pátek 6. srpna 2010

MOBY DICK: Tiché nabírání síly, sbírání energie a výzva k boji

KSČM pracuje na modelu socialismu pro 21. století. Kapitalismus je zjevně odsouzen k zániku.

**************************************************************
Neděle 1. srpna
V ostravské věznici byli popraveni z politických důvodů příslušník SNB Ladislav Cée a štb. kap. ČSA Miloš Morávek (1950).
V ostravské věznici byl popraven z politických důvodů úředník Josef Polomský (1951).
Svou činnost zahájil cenzurní úřad Hlavní správa tiskového dohledu (1953).

Pokud pravice bude prosazovat své závazky z koaliční smlouvy a svých volebních programů, dojde k výraznému zhoršení sociální situace v České republice. Ještě více se rozevřou nůžky mezi bohatstvím malé skupiny na straně jedné a chudoby na straně druhé. Hrozí také dlouhodobé omezení sociálních jistot občanů a zvýraznění mocenského tlaku ekonomicky vládnoucích kapitálových skupin, jež stojí za těmito pravicovými stranami. Pro KSČM, levici a odbory bude tedy prvořadá obhajoba, nejen parlamentní, skutečných zájmů pracujících a sociálně slabých skupin lidí. Nikdo jiný z politického spektra společnosti to neudělá. (Stanislav Grospič, předseda Odborového sdružení Čech, Moravy a Slezska, komunistický poslanec a místopředseda ÚV KSČM)

Je neuvěřitelným cynismem, že tato vláda, která ještě ani nezískala důvěru českého parlamentu, opakovaně hraje roli trojského koně bezpečnostním zájmům jiné země. Ať už existuje tajná úmluva mezi touto českou garniturou a americkou administrativou, nebo je vláda opět stavěna před hotovou věc a pouze ve své proamerické servilitě sráží podpatky, není až tak podstatné. Zásadní je to, že opět reálně hrozí pokus tohoto politického establishmentu »propašovat« na české území cizí vojenskou přítomnost při pošlapání všech demokratických schvalovacích procedur včetně té nejdůležitější - souhlasu občanů této země. (Jan Tamáš z "Humanistické strany" pro komunistické Haló noviny)

Pondělí 2. srpna 2010
Centrum strategických a teoretických studií KSČM pracuje na modelu socialismu pro 21. století. Kapitalismus je zjevně odsouzen k zániku. Zanikla a neosvědčila se ale dlouhodobě ani úrovní forma socialismu založená na státně byrokratickém vlastnictví zprostředkovaném úlohou zvláštní třídy (podle nás) řídícího aparátu (současná »čínská cesta« přes všechny úspěchy z hlediska čínské společnosti a mezinárodního postavení Číny socialismem není). Základem budoucího socialismu nemůže být ani drobné individuální vlastnictví. Co tedy zbývá jiného, než vlastnictví zaměstnaneckých kolektivů tvořících třídu samosprávných vlastníků, které se ve svých určitých nižších formách (družstevnictví) už osvědčilo a osvědčuje se i na západě? Musí být ovšem dotaženo do podoby velkých nadnárodních komplexů propojených demokratickým společenským řízením a plánováním, na které nebude mít monopol řídící aparát. (PhDr. Josef Heller, CSc.)

Lidé chtěli demokracii a suverenitu, a místo toho dostali onen zlodějský kapitalismus a daleko hrubší domácí i cizí poddanství, než bylo to komunistické. Takže můžeme jen volat - zvítězili jsme, (a v duchu) porazili jsme se! Co na to všechno lze vůbec říct, když pouhé bědování nemá cenu. Co na to mají říkat naši utrápení a utlačovaní obyčejní a slušní pracující, oni občané a voliči. Kteří musí často žít jako štvaná zvěř. Bohužel ti jsou přitlačeni k zemi a bojí se každého dne, zda jim nepřinese vyhazov z práce. Protože jsou nuceni žít masově ve strachu a obavách z budoucnosti, jsou pod tlakem doby ochotni se podrobit mnohdy čemukoliv a komukoliv. Jak známo, pociťuje strach především o zaměstnání, o výplaty či o zákazníky už více než polovina populace (v únoru 2009 to bylo údajně už přes 80 %). Kromě toho mají odůvodněný stres z narůstajících dluhů, exekucí až bezdomovectví. Ze znehodnocování a ztráty svých těžce nahospodařených celoživotních úspor. Samozřejmě z toho i z případných nemocí nejen fyzických ale zejména duševních. Jak víme, ty už dokonce čím dále víc postihují i dobře placené manažery, kteří se bojí o ztrátu svých dobře placených sinekur. Jsem po těchto zkušenostech čím dál víc přesvědčen, že režim, který se takto vůči vlastním občanům chová, který jim není schopen zajistit a to za drahé peníze ani to nejzákladnější, to je OSN zaručené právo na práci, nemá právo na existenci. (Z článku Františka Nevařila, který se souhlasem autora převzaly komunistické Haló noviny z neonacistického serveru www.zvedavec.cz)

Úterý 3. srpna 2010
V jihlavské věznici byli popraveni z politických důvodů katolický kněz Václav Drbola, lesník František Kopuletý, rolník Antonín Mityska, sítař Drahoslav Němec, katolický farář František Pařil, rolník Antonín Plichta st. a lesník Antonín Škrdla (1951).

V Bratislavě odevzdal Vasil Biľak prostřednictvím tajemníka ÚV KS Ukrajiny Šelesta "zvací dopis" pro Brežněva, podepsaný rovněž Aloisem Indrou, Antonínem Kapkem, Drahomírem Kolderem a Oldřichem Švestkou, se žádostí o „pomoc všemi prostředky“ (1968). Soudruzi chtěli zachovat jednotu velkého nadnárodního komplexu RVHP, který byl propojen demokratickým společenským řízením a plánováním.

Neměli jsme mobily, dovolené jsme trávili v Bulharsku, Jugoslávii, Rumunsku a doma v rozsáhlých rekreačních zařízeních skoro zadarmo. O Mallorce jsme skoro ani nevěděli. Pracovní doba byla striktně dodržována a na dovolenou jsme museli, i kdybychom nechtěli. Prostě se závod zavřel na 14 dní. Práci měl každý, takže žádní bezdomovci, narkomani a nezaměstnaní. Žebráky jsme znali z pohádek a první republiky. Kultura byla neagresivní a nepokleslá, slavila úspěchy doma a zejména v zahraničí. Vstupenky do divadel a kin, pokud nebyly zdarma od odborů, tak byly za pakatel. Zdravotnictví a školství zdarma pro každého. Stejně tak hromadná doprava ve městech za symbolickou korunu. Ne všechno bylo ideální... (Z dopisu Báby s dědou "Přesvědč vnuky" v HaNo)

Ignorovat Sýrii není správnou politikou. Invaze do Iráku v roce 2003 a do Libanonu o tři roky později, následované sektářským násilím v obou případech, dále přímé útoky na syrské území ze strany Izraele (2007) a USA (2008), poskytly prezidentu Asádovi celou řadu důkazů k tomu, aby mohl tvrdit, že je třeba zajišťovat svým občanům stabilitu a bezpečnost v takto nebezpečné oblasti... Ačkoliv USA už nejsou okamžitým nepřítelem jako za Bushe, Obama neukazuje žádné známky toho, že by byl schopen držet na uzdě jestřábí izraelskou vládu Netanjahua a Liebermana, jejichž hrozby vůči Asádovi ještě více posloužily k ospravedlnění těsného bezpečnostního režimu Sýrie. Postoj Evropské unie vůči Sýrii učinil jen málo k vyvážení amerického konfrontačního postoje z minulé dekády. Evropské státy sice odolaly Bushově požadavku na zavedení vlastních ekonomických sankcí proti Sýrii, ale podílely se na několikaletém diplomatickém bojkotu Sýrie poté, co se Asád stáhl z Libanonu v roce 2005. Státy EU také pozastavily přičlenění Sýrie do projektu Středozemního partnerství (EMP) v roce 2004. Bojkot byl nakonec prolomen francouzským prezidentem Sarkozym v roce 2008 a EMP bylo v následujícím roce obnoveno, ale Sýrie není zcela přesvědčena o záměrech Evropanů... (HaNoviny přetiskují z The Guardian kritiku západu a zejména USA, že až dosud nebyly učiněny žádné vstřícné kroky vůči Syrské republice.)

Středa 4. srpna 2010
2. května 1955 byli popraveni: Václav Švéda (34 let), Zbyněk Janata (23 let) a Ctibor Novák (53 let). Novák byl strýcem Josefa a Ctirada Mašínových z matčiny strany. Účastnil se protifašistického odboje, za něž byl uvězněn. Tedy nacisty. Trojice byla popravena komunisty - šlo o účastníky třetího odboje ze skupiny bratří Mašínů, pro ty, kteří se to ve škole nedozvěděli.

22. června 2010 zemřel Milan Paumer (79 let), další z mašínovské party. Dnes proběhl v Poděbradech jeho pohřeb za hojné účasti veřejnosti. Účastnili se i členové vlády v čele s premiérem, kteří kvůli tomu přerušili projednávání programového prohlášení.

Milan Paumer byl statečný muž, který odmítl být otrokem komunistického režimu. Měl svaté právo vystoupit proti diktatuře i se zbraní v ruce. (Předseda Senátu Přemysl Sobotka ODS)

Vzhledem k tomu, že toto schvalované vládní programové prohlášení otevírá v dějinách země temnou éru, nemohli si ministři vybrat lepší kolorit než to, že část z nich v polovině jednání opustila, aby se mohla zúčastnit pohřbu teroristy Milana Paumera. (Komentář HaNovin). "Jestli někdo opustí výkon svých ústavních povinností proto, aby vzdal hold muži, jenž okradl bezbranného pokladníka vezoucího mzdy, musí si to vypořádat s vlastním svědomím. Možná však jde o vzkaz občanům, že i jim bude brzy sáhnuto na mzdy…" řekl Haló novinám s trpkou ironií předseda KSČM Vojtěch Falmer Filip.

Mrtvá Kočka: "Výrok současného vůdce komunistů, jejichž teroristická strana pětadvacetiletým trestem odsoudila na smrt ve vězení maminku bratří Mašínů. Za to, že byla jejich maminkou."

Čtvrtek 5. srpna 2010, výročí úmrtí Bedřicha Engelse (1895)
Na schůzi byra ÚV KSČ byla projednána mj. zpráva "Výsledky procesu očisty v resortu ministerstva spravedlnosti, ve Sboru nápravné výchovy a v resortu prokuratury ČSR". Dále také výsledky pohovorů na Vysoké škole ekonomické v Praze (1970). Škodaže očista v justici neproběhla po roce 1989!
"Zásadní věc, na které stojí každá demokracie, je funkce justice a policie. Dnes v justici pracuje ještě spousta lidí, kteří jsou poplatní minulému režimu. Nedošlo ani k náznaku norimberského procesu, a lidé, kteří deptali miliony svých spoluobčanů celé desítky let, zůstali ve funkcích, které jsou pro demokracii stěžejní. To je nepřípustné," řekla v Interview ČT24 Zdena Mašínová.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslava Němcová a předseda vlády České republiky Petr Nečas spolu s předsedou Senátu Přemyslem Sobotkou a ministry vlády Schwarzenbergem, Johnem a Vondrou se zúčastnili pohřbu Milana Paumera, komplice bratří Ctirada a Josefa Mašínových. Na rozdíl od nich tehdy Milan Paumer nevraždil, do vlasti se před pár lety nakonec vrátil... Politici – Němcová, Nečas a další - se zúčastnili posledního rozloučení se zesnulým Milanem Paumerem jako občané suverénního státu. Jako představitelé země, která je jejich domovinou, vyslyšeli Polnice hlas a vzdali K poctě zbraň nikoliv obyčejnému člověku, ale člověku, který v posledních letech přijal medaili někdejšího armádního pulce Mirka Topolánka. Na desítkách základních škol Milan Paumer veřejně kázal o tom, že komunisty je třeba střílet a vracet jim, co způsobili. Nemám si myslet, že s ním Miroslava Němcová, Petr Nečas a ostatní ve skrytu duše tiše souhlasí? (Zdeněk Hrabica v komunistických Haló novinách)

Show Paumer byla včera skoro úplná. Ani umělec, kterého zná celý svět, by zřejmě neměl takový pohřeb. Snad prezident. Možná. Jeden ze tří hlavních protagonistů mašínovské anabáze, tedy Milan Paumer, prý jenom řídil auta, která vrahy Mašíny dopravovala na místa vražd. Byl tedy spoluviníkem. Nebo dnes je tomu úplně jinak? Vraždit se smí zcela legálně, zvláště, jde-li o někoho spojeného s minulým režimem, tedy, podle vysvětlení autorů oslavných pořadů o této skupině. Zavražděni (podle nich jen zabiti, i když jednoho omámeného policistu podřízli jako králíka) byli ti, kteří sloužili režimu, představitelé moci. (Jaroslav Kojzar v HaNo)

Zimbabwský prezident Robert Mugabe obvinil západní státy z vměšování do vnitřních věcí země. Prohlásil to na pohřbu své sestry a někteří západní představitelé pak nedělní obřad předčasně opustili. Zimbabwské ministerstvo zahraničí si v úterý předvolalo velvyslance USA, Německa a EU, aby jim dalo najevo nesouhlas s jejich chováním. Podle agentury AP se za ně měli omluvit, ale oni to prý odmítli. Mugabe v projevu řekl, že západní nepřátelé neuznávají Zimbabwe jako nezávislý stát, jehož černošské obyvatelstvo má právo na svou půdu a přírodní zdroje. Sankce Západu proti Zimbabwe jsou součástí jeho plánu prosadit v této zemi svou politickou vůli. »Říkáme k čertu, k čertu, k čertu s nimi,« citovala Mugabeho agentura Reuters. »Sankce musí pryč a oni musí jít,« dodal trefně. (HaNo cituje fiktivní "čtk")

Před 65 lety USA brutálně zničily Hirošimu. Velkou vlnu nesouhlasu a rozhoření logicky vyvolala v Japonsku před třemi lety až zrůdná slova tehdejšího japonského ministra obrany Fumia Kjumy, rodáka z Nagasaki. Ten totiž prohlásil, že bombardování obou japonských měst bylo nevyhnutelné pro ukončení 2. světové války, protože zabránilo bývalému Sovětskému svazu v invazi do Japonska. Kjuma byl veřejným míněním donucen se omluvit a nakonec z vlády odešel. Každopádně už jen fakt, že Japonsko dnes stojí na straně spojenců Washingtonu, pachatele tohoto dosud nejhrůznějšího jednorázového historického zločinu všech dob (i když ani další americké bestiality - plyn Agent Orange ve Vietnamu či tříštivé bomby na Srbsko v roce 1999 si v tomto nikterak nezadají), je okolnost vpravdě prazvláštní a do značné míry nepochopitelná! Oběti této brutální agrese, stejně jako dosavadní nebezpečí pokračující státně-teroristické zahraniční politiky USA, si můžete připomenout dnes od 19 hodin na pražském Vyšehradě, na trávníku u sochy Libuše při akci organizované humanisty... (Roman Janouch v HaNo)

Pátek 6. srpna 2010, Den Hirošimy - Světový den boje za zákaz jaderných zbraní, Mezinárodní den boje lékařů za mír
Mrtvá Kočka: "Za mír se nejlépe bojuje válkou. Co porazilo Hitlera a Saddáma?"

V roce 1969 byl tento den na dvacet let instalován do čela Československé televize Jan Zelenka. Dobový vtip se ptal: „Víte, jaký je rozdíl mezi prasetem a ČST? Prase chcípá na červenku – a televize na Zelenku...“

»Rodíme se a na tento svět přicházíme jako svobodní lidé a jako svobodní lidé máme právo proti svému zotročení či znevolnění bojovat všemi, opravdu všemi prostředky,« prohlásil na středečním pohřbu Milana Paumera předseda vlády Petr Nečas. Jeho vystoupení plné lží, polopravd a snahy po manipulaci s veřejným míněním čnělo nad slovy vyřčenými jeho pravicovými souputníky, kteří se též »oslavy« k poctě »hrdiny« na jeho poslední cestě zúčastnili. Předpokládáme, že jste v televizi či v rozhlase slyšeli Nečasův projev, což ostatně potvrzují i ohlasy čtenářů, kteří v den pohřbu i včera do redakce telefonovali, posílali maily a několik z nich do redakce přišlo ověřit si, zda předseda vlády České republiky měl tolik drzosti, že vražedné komando bratří Mašínů, jehož byl Paumer členem, opravdu postavil na roveň protifašistického odboje z druhé světové války. Čtěte prosím, co řekl: »Život v totalitě konce čtyřicátých let a počátku padesátých let byl životem v otroctví a nevolnictví. Rodíme se a na tento svět přicházíme jako svobodní lidé a jako svobodní lidé máme právo proti svému zotročení či znevolnění bojovat všemi, opravdu všemi prostředky. Rozhodovali se v daném čase. Tváří tvář zmíněným hrozbám. V čase nesvobody. V situaci, kdy mohli buď rezignovat, postavit se do sdílené pasivní rezistence vůči totalitnímu režimu, nebo mu čelit. Vybrali si to poslední. Čelili mu i se zbraní v ruce, což pokládali za jediné řešení. Pokud tento postoj odsoudíme, zpochybníme morální hodnotu všech ostatních odbojů. Tedy odboje prvního i odboje druhého. A to třeba i protinacistického odboje mezi zářím 1938 a zářím 1939, který byl veden mimo válečný stav, a dokonce i protifašistického odboje v době druhé světové války. A komunismus přece vyhlásil válku vlastním občanům a Milan Paumer bojoval za osvobození naší země od totalitní diktatury,« pravil Nečas a věřte nevěřte, nestyděl se při tom. Drzost, s jakou Nečas srovnává bojovníky proti fašistickým zvěrstvům s prokazatelnými zločinci, je neuvěřitelná.
A co na to čtenáři Hanebných novin? Zlobí se. Zločin zůstane zločinem a vrah vrahem, uzavírá článek Jiří Janouškovec. Opakuje tak neobjevně promluvu soudružky poslankyně a místopředsedkyně Ústředního výboru KSČM Miloslavy Vostré: "Pro nás vrah zůstane vrahem, a to za jakéhokoliv státního zřízení. Ti, co se pohřbu zúčastnili, se se svým svědomím musí vypořádat sami."

Mrtvá Kočka: "Zatímco komunisté svědomí nikdy neměli a nemají."

Na obzoru je čtvrtý odboj. Stane–li se omluva vraždění a promíjení hrdelních zločinů oficiálním programem »demokratické« společnosti, nevěští to nikdy nic dobrého. Ba právě naopak, vytváří se široký prostor k novým recidivám. Takový stav v České republice podle nejnovějších prohlášení státních představitelů, s výjimkou prezidenta, již nastal. Když Rudolf Slánský na shromáždění v Lucerně 7. prosince 1949 mj. řekl, že musíme neustále odhalovat nepřítele ve vlastních řadách, zkoumat, kdo je nositelem nesprávných názorů, vědět, jaký je to člověk, a s nikým se nemazlit, netušil, že i jeho mlýnské kolo jednoho soudného dne semele.
Omlouvá-li někdo vraždění a věštecky připomíná, že vrah se nakonec dovolá spravedlnosti u posledního soudu božího, neví, co mluví. Nečasovo, že máme právo bojovat se zotročením všemi prostředky, a Vondrovo, že někdy je třeba bojovat i se zbraní v ruce, nelze ani v plné hloubce domyslet. Vždyť je to pro ponižované, utiskované, umlčované, strádající v této zemi, která nevzkvétá - výzvou k netoleranci a odporu. Aby jim ta huba upadla, říkávalo se u nás doma, když se potichu nabíraly síly, sbírala energie a vyzývalo se k boji. (Zdeněk Hrabica v Hanebných novinách)

Estébáci, komunističtí bachaři a velitelé pohraničníků mají stále mnohem vyšší důchody než jejich oběti. A je to tak správné: "Oni přece rozvraceli stát, který svým občanům poskytoval nejzákladnější lidská práva. já nevidím důvod, proč by měli pobírat nějaké horentní sumy." (plukovník Milan Richter, bývalý velitel pohraničníků z Chebska)
Mrtvá Kočka: "Nejzákladnější lidská práva komunistický stát většině občanů poskytoval, škodaže ne ta základní."

"Zajímavé je, že Němci se dodnes stydí za válku a dokázali se s tím vyrovnat. U nás se ale období komunismu vnímá jako husitské války," znělo taky z hloučku pamětníků při středečním pohřbu.
Mrtvá Kočka upřesňuje: "To platí pro většinu nekomunistické populace. Dnešní komunisté plánují tento středověk obnovit!"

"Naše rodina přinesla nemalé oběti jednak v totalitě nacistické, i v totalitě komunistické. To nelze jen tak přejít na konci našich životů. To není maličkost. Trváme na tom, aby byly tyto základní věci změněny... Varuji se toho odsuzovat národ, odsuzovat skupinu lidí. Vždy musím vědět, kdo se jak zachoval. Musíme posuzovat jednotlivě." (Zdena Mašínová)

Tak, komunismus byl zločinný systém, ale ne všichni komunisti byli zločinci.

Sobota 7. srpna 2010

Trefná žena Moby Dicka doplňuje: "Ti dnešní jsou. "

(Tohotýdenní výročí převzata z www.totalita.cz. )

*******************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

185 komentářů:

kopretina řekl(a)...

Prezident Klaus si hraje na pravičáka přitom odmítá vyznamenat bratry Mašíny a Paumera. Odmítá uznat 3. protikomunistický odboj. Hraje si na vlastence,ale zneužívá tohoto pojmu k šíření protizápadních (protiněmeckých, protigruzínských) řečí. EU má chyby, Lisabonská smlouva taktéž, větší státy mají více pravomocí, ale co můžeme jako Češi očekávat. Vždyť Němců je 70 milionů (bohuželspolu se 4 miliony Turků a statisíců Černochů a Arabů, etnických Němců bohužel ubývá a německé děti jsou šikanovány svými muslimskými spolužáky) a Francií (ta má 6 milionů Arabů a další tisíce Černochů) a VB (žije v ní 4 miliony Pákistánců), je logické a pochopitelné, že tyto země mají větší vliv než Česko, Slovensko či Maďarsko. To, co předvádí Klaus je jen falešné vlastenčení. Co chci říci, dokud budou mít většinu etničtí Evropané, tak je jen správné, když budou tahouny EU, VB, Francie a Německo k tomu ještě Itálie a budou hájit evropské hodnoty. Ale až mohamedáni získají většinu, Bůh nám pomáhej! Hrůza je v tom, že já se toho ještě dožiju... Etničtí Evropané by měli říci dost! Už žádné neevropské imigranty zejména mohamedány. A Havel? Ten nebyl o moc lepší, ten se pusinkoval s mohamedánským Arafatem. Dokud budou etničtí Evropané prosazovat evropskou politiku, tak je jen dobře, když bude EU fungovat, ale jestliže mohamedáni vyhrají, bude konec. Jak spíval Hašler, jestliže nezachráníme evropské hodnoty, potom už NEBUDEM žít a dobře nám tak. Evropští Židé se budou moci vystěhovat do Izraele, ale kam půjdeme my? Američané všechny etnické Evropany nepřijmou. Snad ještě Kanada a Austrálie.Je otázkou času, kdy ZAHYNEM. A je to jen a jen naše chyba.

kopretina řekl(a)...

A k mohamedánské imigraci přispívají socialisté a radikálnější komunisté. Haló noviny opěvují Araby.A vyvražděných lidí komunisty se nikdo nezastane. Ani ODS nedělá dost. Účastnit se pohřbu nestačí. Věci Veřejné, které mají resort ministerstva školství by měli prosadit nové učebnice dějepisu a VŠECHNY marxistické historiky VYHÁZET a poslat do zaslouženého důchodů. Soudruh Miloš Mendel (arabista), o něm psal 2 články Lubomír Stejskal či "historik" Petr Zídek, apologet Hamasu. Srovnává Hamasníky se 2. odbojem proti nacistům. To sedí jako p..del na hrnec, islamonacisty srovnávat s protinacistickými bojovníky.

kopretina řekl(a)...

A zákaz jaderných zbraní? Je zajímavé, že levičíci prosazují jaderné odzbrojení VB a USA a nevadí jim A-bomby Ruska, Číny a Pákistánu. Kdyby se Američané zbavili A-bomby, tak by nás západoevropany Rusové a ČÍňani ZNIČILI do jednoho. Jedině A-bomby USA a VB zajistí světovou stabilitu. A doufejme, že má Izrael A-bombu, že si na něj mohamedáni netroufnou, jinak mohou Izraelci akorát polykat andělíčky. Co se týká Mašínů a Paumera, čest jejich památce, škoda, že takových statečných lidí nebylo více, chtělo by to komunisty převychovat, pouštět jim filmy z gulagů a poprav, mučení elektrickým proudem, trhání nehtů... tak jak spojenci udělali denacifikaci Německa, tím, že pouštěli řadovým Němcům děsivé filmy hromady vyhublých mrtvol z koncentračních táborů.A je třeba pamatovat, že NACISMUS je SOCIALISMUS.

STK řekl(a)...

Kopretina píše: ...je otázkou času, kdy zahynem...

Každý živý tvor skončí smrtí. Nelze jinak. I člověk. Ten si to, na rozdíl od mravenců, vlaštovek a koček uvědomuje a dokonce se svou smrtelností počítá. Je to jeden z atributů, kterými se liší od jiných živých tvorů.

Ale neměl by se vlastní smrtelností zabývat příliš. K ničemu to není. Budu-li přemýšlet jen o příkořích, kterých se mi dostalo, dostává a dozajista i dostane, nezbude mi žádná "životní kapacita" na to, abych žil. Přemýšlení o smrti nebo bezvýchodnosti své situace, nemyslnosti vlastního života i života vůbec je vlastně takovou mentální sebevraždou, totálním nihilismem.

A jak je vidět, je to nakažlivé. To, co popsal Moby Dick ve svém dnešním "týdenním přehledu" je sice naprostá pravda, je to smutné, je to k vzteku - ale nebudu o tom přemýšlet déle než pár minut. Nedovolím, aby mne tahle pravda naplnila.

Zbývá mi už jen pár let života - a to jen možná. Vím to moc dobře, není to tak dávno, kdy se mi kmotřička připomněla.

Kolem mě se stále dějí věci nespravedlivé, hloupé a zlé. Uvědomuji si to a budu proti nim vystupovat tak silně, jak jen to bude možné. A vím, že toho málo zmůžu.

Ale vzdávat to třeba jen o minutu dřív, než ta paní v černém přijde a máchne kosou?

NE! K SAKRU - NE!

Anonymní řekl(a)...

Chování velké části české společnosti vůči komunistům je vstřícné. Jistě, má to svoje důvody. Jedná se většinou o lidi prosté a nesamostatné, pro něž byla doba socialismu pohodlná, neboť komunisté jim poskytli základní, i když minimální, prostředky k životu bez vynaložení přílišné námahy. Že to bylo vykoupeno omezením osobní svobody a šikanováním? To těmto lidem bez ambicí, nevadilo. Oni měli své jisté.
Daleko horší je chování bývalého prezidenta Havla a disidentů vůbec. Projev lidskosti vůči komunistům, tedy hlavně jejich špičkám, vyjádřený výrokem Havla "Nejsme jako oni", komunisté nepochopili jako podanou ruku na usmířenou, ale, jak vyplývá z Vašeho příspěvku a jejich současném chování vůbec, posměšně a s arogancí jim vlastní, a bezostyšně zneužívají tolerance společnosti k nepřátelským útokům na demokracii!
Proto je potřeba si klást otázku, kdo prosazoval, aby KSČM, pokračovatelka stylu politiky svých předchůdců, nebyla zakázána. Bylo to zdůvodňováno tvrzením, že by se komunisté v ilegalitě uchýlili do nekontrolovatelného odboje, a že tedy bude lépe, aby, v zájmu kontroly jejich činnosti, byla KSČM povolena činnost. Nyní se jasně ukazuje, že se jednalo o podvrh. Kdyby totiž KSČM byla zakázána, mohl být každý její útok na demokracii a výzvy obyvatel k neposlušnosti, podle práva zmařen. Takto se nám soudruzi drze vysmívají, protože jejich chování je v rámci zákona demokratické. Ne nadarmo se ohánějí tím, že jsou svobodně zvolená parlamentní strana a svoje tvrzení dokládají procenty lidí, kteří s nimi sympatizují. Nyní je pozdě bycha honit a jsme nuceni přihlížet k jejich netolerantnímu a nepřátelskému chování.
Váš komentář je důkazem, kam vede tolerance k netolerantním a nesmiřitelným individuím.

