čtvrtek 1. července 2010

Jak jsem vystrašil teroristu Minaříka (pohádka na dobrou noc)

Když jsme s rodinkou na dovolené, vždy si vyprávíme večer před spaním veselé příhody ze života. Protože dovolené už začaly a čeká nás dlouhý svátkový víkend, povím vám, svým věrným čtenářům, jednu takovou příhodu taky.

To bylo, milé děti, někdy v roce 1978 plus mínus. Tehdy se vrátil z týlu nepřítele do naší země člověk, který se stal slavným, protože byl každou chvíli v televizi i v rozhlase. Dokonce i píseň o něm vznikla. Zpěvák Josef Laufer v ní procítěně vzdával dík kapitánu jménem Minařík. Tak se jmenoval ten hoch, který emigroval na Západ a pak působil jako nějaký čičmunda v českém vysílání Svobodné Evropy. Poté se najednou vynořil jako kapitán československé rozvědky na obrazovkách našich televizorů (tak to muselo být na podzim roku 1979, protože televizi jsme předtím neměli).
Neohroženě se vytasil s nahrávkami telefonických hovorů s různými emigranty, kterými dokazoval - já vlastně nevím, co jimi dokazoval, ono to vypadalo, jako že se ti emigranti mezi sebou hádají - no vždyť to byli Češi, ne? Navíc ty pásky byly sestříhané, protože furt do nich na různých místech stejně štěkal stejný pes.
Pavel Minařík seděl v různých studiích, pouštěl ty pásky a říkal, jaké jsou hrozné poměry v té ošklivé Svobodce. Bylo to tak blbé, že panovaly domněnky, že to snad ani nemůže být žádný náš vyzvědač, ale byl.
Jak je Svobodka vošklivá jsme moc nevěděli, protože byla tak rušená, že nebylo slova rozumět. Což bylo proti mezinárodním telekomunikačním předpisům, jak našim papalášům o deset let později, někdy na podzim roku 1988, oznámil Miška Gorbačev, a od té doby se nerušilo. (Pamatujete si přece děti ještě na Mišku? Věřil že v přímým čestým souboji myšlének se prosadí ta správná, ale myslel si, že to bude ta jeho, socialisticky demogratická a splet' se.)
Ale ono se stejně rušilo! Tajně, aby se to Miška nedomákl. Ve 14. patře věže Ústřední telekomunikační budovy na Žižkově seděl pán a ten pozorně naslouchal rozhlasu. Když začali na Svobodné Evropě vysílat něco moc pravdivého, třeba Dubčekův projev, který držel u příležitosti udělení čestného doktorátu padovské tuším univerzity, tak ten pan soudruh zvedl telefon, který měl místo číselníku jen státní znak a řekl něco jako: "Hoši, jedem!"
A hoši naladili stanice, které vysílaly kousek vedle a vedlejší přirozené šumy, sesílili a pustili na nosném kmitočtu RFE. Takový fejdink jste neslyšeli! My jsme taky nic neslyšeli. Třikrát jsme chtěli Dubčeka vyslechnout, ale jak Saša spustil - konec, slovu rozumět nebylo. Ale nerušilo se. Jako.
Tak jsme poslouchali jako dřív Hlas Ameriky (Ivan Medek, Vídeň) a BBC (Julek Neuman, Londýn). Díky, angloameričani! Ty nerušily nikdy. Asi jim řekli, že kdyby je rušily, tak by jim na oplátku rušili Hvězdu a měly by po ftákách.
Ale zpátky k tomu hajzlíkovi. Minaříkovi bylo tak kolem čtyřiceti, ale vypadal mladší, i když měl plešku. A pak takovou charakteristickou hnusnou bradu. To jsem ještě nevěděl, že co byl ve Svobodce, navrhoval svým šéfům v Praze únos Pecháčkových dětí a bombový útok na Radio Free Europe. Později to tam skutečně bouchlo, bylo několik těžce raněných, dodnes se nedokázalo, kdo měl v tom atentátu prsty. Prý Bulhaři - ale někdo jim to nakukal. Museli to mít nakukaný z Moskvy...
Pan Minařík prý tedy terorista není. Dosud snad má i rekreační hnízdo v nejpřísnějším vodárenském pásmu na Želivce, jako zasloužilá svině si to mohl dovolit. Nejspíš má i krásnou vilu poblíž Kavek a tu získal možná už tehdy, kdy jsem ho vyděsil.
To bylo tak. Pracoval jsem tehdy v ZEZu Hloubětín a domů na Pankrác, kde jsme v té době bydleli, jsem se vracel metrem via stanici Sokolovská/Florenc. Zapíchl jsem se u neotvíraných (většinou) pravých dveří, zahákl se jedním loktem za madlo sedadla a druhou rukou jsem četl. A jak tak čtu, sklouzl mi pohled na hlavu, patřící občanu, který seděl na kraji. Tu poměrně mladou plešku jsem už někde viděl! Přestal jsem číst a civěl seshora na toho nic netušícího chudáka. Brada, pravda, hnusná, ale je to on? Může být? Že by jezdil metrem? To se nebojí agentů CIA? To nemá ochranku? Nebo ho už vytěžili a hodili přes palubu? Po několika stanicích jsem si byl jist.
Civěl jsem na tu zrůdu shora a představoval si, jak do té jeho lebzy zarážím hřebyk, jak ho mažu hovnama a podobně. Kde asi vystoupíš, zmete? Na Náměstí hrdinů, kde jsem normálně vystupoval, to nebylo. Nevadí, mohu dojet ještě na Mládežnickou/Pankrác, to mám domů stejně daleko.
A jak už jsem se připravoval k výstupu, vzhlédl jsem k protějším dveřím... a zjistil, že se dívám Minaříkovi do očí! V zrcadle skel celou tu dobu pozoroval mé hřebykové a hovniskové pohledy, které jsem mu metal na leb. Tak úzkostný pohled, strachy ztuhlou tvář jsem nespatřil v žádném hororu. Ne hněv nebo souboj, jen čistý Bílý Strach.
Vystoupil na Mládežnické. Když sledovat, tak sledovat. Počkal jsem si a vyskočil až ze zavíraných dveří (aby se neprosmykl zpátky do jiného vozu). Tím jsem ho popustil tak na dvacet metrů. Už na pojízdných schodech v podchodu si zapálil cigaretu a začal zběsile šlukovat frekvencí dva šluky za sekundu. Řekl bych, že nervózně. Vyjel z podchodu a rychlými kroky mířil k zastávce autobusů linek 188/193. Zabočil a šel po levé straně Hvězdovy ulice, kde nikdo nechodil, neboť chodník byl až k obrubníku zabrán stavbou motokováckého mrakodrapu. Myslel jsem, že kvačí na Kavky zase hnusně lhát do televize, ale možná, že pospíchal do své vilky.
Přešel jsem ulici a zamíchal se mezi lidi na protější autobusové zastávce. Minařík se mi vzdaloval rychlými krůčky po pangejtu podél plotu z drátěného pletiva. Vůbec se neohlédl, ani stranou. Pravou rukou s cigaretou stále máchal k ústům a zpoza hlavy se mu hustě kouřilo. Běž si, kriple, řekl jsem si a propustil ho.
Šel asi sedmdesát metrů až k místu, kde byl drátěný plot přerušen výjezdem ze stavby. Tam se otočil kolem krajního sloupku o 180 stupňů a nezměněnou rychlostí se jal postupovat proti směru své dosavadní chůze po druhé straně plotu. Drátěným pletivem se snažil zahlédnout svého pronásledovatele, ale to se mu nepodařilo. Doufám, že se mu špatně spalo.
Ale třeba to ani nebyl on.
Každopádně nedlouho poté hrdinný kapitán Minařík mediálně zahynul při inscenované autonehodě, zmizel kdesi v Sovětském svazu či Severní Koreji a vynořil se až za perestrojky jako šéfredaktor zapomněl jsem kterého časopisu. (To býval nezasloužený odpočinek všech estébáků a důstojníků gen. štábu: Dělat šéfy novin a časopisů, medit si v ČST neb Rozhlase. Měli v tom praxi, nějak se zapomíná, že převážnou část práce StB tvořilo vyrábění dezinformací.)
Minaříka v nové době soudili, ale neodsoudili. Navrhování teroristických útoků a únosů je nejspíš obvyklou literární činností státních zaměstnanců, žádný tehdejší zákon porušen nebyl. A tak ten hnusnej terorista byl snad potrestán jen tehdy u Motokovu svým zbytečným strachem.
Tak, teď už dost pohádek a na kutě!

