středa 28. července 2010

Vánoční dárek rozbalen

Konečně jsem si dnes rozbalil svůj loňský vánoční dárek. Pod stromeček mi tehdy daly děti mnou přaný (a mou ženou odmítaný) zážitek, stvrzený dárkovým certifikátem firmy ALEA Divers. Až dnes jsem ho konzumoval. Konzumovat ponoření do vody venkovního bazénu je nejlepší v létě, i když je už večer a i když je člověk navlečený v neoprénu.


Dnes jsem se poprvé "přístrojově potápěl". Přístroje vypadaly složitě, hlavně ta chobotnice se čtyřmi šlauchy, ale instruktor Jirka to naší začátečnické čtveřici důkladně vysvětlil. Vůbec nejdřív jsme se ale dověděli, jak si rozložit olověná závaží na opasku a jak si ho zapnout... A vůbec nejtěžší pro mne bylo přetáhnout nohavici oblečku přes mé kostnaté kotníky na nohách...

Ještě jsme si vysvětlili podvodní signály ( vztyčený ukazovák - pozor, palec dolů - potopit, palec nahoru - vynořit, a tak) a pak už šel palec pro změnu instruktora Honzy dolů. Zmáčkli jsme černý čudlík, vypustili vzduch z vyrovnávací vesty a jali se klesat.
Je to nezvyk, být přístrojově vybaven. Zatím jsem se potápěl jen na volno, pod vodou mi hned nepřišlo, že to nejsem já, ale kyborg, který má na zádech bombu se vzduchem pod tlakem 200 atmosfér. Takže jsem nejdřív přistál na dně na té bombě - na zádech. To dno je v mělnickém bazénu nejhlouběji 2,20 m. Ale naučili jsme se klečet, vyfukovat si vodu z masky i chvíli být bez masky úplně. No a pak jsme si báječně zaplavali. Já tak báječně, až jsem málem dostal křeč do lýtka. Dostali jsme dobrou radu: V případě křeče je potřeba uchopit hranu ploutve a zatáhnout ji k sobě. Protože občas mívám ty křeče ve spaní, měl bych tedy před zalehnutím do postele obout ty ploutve... Jsou to tedy asi tak dvakrát delší ploutve, než jsme mívali před padesáti lety, proto se nazouvají ve vodě. I ty masky jsou jiné - není to ovál přes celý ksicht, jen zornice a... a nánosek. Ale fluše se do nich stejně, jako před sto lety. (Slina se rozetře a vyleje - a sklo se vám pak nezapotí, ani jednadvacáté stokletí nevymyslelo nic lepšího:).


Taky mi chvilku trvalo, než jsem si uvědomil, že se nemusím nadechovat jako při potápění navolno - stačí prostě normálně dýchat! A je to krásné. Vznášíte se v beztížném stavu jako kosmonaut , vystoupivší ze své stanice. Dá se i plavat na zádech a sledovat přes hladinu lososově podsvětlené večerní mraky. Když jsme nakonec zmáčkli modrý čudlík a vyjeli naposledy nahoru, bylo už půl deváté.

Ještě mne čeká jedno ponoření, tentokrát ve volné vodě. V srpnu. Poreferuji, možná i více. Dnes dám už jen jednu radu, totiž zkušenost: Po hodinovém potápění v chladné vodě je vhodné se najíst. Přivítal jsem, že u bazénu prodával automat horkou čokoládu (jiní si dali kafe). Ale neměl jsem pocit hladu. Přesto jsem cestou autem na Severní město snědl připravený chleba se šunkou (neřídil jsem:) - a šlo to. A v metru jsem byl ještě rád, že jsem měl železnou zásobu sušenek BeBe - okamžitě zrezivěla do posledního drobečku. Je fajn se najíst, i když není hlad. A je fajn se obléci, i když není chlad. Náčiní jsem do auta pomáhal snášet ještě jen v košili. Na cestu do Prahy jsem si pod ní vzal teplé triko. No a v metru jsem byl rád, že jsem měl v batůžku pro sichr bundu...

Ano, už jen jedno potopení mne čeká. Přístrojové. Ale další Vánoce se blíží - a já budu hodný, Jéžíšku!

A teď si jdu natáhnout ty ploutve...

Psáno v Praze dne 28. července 2010 po vynoření

94 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Zvoní zvoní zrady zvon !

Zas černá zrada sráží nás až k zemi !
Kdo zradil ?
Opět ten, jemuž jsme věřili, jehož jsme milovali. Kdys sladká Francie a hrdý Albion, pak Gorbačov, dnes Obama.

Pole naše křičí Zrada
Lesy naše hučí Hanba
Řeky naše šumí Zrada
Hory naše bouří Hanba

Milovali jsme "našeho" Husseina Obamu, jeho přirozený, bezprostřední úsměv. Přehlíželi jsme velkoryse barvu jeho kůže, tak nepodobnou čisté běli pokožky nás čistokrevných Slovanů.
Adoptovali jsme pomyslně potomka černých otroků Husseina, v domnění, že svá slova myslí vážně, že opravdu chce a může zničit americký imperialismus.
Ale dnes přišla rána, zatím poslední zlá rána v řadě jiných. Vinou masivní lživé kampaně sdělovacích prostředků, téměř bez výjimky vlastněných Němci a jinými nepřáteli *), jsme nevyhráli volby. Lid upadl do ještě větší poroby. Do Černínského paláce se vrátil Schwarzenberg, Němec a pomlouvač dekretů presidenta republiky.
A nyní zpráva z tisku : Prezident agresivních USA B.H.Obama chce brutálně pošlapat suverenitu naší vlasti, chce z nás udělat cíle tělesných sebeobranných bomb Muslimů, našich spolubojovníků proti prohnilému Západu. Chce z naší vlasti udělat legitimní cíl mírových berných bomb a raket revolučního Íránu i našeho přítele a bratra nejvěrnějšího, velké a mocné Ruské federace. **)

Prý ne radar, ale počítače, prý ne americká soldateska, ale žoldáci v uniformách české armády. Jestli je to vůbec pravda, tak jaký je to rozdíl proti útočnému radaru ? V podstatě malý; náš lid nebude sežehnut na uhel mikrovlnnými paprsky smrti ještě před sebeobrannou explozí mírové jaderné bomby nad českou kotlinou. To je opravdu útěcha.

Co dělat proti poslední válečné iniciativě Američanů a "českých" agentů německých revanšistů ? Co dělat pro záchranu vlasti a národa ?
Sledujte poslední oázy svobody a pravdy, weby opravdových obránců vlasti. ***)
A buďte připraveni !

Jenom na strach Jen žádný strach
takovou fugu nezahrál sám Sebastian Bach
co my tu zahrajem

***Volte ČSSD a KSČM !***

---------------------------------------------------------------------------------

*) http://www.halonoviny.cz/articles/view/205684
**) http://www.lidovky.cz/ozil-projekt-radar-usa-chteji-v-cesku-centrum-varovani-p1s-/ln_domov.asp?c=A100730_071547_ln_domov_pks
***) http://www.cssd.cz/; http://www.kscm.cz/; http://www.halonoviny.cz/; http://www.zasvobodu.cz/; http://www.klub-pohranici.cz/; http://pohranicnik.bloguje.cz/

Větší vlastenec řekl(a)...

Uh oh...

Prosím opravte si, vážení vlastenci a vážené vlastenky :
Ne "...mírových berných bomb a raket...", ale "...mírových JADERNÝCH bomb a raket..."

Za chybu se omlouvám.

Harpyje řekl(a)...

Předběhl jste mě, Vlastenče!
"Až se ve Washingtonu po příštích volbách vrátí k moci frustrovaná pravice, bude se prostě válčit všude: V Afghánistánu a Pákistánu, v Íránu (a tedy nutně i v Iráku)...Nepochybně už se každému vynořují z paměti podivné postavy české politické fauny, které se nekonečně těší na USA vedené generálem Petraeusem či dokonce Sarah Palinovou - a jsou připraveny položit jim Českou republiku k nohám, ať už si o tom její obyvatelstvo myslí co chce...Jak už totiž ukázala kauza radaru v Brdech, vymanění se z imperiálních tlaků může být nakonec conditio sine qua non zachování demokracie v české kotlině." (http://www.nezakladnam.cz/cs/1797_co-dal-s-nato)

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

stojím na stráži míru a pokroku; proto ta včasnost.

Leč jde o vartu takřka ztracenou - příval nájezdníků již zaplavil naši zem, zničil naše hrady a bašty, spálil vozovou hradbu, prodal naše sovětské tanky do šrotu, odzbrojil Lidové milice, rozpustil Pohraniční stráž.
Prostě - upadli jsme do područí Němců, Američanů a sionistů. Je jasné, že takoví nenechají lid zvítězit ve volbách. A kdybychom snad přece jen zvítězili (to by všichni členové a sympatizanti našich dvou bratrských Stran museli hlasovat nejméně dvakrát), stejně by nás nenechali vládnout.
Cíle buržoasie (cizí i naší) ještě nejsou naplněny, ještě žijeme, ještě se pokoušíme hájit zbylá práva Čechie, poukazujeme na flagrantní porušování věčně platných dekretů presidenta republiky, na poněmčování a amerikanizaci celé naší společnosti.
Proto ony snahy na zřízení americké jaderné základny, z níž by nás mohli lépe ovládat a ničit.

Ale naděje neumírá ! Ruská federace sílí, posiluje FSB i armádu, ruský lid je semknut, brání své dcery pře čečenskými výrostky i Abcházce před Gruzíny.
Držme se; držme se života i naděje. Jednou naši osvoboditelé přijdou.

A hrdý buď, že´s neposkvrnil ústa ani hruď !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Cením si Vaši bdělosti a ostražitosti, Vlastenče! Na druhé straně se ale obávám, že jste skutečně na ztracené vartě (lieb Vaterland magst ruhig sein, fest steht und treu, die Wacht an der Moldau). US imperialisti a sionisti se už definitivně ničeho neštítí. Že vraždí nevinné ženy a děti je smutná, všeobecně známá skutečnost, ale teď se dokonce zaměřili na nevinné perské kuřáky: "V západních cigaretách je vepřová krev, varuje muslimy Írán"! Americká firma Philip Morris, která cigarety exportuje, je v rukou sionistů a kontaminované cigarety vyváží záměrně. Kdo se potom může divit tomu, že se iránští muslimové brání všemi prostředky?
Nehledě na ztrátu suverenity, kterou představuje umístění "centra předběžného varování" v ČR, musí být každému vlastenci jasné, že nový příspěvek tažení Západu proti Iránu vyvolá jeho oprávněnou obranou reakci, jejíž cílem se stane naše vlast.
Jednání hraběte je odsouzeníhodné, ale dalo se očekávat.

kopretina řekl(a)...

