čtvrtek 30. září 2010

Rudý prapor zavlál


Všichni jsme před deseti lety hodně psali o tom, co se stalo při zasedání Mezinárodního měnového fondu. Napsal jsem tehdy i o tom co se ještě stalo (i když se o tom v tisku nepsalo a v televizi neříkalo), co se nestalo - a co se mohlo stát.

Co se ještě stalo:Na novoměstské straně nuselského mostu "pasivně zatlačovalo" několik hodin pár set ultralevicových teroristů z milánské skupiny "Ya Basta!" kordón policie. 200 metrů za nimi čekal hodný karnevalový průvod asi pěti tisíc lidí, který "aktivním nenásilím" (formulace z růžového letáku "Hnutí za spravedlivou společnost a lásku k bližním") obsadil magistrálu. Zatímco na Sokolské zněly flétny a bubínky, kousek dál mlátili profesionálové z Ya Basty tyčkami od transparentů policajty. Útočníci v bílých skafandrech se střídali asi ve třech vlnách, ale neprošli - možná to nebylo ani jejich úkolem.
Tyto bojůvky na severním okraji Nuselského údolí na sebe totiž vázaly podstatnou část policejních těžkooděnců, kteří tak zoufale chyběli v jižním sektoru obrany Kongresového centra na pankrácké planině - kde chyběly naštěstí i levičácké cizinecké legie. Ty útočily z Nuselského údolí v Lumírově, kde opět ve třech vlnách zasypávaly policisty, jejich stříkačky i dva obrněné transportéry přes hodinu nepřetržitým deštěm dlažebních kostek. (Ještě že byl Vyšehrad uzavřený!) Šlo o desítky německých aktivistů celoevropské Antifašistické akce (AFA). Většina demonstrantů totiž "neumí bojovat s policejní zvůlí", jak napsal Jan Zeman do středečních Haló novin. Takže česká Antifa hlavně přičumovala a učila se. Vzplanulo i několik Molotovových koktejlů. Šlo o "limitované prostředky" - tak zhodnotil zbraně teroristů stařešina českých anarchistů Jakub Polák v neděli na Primě.
Co se ještě stalo v Lumírově:
V jednu chvíli se od zhruba pětisetčlenné "mírumilovné části" demonstrace, číhající o 100 metrů níže ve Slavojově ulici, odloupla asi padesátičlená skupina, jejíž předvoj se kryl plechovými vraty před postřikem z vodních děl a začal nezadržitelně postupovat. Teprve v této chvíli policisté zaútočili! Hnuli se dopředu, z boku jim k tomu přišla Krokovou ulicí posila. Policisté zatlačovali dav po několikasetmetrových úsecích. Kraválisté použili oddechový čas ke sprejování, stavění zábran, jejich zapalování, likvidaci plotů a zábradlí, billboardů, popelnic a zničení dvou příliš "agresívních" aut.
Co se nestalo v Sokolské:
Policisté nevytlačovali asi pětitisícový dav, protože to, co se dělo v Nuselském údolí, Na Slupi a Na Výtoni, odehrávalo by se desateronásobně ve vinohradských ulicích a na Václaváku!
Co se mohlo stát,
kdyby se policisté nechali vyprovokovat a na importované provokatéry zaútočili? Soudruzi z Itálie drželi vozovku mezi mostem a karnevalem v Sokolské volnou. Jako milicionáři stáli na betonových soklech na kraji silnice a znemožňovali vstup na ni. Žádní mladí lidé - svalnatí fotři kolem čtyřicítky. Takže pro případný útěk měli provokatéři volných asi těch 200 metrů zpátky ke karnevalu "hodných". Během krátké chvíle by tuto vzdálenost překonali, běsnící policajty v patách. Ten střet těžkooděnců s hodnými demonstranty si dovedu představit: Útlá dívenka s batůžkem pod údery pendreku, zašlápnutý invalida s francouzskou holí, krev na asfaltu, rozšlápnuté bubínky, zlomená žerď církevního praporu němě žalující do oblak. Stovky přítomných fotoreportérů a desítky televizních kamer by měly co snímat!
Dovolte historickou připomínku: V roce 1938 organizovali kravály v českém pohraničí henleinovci. Vyrobili provokaci, načež okamžitě seznámili novináře světových listů na tiskovce s otřesnými dokumety české zvůle a násilí. Tyto zprávy byly předem připraveny v Berlíně na německém ministerstvu propagandy - společně s těmi provokacemi! Novináři nacistická prohlášení okamžitě odtelegrafovali a druhý den celý svět četl, jak zase Češi ubližují Němcům. Než věc vyšetřila česká policie, uplynuly dva dny - a kdo by se zajímal o nějaká stará fakta, když nacisté už připravili někde jinde další kravál - s čerstvými prohlášeními pro zahraniční novináře.
Tak na to jsem si taky vzpomněl, když jsem slyšel tu zoufalou středeční debatu na ČT1, kde pan Piorecký začal mluvit o policejní brutalitě v ulicích Prahy. Měl to pěkně naučené předem, stejně jako všechna svoje další prohlášení. Když zjistil, že mluví o věcech, které se vlastně nestaly, stáhl se.
