více stran a nese i rizika...

informace řekl(a)...

Jedna zpráva střídá druhou. Mezitím turecká ambasáda v Římě oznámila, že Turecko sestaví task force ze 4 fregat, 1 tankové lodi a vrtulníků, která bude mít za úkol zajišťovat bezpečnost ve Středozemním moři, včetně "návštěv" přístavů. Úkolem této task force bude podpora spolupráce tureckého námořnictva s partnery NATO. Tak prokáže svou snahu a zájem na zajištění stability a bezpečnosti kromě "delle altre linee di interesse" (jiných zájmových linií) ???

http://www.ilvelino.it/articolo.php?Id=1137643&t=Gaza_nessun_dietrofront_per_la_nave_Rachel_Corrie_carica_di_aiuti

Moc uklidňující ta zpráva není.

Schumacher řekl(a)...

Kdo útočil jako první To si děláte kozy ? Ozbrojený výsadek z vrtulníků. Na civilní loď, v mezinárodních vodách, bez důvodu daného mezinárodním právem, bez jakéhokoli naléhavého důvodu. Ty lodě nikoho neohrožovaly. Stačilo zakázat vplutí do pobřežních vod a teprve při nerespektování použít veškeré prostředky.

informace řekl(a)...

Pane Schumachere,
pěně Vás prosím, příště, než začnete dělat své rozbory a vývody, přečtěte si, co na př. o tom složitém problému extrateritoriálních vod píšou znalci.
http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/LF04Ak02.html

Pedro řekl(a)...

No jestli si to dobře pamatuji, tak ty americké válečné lodi čekaly na neozbrojené sovětské obchodní parníky, vezoucí Chruščovovy rakety na Kubu, taky v mezinárodních vodách.

Schumacher řekl(a)...

Můžete uvést jediný důvod k zásahu mimo vlastní teritoriální vody ? Jaké bezprostřední nebezpečí bylo odvraceno? Pokud jde o cestujících na těch lodích, které izraelské zákony porušili ? V mezinárodních vodách, na cizích lodích, tedy na cizím území ? Bylo to tak, že Izrael jednal jako by šlo o jeho teritoríální vody. Nepochynbě právem silnějšího. Plánovači nepředpokládali takový odpor a následky, a předpokládali, že to projde jako obvykle s tradičním brbláním, které je bráno za folklór. Jenže deset mrtvých a malér. A padají nepříjemné otázky jako třeba ty moje.

STK řekl(a)...

Vážený Schumachere, čí jsou vlastně teritoriální vody (7-mi mílové(?) pásmo) kolem uzemí zvaného Gaza?
S problémem to nesouvisí jen zdánlivě...

Co e týče oprávněnosti zásahu: Nebyla náhodou celá akce tureckých aktivistů předem připravená provokace, na kterou Izraelci jen hloupě skočili?

Harpyje řekl(a)...

S těmi znalci mezinárodního práva se doslova roztrhl pytel.
Schuhmacheře, Vaše rozhodnutí je čistě soukromá záležitost, a skutečně není zapotřebí, abyste se oháněl "mezinárodními vodami", nebo "námořním právem". Stačí říct: "já tam nepudu"!
Dnes dopadly opět 4 rakety, vystřelené z Gazy, na území Israele, ale o tom "znalci mezinárodního práva" nic neví.
Israel dělá špatnou propagandu, a proto je potřeba ho podpořit, jak je to jen možné!

Harpyje řekl(a)...

Více než zajímavé:
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704025304575284721280274694.html
Fethullah Gülen v celé své rozporuplnosti. Taqiyya?

Pedro řekl(a)...

Vzkaz pro Kopretinu po přečtení diskuse na NP k článku p. Bartoně: Nemusíte psát der Stuermer, stačí před stisknutím klávesy "u" stlačit klávesu "vodorovná dvojtečka" - výsledek je ü. Já ji mám v prostřední řadě kláves zcela vpravo vedle Enteru, na některých klávesnicích je zcela vpravo v horní řadě kláves. P.S. Sven Rehulka se to ü, ä, ë svého času podle mé rady naučil. Na anglické klávesnici to však nefunguje. :-)

informace řekl(a)...

Kde skončil humanitární Bludný Holanďan? Nic o něm nikdo neříká. Asi ho pojede hledat nově vytvožená turecká námořní task force. Jestli ji někam neodtáhli proradní řečtí piráti, aby se zmocnili cenného nákladu.

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,
prosím o laskavé omluvení, pro mě je to přece jen tři hodiny autobusem tam a stejnou dobu zpět a zaměstnavatel by mi asi volno nedal.
IMHO bojím se toho, že sdělovací prostředky budou tuhle akci zase ignorovat, případně ji presentovat jako akci "sionistů", "sionofašistů" apod. Pokud se tam s vlajkami Izraele roztrhne pytel, tak s tím budou mít o to méně práce (z toho důvodu bych považoval za taktičtější spíše transparenty a neměly by tam chybět i české vlajky - islámští teroristé ohrožují i ČR, nejen Izrael - nejlépe rozmístěné tak, aby ty izraelské nebylo možné dostat do záběru bez těch českých).
Můj osobní názor je ten, že v současné situaci, kdy se očekávají různá zemětřesení na ministerstvech a dalších vládních institucích, by vůbec nebyla od věci petice, která by požadovala zrušení "veřejnoprávního poplatku" za ČT s odůvodněním, že ČT informuje aktivisticky a neobjektivně, angažuje se pro jednu ze stran konfliktu a přináší neúplné a zkreslené informace. Tím je dokázáno VIA FACTI, že není s to dostát své "veřejnoprávnostní" funkci, a angažovanost pracovníků (a celého zpravodajství) ČT
je jen dovršením dlouhé řady podobných událostí. Z toho plyne konstaování, že ČT již nemá veřejnoprávní charakter, stává se aktivistickou agitkou a bylo by, dle mínění signatářů petice, záhodno tento fakt reflektovat změnou zákona o její veřejnoprávnosti - ať si ji platí ti, v jejichž prospěch se angažuje (pochopitelně, ten text by měl vypilovat právník,aby měl hlavu a patu a cíleně útočil na "veřejnoprávnost" ČT takovým způsobem, aby se hromobití nedalo svést jinam).
Myslím si, že takováto petice by mohla být pro naše "veřejnoprávní zpravodajství" drsnější následky než sebeúspěšnější manifestace.

Harpyje řekl(a)...

"French police urge Jews to go straight home after prayers" (http://www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=177501). To už je opravdu hrozné. Našinec se ptá, kde to jsme, jestli jsme tady vůbec doma. Včera jsem četla reakce německých Turků na incident před Gazou na Facebooku. Kdyby se o ně zajímal nějaký prokurátor (jako že se s něčím takovým žádný nezabývá), tak by měl bohatou žeň.

informace řekl(a)...

Našla jsem další zprávu o Bludném Holanďanovi. Izraelská vládá vyjednala s irským MZV, že loď Rachel Carrie se nechá doprovodit do izraelského přístavu Ashdod, kde bude náklad zkontrolován a vyložen. Ale posádka ten dohovor odmítla s tím, ž bude pokračovat k pobřeží Gazy, ale že nebude klást izraelským vojákům odpor.
Je důležité, aby loď izraelský kordon neprorazila, byl by to nebezpečný precedens. Jak hlásila AlJazeera, desítky dalších lodí jsou připravené k cestě a proražení blokády.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3899151,00.html

Šaman řekl(a)...

Všem ad Teritoriální vody: Ty byly vždy fakticky stanoveny dostřelem pevnostních děl. Bývaly 3,5 námořní míle, 7, někdy v 80.letech byly mezinárodně dohodnuty na 12 mil. (Vždy je to v mílích, nikdy v km!) Přičemž 24 mil je uznáváno jako vzdálenost, kde je nárok ještě teritoriálně zasahovat.
Kamerun si svoje vodstvo zateritorioval do vzdálenosti 70 mil.

BTW: Nějaká africká rovníková země si zateritoriovala vzdušný prostor nad sebou až do nekonečna - a vymáhala poplatky za satelitní družice

informace řekl(a)...

Nezávislý odborník "special rapporteur" OSN Philip Alston, obvinil na tiskové konferenci Radu OSN pro lidská práva, že není nestranná. Zatímco na jedné straně zavírá obě oči nad tím , co se děje jinde ve světě, soustřeďuje se na Izrael a jeho údajné narušování práv. Rada ztratila tak zcela hodnověrnost.
Podobného názoru je italský odborník Gianandrea Gaiani, který řídí Analisi Difesa a který v posledních dvaceti letech sledoval všechny italské mise v zahraničí. Porovnává případ Izraele s potopením jihokorejské korvety severokorejskou ponorkou, při níž ztratilo život 46 námořníků. Reakce tehdy byly značně umírněné, Severní Korea odmítla zodpovědnost, OSN žádalo vysvětlení, ale nezavedlo žádné sankce, Čína vyzvala obě země ke klidu. Absolutně neporovnatelná je pak mediální kampaň, rozpoutaná proti Izraeli s nevšímavostí, s jakou korejský incident obešla media.
Proto, říká položertovně Gaiani, radím Izraeli, aby příště poslal proti pacifistům ponorku se silury a pak prohlásil, že o tom nic neví.
http://blog.panorama.it/mondo/2010/06/04/corea-del-nord-e-israele-due-pesi-e-due-misure/

Šaman řekl(a)...