Jak jsem psala, pokud jsou taková sebranka bojovníci za mír, tak se hrdě hlásím k militarismu a podporovatelům válek. Osobně jsem toho názoru, že teroristický režim Talibanu, který z žen dělá hmyz, utlačuje a nič vše dobré, (sochy budhy) je třeba rozdrtit, utopit v krvi, zlikvidovat do jednoho všechny Talibance. A teď mě sežerte bojovníci za mír. Jsem sionistka, neokon, christian right, militarista, podporovatelka válek, nepřítel míru a pokroku. Sežerte mě vlastenče.

Harpyje řekl(a)...

Myslím, Kopretino, že Vám to Vlastenec nemá za zlé. Natož já. Vaší angažovanosti si musí každý rozumný člověk vážit.

kopretina řekl(a)...

Děkuji Harpyje. Nebudete věřit, ale jsem i pro spravedlivou válku v Iráku. Sadám byl zrůda, irácký Hitler, zabil manžely svých dcer, oběsil 10 Židů za "špionáž pro Izrael", odstřeloval Izrael raketami Scud... Upřímně Vám řeknu, možná mě teď budete mít za blázna, ale byla bych ochotná jít bojovat za Izrael, i do armády. Izrael má jednotku nežidovských bojovníků. Jako sionsitická militaristka bych byla ochotna bojovat proti muslimským a levicovým bojovníkům za mír. Nač by Izrael měl obětovat svůj statečný lid, když má lidi, kteří jsou za něj ochotni bojovat. Jeden z podobných nadšenců je Miro Iliaš, to on přišel s touto informací. Pravda miluji život, ale zároveň miluji Izrael, stejně jako všichni křesťanští sionisté. (podle Janečka "apokalitických psychopatů"). Zkrátka nebrat do zajetí žádné Talibance ani irácké teroristy! Oni s námi pohrdají, mají nás za nevěřící psy, ženy považují za méněcennou verbež (jak psal Ondřej Neff). Tak jak bylo nutné rozdrtit nacistickou mašinerii, je třeba rozdrtit islámský nacismus. Je nutné začít v Iráku a v Afgánistánu.

barbucha řekl(a)...

Teď je mi jasné, Harpyje, kam se poděla chlouba RVHP (tedy jedna z mnoha, pochopitelně), takto vším lidem oblíbená konzerva - krevní tučnice!
A tak nám (jak správně pravil VV) kapitalista definitivně zničil naši baštu...

Moby Dick řekl(a)...

Kopretino, Izrael má sice ženy ve svých bojových jednotkách, ty ale slouží jen v míru. V době válek je stahuje mimo pásmo bojů (jestli něco takového v Izraeli existuje)...

Dobrovolníci existují (určitě existovali, např. dnešní viceprezident USA), ale mám pocit, že je vyžadována znalost hebrejštiny (včetně písma, pochopitelně).

Jinak už jsem zadal dnešní deníček, kde jsem nezapomněl na dnešní zprávu dne.

Harpyje řekl(a)...

Milá Kopretino, Vaše nadšení je pochopitelné. My starší můžeme pouze "kafrat" ve prospěch Israele. Musím se ale přiznat, že bych si taky do takového Talibánce ráda střelila. Sice nemám jiné, než pouťové zkušenosti se střílením, ale střílení na takový živý cíl by mně rozhodně bavilo. :-)))
Nazdar kamarádi z "outsidermedia"!

Harpyje řekl(a)...

Durynskou krevní tučnici, Barbucho? Tuto baštu znám pouze z vyprávění rodičů. Jako dítě emigrantů, jsem, příroda žel, nikdy neměla příležitost tuto specialitu degustovat. Vůbec nevím, jestli je ještě ve spojeném Německu k dostání, asi tak jako hodně kulinárních specialit "Ostblocku" zahynula přirozenou smrtí. Co se mé osoby týká, tak už pouhý název této krmě ve mně vzbuzuje dávící reflex.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá kopretino,

sice s Vámi bytostně nesouhlasím, ale Vaše sebevražedně-mučednické přání oslyším.
Abych Vás sežral doslova, na to jste už příliš stará. Nejsem v jídle vybíravý, ba naopak, ale přece jenom - dětina z kusu staršího 10 let (samičky; samečci až 12 let věku) je prostě nepoživatelná.

A abych Vás žral v přeneseném slova smyslu, na to jsem zase starý já.
Takže si prosím počkejte, až příslušné laskominy na Vás dostane nějaký mladý muž.

Přeji Vám hezký zbytek večera.

S.T.K. řekl(a)...

Krevní tučnice aneb "Husí krev se sádlem" bývala lahůdka. Kde ji ale dnes vzít? Internet poradí!
Potřebujeme následující: krev z jedné husy, 5 dkg sádla, 5 dkg cibule, sůl, v hmoždíři tlučený kmín, případně i čerstvě mletý černý pepř a špetičku majoránky. Sraženou krev rozmícháme nebo rozsekáme, tekutou necháme být tak. Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli s tlučeným kmínem, potom přidáme krev. Mícháme a smažíme směs tak dlouho, až je všechna důkladně tepelně upravená. Bude-li jí málo, dá se nastavit buď suchým, nebo v mléce rozmočeným nakrájeným rohlíkem. Kousky se vyždímají a přidají na pánev ke krvi, spolu se potom smaží. Ještě teplou ji podáváme namazanou na čerstvém chlebu.

Mahlzeit!

barbucha řekl(a)...

Durynská...to netuším. Ovšem možné to je, patřilť tehdy Durynský les do té správné části Německa - bavorská nebo westfálská nebyla zcela určitě :-) Chuť zmíněné lahůdky mi též zůstala navždy utajena, ale myslím, že jejího zmizení trpce želí mnoho zástupců všího lidu, doži-všího se této smutné doby.

Harpyje řekl(a)...

Ale fuj, Vlastenče! Chcete zde skončit jako samodiskutér Šimurda?

S.T.K. řekl(a)...

Jo - a dokonce to mohou i musulmani!!

Harpyje řekl(a)...

Děkuji, ne! Ať durynská, nebo polská, z obou se mi zvedá žaludek.
Tohle sice taky není moc apetítlich, ale v každém případě zajímavější: http://www.lidovky.cz/zide-jedli-smazene-kobylky-koser-strava-je-pestrejsi-nez-si-mysli-p99-/dobra-chut.asp?c=A100729_170425_dobra-chut_glu

Šaman řekl(a)...

Potápěči, prosímvás, odpusťte jim i mně...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

nějak jsem Vám neporozuměl. Př.s.Šimurda píše o krvi, o žrádle (tedy pardon, jídle, když je ona potrava určena primárně pro lidi, že), nebo si dobírá urputnou kopretinu ?

Konečně - je jeho osud horší než osud nás ostatních pokrokových, levicově založených lidí, nás opravdových českých vlastenců a vlastenek ? Vždyť současná doba, současná vláda pravice + nadvláda velkoněmeckého kapitálu, potápění se všeho lidu a celé naší vlasti stále hlouběji (i bez vánočního dárkového poukazu) - to je opravdu k zešílení.

Prostě - já se mu nedivím.

Harpyje řekl(a)...

Nezapomeňte, Vlastenče, že a beyze tsung iz erger vi a shlekhter hant. Někdy může uškodit.

Větší vlastenec řekl(a)...

Hmm hmm.
Tak tedy ano.
Zrovna jsem chtěl okomentovat (samozřejmě pomocí lingua procax) pár zdejších doslova krvelačných příspěvků, ale raději toho nechám.

Littera occidit, spiritus autem vivificat.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach, teprve teď jsem si povšiml, že Velký Šaman prosí potápěče o odpuštění, za hříchy naše i své.
Z hlubokosti volám k vám, ó potápěči ! Zapomeňte na mé viny, dřív než se opět svěřím do Vašich rukou a přístrojů, dřív než se potopím na dno bazénu.

Tak tomu se říká ateistická pokora.
Více jen zde : http://www.youtube.com/watch?v=PhcYvl0Cxh0&feature=related

kopretina řekl(a)...

Vlastenče, slovem "sežrat" jsem nemyslela snědením jako doslova. nebo souložením, nýbrž slovním ukamenováním. Kam na ty oplzlé myšlenky chodíte? Jste přece moudrý a uvážlivý muž, nebo ne? Nějaké sprostačinky by Vás neměly zajímat. Máte přece ženu a děti. Mně je pod 30, předpokládám, že máte více než 40. Takže byste doopravdy nebyl ideální partie, samozřejmě že bez urážky.

kopretina řekl(a)...

Vlastenče, dala jsem Vám otázku v dalším článku a zamyšlení všem ostatním. Kam ty buržoasní lidovky zašly?

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá kopretino,

Vy jste mi ale dala, to tedy všechna čest stranou ! Ještě teď se (znovu) směji, až mi důležitá lejstra padají z pracovního stolu.

Ale teď vážně, opravdu. Co se věku týče, mohla byste být mojí dcerou. Navíc - já, jako každý pokrokový, levicově založený člověk, vidím v ženě především spolupracovnici a soudružku, teprve pak (až za MÓÓÓC dlouho) objekt nějakých chlípných tužeb.
Proto raději věnuji veškerou svou energii (tedy onen ždibínek, jež mi zbude po otrocké práci pro různé soukromokapitalisty) boji za práva všeho lidu a za udržení samostatnosti naší vlasti.
A tak to i zůstane.
Ledaže...ledaže by naši osvoboditelé od jařma Západu vyznávali socialismus nikoli internacionální, nýbrž islámský. Což není vůbec vyloučeno, že.

Pak, ale jedině pak, bych kvůli plození nových Pravověrných pojal sobě ženu (ženy), a to i třeba s větším věkovým rozdílem, než byl mezi mnou a mou první manželkou. Prostě bych následoval příkladu svých přímých předků.

Ale i tak bych si dával velký pozor; nezapomínám na trápení ubohého Mohameda, který musel občas před svými svárlivými ženami prchat na střechu, a vytahovat za sebou žebřík.
Prostě - někdy na to ženské plémě ani lískový prut (resp. bambusová hůl) nestačí.