Alfik řekl(a)...

Vážený pane, Vaše články čtu a Vašich názorů si vážím, a proto bych Vás rád upozornil na omyl.
Nazval jste server www.zvedavec.org neofašistickým. Jenže v článcích na tomto serveru se naopak proti neofašismu (nejen proti němu) brojí.
Pouze diskutující jsou někdy nepokrytými sympatizanty neofašismu, nebo jiných.
Totéž ale platí i o tomto blogu.
Pokud tedy nechcete aby byl tento blog (a Vy sám) zván neofašistickým či neokomunistickým či (doplňte sám), pak se prosím nedopouštějte podobných omylů - pokud to byl omyl.

Harpyje řekl(a)...

Tak rychle a násilně se, Kopretino, i navzdory proroctvím baby Vangy :-), demografická situace v Evropě nezvrátí. Je možné, že vývoj povede tím směrem, že se Evropa stane jednoho dne kontinentem s převážně muslimským obyvatelstvem. Ale ne z jednoho dne na druhý.
Jinak musím poznamenat: Haló Noviny (citující Zvědavce!), Robert Mugabe, Jaroslav Kojzar...a to všechno brzo ráno! Fuj tajbl! Chybí snad jen Ahmadineřád! :-)))

Betík řekl(a)...

Nazvat Zvědavce neonáckovským serverem by bylo trefnější. Ano, to máte pravdu.

guerrier řekl(a)...

Takhle jsem se po ránu dlouho hezky nezachechtal. Tak na Zvědavci, na té neonacistické a neostalinistické žumpě a stoce, odkud dokonce ten hnůj přetiskují i v HaLo žumpě se brojí proti náckům a jiným. Vida, takhle zrána býti poučen. A které jiné proti kterým se ještě brojí na "úctyhodném Zvědavci" máte na mysli Alfíku?

Anonymní řekl(a)...

Absolutní souhlas s článkem. A také s paní Lukešovou.
Ale něco bych řekl na adresu židovských intelektuálů. Oni se musí rozhodnout. Buďto budou Evropané, nebo multikulturalisté. Neměli by připustit opakování situace, kdy mezi komunistickými zločinci byla skoro polovina Židů. Tím si totiž, objektivně vzato, z části "vykoledovali" Hitlera.
Zatím např. Češi na antisemitské bláboly neslyší, na odpor k multi kulti ovšem ano.

Harpyje řekl(a)...

Kolik těch současných "židovských intelektuálů" znáte, Vy anonymní?

kopretina řekl(a)...

Tak Zvědavec je naci-bolševický server něco naprosto hnusného a ohavného, stejně tak Haló noviny. Co se týká Židů a bolševiků, jistě mnoho někteří etničtí Židé se přidali k bolševikům, jenže to byli lidé, kteří zabili židovskou kulturu, zabili židovské náboženství,povýšili touhu po moci nad ideou mesiáše (Židé i křesťané na rozdíl od muslimů očekávají Mesiáše, jen se samozřejmě liší v tom,kdo je Mesiáš)... A nakonec kvůli těmto zloduchům na to doplatili nevinní Židé, kteří s bolševiky neměli nic společného. A bolševici se nakonec obrátili proti Židům a Izraeli.

kopretina řekl(a)...

Harpyje, evropští Židé mají většinou rozum, ale co se týká některých Židů v USA, je to horor. (Samozřejmě se jedná jen o pár jedinců). Myslímtím, Chomského, Finkelsteina, Falka... kteří jsou skutečnými židobijci ačkoliv jsou Židé. A další dobytek je Israel Shamir, působící v neonacistických serverech. Soudruha Finkelsteina nadšeně otiskují Haló noviny. S Finkelsteinem vedl soud Alan Dershowitz, který soud vyhrál. A nesmíme zapomínat na oblíbenou Vodníkovu Naturej Karta.

kopretina řekl(a)...

Anonymní, to, že KSČM není zakázána je ovlivněno mnoha faktory. Jednak je to tím, že mnoho lidí zkrátka jsou 40-letou komunistickou propagandou ovlivněni. Jinak si neumím vysvětlit, že je tolik lidí proti Mašínům. A také komunističtí soudci. Ti přece komunisty neodsoudí. V rámci dekomunizace by bylo nutné vyházet i polovinu všech soudců... To se však nestane, takže se nemůžeme divit. Jinak je ohavné, že naše soudy uznávají zbytkové tresty, to znamená, že lidé odsouzeni za komunistů si musejí odsedět i v demokracii tresty.

kopretina řekl(a)...

STK, myslím tím, že pod vlivem mohamedánské kultury ZAHYNE EVROPSKÁ civilizace, co známe, co milujeme, co je nám nejdražší. Co je také velmi smutné, že budeme muset utratit psy, provést masovou vraždu psů, pes bude zakázán.
A co je také děsivé, že budeme mít zakázáno jíst vepřové maso. Jistě, já mám ráda vepřové drůbež, ale dobré vepřové mi také šmakuje. Vepřová panenka, kýta, plecko je vynikající. A to jak na úpravu stejku, nebo guláše, nebo na zelenině či klasický vepřový řízek. Bez vepřového budu mít vepřové zakázáno. A vepřová játra, které zbožňuji na paprice a cibulce budu mít také zakázáno. A dopadne to tak, že se budu muset pást na trávě. Jen nebesa vědí, jaký osud nás čeká.

Harpyje řekl(a)...

Kopretino, ty cvoky z Neturej Karty nelze ani při nejlepší vůli označit za intelektuály. A Noam Chomsky & spol. jsou typičtí zvrhlí self hating Jews, kteří s Anonymním citovaném "multikulti" nemají moc společného. Mám spíš dojem, že měl na mysli Daniela Cohn Bendita. Zajímako by mě ale, kdo jsou ti další "židovští intelektuálové, kteří se musí rozhodnout, jestli budou Evropané, nebo multikulturalisté."
Moc se mi líbí Váš příspěvek o vepřovém. Vy jste, Kopretino, typický český carnivor, :-))) a nenávidíte islám z čistě zištných důvodů!

kopretina řekl(a)...

Ne jenom ze zištných důvodů. Považuji islám za náboženství, které je v rozporu s auro-americkou civilizací. Vadí mi prosazování šarie v VB a Francie. Šikana německých žáků muslimy, útlak žen a pronásledování Židů, lidu, kterého si vážím. No burkiny, plavky, které zahalují vyjma obličeje celé tělo.

kopretina řekl(a)...

Harpyje, necítím vyloženě nenávist, ale cítím velké obavy. samozřejmě, že bych NIKDY žádnému muslimovi neublížila, ale vadí mi, že mohamedáni vnucují své zvyky nám Evropanům, utlačují ženy, nenávidí Židy. Posílala jste mi odkaz, jak mohamedáni přepadli židovský taneční sbor. Na to si musíme dávat pozor.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak abychom si ujasnili pár věcí.

Tento blog se kdysi prezentoval jako zdravě česky vlastenecký - jeho Zakladatel a Správce například zcela správně důsledně hájil dekrety presidenta republiky, zcela správně poukazoval na odlišnosti mezi námi a Němci, zcela správně poukazoval na naši jedinečnost (nezapomínejme, že jsme vynalezli mimo jiné i protestantismus).

Postupem doby se však začaly odhalovat pravé tváře autorů článků i někteých přispěvatelů do diskuzí. Začaly se odlupovat šminky, napodobující poctivé tváře nás Čechů, objevily se typicky zvířecké rysy Germánů.

Na tomto zdánlivě vlasteneckém blogu se začaly stupňovat útoky na socialismus, na spravedlivé společenské zřízení, k němuž jsme my Češi směřovali od počátku 15.století. Vynořila se obhajoba soukromého vlastnictví výrobních prostředků, na denním pořádku jsou sprosté útoky na základy našeho poválečného uspořádání, na dílo pres.Beneše a pokrokových sil naší vlasti – na humánní znárodnění.

A dnes se opět objevilo tvrzení, že my Češi jsme někoho "popravili z politických důvodů".
K tomu žádný opravdový český vlastenec nemůže mlčet :
My Češi jsme JINÍ NEŽ NĚMCI ! My Češi jsme NIKDY NIKOHO nepopravili z politických důvodů !

Jistě, za tzv. První republiky nechal "tatíček" Masaryk střílet do dělníků. Ale to nebyly popravy, to je snad každému jasné.

Jistě, po osvobození naší vlasti jsme humánně zneškodnili zhruba tolik Němců, kolik Němci povraždili nás Čechů, na základě svých bestiálních "zákonů". Ale nepopravovali jsme je z politických důvodů. My jsme Němce trestali za jejich konkrétní těžký zločin, za ZLOČIN NĚMECTVÍ !

Kdyby alespoň autor výše uvedeného článku tvrdil, že kdosi byl popraven z politických důvodů v PŘEDVÁLEČNÉ ČSR, buržoasním státu, jenž skončil naprostým krachem.
Avšak jakási cizácká Bílá velryba se odvažuje tvrdit, že někdo byl "z politických důvodů" popraven v NAŠÍ svobodné zemi, v našem národním státě, vzniknuvším po osvobození Sovětskou armádou na základě jasně vyjádřené vůle všeho našeho lidu.

Je to samozřejmě nesmysl.
Po osvobození byli trestáni zrádci, za konkrétní činy ve prospěch německých fašistických okupantů, později německých revanšistů a amerických imperialistů.
Je přece jasné, že NIKDO JINÝ než zrádce národa nemohl aktivně vystupovat proti našim krásným národním tradicím. Nikdo jiný než agent Němců a vůbec Západu nemohl chtít škodit našemu lidově-demokratickému zřízení, tomuto vyvrcholení tisíciletých snah českého (a slovenského) lidu, tomuto výsledku Košického vládního programu, dekretů pres.republiky, výsledů voleb z roku 1946 i všech dalších voleb, konaných v našem svobodném, od Němců, sionistů, feudálů a buržoustů očištěné vlasti.

*************************************************

Ke zbytku článku se nemá cenu vyjadřovat. Jedině snad : Prostý fakt, že kapitalismus znamená neustálé chudnutí chudých a bohatnutí bohatých, je zřejmý i ze "zpráv" velkoněmeckým kapitálem ovládaných "českých" masmédií. Na to KAŽDÝ český vlastenec prostě přijde vlastním selským rozumem.


Věřím i já Leninu, že pro přejití vichřic hněvu vláda věcí tvých se k tobě zase navrátí, ó lide český !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach jo.

Omlouvám se za chyby, vážení vlastenci, vážené vlastenky, soudruzi a soudružky.

Závěrečná věta předposledního odstavce mého příspěvku má vypadat takto :

Nikdo jiný než agent Němců a vůbec Západu nemohl chtít škodit našemu lidově-demokratickému zřízení, tomuto vyvrcholení tisíciletých snah českého (a slovenského) lidu, tomuto výsledku Košického vládního programu, dekretů pres.republiky, výsledků voleb z roku 1946 i všech dalších voleb, konaných v naší svobodné, od Němců, sionistů, feudálů a buržoustů očištěné vlasti.

Harpyje řekl(a)...

Přečtěte si, Vlastenče, příspěvek spřízněné duše, který Vás určitě velmi potěší.
"Mašín: Milan rozumí, proč jsme mu na pohřeb nepřijeli" na Lidovkách a autorkou je paní e.sehnalova 13:19

Harpyje řekl(a)...

To byl žert, Kopretino. Už jste četla, jak v Afghanistánu zavraždili 10 evropských a amerických lékařů?

kopretina řekl(a)...

Ne, nečetla.

kopretina řekl(a)...

Víte, milý Vlastenče, ti němečtí revanšisté a darebáci se v Rakousku a Německu (SRN u "zlých Němců" nikoliv "hodných Němců" v NDR) měli lépe než my v lidově-demokratické republice ČSSR.
Nyní si rýpnu, ale nedá mi to. Víte o tom, že v NDR a v SSSR znásilňovali třináctileté dívky, aby podávali lepší výkony? A když pokročily do pozdější fáze těhotenství, tak tyto chuděry musely na potrat. Jak lidově-demokratické. A v SSSR posílali pro změnu chlapce do místností, kde jim soudruzi systematicky odebírali vzduch, aby měli více červených krvinek a tím podávali lepší výkony? Jak ušlechtilé a lidově-demokratické.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

děkuji Vám za upozornění. Četl jsem ten článek se zhnusením a reakce českých vlastenců s hlubokým pochopením a pohnutím.

Vámi zmíněná česká vlastenka e.sehnalova píše :
"M.Mašín. Vrah zůstane vrahem,vím co říkám.R.1953 jsem prožila.V době hlubokého míru,kdy Československo bylo plnoprávným členem OSN to byl jejich normální terorismus,vlastizrada/6 obětí!/.
Dnešní doba novodobého kapitalismu/vlády diktátorské pravice,dinosaurů,mafiánů/se zase jim nelíbí-prý obava ze zákonů a KSČ.Ne svědomí žoldáků-šli jen za svým cílem,útěkem spojeným s vraždou.Tedy vrazi.
Dnešní vraždy-loupeže,demonstrace DS a pod.také nejsou přece hrdinstvím/nebo po přepracování dějin budou?!/ "

A má pravdu, vlastenka !
Buržoasní ČSR ukázala jasně svoji neživotnost. Proto všechny naše pokrokové síly, včetně procitnuvšího presidenta republiky, po celou válku neohroženě bojovaly za co nejtěsnější spojení naší vlasti se Sovětským svazem, za humánní odsun Němců, za humánní likvidaci zrádné protilidové buržoasie.

Jak víme, náš boj korunován vítězstvím. Košický vladní program jasně vytyčil naši radostnou cestu k cestu k socialismu, a byl nadšeně podpořen vším naším lidem ve volbách roku 1946.
Jednomyslné vládní odmítnutí tzv.Marshallova plánu, zrůdného plánu amerického imperialismu na znovuvyzbrojení Západem obsazené části Německa, na zničení lidově-demokratického hnutí celé Evropy, s definitivní platností potvrdilo naše směřování.
Výsledky voleb v roce 1948 byly nad Slunce jasné : Vší náš lid podporuje poválečné uspořádání a cestu k socialismu.

Kdo se postavil proti českému národu, proti vůli lidu ? Kdo si přál obnovení předválečného režimu, obnovení nezaměstnanosti, bídy, krizí, německé okupace ? Zrádci, agenti německého revanšismu a amerického imperialismu.
Na koho stříleli Mašíni a jejich spřeženci ? Na Němce, na fašisty ? Ne, na Čechy, na sovětské vojáky, na příslušníky bezpečnostních složek NDR, prvního státu dělníků a rolníků na území Německa.

Stanovisko opravdového českého vlastence je jasné : Dekrety presidenta republiky nesmějí porušovány; do Česka se nesmějí vrátit Němci-cizáci, do Prahy se nesmí vrátit tzv. Německá univerzita, průmysl a kinematografie se nesmí vrátit do soukromého vlastnictví.

Naopak Mašíni by měli být vráceni, k vykonání spravedlivého trestu. Konečně, i současný brutální protilidový režim zůstal natolik českým, že Mašínům uložil trest alespoň odnětí svobody.

Celý národ se přesvědčil, že reakční sobecká politika soukromokapitalistického kořistnictví, ať velkoagrárních, finančních či průmyslových magnátů uvrhla nás do krisí, přivedla nás k Mnichovu, k národní katastrofě a do poroby. (A.Zápotocký, 2.1.1946)***Volte ČSSD a KSČM !

kopretina řekl(a)...

Jo, Stalin poslal Čechoslovákům obilí na úkor lidu na Ukrajině, ty nechal vychcípat hladem. Buržosní ČSR bylo vyspělé po ekonomické stránce. Psala jsem práci o znojemském keramickém průmyslu. Zakladatelem firmy byl Rudolf Ditmar do r.1919, posléze firmu převzal rakouský Žid, Oskar Lichternstein. A věřte nebo ne, firma zaměstnávala kolem pětistovky lidí, klosety, umyvadla, vázy byly vyváženy do celého světa, do latinské Ameriky, muslimských zemích. Ten hnusný buržoasní Žid, sionista dával práci mnoha lidem, proplácel nemocenskou, platil příspěvky na děti, proplácel část dovolené. Holt ten hnusný buržoa. Po r, 1938 byl podnik arizován a Lichernstein stihl uprchnout do Palestiny, vešel se do kvóty stanovené Brity. Jeho rodina to štěstí neměla... Ovšem i během Protektorátu firma sice nevzkvétala, ALE nebyla alespoň prodělečná. Sice část lidí bylo propuštěno, ale většina lidí si práci udržela. Po r. 1948 však přišli pokrokoví levicově zaměření lidé a podnik znárodnili, veškeré kontakty se západní cizinou zrušili, ponechali jen výrobu klosetů (místo vaz, talířů, umyvadel, umělecké keramiky,plivátka), propustili část zaměstnanců. S Němci zatočili (s židovskými zaměstnanci zatočili nacisté)... To lidově-demokratické zřízení.

Anonymní řekl(a)...

Milá Harpyje,
Daniel Cohn-Bendit do té bandy samozřejmě patří, stejně, jako u nás Erazim Kohák.
Nedělám si ale žádný seznam "židů a židovských míšenců" a tak o tom, že ten či onen magor je Žid dozvím spíše náhodou.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá "kopretino",

před pár dny se mi podařilo, s určitým úsilím, naučit Vás přispívat do zdejší diskuze pod vlastním nickem.

Dnes bych Vás rád naučil DVĚ věci :
První je jednoduchá : "kopretina" (s malým začátečním písmenem) je květina. "Kopretina" (s velkým začátečním písmenem) je nick jisté milé slečny.

Druhá je složitější :
Soudím, že každý člověk by měl zastávat konzistentní (soudržné) názory. Například nelze chválit humánní odsun Němců a zároveň hanět humánní znárodní, neboť oba tyto nanejvýš pozitivní národní akty byly provedeny dle stále platných dekretů téhož pres.republiky.

Takže, když jistá milá, hezká, zarputilá slečna neustále kritizuje Východ za nejrůznější špatnosti, měla by občas otočit hlavu (pokud trpí strnutím šíje, nechť provede tělocvičný úkon "Čelem vzad").
Prostě - kritika veřejné kritiky hanebně selhavších fotbalistů KLDR by mohla být doprovázena kritikou vraždění selhavších fotbalistů (především) brazilských klubů.
Kritika PŘIROZENÉHO zvyšování hladiny ženských hormonů v trénovaných tělech sovětských gymnastek mohla být doprovázena kritikou UMĚLÉHO zvyšování hormonální hladiny, používaného běžně v zemích násilí a bezpráví západně od hranic Slovanstva.
Atd.

Mimochodem - kritika kyslíkového tréninku sportovců v SSSR neměla být vůbec napsána, neboť jde o velice rozšířenou tréninkovou a léčebnou metodu, používanou např. i naší národní hrdinkou Katkou Neumannovou *).

Přeji Vám hezký den.

--------------------------------------------------------------------------------------------

*) Viz např.: http://www.kvety.cz/web.php/clanky/?clanekid=127

A.S.Pergill řekl(a)...

Milá kopretino, když si Švýcaři odhlasovali, že nechtějí v zemi minarety, tak židovští rabíni (ne nějací "self-hating Židé" se ozvali (a byli proti) mezi prvními.
Konec konců, jsou to semité a jejich civilizační hodnoty jsou někde jinde než v Evropě (semité byli např. Asyřané, jeden z nejkrvavějších národů v Mezopotámii, semité byli i Féničané, kteří vynalezli ukřižování a obětovali malé děti Molochovi). Semitský je i islám, protože vychází z judaismu a z arabské předislámské tradice - a Arabové jsou také příslušníci semitské skupiny národů (byli i civilizovaní semité, např. Elamité nebo i Babyloňané). Základy křesťanství jsou pochopitelně semitské také (protože vychází ze Starého Zákona), nicméně se částečně zcivilizovalo vlivem antiky a evropských předkřesťanských tradic - v zásadě se dá říci, že co je na křesťanství pozitivního, to je vliv antiky a předkřesťanské Evropy, co je na něm barbarského a obecně negativního, to je vliv judaistických (semitských) tradic (via Starý Zákon).

A.S.Pergill řekl(a)...

To Harpyje:
Je mi velice líto, ale islám (mimo mnoho jiného) zakazuje, aby si muslimka vzala nemuslima (pokud nekonvertuje k islámu). Z tohoto důvodu nejsem schopen o muslimkách uvažovat jako o potenciálních partnerkách (snachách), tak jako v tomto smyslu neuvažuji v případě samice myši nebo komára.
Muslimové sami sebe vyloučili ze společenství lidí (protože klasická definice druhu od Linného zní, že jsou to organismy, které jsou vzájemně plně plodné), byť pochopitelně na memové, ne na genetické úrovni (důsledek je ale identický, i mezi některými zcela bezproblémově odlišovanými druhy - např. pes / vlk - jsou memové, nikoli genetické bariéry).
Takže pokud nám tato bezcenná polozvířata budou kafrat do oblékání, stravování, chovu zvířat apod., pak je naprosto správné a morálně ospravedlnitelné je jednoduše systematicky vyhladit, tak jako jsme vyhladili např. komáry rodu Anopheles, takže už nemáme ve střední Evropě malárii (ještě před 150 lety se běžně dala chytnout ve Vídni nebo na jihu Moravy). Ne proto, že by konzumace vepřového měla vyšší hodnotu než život muslima (případně všech muslimů v Evropě / na světě), ale proto, že jednoznačně vyšší hodnotu má naše svoboda si to vepřové dát, pokud na ně dostaneme chuť.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

Vy sledujete "tvorbu" českých vlastenců mnohem podrobněji než já.
Co tedy soudíte o velkém českém vlastenci A.S.Pergillovi, na základě jeho textů ?

Byl by evropskými árijci uznán za schopného poněmčení, nebo by byl zařazen mezi sionisty *), Romy, Čechy a ostatní bezcenná polozvířata ?

Děkuji Vám předem za odpověď, a přeji hezký den.

--------------------------------------------------------------------------------------------

*) Prostě se chci vyhnout určitým slovům.

Kopretina řekl(a)...

Milý Pergile, považujete za primitivní barbarské semity Miltona Friedmana či další židovské nobelisty. Považujete za berabrského semitu člověka pod jménem Sergey Brin, jeden ze zakladatelů Gůglu? Nebojím se toho, že by mě i ortodoxní Žid vyznávající Tóru zabil napadl a odpálil se na tržišti, či mě podřízl jako psa. Kteří Židé se postavili proti zákazu minaretu? Vždyť by to bylo sebevražedné. Mohamedáni jsou nepřátelé Žid. Pokud je Starý zákon tak barbarský, tak proč se překládá? Proč je v Bibli Starý zákon? A i antika nebyla jen pozitivní. Krvavé gladiátorské hry, otrokářství nejsou pozitivní věci.(Pro VV se tedy budu psát s velkým K)

Harpyje řekl(a)...

Tedy, Vlastenče, tahle české krasavice http://srocespodogona.blox.pl/resource/kratochvilova.jpg nevypadala zrovna na to, že by měla zvýšenou hladinu ženských hormónů. A upřímně řečeno, Kopretino, neumím si představit, že by existoval muž, který by "ji" byl chtěl znásilnit.
Co se Aspergilla týká, tak bych řekla, že podobné případy spadaly v době Třetí Říše do kategorie nevyléčitelně nemocných, kteří byli odsouzeni k exterminaci. Je příznačné, že zrovna takto postižený jedinec vyzývá k vyhlazení jinověrců.

Harpyje řekl(a)...

Není mi úplně jasné, Aspergille, z jakého důvodu litujete, že si muslimka nesmí vzít nemuslima, když nemáte v úmyslu pojmout muslimku za partnerku.
Váš názor, že svoboda je naše nejvyšší hodnota, sdílím, a proto by mě ani ve snu nenapadlo popírat univerzálnost lidských práv, tak jako svobodu vyznání.
Pokud míníte vážně to, co jste napsal o vyhlazení muslimů, tak bych Vám doporučila, abyste vyhledal lékařskou pomoc. Já pocházím z Kroměříže, kde je věhlasná léčebna poruch osobnosti, které se vyznačují přehnanou agresivitou. http://www.plkm.cz/cs/oddeleni-lecebny

Kopretina řekl(a)...

Pergile, to jste přehnal. Já kritizuji mohamedány, nelíbí se mi, že nám vnucují svou morálku, chtějí zavést šariu, utlačovat ženy, pronásledovat Židy, zavádět povinnost nosit burku, ale přesto nazývat je zvířaty nebo méněcennými tvory je i na mě moc. Mohamedány chce převychovat. Ti, kteří žijí v Evropě musejí přijmout naše hodnoty a nebo je vyhnat odkud přišli, ale rozhodně NE zabíjet.Nemůžete vraždit lidi. To je rozhodně v rozporu s mým myšlením. Existují i sekulární muslimové, turecké pokrokové ženy, nebo proizraelští muslimové. arabsforisrael.com. Není jich sice moc, ale také existují.
Můj otec zná lékaře tuniského původu, který žije ve Znojmě a je naprostý sekulár a hnusných vousatých teroristů se také bojí.A pro gurmány jako jsem já, jí také vepřové maso v různých varietách či si k vepřo knedlo zelo si dá pivo. Sekuláry musíme podporovat, fanatickým ortodoxním mohamedánům se musíme vyhnout.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, No to je pravda, takovou mužatku by těžko chtěl někdo znásilnit.Ale takové hezké třináctileté holčičky by jistě úchylní chlapi rádi znásilňovali.Ve zprávách říkali o zoufalém případu jedné atletky, která má mužské i ženské pohlavní hormony, vyhrála závod, ale komise musela rozhodnout zda-li je muž (tím ji vyloučit z ženských závodů) a nebo je žena. Nakonec komise rozhodla, že je žena a závodit může. Upřímně ji lituji.
A co se týká Pergila šokoval mě. Zabíjet lidi je hnusné a naci-bolševické. Mohamedáni ať jsou jacíkoliv JSOU lidé a volat po jejich likvidaci je zlý postoj.

žibřid řekl(a)...

A.S.Pergille, Vaše tvrzení o záporných a kladných kořenech křesťanství jsou vyvratitelná. Například:
- křižácké války spojené s rytířským stavem jsou původu indoevropského (v prostředí Evropy to byly především germánské kmeny), přičemž je považujeme spíše za negativní jev (zvláště v případě tažení proti husitům nebo dětskou křižáckou výpravu).
- takové kázání na hoře nebo dva příkazy lásky v NZ patří mezi to nejpozitivnější, co na křesťanství je, přičemž mají základ bezesporu semitský.

Kopretina řekl(a)...

pardon, mužeké i ženské pohlavní orgány. Každá žena má i jisté malé množství testosteronu.

A.S.Pergill řekl(a)...

Kopretino, aby mohla osoba s židovskými kořeny dosáhnout na nobelovskou cenu (za odborné věci, ne "za mír" nebo "za umělecký dojem" - tyto ceny jsou už dnes totálně zdiskreditované a může je dostat jakýkoli lidožrout), tak musí přijmout za své hodnoty evropské (euroamerické) civilizace. Tudíž mi nevadí a jeho židovské kořeny jsou mi šumafuk (spíš bude vadit coby "odpadlík" těm ortodoxním rabínům, pro něž jsou tihle lidé horší než "gojim").
Ten ortodoxní rabín se sice nepůjde odpálit někam na tržiště (tak moc pevná jeho víra zase není), ale bude nejrůznějšími způsoby sabotovat opatření proti těm, kteří se na ta tržiště (nebo třeba do školních autobusů) odpalovat chodí. Což se i běžně děje.
To, že se rada rabínů ve Švýcarsku (ale i obdobné judaistické orgány dalších zemí) postavila proti výsledku "minaretového referenda", prošlo i naším tiskem. Buď žijete ve vzduchoprázdnu, nebo jste "idiótos", jak staří Řekové označovali osoby, které nesledují politické dění.
Proč se Starý Zákon překládá? Protože z něho spousta lidí nestydatě profituje (celá plejáda kněží a dalších funkcionářů jednotlivých církví). Pokud by měla překládanost a vydávanost být kritériem morální správnosti, tak bychom museli morálně rehabilitovat i Hitlera, protože jeho dílo se překládá a prodává (zejména v islámském světě) minimálně stejně úspěšně.
Krvavé gladiátorské hry a otrokářství jsou zcela jistě stínem na tváři antického světa. Respektive by byly, kdyby otrokářství neprovozovala křesťanská civilizace až do poloviny předminulého století (v některých islámských zemích existuje dodnes) a kdyby počet veřejně co nejtrýznivějšími způsoby popravených "kacířů" a "čarodějnic" mnohonásobně nepřevyšoval počty "smrtelných pracovních úrazů" u gladiátorů.