Schumacherovi k otázce: Můžete uvést jediný důvod k zásahu mimo vlastní teritoriální vody ? Jaké bezprostřední nebezpečí bylo odvraceno?

Jeden důvod: Podle zpráv z Gazy vyplulo flotile vstříc asi 80 palestinských člunů.

Dále: Blokáda není ochrana teritoriálních vod - vidíme to už ve výše uvedených příkladech. Dělá se v případě nebezpečí ozbrojeného střetnutí - Argentina versus Británie, Amerika versus Kuba - a ta blokáda je vždy v mezinárodních vodách, protože blíže by už nebyla schopna blokovat.

Vůči samotnému Izraeli prováděla blokádu GB v poválečné době, kdy třeba v mezinárodních vodách střelbou zastavovala lodi s židovskými uprchlíky z Evropy - které pak internovala na Kypru - a v Německu. (po 1945!)

1967 vyhlásili blokádu jihoizraelského ejlatského přístavu arabské státy...

Jestli to náhodou nevíte, tak Izrael je fakticky ve válečném stavu s "entitou v Gaze" - protože odtamtud na jeho území neustále padají rakety!

BTW: Několik let čelilo pozemní blokádě například (částečně muslimské) Sarajevo, aniž by byla Evropa v Evropě schopna zastavit jeho ostřelování z minometů v okolních horách. A aniž by nějaké mírové konvoje do něj dorazily! Tedy krom vojenských leteckých mostů...

Jugoslávští nacionálkomunisté natáhli tehdy přes Bosnu do Evropy islámské bojovníky džihádu...

A dnes evropští degenerovaní tvorové pomáhají džihádu zničit evropské předmostí na Blízkém východě, jímž Izrael je...

Větší vlastenec řekl(a)...

Sarajevo NELEŽÍ na mořském pobřeží.
Více např. zde : http://en.wikipedia.org/wiki/Sarajevo_Tunnel

informace řekl(a)...

To Harpyje,
V Itálii je zase situace klidná. Propalestinská organizace a Židovská obec vydaly svá prohlášení, levicové odbory vylepily pár plakátů na solidaritu s pacifisty. V Římě ve starém židovském městě prý propalestinci zorganizovali nějaký průvod, kde bylo asi 200 lidí, který se ale rozutekl, když se proti němu postavilo asi pár desítek Židů. Nic jiného jsem v novinách nenašla.

informace řekl(a)...

5.6.2010, ore 00,11
http://www.tgcom.mediaset.it/mondo/articoli/articolo483313.shtml
Bludný Holanďan je 100 mil od pobřeží Gazy.

informace řekl(a)...

5.6.2010, ore 06,10 tiskové kanceláře oznamují, že Rachel Corrie byla zadržena izraelskými loďmi 35 mil od pobřeží Gazy. Bez násilí, zdvořile.

Tady máte satirické video, co včera prý omylem rozšířila tisková kancelář izraelské vlády.
http://www.ansa.it/web/notizie/videogallery/mondo/2010/06/04/visualizza_new.html_1819003089.html

informace řekl(a)...

Na stránce agentury ANSA najdete také krátké video, jak pacifisti z lodi Marmara posílají Izraelce zpátky do Auschwitzu.

informace řekl(a)...

Ruská federace je velice znepokojená vývojem událostí na Středním východě, političtí komentátoři se zamýšlejí nad tím, jakou cestou půjde Turecko. Na jedné straně se obávají o osud ropovodů a plynovodů, které mají vést před turecké území, na druhé se ptají, jaká bude jeho politika v Zakavkazsku.
Asi týden před incidentem s flotilou pacifistů prezident Medvedev při oficiální návštěvě v Ankaře podepsal s tureckou stranou několik smluv o spolupráci, ale nebyla podepsána smlouva o stavbě plynovodu South Stream, který má vést ruský plyn do Itálie. Je nejisté, zda z projektu plynovodu Blue Stream 2, který byl podepsán oběma stranami v březnu minulého roku, bude vyloučen Izrael a zda bude postaven. O rozsáhlých ruských ekonomických zájmech z Turecku píše IA regnum.
http://www.regnum.ru/news/1242165.html
Zároveň se Rusko ptá, jaká bude další politika Azerbajdžánu, zda poskytne Turecku právo vystavět tam vojenskou základnu. A jak se budou v budoucnu vyvíjet vztahy s Arménií. Politologové se obávají, že by turecká politika mohla vést k ozbrojenému konfliktu.
http://www.regnum.ru/news/polit/1290671.html

informace řekl(a)...

Několik přísloví o Turcích. Všechna jsou plodem historických zkušeností.

Если турок говорит о мире, значит будет война (Греческая поговорка)
Петух не снесет яйца, а турок не станет человеком (Румынская пословица)
Скорее курица взлетит, чем турок научится любить (Арабская поговорка)
Дьявол имеет много обличий, главное из которых тюркское (Ассирийская поговорка)
Там где ступала нога турка трава не растет (Болгарская поговорка)
Строят люди, рушат турки (Сербская поговорка)
Плохая жизнь, что соседство с тюрком (Курдская пословица)

informace řekl(a)...

Rachel Corrie byla zadržena izraelskými námořními silami, ale odmítá plout k izraelskému přístavu.
http://www.newscheblog.it/wp-content/uploads/2010/06/rachel-corrie-cargo.jpg

informace řekl(a)...

Rusko-turecká strategie na jižním kavkazu.
http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=turkish--russian-8216strategic-depth8217-in-south-caucasus-2010-05-20

Michal řekl(a)...

Můžou to bejt klidně mezinárodní vody, ale loď plná potencionálních či skutečných teroristů z Hamásu může být kontrolovaná kdykoliv. Teď maj v OSN kecy, ale v případě Achiles Lauro držely pysk, že!
(sorry jestli jsem skomolil název lodi a arabomilcům doporučuji vyhledat v googlu)

informace řekl(a)...

Achille Lauro,
nejúplnější je italská verze
http://it.wikipedia.org/wiki/Achille_Lauro_(nave)

informace řekl(a)...

Právě jsem uvažovala, co na této akci Turecko, jmenovitě Erdogan, získá na oblibě u arabských států (jistě si také připomenou svou minulost až do konce I.světové války) a kolik ztratí na obchodních vztazích se západem a Ruskem, když jsem našla tuto zprávu italské agentury:
(AGI) Gerusalemme - Tayyip Recep Erdogan sta valutando se usare la sua Marina per rompere l'assedio di Gaza. Lo scrive Debkafile, un sito considerato vicino all'intelligence israeliana, che cita i servizi segreti turchi. Il premier turco starebbe addirittura valutando se salire a bordo egli stesso di un futura nave di attivisti filo-palestinesi, convinto che Israele non avrebbe il coraggio di intervenire per bloccarlo. Bia
http://www.agi.it/rubriche/ultime-notizie-page/201006050903-est-rom0013-erdogan_valuta_se_usare_marina_contro_assedio_debkafile
(AGI) Jeruzalém - Tayyip Recep Erdogan uvažuje, zda má prorazit blokádu Gazy použitím tureckých lodí. Píše to Debkafile, sajt blízký izraelské Intelligence, který cituje turecké tajné služby. Turecký premiér dokonce uvažuje nad tím, nemá-li sám nastoupit na loď propalestinských aktivistů, v naději, že Izrael nebude mít odvahu ho zastavit.
Zřejmě Erdogan na tuto kartu vsadil hodně, snad víc než bylo rozumné a nyní vidí, že mu to nenese výhody, jaké očekával. A tak do toho chce zasadit svou osobní prestiž.
To jen, abychom si udělali představu, o co asi jde.

informace řekl(a)...

Sajt Debkafil, kde si můžete přečíst další zprávy o raidu.
http://www.debka.com/article/8837/

Schumacher řekl(a)...

"degenerovaní tvorové pomáhají džihádu zničit evropské předmostí..." Třeba je to snaha, aby se Izrael stal více multikulturní zemí... Když se o to intelektuálové, kteří se chystají demonstrovat pod modrobílým lajntuchem snažejí v Evropě, proč ne tam ? Ostatně, kdyby svoji podporu Izraeli mysleli vážně, koupili by letenku a za pět hodin už by mohli fasovat kvéry. Občanství by dostali sofort. Jenže na to ti, kteří sami nevědí kam patří, se tu mají příliš dobře,daleko lépe než tam. A dobře to vědí, proto žijí tady a ne tam. Jedno je přijet tam na návštěvu, druhé tam žít. To chce sakara odvahu, pracovitost a skromost. Proto se ze zdejšího závětří věnují kibicování z dálky a verbují k tomu užitečné idioty, o které nemá nouzi ani druhá protivná strana. V tomhle snažení jde o to, kdo na svoji stranu získá více užitečných idiotů. Pragmaticky mám otázku. Kdybych šel demonstrovat ve prospěch Izraele, teoreticky, řekněme, jaký bych z toho měl užitek ? Tedy kromě toho, že až přičiněním pomatenců sedících na dvou židlích, kteří po celé Evropě podporují multikulti cizorodých menšin, tu začnou růst minarety, bych měl více příležitostí demonstrovat ? A naříkat s polu s nimi, aj váj, že to mysleli tak dobře a není pro ně bezpečného místa ?

