pondělí 12. července 2010

Nevinní zbloudilci

Tuhle psal Aston o bloudění rumunských řidičů kamionů po Praze. Ráno jsem jel metrem do práce a četl deník Metro (tedy jeho tištěnou mutaci, kterou si můžete každý všední den ráno zdarma vyzvednout ve vestibulu stanic metra, pokud jste Pražan), kde psali o švýcarském kamionu (ale třeba měl rumunského řidiče!), který zabloudil z Malostranského náměstí na Karlův most. Dostal se až do poloviny mostu, pak ho lidi zastavili. Policajti mu dali tisícikorunovou pokutu a pak ho hnali zpět do Mostecké. Couval. To musel být pohled pro bohy! A turisty. Stalo se 21.7. 1998 po poledni.

Připomnělo mi to jinou bloudivou příhodu. Asi před deseti lety jsme na rodinné procházce Prokopským údolím (kamž z našeho lužinského bytu hledíme z lodžie) potkali pro změnu (východo)německé řidiče. Byli jsme s dětmi u "Medvědích proutků" (čtenáři medvídka Pú vědí, co naše dětičky dělaly). Pro Astona: Když jdeš od Řeporyj, tak na kraji před železniční zastávkou Holyně, po shluku prvních zahrádkářských domečků, tam, kde z takového plácku vede vpravo přes potok lávka z panelů, tam děti pouštívaly proutky, kdo vyhraje. Tak tam u nás zastavily dva warťasy nacpané po střechu i na střeše, každý měl připojen naducaný přívěsný vozík. Dederóni na dovolené. Co se týče hmotnosti, mohli dohromady za jeden kamion vydat. Vykoukli z okýnka a chtěli znát směr "nach Kchomutof!, nach Kchomutof?"
Což o to, směr měli dobrej. Kousek dál by přebrodili potok, potom by se protáhli strmou serpentinou ve starém lomu, projeli by Dalejský profil, u dávné drtičky kamení by se museli ostře otočit o 180 stupňů, kolem Biskupovy továrničky by se dostali k mlýnu a pak už by měli rovnou cestu do Řeporyj. Přes Stodůlky, Řepy a Ruzyň by již byli nasměrováni na Slaný a to už by nebloudili. Pokud by se neutopili i s nákladem v Dalejském potoce, nezašprajcovali v zákrutách či neurazili výfuk o kameniska. Tak jsme jim řekli "Curik!"

Oni předtím jeli po Jižní cestě, věděli, že někde mají zabočit vpravo, ale zabočili už za Slivencem. Projeli silničkou do Holyně, pokračovali úzkou asfaltkou přes závory, písčitou cestou kolem zahrádkářské kolonie, avšak když se kolem nich začaly zvedat lesnaté stráně, znejistěli. Zeptali se a zvěděli správný směr. Vrátili se rádi, asi z posledního místa, kde se mohli bez potíží otočit. Měli to lepší, než řidič kamionu na Karlově mostě. V Plzni nám asi nadávali...

Sám jsem se stal řidičem teprve asi před pěti lety a mockrát jsem se v Praze špatně zařadil, blbě odbočil a pak jel na druhou stranu. Na nový most přes Balabenku od severu do Spojovací jsem se trefil až napotřetí! Přitom mi není znám žádný rumunský předek.

Jestli to není tím, že odbor dopravního značení v Praze řídí na magistrátě v Řásnovce stejnej člověk už dvacet let.

Poprvé vyšlo jako příloha internetového deníku Neviditelný pes © - Týden od 20. do 27. července 1998

Šamanův dodatek 2010: Už třicet dva let!!!

40 komentářů:

žibřid řekl(a)...

Podle všeho má rumunské předky ten člověk z dopravního značení;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Osamělý wehrwolf nebo spiklenecké centrum ?

Vážení vlastenci, vážené vlastenky, soudruzi a soudružky, oznámení Velkého Šamana je velmi závažné.
Víme, jak dlouho působil v řadách Strany neodhalený agent imperialismu Slánský. Víme, jak dlouho zrádce Mitrochin nepozorovaně vynášel důležité informace.
A nyní víme, že na důležitém místě naší státní správy JIŽ TŘICET DVA ROKY*)působí agent-rozvraceč, záškodník, nebo dokonce celé spiklenecké centrum.
To je hrozné !
To znamená, že tento agent se vetřel do státní správy krátce po aktivizaci protisocialistických a protistátních živlů, tzv. Charty 77., a stále ještě podvrací naši vlast !
Je to potomek neodsunutých Němců ? Je to sionista ? Já prostě NEVĚŘÍM, že něco takového by mohl dělat Čech !

Prostě - je nutno wehrwolfa/záškodnické centrum bezodkladně odhalit a spravedlivě potrestat.


Hyeně hyení smrt !***Volte ČSSD a KSČM !