žibřid řekl(a)...

Větší Vlastenče, považovat VŠECHNY Benešovy dekrety za BUĎ dobré NEBO špatné není příklad konzistentního myšlení, ale demagogie.

Nicméně vím, že Vy myslíte všechno právě obráceně, než píšete, takže jste to tak nemyslel. Moje poznámka tedy není ve skutečnosti určena Vám, ale těm, kteří by Váš žertík neprokoukli.:-)

A.S.Pergill řekl(a)...

To Kopretina + Harpyje
Muslimy zcela jistě "převychovat" lze, ale k tomu je nutné vytvořit takové podmínky, aby ti, kteří se převychovat chtějí, případně chtějí vůbec odpadnout od islámu jako takového, nebyli ohrožováni těmi zbylými. A to se neobejde bez razantního (mnohdy opravdu moc a moc razantního) násilí. Stávající stav, kdy i mnohonásobní vrazi jsou opečováváni v "nápravných ústavech" jako v peřince a staráme se i o ptákoviny typu "aby neměl prkýnko na WC zády k Mekkce" (tenhle problém bych vyřešil zašitím řitního otvoru stěžujícího si delikventa), a kdy stačí, aby pár muslimů pohrozilo demonstrací, a hned je po jejich, byť je to proti obecně platným zákonům, je rozhodně neúnosný a nic dobrého nepřinese. Každý ústupek radikálním islamistům dnes znamená hromady mrtvol v nedaleké budoucnosti. Konec konců, aktivisté proti válce ve Vietnamu způsobili, že severovietnamský režim po dobytí Jižního Vietnamu vybil jednorázově asi desetinásobek lidí, než kolik jich padlo za celou dobu války, a v následujících několika letech bylo zlikvidováno téměř ještě desetkrát tolik (tedy téměř stonásobek proti počtu padlých) jižních Vietnamců - názorná ukázka toho, k čemu vede "boj proti násilí".
Prostě jako nemůžete mít omeletu, aniž byste rozbili vejce (přisloví, tuším anglické), tak nemůžete mít "převychované" muslimy, aniž byste potlačili (a to až na úroveň fyzické likvidace) jak ty, kteří se budou převýchově vzpírat, tak (a to zejména) ty, kteří se budou snažit převýchovné aktivity likvidovat (tam, kde to zkoušeli podobrém, už mají mrtvé - na straně těch převychovávajících).

Harpyje řekl(a)...

Váš názor, Aspergille, je příliš čechocentrický, a navíc zevšeobecňujete.
Takovou svoloč, jako například Paštunové nelze civilizovat, protože kombinují své kmenové zvyky s islámem. O iránských fanaticích, kteří se sami považují za vrchol civilizace, platí totéž.
Navíc, fundamentální výklad jakéhokoli náboženství, je hřbitovem rozumu. To platí zrovna tak pro křesťany, jako i pro muslimy. Jenom si nejsem jistá, jestli jste schopen pochopit, co chci říct, protože Vaše výroky se v ničem neliší od výroků jiných fanatiků.

Kopretina řekl(a)...

Víte Pergile, víte, kdo byl Robert Aumann? Byl to vynikající matematik a praktikující Žid. Barbarský semita řídící se Starým zákonem (podle Vás)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Robert_Aumann
Člověk může být věřící člověk, ale nesmí svou víru násilně prosazovat. Je však bohužel pravda, že je mezi mohamedány mnoho fanatiků. Česká muslimka Jana Oukla napsala, že pro Sýrii uzavřít mír s Izraelem je ztráta cti. Český muslim Lukáš Lohoťan přirovnal Hamasníky k bojovníkům proti nacistům. Mnoho fanatiků je i mezi Araby řídící se jen Koránem. Je zarážející, že v Gaze, místo, aby stavěli nemocnice a školy, stavějí mešity. Televize Al Manar vysílá nenávistné zprávy... Paul Jonhson ve své knize Dějiny židovského národa píše, že jsou Arabové rasou dobyvačnou. Ale jak píši, mezi Araby se najdou slušní lidé,proto je nejde odsuzovat všechny.
Nyní k Bibli. Denuncianti líčí Boha Izraele (Hospodina) jako krutého a barbarského boha zatímco Boha Nového zákona Ježíše líčí postavu opačnou. Tento postoj zastával Markion, který byl vyexkomuniková. Připomenu starozákonní příběh. Hospodin chtěl zničit Sodomu a Gomoru, město ohavnosti, násilí a smilstva. Přišel Abraham a prosil Hospodina "můj pane ušetříš město,když najdu 50 slušných lidí". Hospodin odpověděl "Ušetřím". Posléze přišel Abraham opět za Bohem a ptal se "Můj pane ušetříš město, když najdu 40 slušných lidí". Hospodin odpověděl "Ušetřím". Abraham opět přišel za Bohem a řekl: "Můj pane ušetříš město, když v něm najdu 30 slušných lidí" Hospodin odpověděl "Ušetřím". Abraham opět přišel s prosíkem a ptal se "Můj pane ušetříš město, když v něm najdu 20 slušných lidí", "Hospodin odpověděl "Ušetřím" a nakonec přišel Abraham s prosbou "Můj pane ušetříš město, když v něm najdu 10 slušných lidí" Hospodin odpověděl "Ušetřím". I Starý zákon je kniha o lásce. Každý týden v kostele si čteme i ze Starého zákona a čteme si pasáže velmi ušlechtilé. Starý zákon NENÍ barbarský, je to předzvěst Nového zákona, je to předzvěst Kristova příchodu: Ale na dům Davidův, na toho, jenž sídlí v Jeruzalémě,
vyleji ducha milosti a proseb o smilování.
Budou vzhlížet ke mně, kterého probodli.
budou nad ním naříkat, jako se naříká nad smrtí prvorozeného,
budou nad ním hořce lkát, jako se hořce lká nad prvorozeným.
(Zachariáš 12:10).To líčí lásku Boha k lidem.

Kopretina řekl(a)...

A Nový zákon z Starého zákona vychází a Kristus jej završuje. Pohrdat Starým zákonem znamená vyrvat Ježíši srdce z těla.
“Víme, že Zákon je svatý, já však jsem hříchu zaprodán“ (Řím 7:14)
„To tedy rušíme vírou zákon? Naprosto NE! Naopak zákon potvrzuje (Řím 3:31).
Řím 7,7: „Co tedy řekneme? Že Zákon je hřích? V žádném případě! Avšak hřích jsem nepoznal jinak než skrze Zákon.
K čemu tedy Zákon? Byl přidán kvůli sestoupením, dokud by nepřišlo to símě, jemuž bylo dáno zaslíbení, byl ustanoven skrze anděly, rukou prostředníka“ (Galatským 3:19)
"Tu vystoupil jeden zákoník a zkoušel ho : "Mistře, co mám dělat, abych měl podíl na věčném životě ?" Ježíš mu odpověděl : "Co je psáno v Zákoně ? Jak to tam čteš ?" On mu řekl : "Miluj Hospodina, Boha svého, z celého svého srdce, celou svou duší, celou svou silou a celou svou myslí a miluj svého bližního, jako sám sebe. Ježíš mu řekl : "Správně jsi odpověděl. To čiň a budeš živ." (Lk. 10 : 25 - 28 )
„Jestliže tedy zachováváte královský Zákon, jak je napsáno v Písmu: Milovati budeš bližního svého jako sebe samého, dobře činíte“ (Jakub 2:8)A nakonec "Nemyslete si, že jsem přišel zrušit zákon nebo proroky nepřišel jsem zrušit, ale naplnit. To je také pro žibřida. Nemůžeme přijímat Ježíše, aniž bychom neuznávali Starý zákon. To je jen stručná exkurse z Bible.

Kopretina řekl(a)...

Velká eucharistická modlitba, zvaná též anafora nebo kánon mše svaté – jak na Západě, tak i na Východě začíná vždy úvodním dialogem. Také ten má analogie v biblické a židovské tradici. Ve Starém Zákoně začíná úvodem toho druhu kající liturgie, o které čteme u Nehemiáše. Prosebné modlitbě za smíření předcházejí slova levitů:
„Povstaňte, dobrořečte Hospodinu, svému Bohu, po všechny věky. Ať dobrořečí tvému slavnému jménu, vyvýšenému nad každé dobrořečení a chválu.“ (Ne 9,5).

Vyznavači judaismu po skončení každého jídla vyslovují děkovnou modlitbu zvanou Birkàt ha mazòn – požehnání po jídle. Pokud ke stolu zasednou nejméně tři dospělí muži, předchází jí zimùn – úvodní dialog, vyzývající k modlitbě. „Dospělý, mužem“ se míní plnoletost v nábožensko-právním smyslu. To znamená musí završit 13. rok věku a absolvovat obřad bar micvà, tedy náboženskou iniciaci, při které poprvé na veřejnosti přečte fragment Tory a stane se tak právoplatným členem židovské obce. Přítomnost tří takových lidí dovoluje, aby se jeden z nich, jako vedoucí modlitby, obracel k ostatním oficiálním způsobem. Vyzývá je: „Pánové, dobrořečme,“ a ostatní odpovídají „Dobrořečeno budiž jméno Hospodinovo nyní i na věky.“ Předsedající opakuje tatáž slova a dodává. „S dovolením mých mistrů a pánů, dobrořečme Tomu, z jehož vlastnictví jsme se sytili.“ Ostatní odpovídají: „Dobrořečme Tomu, z jehož vlastnictví jsme se sytili a díky Jehož dobrotě žijeme.“ Předsedající opět zopakuje jejich slova a dodává: „Požehnaný je On a požehnané je Jeho jméno,“ a pak pokračuje delší děkovnou modlitbou.

Pokud k jídlu zasedá nejméně deset v náboženském smyslu plnoletých Židů, jejich počet dosahuje minjàn, tedy quorum nezbytné k veřejné bohoslužbě. Společná modlitba v tom případě nabývá charakteru liturgie slavené v právoplatném náboženském shromáždění. Jejím místem nemusí být k tomu určená synagoga. Postačí obyčejný dům. Tehdy se v citovaných výzvách na počátku modlitby třikrát připomíná přímo Elohejnu – tedy „náš Bůh“. Říká se: „Požehnaný je náš Bůh. Dobrořečme našemu Bohu za to, že jsme jedli z toho, co Patří Jemu.“
Podobně jako po každém jídle, se dialog s výzvami k modlitbě objevuje v obřadu paschální hostiny. Zahajuje se po vlití vína do třetího rituálního kalichu. Pokud mezi přítomnými nejsou tři nábožensky plnoletí Židé, předsedající ho musí vynechat a přistupuje okamžitě k děkovným modlitbám. Ty totiž v žádném případě vypustit nelze.

Kristus ustanovil Eucharistii při paschální večeři, ke které zasedl s dvanácti apoštoly. Počet dospělých mužů tedy dosahoval a dokonce překračoval quorum požadované k tomu, aby mohli být uznáni za plnoprávné liturgické shromáždění. A tedy je to počet dovolující, aby účastníci zahajovali díkuvzdání úvodním dialogem. Proto je možné považovat dialog před prefací za dědictví poslední večeře.

Kopretina řekl(a)...

Společné dědictví aneb židovské dědictví eucharistie- http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=4756
Co chci vlastně říci? Člověk si nemůže křesťan, jestli-že odmítá Starý zákon. Nový zákon ze SZ vychází.

Harpyje řekl(a)...

Lásku Boha k lidem uskutečňovali http://www.iam-afghanistan.org/what-we-do/eye-care/noor-eye-hospitals/noor-eye-hospitals. Talibán ji ocenili vlastním způsobem.

Kopretina řekl(a)...

Jak jsem psala, Američané by neměli mít s Talibanci žádné slitování! Nebrat žádné talibánské zajatce! Všechny je vystřílet! Do jednoho. Vím, že to možná není správný, ale nemůžu si pomoct. Oni s námi nemají žádné slitování. Navíc Talibanci otravuje NAŠE (evropské) děti makovicemi, ze kterých se vyrábí heroin. Tisíce našich dětí uvízne v pasti drogové závislosti.Byl případ, že Američan uviděl afgánského chlapce, samozřejmě, že ho americký voják ušetřil, jenže za rohem stáli dospěli talibánští vojáci a rozstříleli vojáka napadrť. Strašné zvěrstvo. Podobně jako hamas. Izraelský voják Vadič si zkrátil cestu přes arabskou čtvrť Jeruzaléma. Arabský dav ho přepadl a házeli po něm kameny, nožem mu rozsápali břicho, vyrvali mu orgány a zakrvavenou mrtvolu pověsili na strom. Takový film by musel být pro děti nepřístupný do 18 let. Co chci říci, chci tím říci, že Hamas je stejná verbež jako Talibán. I s Hamasníky by neměli mít Izraelité ŽÁDNÉ slitování, střílet je.

Anonymní řekl(a)...

Milá Kopretino,
to, že propagovat multikulturalismus JE pro evropské Židy sebevražedné ještě vůbec neznamená, že to nejsou schopni ve velkém provádět (stejně jako analogická kohorta hovad třeba českého původu, oni ale mají větší vliv).
A také je pravda, že to jsou z velké části intelektuálové židovského původu, kteří tady šíří rozvrat a dekadenci, obsahující i multi kulti, oni se tradiční evropské kultury bojí. A to přesto, že Židé, kteří za své objevy získali třeba Nobelovu cenu konali své výzkumy právě v rámci této euroatlantické civilizace, kterou spoluvytvářeli.
Mimochodem, u nás si židovské organizace naštvaly některé lidi tím, jak se zastávají Cikánů.
O to, aby platila okřídlení metafora "také my máme v orchestru nějaké Židy, ale rozdíl je v tom, že nevíme přesně kolik" se musí přičinit obě strany.

žibřid řekl(a)...

Kopretino, jaký máte názor na postavení žen v židovském náboženství a v křesťanství? Lze říci, že církev vždy důsledně naplňovala Pavla, který píše "není už muž ani žena..." (promiňte, netuším kde a ani netuším, zda existuje nějaká internetová konkordance)? Lze říci, že za zrovnoprávnění žen ve veřejném životě vděčíme ateizaci společnosti?

A na závěr něco pro odlehčení na téma, zda SZ je spíše naplněn, nebo spíše zrušen:
Dr. Laura Schlesingerová je rozhlasovou moderátorkou v USA a
posluchačům, kteří ji zatelefonují do její show, uděluje rady. Před
nedávnem prohlásila, že se jako dbalá křes�anka nemůže za žádných
okolností příznivě stavět k homosexualitě, protože ta je podle Třetí
knihy Mojžíšovy (Leviticus 18,22) ohavností.

Následující text je otevřený dopis jednoho občana Spojených státu dr.
Schlesingerové, uveřejněný na Internetu.

Drahá paní doktorko!

Ze srdce Vám děkuji, že vynakládáte tolik obětavého úsilí, abyste
lidem
přiblížila Boží zákony. Lecčemus jsem se díky Vašemu vysílání naučil
a o
toto poznání se snažím podílet s co největším počtem lidí. Například,
když se někdo pokouší obhajovat své homosexualní chování, připomenu
mu
prostě Třetí knihu Mojžíšovu (Leviticus 18,22), kde jasně stojí, že
jde
o ohavnost. A basta fidli.

Jenže od Vás ještě potřebuji poradit ohledně několika speciálních
zákonů
a způsobu, jak je dodržovat.

Za prvé: Když u oltáře obětuji býka jako zápalnou obě�, vím, že je to
libá vůně pro Hospodina (Leviticus 1,9). Problémem jsou moji sousedé.
Tvrdí, že je to nelibá vůně pro ně. Mám je odrovnat?

Za druhé: Rád bych prodal svou dceru do otroctví, jak to dovoluje
Druhá
kniha Mojžíšova (Exodus 21,7). Jakou přiměřenou cenu bych dnes podle
Vašeho názoru měl za ni chtít?

Za třetí: Vím, že se nesmím dotknout žádné ženy, je-li ve stavu
menstruační nečistoty (Leviticus 15,19-24). Problém je v tom, jak se
to
o ni dovědět. Zkoušel jsem se ptát, ale většina žen reaguje na dotaz
podrážděně.

Za čtvrté: Leviticus 24,44 ustanovuje, že mohu vlastnit otroky, muže
i
ženy, získám-li si je ze sousedních národu. Jeden poítel má za to, že
se
to vztahuje na Mexičany, ale na Kanaďany ne. Proč nesmím vlastnit
Kanaďany?

Za páté: Mám souseda, který o sobotách vždycky pracuje. Exodus 35,2
jasně stanoví, že musí zemřít. Znamená to pro mě morální závazek,
abych
ho vlastnoručně usmrtil?

Za šesté: Jeden můj přítel si myslí, že i když pojídání všeho, co
nemá
ploutve a šupiny, jako mušlí a humrů (Leviticus 11,10) je
prezentováno
jako hodné opovržení, je to ohavnost menší než homosexualita. Mně se
to
ale tak nejeví. Mů?ete mi to nějak víc objasnit?

Za sedmé: Leviticus 21,20 praví, že se nesmím přiblížit k hospodinovu
oltáři, jsou-li mé oči stiženy nějakou nemocí. Přiznávám, že nosím
brýle
na čtení. Musí můj zrak být dokonalý, anebo se na tohle dá použít
nějaká
obezlička?

Za osmé: Většina mých mužských přátel si dává stříhat vlasy i
přistřihovat vousy, přestože to Leviticus 19,27 jednoznačně zakazuje.
Jakou smrtí mají sejit?

Za deváté: Podle Leviticu 11,6-8 vím, že dotknu-li se kůže mrtvého
vepře, budu nečistý. Smím doufám hrát kopanou míčem z vepřovice, když
si
navléknu rukavice?

Za desáté: Strýc má statek. Proviňuje se proti Leviticu 19,19,
protože
osívá totéž pole dvojím druhem semene. Navíc nosí jeho žena šaty
utkané
z dvojího druhu vláken (bavlna + polyester). On nadto často zlořečí a
rouhá se. Je opravdu zapotřebí té námahy se svoláním cele vesnice,
abychom je ukamenovali (viz Leviticus 24,10-16)? Nestačí, když je
formou
drobného rodinneho obřadu upálíme, jako se to dělá s těmi, kdo se
vyspí
s tchyní (Leviticus 20,14)?

Vím, že jste se všemi těmito věcmi podrobně zabývala a tak jsem pln
důvěry, že nám budete moci být nápomocna. A ještě jednou mockrát
děkujeme za to, jak nám připomínáte neměnné a věčné Boží slovo.

S obdivem Váš oddaný učedník a fanoušek
Jake

A.S.Pergill řekl(a)...

Kopretino, licitovat o tom, zda ušetří město plné hříchu, když se v něm najde 40 - 30 - 20 - 10 slušných lidí, může jenom bůh. Na druhé straně, pouze bůh nebo fanaticky věřící uvažuje v takovýchto kategoriích.
Naopak, naprosto lidský je přístup opačný: Pokud byste nedej pánbu (nebo k čemu se modlíte) dostala rakovinu, tak vám ji, včas zachycenou, vyříznou. A vyříznou vám ji i s velkým množstvím zdravé tkáně okolo. A i v tom nádoru je jen malé procento buněk, které jsou skutečně nevratně geneticky změněné, ostatní buňky v nádoru účastné jsou jen pozměněny přítomností nádorových, a to tak, že nejsou od nich k rozeznání (jen speciálními testy, které byly vyvinuty relativně nedávno). Takže na jednu opravdu nádorovou buňku pak připadají spíše tisíce až desetitisíce zcela normálních. Podobný poměr zabíjení normálních a patologicky změněných buněk je i u ozařování a chemoterapie. Pokud bychom trvali na tom, že mají být zlikvidovány pouze a jen prokazatelně nádorové buňky, tak bychom nezachránili ani jednoho pacienta. Nehledě k tomu, že bychom mohli trvat na tom, že nelze paušálně zobecňovat, a že nemůžeme každý nádor jednoho určitého druhu prohlásit za zhoubný, pokud skutečně někoho nezabije (jak to někdy činí političtí korektníci v případě pachatelů, chycených při přípravě zločinu).
A přesně tohle dělají političtí korektníci (včetně řady náboženských činitelů): Argument, "že existují i nějací slušní muslimové" je používán jako likvidační proti všem, kdo se chtějí islámu aktivně bránit. Stejně tak, jako požadavek, abychom si vždy byli stoprocentně jistí, že naše protiopatření, tresty apod. dopadnou jen na "ty špatné" muslimy. Tyhle požadavky pak účinně zablokují jakýkoli smysluplný (= účinný) zákrok.
Čili proti tomu islámu (islámskému memu) se musí postupovat naprosto stejně radikálně, jako proti genům, zodpovědným za existenci zhoubného nádoru. Tj. zlikvidovat vše byť i jen nepatrně podezřelé, že to tuhle patologickou informaci nese a šíří (navíc nemusíme zabíjet, jako v případě těch nádorů - ty končí v biologickém odpadu - ale můžeme muslimy jednoduše vyhostit, byť bychom asi museli hrozit likvidací a případně i na pár příkladech ukázat, že to myslíme vážně). Jinak, jako společnost, dopadneme stejně jako pacient, u kterého bychom chtěli zlikvidovat jenom ty opravdu nádorové buňky.
Je protě třeba akceptovat, že se jedná o zcela jinou kategorii protispolečenské činnosti (už tím, že je zaměřena proti společnosti jako celku, bez bližšího rozlišování, a chce společnost jako celek zničit). Tudíž se na ni nemohou uplatňovat stejná kritéria, jako na běžné zločiny. Uvedená hypotéza je snadno verifikovatelná tím, že soudy a policie ve střetu s islamismem zcela jednoznačně a systematicky selhávají.

A.S.Pergill řekl(a)...

Kopretino, v tom vztahu NZ a SZ se prostě nemožně plácáte (a, jak známo, čím více se lejno maže, tím více zapáchá). Je to prostě náboženství, proto se to nedá hodnotit racionálními postupy. Těmi jen zdůrazníte, jak velké nesmysly to jsou (duchovní všech směrů produkují mraky slov jen proto, aby tento fakt zamaskovali).
Naše civilizace by nebyla tím, čím je, a nestala by se dominující civilizací na Zemi, pokud bychom iracionálno v maximální možné míře nepotlačili a racionálno nepoužili jako civilizační základ (byť se to někdy maskovalo nábožensky loajálními bláboly, asi stejně, jako rozumní lidé přistupovali k minulému režimu). Faktem také je, že naprostá většina vyšších duchovních jsou cynicky nevěřící, pouze hrabající pod sebe to, co jim víra druhých přináší (nepochybuji o tom, že i islámské špičky na Alláha nevěří, jinak by za sebe nenechali umírat řadové bojovníky). Ovšem upřímně věřící jsou s naší civilizací kompatibilní jen velmi problematicky, protože každé ze tří hlavních monoteistických náboženství má ve svém základu důslednou intoleranci jak vůči jiným vírám, tak i vůči ateismu nebo agnosticismu. Lidé, kteří věří částečně, nebo jen vykonávají náboženské úkony pod přetrvávajícím sociálním tlakem (případně jako pózu), jsou podstatně méně problematičtí.

Kopretina řekl(a)...

Nyní se dívám na TV odpovím později.

STK řekl(a)...

ASPergille,

- nemaťte nám tu Kopretinku. Jistěže, píšete zde pravdy nezpochybnitelné, jen s nepatrnou příměsí tvrzení zpochybnitelných. (Jakže bylo to Vaše podobenství o rakovinných buňkách? Vše, byť jen trochu podezřelé, vyříznout? /;-)

Zeptám se: Jak vypadá částečně věřící člověk? Nebo agnostik jako já? Znamená to snad, že věří jen některým částem Bible nebo zachovává z Desatera třeba jen lichá (nebo sudá) přikázání?
Sám víte nejlíp, že věc je mnohem komlikovanější, než se může v internetové diskuzi zdát. Je ale nezpochybnitelný fakt, že víra pomáhá mnohým překonávat, srovnávat se vnitřně s fakty, která činí problém většině lidí. Smrt, ať už vlastní nebo jejich blízkých, bezmoc proti osudu atd. Trvá léta, než tato fakta doopravdy vezmete na vědomí.
Též pomyšlení na smysl života nepřipraveného člověka vyleká.
Proto se také prohlašuji za agnostika - nemám lidem víru za zlé. Bůh (jakýkoliv) je pro ně taková malá jistota - když si s něčím duchovním neví rady, vždy mohou ukázat palcem šikmo dozadu a nahoru a říct: "ON to tak chtěl!"

A je vymalováno.

Kdyby tu byl Větší Vlastenec, hned by Vám vysvětlil, že víra v Boha je opiem chudých... ;-)

Pedro řekl(a)...

To Harpyje - 17:14. Nepochybuji o to, že jste větší krasavice než Jarmila Kratochvílová. Sice si nedovedu představit, že bych ji chtěl znásilnit, ale taky si nedovedu představit, že bych se jí chtěl takto sprostě posmívat. Am vielen Lachen erkennt man den Narren.

Anonymní řekl(a)...

KONEČNĚ, HURÁ, PERPETUM VYNALEZENO "Prostý fakt, že kapitalismus znamená neustálé chudnutí chudých a bohatnutí bohatých, je zřejmý i ze "zpráv" velkoněmeckým kapitálem ovládaných "českých" masmédií. Na to KAŽDÝ český vlastenec prostě přijde vlastním selským rozumem." AŽ DO NEKONEČNA ČI RADĚJI DO KONEČNÉHO ŘEŠENÍ. AMEN!

Větší vlastenec řekl(a)...

No tak podívejte se, pane žibřide.

Zaprvé : Termín "Benešovy dekrety" používají Němci a čeští buržousti-zrádci, víme ?
Prostě zas někomu vykouklo čertovské kopyto z lakýrky. Nebo, lépe řečeno, bavorská bílá ponožka z českého dřeváku.

Zadruhé : Dekrety presidenta republiky určily, spolu s Košickým vládním programem a smlouvami o přátelství a spolupráci mezi ČSR a SSSR, směřování naší vlasti. Jasně a neodvolatelně.
Náš lid toto směřování schválil ve volbách v roce 1946 a 1948. Naše vláda, vzešlá z voleb roku 1946, toto směřování zpečetila jednomyslným odmítnutím naší účasti na remilitarizaci tzv.západních sektorů Německa a zničení lidových hnutí Evropy. *)
To nepopře snad ani buržoust či Němec.

Takže, podtrženo a sečteno : Pokusy o popíraní platnosti dekretů presidenta republiky **) jsou pokusy o popření celého našeho poválečného vývoje, naší státnosti, našeho národního bytí.

Jak všeobecně dobře známo, naše národní bytí i naše státnost spočívá na třech pevných pilířích, jejichž základy náš národ stavěl po staletí :
1) na humánním odsunu Němců a německojazyčných sionistů, neboli na dokončení jazykového vyčištění naší vlasti
2) na humánním znárodnění majetku buržoasie
3) na pevném spojení naší vlasti se Sovětským svazem (dnes tedy Ruskou federací)

Prostě : Jakékoli pokusy o zpochybňování dekretů MUSÍME NAPROSTO ODMÍTNOUT !


Jen zůstane-li naše pohraničí české, zůstane českou i celá naše vlast!***Volte ČSSD a KSČM !

Kopretina řekl(a)...