Michal řekl(a)...

to schumacher: Jeden degenerovaný tvor je turecký premiér a ti další sedí v OSN atp.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3899214,00.html

Harpyje řekl(a)...

Israel, je Schuhmacheře, multikulturní až až.
A "pragmaticky" je Vaše otázka nesmírně hloupá, protože lidé demonstrují ve prospěch Israele proto, aby vyjádřili své sympatie a svou podporu této těžce zkoušené zemi, a ne kvůli vlastnímu užitku. To si pletete s demonstracemi, organizovanými odbory.

Schumacher řekl(a)...

A vůbec, pořádný Žid má dělat něco pořádného a ne planě povykovat na náměstí. Protože o úspěchu rozhoduje ekonomická síla. Jak to dopadá, když se někdo nechá zpovykat a místo toho čas věnuje pitomostem je vidět na příkladu obyvatelstva v Gaze. A to platí pro všechny.

Pedro řekl(a)...

Kopretino, Atatürk, ne Atatyrk. Ležatá dvojtečka napravo v prostřední řadě kláves a potom příslušná samohláska (a, e, o, u). Tedy ä, ë, ö, ü. Píšete českou klávesnicí, tedy Vám to musí fungovat. Osvojte si prosím tuto "fintu" dříve, než se Vám nějaký hňup začne v diskusích posmívat.

barbucha řekl(a)...

Harpyje, řekla bych, že účast na demonstraci přece jen nějaký ten vlastní užitek přinese - není od věci ukázat potenciálním stavitelům minaretů, kterou stranu preferujeme.
A mlčení znamená souhlas...

informace řekl(a)...

ANSA (Roma) 5.6.2010, ore 12,20.
Loď Rachel Corrie je teď vedena třemi izraelskými loďmi do přístavu Ashod, kde vyloží svůj náklad. Izraelští vojáci nastoupili na loď z člunů bez incidentů.
http://www.ansa.it/web/notizie/rubriche/mondo/2010/06/05/visualizza_new.html_1819683353.html

Harpyje řekl(a)...

To je užitečný vedlejší efekt, barbucho.

infformace řekl(a)...

Myslím, že nyní je už každému soudnému člověku jasné, o co jde. Erdogan ve svém paranoidním panosmanizmu, kdy chce rozšířit vliv Turecka na ostaní islamské státy a stát se první velmocí na Středním východě, využil humanitaristicky naladěných západních propalestinců, aby tak zasadil ránu Izraeli. Je mu docela lhostejné jaká je situace v Gaza, kašle na humanitární hnutí, myslel si, že pokoří Izrael a tak posune kupředu svou politiku.
O panosmanizmu psaly noviny již v minulém roce, tato snaha Erdogana rozšířit svůj vliv v muslimském světě byla jasná Obamovi, když v minulém roce naléhal na přijetí Turecka do EU.
Obětním beránkem této rozpínavé politiky je Izrael.
Dobře si to uvědomují Rusové, kteří o situaci píší velice znepokojeně, bojí se, aby Erdogan nevyvolal na Středním východě válečný konflikt. Měli by ho téměř doma.
A Unie? nevezme si z toho žádné ponaučení?
Myslím, že zúčastnit se proizraelské manifestace je povinností každého člověka, kterému záleží na budoucnosti svých dětí. Tedy sobecky i z vlastních zájmů. Když ne z jiných.

drak řekl(a)...

Upřímně řečeno, musím se přiznat, že jakékoliv davové akce, kde se shlukuje více lidí, cosi se vyřvává, demonstruje a pod. se mi protiví a až na výjimky se jich, pokud to jen trochu jde, neúčastním.
Na druhé straně fakt, že naše veřejnoprávní média, se již naprosto zpronevěřila svému původnímu úkolu a účelu a již delší dobu fungují jako cosi mezi hlásnou troubou zelené demagogie a nereálného pacifismu a v neposlední řadě se za peníze českých daňových poplatníků stala jakousi českou pobočkou Al Jazeery a o nějakém vyváženém, objektivním a pravdivém informování už tu dlouho nemůže být ani řeči, asi tu výjimku udělám a na tu akci přijdu. Naše veřejnoprávní média mi už totiž lezou na na nervy více, nežli účast na nějaké davové akci.

Schumacher řekl(a)...

2 drak : Mě také. Zvlášť když povykují ti pro které je nejdůležitější, že povykují, mají při tom pocit dějinné důležitosti, plácají ce so ramen jak jsou dobří a jak to komu nandali. Jsou výjimečné situace kdy je třeba jít do ulic, ale ty jsou výjimečné. K tomu co napsal barbucha - potíž je v tom, že leckteří nynější stěžovatelé na minarety přísluší ke stejnému intelektuálnímu proudu, ktrý podporuje, či podporoval kulturu jejich stavitelů.

informace řekl(a)...

Pane Schumachere,
Vy budete tak dlouho hledat chlup ve vejci,až Vám z něj vyjde smradlavá hnilička. Nad čím vůbec mudrujete? Nebo mluvíte jen tak, aby řeč nestála?

Schumacher řekl(a)...

Pro informaci nepatřím mezi ty, kteří bezhlavě skandují :"Junajtid ! Junajtid !" S hledáním chlupu ve vejci máte pravdu. Jsem zvědavej kousavej šťoura a vím toho až dost abych se nenechal se zverbovat na první zabubnování. Pro kohokoli.

Harpyje řekl(a)...

Absolutní souhlas s příspěvkem Informace 13:22. Lituji jen, že to mám do Prahy tak daleko, a doufám, že se tam sejde hodně lidí.
Blb Erdogan zřejmě též touží po mučednictví: Erdogan may join next flotilla

Harpyje řekl(a)...

We are peacefull travellers:
http://www.youtube.com/watch?v=FOGG_osOoVg
:-)))

informace řekl(a)...

Ruské noviny sledují s velkou pozorností události kolem humanitární flotily. Celkem dávají nezaujaté zprávy. Dnes některé píší o úmyslu Erdogana použít jako doprovod pro příští humanitární výpravu turecké vojenské lodě. A o jeho nápadu být přítomen na jedné z nich. Komsomolskaja pravda tituluje článek Турецкий премьер готов лично драться с еврейским спецназом. Turecký premier je připraven prát se osobně s izraelským specnaz. http://tver.kp.ru/daily/24502/654915/
IA Regnum kromě zprávy, že Erdogan chce "osobně" prorvat blokádu, píše, že Erdogan získal velkou popularitu u libanonské militantní strany Hizballáh. Šajch Hasan Nasralláh, vedoucí strany prohlásil, že musulmáni na celém světe se teď dívají na tureckého premiéra s obdivem.
http://www.regnum.ru/news/polit/1290961.html

Šaman řekl(a)...

Schumacherovi ad: "aby se Izrael stal více multikulturní zemí..."

V Izraeli žije devadesát národností, které vzývají desítky náboženství. Izrael neničí kulturní a náboženské stánky jiných vyznání. Izrael přijal svůj africký kmen, protože nemá problém s rasismem. Jedině v Izraeli může být základna takového náboženství, jako je třeba bahájismus.

Jediná náboženská a národnostní entita tam má skutečné potíže: Izraelští Arabové, které desítky let v táborech s arabskou správou na území okupovaném Araby, bez možnosti cestovat po světě a třeba i jen po arabských zemích vypěstovala Palestince... Izrael jim odmítá umožnit, aby uplatnili své lidské právo povraždit Židy - a to je ten největší problém Palestinců dnes...

Ad "Kdybych šel demonstrovat ve prospěch Izraele, teoreticky, řekněme, jaký bych z toho měl užitek ?" Vy asi žádný. Ani ostatní přítomní. Prosím vás proto, abyste se té demonstrace vy osobně, pane Schumacher, nezúčastňoval. A už vůbec ne, jestli se o vlajce státu Izrael vyjadřujete tak, jak se vyjadřujete.

Já tam teda budu, sice ne s lajntuchem, ale s modrobíločerveným hadrem...

anonym řekl(a)...

Na demonstrace nechodím, na tuto bych moc ráda, protože skutečně nemůžeme zůstat lhostejní k rozmáhající se extremistické levicové nenávisti k Izraeli. Samotný pochod Kavan-Konečná-OOP to jasně ukazuje, aktivity na antisemitských a komunistických blozích a pseudonovinách jsou v těchto dnech nesmírné.
Bohužel musím ten den na operaci, takže budu alespoň myšlenkami s těmi, kterým není osud Izraele lhostejný a kteří jasně vyjádří svůj názor.
Šamane, zamávejte tam tím "hadrem" i za mne. Díky

Šaman řekl(a)...