-------------------------------------------------------------------------------------

*) "třicet dva let" může za střízliva napsat snad jen nějaký Němec. Co slavíte, ó Velký Šamane ?

Větší vlastenec řekl(a)...

CO SE TO TADY DĚJE ?!

Schválně jsem včera nenapsal poznámku ani k jednomu z významných výročí, jež připadala na 12.červenec.
Prostě jsem čekal, až ji napíše některý ze zdejších největších vlastenců či vlastenek. Je jich tady jako much.
A nic.
NIC.

Proč ?

Na vlastence a vlastenky si jen hrajete ?
Nebo nevíte nic o historii naší vlasti a našeho národa ?
Nebo víte, a kašlete na to všechno ?
Umřeli jste ?

Ještě v tuto hodinu jsou zde "online", kromě mé pominutelnosti, ještě další dvě entity.
A nic.
Ani řádek trochu vlasteneckého textu.

Rezignovali jste snad pod dojmem květnové porážky ?
Hodili jste zbraně do žita ?
Místo hradby vozové chcete se starat jen o svůj vozový park ?
Chcete do konce života jen pěstovat kytičky, udržovat své domky, chaty a chalupy ?
Chcete pěstovat svou rodnou řeč, naši překrásnou a libozvučnou mateřštinu, v dědictví nám danou zástupy předků nepřehlednými, jen ve skrytu svých domovů ?
Na veřejnosti už komolit budete jen jazyky cizí, jazyky tvrdé národů tvrdých a zlých, jazyky našim slovanským rtům i duším neskonale se příčící ?
Podrobit se chcete cizákům, jařmo sami si nasadíte, pluh cizí, naší roli dědičnou a bezmocnou ke zkáze obracející, trpně potáhnete jak zvířata chlévná ?

NEBO CO SE TO TADY VLASTNĚ DĚJE ?!?!?!?

stk řekl(a)...

Jest hicno, Vlastenče....

žibřid řekl(a)...

Jó, hicno:

Z východu se blíží bouře,
je nám špatně, bude houře.
Z východu se táhnou mraky,
umřu já a ty pak taky.

(Tady v Nuslích právě začalo pršet.)

Harpyje řekl(a)...

Zdá se Vám snad být tento článek být málo vlasteneckým, Vlastenče? Vadí Vám snad, že autor kritizuje domorodého úředníka magistrátu? Všimněte si prosím vlastenecké odezvy jednoho čtenáře: "Podle všeho má rumunské předky ten člověk z dopravního značení;-)"
Ano, toto je vlastenecký web, řízený a frekventovaný vlastenci!
Na rozdíl od hlavního orgánu české Yellow Press který se ve svém internetovém vydání dnes už po páté v krátkém časovém úseku zabývá pro každého vlastence urážlivým a hanlivým tématem tělesného zápachu české národa (http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domaci/139017/cesi-smrdi-ale-nejsme-nejhorsi.html) A je to div?
Odpovím si sama. Samozřejmě, že není, protože tento plátek se, jako většina českých médií, nachází ve vlastnictví německy mluvících cizinců a jeho šéfredaktorem je bývalý emigrant a bůhví co ještě! Do těchto zlořádů tepe pravidelně na Psu mnou velmi vážený a ctěný autor Václav Vlk st. (autor dnešního článku s poutavým titulkem " Umělkyně a hovňousek"), který atestuje i mnohým "českým" novinářům "hlubokou nenávist a pohrdání vším českým".
Jak tedy můžeme očekávat od takových vaterlandslosen Gesellen (Hledající promine, nechci se chvástat, ale čeština nemá odpovídající výraz) objektivní zpravodajství, nebo správný výklad dějin? Tak si Vlastenče nestěžujte a informujte národ Vy o památných výročích našeho národa. Vlastenecký kalendář Vám budiž zdrojem inspirace!

drak řekl(a)...

Možná, že Vám to bude připadat paradoxní, ale mám najeto poměrně dost kilometrů, určitě to bude hodně přes půl milionu, k tomu jsem rodilý Pražák a z těch kilometrů co jsem najezdil, bylo odhadem tři čtvrtiny najeto po Praze. Přesto přese všechno využívám navigaci nejvíce a nejčastěji po Praze. Nevím, zda ten člověk, co má na starosti dopravní značení v Praze má rumunské či jiné předky, nebo hloupé předky a vyvedl se po nich, nebo se jen baví tím, jak se mu podařilo všechny zmást, možná si jen ještě neuvědomil, že ruská armáda již odjela, nevím, ale řekl bych, že na západ od našich hranic se jede podle značení velice snadno a mnohdy i na východ od nás je to lepší, ale to, co se děje v této oblasti lidské činnosti u nás, a zejména v Praze, to je skutečně hrůza. Poslední dobou mám pravda pocit, že dochází k mírnému zlepšení ale nedokážu odhadnout, nakolik je to objektivní skutečnost, nebo mi to už po těch letech přestalo vadit a já to přestal vnímat, protože v nejhorším zaskočí GPSka, a je po problému. Navigace jsou skutečně báječný vynález a jsou-li od dobrého výrobce, který aktualizuje včas a správně a zapracovává obratem i změny prováděné padouchy z radnic městských částí a magistrátu, tak je to opravdu úžasný pomocník.

barbucha řekl(a)...