Milý žibřide- v Bibli jsou pasáže různé ušlechtilé i z dnešního pohledu zaostalé, tím se lišíme od fanatických mohamedánů, kteří doslova citují pasáže z Koránu. V Bibli si mohu najít nádherné pasáže i ty zaostalé. Co se týká homosexuality, tak to bylo. Do 40. let i za nacistů byla homosexualita chápána jak Vy říkáte za ohavnost. A i lidé, kteří nejsou věřící (Židé, křesťané i mohamedáni) se nahomosexuály dívají skrze prsty. Kdysi jsem také chápala Bibli doslova, ale z toho jsem vyrostla. Chodím pravidelně do kostela, vážím si Bible, ale vím, že nemohu vše brát do slova. V čem bychom se lišili od mohamedánů slepě následující Korán?? V ničem. A jak já de dívám na homosexuály? Je to odchylka, menšinová orientace, ale existuje. Lidé nemohou za to, jak se narodí a tudíž tyto lidi musíme respektovat, nám v ničem neublížili. A jak se dívám na postavení žen v židovství a křesťanství. V židovství- v ortodoxních synagogách ženy a muži sedí zvlášť, je pravdou, že muž má dominantní postavení, přesto však i ortodoxní Židé dovolují ženám vzdělání.Muž je hlavou domácnosti. A však konzervativních a reformovaných synagogách ženy i muži sedí ve stejné lavici a modlí se dohromady. V konzervativní judaismus je na rozmezí mezi ortodoxním a reformovaných. V kon. sice nemohou ženy vykonávat funkcí rabína, ale co se týká v domácnosti však mají dominantní postavení spíše ženy a v reformovaných synagogách mohou být ženy i rabínky. Samozřejmě nesmím zapomínat na mesiánský judaismus (Židé, kteří věří v Ježíše jako Mesiáše- Jeshua Ha-Mesiah), který má blízko k evangelikálství a však dodržují židovské tradice (sabat, košer jídlo, kypy na hlavě-jarmulky), vyznání víry je podobné jako u letničních křesťanů a ženy opět mohou zastávat funkcí mesiánské rabínky.
Nyní ke křesťanství- katolictví- záleží samozřejmě na to, jak moc ortodoxně víru katolíci vyznávají. Je pravdou, ženy nemohou být farářky, biskupky, arcibiskupky či zastávat funkci papeže.Jenže v Bibli se skutečně píše, že v církevní oblasti mají funkce biskupa zastávat muži, takže na tom nevidím nic urážlivého. Přesto má katolík k ženě úctu a chápe ji jako důležitou oporu domácnosti a samozřejmě ji nezakazuje vzdělání a chodit do práce. Je pravdou, že z Bible vyplývá, že v církevní oblasti mají dominantní postavení spíše muž.
Co se týká protestanství je důležité o jaký směr se jedná.
U pravicových evangelikálů existují jak evangelikálové, tak evangelikálky, hlásají výuku v televizi. Muži hlásají spíše mužská témata, ženy spíše ženská témata. Žena zodpovídá za chod domácnosti, výchovu dětí, ale opět v rámci výchovy dětí je povinna vydělávat, protože peníze jsou důležité pro rozvoj dětí.K zajištění výchovy dětí je nutná účast obou rodičů.
U metodistů, presbyteriánů a luteránů. Luteráni- Luter byl spíše mysoginní, tak prosazoval tvrdě dominanci muže, roli ženy viděl spíše jen jako služebnici muže. Metodisté a presybteriáni (což se jedná spíše o levicové křesťany) - mají ženy téměř rovné postavení a ženy, ale myslím si, že to jde až do krajnosti. Zastávají, že ženy mají skoro "stejné tělo jako muži" a tudíž mohou vykonávat jakoukoliv práci.Právě presbyteriáni a metodisté jsou posedlí dialogem s mohamedány, někteří z nich chtějí zavést šariu a slavit ramadán. Co se týká baptistů, letničních platí skoro to samé, jako u evangelikálů. Letniční vyznávají křest v duchu svatém, křest i v dospělosti. A u pravoslavných nevím, na to je odborník Vodník.

Kopretina řekl(a)...

Milý STK doufám, že pochvalu nemyslíte ironicky, pokud ne, tak Vám za ni děkuji.Jak jsem psala, Bible je nádherné dílo, jsou tam pasáže ušlechtilé i z našeho pohledu zaostalé, bojovné, ale co měli izralité dělat? Když by se nebránili, byli by vyhubeni, takový byl starověk. Židé nastavovali druhou tvář po celý středověk, když jsme je mi křesťané (ostuda nám!) zavírali do ghet, upírali práva a v pogromech zabíjeli. Stydím se za to, že falešní stoupenci Ježíše Židy tolik pronásledovali. Bohužel se mnoho papežů vyjadřovalo pohrdlivě a krutě, o Židech, nicméně existovali spravedliví papežové, kteří odrazovali lůzu od útokům na Židy. Nicméně ve Británii a Holandsku, předchůdci evangelikálů chápali Izrael jako věčný boží lid, podporovali návrat Židů do Anglie, protože Židé museli být nejprve roztroušeni po celém světě i v Číně a pak měl Hospodin zařídit triumfální návrat do Země Izraelské. A pak samozřejmě za WW2 Židé nastavili druhou tvář a jak dopadli? 2/3 v Evropě z nich bylo vyhubeno. Věřící a částečně věřící se pozná, jak moc vyznává křesťanské tradice a však každý z nich chápe biblické Desatero a poselství Nového zákona. A agnostik je kulturní křesťan, uznává Vánoce, Velikonoce, Letnice, tak 4-krát za rok jde do kostela, ale to neznamená, že by byl nějaký horší. Záleží na tom, jestli bere morální tradice, chová se dobře, není násilný a nenávistný.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážení vlastenci, račte si doplnit k mému příspěvku z 22.29 :

*) Tzv. Marshallův plán.
**) Myšleno těch stále platných dekretů.

žibřid řekl(a)...

No jo, Kopretino, a co když jsou zastaralé i novozákonní pasáže? Vycházejí přece z dobové kultury?

A kultura dnešní katolické církve je nepopiratelně mnohem tradičnější než kultura současná bezvěrecká, takže i postavení žen je v církvi poněkud upozaděné. (Například je sice teoreticky možné, aby kardinálem byla žena, ale neděje se to.) U pravoslavných je to, pokud vím, prakticky stejné. Naopak se nezmiňujete o husitské církvi a evangelické církvi, ve kterých je možno býti farářkou.

Kopretina řekl(a)...

Pergile, jistěže je nutné kolem rakovinné tkáně odříznout i některé zdravé buňky a však lékaři se snaží ponechat co nejvíce zdravé tkáně. Má známá měla rakovinu prsu a na rozdíl od komunistů, kteří by odoperovali celé prso, tak vzali skutečně jen co nejmenší plochu kolem okolo, vyřízli rakovinnou uzlinu a opravdu jen malý kousíček kolem a řekla mi, že ji na jejím vzhledu není téměř nic poznat a je naštěstí fit. To, co říkáte, že je se špatnými i co nejvíce zdravých buněk a klidně může chodit v bikinách,je trochu inkviziční, inkvizice pravila, že nevadí, když umřou i nevinní, Bůh si je přece přebere. Já se nepřu, zda-li má větší zásluhu na rozvoji civilizace antika nebo křesťanství,to je věc postoje a víry. Já jsem zdůrazňovala důležitost Starého zákona pro křesťanství a že Nový zákon navazuje na Starý zákon. Apoštol Pavel ve své svém slavném listu Římanům (trnem v oku pro křesťanské antisemity, bohužel stále existují, např. lefebvristé, ostuda, vřed katolictví a na protestanské straně jsou to radikální levicový směr presybyteránů, kde Tony Campolo natočil film "Bůh na naši straně" rozumějte palestinské), kde proklíná křesťanské sionisty, že jsou proizraelští... Či Ježíš na checkpointu, tento pán zapomíná, že je rouhavé tvrdit, na čí straně je Bůh, to si já netroufnu tvrdit) kde v 11. kapitole listu zdůrazňuje, že křesťanská obec nesmí považovat Židy za prokleté a mají se naopak za Židy modlit a vycházel při tom z textů proroka Izajáše. Jinými slovy zjednodušeně Nový zákon se neobejde bez Starého zákona.

Kopretina řekl(a)...

Židbridě, zapomněla jsem a Česko-bratrské církve evangelické skutečně mohou být ženy farářky, což je velmi pokrokový postoj. Jinak s Vámi souhlasím, Nový zákon jak vyplývá z názvu je oproti Starému skutečně nový,pokrokovější, ale připouštím, že vznikal v 2. století po Kr.(opravte mě, jestli se mýlím), tak samozřejmě nemohou mít ženy úplně stejné postavení s muži. Feminismus, snaha o zrovnoprávnění žen vznikal kolem 19. století. A pro Pergila, i v antice měly ženy druhořadé postavení, žena byla určena jen k tomu, aby plodila děti. Ano, v bezvěrecké kultuře mají ženy téměř rovné postavení, mohou se svobodně oblékat ( na rozdíl od mohamedánů), chodit do práce, studovat, přesto je zde trošičku skrytý maskulinní postoj, zaměstnavatel vezme spíše raději muže než ženu a v politice je žen o dost méně než mužů, ale to mě nermoutí. Jsem práva, že my ženy máme alespoň tolik práv co máme. O proti mohamedánům je žena skutečně hodně upozaděna, v Indii je kastovnictví, kde jsou ženy provdávány bez jejich souhlasu mužům ze stejné kasty, ačkoliv ho nemilují a v Číně dlouhou dobu byly ženy nuceny chodit na potrat pokud zjistily, že čekají holčičku. Nic není ideální, jsem však šťastná, že žiji v Evropě.

Kopretina řekl(a)...

Nyní ještě k židovské otázce, zaměřím se na protestanské směry, letniční, evangelikálové, baptisté patří většinou mezi křesťanské sionisty, tudíž věří, že návrat Židů do Země Izraelské je v souladu s Boží vůlí a tudíž si Židů velmi váží. Ke křesťanským sionistům patřím i já., ovšem podporuji Židy z kulturního hlediska, uznávám, že jsou Židé blízcí nám Evropanům a samozřejmě i z biblického hlediska,jinak bych nemohla být křesťankou, uznávám platnost Boží smlouvy uzavřenou mezi Bohem a Izraelem, ale samozřejmě NEBERU vše z Bible doslova (pozor, aby to nebylo tak jednoduché, i někteří katolíci jsou křesťanští sionisté). Presbyteriáni jsou doleva a vedou tvrdý propalestinský postoj. A u presbyteránů opět záleží, zda-li se jedná o konzervativní či liberální postoj. Světe div se, konzervativní postoj je proizraelský, zatímco liberální je propalestinský, tvrdí, že se zastávají tzv. slabších.

Kopretina řekl(a)...

A na závěr jsem si ponechala luteránství. Luterova slova v díle Proti Židům a jejich lžím, stojí to za to, je to pro silné žaludky. Tak jdeme na to, s chutí do toho, půl je hotovo:
Zaprvé jejich synagogy je nutné podpálit, za druhé jejich domy v každém případě musí být strženy a srovnány se zemí, za třetí, měly by se jim sebrat všechny jejich modlitební knihy a Talmud, za čtvrté jejich rabínům se musí pod hrozbou smrti zakázat veškeré další vyučování, za páté, Židům by měly být odebrány všechny pasy a cestovní privilegia, za šesté měli by skončit s lichvou, za sedmé dejme mladým Židům i Židovkám cepy, sekery, motyky, rýče, přslice, vřetena, nechť si dobývají chléb v potu tváře. Měli bychom ty ničemné, líné kůže špinavé vyhnat z naši společnosti, pryč s nimi! Shrnuto a podtrženo drazí princové a šlechtici, kteří máte na svých panství Židy, nevyhovujeli vám tato rada, pak si klidně nalezněte něco lepšího. Hlavně, abychom se vy i my definitivně zbavili Židů, toho nesnesitelného ďábelského plemene.

STK řekl(a)...

Pro Kopretinu (7. srpna 2010 23:28):

A tady je přesně to místo, kde mě náboženství přestává zajímat. Církve, sekty, odpadlíci...

Kolik krve se už prolilo kvůli těm nepatrným posunům ve víře...

Tady se jakékoliv víry zříkám!

Kopretina řekl(a)...

Anonymní, já nevím, kolik židovských intelektuálů jsou multi-kulti pomatenci (já vím o jak psala Harpyje-Daniel Cohn Benidit či Henry Levi), ale mezi multi-kulti šílenci je i řada nežidů, Němců (die Linke, SPD) či ve VB rudý Ken (Livington), přisuzovat zločiny multikulturalismu jen Židům správné není.
Souhlasím s Vámi co se týká toho, že se Židé zastávají Cikánů. Samozeřjmě že ne každý Cikán je h...zl, ale mnozí z nich jsou líní, nechtějí pracovat, žijí jen z dávek, nadávají nám do bílých sviní (to dělají i černoši pardon Afroameričaní v USA), ale aby mě někdo nenařkl z rasismu, najdou se i slušní Cikáni.
U Židů je to spíše dáno tím, že i Cikáni byli nacisty zabíjeni a tudíž se spolutrpícím musí zastat.

Kopretina řekl(a)...

STK jak jsem psala, nejsou všichni křesťané stejní, kdyby byli, nemohla bych být křesťankou. Luteránka nejsem a za luterány se stydím. Lutera považuji za ničemného grázla, který pošpinil křesťanství a znetvořil Kristovo slovo. A nyní jdu spát, dobrou noc.

Harpyje řekl(a)...

Pro nick Pedro:
Pokud se někdo vědomě dopracuje / dodopuje do takové podoby jako dotyčná sportovkyně, tak se nesmí divit, že se stane terčem posměchu a otázek po původu tohoto vzhledu. I kdyby tento byl pouze výsledkem tvrdého tréningu, jak sama tvrdí, tak i přesto takové zacházení s vlastním tělem svědčí o fanatismu této osoby, pane překladateli.
Zůstaňte raději u polštiny, ta Vám jde evidentně lépe než němčina, a Vaše úsudky o vzhledu lidí, které neznáte, si nechte laskavě pro sebe. Mohlo by se totiž stát, že by Vás někteří čtenáři Vašich příspěvků měli za vola.

A.S.Pergill řekl(a)...

To Kopretina a STK:
V náboženství se chaoticky mísí prvky pozitivní a negativní, prvky s racionálním základem a prvky zcela iracionálními. Problém věřícího je, že jeho postoj k tomu je založen na víře, která znemožňuje oddělit zrno od plev. Naopak ten, kdo je ve víře chladný, případně ji bere jako jakési folklórní dědictví po předcích, je schopen racionální kritiky a ty negativní a iracionální prvky potlačit.
Víra v podstatě vnáší do lidského chování a myšlení mechanické stereotypy a degraduje ho na pouhou pudovou bytost.
Intermezzo: Vosa kutilka vykope "noru", chytí housenku, paralyzuje ji žihadlem, dovleče ji do nory, tam do ní vloží vajíčko, noru zamaskuje a odlétne postup zopakovat.
Pokud badatelé vzali vose kutilce vlečenou housenku, vosa šla vykopat noru ... atd. Nebyla schopna úvahy "noru už mám, stačí chytit novou housenku". U té kutilky je to prostě tím, že složitější "program" by se do těch pár nervových buněk co má, jednoduše nevešel.
A víra právě dělá z lidí takovéhle "vosy kutilky", které nejsou schopny racionálního náhledu na své jednání. konec intermezza
Tvrdí se, že např. některá výživová doporučení, která se najdou v Bibli (především SZ) mají jakési racionální jádro. Např. paraziti ve vepřovém. Ti ovšem jsou zajímaví pouze pro kočovníky, kteří osmahli maso nad žhavým sušeným trusem (a jiný zdroj tepla neuměli vyrobit). Už jejich usedlí současníci, topící materiálem o srovnatelné výhřevnosti v kamenné peci, se dostali na teploty, které zárodky parazitů spolehlivě zlikvidují (asi 85 stupňů na několik minut). Ovšem v důsledku své náboženské víry nejsou schopni korekce svého chování ani ti věřící, kteří jsou usedlí. Dokonce ani tehdy, když mají k dispozici moderní technologie, kdy se to vepřové (při výrobě konzerv) zahřívá vysoko nad bod varu.
Existuje i "košer" oddělování masa a mléčných výrobků, které racionální základ nemá naprosto žádný (musel to vymyslet nějaký výrobce nádobí, popřípadě jím podplacení kněží). Sice se najdou práce z různých "hebrew universit", které se snaží dokazovat, že Ca a Fe spolu při vstřebávání interferují, ovšem zapomínají vždy dodat, že jen tehdy, když se jedná o čisté látky (tablety, kapky). Protože v mase a krvi je železo součástí hemu a v mléce je naprostá většina vápníku vázaná na bílkovinu, v tom střevě se tyto prvky jako čisté látky prostě nesejdou (nebo až při naprosto příšerném přežrání se, kdy je to více-méně dobře, protože by se člověk dostal až do otravy). Na světě existuje mnoho pasteveckých národů, které běžně konzumují směs krve a mléka ze svého dobytka a je to pro ně jediný zdroj uvedených prvků a jejich nedostatkem netrpí.
Jestliže někdo chce taková opatření dodržovat "ze sportu", je to jeho problém (pokud si tím nepřivodí takové postižení zdraví, že by se jeho léčení řešilo ze zdravotního pojištění, které platím i já - pak by bylo načase zřídit speciální pojištění, do kterého by přispívali jen věřící). Pokud by mě někdo ovšem chtěl nutit (tj pod hrozbou nějakých sankci nebo likvidace), abych takovéto nesmysly dodržoval já, tak se může setkat s velmi nepřátelskou odezvou (až po aktivní účast na jeho fyzické likvidaci).
Další věcí je, že to odmítání vepřového (judaismus, islám) vedlo vždy ke hladomorům a epidemiím a je podkladem hladomorů a epidemií v některých zaostalých (protože islámských) zemích dodnes. Protože "dobrý prase všecko spase" a jednak vyrobí živočišné bílkoviny, jednak sežere i zbytky, které by jinak zůstaly jako potrava pro krysy nebo muší poupária, tedy množení živočichů přenášejících kdejakou infekci.

Pedro řekl(a)...

Gnädige Frau, protože vím, že znalost českých reálií není Vaší silnou stránkou (druhdy jste se zde ptala, kdo to proboha je Lucie Bílá), chtěl bych Vám sdělit, že ta žena, o které jste se tak pohrdavě vyjádřila, je držitelkou světového rekordu v běhu na 800 m (platného už 27 let). Blíže o ní na http://cs.wikipedia.org/wiki/Jarmila_Kratochv%C3%ADlov%C3%A1. Anebo (ta méně pravděpodobná možnost) jste věděla kdo to je, a pak jste ještě větší . . . . . tedy ehm. vulgární osoba, než jsem byl doposud ochoten věřit. Die Dummen sterben nicht aus.
P.S. Vy snad víte, jak tato osoba vypadala předtím, než začala sportovat? Proč soudíte, že se do takovéto podoby dopracovala/dodopovala?

Kopretina řekl(a)...

Velmi jsem se pohádala se známým. Já jsem řekla,že naše (západní) kultura je nadřazená "kultuře" Talibanu. A ten na mě začal řvát, že jsem neokonzervativní fašistka, že jsou si všechny kultury rovnocenné, že nemám právo něco takového vůbec vyslovit. A že kdyby přiletěli mimozemšťané, že by museli zničit i naši kulturu, protože drancujeme přírodu, týráme zvířata, zabíjíme pro jídlo... Jenže já říkám, "kultura" Talibanu nemůže a nikdy nebude rovnocenná naši kultuře. Copak vraždy ze cti, kamenování, polévání kyselinou může být rovnocenná naši kultuře. Nedávno v Afgánistánu uřezali nevinné dívce nos i uši.
http://zpravy.idnes.cz/nos-a-usi-ji-urizl-manzel-ted-zohavene-afghance-pomohou-plasticti-chirurgove-1wd-/zahranicni.asp?c=A100806_224558_zahranicni_jav
Kultury si nejsou a nikdy nebudou rovnocenné.

A.S.Pergill řekl(a)...

Kopretino, kultura jsou i bakterie na Petriho misce. Předpokládám, že váš známý bude považovat i je za sobě rovnocenné (v takovém případě bych ale nedával antibiotika, až se s ním nějací bacouši začnou prát).
Pěkný zbytek víkendu, ať vám svítí sluníčko na úbor.

Kopretina řekl(a)...

Ano, v tomto máte pravdu, Pergile. I mor a lepra jsou kultura a my ne tedy nemáme právo zabíjet. I Vám přeji krásný zbytek víkendu.

Harpyje řekl(a)...

Myslím, Kopretino, že o nějaké kultuře ve spojitosti s Talibánem nemůže být vůbec řeč. U Paštunů je toto nelidské zacházení se ženami součástí kmenové tradice. Co se rovnocennosti kultur týká: nečetla jste náhodou o poradci tureckého prezidenta, jménem Ali Yüksel, který má tři ženy, a hodlé vbrzku uzavřít sňatek čtvrtý? :-)))
A něco takového chce do EU!

Kopretina řekl(a)...

No jo. velmi si vážím sportovkyň, hodně toho dokázaly, musely hodně obětovat pro sport to je pravda, ale zaplatily cenu nejvyšší, a to vzhled. Pokud to dělaly dobrovolně, je to jejich věc, Teď si rýpnu do Vlastence, když Sověti cvičili malá děvčátka, tak je tím výcvikem tak utýraly, děvčata byla odebírána rodičům a byla dána výcvikům. Jak psal Vlastenec, pomocí znásilnění zvyšovali Sověti hormony. A poté, co šly na potrat, přišly o dítě. A jelo se na novo. Jelikož jejich těla energii z potravy využívala jen na sport, dřela se, tak tato děvčata bohužel "nevypadala jako žena". Mužský obličej, žádná prsa, žádný zadek). Sportovkyně, které to dělaly dobrovolně, zaslouží obdiv, obětovaly svou podobu k tomu, aby reprezentovaly naši zemi. Ale pokud režim odebíral malá děvčata rodičům a podrobil je takovému mučení, tak je to děsivé!

Harpyje řekl(a)...

Já si myslím, Kopretino, že si fanatismus žádného obdivu nezasluhuje. A ten, kdo se podrobí dobrovolně dopingu, si zasluhuje opovržení.
http://sport.idnes.cz/kratochvilova-krasna-pohadka-o-svetici-d9a-/atletika.asp?c=A060816_103316_atletika_no

Kopretina řekl(a)...

Co na to říci, Harpyje? Komunisti byli schopni čehokoliv. Ale myslím si, že dneska už tak drastické výcviky jako za komunistů se neprivádějí. Samozřejmě, že se také i za dnešní doby používá dopink, ale Martina Sáblíková, je ji 22 let, je úplně normální člověk, je to olympijská vítězka, mistryně světa v rychlobruslení. Domnívám se, že je naprosto poctivá a že by se nesnížila k takové ohavnosti. Barbara Špotáková, olympijská vítězka a bronzová medailistka v hodu oštěpem je také čestná sportovkyně. Z pánské části Lukáš Polert, Jan Železný oštěpař, Lukáš Bauer, lyžař... Nebo jestli jste sledovala mistrovství světa v ledním hokeji, které se konalo v Německu, tak čeští hokejisté vyhráli zlatou medaili a titul mistra světa, porazili jsme Rusy. V současnosti jsou sportovci hlídáni, aby nepoužívali dopink. Komunisté kvůli tomu, aby vyzdvihovali slávu svého sportu, tak se neštítili použít jakýkoliv metod k dosažení úspěchu.

STK řekl(a)...

Pro ASPergilla & Kopretinu:

Nejde o to, která kultura (náboženství, chcete-li) je nadřazená. Žádná, protože to příliš záleží na úhlu pohledu a ten je z principu subjektivní.
Každá z kultur má nárok na svou existenci v místě, kde vznikla, kde se vyvinula. Některé její atributy se dokonce do daného prostředí docela hodí - jinak by nevznikly.
To, co je mylné a hloupé je přenášení kultur jinam, do jiných kultur. To je celý ten pitomý nápad zvaný "multikulti".
My, Evropané nemáme žádné právo zasahovat do kmenových zvyklostí Paštunů, Nůbijců nebo konání vosy kutilky. Ale nikdo nemá právo nutit nás přijímat právo šaríja nebo zvyky jakýchkoliv exotických kultur či náboženství. To je celé.

S věřícími a nevěřícími je to stejné. Byť mohu považovat tuhou víru za něco podobného instinktivnímu konání včel nebo mravenců (naplnění své životní role tak, jak mi to určuje mé učení: např. vztah k transfuzui krve nebo možnosti rozvodu, pokud manželství nefunguje atd.)

Ale, jak už jsem tu psal - víra usnadňuje věřícím vztah ke zdánlivě krutým a nesmyslným faktům, které řídí náš veškerý život. Zdánlivá nesmyslnost života, jeho nespravedlnost (proč dostala rakovinu zrovna moje maminka, když to byl veskrze hodný človek? Proč zemětřesení, povodeň nebo epidemie zahubí ty a nechá žít ony? Proč opilec za volantem zabil moji čtyřletou dcerku, která ze nic nemohla? Nebo odlehčeně: proč první ceny v loteriích tak často vyhrávají lidé bohatí?
Na toto vám logika uspokojivé odpovědi nedá, ale víra ano. Proto se budu považovat vždy za agnostika, mikoliv za ateistu.

Pro zajímavost: můj dospělý syn, šéfprogramátor jedné pražské SW firmy, je člověk hluboce věřící. A vyrostl přitom v rodině, kde je snad 95 % členů nevěřících...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

dovolím si Vás upozornit, že soudruh Pedro má jako obvykle naprostou, doslova TŘÍDNÍ pravdu.

Vy, v důsledku svého žití nejen "někde" mimo naši vlast, ale dokonce V ZEMI NAŠEHO DĚDIČNÉHO NEPŘÍTELE *), prostě nejste ani soudružka, ani přítelkyně.
Ba, z pohledu s.Pedra, vlastence mnohem většího než kdy bude moje prostřednost, nejste ani ta buržoasní "paní" - jste "Gnädige Frau". Ani nechtějte vědět, jaký asociační řetězec se při pohledu na toto sousloví rozbíhá v mysli kteréhokoli Čecha staršího 30 let (u potomků opravdu vlasteneckých rodin z výrazu "Gnädige Frau" blednou i děti, a kojenci propukají v zoufalý pláč.)
Tudíž prostě nevíte, kdo je Lucie Bílá, nevíte, jak před započetím sportovní kariéry vypadaly soudružky Kratochvílová a Fibingerová.
My čeští vlastenci to také nevíme, ale to nevadí.**) My prostě víme, že v socialistickém sportu prostě doping neměl místo. My jsme prostě v naší vlasti (a ve všech státech světové socialistické soustavy) žili jinak, než vykořisťovatelé a vykořisťovaní v zemích násilí a bezpráví. Žili jsme prostěji a radostněji, žili jsme v pravdě, žili jsme budováním rozvinutého socialismu, posledního předstupně komunismu.

Soudružky Kratochvílová a Fibingerová se ke svým dodnes vysoce hodnotným výkonům prostě DOPRACOVALY, kombinací vysoce promyšleného tréninku a OBROVSKÉ psychické motivace. Neboť možnost reprezentovat naši socialistickou vlast, po vítězství vidět na stožár stoupat vlajku Československé socialistické republiky – to bylo nad všechna anabolika, jež ve stejné době "zobaly" podvodné atletky z tzv.Západu. ***)
A pokud někdo tvrdí něco jiného, je zrádce nebo Němec. Tečka.


Lidstvo si představuju jako velkou armádu dělníků budujících velkolepý chrám pravdy, jak žijí a pracují spolu. (Kl.Gottwald)***Volte ČSSD a KSČM !

---------------------------------------------------------------------------------------------

*) Značná část té země je naše, např. Štýrsko, Lucembursko, Furlánsko, Brabantsko, Brandenbursko atd.

**) Tedy – nevíme, jak vypadaly ty soudružky, Lucku Bílou samozřejmě známe už od jejích 19 let, kdy svou krásnou písní tak krásně povzbudila všechny duchem mladé účastníky naší krásné Spartakiády, viz http://www.youtube.com/watch?v=tDpKpjPTbHo

***) S.J.Kratochvílová : "Byla jsem nesmírně motivovaná a toužila jsem slyšet na počest svého vítězství státní hymnu a vidět stoupat vlajku naší země na stožár." Viz např. http://sport.idnes.cz/kratochvilova-se-rozhodla-promluvit-dwg-/atletika.asp?c=A060921_193837_atletika_no

žibřid řekl(a)...