Sovětské Matky-hrdinky – příklad všem českým ženám !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

I moudrý, uvážlivý muž může mít oplzlé myšlenky, Kopretino. Kdyby byl Vlastenec katolík, tak by na něj lezly ve formě pokušení. Ale pro pokrokového, levicově založeného člověka je pojem hříchu černoprdelnický výmysl. Vsadila bych se, že se při tom ani nečervená.

STK řekl(a)...

Jaja, VV!
Ženský jazyk mocnější kinžálu...

kopretina řekl(a)...

Harpyje, byl to Lenin, který zrušil zákaz nevěry a prosazoval volnou lásku. A Gotwald stejně jako jeho ženuška byli v lásce nestálí. Gotwaldova žena byla prostitutka a Gotwald na sjezdě strany řekl "pánové tu k..rvu si nevezmu" a ejhle do roka byli svoji. A Stalin? Ten znásilnil jednu dívku, její otec ho chtěl zabít, natož Stalin na kolenou prosil,že si ji vezme a otec ho (bohužel) ušetřil. Stejně ji nakonec utýral. Kdoví jak by běžely dějiny, kdyby byl Stalin mrtvý.

kopretina řekl(a)...

Ale pro všechny zde zejména pro pokrokové levicově zeměřené občany položím otázku. V německých buržoasních lidovkách (odebírám papírovou verzi) psali, že fotbalisté KLDR byli vystavení veřejné hanbě (lid na ně vyřvával a házel po nich vajíčka a jiné předměty), někteří byli fyzicky potrestáni, trenér zavřen do vězení, protože korejští fotbalisté prohráli vysoko tři fotbalové zápasy po sobě a tím poškodili pověst Korejské lidově demokratické republiku. To je pro pokrokové levicově zaměřené občany, vlastence a vlastenky dobrá zpráva.

Harpyje řekl(a)...

Nemyslím, Kopretino, že pokrokoví, levicově založení lidé jsou vesměs prasáci. Spíš naopak. Každá totalitní ideologie se vyznačuje puritanismem, se všemi jeho průvodními jevy, tedy i pokrytectvím a přetvářkou. Proto asi Vlastenec stále zdůrazňuje, že vidí v ženě především spolupracovnici a soudružku, ale nejsem si jistá, co se mu přitom honí hlavou.
Budování šťastných zítřků není kompatibilní s individuálními požitky. Proto soudruzi například netrpěli pornografii. Muslimové též ne. Tak jako u nácků má mít sex jen jedinou funkci, plození potomků. Pornografii svorně odmítají všichni tito zastánci "vysokých morálních standartů" a považují ji za zvrhlou. Přitom je například známo, že největší zájem o pornostránky na internetu je v Pakistánu, a největšími obdivovately israelských pornostránek jsou Saudští Arabové.

kopretina řekl(a)...

Jenže tito papaláši o morálce jenom kážou, ale sami si užívají. Vemte si komunisty, Harpyje, ti kázali o chudobě, ale sami měli nakradeno. Někteří církevní preláti rovněž odsuzovali sex, ale sami měli milenky. Vrcholem je, že nacisti rovněž jak píšete, odsuzovali volný sex, ale sami zřídili v Osvětimi bordel, potěšení pro esesmany (kteří prznili čistou árijskou rasu). Zkrátka totalitní režimy odsuzují sex či jiné pokleslé konzumní požitky, ale sami nejvyšší pohlavárové se tím neřídí. Jsou pokrytci.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá kopretino,

přečtení Vašich posledních příspěvků mne přimělo k zamyšlení. A posléze k zadání pár výrazů do imperialisticko-sionistického internetového vyhledávače. Dovolím si Vám je navrhnout jako doporučenou četbu :
1) "Savonarola" – tento spirituálně založený muž byl zachvácen stejnou plamennou touhou napravovat svět jako Vy, milá kopretino
2) "prohibition female voters" – z internetu vyskočí smutná historie jedné "slavné" iniciativy mužských bojovníků za lepší svět (svět bez alkoholu), kteří by nic nesvedli bez podpory žen-voliček
3) "soviet posters" – my jsme "nekázali chudobu", milá kopretino, vážně. My jsme agitovali, a to zcela v duchu marxismu-leninismu-stalinismu, obrovským vzestupem životní úrovně lidu.
Viz např. : http://www.davno.ru/soviet-posters/propaganda/poster-20.html

Mimochodem – Vaše historka o s.Gottwaldovi a jeho družce mně přijde jako příklad NESMÍRNÉ HUMANITY tohoto syna dělnické třídy a brutálního vykořisťovatele. Cožpak není krásné, že si svou družku přece jen vzal, i když prý měl, dle Vaší historky, závažné pochybnosti o její věrnosti ?
Víte, milá kopretino, pro nás pokrokové, levicově založené lidi jsou prostitutky OBĚŤMI vykořisťovatelského systému. My je chceme zachránit, pozvednout z bahna, dát jim možnost plného uplatnění v nové, zdravé, spravedlivé společnosti. My je prostě nechceme upalovat, topit, stavět na pranýř, či pomazané blátem vyhánět z města, my ne.


Na konci všeho našeho snažení je člověk ! (Kl.Gottwald)***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Ten lues si uhnal Gottwald u soudružky manželky, nebo u nějaké jiné soudružky, Vlastenče?

kopretina řekl(a)...

OK, Vlastenče, chápu, že jsou některé ženy někdy nuceny prodávat samy sebe (zejména v zaostalých zemí), protože nemají někdy na výběr a daleko větší pohrdání zaslouží jejich pasáci, ale nyní k otázce. Maminka mi říkala vtip. "Na rohu stojí k..va,a pán odpoví, no jo další medička". Co říkáte Marchalovu plánu. Čechoslováci byli nuceni odmítnout Marchalův plán na úkor ukrajinského lidu. Statisíce Ukrajinců (kvůli tomu, že nám Rusové poslali obilí) zemřeli. To je výraz soudružské lásky. Hubit vlastní lid jako krysy. Co na to pokrokoví levicově zaměření vlastenci a vlastenky?

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

o tom mi není nic známo. O humanitě s.Gottwalda se v naší rodině občas hovořilo, o některých ne právě chvályhodných výstřelcích s.Marty Gottwaldové též, ale o té nemoci nikoli.
Na druhou stranu – prosím, neklesejme k "bulváru". Tělo pomíjí, důležité je dílo.

"Mé tělo, stroj, který pracuje, odumře, rozplyne se v atomy, ale hodnota, hodnota mé práce, ta tu zůstane." (Kl.Gottwald)

Více např. zde : http://www.praguecoldwar.cz/1949_Jednotny_narod_budovatel.htm

kopretina řekl(a)...

Milý soudruhu Vlastenče, co říkáte tomu, že soudruh Stalin přinutil Čechoslováky, aby odmítli Marschalův plán (který už přijali). Sověti poslali obilí z Ukrajiny,přičemž pak Ukrajinci neměli co jíst a kolem 500 000 jich zemřelo! (Tak jak při řádění komand SS za války!). To je výraz soudružské lásky ke svému lidu. Čekám na inteligentní a vysvětlující odpověď pro nás neznalé.

Harpyje řekl(a)...

To, Vlastenče, není pomluva, ale známý fakt.

"Někdejší vůdce "karlínských kluků", jak se nazývali jeho stoupenci z druhé poloviny dvacátých let, však nebyl jen silným pijákem. Podle univerzitního profesora Vladimíra Nálevky ho trápila nemoc, která se stala osudnou i Vladimíru Iljiči Leninovi:

"Klement Gottwald totiž trpěl syfilidou a problémy s touto chorobou měl již od mládí. On to tajil a jako první to zjistili sovětští lékaři v okamžiku, kdy měl Gottwald v roce 1944 srdeční infarkt a při léčbě v kremelské nemocnici právě byly objeveny ty důsledky neléčené syfilidy, především výduť srdeční chlopně. Takže další léčba, která byla Gottwaldovi poskytnuta, vycházela z tohoto nálezu a podobným způsobem byla léčeny důsledky té syfilidy a důsledky té vydutě."

Výduť aorty se typicky nachází v její břišní části a na jejím vzniku se podílí více faktorů. Jedná se o faktory poškozující cévní stěnu jako je ateroskleróza, vysoký krevní tlak a samozřejmě i doba jejich působení, to jest vyšší věk. Tento způsob vzniku aneurysmatu aorty je nyní nejčastější.

V hrudní části aorty není aneurysma způsobené aterosklerózou tak typické, ale může zde vzniknout také. Často se zde však vyskytovalo aneurysma na podkladě syfilis. Syfilis ve svém třetím stádiu totiž stěnu aorty ošklivě poškodí a oslabí a to způsobí vznik aneurysmatu, které pak s oblibou praská. Na tento typ syflitického aneurysmatu zemřel v roce 1953 náš pan prezident a komunistický vrah, Klement Gottwald.

Harpyje řekl(a)...

V Iránu, Kopretino, prostituce neexistuje. Tak jako homosexualita. Přečtěte si tento článek
http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,550156,00.html

kopretina řekl(a)...

Velmi zajímavé, děkuji. Také pokrokoví iránští vlastenci, vědí s co s homosexuály. No přece ukamenovat. Kazí íránskou morálku seslanou samotným Aláhem a jeho prorokem Mohamedem. Ale to je v rozporu s myšlením pokrokových levicově orientovanch lidí. I homosexuálové mají právo se plně začlenit do společnosti, jako ty prostitutky. Ale nechápu proč to pokrokoví muslimští bratři nechápou? Proč pokrokoví levicově orientovaní lidé netlačí na pokrokové muslimské bratry?

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá kopretino,

nejsem si jist, zdali opravdu chápete. Nebo snad opravdu považujete země tzv. Západu za zaostalé ? Vlastně – z hlediska dodržování lidských práv tzv.Západ opravdu zaostával za světovou socialistickou soustavou, a všeobecně za našimi slovanskými zeměmi. Takže vlastně máte pravdu; omlouvám se.

"Marchalův plán" neznám, ten vtip nechápu.

*************************************************

Během budování socialismu v SSSR došlo k řadě chyb, ovšem musíme si jasně říci, že výsledné dílo bylo VELKOLEPÉ.
Což pochopil i vší náš lid, nejpozději během osvobozování naší vlasti Sovětskou (Rudou) armádou. Proto si vší náš lid zvolil, ZCELA DOBROVOLNĚ, socialismus jako cestu, jako dovršení svých staletých tužeb.