Ano, mluvčí INPEGu byli hezky vyškolení, ale jejich naučená tvrzení měla do přesvědčivosti starých nacistických a komunistických rétorů hodně daleko!
Tak alespoň vypustili další připravené tvrzení o policejních provokatérech, kteří celou řež způsobili. Prý je poznali. Později ztlumili na tvrzení o jedné výkladní skříni na Václaváku, kterou rozbil člověk, který pak volně - po prokázání se jakousi legitimací - prošel kordóny policie.
Tak za prvé: Nebylo třeba provokatérů policejních, aby házeli kostkami. Toto tvrzení ale zločinci používají často: Von se, pane předsedo soudu, píchnul sám, a hned dvacetkrát. Voni si, paní předsedkyně tribunálu, to Sarajevo rozbombardovali Muslimové sami (a Čečenci Groznyj), aby získali mezinárodní podporu. A demonstranty v roce 1969 na Václaváku postřelili a v Brně zastřelili útočníci, kteří pálili na policajty z davu!
Za druhé: INPEG prý má video onoho provokačního útoku na výkladní skříň. Tak jednak by měli tito hoši a dívky uvolnit policii veškerý svůj obrazový materiál. A druhak - jejich soudruzi měli v listopadu 1989 také připravené video o tom, jak nebohé policajty mlátí studenti žerděmi vlajek a křičí přitom: "Máme hole v ruce!"
Za třetí: Agenti byli samozřejmě v "hodném" davu, aby věděli, kdy začne být "zlý". Jen díky jim mohl velitel zásahu pod Vyšehradem včas odvrátit útok - správný okamžik trval možná jen dvě vteřiny!!!
Jestli si nějaký úchylák posiluje své ego rozbíjením výloh pod policejním krytím, je třeba ho odhalit a potrestat. Ale demonstranti měli svých vlastních úchyláků dostatek.
Proč nevěřím Dvorské a Pioreckému? Protože opakovaně lhali, protože používají informačních estébáckých triků, protože to jsou podlí pokrytci - viz normalizované coulové latě připravené k mlácení do policajtů a maskované za žerdě transparentů!
Další jejich naučená klišé "skuteční zločinci seděli v Kongresovém centru" a "při demonstracích proti MMF a SB bylo ve světě zabito 4.000 lidí" vyzněla hluše jen z toho důvodu, že v Praze nikdo zabit nebyl.
Načež přišlo nepodložené a předem připravené tvrzení o brutalitě policie při výsleších. Možná, že někteří zahraniční návštěvníci byli šokováni podmínkami pro zadržené v našich policejních vyšetřovnách - ale mají asi stejně daleko k evropskému komfortu jako měly daleko ubytovací podmínky pro mimopražské policisty k Alcronu... Zatím veškerá známá zranění utržili zadržení kraválisté venku, při potlačování řádění. A nikdy nikdo nebyl u nás, pokud mě paměť nešálí, u výslechu znásilněn! Ani za bolševika - ve vazbě, ve vězení, to už je něco jiného. Mlácení, ponižování, odpírání právní pomoci - v tom má naše policie z komunistických časů jistou tradici a podobné výtky jsme slyšeli i v "nové době". Ale znásilnění při vyšetřování - to tu ještě nebylo! Proč by někdo něco takového dělal? Toto tvrzení mohl vyplodit pouze nějaký mozek ze západního zahraničí, který vůbec nezná naši situaci. Ale jak by se takový titulek skvěl v nějakých amerických novinách: "Znásilněna policistou v Praze!"
Kdyby nevyskočila jedna aktivistka z policejního okna v prvním patře, neměla by televize vůbec žádnou atraktivní oběť.
Co se ještě nestalo:
Ocitl jsem se u hotelu Union na Ostrčilově náměstí - právě, když začala policie přes železniční trať ostřelovat vozovku dýmovnicovými dělbuchy a zatlačovat dav směrem ke křižovatce Na Slupi. Ustupoval jsem spolu s demonstranty. Poslyšte, když vám pod nohama praskají dunivé výbuchy, které očazují vaše boty, adrenalin silně stoupá. Na vozovce leží spousta dlažebních kostek a všude kolem desítky podobně postižených lidí, kteří je zvedají a házejí do nevidim přes trať - i do toho svinského vlaku - i do toho svinského auta! - člověkem to cuká sklonit se pro jednu takovou kostku a hodit ji po těch policajtskejch kurvách... Jsem postarší rozvážný otec rodiny, ale i já jsem pocítil tu soudružskou sílu davu. Nepodlehl jsem jí - a nepodlehli ani čeští študáci a učni! Profesionálové z AFA (a snad i amatéři z Antifa) zůstali sami - jak ten kůl v plotě.
Jak by ale vypadaly demonstrace druhý den, kdyby skutečně došlo k nějaké smrti demonstranta, nebo k těžkým zraněním? To se naštěstí nestalo.
Co se však stalo:

Minulý týden ve středu jsem zaslechl, že skupinky aktivistů se chtějí přesunout na Karlův most. Jel jsem v šest večer z práce devítkou přes Václavák, k Národnímu divadlu a k Andělu a přitom jsem pozoroval mladé lidi s legračními účesy, kluky s blonďatými přelivy, francouzké holky, jak nastupují do tramvaje a říkal jsem si - nejsi ty náhodou terorista, který bude shazovat sochy do Vltavy? A cítil jsem k těm nevinným mladým lidem podezření, nechuť, která mohla klidně přerůst v nenávist. Tak tohle mi udělali. Ale já vím, kdo za to může.
"Dělalo se vše pro to, aby se vyhrotila situace." K tomu "daly podnět i kroky, které činila Policie České republiky v případě znesnadňování přítomnosti zahraničních účastníků. Vyhrocené situaci jistě neprospěla ani dlouhodobá mediální kampaň, která již dopředu prezentovala účastníky těchto demonstrací jako kriminální živly a násilníky. Jen bych nechtěl, aby se snad později ukázalo, že někteří provokatéři byli z řad policie."
Tak nepravil mladík Piorecký, leč rozvážný hodnostář parlamentní strany Vlastimil Balín, 1. místopředseda ÚV KSČM v Haló novinách. Ještě, že když to svinstvo už u nás vychází, že je dostupné i na Trafice.
"Idea kapitalismu už prolila mnoho krve." Další titulek z Haló novin, jako opsaný z hesel kraválistů. Jenže kdo od koho opisuje? Pod rudými prapory se srpy a kladivy stáli na magistrále zkomunizovaní západní troubové. Pouhý kanónefutr (potrava pro děla), připravený skutečnými organizátory k zmasakrování.
Ne Pioreckým, ne Dvorskou. To jsou jen bílí koně, kteří teď budou vyžírat kaši, do které se namočili, ani nevěděli jak. Myslíte si, že by byli schopní dotáhnout na Pankrác rušičku Matry? Nebo pozvat Japonce z Óm Šimrikjó? (Kdosi se INPEGu vysmíval, že vlastně Pakul nezablokovali, když nechali volné metro - jedinou cestu, která zbývala finančníkům k odjezdu z obleženého hradu. Co kdyby na stanici Pražského povstání nějaký nenápadný japonský turista umístil časovaný balíček se sarinem? Jak by se asi finančníci podivili.) Skuteční strůjci sedí někde v pozadí. Kde? To doufám vypátrají naše (a spojenecké) tajné služby.
Avšak teroristé pouze uplatňují v praxi (jenž jest kritériem pravdy) komunistické myšlenky. Neznámé síly v pozadí lze jen tušit - avšak známí hlasatelé komunismu sedí v poslaneckých (a senátorských - no fuj!) lavicích - Grebeníček, Ransdorf a další předáci jejich povedené strany. Aktivisté zločinného komunismu sídlí dokonce na předsednictvu vlády - pan Šlouf a jeho kamarádi. Pravdou je, že toto jsou skuteční teroristé!
Kampaň, která se nyní vede proti jejich soudruhům z INPEGu, by měla být namířena proti nim. Troubové ze Západu, kteří mohli dostat na kokos v Praze, jsou hloupí, protože slasti reálného komunismu nepoznali, stejně jako ti Neználci z INPEGu, kteří je pozvali. Ale naši komunisti přesně vědí co chtějí a hlásají to otevřeně: Změnit režim, zničit kapitalismus.

A my bychom měli vědět, že nastal čas vyhlásit morální "Norimberský tribunál nad zločiny komunismu v Československu". Právě uplynulý týden připsal další kapitolu do jeho obžalovacího spisu.
 
