pondělí 4. října 2010

Média jako nemoc (nakažlivá)

Co cítí Šamanův psí čenich v nekriticky šířených textech Davida Vorovky
------------------------------------------------------------
Neviditelný pes zveřejnil v pondělí úvahu blogera iDnes Davida Vorovky "Média jako velmoc", ve které jsou tepáni samozvaní "hlídací psi demokracie". Jakkoli s mnoha závěry pana kolegy lze souhlasit, upozorňuji zde i na ty, se kterými souhlasit nelze. Zejména proto, že ty věci, se kterými lze souhlasit, byly napsány hlavně proto, aby se do podvědomí čtenářů dostaly i věci, se kterými by, kdyby byly předneseny samostatně, souhlasit skutečně nemohli.


V uvedeném článku jde o tyto věty z posledního odstavce: "Žijeme v atmosféře "Arab = terorista" vs. "demokracie = jediné správné zřízení". Toto živí oficiální doktrína a média tomu zdatně sekundují."

Vynechám protentokrát Araby. Ale nejen jako (spící) člen Demokratického klubu už dlouho píšu o tom, že "demokracie = jediné správné zřízení", přesněji – demokracie je nejlepší ze všech používaných systémů, protože umožňuje korekci vlády, korekci sebe sama. (Všiml si tohoto záludu někdo z čtenářů?)

Ještě něco je napsáno v tom posledním odstavci – mimo jiné: "Po zuby ozbrojení Íránci ohrožují celou Evropu včetně Česka (jestli kdokoliv z politiků má důkaz, že taková hrozba skutečně existuje, nenapíši už zde ani řádku), a proto hledáme spasení v cizí vojenské přítomnosti či zařízení u nás, jelikož věříme, že náš psí čenich u nohou velmoci nám získá její vděčnost."

No tak můj psí čenich něco čuje. Právě ten poslední odstavec ve mně probudil vzpomínky na umění rétorské, kdy správně přednášenými správnými argumenty se na závěr podlým argumentem člověku podsune myšlenka nesprávná. Že se zde zaumně podstrkává špatnost "amerického radaru v Brdech" si pravděpodobně nevšiml ani redaktor Psa...

I nedalo mi to, a podíval jsem se na jiné příspěvky Davida Vorovky, které nejsou až tak zaumné a jdou na věc poněkud tvrději. Na iDnes vyšel čerstvější článek, ve kterém jsem se slovensky dozvěděl pravdu o 1. invazi do Iráku- jak to bylo doopravdy:

"Britský týždenník The Economist vo vlastníctve Evelyny Rothschildovej sa uchýlil k vyjadreniu, že iracký dlh bude Achilovou pätou Bagdadu a popredný ekonóm Kissinger Associates (poradná firma Henryho Kissingera) Alan Stoga medzi 6. A 8. júnom roku 1989 vyprevadil do Iraku delegáciu anglo-amerických bankárov a naftárov, ktorá žiadala "privatizáciu" irackej ropy na výmenu za úvery. Na iracké zamietnutie Stoga v článku z 19. augusta 1990 prezentovanom v Christian Science Monitor, otvorene žiadal vojnu proti Iraku."

Vorovka zde cituje z dokumentu(?) "OSN – príprava na svetovú diktatúru", který popisuje jak američtí kapitalisté uvalili na nebohý irácký lid sankce, kterými mu způsobili hlad. "Z 20 miliónov obyvateľov 12 miliónov trávi celé dni v snahe zabezpečiť si niečo na jedenie, a z nich sú dobré 4 milióny, ktoré nedokážu nájsť nič a sú odkázaní na nás. Irak je na okraji priepasti a ak medzinárodné spoločenstvo niečo neurobí, bude mať na svedomí humanitárnu katastrofu! (Giornale di Brescia, 27. Septembra 1995)."

Hm, teze o médiích "vo vlastnictví" někoho se zmiňuje i v prvním článku, zde se navíc zdůrazňuje vlastnictví "Evelyny Rothschildovej". V souvislosti s dalším zmíněným ošklivákem Henrym Kissingerem jsem už byl skoro doma.

Ohlédl jsem se ještě o dva články nazpět a našel další Vorovkův objev, který uveřejnil ausgerechnet 11. září 2010: Válka proti terorismu je válkou proti svobodě.

Hned v prvním odstavci se dovídáme předběžnou odpověď na otázku "Co se stalo 11. září 2001?": "Dnes nepochybuji o tom, že pravda neleží v ústech oficiálních představitelů ani v poslušných médiích…" V dalších odstavcích je mnohé, s čím lze souhlasit. Načež v posledním odstavci si přečteme:

"Kdo ještě věří, že demokracie tu není jen divadlem pro důvěřivé a netečné voliče, a že nám tisíce kilometrů od těchto dějů nic nehrozí, šeredně se mýlí. Na Blízkém východě se hraje i evropská karta…" A jakže to bylo s tím 11. září 2001? Na přiloženém odkazu si můžete prohlédnout nejdůležitější VIDEA o blamáži WTC 11-9-2001...

Ano, toto jsem si mohl svého času přečíst třeba na Britských listech, české odnoži evropského salonního "skepticismu", přesněji řečeno protievropského levičáctví.

A v jiném dohledatelném článku "Věčné naděje protektorátu Česko se pak dovídáme např: "Charta 77 představovala spolek režimem vědomě trpěných "umělců", kteří žili z dávek zahraničních organizací a vlád. Václav Havel byl prominentní disident, který kromě občasného sepsání nějakého protirežimního pamfletu pořádal večírky v honosném bytě na nábřeží Vltavy nebo na Hrádečku (už ten název je zajímavě podprahový, nemyslíte?). Občas ho zavřeli na chvilku do vězení, aby se neřeklo, přičemž přísun všeho, co požadoval, byl zajištěn. Myslíte, že nepotrestání jakýchkoliv komunistických zločinců, ponechaná legálnost KSČ atd. byla jen liknavostí nebo měkkostí nového prezidenta? Kdepak. Oni ho nechali spokojeně žít, setkávat se se zahraničními delegacemi (Miterrand), jejíž zúročení pak nestálo žádnou námahu."

Nu, tak to není zajímavě podprahový citát z Haló novin, ale z prvního Vorovkova článku na jeho blogu na iDnes. Kam přešel z Lidovek, kde ve svém posledním blogerském příspěvku z 15. srpna 2010 nezapřel imič věčného pochybovače: Jihokorejská korveta potopena - úkol splněn

Opět použiju osvědčené metody prvního a posledního odstavce:
"Potopení jihokorejské fregaty Cheonan představuje klasický příklad nekriticky přejatých informací médii a jejich veřejného šíření. Neustále se lze setkat s tím, jak jediná, oficiální verze se prezentuje jako prakticky daná. Podívejme se na to, co se vlastně stalo a hlavně jaké verze nehody se objevují. Je ta oficiální o vině Severní Koreje opravdu tak jasná?"

Že není, naznačuje předposlední odstavec: "Otázkou ale zůstává, proč by si to Spojené státy a Jižní Korea vymýšlely a vytvářely falešný dojem, pokud by mělo jít například jen o nehodu? Pravdu se s skoro jistě nedovíme, ale jedna souvislost, která se s případem nabízí, nelze ignorovat. Ještě před tímto incidentem ve Žlutém moři vyšla neoficiální informace, že se do Číny vypravila delegace amerického Fedu a tvrdě tlačila na čínskou vládu, aby opět začala nakupovat americké dluhopisy (Čína přestala z nedůvěry k dolaru obligace nakupovat, a to zasadilo ránu financování amerického dluhu). Delegace měla Číně vyhrožovat vyvoláním války v blízkosti jejích hranic, pokud své stanovisko nepřehodnotí, což by vytvořilo pro ni krajně nepříznivou situaci, nota bene když KLDR disponuje jadernými zbraněmi."

A klasický poslední odstavec předvede skutečnou pointu:

"Ať je to jak chce, konstrukce o neotřesitelné vině KLDR, kterou všichni bereme jako automatickou- vždyť jde o totalitní režim, se ukazuje jako poněkud chatrná. V podstatě se opakuje scénář s iráckými zbraněmi hromadného ničení, které existovaly jen v plánech některých vládních představitelů, tajných služeb a na papírech světových deníků."

K uvedenému článku napsal komentář Eglund: "Autor pěkně převyprávěl článek ze srpnového ATM, který je ovšem také plagiátem zahraničních zdrojů. K takovým článkům by mělo u jména "autora" být uvedeno "Opsal a vlastními chybami doplnil". Ale takhle funguje celá česká publicistika a z velké části i věda." Vorovka však opsaný článek doplnil pěknou ukázkou rétoriky: "Pravdu se nedovíme" (skoro jistě), "ať je to jak chce"... Ale ve čtenáři zůstává pocit, že konstrukce o vině KLDR je "chatrná". A za to mohou média (vlastněná jistými lidmi) a my, kteří jim věříme. Věřme proto pochybnostem a pochybovačům - podobným jako je pochybovač David Vorovka...
(BTW, vidím teď, že rozbuškový článek "Média jako velmoc" vyšel na Lidovkách už 1.8.2010 - než ho Vorovka dal na svůj blog na iDnes. Neviditelný pes se stal tedy už třetím známým případem této nakažlivé nemoci.)

Vorovka se svým skepticismem zavítal i na Týden.cz, kde zveřejnil další "dokumenty", tentokrát nějakého sionistického mudrce Leona Zilbersteina - a spol. Text doprovodil vlastním nadpisem: Zlý islám vs. dobrý judaismus. Tato anonymní studie začíná:

"Přehled pravidel halachy ohledně postoje k nežidům

1. Zabíjení nežidů a zachraňování jejich životů."

(Na konci příspěvku Vorovka k mudrckým objevům dodává odkaz na Wikipedii, kde se píše o tom, co je Halacha. V nepozorném čtenáři tak vyvolává pocit, že si přečetl odstavce z Halachy. Pěkná rétorika! A absolutně nežalovatelná...) 

Není divu, že si tento tvor vysloužil na svém vlastním blogu velice nelichotivé komentáře, včetně nařčení z neonacismu a antisemitismu. Vorovka se proti tomu na Týdnu úpěnlivě ohrazuje v čerstvém článku Místo věcné diskuze "antisemitská lež": "To, že se snažím dívat na problém Blízkého východu komplexně a nezakrývat, že vznik Izraele vytvořil chtě nechtě cizorodý prvek v oblasti, který spíše přilévá olej do ohně, než cokoliv jiného, ze mě ještě nedělá nácka." Stěžuje si: "Pokud někdo uveřejní ovšem cokoliv, co nevelebí Izrael (a to se jedná jen o výroky nebo výtvory Židů), pak se dějou věci. Je tohle demokracie? Já proti normálním Židům nic nemám, je mezi nimi spousta lidí, kteří chtějí prostě běžně žít jako většina lidí. Ale mám odlišný názor na některé věci kolem. A tento názor automaticky padá do připravené sítě "antisemitismu". Dobře vymyšlené!"

"Chtě nechtě cizorodý prvek v oblasti" - skutečně, hlavní jeruzalemský muftí by to neřekl lépe!

Vorovka, který na Týdnu užívá i svůj nick "Belfort" však nezveřejňuje "cokoliv" a nikoli "komplexně", ale vybírá si antisemitské podvrhy. Cituje z nich stejně, jako jeho bratři z neonacistických webů nebo antisemitského "Spiknutí proti Církvi" (což je "Blog pro všechny Židy, kteří nechtějí skončit v pekle a pro všechny, kdo věří v Ježíše a Boha, ale i pro ostatní, ale určitě ne pro satanovu synagogu").