Je to pár dní, kdy pisatel těchto řádků připomínal významné výročí - rozdrcení poslední možnosti reakce o zvrat naší cesty k socialismu :
Dne 10.července 1947 proběhlo mimořádné zasedání vlády Československé republiky, které skončilo JEDNOHLASNÝM ODMÍTNUTÍM naší účasti na americké kolonizaci Evropy a obnově fašistického Německa.

Prostě, milá kopretino, zkušenosti z fašistické okupace a naprostého selhání buržoasního státu přivedly vší náš lid k jednoznačné podpoře socialismu.
Košický vládní program, dekrety presidenta republiky, výsledky voleb v r.1946, odmítnutí našeho ujařmení tzv.Marshallovým plánem - to jsou milníky naší cesty k opravdové svobodě, opravdové nezávislosti. Jak všichni zdejší vlastenci a vlastenky vědí, díky humánnímu odsunu a humánnímu znárodnění jsme odstranili nebezpečí zničení našeho národa Němci a světovým imperialismem.

Všichni opravdoví vlastenci a vlastenky též vědí, že dnešní nehorázné porušování dekretů presidenta republiky, současný vpád Němců a imperialistů do naší vlasti ohrožuje v samých kořenech jak naši státnost, tak samotné bytí našeho národa.

Díky prezidentu Klausovi, díky př.Paroubkovi a s.Filipovi za boj za záchranu Česka a češství ! Díky Velkému Šamanovi za neúnavné upozorňování na německé nebezpečí !
Díky velké Ruské federaci za dřívější i budoucí pomoc proti prohnilému Západu !

kopretina řekl(a)...

Omlouvám se za oslovení "soudruhu", nechci Vás rozhodně urážet, milý Vlastenče ráda si s Vámi povídám. A jsem ráda, když nás seznamujete s myšlením pokrokových levicově orientovaných lidí. Jsem zvědavá na Vaši převýchovu mě i Harpyje a dalších.A jsem zvědavá, vážený Vlastenče, jak mi odpovíte na tu Ukrajinu a jejich vyhubení.

kopretina řekl(a)...

Milý Vlastenče, odpovězte mi prosím na tu Ukrajinu.Zajímá mě Vás pohled na Ukrajinu očima pokrokových levicově orientovaných lidi.

Harpyje řekl(a)...

Vřele doporučuji Žalm 6 a trochu flexibility, jinak zde skončíte skutečně jako samodiskutér Šimurda.
Enough is enough.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

při vší úctě : Vy citujete, bez uvedení pramene, z pořadu jakéhosi Herberta Bryndy, odvysílaném tzv. Radiem Praha.

Já Vás ujišťuji, že na Radiu HaloFutura, jediné rozhlasové stanici, jež není pod vlivem Němců a/nebo imperialistů, se nic takového nedozvíte. Tam se dozvíte spoustu opravdu zajímavých a důležitých věcí, ne nějaké drby.
Ostatně po smrti s.Gottwalda jistí lidé "zasvěceně" roztrušovali, že byl zavražděn. Kým ? Prý námi nebo sovětskými soudruhy. Taková hloupá lež !
Jako kdybychom někdy někoho vraždili, my Češi nebo naši slovanští osvoboditelé !

Dobře, připusťme, že s.Gottwald trpěl příjicí. Přejděme mlčky fakt, že ukazování prstem na osobu trpící pohlavně přenosnou nemocí (lues, AIDS) dnes není zrovna v módě. A podívejme se na osoby, jež příjicí trpěly : Beethoven, Donizetti, Churchill, Joplin (Scott), Keats, Mozart, Napoleon, Nietzsche, Schubert, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Wilde a řada dalších.

Mimochodem : http://www.biblenet.cz/app/bible/Matt/chapter/8?__fsk=1923078777


Přeji Vám hezké odpoledne.

kopretina řekl(a)...

Vlastenče, odpovězte mi prosím na to, co říkáte vyhubení Ukrajinců. Proč mi neodpovíte.A ještě mi odpovězte, co říkáte na týrání fotbalistů v KLDR. Proč mi nikdo nechce odpovědět?

Harpyje řekl(a)...

Sorry, neměla jsem v úmyslu chvástat se cizím peřím. Mou pozornost odvedlo něco jiného, a už se mi nechce hledat původní odkazy. Doufám, že mi prominete.
Přesto ale nechápu, co jste chtěl vyjádřit odkazem na Beethovena, Nietzscheho & spol. Tak si představujete ospravedlnění choroby našeho prvního dělnického prezidenta?
A ještě méně rozumím odkazu na Matouš 8. Že byste byl, nedej Marxi, jeden z oněch četných atheistických českých hobbytheologů? To snad ne!

kopretina řekl(a)...

Beethoven, Donizetti, Churchill, Joplin (Scott), Keats, Mozart, Napoleon, Nietzsche, Schubert, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Wilde a řada dalších.
Vlastenče, nevím o tom, že by tito lidé měli syfilis, obzvlášť u Churchilla se mi to nezdá, ale to je jedno. Když Vy budete vrahem, tak to ospravedlňuje i mě být vrahem? Jinak milá Harpyje a Vlastenče, nechápu vaše (vás obou) citace na Bibli. Co má Písmo Svaté společného se syfilidou Gotwalda nebo dalších osob? A navíc u Vlastence,kovaného ateisty. Bible je přece žido-křesťanský podvod, výmysl sionistické propagandy proti pokrokovému levicově orientovanému myšlení.

stk řekl(a)...

Pozorně (jak jinak) pozoruji váš vznešený pas de trois, přátelé. Je to krásné, jako jedno tělo, jedna duše. Všechny otázky budou položeny ve vhodnou dobu aby mohly být včas a správně zpdpovězeny.

Jenom jedna pochybnost se vtírá: Větší V. se zde presentuje jako ateista, ale jeví se spíše jako krypto-praticanto. Jen jeho soukromý Bůh se jmenuje trochu jinak.

Jeho víra je ovšem mnohem pevnější, než ta naše...

Větší vlastenec řekl(a)...

Dobrý Marxi, jako co že se to jevím ?
"krypto-praticanto" ??
No to se z toho snad zjevím !

Vážený STK, ať už ta slova znamenají cokoli ošklivého, já jsem pokrokový, levicově založený člověk, tudíž věřící ateista. A mé zakotvení v materialismu a vědeckém světovém názoru je pevnější než víra helvetská.

Dovolím si Vaší ctěné pozornosti doporučit, když už tedy máte v oblibě onu řeč zženštilých chobotnicožroutů, tuto podnětnou diskuzi :
http://www.riflessioni.it/forum/filosofia/12368-dio-non-esiste.html

Přeji Vám hezkou neděli.

STK řekl(a)...

Nápodobně, Vlastenče - a "Slunce v duši!"
>
Chobotnice ani tak nezbožňuji, já mám rád spíše ty jejich nudle: kulaté, děrované i ploché. Také ty slané koláče, kterým říkají pizza.
A italsky, k mé velké lítosti, neumím. Dovedu se sice doptat na cestu nebo si objednat v trattorii jídlo, ale soucitný Ital odhadne, co tak asi chci - a přejde na němčinu..
>>
Matematickým důkazem (ne)existence Boha jsem se zabýval v mládí. K jednoznačnému názoru jsem tehdy nedospěl a když už jsem dospěl, neměl jsem už na takové ptákoviny čas. Proto se prohlašuji za agnostika..
>>>
Co se onoho lingvistického patvaru týče - vymýšlel jsem jej několik minut a doufám, že jsem první (a poslední) který jej použil. Napsáno česky to totiž bylo hodně obrozenecké.
>>>>
Ad "Pražská defenestrace": tento pozapomenutý politický postup proti prevítům především doporučuji OBNOVIT. Není nic tak účinného, jako barvitá představa opravdu rychlého pádu (1/2 g*t^2) z okna na dlažbu či jen do hnoje. Vztyčené píky a kopí necháme těm vzteklejším a mladším, ne?

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,

tentokrát s Vámi živě nesouhlasím.

1) Další defenestraci prostě NEMŮŽEME přenechat amatérům; její organizaci a velení prostě MUSÍ zajistit zkušené kádry.
Vezměte si, jak čistě a profesionálně byla provedena První a Druhá defenestrace, a jak DĚSIVĚ zpackána byla Třetí. Proč ?
První dvě vykonal lid, samozřejmě naprosto spontánně (např. jít na veřejnou schůzi, tzv. mši, s dřevcovou zbraní, bylo ve středověku naprosto běžné), zatímco Třetí špatně naplánovali a provedli feudálové. Kdyby tehdy v hradním příkopu stál lid s připravenými dřevcovými zbraněmi, nemusel jsem dnes chodit kolem památníků "zázračné" záchrany zrádců Slavaty a Martinice (podlý písař Fabricius svým chlebodárcům za pomníček nestál).
Jistě, dnes lid sebou nebude tahat halapartny a oštěpy. Jestli tyrani a zrádci defenestraci přežijí, bude s nimi naloženo česky humánně (viz např. Pražské povstání; myšleno Květnové).

2) Prosím, nedejte se odradit počátečným neúspěchem, a pokračujte v práci na matematickém důkazu boží neexistence. Vždyť to přece nemůže být tak složité !
Mimochodem, k Vašemu příspěvku z 25.7, 12:07 : Fungování perpetua mobile NEODPORUJE zdravému rozumu. Odporuje fyzikálním zákonům, platným v našem vesmíru.
Zdravému rozumu odporuje tzv. stroj času. Existenci kauzálního řetězce si uvědomí každý průměrně inteligentní foxteriér, když dostane poněkolikáté nařezáno za loužičku na podlaze.

3) Ehm, chobotnice mají nudle a slané koláče ? Jo tak, ne chobotnice, nýbrž Taliáni ! No jo, to jo.
Tak ať si je nechají. My jsme se tisíce let obešli bez nějakých cizáckých jídel, můžeme se bez nich obejít i další tisíce let naší národní existence. Naopak – kdybychom pod brutálním tlakem imperialistů a revanšistů opustili naše knedlíky, syrečky, naše tradiční pivo, náš rum z brambor atd. apod., tak zanikneme, ztratíme se. Stanou se z nás Evropani.
Jak nás pak rozliší naši osvoboditelé od našich okupantů ?


Na shledanou v lepších časech !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Defenestrace politického prevíta Jana Masaryka byla úspěšná, i když nebyla spontánním dílem lidu, a obešla se bez halaparten a kopí. Soudruzi, kteří ji v daleké Moskvě připravovali, obratně využili "pozapomenuté politické postupy" a revoluční tradice našeho lidu.

kopretina řekl(a)...