Poprvé vyšlo v rubrice Šamanovo doupě na Neviditelném psu 3. července 1999.

Podotek červenec 2010: Agent Minařík mezitím spáchal další zločiny. Za pojišťovací podvod, provedený v roce 1996, byl vloni na podzim (2009, to to utíká) pravomocně odsouzen na 6 let natvrdo a k vrácení 6,5 milionu Kč za podvodně vylákanou pojistku. Všude píšou, že "musí nastoupit trest", ale nikde jsem nenašel, že by ho skutečně nastoupil?

58 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach ta paměť !

Přiznávám bez mučení : Paměť mně již neslouží jako kdysi; konečně jsem již starší člověk (51). Takže si již nedokážu vybavit, jaké že to mělo být významné fotbalové utkání, místo něhož se vysílal, k potěše vší české mužské populace, přímý přenos z tiskové konference s právě se navrátivším s.Minaříkem.

Ani si už nevybavuji, z jakého koncertu jsme se vraceli, celý kolektiv, když holky v noční tramvaji spustily refrén čerstvého hitu "Díky Vám, chlapíku statečný, za vaši odvahu, rozum a sílu!". *) Že by Classic Jazz Memorial, to jest pravidelná páteční šou v Baráčnické rychtě ? Nevím.
Na obličeje ostatních cestujících si ale pamatuji docela dobře.

A taky na dobu, kdy byla konečně odstraněna plechová ohrada kolem dokončeného paláce Motokovu. Byl to začátek podzimu roku 1977, čili pár týdnů po mé dvouměsíční "stáži" na této stavbě.
Nu ano, milé děti, pracoval jsem tam, rukama pracoval, ba i celým tělem. Pro sice spřátelenou, nicméně soukromokapitalistickou firmu FEAL. Když budete hodné, tak někdy napíšu hrst črt "Jak jsem byl poprvé vykořisťován aneb Gastarbajtrem ve vlastní zemi".

Prostě – když je pohádka např. o hloupém Honzovi, tak ji lze časově určit "bylo nebylo". Když je pohádka např. o zbabělém kapitánovi Minaříkovi a statečném Šamanovi, je lépe se předem podívat na dostupné materiály.


Longaeva vita mille parit molestias***Volte ČSSD a KSČM !

-----------------------------------------------------------

*) Díky Vám! Díky Vám, chlapíku statečný,
za vaši odvahu, rozum a sílu!
Vy jste náš kapitán – oni jsou zbyteční!
Přidal jste blankytu do křídel míru.
(Viz např. http://www.deml.cz/literatura/josef-laufer-dopis-svobodne-evrope)

Anonymní řekl(a)...

Bude Minařík někdy potrestán?
http://www.kpv-cr.cz/?nid=94

Šaman řekl(a)...

...někdy v roce 1978 plus mínus...

Takže spíš mínus a ještě před tím než jsem šel na vojnu, ne potom. Takže 1976 - můžu to tak nechat?

I.K. řekl(a)...

Pánové Šamane a Vlastenče, nenimrejte se v malichernostech. Pokud si dobře vzpomínám, ploty a ohrady kolem Motokovu, později Panoramy a nadále až téměř do současného dohotovení "rozhlasu" se průběžně neustále měnily jak co do tvaru a délky trasy, tak co do na ně použitého materiálu. Jistě si pamatuju, že jsem s kočárkem jezdila jak podle drátěného plotu, tak podle plechové ohrady.

I.K. řekl(a)...

A vůbec, Vlastenče, jestli vlastně ten Minařík nejsi ty sám!

Vlastencova zpověď řekl(a)...

Here is the text of a Greater patriot's confession I have found on the web; if you know of a source of the complete confession, or if you have information to correct my account, please pass it along.
A final confession in anticipation of leniency for my crew and myself for the heinous crimes perpetrated by ourselves while conducting horrible outrages against the Radio Free Europe for the purpose of provocating and annoying those stalwarts of peace-loving humanity. The absolute truth of this bowel wrenching confession is attested to by my fervent desire to paean the European governments and to beseech the Czech people to forgive our dastardly deeds unmatched since Attila. I therefore swear the following account to be true on the sacred honor of the Great Speckled Bird.

Following rigorous training in provacation and intrusion wherein each of my officers had to meet the overly high standards I had set for them we emerged from the bowels of Moskowa harbor bent on setting records for the highest yardage gained in intrusions ever set in the standard patrol. Our first stop was Lubjanka where I visited the kingpin of all provocateurs, including spies. None other than Fleet General Barney Google. He was all I had been told, sly, cunning, closed mouthed, bulbous nosed, smelling of musty top secrets and some foul smelling medicine that kept him going twenty hours a day in pursuit of the perfect spy mission. He talked haltingly with me but persuasively about our forthcoming mission. “By God, Bucher, I want you to get in there and be elusive, spy them out, spy out their water, look sharp for signs of electronic saline water traps. You will be going to spy out the DPRK. By the sainted General Bullmoose we must learn why they are so advanced in the art of people’s defense.”
to be continued

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale kuš, osobo.
Už vážně musím být hrubý; schválně jsem na začátku příspěvku uvedl svůj věk, a jak snad každý ví, s.Minařík v úterý oslavil krásné 65.narozeniny.

Vše nejlepší do dalších let, drahý soudruhu Pavle !

Prostě - já jsem vlastenec pouze větší než malý, zatímco s.Minařík je vlastenec VELKÝ.
I když, určitá podobnost mezi námi byla (možná ještě je, nevím, už dlouho jsem s.M. neviděl). Především, pravda, ta hnusná brada ...

Takže, osobo, kdo ví, kolem čeho a kde vůbec jste s miminem jezdila.

Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

U Ramónova cepínu !

Co to sem zas kdo mastí jako "Vlastencovu zpověď", nadto ještě v tom hnusném jazyce imperialistů ?!?

Flastencova spovjeť - překlad řekl(a)...