Doufejme, že v dohledné době nedojde k islámistickému útoku nikde v Evropě. (Když budeme brát Izrael jako neevropskou zemi.) Byl by to "důkaz, že taková hrozba skutečně existuje" a Vorovka sám by podle svého slibu "nenapíši už zde ani řádku", už ZDE nic nepsal. Avšak zcela demokraticky by jistě zase přešel jinam - třeba na Stworova Zvědavce.

Belfort totiž krom toho, že zatímco ve článcích rozvážně předvádí svou rétoriku, v kometářích sklouzne k autenticitě:

"a mimochodem, na jakém základě se tito lidé můžou považovat za vyvolený národ? Protože jim to Mojžíš od Jehovy zvěstoval? Toto považujete za cennější odraz chování ve víře než je křesťanství se svým odpuštěním, tolerancí k nepřátelům atd.? Nemluvím o excesech v historii, kdy byla víra zneužita, mluvím o tom, co je psáno"

To je skutečně hodně ne-antisemitské. Ještě jeden výrok pana Belforta, alias Davida Vorovky, kterého se dopustil
29.09. 21:09: "Však když Ahmadínežád v OSN prohlásil, že 11/9 byl inside job, tak se taky strhla mela a USA se svými věrnými psíky včetně ČR opustili sál. A to řekl jenom pravdu"

Pravdu?! Haf!

Kruh se uzavřel. Ukazuje se, že David Vorovka je tvor z toho druhu, který sám sebe nazývá "revizionista", který slovo "Žid" nevpustí na svoji klávesnici (jedině tak známá židovská jména majitelů médií, skutečných to vládců světa). Vorovka alias Belfort není "hlídací pes demokracie", ale vlk v rouše psím.

Psáno v Praze dne 4. října 2010
(Autor je demokrat, rváč, otevřený sionista, usvědčený český nacionalista a Šaman)

179 komentářů:

informace řekl(a)...

Pan Vorovka je vůl.
Without other comments.

STK řekl(a)...

Šaman znamená "po našemu" kouzelník. A kouzelník je, protože mě po těžkém dni donutil brouzdat po netu a sledovat činnost jednoho manipulátora. Jistěže je takový člověk dost nebezpečný protože podprahově dodává materiál na úvahu, kterou si čtenář odvodí sám - a mylně. To je vlastně principem všech možných mechanických "kouzel" - manipulací. "Vidíme co není, nevidíme co je."
Jenže - takových manipultorů je na kyberprostoru fůra. Když to trochu přeženu tak každý druhý: Není-li manipulátorem sám Šaman, jsem jím pravděpodobně já. ;-)
I ti manipulátoři mají různou kvalitu, řekl bych "výkonnostní třídu". Jsou výborní (V. Vlk st., B. Doležel) i slabouncí jako čajík - např. "Hledající" -který mi připomíná albánský počítačový virus - "Jsem ubohý albánský virus. Smažte si, prosím, nějaký soubor ve svém počítači a pošlete mě svým přátelům..."
Protože se vlastně manipulací s lidmi zabývám celý život profesionálně, mám na ni nos stejně dobrý, jak náš hostinský - jenže mám proti manipulování se mnou dostatek protilátek a fůru ochran. Občas mi sice jističe nevypnou - ale stává se to málokdy. A o stejná kamna se podruhé pálit odmítám.
Víceméně se chovám jako kvalitní antivirák - když najdu podezřelý sled argumentů tak už dávám pozor a po potvrzení podezření se bleskem odpojuji od zdroje infekce. Protože mě ale zajímalo, kam až to s pánem Davidem Vorovkou dojde, četl jsem Šamanem "doporučenou literaturu" i když v normálním stavu bych byl odpojený a tudíž někde jinde - asi v posteli. Takže když jsem viděl, že pan DV umožňuje čtenáři pochybovat o útoku 11/9 tak bych byl již na odchodu. Problém ale není v Davidu Vorovkovi, ale v tom, že manipulacím jsme vystaveni stále. Od způsobu, jakým se nabízí zboží v supermarketech (které zboží má být ve výši očí - například) přes titulky papírového tisku nebo elektronických mádií (řazení zpráv, zákaz dávat některé zprávy vedle sebe, aby čtenáři nevznikla asociace nebo naopak, aby jiná asociace vznikla) až po to, komu bude v TV šotu "rozčtverečkován" obličej a komu nikoliv.

Proto přátelé a spolustolovníci: Pozor na ni! Žije tu s námi. Jmenuje se manipulace a má stovky tváří a převleků! A je hodně nebezpečná zdravému rozumu!

Zdraví Vás bastard, agnostik, zaťatý hlasatel faktu, že král je nahý, ale jinak smířlivý Starý Tlustý Kocour.

A.S.Pergill řekl(a)...

Vážený Šamane,
zrovna včera (4. 10.) vyšel na NP článek Johannese Gerloffa "IZRAEL: Kardinální otázka ´židovskosti´", který není nic jiného, než topivem pod kotel obhospodařovaný Vorovkou a spol., byť, nebo právě proto, že je psán z pozice sionismu.
Prostě Židé a jejich příznivci by neměli zapomínat na poučku starého lišáka Machiaveliho: "Chceš-li proti nějaké skupině obyvatel vyvolat všeobecnou nenávist, dej jí nezasloužená privilegia".

Jinak k tomu srovnání tří abrahámovských náboženství:
1. Judaismus je základní a nejstarší, o tom není pochyb
2. Křesťanství je judaismus internacionalizovaný a částečně debarbarizovaný
3. Islám je judaismus internacionalizovaný bez jakýchkoli známek procesu debarbarizace

Ještě v 17. století (a kdykoli před tím) bylo naprosto běžné, že Židé vraždili odpadlíky od své víry, jak to dělají dnes muslimové (dva právě z tohoto finálního období mají plaketu ve stejném kostele, ve kterém je Pražské jezulátko). Nicméně po těchto aktivitách vcelku důsledně následovaly drsné pogromy, takže ortodoxní rabíni nakonec povolili, a tuhle praxi zarazili (i přes to, že úspěšné odpadnutí k mnohem civilizovanější víře mělo tendenci vyvolat dominový efekt dalších odpadnutí, znamenaly ty následné pogromy výrazně větší úbytek jejich "oveček"). A jedině díky tomu se z Židů mohli stát běžní občané "mojžíšského vyznání" (jak se říkalo za první republiky), nebo se židovskými kořeny (pokud se dali pokřtít nebo pokud odpadli "sekularizovali"). Jinými slovy: to, že jsou ze Židů normální civilizovaní lidé, je zásluhou nikoli judaismu, ale evropanů, kteří ten judaismus alespoň částečně potlačili (respektive donutili judaisty přestat nejbarbarštější prvky jejich náboženství praktikovat). Volání po nějakém odseparování Židů od zbylé populace (jaké zaznívá v citovaném článku, nebo v extatických výkřicích paní či slečny Kopretiny) je voláním po návratu před rok 1700 (a, vezmeme-li to do důsledků, po nahnání Židů zpět do ghet a obnovení pogromů; minimálně by to obnovilo moc přežívajících ortodoxních rabínů nad židovskou populací na úroveň, jakou mají nad muslimy ortodoxní imámové a umožnilo jim provést její rebarbarizaci).

A závěrem: Nejhutnější antisemitskou literaturou je Starý zákon, v němž se sami Židé chlubí hromadnými vraždami a genocidami, které provedli jejich předkové. A zatímco Němci stojí už druhou generaci po holokaustu na sviňské kůži a sypou si popel na hlavu (a pokud z Německa slyšíme sílící neonacistické hlasy, tak jen proto, že třetí generaci už to nebaví), ze židovské strany nikdy nezaznělo ani slůvko politování nad masakry, které prováděli jejich předkové. (Kolik stojí v Německu pomníků obětem holokaustu a kolik stojí v Izraeli pomníků Židy vyvražděných národů a judaisty vybitých skupin "odpadlíků"?)

Anonymní řekl(a)...

Vida,jak se nám ta víra v rituální vraždu pěkně zabydela v malém českém člověku...

šimon abeles byl zavražděn "křesťany". Z jeho vraždy byl pak obviněn jeho otec, nejen aby se odvrátila pozornost od skutečného vraha, ale taky proto, aby jezuité pověření v rámci rekatolizační politiky protižidovskou kampaní získali vodu na svůj mlýn. Otec šmona byl uvězněn a mučen, ale k falešnému doznání ho ani tak nedonutili. Byl tedy odsouzen k smrti, jenže páni kati se ve strachu z veřejné konfrontace den před popravou nepohodlného svědka zbavili. Oběsili ho v cele a jeho smrt pak vydávali za sebevraždu. Byli si tak jistí svou mocí, že se ani neobtěžovali smazat stopy - pan Abeles "spáchal sebevraždu" s rukama svázanýma za zády.
To, že jezuitská legenda o šimonovi - mučedníkovi stále žije, je ostudou této země.

N.N.Nemo řekl(a)...

To Pergill Ad antisemitská literatura Starý zákon: Ano, masový vrah Mojžíš vybil všechny egyptské prvorozené, barbarská Judita uřízla hlavu hodnému Holofernovi, genocidní židé se vůbec nekají za vyvraždění Hamanova plémě a dokonce se při svátku Purim radují - a dodnes jedí Hamanovy uši. Barbaři. (A dokonce ani památníky svým obětem nestavějí!)
Jenže všechny tyto "barbarské akty judaistů" byly obranou před vyvražděním národa, a stejně je tomu i dnes - pane antisemito A.S.Pergille!

Anonymní řekl(a)...

N.N. Nemo
Představitelé nacionálně-socialistické 3. Říše (Adolf Hitler, Joseph Goebels, atd) také prohlašovali, že německý národ je na vyšši úrovní než žido-bolševici / cikáni / češi / atd, že má právo na větši životní prostor, že má právo ty méněcenné odsunout a později vyhladit, že má právo se bránit. A začali válku, která způsobila smrt minimálně 50 milionů lidí, a zničení mnoha oblastí Evropy. A byli za to odsouzeni. Na základě Benešových dekretů vyhnáni z území, kde žili staletí.
Ale Starý Zákon, který je plný zpráv o genocidě celých národů, jejichž územi si stoupenci židovské víry chtěli zabrat pro sebe, se kritizovat nesmí, protože je to anti-semitismus. Naopak se musí vychvalovat jako základ evropské civilizace.

informace řekl(a)...

