pátek 3. září 2010

MOBY DICK: Práce nás baví

Evropa hloupne? Jen někteří Evropané...


**************************************************************
Neděle 29. srpna 2010

Rosněft, ruský státní podnik, by chtěl zakoupit polovinu akcií v německém koncernu Ruhr Öl. Ruská vláda by tak dostala pod kontrolu osminu rafinerské kapacity u svých německých přátel. Rosněft bude kupovat i 50 % státního koncernu Petroleos de Venezuela od venezuelských soudruhů.



"Mně ten návrh připadá málo ambiciózní. Měli bychom jít do mnohem hlubších změn." (Hodný premiér Petr Nečas k návrhu zákoníku práce z klávesnice ministra práce Jaromíra Drábka z TOP 09. Jde prý jen o "vykastrovanou novelu"!) Když už stejně hrozí odboráři i při té mírnější variantě stávkami a pochody v ulicích, ať to alespoň stojí za to!

Petr Nečas však chce zůstat hodný a přemejšlí (jeho poradci) jak nezdražit na příští rok elektrickou energii o 15 (30?) %. Třeba elektřina zlevní "sama od sebe". Pravděpodobně se nezapojí úplně všechny fotovoltaiky, které na to mají povolovací razítko. Cenu komodity navíc srážejí "podomní obchodníci" z nových malých firem, kteří obrážejí jednotlivé domácnosti.

Spor mezi hodným premiérem a zlým ministrem financí Miroslavem Kalouskem ohledně povodňové stovky se vyřešil: Tato daň se bude platit jen příští rok. (Pokud nepřijdou příští rok další povodně...)

Radovan Krejčíř by se rád vrátil do Česka. Z bezpečné JAR se mu však nechce – doma na něj prý čekají najatí zabijáci. V tom případě jsou zabijáci najatí blbě anebo blbí – proč si nezaletí do jižní Afriky sami?

Mrtvá Kočka: "Nemají podplacené místní policajty, soudce a politiky."

ČSA ruší zimní lety do Brna. Do Ostravy se bude létat dále, ovšemže. Co by si jinak soudruh Miroslav Opálka, poslanec KSČ(M)* počal? To by snad měl jezdit vlakem? Nebo si to platit z náhrad???

Thiopental sodný v USA došel. Kdy přijde? Ptejte se. Ale dříve než za tři kvartály to nebude. Už je ho jenom tak akorát do jediné injekce. Kdo bude tím šťastným? A dostane smrtící injekci?

Pondělí 30. srpna 2010

"Je zatím předčasné mluvit o tom, v jakém formátu budou slyšení probíhat a kdo se jich zúčastní." (Timur Chikmatov, mluvčí ruského ministerstva dopravy k plánovaným debatám o tom, zda se má vést dálnice přes poslední podmoskevský lesní masiv u města Chimki. Slyšení bude organizovat ministerstvo dopravy a chimkinsjká radice, která projekt už jednou schválila...) Tak formát se už trochu rýsuje: Radnice v Chimkách zorganizovala petici za stavbu. Podepsali ji povinně všichni zaměstnanci. Přidali se i podnikatelé, kterým město pronajímá své prostory. V Rusku se tomuto říká "řízená demokracie". V Lybiji "lidová džahamíríje", komunisti to nazývali "demokratickým centralismem" a nacisti "vůdčím principem".

"Kulturní identita brání integraci muslimů v Německu... Všichni Židé sdílejí určitý gen, Baskové mají určitý gen, který je od ostatních odlišuje." (Německý genetický odborník Thilo Sarrazin, člen vedení Bundesbank. Tento znalec pravil už dříve, že Evropa hloupne - mohou za to prý nevzdělaní přistěhovalci z Turecka, východní Evropy a Blízkého východu. Zapomněl na Němce, kteří nechtějí dělat hloupé nekvalifikované práce za pár šupů, pan bankéř...)

Ano, Evropa hloupne: Vůdce lybijské lidově demokratické džamáhíríje vyzval ausgerechnet při návštěvě Říma katolíky, neznabohy a Evropany vůbec, aby konvertovali k islámu. Na jeho hlavu se "snesla ostrá kritika". Avšak podepsaly se smlouvy o italských investicích do lybijského průmyslu a lybijských investicích do italského průmyslu. Ty se už o patřičné zmuslimštění postarají...

"Chceme přimět lidi, aby zformovali nové rodiny." (Fajsal Duvajsán, poslanec kuvajtského parlamentu ke svému návrh na státní dotaci k pořízení si druhé až čtvrté manželky. Pozor - panenské novomanželce musí být více než 40. Mladší mohou být, pokud jde o rozvedenou či ovdovělou samici.) Kuvajt krotí rozpočtové přebytky všelijak.

Úterý 31. srpna 2010

Sazka se dostává na dohled krachu. Dluží čtyřem bankám 1,65 mld. Kč - ty se nedokážou dohodnout, jak ze Sazky dlužné peníze vytřískat. Ou - ta Aréna! Au, ten Hušák!!!

"Velmi pečlivý a seriozní zaměstnanec" vystřílel v Devínské Nové vsi své sousedy. Odnesla to i paní, která zvědavě vyhlížela z balkónu. Také chodci na ulici. Celkem sedm lidí zabil a 15 zranil. Než ho postřelili bratislavští specialisté, pročež se zastřelil. Masový vrah vlastnil celkem šest zbraní legálně. Byl vskutku pečlivý - při střelbě si neopomněl nasadit chrániče na uši. No a střílel naší starou známou vosumapadesátkou - upravenou pro civilní účely". ČZ 858 Tactical nemůže střílet dávkami - prý, tvrdí státní zbrojní odborníci. Děti - smějte se jim!

Česká vládní koalice se škorpí. Ještěže bez škorpionů.

"Jde o očistu škol od nepřátelských živlů, proto musí být provedení akce svěřeno politicky vyspělým pracovníkům... Vyloučení žáci budou umístěni ve státních statcích, aby byli vytrženi z vlivu svých rodičů a umožnila se jejich převýchova." (Z tajné směrnice Ústředního výboru KSČ, rozeslané krajským tajemníkům Strany.) Politicky vyspělé svině udávaly děti z "kulackých" rodin, které studovaly střední a vysoké školy zemědělského zaměření. Ukazuje se, že tito komunističtí zločinci mohou být trestně stíháni i po 58 letech. A jak se s nimi vypořádají soudy? Záleží na tom, před koho se dostanou. Třeba ten jeden bývalý komunista, vojenský prokurátor, je hodnej. 250 ukradených milionů ocení jen podmínkou - vždyť to není moc peněz, aby se hned někdo zavíral. Teda ten "někdo" konkrétní...

Středa 1. září 2010, uranová svatba Jana Lucemburského s Eliškou Přemyslovnou (700 let)

Před 60 lety vznikly v komunistickém Československu Pomocné technické prapory, vojenské útvary pro "politicky nespolehlivé". Fakticky šlo o institut nucených prací pro deset tisíc mladých mužů. Těch deset tisíc bylo v první vlně, celkem těmito vojenskými lágry prošlo 60 tisíc lidí.

Začala topná sezona

Začal platit celoevropský zákaz výroby žárovek o výkonu 75 W.

Začal platit zákaz vuvuzel v evropských soutěžích. V Česku vuvuzely zakázaly na svých stadionech jenom Sparta, Slavie a Slovácko. Jinam fandové stejně nechodí...

Podle autobazarů AAA Auto bylo v roce 2008 odhaleno přetočení tachometrů u 34 % nabízených aut, letos je to už 43 %.

USA skončily s válečnými operacemi v Iráku. Teď se jim bude říkat jinak.

Heroická operace v Hebronu je jenom pokračováním heroických operací, pravil mluvčí Hamásu k vraždě židovských osadníků. Ve svém autě byli zastřeleni dva muži a dvě ženy, z toho jedna těhotná.
"Ať všichni zlí, kteří nenávidí Izrael, jako je Mahmúd Abbás a všichni Palestinci, zmizí z našeho světa. Ať je stihne mor!" (rabín Ovadia Josef, předseda vládní strany Šas.) Tento výrok se setkal s celosvětovým rozhořčeným odsouzením.

Inu - mírová izraelsko-palestinská jednání opět začínají...


Čtvrtek 2. září 2010, Ngay Quoc Khanh – státní svátek Vietnamské socialistické republiky (vyhlášení Deklarace nezávislosti prezidentem Ho Či Minem, 1954)

Na amnestii opouští vietnamská vězení 17.000 odsouzených – včetně 37 cizinců.

Anděla Merkel si minulý týden prošla německé jaderky. Tři dny po exkurzi se vyslovila pro prodloužení jejich provozu. Termín 2020 pro jejich zavření, který naplánoval bývalý německý kancléř Gerhard Schröder (současný obchodník s ruským plynem - MK) se už stejně nestihne. Provoz bude prodloužen o 4 anebo 8 anebo 12 anebo 20 anebo 28 let. Hlavní důvod?
Jinak by nebylo Německo schopno splnit své závazky o omezení produkce skleníkových plynů!

Výmluvný titulek Hospodských novin: Česká armáda, "zlatý důl" lidovců.
Už se to ví. Už se to dokonce i píše. Lidovci už totiž nejsou v žádné "křehké koalici"...

V poslední aféře s finskými minometnými vozy si smočil i známý lobbista Josef Jindra, známý též svým angažmá v libereckém šampionátu v klasickém lyžování.

Mrtvá Kočka: "Lobbista? Loupežník!"

Katolická církev v Německu přistoupila k bezprecedentnímu kroku - znásilnění svěřenců pedofilními knězi už nebude zatloukat. Ve své vnitřní směrnici v boji proti zneužívání dětí zavádí "oznamovací povinnost". A to nejen co se kněží týče, ale dokonce i u "civilních zaměstnanců" církve.

Ambrožův dotaz: "Katolická církev se dosud neřídila zákony zemí, kde působí?"
(Zločin se totiž má hlásit příslušným státním úřadům - policii, státním zástupcům - všude v civilizovaném světě. Jinak jde také o zločin! - Moby Dick)

Odpověď Mrtvé Kočky: "Ne. Přečti si smlouvy, co mají státy s Vatikánem..."

Pátek 3. září 2010

5 až 18 let vyfásla za pedofilii v Lisabonu šestice obžalovaných osob. Mezi nimi byli i někteří portugalští prominenti - nikoli církevní... Hajzlíci zneužívali děti ze státního sirotčince v Casa Pia, který po 230 let požíval pověsti ctihodné instituce. Kdo ví dnes, co se tam dělo před 200 lety?

25 % britských tanečnic u tyče má vysokoškolský diplom. Absolventky univerzit oceňují, že je to lépe placená práce než jiné typy zaměstnání. A většinu z nich "práce baví"...

Ambrož: "Už chápu výrok: Práce mě baví. Vydržím se na ni dívat celé hodiny."

"...jen s námi bezpečně". (Slogan na oranžovém balení kondomů, který se ve Zlíně stal jedním z hitů nastávající komunální kampaně ČSSD. Zlínští socialisté tak chtějí řešit "hlavní palčivé otázky" svého krajského města.)

Izraelský jestřáb Benjamin Netanjahu a hodný palestinský prezident Mahmúd Abbás si podali před kamerami ve Washingtonu ruce. Clintonová se smála, Obama si mnul ruce. Předvedená akce prý vypadala "dostatečně vřele". A Jeruzalém bude - čí? A Palestinci - kolik se jich "vrátí?" A Židi - napochodují dobrovolně do moře?

Mrtvá Kočka: "Někteří ano."

Geniální podnikatel Elon Musk přesvědčil prezidenta Baracka Obamu, že dopraví Američany na oběžnou dráhu i na ISS. Jinak si nelze vysvětlit na první pohled debilní opatření, kterým prezident zrušil již rozběhlý (a rozinvestovaný) projekt kosmického palvidla Ares. Muskův fenomenální stroj Falcon 1. SpaceX je prvním soukromým strojem, který se dostal na oběžnou dráhu! Musk už má smlouvu s NASA na dopravu nákladů na ISS. Plánovaná kosmická loď Falcon 9 pro 7 má zatím jednu drobnou vadu - ještě se nevyzkoušela při přistání. Dříve, než si inteligentní Obama (který zjevně věří tomu, co o soukromých výletech do vesmíru čte v novinách) uvědomí problém, na který narazil už Jára (da) Cimrman při konstrukci svého výtahu (totiž hromadění horníků v dolu), navrhl Musk prosté a přece geniální řešení:

Astronauti se nebudou vracet na Zemi! Poletí rovnou na Mars!!! Takových 20.000 by se jich tam vešlo už s dnešními možnostmi. A vracet se nebudou ani z Marsu. Geniální Elon chce totiž na Mars vystřelovat - důchodce...

Českému důchodovému systému bude příští rok chybět 32 mld. Kč...

Sobota 4. září 2010

Pozorná žena Moby Dicka upřesňuje: "Lidovci už nejsou v koalici? Některé osoby ano!"

************************************************
*KSČ(M) - Komunistická strana Česka (marxistická)

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

150 komentářů:

informace řekl(a)...

Il Sole 24 ore píše o horečné letní aktivitě ruského premiéra Putina, sjezdil Ruskou federaci křížem krážem, věrně doprovázený ruskými medii a televizí. Po hašení požárů, se jal chlácholit postižené a slíbil, že bude osobně kontrolovat provádění nové výstavby domů. Na Sibiři byl na lovu na medvědy, aby tak přispěl k jejich záchraně, pak byl na lovu velryb, z vědeckých zájmů, pak na žluté Ladě cestoval z Vladivostoku do Moskvy a sám čerpal benzin u pumpy. To všechno pod pozorným okem televizních kamer. Jen když měla Lada poruchu a Putin přesedl do jiného auta, televize o tom diskrétně pomlčela.
Ti italští novináři jsou ale drbny!
A co tomu říká náš Mobbing Dick?

Harpyje řekl(a)...

Když už se, Moby Dicku, snažíte informovat o událostech minulých dní a týdnů, tak buďte tak laskav, a informujte podle pravdy.

Citujte, prosím, přesně a nepodsouvejte osobě o které píšete, něco co neřekla. Váše pohrdavá zmínka o výroku Thilo Sarrazina je očividně diktována Vaší nelibostí vůči Němcům, hlupákům, kteří "nechtějí dělat hloupé nekvalifikované práce za pár šupů". Toto ad nauseam opakované hloupé klišé o přistěhovalcích, které si hloupí Němci údajně i nadále táhají do své země, aby vykonávali podřadné práce do kterých se domorodcům nechce, jste taky nevynechal.

Věc se má ale tak, že Thilo Sarrazin se o hloupých přistěhovalcích z východní Evropy vůbec nezmínil, nýbrž mluvil pouze o Turcích a Arabech, kteří - což je statisticky doložitelné - odmítají integraci, jejichž vzdělání je podprůměrné, ale zato jejich kriminalita nadprůměrná. Navíc Thilo Sarrazin nemluvil o Evropě, nýbrž tento výrok, jako i téma jeho knihy, se vztahuje pouze na Německo.

Co se jeho výroku o společném židovském genu týká, který způsobil takový poprask mezi genetickými odborníky z řad "pokrokových" a politicky korektních politiků a žurnalistů, tak je nutno konstatovat, že v samém Israeli se nad tímto tvrzením vůbec nikdo nepozastavil. Udělal byste dobře, kdybyste se zamyslel proč asi. Zde dva podněty k zamyšlení:
- http://www.nature.com/nature/journal/v466/n7303/full/nature09103.html
- http://www.igenea.com/index.php?c=40

I Sarrazinova vášnivě diskutovaná kniha "Deutschland schafft sich ab" (Německo se likviduje), která vyšla před několika dny, se týká nepohodlného tématu muslimských přistěhovalců v Německu, mu vysloužila nálepku rasisty, islamofoba, pravicového populisty ze strany politických korektníků napříč celým politickým spektrem. O to větší je ohlas u čtenářů. Dnešní Spon se zabývá otázkou, jestli je v německé politické krajině místo pro obdobu Wildersovy PVV, a dochází k (nepřekvapujícímu) závěru, že by měla potenciál získat 20% hlasů. http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,715490,00.html Zbývá ještě najít nějakého německého Wilderse. Sarrazin není politik, a navíc je velmi špatný řečník.

informace řekl(a)...

Il Sole 24 ore uveřejnil dnes o Sarrazinově knize zajímavý článek.
http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2010-09-04/ruba-libro-thilo-sarrazin-080026.shtml?uuid=AYvuNeMC

Moby Dick řekl(a)...

Harpyji ad "Thilo Sarrazin se o hloupých přistěhovalcích z východní Evropy vůbec nezmínil".
Ne teď. Psal jsem: Tento znalec pravil už dříve,
Zdroj:
http://hn.ihned.cz/c1-46134060-clen-vedeni-bundesbanky-se-oprel-do-zidu
»Sarrazin si totiž takto nepustil "pusu na špacír" poprvé. Před měsícem prohlásil, že Německo kvůli přistěhovalcům "v průměru hloupne". Podle něj za to mohou imigranti z Turecka, východní Evropy a Blízkého východu, kteří jsou nevzdělaní.«
Ad "židovský gen":
»německá židovská komunita vyzvala vedení Bundesbanky, aby ze svého vedení vyhodila člověka, který polarizuje společnost«
V Izraeli se někdo "židovským genem" kasá, jiný ho přisuzuje i Palestincům. Židovským genem se v izraelském rozhlase kasal zpěvák Gaon.
»Izraelská bioložka a aktivistka Michaela Bahatová zaslala Gaonovi a rozhlasové stanici protest, v němž upozornila, že „judaismus žádnou genetickou stopu nemá a už vůbec nikdo neslyšel o nějaké genetické stopě kohnovské, čili kněžské. Zneužívání ´genetiky´ za účelem vytvoření sociálních a politických pozic je z hlediska lidských práv nebezpečné stejně jako každá doktrína, která se snaží spojit krev a rasu."
Gaon ji odbyl, že šlo jen o "rozhlasové vysílání".«
http://www.czechfreepress.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2523-idovsky-gen-boue-v-nmecku-klid-v-izraeli&catid=58&Itemid=448&joscclean=1&comment_id=5350
Ale ať už někdo lidi s "židovským genem" zatracuje nebo vychvaluje, jde o čistý rasismus, prosím. Stejně je rasismem, pokud se někdo dokonce svým jakýmkoli "etnickým genem" vytahuje a dělá ze sebe "nadřazenou rasu" - ať už Němec nebo Žid.
A pan Sarrazin, když publikuje svoje objevy amatérského genetika, je čistý rasista.