Jak vypadá taková proizraelská demonstrace? Není tam nějaké nenávistné "vyřvávání", draku, je to vždy podpora práva demokratické země Izrael na jeho vlastní existenci. Více si můžete přečíst třeba zde:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/samanovo-doupe-izraeli-nejsi-sam-d4p-/p_doupe.asp?c=A090111_212903_p_doupe_wag

"V projevech zaznělo, že současný konflikt je disproporční: Disproporční proto, že na jedné straně stojí teroristická organizace, která chce zničit stát Izrael, a na druhé straně je demokratická země, která chce žít v míru. Cílem Hamasu je způsobit co největší bolest, kdežto izraelská armáda útočí na vojenské cíle a snaží se ochránit civilní obyvatelstvo v Gaze. Když dojde k dětským obětem na straně Palestinců, cítí Izraelci smutek, když Palestinci zabijí nějaké izraelské dítě, tančí na ulicích a rozdávají cukrovinky. Hamas rozdmychává nenávist, Izrael se stále znovu a znovu snaží o mírovou koexistenci se všemi sousedy. Jde o disproporci morální - Izrael staví pro své obyvatele kryty, buduje systémy výstrahy, na druhé straně Hamas své děti zneužívá jako lidské štíty. Je to disproporční konflikt - jde zde totiž o disproporci lidských hodnot. Když někdo chce zabít mé bratry, mé rodiče, mé děti, chce mou zemi vymazat z mapy, není žádná disproporce, když se tomuto budu bránit všemi prostředky.
Izrael žil celá léta v realitě, že jednu chvíli slaví rodina svátek a druhou chvíli všichni křičí a kolem teče krev. Je to realita, na kterou Evropa není zvyklá, ale zdá se, že se považuje za přirozené, že si na takovouto realitu Izraelci už zvykli - a proto se o ní v Evropě ani nemluví..."

Šaman řekl(a)...

Schumacher, přečtou si, co napsali:
"Když se o to intelektuálové, kteří se chystají demonstrovat pod modrobílým lajntuchem snažejí v Evropě, proč ne tam ? Ostatně, kdyby svoji podporu Izraeli mysleli vážně, koupili by letenku a za pět hodin už by mohli fasovat kvéry. Občanství by dostali sofort. Jenže na to ti, kteří sami nevědí kam patří, se tu mají příliš dobře,daleko lépe než tam. A dobře to vědí, proto žijí tady a ne tam."

Toto je skutečně nehledaný a nemaskovaný antisemitismus. Moji předkové v této zemi žili stovky let, můj židovský dědeček byl československý vlastenec. Dobře vím, proč žiju tady.

Mimochodem: polovičku československých zahraničních jednotek za 2. světové tvořili Židé! Chtěli totiž po válce mohli žít doma, v Československu. Avšak čs. Židé bojovali i ve válce za nezávislost Izraele a jejich
potomci tak činí dodnes.

Nemusíte dělat "užitečného idiota". Vaše výroky, včetně "V téhle věci nejde o zájmy České republiky, jejích občanů a jejich ústavních práv, a tedy ani mé zájmy," dokazují, že jste neužitečný idiot.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ze života Strany (6.června 2010)


Vlastenci a vlastenky, přátelé a soudruzi, vážení bezpartijní !

Jak všichni dobře víte, naše Strana zvítězila ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Prezident republiky se přesto zcela svévolně rozhodl nepověřit sestavením vlády statutárního místopředsedu naší Strany, př.Mgr.Bohuslava Sobotku.
"Jako zástupce ČSSD jsem zklamán dnešním prezidentovým rozhodnutím, ale bereme ho na vědomí. Pokládáme za důležité poukázat na to, že bylo postupováno odlišně od dosavadní ústavní zvyklosti. Pokud by byla mise Petra Nečase neúspěšná, jsme ochotni se do jednání vložit," řekl př.stmpř.Mgr.Bohuslav Sobotka.

Ano, jsme připraveni jednat o sestavení vlády, jsme připraveni splnit naše předvolební sliby. Boj nekončí, a skončit nemůže. Vší náš lid hladoví a trpí, čeká na naši pomoc jako na boží smilování. Důvěru obyčejných lidí, lidí poražených, uražených a ponížených NIKDY NESMÍME ZKLAMAT !

Tiskové zprávy z frontové linie naleznete zde : http://www.cssd.cz/media/tiskove-zpravy/

*******************************************************

Vážení vlastenci a vlastenky, jak sami vidíte, naše Strana je pokračujícím bojem za štěstí všeho lidu zaneprázdněna natolik, že zatím nevydala oficiální stanovisko k pirátskému útoku na lodě mírového hnutí Hamas.
Zatím za naši Stranu veřejně promluvil jen bývalý ministr zahraničí př.Jan Kavan (http://www.cssd.cz/inews/aktualne/asi-250-propalestinskych-demonstrantu-protestuje-v-praze-proti-izraelske-blokade-gazy).


Proto si Vás dovolím odkázat na stanoviska našich partnerských a přátelských organizací :

Socialistická internacionála (SI) odsuzuje použití síly proti humanitárnímu konvoji do Gazy : http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticleID=2064

Evropská sociálně-demokratická strana (PES) odsuzuje pobuřující útok Izraele na mírové aktivisty :
http://www.pes.org/en/news/pes-condemns-outrageous-israeli-act-against-civilians-and-demands-immediate-inquiry

Reakci vedoucích představitelů KSČM na tento zločin již znáte.
Přeji vám všem hezkou neděli.


***Socialismus musí zvítězit !***

Anonymní řekl(a)...

perfektni izraelsky protest song

http://www.youtube.com/watch?v=x1sx-LUu-j0

Harpyje řekl(a)...

"Míroví" aktivisté v akci
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=36575&p=1&rid=2

drak řekl(a)...

Šamanovi:

Přijdu tam v rámci daných možností rád. Těmi danými možnostmi mám na mysli to, že ne, že bych neměl rád lidi, ale necítím se zrovna nejlépe, když jsou jich kolem mne desítky, stovky, či tisíce a to i přesto, že na rozdíl třeba od fotbalového utkání to pravděpodobně budou lidé inteligentní, vzdělaní, příjemní a asi i v mnohém názorově spříznění, tudíž jich zase až tak moc nebude. Na druhé straně, vzhledem k tomu, co se děje na blízkém východě a tomu, jak je nám to presentováno našimi médii, cítím jako svou povinnost vyjádřit k tomu své stanovisko a toto shromáždění je jak se zdá, jedna z velmi vhodných možností k tomuto.

Možná, že by nebylo od věci, nechat tam podepsat nějakou petici týkající se toho, že ČT a ČRo, pomalu ale jistě začínají navenek působit, jako jakési české pobočky Al Jazeery financované z peněz nás všech, což nám vadí a požadujeme v tomto ohledu nápravu tohoto nežádoucího stavu pro radě pro rozhlasové a televisní vysílání. Myslím, že nejsem sám kdo si povšiml, že televizi a rozhlas jsme měli kvalitní v dobách, kdy ředitelem býval pan Mathé, a od té doby pak už obě média projevují tendenci k mírnému, ale setrvalému poklesu úrovně. Domnívám se, že dozrál čas buď ke změně k lepšímu, nebo privatisaci obou médií, cokoliv z toho je lepší, nežli je ponechat napospas tomuto v podstatě samovolnému a zhoubnému rozkladu, protože při tomto svém rozkladu velice nepěkně ovlivňují i celou společnost a to k horšímu.

Schumacher řekl(a)...

Šamane, Váš dědeček byl československý vlastenec, píšete. A Vy ? Píšete, že žijete tady. Přesto podporujete demonstraci ve prospěch cizího státu. Ve prospěch vzdálené regionální mocnosti disponující arzenálem, kerým, kdyby na to přišlo, by mohla vyhubit vše kolem sebe. Píšete, že Váš dědeček byl Žid. A Vy ? V téhle vykořenění době mnozí hladají svojí identitu. Hledají s čím a s kým by se ztotožnili. Jedni třeba ve fotbalovém klubu a jednou za čas si zahulákají na stadionu a přerazí a navzájem s těmi druhými o sebe přerazí pár židlí, zaskáčou si na náměstí před obří obrazovkou, druzí objevují své keltské kořeny. Že jsou něčím výjimeční. Třeba že mají kapičku "modré krve". Praprabába našeho rodu...jak zpívali Werich s Voskovcem. Stejně tak někteří objevují své židovské kořeny a těší se myšlenkami, že jsou příslušníky biblického vyvoleného národa, který dal lidstvu tolik významných osobností. Hledí tím směrem a vzdychají "Můj Eretz.." Kdybyste si nechal udělat genetický test, nejspíš byste žasnul, odkud odevšud pochází Vaše geny, s kým vším jste příbuzný. S něčím byste se třeba ani nepotřeboval chlubit. Obyvatel zdejší kotlinky, přes kterou procházely nápory cizinců, bývá bohatou míchanicí všeho možného. Přes to není nepříjemné najít něco, co Vám dá pocit "Však já nejsem jako ostatní". Někdy na to něco i může být, například Vám to dobře píše. V praxi to je tak jako v anekdotě o paštice ze slaviččích jazýčků. Jeden slavík na jednoho koně...Ale chápu, že onen pocit sounáležitosti je pro Vás významný. Jenže pak je otázka, a ne akademická, ale praktická, ne historická, ale současná, protože vždy platí, že ne co kdesi a kdysi, ale teď a tady, víte kam patříte ? Jste si tak jistý, že máte odvahu soudit a odsuzovat jiné ? Jenom proto, že s vámi bezvýhradně nesouhlasí ? Jsem občanem České republiky, proto podporuji zájmy České republiky, pokud nějaké zájmy má. To je do jiné diskuse. Ale nikdy by mě nenapadlo nerecipročně podporovat zájmy kteréhokoli cizího státu. Izrael je pro mě cizí stát jako jakýkoli jiný. Můžete uvést přiklad, kdy Izrael jednal ve prospěch zájmů České republiky a jejích občanů ? Kdy užil svého vlivu prospěch jakéhokoli jiného státu ? V čem nám pomohl proti islámskému terorismu v Evropě, kterým se islamisté mstí právě za naši podporu Izraele ? A mám-li být hodně protivný, co učinili vlivní židovští intelektuálové proti rostoucímu vlivu islámu a jeho nositelů v Evropě ? Kromě podpory multikulturalismu...To je nebezpečí, které nám všem hrozí. I Vám, Šamane. Jestliže Izrael pro Vás není cizím státem, pak máte problém ze sezení na dvou židlích. Jestliže si myslíte, že Izrael je výspou evropské civilizace v obraně před islámem, tak se sakra mýlíte. Ne v Izraeli, ale tady se vede bitva o budoucnost Evropy. I když i to co píšu je pošetilé a sebestředné, protože i tohle je bouře ve sklenici vody, protože svět není jen Evropa.

informace řekl(a)...