Nezlobte se, ale myslím, že je kontroproduktivní omílat do nekonečna výroky různých západních radical chic o židovské otázce nebo o útoku na newyorkské věže, jak to dělá přičinlivě pan Vorovka nebo tu nepřesně citovat bibli jako zdroj pro antisemitské cítění. Dějí se nové věci a měli bychom se informovat o těch. Dnešní il Foglio věnuje celou stránku velkého formátu otázce Iránu a imperiálním choutkám Ahmadinežada. 13. října se Ahmadinežad odebere do jižního Libanonu, aby odtud symbolicky házel kamením proti Izraeli. Má to být počátek nových útoků ze strany Libanonu a Syrie proti židovskému státu, ale zároveň je to součástí nové politiky iránského prezidenta. Prohlásil totiž, že jižní hranice Libanonu je hranicí iránského státu. Bere s sebou šejka Nasrallaha, vůdce hnutí jezbollah, které jako součást šiitské Internacionály má za úkol "vyvážet" iránskou revoluci ummah. Ahmadinežad chce ukázat, že jižní Libanon je už nyní iránskou provincií tak jako Gaza. Je to hrozba nejen pro Izrael ale i pro Evropu, jmenovitě pro Francii a Itálii, jejichž jednotky se v rámci akce Unifil nacházejí v Libanonu. Tomuto prohlášení předcházela cesta syrijského prezidenta Bashara al Assad do Teheránu, kde byla znovu stvrzena Železná osa mezi Teheránem a Damaškem. Prvním cílem je zmaření jednání mezi Izraelí a Abu Mazenem.
Zajímavější je pojednání o novém perském nacionalizmu a imperiálních aspiracích Ahmadinežáda. Před několika týdny se odebral s celým svým dvorem dignitářů do Národního muzea, kde slavnostně prohlédl slavný "Cyrův cilindr", nalezený při vykopávkách v Ninive koncem devatenáctého století. Při té příležitosti herec, který představoval Velkého Cyra, byl vyznamenán pověšením na krk kefiahu, symbolu Palestiny. Aspirace Ahmadinežada jsou ale mnohem větší, snad obnovení starého perského imperia, jak by svědčila prohlášení jeho poradce Esfandiara Rahima Mashaei, který zvěstoval příchod nového islámu bez mullahů, islámu jako náboženství, které není ale kulturou, kultura Iránu má mnohem starší kořeny. Ahmadinežad nedávno navrhl vytvoření Unie národů perského jazyka, Iránu, Afganistanu a Tadžikistanu.
Články bohužel nejsou na vydání on line.

Anonymní řekl(a)...

Informace
Správní celky, jejichž středen byl dnešní Irán, existovaliy již 500 před novým letopočtem. USA byly uznány jako novy národ United States of America pařížskou smlouvou v 1783 nového letopočtu. USA si činí nárok na vládu nad světem. Proč by nemohl dnešní Irán, jako následovník těchto starodávných správních celků, si činit nárok na uznání? Proč by si měl Irán nechat mluvit do svých vnitřních záležitostí nějakými přislušníky US Army, kteři s velikou pravděpodobností nemají ani nejmenši ponětí co Persie – Irán byl a je ? Proč tak nenávidíte vše co je muslímské / ruské / německé? Italské armády se zůčastnili na výbojích nacionálně-socialistické 3. Říše v Habeši, Albanii, Řecku, Severní Africe. To Vám nevadí?

informace řekl(a)...

Tady máte mapku, abyste si udělali představu.
http://www.silab.it/storia/?pageurl=09-l-impero-persiano-o-achemenide-550-486-a-c

informace řekl(a)...

Poslyště, Anonyme,
nebudeme si tu vykládat nějaké anonymní nesmysly. Jak by se na to dívalo Německo, Rakousko, Balkán nebo Turecko, kdyby tam Itálie chtěla obnovovat nějaká římská presidia z důvodů státní prestiže?
V dnešní situaci se vychází ze statu quo a ne z nějakých situací před dvěma nebo i víc tisíci roky.
Fakt je, jak říkají v článku, Ahmadinežad, odvolávaje se na staré perské tradice a slávu, chce nějak usměrnit nacionalisticky protestní nálady proti sobě a islámskému vedení.
A co dělala fašistická Itálie bylo nesmyslné a zavrženíhodné a také na to doplatila. To by mohlo být pro iránského prezidenta poučením.

informace řekl(a)...

Podívejte se, Anonyme, na mapku říše Římské, taky by měla Itálie, podle vašich úvah, právo na uznání jako následovník těchto správních celků?
http://digilander.libero.it/paoloalpino/carta%202%20secolo.JPG

STK řekl(a)...

Přátelé, celá ta "diškus" o (anti)semitizmu patrně nemá řešení. Zkuste se zamyslet nad váhou vámi uváděných historických faktů. Nepopírám je, ale jakou mají dneska váhu?
Žádnou, protože situace ve světě se od těch dob mohokrát změnila, změnily se i parametry dobra, zla a spravedlnosti a to tak zásadně, že debata o tom "kdo za to může" je zcela akademická. Takže nakonec musím konstatovat, že údajný "antisemita" A.S.Pergill má svou pravdu, pravdu dejme tomu, "nejpraktičtější". Skutečně: vychvalováním a nezaslouženými privilegii lze jakoukoliv skupinu postavit do opozice proti zbytku národa/světa. (Vzpomeňte na komunisty. Nebo nyní na politiky.) Ač nejsem "člověk alternativních teorií", tak si někdy říkám, že právě ta zaťatá a zbytečná obrana Židů před realitou vyvolává jakousi nedůvěru k nim.
Čímž neříkám nic o tom, že praktické kroky k obraně Izraele by měly být podnikány denně. Právo na přežití (národa) je u Izraele nedávné a naprosto pochopitelné - totální absurditu "zahnat Židy do moře" přece nevymyslel žádný Žid. Izrael tu je, existuje a basta. Nemusíme pro potvrzení tohoto vyvolávat žádné cesty do dějin dávných i nedávných. Nelze se dohodnout, kdy byla/bude udělána tzv. tlustá čátra - každý si ji nakreslí jindy a jinde. Takže jak v právním řádu existovalo "vydržené právo" tak by mělo být přistoupeno k Izraeli, Židům a židovství. A pokud si to sami Židé nepokazí stálým zdůrazňováním toho, jak trpěli (Najde se vůbec na zeměkouli národ, který někdy netrpěl?) tak v kulturním světě, jehož jsou součástí nemají skutečných nepřátel. Pokud ovšem budeme slyšet na argumenty islámu a arabské části světa, začneme tu nekonečnou a bezcílnou debatu o tom kdo - kde - kdy dříve...
Pro mě, bezvěrce, není valný rozdíl mezi ortodoxním židem, křesťanem nebo mohamedánem. Jejich "argumenty" jsou všechny stejně zcestné. Je to jenom boj o vliv, o moc, zabalený do o něco lesklejšího papíru než "životní prostor", "vyvolená rasa" nebo "sociální spravedlnost".

Všecko jsou to kozí kosti... Starejme se hlavně o to, abychom jednou, v ne příliš vzdálené budoucnosti nebyli v pozici židů, vhodní tak leda k "zahnání do moře!"

Šaman řekl(a)...

A.S.Pergille, k vašemu hodnocení článku Johannese Gerloffa "IZRAEL: Kardinální otázka ´židovskosti´"
http://neviditelnypes.lidovky.cz/izrael-kardinalni-otazka-zidovskosti-dxe-/p_zahranici.asp?c=A101003_221357_p_zahranici_wag
se nemohu připojit. Židé nesmí žít na území palestinského státu, nesmějí se vrátit do arabských zemí, ze kterých byli vyhnáni, ale Palestinci, včetně 5. pokolení se "vrátit" musí???

Šaman řekl(a)...

STK, jsi trochu mimo. Židovství není "privilegium", ale úděl. Ani existence židovského státu, přesněji státu židovského národa, není žádné "privilegium", ale otázka samotné existence tohoto národa.
Debata "kdo za to může" je úplně zbytečná, pokud v současnosti existují různé síly (evropští a američtí levičáci, teroristické skupiny i teroristické státy), které válčí proti Izraeli (islámisté) a které tuto válku podporují (EU).
Evropani zatím nejsou zaháněni do moře, protože islámští či arabští (či jak je nazvat ) imperátoři (to je důležité) chtějí nejprve zničit Izrael. Evropa je v druhé linii. Druhá linie by však udělala dobře, kdyby podporovala linii první. Dobrá, vykašleme se na ideologii, na náboženství, na to, kdo je v právu a kdo je dobrý. Situace je takováto:
Islámisté nám (Evropě a USA) vyhlásili válku. Nezajímá mne, jestli na ni mají "právo", či jestli mají "pravdu", ale chci, abych přežil. Já, moje rodina, můj (český) národ, moje (křesťanskožidovskoantickokeltskoevropskopohanské) společenství...

Šaman řekl(a)...

A.S.Pergille jste úplně mimo. "Ze židovské strany nikdy nezaznělo ani slůvko politování nad masakry, které prováděli jejich předkové."
Které masakry máte na mysli? Ty o nichž se zmiňoval NNN? A komu se mají omlouvat? Za Bibli? Pamatujte, že ten Starý zákon je rovněž součástí bible křesťanské, a ani slovíčko z něj nepomine - včetně hodnocení židovské historie před Kristem! Tedy toto tvrdí i skuteční křesťané, kteří věří, že bylo splněno Písmo, když se Ježíš narodil z rodu Davidova. Z toho "zločinného rodu", který se nikdy neomluvil...

Když už je řeč o historických omluvách: Ještě nikdy se český stát neomluvil za pogromy, vyvolávané na Židech jeho panovníky, králi českými (včetně Otce vlasti Karla IV.) Dodnes španělský stát nesplatil půjčky židovským věřitelům za vložené investice do cesty Kryštofa Kolumba. (Načež - 1492 - je vyhnal...)Aniž se omluvil. Bylo by to poněkud zcestné, ne? (Aniž nám švédský stát navrátil lup z 30leté války, aniž náš stát zaplatil za škody způsobené husity v okolních zemích...)

Pro Vaši informaci: DNEŠNÍ izraelský stát se omlouvá, když se dopustí přehmatu nebo jeho příslušníci zločinu. Jeho protivníci naopak slaví na ulicích, když se někdo z nich dopustí zločinu. Izraelci svého zločince potrestají, Palestinci ho oslavují...

informace řekl(a)...

Jenom poznámku k používání nebo zneužívání Starého zákona k argumentaci o ne-právu státu Izraele na samostatnou existenci. Starý zákon je soubor náboženských posvátných textů, jehož vznik a různé fáze přepracování je dosud předmětem sporů mezi odborníky. Není to historický dokument nebo stenografický záznam z archivu. Dám sem pasáž z Wikipedie, kde se to jasně vysvětluje.
"Starý zákon vznikal v průběhu cca 1000 let. Nejstarší texty pocházejí z předmonarchického izraelského období, tj. snad před rokem 1000 př. n. l. Existují však i teorie, opírající se o literární skladbu a historické skutečnosti první části knihy Genesis, které posunují stáří těchto textů před rok 1500 př. n. l. (některých až před potopu) a tvrdící, že zápisy historie, jak bylo tehdy zvykem a považováno za důležité, pořizovali již praotcové (kolem r. 2000 př. n. l.) nejspíše na hliněné tabulky, které se předáváním dostaly až do rukou Mojžíšových. Ten z nich udělal soubor, opatřil vysvětlivkami, převedl jednotky, místní názvy a Boží jména do podoby obecně známé a doplnil tento soupis vyprávěním o Josefovi. Nejmladší texty byly sepsány v posledních staletí př. n. l. Starý zákon začíná vyprávěním o stvoření světa a dále pokračuje sledováním dějin židovských praotců a židovského národa jako zkušenosti lidí s Hospodinem až zhruba do 2. století př. n. l. (makabejské povstání). Obsažené knihy jsou nejrůznějšího typu: výpravné, historické, sbírky výroků, vidění, úvahy, modlitby, písně apod. Je napsán z větší části hebrejsky, některé části spisů aramejsky a v případě deuterokanonických knih řecky.
Pro správné porozumění je nutné si uvědomit záměr textu a okolnosti, ve kterých text vznikal. Cílem tvůrců totiž ve většině případů nebylo objektivně vylíčit historické události, ale spíše tyto události interpretovat. Teprve po uchopení záměru textu je možné se přiblížit skutečnému průběhu historické události. Problematika historicity událostí je ztížena navíc ještě tím, že Starý zákon je mnohdy jediným pramenem židovských dějin.[2]
Mnohé knihy také původně nebyly určeny pro literární užití, ale byly určeny k určité příležitosti (liturgie, běžný život). Texty Starého zákona procházely mnohdy dlouhým vývojem a v první fázi byly předávány ústně. Postupem doby však vznikala potřeba tyto texty zapisovat – zmínky o tomto procesu obsahuje i samotný text Starého zákona.[3] Převedením ústní tradice do písemné podoby se však většinou modifikoval žánr, jelikož původní text byl vytržen z původního kontextu a vložen do prostředí nového. Zároveň byl text také ucelován – tato redakce, probíhající v 2. pol. 1. tis. př. n. l., tak textu dala jeho konečnou podobu. I přes snahu text sjednotit v něm lze často rozlišit jednotlivé původní části a švy mezi nimi."
Takže, vycházejme z dnešní situace existence Izraelského státu a nemluvme zbytečně o starých vinách a nespravedlnostech nebo masakrech.
Odpovědi na nejrozšířenější lži o Izraeli najdete na
http://www.focusonisrael.org/2008/05/26/le-cinque-bugie-su-israele/

informace řekl(a)...