Harpyje řekl(a)...

Moby Dicku! Kdo se odvolává na náckovský web http://www.czechfreepress.cz je buďto sám nácek, nebo blb.
S pozdravem S.Netzer alias Harpyje

Kopretina řekl(a)...

"»Izraelská bioložka a aktivistka Michaela Bahatová zaslala Gaonovi a rozhlasové stanici protest, v němž upozornila, že „judaismus žádnou genetickou stopu nemá a už vůbec nikdo neslyšel o nějaké genetické stopě kohnovské, čili kněžské"
Tomu nerozumím. Popíráte existenci židovského národa? Tím byste se nelišil od muslimů, ti také absolutně neuznávají Židy jako národ a berou ho jen jako náboženskou skupinu. Židé jsou národ, pocházejí z 12 izraelských kmenů (v neposlední řadě,sefardský rabín uznal falaše jako potomky biblického kmene. Protože ten, kdo popírá existenci židovského národa, odmítá tím právo Izraele na existenci (právo na stát totiž mají národy, ne náboženské skupiny) je sám rasista a antisemita, bez ohledu, zda-li hlásá tyto myšlenky Žid nebo ne.
Jinak si naběhli hnusní odporníci z ČT, kteří řekli, že na palubě teroristické lodi byl i Chomský.Chomský spolu s Finkelsteinem či Falkem patří mezi nejohavnější sebranku, odporní sebenenávidějící Židy. Nad nimi by si slušný člověk měl odplivnout. Co chci říci? Chci tím říci to,že se antisemité často odvolávají na myšlenky zvrhlých Židů, aby si obhájili své myšlenky. Moby-Dyku, doufám, že uznáváte existenci židovského národa. Jinak bych se s Vámi nemohla bavit. Rasy existují, na tom není nic divného, semitská rasa (Židé, Arabové), slovanská rasa (Češi, Poláci, Slováci, Rusové), germánská (Němci, Norové, Angličané, Švédi...)atd. Na tom není nic divného ani rasistického. Tím, aby mi někdo něco nepodstrčil, nehodnotím, která rasa je nejchytřejší, to se ani hodnotit nedá...

Harpyje řekl(a)...

Oprava:
včera jsem v rozčílení nazvala http://www.czechfp.cz/ náckovským webem. Správně bych ale musela napsat, že je to jedna z rudohnědých internetových žump, à la Zvědavec, nebo Outsidermedia. Ne nadarmo se tyto kloaky velmi často vzájemně citují, a jedna přebírá články od druhé. Jejich čtenáři, jehož prototypem je snad všem známý Vodník z Utrechtu, se vyznačují "pokrokovým" antiamerickým a hlavně tvrdě "antisionistickým" postojem.
Mé mínění o těch, kteří čerpají své "informace" z těchto žump (a dokonce na ně ještě poukazují!) ale žádné opravy nepotřebuje.

Vodník řekl(a)...

Snad se paní Evženka nenechala vočkovat proti prasečí chřipce?
http://www.czechfp.cz/site/?p=8009
"Stane se díky prasečí chřipce z lidstva stádo volů?"

Harpyje řekl(a)...

Schválně si, Kopretino, přečtěte ten ostudný článek, na který Moby Dick poukazuje. http://www.czechfreepress.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2523-idovsky-gen-boue-v-nmecku-klid-v-izraeli&catid=58&Itemid=448&joscclean=1&comment_id=5350
Jeho poslední věta zní:
"Suma sumárum, náznak pokračování rasových teorií v Německu kupodivu padá v Izraeli na úrodnou půdu. Není ten svět opravdu zajímavý?"
Je to pouhá varianta staré, známe "antisionistické" argumentace na téma siofašismus, která zní: "to, co dělali nacisté Židům, to dělají Židé nyní Palestincům".
Chápete, jak se může někdo na takový hnůj odvolávat? Já ne.

Harpyje řekl(a)...

Dobré jitro, Informace.

informace řekl(a)...

Dobrý den, Harpyje,
čemu vděčím za tuto milou pozornost?
Jsem skutečně zvědavá. Třem skákajícím panákům?

STK řekl(a)...

Omlouvám se, nic mi po tom není, ale:

Zkuste někdy, Vážené a Vážení v duchu vystoupat pár tisíc kilometrů nad naši Geu (Gáju) a zamyslet se nad tím, jak nepatrnou váhu mají spory o tom, zda je židovský nebo palestinský národ. A co vyplývá z toho, že jeden o druhém neřekne nic dobrého. A když řekne, je vlastními ukamenován a snad i pomočen.
A jak by bylo hezké, kdyby lidé byli trochu snášenlivější. Ne snad ti, kterých se to bezprostředně týká, od nich se to opravdu asi očekávat nedá, ale obecné, celosvětové publikum. Opravdu se musí vždy polarizovat, rozdělit se na přibližně stejně významné skupiny a pustit se do nekonečné (a nesmyslné) hádky? Ať už je to Islám versus Židovství, křesťanská víra východní a západní, bezvěrci v. věříci. Ty spory už musí unavovat i Boha, pokud někdo takový je.

P.S.: Podobenství: Když se fackují dva opilci před hospodou, proč křičíme na jednoho i druhého "Dej mu do držky!" a "Zkopej ho!" místo abychom jim doporučili, ať se jdou vyspat. Nebo vycpat, to je jedno...

Harpyje řekl(a)...

To kilometrové duchovní šplhání vypadá na probuzení energie kundalini po dosažení dvanáctého stupně zasvěcení. Nám, přízemním tvorům, je ale takový cynický nadhled na israelsko-palestinský konflikt cizí, vzhledem k tomu, že v něm už zahynuly tisíce nevinných obětí.

Kopretina řekl(a)...

Přesně tak, milá Harpyje. Chystám článek o antisionismu, dá mi to ještě hodně práce, ale pokusím se o to. Kdyby dělali Židé palestinským Arabům to co, nacisté Židům, byli by palArabové vyvražděni, Izraelci nestaví plynové komory, nelikvidují tisíce denně. A jinak skutečně nechápu, jak se může Moby-Dick na takové hnusy odvolávat. Fuj. Jinak Vás Vodníku zdravím, říkáte, že jste antisionista, ale jste antisemita, protože mezi antisemitismem a antisionismem rozdíl není.Připomínám slova ctihodného Martina Luthera Kinga: "When people criticize Zionist, they mean Jews,you are talking AntiSemitism". Tato slova mají váhu.

Moby Dick řekl(a)...

Harpyji:
Rudohnědá internetová žumpa http://www.czechfp.cz/ (děkuji za upozornění) Čtvrtek, 02 Září 2010 06:06 převzala článek Terezy Spencerové z ngoistických Literárních novin Čtvrtek, 02 Září 2010 06:01
http://www.literarky.cz/svet/88-svet/2711-idovsky-gen-boue-v-nmecku-klid-v-izraeli
(nebo T. Spencerová článek poskytla oběma médiím), přičemž TS přeložila a komentovala část článku autora Akiva Eldarz z "hnoje" Haaretz (noviny, které jsou v Izraeli publikovány a prodávány spolu s "žumpou" International Herald Tribune...)
http://www.haaretz.com/print-edition/features/jewish-gene-theories-make-waves-in-germany-go-unnoticed-in-israel-1.311182

Toto je základem mé poznámky, ať už autorku tohoto výroku cituje kdokoli:

Biologist and Machsom Watch activist Michaela Bahat wrote to the station's manager, Arieh Shaked, that "Judaism is not a genetic trait and no one has ever heard of a genetic trait of cohanim (priests ) - although there is a school (that is controversial ) which maintains that among Jews there are shared DNA sequences, but the use of 'genetics' for the purpose of establishing social or political positions is dangerous, just as any doctrine that tries to link blood and race to human rights is."

Samozřejmě, že hnůj se může odvolávat na Haaretz, ale neznamená to, že Haaretz je hnůj.
Za upozornění na charakter českého frípresu dík,

>>:)) nacista a blb Moby Dick

Moby Dick řekl(a)...

Kopretině: Rozdílné národy existují, ale nikoli na základě rozličných genů.
Vzhledem k tomu, že přechody mezi populacemi jsou plynulé, neexistuje soubor fyzických znaků na zjevné ani molekulárně biologické úrovni, který by jednoznačně a nesporně vyděloval jednotlivé typy, a proto neexistuje žádná obecně přijímaná vědecká definice lidských ras. Mezi jednotlivými lidmi v jedné skupině jsou navíc biologické rozdíly často větší než rozdíly odlišující plemena mezi sebou.
Protože existují analýzy, které prokazují, že genetická informace (DNA) lidí, kteří žijí ve stejné geografické oblasti se navzájem podobá, lze říci, že skutečně Židé a Arabové jsou geneticky příbuzní - stejně jako Češi s Němci. Včetně memů - jako jsou totožné "národní" kuchyně (míněny středoevropská a blízkovýchodní...) To neznamená, že popírám existenci a rovnoprávnost českého či židovského národa. To dělali jen němečtí a arabští nacionalisté. (Což neznamená, že nemohou existovat nacionalisté čeští a židovští:)
Za příspěvek dík,
>>:)) českožidovský nacionalista Moby Dick

informace řekl(a)...

V říjnu minulého roku Lettre International otiskl velice zajímavý pohovor se Sarrazinem, který samozřejmě vzbudil velkou diskusi. Psal o tom italský Occidentale a zároveň přinesl i mínění, velice kladná, o postoji Sarrazina ze strany Ralpha Giordana, Henryka Brodera, Jaspera von Altenbockum, Helmutha Schmidta a dalších.
Myslím, že v diskuzi by se mělo mluvit o názorech Sarrazina a ne lepit na něj preventivně nálepky zprava nebo zleva. Jeho názory o negativním vývoji německé společnosti jsou nejen zajímavé, ale na základě mých znalostí bych řekla pravdivé, přesně vystihující situaci. Myslím, že jak kniha Kirsten Heisigové tak Sarrazina vystihují situaci jak reálnou tak i ve veřejném mínění. Německá společnost si uvědomuje, že přítomnost velkého počtu imigrantů nepřispívá k obohacení ekonomickému ani kulturnímu, navzdory tézím multikulturalizmu.
Také bych mnohé názory Sarrazina podepsala. A nezáleží mi na tom, jestli je otiketován jako rasista nebo sionista.
Totiž evropské diskuze se odvíjejí tak, že nejdřív se vybere a nalepí etiketa, pak se mluví o přístupu, postupu, nástupu (o eventuelním odstupu nebo výstupu se už nediskutuje, ten proběhne spontánně), a tak na podstatu nikdy jaksi nezbyde čas.
Podle zpráv , co uveřejnil nedávno FAZ, Sarrazinova strana by dostala ve volbách 18 procent hlasů. A nejsou to rasisti nebo sionisti, ale Němci, co už mají multikulturálních keců dost.

Kopretina řekl(a)...

Přesně tak, Informace. I já naprostou souhlasím s panem Sarazinem.

informace řekl(a)...

Článek v Occidentale byl přeložen z Hudson New York.
http://www.hudson-ny.org/870/germany-death-to-free-speech---civil-courage-vs-uncomfortable-facts

Kopretina řekl(a)...

Ústřední rada Židů je organizace šašků. Nechápou, že Sarazin je spojenec a že Arabové a Turci jsou jejich nepřátelé. Izraelci to chápou. Brodor také. Do jisté míry, platí (vím, že je to nadnesené, jednou se Harpyje ohradila), nicméně do jisté míry platí, že jsme vyhladili Židy, zničili jsme jich 6 milionů, do jednoho jsme je vymlátili, ženy, děti bez naprostéhoslitování a natahali jsme si 40 milionů mohamedánů,to do jisté míry tvrdí Sarazin v Německu. Nacisté zlikvodovali Židy, vzdělané a charakterní jedince a místo toho přišli do Německa Turci a Arabové. Dobře nám tak!

STK řekl(a)...

Dejte vědět, přátelé a přítelky, až to vyřešíte...
Stačí mi vědět, kde je ta jediná pravda.

STK řekl(a)...

I když - snad si tu někdo nemyslí, že by zde vyjevený názor mohl cokoliv změnit nejen na světa běhu, ale třeba jen v mysli druhých.

Tato hospůdka je vlastně stejný podnik, jako vrba Lávrova holiče. Až na to, že kolíčků do basy se nedočkáme... ;-)

Harpyje řekl(a)...

To je čím dál tím lepší, Moby Dicku!
Pokud Vám není známo, že vedle Kopretinou zmíněných Finkelstein, Chomsky & Co, je "antisionisty" (mluv antisemity) v jejich internetových žumpách nejvíce citovaný israelský deník právě Vámi zmíněný Haaretz, tak se raději nepouštějte do podobných výkladů.
Proč to není například JPost? Inu, protože Haaretz je liberální a dává prostor i takovým kritickým míněním, které jsou vodou na mlýn odpůrcům nejen státu Israel, ale i Židů vůbec. Jako jeden z příkladů bych jmenovala články Amiry Hass, hlavně ty, které zveřejňoval Haaretz během israelské ofenzívy v Gaze. Do Haaretzu píše také velmi často mírový aktivista a darling všech antisionistů, Uri Avnery (viz např. jeho článek "Gilad Shalit wasn´t kidnappt", podle toho blázna je Shalit POW).
Tudíž Váš pracně z Wikipedie opsaný argument který zní, že Haaretz jsou "noviny, které jsou v Izraeli publikovány a prodávány spolu s "žumpou" International Herald Tribune.." svědčí spíš o Vaší neznalosti vlastností a povahy tohoto periodika, než aby přesvědčil někoho, kdo do něj pravidelně nahlíží.

Harpyje řekl(a)...

Ta Ústřední rada Židů v Německu je skutečně spolek šašků, Kopretino. A největší z nich je její generální sekretář Stephan Kramer, konvertovaný Žid, a velký dobrodinec a přítel německých muslimů, který prohlásil, že Sarrazinovy výroky by dělaly všechnu čest Göringovi, Goebbelsovi a Hitlerovi, a doporučil mu, aby vstoupil do NPD. Tenhle výrok asi Moby Dick ještě neslyšel, jinak by ho učitě taky hned adoptoval.

Harpyje řekl(a)...

Ještě něco, Kopretino. Podívejte se na: http://www.lidovky.cz/iranka-odsouzena-k-ukamenovani-ma-dostat-dalsich-99-ran-bicem-pqr-/ln_zahranici.asp?c=A100905_105928_ln_zahranici_mev a na http://atllanka.net/index.php?text=567-vrazda-ze-cti-aneb-vitejte-v-islamu

gogo řekl(a)...

Zase další chytrej, bohužel....Z civilní osmapadesátky se dá střílet dost rychle, že se může zdát, že to střílí dávkou. A pak chytří a "chytří" mohou tvrdit, že se dá předělat na automat. Jistě...trabanta předěláme na autobus a pak zase zpátky..ale techničák nám na něj nikdo nedá...A upravit legální zbraň na nelegální...to by mohl snad nen novinář..

Kopretina řekl(a)...

1) Články o útlaku žen jsou příšerné, to nechává feministky naprostém v lidu a líčí jen údajné "špatné zacházení Izraelců s palAraby", přitom v Izraeli má žena stejnou úctu jako muž... A Haretz, na ty se odvolává Janeček, Vodník či známá so... Podle mínění mnoha Izraelců by novináři z Haretzu měli být stíháni za vlastizradu, jeden novinář z Harezu vynesl tajné zprávy na povrch, čimž se dopustil velezrady.
2) Ústřední rada Židů? Nemám komentář. To čeští Židé jsou "rozmuní". Předseda pražské židovské obce Leo Pavlát jasně pojmenoval nebezpečí islámu a komunismu. když komunisti mluvili o úsporném vládním balíčku jako o "holocaustu", Pavlát se silně ohradil, nazvaly ho Haló noviny za "sinostického fašistu útočícího na jediné levicové noviny". Pana Pavla Frieda jsem poznala na přednášce spolu s Johanesem Gerloffem, který přednášel v Brně... On mluvil zejména o alianci nacismu a muslimů, zastal se Izraele, kritizoval liberální levicové Židy v Evropě.

Kopretina řekl(a)...

Student Lauderova židovského gymnázia v Praze Michael Anděl hovořil o nebezpečí islámského a levicového antisemitismu.
Zde se Haló noviny rozepsaly o Leo Pavlátovi.
V dřívějších článcích ho nazvaly "sionsitickým fašistům útočícího na jediný levicový deník v ČR".
http://www3.halonoviny.cz/articles/view/162833

Harpyje řekl(a)...

O českých feministkách, Kopretino, nic nevím, je možné, že jsou zahleděné samy do sebe a do svých žabomyších problémů. V Německu a ve Francii je tomu poněkud jinak. Nenajdete snad vehementnějších odpůrkyň muslimských neřádů, než jsou tyto ženy. A mezi nimi se vyznačují obzvláštní nesmiřitelností a vyznáváním západních hodnot právě ty muslimského původu.
Co se Vodníka týká, tak jsem s jeho názory nikdy nesouhlasila a vysloužila jsem si proto od něj nejedno napadení. K jeho cti ale budiž řečeno, že vždy bojoval s otevřeným hledím. Tento nepatrný detail mu, nebo lépe řečeno, té osobě, která se za něj dnes ráno v 8:39 vydávala, unikl. Vodník by mě byl možná oslovil jako "pravicovou chamraď", ale nikdy jako Evženku. Takže až zase budete jednou prodělávat jednu ze svých četných metamorfóz, Informace, tak myslete, prosím, na to, že Kopretina a já jsem zde tak říkajíc veteránky různých diskusí, a známe naše Pappenheimské.

Kopretina řekl(a)...

No známý Alex Juchelka (na toho se rovněž odvolává Vodník) zase brutálně napadal paní Šárku, Harpyje. Pamatujete si na paní Šárku? Psala mi, že se zkoušela zaregistrovat, ale že ji to nešlo. Že vyplnila, jméno, příjmení, adresu a přesto ji nezaregistrovali. Je to škoda. Šárka by byla posila našeho boje. A. Juchelka psal komentáře na blog Břetislava Olšera, týkající se Izraele, ten, který schvaloval úspěšné útoky Hizballáhu na Izrael během války mezi Izraelem a teroristickou svinskou oraganizací Hizballáh. Ultraleví-nacibolševici tlačili Izrael, aby ukončil operace proti Hizballáhu... Izrael udělal chybu, že dal na hraběcí řeči mudrlandů.

Kopretina řekl(a)...