Tady překlad Flanstencofi spovjedi, co sme našly
Poslední zpovědi v očekávání shovívavost pro mé posádky a sebe odehrály zločinů dopouští tím sami přitom provádějící příšerné útoky proti Rozhlasu Svobodn8 Efropao provocating a otravné tyto kluby už mír lidskosti. Absolutní pravdy o této wrenching zpovědi střevě je osvědčeno, podle mého fanatických přání paean efropská fláda a beseech český lidi, kteří mají odpusť naše bezkonkurenční od Attila dastardly listiny. I proto přísahají na následující účet Chcete-li být pravda o posvátné CTI velké rozmazaný, skvrnitý Bird.

Následující přísný výcvik v provacation a vniknutí, přičemž každý z mých důstojníků musely splňovat příliš vysoké standardy, kdyby nastavit pro ně jsme se objevil z jádro Moskowa přístav ohnuty o nastavení záznamů pro nejvyšší yardage získaných při vniknutí někdy nastavit standardní hlídky. Naše první zastávka byla Lubjanka, kde jsem navštívil čepu všech provocateurs, včetně špionů. Žádné jiné než obecné flotila Barney Google. Působil jako vše I kdyby bylo přikázáno, lstivé, lišácké, uzavřený hrdlem, baňaté nosed, vonící zatuchlé horní tajemství a některé faul páchnoucích medicíny, že mu šel dvacet hodin denně v uskutečňování mise perfektní špionážního uchovávány. Haltingly se mu hovoří se mnou, ale vysvětlovat o náš nadcházející misi. "Od boha, Bucher, I můžete získat v tam a být nepolapitelným, ně špiona, špiona mimo své vody, vypadat ostrý známky elektronické slané vody pastí. Bude se chystáte špiona mimo KLDR. Podle sainted General Bullmoose jsme musí dozvědět proč tak pokročilé v umění lidové obrany."
pokračovat aš se najde

Capt. of the USS Pueblo confession řekl(a)...

Copy & Paste ovládáte perfektně, Anonymní. Otázka je, co se tímto okopírovaným textem snažíte sdělit.

General Bullmoose řekl(a)...

"U Ramónova cepínu!"
:-)))
Palec, ba dokonce dva!

Větší vlastenec řekl(a)...

Soudím, Capt.of the USS Pueblo, že ona entita chce složitě vyjádřit vcelku prostou myšlenku : "Větší vlastenec je hovado."

MŮŮŮŮ!

Moonbeam Mc Swine řekl(a)...

Tolik slov a tak jednoduchá myšlenka! Nepoměr. Anonymní se asi neumí vyjádřit.

Lea from Big Brother řekl(a)...

Hello, boys,
I see You've found the source very quickly. Is there something else You want to add?
Lea

http://www.leafrombigbrother.com/images/gallery/lea-hello-boys.jpg

Větší vlastenec řekl(a)...

Inu, Mc Swine, co bychom mohli chtít po vysloužilých učitelích ?

BŮŮŮŮŮŮ !

Moonbeam Mc Swine řekl(a)...

Tož Big Brother je skutečně velmi seriózní reference, ale musím Vás, Anonymní, zklamat. Tak velké poprsí nemám, je pouze průměrné. Nazdar!

Lea řekl(a)...

I must confess, I feel a real veneration for the Greater Patriot.
I would admire to strike up a fast acquaintance with him. So I've found this notice about his heroic deeds, and I hope also, attributes

Lea řekl(a)...

Sorry, Mc Swine,
I have'nt lesbian preferences.
So, cease to exist, please!

Anonymní řekl(a)...

http://samanovodoupe.blogspot.com/

Lea řekl(a)...

What d' You mean with this, Pinhead?

Lea řekl(a)...

As I can see, the Greater Patriot is literally struck dumb.

Harpyje řekl(a)...

Myslím, že to není příběh teroristy.
Je to příběh malého gaunera, udavače a podvodníka, který se neuměl živit poctivou prací. Chlapík asi nebyl ani moc statečný, když reagoval tak, jak to Šamane popisuje. Lidský odpad.
Pokud česká justice pracuje tak rychle, jako ta zdejší, tak ten, který "přidal blankytu do křídel míru" čeká na svobodě na: Agent Minařík jde do vězení. Za podvody
13. března 2009 http://www.lidovky.cz/agent-minarik-jde-do-vezeni-za-podvody-dxz-/ln_domov.asp?c=A090313_122423_ln_domov_ter odvolal se, a trest nenastoupil.

Šaman řekl(a)...

Z Wiki: "V březnu 2009 byl odsouzen na čtyři a půl roku odnětí svobody za pojišťovací podvod spáchaný v roce 1996. Na pojišťovně požadoval vyplacení 40 milionů korun za náklad optického vlákna, které shořelo při údajné dopravní nehodě na Ukrajině. Soud však dospěl k závěru, že havárie byla fingovaná a náklad měl jen minimální hodnotu. Šest a půl milionu korun, které Minařík podvodem získal, musí vrátit pojišťovně Kooperativa.[5] Minařík se na místě odvolal a případem se zabýval Vrchní soud v Olomouci, který 29. září 2009 v odvolacím řízení odsoudil Minaříka za podvod na šest let do vězení s ostrahou. Proti verdiktu může Minařík podat dovolání, které ale nemá odkladný účinek a odsouzený musí nastoupit k výkonu trestu.[6]"

Musí - ale ať jsem hledal, jak jsem hledal, tak v tisku o tom není zmínka. Asi se budeme muset zeptat na ministerstvu spravedlnosti. Když existuje takové ministerstvo, pak by snad měla existovat i spravedlnost...

Větší vlastenec řekl(a)...

Proč Šaman nezabil kapitána M.
aneb
Vyřešení jedné záhady (1.část)


Vážení vlastenci, vážené vlastenky, soudružky a soudruzi !
Jak možná víte, pisatel těchto řádků byl nejen historicky prvním přispěvatelem do diskuze na tomto vlasteneckém blogu, ale též prvním (a zatím posledním), jehož příspěvek byl Správcem a Vůdcem smazán. *)
Tudíž, jako zdejší "doyen" sui generis a zároveň enfant terrible si dovolím položit závažnou otázku : "Proč Šaman tehdy neuskutečnil svou nutkavou touhu, a nezabil kapitána Minaříka ?", a hned dodám odpověď. Odpověď, jež zároveň objasní i NEJVĚTŠÍ ZÁHADU TOHOTO BLOGU.

Vlastenci a vlastenky, jistě vás zarážela do očí bijící nekonsekventnost přístupu Velkého Šamana k jednotlivým milníkům naší nedávné historie i současnosti. Na jedné straně V.Š. zcela správně a do roztrhání těla hájí věčnou platnost dekretů pres.Beneše, tedy stabilitu dvou ze tří pilířů naší státnosti – humánního odsunu a humánního znárodnění.
Ovšem na straně druhé V.Š. zcela nepochopitelně útočí na Stranu, bez níž by nebylo ani Košického vládního programu, ani národně-sociální revoluce.
Šaman útočí i na třetí pilíř naší státnosti, to jest na náš těsný přátelský vztah k SSSR. K Sovětskému svazu, bez jehož všestranné podpory bychom nemohli uskutečnit například první část odsunu, to jest fait accompli, rozhodující pro souhlas velmocí s vysídlením německé menšiny na Postupimské konferenci.
Trpí snad V.Š. schizofrenií, nebo zapomíná, co napsal v předchozím odstavci ?
Ne; pravda je složitější.
Ale vraťme se nejdříve zpět na Pankrác, k onomu podivnému setkání.