STK, pokud v nějaké kultuře existuje ostrakizovaná skupina, máme nejen právo, ale i povinnost této skupině pomáhat. Mohou to být homosexuálové, ženy, psychicky postižení nebo třeba Židé. A transfúze krve dítěti, zakterého rozhoduje rodič-jehovista, mi také nedělá problém.
Nicméně předpokládám, že na tomto se shodneme, jen mi to chybí ve Vaší úvaze.

(Případně bychom mohli tvrdit, že pomáhat jiným je záležitostí víry, proto to často nemá smysl. Nebo že je to dokonce kontraproduktivní, protože kdo nepřežije bez pomoci, je určen přirozeným výběrem k zániku. Oba tyto argumenty jsou silné a těžko s nimi polemizuji.)

STK řekl(a)...

VVV, Vv *),
asi Vám budu muset účtovat úklidové prostředky na odstranění nechutných skvrn z poplivaného displeje mého monitoru!

*) = zkratku si přeložte sám...

Větší vlastenec řekl(a)...

Proč, pro Leninovy rány, vážený STK, plivete na monitor ?!?

Pořiďte si http://eshop.vinarskepotreby.cz/index.php?page=shop.product_details&category_id=37&flypage=shop.flypage&product_id=3111&option=com_virtuemart&Itemid=99999999&vmcchk=1&Itemid=99999999

A bude u Vás čisto !

Kopretina řekl(a)...

STK, samosebou, že je asi nemožné, násilně vnutit naši kulturu Paštunům. Paštuni jsou jiní, jsou krutí a zlí, týrají ženy, potírají jiné náboženské skupiny (nyní už tam téměř nejsou). Paštuny převychovat nedokážeme. Já jsem pro válku proti terorismu, pro boje v Afánistánu, protože Afgánistán a Pákistán je hnízdo terorismu. Vždyť Paštunové svrhli sochy budhy. Vím ale, že je nereálně svrhnout vládu Talibanu a demokratizovat Afgánistán, přesto si myslím, že je naše kultura na mnohem větší výši než-li talibská. A Harpyje správně psala, že o Talibanu mluvit jako o "kultuře" je nesmysl. Pan Pašek psal, že neprohloupíme, když se černochům, Rusákům a mohamedánům vyhneme. Pan Pašek je rasista, nesouhlasím s ním. Ale upravím výrok Evropané a Američané neprohloupí, když se Talibanci (a radikálním mohamedánům)vyhnou. Jistě, nejsou všichni mohamedáni stejní, ale mají v rámci svých řad velké množství lidí, co nenávidí naši kulturu. Jak píšete, v Afgánistánu naši kulturu Paštunům nevnutíme, ale je hrozné, když mohamedánský řidič odmítne vzít do tramvaje slepce s vodícím psem, kvůli tomu, že psa považuje za nečisté haram zvíře, je hrozné, že v Německu muslimští žáci šikanují etnické Němce, je hrozné, že ve Svédsku v Malmo (nevím, jestli se píše s přehláskou nebo ne) napadli kameny židovského chlapce. Tady jde o to, že nám mohamedáni můžou vnucovat své zvyky, z materiálního hlediska štvát nám proti pejskům a vepřovému masu (jak jsem psala, vepřovou roštěnku také zbožňuji sice se roštěnka dělá hlavně z hovězího, ale z vepřového je také dobrá, uvařila jsem si ji podle receptu) budu se pást na trávě a pojídat bodláky a pampelišky, dívky musí nosit šátky (švédská ministryně řekla, že si Švédky za znásilnění mohou samy, poněvadž neměly šátek, v Německu přepadli mohamedáni židovský taneční sbor, v Belgii a Holandsku jsou nuceni policisté nosit kaftan, aby dopadli muslimské pochatele, kteří útočí na jakéhokoliv člověka vypadajícího židovsky, dále chtějí pro všechny nemuslimy prosadit povinnost slavit Ramadán. Ano, nemáme právo vnucovat Talibanu západní kulturu to je pravda, ale mohamedáni vnucují jejich tradice nám křesťanům a ateistům. Vždyť kolik mešit se v Evropě postavilo, ale v muslimských státech se kostely nestaví. V Egyptě dochází pravidelně k útokům na křesťany. Abych nebyla jen kritická, existují slušní mohamedáni, jednoho zná můj otec, je to Tunisan naprosto asimilovaný, je ochotný jíst i vepřové s pivem. A sekulární Turci jistě existují i v Německu. Na rozdíl od Evropy, USA nemá žádné problémy s mohamedány. Mohamedáni v Americe jsou naprosto integrovaní a problém nedělají, protože v USA platí, když nepracuješ tak chcípni. Mohamedánky v USA dosahují velmi slušných výsledků, zastávají i vedoucí funkce v podnicích, vycházejí dobře s Židy i křesťany. V USA se člověk nemusí mohamedánů bát, na rozdíl od Evropy. A jsem proto, aby se dávaly příspěvky jen na 2 děti, kdo chce mít dětí více, tak ať si to zaplatí. Proč si Evropa nevezme příklad z USA?

Kopretina řekl(a)...

Přesně tak žibřide. Je naší povinností pomáhat ostrakizované skupině. V Afgánistánu a Pákistánu ženám, v Egyptě, Íránu křesťanům, v Číně a KLDR nekomunistům.

Kopretina řekl(a)...

1) Harpyje, Vlastanče, Pedro, co znamená- "Gnädige Frau" 2) Milý Vlastenče Víte, má matka chodila do školy na konci 70. let a říkala, jak byli soudruzi úžasní. Soudružka učitelka je učila "!Studenti, Lenin byl dobrý, Stalin vše zkazil". Nebo se studenti mohli soudruha ředila a soudružky zástupkyně klást anonymní otázky , tak se jeden student písemně zeptal "Je pravda, že měl soudruh Lenin lues?" Soudruh ředitel zčervenal, velmi se rozhněval, že kdo takový nehorázný dotaz podal. Samozřejmě, že se nikdo nepřiznal.Soudružka zástupkyně řvala jako tůr, byla nepříčetná a rozhodla se anonymní písemné dotazy zrušit a studenti se mohli ptát už jen ústně. Ale byla alespoň legrace.

STK řekl(a)...

Pro Žibřida:

pomáhat ostrakizovaným sice můžeme, ale pomoc obvykle nebývá účinná. Odbývá se spíše v rovině intošských kavárenských debat a nejapných veřejných prohlášení, které si intelektuálové vytvářejí hlavně proto, aby se sami cítili být lepšími. Postavení např. gay komunity v Iránu se tím nezmění ani o milimetr. Tam totiž, jak pravil tamní president Ahmadíne(ř)ád žádná homosexualita neexistuje.

Některé jevy v přírodě je lépe nechat probíhat podle přirozeného řádu. Chcete snad chránit myši před kočkami a nechat kočky vyhynout hlady? Zásahem se často nadělá více škody, než když se to "nechá tak".

A to nemluvím o zeleném šílenství. Republika je zařepkována a motory se vesele bio-zadírají. Elektrizační soustava tak tak zvládá náhlé přílivy energie, když zaduje v Německu vítr. A my všichni platíme pohádkové zisky vrtulkářů.
Lidi u obchvatů nedokončených dálnic léta dýchají výfukové plyny jen proto, aby se zachránila padesátičlenná populace nějaké, u nás vzácné žáby. A co hůř - oni ti "ekologisti" tu "žabí republiku" klidně prodají, dostanou-li od stavitele dálnice dostatečně tučný "příspěvek na svou činnost".

A pak ode mě chtějte něco pozitivního...
Musel bych být slepý, hluchý a navíc úplně blbý, abych tahle svinstva neviděl.

STK řekl(a)...

Kopretinko, na vaši filipiku jsem přece už odpověděl:

Ale nikdo nemá právo nutit nás přijímat právo šaríja nebo zvyky jakýchkoliv exotických kultur či náboženství. To je celé.
To, že to přesto děláme je naše neschopnost pochopit, že "multikulti" je idea zcestná stejně jako komunismus. Ono to v praxi prostě nefunguje.
A o tom, že Evropa bude islámská nepochybujte. Najděte si na internetu porodnost přistěhovalců a "starousedlíků". Pak stačí obyčejná kalkulačka.

A ještě Vám trochu zkazím náladu:
Všimla jste si někdy veliké podobnosti mezi komunismem a náboženstvím? Uvědomte si:
- mají své "svaté knihy" o jejichž pravivosti se nepochybuje
- mají své proroky i své mučedníky
- mají své symboly, které si pečlivě chrání před zesměšněním
- mají své chrámy, svá kněžiště
- mají své papeže i vzdoropapeže
- pohrdají těmi, kteří nevěří stejně jako oni
- trestají krutě odpadlíky od víry

A tak dále. Pro Vás, jako pro věřící osobu bude někdy ty paralely těžké najít, ale věřte, opravdu jsou. (A proto jsem agnostikem ;-)

Kopretina řekl(a)...

STK: samozřejmě, že multikulturalismus je cestou do záhuby. Bohužel mnoho intelektuálů, co je včas příšerné, že multikulturalismus pronikl i do křesťanských církví. O mohamedánské imigraci a jejich porodností jsem psala sáhodlouhé texty na začátku debaty. Komunismus a náboženství? Komunismu se říká "rudé náboženství". Komunisti nahradili ideu Mesiáše a Boha na materiálního "boha vůdce". Kult osobnosti Stalina. Či Hitlerův kult. Náčelník náčelník SS Heinrich Himmler se snažil oživit germánskou mytologii, chtěl zahubit křesťanství, Martin Bohrmann prohlásil, že musí "zničit židovského Boha křesťanství". I někteří kněží byli v Dachau, spolu s Židy a to NEBYL vyhlazovací tábor. Když byl tento tábor osvobodili Američani namístě zastřelili všechny strážné SS. Je však smutnou pravdou, že s nacisty, luterán Erns Biberstein házel plyn do plynových komor, ale o Luterovu dílu jsem psala. A Stalin zničil stovky kostelů, kněží poslal do gulagů, u nás komunisti zrušili klášterů, kněží poslali do uranových dolů. Křesťanství hlásá lásku k lidem, samozřejmě lásku k Bohu. Zatímco naci-bolševismus (nacismus a bolševismus) prosazují naopak bezmeznou oddanost bez lásky. Komunisti i nacisti povýšili vůdce na Boha.

žibřid řekl(a)...

No jo, STK, tak jsme se neshodli. Váš postoj k pomoci jiným chápu. Mě k tomu mému ponoukají asi opravdu nějaké zbytky víry, protože odůvodnit ho nedokážu.
Ateista zdraví agnostika!

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino,

vážený STK má částečně pravdu. Strana je posvátná, neboť naplňuje veškeré lidské touhy – po Pravdě, Dobru, Spravedlnosti, i tomu chlebu našemu vezdejšímu. Strana udržuje věčný oheň, i v dnešních nejtemnějších tmách osvětlující cestu ke svaté věci socialismu.
Strana ochraňuje nejcennější relikvii lidstva, uloženou v samém centru galaxie – tělo Věčně Živého Lenina v Mauzoleu.

Zde jsou dva citáty z interních Stranických materiálů (snad nebudu za jejich zveřejnění exkomunikován, tedy vlastně vyloučen) :

1) Leninská zásadovost je mravní ctnost, která při obtížích zabezpečuje pevnost a vytrvalost v úsilí o vítězství socialismu. Posiluje rozhodnutí odporovat pokušení a překonávat překážky života v kapitalistickém systému. Ctnost leninské zásadovosti dává schopnost přemáhat strach, a to i strach ze smrti, a čelit zkouškám a pronásledování. Dává odvahu k tomu, aby se člověk zřekl svého života a obětoval jej při obraně spravedlivé věci.
"Lenin je má síla a statečnost." (J.Fučík, 1942)
"Ve světě budete mít soužení. Ale buďte dobré mysli. Já jsem přemohl svět." (J.V.Stalin k delegátům Kominformy, 1949)

2) Často je Strana nazývána také Leninovou stavbou. Sám Lenin se přimlouvá ke kameni, který stavitelé odhodili, ale který se stal svorníkem. Na tomto základě budují Stranu pokrokoví lidé, a z něho má Strana svou pevnost a soudržnost. Tato stavba je označována různými názvy : Rodná Strana, dům, ve kterém bydlí naše velká rodina; Ochránkyně chudých; Naděje všech pracujících; ale především Chrám lidu, který Otcové opěvují jako zpodobený v kamenných svatyních a který Komunistický manifest i Dubnové teze právem přirovnávají ke "svatému" městu, novému Jeruzalému. Do této stavby jsme jako živé kameny vestavěni také my, členové Strany.


Strana je ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k socialismu než skrze Stranu. (Ze závěrů XX.sjezdu KSSS)***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Chápu Vlastenče. Není to poprvé, co jsem kárána za svou ikonoklastickou činnost, která mi jako cizákovi nepřísluší ("Vy si nechte Vaši Steinbachovou, my si necháme naši Dvořákovou").Proto slibuji, že budu kritizovat pouze doping na Tour de France a nevlasteneckých projevů se zdržím.
Taktéž přiznávám, že mám ohromné mezery, co se týká současného českého umění. Je trestuhodné a nevlastenecké znát pouze jméno Karla Gotta, když česká umělecká scéna oplývá takovými talenty, jako na Vašem odkazu, nebo ona svérázná interpretace W.A.Mozarta, kterou jste zde dal před nedávnem k dobru.
"Gnaedige Frau" je, Kopretino, česky "milostivá paní". Pro určitou část českých občanů, odkojených Anou Proletářkou, představuje toto oslovení hrubou urážku. Jsou to vesměs občané, sympatizující s levým politickým spektrem.

Harpyje řekl(a)...

Na multikuti není vůbec nic zcestného, když se odhrává na stejné úrovni.
Nechápu, proč někteří lidé automaticky spojují multikulturalismus s mohamedány. Jedná se už o tak zafixovaný reflex, že se mi zdá naprosto marné vysvětlovat, že multikulturalismus může představovat obohacení společnosti. US americká společnost je synonymem úspěšné multikulturní společnosti, protože jak správně píše Kopretina, uspět tam může pouze ten, kdo akceptuje pravidla tamní hry.
Zcestná je pouze falešně vnímaná a falešně praktikovaná tolerance, která privileguje osoby štítící se integrace, na základě jejich odlišnosti. Příkladů jsem v minulosti uvedla víc než dost.
Dodala bych pouze, že to jsou v Evropě právě židovští intelektuálové (Leon de Winter, Henryk M. Broder, Bernard Henri Lévy, Alain Finkielkraut), kteří brojí proti kulturnímu relativismu, který postuluje, že všechny kultury si jsou rovné. Samozřejmě že nejsou.

STK řekl(a)...

Ještě pro Žibřida:

Tím, že silně pochybuji o účinnosti (účelnosti) pomoci pronásledovaným mimo naše "etnické území", nezpochybňuji možnost takové pomoci. Ale týká se desítek až tisíců jedinců, nikdy ne jevu (stavu) jako takového. Příběh zachránce českých židovských dětí Nicholase Wintona je myslím znám dobře.
TEN STARÝ PÁN JE RYTÍŘ V PRAVÉM SMYSLU SLOVA.

Ale úkaz jako takový, holokaust, tím odstranit nejde.

STK řekl(a)...

Pro Harpyji:

Zase jsme u možných výkladů slova. Soužití kultur je jistě možné (i když většinou vzniká mnoho třecích ploch, které se po celé generace obrušují - až dojde k dokonalé asimilaci příchozích) ale pouze za předpokladu, že pravidla (morální, právní, estetická) jsou jednoznačně určována hostitelskou zemí, nikoliv hostem. Ostatně tak to chodí i u běžné návštěvy: nekouří-li se u hostitele, ani se nebudu ptát, zda si smím zapálit. Nevydržím-li to bez cigarety, na návštěvu k takovým lidem prostě nepůjdu.

Rovnost/nerovnost kultur - ale jistě, existují kultury vyspělejší a méně vyspělé. Tak to vnímá ta kultura vyspělejší, obvykle starší.
Těm méně vyspělým ale kultura vyspělejší připadá změkčilá, vyumělkovaná, nepřirozená. Jejich vlastní, jednoduchá pravidla jsou přece v jejich podmínkách lépe dodržitelná, tedy správnější.
To je to, čemu já říkám úhel pohledu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

jen několik slov : "milostivá paní" je třídní nepřítel. Jak známe např. právě z pokrokového románu "Anna Proletářka", milostivá paní by do nás chtěla střílet. Jenže my budeme střílet do ní, a nás utlačovaných je prostě víc než utlačovatelů.

Ovšem "Gnaedige Frau" je nepřítel třídní a ještě k tomu národní. Osoba ve vyšívané sukni a halence, zvedající pravou ruku a slzící dojetím při pohledu na Vůdce všeho německého lidu.
Odsunout ji se všemi jejími příbuznými (+ 50 kg majetku na osobu, ovšemže bez šperků a podobných cenností) je řešení NESMÍRNĚ humánní.

Mimochodem - někteří šílení multi-kulti tvrdí, že Němci se od nás moc neliší, že jsme si je v naší tisícileté vlasti mohli nechat, a jen soudit německé pachatele zločinů dle předválečných zákonů.
To je přeci TAKOVÁ pitomost !
Když si představím tu práci, kterou bychom měli se zjišťováním a souzením viníků (prostě bez použití známého zákona o zločinu němectví)...
Když si představím tu hrůzu, kterou by německý živel dál způsoboval v naší vlasti ... Vždyť se stačí se podívat na utrpení zbytku Lužických Srbů, nebo na původní Bavory, tedy pokud již nebyli českými Němci úplně vyhubeni...
BRRR !

Nene, jak zde velmi správně uvádějí různí velcí čeští vlastenci, jen naše kultura je dobrá. Stačí si přečíst naše starodávné Rukopisy, vzpomenout si na obrovský kulturní přínos Husitského revolučního hnutí, podívat se kulturní přínos nás Čechů celému lidstvu.
Dovedete si představit, vážená paní Harpyje, jak hloupé by byly např. hudební skladby "Mein Vaterland" od Němce Fridricha Smetany resp. "Aus der Neuen Welt" od Němce Antona Dvoraka ? To jest, kdyby nebylo našich národních buditelů v 18.věku, kdybychom zůstali Němci ?
Kdepak, to si ani představit nelze.

Prostě – naše jedinečnost, naše výjimečnost mezi všemi národy (s výjimkou velkého Národa Ruského, samozřejmě) pramení z naší českosti, to jest pokrokovosti, levicovosti, ateismu, z naší lásky k pravdě, pivu a vepřovému.

Přeji Vám hezké nedělní odpoledne.

STK řekl(a)...

Friedrich Sahne se jmenoval ten nadaný hoch. Smetana až pak. Byl jsem několikrát v jeho rodné jizbičce v Litomyšlském zámku. (ON už tam bohužel nebyl.) ;-)

Kopretina řekl(a)...

Ovšem je velmi velký problém, že mohamedáni v Evropě naši toleranci zneužívají a nesnaží se integrovat. To je problém zneužití musltikulti. Jinak úspěšný model je i v Austrálii, v Kanadě jsou opět velké sociální dávky, tak čeští Cikáni jezdí žebrat do Kanady. Jedině USA a Austrálie má zdravý model společnosti.
STK A Aufgánistánu a Pákistánu vznikají díky statečným lidem azylové domy, kde se starají o znetvořené dívky. Lze pomoci.. Nyní se musím věnovat návštěvě. Až návštěva odjede napíši zde působivý autentický příběh. Tak prosím vydržte.

Harpyje řekl(a)...

Pravda, pravda, Vlastenče! Jak to vidíte Vy, jako pokrokový, levicově založený člověk? Co je horší, třídní nepřítel, nebo německá fašistka? Já se v tomhle nepřátelství nějak špatně orientuji. Německá fašistka může ale přece být taky třídní nepřítelkou, tak jako sudetský proletář může být německým fašistou.
Z toho se jednomu motá hlava!

Harpyje řekl(a)...

STK, vysvětlete mi, prosím, jednu věc.
Že ohluchlý člověk dokáže komponovat, to ještě jaksi chápu, ale jak může být hluchý člově hudebníkem, to se vymyké mému chápání.
Před několika lety vystupovala na Last Night of the Proms jedna hluchá bubenice. Jak to dělá?

STK řekl(a)...

Pro Harpyji:

- Jak to dělá ta hluchá bubenice nevím. Pokud hraje sólo, tak prostě bubnuje rukama (nohama) podle vnitřního pocitu - sluchu k tomu netřeba. Pokud hraje s někým, pořád se ještě může dívat na to, jak a co ten druhý dělá. Ale realitu neznám.

- Bedřich Smetana (jak se později jmenoval) byl už uznávaným komponistou a dirigentem když mu začal vlivem permanentního zánětu v čelisti odcházet sluch*). A tehdy si okolí starých lidí vážilo. Protože si Smetana nechtěl nechat ujít příležitost zadirigovat svá díla, i když ze sluchu mi toho zbylo opravdu málo, tak se dohodlo, že dirigobvat bude jeden z houslistů, který seděl tak blízko u dirigentskému pultu, že na něj dirigent přes okraj pultu nedohlédl a ten obětovaný obětavec se staral, aby se kapela "nerozjela". Aspoň se to tak traduje. A Béďa měl radost!

- V Opavě v divadle ale mají ještě zajímavější úkaz. Totálně hluchého tanečníka. Tančí s ostatními baleťáky a baletkami a nikdo na něm nepozná, že se orientuje jen zrakem, případně hmatem, pokud tančí s partnerkou/partnerem - dávají mu rukama zvenku neznatelné pokyny a "zázrak" je hotov.

Kdo opravdu chce - ten může.


*) Zánět si způsobil v mládí, když s kamarády odpaloval láhev s karbidem (ani tehdy neměli mladí kluci víc rozumu než my i ti dnešní), ta mu předčasně vybouchla a zranila mu obličej. Mladému Sahnemu kamarádi napřed, než jej dovedli domů, omyli zkrvavenou tvář v blízkém rybníku. A ta voda byla holt infikovaná...

Kopretina řekl(a)...

STK, soužití kultur na jednom území je těžko možné. Češi a Němci (respektive fašističtí revanšisté) žili na jednom území již od 13. století. Jednalo se o evropskou kulturu, obojí jsme vyznávali křesťanství, obojí jsme uznávali všelidové hodnoty. I Vietnamci, kteří imigrovali do Česka přijímají naše hodnoty, slaví Vánoce, Velikonoce, umí česky, vietnamské děti se ve škole dobře učí. Jsou to dříči a skvělí obchodníci na rozdíl od Cikánů, kteří u nás žijí takovou dobu a přesto se nic nenaučili.Vietnamci přijali českou respektive evropskou kulturu, občas navštíví kostel. Jen mohamedáni žijí ve svých klanech, civilizovat se nechtějí, nadávají evropským dětem, jazyk se učit nechtějí. Kdybych musela odejít do Německa,je přece NUTNÉ, abych se naučila němčinu. nebo do Francie francouzsky. Jenže mohamedáni ve Francii tvoří přistěhovalecká gheta, jazyk neumějí, chodí podpalovat auta, bílým Francouzskám nadávají do "nevěřících děvek", na Židy pokřikují "Juden Raus"... Evropské mohamedánství s křesťanskou a ateistickou kulturou není kontabitilní.Jak jsem psala, diametrální situace je v USA, americké mohamedánství je v naprostém souladu s křesťanstvím, židovství a bezvěrectvím. Je zločin evropských intelektuálů, že nenutí evropské mohamedány k přijmutí evropských hodnot a lidských práv.Jde to! Mohamedáni nejsou hloupější než my! Mají potenciál, jen veškerou svou energii věnují rozjímáním v mešitě,citováním koránských veršů...

Kopretina řekl(a)...

chci zeptat Vy pokrokoví levicově zameření lidé byste neměli mluvit o národním nepříteli. Důležitá je snad třída, ne rasa nebo národ! Sovětský komunista si přece může dobře rozumět s německým komunistům. (např. Liebknecht a Luxemburková, Němci, které podporovali SSSR). V Maďarsku rovněž bylo aktivní komunistické hnutí. Proč mluvíte o Němcích jako nepřátelích? Němečtí komunisté jsou přátelé sovětských i našich komunistů. Takže Harpyje nemůže být národní nepřítel, ale třídní nepřítel. Tedy pokud by se stala komunistkou, byla by Vaše soudružka. Jinak jsem si myslela, že komunisti Smetanu uznávali, kdežto buržou Dvořáka neuznávali. Existovali i američtí komunisté, komunističtí zrádci, jeden z nich byl Aldrich Ames, ten zničil celou skupinu Sovětů, kteří hrdinně bojovali proti stalinistům, všichni byli Sověty zabiti... Zrádci byli i VB- Philby, McLain, Blunt ti vyzradili Sovětům údaje z bristkých tajných služeb. Dokonce existovala komunistická strana Izraele, kterou přece SSSR musel podporovat, důležitá byla třída. Vy jste přece pokrokový levicově zaměřený člověk! Národ nebo rasa nemá s komunistickým smýšlením přece nic společného. Nerozumím vašemu postoji. Vysvětlete mi to.

Kopretina řekl(a)...

STK možná je to tím, že ten hluchý bubeník dobře vidí (jak píšete) a cítí vibrace.

žibřid řekl(a)...

STK, hudba je totiž cítit jako hmatová vibrace, takže udržet rytmus je i pro hluchého možné. A pomocí resonanční vibrace se může hluchý prý i přidat k nasazenému tónu, byť je to hodně omezeno rychlostí v čase.

žibřid řekl(a)...

Tak, kopretino, teď vypadám, že jsem od Vás opisoval. Ale když jsem psal svůj příspěvek, Váš jetě nebyl zobrazený...

Kopretina řekl(a)...

Vrátila jsem se s oslavy. Byla to ale žranice, přes 50 lidí, příbuzní z otcovy i matčiny strany. Slavily se osmdesátiny babičky z otcovy strany. Nejprve jsme měli přípitek. Jako předkrm podávali šunkovou rolku se smetanovým krémem a křenem. Jako hlavní jídlo jsem si dala kuřecí stejk s broskví a sýrem, americkými brambory a tatarkou. Pak číšník podával Vídeňskou kávu, za nějakou dobu jsme měla oříškový dort s čokoládovou náplní a s marcipánem, zároveň se postavily zákusky na stůl (laskonka, špička, pistácijový řez, nugátový krém s marcipánem) a na závěr pohár s vanilkovou zmrzlinou, banánem a čokoládou. K pití buržoasní nápoj coca-cola, pivo, víno, matonka... Takhle jsem si břicho dlouho nenacpala. buržoasní obžírání. To by jistě za dob bolševika nebylo možné. Vždyť ani banány, pomeranče, kivi, melouny nebyly, možná ani čokolády a tyčinky, máslo nebylo. Jak psal Šaman, čekala se fronta i na meruňky. Komunisté skutečně prosazovali hodnotu chudoby.

Kopretina řekl(a)...

To je v pohodě! Inteligentní člověk si umí věci rozmyslet! Vy i já jsme inteligentní lidé, tak nám něco docvakne.

STK řekl(a)...

Pro Žibřida a Kopretinu:

Máte pravdu oba, ale jen částečně. Vibrace se dají cítit jen do určité frekvence (cca 200 Hz), pak by musely být extrémně silné, aby byly vnímatelné hmatem. Kmitočty nad 500 Hz do 1,5 kHz, keré jsou nezbytné pro vnímání řeči už hmatem opravdu vnímat nelze. O vyšších ani nemluvě. Ale el. basu nebo velký buben - proč by ne...
(Čirou náhodou mě práce se zvukem už přes 40 let (celkem slušně) živí. ;-)))
>>>
K opulentní hostině Kopretinčině: Za "totáče" bylo jídla dost a levného - Větší Vlastenec Vám to rád potvrdí. Jenom s tou druhovou pestrostí (a kvalitou) to bylo všelijaké. (Ne, že by se dneska nenašly mizerné potraviny. Je jich možná víc než kdysi. Ale jsou ke koupi i ty "nemizerné").
Nicméně byla tady kasta lidí, kteří měli k dispozici veškeré výdobytky kapitalismu. Já to bohužel nebyl, ale znal jsem takové. Takže jsem občas ochutnal nakládané hlemýždě i pověstná vlaštovčí hníza, ba i žraločí ploutve. A zažil jsem příšerné zklamání: Polovina z těch věcí chutnala jako studená rybí polívka na I. svátek Vánoční ráno, pokud jste na Štědrý večer popíjeli. ;-)

Tož tak.

