sobota 17. července 2010

MOBY DICK 2000: Nástup Bambase Juniora

Pondělí 17. července 2000

Do kanclu dorazila posila - Bambas Junior. Hledal nás na dnešním Patře Koordinátorů, odkud naši textárnu přesunuli do bývalých dílen v suterénu už počátkem května. Nenarazil na nikoho, kdo by věděl, kde sídlíme. Nakonec nám půl hodiny po začátku pracovní doby zatelefonoval a kolega Ambrož si ho vyzvedl na vrátnici.


Úterý 18. července 2000

Bambas Junior je po čtrnáctidenním intenzivním vstupním semináři ve škol. stř. v Bludné Noře podrobně seznámen s administrativně-správním modelem podniku, zná firemní vizi a dokonce i misi. Dnes jsme mu ukázali, kde fungují záchody a jak se zaregistrovat do předplatního systému kantýny, aby zas nebyl hlady, jako včera.


Středa 19. července 2000

Náš nový kolega Bambas Junior vytáhl po obědě symbolickou sedmičku červeného. Nastupuje k nám přímo ze školy. Prý mu můžeme tykat. Rád se poučí z našich zkušeností. Je Bambasovým synem z prvního manželství. Aha. Sympaťák.

Čtvrtek 20. července 2000

Dnes byl Junior konečně na vstupní prohlídce u závodní lékařky. Svěřil se jí, že má už několik měsíců zvýšenou teplotu na 37,0 stupňů. "A vadí vám to nějak?", optala se ho. "Ne, ale přece jen..." Poradila mu : "Tak se neměřte!"


Pátek 21. července 2000

Junior konečně dostal Průkaz zaměstnance č. 10-50123, Kartu automatického systému registrace č. 0987, Předplatní legitimaci podnikové kantýny č. 45755, Výpůjční průkazku Odborné knihovny č. 31654/048 a dokonce i Povolení k parkování č. 658. Své osobní číslo ještě nezná. Ti mladí se mají. Nám muselo stačit na to všechno jediné osobní číslo!
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:))

2 komentáře:

informace řekl(a)...

mají ty Vaše postavy a postavičky, Moby Dicku, skutečné prototypy? A jestliže ano, nemáte strach, že se poznají a zareagují odpovídajícícm způsobem?

Moby Dick řekl(a)...

Prototypy existují - ale poznali je především jejich kolegové. A to v různých firmách najednou! Protože ty prototypy popisují určité typy.

Velkým zadostiučiněním mi bylo, když prototyp ředitele Běsného Kokota zapůsobil natolik, že v prototypových Českých Textárnách KAŽDÉMU dalšímu generálnímu řediteli (a že se střídali asi každé tři roky) jeho podřízení říkali "Běsný Kokot". Samozřejmě za jeho zády. Až se skutečným ředitelem ve skutečných Textárnách stal skutečný kokot, který např. chodil do firmy ozbrojen ostře nabitou pistolí.

»...pod heslem budování nové firemní kultury proslul svým násilným rozkopáváním zavřených dveří, za nimiž přepadával pracující zaměstnance, kteří netuše ničeho zlého byli ihned zapsáni na černou listinu odpůrců "open door policy".« (Citace ze článku K. Čermáka, prezidenta Czech Institute of Directors, v HN 22.7.2010, str. 22)
>>:))