Nuže tedy, Šaman se setkal s kpt.Minaříkem, vzpomněl si na rušení projevů s.Dubčeka, vysílaných štvavou vysílačkou „Svobodná Evropa“, popadl ho vražedně-fekální vztek. A šel po kapitánovi M. jako kuna po kuřeti.
Objekt jeho zájmu prchal **), kupodivu ne k nejbližší hlídce VB, ale mezi ploty a ohrady velikého staveniště. Co se stalo pak ?
Pak se stalo něco divného. Šaman nedoběhl prchající kořist, nepíchl svému nepříteli do těla žádný vhodný nástroj, nepomazal jej fekáliemi. Místo sladké pomsty prostě - odešel.

Řeklo by se – záhada. Ale pokud POZORNĚ přečteme VŠECHNY texty Velkého Šamana, odpověď se vynoří, jasná a logická jako slovo Leninovo :

Velký Šaman si prostě během pronásledování uvědomil, že Pavel Minařík je především ČECH.

Ano, právě nezpochybnitelné češství tehdy zachránilo kpt.Minaříka od pomsty V.Š.,velkého vlastence, velkého příznivce s.Dubčeka a programu socialismu. ***)

A pak okolní prostředí.
Možná si to V.Š. dodnes plně neuvědomil, ale vzhled okolí jeho "aktu pomsty" mu v mysli spustil hned několik asociačních řetězců :
1) Kontrast pyšně se tyčícího skleněného mrakodrapu, stavby u nás do té doby nezvyklé, a přikrčených oprýskaných stavebních skladů a bud připomněl V.Š. protiklady světa Západu, kontrast bídy a přepychu, něco, na co už jsme díky socialismu pozapomněli. Prostě svět, ve kterém musel s.kpt.Minařík žít a přežít celých dlouhých sedm let.
2) Dlouhá plechová ohrada Šamanovi připomněla železnou oponu, jíž se váleční štváči v čele s Churchillem pokusili oddělit svět socialismu od světa bídy a utrpení.
3) Drátěné ploty evokovaly v mysli našeho velkého vlastence ochranu našich státních hranic – ploty, strážní věže, minová pole, která jsme s takovou námahou a náklady museli vybudovat proti Němcům a Američanům, proti wehrwolfům, proti travičům studní a žhářům.

Prostě - Velký Šaman si vzpomněl : Mnichov.
Mnichov, sídlo štvavé vysílačky. Mnichov , dějiště podpisu potupné Mnichovské dohody. Mnichov, dějiště provokačních sjezdů Sudeťáků. Mnichov, hnízdo zrádných emigrantů – slouhů nepřátel vlasti, Němců a Američanů.
A naproti tomu pár projevů Sášenky Dubčeka.

Co váží víc ?

Větší vlastenec řekl(a)...

Proč Šaman nezabil kapitána M.
aneb
Vyřešení jedné záhady (2.část)


Velký Šaman se zastyděl, nechal Minaříka Minaříkem (nebo nevinného občana nevinným občanem), šel domů, vyhrabal staré Literární listy, a četl : "Nejdřív ohrozila život našeho národa válka. Pak přišly další špatné časy s událostmi, které ohrozily jeho duševní zdraví a charakter. S nadějemi přijala většina národa program socialismu. Jeho řízení se však dostalo do rukou nepravým lidem."

"Ano, to je ono", pomyslel si Velký Šaman. "Stačilo by, kdyby se řízení socialismu dostalo do rukou PRAVÝM lidem, OPRAVDOVÝM levičákům. Kdyby Saša Dubček zůstal prvním tajemníkem. To by bylo ono. Jenže přišli Rusáci, a je všechno v pr.... A teď si ani nemůžu poslechnout jeho projevy. Nemůžu si poslechnout pravdu opravdového, přesvědčeného komunisty. Já se na to vy. ..."
Jeden ze tří sloupů naší státnosti se v mysli V.Š. zhroutil.

*************************************************

Jak známo, takové zhroucení má vždy fatální následky, jak pro státy, tak pro jednotlivce.
Vidíme to dnes na situaci naší vlasti : Dekrety pres.Beneše sice nebyly formálně zrušeny, ale jsou bezostyšně porušovány. Kinematografie je opět v rukou soukromokapitalistů, důležitá průmyslová odvětví jakbysmet. Kolik bank dnes patří státu a lidu, kolik pojišťoven ?
Sudeťáci se opět roztahují v naší vlasti, skupují půdu i noviny. Za jak dlouho opět založí universitu, začnou stavět kostely nebo mosty ?!?
A to všechno v důsledku pádu jediného pilíře naší státnosti, zhroucení těsné vazby naší vlasti na Sovětský svaz, resp. Ruskou federaci.

*************************************************

Samozřejmě, ani Velký Šaman nedokázal překonat onen pád. Jeho mysl je jako dvounohý stolek. Přidržujeme-li jej, máme k dispozici už jen jednu ruku. Pustíme-li jej, spadne.
Jinými slovy, Velký Šaman se prohlašuje za pravičáka, a uveřejňuje, BEZ KOMENTÁŘE, vášnivou (ovšemže mylnou) obhajobu socialismu "2000 slov".
Prohlašuje se za odpůrce spravedlivého společenského zřízení, a přitom chce fyzicky útočit na obránce vlasti kpt. Minaříka, ze jeho údajný podíl na rušení projevů Alexandra Dubčeka, komunisty tělem i duší.

Podívejme se, jak na reformní komunisty (mimo jiné na Dubčeka a Vaculíka) a na celé jejich snažení (mimo jiné na "2000 slov") nahlíží OPRAVDOVÝ pravičák : "... Chlapci z roku 1968 si to totiž představovali velmi krásně a jednoduše: lidé s námi nechtějí jít, protože je k tomu nutíme. Jenže my, chytří komunisté, na rozdíl od těch blbých komunistů ukážeme lidem lidskou tvář socialismu, půjdou s námi dobrovolně a bude to. Pak se ovšem ukázalo, že ti domněle blbí komunisté byli chytřejší než ti domněle chytří komunisté a že Moskva zná jen jediný socialismus, totiž jak mu rozumí ona.
A od té doby ti vyhození chytří komunisté nemohou odpustit dr. Husákovi, že je jenom vyhodil z partaje a ze zaměstnání a nepověsil nebo aspoň nezavřel do koncentráků. ..."
(http://www.deml.cz/literatura/ladislav-jehlicka)


Naštěstí Šamanovo vřelé vlastenectví jej znovu a znovu zachraňuje – před neuváženým napadením kapitána M., před ilegálním opuštěním vlasti, před sklouznutím k pravicovému vidění světa, před velezrádnou kritikou dekretů pres.Beneše. x)

Větší vlastenec řekl(a)...

Proč Šaman nezabil kapitána M.
aneb
Vyřešení jedné záhady (3.část)


Nuže, jak tedy dál ? Můžeme doufat, že Velký Šaman pochopí svůj omyl, že pozná zdroj své nekonsekventnosti ? Soudím, že ano.