Kopretina řekl(a)...

A jak chutnají nakládáné hlemýždě, vlaštovčí hníza či žraločí ploutve, tak to je zajímavé. Jistě dovezené z brušoasních zemí? OK, ale kolik druhů jogurtů bylo? Nevím, asi byly japka, hrušky jahody, ale banány, pomeranče, mandarinky asi nebyly.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ne, já neplivu na monitor jako někdo, já ne.
Ale, milá Kopretino, jestli nezlepšíte svůj pravopis, tak něco ROZŠKUBU !!!!!

Anonymní řekl(a)...

Přesně tak kopretino. Je naší povinností pomáhat ostrakizované skupině. V Afgánistánu a Pákistánu ženám, v Egyptě, Íránu křesťanům, v Číně a KLDR nekomunistům. A v Evropě muslimům.

Kopretina řekl(a)...

Vlastenče, nevím o tom, že bych psala s nějakými pravopisnými chybami. Od toho máme JINÉ experty. Ano, nepíše se jaPka, ale jablka, to je pravda, ale v naši krajině se mluví jabka.Snažím se psát spisovným jazykem, i když je možná pravdou, že se mi nějaký nespisovný výraz do projevu vloudí. Ale jak píši, to NENÍ předmětem diskuse.

Kopretina řekl(a)...

Ano, Anonymní, velmi souhlasím, všem ostrakizovaným skupinám se MUSÍ pomáhat. Ale nemyslím si, že by mohamedáni v Evropě byli nějak ostrakizováni. My Evropané se snažíme mohamedánům pomáhat, ale musejí sami chtít se zapojit do integračního procesu. Tím netvrdím, že neexistují lidé, kteří pohrdají všemi mohamedány. To je ZLÝ postoj, ne každý mohamedán je zločinec, slušným lidem z této skupiny musíme pomoci.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistě, milá Kopretino, pravopis není předmětem této diskuze (resp. zatím nebyl). Ovšem, račte si povšimnouti, zde vedeme diskuzi PÍSEMNĚ; nemůžeme tudíž na sebe např. řvát či "mluvit" řečí těla.
Pravopis je proto jedním z důležitých nástrojů argumentace; i pro Vás.

(Mimochodem, učunil jsem kompromis : Rozškubal jsem staré tričko, mám nové hadry.)

Takže tak.

Šaman řekl(a)...

K výroku, jehož autor je A.S.Pergill (7. srpna 2010 15:45):
"Takže pokud nám tato bezcenná polozvířata budou kafrat do oblékání, stravování, chovu zvířat apod., pak je naprosto správné a morálně ospravedlnitelné je jednoduše systematicky vyhladit, tak jako jsme vyhladili např. komáry rodu Anopheles, takže už nemáme ve střední Evropě malárii..."
Tento výrok je téměř k nerozeznání od nacistických a komunistických návodů ke konečnému řešení, a jako takový je pro mne za hranicí snesitelnosti. A obávám se, že překračuje i zákon. Je zde ponechán jen proto, že byl napsán v určitém kontextu a proto, že je na něj odpovídáno.

Příště, Pergille, pokud na to přijdu včas, bude Váš podobný rasistický blábol hozen do koše.
\ :-/

STK řekl(a)...

Ještě pro Kopretinu:

Jogurtů bylo zásadně jen 4 druhy. Normální, normální s trochou marmrelády na dně a tzv. smetanový - a týž se zavařeninou. Ale všechny se vyráběly tak, že se do teplého mléka dala jogurtová kultura a nechalo se to stát, až toho byl jogurt. Pokud zůstal dlouho v regálu byl hnusný a kyselý, pokud se koupil moc brzo, musel se nechast doma "dojít".
Jenže po převratu tady začaly řádit firmy Danone a spol a zaplavily trh barevnými kelímky s řídkou hmotou, která sestávala hlavně z řídkého škrobou s přídavkem syrovátky, aby výsledný výrobek aspoň trochu připomínal něco mléčného, z umělých sladidel, barviv, různých stabilizátorů a "extra velkých kousků ovoce", které ovšem byly vždycky v tom kelímku, který jste nechali v regálu. V tom vašem nikdy...
Takže jsem přestal jíst jogurty. Pár posledních let se objevil jogurt tzv. Holandského typu - a ejhle, on to byl pravý, skutečný jpogurt z mléka. Je drahý, ale je to jogurt. Takže si zase občas pochutnám. Džem si tam ovšem musím přidat sám - na to ještě český výrobce nepřišel. (A to mám přitom jeho akcie! Zmetek jeden!)

Jinak: Jablka byla na konci léta a na podzim, banány na Vánoce, taktéž i pomeranče, které se ovšem někdy daly koupit i na 1. Máje ve stánku na shromaždišti do prvomájového průvodu. Pak bylo třeba nenápadně zmizet, jinak byl jeden odchycen, zařazen, dostal mávátko, třepetalku nebo dokonce prapor a už demonstroval. Ani nevěděl jak... ;-)
A exotika? Inu i kokosové ořechy jsem viděl a okusil, ananas čerstvý i v konzervě, ze CCCP občas táta dovezl i onačejší věci jako třeba granátová jablka nebo chalvu. Je pravda, že na Vánoce se prodávala jen jedna krabička kakaa a jeden pytlík koksové moučky na osobu - ale zase se dostalo na všechny. Skoro na všechny - pokud si přivstali, aby nebyli až na konci fronty. A člověk si toho vážil - věděl, že třeba takovou mandarinku ochutná zase až za rok. Možná.

Ale vážně: Myslíte si Kopretino, že je normální, aby české švestky byly dražší než banány? A česká jablka než pomeranče? Mi to nějak neštymuje...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

ptáte se, jak to dělá hluchá bubenice.

Evelyn Glennie Vám to ochotně vysvětlí osobně, naprosto vyčerpávajícím způsobem : http://www.ted.com/talks/evelyn_glennie_shows_how_to_listen.html

Přeji Vám dobrý den.

A.S.Pergill řekl(a)...

Milý Šamane,
řadíte se (možná bezděky) po bok asymetristů, kteří prosazují, že pokud muslimové veřejně hlásají naše vybití nebo zotročení (výroky islámských vůdců, včetně těch českých, jsou v tomto ohledu naprosto jednoznačné, a byly i opakovaně "fixovány" TV záznamy nebo tištěnými rozhovory), tak je to zcela správné, zatímco když my proneseme něco podobného nebo identického na jejich adresu, tak je to strašlivý zločin.
Prostě se takto přidáváte k těm, kdo přikládají pod kotel a syčící páru "řeší" stále větším utahováním bezpečnostních ventilů. Ve Francii i v Rusku obdobné situace končily revolučním výbuchem a drastickým krveprolitím, jindy v historii podobné situace končily zhroucením společenské struktury (se všemi možnými negativními důsledky - i pro ty, co to zavinili).
Před cca měsícem a půl zavraždili islamisté berlínskou soudkyni Kirsten Heisig, a lidé, jednající jako vy, se z toho mermo mocí snaží udělat sebevraždu za účelem "sociální koheze" - fantasmagorie, která nefunguje a nikdy fungovat nebude.
Jsem toho názoru, že bychom měli nazývat věci (i lidi) pravými jmény, protože to je základní podmínka řešení průšvihu, do kterého se (jako euroamerická civilizace) řítíme. Uvědomte si, že islám je neobyčejně agresívní - Írán za šáha byl relativně civilizovanou zemí (srovnatelnou např. se Španělskem v téže době) a stačilo pár měsíců nadvády islamistů, aby ho přeměnili ve zrůdný barbaristan. Evropa by možná odolávala o něco déle, ale skončila by stejně.

Harpyje řekl(a)...

Kam na takové pitomosti chodíte, Aspergille? Kirsten Heisig SPÁCHALA SEBEVRAŽDU! Když jste "toho názoru, že bychom měli nazývat věci (i lidi) pravými jmény", tak nelžete!

Harpyje řekl(a)...

Já jsem, Vlastenče, našla ještě včera její obsáhlou přednášku o tom, "jak to dělá". Ale jako slyšící nemuzikus nechápu, jak může hluchý člověk vnímat hudbu tělem.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,

Evelyn Glennie na jednom starším videu vysvětluje svůj způsob "slyšení" i vyšších tónů.

Ale dosti nějaké Keltky, dosti cizí, nečeské pakultury ! Neznáte Lucku Bílou, možná ani Ivetu Bartošovou, Anetu Langerovou a Kotvalda s Hložkem. Jak správně podotkl soudruh Pedro, bez takových ZÁKLADNÍCH KULTURNÍCH ZNALOSTÍ prostě nemůžete posuzovat náš národ !!!

Mimochodem, dnes náš národ opět doplatil na svoji známou nedůslednost. Ano, naše národní očista nebyla provedena dokonale, pár tisíc tzv.antifašistů jsme si na tisíciletém území naší vlasti nechali.
Jenže krev je krev. Germánská nelidskost se prostě dříve či později projeví :
http://bigdollop.blogspot.com/2010/08/martin-kesel-worthless-piece-of-human.html

Přeji Vám hezký den.

Kopretina řekl(a)...

Vlastenče, dovolím si rýpnout do politiky levicových pokrokově zaměřeným občanů. Víte, proč naši drahou zemi českou trápí tolik povodní. Protože soudruzi po r. 1948 vykáceli lesy, poničili meze či jinak drancovali přírodu. Nejsem ekoteroristka, či vyznavač různých zelených hnutí, ale nejsem slepá a vidím, co soudruzi na přírodě napáchali.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ne, milá Kopretino, nejste ekoteroristka.
Přírodažel ani znalkyně Přírody. Ovšem alespoň tyto diskuze si můžete přečíst, když už do nich zarputile přispíváte.

Dozvěděla byste se například, jak naši drahou vlast trápily povodně na konci 19.věku, kdy u nás bylo MÉNĚ lesů než dnes. Na našich horách dokonce MNOHEM MÉNĚ, neboť mizerní Němci potřebovali "životní prostor" a dřevo, tudíž naše věkovité lesy vykáceli.

A co jsme napáchali my ? Myslíte meliorace ? Myslíte snížení retenční schopnosti krajiny scelením rozdrobených políček, rozoráním (skoro) všech mezí, regulací vodních toků ? Snížení retenční schopnosti půdy, v důsledku několika desítek let používání méně kvalitních umělých hnojiv s vysokým podílem nerozpustného balastu ?

Milá Kopretino, to jsme udělali kvůli zajištění výživy lidu. Uvědomte si prosím - na výběr jsme v roce 1945 měli jen socialismus nebo pokračování tzv.První republiky, tedy kapitalismus, soužití s Němci, okupaci a válku. Vybrali jsme si snad špatně ??

Jistě, udělali jsme chyby. Chyby nedělá jen ten, kdo nedělá nic. A samozřejmě Lenin; ten nikdy nechyboval.
Naší největší chybou bylo zřejmě zvýšení životní úrovně lidu. Alespoň z pohledu pravičáků. Pravičáci dnes kritizují naše rozhodnutí povolit výstavbu v inundačním území řek a potoků. Jenže KDE si naši pracující měli stavět své domky ? Na polích, jako dnes ? Na kopcích a v lesích, jako Němci ? Komu by se chtělo ??
Takže se prostě stavělo na volných místech - v intravilánu často právě na inundačním území. Kdyby nepřišlo globální oteplení, zaviněné kapitalistickou rozežraností, kdyby se humánně odsunutí Němci pravidelně vraceli k údržbě retenčních hrází, bylo by vše v pořádku dodnes.

*************************************************

Na některé z úspěchů našeho zemědělství se podívejte zde :
http://cssr.komsomol.cz/foto_cssr/galerie_cssr.html#zemed

Sovětský kolchoz – náš vzor !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Z toho lidského odpadu by se byl určitě stal láskyplný otčím.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje Tak ASPergil má v něčem pravdu, že za sekulárního Šáhin Šáha Páhlavího Írán docela vzkvétal. Ženy měly rovné postavení s muži, náboženské menšiny (Židé i křesťané) se těšily svobodě, iráčtí Židé utíkali právě přes Írán. Ale poté, co se dostalk moci mohamedánský nacista ajatolláh Chonejní, tak v Íránu propuklo peklo. Ženy se musely zahalovat, jejich činnost byla omezena jen na domácnost, Židé i křesťané masově uprchli ze země. Vědecký výzkum byl utlumen na minmum, inteligentní Íráci rovněž uprchli ze země. Např. ve znojemské nemocnici je zaměstnán íránský lékař. Před 3 roky tv. Nova vysílala "Česko hledá superstár", kde se až do finále dostal zpěvák íránského původu Ali Amiri. Mohamedánský režim v Íránu neschvaluje. Nacistický mohamedánský režim je třeba nazývat pravým jménem. Vždyť mohamedán Ahmedinežád očekává příchod Mahdího, jinými slovy čeká konec světa s vládou skrytého imáma Mahdího.

Kopretina řekl(a)...

Vlastenče, ŽÁDNÉ globální oteplování neexistuje! To je jen výmysl chorých mozků právě zmiňovaných ekoteroristů a různých zelených pomatenců. Je normální, že se na planetě Zemi střídají doby ledové a meziledové. S tím člověk pokrokový levicově zaměřený člověk či buržoasní pravičák nic nezmůže. Co radím? N..rat všem ekoteroristům! Nějaký ekoterorista z Green Peace mě zastavil a chtěl po mně příspěvek. Já jsem mu řekla, že mě šokuje vraždění velryb, zabíjení tuleňtek, ale že proti tomu nedělají NIC. Jen brojí proti jaderným elektrárnám! Jádro je nezbytné, lepší něž hnusné tepelné elektrárny!

Kopretina řekl(a)...

Vlastenče, Jinými slovy střídají se období sucha a období zimy a dešťů. Na tom není nic neobvyklého. Jen připomínám, že v naši drahé zemi české proběhly volby, kde pokrokové levicově zaměřené strany prohrály (ČSSD a KSČM) a středo-pravé strany vyhrály (ODS, TOP 09 a KSČM) a ekoteroristická Strana Zelených utřela zadek, nedostala se do parlamentu.

Harpyje řekl(a)...

To je pravda, Kopretino, ale to je asi tak jediná věc, v které s Aspergillem souhlasím.
Loni zveřejnil Spiegel interview s Rézou Pahlewim (http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,641979-2,00.html), synem posledního perského monarchy, který ze svého exilu v USA bojuje za osvobození své vlasti od nadvlády velebníčků. Naděje, že se jednoho dne dočká skutečné demokracie v Iránu je ale minimální.
Loňské události ukázaly, že tento režim je schopen každé ničemnosti, a iránský exil, sestávající z monarchistů (kteří mají v zemi minimální podporu), Kurdů, sunitů (podporovaných Saudskou Arábií a Pakistánem) a marxistických Lidových mudžahidínů, je velmi heterogenní, takže jediné vzájemné pojítko je odpor vůči vládcům v Teheránu.
Kopretino, Vám se povedl na úvodníku jeden kouzelný překlep: " Psala jsem Kajakovi otázku i do vlákna výše." :-)))

Kopretina řekl(a)...

Pardon- tuleňátek. Bohužel, nejsem schopna psát bez překlepů. Výborný blog o íránském režimu, pod kterým trpí obyčejní Íránci- http://svobodaproiran.blogspot.com/
Mohamedánský režim utlumuje veškeré vědecké poznání. Řadovým Íráncům se vede špatně. Situace je beznadějná. Spojenecká invaze do Íránu je zřejmě nedá uskutečnit, i když bych ji schvalovala. Izrael bravurním způsobem zlikvidoval jaderný reaktor v Osiraku, ale Íránci (respektive mohamedánští nacisté, neslučovat režim se slušnými mohamedány, jsou a bylo by nutné je podporovat, i mohamedánství lze brát umírněně) mají jaderné reaktory rozmístěné po celé zemi. Je to škoda. Persie byla tak vyspělá, řada perských filosofů, vědců zde působila. Perská literatura je fascinující. Persie a Izraelská říše byly přirozenými spojenci. Perský král Kýros se starověkými izraelskými panovníky obchodoval. Je to popsáno v Bibli.Starověká Persie mě fascinovala, stejně jako starověká Izraelská a Judská říše. Perské koberce a perské dřevo měly věhlas. Kdyby nebyl u moci nacistický ultrakonzervativní mohamedánský režim, jela bych se tam podívat. Po stopách perských králů, perské civilizace. Írán má spoustu historických památek, i za Šáha se do Íránu dalo cestovat a izraelské razítko v pasu by nebylo překážkou.

Kopretina řekl(a)...

Překlep- samozřejmě Íránci (ne Íráci). Jak píši nejsem schopna psát bez překlepu. Když píši nějakou právi ve Wordu, nebo článek, tak mi slovo, kde mám překlep program upravující pravopis PODTRHNE. Jenže, když píši sem, tak mi systém slova NE-podtrhává. Tak se omlouvám. To mi asi vyčítá Vlastenec. Bez překlepů psát NEUMÍM.

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,
s tou sebevraždou Kirsten Heisig je to zhruba stejné, jako s tím černochem (bylo to v 50. letech na jihu USA, takže to ještě nebyl afroameričan), co ho našli s padesáti průstřely střelami tří různých ráží, a šerif prohlásil: "Tak odporný případ sebevraždy jsem ještě neviděl!" Nebo jako s tím policistou u nás asi před dvěma lety, co vyšetřoval kriminalitu policistů, a vyšetřilo se, že šel do sklepa, tam si zasadil 23 bodných ran do zad (několik skrz srdce), pak umyl a uklidil nůž, a protože mu to čekání na smrt přišlo dlouhý, tak se pro jistotu oběsil.
Dotyčná dáma byla uprostřed příprav na dovolenou se svými dvěma dcerami (kterým se jinak pro náročnost své práce nemohla moc věnovat), znenadání šla do parku, vylezla vysoko na strom (že nebyla ze země vidět) a pověsila se tam. Druhý den slezla a pod strom pohodila zdechlinu psa, aby nebyl nápadný zápach z jejího těla (v červnových vedrech). A pak ještě slezla za další dva dny a zařídila, aby pod ten strom navozili hromadu dříví, aby lidem nebylo divný, jak tam nahoru vůbec vylezla. Teprve pak ji našli a další alotria jí zarazili.
Nebýt za tím obrovská lidská tragédie a ohavný zločin, tak by se na to téma dala napsat parodie "Sebevrahem na plný úvazek", tak ve stylu: jak Tom pomáhá utéct vězněnému černochovi Jimovi (v "Dobrodružství Huckleberryho Finna"). Nicméně ta dáma si to zcela jistě nezaslouží a ti, co to vyšetřovali, mají rovněž zcela jistě hroší kůži.

Harpyje řekl(a)...

Jistě, Aspergille. Vy jste ten "zločin" vyšetřoval, a máte důkaz, že se jednalo o vraždu, a ne o sebevraždu. Pouze nechápu, proč jste Vaše důkazy nepředal kompetentním vyšetřujícím orgánům.

A.S.Pergill řekl(a)...

Když je politická vůle maskovat vraždu jako sebevraždu, tak jsou důkazy irelevantní.

Harpyje řekl(a)...

Jistě, jak jinak. A pozor, aby nešli taky po Vás!

STK řekl(a)...

Jak tak koukám na to dlouhé vlákno, Higgins tu našel svou Lízu. Kdyby ji nebyl býval našel, musel by si ji snad sám "usochat". ;-)

Chtělo by to ještě plukovníka Pickeringa...

STK řekl(a)...

Aááá - Mrs. Higgins je tu taky.
Tak já bych vzal roli starýho Doolittla...

butadien řekl(a)...

A po Vás už jdou?

Kopretina řekl(a)...

V novinách psali, možná na to Harpyje upozorňovala, že v Afghánistánu zabili bílé lékaře. Pak jeďte někam pomáhat. Je to skutečně o hubu jet pomáhat do Asie nebo do Afriky. Tito lidé jen nasazují životy a vůbec se nedočkají žádného vděku.
Když byl v JAR režim aparteidu, jakkoliv to byl ohavný, přece jen byla ekonomická situace JAR byla na vyšší úrovni než-li nyní. Bylo daleko méně kriminality. Jedna paní, co byla v JAR vykládala, že se v noci vůbec nedá vyjít, samé gangy, samé zlodějny. Tím neobhajuji aparteid, považuji ho za režim ohavný, každá forma vlády, která je založena na nadřazenosti někoho nad někým, je špatná. Chci tím říci, že nejenom pro Paštuny, ale i pro mnohé africké státy je hodnota demokracie naprosto cizí a nejde ani převychovat Afričany. Prezident JAR řekne, že kondomy nezabraňují šíření nemoci AIDS. A černoši v JAR páchají pogromy na bělochy, vyhánějí farmáře, to nikomu nevadí. Nikdo se těchto lidí nezastane.Hlavní poina je, že Evropané a Američané jsou kritizováni za všechno ať udělají cokoliv, zatímco africké, asijské a mohamedánské státy mohou dělat cokoliv a nikomu z kavárenských intelektuálů to těžkou hlavu nedělá. To je sebemrskačství. Měli bychom být hrdí na naši kulturu, na naše úspěchy na naši civilizaci.

STK řekl(a)...

...a nikomu z kavárenských intelektuálů to těžkou hlavu nedělá. To je sebemrskačství. Měli bychom být hrdí na naši kulturu, na naše úspěchy na naši civilizaci...

Inu Kopretinko, měli bychom, měli. Ale nejsme. Co s tym ďouchy a synci? ;-)))

Kopretina řekl(a)...

Jo STK, No jak jsem psala na začátku diskusi, zabijeme-li naši kulturu (což se děje), tak NEBUDEM žít. A dobře nám tak! Vymlátili jsme 6 milionů Židů (do posledního dítěte), kteří nám byli kulturně blízcí a natahali jsme si 40 milionů mohamedánů.

Harpyje řekl(a)...

Proboha, Kopretino, zadržte! "My"jsme žádné Židy nevymlátili!" A taky "jsme" si sem nenatahali 40 M práce se štítících mohamedánů. Ona ta realita je o něco komplikovanější, než si to představoval jakýsi Matějíček včera na Psu.

Kopretina řekl(a)...

Možná, že je to složitější. Uznávám, ale v době WW2 přijala Británie do své země jen 60 000 Židů, zatímco po válce tato země přijala 2 000 000 Pákistánců. Což o něčem vypovídá.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino,

jak pozoruji, paní Harpyje z Vašich hystorických vývodů již bere tzv.jméno Boží nadarmo.

Proto prosím : studujte.
Například o důvodech k přijímání Pákistánců ve Velké Británii :
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_British_nationality_law

Ještě jednou Vám přeji hezký den.

Harpyje řekl(a)...

Kopretino, v Británii žije 750000 Pakistánců. Většina z nich se tam vystěhovala za prací v textilním půmyslu v padesátých letech, kdy ještě bylo snadné vcestovat s některým z pasů britského Commonwealthu. V šedesátých a sedmdesátých letech už tam usazené následovali rodinní příslušníci. Úpadek britského textilního průmyslu tuto skupinu značně trefil, patří k sociálně nejslabším.

Kopretina řekl(a)...

http://hn.ihned.cz/c1-17219530-pristehovalci-meni-demografickou-tvar-evropy
Jenže ve Francii žije 6 milionů mohamedánů (většinou Arabů)
V Německu žije 4 miliony mohamedánů (většinou Turků), ve VB žije 2 miliony mohamedánů, velké množství mohamedánů je i v Belgii, Holandsku (v některých oblastech už 10%)atd. Ti lidé se odněkud museli vzít.A kde se vzali? Díky špatné přistěhovalecké politice EU. Samosebou je to i naše chyba, chtěli jsme levnou pracovní sílu, tzv. gastarbeitry, první generace gastarbeitrů byla celkem pracovitá,ale nedomysleli jsme, že jejich potomci budou lenoši štítící se jakékoliv práce a jejich životní náplní bude pobírání dávek, útoky na Evropany, zapalování aut... Bohužel prožívám poslední prázdniny, nastoupím do závěrečného roku a pak budu muset nastoupit do práce, tedy jestli ji seženu, otázka bude, jak dlouho budu na pracáku, po škole budu mít možnost nastoupit na další navazující směr. To by bylo úžasné, prožít další léto prázdniny. Není nic lepšího než mít každý rok letní prázdniny.Stát rodiče, přítele, bratra ždíme jako tůr jen aby bylo na lenochy, ždíme na i lenošné Palestince, emakačenky a různé darebáky, nic mé rodině NIKDY nedal, jen daně, daně, a zase daně. Je jen dobré, aby pro změnu pracující Češi zaplatili studia i nám studentům.Musíme si od státu také něco vzít.

Kopretina řekl(a)...

Vlastenče, píše se "hIstorických vývodů"Já Vám to nevyčítám, ale včera jste mě káral za pravopis, přitom se jedná hlavně o překlepy, které mi zde program nepodtrhává (na rozdíl od Wordu)...
Ještě si dovolím rýpnout do pokrokových levicově zaměřených občanů: "Proč pokrokový levicově zaměřený člověk soudruh Josit Visarijonovič Stalin uzavřel pakt s hnusných nacistickým dobytkem Hitlerem? Pakt MOLOTOV-RIBBENTROP? Proč šel ušlechtilý soudruh vlastenec Stalin do objetí buržoasního Hitlera. Oba rozdrtili slovaský lid v Polsku.Tak se správný slovan nechová, aby uzavřel pakt s hnusným germánem. Prosím o vysvětelení.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, samozřejmě, že by dostat se do VB pomocí pasů britského Commonwealthu.Jenže to je špatně. Pákistánce, které NIKDO nepronásledoval, pustí VB do země, zatímco Židy, které pronásledovali nacisti do země nepustí. Holt má mohamedán pro Evropu větší cenu než-li Žid.Ale to je zbytečné lamentovat, nic s tím nezmůžu. I Churchill co se týká proarabské politiky během WW2 řekl, že Arabové zaplavili pustou Zemi Izraelskou bez obavy, že budou zavrežděni. Zkrátka ji kolonizovali, zatímco pronásledované Židy, do Země Izraelské Britové nevpouštěli. A co je ještě úžasnější, že Britové spolu s vojáky SS bojovali na straně Arabů proti Židům. Kvůli Britům a esesákům měl každý Arab zbraň, zatímco u Židů měl zbraň každý 5. člověk. Pro Vlastence: Divím se, že pokrokoví levicově zaměření lidé nemají rádi Izrael. Jakýsi soudruh Černík mě posílal do kibucu. Kdyby pokrokoví levicově zaměření občané měli alespoň trošičku vědomostí, věděli by, že kibucy fungovaly na principu socialismu. David Beb Gurion, Chaim Weizman či Golda Meyrová byli levičáci. I soudruh Násir si posteskl, že kibuc je jediná organizace, kde socialismus funguje. Arabský socialismus selhal. Sověti mohutně vyzbrojovali Araby, vybízeli Araby, aby zablokovali Tiranskou úžinu izraelským lodím. Chtěli vyprovokovat Izrael a pak jej rozdrtit. Ale nic z toho se nestalo. Izrael zničil všechna letadla v Egyptě a Sýrii, aniž by vzlétla. Izraelští vojáci zahnali jordánské Araby z Judee a Samaří. Levicová pokrokově zaměřená Sovětská a Arabská říše utrpěli porážku od pokrokového levicově zaměřeného Izraele. Víte Vlastenče, Izrael byl JEDINOU zemí, kde socialismus fungoval.Jak řekl David Ben Gurion: "kdo nevěří v zázraky, NENÍ realista". Radost z triumfálního vítězství v šestidenní válce se vyrovnala s radostí z dopadení levicově pokrokově zaměřenému občanu Adolfu Eichmannovi. Pokrokové levicově zaměřené jordánské noviny psaly: "Eichmanne, buďte statečný, jednoho dne bude prolita krev zbývajících 6 milionů (Židů) a vaše hlava bude pomstěna!". Izrael, Sovětský svaz, arabské stát, nacisté jsou všichni pokrokově levicově zaměření občané a přitom se nemají rádi. Mě by zajímalo proč?

Kopretina řekl(a)...

pardon z dopadení pokrokového levicově zaměřeného Eichmanna.

Kopretina řekl(a)...

Tím samozřejmě nesrovnávám Izrael, nacisty SSSR a Araby. Izrael je morálně nevýši, Izraelci jsou schopní a pracovití. Jen je to stát pokrokový levicově zaměřený.

Pedro řekl(a)...