Jan Masaryk byl sionista, demokrat, pro-americky, pro-západně orientovaný člověk, proto byl nepřítel pokrokového lidově-demokraticky zaměřeného lidu.Navíc syn buržoasního prezidenta TGM. Přece má,co si zasloužil. Lid žádá spravedlivý trest, drtivou pěst všem zrádcům pokrokového levicově zaměřeného myšlení.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá kopretino,

je mi líto, ale mýlíte se.
Jan Masaryk byl poslušen jednoho zásadního příkazu svého otce : "Jdi vždy s Benešem !"
Takže v sobě dokázal zapřít svůj třídní původ, podporoval rozvoj a prohlubování našich vztahů se Sovětským svazem, hlasoval pro Košický vládní program, zůstal ministrem po našem volebním vítězství, podpořil jednohlasné odmítnutí hrubého vměšovaní USA do našich vnitřních záležitostí (tzv. Marshallův plán), zůstal ve vládě v době operetního pravicového "pokusu o puč" v únoru roku 1948.
Čímž před tzv. Západem legitimoval naši vládu, potvrdil kontinuitu našeho poválečného vývoje.
Jaký bychom měli důvod ke zneškodnění lidu a vlasti tak prospěšného českého vlastence ?

Prosím, přečtěte si pozorně projev s.Noska, proslovený dne 10.3.1948 na 94. schůzi ústavodárného Národního shromáždění republiky Československé : http://psp.cz/eknih/1946uns/stenprot/094schuz/s094001.htm

Veni, puer, disce sapere.***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Kopretina není puer, nýbrž puella.
Podle baby Vangy bude lidstvo cestovat v čase už v roce 2288. Potvrzení správnosti nebo nesprávnosti jejího proroctví se z nás nikdo nedočká, na rozdíl od vypuknutí 3. světové války za 91 dnů, která skončí v říjnu 2014. :-)))
V roce 2043, toho se Kopretina ještě dočká, budou vládnout v Evropě muslimové, proti jejich nadvládě povstanou v roce 2299 francouzští partyzáni. Takže nový El Andalus bude trvat víc než 200 let.
O takové vyhlídky není co stát, ty nenapraví ani ten stroj času. :-)))

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

jen jsem citoval velkého českého vlastence Jana Kámoše Komenského. Nabídnout kopretině výuku čehokoli bych se neodvážil, vzhledem k všeobecně známým okolnostem.

Omnia munda mundis.***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

...coinquinatis autem et infidelibus nihil mundum, sed inquinatae sunt eorum et mens et conscientia.
STK měl pravdu! Vy jste krypto-praticanto! A to jako pokrokový, levicově založený člověk! Že se nestydíte!

STK řekl(a)...

Pro VV:

...Existenci kauzálního řetězce si uvědomí každý průměrně inteligentní foxteriér, když dostane poněkolikáté nařezáno za loužičku na podlaze...

Foxteriér možná poněkolikáté. Mí kocouři v tom měli jasno hned: Když se nedávno u nás takto nečekaně (a jednostranně) podepsal sousedčin pes, přišli mi pro jistotu oba dva velmi dotčeně (a nahlas) žalovat, že "Oni ne!"

A pak že je udavačství možné jenom mezi pány tvorstva... ;-)

kopretina řekl(a)...

Vlastenče, na škole jsem měla latinu a vždycky jsem prošla. Postoupila jsem dál, sice si z latiny pamatuji kulové, ale to je jedno. Jinak máte pravdu, Vlastenec je skutečně věřící. To mi říká bratr, i ateismus je prý víra. My křesťané věříme v Krista a jeho Církev, ateista v Boha nevěří, tudíž má vlastně také víru. Možná ale, že je VV křesťan. Stalin také navštěvoval kněžský seminář a dokonce těsně po napadení SSSR, přikázal kněžím, aby sedmkrát obletěli v letadle Moskvu. Mělo to být znamená, že Sověti nacisty na konec porazí a začala Velká vlastenecká válka Sovětského svazu.

Harpyje řekl(a)...

Člověk nemusí být ani kočka, ani pes, aby věděl, že kočičí a psí moč, jako i jejich aa, jak říká moje kmotřenka, mají rozdílnou "vůni".
Je známým jevem, že majitelé zvířat se snaží svým domácím miláčkům připisovat lidské vlastnosti, ale i v tomto případě se nejedná o kočičí "udavačství". Vaši kocouři Vás pouze upozornili na jim zřejmou skutečnost.

kopretina řekl(a)...

Na NP je článek o Mašínových, přišel mi email od Mukiho z Lidovek:
Když jsme odešli, bylo našim úmyslem vrátit se do svobodného a demokratického Československa. To dnes neexistuje, a to nejen díky panu Havlovi a dnešnímu prezidentovi Klausovi, ale i díky dalším politikům, kteří byli do svych funkcí komunisty dosazeni a tito za to bohatě odměněni. My jsem však proti komunistům bojovali.



Co jiného se "změnilo"? Komunistická strana dále existuje i jako parlamentní strana. Právní řád je stále ten, který byl přejat od komunistů. Jak jinak by totiž mohly být rozkradené majetky uchráněny pro ty, kteří je rozkradli a nastolili novou politickou generaci. Nemůžeme přece trestat ty (nejsme jako oni), kteří spáchali zločiny proti svým spoluobčanům během uplynulých 40 let pod vládou komunistů. Vše se přeci dělo podle existujících a tehdy platných zákonů! Zbytkové tresty stále existují a byli jimi postiženi hlavně ti lidé, kteří skutečně a aktivně něco proti komunistickému režimu dělali. Ostatní jsou pouze ubohé oběti.



Vetchý pokus udělat přeci jen nějakou změnu, vyvrcholil přijetím zákona č. 198/1993 Sb., který neřeší skutečný odboj a který nechává čestné nositele zbytkových trestů v legálním limbu, Hučín, Milan Paumer, ostudně vynášen policií ze soudní síně! Další pokusy uzákonit Třetí odboj a zrušit komunistickou stranu očekávaně ztroskotaly. Češi mají demokracii, mohou volit (to však dělá také Hamas), mohou si koupit BMW a mohou jezdit na Bahamy. Demokracie však není pouze možnost koupit si BMW a cestovat. Zapomínají, že skutečná demokracie je "state of mind" - stav mysli a že svoboda není zadarmo.



Rozloučení s Milanem je pro mne a pro Radka velice osobní věc. Necítím však potřebu pro demonstrativní akt před veřejností, která o naší rodině, Radkovi, mně osobně a našich pohnutkách a činech do dnes nic neví, nebo ví pouze velice málo. S Milanem jsem se rozloučil po prve v noci 16. října 1953 v obklíčení v lese u Waldova. On to přežil! Podruhé jsem se s ním rozloučil 22. července tohoto roku, když jsem se dozvěděl, že zemřel. O tom, kdy náš strýc Ctibor Novák, Vašek Švéda a Zbyněk Janata byli popraveni našimi bývalými spoluobčany a kdy naše matka zemřela ve vězení, jsem se dozvěděl až po letech. Na jejich pohřby jsem také přijet nemohl. Pozván jsem nebyl. Mrtvé tělo naší matky bylo odvezeno na otevřeném nákladním voze z věznice , kde strávila i své poslední dny. Byla pohřbena v hromadném hrobě v Dablicich. Kde se nalézají ostatky našeho otce popraveného Němci, nám není známo. Oni všichni zahynuli buď rukou, nebo za přispění (pomoci) svých spoluobčanů, příslušníků českého národa. Nic ve zlem!



Změna je možná! Nechť je to závazkem pro ty, kteří se přijdou s Milanem rozloučit a těch, kteří se poučí z dějin. Milan rozumí!

Pepík a Radek Mašínovi







Protože se v souvislosti s úmrtím mého kamaráda Milana Paumera a mé neúčasti na jeho pohřbu vyrojilo v českém tisku a hlavně pak na internetu množství nejrůznějších spekulací, úvah a názorů, rozhodl jsem se zcela výjimečně reagovat na tuto skutečnost následujícími řádky, které jsou odpovědí na jeden z mnoha typických a těch slušně formulovaných mailů.

V ČR hrdinové 3. odboje nebudou NIKDY oceněni. Upřímně mi podříznutí nějakého komunistického darebáka nevadí. Museli se nějak bránit.

STK řekl(a)...

Pro Harpyji:

Jistě, nepodezíral bych je. ONI by si to ve SVÉM bytě přece nikdy neudělali!
Ale přišli mi to "naprášit" dřív, než jsem problém mohl vůbec zaregistrovat, neb jsem pil kávu s ženou a sousedkou v jiném pokoji. Psík mezitím zmizel do haly/předsíně a tam se tvářil, že "není"...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,

pro Vaše kocoury byl onen pes vetřelcem na jejich území. Asi jako pro nás lidi Němec.

Takže jej po očku hlídali, kdy začne páchat nepravosti. A když se dočkali, šli celou věc zatepla oznámit vyšší autoritě (myšleno vyšší ve vztahu k vetřelci).

Každý roduvěrný Čech musí jejich chování schválit a chválit.

Hezký večer přeji.

Šaman řekl(a)...

K Paumerovi a Mašínům má rovněž nádherný článek v sobotní MfD Pavel Kohout:
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=176&r=nazorya&idc=1425458

Je zde předložen a vysvětlen význam německého slova "Gutmenschen". "Dobrolidé": "Označuje druh vyskytující se hlavně v politice a publicistice. Dobrolidé nechávají obyvatele měst zamořených výfuky čekat na silniční obchvat i rakovinu plic, aby zachránili vlasatku čmoudlíkovou. Dobrolidé se v médiích o výročí ptají, byl-li atentát na Heydricha fér, když mu nic neřekli předem."

Kohout se vyjadřuje nejen k nenalezenému ocenění skutečné odbojové činnosti skupiny Mašínů, ale k celým našim moderním dějinám - kapitulacím 1938 a 1968, k bombardování Drážďan i poválečnému odsunu Němců a funkcionářům landsmanšaftu. Jestli ho nepověsili Němci, komunisti, pozdní bojovníci proti komunismu, tak ho dnes pověsí asi Dobrolidé:

"Je příznačné, že dnešní rozpaky, kam tehdejší mladíky, srovnatelné s válečnými odbojáři a partyzány, morálně zařadit, vnucují dobrolidem politici a propagandisté téže strany, jejíž ozbrojenci tu skupinu honili jako lovnou zvěř. Pomáhají si falešnými slzami za oběti k nim přímo nepatřící – ty mají osvědčit cynismus zabijáků zasluhujících pouze opovržení.