Vlastenec má patrně na mysli výročí otevření prvního úseku dálnice z Prahy do Mirošovic...

Větší vlastenec řekl(a)...

K významným výročím tohoto týdne


12. července 1260 (750.výročí) jsme v bitvě u Kressenbrunnu dosáhli humánního vítězství nad Uhry, těmi zběsilými pomahači Němců.
V následujících dnech jsme od uherských okupantů osvobodili dvě části naší tisícileté vlasti, Štýrsko a Luckou provincii.
Žel, po 1.sv.válce nám západní mocnosti nevrátily celé území naší vlasti (mimo Štýrska nám naši zrádní "spojenci" upřeli např. Horní Slezsko, Korutany, Kraňsko, Furlánsko, Lucembursko, Brabantsko, Brandenbursko atd.), čímž nás ochudily mimo jiné o naše potenciální občany Arnolda Černonegra a Elfrídu Jelínkovou, nositelku Nobelovy ceny za literaturu z r.2004.


12. července 1908 (102.výročí) započal v Praze II. slovanský sjezd.
U příležitosti 60. výročí Slovanského sjezdu (1848) se sešli zástupci všech utlačených Slovanů z rakousko-uherského Žaláře národů. Sjezdu se zúčastnili též utlačení Poláci z Německa, a svobodní Poláci ze širé Rusi. Dále zástupci utlačených Bulharů a Srbů.
Sjezd pozdravila delegace bratrského národa Ruského, zářné a věčné naděje všeho svobodomyslného, v okovech Němců a Maďarů (a dnes mezinárodních imperialistů) trpícího Slovanstva.
Shromáždění aktivizovalo porobené Slovany k vytvoření široké slovanské fronty proti utlačovatelům a zrádcům všem, proti velkoněmectví, velkomaďarství, a rakouskému maloměšťáctví.
Jedním z pozitivních výsledků II. slovanského sjezdu byl vstup tisíců Čechů a Slováků do Rudé armády v závěrečné fázi 1.sv.války a v bojích proti bělogvardějcům a zahraničním interventům, včetně tzv. Československých legií.


Sjednocuj, buduj a braň !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

včera jsem musel navigovat své brněnské spolupracovníky z Vyšehradu na Zličín, do lidové prodejny IKEA. Okružní dálnice je rozkopaná, několik výjezdů dočasně zrušeno. Průjezd přes Řeporyje je Přírodavíproč dočasně uzavřen.
A dopravní značení, jak přechodné, tak stálé ? Jednak se ztrácí v džungli bil- a debilbórdů, druhak je k ničemu.

JE TO HRŮZA ! To musel vymyslet nějaký Maďar ! Nebo Tatar ! Nebo Hotentot, Čukš, Zulukafr ! Nebo, možná, dokonce, to vymyslel nějaký Němec.

Já vážně nevím, proč si takové důležité věci nemůžeme vymýšlet a vyrábět sami. Kdyby to byl problém jen z posledních dvaceti let, kdy živoříme v područí Západu, tak neřeknu.
Ale jak popsal i sám Velký Šaman, ten dotyčný Maďar, (Tatar, Hotentot...) przní naši práci i pověst už dlouhá desetiletí. Proč ?!
Proč si to neděláme sami, my Češi, vyhlášení svou šikovností, důmyslem, smyslem pro pořádek a organizaci ? My Češi , tak zkušení ve výrobě ukazatelů cest k zářným zítřkům ? My Češi, jedni z nejlepších řidičů na světě ?
Jedno z možných vysvětlení je dost děsivé : někde ve státní správě sedí už celá desetiletí, důmyslně ukryt, nějaký západní Minařík. Nebo Němec (Maďar, Hotentot...) převlečený za Čecha.

Jak jsem poznamenal již výše, po našem vítězství nad buržoevropou musíme toho Němce (Maďara, Zulukafra ... ) odhalit, a spravedlivě exemplárně potrestat.


Hlas lidu - hlas přírody !*** Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Nic si z toho nedělejte, Vlastenče, to není specificky český jev. Zde se například s oblibou opravují dálnice během školních prázdnin. Vinu ale nenesou Hotentoti, Maďaři, nebo Němci, nýbrž úřední Przewalští, Mongolové, nebo Hispanoarabové. (Který, nebo jestli vůbec některý z nich je šiml, nevím, řehtají ale všichni.)