O muslimské integraci. V neděli jeden pakistánský muslim zavraždil manželku a téměř zabil 19 letou dceru, protože ta odmítla vzít si za manžela ženicha, co jí vybral otec. Při tom mu pomáhal i syn.
Rosputala se o tom debata jak v novinách tak v televizi, každé odpoledne skoro všechny kanály vysílají diskuze mezi právníky, novináři, politiky, sociology o tomto případu. Konstatovali, že jen pracovní integrace musulmánů nestačí (otec řádně pracoval a měli i pěkný domek), že je zapotřebí aby e integrovali i sociálně. Jednou žijí v Itálii, a tak musí přijmout italské zákony a normy a přizpůsobit se místnímu způsobu života, to bylo asi tak mínění všech zúčastněných, i levicových politiků.
Jenže, napadá mě otázka, nakolik je snadné pro musulmána zříci se starých zvyků, starého pohledu na ženu, přijmout nové mravy? A budou toho schopny ty další generace?
Neděláme si jen zbytečné iluze o poevropštěných pakistáncích nebo arabech?

informace řekl(a)...

rozpoutala
se

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka- náhodou jsem padl na Váš blog. Pokud dovolíte, uvedl bych pár informací. Předně musím uznat, že na rozdíl od většiny "kritiků" máte mé články opravdu nastudované. To činí diskuzi plodnější... Zatímco Vy se profilujete jako "sionista", já jsem svou nálepku "antisemity" získal zvenčí a zdůrazňuji, že neprávem. Tedy pokud antisemismem nazýváme to, že vyjadřuji nenávist k Židům. Mám Židy nebo Izraelce stejně rád jako jakýkoliv jiný národ. Nemám rád agendu, která už dávno není skrytá ani skrývaná (takže brojit proti ní je klukovská zaťatost), vedoucí ke global governance. Kdo se tím zabývá více, zjistí, jaké konkrétní spolky a lidé se za tím skrývají. Nevytahuji reminiscence z minulosti, abych samoúčelně vyvolával duchy, ale abych dal souvislost a nabídl lepší pochopení pro některé děje současnosti. Trvám na tom, že cokoliv jsem uvedl nebo ocitoval, není podvrh a dokonce ani diskutující židovské národnosti nebo znalí židovských reálií to nevyvraceli. Vždy uvádím i zdroje. Je Vaše právo hájit Izrael. V principu proti žádnému státu nic nemám. Ale nenechává mě klidným agenda NWO skrytá za USA-Izrael-EU, OSN atd. Všechny tyto subjekty mají jedno společné. A dotýká se to nás všech.
Také bych chtěl podotknout, že ani íránský ani severokorejský režim nehájím. To je záměrná dezinterpretace některých kritiků. Dívám se na to z opačného úhlu: program USA na intervence do různých oblastí. To považuji za nepopiratelné. Omezil jste se na citace podle Vás zavádějících statí mých článků a podsunul jim snahu manipulovat. Naopak tato Vaše konstrukce je manipulace, protože skutečně fér by bylo je vyvrátit pouze jinými fakty nebo argumenty.

A.S.Pergill řekl(a)...

To anonymní:
1. U Pažského jezulátka nevisí deska nějakého Šimona Abelese, ale dvou mučedníků. Citujete buď zcela jiný incident, nebo čistě propagandistický blábol.
2. Proč je to, co citujete, nevěrohodné:
- Historka o tom, jak sami kati měli strach z reakce lidu na popravu nevinného, je naprosto ahistorická
- Že by ho kati ze své vůle zabili je naprostý nesmysl pro kohokoli, kdo je jen trochu seznámený se středověkým a raně novověkým justičním systémem (střežení prováděli ozbrojenci podřízení místní autoritě, kat a jeho pomocníci přebírali odsouzeného až před popravou). Navíc ti, kdo odsouzeného střežili, za něho i ručili (pokud ne hlavou, tak svou existencí). Pokud by odsouzený byl skutečně zabit, musel by rozkaz přijít shora.
- Historka se svázanýma rukama je naprosto nevěrohodná: Pokud by biřici byli skutečně takoví hlupáci, tak by jejich chybu alespoň "papírově" napravili konšelé, kteří o události pořizovali zápis.
- Celé je to asi stejně věrohodné, jako nálezy "nanotermitu" v ruinách WTC
3. A, mimochodem, jediný, kdo opravdu měl v takové situaci eminentní zájem na usmrcení odsouzeného před popravou, byla sama židovská obec. Na takovou popravu se prakticky vždy seběhla lúza ze širokého okolí a nastala výbušná situace. A skoro vždy se našel nějaký fanatik, který tu lůzu, ať z blbosti, náboženských pohnutek, nebo i třeba za účelem ekonomickým, nasměroval na pogrom. Takže v takovéto situaci by mohli stát za usmrcením židovského odsouzeného příznivci židovské obce, možná i motivovaní tučnými úplatky od movitějších Židů.

A.S.Pergill řekl(a)...

Ad Anonymní:
Mojžíš nechal opakovaně vybít ty ze Židů, kteří se odchýlili od pravověrnosti, pochopitelně i s rodinami a služebnictvem. Řada národů v Palestině byla vybita od nemluvňat po starce a dokonce byl fyzicky zlikvidován i dobytek. Židovští vůdcové opakovaně vybíjeli ty Židy, kteří si vzali za manželky (nebo konkubíny) ženy z podmaněných kmenů, v řadě případů byly vybity kompletní rodiny, včetně malých dětí, služebnictva i hospodářského zvířectva. Prostě vám mohu poradit jen to, co radili V+W ve známé písni: "Čtěte Bibli, tam to všecko je."

Šaman řekl(a)...

Davidovi Vorovkovi k Fakty i Argumenti:

Belfort 29.09. 09:42: "Jistě, Židé uznávají západní demokracii, ale co neuznávají jsou jiné státy stejně jako jejich satelit USA, s nímž si vycucali z prstu 11/0 a teď chtějí ve jménu Dobra šířit i násilím "demokracií", která demokracií ve skutečnosti vůbec není." (To jako by měli přejít na palestinský samoděržavý styl vládnutí? A kde je argument? )

Belfort 29.09. 21:09: "Však když Ahmadínežád v OSN prohlásil, že 11/9 byl inside job, tak se taky strhla mela a USA se svými věrnými psíky včetně ČR opustili sál. A to řekl jenom pravdu" (A kde jsou FAKTA???)
No, neřekl pravdu. Co řekl je, že vymaže Izrael z povrchu zemského. Aniž by jeho stát byl vyexpedován z OSN a na něj samotného byl podán mezinárodní zatykač za zločin proti míru.

"Co říkají židovské zdroje o nežidech" má jediný zdroj: TalkReason, který je milionkrát opisován a přetiskáván na neonacistických a antisemitských webech. Stejně jako jeden Nerudův spisek o Židech. Víte, pane, o Židech se dá toho napsat mnohé. Ale co a jak píšete Vy, to je skutečně rozeznatelný antisemitismus. Vezměte to jako diagnózu a zkuste se léčit.
(Když se dá vyléčit i AIDS, dá se vyléčit i antisemitismus. TGM se například vyléčil dříve, než napsal něco, co by dnes rádi citovali antisemité.)

Šaman řekl(a)...

A.S.Pergille, už se na to vybodněte, vyčítat Židům Starý zákon, nebo si budu myslet, že jste antisemita. (Je to asi nakažlivé - ale dá se to léčit:).

Zkuste pro změnu napsat nějakou pravdu třeba zrovna o Češích:
870 zajetí knížete Rostislava jeho synovcem Svatoplukem a předání Frankům;
921 vražda Ludmily snachou Drahomírou, matkou Václava a Boleslava,
935 vražda Václava bratrem Boleslavem, který ho pak propagoval jako svatého,
995 vyvraždění Slavníkovců Boleslavem II;
Boleslav II pak vykastroval bratra Jaromíra a pokusil se zabít bratra Oldřicha;
1003 vyvraždění Vršovců Boleslavem III - vlastnoručně rozeťal hlavu vlastnímu zeti;
kolem 1010 ženatý Oldřich unesl vdanou Boženu;
;;;
Nemluvě o husitech a žoldnéřích ve třicetileté válce, kdy se v Evropě ujalo úsloví "krade jako Čech".

Vidíte, a přesto můžeme být na český národ hrdý. Jenom tak můžeme! Protože bez této historie by neexistoval český národ!!!

Na Staré pověsti české myslete, pane, než zase začnete psát o biblických zločinech Židů...

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,
to, jestli je či není Starý Zákon výchozí norma chování pro křesťany, je trochu složitější. Křesťanští odpadlíci "uzavřeli s bohem novou smlouvu", a ta se od té staré velmi podstatně liší. Řada příkazů a zákazů, kterých jsou stránky SZ plné, pro křesťany neplatí (a pokud by se na jejich platnosti trvalo, křesťanství by se v prostředí mnohem civilizovanějším než tehdejší židovská společnost nemohlo rozšířit a zaniklo by jako mnoho konkurenčních konfesí).
Pokud se týká vašich stížností na zacházení se Židy ve středověku: Uvědomte si laskavě, že to byla jedna z mála biblických konfesí, která byla křesťanskou společností té doby jakžtakž tolerována. Řada dalších konfesí, rovněž odvozovaných z biblických textů, byla systematicky vyhlazována. Přestože se jejich víra lišila od "pravověrného" křesťanství podstatně méně než judaismus. Židé klidně mohli dopadnout jako třeba kataři nebo manichejci (nebo mnozí další).
A pokud se týká dnešního Izraele: Ano, je to nepřítel našich nepřátel, o tom není sebemenších pochyb, a z tohoto hlediska a z této příčiny ho musíme podporovat. Na druhou stranu bychom si neměli dělat iluze o tom, že je to demokratický stát (tedy stejné iluze, jaké si za WW2 dělali někteří politici o stalinském SSSR). Je to společnost, kde jsou občané rozděleni do kategorií podle rasy a náboženství a panuje tam prakticky stejný apartheid jako v bývalé JAR (na druhé straně je jasné, že vyhlášení rovného hlasovacího práva by znamenalo zánik Izraele v jeho dnešní podobě, jako totéž znamenalo zánik JAR coby civilizované a bohaté země). Stejně tak není sebemenší pochyb, že návrat Palestinců (příslušníků naprosto uměle AD HOC vytvořeného "národa") by znamenal zánik Izraele, a je tudíž nepřípustný i pro nás; minimálně do doby, než se z palestinských Arabů stanou civilizovaní lidé (že by na svatého Dyndy?).
Jinak se těžko obhájí téze, že "židovství není privilegium, ale úděl" za situace, kdy různé organizace, ale i jednotlivci, privilegované zacházení z titulu "židovství" vyžadují nebo dokonce vynucují. (Poctivým, a možná i trochu naivním, lidem, jako jste vy, víru v něco podobného věřím.)