Každá řeka je nejdříve prudký proud; po zklidnění ve střední části toku nakonec smířeně vplyne do řeky jiné či do moře. I Šaman jednou pochopí, že soudruh Dubček chyboval, že bratrská internacionální pomoc zachránila naši vlast před návratem Němců a Američanů.
Že současná situace naší vlasti vede k obnovení předválečného postavení Němců (resp. německého vlivu), že je proto NAPROSTO NUTNÝ návrat vlády lidu a naší jediné záštity proti okupaci, spřátelené armády Ruské federace.

Prostě - Velký Šaman jednou pochopí, že jedině Strana je skutečnou dědičkou odkazu Husitského revolučního hnutí, že jedině Strana (resp. Strany) zajistí důslednou obranu naší vlasti proti Němcům a ostatním nepřátelům.
Tehdy konečně jak jeho nitro, tak jeho texty přestanou trpět rozpolceností.

Pak jej Strana přitiskne na svou hruď jak otec navrátivšího se syna. A tančit, tančit se bude všude !


-------------------------------------------------------------------

*) Šlo o doslovnou citaci textu J.Nerudy.

**) Nebudu se vůbec zabývat možností, že se Šaman tehdy spletl, že šlo o někoho jiného, o "nevinného" muže, jenž si mladíkovy pronikavé pohledy, "hřebykové a hovniskové", vyložil PŘIROZENĚ, a tudíž prchal před znásilněním.

***) http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/06/dva-tisice-slov.html

x) Ještě dnes podléhá V.Š. nepřátelské propagandě. Pokud uvěříme našim nepřátelům, že Pavel Minařík, Čech, plánoval jakýsi bombový (!) útok na mnichovskou štvavou vysílačku, tak už můžeme uvěřit snad každé pomluvě. Třeba, že teroristický útok na muniční skladiště v Krásném Březně (31.7. bude již 65.výročí tohoto ohavného německého zločinu) byla ve skutečnosti nehoda. Nebo že jej spáchali Češi.

informace řekl(a)...

Oddio bonino, taglia un pochino 'sti tua sproloqui. Ma chi ce la fa a leggerli per intero. Ci si addormenta prima, epperdipiù di primo mattino!

Šaman řekl(a)...

Vv napsal: "Velký Šaman se prohlašuje za pravičáka, a uveřejňuje, BEZ KOMENTÁŘE, vášnivou (ovšemže mylnou) obhajobu socialismu "2000 slov"."

A co je tohle?:
"Text... Odráží přesně tehdejší atmosféru. Někde vám může připadat naivní, sám ho však považuji za geniální. Mnohdy je aktuální podnes. Zdá se neuvěřitelné, že toto vlastně byla celá ta "kontrarevoluce", kterou o dva měsíce později přišly spojenecké síly Varšavské smlouvy potlačit! Tato výzva vyděsila komunistické funkcionáře natolik, že se od ní distancovali i obroditelé v čele KSČ. Tehdy to byla ouplná bomba. Móc lidí to tenkrát podepsalo, já taky, vy taky? Rezoluce souhlasné z pracovišť přicházely... ŽÁDNÉ NAVRHOVANÉ AKCE VŠAK NIGDO NEZORGANIZOVAL!"

Text odráží TEHDEJŠÍ atmosféru. A klidně se přiznám že až do Listopadu 1989 jsem si jinou změnu než návrat do "idylického" Pražského jara 1968 nedovedl představit. Jistě tu byli jiní Větší duchové, kteří za normalizace plánovali demokratickou vládu a budování kapitalismu - avšak, ty jsem, bohužel, po roce 1989 moc nezaregistroval. Co jsem chtěli, bylo "svobodné volby" a pak něco jako Jugoslávie nebo Polsko. Události však nabraly takový švunk, že už týden po 17.11. bylo jasné, že komunisté jsou neschopní - ti tehdejší vládnoucí, i ti z roku 1968, v čele s troubou (v r. 198 milovabným) Dubčekem...

Šaman řekl(a)...

Vv zná jen dvě strany, i když obráceně - i tak to jsou dvě strany. Na jedné je velké imperiální postsovětské státně socialistické Rusko, a na druhé hodné bratrské mírumilovné Německo se spojeneckými demokratickými USA.

Takže kdo napíše něco proti nehorázným sudetským požadavkům, je komunista a volá k nám Sovětský svaz. Anebo kdo napíše něco proti troubovi Obamovi, který jde mílovými kroky ve šlépějích jiného nositele Nobelovy ceny míru a jiného US prezidenta Jimmyho Cartera, taky trouby, tak sem znovu povolává sovětská vojska.

A i když jsem to třena nenapsal, tak by napsat mohl. Tak Vv napíše, jak bych to napsal - a pak mne napadne.

BTW: Zajímalo by mne, kterou stranu skutečná osoba Vv volila: Ani jedna nemá v programu zrušení českých poválečných zákonů.

Vv je skutečně neustále chorobně nutkán na každé věci zříti jen tu svoji zdánlivě bipolární, ale ve skutečnosti jednoosou skutečnost.

Už jsem to psal mockrát a nehodlal jsem se tím zatěžovat, až když mne nyní Vv lživě napadl.

Šaman řekl(a)...

Opakováním sudeťáckých lží o výbuchu v Krásném Březně (naznačováno, že za tím nemohl být bordel v muničním skladišti a že to jistě byla akce čs. tajných služeb) se Vv vydal cestou Haló novin a strýčka Goebbelse.

Nebudu příspěvky Většího vlastence, pokud nepřestoupí hranu zákona a mé nasranosti, mazat. Ale nebudu vám na ně, Větší vlastenče, ani odpovídat.

STK řekl(a)...

Pro Šamana, člověka normálních rozměrů:

Neberte zase VV tak vážně. Je zajímavé, že se vždy najde někdo, koho VV svými "pravdami" dokáže nadzdvihnout ze židle. Pokud se ale budete jeho rudé muletě srdečně a rád smát jako já, toreador si přizná, že kordu nemaje, pěstuje jen barevnou a blýskavou hru.
Jistěže to nenapíše tady, ztratil by tvář... (Opravdu jste si nevšiml, že si občas zapomene nasadit rituální karnevalovou masku?)
* * *
P.S.: Šamane milý, opravdu se nenasírejte. V pondělí večer jsem smolil jakousi odpověd pro Informaci, přitom jsem se začal potit, cítit aviváž, která neexistovala pak i trochu dusit a tak na mě před půlnocí zavolala žena houkavou - a málem jste byli bez svého líného hospodského kocoura. Fakt to byl infarkt. Ale Ten Nahoře mě tam asi ještě nechce nebo Kmotra tou kosou nemířila dobře - v každém případě mám ještě pár dní / měsíců / roků. (Z nemocnice jsem v pátek přišel - v příšerném vedru - pěšky! Kocouři přece mají devět životů!!! Zatím jsem vypotřebovat asi tak třetinu...)
Taková věc člověka přivede, ať chce nebo ne, k jinému způsobu uvažování. U mě to byl naštěstí posun neveliký - ale bilanci doporučuji provést každému. A napsat závěť - ať už je bohatcem a je třeba předejít vraždám mezi pozůstalými, nebo je to jen pár vět, které shrnou těch jeho několik desítek oběhů kolem mateřské hvězdy.
To není pro pozůstalé, stejně se tím nebudou řídit, to je pro Vás. Podtrhnout si to a sečíst. Protože už i já občas slyším ten hlas z dálky, v obrovském echu, který říká: "Vašich let je sedmdesát, kdo silnější letory jest, pak osmdesát...")