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

vždyť tam u Vás je to přece samý Němec. Konečně – i ty dálnice tam u Vás jsou nějaké divné. S těmi našimi je vůbec nemohu srovnávat.

Ale jednu věc bych chtěl pochopit :
Jak je možné, že TAK KVALITNÍ deník jako Metro, noviny TAK SERIÓSNÍ, že z nich čerpá informace i sám Velký Šaman, může být rozdáván Pražanům ZDARMA ??

Neznáte náhodou řešení této záhady ?

Harpyje řekl(a)...

Jak bych mohla, Vlastenče. Článek je navíc, pokud se nemýlím, nějakých 12 let starý. Totéž existovalo v Londýně, ale jestli ještě pořád, nevím.
Po obědě jsem musela vyřídit několik pochůzek, a teď jsem úplně vygumovaná (im Oberstübchen).
Mad Dogs and Englishmen, ani můj pes není tak pitomý! http://www.youtube.com/watch?v=DXxL2K3_-4c :-)))

Harpyje řekl(a)...

PS
Don't Let's Be Beastly To The Germans :-)))

Anonymní řekl(a)...

Všechny české noviny až na Právo jsou buď v německém nebo švýcarském vlastnictví.
Jak můžete mluvit o nezávislém tisku?

Hurvínek řekl(a)...

Záruka nezávislosti tisku by tedy spočívala v čím vlastnictví, Anonymní? Buďte tak laskav, a prozraďte nám to. Dzp.

Větší vlastenec řekl(a)...

Drahý (-á) Anonymní, mluvíte (tedy vlastně PÍŠETE) mi z duše, z mé duše ateisty a vědeckého materialisty.

Ano, prakticky VŠECHNA MÉDIA v naší vlasti (bývalé naší, dnes cizí republice) upadla do područí cizáků.
Vyjímky tvoří (Rudé) Právo, které díky nezištné pomoci sovětských soudruhů před cizáky zachránil soudruh Porybný, a samozřejmě Haló noviny.
Jinak je vše závislé na vykořisťovatelích, původu německého nebo sionistického. Není divu, že část obyvatelstva, v důsledku dlouhodobé masivní lživé propagandy, volila proti ČSSD a KSČM .

Ale lid pochopí, brzy procitne. Až naše děti budou plakat hladem, až už nebude u koho žebrat, tehdy nás hlad zhněte. A výbuch zahřmí naposled !

Pryč s tyrany a zrádci všemi !***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Draku,
Jestli jste na dietě, to ještě neznamená, že nemůžete jíst ryby. Naopak, mořské ryby a podobná mořská havěť obsahují jod a ten Vám uvede do pohybu metabolizmus, stanete se živější a i trochu zhubnete.
Jestli jste na dietě, dám Vám recept na chutný předkrm nebo první chod, který Vám zaplní žaludek, ale nepřiberete po něm na váze.
Na mísu dejte vrstvu chleba - tady se používá speciální pane carasao, to je chleba ve velice tenkých šupinách, připomíná trochu slídu, jak je tenký. Když ten nedostanete, nakrájejte tence normální chleba, opečte ho trochu v toasteru. Na chleba dejte vrstvu tence nakrájených zralých rajských jablek, na tu další vrstvu tence nakrájených syrových okurek, pak můžete přidat olivy v láku nebo tence nakrouhaný na šupinky tvrdý ovčí sýr a na to jemně usekanou bazalku. Osolíte a polejete olivovým olejem.
Nakonec uzavřete večeři pěkným kelímkem jogurtu, pokud možno neslazeného.
Jestli to zkusíte a bude Vám to chutnat - doposud to chutnalo i středoevropanům, kteří si odtud ten pane carasao vezli domů - dám Vám další recept.

informace řekl(a)...

Další zprávy o chobotnici Paul. Jak přiznala sama pečovatelka z akvária, Paul není anglického původu, ale byl násilně odvlečen z italských výsostných vod poblíže ostrova Elby. Jsou mu čtyři měsíce a ne dva roky a má tedy dlouhou věšteckou kariéru před sebou. Itálie prozatím požaduje všechna autorská práva, pokud jde o využití postavy a obrazu Paula v mediích. Na Šanghajské světové výstavě byla umístěna socha chobotnice Paula a Číňani stojí dlouhé fronty, aby dostali od Paula dal razítko da pasu. (Další podrobnosti neznám).

informace řekl(a)...