Ad: AUTOR: HARPYJE 8. SRPNA 2010 9:03
Musel jsem v neděli nutně opustit svou židli v hospůdce a odjet. A po návratu vidím, že paní Harpyje opět perlila. Jako obvykle, když se někdo opováží s ní nesouhlasit, "protivníka" pro diskusi deklasovala pohrdlivou poznámkou - tentokrát že jeho znalosti Heineho a Goetheova jazyka nejsou zcela podle jejího gusta (jindy to je třeba konstatování, že se druhá strana diskutované problematice věnuje příliš krátkou dobu či jiný "neprůstřelný" argument). To pak doplněno drtivým soudem (odpověď "odsouzence" - alespoň dle mé několikeré zkušenosti - u této paní pak obvykle není brána v potaz).
Uvedl jsem odkaz na heslo na wikipedii, aby bylo zřejmé, o kom se vlastně vede diskuse. Je charakteristické, že paní Harpyje si z hesla o Jarmile Kratochvílové vybrala pouze odkaz na sprostý článek p. Paciny (http://sport.idnes.cz/kratochvilova-krasna-pohadka-o-svetici-d9a-/atletika.asp?c=A060816_103316_atletika_no), ale už se neobtěžovala tím, že by zde taky uvedla odkaz na následnou odpověď Jarmily Kratochvílové (http://sport.idnes.cz/kratochvilova-se-rozhodla-promluvit-dwg-/atletika.asp?c=A060921_193837_atletika_no). Ať se na mne nikdo nezlobí, ale takovýto postup mi připomíná poměrně nedávnou minulost, na kterou tak neradi vzpomínáme.
A co se týká její výzvy: "Vaše úsudky o vzhledu lidí, které neznáte, si nechte laskavě pro sebe."?
Ano, to je přesně ono, co se té paní snažím naznačit. Kde bere to přesvědčení, že je oprávněna posuzovat ženu, o které nic neví (o fanatismu bych se na místě paní Harpyje raději ani nezmiňoval). Pokud se týká sportovní postavy - třeba Serena a Venus Williamsovy nejsou žádné éterické vzory ženskosti, ale abych se o nich vyjadřovat takovým způsobem jako paní Harpyje o Jarmile Kratochvílové, to bych považoval minimálně za křupanskou neomalenost. A pokud se týká "krásné ženské tváře" - to paní Harpyji na Jarmile Kratochvílové zřejmě nejvíce "vadí" - ne každé ženě je přírodou dána vizáž manekýny.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino,

mohu Vás ujistit, že i sionisticko-imperialistický textový editor se pozastavil nad slovem "hystorických".
Leč já jsem na něm trval, a trvám i nyní.
Proč asi ? Přijdete na to sama ?

Přeji Vám dobrou noc.

Pedro řekl(a)...

Teď při pročítání diskuse vidím, že Větší vlastenec napravil opomenutí paní Harpyje a odkaz na odpověď Jarmily Kratochvílové uvedl. Ano, soudruhu V.v., co může být krásnějšího než slyšet na počest svého vítězství státní hymnu a vidět stoupat vlajku naší země na stožár. Takto je nutno ukázat Němcům a papežencům přednosti socialismu. A co se týče zjevné neznalostí českých reálií u některých zdejších štamgastů - právě zde vidím největší dluh Většího vlastence. Namísto všeobecných řečí a odkazů na dávno vyšumělé fráze by měl odkrývat hostům hospůdky, tedy i v nepřátelské cizině dlící paní Harpyji, pravé skvosty naší současné národní, tedy ryze české kultury. Tedy například krásné popěvky z dílny Michala Davida, ale zejména z pera nám třídně blízkého řeckého emigranta Statise Prusalise (prosím STK, aby ho podle možnosti pozdravoval) - viz: http://www.vwatch.tv/video/TEpeR-cZ1s8/KOMUNIST%C3%89-STATIS-PRUSALIS.html nebo http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/163535.aspx. Zde tepe skutečný život naší doby, takto je potřeba hrdě pozvedat nepřemožitelný prapor proletářského internacionalismu - samozřejmě ve spojení s našimi ruskými třídními bratry, nikoliv s nějakými zrádnými germány či papeženci.

Kopretina řekl(a)...

Ne nepřijdu! Vlastenče, Jenom říkám, že sionismus byl LEVICOVÉ hnutí, tudíž pokrokové.
Když byl Izrael ještě socialistický stát
http://www.eurabia.cz/PrintArticle/424-kdyz-byl-izrael-jeste-socialisticky-stat.aspx
Opravdu veliký imperialismus

Socialisté hanobí Izrael, že je to rejdiště imperialismu,přitom Izrael v počátcích byl LEVICOVÝ stát, tudíž pokrokový. Ačkoliv jsem doprava, podporuji rozhodně Izrael, ačkoliv byl ve svých počátcích LEVICOVÝ.A dodnes v Izraeli žijí mnozí upřímní charakterní levičáci, kterými rozhodně nepohrdám, přes svou pravicovou buržoasní orientaci.
Nezlobte se vážený pane Vlastenče, ti lháři z Haló novin si nevidí do úst. Ale i Židé v Izraeli dospěli a věděli, že levice je cesta do dobrovolněé chudoby.
Víte, co se říká? Kdo v mládí není levičák, nemá srdce, kdo v dospělosti je levičák, nemá rozum. Mně se tato moudro netýká ačkoliv jsem ještě mladá,jed bolševismu mi neotrávil mozek... Nikdo do mně fanaticky nevymyl mozek.

Mé myšlení a můj postoj náš pán duchovní, ten mi říkala učil mě , že Izrael je Boží lid, Boží národ, a že je nutné podporovat NÁROD IZRAELE do ZEMĚ IZRAELSKÉ.A já mi věřím!Je to velmi vzdělaný a sečtělý člověk.Židé zaslouží úctu, uznání a podporu. ŽÁdný národ tolik netrpěl,málem byli všichni vyvražděni a na Židy jsme se mohli chodit dívat akorát do muzea.Také mi pan duchovní vykládal, že se veškeré dějiny točí kolem Izraelitů, vše začalo Izraelem (Židé se jako národ zformovali již ve starověku)a dějiny také s Izraelem skončí. Kde jsou Asyřané? Kde jsou Aramejci?
Kde jsou Médejci? Všechny pohltil čas! Jen Židé tady jsou.
Byla jsem i na setkání s panem Johanesem Gerlofem, ano, ten, který přispívá do Neviditelného psa. A ten nám také ukazoval zelený prapor symbolizující islám, který ovládne Evropu.Setkání organizavalo Mezinárodní křesťanské velvyslanectví v Jeruzalémě (ICEJ). Máme se na co těšit. Ale to je zbytečné omílat, to každý ví.Jsou i jiní blázni a psychopati, než jsem já.
Nesleduji ani zprávy, protože to je jen zlá, krutá propalestinská propaganda. Pro informace chodím na Neviditelného psa, tam alespoň píší erudovaní autoři.

Možná jsem fanatik, možná jsem psychopat,šílenec, ale tak to cítím. Je mi jasné, že za svůj postoj možní zasloužím spíše pohrdání, ale to je mi jedno. Mé srdce nemůže tlouci jinak než pro Izrael a můj rozum nemůže myslet jinak než za Izrael.Musím napsat nějaký článek, musím pomoci Izraeli. Izrael má jen málo přátel, ale má nějaké! Já a podobně orientovaní lidé Izrael nikdy neopustíme.

Kopretina řekl(a)...

...chybí mi slovo "ovlivnil"

Větší vlastenec řekl(a)...

Drahý, předrahý soudruhu Pedro,

jsem tak rád, že jsi opět zde, mezi námi opravdovými vlastenci. To víš, Tvé jasné a leninsky úderné slovo zde chybělo, stejně jako Tvůj neomylný třídní a národní instinkt, tak nezbytný pro zodpovědné vykonávání práce v kádrově-personálním oddělení.
Prostě – ani já Tě nemohu zastoupit, a to je co říct.

Ano, paní Harpyje se Přírodažel natolik odrodila našemu národu, natolik načichla prohnilým Západem, že nevěří ani s.Kratochvílové.
My, čeští vlastenci samozřejmě VÍME, že naši sportovci, reprezentanti naší socialistické vlasti, se nikdy neuchýlili k nechutným a odsouzeníhodným praktikám západních sportovních "hvězd". Ani s. Kratochvílová, ani s.Fibingerová, ani jiný reprezentant ČSSR nikdy "nezobal", nepošpinil ústa ani hruď falešnou řečí. *)
Naši sportovci vynikali, stejně jako sportovci sovětští a východoněmečtí, díky svému talentu, nepokřivenému vykořisťovatelským systémem, díky své píli a bojovnosti. A především díky Straně, jež jim všestranně usnadnila jejich sportovní život (někdy se zapomíná, že naši sportovci, na rozdíl od sportovců západních, byli čistí amatéři).
Proto se naši reprezentanti snažili Straně odvděčit svými výkony, proto bojovali, aby na stožár stoupala vlajka Československé socialistické republiky, aby zazněla naše hymna, aby celý svět viděl nadřazenost socialismu nad kapitalismem.

Jenže tohle odrodilec nechápe. Kolik let by musela paní Harpyje žít v naší vlasti, dýchat zdejší vzduch, cítit naši národní vůni, jíst naše národní krmě, aby pochopila ? Kolikrát by musela povinně shlédnout všechna ta NESMÍRNĚ HODNOTNÁ televizní umělecká díla, díla s neobyčejně formativním účinkem na rozvoj osobnosti a morálně-volních vlastností budovatele socialismu ? Tolikrát jako já ? Kdepak ! Musela by je shlédnout minimálně tolikrát jako Ty, drahý soudruhu Pedro !

Protože pouze Čech, který od dětství díky pohádkám a seriálům ví, že králové jsou směšní, feudálové krutí, buržoasie hamižná a zbabělá, a lid pracovitý, velkorysý, zdravý, pevný, statečný a vítězící, jen takový Čech dnes ví, že odsun a znárodnění je vyvrcholením našeho národního života, že je naplněním našich národních snů a tradic.
Prostě – paní Harpyje neviděla Krkonošské pohádky, nezná Rumcajse, nesledovala SKVĚLÉ seriály napsané soudruhem Dietlem. Nezná ani Lucku Bílou, a dost možná ani Kotvalda s Hložkem !!!
Zkrátka a dobře, Tvůj neomylný pohled opravdového syna dělnické třídy odhalil kulturní zaostalost paní Harpyje, i její neschopnost posuzovat naše české reálie našima českýma očima.

Opravdu – jen osoba odrodilá národu, s naším národem vnitřně nežijící, se může domnívat, že humánní likvidace německých werwolfů předškolního věku je stejně odsouzeníhodná jako vražda dětí z Lidic.

Čest Tvé záslužné práci, drahý soudruhu Pedro. Lid a Strana na Tebe nikdy nezapomenou.

-------------------------------------------------------------------------------------------

*) Samozřejmě – Drobný, Lendl, Navrátilová – to NEJSOU reprezentanti naší vlasti ! To jsou ZRÁDNÍ EMIGRANTI !!! Ti ano, ti možná dopovali.
Mimochodem – je symptomatické, že paní Harpyji nevadí nečesky ošklivý obličej zrádkyně Navrátilové.

Pedro řekl(a)...

Uznání od opravdového proletáře-internacionalisty potěší, soudruhu Větší vlastenče. Jak dnes lituji, že jsem druhdy odmítl naléhání soudružky H. a nevstoupil do rodné strany. Dnes jsem mohl být zocelený absolvováním VUMLu a VŠP, jako Ty soudruhu V.v., a mít správný třídní pohled na současnou, pokrokovým silám věčně živého marxismu-leninismu tak nepříznivou dobu. Doufám, že mi zachováš i nadále přízeň a případné mé (samozřejmě neúmyslné) omyly v chápání pokrokové úlohy naší rodné (a případně i ČSSD - přírodažel s. Paroubek se - ovšemže pouze přechodně znechucen nepochopením voličů - vzdal předsednictví - ale není všem dnům konec) strany blahosklonně opravíš. Pozvedněme společně výše hrdý prapor proletářského internacionalismu. Otevřme oči všem tápajícím, volme v podzimních KSČM a ČSSD!

Pedro řekl(a)...

... v podzimních volbách ... - samozřejmě (a KSČM a ČSSD - taky samozřejmě!!).

Kopretina řekl(a)...

Jo Vlastenče, Krkonošské pohádky jsme viděla snad každý rok... Velmi se u toho zasměji. Trautenberk co by hnusný, tlustý a škaredý představuje buržou, zatímco udatné a statečné proletáře představují Anče, Kuba a hajný...

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino,

musím Přírodažel s plnou vážností prohlásit, že vzdělání nejen Vás, ale CELÉ MLADÉ GENERACE je ZCELA NEDOSTAČNÉ.

Jak všeobecně dobře známo, v listopadu 1989 v důsledky Gorbačovovy zrady došlo k dočasnému ústupu socialismu. Naše vlast se dostala do područí Němců, Američanů, sionistů a domácí reakce. Důsledky vidíme všude kolem : Nezaměstnanost, zavíraní podniků, krutá zima, horké léto, záplavy, bída a zkáza. V naší vlasti se roztahují cizáci, kupují si naše domy a naši půdu. Kromě Práva a Haló novin v naší vlasti neexistují naše, české, svobodné noviny.

Mladá generace, jež nezažila socialismus, nemá nejen pořádné vzdělání, ale ani správné informace. Naši mladí pokládají kapitalistické pozlátko za cíl života. Zahálka a plné regály v supermarketech (plné nekvalitního, v Tramtárii vyrobeného zboží) jsou mladým větším lákadlem než prostý, leč poctivý život budovatele vlasti.
Možnost utratit čas a peníze cestováním po Tramtáriích láká naše mladé víc než obrana vlasti proti Němcům a jiným nepřátelům.

Prostě - Vy jste sice viděla Krkonošské pohádky, ale nic jste si s nich nevzala. Místo hájení národa a vlasti ztrácíte čas a energii hájením sionistů proti našim přirozeným spojencům. Proč ?
Protože Krkonošské pohádky jsou jen malým střípkem v celkovém vzdělání. Malým střípkem obrovského komplexu, jehož se dostalo pisateli těchto řádků, a ještě ve větší míře starší generaci, například, ať nechodíme daleko, drahému s.Pedrovi.

Ano, milá Kopretino, právě ta komplexnost vzdělání dnes chybí nejvíce. My starší prostě víme, že Husitské revoluční hnutí představuje druhé nejslavnější údobí našich národních dějin, hned po první etapě socialismu. My prostě víme, že humánní likvidace šlechty, papeženců, Němců a sionistů představuje jednu z našich nejlepších národních tradic. My prostě víme, že dobrovolná skromnost je jednou z našich nejvyšších národních ctností.
My prostě víme, že bohatým brát a chudým dávat je správné (viz Žižka, Jánošík, Rumcajs, Karásek, Babinský, Šuhaj, Beneš, Gottwald).

Ale neklesejte na mysli. To se spraví, vážně. Po našem prvním vítězství jsme se museli vyrovnat s podobnou situací. I tehdy byla jistá nevýznamná část našeho lidu pod vlivem nepřátelské propagandy. Ale my jsme si vyhrnuli rukávy, a za chvíli bylo vše v pořádku. Kromě největších zatvrzelců všichni obyvatelé venkova vstoupili do družstev a vystoupili z církve. Kromě pár příslušníků poražené velkoburžoasie celý náš národ volil mír a socialismus, znovu a znovu.
Po našem dalším vítězství proto stačí vyhrnout si rukávy, opřít se o to zdravé v našem lidu (např. o přirozený odpor k našim nepřátelům, Němcům, Američanům, sionistům, feudálům a buržoasii), odstranit staré a zpuchřelé (např. hnízda papeženců), a vše bude jako dřív.
A tančit, tančit se bude všude !

Volte plnou zaměstnanost a důslednou obranu vlasti proti Němcům a imperialistům !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Měl jste, doufám, na mysli, Nikolu Šuhaje loupežníka, Vlastenče.

Kopretina řekl(a)...

Vlastenče, také se mi "líbí" 30 případů Majora Zemana. To se také zasměji. je to o tom, že major Zeman dopadne tu buržou, tu hnusného černoprdelnického kněze, který hýbal křížem za tím účelem, aby vyvolal v lidech vír, že se jedná o zázrak, tu na Germána, tu na sionistu. Alespoň se mám čím bavit, milý Vlastenče. Není nad to. A také si pamatuji (sice jsem byla malé děcko, ale něco se mi vybavuje), že každé pondělí se mluvilo v televizi slovensky a ty zprávy? Vůbec se nezměnily.Jak tehdá tak nyní se nedají číst. Vy pořád píšete, že je sionismus imperialistický. Ale to NENÍ. První sionisté byli sociální demokraté, ne-li komunisti. No nic, Vy jste si článek nepřečetl, tak Vám jej otapetuji.

Větší vlastenec řekl(a)...

Měl jsem, samozřejmě, na mysli Nikolu Šuhaje, bojovníka za práva zakarpatského lidu.
Přídomek "loupežník" mu můžeme dávat jen v souvislosti k knihou národního umělce Ivana Olbrachta.
Prostě - znárodnění NENÍ loupež. To prostě MUSÍ vědět každý roduvěrný Čech.

Přeji Vám hezké odpoledne.

Kopretina řekl(a)...

V poslední době je stále častěji slyšet zuřivé invektivy na adresu Izraele z úst muslimů i jim bezvýhradně oddaných příznivců, zejména z řad mladých českých komunistů. O židovském státu prohlašují, že ,,je nositelem asociální politiky, ohrožující svět brutálním imperialismem, ovládaným bezcitnými oligarchy, kteří na Blízkém východě zaseli sémě antagonismu a zla...”

Podívejme se tedy blíž na historii židovského státu a jeho údajné pravicové protiobčanské snahy. Z podnětu Theodora Herzla a ruských Židů v čele s Chajmem Weizmannem se začalo poprvé vážně mluvit o Židovské národní domovině v Palestině na počátku 20. století. Během I. světové války vzniklo židovské dělnické hnutí, jež se postupně rozdělilo na dva proudy.

Ha-Šomer Ha´cair - Mladý strážce - měl marxisticky komunistickou orientaci a byl pro dvounárodní židovsko-arabský stát. Druhý proud, opět zastoupený ruskými Židy, reprezentovala strana Mapai (Mifleget Po´alei Erec Jisra´el - Strana práce země Izrael), založená Berlem Katznelsonem a Davidem Grünem, alias Ben Gurionem jako socialisticko-sionistická strana, prosazující ,,konstruktivní socialismus”. Mapai pak s malými přestávkami vládla Izraeli až do roku 2001, kdy byl premiérem levicové koalice „Jeden blok“ Ehud Barak.

První komuna, založená na principu společného vlastnictví majetku a společné zodpovědnosti za práci i její produktivitu vznikla v roce 1909 na břehu Jordánu a jmenovala se Deganja - Chrpa. Založili ji ruští Židé a z prvního dítěte, které se zde v roce 1915 narodilo, se později stal generál a ministr obrany židovského státu Moše Dajan.

Kolektivní socialistické družstevnictví, dotované Židovským národním fondem našlo mezi Židy v Palestině velký ohlas a začaly vznikat další kibucy a s nimi i princip multikulturalismu. V roce 1926 to byl kibuc Migdal Eder - Ederská věž, jehož zakladateli byli iráčtí Židé, kibuc Mišmar Ha-Emek - Stráž údolí zase založili židovští přistěhovalci z Polska a osadu Kfar Baruch postavili Židé z Rumunska.

A to ještě nebyla řeč o hymně sionistického hnutí, dnešní hymně Izraele zvané Hatikvah - Naděje. Její text napsal v roce 1878 maďarský Žid Naftali Herz Imber, hudbu složil moldavský přistěhovalec Samuel Cohen na motivy symfonické básně Vltava Bedřicha Smetany, který přiznal, že si tuto melodii ,,vypůjčil” ze švédské lidové písně...

Kopretina řekl(a)...

V roce 1927 vzniklo hnutí Kibuc Hameuhad - Jednotný kibuc, které si dalo do vínku marxismus a celistvost Izraele. Také sdružení Zemský kibuc, čítající kolem osmdesáti komun s takřka 42 tisíci členy, byl úzce spojený s levicovou Stranou práce země Izrael - Mapai. Ben Grün-Gurion tenkrát prohlásil prohlásil: ,,Socialismus je pro Izrael stejně důležitý jako Bible!”

Izraelská sionistická politika se utvářela na základě silných levicových prvků. V roce 1897 byla ve Vilniusu založena Židovská socialistická dělnická strana. O deset let později postavili ruští Židé na pobřeží Středozemního moře osadu Pahorek jara, dnešní Tel Aviv, v němž nyní žije asi tři sta tisíc Rusů. Prvním jeho starostou byl ruský Žid Meir Diesengof.

V roce 1919 byla Židy na Blízkém východě založena Komunistická strana Palestiny, dva roky poté dal ruský Žid Jicchak Tabenkin podnět ke vzniku Gedul Ha-Avoda - Dělnické legie, základu pro vytvoření Všeobecné komuny dělníků Izraelské země.

V roce 1927 bylo založeno hnutí Kibuc Arci - Má země, které bylo myšlenkově zcela marxistické, spatřující v Sovětském Rusku svět budoucnosti. Jeho již reformovaný následník - Židovské Hnutí společných kibuců - má ještě dnes na sto šedesát komun se 75 tisíci členy.

,,V kibucích pracuje každý podle svých možností a dostává stejnou finanční odměnu formou kapesného," říká hrdě David Raz z kibucu Hachotrim, do něhož se jako uprchlík ze Znojma nastěhoval před více než půl stoletím. ,,Byli jsme vlastně první a jediní na světě, který zrealizovali ideu komunismu,” směje se a přiznává, že on v tuto ideu věří stále.

,,Když někomu poslala bohatá teta z Evropy šicí stroj, používali jsme ho všichni. To samé platilo o rádiích, pračkách a jiných užitečných darech. Přepych jsme oželeli, hlavní byla vlastní střecha nad hlavou," vzpomíná Milan Maršík, další český kibucník. ,,Vše tady je podnes společné. Platy neexistují. Každý člen komuny dostává roční rozpočet. Jeho výše je určena podle toho, zda žije sám, nebo s manželkou a dětmi. Z těchto peněz, zhruba 1500 šekelů za měsíc, si musí platit snídaně, obědy i večeře, elektřinu a plyn. Voda a byt je zdarma. Z této částky si musím našetřit též na cestu do zahraničí, na auto...”

Opravdu - nesmlouvaný imperialismus. A pokud někdo hovoří o ukrajinské Židovce Goldě Meirové, dívčím jménem Goldí Mabovitzová, jako o tvrdé kapitalistické válečnici a Železné lady, je třeba podotknout, že to byla nejen významná izraelská levicová politička, premiérka Izraele, jeho velvyslankyně v SSSR, členka kibucu Merhavia a představitelka Všeobecné konfederace židovských pracujících Histadrut i strany Mapai, ale též vůdčí osobnost světové Socialistické Internacionály.

Přesto budou nedoukové jako z rukávu dál sypat vůči Izraeli jen pejorativní přídomky. Netoleratní, rasistický, fašistický, xenofóbní... Vůbec jim v tom nezabrání ani fakt, že šestimilionový židovský stát tvoří příslušníci asi sta národů a etnik, že jsou v něm svobodně přístupná nejsvětější místa tří největších monoteistických náboženství, že jsou zde běžně stavěny nejen synagogy, ale i kostely a mešity, z nichž zní pětkrát denně hlas muezzínů a že izraelští muslimové si v zemi s HDP přes 20 tisíc dolarů na obyvatele vydělají za měsíc tolik, co jejich soukmenovci v okolních zemích za půl roku.

Tolik tedy o tom, jak Židé zaseli na Blízkém východě nenáviděné ,,sémě imperialismus, nenávisti vůči islámu a antagonismus”.

OPRAVDU, VY SOUDRUZI SI NEVIDÍTE DO ÚST. OPRAVDU VELIKÝ IMPERIALISMUS.

Kopretina řekl(a)...

DALŠÍ VYNIKAJÍCÍ ČLÁNEK EURODAVENÉHO NOVINÁŘE
škoda, že takových lidí není víc, než ultra-levých naci-bolševiků z Lidových novin, Mladé fronty Dnes, Haló novin, Právo.
František Maťejka
Společnost je v tomto tématu rozdělena na dvě skupiny. Pro jedny jsou to hrdinové, kteří bojovali celý život s komunismem, pro druhé pak sprostí vrazi. Dnes už si ale málokdo dokáže představit tu dobu.

Co mimo jiné také předcházelo

V roce 1945 vyznamenal prezident Beneš bratry Ctirada a Josefa Mašínovi československou medailí Za chrabrost, přesněji za „osobní statečnost v době války“. Po únoru 1948 pokračovali v boji. Jejich cílem se tehdy stali komunisté. Oba bratři byli mimo jiné vězněni za to, že žertovali u vraku letadla, před kterým stáli, o útěku na Západ. V rámci výkonu trestu byl Ctirad Mašín poslán také na nějaký čas do uranových dolů v Jáchymově.

Co se tehdy stalo při smrti osob za účasti této skupiny

13. září 1951 v Chlumci nad Cidlinou zabili příslušníka Sboru národní bezpečnosti (SNB) Oldřicha Kašíka. Stalo se to při získávání zbraní při přepadení stanice SNB. Následovalo dne 28. září 1951 podřezání příslušníka SNB Jaroslava Honzátka v Čelákovicích. Před tím jej svázali a omámili chloroformem. Opět chtěli získat zbraně. Dne 2. srpna 1952 mezi Čáslaví a Hedvikovem byl zastřelen svou zbraní pokladník, člen Lidových milicí, Josef Rošický. Stalo se to připadení vozu s výplatami. Podle tvrzení Milana Paumera se Josef Rošický zastřelil, když při potyčce stiskl spoušť ve chvíli, kdy mu Josef Mašín zkroutil ruku tak, že mu hlaveň mířila břicho. Josef Mašín v tu chvíli nebyl ozbrojen a Josef Rošický na předchozí dotaz nejprve zatajil, že má u sebe zbraň. Lidové milice byly „ozbrojenou pěstí dělnické třídy“, byly to dělnické bojové jednotky. Jejich vznik a existence nebyly nikdy upraveny žádným zákonem. No a 7. září 1953 na Olomoucku těžce zranili příslušníka Pomocné stráže Leciána, a to po zapálení 11 stohů. Snažil se Mašíny zadržet. V říjnu 1953 pak byli ve stanici Uckro v tehdejší NDR zastřeleni komisaři Grumini a Lehman. Následovalo zastřelení policistů NDR Hoffmanna a Sunckela.
Právě podřezání Jaroslava Honzátka nejvíce dělí veřejnost na dva tábory. Byli to sprostí vrazi? Nebo to byli jedni z mála, kteří se nesmířili se stavem po roce 1948, protože i ve válce bojovali za jiný svět, než jim komunisté nastolili, a místo řečí u piva přešli k činům? Podřezání Honzátka by nebylo za normálních okolností, podle mezinárodních konvencí, přípustné ani za válečného stavu. Jenže papír snese mnohé a samotná válka je krutější, než tisíce takových papírů. Paradoxně ovšem máte ve válce také větší jasno o nepříteli, na rozdíl od diktátu komunistického režimu a jeho metod po roce 1948. A také máte paradoxně férovější podmínky na obou stranách při užití zbraně.

Kopretina řekl(a)...

Jsou to sprostí vrazi, nebo hrdinové?

Zastánci teorie „jsou to sprostí vrazi“ operují argumenty, že mohli, stejně jako tisíce jiných, odcestovat bez střílení. Domnívám se ovšem, že je nutné si uvědomit, že tehdy jim už hořela, jak se říká, koudel u zadku za dosavadní činnost. Zároveň měli zkušenost s komunistickým lágrem. Představa některých, že si přijdou normálně pro pas a režim je nechá odcestovat, byla podle mého přesvědčení nereálná. Zastánci teorie „jsou to sprostí vrazi“ dále říkají, že nemuseli střílet. A já říkám, zeptejte se armády, jaká pravidla platila, platí dnes a budou platit vždy při záškodnickém boji v týlu nepřítele, za který to celé já, měřeno tehdejším metrem a očima Paumera a Mašínů, považuji. Koneckonců jak jinak se dalo, kromě psaní a přepisování textů, skutečně bojovat proti komunistickému režimu, než partyzánským způsobem? O kolika podobných dodnes třeba ani nevíme? A kolik lidí zemřelo na hranicích proto, že neměli čím opětovat střelbu, neboť nezašli tak daleko, jako skupina kolem Mašínů? Dva členové skupiny, Václav Švéda a Zbyněk Janata, byli v sovětské zóně Německa dopadeni a vydáni do Československa, kde byli popraveni. Celkem bylo proti pěti odbojářům mobilizováno 20 000 příslušníků Volkspolizei a armády...