No a Turecko v EU? V žádném případě. Turecko utiskuje práva náboženských menšin.
http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=13253
Vážím si papeže, chápu, že nemůže mohamedánům vyhlásit válku, nicméně by v dialogu s islámem měl být velmi opatrný. Jak můžete vést dialog s někým,kdo nás nerespektuje? Papež se nesmí nechat oslepit falešnými iluzemi o "toleranci" muslimů k nemuslimům... A měl by přestat tlačit na Izrael k vytvoření Palestinského státu za každou cenu. PalStát jen za podmínek, že bude demilitarizovaný, nebude terorizovat Izrael, uzná židovskou podstatu Izraele (tzn.nebude požadovat návrat 4 milionů tzv. pal."uprchlíků" do země). Měl by se přestat pusinkovat s mohamedánskými vůdci. Papež to jistě ví, že je to chyba, ale jedná, tak, aby ho ultralevá naci-bolševická média neroztrhala, i tak kvůli výroku Manuela Palajlaga, kteří napsal "Ukažte, co přinesl Mohamed? Jen zlo, násilí a války", tak se mu dostalo přívlastku nacistický papež. Co chci říci? To, co jsem psala na začátku, papež by měl být opatrný k dialogu s mohamedány a nenechat se oslepit falešnými iluzemi. O netoleranci muslimů k memuslimům psala Bat Yeor, sice evropské země nepovolily okupaci Evropy r, 1973 za neomezené dodávky ropy,to jistě není pravda, o tom jsme se bavily, Harpyje, nicméně postoj evropské levice je zbabělý a skutečně většinově protiizraelský...

informace řekl(a)...

Harpyje, skutečně obdivuju Vaše deduktivní schopnosti, téměř jasnovidné, ne-li dálnovidecké nebo snad ještě jiného druhu?
Někdo tu napíše pod nickem Vodník, obrátí se na Vás jako na Evženku a to Vám stačí, abyste určila, že to je Informace?
Kdyby to bylo poprvé, nedivila bych se.
Spíš než mé metamorfozy, měla byste si připomenout ty Vašeho Autora.
Taky nemám na čele napsáno Joe Condor.
http://www.valegraphic.com/Carosello/Joe-Condor-Color.jpg

A.S.Pergill řekl(a)...

To Kopretina a Harpyje:
Sionismus = rasová (rasistická) teorie, že Židé jsou vyvolený národ a mají vládnout všem ostatním lidem (zdroj této ideologie = Starý Zákon). Ze sionismu vychází i rasisticko apartheidní ústava státu Izrael, která rozlišuje tři stupně občanství, dosažitelné dle rasy a náboženství (první stupeň může získat pouze čistokrevný Žid, který je současně ortodoxní judaista). Plus definuje i lidi natolik "rasově a nábožensky podřadné", že nemohou získat ani ten nejnižší, třetí, stupeň. Apartheid je zde mírnější než v předmandelovské JAR v tom smyslu, že páry s různým stupněm občanství, které uzavřou manželství v jiném státě, spolu mohou žít, ale v řadě ohledů se na ně hledí jako na nesezdané (což přináší řadu problému v případě rozvodu, dělení majetku a péče o děti).
Antisionismus proti této zrůdné rasistické ideologii bojuje. Pro sionisty je pochopitelně výhodným manévrem vydávat všechny odpůrce sionistických zvrhlostí za "antisemity".

Kopretina řekl(a)...

Informace, to jsem tedy nepochopila. Harpyje si myslí, že Vás Vodník oslovil "Evženka"? Je pravdou, že mě různá individua nazývala "židobolševik", "sionfašista", "neocon", "christian right", "podporovatelka válek", dále, že chodím do "ziokostela" (podle blběnky so, tu znát nemůžete", "tupá jak motyka", "pepku vyskoč"

Kopretina řekl(a)...

To není pravda, AsPergile! To jste mě urazil, já jsem sionistka, a a nejsem žádná rasistka. Vaše definice je ze slovníku bolševiků.
Sionismus se definuje, jako vlastenecké hnutí židovského národa, hlásající, že mají Židé právo vytvořit si svůj stát v Erezt Jistael.

Kopretina řekl(a)...

nepřejí.Podobná situace je ve Velké Británii.
Dnešní liberálové útočí na Izrael z mnoha směrů. Jedna z nejvíce nactiutrhačných pomluv je označení Státu Izrael za baštu apartheidu, citovány byly osobnosti Desmond Tutu či Jimmy Carter. Cíl byl prostý: stát Izrael diskriminovat, delegitimizovat a nakonec volat po jeho zrušení. Slovo apartheid vyvolává představy obludného neospravedlnitelného rasismu a utrpení. Čtyřicet milionů Černochů bylo zbaveno veškeré lidské důstojnosti, bylo s nimi zacházeno jako s dobytkem. Černoši nemohli v JAR např. cestovat s bělochy, nemohli s nimi sedět na lavičce, mezirasové sňatky byly zakázány pod hrozbou vězení. I bílí odpůrci apartheidu pronásledováni, zavírání do vězení. Proto srovnávat tento zločinný režim s Izraelem je ubohé, kruté a lživé. Stát Izrael není stát apartheidu. Je to živá, moderní demokracie, která všem svým občanům přiznává důstojnost a rovnost před zákonem. Uvnitř jeho hranic žijí židé, křesťané, muslimové, drúzové a mnoho dalších menšin. Všichni mají ze zákona stejná práva a stejnou důstojnost. Je zde svoboda tisku a právo na pokojný protest. Ženy ze zákona požívají úcty a mohou se účastnit kterékoli oblasti života společnosti. Stát Izrael je jasným světlem v regionu, který je z větší části ve spárech totalitních režimů. A přece si konference OSN v Ženevě vybrala právě Izrael, aby jej označila za rasistický! Nic nemůže být dál od pravdy. Konflikt v židovském státě nemá s apartheidem nic společného a nikdy mít nebude.Přesto to nebrání různým levicovým intelektuálům a mudrlantům štvát proti Státu Izrael. Tito „lidé“ žádají zničení Státu Izrael pod pláštíkem spravedlnosti a pokroku, jinými slovy vytvořili si z Izraele „věčného Žida“.
Antisionismus je zrůdná ideologie, potlačující právo židovského národa na stát. Nad antisionistou by si měl člověk odplivnout.

Kopretina řekl(a)...

Něco k sionismu a antisionismu:
Dnešní liberálové útočí na Izrael z mnoha směrů. Jedna z nejvíce nactiutrhačných pomluv je označení Státu Izrael za baštu apartheidu, citovány byly osobnosti Desmond Tutu či Jimmy Carter. Cíl byl prostý: stát Izrael diskriminovat, delegitimizovat a nakonec volat po jeho zrušení. Slovo apartheid vyvolává představy obludného neospravedlnitelného rasismu a utrpení. Čtyřicet milionů Černochů bylo zbaveno veškeré lidské důstojnosti, bylo s nimi zacházeno jako s dobytkem. Černoši nemohli v JAR např. cestovat s bělochy, nemohli s nimi sedět na lavičce, mezirasové sňatky byly zakázány pod hrozbou vězení. I bílí odpůrci apartheidu pronásledováni, zavírání do vězení. Proto srovnávat tento zločinný režim s Izraelem je ubohé, kruté a lživé. Stát Izrael není stát apartheidu. Je to živá, moderní demokracie, která všem svým občanům přiznává důstojnost a rovnost před zákonem. Uvnitř jeho hranic žijí židé, křesťané, muslimové

informace řekl(a)...

Myslela jsem, že se mi podaří zavést diskuzi na rovinu poněkud méně zasvěcenou do židovské problematiky. A to ke knize Sarrazina a k problému imigrace. Chtěla jsem napsat příspěvek o multikulturalizmu, ale nechám ho na jindy.
Jen bych chtěla připomenout tato čísla: německá vláda zahájila program otevřených dveří pro pracovníky cizího původu v r. 1955. V září 1964 r. byl slavnostě přivítán miliontý imigrant.
Po pětapadesáti letech této politiky je v Německu víc jak sedm milionů imigrantů, a zároveň šestnáct milionů občanů cizího původu. O problémech integrace jak prvních tak někdy i druhých se psalo v poslední době víckrát.
Jako jeden z prostředků, jak čelit novému migračnímu náporu pravicoví politici nedávno navrhovali podrobit imigranty zkoušce inteligence. To bylo zavrženo v první řadě vládou. Také nemyslím, že by to byl účinný prostředek, ale ptám se, co chtějí Němci dělat? Situace není snadná a snadno se může stát výbušnou. Připomeňme si celoevropský den stávky imigrantů. Na příklad, ale mohlo by se psát o mnoha jiných úkazech.

Kopretina řekl(a)...

Omlouvám se, že se příspěvek zkopíroval dvakrát, nicméně Vaše názory, Pergille, jsou naci-bolševické. Každý upřímný a slušný člověk musí byt sionistou.

Sarka řekl(a)...

Informaci:
Z teto strany (Pacificke pobrezi) zemekoule se mi jevi, ze kdyz se nekdo jeste po padesati letech v zemi vidi (ci je viden) jako immigrant, pak se jedna o dost velky problem.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den paní Kopretino
Na jednom diskusním foru jste se vyjádřila o napsání článku o Palestina. Doporučuji Vám se předtím důkladně podívat na internetové stránky The Jewish Virtual Library http://www.jewishvirtuallibrary.org/index.html . Jsou to stránky nevydělečné organizace The American – Israeli Cooperative Enterprise, organizace která neni ani anti-semitická ani anti-sionistická. Informace na těchto stránkách je ale psána v američtině, a je velmi rozsáhlá. V nynějšim státu Israel žije dle https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/is.html 7233701 lidí. Z tohoto počtu je Jewish 76.4% to je 5526547 lidí (of which Israel-born 67.1%, Europe/America-born 22.6%, Africa-born 5.9%, Asia-born 4.2%), non-Jewish 23.6% (mostly Arab) (2004). Dle stránky http://www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html na světě je okolo 14 milionů lidí hlásících se k židovské víře. To znamená že nadpoloviční většina lidí hlásicich se k židovská víře žije mimo stát Israel. Ne všichni souhlasí z různých důvodů se nynějšim státem Israel napřiklad židé združení okolo The True Torah Jews http://www.jewsagainstzionism.com/ .
Myslím si, že ve Vašem psaní o Palestina by jste měla vzít v potaz minimálně informaci na výše uvedených stránkách, z toho důvodu aby jste byla aspoň minimálně objektivní.
Omlouvám se za moji archaickou češtinu, žije od roku 1968 mimo území nyní se nazývajíci ČR.
Mnoho Lásky a Moudra Vám přeje Hledajíci

Kopretina řekl(a)...

To by se právě mělo udělat dříve. Podrobit imigranty testu inteligence, jazykových znalostí, znalostí z historie, kultury, geografie... Chceme poevropštěné imigranty, ne lůzu. Lůzy máme své dost.

Sarka řekl(a)...

Panu Pergillovi: Mate skutecne sveraznou ( a nesmyslnou) definici sionismu. Z kterychpak zdroju jste ji medle nacerpal? Z Protokolu?

Kopretina řekl(a)...

Co jste chtěl tím článkem říci, Hledající? Stát Izrael NENÍ židovské gheto, Židé mají právo žít, kde chtějí. A ty stránky "židé proti sionismu", jsou stránky ubohé sekty szatmarských chasidů, Naturej Karty. Nicméně o Naturej Kartě zmíním to, že tato skupina vznikla roku 1938, požadovala židovské vystěhovalectví z Palestiny a vůbec jí to nebránilo spolupracovat s nacistickým Německem, dokonce přesvědčovala maďarské Židy, aby dobrovolně nastupovali do transportů „na východ“. V současnosti udržují členové Naturej Karty úzké vztahy s „čarodějem“ Ku-Klux-Klanu Davidem Dukem, Mahmůdem Ahmadinežádem, různými neonacistickými spolky. Účastnili se konference popíračů holocaustu v Íránu. Z tohoto důvodu izraelské i americké rabináty tuto sektu exkomunikovaly. To jen na okraj.

Kopretina řekl(a)...

Ahoj Šárko, už se Vám podařilo zaregistrovat? A Pergilova definice je z bolševických slovníků... Jistě znáte operaci "Pavouk", která naše židovské spoluobčany šikanovala. Ti Židé, kteří neodešli do Izraele nebo Ameriky měli smůlu...

Sarka řekl(a)...

Kopretine: Ten argument ma asi stejnou vahu jako tvrdit, ze protoze vetsina lidi kteri maji koreny na bristkych ostrovech dnes zije mimo britske ostrovy, Britanie je proto nesmyslny konstrukt a nema pravo na existenci.

Sarka řekl(a)...

Znam, Kopretino. Meli jsme tu cest. tedy ja ne, ale nekteri clenove moji rodiny, vcetne tehda mych velmi nezletilych deti.

informace řekl(a)...

Kopretino,
Harpyje si myslí, že jsem tu psala pod nickem Vodník. protože prý ji oslovil "Evženko", což by pravý Vodník neudělal, ale oslovil by ji jako "pravicovou chamraď".

Kopretina řekl(a)...

Nyní pro pobavení. jak se vyjadřují "antisionisté".
Autor: Roubicek IP: 209.44.123.xxx Datum: 02.09.2009 05:03
Jsi primitivni trouba, jestli ani to ti neni znamo.

Autor: Roubicek IP: 38.98.244.xxx Datum: 02.09.2009 05:30
Uz te vidim, hnupe, jak vykrikujes, ze zidobolsevismus je taky euroatlanticka kultura

Autor: Roubicek IP: 204.15.226.xxx Datum: 02.09.2009 05:54
Jsi hlupak a vysvetlovat ti neco z toho prostyho duvodu nema cenu.

Autor: Mara IP: 95.154.214.xxx Datum: 02.09.2009 06:13
Jsi hlupak a vybavovat se s tebou ma stejnou cenu, jako naslouchat Lukesove, ktera svym rozumem, by stacila, mozna tak Pepkovi Vyskocovi.

Autor: Polivka IP: 208.64.64.xxx Datum: 02.09.2009 06:53
Taky musim neco nechat tobe hlupaku,

Autor: Polivka IP: 209.44.123.xxx Datum: 02.09.2009 07:04
Vono ty troubo zanika i to slavny" judeochristianity" nejen v Evrope, ta

Autor: Polivka IP: 208.64.64.xxx Datum: 02.09.2009 06:57
A ty chces ty troubo judge Israelsky, nebo zidovsky historiky, Vyskoc, zamec, Pepku!!!

Autor: Roubicek IP: 204.15.226.xxx Datum: 02.09.2009 05:56
Ozralej primitive vo cem mluvis kretene? No uz je zase na mol.

Lukesova neni nic vic nez plagiator. Obtus a nevzdelana. Good pouze
pro psa. Zidobolsevicka, jako Harpyje.

Autor: Roubicek IP: 174.137.53.xxx Datum: 02.09.2009 05:08
ty tri veprovy hlavy (Lukesova, Harpyje a kobyla Lajda)
Autor: Ruda IP: 204.15.226.xxx Datum: 02.09.2009 04:49
Vyborny clanek Pro stale ozralyho a tupyho Paska

Autor: kalič ocele IP: 81.171.125.xxx Datum: 27.10.2009 17:01
Oni jsou snad sionisté k pomilování? Sionistickou pakáž těžko někdo může snášet, natož mít rád.
Ty ruda:
Autor: Ruda IP: 84.74.107.xxx Datum: 29.03.2009 20:42
svi/ne, ja vzdycky nemuzu uverit svym ocim, kdyz vidim ten tvujblby xichta a to cos zase vyplodil za blaboly. Na prvni olsi s vama, ruda luzo
Autor: kajik IP: 62.77.88.xxx Datum: 29.03.2009 14:37Pazgrát jako vy , mě nemůže urazit. Ale do maříků si nadávejte sobě rovným. Modrý usoplený, příživnický hňupe . Jste jedním z modrých zbabělých darebáků smrdících na webu, kde si jstej istý, že vám nikdo tu vaši sprostou tlamu nemůže rozbít.

Autor: Ruda IP: 84.74.107.xxx Datum: 29.03.2009 20:42
svi/ne, ja vzdycky nemuzu uverit svym ocim, kdyz vidim ten tvujblby xichta a to cos zase vyplodil za blaboly. Na prvni olsi s vama, ruda luzo
Autor: Moshe IP: 78.86.157.xxx Datum: 03.03.2009 12:43
ty vase vtipy jsou pod psa a proc musime cist ty zidovske hovadiny kazdy mesic?
Autor: // IP: 208.64.64.xxx Datum: 27.10.2009 19:03
Ach Boze ty jsi opravdu exemplar.
utor: \\ IP: 70.38.11.xxx Datum: 29.10.2009 02:42
Ty stale ozraly primitivni demente, tady to mas;


Autor: Ot. IP: 70.38.11.xxx Datum: 27.10.2009 21:37
Nemuze byt na Internetu vetsiho primitiva, nez ty, taky Pasek a par tvojich souvercu.

Autor: Ladik IP: 70.38.11.xxx Datum: 27.10.2009 21:33
Ty ho znas, nebo jsi ho dokonce videla? Lukesova, ty ubozaku. Ty chetu. Spravne chat, obtuzni persono..

Autor: Ladik IP: 69.10.33.xxx Datum: 27.10.2009 21:28
Inteligentni, jako Lukesova. Moralni ubozaci.

Autor: +++ IP: 70.38.11.xxx Datum: 29.10.2009 03:17
Hnupe stale pitomy na ozraly,

Autor: +++ IP: 80.84.55.xxx Datum: 29.10.2009 03:19
Hnupe ozrala, dementni, kdyz nejsi schopen vyvratit argument tak zalez okamzite, debile !!! Okamzite, nebo na tebe zavolam Lukesku

Autor: / IP: 80.84.55.xxx Datum: 28.10.2009 23:02
Kdo, ale chce poprit hlavniho vinika ubohyho zivota Pal je vetsi idiot jak Lukesova, ty hnupe.

Harpyje řekl(a)...

Jé, Šárko, vítejte! Kde se tu berete? Mám radost, že Vás po dlouhé době opět někde nacházím. Mně totiž přestalo bavit chodit na Facebook.
Aspergillovy názory jsou tak absurdní, že je škoda slov. Myslím, že věří i na pravost Protokolů a na vinu Hilsnera.

Kopretina řekl(a)...