Konečně je tu zajímavé téma k diskuzi. Šaman se se svými články zrovna nepřetrhne, chápu, že je horko, ale mohl by sem přesto dát nějaké zajímavější téma.
Ke Gáze pluje další loď s humanitární pomocí, tentokrát z Lybie a na ní je syn Kaddáfiho. Jak to dopadne? Izraelské válečné lodi ji už obklíčily a loď zatím spravuje havárii na hlavním motoru.
Pokud jde o nezávislost tisku, mám za to, a to na základě dlouhých zkušeností, že majitel má přirozenou tendenci ovlivňovat politickou linii novin, jejichž je majitelem. V Itálii všechny největší deníky jsou italským soukromým vlastnictvím, buď jednotlivých podnikatelů nebo podnikatelských skupin. Uplně nezávislých deníků je velice málo. A zájmy, často i osobní, nebo všeobecně politické majitele se v článcích nebo komentářích jasně projevují. Proč by si měl jinak ten dotyčný nebo jeho skupina ty noviny kupovat? Jestliže nedosáhne velkého počtu prodaných výtisků je to podnik téměř ztrátový.
Nevím, zda a do jaké míry němečtí nebo švýcarští majitelé ovlivňují český tisk, ale na mne to dělá dojem, že ho nějakým způsobem brzdí. České noviny jsou dost chudé, zprávy jsou podávané téměř v syrovém stavu, jak došly z tiskové agentury, postrádám tu novináře, kteří by nějak dali zprávám ráz, kteří by je rozvinuli, komentovali, postrádám tady t.zv. opinion makers nebo giornalisti d'assalto. A nevěřím, že by to záviselo od jejich malých zkušeností nebo nepřipravenosti.
Co si o tom myslíte vy?

Harpyje řekl(a)...

Libyan ship docks at Egyptian port http://www.jpost.com/SpecialSection/Article.aspx?id=181412, takže asi to jediné, o čem by se dalo diskutovat, by bylo "Libyan Gaza aid ship is part of succession intrigue in Tripoli", http://www.debka.com/article/8907/, ale o tom stejně nikdo nic neví, takže je i tento námět marný. Jediné téma je vedro.

informace řekl(a)...

Pokud jde o výnosnost vydávání novin, jak vyplývá z tv debaty mezi řediteli a šéfredaktory na toto téma, tak všechny italské deníky dostávají příspěvek od státu a to podle počtu prodaných výtisků. Z prodeje přijde do kasy asi tak 3O procent, 30 procent z reklamy, něco dodá stát, zbytek doplatí majitel.

informace řekl(a)...

Horko u vás? Podívejte se na zdejší teploty
Rischio ondate di calore oggi in 8 città: Bolzano con 36 gradi, Bologna con 34, Brescia e Firenze con 37 gradi, Genova con 35 gradi, Perugia con 33, Roma caldissima con 38 gradi, Torino con 35 gradi. Le città in allerta 2 sono invece sei: Campobasso con 31 gradi, Frosinone e Milano con 36, Pescara e Trieste con 35, Rieti con 34 gradi.
Nemáte si tak moc na co stěžovat.

Harpyje řekl(a)...

Zde jsme "v hoře" a takové temperatury jsou více než nezvyklé. Zrovna před chvílí se ale spustil blahodárný liják! Děkuji přírodě a nebesům, a samozřejmě i Leninovi!

Harpyje řekl(a)...

Taliban trénuje opice - zabijáky. Učí je střílet z kalašnikova, tvrdí Číňané
:-)))

Harpyje řekl(a)...

Ještě že se s muslimkou smí pářit jenom mohamedán. Jinak by možná Talibán přišli na stejnou myšlenku jako Stalin: http://www.lidovky.cz/ln_veda.asp?r=ln_veda&c=A051221_100307_ln_veda_blh :-)))

žibřid řekl(a)...

Mě připadají novinové zprávy nejen "syrové", ale navíc dost bulvární a mnohé působí dojmem výplně v okurkové sezoně nebo přímo "kachny". Neznám deník, který by měl nějaké zásadnější komentáře. Netuším, proč tomu tak je, ale spíše se kloním k názoru, že novináři jsou prostí lidé, kteří ničemu nerozumí a jsou líní si něco zjišťovat, tak jdou po emocích místo po racionálním vyhodnocení situace. (Naopak si nemyslím, že by například němečtí majitelé nás považovali za takový Východ, že stejně nemá cenu nám předhazovat něco sofistikovanějšího a tímto svým názorem rozvoj české žurnalistiky brzdili.)

informace řekl(a)...

http://it.wikipedia.org/wiki/File:Mad_scientist.svg

STK řekl(a)...

Mám takový pocit, Žibřide, že to je věc čtenářských preferencí.