Je tu někdo obeznámený s vnitropolitickou situací Izraele, aby nám vysvětlil pozice izraelské levice a pozadí manifestace protestu proti blokádě v Tel Avivu, o kterém psal Jeruzalem post?
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177555

Harpyje řekl(a)...

"...mám-li být hodně protivný..."
Vy nejste protivný, Schuhmacheře, Vy jste hloupý, protože vystavujete na odiv Vaši ignoranci. Kolik těch současných intelektuálů židovského původu znáte? Moc jich určitě nebude.
Bernard Henri Lévy je snad nějaký sympatisant teroristů? Alain Finkielkraut stoupenec multikuturalismu? Claude Lanzman? Eli Wiesel? Leon de Winter?....

Větší vlastenec řekl(a)...

Schumacher je dobrý Čech !


Vlastenci a vlastenky, přátelé a soudruzi, několik dnů jsem diskuzi jen pozoroval, však nyní mlčeti již nemohu : Diskutér Schumacher, přes svůj cizácký nick, je dobrý Čech !

My Češi jsme se opravdu vždy starali jen o to svoje, o vlastní hroudu.
A to i v době, kdy jsme brali otroky v širém okolí (potřebovali jsme peníze na kvalitní zbraně a zbroj, abychom mohli bez problémů porážet méně vyvinuté sousedy a brát je do otroctví), i v době, kdy jsme pořádali spanilé jízdy (kulturně-politickou osvětu v širém okolí).

My Češi jsme nikdy nechtěli na odvěkém území naší vlasti žádné cizorodé elementy, především Němce a Židy. Jejich peníze - to ano, to je něco jiného. Když Židi půjčovali českým králům na nízký úrok resp. na "věčnou oplátku", tak u nás mohli podmínečně zůstat.
Když nám Němec stavěl mosty a katedrály, mohl si tu i byt pronajmout. Když nám Němec-cizozemec dá svoje marky (či dnes €), pronajmeme mu náš cimrfraj.

Ale jinak ať jdou cizáci k čertu ! Kdy nám s něčím pomohli ? Kde byli třeba ti slavní Američani, když jsme prohrávali u Lipan ? Na Bílé hoře ? Aha ?!?
Pomohli nám snad Američani v roce 1938 proti Němcům ? Co ?!? Nepomohli, vykašlali se na nás. A teď by u nás chtěli postavit svůj radar, který by chránil jen Ameriku a Západní Evropu, a nám by přinesl jen zkázu : ihned akce muslimských mírových aktivistů, např. v pražském metru, a později výbuchy ruských mírových jaderných bomb nad středem české kotlinky.

Ruku na srdce - co pro nás kdy Židi udělali ? Že jsme součástí nějaké euroamerické civilizace, založené na křesťanství ?!? TAKOVÝ NESMYSL !

My jsme Slovani, přišli jsme z jihoruských stepí. Přinesli jsme si své vlastní bohy, hezky zabalené do látek, aby se nám cestou neodřeli. My jsme nepotřebovali a nepotřebujeme nějakého Boha, který po nás víc chce než dává, Boha Židů a Němců.

To dobře věděli už husiti. Během druhého nejslavnějšího období našich národních dějin Žižka doslova po leninsku zatočil s Němci a Židy.
Naši národní buditelé a umělci, např. Jan Neruda, Havlíček-Borovský, Božena Němcová, věděli přesně, že Žid je stejný nepřítel našeho národa jako Němec. Stačí se podívat, kdo pomlouval naši nejstarší literární památku, základ naší národní hrdosti – Rukopisy.

Naši přímí předkové, elita našeho národa, právníci, lékaři, sokolové – ti všichni věděli, že za "Mnichov" mohou především Židi. Numerus clausus bylo jen vnějším vyjádřením tohoto kolektivního národního vědomí.

**************************************************

Prostě – i dnes bychom si měli hledět naší hroudy. Měli bychom orat od souvratě ku souvrati, měli bychom se porozhlédnout, jestli by nešlo udělat nějakou tu spanilou jízdu do okolních zemí. A na Blízkém Východě – tam ať se to pomele jak chce.

Navíc - po vítězství Muslimů nad Izraelem, po vítězství Pravověrných nad prozápadními kolaboranty v Egyptě a podobných zemích se Západ začne víc starat o vlastní obranu, a přestane se vměšovat do našich vnitřních záležitostí. Potom, s opětovnou pomocí našich starších ruských bratří, opět nastolíme sociální spravedlnost a provedeme očistu naší vlasti od cizorodých elementů.
Po leninsku, po husitsku !


***Socialismus musí zvítězit !***

Pedro řekl(a)...

Konečně zaznělo pořádné slovo. Už jsem se v duchu ptal, kde nám zůstal přítel Richard. Obával jsem se, zda snad neulehl s těžkou chorobou, v horečkách se nemůže dovléci k počítači. Avšak všechny chmury jsou již rozptýleny, znovu nám všem ukázal, co to je pevný postoj leninovce.

Anonymní řekl(a)...

Vážení diskutující
Šamanův výrok "jste neužitečný idiot" adresovaný panu Šchumacherovi plně potvrzuje můj názor o Šamanovi a spol. Jsou to lidé, kteří považují svoje subjektivní pravdy za absolutní a platné v každém bodu časoprostoru, kteří nemohou vydržet že existují i jiné subjektivní pravdy. Jsou to lidé halasně mluvící o svobodě a demokracii, o právech a podobných jiných termínech. Ale když někdo těmto lidem pouze ukáže, že na světě žije 6.5 miliardy lidí s různými subjektivními pravdami, tak jejich jediným argumentem jsou nadávky a výhrůžky. A to vše nazývají svobodnou a demokratickou diskuzí. Sice je to nesmysl hádat se Šamanem a spol. Ale nechat je aby otravovali bez následku všechny kteři jejich články čtou, kteří jim věři jako vzdělaným autoritám, je hřichem. A tak mi nedá abych Šamanovi a spol občas neřekl o jejich subjektivních pravdách.

Harpyje řekl(a)...

Myslíte, Hledající, že se taky jedná o jednu z pěti miliard subjektivních pravd, když na konci Molièrova Dom Juan ou le Festin de Pierre, Don Juan prohlásí: " je crois que deux et deux sont quatre..." (2+2=4)?

Harpyje řekl(a)...

Manifestace (TA: Thousands protest Gaza blockade) byla organizovaná obránci míru z Gush Shalom a Peace Now. Uri Avnery se nechal slyšet, že v oné noci se stal na moři "zločin" a zločincem je Israel. (http://www.zmag.de/artikel/pressemittleiung-von-gush-shalom-zum-israelischen-angriff-auf-die-free-gaza-schiffe). To je taky jedna z 5 miliard subjektivních pravd. :-/

Schumacher řekl(a)...