Tady jde o to, což Pargilovi vadí, kdybych ho neznala, řekla bych, že je islamonacista, že se Židé stali hrdým a sebevědomým národem, ne skupinou hodnou k likvidaci a ponížení. Podle křesťanů, kteří hlásají substituční teologii (replacemen teology) Církev nahradila Izrael, veškeré požehnání dané Izraeli přešla na Církev, což je názor absurdní a nebiblický. Tito "křesťané" hlásají: „křesťané“, ,malinká skupinka Židů, levicoví intelektuálové a velká část muslimů. „Křesťanští“ antisionisté tvrdí, že je židovský národ je zavrhnutý a Bohem prokletý a že jediným jeho údělem je žít v utrpení.Dříve (možná i nyní) zastávali názor, že vraždění Židů je božím přáním a ten, kdo prolije co nejvíce židovské krve, tak tím slouží ku slávě Krista.A k této teologii se hlásí Vodník.

Kopretina řekl(a)...

Jinak nechápu, proč je výrok Ovadii Josefa tak propírán... To je ten antisemitismus. Zatímco vražda Izraelců respektive Židů je v médiích schvalována, oslavována či alespoň tolerována,výrok pana Ovádia Josefa je zatracován. Neříkám, je to úlet, ale vraždu Izraelců považuji za daleko horší, než-li výrok nějakého dementa.

Kopretina řekl(a)...

Jinak se tu mějte, zítra jedu do školy, takže se na diskusích budu objevovat mnohem méně, možná až k večeru. Zítra velmi brzy vstávám, o 5:00 středoevropského času...

Harpyje řekl(a)...

To je ten pověstný dvojí metr, Kopretino. Viděla jste v některých médiích (českých, britských, německých...) nějakou zmínku o tom, že v pátek, 3.září byl opět AL QUDS DAY, který se "slaví" i v evropských metropolích, a "oslavy" spočívají v tom, že muslimská lůza táhne ulicemi a provolává smrt Israeli, popřípadě i Vlkému Satanovi? Podívejte se na tohle video http://morris108.wordpress.com/2010/09/05/alquds-day-demo-london-2010-video/ a uvidíte tam i ty blbečky z Neturei Karty, na které si tak potrpí Hledající.

Pedro řekl(a)...

Už jsem se na Vás informace tady v hospůdce jednou pohoršeně obrátil - bylo to v diskusi ke článku POVÍDKA: Kinoautomat svět. Viz: Pedro řekl(a)...
Informace, že se nestydíte - pod různými nicky?! Tfuj tajbl.
4. ČERVENCE 2010 21:27).
A co to nevidím - Vy znovu, tentokrát převlečená za Vodníka? Že se nestydíte! No tfuj tajbl!!!

Kopretina řekl(a)...

Je to naprosto hrozné. Kadlec by řekl, že jsem vyznavačkou násilí, tak už mě taky tituloval, nicméně říkám, že tato luzoidní sebranka by měla být oběšena na kandelábru nohama vzhůru. A zločince z Naturej Karty obzvlášť, ti zrazují svůj národ...Nechápu, proč média straní islamonacismu. Také nechápu, proč má židovský národ tolik zrádců (Naturej Karta, Chomský, Falk, Finkelstein, Goldstone, Hass, Avneri...). Alan Dershowitz vyhrál argumenty nad Finkelsteinem. Alan Dershowitz, je poctivý, seriozní advokát, člověk, který svůj národ nezradil.

A.S.Pergill řekl(a)...

Kopretino,
bohužel jste se nevyrovnala s faktem trojího občanství Izraele, založeném na rasovém a náboženském základě (místo toho jen apologeticky blábolíte).
Státní zřízení Izraele by mi bylo u řitního otvoru, pokud by:
1. mezi kritiky "rasismu" v ČR nepatřilo hodně Židů. Jejich spolky a aktivisté tak nějak nehodlají chápat rozdíl mezi dílčím selháním systému nastaveném na občanskou rovnost bez ohledu na náboženství a rasu (ČR) a systémem, který je ze své podstaty nastaven na rasovou a náboženskou nerovnost - (Izrael). Občané Izraele si nejsou rovni ani ve volebním právu (na občana prvního stupně připadá mnohonásobek zastupitelů v porovnání s občany nižších stupňů). Čili se dá na tyto aktivisty aplikovat ono biblické podobenství o třísce a trámu.
2. kdyby uvedení aktivisté cíleně nebojovali proti demokracii (protože rovnost občanů před zákonem je atributem demokracie).
Takže až si Židé udělají doma standardní demokracii, tak ať POTOM chodí mistrovat ostatní národy. Do té doby ať se nerozčilují, že jejich bláboly o antisemitismu nikdo rozumný nebere vážně.

informace řekl(a)...

Poslyšte, Pedro,
až se budu chtít za někoho převléct, nevyberu si zrovna nick Vodníka. A když budu chtít někomu říct, že je vůl - to asi ten Vodník myslel - řeknu to klidně bez převleku.
Jasné????
Jinak si fujtajblujte nad svým autorem a přítelem a ne nade mnou.
Také jasné???

STK řekl(a)...

Pro Velkého Šamana:
Když se mi doma začnou rvát kocouři (stejně to dělají jenom proto, aby mě naštvali - když nejsem doma, nikdy se nervou...) tak na ně vezmu dětskou vodní pistolku. Třetí dávky už obvykle netřeba.
Co ale tady, v hospůdce? Vyhlásit sanitární den?
;-)))

informace řekl(a)...

Kopretino,
jistě Vás nepřekvapí, že mezi zastánci postavení mešity v Miláně je právě milánský biskup Tettamanti. Prý muslimové musí mít důstojné místo ke svým obřadům a nemodlit se na ulicích jako to dělají za ramadánu nebo na stadionu. http://www.youtube.com/watch?v=eAhwyQTfmCU
Má prý zakročit ministr vnitra, aby byla žádost muslimské milánské komunity přijata. Na to ministr Maroni (Lega Nord) odpověděl, že dělá ministra a ne stavitele mešit.
Snad Vás ale překvapí, že podle studia Fondu OSN do konce r. 2050 bude Evropa potřebovat 159 milionů imigrantů. Když prý vezmeme v úvahu, že většina jich budou muslimové, tak 30-35% evropského obyvatelstva budou musulmáni.
Kolik musulmánů je nyní v Itálii? Podle katolické Caritas je jich 600-620 tisíc, podle výpočtu musulmánského centra asi tak milion dvěstě tisíc. Někteří se prý bojí svou náboženskou víru veřejně přiznat.
Mešity mají musulmáni zatím jen dvě: jednu na periferii Milána, druhou v Římě. Chtěli by postavit další mešitu v Milánu a pak v Janově, kde se tomu zoufale brání.
Proč prý je v Itálii málo musulmánů? Jeden pokrokový španělský profesor to vysvětloval tím, že prý je Itálie má jiné tradice než Španělsko a že je málo demokratická. Je o tom video na toutube, ale španělsky asi nemluvíte.

STK řekl(a)...

Jeden námět pro A.S.Pergilla:

Vás by iritovala "demokratická" společnost, kde by se např. síla volebního hlasu odvíjela např. od IQ daného voliče?
Když tak nad tím dumám, mě by to zas tak moc nevadilo. Rozhodně by naši "zastupiči" byli zcela jiní.

Pedro řekl(a)...

To informace: Lupus est homo homini, non homo, quom qualis sit, non novit. (Plautus)

informace řekl(a)...

K příspěvku Šárky z 19:31
Chtěla bych se zeptat Harpyje, jaký je v Německu zákon o udělení státního občanství.
V Itálii legálně imigrovaný občan se stálým bydlištěm v Itálii musí čekat 10 let. Jinak je ten zákon dost složitý.

informace řekl(a)...

Pedro,
Homines id quod volunt credunt

Ten Certamen Latinum Syracusanum je mi taky povědomý.

informace řekl(a)...

http://revenews.info/wp-content/uploads/2010/05/gianfranco-fini.jpg

Vidíte toho vola? Předseda parlamentu, šestapadesátiletej chal, co se zblbnul do ženský o dvacet let mladší, nechal si nasázet vlasy na hlavě, dělal nějakou kůru na zhubnutí, pustil samozřejmě k vodě manželku a teď chce rozbít vládní koalici. Chce místo Berlusconiho. Člověka z něj chytá vztek, že by všechno rozflákal. A jeho nová dáma je samozřejmě levičáčka, ke všemu zlodějka pochybné pověsti.
Dneska odpoledne na veřejném projevu dal Berlusconimu aut aut, z vlády nepůjde, demisi nepodá, ale ode dneška bude muset s ním Berlusca vyjednávat a "diskutovat".
Asi z toho koukají nové volby. Celá tahle historie s jeho politickým cukáním se táhne už od začátku roku.
Jo, to když se stárnoucí chlap zblázní.

Šaman řekl(a)...

STK ke kocourům: Když se mi třeba v parku na procházce začaly prát děti, a nešlo je zastavit, tak jsem si nakonec ze zoufalství řekl: Jiní rodiče své děti musí bít, já mám tuhle práci odpuštěnou - děti se mi bijí samy!

Sarka řekl(a)...

Informaci: On je to zhusta problem dvoustranny -vetsinova spolecnost ma ruznou schopnost absorbovat novy elemnt, a novy element ma ruznou schopnost (ochotu) absorbovat do te vetsinove spolecnosti. Neznam multikulturnejsiho (v dobrem slova smylu) koutku sveta nez je Californie. Vstricnost cizimu elementu je vynikajici (i kdyz - jako ostatne nikde jinde na svete - samozrejme nikoli stoprocenti). Presto jsem tu onehda (opet) mela na pohotovosti postarsi Latinu ktera zde zije jiz nejakych dvacetosm let, a ktera se dosud nenaucila anglicky - nepotrebovala. A co s tim?

Sarka řekl(a)...

Harpyji:
Zdravicko - long time no see :-). Na Psa ani na Lidovky se mi nepodarilo zaregistrovat, a abych pravdu rekla, debata mi tam pripada velmi neplodna. Mozna ze se obcas mihnu tady, vypada to ze se tady jeste tak trochu debatovat da.

A.S.Pergill řekl(a)...

To STK:
IQ jako volební cenzus by jistě s výsledky voleb "zamával". Teď jde jen o to, zda správným směrem. Na jedné straně mívají lidé s vysokým IQ tendence k politické naivitě. Příkladem budiž angažovanost Einsteina a dalších špičkových vědců v Pugwashském hnutí, které lidé s prokazatelně nižším IQ považovali za prodlouženou ruku Moskvy, a po roce 1989 se to jednoznačně rozkrytím části archivů KGB ověřilo. Na druhé straně řada vyslovených parazitů a škůdců má IQ vysoké (a používají ho právě k úspěšné parazitaci společnosti).
Spíš by se mi líbil cenzus daňový (váha hlasu odpovídající dani z příjmu za minulé volební období). Problém by ovšem byl s anonymitou voleb.

informace řekl(a)...

Myslím, pánové, že oba dva vaše návrhy jsou zcela utopické. Protože každá konstituce hlásá, že všichni občané jsou si rovni, mají stejná práva a stejné povinnosti.
Článek 3 italské ústavy:
Tutti i cittadini hanno pari dignita' sociale e sono eguali davanti alla legge, senza distinzione di sesso, di razza, di lingua, di religione, di opinioni politiche, di condizioni personali e sociali.
Myslím, že ta česká bude mít stejné znění.
Kromě to hlásají čl. 20 a 21 Charty základních práv Evropské Unie.
Tak se nekochejte blahými nadějemi a sny.

stk řekl(a)...

Ano, A.S.Pergille,

podle daní by to taky šlo. Jenže zase, pokud by byla závislost lineární, volby by skončily tak, že zastupitelé by byli nakloněni jen a jen systému na vydělávání peněz. O solidaritě bychom raději neměli uvažovat, v chápání libertariánů jí snad rozumí jen oni.
(Nehledě na tu anonymitu... ;-)

Možná bych (kdybych ovšem mohl ) zkusil zabavit hlasovací lístky těm, kteří neplatí daně. Tedy žijí takříkajíc "na úkor" - ať už dovoleným / domluveným způsobem (nemocní, invalidé atd.) nebo jako ti ostatní, které živí ti, co platí daně.
Jako vše to je způsob poněkud nespravedlivý - ale zdá se mi spravedlivějším, než stav, kdy Pepa, který už ani práci nehledá, bo... má stejně silný hlas jako Ondra, který lítá v práci či podnikání od rána do večera, dost vydělává a tudíž platí hromadu peněz na chod státu.

Třetí finta by byla vyřadit evidentní blby - například umožnit volit všem mezi:

a/. vhozením příslušného lístku do urny
b/. možností nevolit a za to inkasovat "na ruku" od komise částku např. 500.- Kč.

Zdá se mi, že by se tato investice do občanů docela vyplatila, protože leckdo by volil vrabce v hrsti a pábitelé by to s manipulací "mas" měli o hodně těžší.A řvali by při prezentaci tohoto nápadu tak, že hodně.

To je taky slovo do pranice o "demokracii" v Izraeli. Možná, že ten jejich zvláštní systém není tak nespravedlivý, jak se odsuď z kotlinky zdá. Nevím...

stk řekl(a)...

Pro Informaci:

A ta ústava je něco jako přírodní zákon? Nebo ji někdo kdysi napsal, schválil a když časem zastará, lze ji po dohodě změnit?

Totiž právě to absolutní vykřikování o stejných právech (o povinnostech se tu nebudeme bavit, že jo...) je špatnou kostrou pro různá "multikulti" řešení.

Ostatně: pokud jsem četl o řeckých způsobech demokracie, též nezaručovala absolutní rovnost mezi občany. A nejsou náhodou slova demos a kratein řeckého původu?

Nicméně: Zkuste si dát vyhledat "vláda lidu". Najdete tam hodně docela zajímavých tezí k tomuto termínu.

Harpyje řekl(a)...

Vskutku pozoruhodný postoj k pravidlům demokracie!

Co se "řeckých způsobů demokracie" týká, tak bych jenom ráda připomněla, že v tehdejší době existovalo otroctví. Byl byste též pro zavedení otroctví v naší době, když se už díky Vašemu IQ cítíte být povznesený nad tupou masu obyčejných smrtelníků, kteří mají volební právo, aniž by dosahovali kvality Vašeho intelektu?

Pokud ctíte "přírodní zákon" do té míry, že stojí nad obecnými principy lidského soužití, které jsou vyjádřené v ústavách demokratických zemí, tak vyznáváte zákon džungle, kde silnější požírá slabšího. Zákony a kánon lidských práv chrání ty slabší před zvůlí těch silných a všehoschopných. Jste si jistý, že byste nebyl mezi prvními obětmi těch silnějších?

Vaše názory Vám, STK, nezávidím. Co Vám závidím, je Vaše sebevědomí.

informace řekl(a)...

STK,
Ustava, jak hlásá úvodní článek té italské, je základní zákon státu, který reguluje organizaci a fungování kolektivity prostřednictvím norem a zákonů, týkajících se základních práv a povinností občanů.
Ustava je schválena Ustavodárným shromážděním dvoutřetinovou většinou a může být pozměněna podle norem, obsažených v ústavě samé. To alespoň ta italská.
Evropský konstitucionalizmu má dlouhou tradici, již od sedmnáctého století a všechny ústavy ji berou více méně v úvahu.
Kromě toho evropské ústavy jsou formulovány v souladu s Evropskou konvencí o základních právech a svobodě člověka z r. 1950, Helsinkskou smlouvu z r. 1975, Pařížskou chartou z r. 1990 a Chartu základních práv EU.
Pochybuji, že by si některý stát dovolil změnu své ústavy podle Vašich návrhů.
Doufat můžete pořád a rebelovat, ale, jak říkáte sám, k čemu je to nakonec dobré?

Harpyje řekl(a)...

Lze skutečně mluvit o tradici. Viz Magna Charta, a ta je trochu starší.

informace řekl(a)...

Existuje přírodní zákon? pojednání od Giampiera Tre Re.
http://terradinessuno.wordpress.com/lodissea-del-soggetto-dal-soggetto-ai-diritti-antropologia-filosofica/esiste-una-legge-naturale/
Existuje? a jak byl chápán a definován filozofy počínaje antickým Řeckem?
Bohužel nemám odkaz na nějaký český text, ale z tohoto byste pochopil, o jakou zapeklitou otázku se jedná.

Kopretina řekl(a)...

Informace, to je údeěsné. Celá Evropa se změní v mohamedánský kontinent, s tím nic nenaděláme, kvůli zbabělosti evropské levice a kolaboraci některých křesťanů.

STK řekl(a)...

Proboha, Harpyje, kde jste vydedukovala velikost /malost mého sebevědomí? Co Vy o něm víte? ;-)

A.S.Pergill řekl(a)...

To Harpyje:
1. V Řecku se otroci nepovažovali za občany, dokonce ani ne za lidi, ale za "mluvící nářadí". Z toho plyne, že se pojetí rovnosti občanů a otroctví vzájemně nevylučovaly.
Pokud bychom to zobecnili, pak by to prostě znamenalo dávat občanská práva jen těm, kdo si to aktivně zasloužili (něco na toto téma uváděl "kontraverzní" nový poradce premiéra Joch, ale stejně jen kopíruje - ať vědomě nebo nevědomě - Roberta A. Heinleina, který podobné názory hlásal už v 50 letech - viz např. Hvězdná pěchota).
2. V dobách, kdy se bojovalo o všeobecné rovné hlasovací právo (tedy přelom 18. a 19. století) připadalo na každého parazitického člena společnosti několik členů aktivně tu společnost ekonomicky zajišťujících (takovou "pyramidu" známe z dobových karikatur). Proto bylo vcelku jasné, že tito lidé ty parazity přehlasují a parasitismus omezí, nebo alespoň pořádně znepříjemní. Dnes je, v důsledku rozvoje ekonomiky a účinnosti výroby, tenhle poměr prakticky přesně opačný: na jednoho, kdo pracuje a vytváří hodnoty, připadá několik parazitů, kteří z těchto vytvořených hodnot žijí. Proto nyní všeobecné rovné hlasovací právo zajišťuje to, že ti parazité s přehledem volby vyhrají (a zajistí si vysoké "mandatorní výdaje státu", "odstupné za zmaření podnikatelského záměru", atd. atd.). Proto je dnes požadavek na to, aby volební právo bylo jen pro ty, co pro společnost vyrábějí nějaké hodnoty (oni to fakticky nejsou ani všichni plátci daní) asi stejně revoluční, jako bylo druhdy to všeobecné rovné hlasovací právo.
Průšvih je, že se touto cestou o svá práva hlásí ta skupina obyvatel, která je od ekonomiky naprosto neoddělitelná. A ona ekonomika je "zlá jak pouliční dáma", abych citoval klasika, a dokáže se s parazitickými vrstvami vypořádat značně nemilosrdným způsobem (viz např. "gilotinové hody" za francouzské revoluce).