Pokud se u nás posledních několik let objevily listy, které měly rubriky "postaru" t.j. zprávy, komentáře, úvahy, polemiky, fejeton atd., byly bez ohledu na sé vpolitické zabarvení ekonomicky neúspěšné. Lidi už to tak nějak "nebaví". Stačí se podívat na rozdíl v návštěvnostech seriózních webů a třeba "Lži-Dnes", "NovINky" atd. Navíc je tam zachována možnost napsat pár nesmyslných výkřiků do diskuze pod čímkoliv (automat vyřadí jen ty s prvoplánově "sprostými" slovy, lidský cenzor zase vyřadí jakýkoliv názor "politicky nekorektní") a ten zbytek stejně nikdo rozumný nečte.
Vždyť i v TV bulvár vítězí na všech frontách, PRIMA prý teď nově vysílá nějaké V.I.P. zprávy o "celebritách". Celebruje je - totiž moderuje je prý žena Karla Gotta. Dokonalá kvalifikace.
Opravdu je to vše v pokleslém vkusu širokého publika. Tam jsme publikum pozvolna dotlačili, tam ho máme.
To, že se páni redaktoři ani trochu nenamáhají s ověřováním zpráv a téměř každá by mohla mít doušku N.T. se raději nezmiňuji. Oni nejsou schopni ze zpráv odstranit ani ty nejšílenější fyzikální bludy, které by tam měl vidět i ne moc pozorný absolvent základní školy. (Dosaženo teploty tisíce stupňů Kelvina pod bodem mrazu! hlásal titulek.) Že si pletou státy a hlavní města a celé kontinenty už není tak podstatné.

A to, že uvádějí výkon elektrárny v Mega Voltech mi připadá dokonce rozkošné...

STK řekl(a)...

2 Harpyje: S mohamedánkou se údajně smí spářit jen muslim, ale není dáno, koho (co?) může oplodnit mohamedán! Tam vidím jakousi možnost...

A i kdyby: opičky jsou přece učenlivé, není třeba genetických manipulací, střílet a nabíjet by větší rasa opic mohla zvládnout bez problémů. Trochu potíž asi bude s označením cílů. Aby nestřílela i na pravověrné... ;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Obrana šéfredaktora nejčtenějších novin


Vážená paní Harpyje,

nikdo jiný se neozval, takže čest a slávu našeho národa musí opět hájit pisatel těchto řádků. Jde mi o Váš útok na šéfredaktora našeho nejprodávanějšího deníku (Váš příspěvek ze 13.července, 12:18).

Takže : Šéfredaktor Blesku, bratr V.M., NIKDY ZRÁDNÝM EMIGRANTEM NEBYL. Nebyl ani do zahraničí v útlém věku zavlečen svými rodiči.
Navíc : Je sice pravdou, že za mrzký peníz slouží Němcům, ale v duchu nepřestává být Čechem jako poleno (Holztscheche). Je radostiplné poslouchat jeho prostý a jadrný lidový jazyk, je potěšitelné (pro každého pokrokového, levicově založeného člověka) číst jeho děsivé zprávy ze zákulisí té "slavné" demokracie.
Jsem přesvědčen, že kdyby všechny deníky v naší vlasti psaly jako Blesk, tak by byl ve volbách zvítězil lid. Proto také vítám stále patrnější "Bleskovatění" Lidových novin.
Každopádně – i v osobním styku je bratr V.M. prostý a neokázalý, prostě jako každý dobrý Čech. Preferuje pivo před vínem, vodku před ginem – prostě jako každý rasevěrný Slovan.

Prostě - po našem vítězství najdeme pro br.V.M. vhodné místo, ať už v médiích, nebo přímo na Ministerstvu pro tisk a informace.


Socialismus vítězí nad kapitalismem díky rozvinutí tvůrčích schopností všeho lidu !***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

V Itálii je teď v plném proudu debata o "náhubkovém" zákonu, který má omezit možnost zveřejnění odposlechů telefonických hovorů, získaných státními prokuraturami. Ty hovory by měly být jen k dispozici soudního vyšetřovacího orgánu, a měly by být kryty úředním tajemstvím, ale zvláštní náhodou se vždy v minulých měsících dostaly do novin, i když dotyčný občan nebyl někdy ani z ničeho oficielně obžalován a někdy ani podezříván. Nynější návrh zákona, o kterém parlament jedná už přes měsíc, tolik bylo proti němu vzneseno námitek, a provedeno úprav, má nejen odstranit tento zlozvyk a zároveň i zavést peněžní a trestní sankce nejen proti novináři a redakci, ale i proti vydavateli.
Proti tomuto zákonu se staví levice a zčásti i pravice, že prý silně omezuje svobodu informace. Jaké je poslední znění, nevím, tolikrát už do původního textu zasáhli, že není možné si udělat jasnější představu.
Nyní se objevil na obzoru nový orgán, který vyjadřuje silné znepokojení nad omezením svobody informace v Itálii. A to OSN v osobě zvláštního referenta pro ochranu práv Franka La Rue, který tvrdí, že tento návrh zákona má být stažen z programu jednání parlamentu nebo zásadně upraven, protože by mohl ohrozit právo na svobodnou informaci.
Vynoří se tu spontánně dvě otázky: jaké právo má OSN zasahovat do vnitřních záležitostí jednotlivých států a to ještě před odhlasováním zákona v průběhu jednání a tak podpořit jednu ze stran v diskuzi? Hned člověka napadne otázka, co udělalo OSN pro zajištění svobody informace na př. v RF? na ochranu nejen práv ale i života novinářů?
Druhá otázka je, kde končí právo na informaci a začíná právo na privacy? na soukromý život, který vám může být a často je narušen nebo zničen zveřejněním vašich soukromých ba i nejintimnějších hovorů?