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka- myslel jsem, že se vrátíte k mým článkům, textům, nikoliv komentářům reagujícím na jiné, většinou plamenné příspěvky. Většinou do komentářů nevkládám sáhodlouhé elaboráty a nedělá to asi téměř nikdo pořád dokola, už jen z hlediska času...
Ze žádného Talk Reason jsem nečerpal, ani to neznám. Každopádně tvrzení, že ho citují jen "neonacistické" weby může být, ale spíš nebude pravda- za neonacistické se označuje vše, co není proizraelské. Otázka je, kde jinde by se to mělo tisknout než na webech, které pak obdrží "antisemitskou" nálepku? Čerpal jsem z práce Leona Zilbersteina: "Tato práce představuje stručný přehled (neboli sumu) hlavních náboženských zákonů,
rozhodujících o postoji Židů a judaismu k nežidům. Tato suma se opírá o řadu zásadních
výňatků z klasických židovských halachistických zdrojů (samozřejmě zdaleka ne
v plné šíři), které tvoří základ příslušných pravidel.
V omezeném rozsahu tohoto spisu jsme nemohli provést detailní analýzu všech pravidel
halachy, obsažených v židovské literatuře, vztahujících se k nejrůznějším zde
zmiňovaným problémům. Přesto jsme se pokusili vybrat a předložit čtenáři ohledně
každé jednotlivé otázky víceméně kompletní soubor autoritativních pohledů (v jejich
originální textové podobě). Je třeba zdůraznit, že zmíněné pohledy byly vybrány
z klíčových prací vedoucích židovských zákonodárců nebo z hlavních (klasických)
židovských náboženských zdrojů, především z Talmudu. V některých případech také
citujeme mimořádně významné názory současných autorit. Tato vyjádření jsme shrnuli
do jednoduché, přesto přesvědčivé podoby. Samozřejmě tato shrnutí neodráží každou
nuanci kompletních vyjádření v originálních zdrojích; nicméně představují jednoznačný
přehled řady existujících názorů a pravidel vytvořených klasickým ortodoxním
judaismem."

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka - "A.S.Pergille, už se na to vybodněte, vyčítat Židům Starý zákon, nebo si budu myslet, že jste antisemita. (Je to asi nakažlivé - ale dá se to léčit:)."

- vidíte, takhle vzniká "antisemitismus" :-))

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka - tvrzení, že rovněž křesťanství vychází ze Starého zákona je oblíbeným argumentem obhájců judaismu. Ale není to pravda, křesťaství stojí na Kristově evangeliu- stručně se dá shrnout jako bratrská láska ke všem, odpuštění a tolerance. Co z křesťanství udělala následně církev, je druhá věc. Judaismus vychází ze Starého zákona- jde vlastně o příběhy Židů a mýtyzaci jejich "výsadního" postavení, ale hlavně z Tóry nebo Talmudu. Starý zákon pojednává o Jahvem, Nový zákon o křestanském univerzálním Bohu.

A.S.Pergill řekl(a)...

Neodpustím si odpověď Šamanovi:

Vámi citivaná vraždění mezi příslušníky vládnoucího rodu byla tehdy obvyklá a ke každé této vraždě (a mnoha dalších) bychom poměrně snadno našli protějšek v dějinách ostatních evropských národů (o biblických dějinách raději ani nemluvě).
Pokud se týká toho vyvraždění Slavníkovců:
- na rozdíl od biblických masakrů se týkalo jen vládnoucího konkurenčního rodu, nikoli kompletního obyvatelstva, nebo dokonce všeho živého na daném území (i Lucká válka byla rozhodně velice tvrdá, ale rozhodně se nezachovala zvěst, že by byli povražděni Češi, kteří si vzali za manželky či konkubíny zajaté lucké ženy, český kníže dokonce nezbil syna poraženého luckého vládce, až to tehdy nebylo obvyklé)
- dodnes se k vybití Slavníkovců historikové (alespoň naši) staví rozpačitě ve smyslu "byl to strašně krutý čin, ale bez něho bychom tu pravdpodobně jako národ nebyli"
- rozhodně nikdo vrahy z Libického masakru neadoruje tak, jako jsou v Bibli adorováni aktéří masakrů nežidů a odpadlíků
- vyvraždění Vršovců bylo tak trochu o "božích mlejnech", protože ti byli ve vyvraždění Slavníkovců namočeni možná víc než sami Přemyslovci (Boleslav II byl v té době na smrt nemocný a jeho následník byl ještě nezpůsobilý vládnout), také to byli oni, kdo Libici a okolí obsadili

STK řekl(a)...

...STK, jsi trochu mimo. Židovství není "privilegium", ale úděl...
Nejsem mimo, maximálně jsem ve svém příspěvku poněkud nesrozumitelný. Netvrdím přece, že je židovství privilegium, ale že pokud někdo chce proti někomu "poštvat masy", udělí tomu někomu nezasloužená privilegia. Ostatně tak to formuluje i Pergill. To je princip a může to být žid, komunista či homosexuál - to je fuk. Keyword je "nezasloužené privilegium".
Takže se zbytkem Tvého příspěvku nemám problém, tak to je. Dokonce mohu potvrdit, že jsme jedné krve - byť Žida bych musel v předcích asi dost hledat. Ale jsem na 99,99% přesvědčen, že tam nějaký bude. A s tím Keltem to bude stejné...

Jistěže je Izrael na ráně první - je relativně daleko a zdá se být slabším. Nicméně na to bych, byl-li bych nepřítelem Izraele, moc nesázel. (Viz šestidenní válka...)
A proto taky píšu:..nic o tom, že praktické kroky k obraně Izraele by neměly být podnikány denně. Právo na přežití (národa) je u Izraele nedávné a naprosto pochopitelné... Jen mi tam vypadlo "ne" což jen překlep, ne názor. Budu raději psát v kratších větách... ;-*))

STK řekl(a)...

A dovolím si opakovat varování: Pozor na manipulaci. Je to zákeřná bestie a "klasik" Göbbels tvrdil, že vzdělaní lidé manipulaci podléhají přinejmenším stejně dobře, jako ti nevzdělaní....

STK řekl(a)...

Pro Informaci ...Takže, vycházejme z dnešní situace existence Izraelského státu a nemluvme zbytečně o starých vinách a nespravedlnostech nebo masakrech...

Tuhle větu podepisuji bez výhrad.

informace řekl(a)...

Když mi někdo začne mluvit vážně o New World Order, o projektu nového amerického století, tak začínám mít podezření, že ten dotyčný zřejmě věří i v ilumináty čtvrté dimenze, v Sinarchii (vláda aristokracie mocných), v tajnou společnost Antikrista ve Skotsku, v psychošpionáž a psychoválku připravovanou CIA a v další blbiny, šířené na netu těmi "vidoucími a vědoucími".
A nemylte se, ti šiřitelé se nepokoušejí o napsání nějaké sci-fi, ale tvrdí to vážně.
Trochu stát nohama na zemi, porozhlídnout se po reálné situaci, to by nešlo?

informace řekl(a)...

Vidíte, STK,
když si zrovna nepředstíráte, že si natahujete kabát, tak se vždycky shodnem. Díváme se na věci zřejmě realisticky a s odstupem.

Šaman řekl(a)...

A.S.Pergile k výroku o státu Izrael: "...bychom si neměli dělat iluze o tom, že je to demokratický stát (tedy stejné iluze, jaké si za WW2 dělali někteří politici o stalinském SSSR)"
Přirovnávat současný stát Izrael ke stalinskému SSSR je trochu silná káva. (A proč neutíkali Židi do Ruska, a proč je jich dnes v Izraeli přes dva miliony, a utíkali i od Putina?) To už bych spíš přirovnal nedokonalou izraelskou demokracii k nedokonalé demokracii v USA. Také zde kvete "antisionistické" levičáctví!(Myslím v Izraeli.) A vyčítat Izraeli rasismus, Izraeli, který si "dobrovolně přitáhl černochy", zemi, kde koexistuje 90 národností - jděte do háje! Izrael je jediná demokratická země Středního východu.
"Prakticky stejný apartheid jako v bývalé JAR" umožňuje vězněným teroristům (neexistuje trest smrti, poslední popravený Eichman)vystudovat izraelskou vysokou školu dle výběru...

Ještě než opustím tuto diskusi připomenu, že do Izraele přes Egypt utíkají tisíce černých křesťanských Afričanů. Je to pro ně Evropa, která nezná rasismus vůči černochům, je to pro ně země Židů, kteří tolerují jejich křesťanství!!!

Mard řekl(a)...

Děkuji za pěkný text o Vorovkovi. Naštěstí jsem zatím měl tu výhodu že jsem již poněkolika jeho větách textu vždy odhalil o jakého pitomce se jedná a dál jsem nečetl. Děkuji že jste mi zhuštěně podal jeho charakteristiku, neměl bych sílu jeho bláboly číst. Obdivuji že se vám nezvedl žaludek.
Ještě jednou s poděkováním Mard

informace řekl(a)...

STK,
ten balet vašeho ústavu byl provedením baletu Purim Národního baletu Maďarska? (Gyor National Ballet of Hungary). Viděl to syn a bylo to prý moc pěkné s muzikou kletzmer.
Taky je pro mne dost nezvyklé, že se v českých debatách o problémech státu Izraele pořád dělají exkurzy do historie. Pokud jde o holokaust, to chápu, ale proč se cituje Bible jako argument pro práva Izraele na svou existenci, to je mi dost nepochopitelné. Zřejmě je tu antisemitizmus nebo antisionizmus víc rozšířený.
Nebo že by byly ty české debaty učenější?