A.S.Pergill řekl(a)...

Kopretino,
tak nějak si ujasněte, že křesťanství se svou politikou rovnostářství, přerozdělování, stádní ideologií s vůdcovským principem atd. je prostě levicová ideologie (proto se křesťané tak nemají rádi s komunisty a fašisty, protože se ucházejí o stejný populační segment). Totéž se, pochopitelně týká i judaismu a islámu. Ty báchorky o pánubohu, "předurčení Prozřetelností", "vyvoleném lidu" atd. atd. jsou naprosto stejné jako blábolení marxistů o třídách, předurčených k diktatuře (nebo Hitlerovy bláboly o "árijské rase", navíc téměř slovo od slova opsané z židovské literatury, jenom s prohozením židé -> árijci a gojim -> židé). A také mezi tím, co hlásají marx-leninisté, nebo co třeba hlásali fašisté/nacisté, a tím, co hlásají zmíněná náboženství, je prakticky nulový rozdíl co do kvality. Všechny tyto ideologie potřebují masy blbů s vygumovanými (alespoň parciálně) mozky, které jim zajistí elementární sociální funkčnost. Proto se také do určité míry v některých věcech vzájemně podporují, proto také političtí levičáci a křesťanští (ale i judaističtí) vůdcové napomáhají islámu: Potřebují z Evropanů vyrobit masu pologramotných polozvířat, která by se hodila pro jejich sociálně inženýrské či náboženské projekty (a na to se islám perfektně hodí). Možná i věří, že se jim nějakou fintou podaří nad touto masou včas získat kontrolu a strhnout na sebe moc.

STK řekl(a)...

Vážená Informace,

žiju mezi kumštýři i intelektuály, v městě plném bývalých valcířů, slévačů, ocelářů, horníků a současných nezaměstnaných. Moji přátelé jsou i lékaři a (někteří) bezdomovci.
Dívám se kolem sebe, poslouchám je a pamatuji si co říkají a co pak činí...

Proto k těm teoriím snad jen to: Vím, že jsou to teorie. Stávající "věrchuška" pochopitelně nedopustí změnu pravidel, protože by to otřáslo její pozicí. Ale vím taky naprosto bezpečně, že veškeré vznešené řeči o tradicích a kultuře půjdou "do háje" okamžitě, když tady nastanou vážnější nepokoje, nebo chcete-li, revoluce. Ať už bude muslimská nebo chudinská nebo jakákoliv jiná. Cítím, že něco takového přijde - a sto let to už trvat nebude.
Tradice ne že budou zapomenuty, o tradicích, ústavách a "vyšších zákonech mravních" se pak nebude nikdo s nikým bavit. Jenom o síle a sférách vlivu. Proto mi ty zdejší debaty někdy připadají, promiňte mi ten výraz, "suchoprdné". Ale nemám chuť se do nich nějak zapojovat a něco "uvádět na pravou míru".

Nejsem intelektuál, jenom obyčejný "pomocný kumštýř". Skoro penzista. Mám ale nacvičenou jednu schopnost - s docela velkou přesností vycítím faleš. Podvod. Divadýlko. Kecy.

Ale pokud Vás nebo jiné hosty v hospůdce nějak irituji svým blbstvím, nečtěte to. Škodí to prý kráse.
;-)

STK řekl(a)...

2 A.S.Pergill:
...věří, že se jim nějakou fintou podaří nad touto masou včas získat kontrolu...

Uřídit lavinu? Nu tu a tam se to povede... Hitler - třeba?

informace řekl(a)...

Jéžíšmarjá, STK,
snad jste se zas neurazil, že jsem Vám ocitovala článek z historie filozofie? Už vidím, jak natahujete uraženě dolní pysk.
Chtěla bych vám s Pergilem říct, že dokud bude zachováno hlasovací právo pro všechny, bez rozdílu, máme tu ještě nějakou šanci nestat se autoritárním režimem. Je sice pravda, že většina lidí je manipulovatelná a manipulovaná, ale to, řekla bych, bez rozdílu v IQ. Kde máte záruku, že ti geniové budou rozhodovat líp? pro koho pak budou hlasovat, komu dají hlas - dalším geniům? Já takových geniů a hlavně pseudogeniů znám fůru, a můžu s klidným svědomím říct, že to jsou většinou buď pomatení blbci s komplexem "výšecennosti" anebo vyloženě prodejné kurvy, které myslí jen na kariéru a vlastní prospěch. Umíte si představit, co by taková elitární třída voličů vyprodukovala? A kdo by měli být kandidáti ve volbách? Zase geniové? To chcete nějakou technokraticko-humanisticko-uměleckou vládu? Umíte si přestavit, jaký bordel by asi nadělali? Taky jsem znala takového genia, co právě vytruboval, že taková vláda by byla panacea pro lidstvo. No, a když přišel osmašedesátý, dal se k extrémní levici a "dělal revoluci". Vláda proletariátu se stala jeho novým politickým heslem. V osmašedesátém a po něm většina geniů se dala naverbovat levicí a setrvačně tam sedí dodnes. je to jaksi chic!
To tak k IQ. Pokud jse o cenz - majetkové, finanční hledisko, myslím, že je ta sociální skupina majetných silná již sama o sobě a že nepotřebuje další privilegia. Kdo má větší majetek nebo příjmy, bude rozhodovat odpovědnějšm způsobem? Pro koho - pro sebe nebo pro komunitu. A kdo budou kandidáti? A jaká to bude vláda, co z těch voleb vyjde? Plutonomie, plutokracie?

informace řekl(a)...

Kopretino,
východisko by tu ještě bylo. Defenestrovat papeže s jeho kardnály a masově hlasovat v Evropě pro Severní ligu. Ta se s musulmány nehandrkuje. Jednoduše jim zavřela jistý počet modliteben z hygienických důvodů, leghističtí starostové zakázali nosit chador a ministr vnitra Maroni za dva roky drasticky snížil počet imigrantů a chce poslat zpátky domů i některé se stálým pobytem a i ty, co sem přišli z jiných zemí EU, když dělají musulmánskou propagandu.
Prý je to nedemokratické.

STK řekl(a)...

Já "věc", vážená Informace,
bohužel vidím "zespod". Z té strany, kde se uplatňuje současná politika, tedy manipulace, zakrývání skutečností, polopravdy, lži. Já bohužel/dík částečně za oponu vidím.
A vidím, jak průměr obyvatelstva české kotlinky už rezignoval na možnost vlastní volby. Bohužel, to co vidím je stádečko "ovčanů", které bečí a bečí, ale stejně jde tam, kam ho bačové vedou. A aby to bylo zábavnější, tak těch stádeček je několik a liší se podle toho, kterého baču vyzývají. Vzájemně se vůbec nemají rádi, i když jsou na tom podobně. Aby popřemýšleli nad tím, kam je bača vede jsou už příliš líní.
Takže si říkám, že by změna neškodila. Jinak ten "papiňák" bouchne samovolně a už to regulovat nijak nepůjde - začnou promlouvat pudy. Nízké pudy... ;-)

P.S.: Mě téměř nelze urazit. Na dálku už vůbec ne. Pobavit, to jo...
A chytrých lidí si vážím. Ne všichni chytří jsou vykukové. Jsou i takoví, kteří jsou chytří a poctiví.
(Ti ovšem, podle známého vtipu, nejsou hezcí...)
;-))

Sarka řekl(a)...

Pro Informaci: To IQ, to je vubec zajimavy argument. Zajimalo by mne, jak si panove predstavuji - od kterehopak namereneho cisla by planovali odebirat obcanum jejich obcanska prava? Devadesat? Osmdesat pet? A namereno podle kterych pak testu? A co chyba mereni? Ostatne, vite kdo to byl Ted Bundy? Ten mel namerene IQ 124 :-). A podle francouzskeho kriminologa Stéphana Bourgouina je vubec prumerne IQ masovych vrahu kolem 110. To bychom si pomohli :-/

informace řekl(a)...

STK,
nezdá se mi, že by tu byla nějaká předrevoluční nálada. Papiňák by spíš vybouchl při nějaké té vládě geniů. Anebo by se tu nastolil nějaký totalitární režim shora. Právě těmi geniálními mysliteli a reformátory.

informace řekl(a)...

Šárko,
podle měho mínění to naši dva diskutéři nemyslí vážně. Stejně vědí, že je to neuskutečnitelné. Jen zavedení podobného volebního zákona by byl už akt totalitarizmu. A kdo by pro něj asi hlasoval v parlamentu, ti, co by měli být prakticky zlikvidováni jako politická třída? Nějaké novodobé kolektivní harakiri?
Anebo jak se ti ikvíčka chtějí dostat k moci? Mimoparlamentní cestou?
Buďme trochu střízliví.

STK řekl(a)...

2 Sarka:

Je to pochopitelně (bláznivá) teorie... Nechci nikomu odebírat práva. Jen změnit "váhu" hlasu. Po jaké křivce - to už by bylo na delší, nepříliš smysluplnou debatu. Socialisté a komunisté by tenhle nápad zařízli s velkým řevem. Jsou totiž voleni právě těmi, kteří příliš nemyslí na budoucnost.

A jak Vám se líbí ten poslední nápad: Dát voliči možnost "prodat" své volební právo? Taky je to "úplně špatně"? Když ano - tak proč? Čím? Co mi zaručuje zmanipulovaný nemyslící volič - kromě pokračování mé (populistické) vlády? Prosperitu? Nebo jenom jakousi pofiderní stabilitu, neměnnost?

STK řekl(a)...

Jinak, dámy Šárko a Informace:

Byly už tady různá společenská zřízení. Žádné z nich zatím nevydrželo beze změny. Tempo změn se zřetelně urychluje.
Proč si tedy myslíte, že zrovna demokracie s rovnými právy bude vyjímkou?

Islám rovnými právy nijak neplýtvá - a jak je virulentní!

STK řekl(a)...

Pardon: byla (ta zřízení).

Sarka řekl(a)...

To STK: Proc si myslite, ze si to myslim? :-)

Sarka řekl(a)...

To STK: To mate jako s tim Werichem. nevim proc, ale pripada mi, ze byste mohl byt pametnik. Pamatujete se, jak z jedne z forbin si zaextemporoval na tema veku, a prohlasil neco o tom, ze je spousta "dvacetiletych, kteri tu uz trista let nemuseli byt"? (ted ovsem extemporuji ja, moje pamet uz zas az tak dobre neslouzi). Nicmene, tech "dvacetiletych, kteri tu uz trista let nemuseli byt"jiste po zemi, nasi i vasi, pobihaji spousty a jest treba si neustale pripominat, ze to jejich zeme uplne stejnou merou a stejnym pravem jako moje. Me takhle treba zrovna vytaceji "fundies" - fundamentalisti jakehokoli razeni. A ze jich tu mame dost. Ve svych horsich chvilkach bych si prala nejakou tu "rapture", aby jich ubylo. V lepsich chvilkach si pripomenu, ze nemam zvysene hlasovaci pravo.....

Harpyje řekl(a)...

Islám není žádné "společenské zřízení".

Jediné společenské zřízení, které je schopné vývoje, je demokracie. To vyplývá z její podstaty.

Sarka řekl(a)...

TO Harpyje: Islam je ideologie obzvlaste vhodna ku fasizaci. Neni jedina, ale v soucasne dobe ve sve radiklaizujici podobejedinecne nebezpecna, rekla bych.

Harpyje řekl(a)...

O tom není sporu, ale označit islám jako společenské zřízení je nonsens. Tak jako theorie o efemérnosti společenských zřízení.

STK řekl(a)...

Pro Šárku:

Nemyslím si, že by mladí byli horší, než jsme byli druhdy my. ;-) Pracuji s nimi a je mi s nimi fajn. Pravda - fundamentalistu v kolektivy žádného nemám. (Uhlídal jsem si to.)
Nynější mladí mají jen jiné (finanční) možnosti, jiné vzory, jinou výchovu. Ale za to nemohou!

K společenskému zřízení: Všechno se mění. Buď vývojem, evolucí, nebo, není-li evoluce možná, po nahromadění patřičného potenciálu skokem - revolucí.
Zdá se mi, že se vývoj zrychluje nejen v ve vědě a technice, ale i ve společnosti.

Proto dumám, jak bezbolestně odebrat hlasovací právo těm, kteří stejně volí jen proto, "že se to sluší" - o budoucnosti státu, národa i budoucnosti své nijak neuvažujíc. Blbům. Ta necitlivost k nástupu "nových etických pravidel z blízkého východu" mě děsí.

"Multikuti" mě děsí. Zdá se mi, že pokud se přistěhovalec není schopen srovnat s mravy v místě obvyklými, měl by být poslán zpět, tam, kde se jeho myšlení a okolí vzájemně snášejí. Toto "multikulti" považují za plamen, který ohřívá obsah toho našeho evropského papiňáku.
Jenže EU mlčí. Kdo mlčí, souhlasí.

P.S.: Správný odhad: Narodil jsem se v první polovině minulého století a jsem (národnostně!) bastard. A s panem Janem (Werichem) jsem dokonce jednou mluvil. Byl to moudrý pán s obrovským charismatem...

Harpyje řekl(a)...

Pokud přemýšlíte o tom, jak "jak bezbolestně odebrat hlasovací právo těm, kteří stejně volí jen proto, "že se to sluší", tak nemohu jinak, než citovat Většího vlastence: "Z východu světlo, z Východu svoboda ! Volte ČSSD a KSČM !" a vše se obrátí k lepšímu, a nebudete muset mít strach z "multikulti".

Sarka řekl(a)...

jenze on JW nemyslel vsechny dvacetilete - natoz pak "mlade". On myslel nektere dvacetilete, jmenovite ty, kteri tu uz tech tristalet nemuseli byt. Potiz je v tom, ze pro ty "blby" jsme blby zase my; vse zalezi na tom, kde clovek stoji. Mejte se hezky v (ano, rasove smisene :-) ) Kotline!

stk řekl(a)...

I fuj, Harpyje... ;-)
Ostatně - Vy určitě víte, jak to VV myslel...?
Nebo ne?

informace řekl(a)...

Jak sleduji tuto diskuzi, uvědomuju si, nakolik ovlivnila komunistická praxe (nechci tu mluvit o ideologii, tu znalo jen menšina) myšlení lidí, kteří v tom režimu prožili značnou část života. Byl to svého druhu jakýsi imprinting, kterého se člověk zřejmě těžko zbavuje, zůstane-li stále v témž prostředí.
Jakékoliv privilegování stanovené zákonem určité třídy nebo skupiny je již počátkem autoritarizmu. Ať se jedná o privilegování inteligentních, bohatých, zdravých, tělesně nepostižených nebo jiných. Je to obdoba t.zv. proletářské diktatury, jinými slovy vlády stranické menšinové skupiny nad většinou. Snad nemusím připomínat, jakých prostředků pak tato skupina používá k udržení moci.
Nevím, nakolik si to někteří diskutující uvědomují. Prohlásíme-li zákonem nebo politickým převratem jistou společenskou skupinu za jedinou oprávněnou k vykonávání státní moci, jsme už v totalitarizmu, ze začátku snad jen jednou nohou, ale to nevylučuje, že tam neskončíme oběma.

STK řekl(a)...

Tohle téma je,vážená Informace,

na velmi dlouhou debatu. To by ani nespravil ani oběd a dlouhé odpoledne s kávou. Hledáte nějaké "vtištění" komunismu do jednání nás, kteří jsme tu žili.
Nemohu mluvit za všechny, ale ti kteří na tu "Nesnesitelnou lehkost bytí" úmyslně nebrali ohled, viděli systém zvenku. Nahý a trapně jednoduchý - celý socialismus a komunismus držel na principu výměnného obchodu: Když budeš držet hubu, nic se ti nestane. Když pochválíš systém, budou pro tebe prebendy. My víme, že ty víš. Ale budeme spolu hrát tu hru. Ty budeš předstírat, že pracuješ a my budeme předstírat, že tě platíme. Ty budeš předstírat, že chceš jet jenom do Bulharska a my budeme předstírat, že bys mohl cestovat, kam bys chtěl. Souhlasíš? Nenene, musíš souhlasit, jinak s tebou zameteme...
A abyste si nezáviděli, budete mít všichni skoro stejně. Jenom ti zvlášť hodní dostanou zákuseček navíc. Ale musí hlasitě chválit systém, jeho kněží, jeho bibli, mučedníky i insignie. Poctivě pracovat nestačí.
Pokud se systém nějak do mě vtiskl, tak jenom tím, že o něm vím. Ti, kteří o tom nepřemýšleli si naopak vytvořili svět, kde se vše řeší systémem nejmenšího odporu. A tento způsob praktického řešení života přetrval. Tohoto faktického postoje "lidu" používají stále žijící komunisté a jejich pohrobci - sociální demokracie. "Vy budete předstírat" a za to "my budene předstírat"..." Přesně tak jako v té Andersenově pohádce o císařových nových šatech. Domluvené předstírání.

A přesně takové "domluvené předstírání" se teď masově objevuje u "svobodné západní společnosti". Registruji ho v Německu, slyším o tom, jak se rozšiřuje v severských zemích, ve Velké Británii. USA už s toho "nepřemýšlení" složila maturitu - zvolením populisty Baracka Obamy za presidenta. Říká to, co chce průměrný "prostý" Američan slyšet - bez ohledu na to, je-li to pravda nebo ne. Jak je tomu v Italsku víte nejlépe sama. Zavíráme oči nad přistěhovalectvím, interkulturálními problémy, nad životem na dluh, který nebude muset nikdo platit - když potřebujeme, tak si openíze prostě vytiskneme. Komu záleží na tom, že nejsou kryté. Jedeme dál, ONO TO NĚJAK DOPADNE...

STK řekl(a)...