Říci, že novinář má právo na zveřejňování kroniky, neznamená to, že si osobuje právo strkat nos do lidského soukromí, myšlení, citových projevů? Tenhle jev se už hodně rozšířil v televizi v různých odpadkových programech jako Big brother, nebo Ostrov celebrit, kde telekamery špehují chování většinou herců nebo aspirantů, ale obvykle jen v určitých momentech, alespoň jen ty se pak objeví na monitoru. Ale celkový dojem je, že ti přítomní jsou špehováni na každém kroku.
Nepřipadá vám, že tyto nároky na absolutní informaci bez překážek nebo limitů mají něco podezřele společného s totalitním režimem, podle kterého má být občan otevřenou knihou bez nějakých tajných škatulek nebo zásuvek individuálního soukromého mínění?
Podle novinových zpráv, Frank La Rue je toho mínění, že má být zaručeno právo i soukromého občana na zveřejnění informací, které získal nelegální cestou, o chování nebo mínění jiného občana. Nezachází OSN až příliš daleko za svá práva ve svém zvláštním pojetí svobody a práv?

Harpyje řekl(a)...

Máte pravdu, STK. A jak známo, mohamedán se hned tak něčeho neštítí a není vybíravý, takže naděje tu skutečně je.
Ovšem než opička (v diskusi k článku někdo právem namítl, že střelba z kalašnikova by takovým makakem pěkně zamávala), přichází v úvahu spíš yetti, který je vysoký a silný (2,5 metru http://4.bp.blogspot.com/__DkMWT26U6o/SU2hOvYKnfI/AAAAAAAAACg/Ggw4cLKLaqY/s320/yetti-755831.jpg) a perfektně adaptovaný na život ve vysokohorském terénu. Takže kandidátkou na oplodnění by byla "sněžná bába".
Výsledek křížení taliba s yettim by byl chlupatý hybrid, lehce ovladatelný, skromný, ale výkonější, než si ho Stalin představoval: "Údajně by to byl tvor vysoký 1,8 metru, pokrytý srstí, který by necítil bolest a ve třech letech věku by měl sílu jako dospělý muž. Byl by nevybíravý v jídle a snášel by i velmi špatné zacházení". Ideál bojovníka, kterého by v dokonalosti snad předčil jen robotalib. Ale tak daleko v Afghanistánu ještě nejsou a asi tak brzo taky nebudou.

Harpyje řekl(a)...

Co jste to tady minule psal o svém kamarádu z dětství, Vlastenče? Musím Vás pokárat, příště se, prosím, vyjadřujte srozumitelněji, abych neobviňovala nevinné Čechy ze sionismu!

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

já, jakožto pokrokový, levicově založený člověk píši čistou pravdu. I o svém dětství, jehož nikoli nepodstatnou část jsem trpěl v jisté metropoli prohnilého Západu, v megapoli, jež v určitém slova smyslu bývala "hlavním městem Occidentu".

Tam jsem se setkal i s budoucím "prezidentem" jistých dvou soukromých rozhlasových stanic (jeho zrádný otec byl přímým nadřízeným mého s.tatínka, věrného soudruha a vlastence). Sedm let věkového rozdílu udělá v dětství hodně (byl tehdy skoro 2x starší než já), takže jej nemohu nazvat druhem svých dětských her. Prostě - mračil se na mne jak později na naši socialistickou vlast, poté, co byl ve věku 16 let zavlečen svými zrádnými rodiči do nepřátelské ciziny.
Jinak máte pravdu, M.F. je sionista.

Ovšem V.M., šéfredaktor (tištěného) Blesku je Čech jako poleno. Opravdu, ještě přidat "otčestvo" *), a jeho jméno by znělo krásně rusky. I jeho podoba je slovanská; v metru, prostě oblečeného, spletla byste si jej s se zahraničním dělníkem. Jen ta naše slovanská vůně, ta mu chybí. Pohříchu, za léta otrocké práce pro Němce, načichl poněkud úpadkovými západními "mravy", takže nyní používá deodorant. Navíc již nepije ani našeho slovanského Turka, leč jakési západní ekelhaft kávy. Ovšem vodce, té věrnost zachoval.
A samozřejmě, zrádným emigrantem nebyl; ani jako robě **) jej jeho prostí rodičové nezavlekli do kapitalistické ciziny.