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane:
Proč neutíkali Židé do Ruska? Protože tam mají stejná práva a povinnosti jako jiní občané. Izrael je nedemokratický a rasistický, a právě oni jsou v něm zvýhodňovaní. (Z Izraele do Ruska by tedy spíš utíkali Rusové než Židé.) Všechna čest těm Židům, kteří tento fakt kritizují!
Pokud je mi známo, tak si Izrael nepřitáhl černochy, jako spíše etiopské Židy. A protože ti byli tmavší pleti, byli celá léta (možná jsou dodnes, aktuální informace nemám) rasově diskriminováni (odvozují svůj původ od časů krále Šalamouna, který mocensky expandoval a pěstoval kontakty s exotickými zeměmi, do Etiopie se jejich předkové měli dostat se synem Šalamouna a královny ze Sáby). Konec konců, rasová diskriminace na základě barvy pleti je židovský vynález (historka o Noemovi a jeho synech) a cestou judaistických derivátů, křesťanství a islámu, se roztahalo po světě. Před nástupem těchto náboženství nebyli lidé tmavé pleti pouze na základě tohoto znaku negativně hodnoceni.
Pokud do Izraele utíkají černí křesťané z muslimských zemí, tak je nutno zohlednit skutečnost, že jejich představy o demokracii asi nebudou zrovna korektním měřítkem.
Důležité je, že v Izraeli jsou národnostně (rasově) a nábožensky definovány podmínky udělení občanství, a samo občanství je ještě rozlišeno na více stupňů na základě náboženství a "rasové čistoty". Přitom na jednoho zastupitele občanů nejvyšší kategorie připadá asi desetina voličů oproti zastupitelům občanů nejnižší kategorie (je zde tedy zákonem daná nerovnost občanů v základních právech). A že má, podobně jako nacistické Německo, US státy za éry rasové segregace nebo předpřevratová JAR, definován "rasový zločin", podle něhož jsou mj. zakázány/omezeny sexuální kontakty mezi občany různých stupňů nebo občany a "rasově nečistými" neobčany. Před asi dvěma nebo třemi lety propašovali ven nějací zahraniční dělníci (ne Židé) poučení, v němž jsou informováni, že jako "rasově nečistí" nesmějí využívat služeb židovských prostitutek, a vystavili je, k velké ostudě Izraele a jeho "demokracie", na webu. Relativně nedávno proběhla našimi novinami noticka, že se Praha, vzhledem ke svým židovským tradicím, stává sňatkovou destinací těch izraelských párů, které se kvůli rasistickým zákonům nemohou sezdat doma (Izrael, na rozdíl např. od jižních států USA za éry rasové segregace, sňatky uzavřené v jiných státech částečně toleruje).

informace řekl(a)...

Pergille,
chtěla jsem se zeptat na zdroj těchto tvrzení: "občanství je ještě rozlišeno na více stupňů na základě náboženství a "rasové čistoty".
Ze zájmu, protože jsem nikde podobné věci nenašla, ani v kritických článcích židovských autorů o právu na státní občanství. Byly tam jiné věci, ale o nějakém odstupňování občanů podle rasové čistoty ne.

N.N.Nemo řekl(a)...

To Pergill: Vaše argumentace je vedena jediným směrem, a to již zcela jasným směrem. A ze zcela jasným záměrem, kterému přizpůsobujete i fakta. Zatím jste se snažil uchovat si čisté ručičky, a tvářit se objektivně, zatímco jste opisoval antisemitské bláboly, stejně jako to dělá i to hovado Belfort. Ale teď z Vás bezděčně vypadlo "rasová diskriminace na základě barvy pleti je židovský vynález".

Tak toto je už nefalšovaný ničím nemaskovaný antisemitismus. Tento kometář odhaluje, jaký jste hovado. S takovým hovadem se diskutovat už nedá, takovému hovadu patří jen rozbít držku!

guerrier řekl(a)...

Pergille, vy jste vážně blb. Debata s vámi nemá cenu. Byl by to zbytečně promrhaný čas.

ivan řekl(a)...

Musím konstatovat, že argumenty a hlavně fakta uváděná Davidem Vorovkou jsou nesrovnateně věrohodnější než to, co píše Kovanic. Mně, jako fyzikovi, například stačí co důkaz nevěrohodnosti oficiální interpretace zřícení věží světového centra sledování záznamu pádu věží se stopkami v ruce. To si může zopakovat každý a zjistí, že se věže hroutí volným pádem. Což u železobetonové budovy je možné jen tehdy, když jí někdo vnitřní železobetonový skelet v jeden okamžik "rozdrobí". Nebo v okamžiku zhroucení na místě přestanou platit fyzikální zákony. Propagandisté ovšem fakta pomíjejí.

STK řekl(a)...

Pro Informaci:
Ano, choreograf to byl stejný, ba i hudba - z větší části to byla nahrávka, protože zahrát klezmer tak, jak se má, je proklatě těžké. Nechci tvrdit, že klezmer musí hrát žid, ale je fakt, že naši, opravdu dobří operní muzikanti říkali, (a byli finančně sami proti sobě!) že nahrávka je autentičtější. To už je bohužel tak. Slyšel jsem mnoho provedení "Mé vlasti", perfekcionalistické německé, které znělo jako pochod, přesné japonské, kde jsem měl pocit, že to hraje 80 perfektních humanoidních robotů atd. I ta italská opera, byť se hraje po celém světě je v italském provedení jaksi lepší - kdyby ji tak, jak ji dělají Taliáni udělal někdo jiný, bude vypískán za to, že přehnal citovost. Itala za to nevypískají - jde po správné straně hrany.

STK řekl(a)...

Ivane, zkuste si sehnat záznamy odstřelů velkých budov pokud možno i s rozmístěním náloží. Stačí i tovární komín. Pak znovu vezměte ty stopky, aplikujte "půl gété na druhou" - a budete se divit! Za to Vám ručím.

informace řekl(a)...

Ivane,
k Vaší verzi chybí, aby byla úplná, že ty věže podminoval Mossad, který pak ve spolupráci s Bin Ládenem a Bushovou administrací připravil atentát, aby se mohla rozpoutat válka proti nebohému Sadamovi pro iráckou ropu.
To je plná verze přívrženců teorie New World Order. Osa USA-Izrael-Al Kajda
Tedy alespoň byla, teď se mluví o ose USA-Čína-Moskva. Doplňte si své vědomosti. To tahle nová interpretační linie světového spiknutí ještě do Česka nepřišla? Pan Soroka-Vorovka o ní ještě nepsal?

informace řekl(a)...

STK,
syn to viděl v Budapešti.
Objeli s tím baletem už půl světa.

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka- dneska jsem si vknihkupectví ze zájmu vzal do ruky knihu "Talmud"- nebyl to samozřejmě autentický Talmud, ale jen jeho interpretace a komentáře. Čili neobsahoval zdale uceleně vše, co originální spoluzdroj judaismu obsahuje. Zaujali mě tam nutně prořídlé citace o ženách nebo jiných národech. I z těch dost ocenzurovaných citací z Talmudu bylo znát, jak Židé opovrhují ženama (resp. považují je za méněcenné) a jak považují jiné národy za nečisté a nízké. Autor to samozřejmě omlouvá vždy nějakou historickou okolností- jako že Židé byli pronásledováni a proto ty extrémní výroky. Nezapomínejme ovšem, že se jedná "bohem" inspirované verše a oficiální víru judaismu. To, že to někdo následně "vysvětluje", aby se toho studenti nezhrozili, je zcela jiná věc.
Ježíš Kristus a jeho následovníci, o křesťanech v Římě nebo potom nemluvě, měli dost složitý život a žili v nejprve téměř v permanentní genocidě. Nikdy však kvůli tomu neaplikovali do své víry rasismus a nenávist...

STK řekl(a)...

To D. Vorovka:
Křižácké výpravy, upalování čarodějnic, sektářské násilí do dnešních dnů (Irsko) atd. Stačí nebo mám vzpomínat dál?
Všechny ortodoxní víry jsou stejně agresívní. Poměřovat je mezi sebou je činnost vhodná tak leda pro blázny.

Alex Juchelka řekl(a)...

1) Oceňuji p. Kovaniči, že jste umožnil komentáře k tomuto článku na svém blogu. NP je dnes bezesporu téměř výhradně propagandistický, hrubě censurovaný plátek, který ale má stále jistou zábavní hodnotu a je dobře, že se aspoň na některé tamější texty dá zareagovat jinde, i když taková nabídka je mizivá...

2) K článku samotnému: Váš problém je v tom, že i poté, co z textů p. Vorovky odstraníme některé senzační a konspirativní prvky, zůstává v nich stále víc, než dost legitimních nezodpovězených otázek.

Na druhé straně, argumentační linie vaší strany, tzn. aktivní obhajoba okupace Iráku, trvání na existenci Saddamových ZHN v kontextu původních lží americké vlády, obhajoba útoků Israele na Libanon a Gazu a nelegální israelské poiltiky vůči Palestincům všeobecně, snaha jednostranně zdiskreditovat iránský atomový program, absurdní důvody pro instalaci amerického radaru v Čechách, aktivní obhajoba politiky válečných zločinců během Bushovy vlady USA, atd., atd., již dávno padla - drtivá většina vašich argumentů již byla dávno a několikrát vyvrácena a původní otázky zodpovězeny - ve váš neprospěch. Vy jste se prostě mýlili skoro úplně ve všem!

Zbyla vám pouze vaše propaganda a i s tou jste se museli schovat na zcensurovaného Psa, kde byli rutinně mazáni slušní (a nebo o nic více sprostí, než vaši příznivci) komentátoři, kteří si dovolili poukázat na vaše lži a nebo vyjádřit jiný, pro redakci nepřijatelný názor.

Bylo by dobré, kdybyste si uvědomil, že kritizovat z takových posic p. Vorovku je směšné...

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to STK: zločinů se dopouštěly a doupouštějí všechny národy, když to zobecníme. Netvrdím, že jen Židé, naprosto ne. Však i oni dost trpěli. Vezmeme-li to ale karmicky, pak žádné utrpení není nezasloužené...
Jí ale mluvím o jiné věci- Bible jako celek je vydávána v tisícero variantách a vydáních. Korán také. Ovšem jisté knihy se raději šíří pouze jako okomentované "studie", málokdy jako holé texty. O Halaše nikdo nepochybuje, že existuje, avšak lze je někde koupit, aby bylo možno porovnat údajné podvrhy od originálu? Kdybych takový autentický historický text někde viděl a bylo by zřejmé, že uveřejněné halachistické výtahy neodpovídají realitě, pak bych se omluvil a nikdy v životě se tím už nezabýval. Problém je, že i v notně upravené knize o Talmudu přece jen probleskávají pozoruhodná ustanovení.
Kdybychom se na to podívali nestranně, museli bychom chtít, aby tyto texty byly zakázány a jejich vyznávání trestáno podobně jako zločinné nacistické symboly a nauka. Protože rasismus je obsažen tam i tam. Přičemž samozřejmě uznávám, že jako každý není nacista, tak také každý žid se neřídí do důsledku těmito texty.
Kdyby křesťanství disponovalo podobným souborem sakrálních textů, neměl bych problém vnitřně i navenek prohlásit, že se za to stydím. Když to ale udělá Žid, prohlásí ho za "sebenenávidějícího se žida" a v podstatě ho exkomunikují. Ztratí práci, spolenské postavení, stane se psancem. A to i v soudobém Izraeli

informace řekl(a)...

Pane Juchelko,
a kde byly ty "původní otázky" zodpovězeny? Na nějakém sajtu New World Order? Tam odpovídají na všechno, ale bez uvedení dokumentů a přesných čísel, volnou asociací myšlenek a volným sřetězením detajlů.
Je jich na netu několik, a jeden je dokonce na prodej.
Neměl byste zájem? Mohl byste se tam dočíst třeba, že Amerika pracuje nad projektem války vyvolané umělým zemětřesením.

informace řekl(a)...

Já znám několik židovských rodin, nikdo z nich nečte Bibli, jsou většinou agnostici. A nikdo je v židovské obci neizoluje ani neexkomunikuje. Zřejmě je zde jiná situace?

STK řekl(a)...

V české kotlince je to, milá Informace, myslím lautr stejné. Jen v téhle hospůdce se to jaksi "hrotí..."