(2/3)
A pokud se tahle všeobecná panevropská letargie nebude nějak řešit, skončí to výbuchem onoho "papiňáku". Zatím se zdá, že o nic nejde, že máme nastavené pojistky, není slyšet žádné výrazné pnutí. Ale jak začnou gradovat problémy, pnutí se bude rychle zvyšovat, akce bude vyvolávat reakci, ukáže se, že pojistky jsou slabé ...
To je důvod, proč se zamýšlím nad systémem voleb potažmo vlády. Pokud volby vůbec lidi zajímnají, volí většinou strany, které slibují "klídek a teploučko", nízké daně, vysoké benefity, nezpochybnitelné jistoty - prostě populisty. Takže zatím volby dopadají pořád stejně, rozdíly mazi starnami jsou neveliké a často není moc poznat, je-li strana levicová nebo pravicová.
Nehledám žádné vyvolené, snažím se (bohužel jen čistě teoreticky) omezit vliv líných blbů. Protože každá revoluční změna nastala proto, že tehdejší vládci nechtěli řešit přicházející problémy. Buď je popírali nebo silou potlačovali jejich symptomy. Příliš si chtěli zachovat svou moc a z toho plynoucí prebendy.
To, že mě Harpyje podezírá z hypertrofovaného sebevědomí mě docela pobavilo - škoda, že nevymyslela něco pravděpodobnějšího nebo aspoň zábavnějšího.
Také podotknutí, že masoví vrazi mívají IQ kolem 110 mě rozesmálo. Nevím, jestli je to pravda - možná ano, tím že mohou vraždit opakovaně, "masově", prokazují totiž značnou dávku mazanosti - dlouho se na ně nepřijde. Ale: kolik je mezi voliči masových vrahů? 0,001%? Takže volební výsledky by patrně ovlivnili opravdu nepatrně, že? ;-)
A "argumentace Větším Vlastencem" znamená, není-li to vtip na třetí, který jsem nepochopil, totální nepochopení jeho názorů. (Moc bych si přál, aby to byl tak trochu nepovedený vtip a nikoliv vážně míněný argument.)

STK řekl(a)...

(3/3)
Hledání stability ve společnosti tím způsobem, že mohou volit všichni, kteří jsou ochotni přijít k urnám a jedinou jejich kvalifikací je státní příslušnost a věk je podle mě naivismus, prostý teoretický kalkul, papouškování jedné filozofické poučky bez jakékoliv návaznosti na skutečný život.
Každý z doposud používaných společenských řádů se ustavil na základě potřeby organizovat soužití lidí. Každý z nich byl z dnešního hlediska nespravedlivým a přesto se mnohé z nich udržely celá tisíciletí. Až bude překonána demokracie, bude jejím následníkům jasné, co na ní bylo špatného, kde jsme my udělali tu osudovou chybu, která následně vedla ke zhroucení demokracie.

A na tu budoucí chybu se snažíme přijít. Vy, A.S.Pergill, Harpyje, Velký Šaman, Kopretina i já. Ale při takové diskuzi nesmí být žádné tabu. Každý chlapeček (i holčička) musí mít právo kdykoliv zakřičet, že "Král je nahý!"

I za tu cenu, že se občas splete. Jinak se k žádnému řešení ani jen nepřiblížíme. Pohyb našich myšlenek bude nudně kruhový. Žentour.

informace řekl(a)...

STK,
hledala jsem na Wikipedii přesné znění známého Churchillova aforizmu o demokracii, podle nějž demokracie není ideální forma vlády, ale nakonec je ta nejlepší jakou jsme zatím vyzkoušeli a našla jsem tam tuto větu T.G.M.
"Má-li naše demokracie své nedostatky, musíme překonávat ty nedostatky, ale ne překonávat demokracii."
To je, myslím, snad ta nejvýstižnější odpověď, co Vám mohu dát. Základem demokratického pojetí společnosti je rovnost všech občanů před zákonem, pokud jde o práva a povinnosti. Z toho se nevyvlíknete žádnou opravnou formulí nebo opatřením. I blbci mají svá práva garantována konstitucí. Škodí společnosti, protože nechápou, kterou stranu mají volit? Je na politicích té "správné" strany, aby voliče přesvědčili, aby jim trpělivě vysvětlili a hlavně, jsou-li u vlády, aby prakticky ukázali, že vykonávají moc v zájmu celé komunity.
Zdá se Vám to moc teoretické? V praxi je to nakonec jinak? Nikdo Vám a Vaším přátelům nebrání, abyste nevstoupil na politické pole, založil své hnutí nebo stranu a snažil se dát věci do pořádku. To je také jedna ze zásad demokracie, dává Vám možnost jednat a ne udržovat nějaký handlířský pakt s totalitární mocí a tvářit se, že je všechno v pořádku, i když víte, že to v pořádku není.
Mluvíte o řešení. Jediné možné řešení je snažit se, aby demokratická forma vlády fungovala co nejlíp. Nevyřešíte nic oktrojováním práv občanů s odůvodněním, že jsou blbí, že jsou chudí nebo že jsou líní.
Lidé jsou nespokojení nebo se o politiku nestarají? To je jejich chyba, ať se místo brumlání a nadávání zaktivizují. Třeba ba nějakém blogu a vyvíjí nátlak na veřejné instituce kritikou a návrhy. Když jich bude víc, politikové nastraží uši a budou se snažit.
Nejsem zastánkyní přímé demokracie, ale takovéto korektivní činnosti je, podle mého, zapotřebí.
Nic jiného Vám skutečně nemohu odpovědět.

STK řekl(a)...

Když (podle pověstí) lumíci míří do oceánu, kde se utopí, je dobré si říct: "Správně, to je přírodní zákon. Tak to dělal můj táta, děda i praděda!" A jít s ostatními...

;-/

informace řekl(a)...

STK,
Odpoledne jsem hledala něco v Encyclopaedia Romana a našla jsem, jak jedna kapitola o římském přepychu, vyhledávání stále rafinovanějších požitků končí těmito slovy:
Anche il grande e progredito impero romano cadrá sotto la spinta inarrestabile delle invasioni barbariche che causeranno lo smantellamento del sistema, i contadini abbandoneranno le campagne per cercare rifugi piú sicuri.
Per un lungo periodo la fame sará un vero flagello, carestie e pestilenze decimeranno le popolazioni.
Verrŕ il Medio Evo...
Také velká a vyspělá ríše římská padne pod nezadržitelným nátlakem invazí barbarů, které povedou k rozbití systému. Rolníci opustí pole, aby hledali bezpečnější úkryt. Po dlouhou dobu hlad bude opravdovou pohromou, bída a morové nákazy zdecimují obyvatelstvo.
Nastoupí Středověk.
Nehrozí nám také takový osud? A neměla by se už veřejnost konečně probudit a začít hlasitě dávat najevo své mínění o multikulturální politice levice, pravice, církve a jiných?

STK řekl(a)...

Píšete Informace: Základem demokratického pojetí společnosti je rovnost všech občanů před zákonem, pokud jde o práva a povinnosti.
Nic víc netřeba. Ale ...práva a povinnosti...!!

A co práva zvířat? Třeba lidoopů? Kde je hranice mezi primitivním člověkem a lidoopem? Stanoví ji člověk? Proč člověk?

informace řekl(a)...

Promiňte, ale té Vaší poznámce nerozumím.

informace řekl(a)...

Itálie má kodex zákonů na ochranu prav zvířat. A v každé velké obci existuje kancelář, která se o to má starat. Ale Vy jste chtěl asi namítnout, že když mohou hlasovat blbci, tak proč se nedá volební právo i lidoopům? Ale, ale, STK, cožpak se při diskuzi uvádějí podobné argumenty?

STK řekl(a)...

A ještě něco, milá Informace:
Může se stát, že za pár (desítek) let se sebeprogramováním v počítačové síti "vylíhne" umělá inteligence. Předpokládáme, že bude "lidská" jen částečně. Rozhodně čekáme, že bude silnější, než ta přirozeně lidská. Hlavně tou svou "nelidskou částí".

Co s tím: povolíme jim se zúčastňovat voleb? A protože počet entit nebude v příčinné souvislosti s počtem fyzických jednotek (strojů, počítačů - jednu entitu může tvořit několik strojů, ale i několik entit může přebývat v jednom počítači) kolik hlasů jim přidělíme?

Že je to daleko? Můj děda se narodil a neexistoval telefon ani letadla těžší vzduchu. Když se narodil můj táta, byl rozhlas v plenkách a televize neexistovala. Když jsem se narodil já, nikdo nevěděl, co je to tranzistor. Ještě nebyl vynalezen. Do kosmu se lítalo jen ve SF literatuře. Když se narodil můj syn, počítače byly sály plné elektronek a tkaných pamětí.
A tak je to se vším....

Tak jak demokraticky naložíme s AI?

informace řekl(a)...

STK,
AI není fysicky člověk a tedy formálně není ani občan. Bude jen strojem s vyvinutou pamětí.
Dal byste hlasovací právo Vašemu televizoru nebo ledničce?

STK řekl(a)...

Ani můj počítač není (zatím) chytřejší než já. ;-)
Je jen neskonale rychlejší, přesnější a neomylnější. Zatím bych mu tedy hlasovací právo nedával.

Ale co zítra? Ono "to" AI asi bude chytřejší než ti nejchytřejší lidi současnosti! Bude kreativní, bude si uvědomovat s
samo sebe, své postavení ve světě, svou sílu. Svou moc. Bude se nás to vůbec na něco ptát? Proč by mělo?

A zpět v čase: Až tu bude vládnout právo šaríja - vzpomene si někdo na staré Řecko? Na demokracii? Budou se nás noví vládcové vůbec na něco ptát? Nebo budeme jenom v pozici vzdělaných otroků bez vlastních práv pouze s povinnostmi?

Ale budeme hrdí na to, že jsme do poslední chvíle bránili demokracii. Právo každého člověka na rovný přístup k moci. I mohamedána.

(Nebo snad i robota?)

A.S.Pergill řekl(a)...

To Informace a spol.
1. Cenzus na IQ už stejně v reálu máme: Lidé s velmi nízkým IQ nejsou svéprávní a mimo jiné také nevolí (a ústava to překousne). Navíc je společnost čím dále tím složitější, takže IMHO ani všichni maturanti nechápou stoprocentně důsledky toho, když dají hlas té či oné straně. Naproti tomu především levičáci se snaží dostat k urnám co nejvíce nekompetentních lidí (např. snížení volebního práva až někm do školního nebo předškolního věku) a s představou, že by bylo možné dát hlasovací právo i některým zvířatům, už se také přišlo (některé ekologistické skupiny). Tyhle dvě tendence vedou k tomu, že hlasování se postupně zvrhává na trapnou frašku.
2. Je současný režim u nás demokracie? Jen kolik hlasů u nás propadne kvůli 5% kvótě a kolik lidí kvůli tomu ani nejde k volbám...
Obávám se, že demokracie je u nás dále těžce kompromitovaná tím, že technologové moci se už naučili využívat její nedostatky ve svůj prospěch (proto také nepřipustí žádnou reálnou nápravu) a dosáhnou bez velkého podvádění toho, co chtějí (včetně toho, že u velkých stran je v podstatě dost jedno, která je momentálně u moci, už kvůli volným přechodům jednotlivých politiků - ale i lobbystických skupin a zejména různých ekonomických skupin v ppozadí - ze strany do strany).
3. Takže výsledkem je, že se asi skutečně bude muset přijít s nějakou razantní nápravou demokracie (občanská práva, včetně volebního, jen tomu, kdo si je opravdu zaslouží a jasně to definovaným a potenciálně pro všechny obyvatele dostupným, ale náročným a většinu nemotivovaných a neschopných účinně odrazujícím, způsobem prokáže), nebo se ta demokracie sesype sama.
Další věcí je, že někteří (včetně části diskutujících zde) mají tendenci demokracii fetišizovat. Demokracie nesmíme chápat jako samoúčel, ale jako systém, který za určitých zevních a vnitřních podmínek představuje systém nejúčinněji zajišťující blaho občanů (ať už si pod tím pojmem představujeme cokoli). Pakliže ovšem ty podmínky nejsou splněny, může se demokracie velice snadno stát cestou k režimu, který bude velice drasticky blaho občanů likvidovat, případně prorazí cestu nějakému velice zvrhlému režimu (nemusíme chodit daleko: demokratická Výmarská republika dostala k moci Hitlera, Palestinci si "demokraticky" odhlasovali vládu teroristické organizace Hamas - a takovýchto příkladů by se daly najít spousty).

Sarka řekl(a)...

Mily STK: Obavam se, ze jste prilis nepochopil moji poznamku o masovych vrazich. Jedna se totiz o to, ze vyssi IQ v zadnem pripade nezarucuje jedincuv zajem o verejne ci spolecenske blaho a tudiz jeho paritkularni uzpusobenost k aktu hlasovnani ve volbach. A co se tyce pane Pergillovy teze o tom, ze IQ "jiz pouziva k omezeni obcanskych prav" - ano, jiste, POD 50 IQ. Mezi tech dalsi 50 az 150 se vejde jeste hodne, ale opravdu hodne blbosti. Ono vam toho to IQ zas az tak moc nenameri, vime? A bohuzel objektivne meritelny kvocient moralniho charakteru jeste nemame, abychom dle nej mohli prisuzovat tomu ci onomu pravo spolurozhodovat o vecech verejnych. Nezapomente, ze drtiva vetsina tech, kterym patri tato zemekoule uplne stejnym pravem jako patri mne ci vam je v tom sirokem pasu od 85 do 115 IQ, neboli v sirsim normalu.
Ale myslim ze to se skutecne vymyka diskusi: myslim ze je skutecne rozdil mezi tuposti lidi hystericky vresticich nad tim, kdyz si nekde skupinka spoluobcanu jine viry hodla otevrit modlitebnu ( kdysi to byvaly synagogy ktere se nesmely), a mezi tuposti davu, ktery se necha zblbnout predstavami o valstni vyjimecne uslechtilosti ktera mu veli aby priznavala zvlastni prava (duraz je na zvlastni, nikoli stejna)skupinach agresivnich a neprizpusobivych minorit.

informace řekl(a)...

STK,
Vy čtete moc sci-fi a už tu rýsujete scénář jak z R.U.R.
Člověk vyrobí AI chytřejší než je sám, vědomou svých schopností a kromě toho schopnou rozhodovat bez člověka anebo i proti člověku samému?
A nebude ten AI robot mít nějakou elektrickou zástrčku? Asi něco jako ve filmu Odyssea ve vesmíru?

A pak, myslíte si, že nás nějaká autokracie ochrání před islámskou imigrací? Podívejte se na Rusko. Z jedné strany jim tam lezou Číňani, z druhé na ně dělají atentáty muslimové.

informace řekl(a)...

Pergille,
některá opatření na vyloučení z voleb provinivších se občanů tu už existují, např. zbavení nebo omezení občanských svobod a práv soudem při některých přestupcích.
Pokud jde o přebíhání politiků z jedné strany do druhé, o kterém píšete, i zde by stačil zákon, který by stanovil, že přeběhlíci nemohou při příštích volbách kandidovat. nebo by si to měly dát do svých statutů politické strany.
Jít k urně a hlasovat je právo ne povinnost občana, a pak stejně i jeho neúčast má jistý dopad na volební výsledky - vyjadřuje jistým způsobem nezájem a tím i nesouhlas s politikou stran.
Souhlasím s Vámi, že demokracie je systém, "který za určitých zevních a vnitřních podmínek představuje systém nejúčinněji zajišťující blaho občanů". A že tyto podmínky nelze narušovat, ale chci namítnout, že jedním z narušení základních principů demokracie je právě zrušení principu občanských práv pro všechny bez rozdílu a jejich poskytnutí jen určitým privilegovaným skupinám. To vede právě k umožnění autoritárních totalitních perspektiv. vede to k vládě privilegované mocné menšiny nad většinou pomalu zbavovanou svých práv.

STK řekl(a)...

Pro Informaci: já nejen rád čtu, já občas SF povídečku i napíšu. ;-) (Na rozdíl od Šamana ale jen do šuplíčku...)

To celé jsem tu uvedl jen jako příklad měnících se technologických a vědeckých podmínek s tím, že moderní filozofie i kodifikace mezilidských vztahů (ústava, zákony, právo) na ně budou muset nějak logicky reagovat.

A pro Šárku: Jistě, nehodlám tu tvrdit, že vyšší IQ znamená kvalitnějšího člověka. Nic takového. Dokonce se razí termín tuším EQ - emoční kvocient - tedy jakási "zručnost" osoby ve styku s jinými. Schopnost empatie například. Ale ani toto není měřítkem kvality jedince. Ke komplexu osobnosti patří i takové špatně měřitelné vlastnosti jako entuziasmus, solidarita, pravdomluvnost, poctivost.

A prosím, nepodsouvejte mi nějaké fašizující tendence. Nic tu neříkám o vrstvě vyvolených ať z toho či onoho důvodu. Jen tvrdím (ve shodě s Pegillem), že je třeba začít přemýšlet, jak z toho ven. Jinak bude evropská kultura smetena jakoukoliv jinou, životaschopnější. A že takové kolem nás jsou nepochybujte ani vteřinu.
Děsí mne právě ta pasivita, neschopnost občana (a voliče) si spojit příčinu a důsledek a jeho nezájem o širší společnost. Do ulic vyjde leda když se mu sáhne na peníze nebo na něco podobného, s okamžitým dopadem. Za týden ho to už nezajímá. Aspoň tady, v Česku.
Dál dopředu se dívá jen pár tzv. vizionářů. (Neplést si je prosím s futurology. Ti na to jdou vědecky a málokdy se svou předpovědí trefí... ;-)
A vizionáře pak obviňujeme ze škarohlídství nebo naopak z naivity. Oni jen (někdy) trochu víc vidí do tmy, dál, než ti ostatní.

Jistěže si lidé mají být (pokud možno) rovni. Omíláním mantry o rovnosti lidí před Bohem a Ústavou ničeho nedosáhneme. Každý má jiné schopnosti, umí jiné věci. Filosof mezi fotbalisty, fotbalista mezi zpěváky, zpěvák mezi lékaři, lékař mezi techniky, technik mezi filozofy jsou outsajdři ač jsou třeba ve svém oboru špičkami. I když určitě existují filozofové, kteří rádi a dobře hrají fotbal a technici s perfektní znalostí Hegelova díla.

Sarka řekl(a)...

ToS TK: Jo on treba takovy Aldous Huxley byl takovy vizionar. A jak z toho ven - tot skutecne milionova otazka, nad kterou bychom si meli vsichni lamat hlavu, a to tak ze urychlene.
Jenom nechapu: Co jste mel na mysli temi "faiszujicimi tendencemi"? Ja Vam nerjake prisuzovala?

Anonymní řekl(a)...

"az bude překonána demokracie"
Je politováníhodné, že si v tom myšlenkovém chaosu, který zde dáváte k lepšímu, STK, vůbec neuvědomujete, že vycházíte z marxistického pojetí periodizace dějin. Otázka, jestli demokracie a kapitalismus jsou dovršením dějin, jak tvrdí Fukuyama, je sice sporná, ale demokracie je jediné společenské zřízení schopné vývoje a transformace cestou reform. Úvahy o AI, nebo o njakém pomyslném "přetlaku" je blábol, který nemá s realitou nic společného.