Písmeno M přilepené za profláknutou značku KSČ mění sice logo, ale ne dějiny. Není to jediný příklad, kdy to, co se stalo kdysi za výjimečných situací, má dodatečně odsoudit dnešní pohled zušlechtěný pětašedesáti roky evropského míru. Přebít poválečným řáděním české lůzy při odsunu svou předválečnou vinu za rozbití demokratického Československa se snaží někteří funkcionáři sudetských landsmanšaftů. Klást válečné ztráty Němců na roveň utrpení, které přinesli celé Evropě, se pokoušejí i dobrolidé srovnávající bombardování Drážďan s německými továrnami na smrt. Bratry Mašínovy, Paumera a jejich druhy zatracují ti, kdo současně plným právem stavějí pomníky válečným partyzánům, kteří preventivně zabili tisíce nevinných, když se jim zdáli ohrožovat jejich akce.

Právě proto, že jsem po válce vstoupil do té strany, co se dosud neomluvila ani vlastním členům, které přivedla do hanby, natož protivníkům, které hubila, činím to, i když desítky let vyloučený, za ni."

Ještěže se ozval někdo, i když jinde (reemigrant z Rakouska v "německých" - cha! - novinách), když ze zdejší diskuse odešla informace a zůstal tu největší dobročlověk, totiž Větší vlastenec. (Naposledy viz jeho dnešní zmínku 12:45 o (ne)humánním Pražském (ve skutečnosti Českém) povstání... A ani těm husitům dodnes neodpustil, že se enchovali v rukovičkách v té době, kdy byl přece humanismus - hlavně ten německý a ten katolický - na takové nebeské výši:))

Děkuji, Pavle Kohoute, jsem stejný zločlověk jako Vy...

Harpyje řekl(a)...

Prohlášení bratrů Mašínových, které zde cituje Kopretina, je upřímnější a věrohodnější ("Oni všichni zahynuli buď rukou, nebo za přispění (pomoci) svých spoluobčanů, příslušníků českého národa. Nic ve zlem!"), než pozdvižený kárající a moralizující ukazováček ex stalinisty Pavla Kohouta, který začátkem padesátých let, když se Mašínovi probíjeli do amerického sektoru Berlína, psal budovatelské básně a ódy na Stalina.
Gutmensch je hanlivé označení pro osobu, jejíž jednání se vyznačuje naivitou, tolerancí k intoleranci nebo přehnaným moralizováním. Názory, které zastává Větší vlastenec nemají s Gutmenschentum nic společného.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pavla Kohouta pověsíme my Češi :


Pavel Kohout : Jak budu oběšen

Ve dvě v noci z pátku na sobotu mne zavolal jistý pan Novák, jak se představil, aby se mne zeptal, kde chci viset.
Zamyslel jsem se. Poté jsem mu popravdě odpověděl, že vlastně vůbec nechci viset.
Zachechtal se a pravil, že na mém názoru možná záleželo dřív, avšak nyní že se mne nikdo nebude ptát.
Mezitím jsem se probudil úplně a otázal se ho, proč se mne tedy ptá na takové podružnosti.
Začal mi spílat řka, abych nemyslel, že nás nějaký fígl zachrání před novou Budapeští. On, pan Novák, že je určen k tomu, aby se postaral o mne.
Vyslovil jsem otázku, mám-li sejít na ulici, anebo dostaví-li se on do mého bytu.
Nato mi oznámil, že mě ta sranda brzo přejde, a bez pozdravu zavěsil.
V sobotu mi byl poštou doručen dopis, podaný bez zpáteční adresy v Praze 9.
Jistý soudruh Morávek mi v něm sděluje jménem dělnické třídy, že jsem sionista i revizionista v jedné osobě.
Soudruh Morávek má dobré zprávy, že jsem navíc rovněž agentem mezinárodního imperialismu. Poté, co moji lidé provedli puč v ÚV KSČ, vydám vbrzku pokyn, abychom byli připojeni k západnímu Německu.
Soudruh Morávek prohlašuje, že však tomu spolu s dělnickou třídou zavčas zabrání, a končí ujištěním, že lucerna pro mne jest již připravena.
Nedá se rozhodně říci, že by politické dění v naší vlasti postrádalo zajímavosti.
Moje osobní situace je ovšem dosti komplikovaná.
Pan Novák i soudruh Morávek jsou zřejmě prodchnuti stejnou mírou ušlechtilých pohnutek. Vzniká pro mne otázka, komu z nich mám dát přednost.
Představuji si, jak to bude probíhat, jestliže se shodou okolností dostaví oba ve stejnou dobu.
Soudruh Morávek slíbil přijít s dělnickou třídou, ale ani pan Novák výslovně neřekl, že mne navštíví sám.
U mého domu se tedy patrně setkají dva zástupy.
Budu-li dotázán, musím samozřejmě podle pravdy říci, že pan Novák se ohlásil dřív. Pak už záleží jenom na tom, zda to soudruh Morávek uzná.
Horší situace nastane, jestli se mě nikdo nezeptá. Tehdy musí obě strany vyložit své argumenty.
Pan Novák začne reklamovat svůj nárok na mne obviněním, že jsem psal ódy na Stalina.
Soudruh Morávek bude zdůvodňovat své přednostní právo tím, že jsem napsal Zářijové noci.
Pan Novák uvede, že jsem byl v ústředním výboru Svazu mládeže.
Soudruh Morávek namítne, že jsem byt v ústředním výboru Svazu spisovatelů.
Pan Novák prohlásí, že jsem zaprodanec Moskvy.
Soudruh Morávek prohlásí, že jsem zaprodanec Západu.
Pan Novák vykřikne, že jsem zradil demokracii.
Soudruh Morávek vykřikne, že jsem zradil revoluci.
Pan Novák se rozzlobí.
Soudruh Morávek se taky rozzlobí.
Zástupy začnou mručet. Bude se schylovat k bitce.
Tehdy přijde má veliká chvíle.
Zavolám na ně z okna, že jsem Žid.
V ten moment se obě strany dohodnou a mé věšení proběhne už bez dalších svízelí v radostné činorodé spolupráci všech.
Nejlepší na tom bude, že já vůbec nejsem žid.
Ale to jím neřeknu. Pro jeden živůtek nelze vydat všanc jediné pojítko mezi panem Novákem a soudruhem Morávkem. Budu se loučit s hřejivým pocitem, že jsem se zasloužil o jednotu obou nejextrémnějších křídel naší společnosti.

(Literární listy č.18, 27.6.1968)

STK řekl(a)...

Gutmensch - "dobráci" v úvozovkách. Já jim říkám "samospasitelé".

Bývají hubení, mívají dlouhé vlasy a v poslední době dredy, značně neformální oblečení a tak trošku mastně páchnou.
Jejich hlava je plná nějakého ideálu, tak plná, že do ní nic jiného nevejde. Žádný protiargument, žádné pochybnosti, žádné úvahy. Naprosto obsazeno.

Jejich místo bývá v hnutích jako je "Duha", "Ne základnám!", "Dělnická strana","Děti Země", "Mladí komunisté" a podobně.

Je jich poslední dobou opravdu hodně a naskakuje mi z nich husí kůže - bez ohledu na ideologii, na kterou jsou naprogramováni.

Naprogramované elektronické krysy, lumíci.

Člověk nemůže nevzpomenout na městečko Mammeln.

STK řekl(a)...

Pochopitelně, že to městečko je starý známý Hammeln. ;-/

(A vida jak náhoda propojila povídání o dvou zástupech s popisem krysích populací.)

Větší vlastenec řekl(a)...

Jejkote mankote !
Teprve teď jsem si povšiml uvozovek v příspěvku Velkého Šamana do pranice (22:23). Vážně jsem nedokázal odlišit text Velkého Šamana od textu Pavla Kohouta.
Omlouvám se oběma váženým autorům.

*************************************************

Ano, vina Němců na rozbití ČSR je jasná, nepopiratelná, neomluvitelná a nezapomenutelná.
Musíme jim ovšem poděkovat - udělali za nás SPOUSTU práce.
Bez fašistické okupace by našemu lidu trvalo bezpochyby podstatně déle, než by si uvědomil naprostou bezvýchodnost buržoasní koncepce státu. Naštěstí po selhání protilidové ČSR lid prohlédl, a volil jako jeden soudruh spojenectví se Sovětským svazem, volil demokratické strany v čele s KSČ, volil odsun Němců a likvidaci buržoasie.

A jak už bylo několikrát řečeno, Němci za nás (samozřejmě bezděčně !) udělali i jinou práci : Po osvobození od fašismu jsme museli humánně odsunout už jen zbylých pár set německojazyčných sionistů.

*************************************************

Přírodažel, Velký Šaman byl asi znaven při četbě mého příspěvku. Já jsem přece, jako ostatně vždy, husity a celé Husitské revoluční hnutí přímo vášnivě hájil a chválil. Husité byli opravdu našimi důstojnými předchůdci; ne nadarmo je doba HRH všemi pokrokovými historiky pokládána za druhou nejslavnější éru naší národní historie, hned po (první) etapě socialismu (1945-89).
Humánní odsun Němců, sionistů, papeženců, buržoasie, fláterníků a vyšší šlechty (z naší země, pod naši zeminu, do našich řek, do našeho ovzduší) je obrovské a nehynoucí dílo našich husitských předků, jímž se dodnes právem pyšníme.
Všestranný návrat poměrů v naší vlasti do doby před uchvácením vlády (tzv. trůnu) cizozemci (Lucemburky) je taktéž nehynoucí zásluhou. Pomoc husitů ocenili i naši muslimští spolubojovníci v tisíciletém zapase s prohnilým Západem; kdyby Zikmund-liška ryšavá měl k dispozici evropské rytířstvo včetně husity humánně zneškodněné zrádné české šlechty, turecký postup (k Varně a Konstantinopoli) by byl mnohem pomalejší a obtížnější.

Prostě – pomlouvat husitství a socialismus může jen Němec nebo nepřítel-zrádce.