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,
než začnete dštít oheň a síru na zlé antisemity, tak si laskavě představte následující situaci:
Budete chtít přejít frekventovanou ulici na červenou. Budou u vás dva. Jeden z nich vám řekne něco v tom smyslu: "Ty vole, dyť lezeš rovnou pod auta, to seš sebevrah?" A druhý vám řekne něco v tom smyslu: "Správně činíš, jsi vyvolený, co by ses ohlížel na nějaké hloupé zákony. Pokud ti někdo něco udělá, je zločinec!" A pokuste se zamyslet nad tím, který z nich je váš přítel.

STK řekl(a)...

Pro Davida Vorovku:

Problém je v tom, že se texty (knihy) vydávají za jakýsi kodex, pevně stanovený a odsouhlasený danou náboženskou komunitou. Což ovšem není, jak sám nejlépe víte, pravda.
Všechny texty Bible, Talmud, Korán atd. vznikaly stálým opisováním a doplňováním, kdy opisovač po několika lidských generacích už ani nevěděl, čeho vlastně se ten nebo onen verš/přikázání týká a buď jej mechanicky opsal, nebo, v horším případě, nějak "přizpůsobil" novému stavu ve společnosti - komunitě. Tedy často hrubě zkreslil. A o nějaký konsenzus ve smyslu schválení většinou rovněž pochopitelně nejde.
Tyto texty jsou naopak rejdištěm všemožných vykladačů, kteří bez problémů najdou vysvětlení takové, jaké si sami přejí. Dokázat jim, že jejich výklad je méně správný, než ten Váš, je prostě nemožné.
Proto o tom nechci diskutovat - celý život se zabývám manipulacemi s lidmi, dokonce aktivně a za peníze, takže mi tento obor opravdu není cizí. A tak, jak je víra věcí ryze soukromou, tak je každé náboženství jen jednou velkou manipulací.
Je mi líto...

Ostatně - ostatní ideologie na tom nejsou o nic lépe. Komunismus, environmentalismus, socialismus, liberalismus...

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
za války zahynulo v protektorátu mnoho rodin židovského původu jen v důsledku toho, že ortodoxní rabíni velmi aktivně spolupracovali s gestapem (protože pokud předkové těchto rodin konvertovali ke křesťanství už před několika generacemi, byl jejich židovský původ na bázi civilních materiálů nedohledatelný - to samé se týká i potomků smíšených rodin). V ghettech se tito lidé zasazovali o to, aby do transportů do KL šly přednostně rodiny sekulárních Židů a rodiny míšenců. Dokonce i programy vycestování Židů z nacistických území (zpravidla výměnou za zlato, valuty nebo strategické suroviny) se týkaly především ortodoxních Židů. To vše proto, že míšenec nebo odpadlý Žid je pro JHWH více nepřijatelný než gój. Takže na tu nyní neizolující a neexkomunikující židovskou obec bych moc nesázel v případě nějakého průšvihu.
A mimochodem, chcete-li se pobavit, hoďte si do Googlu "diagnóza Jahve".

A.S.Pergill řekl(a)...

to STK
S těmi náboženskými texty máte pochopitelně pravdu, z hlediska ateisty nebo agnostika (mimochodem na massive-error.blogspot.com vyšel před několika dny článek, podle něhož ateisté a agnostici znají reálie náboženství víc, než sami věřící).
Průšvih je, že hluboce věřící "vědí", že je to slovo boha (nebo ďábla), kterého uctívají, a jednají, jako by tomu tak bylo. Nejproblematičtější jsou pochopitelně muslimové, protože mezi nimi je takovýchto tvorů kolem 90 procent (a to jsem možná ještě optimista), výrazně méně je jich mezi judaisty a nejméně mezi křesťany.
Tihle fanatici jsou také velice snadnou obětí extrémistických kněží (těch je nejvíc opět v islámu), protože "nepotřebují přemýšlet nad něčím, čemu věří". A zdroj průšvihů je na světě.
A k tomu, co uvádí Vorkovka: Se světským Židem nebo míšencem se v hospodě nad vepřo-knedlo-zelo bez problémů shodneme i coby gojim, že tyhle texty jsou snůška pitomostí. U ortodoxních judaistů a jejich rabínů vyvolá podobné prohlášení (a zejména, nedej JHWH, podložené obtížně vyvratitelnými argumenty) otevřenou nenávist, byť asi mluvčímu nepůjdou okamžitě po krku, jak by to udělali muslimové. Ale budou se z něho snažit udělat "antisemitu" a co nejvíc mu zkomplikovat život.

barbucha řekl(a)...

Ještě že katolická církev stihla vyrovnat skóre, zachraňováním nacistů.

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to Informace:
Nepřu se s Vámi o tom, že by náboženské texty snad byly vždy jasným lidskou rukou netknutým monolitem. Nicméně ať jejich geneze byla jákákoliv, pro své komunity a "ovečky" představují autoritativní texty tak jako tak. Co myslíte, byl níže uvedený případ příkladem chování takového osvíceného a nezávislého chápání judaistických textů nebo naopak ortodoxního uctívání?

„Byl to uznávaný židovský soudce Goldstone, který vytvořil zprávu OSN uvádějící, že Izrael se dopustil válečných zločinů, když zaútočil na civilní populaci a civilní infrastrukturu v Gaze. Kvůli této jeho snaze Izrael prohlásil sionistu Goldstona za „sebenenávidějícího se žida“ a americký kongres, na příkaz izraelské lobby, odhlasoval, aby se Goldstonovou zprávou OSN nezabývalo.“ Nepostradatelní lidé? Kolaps západní morálky, Paul Craig Roberts

Soudce Richard Goldstone, autor zprávy OSN o operaci Lité olovo, se připravoval na návrat domů do Jižní Afriky, aby se zúčastnil bar micva svého vnuka. Jeho spěch byl ale zbytečný. Dozvěděla se o tom totiž Jihoafrická sionistická federace (SAZF) a rozhodla se přihřát si vlastní polívčičku. Pohrozila, že její členové budou během bar micva demonstrovat před soudcovým domem. Machers Goldstoneovy komunity proto dali hlavy dohromady a pěkně v tichosti dospěli k zásadnímu rozhodnutí -- chceme-li zachovat šalom bayit, musíme dosáhnout „citlivé dohody", a to tím, že zrušíme soudci pozvání na bar micva jeho vnuka Simchy.

Richard Goldstone, potomek jihoafrických Židů, jejichž odvaha pomohla proměnit v Jižní Africe systém apartheidu ve vládu demokracie, jeden ze světově nejvýznamnějších mezinárodních právníků a odvážný bojovník za lidská práva a spravedlnost, se tak stal persona non grata ve své vlastní židovské komunitě.

informace řekl(a)...

STK,
dodala bych, že někteří diskutující zde, kteří nemají jasnou představu o tom, co to je a co obnáší kritický výklad a komentář starověkých textů jako Bible, co nic nevědí o různých redakcích, o změnách, často vnášených do textů samých kopisty, tito diskutující, kteří ke všemu ještě přiznávají, že text samý neměli v ruce, a když ho měli, zarazili se právě nad komentáři, nyní na základě této své nevědomosti, bezostyšně zde prohlašované, "stříhají žaket" starým společnostem, o nichž vědí jen to, co si nepřečetli a z toho pak dělají úsudky o společnosti nové.
Skutečně žasnu. Člověk nemusí být filolog, aby pochopil, že nemá před sebou předvčerejší vydání novin.

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka- smutné je, že se takto chováme i my, představitelé (snad) svébytného a samostatného národa! Když někdo napíše cokoliv věcného na adresu Izraele, zveřejní něco, co je sionistům nepříjemné, tak přesto že to jsou samotné židovské texty, nikoliv výmysl nějakých revizionistů, je prohlášen za antisemitu! Když to udělá Žid a exkomunikuje jiného žida, je to jeho omezenost, ale že prismatem takového slepého odsudku hodnotí vlastní lidi i Češi, je směšné.
Každý by si měl především ujasnit, čemu slouží, jestli hledá jen pravdu nebo bič na jiné názory

STK řekl(a)...

A.S.Pergille,

ta "ochrana stáda a vypuzení slabších kusů z kruhu" nemusí fungovat jen na náboženském principu. Byl jsem svědkem, jak fungovala na principu národnostním (ruská komunita v Ostravě) a vždy funguje na principu 4%-ním.
Kriteria výběru pro odvrhnutí, obětování, jsou vždy stejná - odpadlík, "bastard" nebo "nepevný ve víře" je horší než úplně cizí člověk. Je to zvláštní, zdánlivě nelogické, ale jak je vidět, není to vlastností pouze židovskou, nýbrž všelidskou.

A poznámečka nakonec: Byl jsem "mužem pod ochranou" i v okamžiku převzetí praktické moci v ústavu. A to jsem byl pro vedení "2x cizí". Vysvětluji si to tak, že na nepřátele je lépe vidět, aby nám nevpadli nečekaně do zad... ;-)

informace řekl(a)...

Panu Vorovkovi,
Parlamentní asociace přátelství Itálie-Izrael a European Friends of Izrael uspořádaly o kontroverzní Goldstonově zprávě sympozium "Le infinite ombre del Rapporto Goldstone".
Stručnou zprávu o tom najdete na italském židovském portálu.
http://moked.it/blog/2010/01/22/qui-roma-le-infinite-ombre-del-rapporto-goldstone/
Sorry, nemám čas to překládat, zkuste to googlem.

žibřid řekl(a)...

Budu oponovat tvrzením pana Vorovky uvedeným v jeho příspěvku z 5.10. ve 23:19. Považuji je sice za částečně mimoděk pravdivá, ale dost neinformovaně povrchní, natolik, že jsem ani často nepochopil, co se tím chce říct.

1/
Citát: "tvrzení, že rovněž křesťanství vychází ze Starého zákona je oblíbeným argumentem obhájců judaismu. Ale není to pravda, křesťaství stojí na Kristově evangeliu- stručně se dá shrnout jako bratrská láska ke všem, odpuštění a tolerance. Co z křesťanství udělala následně církev, je druhá věc."
Odpověď: Ježíš je jedním z množství židovských proroků-učitelů té doby (jiný známý je např. Jan Křtitel). Všichni vycházeli z Mojžíšových knih a jejich apokryfů. Nikdo však, skutečně, nevycházel ze „Starého zákona“, který byl kodifikovaný až někdy během 3.stol. n.l., (zhruba v době, kdy byl takto kodifikovaný i Nový zákon). Křesťanství stojí na kodifikovaných evangeliích, která byla sepsána až na přelomu 1. a 2. stol. n.l. Tato evangelia tradovala a později sepsala a kodifikovala právě církev. Nicméně srovnáním lze skutečně prokázat, že křesťanství se sice na SZ odvolává, ale téměř z něj nevychází, neboť pro něj ztratil aktuálnost. Co je stručná charakteristika evangelia (euangelion=dobré poselství) je poněkud diskutabilní. Křesťané sami by spíše tvrdili, že je to zpráva o smrti a vzkříšení Ježíše, než morální principy. Církev jistě udělala špatně spoustu věcí, ale dost dobře se nelze domnívat, že by existovalo křesťanství mimo společenství nějaké církve.