A.S.Pergill řekl(a)...

To anonymní:
Dramatických reforem jsou schopny i absolutistické státy. V našich dějinách viz komplex reforem za Marie Terezie a Josefa II.

To informace:
"Občanská práva pro všechny" reálně neexistují (je zde věkový census, cenzus mentálně zdravotní způsobilosti apod.). Jejich rozšiřování na stále větší segment populace je záležitostí minulého století a v řadě případů najdeme mezi tím a nástupem tvrdě totalitních režimů velice jasnou příčinnou souvislost; i u nás bylo jednou z příčin volebního vítězství levice 1946 snížení volebního věku. I v USA znamenalo volební právo pro ženy vítězství zastánců prohibice s následky, s nimiž se USA nevyrovnaly dosud (obrovský rozvoj organizovaného zločinu a jeho následné prorůstání do státního aparátu, včetně přeorientování se po ukončení alkoholové prohibice na jiné látky, do té doby legálně distribuované a požívané, až po současnou "war on drugs", která živí statisíce sociálních parazitů a je příčinou toho, že USA mají víc občanů ve věznicích než např. Hitlerova 3. říše se svými koncentráky).
Takže je asi opravdu na místě dupnout na brzdu a zařadit zpátečku.

Harpyje řekl(a)...

To jsou všechno jen nepromyšlené hnidopišské pseudoargumenty, Aspergille. Nežijeme v 18. století. Dnešní absolutismus se jmenuje totalita, a jak "pružně" tato reaguje na společenské, přírodní a ekonomické změny ilustruje nejdrastičtěji příklad Severní Koreje.
Rovnost občanů před zákonem v demokratických zemích je realita, která je jedním z charakteristických rozdílů mezi totalitou a demokracií. Omezení aktivního a pasivního volebního práva na občany není žádný cenzus, nýbrž výsada občana. Toto výsadní právo je ale spojeno s řadou povinností, které nemůže plnit ani kojenec, ani mentálně postižený, ani osoba, která v důsledku své trestné činnosti tohoto práva pozbyla.
Vaše přání "zařadit zpátečku" mě poněkud irituje. To se Vám tak stýská po dobách "sociálních jistot"?

informace řekl(a)...

Souhlasím s Harpyjí,
jen bych dodala, že v italském zákoníku je už tolik pozdějších zásahů zákonodárců a Ústavního soudu v kazistice vyloučení ze seznamu voličů, pokud jde o volební právo aktivní a rovněž dodatků, pokud jde o právo pasivní, že k tomu není zapotřebí ještě něco přidávat, aby bylo zaručeno, že toto právo budou uplatňovat osoby k tomu oprávněně hodné a způsobilé.

informace řekl(a)...

Kromě toho myslím, že celá tato diskuze o omezení volebního práva pro občany toho kterého státu je zcela uměle vykonstruovaná, sloužící za záminku pro rozvíjení nevím jakých abstraktních projektů anebo jen nápadů, zatímco by bylo mnohem aktuálnější hovořit o poskytnutí občanství a volebního práva imigrantům. To je skutečnost, se kterou se setkávají státy, kde je největší příliv imigrace. A návrhy politiků, jak se orientovat, se značně liší mezi sebou. A to často ani ne v závislosti od politické orientace stran, někdy je to spíš z osobních důvodů a karieristickych zájmů jednotlivých politiků. Podobné problémy bude mít brzy, jestliže je už nemá, i ČR.

informace řekl(a)...

Dodatek
Pokud jde o "cenz", výraz, který jsem použila v příspěvku z 6. září 2010 22:13, upřesňuji, že jsem měla jsem na mysli italský výraz censo = stato sociale di una persona dato dalle sue ricchezze - sociální a majetkový stav osoby. Česky ve slovníku census.

stk řekl(a)...

2 Anonymní: Úvahy o AI, nebo o njakém pomyslném "přetlaku" je blábol, který nemá s realitou nic společného.
Jste-li mladší než já, anonyme, tak si tu svou větu někam uložte. Asi se budete za několik let divit, jak jste mohl být tak naivní.

Harpyje řekl(a)...

Dnes je na Psu článek pana Fištejna, v kterém tvrdí, že "západ už dlouhou dobu neudělal pro prosazování vlastních hodnot vůbec nic".
Osobně pokládám tuto pesimistickou vizi za nesprávnou. O tom, co Západ dělá pro prosazování vlastních hodnot mluví živoucí demokratická praxe. Nedávný misionářský pokus šaška Ghaddafiho v Římě, nebo argument, že "v posledních 30 letech vydávala Saúdská Arábie na šíření fundamentalistického islámu ročně dvě miliardy dolarů" nemůže být vodítkem pro demokratické země, aby platily stejnou mincí. Veřejné pálení koránu není důkazem nadřazenosti naší civilizace. Stejně se chová muslimská lůza, když v záchvatu bezmocného vzteku pálí vlajky.
Příkladem adekvátní a jednoznačné odpovědi na jakékoli pokusy muslimů o vměšování, je rozhodnutí Angely Merkel udělit autoru pověstných karikatur Mohameda, Kurtu Westergaardovi, cenu M100-Sanssouci-Medienpreis. Je to zároveň odvážné a noblesní gesto, jako i signál, že o takové fundamentální hodnotě naší společnosti, jakou je svoboda projevu, nebudeme jednat a že nemůže být předmětem kompromisu.

Harpyje řekl(a)...

I já pokládám Vaše defaitistické řeči, že nám bude vládnout šaríja za nesmysl, STK. V oněm virtuálním střetu civilizací na Facebooku (http://www.facebook.com/pages/International-Burn-A-Koran-Day/134718123226530?v=wall) někdo napsal: "the fact that there are some muslims in the local governments of the USA or Europe is the proof of our democracy, it´s not the merit of islam!" Takový postoj je správný, a ne stáhnout ocas a bědovat, že nás jednou islám převálcuje.

stk řekl(a)...

Zkuste si, vážená Harpyje zjistit, co si mysleli a prohlašovali Židé ještě pár týdnů PŘED holokaustem. (Oni ti pesimisté mívají až příliš často pravdu.)

O poraženectví (aspoň u mě) tu snad řeč není. Naopak: upozorňuji na propasti, které jsou na vaší cestě. To, že nejsou vidět neznamená, že nejsou. Jenom nevíme, za kterou zatáčkou se objeví.

Jedním z největších chyb intelektuála je pevnost (čti zatuhlost) v názorech. ;-)

informace řekl(a)...

Začneme-li tu mluvit o střetu civilizací, s ohledem na článek Fištejna na Psu, dostaneme se k velkému uzlu otázek, nad kterými mudrují "savants" všech možných disciplin, aniž by byli schopni ho nějak rozmotat. Nebudu tu ani naznačovat, jaké problémy si kladou, stejně mi velká většina z nich připadá násilně vymyšlená a docela abstraktní. Na př. existuje Magna Europa? co pod tím termínem máme rozumět? atd.
Jen pár slov k "šaškovské" návštěvě Kaddafiho v Římě. Tady se taky utkala levice s pravicí - tentokrát levice tuto návštěvu silně kritizovala (právě proto, že Kaddáfi přijel na pozvání Berlusconiho vlády), i když je velkou zastánkyní t.zv. Středomořské komunity národů, co žijí po obou březích a nutnosti vzájemné spolupráce. Pravice zas utilitaristicky poukazovala na ekonomické a obchodní zájmy Itálie, které touto návštěvou byly podpořeny. Pokud jsem viděla, neprotestavala ani Severní Liga. Jen jsem našla v novinách zajímavou zprávu, o které se moc nepsalo. A totiž, že prezident Itálie Napolitano nebyl o návštěvě K. informován. Řekl to ministr zahraničí a zdůvodnil to tak, že na to ministerstvo zapomnělo poslat jeho kanceláři oficielní zprávu. Nebyl informován a tak se vyhnul i setkání s libyjským leadrem, který ostatně ani nezastává oficielně nějakou státní funkci.
Není to srandovní? Myslím jako to vysvětlení?
Trapas je to v každém případě. Neinformovat prezidenta?

informace řekl(a)...

Přečtěte si zajímavý pohovor s Fidelem
Castrem, otištěný v The Atlantic magazine, v němž vzkazuje Ahmadinežádovi, aby přestal pomlouvat Židy, jsou národ, který v dějinách lidstva nejvíc vytrpěl.
http://www.theatlantic.com/international/archive/2010/09/fidel-to-ahmadinejad-stop-slandering-the-jews/62566/

A.S.Pergill řekl(a)...

To Harpyje a Informace:
Občané si v demokracii zcela jistě mají být rovni. Jde o to, zda skutečně všichni OBYVATELÉ daného území mají být i OBČANY. Zda udělení občanství nepodmiňovat nějakými obecně dostupnými leč neatraktivními povinnostmi, případně zda neprovádět nějaký výběr na základě schopností, občanské vyzrálosti, plnění povinností atd.
Faktem je, že Řím prosperoval, dokud bylo občanství Říma relativně exkluzívní záležitostí. Rozmach plošného udělování občanství můžeme s odstupem let dávat do souvislostí s krizí a úpadkem demokracie a nakonec i samotného Říma (a až dostali barbaři občanství na hranicích více-méně na počkání, tak vyplenili Řím a sesadili Romula Augustula, čímž formálně ukončili starověk a zahájili "dark ages" na počátku středověku). Podobnost s dnešním stavem, kdy na jedné straně dostávají imigranti, i naprosto jednoznačně nepřátelsky zaměření, občanství skoro hned na hranicích, a na straně druhé zelení v některých zemích plédují za udělení občanských práv chovancům zoologických zahrad (ostatně proč ne, když mohl být Caligulův oblíbený kůň konsulem), je, obávám se, velice příznačná.
Pokud tohle chceme zarazit, pak by to znamenalo, že občanská práva dostane opravdu jen někdo, kdo si to zaslouží (co takhle odkroutit několik let vojny na frotieru proti musulmanským teroristům nebo podobné pakáži?), kdo je loajální vůči hodnotám naší civilizace (neplést si s loajalitou s momentálně vládnoucí squadrou šizuňků) a představuje integrovanou osobnost.

Speciálně pro informaci:
To s těmi zevními a vnitřními podmínkami je myšleno tak, že tyto podmínky existují nezávisle a prakticky je nemůžeme ovlivnit. Běžně se omezují demokratická práva v době války (zevní podmínky). Za určitých okolností se demokracie nedokáže úspěšně bránit nástupu totality (viz Výmarská republika a Hitler, ale takových případů se dá najít povíc; nebo se ubrání vyhlášením výjimečného stavu, stanného práva atd.). V takových případech je asi nejvhodnější včas demokracii odložit a vyřešit problém a poté se k ní vrátit. Něco podobného měla v ústavě První republika, kdy za určitých jasně definovaných okolností mohl president suspendovat demokracii a vládnout autoritativně pomocí presidentských dekretů (viz "Benešovy dekrety" z doby WW2 a těsně po ní), nicméně jejich platnost musel za následujících demokratických časů schválit parlament (proto je nesmysl hovořit o "Benešových dekretech", protože všechny prošly následnou schvalovací procedurou v parlamentu, jako kterýkoli jiný zákon, a mohly být smeteny se stolu, kdyby pro ně nebyla většinová politická vůle). Pochopitelně, tvůrci ústavy První republiky se inspirovali Římem, kde exekutivě veleli dva konsulové, nicméně pokud nestačili na zevní nebo vnitřní problém, byl jmenován diktátor, který měl neomezené pravomoci (ale jen na půl roku) a následně musel ze všeho, co udělal, skládat před římským zastupitelským sborem, senátem, účty (a v historii byly i případy tvrdého až fatálního potrestání těch diktátorů, kteří pravomoci zneužili).

A.S.Pergill řekl(a)...

A možná ještě k tomu pláči nad "fašisty a xenofoby": V podstatě každý totalitní režim v Evropě buď padl, nebo byl vojensky zlikvidován (a lze mít za to, že bez zásahů zvenčí by byl odstraněn od moci i režim v nacistickém Německu, mj. byla armáda připravena provést puč proti nacistické straně, tohle padlo až v momentě, kdy nacistům Anglie a Francie předhodily Československo na stříbrném tácu). Naproti tomu neexistuje jediný příklad, kdy by se země sama, bez pomocí zvenčí, zbavila islámu (Turecko nelze počítat, protože důležitou podmínkou Atatürkova vystoupení byla porážka Turecka ve válce, a také proto, že tento úspěch, alespoň podle událostí posledních let nebyl trvalý). Takže je asi menším zlem nechat nastoupit totalitu a nechat ji vypořádat se s islámskou hrozbou (klidně i těmi nejdrastičtějšími prostředky, jaké si kdo dokáže představit, nebo o jakých ví, že si je ani představit nedokáže, a potom řešit postupnou demokratizaci ("vyhnití") té totality, než "demokraticky" vyčistit cestu k vládě musulmanů, která by byla jednak pravděpodobně na velice dlouhou dobu (islám by patrně padl, poté, co by způsobil civilizační propad na úroveň doby kamenné) a jednak by byla podstatně drastičtější (lze odhadnout, že v průběhu jedné generace po nástupu islámu k moci nad celou Evropou by vymřelo nebo bylo vybito cca 85 procent obyvatel Evropy, o nesmírných kulturně-civilizačních škodách ani nemluvě - asi by to bylo ještě horší než v Kambodži za Pol Pota).

Harpyje řekl(a)...

S historickými paralelami se musí zacházet opatrně, STK. Naše civilizace není bezbranná oběť, jak byli Židé za Hitlera. Naopak, naše civilizace má všechny trumfy, které jí umožňují ubránit se zpátečnické a tmářské kultuře, která je založená na absolutní podřízenosti náboženským dogmatům. Tak jak dopadl národní socialismus, tak by dopadl i pokus islamizovat Evropu. Politika a veřejné mínění reagují sice pomalu, ale věci se dávají do pohybu. Ve Francii se např. diskutuje návrh zákona o odnětí francouzského občanství osobám, které se prohřešily proti francouzským zákonům, nebo které zneužívají sociální systém (Viz affaire de Nantes). Podle průzkumů veřejného mínění souhlasí většina Němců s thésemi Thilo Sarrazina. Volební úspěch Geerta Wilderse taky nebyl náhodný. A nevím ani o jediné zemi v Evropě, kde by, jak tvrdí Aspergill " dostávali imigranti, i naprosto jednoznačně nepřátelsky zaměření, občanství skoro hned na hranicích".

Harpyje řekl(a)...

Šárce, a její mišpoche שנה טובה! Nazdar!

informace řekl(a)...

Pád říše římské byl zaviněn mnoha faktory a ne jen udělováním občanství barbarům nebo jejich používáním k válečným a obranným akcím. Jedním z nejdůležitějších, podle mínění historiků, byla rozsáhlá hospodářská krize, která zasáhla všechny vrstvy obyvatelstva i starou aristokracii, která si nechala prakticky odejmout všechnu bývalou moc císařem. Za Commodora vláda se stává autokratickou a teokratickou. Krize římské říše prochází několik fází, kdy situace se mění, do popředí se dostávají stále jiné faktory, takže tvrdit s jistotou, že její pád byl zaviněn stále větším poskytováním výhod barbarským kmenům nebo asimilací jejich aristokracie, je jenom zjednodušováním složité situace, která trvala staletí. Přečtěte si něco o tom, zde, nemáte-li jiné zdroje:
http://digilander.libero.it/tramonto193/crisiagricola.htm
Podle některých historiků pak hospodářská krize je zapříčiněna tím, že se Imperium přestalo rozšiřovat.
Hledat v této situaci nějaký paralel k tomu, co se děje nyní v Evropě, je poněkud zavádějící, podle mého mínění. Do Evropy se nehrnou ozbrojené hordy, které plení a zabíjí.
Evropa je dnes vystavena migračnímu nátlaku a je zapotřebí tyto proudy kontrolovat a hlavně omezovat. Nejsem ekonom a tak nemohu s jistotou posoudit, zda mají pravdu ti, co tvrdí, že Evropa přistěhovalce potřebuje, nechce-li aby za takových 20 let zkrachoval její sociální a důchodový systém. Nevím, nakolik k udržování tohoto systému přispívají různí sezonní prodavači šmejdů na plážích, nebo sezonni pracovníci na polích, pracující většinou načerno. Kromě toho se tu potuluje spousta nic nedělajících povalečů, nebo žebráků. Kolik imigrantů, kteří skutečně pracují a za něž zaměstnavatel platí řádně státu dávky, tady ve skutenosti je? Můžeme mluvit o jejich pracovní integraci?
Jinou otázkou je pak jejich kulturní a sociální integrace. Zde vidíme na různých případech jako Holandsko, Německo, Anglie, Francie, že situace není zdaleka růžová. A tady, podle mého, k řešení problému kulturní integrace naprosto nepomáhají různé teorie o tom, jak udělat z Evropy nějaký melting pot. Vyprávění o tom, že Evropa již sama o sobě je velkým kotlem, kde se smíchaly všechny možné etnie a klidně spolu soužijí, je jen planým intelektuálským tlacháním. Takže, přidají-li tam ještě další, jak říkají zastánci multikulturalizmu, celá tato míchanice se ještě víc obohatí.
Nemyslím, že všechny tyto otázky vyřeší nějaký diktátorský totalitární systém vlády. Naopak, zkomplikoval by ještě víc situaci problémy, které s sebou přináší.

STK řekl(a)...

Pro Harpyji:

Nesrovnávám bezmocnost nebo "nebezmocnost". Pouze připomínám, že odhad situace, víra v dobrý konec, v to, že platí dosavadní zákony a zákonitosti může být někdy fatální chybou.

Ale return: Každý z nás dvou slyší něco jiného, ač se hraje stejná opera. ;-)
Já pořád slyším toho soudce, který se přimlouval za aplikaci práva šaríja v Německu(Británii?), slyším výkřiky mladých mohamedánů o jejich právech (a nic o jejich povinnostech), vnímám s nechutí připos*ané (dáma promine) řečičky většiny evropských politiků, kteří už snad ani neumí nazvat věci pravými jmény. "Hyperkorektnost" tomu říkají. Tady se opravdu nedá spoléhat, že většina "všech" rozhodne správně. Co to je ale "správně"? Nejlépe pro onu většinu? Co tedy tvoří onu většinu? Zatím ti, kteří se tu narodili a jejichž rodiče jsou taky zdejší. Kdybych chtěl být zlý, tak specifikuji: "heterosexuální běloch, řádně pracující křesťan a otec rodiny".
Ale to se pořád mění, vážená Harpyje,. Za pár let to bude mladý Arab, Cikán nebo Turek, nezaměstnaný a nevzdělaný muslim, případně homosexuální prostitut nebo zloděj. To bude tvořit většinu. (Není mi třeba oponovat, stačí si vyhledat patřičné demografické údaje.)