Mašínové a Paumer měli proti sobě v podstatě vojáky

Když nahlédnete do tehdejší platné legislativy, zjistíte zajímavé věci, které dávají situaci do jiného světla. Předně bylo hlavním úkolem příslušníků SNB chránit mimo jiné lidově demokratické zřízení, střežit státní hranice, zajistit bezpečnost osob a majetku a udržovat veřejný pořádek. Za příslušníka SNB nemohl být přijat nikdo, kdo by nebyl československým občanem, byl státně spolehlivý a byl oddaný lidově demokratickému zřízení. Příslušník SNB měl při výkonu služby zákonem stanovená práva stráže civilní i vojenské. Příslušníci SNB podléhali vojenské trestní pravomoci a vojenským trestním zákonům. Pro příslušníky SNB platil také vojenský služební řád. Ostatně SNB byl podle zákona jednotný a vojensky organizovaný. Pokud zakročovali příslušníci SNB „semknutě pod jednotným vedením a velením“, platily o užití zbraně dokonce vojenské předpisy. A při ostraze státní hranice? Příslušníci SNB mohli užít zbraň v pohraničním pásmu v případě, kdy se osoba po opětovné výzvě nezastavila, snažila se uniknout a nemohla být jinak zadržena… Skupina kolem Mašínů prostě měla proti sobě při své záškodnické činnosti ozbrojené složky komunistického režimu. A ty si, jak známo, servítky opravdu nebraly. Pro představu o tehdejší době nabízím seznam lidí, popravených v letech 1948 až 1962 za politické trestné činy - více zde)
Proti zlu se musí bojovat.

Kopretina řekl(a)...

Něco o minulosti vztahů arabsko-muslimského světa s Německem a Itálií

Naši čtenáři, především ovšem ti starší, si ještě dobře pamatují jak Yaser Arafat se objímal s Brežněvem, jak komunistické Československo vyzbrojovalo a vycvičovalo armády Egypta, Sýrie, Iráku, Libye i jiných arabských zemí. To všechno bylo součástí “proti-imperialistického boje,” hledání spojenectví se silami nepřátelskými západním demokraciím.

Co už je dnes méně známé, je že tak jako arabsko-muslimský svět byl dlouho poznamenán převažujícími tendencemi ke spojenectví se sovětským blokem, byl před tím poznamenán sympatiemi k německému imperialismu a pak k Hitlerovu nacionálnímu socialismu a k italskému fašismu. I tyto sympatie byly spjaté s nepřátelstvím vůči západním mocnostem a samozřejmě s antisionismem a s antisemitismem.

Za první světové války, Osmanská říše, chalifát, který měl pod svým žezlem značnou část sunitských muslimů (Turků i Arabů), byla spojencem Německa. Osmanské a německé armády bojovaly společně proti Britům a Francouzům v Mezopotámii, v Sýrii , v Palestině a u Dardanel. Snažily se též vyprovokovat džihád, svatou válku, proti dohodovým mocnostem v severní Africe. Během všech těchto bojů se mezi osmanskými a německými vojáky a důstojníky vytvořily vazby, které pokračovaly i potom. Tak Franz von Papen, který později sehrál tak podstatnou roli v Hitlerově cestě k moci, bojoval za první světové války v Iráku a pak sloužil jako německý velvyslanec v Turecku.

Osmanská říše byla poražena zároveň s Německem a Rakouskem-Uherskem. Značná část arabských území se pak octla pod mandátní správou Velké Británie a Francie. Arabští nacionalisté byli ovšem nespokojení s touto situací. Všichni, kdo nesouhlasili s výsledky mírových smluv, kterými byla zakončena první světová válka, se jim proto jevili jako potenciální spojenci.

V článku „K Finkelsteinově návštěvě Prahy“, uveřejněném na našem serveru 11. března 2010, jsem se zmiňoval o tom, jak se Irák postavil za druhé světové války na stranu nacistického Německa a fašistické Itálie a jak jeho ministerský předseda Rašid Ali el-Gailani pak nalezl azyl v Berlíně. Zmiňoval jsem se i o velkém jeruzalemském muftim, Hadži Amínu el-Husseinim, který v okupované Jugoslávii organizoval muslimské divize SS. Nyní se mi dostala do ruky velmi zajímavá kniha, kterou napsal německý historik Götz Nordbruch, Nazisme in Syria and Lebanon, The ambivalence of the German option, 1933-1945 (Routledge, Taylor and Francis Group, London and New York, 2009). Kniha poskytuje velmi dobré informace o vazbách mezi arabskými nacionalisty a nacistickým Německem.

Autor uvádí, jak Shakib Arslan, který vedl syrsko-palestinskou delegaci ve Společnosti národů a byl pokládán za nejvlivnějšího arabského představitele v Evropě, prohlásil v r.1935: „400 miliónů muslimů, kteří představují pětinu lidstva, nepociťují vůči Německu žádnou výhradu. Mají většinou k Němcům sympatie. Tato situace, které se Němci těší ve všech muslimských zemích, je výsledkem osobní politiky bývalého německého císaře.“


***

Již v březnu 1932, když Hitler ještě nebyl u moci, libanonský deník Al-Ma’rid uveřejnil interview s Vilémem II. v jeho exilu v Nizozemí. Bývalý německý císař v něm vyjádřil svou podporu Hitlerovi a své nepřátelství vůči Židům. Deník zdůraznil Vilémovu touhu po „lidové revoluci, kterou potřebujeme, abychom očistili naši moderní morálku a vykořenili zárodky korupce, která rozkládá kosti celého národa.“

Kopretina řekl(a)...

jeho přístup k moci s nadšením. V r. 1934 navštívil Berlín, kde byl přijat Curtem Prüferem, vedoucím oddělení Blízkého Východu na německém ministerstvu zahraničí. Tomu řekl: „Přirozenými spojenci Německa v jeho boji proti Francii jsou Arabové, kteří jsou od Francouzů utačovaní v Maroku, v Alžírsku, v Tunisku a v Sýrii. Francie rekrutuje značnou část své armády v těchto zemích. Kdyby tito francouzští vojáci arabské národnosti byli pro Francii ztraceni díky pasivnímu odporu, nebo kdyby se dokonce aktivně postavili proti Francii, Německo by tak získalo velkou výhodu.“ Curt Prüfer ale tehdy, v době začátku nacistické moci v Německu, se chtěl ještě vyhnout otevřenému konfliktu s Francií a tak této nabídky nevyužil. Dokonce odmítl zprostředkovat žádanou recepci Shakiba Arslana říšským vůdcem. To prý ale nezměnilo Arslanovy sympatie k nacistickému Německu.

Shukri al- Quwatli, který se později stal prvním prezidentem nezávislé Sýrie, se zase snažil přivést arabský nacionalismus do úzké spolupráce především s fašistickou Itálií. Ta v letech 1936-1939 ještě více než Německo podporovala a financovala proti-britské a proti-židovské povstání v Palestině. Ale v té době Itálie měla ještě své kolonie (muslimské země Libyii, Somálsko a Erythreii a částečně muslimskou Ethiopii; v Libyii ještě ve třicátých letech vedla tvrdé boje proti místnícm povstalcům) a nebyla proto u většiny Arabů tak populární jako Německo, které své kolonie ztratilo již za první světové války.

V létě 1940 Shukri al-Quwatli odešel do Iráku, tehdy již nezávislého, kde se s k moci dostali arabští nacionalisté plně rozhodnutí vstoupit do války na straně Německa. V Bagdadu vznikl panarabský výbor, který vedl velký jeruzalemský mufti Hadž Amín el-Husseini. Výbor tvořili irácký ministerský předseda Rašid Ali el-Gailani, Shukri al –Quwatli, Adil Arslan, panarabský nacionalista libanonského původu (bratr Shakiba Arslana) a dva vysoce postavení poradci arabského krále Sauda. K výboru se připojil také Syřan Michel Aflaq, který se pak stal zakladatelem hnutí Baath.

Aflaq, který pocházel z křesťanské rodiny a vystudoval v Paříži, byl přesto panarabským nacionalistou. O zakladateli islámu řekl: „ život proroka Mohameda představuje arabskou duši ve své absolutní čistotě.“ Byl přesvědčen, že „může být jenom jediné skutečně arabské myšlení během historie.“ Ve Francii se seznámil s marxismem, ale cítli se blíže německé idealistické filosofii, o které řekl, že byla „...protiváhou vlivu, který na nás měla marxistická filosofie. Ochránila nás od zklamní z abstraktního myšlení, na kterém je socialismus založen a které je zásadním popřením nacionalismu.“ Hnutí Baath je dosud u moci v Sýrii. V Iráku baathistickou vládu dlouho vedl Saddam Hussein, kterému Michel Aflaq sloužil jako mentor a ideolog.

Kopretina řekl(a)...

Důležitost protižidovského postoje těchto panarabských nacionalistů ukazuje dopis, který Adil Arslan psal Curtovi Prüfnerovi do Berlína již 18. srpna 1937: „Otázka nezávislého židovského státu v Palestině musí být pokládána za nejvíce alarmující současnou výzvu, jejíž důsledky jsou nepředvídatelné. (....) Židé budou moci se skutečně pomstít Němcům až většina německých Židů Německo opustí. Zatím se židovstvo o ně obává. Jestliže necháte tyto cenné rukojmí vycestovat, zášť, kterou tato rasa v sobě chová, se pak plně projeví. Vím, že sionisté nepotřebují vaše Židy pro svoji republiku, že polští a rumunští Židé jsou připraveni jet do Palestiny. Ale jsem si jist, že je ve vašem vlastním zájmu si vaše Židy držet a dohlížet na ně. (....) Nepotřebuji vám říkat, že náš společný zájem nás nutí vést přísnou politiku. Obě strany, Němci a Arabové, musí spulupracovat vážným způsobem a snažit se zmařit plán vytvoření židovského státu v Palestině. (....)Dovoluji si proto Vás žádat podniknout nezbytné kroky k tomu, aby jeho excelence, váš ministr byl informován o našich starostech a aby říšská vláda dobře věděla, že všichni Arabové a muslimové pokládají tuto otázku za nanejvýš důležitou. A že přirozeně všechny jejich sympatie půjdou na stranu té mocnosti, která jim v této věci pomůže.“ (Po druhé světové válce se Adil Arslan stal rektorem damašské university a politickým poradcem prezidenta syrské republiky Shukriho al-Quwatliho).

V r. 1937 Said Fattah al-Imam, který vedl Arabský klub v Damašku navštívil Berlín. Předal německé vládě návrh spolupráce, ve kterém se Arabové zavazovali:
a) podporovat německý vývoz do arabsko-muslimského světa;
b) připravovat Německu přátelskou atmosféru, která bude užitečná až dojde k válce;
c) propagovat národně socialistické myšlení v arabsko-muslimském světě;
d) bojovat všemi prostředky proti komunismu;
e) organizovat bojkot židovského zboží;
f) pokračovat v teroristických akcích ve všech francouzských koloniálních a mandátních územích, obývaných Araby a muslimy;
g) bojovat proti vzniku židovského státu;
h) rozšiřovat německou výuku a kulturu v arabsko-muslimském světě.

Arabské země ale nejenom byly místem, kde mnoho vůdčích osobností si přálo spolupracovat s nacistickým Německem a fašistickou Itálií. V těchto zemích existovaly i celé důležité politické strany a hnutí, které byly ideologicky velmi blízké nacismu a fašismu. Jestliže hnutí Baath vzniklo oficiálně až r. 1941, již v r. 1929 Fakhri Barudi, damašský představitel Národního bloku, založil organizaci Národní mládež. V r. 1936 byla vytvořena její polovojenská odbočka, zvaná Železné košile. Její členové se zdravili fašistickým pozdravem vstyčené paže. Německý nacismus jim sloužil za hlavní inspiraci, i když projevovali zájem i o Kemalovo Turecko a Stalinovo Rusko, jako příklady modernizujících se, mladých národů. Fakhri Barudi zdůrazňoval nutnost autoritativní výchovy a organizace mládeže a otevřeně jí spojoval s požadavkem biologického přežití národa. Připomínal, že v Německu k formaci mládeže patří promítání filmů, radících mladým mužům vybrat si zprávné nevěsty a vyhýbat se „nemocným židovským ženám.“

Kopretina řekl(a)...

Byla to ale především Arabská nacionalistická strana, která se stala v letech 1936-1939 hlavním nástrojem německo-arabské spolupráce. Tato strana, založená v r. 1935 v Bejrútu, byla pan-arabsky orientovaná. Měla pobočky v Libanonu, v Sýrii, v Palestině a v Iráku. Strana kontrolovala též výše zmíněný Arabský klub, jehož předseda Said Fattah al-Imam byl členem Arabské nacionalistické strany. Byl to lékař, který vystudoval v Berlíně. Představitelé Arabského klubu přijali vedoucího německé mládeže Baldura von Schiracha, během jeho cesty do Damašku, Bagdadu a Teheránu. Podle článků v místním tisku, německé financování Arabského klubu mělo z této organizace učinit základnu pro rekrutování agentů, sloužících Třetí říši a pro šíření nacistické ideologie. Podle britských pramenů, Německo poskytlo tehdy Arabskému klubu značné částky.

Nacistická ideologie ovšem obsahovala důležité rasistické prvky, které bylo nutno sladit s ideály arabského nacionalismu. Tak arabští příznivci nacismu se zajímali o myšlenky francouzského antropologa, psychologa a lékaře Gustava Le Bon (1841-1931), který měl příznivé mínění o roli Arabů v kulturním rozvoji lidstva – i když byl vnímán pozitivně i nacisty.

Je ovšem nutné chápat, že nacistický rasismus mohl mít nejrůznější formy a protiklady. Hitler sám prý nechtěl mluvit s Amínem Husseinim, s Arabem, tedy členem méněcenné rasy. Jeho spolupracovníci ale na něj naléhali, že Amín Husseini má ryšavé vlasy a že je tedy pravděpodobně potomkem Římanů. Vůdce a říšský kancléř nakonec svolil ho přijmout. Fotografie Amína Husseiniho, přátelsky hovořícího s Adolfem Hitlerem, pak proběhla světovým tiskem. Ostatně, vybraným arabským osobnostem, které nacisté chtěli upotřebit jako své spojence, oficiálně udělili titul „čestných Árijců.“

Arabští nacionalisté, kteří vyhledávali spojenectví nacistického Německa a fašistické Itálie, nepohrdali ani jinými oporami, které se ovšem nemusely fašistům líbit. Když v Sýrii a v Libanonu propukla v r. 1936 generální stávka proti francouzské mandátní správě, německé sdělovací prostředky ji představily jako důsledek vlivu a akcí Sovětského svazu v oblasti. Arabští nacionalisté se cítili zklamaní a uražení.

V r. 1939 se tím víc radovali z německo-sovětského paktu. Antun Sa’ada napsal během příprav této smlouvy:“Usmíří se protivníci? Usmíří se Hitler a Stalin, nacista a komunista, nepřítel Židů a výtvor Židů? Prožije Hitler svůj poslední úspěch? Umožní mu historie to největší vítězství, známé v historii lidstva? Vyrve Rusko bolševismu a oddálí nakonec Rusko od demokratických zemí, které jsou ovládané Židy? (....) Vidíme, že Hitler má své ruce v těchto změnách, které se nyní odehrávají v Sovětském svazu, že pracuje už dlouho na záchraně Ruska od Židů a od bolševismu. V posledních letech byl v úzkém kontaktu se Stalinem, aby určil osud Židů a zmařil jejich ambice. Pokud je náš pohled správný, Hitler bude největším zachráncem Ruska, tak jako je zachráncem Německa. To by mohla být konečná rána státům, kterése ohánějí demokracií, svobodou a ochranou slabých. (....) Pokud je tento pohled správný, Hitler bude největším zachráncem lidstva od největší nepravdy, známé v historii.“

Dodejme, že po porážce Německa se arabské státy staly útočištěm mnoha nacistů, kteří se v nich mohli cítit zcela bezpeční. Jedním z nejslavnejších byl Otto Skorzeny, kterému se v r. 1943 podařilo odvézt Mussoliniho z území ovladaného Italy, odmítajícími pokračovat ve válce Osy, na území obsazené Němci. Skorzeny pak našel úkryt v Egyptě, kde se stal poradcem prezidenta Násira.

Kopretina řekl(a)...

České čtenáře prohlížející si dlouhé seznamy jmen nacistů, ukrývajících se v arabských zemích, mohou zajímat jména jako SS-Standartenführer Erich Weinmann, bývalý velitel Bezpečnostní služby (Sicherheitsdienst) v Praze, který se stal poradcem policie v egyptské Alexandrii. Nebo Albert Thiemann, který sloužil jako důstojník SS v protektorátu Čechy a Morava a potom pracoval pod jménem Amman Kadar na ministerstvu informací v Káhiře.

Snad nejvýznamnějším válečným zločincem, který takto unikl spravedlnosti, byl však Alois Brunner, bývalý spolupracovník Adolfa Eichmanna a velitel koncentračních táborů Drancy ve Francii a Sered na Slovensku. Brunnerovi se podařilo uprchnout do Egypta a odtamtud do Sýrie. Tam se stal poradcem dvou vysokých důstojníků syrských tajných služeb, kteří byli už během druhé světové války ve styku s německou rozvědkou: Mohamed Rado Istambuli a Abd-el Hamid Sarraj. Vedle toho řídil obchodní společnost Orient Trading Company, která během války v Alžírsku dodávala zbraně povstalcům, bojujícím proti Francii. V r.1984 spolková republika Německo žádala o jeho vydání, ale marně. V r.1988 byla stejná žádost formulována Francií. Syrské úřady ale stále tvrdily, že dotyčný se nenachází v jejich zemi. Při tom se Alois Brunner nerozpakoval přijímat novináře a poskytovat jim rozhovory, tak si byl jistý ochranou svých syrských přátel.

Je zajímavé, že i malá muslimská komunita v českých zemích byla spojena s nacismem. V Čechách usedlí muslimové byli zpočátku především přistěhovalci z balkánských zemí. Za první světové války se k nim přidali mnozí ruští váleční zajatci z Kavkazu, Krymu a Střední Ásie. V jejich čelo se ale postavil Alois Bohdan Brikcius (1903-1959), rodilý Čech. Brikcius byl od mládí poznamenán četbou cestopisných knih a článků Aloise Musila, spoluzakladatele pražského Orientálního ústavu, jehož vztah k islámské civilizaci byl velmi vřelý. Brikcius se stal novinářem a navštívil řadu zemí Asie a Afriky. V roce 1933 konvertoval na islám ve Fracouzském Somálsku a přijal jméno Mohammed Abdallah. V témž roce vykonal pouť do Mekky, čímž získal právo užívat titulu Hadž. Napsal řadu studií, ve kterých vyjádřil svou solidaritu s bojem muslimů proti evropskému kolonialismu a proti židovskému přistěhovalectví do Palestiny (V záři půlměsíce, 1934; Napříč Kemalovým Tureckem,1935; Palestina - svatá země krví zalitá, 1939; Sýrie pod francouzskou trikolórou,1941).

V roce 1934 se Brikcius účastnil zakládající schůze Muslimské náboženské obce pro Československo, kterou prakticky pak vedl, i když formálně byl pouze jejím místopředsedou.

Po březnu 1939 se Brikcius plně zapojil do kolaborace s nacisty. Několikrát se sešel v Berlíně s bývalým iráckým ministerským předsedou Rašídem Alim el-Gailanim, který tam dlel jako host německé vlády, jakož i s velkým jeruzalémským muftím.

Brikcius pracoval jako publicista v Stříbrného „Pražském poledníku“ a ve „Vlajce.“ Tam a v orgánu muslimské náboženské obce „Hlas“ formuloval své nejostřejší kritiky Velké Británie, „židobolševismu“a sionismu. Vyjadřoval přesvědčení, že nacistické Německo zbaví islámské národy západního kolonialismu a „sionistického spiknutí.“ Opakoval, že němečtí nacisté bojují za zájmy Arabů, chorvatští Ustašovci za zájmy bosenských muslimů a Japonci za zájmy muslimů Jižní Asie. Brikcius byl zatčen v květnu 1945 a odsouzen na osm let vězení.

Hitlerovo Německo by se bývalo možná ještě více sblížilo s muslimským světem, kdyby nemuselo brát ohledy na Mussoliniho Itálii a Pétainovu Francii. Ty samozřejmě byly proti těm, kteří je chtěli připravit o jejich koloniální državy. Existují svědectví, že v posedních dnech svého života Hitler trpce litoval, že se nechal odvést od spojenectví se světem islámu kvůli Italům a Francouzům. Prohlásil prý, že kdyby byl býval hrál naplno kartu spojenectví s islámem, byl by býval válku vyhrál.

Kopretina řekl(a)...

Velmi se omlouvám za dlouhé články, ale jsou velmi zajímavé, především o alinaci mohamedánů s nacisty.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino,

velice mi připomínáte Naděždu Konstatinovnu Krupskou.*) Ta taky co řekla, tak i udělala. **).

Napsala jste "...Vám jej otapetuji.", a už jste tapetovala, až se hory zelenaly.

Musím se přiznat, že já tapetovat (a natírat) neumím. To jsou snad jediné práce ve stavebnictví, které odmítám provádět. Takže příště, až zas přijde tapetování na tapetu, kromě osvědčených firem oslovím i Vás.

Přeji Vám hezký večer.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

*) Dokonce se jí i trochu podobáte : http://www.hrono.ru/img/1917/krupskaya1895.jpg

**) Viz např. http://kozan.wz.cz/hostan/pages/16.htm

Kopretina řekl(a)...

Milý Vlastenče, Vy také tapetujete. Ale to je jedno. Ano, otapetovala fórum.Protože si myslím, že to jsou velmi zajímavé články. A Vy nebo někdo jiný (Harpyje,ASPergil, STK, žibřid, Vy, Pedro, Anonymní, Aliqf) odkazy nečtete. Takže je nutné je otapetovat. Jinak ať si každý udělá svůj názor, nikomu nevnucuji své názory, jen bych byla ráda, kdybyste si Vy i další článek alespoň přečetli. Jinak samozřejmě nemůžete vědět, jak vypadám. A popisovat se také nebudu. A fotku si na NevPsa zásadně dávat nebudu. Ještě by mě někdo PICNUL.

Kopretina řekl(a)...

Tím samozřejmě netvrdím, že jsem důležitá, nejsem, k důležitosti mám hodně daleko,Nejsem psychopat Janeček, který byl patologicky přesvědčen o své důležitosti a velikost svých odkazů.Patřím jen k malým bezvýznamným pisálkům.
Na Neviditelnép psu působí jiní významní novináři pánové Neff, Wagner, Adler, Breber, Doležal, Fištejn, Gerloff, Mareš,Matějka, Stejskal, Vlk, paní Zbavitelová a další. To jsou kapacity! Totiž na všelijakých diskusních fórech či setkání mi někteří soudruzi antisemiti nadávali do židobolševiků či sionfašistů. Měli by si soudruzi vybrat, co vlastně sem, jestli židobolševik nebo sionfašista. Tak mi totiž jistá individua nejčastěji nadávají.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino,

samozřejmě vím, jak vypadáte. Ale nebojte se, já Vás neprozradím. Ještě by Vás někdo picnul, a to by byla škoda. My Vás budeme potřebovat.

Ano, po našem vítězství budeme potřebovat VŠECHNY opravdu zapálené lidi. Obrátit jejich vervu správným směrem je jednodušší, než k činnosti přimět osoby lhostejné, líné, sobecké.
Pro začátek byste nám mohla pomáhat rozvíjet vztahy s mírovými skupinami v Izraeli.
Takže na shledanou v lepších časech.

Kdo chce zapalovat, musí sám hořet ! (J.Hus)***Volte ČSSD a KSČM !

Kopretina řekl(a)...

Víte Vlastenče, Izraeli se nadává do fašistických, revanšistických,imperialistických států. Přitom Izrael je JEDINÁ země, kde socialismus fungoval. Izrael byl ve svých počátcích pokrokový levicově zaměřený stát. A i nyní žije v Izraeli mnoho pokrokových levicově zaměřených občanů.

Anonymní řekl(a)...

Kopretinko, nebudete mi věřit, ale je mi úplně jedno jak vypadáte.
Nicméně Vám přeji, ať vypadáte nádherně *), protože krásné ženy nají život podstatně jednodušší, než škaredí chlapi.

Tady se ale stejně projevujete jen jako AI (nebo NI - Natural I...) - nelze to se 100%-ni jistotou rozpoznat...
***************
*) 90-60-90/185cm/65kg/24let - či jak zní ta mantra obecné krásy...

Kopretina řekl(a)...

Víte, Anonymní, je-li člověk zdravý, neměl nehodu (aby byl znetvořený), měl BMI 20-25, měl normální účes, čistě a moderně oblékaný, tak věřte, že žádný člověk není obludný.Makeup (i pro muže) dovede vše.Plastika taky dovede vše. I ze škaredého chlapa lze udělat krasavce. Jinak jsem asi nevzdělaná, co znamená AI nebo NI?

Kopretina řekl(a)...

Já si myslím, že se zde projevuji jako upřímná sionistka, miluji Izrael. My filosemiti bychom se měli vytvořit chodit vyučovat na školy,vzdělávat Církev, aby pochopila, jak je důležité vytvořit správný vztah Izrael-Církev. Řeknu Vám, že je mi upřímně jedno, kdo se s námi spojí (tedy pokud není vrah, násilník, zločinec) hlavní, nejdůležitější priorita je PROIZRAELSKÝ postoj. Věřte, že existují zastánci Izraele, z mnohými si píši a všichni se shodujeme, že musíme udělat víc, než jen sedět na internetu. V Žilině se koná proizraelské shromáždění, kde vystupují i američtí pastoři Ron Cantrel, Cheryl Hauer... Samozřejmě, že s překladatelem. Ne všichni z nás umějí anglicky. Jinak je mi jedno, co si o mě myslíte. Já svůj postoj. My stojíme s Izraelem NAVŽDY.

Kopretina řekl(a)...

samozřejmě,že nebereme mezi sebe rasisty typu pana Paška, který není nic jiného rasista, útočí na černochy, prosazuje principy EUGENIKY. Můžete si myslet co chcete, klidně že jsem krasavice či hnusná obluda, je mi vše jedno. My proizraelsky zaměření studenti, lidé mladého, středního či staršího věku. Věk není překážka. Jinak je mi jedno, kdo přijde mezi nás. Přátelé IDF- http://www.fidf.org/
Je třeba podporovat statečné hochy z izraelské armády. Izraeli, jsme s tebou, nejsi sám.

Kopretina řekl(a)...

Velmi dobré jsou stránky Jigala, který kdysi přispíval do Lidovek. Odporná hovada typu Janečka a boleslava1 do vyštvali jen kvůli jeho proizraelském postoji. Někdo holt nemá žaludek snášet urážky do židobolševiků, sionfašistů, zasraných Židáků, potroublá Židule (tak mluvil boleslav1 o své ženě)... Vytvořil VYNIKAJÍCÍ stránky: http://jigalamir2.webpark.cz/
Doporučuji ke samostudiu všem lidem dobré vůle

Anonymní řekl(a)...

Artificial Intelligence / Natural Intelligence

http://cs.wikipedia.org/wiki/Um%C4%9Bl%C3%A1_inteligence
http://cs.wikipedia.org/wiki/Turing%C5%AFv_test

Anonymní řekl(a)...

ta "kopretina" vůbec netuší, o čem píše

Tony Campolo natočil film "Bůh na naši straně" rozumějte palestinské), kde proklíná křesťanské sionisty, že jsou proizraelští... Či Ježíš na checkpointu...Natočili film "Ježíš na checkpointu"

"Christ at the Checkpoint" je křesťanská mezinárodní konference, ne Ježíš nebo Kristus na checkpointu...

http://stephensizer.blogspot.com/2010/03/tony-campolo-on-new-film-with-god-on.html