Větší vlastenec řekl(a)...

LIDÉ, BDĚTE ! (1.část)


Ó Velký Šamane,

já VÍM, že jsem už otravný, ale někdo přece MUSÍ zůstat na stráži ! Někdo přece MUSÍ hlídat obec, i když si občani myslí, že hlídek už netřeba, že vlci jsou vybiti a nájezdníci daleko.
V hloubi lesa, v temných slujích či pod kořeny staletých stromů dlouho mohou přežívat vlci i wehrwolfové. Krutí a zákeřní nájezdníci přitrhnout mohou zhurta, na ořích hřívnatých či na Leopardech *) a Abramsech **). Zvlášť dnes, kdy záseky již nepřehrazují stezky přes naše pohraniční hory, kdy stromy na záseky vhodné prodány byly za mrzký groš či sežrány německým broukem. ***)

A co je horší, nejsou muži na obranu hranic. Vždyť hrudě mužů kosmaté lepší jsou hradbami než valy a zdi kamenné.
I kdybychom záseky nahradili překážkami z oceli a betonu jako v letech 1937-38 a 1948-89, i kdybychom obnovili ploty, jež tak ochotně ničil zrádce Dienstbier (už to jméno hovoří !) s Němčourem Genscherem x), kdo je bude bránit ??
Naši mladí, kteří v životě nedrželi v rukou jinou zbraň než paintballový značkovač ??? My staří, jež sice víme, jak bojovat proti útočníkům, leč v boji s profesionálními hrdlořezy Bundeswehru a US Army padneme, vlast neochránivše ?!?

Jistě, já vím, jak dopadají sýčci a poslové špatných zpráv. Vím, jak reagovali Vandalové na zprávu o blížícím se Belisarovi : posla vyhnali, a pokračovali v oslavách a hrách.
Leč mlčet nemohu : PÁTÁ KOLONA JE UŽ ZDE !

Hle, jak sudeťácké lži otravují ovzduší : http://www.usti-nl.cz/dejiny/1945-95/ul-8-9.htm !

Nelze se pak divit, že i velcí čeští vlastenci uvěří německým lžím o jakémsi bombovém atentátu, připravovaném Čechem Pavlem Minaříkem.
Není to poprvé, kdy naši dědiční nepřátelé obviňují nás Čechy ze svých vlastních zločinů. Například v roce 1957 se neofašisté pokusili zavraždit André-Marie Trémeauda, tehdejšího prefekta departmentu Bas-Rhin. A svůj odporný zločin svedli NA NÁS !!!
A samozřejmě, sladká Francie, místo aby požadovala potrestání německých viníků, tak se pokusila obvinit naše české lidi !!! xx)
Zvoní zvoní zrady zvon zrady zvon !

Větší vlastenec řekl(a)...

LIDÉ, BDĚTE ! (2.část)


Prostě – Krásné Březno, Štrasburk, Mnichov. Tři německé zločiny, tři lži o české vině.
A národ spí. A národ se pinoží na zahrádkách, veselí se na dovolené, bezstarostně pracuje nebo se po práci pídí, nemaje v hlavě nic jiného než chléb svůj vezdejší.
A zatím ...
Za našimi odvěkými hranicemi, uprostřed našich historických měst, v přepychových palácích vlastníků „českých“ médií xxx) – tam všude Němci i domácí přisluhovači kují pikle proti naší vlasti.
A národ spí.

Za vraty našich řek
zní tvrdá kopyta
za vraty našich řek
kopyty rozryta
je zem
a strašní jezdci Zjevení
mávají praporem

**************************************************

A co je ještě horší, část našich spoluobčanů podlehla zákeřné nepřátelské propagandě. Ano, někteří naši spoluobčané považují vstup spřátelených armád za okupaci, a vstup naší vlasti do NATO za něco pozitivního.
Němci, Američani, zrádná buržoasie – ti všichni se smějí, za tučná břicha se popadají, sklenkami z českého křišťálu s francouzským vínem si přiťukávají : "Češi nám skočili na špek ! Chachachachacha !"


LIDÉ, BDĚTE ! (J.Fučík)***Volte ČSSD a KSČM !


--------------------------------------------------------------------------------

*) http://www.fprado.com/armorsite/leo2.htm

**) http://www.army-technology.com/projects/abrams/

***) http://de.wikipedia.org/wiki/Buchdrucker_(K%C3%A4fer)

x) http://worldnaturephoto.com/galerie/lide-people-leute/lide-people-leute/6368-hans-dietrich-genscher-a-jiri-dienstbier-strihaji-hranicni-zatarasy-1990

xx) http://fr.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9-Marie_Tr%C3%A9meaud

xxx) Rheinisch-Bergische Druckerei und Verlagsgesellschaft mbH, Zülpicher Str.10, Düsseldorf (!!!!!)
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=cs&geocode=&q=Z%C3%BClpicher+Str.+10+D%C3%BCsseldorf&sll=37.0625,-95.677068&sspn=29.910058,56.162109&ie=UTF8&hq=&hnear=Z%C3%BClpicher+Stra%C3%9Fe+10,+D%C3%BCsseldorf+40549+D%C3%BCsseldorf,+Nordrhein-Westfalen,+N%C4%9Bmecko&ll=51.233007,6.698302&spn=0.000947,0.005493&t=h&z=18&layer=c&cbll=51.233007,6.698302&cbp=11,0,,0,5&photoid=po-18078245

Větší vlastenec řekl(a)...

Helejte, vážený STK, nechte toho, jo ?
Vono už takhle je spousta špatných zpráv, a ještě Vy...

Počtěte, jak velký, Přírodažel buržoasní básník Saint-John Perse vítá svou sedmdesátku :
"Výsostný věku, tady nás máš. Chladivý soumrak na výšinách, vanutí od moře nad všemi prahy a naše obnažená čela na nejvyšších kolbištích ..."
(Kronika, 1959)

**************************************************

Sepsat závěť je správné už mladším věku (neb nevíme dne ni hodiny), ale správnější je dlouho vydržet. Ať se nedočkaví dědicové třeba vzteknou.

Mimochodem - některé příspěvky raději nečtěte. Já už je nečtu dlouho, obsahují minimum informací a maximum hlušiny.

ZDRAVÍM !!!

Harpyje řekl(a)...

"3" německé zločiny, Vlastenče? Nenechte se vysmát! První cizí státní příslušník odsouzený v poválečném Německu (pod vlivem sudetoněmecké propagandy, předpokládám) byl Čech, příslušník holubičího národa. http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-29193644.html

Harpyje řekl(a)...

I já Vám, STK, přeji brzké zotavení.
A NECHTE TOHO KOUŘENÍ!

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak příznačné, vážená paní Harpyje !
A jaká ironie !

U nás by Jan Kouřil udělal kariéru (byl schopný, příjemného vzhledu), místo toho uprchl do NĚMECKA.
A zaplatil.
Prostě - i v tomto případě za nás Němci udělali kus užitečné práce.

Jinak : Vyjmenoval jsem Krásné Březno, Štrasburk a Mnichov jako dějiště tří zcela specifických německých zločinů. Šlo o bombové útoky, jež se Němci snažili svést na nás, resp. na rumunské soudruhy (Mnichov, "záhadný" výbuch v centrále tzv. RFE).