Celý národ se přesvědčil, že reakční sobecká politika soukromokapitalistického kořistnictví, ať velkoagrárních, finančních či průmyslových magnátů uvrhla nás do krisí, přivedla nás k Mnichovu, k národní katastrofě a do poroby. (A.Zápotocký, 2.1.1946)***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Není pravda, STK, že se tito "dobrodinci" lidstva rekrutují pouze z rudé, nebo zelené části politického spektra. Z rudé už vůbec ne. Naopak, velká část jich pochází z kruhů, blízkých církvi, spíše evangelické, než katolické, která je tradičně konzervativnější.
To jsou oni zapálení "obránci míru", kteří berou doslova přikázání o odpouštění napřátelům, i za cenu vlastního zničení. To jsou ti pastoři, kteří se bratří s tureckými imámy, ve jménu jediného, společného Boha, a kteří v každém muslimovi vidí svého milováníhodného bratra. Nejprominentnějším představitelem těchto pomatenců je Rowan Williams, arcibiskup z Canterburry, který prosazuje zavedení šaríje do anglického civilního práva.
Podobní blázni se ale najdou i v justici, jako ona soudkyně v Rakousku, které to myslela s muslimem který málem zabil manželku tak dobře, že ho potrestala méně než by potrestala křesťana, s oddůvodněním, že násilí proti ženám je kulturní specifikum muslimů. Stejný blb je německý ministr zahraničí, který chce "integrovat" Talibán do afghánské společnosti, nebo jeden poslanec za Zelené v Bundestagu, který navrhl uzákonění několika muslimských svátků, jako dnů pracovního volna.
Tito pomatenci propagují bezbřehou toleranci a pacifismus, které by naši civilizaci přivedly do záhuby, kdyby bylo po jejich. Jejich motivy ale nejsou pouze PC, nebo víra v nějakou zrůdnou ideologii, může to taky být naivní chápání křesťanské víry a tzv. pomocnický syndrom, který zasahuje především ženy a pracovníky sociálních oborů, u kterých se nutkání pomoci za každou cenu, vyvíjí doslova v posedlost.

stk řekl(a)...

Inu, zkušenosti máme asi různé, milá Harpyje.
>
Já narazil (osobně!) už na dva "spasitele" s rudým základem.*) Nejsou se svým internacionalismem a podivným chápáním tříd v obraze, pojem pracující inteligence je neuvěřitelně mate - nedokázali mi vysvětlit, kde hledat "nepracující inteligenci" a kam zařadit kumštýře - např. členy sboru opery a komunisty k tomu. (Zdá se to nemožné, ale i tahle kategorie existuje!! ;-)
>>
Ale v každém případě jsou "red heads" v pozadí hnutí "Ne základnám", tam je finanční i ideové propojení na "CCCP" (nyní Rusko) naprosto prokázané - a pochopitelné.
>>>
Se zbytkem vašeho pozorování nelze nesouhlasit.
>>>>

*) Osobně znám 2 exempláře. Obvykle se pouštím do diskuze s kýmkoliv, ale přiznávám, v tomto případě zbaběle mizím. Jak jsem psal výše: Svým názorem jsou zcela naplněni jak přehuštěná pneumatika špatným vzduchem. Ven to sice uniká, ale dovnitř už bez exploze nedostanete nic...

Větší vlastenec řekl(a)...

Zabráníme naše vítězství ?


Vážení vlastenci, vážené vlastenky, soudruzi a soudružky !

Vlastenecká lidová iniciativa NE ZÁKLADNÁM přišla s novou vlasteneckou lidovou iniciativou : Zabránit naše vítězství nad nadnárodními korporacemi a nad mezinárodním imperialismem.

Jak známo, americký prezident Obama, tento podlý zrádce mezinárodního mírového hnutí, po porážce projektu jaderné radarové základny, nyní přišel s novou základnou, která má být v ČR zřízena a to dokonce na dvou místech.
Stejně jako v minulosti se v celém projektu angažují nynější ministr zahraniční Schwarzenberg a ministr obrany Vondra, stejně tak se v přítomnosti a budoucnosti neobejdeme bez Vaší podpory a aktivní účasti.
Vzhledem k přesmutnému faktu, že Vůdce lidu, hlavní strůjce vítězství nad zrůdnými plány nepřátel pokroku a míru, přítel ing.Paroubek, byl intrikami mezinárodního imperialismu násilně odstraněn z funkce, jež mu bytostně náleží, potřebujeme vaši pomoc ještě více než kdy dříve.
Pomožte nám v boji za naši svobodu buď přímou účastí, nebo finančními příspěvky na náš zcela průhledný účet.
Své příspěvky iniciativě můžete posílat na bankovní účet 2720320001/5500 vedený u Raiffeisenbank.

Těšíme se na Vás a věříme, že společně dokážeme naše vítězství nad nesmyslným zbrojením v zájmu nadnárodních korporací zabránit.

Více zde : http://www.nezakladnam.cz/cs/1801_potrebujeme-vasi-pomoc

Harpyje řekl(a)...

To, co popisujete, STK, bych spíš zařadila do kategorie užitečných idiotů. Opravdová rudá kreatura nejedná z idealistických pohnutek, její přístup k násilí je kladný protože je nutný pro prosazení ideologických cílů. I sám třídní boj je násilí, tudíž protiklad pacifismu. V každém případě jsou tihle rudoši vymírající rasa, která se drží většinou už jen v několika rezervátech postkomunistických zemí. Na jejich místo nastupují adepti různých ideologických proudů vzniklých v šedeátých a sedmdesátých letech minulého století, neméně nebezpeční jedinci, kteří by se samou dobrotou, láskou k bližnímu a boji proti nespravedlnosti nejraději rozdali. Gutmenschen halt.

stk řekl(a)...

VVV (Vážený Větší Vlastenče),

zjistil jsem, že si z bezpečnostních důvodů nemohu dovolit navštěvovat tak ideologicky silné weby jako je ten Vámi doporučený "nezakladnam.cz".

Přetěžují se mi totiž logické obvody a hrozí přehřátí centrálního procesoru kvůli mnohonásobně zasmyčkované logice. Izák A. (Asimov) - tedy jeho roboti by zaplakali. Takovou snůšku idiotin je schopen vydržet pouze zdravý a k tomu účelu trénovaný živý člověk s plně funkčními biologickýmí pojistkami (zvracení, průjem, bezvědomí).

AI nemá šanci...

STK řekl(a)...

To Harpyje:

Oni ti blouznivci nejsou zase tak mírumilovní jak se zdá. Pouliční bitku dokáží rozpoutat coby dup. V tom si s DSSS nemají co vyčítat. O militantnosti Green-Piss už snad nemá nikdo pochyb.
>
Ne mírumilovnost, ale blbství (čímž nemyslím, že by neuměli násobilku ;-) je jejich hlavním poznávacím znamením. A pevná, ničím nevyvratilelná víra v "cosi".

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,

alespoň krásnou češtinu vlasteneckého webu "Ne základnám" byste mohl ocenit.
Třeba ony perfektní anakoluty.
Vždyť si s tím naši přátelé a soudruzi dali takovou práci ...

No tak, prosím prosím ...

kopretina řekl(a)...

Bohužel vřed levice pronikl i do americké presbyteránské církve, její představitelé Tony Campolo, Brian McLaren jsou zapálení propalestinsky orientovaní lidé. Natočili film "Bůh na naší straně", kde obviňují pravicové evangelikály z protilidské činnosti, útlaku "trpících" Palestinců atd. Natož enangelikální kazatel John Hagee řekl, že Bůh je na té straně, s kým má smlouvu (Abrahamovu tudíž s Izralem). A co chci vlastně říci levicoví presbyterián Brian McLaren chce slavit ramadán, údajně, abychom lépe porozuměli "muslimským bratrům". To považuji za zradu Ameriky a obecně zradu Západní civilizace! Je to kolaborace. Jenže vřed levice pronikl i do některých katolíků. Někteří němečtí biskupové označili Gazu za "koncentrák", což je urážka všeho dobrého.I když samozřejmě nejvíce levicová církev v USA je presbyteriánská,metodistická ta prosazuje nejtvrdší bojkot Izraele. Na proti tomu letniční a evangelikálové jsou napravo. Největším nebezpečím pro USA jsou právě liberální protestanské církve (ale bohužel i do katolictví pronikl vřed levice). U nás je to soudruh biskup Halík, který prosazuje splynutí křesťanských a muslimských hodnot. To je nepřípustné. Křesťanství a islám má hodnoty odlišné. Křesťanství hlásá lásku k lidem, islám hlásá meč a krev. V křesťanských zemí se ženy osvobodily a zrovnoprávnily, v muslimských zemí jsou ženy považovány za horší než dobytek. Kolaboraci některých křesťanů s muslimy je NEODPUSTITELNÁ.

kopretina řekl(a)...

Pan Vandas mě něučil básničku: KUDY CHODIL TUDY KRAD, SOCIÁLNÍ DEMOKRAT. Myslím si, že to je trefný a pravdivý výrok. Podepisuji se pod něj.

Harpyje řekl(a)...

Vidím, že je strašně těžké, vysvětlit význam cizího slova, které nemá ekvivalent v češtině, a které je navíc úzce spjato s událostmi, o kterých jste v Česku v dobách bolševického Temna možná moc neslyšeli.
Militantní členové Green Peace, nebo anarcho scény nejsou, a nemohou být v žádném případě Gutmenschen. Správní Gutmenschen konají pouze pasivní odpor a za zpěvu "We shall overcome" se nechávají policií odnášet (vsedě, nebo vleže) z místa protestu.
Česká Wikipedie je pořád ještě strašně chudá, takže můžu dát jenom odkaz na anglickou stránku o události, z níž se vlastně zrodilo tzv. Mírové hnutí a hnutí Zelených. Obojí spolu úzce souvisí.
http://en.wikipedia.org/wiki/NATO_Double-Track_Decision
Proto také souvislost, v jaké Pavel Kohout toto slovo ve svém článku užívá, je velmi zavádějící.

kopretina řekl(a)...

ZMETEK CAMERON- http://www.bible-prophecy-today.com/2010/08/british-prime-minister-comes-out-of.html

kopretina řekl(a)...

http://www.bible-prophecy-today.com, celkem dobré stránky, samozřejmě, že ne se vším souhlasím, ale někteří autoři píší dobře.

STK řekl(a)...

Dobře Harpyje,

možná bychom se dokázali shodnout na tom, že "dobrodějové" jsou ti z poblouzněnců, kteří se neperou.
>
Takže jen jedna větev poblouzněnců. Myslím, vzhledem k jejich zálibám v internetových diskuzích a poodobných jsou stejně nebezpeční jako ti, kteří se perou. Ba možná v průměru víc, protože mezi militanty jsou často i ti, kteří se přidají k jakémukoliv hnutí, protože se chtějí porvat. O žádnou ideologii jim nejde, jen o to dát někomu přes hubu...