Diskutovat se Šamanem by bylo přínosné, kdyby se neomezoval na zpruzené prskání. Tohle je jeho slabé místo. Můžete se s ním hádat o čemkoli, ale jak narazíte na tohle, pral by se jako ostatní. Je to celkem spolehlivý test.
Nejde o subjektivní pravdy, jde o zájmy. Co bylo příčinou teroristických útoků v New Yorku, Londýně, Madridu ? Nenávist muslimů proti demokracii ? Proti tamní kultuře ? Proti tomu, že tamní občané se mají lépe než muslimové ve svých zemích ? Ne. O tom se nás snaží přesvědčit intelektuálové, užiteční idioti, o kterých píšu. Tohle opakují jako mantry. Skutečnou příčinou je podpora těchto zemí Izraeli. Tím jsou zataženy do války s islámem. Tím se Izraeli jako státu a jako národu podařilo rozšířit územní na které jsou zamířeny pomyslné rakety teroristů. Podařilo se docílit toho, že se stáváme izraelským rukojmím a že ani tady nevíme dne ani hodiny, kdy budeme počítat své mrtvé. A právě, co jiní než naši mrtví nás mají vyburcovat k válce s islámem, k větší podpoře Izraele. Protože Izrael přece, vždyť ví každý, hlásají to přece ti intelektuálové, je výspou evropské civilizace a naší hradbou proti islamistům. A tak tu goebbelsovskou lež opakují až je považována za pravdu. Protože opak je pravdou. Izrael, který v důsledku okolností, které jsem popsal jinde, je v patové situaci, nás zatáhl do své války. Tato válka není válkou euroamerické civilizace proti islámu, ale válkou Izraele. Přesněji řečeno, nechali jsme se do té války zatáhnout, místo abych dbali vlastních zájmů tak jako jich dbá Izraele. Jenže na rozdíl od Izraele, nemáme v něm vlivné skupiny svých příznivců spojených s námi krví a vírou. Současně právě ti samí, kteří tak bouří na podporu Izraele, bouří proti našim snahám, v budoucnu stále zoufalejším, snížit příliv muslimů do Evropy a omezit nárůst jejich vlivu. Kdykoli někdo z našich ještě multikulti nezmanipulovaných politiků, žurnalistů či občanů zvedne hlas, již je jimi kárán, obviňován z přípravy nejhorších zločinů a přirovnáván k válečných zločincům. Z problému Izraele tak dělají náš problém ve snaze rozšířit počet těch, kteří jsou nepříteli nepřátel Izraele. Více obětí, více nepřátel. Je rozumné, jestliže národ a jeho stát si hledí svých zájmů a snaží s e pro ně získat ostatní. Co ovšem nemá obdoby je absence nejen jakékoli reciprocity, ale i její nevyžadování poskytující stranou. Jakých výhod se nám dostalo ? Jakého dobra ? Co pro nás učinil Izrael ? Co pro nás učinili jeho nejmenovaní vyslanci ? Čím se nám odvděčují ? Tam, kde my čelíme invazi islámu na domácí půdě, podrážejí nám nohy, a současně nás zahrnují výčitkami, že nejsme dostatečně solidární s jejich státem. Protože jejich skutečným státem, jejich vlastí, ke které se upínají, je výlučně Izrael. Ať se jinak tváří jakkoli, ať říkají a píší cokoli, jakmile dojde na lámání chleba, jakmile se dotknete tohohle tématu, vyčiní nám jako Šaman mě. Protože pro ně je přijatelné jen jedno. Být s nimi výlučně a ve všem solidární. Jinak jste jejich nepřítel a častují vás nejhrubšími urážkami. Zatím co tím co křesťanství, islám a zmíněný baháísmus, a další ( pokud v Izraeli trpěné tak ne proto, že by se těšili přízni, ale výlučně z pragmatických politických důvodů, stejně jako křesťanské a islámské kostely, mešity a modlitebny. Ostatně, není snad příjem z turistického ruchu významným příjmem Izraelské ekonomiky a státní pokladny ? ) jsou univerzálními náboženstvími, věroukami, či filosofickými směry, judaismus je národní, výlučně židovské náboženství sloužící výlučně zájmům jediného národa, který se považuje za jediný národ vyvolený k panování nad ostatními národy.

Schumacher řekl(a)...

Ano, je mi známa šířená a rozšířená dezinterpretace, podle které je to vyvolenost ke službě Bohu. Ale tak to není. Je to tak jak je psáno v knihách Staré smlouvy. Nebyla to původní myšlenka nějakého primitivního evropského národa, o tom, že je vyvolený, o tom, že se musí zmocnit země zaslíbené, a že musí vyhubit její národ jako klatý, neboť mu to přikázal jeho Bůh. I války vedené křesťanskými panovníky byly v podstatě vedeny o území a o tamní poddané. Jestliže šlo o víru, k přežití stačilo změnit konfesi. I tolik kritizovaní "krvelační" muslimové nechali žít toho, kdo přistoupil na jejich víru. A nejen to, nechali ho aby se těšil z jejích výsad. Islám je mimo tuhle diskusi, co je na něm problémové, co na něm vnímáme nejvíce negativně je importovaný kulturní substrát, čili kmenové tradice jejích nositelů a jejich hodnotový systém. Naopak, nebýt absorbovaného substrátu okolních národů, nebýt babylonského a egyptského zajetí, nebýt exodu a rozptýlení mezi jiné tehdy již usedlé kulturní národy, nebylo by Židé na tom podobně mizerně jako ti, se kterými se dnes potýkají ? Vždyť kolik památek v Izraeli, které Izraeli je předmětem obdivu turistů, vybudovali Židé a ne Římané či jiní ? I tak obdivovanou a fanaticky uctívanou Massadu...Skoro vše co tak pyšně ukazují, vybudovali Římané, nebo bylo postaveno pod jejich vlivem a na základě jejich znalostí, a později muslimové. To nové, čím se tak chlubí ? Dílem pozůstatky koloniální správy britského impéria, dílem úsilím evropských Židů. Rozdíly mezi jimi a starousedlíky jsou dodnes zřetelné a jsou příčinou vzájemné nevraživosti. Situaci komplikuje i masové ekonomické přistěhovalectví z bývalého Sovětského svazu. Toto je příčinou vážných rozporů, které jsou tlumeny nutnou vnitřní solidaritou v boji se společným vnějším nepřítelem. Nežidovské menšiny v Izraeli ? Nejsou snad trpěny jen z toho důvodu, že jejich vysídlení by bylo spojeno s nepřijatelnými transakčními náklady, se ztrátou dlouhodobě pěstované přízně evropských zemí a USA. Pokud jde o počet tamních muslimů, demografická křivka podává zřetelný obraz budoucnosti. A tady, v České republice ? Jestliže se stanu obětí islamistického útoku, protože pro islamisty mám pramálo pochopení, půjde mi Šaman na pohřeb ? Tuším správně, že ne. Pomyslí si "To je hrozné, už u i tady..." a povzdychne si "Můj Eretz..."

guerrier řekl(a)...

Co to blábolíte Schumacher? Jen se divím že takhle lžete anebo stavíte na odiv veřejně svojí hloupost. Příště si o problému něco nastudujte než budete za kašpara.

Anonymní řekl(a)...

Schumachere, nechtel bych byt s vami jako trosecnik na jednom voru a mit jen jednu lahev vody, zadne jidlo a cekat na zachranu. Asi bych se velmi bal usnout. Tom

Šaman řekl(a)...

K 2010 13:26: Hledající Schumachere, já jsem nic nehledal. Židy z naší rodiny udělali nacisti. A kvůli tomu povraždili 50 jejich příslušníků. Potom Židy z naší rodiny dělali komunisti, když nás kádrovali. Teď z nás Židy dělají hlavně Hledající a Schumacherové. "Buďto jste Čech anebo jste Žid". A kdo je Čech, ten musí skákat, jak my budeme pískat, a kdo je Žid, hybaj s ním do Palestiny!

A přitom jsme vždycky byli Češi, tedy alespoň od začátku 20. století... I když dnes se ty geny, které přežily Aušvic a Mauthausem opět rozmnožily a rozeběhly do Kanady, Francie a Izraele... Nejvíc jich však zůstalo v Čechách.

Jsem občanem České republiky, proto podporuji zájmy České republiky, přesně ty zájmy, které vyjádřil právě nedávno předseda Senátu pan Přemysl Sobotka. Tedy zájem na tom, aby bylo zachováno evropské předpolí na Blízkém východě, totiž stát Izrael, jeho demokracie a jeho nepopiratelné výsledky na poli ducha i moderních technologií. Je českým zájmem například účastnit se na práci nového technologického parku, který tam byl otevřen. Věci, které izraelští vědci ve spolupráci se světovými špičkami připraví, mohou zachránit celé lidstvo, nejen Čechy, nejen Evropu, vy pitomče.

Nu a vy jste občanem České republiky, nejspíš podporujete ty zájmy České republiky, které reprezentuje ten starej mládežník soudruh Jan Kavan, nevědomý spolupracovník StB a Hamásu. Vám a Kavanovi jde o zničení Izraele, o zničení demokracie a o nové zavedení totality v Evropě - tentokrát třeba pod zelenou vlajkou. Už jste si asi spočetli, že Arabové nám povládnou, proto jste se přidali do té jedné smečky moderního antisemitismu, kam mj. patří: "multikulturalismus", ochrana práv (některých) lidí, boj proti oteplování, zakazování žárovek, odmítání "nošení kondomů" a spodního prádla, zavržení geneticky upravených plodin, prostě novodobé evropské levičáctví.

Šaman řekl(a)...

Ad antisemita Schumacher 6. června 2010 18:31
"Skutečnou příčinou (islámistického terorismu) je podpora těchto zemí Izraeli. Tím jsou zataženy do války s islámem. Tím se Izraeli jako státu a jako národu podařilo rozšířit územní na které jsou zamířeny pomyslné rakety teroristů. Podařilo se docílit toho, že se stáváme izraelským rukojmím a že ani tady nevíme dne ani hodiny, kdy budeme počítat své mrtvé. A právě, co jiní než naši mrtví nás mají vyburcovat k válce s islámem, k větší podpoře Izraele. Protože Izrael přece, vždyť ví každý, hlásají to přece ti intelektuálové, je výspou evropské civilizace a naší hradbou proti islamistům. A tak tu goebbelsovskou lež opakují až je považována za pravdu. Protože opak je pravdou. Izrael, který v důsledku okolností, které jsem popsal jinde, je v patové situaci, nás zatáhl do své války. Tato válka není válkou euroamerické civilizace proti islámu, ale válkou Izraele."