Prostě, vážená paní Harpyje, Vy jste si popletla dvě úplně odlišné osobnosti, s nimiž jsem přišel do styku v úplně jiné době, v úplně jiném světě.

Přeji Vám příjemný den.

---------------------------------------------------------------------------------------

*) Cizím slovem patronymum
**) Věkem je proti autorovi těchto řádků hotový cucák

drak řekl(a)...

Informaci, k 14. ČERVENCE 2010 19:52


Děkuji převelice za recept, určitě se o něj co nejdříve pokusím, na první pohled je vidět, že by to mělo být chutné. Zjišťuji po několika dovolených a návštěvách některých pražských restaurací, že mi italská, řecká a další kuchyně ze středomoří velice chutnají. Zejména díky italským restauracím jsem vzal znovu na milost rajskou polévku, protože ta, slazená břečka, kterou nám coby rajskou polévku dávali ve školce a ve škole, to bylo prostě něco příšerného, Ital či Řek by za to dotyčného kuchaře nepochybně na místě velmi bolestivě sprovodili ze světa. Já to nikdy nesnědl, ani když na mě ty učitelské ježibaby řvaly jak na lesy a hrozily kdečím.

Co se mořských potvor a ryb týče, tak to jsem se buď špatně vyjádřil, nebo Jste mne špatně pochopila, ale já mořské potvory a ryby přímo zbožňuji, dokonce jsem mé endokrinoložce musel svatosvatě slíbit, že je budu konsumovat aspoň 2x týdně a ona upustí od léčby hormony. Já totiž k smrti nerad polykám nějaké pilule. Takž jsem si povzdychl nad tím, že mi děláte chutě a já, jako na potvoru, nemám žádnou báječnou mořskou potvoru po ruce.

Teď se trošku pokusím dohnat ztracený čas, takže zbytek korespondence vyřídím doufám zase až večer, protože včera mi nezbyl čas, zkysnul jsem u práce asi do 2 hodin do rána a doufám že se to dnes nebude opakovat.

informace řekl(a)...

Draku,
máte-li rád ryby, dám Vám prept na janovskou capponatu.
Budete potřebovat: vojenské tvrdé suchary, jinak tvrdý chleba nakrájený pokud možno na tenké krajíce nebo něco obdobného, různou zeleninu (mrkev,

fazolky, brambory, karfiol atd). Mořskou rybu (tady používají cappone, velice chutná ryba s tuhým masem), nebo mořské ráčky nebo langustu na přepychovější

verzi, sardelky v oleji nebo slané (sůl musíte odstranit tím, že je dáte na chvíli do vody), olivy, petrželku, česnek, případně kyselé okurky (jestli Vám chutnají),

vejce na tvrdo (ta bych na Vašem místě raději vynechala, bez nich to jde taky).
Uvaříte rybu nebo ráčky, očistíte ji, rozdělíte na menší kusy, nebo oloupete ráčky, případně uvaříte langustu, rozříznete krunýř, vyndáte vnitřek (pozor, tam by

měl být její sos, který se rozředí olejem a použije se při dresáži), oddělíte nohy, klepeta, otevřete je louskáčkem na ořechy a vytáhnete ven maso. Nic se z ní

nevyhodí, až na malé střívko, co má v břiše.
Uvaříte zeleninu a nakrájíte na kostičky. Buď ji smícháte a nalejete do ní omáčku, nebo chcete-li dosáhnout barevného efektu, budete dávat zeleninu na mísu

odděleně ve vrstvách.
Smícháte ocet (nejlepší je ten z Modeny) s vodou a namočíte na chvíli suchary, aby trochu změkly - pozor, neudělejte z nich mokré hadry.
Připravíte omáčku tak, že rozmixujete petržel s česnekem, sardelkami (asi tak dvě), kyselými okurkami, přidá se olej a trochu octa, případně místo octa šťáva z

citronů.
Pak na plochou mísu nebo podnos dáte vrstvu sucharů, na to zeleninu politou omáčkou, ke které přidáte olivy nebo nakládané houby, pár nakrájených sardelek,

navrch najete zbytek omáčky, pak dáte rybu nebo ráčky nebo langustu, případně 2 vejce na tvrdo, rozkrájené na plátky nebo na stroužky. Pokapete citronem a

olejem. Necháte vystydnout.
Vypadá to složitější. než to ve skutečnosti je, ale je to pravá pochoutka. Je to hlavní chod, případně jediný, Eintopf.

informace řekl(a)...

Nechápu, proč to vyšlo rozdělené na nějaké divné odstavce.
Oprava: recept

drak řekl(a)...

Informaci, 16. ČERVENCE 2010 11:34:

Moc děkuji, rozhodně to teď někdy během léta zkusím a dám Vám vědět, jak to dopadlo :-)

drak řekl(a)...

Informaci, 16. ČERVENCE 2010 11:39:

Na odstavce se vykašlete, není to moc důležité.