Je prima, že lidé aspoň naslouchají Wilderovi a Sarazinovi. Ale je třeba také začít něco prakticky dělat. Například: průměrný Evropan zplodí za celý život cca 0,75 dítěte. Dva páry mají v průměru tři děti. Z pohodlnosti, touhy po majetku dobrovolně vymíráme. Mrkněte na natalitu přistěhovalců! To je jiná třída, že?

A co se zatím reálně děje? Uvažujeme o "trestném" penzionování starého pána Sarazina! Geerta Wilderse obviňujeme z fašizmu nebo rasizmu! Ale oba tito pánové nic neprovedli - jen nazvali věci a jevy pravými jmény!

To je ten rostoucí tlak v papiňáku. Zdánlivě se nic neděje. Ale v určitém okamžiku to nejspíš nabere takové obrátky, že se budeme divit všichni.
V roce 68 jsem si myslel, že už to "strana a vláda" neustojí, že se s "novým myšlením" nedá nic dělat, začneme nazývat věci pravými jmény a začneme čistit. Pražské jaro! Chachá! Mýlil jsem se převelice. Přišel 21. srpen a vše bylo úplně jinak.


Myslíte, že v budoucnosti nemůže dojít k ingerenci z arabské strany? Nebo třeba z Číny? Je pro Vás Čína tak čitelná? Pro mě tedy nikoliv. Konstatuji, že Čína dneska expanduje do Afriky i do na Blízký východ, kde se ji to hodí podporuje muslimy a je stále při chuti. Islamizovaná, nefunkční Evropa by se jí docela hodila jako nástupiště na USA. (Mluvím o ekonomice a sférách vlivu - ne o válce!)

Paralela: Nikdy se neděje znovu to samé. Já vnímám dějiny jako šroubovici. Po jedná otáčce jsme znovu na stejném místě. Tedy skoro stejném - jsme přece jenom o závit dál.

STK řekl(a)...

Pro Informaci:

Jen jedna věta: V "tyglíku Evropa" se mísí ingredience už celá tisíciletí. Ale docela pomalu. Když prudce smícháte vodu a koncentrovanou kyselinu, vybuchne vám do tváře, Když to budete dělat opatrně a pomalu, směs se sice zahřeje, ale vše zůstane na svých místech...

informace řekl(a)...

Já taky nejsem pro nějaký evropský tyglík nebo hrnec. V antickém Římě se to ohřívalo staletí a pak to stejně vybuchlo. A skončilo i Impero romano d'Oriente pod náporem osmanského vojska. taky tyglík.

A.S.Pergill řekl(a)...

To Informace:
Doporučil bych spíše prostudovat monumentální dílo Edwarda Gibbona: Úpadek a pád Římské říše. Pozor ovšem na to, že v češtině byl vydán pouze dost očesaný výběr. A také jít do primárních pramenů (toho vyšlo v Antické knihovně a v edici Živá díla minulosti docela dost i česky a v dobrých překladech).
To, že ozbrojené hordy, které se hrnou do Evropy, mj. i plení a zabíjejí, mohli na vlastní kůži poznat občané již několika evropských metropolí (viz hořící Paříž apod.).
Faktem také je, že když si britský parlament pozval Wilderse, tak hlava zločineckého spolku, lord Ahmed, prohlásila, že pokud Wilders přijede, tak bude ulicemi Londýna dupat 20000 jeho stoupenců, a britský parlament se, věren svým mnichovanským tradicím, podělal a návštěvu Wildersovi zrušil. Autoritativní režim by prostě povolal vojsko a nadělal by v ulicích Londýna 20000 kadáverů a tvrdě potlačil i případné následné nepokoje - prostě by zareagoval tak, jak je potřeba.

To STK
My nepotřebujeme zvyšovat porodnost. Potřebujeme pouze to, aby počet obyvatel Evropy přirozeně klesal a lidé přitom nebyli nahrazováni muslimy. Opět by autoritativní režim tohle zvládl líp, od vyhnání muslimů (včetně konvertitů) z Evropy až po direktivní "poslání k lopatě" různých nemakačenků, od chronicky nezaměstnaných až po příslušníky různých parazitických NGO. A ustál by líp i skutečnost, že většina těchto živlů (a zejména ti obtížně napravitelní, které by bylo nutno opravdu zvykat na práci v nějakých speciálních zařízeních) nejsou etničtí Evropané.

Buďto v Evropě vznikne autoritativní režim, schopný se tvrdě a nemilosrdně (= až miliony mrtvých) vypořádat s imigranty a dalšími škůdci, nebo v ní vznikne ještě tvrdší autoritativní režim islámský (se všemi důsledky včetně likvidace evropských kulturních tradic a vybití většiny Evropanů = stovky milionů mrtvých). Pléduji za to, aby takovýto režim vznikl řízeně a v nějakém demokratickém rámci, než aby došlo na "spontánní" ustanovení nějakého diktátora.

Harpyje řekl(a)...

Vaše představy o tom, jak to vypadá v západní Evropě s muslimy, STK, jsou jako vystřižené ze serveru Eurabia.cz.
K slzám (smíchu) mě dojala Vaše představa o tom, jak se z Araba nebo Turka stane homosexuální prostitut. V muslimské společnosti, která jako skoro žádná jiná pěstuje kult machismu, je tato pravděpodobnost skoro nulová. Něco podobného by snad bylo představitelné u ilegálních přistěhovalců z černé Afriky, ale to je kapitola sama pro sebe.
Zajímalo by mě též, odkud se bere tato všemi "znalci" tvrdošíjně opakovaná, nevymýtitelná mantra, že muslimové jsou veskrze líní a žijí ze sociální podpory jako Cikáni. To netvrdí ani Thilo Sarrazin. Ten kritizuje kvalitu přínosu muslimů pro německou společnost a jejich chybějící vůli k integraci, což je něco naprosto jiného. V poslední době lze též pozorovat, že hodně mladých Turků s akademickým vzděláním a německým pasem opouští Německo, protože jim v Turecku kynou daleko lepší šance a rychlejší vzestup v jejich oborech, zatímco v Německu zůstavají pouze ti prodavači kebabu a zeleniny.
Faktem je též, že porodnost Turků klesá (nejen v Německu, ale i samotném Turecku), což je fenomén, který se dostavuje všude tam, kde stoupá životní úroveň.
Problém s muslimy nespočívá především v jejich nebezpečí pro naši společnost, protože jen mizivá menšina z nich jsou k všemu odhodlaní radikálové, problém v soužití s tureckou menšinou spočívá v její ghetoizaci, a to nejen fyzické, nýbrž i mentální a ve vytváření toho, čemu se německy říká paralelní společnosti.
Každá ze zemí západní Evropy, v které žijí silné muslimské minority (Francie, Britanie, Holandsko, Skandinávie) má své zvláštnosti, a nelze generalizovat. Německou situaci znám samozřejmě nejlépe, a proto Vás mohu ujistit, že ačkoli se Vám to ve Vaší Ostravě, která asi zrovna muslimy přelidněná nebude, nezdá, ale od nějakého přetlaku v papiňáku jsme ještě hodně vzdáleni.

informace řekl(a)...

Poslyšte, Pergille, už jsem říkala, že nejsem profesí historik.
Ta kniha E. Gibbona o úpadku a pádu římského imperia vyšla několikrát v italském překladu a to integrálním. Gibbon ve svém pojetí vychází značně z osvícenských idejí a to Voltaira, podle kterého křesťanství svým pacifizmem zlomilo starořímskou disciplinu a bojovnost. Hodně přebírá od Montesquieua z jeho Considerations, podle kterého to byla rozloha státu, která ho učinila těžko ovladatelným.
Gibbon píše svou Historii v 18. stol a na tu dobu to byla kniha svým způsobem převratná. Moderní historiografie, jako Toynbee nebo Rostovcev poukazují zas na ekonomické příčiny oslabení společnosti, jako neprovedení vhodných reforem, což vedlo k inflaci, umělé kontrole cen a ochuzení hlavně nižších tříd.
Těžko můžeme dnes dělat nějaké paralely s tou situací, protože poměry jsou jiné.
Pokud jde o dnešní řešení problémů spojených s imigrací, jsem toho názoru, že žádný diktátorský režim by s nimi nic nesvedl, jen by to násilné tvrdé a nemilosrdné potlačování nebo dokonce zabíjení muslimských imigrantů vedlo k nové válce. Víte, situace je natolik složitá, že je těžko tu dělat nějaký rozbor. Pomyslete jen na závislost Evropy na dodávkách ropy z arabských zemí. Může si Evropa dovolit nějaké embargo ze strany zemí "umírněného" islámu? A umírněný islám by byl samozřejmě solidární s braty ve víře. Může si Evropa dovolit vést nějakou válku?
A tak dále.
Takže si musíte vymyslet nějaké jiné prostředky, jak se s emigrací vyrovnat.

STK řekl(a)...

2 Harpyje:
Může být, asi máte pravdu, za pár dnů ročně se nedá pochytit nic víc, než několik názorů od domorodců bez možnosti nějak rozumně si názory ověřit, podívat se na vývěsní štíty obchůdků mimo centra větších měst (Mnichov, Berlín, Frankfurt) - a pojíst ten kebab. Nicméně v menších místech jsou domorodci (Němci) na Turky dost vysazení. Řekl bych víc, než my v té Ostravě na Cikány. Nicméně už i tady, na konci světa se tu a tam objevují postavy v burkách, poslušně cupitající za pánem tvorstva. Co tu dělají nevím - ale jsou tu. A jsou evidentně o několik řádů bohatší, než já.
Generalizovat situaci nehodlám - vycházel jsem jen z občasné zkušenosti. Jak je tomu v jiných zemích netuším. Vím jen to, co se tady píše. Vychází mi z toho, že zdejší tisk i TV je asi ve sféře vlivu té www.Euarábie - kde jsem byl před časem na návštěvě - a velmi mě to tam nezaujalo. Ale taky velmi dobře vím, jak úporně se takové tlaky v médiích zastírají a bagatelizují. O té všem známé královské nahotě se nesmí nic ani naznačovat...
Takže jste dosáhla jen toho, že o tom už tady raději nebudu diskutovat - nemám totiž silné argumenty (to, že někdo o tom někde psal na webu není argument) a jen s pocity je diskuze planá. Vy si prostě necháte svou sebejistotu bohatých "Westisch", já zase obezřetnost "Ostisch", kteří dávají pozor, odkud to zase přiletí. ;-)

2 Informace:
Jistě, o hospodářství (nedostatkové komodity) se jedná až v první řadě. A to nejen ve vztahu k Arabáškům, ale i k Rusku, (jak vytrvale upozorňujete.)
Vztah USA k Židům, potažmo Izraeli je zase dán velkým politickým i hospodářským vlivem významné židovské společnosti doma v USA.

STK řekl(a)...

A ještě dodatek pro Harpyji: V arabských zemích je homosexuálů - chvíle napětí - 4%! Stejně jako mezi bělochy. A zda se bude někdo realizovat jako prostitut nebo ne záleží už na společenském uspořádání. V Iránu určině ne. To je už lepší skoncovat to sám. Tam je na to trest smrti. Jestli ukamenováním nebo jinak to přesně nevím - a ani vědět nechci.

Harpyje řekl(a)...

STK, já žiju ve městě, které má ca 30000 obyvatel, z nichž jsou asi 10% Turci. Mohu Vás ujistit, že ti Turci se musí zrovna tak ohánět jako našinec, a že to nejsou žádné líné kůže. Žijí ale pro sebe, a nějaké bližší, nebo dokonce srdečné vztahy mezi těmito dvěma etniemi neexistují. To ale ještě dlouho neznamená, že by, mimo pár lokálních neonácků, byl na ně někdo "vysazený", jak píšete.
Jsou zde turečtí advokáti a jiní zástupci svobodných profesí. Jejich klientela sestává z Turků. Jsou zde turecké obchody a turecké fastfoody, ale stává se zřídka, že do nich zabloudí někdo z domorodců.
Jak možná víte, tak Německo přestalo s náborem Gastarbeiterů už v roce 1973. Zde usedlá populace španělského, řeckého, italského a tureckého původu žije v některých případech už v třetí generaci, ale Turci jsou jediní, kteří nebyli schopní se do zdejší společnosti integrovat.
Tvoří navenek uzavřenou společnost, a to je to, co lidem vadí.

STK řekl(a)...

Pro Harpyji:
Cikánských advokátů, lékařů a inženýrů se v mém 300 000 městečku asi už nedožiju. Celorepublikově je takových lidí jen několik. Možná desítky.
Pokud Turci nedělají v noci hluk, "nevybydlují" byty a domy, nekradou a nevynucují si neoprávněné státní dávky, tak pak nechápu, co Němcům na nich vadí. Vietnamská komunita v Ostravě i jinde taky žije dost separovaně od zbytku zdejší populace (i když k mísení ras poslední dobou taky dochází a vznikají z toho opravdu krásné holky ;-), ale tu jim to nikdo nemá za zlé. Neparazitují, žijí v souladu se zvyklostmi, pilně pracují, děti posílají do škol - a to, že mají "Vánoce jindy" snad nevadí nikomu rozumnému.

Poznámka k Turkům v BRD: Při jisté příležitosti jsem pár nocí spal v hotýlku asi 60 km za Frankfurtem. To, co jsem na Turky musel vyslechnout od místních obchodníků, hoteliérů a policistů mě dost zarazilo. Nic kladného. Sám jsem si všiml jen toho, že chodí nakupovat snad celá rodina najednou - vyjma otce, že jsou hluční a jejich děti v samoobsluhách kradou drobnosti.
Kasírky mi potvrdily, že je lepší ty drobné krádeže započítat do ztrát, než z toho dělat problém. Tak nevím. Asi to bude záviset na velikosti lokality...

STK řekl(a)...

A.S.Pergill:

Řízený, demokratický nebo aspoň pseudodemokratický odklon od "rovnosti žaludků" se obávám nemůže povést. Ti, kteří by byli nově vzniklým systémem oslabeni, znevýhodněni, by začali řvát ve velkém stylu a revoluci by nakonec rozpoutali oni.

I druhá teze je nejistá: Pokud bude na nějakém území klesat hustota obyvatel, nutně to povede k zesílení tlaku na imigraci z míst, kde takový přetlak je. Doba vysokých betonových zdí už není módní - viz hranice Mexiko/USA. Nehledě na silné pokušení okolních zemí tu "pustinu" nějak využít pro vlastní účely. Lebensraum...

Ale hlavně: Bude-li populace přirozeně vymírat - kdy se to má vlastně zastavit? Při hustotě 10 lidí na km2? Industriální společnost potřebuje větší hustotu, farmáři zase ocení hustotu menší. Můžeme už teď říct, co bude v postindustriální společnosti důležité?

I když krajina,kde by se k sousedovi jelo několik hodin na koni by mi připadala opravdu svobodná. Ale to už je SF.

A.S.Pergill řekl(a)...

To STK
Betonová zeď zcela jistě také. Ale zároveň technické prostředky na zablokování cesty k té zdi (lodě s ilegálními imigranty prostě potápět na širém moři a nečekat až přistanou) a nakonec udělat předsunutou linii až v těch zemích, odkud se imigranti rekrutují: Prohlásit to za nepřátelský akt, buď se za to místní vláda postaví, pak ji převálcovat (klidně i ABC zbraněmi) a zavést tam nějaký okupační režim (bude-li pro koho), ze kterého se imigranti nepohrnou, nebo se bude kroutit, že to nemůže ovlivnit, pak ji prohlásit za nekompetentní, nezpůsobilou atd. a postupovat podle předchozího bodu.
Vzhledem k tomu, že řada výrobních činností se dnes převádí na stroje (a zbytek může dělat s relativně vysokou efektivitou malý počet lidí), opravdu nepotřebujeme tolik obyvatel. Potom méně obyvatel = méně služeb a dalších podobných činností, což dále snižuje tlak na počet obyvatel. Měli bychom být rádi, že to probíhá spontánně (nemusíme honit ženské na povinné potraty jako v Číně). Kdyby u moci nebyla naprostá hovada, tak by se to opravdu zvládlo prodlužováním produktivního věku, ale nesmělo by se to dělat socansky plošně, ale jednak podle zájmu, jednak podle individuálních možností (řada horníků je např. ve 40 fyzicky kaput a na duševní práci mentálně nemá, naopak řada vysokoškoláků je plně práceschopná po sedmdesátce a je schopna pracovat na částečný úvazek i v deváté a desáté dekádě života, a zvládli by i méně kvalifikované práce). Problém by se do značné míry vyřešil tím, kdyby se seniorům, kteří chtějí a mohou pracovat, neházely cíleně klacky pod nohy.

STK řekl(a)...

A.S.Pergille,

tahle námi rozvinutá teorie je natolik odlišná od stávajícího systému bludů, ve kterém se pohybujeme (dnes odstoupil z funkce jeden starý pán, který říkal jen to, co viděl - Thilo Sarrazin), že by snad mohla být i funkční.

Ale stejně si myslím, že až na tuhle část naší debaty narazí Veliký Šaman tak nás oba vyhodí na déšť.

Kontrolní otázka: Jaký asi bude vztah obyvatelů tohoto hypotetického budoucího "světa reality" k umělcům? Jen obchodní? Kumšt jen jako dekor nebo ukrácení volného času? Nebo jako výpověď o transformované, jinak viděné realitě, která by se měla zachovat do budoucna? (Literatura, výtvarno...)

A.S.Pergill řekl(a)...

Vzhledem k tomu, že umění tu bylo vždy, dokonce ani islámu se nepodařilo umění zcela potlačit, byť na tomto poli dělal co se dalo (zařízl prakticky kompletně výtvarné umění) a judaismus zkrachoval ještě víc (nepodařilo se mu ani zcela vymýtit figurální umění - viz např. dekor archy úmluvy).
Je ale docela možné, že tvůrci samoúčelných ptákovin typu pozlacený exkrement vystavený v galerii, zkrachují. Nejsem si ale vědom toho, že by to pro umění jako celek byla moc velká ztráta.
Co ale bude na tomto poli bezpodmínečně nutné, bude zaříznutí "autorských práv" v hypertrofované podobě, jak to prosazují někteří vlastnící autorských práv na hudební a video díla (většinou nikoli umělci, nebo špatní umělci).