Skutečnou příčinou neklidu v Evropě jsou Češi. Proč bychom se měli starat o nějaký vzdálený státeček, který se neumí vyrovnat se svými národnostními menšinami, utlačuje je, posílá proti nim tanky. Říkal Chamberlaine. Jenom nás svojí nezodpovědnou politikou vtáhne do války!

Dejte mi Československo, už nic nebudu chtít víc, říkal Hitler. Evropa opustila Československo, a pak nacismus ovládl Evropu. Dnes Evropa opouští Izrael. Nechejte Izrael jeho osudu však Evropě volat nestačí. Plnými hrstmi strkáme miliardy eur a dolarů do chřtánu teroristických organizací - na, vemte si Izrael, a nás nechejte být!

Velký rozdíl mezi předválečnou ČSR a dnešním Izraelem je, že Izrael se svými nepřáteli válčí, místo, aby se vzdal, jako učinilo ČSR. Izrael nemá jinou možnost! My samozřejmě máme - být s Izraelem - nebo být proti němu.

Kdo nás zatáhl do války? Někdy v roce 1994 vyhlásil Bin Ládin válku USA. A Izraeli. A jejich spojencům. Ti všichni mají být zabiti. A válčí a vraždí. Máme dvě možnosti: Válčit proti Bin Ládinovi, válčit proti Hamásu, válčit proti všem, kteří nás chtějí zabít - anebo se k nim připojit a zabíjet (či nechat zabíjet) Američany, Izraelce a jejich spojence.

Schumacher, Hledající a různí jejich anonymní přikyvovači si již vybrali a stali se tak - aniž si to někdy uvědomují - spojenci bin-Ládina a jeho soudruhů. Krom komunistů k nim v ČR patří i velká část sociálně demokratických papalášů. No a pak tito zcela neužiteční idioti.

STK řekl(a)...

2 Schumacher:

Víte, Schumachere, jste evidentně člověk studovaný, s přehledem i jasným názorem. Podle Šamana prý snad "neužitečný idiot". Tady se Šamanem naprosto nesouhlasím. Nejste idiot a nejste neužitečný. Naopak. Donutil jste svými názory zde v "Hospůdce u hřbitova" několik lidí k tomu, aby se vážně zamysleli nad tím, jaký mají vztah k Židům. A k židovské víře. A to je moc dobře.

I já jsem se zamyslel. Hlavou. A konstatoval, že židovský postoj k životu je mi podstatně bližší, než postoj arabský, než islám. Arabský svět je exotika, jiná kultura, zatímco Židé tady s námi žijí snad od nepaměti. Jsme na sebe tak trochu zvyklí, víme, co máme jeden od druhého očekávat. První důvod mého rozdílného přístupu. A dále:

Že Izrael staví svoji historii na předchozích kuturách? A který národ nestaví, nepoučuje se, nevyužívá? Snad nějaké izolované kmeny kdesi v hloubi Amazonie, možná.

Definice vnějšího nepřítele je také obvyklá taktika ke stmeleni národa. Dá se konstatovat, že docela funguje.

Nevraživost k přistěhovalcům je rovněž celosvětovým fenoménem - dokonce i u těch divochů z Amazonie.

Takže co vlastně těm Židům vyčítáte? Že se nechtějí dát zahnat do moře? Vy byste se nechal?

* * * *

A vaše obavy z toho, že někdy budete terčem islámského sebevražedného útoku? Jistě, stát se to může. Někdy, v budoucnu. Ale máte jen neměřitelně malou naději, že se stanete terčem útoku ortodoxního Žida.
Žijete-li v obvyklém antisemitském klišé, musíte přece vědět, že Žid vás možná dokáže chytře ošidit při obchodu, ale tím to končí. Zabíjet vás mu netřeba a násilím obracet na víru také ne.
To vše bez ohledu na to, zda máte Židy rád nebo je z hloubi duše nenávidíte.

A to je ten hlavní rozdíl mezi islámem a judaismem, víte, Schumachere?

(Vlastně jste tady, aniž jste tomu chtěl, téměř ve funkci Většího vlastence, i když je vaše specializace o hodně užší, ale přesto naprotou negací podepřete dobrou věc. Za to by vám Židé měli poděkovat... ;-)

informace řekl(a)...

STK,
v podstatě s Vámi souhlasím. Problémy se nejlépe osvětlí, když si o nich lidé vyměňují různé názory, i když se někdy při tom i pohádají, spíš než když diskutující říkají v podstatě totéž.
Mé připomínky k příspěvkům pana Schumachera jsem právě velice krátce napsala pod nový Šamanův článek, kde nám oznamuje, že nové věci bude dávat jen dvakrát týdně.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK, Vy mi ale dáváte.

Před chvílí jsem se vrátil do své skromné kanceláře po dni naplněném prací (my pokrokoví, levicově založení lidé v neděli děláme), nalezl na síti Doupě vlastenci se doslova hemžící, a co nevidí mé staré oči ?

Vážený STK o mně píše jako nějakém rarachu-popírači !
O mně, prostém člověku vší zloby i talentu prostém, vážený STK píše skoro jako ten zpropadený, na našem tisíciletém území nezletilé dívenky prznící Němec Vlkochod psal o intelektuálně založeném ďáblu :

"Ich bin der Geist, der stets verneint!
Und das mit Recht; denn alles, was entsteht,
Ist wert, daß es zugrunde geht;
Drum besser wär's, daß nichts entstünde.
So ist denn alles, was ihr Sünde,
Zerstörung, kurz, das Böse nennt,
Mein eigentliches Element."


Nebýt tak velký, tak se rozpláču. Vážně.

STK řekl(a)...

;-) ... no a jak skončil!

Ale beze srandy: Člověk má přece být jednoduchý, čitelný, přesvědčený a naprosto neovlivnitelný. Proto jsou "Obuvníkovy" teze tak nesnadno napadnutelné. Mám ale hrůzu z toho, aby sám sebe jednou nepřesvědčil. Nespáchal tzv. "intelektuální harakiri".

P.S.: I my, ujídači chlebíčka prostého lidu pracujeme. Pracujeme každý den na tom, abychom vbrzku zavedli pracující do bezedných bažin kultury a neděle přece je "každý den".
A Pražáci se zase jednou "vyfikli". Do sálu o kapacitě cca 300 pracujících se jich nahrnulo možná i celých 50, včetně majitele divadla a jeho choti.
Bezva...
Takhle tu svou špinavou práci "kulturního nosníku" nedokážeme dokončit v termínu. Pražská populace zůstane nezasažena tragikomickým odkazem Joea Penhalla. Jejich chyba.

***Míru zdar!***

Větší vlastenec řekl(a)...

No jo, vážený STK, majitel divadla si může dovolit chodit do divadla (míněno na představení kolegů resp. konkurence).
Taktéž jiní majitelé; ale prostí nemajetní pracující prostě na to nemají ani peníze ani čas.

Navíc - jít do divadla na "Baviče", v době instantních bavičů televizních, to chce značnou dávku masochismu.
Muset se vyštafírovat, ještě předtím umýt, trmácet se přírodavíkam do tyjátru, tam si sednout do nepohodlné (ve srovnání s domácím kanapátkem) sedačky, a k tomu bez možnosti přepnout baviče na fotbal či telenovelu ...
Brrr !

*******************************************************

Dobrý Čech Schumacher se už dávno přesvědčil, že všechno zlo můžou Židi.
Stačí se jich zbavit, a bude opět svítit Slunce. A my se budeme moci starat jen o to svoje.
To bude tak krásné ! Tolik generací našich předků o tom snilo !!

Až budeme opět úspěšně lapat otroky v okolních zemích (neboť jsme národ holubičí), tak se Prahy na trhy budou sjíždět jen arabští kupci. Ti nás židit nebudou, zaplatí bez smlouvání (inu, velkorysí Arabové nesmlouvají), a naše vlast opět rozkvete.
Prostě - naši budoucí hlavní obchodní partneři mají ropu, my budeme mít lidské zdroje.

Já se tak těším !


Podpořme oprávněné nároky Muslimů na obnovení Palestiny a hranic Islámu z r.1683 !***Socialismus musí zvítězit !

barbucha řekl(a)...

"Skutečnou příčinou (islámistického terorismu) je podpora těchto zemí Izraeli"

Houby s octem. Skutečnou příčinou je frustrace a vzteklá závist.

Anonymní řekl(a)...