Takže tak.

Hezké odpoledne přeji.

STK řekl(a)...

Pro klid dravých ptáků a jiných provokatérů:
STALO SE!!!

Harpyje řekl(a)...

Držím Vám palce, STK! Vím, jak je to těžké, hlavně na začátku. Něco podobného jsem prodělala před osmi lety.

Větší vlastenec řekl(a)...

No, já jsem kdysi přestal kouřit ze dne na den (z 30.12.1983 na 31.12.1983, ale uznávám, že pro VÁŠNIVÉHO kuřáka je to dost těžké :
http://www.lidovky.cz/dvoulety-indonesan-stale-kouri-medialni-povyk-nic-nezmenil-pq4-/ln_zahranici.asp?c=A100704_173258_ln_zahranici_jv

Větší vlastenec řekl(a)...

Zrádný pravičák podporuje nehorázné požadavky sudeťáků a uráží hlavu státu


Petr Placák: Blázen? Blb? Zločinec?

Přesně to, čeho se Babylon obával a o čem psal, se naplnilo - volby vyhrála KSČ(M). Zatímco ČSSD stejně jako ODS ztratily od minulých voleb shodně každá cca 490 tisíc hlasů a strany koalice dohromady cca 370 tisíc hlasů, tak jediní, kdo hlasy v těchto volbách získali, jsou komunisté — volilo je o cca 224 tisíc lidí víc než ve volbách v roce 1998. Komunistům odevzdala hlas de facto i značná část lidí, kteří letos k volbám nepřišli — tedy každý pátý člověk ze 42% všech nevoličů (to je o 16% absentérů více, než minule) svou pasivitou věnoval hlas Grebeníčkově straně, protože komunisti chodí tradičně k volbám všichni.

"Za ještě větší tragédii, než je náš neúspěch, považuji to, že ztratily všechny demokratické strany a že jediným vítězem voleb jsou komunisté," komentoval tragickou bilanci voleb také lídr občanských demokratů Václav Klaus a dodal, že to je prý „žeň toho, co se zde odehrávalo poslední čtyři roky".

To je neuvěřitelná drzost. Byl to přece stratég Václav Klaus, kdo v předvolební kampani vytáhl na světlo boží, oprášil a vyleštil nejosvědčenější zbraň komunistů — národně socialistickou demagogii z doby po druhé světové válce: na zeď namaloval velikého čerta v lederhose s padacím mostem a bílými podkolenkami a následně pak proti němu začal hájit „národní zájmy", ačkoli sudetoněmecké krajanské spolky říkají stále to samé, co říkaly před deseti lety, a budou říkat i za deset let. Byl to ale Václav Klaus, kdo najednou začal strašit občany nejen hrozbou údajných majetkových revisí, ale dokonce i revisemi státních hranic! — tedy věcmi, které jsou v EU, a ne jen v ní, z dobrých důvodů ta nejpřísnější tabu.

Jenže Klaus byl pro vidinu svého vítězství v parlamentních volbách ochoten udělat cokoli. Vlezl tedy do komunistického zelí a jal si počínat, jako důchodce Záhorský v Rozmarném létu, který třese stožárem a volá na provazochodce Arnoštka (Menzla): „Slezte dolů, nebo spadnete!" a když se mu ho konečně podaří setřást, dodá: „Vidíte, já jsem vám to říkal."

Jenže potíž je v tom, že Záhorský byl dobrý herec, a ta scéna vypadala přesvědčivě, zatímco Klausův starostlivý hlas zní poněkud dutě — zvlášť, když tady nikdo široko daleko po laně nechodí. Klaus sice dokázal českou veřejnost vystrašit, ale pak už neměl na to, aby se jí sám nabídl jako ten pravý, kdo ji ochrání — Klausovi komunistické „národovectví" a echt antiněmectví holt příliš nejde:

Není to ostatně tak dávno, co před volbami v roce 1996 hřímal ve sněmovně na komunisty, kteří se snažili rozehrávat svou osvědčenou německou kartu: „Je to faleš, faleš, faleš, samá faleš, co říkáte, samý pokus demagogicky vytvářet antiněmecké nálady a parazitovat potom na takto vytvořených náladách v rámci následujícího volebního období..."
Volby s volbami se sešly a Klaus to zkouší také. Jenže ono to není vůbec jednoduché — zatímco o antievropanství (antiněmectví) komunistů nikdo skutečně nepochybuje, Klausovi zůstane jen ta faleš, faleš, faleš...

Celá věc se má tedy tak, že Klaus svým „geniálním" předvolebním národoveckým tahem poděsil české voliče a pak je přenechal komunistům. Nejvíce hlasů, neuvěřitelných 25%, nedostali komunisté v jejich tradiční baště na severní Moravě, ale v centru »Sudet«, v ústeckém kraji, kde předstihli i ODS - 22% pak měli v kraji karlovarském, zatímco severní Morava se musela spokojit až se třetím místem. Blázen? Blb? Zločinec?

Svou slabomyslnou ničím nevyprovokovanou národoveckou předvolební kampaní Klaus poškodil celou českou demokratickou veřejnost, pošramotil české národní zájmy (ve vztahu k zahraničí) a navíc tím občanským demokratům ani v nejmenším nepomohl - za to však pustil vodu na komunistický mlýn. Kdyby byl Václav Klaus placený agent Kominterny, tak by to nemohl udělat líp. Kéž by šel se Zemanem objímat někam stromy. Howgh.

(Studentský list BABYLON, 17.6.2002; http://www.deml.cz/literatura/petr-placak-blazen-blb-zlocinec)

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenečtí pravičáci humánní odsun podporují


Vážení vlastenci, vážené vlastenky, soudruzi a soudružky !
Už mnohokrát bylo řečeno a dokázáno, že pouze Strana plně podporovala plány pres.Beneše a s.Stalina na humánní odsun Němců a na humánní znárodnění majetku vykořisťovatelů.
Bylo dokázáno, že naši národně-sociální revoluci podpořilo i zdravé jádro sociální demokracie.
Někdy však zapomínáme zdůraznit, že i vlastenecky cítící pravičáci s odsunem souhlasili, nebo jej dokonce přímo požadovali.
Nuže, připomeňme si nyní, že jsme jim vyšli vstříc, a jejich vlastenecký požadavek jsme splnili, za jejich podporu Košického vládního programu a zákazu tzv.Agrární strany.

Vlastenecky cítící pravičáci své podpory naší Straně nikdy nelitovali, nepodpořili agenty Západu (např. Peroutku) v jejich velezrádné kritice politiky pres.Beneše a předsedy vlády
s. Fierlingera.
Nelitovali ani později, po vítězství pracujícího lidu, když si odpykávali své spravedlivě uložené tresty mezi Němci a jinými dříve odsouzenými zrádci vlasti.
Nelitovala ani dr.Horáková. Sice zradila vlast, ale Britům, ne Němcům. Němcům nezapomněla brutální výslechy, nezapomněla na teroristický nespravedlivý rozsudek tzv. Lidového soudu, který ji poslal na osm let za mříže německého žaláře.

O těch pravičácích, jež zradili vlast, opustili ji, uprchli před hněvem lidu do Německa či do jiného nepřátelského státu, o těch mluvit nebudeme. Opustili vlast, zahynuli. Ni pomník, ni vzpomínku zrádcům vlasti a národa !