Psáno v Praze dne 1. října AD MM, poprvé vyšlo na Neviditelném psu 3. října toho roku

13 komentářů:

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,
je to asi složitější: Kdyby byl zájem, tak se profláklí aktivisté vůbec nemuseli dostat přes hranice, jako jsou na nich běžně zadržováni fotbaloví rowdies - bez ohledu na jejich oficiální otevřenost. Kdyby byl zájem, tak se dal obsadit Strahovský stadion, kde byla většina ubytovaná, a jednoduše tu svoloč odtamtud nepustit (předpokládám, že pár jointů marjánky by se tam najít dalo, a pak by se dalo ad nauseam vyšetřovat, čí jsou). Atd.
Je mi jasné, že "po válce je každý generál", ale to jsou věci, které by měly napadnout i mírně vycvičenou opici. A policejní ostřelovači by z dálky mohli likvidovat cíleně vrhače kostkami i organizátory. Bez nějakého "pendrekování chudinek a chudáků".
A, bohužel, aktivity policie PO demonstracích, kdy byly hlavní síly profesionálních kraválistů už za hranicemi, jsou jednoznačně prokázány a policie se zachovala v duchu svých "nejlepších" tradic, jako je potlačování "kontrarevoluce" v srpnu 1969 nebo "Palachův týden".

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánové
Bernard Leon Madoff http://cs.wikipedia.org/wiki/Bernard_Madoff , pachatel největši zpronevěry v dějinách USA, zpronevěřil sám a sám okolo 50 Miliard (to 50 krát 10 na 9) US Dollars. Americká federální prokuratura požadovala pro Madoffa trest 150 let vězení a pokutu 170 miliard dolarů za zpronevěru až 65 miliard dolarů. Rozsudek zahrnující odnětí svobody v maximální výši byl vynesen 29. června 2009.
Vedení německé Hypo Real Estate (HRE) http://de.wikipedia.org/wiki/Hypo_Real_Estate vedlo toto seskupení tak dobře, že HRE muselo byt vládou BRD podpořeno částkou okolo 100 miliard EU z daní občanů, a na konci zestátněno. To samé vedení si nechalo za tu „dobou práci“ vyplatit prémie v hodnotě 150 milionů EU. U vyššich úředníků HRE se jednalo o částky okolo 1 milionu EU.

A takových hospodaření a zpronevěr bylo / jsou / budou v historii světověho bankovnictví stovky. Výsledkem jsou bilionové ztráty, zbidačení drobných střádalů, vzrůst nezaměstnanosti, atd.

A vy se tady rozčilujte nad státním dluhem ČR, nad stávkami odborářů, atd. Dovoluji si prohlásit, že ty Vaše neustálé nářky jsou přinejšim podivné, a že se dá s úspěchem pochybovat o Vašich komentářích.

Mnoho Lásky a Moudra Vám přeje Hledajíci.

Šaman řekl(a)...

My tady naštěstí hořekujeme nad našimi problémy, protože naše banky jsou, chr, chr, ve větším pořádku než západní banky. A největší problém, který roznítil současnou krizi, byla hypoteční krize, kdy američtí socialisté donutili banky, aby zaručily "domek pro každého" - i pro ty drobné střádaly, kteří na to neměli, i ty drobné nestřádaly, kteří na to ani mít nikdy nechtěli...

STK řekl(a)...

Dodatek ke slovu Aspergillovu: Když si chci vybavit "racionální" zásah PČR, vzpomenu na styl potlačení CZECH-TECH-u za vlády Ing. J.P. Přitom chápu, že zájmy okolních obyvatel a účastníků té velké techno-párty asi byly opravdu antagonistické... ;-)

informace řekl(a)...

Dozvěděla jsem se, že italská Ye Basta je oficielně uznaná organizace onlus a že se jí mohou určovat i příspěvky z daní poplatníky při daňovém přiznání (8 promile).
A umím si představit, že jí někdo i ten svůj příspěvek určí.
Tak to chodí na světě.

informace řekl(a)...

Nyní vztyčili modrý prapor Unie Barroso a Redingová a dali ultimatum Francii. Buď do čtrnácti dnů upraví své zákony a vnitřní nařízení podle smluv Unie nebo proti ní zavedou trestní řízení. Provedou kontrolu u všech členských zemí, zda dodržují pravidla unijního práva, v opačném případě budou muset své vnitrostátní zákony upravit. Barroso prohlásil, že unijní komise je strážcem smluv EU.
Máme tu tedy hlídače, kteří si na všechny posvítí.
Jak zareaguje Sarkozy?

informace řekl(a)...