Roy Boehm: Promiňte, Šamane, ale v tomto případě moji podporu nemáte. Jakkoliv jsem přítelem a příznivcem Izraele, odmítám podporovat jakoukoliv politiku izraelské vlády, jen proto, že je to vláda izraelská. Tato akce byla hloupě naplánovaná, mizerně provedená a ještě hůře byly řešeny její následky . Vše tak mizerně, že sám Hamás si nemohl přát víc. Technicky vzato vlastně izraelské námořnictvo napadlo turecké území, území člena NATO. A kdyby Turci použili Článek 5 Severoatlantické smlouvy, nezbylo by nám, nežli vyhlásit válku státu Izrael. Jedinou, v celkovém měřítku banální, operací byla blokáda Gazy zrušena. V současné situaci už ji nikdo neobhájí. Tohle opravdu nejde ani omluvit, natož podpořit! A to si povšimněte, že zcela pomíjím vznesená obvinění ze záměrného vraždění předem vytipovaných osob na přepadené lodi. Upřímně doufám, že jsou tato obvinění falešná, a že příčinou masakru byla neschopnost a ne zlý úmysl.

anonym řekl(a)...

vše mizerně, ale jaksi nikdo neví, jak to mělo být lépe.
Prostě stačí pochopit, že se jedná o válku, že tu válku nevyhlásil Izrael a za sebe mohu říci, že pokud se EU, OSN nebo NATO postaví otevřeně na stranu protiizraelskou, má ve mně nového nepřítele přímo v srdci celého toho pseudohumanistického blázince.

Roy Boehm řekl(a)...

Jak to mělo být lépe Vám klidně naznačím: Zastavit loď bez postřílení hrstky magorů s tyčemi, noži a rozbitými lahvemi. Pro vycvičené komando by to neměl být až takový problém. Na tu "výzbroj", co Turci měli by postačily plexi štíty. Když už tedy musel někdo lézt na palubu. Netahat násilím přítomné novináře na izraelskou půdu a pak je (a to je opravdu vrchol logiky) vyhošťovat za nezákonný vstup. Napadení turecké lodi a zabití části její posádky (ke vší smůle taky Turků) v mezinárodních vodách se za vypovězení války dá klidně považovat a v historii už jako casus belli posloužily i menší incidenty. Marně pátrám, jaký prospěch vůbec tato akce izraelské straně přinesla. A ještě marněji se snažím najít, co mohli Izraelci udělat hůře! Kdyby stejně prováděli operaci Blesk v Entebbe, tak by nikdo z rukojmí nepřežil, domů by se nevrátila nejmíň polovina zachránců a dodnes by se mluvilo o tom, jak zlí Židi napadli pokojnou Ugandu!

Anonymní řekl(a)...

Roy Boehm: Jak to mělo být lépe? Jednoduše zastavit loď bez postřílení hrstky magorů s tyčemi, praky a rozbitými lahvemi. Na takovou výzbroj musí stači plexi štít. Pokud jde o to vyhlašování války, únos turecké lodi v mezinárodních vodách a zabití části posádky (a ke vší smůle taky Turků) se za ně dá klidně považovat. Marně hledám, co mohli Izraelci udělat hůř. Téhle akci musel velet někdo z Hamásu. Kdyby stejně postupovali při operaci Blask v Entebbe, nepřežil by nikdo z rukojmí, půlka lidí ze Sajeret Matkal a celý svět dodnes vzpomíná, jak zlí Židi napadli pokojnou Ugandu!

Anonymní řekl(a)...

Roy Boehm: Omlouvám se, že píšu dvakrát to samé, ale první pokus se mi nezobrazil ani po 3. refreshi, tak jsem si myslel, že někde zabloudil:-).

anonym řekl(a)...

no já pořád, ač je to tu dvakrát nevidím návod k praktickému provedení. Takové návody jako "zlato vyrobíme tak, že ho vyrobíme" jsou nanic.
Jak zabránit proražení blokády až poté, co byla proražena?
V současnosti to vypadá, že jednoduše. Necháme lodě blokádu prorazit a pak je zajmeme. Následuje spokojenost na obou stranách, ani jedna rána, Turci se poslušně vrací zpátky do mezinárodních vod, aniž by přistáli...Karkulka vyskakuje vlkovi z břicha, za ní babička, košík a bábovka.
BTW, ten plexištít měli mít pod zadkem, když se spouštěli z vrtulníků nebo kde? Pověste se za lano, v jedné ruce držte štít a zespoda nechť se na vás navěsí deset sousedů a začnou vás mydlit tyčemi dřív, než dopadnete nohama na zem- to by myslím mohlo ukázat, zda takové řešení neskrývá nějakou chybku.

Anonymní řekl(a)...

Roy Boehm 2 AndyP: Předpokládám, že jste z vrtulníku nikdy neslaňoval. Uklidním Vás, já také ne. Ale jinak jsem se naslaňoval docela dost a mohu Vás ujistit, že bych to zvládl i se štítem v hrsti. A když já, tak i takový izraelský commandos. Kromě toho se měli na palubu cpát z více stran, taky ze člunů kolem než jen z jednoho vrtulníku. Ale netoliko na tom. Oni se přece vůbec nemuseli na palubu spouštět, loď jde zastavit i z vnějšku, třeba varovnými výstřely. Nebo mohli palubu nejprve pozametat vodními děly z okolních vojenských lodí. Celé to působilo dojmem, že odpor vůbec nečekali a pak na napadení nepřiměřeně zareagovali rovnou ostrou střelbou.

anonym řekl(a)...

Roy- se štítem v ruce určitě. Jako ochranou před napadením v dané situaci ovšem ne. Troufám si tvrdit, že to,co napadlo vás bezpochyby napadlo i nejlépe vycvičenou armádu na světě.
Stříleli by na loď? A co kdyby někoho zastřelili? Omylem?
A jestli odpor vůbec nečekali, pak snad byste mohl MÍROVÉMU KONVOJI přiznat určitou míru viny, ne? Neseděli jak Ghándí a nečekali, až jim Izraelci zkontrolují doklady.
Né,jasně že ne.

Anonymní řekl(a)...

Schumacherovi
To jste typičtí vy, propalestinští šílenci. Proč nás příznivce Izraele posíláte do Izraele. Já Vás zase posílám na palestinská území, když tak zbožňujete palestinské Araby.
Kopretina

Anonymní řekl(a)...

Schumachere, nenávist islamistů k západní civilizaci není vinou Izraele, ale vinou povahy islamistů. Izrael bojuje s islamisty na svém vlastním území, je nutné, aby Evropané činili totéž. Islamisté věří, že kterékoliv území, které bylo jednou muslimské, nesmí být Alahovi odebráno, to je islamonacismus.. A Vy jste vážený šumachere také islamonacista.
Kopretina

Anonymní řekl(a)...

http://www.thewall.org.uk/images/content/landloss-full.jpg
Ze se Israel stahne do hranic udelene OSN v 1947? A co patri k Gaze ..

Anonymní řekl(a)...

Izrael okupuje 50% co mu nepatri - boj Palestincu je boj proti okupaci -
http://www.thewall.org.uk/images/content/landloss-full.jpg
Az Israel bude dodrzovat mezinarodni prave a stahne se do svych hranic tak bude mir.
http://www.ifamericansknew.org/

http://www.huffingtonpost.com/

http://www.huffingtonpost.com/naomi-klein/blinding-the-witnesses_b_600773.html

Šaman řekl(a)...

Anonymnímu Hledajícímu: Izrael se stáhl za "své" hranice už z gazy. Jak to dopadlo? Jako když se Češi odstěhovali za "své" hranice z českého pohraničí ("Sudet"). Viz můj dnešní článek
Odejděte z domova.

Šaman řekl(a)...

Royovi:
1) Vodní děla - dobrej nápad. Jako velrybáři proti ochráncům velryb. Nebo ochránci velryb proti velrybářům? Tedy ti ochránci umějí lodě zastavit zamotáním lana do šroubu. Doufám, že na Ergodana už budou IDF lépe připraveny. Ale když on zase bude sedět v dělovém člunu, ale nikoli vodňodělovém....
2) Komentovat pod vlastním jménem lze, dodrží-li se postup, co se tady pokaždý nadepisuje nad každým komentářovým okýnkem pod tučným titulkem "Jak komentovat pod vlastním jménem / nickem:"
3)Po odeslání příspěvku chvilku vyčkejte. Tenhle systém chvilku přežvykuje, než to vyplivne. Chvilka může být i 5 minut. Mezitím se tváří, jako by se nic nedělo. (BTW: dočtení "posledních příspěvků" v levé liště trvá někdy i hodinu...)
Asi nejlepší je psát si delší příspěvky do txťáku, kdyby to ten prevít po přechroupání nakonec spolkl...

Roy Boehm řekl(a)...

To AndyP: Jak to ze záběrů vypadalo, tak nejlépe vycvičenou armádu na světě ani nenapadlo, že by Turci mohli být nebezpeční. Násilné vstupy do objektů se cvičí všude. A pokud nejdou udělat skrytě s využitím momentu překvapení, musí se udělat dynamicky, z více směrů, co největším počtem osob. Vnikat z jednoho bodu, po jednom je čirá pitomost. Psal jsem varovné výstřely, ale i kdyby trefili někde na čáře ponoru, aspoň by se posádka zabavila a neměla čas na zápasení:-). Já jsem na straně Izraele, pouze odsuzuju fušeřinu při zásahu, která natropila obrovské politické škody. Pokud se výrazně zmenší podpora Izraele z USA, kvůli takovýmto lapsům, bude v Izraeli opravdu zle. A představte si, kdyby ten blb Erdogan opravdu s fregatami ke Gaze vyplul. Ještě minulý týden by ho to ani nenapadlo. Teď mu světové veřejné mínění dává zelenou.

Roy Boehm řekl(a)...

To Šaman. ad2) Jo, já vím, ale ta lidská lenost... ad3) Slibuju, že budu trpělivější:-).