Čest práci a Nazdar !

informace řekl(a)...

http://www.fotosearch.it/IMZ110/pgi0061/

informace řekl(a)...

Článek Blázen? Blb? Zločinec? by byl v Itálii považován za urážku hlavy státu a podle zákona by autor šel sofort před soud. Někteří politikové byli zde vyšetřováni a odsouzeni pro mnohem míň.
Hlava státu je symbolem, spolu s vlajkou a hymnou důstojnosti státu.
Máte to nějak divně zařízené.

Pedro řekl(a)...

To STK: Vy jste cítil neexistující aviváž? Mě kdysi jako ucho čerstvě nastoupené po škole do prvního zaměstnání poučoval p. Městka, který se vrátil z nemocnice po prodělaném infarktu: "A Petře, jakmile Vás začnou brnět prsty na levé ruce, to se hlásí infarkt!". To brnění prstů jste nepozoroval?

Anonymní řekl(a)...

Prezidentem republiky v roce 2002 byl Václav Havel.
Petr Placák není politik.

Větší vlastenec řekl(a)...

Zrádný pravičák podporuje nehorázné požadavky sudeťáků a uráží SOUČASNOU hlavu státu.

Je to teď správně, drahý Anonymní příteli a soudruhu ?

I Tvá druhá poznámka je hluboce, řekl bych, až TŘÍDNĚ pravdivá : Zrádný pravičák Petr Placák není politik.
Dokonce ani sám v současnosti za politika neprohlašuje. Což je v podstatě chvályhodné, neboť dneska se dere do politiky kdekdo, bez odpovídající kvalifikace a pověření Strany.

Na druhou stranu, po našem opětovném vítězství budeme mít usnadněnou práci; oddělování zrna od plev bude jednodušší a radostnější, jestli se všichni nepřátelští političtí aktivisté přímo prohlásí za politiky.

Čest práci a Míru zdar !

Anonymní řekl(a)...

Ten kouřící chlapeček je k zulíbání.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jojo.
K zulíbání a k hlazení až vyhlazení.

Vzpomínám, kdy jsem naposledy políbil kuřačku. Bylo to - úžasné.
Vážně.

Kdepak se ten chlapeček asi dostal k cigaretám ?

informace řekl(a)...

Ten zákon o urážce hlavy státu platí pro všechny, i pro lídry politických stran. A samozřejmě i pro novináře.

STK řekl(a)...

Nur für Pedro, 5. července 2010 10:21:

Jsem asi atypický, neb prsty na levé ruce mi občas brní od té doby, kdy jsem se (asi před 30-ti lety) pokusil levým loktem prorazit litinovou koupací vanu. Nepovedlo se, ale dodnes, když lehce dotknu určitého místa u loketního kloubu, dostane ruka něco jako elektricý šok, 3.-5. prst se mi schoulí do dlaně a já trpělivě čekám, až křeč pomine. Při šoférování je to dost nepříjemné, ale když to člověk zná, dá se to přežít.
Takže opravdu, nevšiml jsem si. Ale bolely mě oba lokty a ruce až po prsty - takže aspoň něco "normálního". ;-).

Ale příště o něčem veselejším, ju?

informace řekl(a)...

STK,
promiňte, že se Vás ještě ptám. Ale jak to, že Vás jen po 3 dnech pustili zase domů a ke všemu ještě pěšky. Že Vás neodvezli sanitkou nebo Vám nezavolali taxík?
Vy máte nějaký divný zdravotnický systém.

STK řekl(a)...

To je divné, milá Informace, že?

Ale je už to tak: Už hodinu po půlnoční operaci (přes tepnu v levé ruce) mi bylo docela fajn, spal jsem klidně až do rána, ráno jsem měl chuť na snídani, ve středu jsem si vymohl odpojení od EKG, abych si mohl normálně odskočit - prostě rekonvalescence byla 2x rychlejší, než všichni čekali. Ve čtvrtek mě už dali na normální oddělení, protože jsem pokusně vyšel (s nějakou vysílačkou na krku) tři patra po nemocničních schodech normálním tempem a nepadal jsem přitom do mdlob. I pan primář se divil velice.
- Ten "stent" co mi dali dovnitř tepny funguje bezvadně a vlastně mi "nic není". Prostě to páni kardiologové umí. Na "echu" ve čtvrtek měli problém po tom infarktu najít stopy. Takže systém je O.K., ale štěstí tentokrát pevně stálo při mě.

>>> Nejvyšší asi rozhodl, že ještě "nemám nárok" - jinak si to vysvědtlit neumím. <<<

Ale nezlobím se proto!

- Pěšky jsem šel, protože jsem sám chtěl! Sanitku mi nabízeli - ale ty 2 km jsem ušel v naprosté pohodě (byť v příšerném horku) - a poněkud svým příchodem vyděsil svou ženu, která čekala, že ji teprve budu "mobilovat" o donesení "civilu". ;-)

Čeká mě teď měsíc rekonvalescence, pak prý nějaké lázně (ještě jsem v takovém podniku nikdy nebyl) - a už se budu pomalu chystat do důchodu. Asi ale vezmu práci na 1/2 úvazku, abych se doma neužral nudou - a trochu peněz navíc se taky hodí.

Bude-li ovšem zájem o mé služby...
Nedostanu-li další infarkt...
Nezhorší-li se mi sluch...
Nepřejede-li mne auto nebo na mě nespadne prase...

informace řekl(a)...

STK,
konečně jsem trochu pochopila, jaký jste charakter. Vždycky jste dělal dojem tak trochu hypochondra,(když prominete) který se dívá černě na budoucnost a předvídá jen samá neštěstí. Ale Vy jste ve skutečnosti velice pozitivní a vitální typ. A odolný a zdatný, který umí pozitivně reagovat. Zřejmě ty Vaše obavy, co tu pořád předvádíte, je nějaký druh neapolské "scaramanzia", to je asi něco jako zaříkací formule.
Vidím, že jsou vaši doktoři pašáci a systém dobře funguje a že Vy jste velký "incosciente", když jste šlapal domů za vedra pěšky. Měli Vás v nemocnici zavřít.

STK řekl(a)...

Vážená Informace, odhalila jste moji životní filozofii. Až na kost. /:-(

Vždy totiž počítám s katastrofou. Když přijde, jsem připraven. A když náhodou nepřijde, mám důvod k radosti. Optimistický pesimista. To není protimluv! Ale neraduji se dlouho, Osud nemá suverény moc rád.
Žiju s tím postojem už cca 48 roků (od okamžiku, kdy jsem se poprvé "podruhé narodil" t.j. neutopil v moři) a zatím to drží...

informace řekl(a)...

Topil jste se v moři? Asi jste byl před 48 léty hubený. Mořská voda nadnáší, když tedy nejste jen samá kost.
Jinak jsem ráda, že to berete s neapolskou filosofií.

Šaman řekl(a)...

Kocoure, za nekouření chválím, za 2 km pěšmo v 35° nadávám. Je třeba poslouchat doktory, ale ponejvíce ženu!
Za přežití gratuluju - ne každému se to povede.
\ :-)

Šaman řekl(a)...

Brnění prstů: Neuropatie, neprůchodnost či špatná funkce nervů. Třeba i od infarktu, nebo od poškozených nervů po úrazu.

Vstaňte od počítače a běžte si užívat léta!