Kromě toho Redingová prohlásila, že komise připravuje nové "strategie" v postupu řešení integrace romů a sinti, které budou vypracovány na základě prací t.zv. Task force, o jejimž ustavení rozhodla rada Unie 17. září. Task force bude složena ze členů Evropského parlamentu, Evropské rady, zástupců členských států a poradců organizací na ochranu lidských práv. Italská tisková agentura to komentuje jako další zmatený projekt Unie, který bude stát miliardy a nakonec výsledky budou směšné.
Doufejme, že to povede k rámcové definici práv a povinností cikánských komunit v Evropě a že to nebude jen plán jak "bojovat proti předsudkům, diskriminaci", dodává.
Východiskem pro Task force by měl být dokument "Přehled situace lidu Rom v Evropské unii", vypracovaný mezinárodním orgánem, nazvaným Ranelphi, složeným z právníků a obhájců práv romů.

Quadro del popolo Rom nell'Unione europea (http://www.rroma-europa.eu/it/sc_it.html)

Já bych dodala, doufejme, že budou jasně formulovány ty povinnosti. Ta práva si uzurpují cikáni sami.

N.N.Nemo řekl(a)...

Směšné je, že platy úředních obhájců Romů a jejich asistentek a řidičů a další náklady, spojené s organizací porad a schůzí a meetingů a summitů a vydávání zpráv a reportingů jsou asi desetkrát větší, než příjmy evropských Romů.

Dejte jim ty prachy a oni si už poraděj. A vyhostěte úředníky!

informace řekl(a)...

Když si přečtete ten dokument Ranelphi, uvidíte, že Romové a další kmeny se definují jaké národnost bez celistvého území. Zároveň se mluví o tom, že členové jednotlivých komunit jsou občany státu, na jehož území jsou (tedy lépe řečeno by měli být) zaregistrováni. Měly by pro ně tedy platit tytéž zákony a normy jako pro jakéhokoliv občana Unie, který není rom a náleží k nějaké národnosti se státním územím. Nechápu tedy, proč se Redingová tak čílí, Francie provádí expatriaci romů v rámci norem Unie o pobytu příslušníků cizích států v jiných státech EU.
Myslím, že ta Task Force je zas další příležitost jak lukrativně zaměstnat přátele a ukázat, jak komise přísně střeží dohody EU, tedy posílit své politické pozice.
www.rroma-europa.eu/uk/sc_en.html

informace řekl(a)...

Italští politikové vyjadřují souhlas s linií Sarkozyho expatriace romů. Ministr zahraničí řekl, že rozhodnuté Sarkozyho je správné, ale nebylo správně pochopeno. "Mluvíme-li o imigraci, nemáme na mysli poctivé emigranty, kteří pracují, ale ty, kteří kradou, loupí, osoby, které se musí vrátit do země, odkud přišly. To neznamená rasismuz, ale obrana těch občanů, kteří jsou jejich obětmi."
Dodám, že všechny země, včetně Německa, vysílají ven imigrované evropské romy, když do tří měsíců neprokážou, že našli zdroj obživy.
Nyní podobnou akci provádějí v Miláně, každé rodině, která se dobrovolně vystěhuje, je nabídnuta náhrada 15.000 euro. Je to trochu víc, než co dává Sarkozy: 300 euro za dospělého roma, 100 euro za dítě.
Zavede paní redingová trestní řízení i proti starostovi Milána? V Itálii totiž je ponechána iniciativa místním správám.

informace řekl(a)...

http://www.ilgiornale.it/esteri/la_merkel_caccia_10mila_rom_ma_ue_non_si_scandalizza/22-09-2010/articolo-id=474934-page=0-comments=1

19.srpna berlínská vláda rozhodla, že bude expatriovat deset tisíc romů z Kosova, kteří odtud uprchli koncem devadesátých let. Mezi těmi válečnými uprchlíky jsou i děti, které se narodily až v Německu. Evropská rada protestovala, ale jen chabě. "Západní země by měly přestat s vysíláním romů do Kosova", řekl Thomas Hammarberg, odpovědný za hájení lidských práv. A tím se celá záležitost uzavřela. Proč se teď vedení Unie pustilo do Sarkozyho?

STK: Božínku... řekl(a)...

Naprosto souhlasím kapitáne N.N.Nemo!
Úředníky EU je třeba co nejrychleji vykostit!
(Nebo že bych se přehlédl a bylo tam napsáno jen "vyhostit?) ;-)

informace řekl(a)...

Zbytečná námaha s tím vykošťováním. Nebyl by z nich ani guláš. Poslat je okopávat brambory.