Šaman řekl(a)...

Ono je to tak, že "hodní dobrodějové" jsou využíváni "akčními militanty". A řízeni. Tisíc hodných dobráků sedí pokojne na ulici, dvacet militantů rozvášní policajty - a navede je svým útěkem na dobráky. Pak jsou z toho dobrý fotky - a spravedlivě rozhořčené články nad brutalitou policie.

Nebo dvacet militantů zapaluje auta v době, kdy deset tisíc dobráků "pokojně demonstruje" - a ono se ukáže, že v těch deseti tisících "hodných" je tisíc gaunerů, kteří se utrhnou ze řetězu a začne rabovat...

Velice často ti "militanti" jsou ve skutečnosti ruští agenti...

drak řekl(a)...

Každému vřele doporučuji aby před tím, nežli někoho jakkoliv podpoří, tedy ať už hlasem ve volbách, nebo účastí na nějaké demonstraci, nebo finančně, aby se velice důkladně zamyslel nad tím, komu a v čí prospěch tak vlastně činí. Věci na první pohled jasné a jednoznačné už při důkladnější analýze tak jasné nebývají. Kdo chce žít v míru, měl by mít po ruce pořádný klacek, tedy mít nazbrojeno alespoň natolik, aby potenciální protivník (nenechavec) věděl, že zdarma dostane leda tak pořádně nakopáno do zadnice.

drak řekl(a)...

Šamanovi:

Ten ponor Vám z celého srdce přeji. Velice rád fotografuji, mimo jiné i pod vodou, což je hodně obtížné, ale dostal jsem se k tomu proto, že děti chtěly k moři a já se zase neumím "opékat" na slunci, tak jsem si k fotoaparátu pořídil podvodní pouzdro a při šnorchlování zkoušel zachytit cosi ze života ryb, hvězdic či chobotniček, což se občas i povedlo. Od té doby toužím po pořízení si výbavy pro potápění do těch cca 20 - 30 m hloubky, kde se ještě vyskytuje nějaké světlo, ale jaksi na to pořád ještě nedošlo. Vy už Jste o krůček dál :-)

Jak tak sleduji cvrkot, tak se diskuze pod článkem poněkud odklonila od tématu :-)

Dnes se dá objednat nejen ponor, ale i třeba let balonem, ať už upoutaným nad Prahou, nebo volně, nebo si na půl dne najmout letadlo a pod., zkrátka možností jak si užívat život, je-li k dispozici aspoň trocha postradatelných peněz, je celkem hodně.

Šaman řekl(a)...

Draku, peněz na "ochutnávku" není třeba moc, asi tři tisícovky. Jsou to ale jen 2 ponory - bazén + volná voda (na tu se ještě těším 21.8...). Výbava halt se může prodražit, ale já měl všechno půjčený: bombu s 200 atm vzduchu, automatiku, tu čtyřnohou chobotnici, oblek (mokrý), olověné závaží na zátěžovém opasku, vyrovnávací žaket, dokonce i ploutve a brejle. Akorát plavky a ručník jsem měl svoje.

Lítal bych taky rád, ale to je trochu dražší - a pak, tam je člověk vláčen pilotem či instruktorem. Při seskoku padákem nebo pod paraglidingem je jen pasivní zátěž (pokud si nechce vyřídit za desetitisíce pilotní průkaz) - pod vodou se sice musí poslouchat instruktor, ale člověk se pohybuje autonomně, tedy svobodně...

No a takový seskok na laně, tam je zákazník jen mrtvou vahou......

Vybavení si lze koupit
http://www.divers.alea.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=50&lang=cz

nebo i jen půjčit
http://www.divers.alea.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=26&lang=cz

(Anebo jinde)
\ :-)

STK řekl(a)...

Když už jsme u těch "adrenalinových sportů":

Tu a tam ráno vzhlédnu od ranní kávy a skrze kuchyňské okno vidím viset teplovzdušný balón vedle našeho domu. Pomalinku si to šine odkudsi kamsi, občas zahučí propanbutanový hořák, turisti v koši se vzájemně fotí s pozadím NHKG nebo haldou Ema - podle toho, jak se balón samovolně otočí...
Na to, abych viděl, co se v koši děje mi stačí malé vietnamské kukátko, které jsem vyhrál v nějaké korespondenční soutěži. Nelítají totiž vysoko. A ne pilot, ale vítr určuje, kam se tento nejvelebnější vzdušný dopravní prostředek vydá...
>>>
Asi si to zkusím předplatit na příští rok - to už budu PRDŮCH a nebudu tudíž vědět, co s penězi...
;-)

drak řekl(a)...

STK a Šamanovi:

Skákaní na laně považuji z poněkud potrhlé počínání, nechci to nikomu vymlouvat či zakazovat, ale sám bych se o to ani nepokoušel, ledaže by hořelo a musel bych. Paragliding a seskoky padákem považuji za nádherný sport, kterému by se ale člověk měl věnovat a dělat ho sám, jako jednorázový zážitek mi to nepřijde ani jako příliš atraktivní, ani jako dobrý nápad, to ty Šamanovy ponory zase ano. Lety balonem jsou také hezké, aspoň podle mého, cena letu je +/- několik tisíc, takž se to čas od času dá utáhnout. Letadlem se dá proletět poměrně levně, tedy zase za oněch +/- několik tisíc rovněž. Na Hradecku a Čáslavsku, kde je spousta bývalých vojenských pilotů, jsou ty ceny asi nejvstřícnější.

Šamanovi držím palce s tím druhým ponorem a STK zase s tím balonovým letem příští rok :-) Já se zkusím, možná ještě letos, nechat vynést tím upoutaným balonem nad Prahu a zkusím z té výšky něco vyfotit, pakliže tam se mnou ten balon vůbec vystoupá ;-)

Harpyje řekl(a)...

Lidi už nevěděj, co s roupama.
Dřív by takoví dobrodruzi jako Šaman vykonávali své aktivity pod bdělým dozorem SVAZARMU. Dnes se může kdejaký dobrodruh-amatér potápět nebo se vznášet, kde se mu zachce.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

moc Vám děkuji. Přesně tohle jsem chtěl napsat.

A ještě něco - utratit 3.000 Kč za chvíli potápění v bazénu nebo x tisíc za let balónem "jen tak" - to si může dovolit jen vykořisťovatel nebo jeho pohůnek.
Moje důvěra v češství zdejšího osazenstva opět prudce klesla.

STK řekl(a)...

Vlastenče, Větší a vážený!

Obviňujete-li mne z češství, musím Vás znovu důrazně upozornit, že hned na začátku své předlouhé návštěvy této roztomilé hospůdky jsem se veřejně přiznal k tomu, že Čechem příliš nejsem.

Takže v mém případě je Vaše zklamání poněkud nemístné! ;-)

Ad Vaše druhé hodnocení, kde se cítím být potrefen jak ta husa:

Ani netušíte VV, jak rád bych byl vykořisťovatelem (na kterékoliv straně pomyslné barikády!) nebo aspoň jeho (kvalitně zaplaceným) drábem čili pohůnkem. To je aspoň tzv. životní úspěch! Byť takový úspěch prostý lid obvykle netoleruje. (Až na vyjímky: K. Gott, F. Janeček, H. Vondráčková atp.)
>>>
Inu - nééépovedlo se (jak pravil jeden hasič při dalším neúspěšném pokusu odpálit - ohňostroj).

Větší vlastenec řekl(a)...

No tak podívejte se, pane STK.

Napsal jste holý nesmysl - chcete-li být vykořisťovatelem nebo jeho pohůnkem, stavíte se na JEDNU, a to na ŠPATNOU stranu barikády. Stavíte se k Němcům, papežencům, sionistům a ostatním imperialistům.
Na druhé straně barikády jsme my - Češi a proletáři.

Kromě toho : Pokud je pravdivé Vaše tvrzení o 75% čisté české krve ve Vašich žilách, nemůžete se vymlouvat na závadný rasový/národní původ. S takovým podílem správné krve stačí silná vůle (buď ve Vás nebo ve Vašem nejbližším okolí), a je z Vás Čech jako poleno.

Zkuste v sobě potlačit ony nelidské touhy; chtějte být poctivým proletářem. Hned mě napadá Vaše pracovní zařazení – minér. Nelekejte se prosím; těžkou dřinu, to jest především vrtání, přenechejme mladým a méně inteligentním. Využívali bychom Vaši trpělivost a zkušenost v zapojování kabelů. Ano, už to asi víte : nabíjení vývrtů. Tam je potřeba pečlivosti a opatrnosti.
A minérů budou potřeba celé roty, celé pluky, po našem vítězství. Tentokrát prostě NESMÍME ZANEDBAT odstraňování neblahých připomínek panství Němců a kapitalistů. Stačí fotografie v Muzeu národně-osvobozovací hnutí, resp. v Muzeu Kl. Gottwalda a J.Paroubka, a Muzeu SNB. Jinak nesmí zůstat kámen na kameni. Aby zas někdy někoho nenapadlo obnovovat centra pověr a útlaku, "díla" Němců a papeženců. Např. ten děsivý "Mariahilf".

Musíme odstranit staré, abychom mohli stavět nové ! (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !

STK řekl(a)...

Tak to ja, synci!

(Prohlášení štajgra Pszczolki na vyhlášení socialistického závazku celého rubání.)
>>>
Začínáte mi nahánět hrůzu, VVV! Už jste odhalil moji třetí vojenskou specializaci, kterou si dovolím popsat poněkud tajnosnubně: "Kdybychom náhodou III. WW začali prohrávat a museli se takticky stáhnout za Ural, bude třeba vše, co jest na západ od něj zlikvidovat - zlí jazykové tomu říkají strategie "spálené země". A právě k praktickému provádění oné naznačené činnosti jsem byl druhdy cvičen."
(Okamžitě po přečtení poslední dvě věty SMAŽTE!!)


P.S.: Kdybyste byl o jakýchsi +/- 11 let věkovitější, měl bych opravdu vážné podezření, že jste jedním z mých tehdejších spolubojovníků. Ňákej Jarda Svoboda z Prahy. Ale věk to vylučuje.
Škoda - vaše a jeho humory jakoby z jednoho kadlubu vypadly. Díky Jardově osvětě nemůžeme nikdy být v bratrovražedné při my dva. Nanejvýš se dostaneme do čestného soudružského souboje ideí - a to ještě budeme-li chtít.