sobota 4. září 2010

MOBY DICK 2000: Přilétá čáp! Či přichází. Snad nějakého přivezou...

Pondělí 4. září 2000

Ředitel Běsný Kokot při relaxaci na podnikovém golfovém hřišti zaslechl, že prý na Internetu se píše, jak nejlépe zlepšit imidž firmy: Nasadit na tovární komín čápa! Je dobré sledovat moderní trendy a IT - šéf Správy Problémů Bambas už začal nějakého čápa shánět. Škoda, že České Textárny nemají žádný tovární komín.


Úterý 5. září 2000

Od prvního se sjednotily ceny obědů v celém podniku. Místo 41 platíme teď 46 Kč. Ale zase dali v kantýně mikrovlnou troubu na stolek vedle čajů. Když je jídlo (jako obvykle) studené, tak si ho můžeme ohřát. Dnes jsem to zkusil s polívkou. Těch blesků! Nevšiml jsem si, že je polévkový talíř opatřen zlatou obroučkou.

Středa 6. září 2000

Hlavní Správce problémů Bambas se byl podívat v ZOO, aby vybral vhodného ptáka pro vylepšení podnikové imidže. Náhodou se zbavovali nadbytečných zvířat, ale čistě bílé čápy neměli. Než se u našeho baráku v Centru postaví tovární komín, bude čáp pobývat v rekondičním areálu na Jižním městě. Tamní šéf Dur Durak je nespokojen - tvrdí, že ta potvora krade golfové míčky.

Čtvrtek 7.září 2000

Dnes jsem si v kantýně vzal vychytrale porci na bílém talíři bez zlaté obroučky. Abych si mohl oběd přihřát v připravené mikrovlnce. Tentokrát se žádné blesky nekonaly - příliš široký talíř se do trouby nevešel. Asi si začnu nosit svačinky v pytlíčku.

Pátek 8. září 2000


Koordinátor koordinátorů mgr. Tluč Huba vymyslel nový slogan, který s novým ptákem bude reprezentovat chystanou expanzi Českých Textáren do zahraničí: "S Českými Texty do celé Evropy". V kantýně jsem zaslechl, že prý ten čáp, co má zvýšit imidž firmy, je čáp marabu. Africký mrchožravý čáp.
*****************************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:))

6 komentářů:

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
je nemožné splést si čápa s marabu. Marabu vypadá docela jinak.
http://www.treknature.com/gallery/Africa/Tanzania/photo77547.htm

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
Když dovolíte, dám tu zprávu sem, i když sem tak docela nepatří. Ale tady ji čtenáři lépe najdou.
Rusko hoří dál,
jak píší včerejší ruské noviny, ve Volgogradské a Saratovské oblasti pokračují požáry. Nová vlna ohně za čtvrtek a pátek zničila stovky obytných domů (531) a zabila 8 lidí. Včera se podařilo zredukovat počet ohnisek na osm, a počet hořících hektarů na 139.
V tisku vycházejí na světlo skutečně neuvěřitelné zprávy o dezorganizaci a zločinecké nedbalosti různých místních správ, které viděly, jak po celé dny doutnala rašeliniště a nic nepodnikly, naopak se na to lidé chodili dívat jako na nějaký spektákl. Na sajtu Lesního průmyslu http://www.wood.ru/ru/lonewsid-33603.html se dočteme o případech, kdy hasiči odmítli vyjet hasit lesní požáry, protože to nespadalo do jejich kompetence. O hašení se museli postarat vesničané, když viděli, jak se oheň blíží k vesnici. Nyní budou všechny tyto případy vyšetřovány generální prokuraturou a budou podniknuty kroky k nápravě. To znamená, myslím, že pár pohlavárů vyhodí z místa, pár jich zavřou, předělají směrnice o hasičské službě, ale mentalitu, co je za tím vším nezmění.
Zároveň Vesti píší, že šatstvo a jiné věci, poslané postiženým požáry, byly vyhozeny na skládku, kde na ně pršelo, válely se ve špíně a tak se zničily. Věci byly sebrány mezi obyvatelstvem, které tak chtělo pomoci těm, co při požárech ztratili všechno, byly roztříděny do balíků, na některých byly ještě cedulky obchodů, kde je solidární občané koupili. A nebyl to jen jeden ojedinělý případ.
http://www.vesti.ru/doc.html?id=390235&tid=81353
Co k tomu dodat?

informace řekl(a)...

Dodatečné vysvětlení.
raději jsem se přestěhovala sem. Pod druhým Moby Dickovým článkem už lítají facky. Aby mi nějaká nezaslouženě nepřilítla.
Nemám chuť se po ránu hádat.

Pedro řekl(a)...

2 informace: Ne desumo che questa signora burbera è come una zitellona, dico bene?

informace řekl(a)...

Pedro,
altro che zitellona! E' quello che dice di essere - una vera arpia. Dio ce ne salvi!

informace řekl(a)...

Moby Dicku, našla jsem pěkný recept antické římské kuchyně jak připravit čápa v sladkokyselé omáčce s datlemi. Třeba by se tak dal použít i marabu.