2/
Citát: "Judaismus vychází ze Starého zákona- jde vlastně o příběhy Židů a mýtyzaci jejich "výsadního" postavení, ale hlavně z Tóry nebo Talmudu. Starý zákon pojednává o Jahvem, Nový zákon o křestanském univerzálním Bohu.“
Odpověď: Mojžíšovy knihy jsou skutečně zpětnou mýtizací židovských dějin. Proto také je pravdou pravý opak tvrzení, že judaism vychází ze SZ. Naopak, SZ je produktem judaismu. Nakolik judaismus vychází z Tóry a Talmudu netuším, pravděpodobně bude nutné zjistit který směr judaismu je na mysli.
SZ pojednává nejen o JHVH, ale např. i o Elohim (což je rozdíl). NZ pojednává o stejném Bohu, jen mu přiřkává jiné atributy, což je dáno tím, že se doba změnila. Úplně stejně se proměňovalo i křesťanství, je jiné dnes než před 100 nebo 1000 lety. Nejde tedy o protiklad Boha SZ a NZ, nýbrž o vývoj lidských potřeb.

žibřid řekl(a)...

Šamane, prosím, smažte ten můj průjem. Stalo se to tak, že mi počítač tvrdil, že jsem špatně opsal zadané heslo pro uložení příspěvku a tvrdil to opakovaně, tak jsem furt opisoval a opisoval...

informace řekl(a)...

Pergille,
ještě jste mi neodpověděl na můj dotaz o zdrojích z 6. října 2010 9:42. Tentýž dotaz se týká i tohoto Vašeho druhého příspěvku.

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to Informace: nevím, co tímto odkazem chcete říct? Přenést téma náboženské praxe izraelských či jiných rabínů na půdu OSN či parlamentních komisí, diskuzí pořádaných nějakými spolky? Politické diskuze bezesporu probíhají, ale dovolím si tvrdit, že to nemá nic společného s tím, na co jsem poukázal.
Zpráva komise se ohrazuje proti rozhodnutí nálezu Goldstonova tribunálu a poukazuje třeba na to, že Izraelci jednali v sebeobraně. Jistě, co jiného také proizraelská organizace může říct, že? Že se tomu propůjčuje italský parlament je druhá věc.
I kdyby hypoteticky měla tato zájmová komise pravdu, pak to nic nemění na tom, co se vzedmulo proti soudci z oficiálních náboženských míst v Izraeli a JAR.

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to žibřid:
Jak sám poukazujete, v zásadě se nelišíme, aspoň co se týká vývodů. Přesto bych uvedl: ano, Ježíš byl židovský prorok. Jako proroka- člověka ho chápe judaismus. Proto si s ním rovněž spojuje jeho předpovídaný příchod ze SZ, který pojednává o židech a JHWH (elohim je něco jiného a podle mě jde o reálné postavy nepozemského původu, ale to je jiné téma). Jako syna Božího ho ovšem chápe křesťanství vybudované na základě jeho odkazu, především morálního. Zatímco judaismus zůstal u starozákonních pravidel zjednodušeně shrnutých jako "oko za oko...", křesťanství vychází již z jeho konkrétního učení typu "kdo na mě kamenem, já na něj chlebem". Již v tomto vidím diametrální odlišnost bez ohledu na společné kořeny.
A v podstatě s Vámi souhlasím, že SZ je produktem judaismu, neboť starověké židovské vidění světa ovlivnilo svědectví podávaná ve SZ.
Kristus ovšem přišel, aby toto staré pojetí změnil, aby přinesl lidem jinou víru. Nebudu ji teď hodnotit, sám si zhodnoťte, které postuláty víry- zda judaismu nebo křesťanství jsou více inspirující...

STK řekl(a)...

Vytržení z kontextu je velmi častá manipulace.

"Uznávaný soudce a sionista" Goldstone (odkdy uznávaný? kým?) versus kritik činnosti Izraele Goldstone.
Ale nemohlo se nějaké to vojenské "nedopatření" či surovost stát? Je si tím každý naprosto jistý? Já ne. Ve válce (a ten stav v Izraeli se dá nazvat jedině omezenou nevyhlášenou válkou) se takové věci stát mohou a bezpochyby stávají. Vojáci nejsou ani neomylní, ani andělé. A způsob, jakým bojuje Palestina za "svá práva" je dost hnusný. Takže vlastně adekvátní reakce Izraele?
Na základě značných nejistot děláme jednoznačný závěr o ortodoxnosti Židů. Jakým právem?

Pozn.: Jak by na odsouzení režimu v ČSSR zevnitř bývala byla reagovala tehdejší vrchnost? Jenom demonstrací před bytem disidenta? ;-))

Jak už jsem psal - není to zdaleka jen židovská záležitost. Argumentačně jde o tzv. "podhaz".

žibřid řekl(a)...

Pane Vorovko,
judaism pravděpodobně nechápe Ježíše jako proroka-člověka. Spíše se jím vůbec nezabývá, tím spíše aby si s Ježíšem nějak spojoval jeho předpovídaný příchod v SZ? Ty "předpovědi" jsou dost násilným dodatečným konstruktem, a to bude také názor judaistů.
Co se týče Elohim nebo jiných nevysvětlitelných jevů: fantazii se meze nekladou. Ale nemá to valný význam pro realitu.
Odkaz Ježíše je morální povahy, ale pro křesťanství je důležitá spíše jeho smrt a vzkříšení.
Inspirující pro mě není žádná takováto víra. Jsem přesvědčen, že žádný Bůh není.

STK řekl(a)...

Pane Vorovko, myslím, že nejde o to, co je více inspirující, ale co spíše odpovídá praktickému životu.
Nový zákon ukazuje lidi lepšími než jsou/měli být. Starý takovými, jakými jsou/byli.

Ale tak i tak se bavíme o něčem, co není zaručené a principem ani být zaručené nemůže. Je už jiná doba.

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to Informace:
ohánění "manipulací" Vám jde dobře, ale to je asi tak všechno.
1. kdyby byl Goldstone pan nikdo, tak by asi nedostal možnost předsedat takové soudní komisi zkoumající jedno z nejožehavějších problematik dneška...
2. To, že se ve válce (zde bych spíš napsal oboustranném terorismu, ale dobrá) dějí přešlapy jsem nikdy nepopřel. O to snad ale nejde. Vy my tu předkládáte své hypotézy, uchází Vám ale, že se tu bavíme o nálezu soudu, který jistě nevycházel z domněnek.
3. Je symptomatické, že situaci okolo Goldstona přirovnáváte k praxi v ČSSR, aspoň na něčem se shodneme :-)

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to STK:
Ano, doba je taková, že se někomu nehodí, aby lidé usilovali být lepší v souladu s Kristovým odkazem a proto se děje, co se děje...

žibřid řekl(a)...

Takových odkazů už bylo... Že se mám polepšit říkala třeba i paní učitelka. :-)

Šaman řekl(a)...

Alexi Juchelko, když jste vlezl na můj blog a oslovujete mě, pak laskavě užívejte správného tvaru mého jména. Jistě Vám není neznámé.

K vašemu tvrzení: "obhajoba útoků Israele na Libanon a Gazu a nelegální israelské poiltiky vůči Palestincům všeobecně, snaha jednostranně zdiskreditovat iránský atomový program, absurdní důvody pro instalaci amerického radaru v Čechách...", aktivní obhajoba politiky válečných zločinců během Bushovy vlady USA, atd., atd., již dávno padla - drtivá většina vašich argumentů již byla dávno a několikrát vyvrácena a původní otázky zodpovězeny - ve váš neprospěch."

"Nelegální" politika státu Izrael a "válečné zločiny USA" jsou vyvolány snahou o ochranu životů amerických a izraelských občanů.

Evropa se snaží dnes chránit životy občanů Evropy. Zdá se, že někteří Evropané jsou zásadně proti. Existuje takové vulgární úsloví, které použil například vedoucí sudetoněmecké křesťanské organizace Ackermann Gemeinde páter Anton Otte, když se ho ptali, proč nekritizuje příliš zapálené sudeťáky z Witikobundu nebo vejšplechty Eriky Steinbachové:

"Do vlastního hnízda se nesere." Vy tedy serete, ale možná že ne do hnízda, které je Vám vlastní.

informace řekl(a)...

Pane Vorovko,
Vy se divíte, že Židi se pak stranili soudce Goldstona pro dossier Piombo fuso, který vypracovala jeho komise? Ta zpráva byla kritizována nejen židy, ale mnohými politiky v Itálii, na př. it. velvyslancem u OSN Mirachian, který hlasoval proti zprávě a mluvil o zákulisních hrách a o automatických většinách v Radě pro lidská práva, která pak neplní funkci monitorování respektování lidských práv.
Negativní hodnocení zprávy přináší mimo jiné noviny l'Occidentale v článku, "Proč není věrohodná zpráva Goldstone", kde hovoří mimo jiném i o chování Hamasu vůči vlastnímu obyvatelstvu.

http://www.loccidentale.it/articolo/+perch%C3%A8+il+rapposto+goldstone+non+%C3%A8+attendibile+.0085115

Situaci kolem Goldstona nepřirovnávám k situaci v ČSSR. To jste si spletl s někým jiným.
Těžko se s Vámi mohu v něčem shodnout vzhledem k Vašim NWO názorům.

Šaman řekl(a)...

Odebrány dva nadbytečné Žibřidovy komentáře na žádost autora. Teď jdu spát a nemám čas odebírat další nadbytečné komentáře jiných účastníků.

Zdrželo mne sledování filmu Fedora Gála Krátká dlouhá cesta, který si můžete prohlédnout na
www.kratkadlouhacesta.cz

Fedor Gál tam v jednom okamžiku mluví o lidech, kteří říkají: "Já proti židům nic nemám, ale proč ti bankéři...": "Já když to slyším, tak vím, že mám proti sobě člověka, který je nebezpečný."

informace řekl(a)...

Pane Vorovko,
pokud jse o Váš 00:00, upozorňuji Vás, že nejsem STK.
To chce klid, mladíku.

Šaman řekl(a)...

Informaci: Jak jsem se dověděl, je v pražské židovské obci jako člen i Arnošt Lustig, který není vůbec ortodoxní a ani věřící ve smyslu Tóry. Čeští židi i Židi se mezi sebou hádají, ale nikoli o pseudohalachické zákony. Každý dodržuje víru podle sebe. Otevřeně se k židovství hlásící premiér Fischer byl prvním židem, kterého jsem viděl letos při lidické tryzně. Ona se totiž vždycky koná v Lidicích začátkem června v sobotu. Ale existuje výklad, proč může určité věci dělat židovský věřící i v sobotu. Vysvětloval to i ten židovský rabbi Joshua. Přesně podle tohoto výkladu funguje například Izrael i dneska. Těch pár procent ortodoxů dodržuje šabat přísně nábožensky, ostatní ho berou jako příjemný svátek. Je třeba počítat s tím, že obchody, muzea a památky budou uzavřeny, ale vojenská muzea nikoli. (A úplně všechyn obchody taky ne.)Když v ultraortodoxní jeruzalémské čtvrti Mea Šearim projíždí v sobotu sanitka, stane se, že jsou proti ní vrhány kameny...
Když půjdete v šortkách do památek, které jsou svázány s náboženstvím, mohou na vás plivat - židé i křesťané...
Dobrou

Šaman řekl(a)...

Pergille, vy jste ale nebezpečný člověk. Vaše tvrzení "ortodoxní rabíni velmi aktivně spolupracovali s gestapem" je hodně povrchní a nepřesné. Němci měli velmi přesná pravidla, která určovala, kdo je Žid a kdo není. "pokud předkové těchto rodin konvertovali ke křesťanství už před několika generacemi" nebyli pro Němce Židy - pokud k tomu neměli vlastní osobní zájmy.

Židovské obce v protektorátu "spolupracovaly" na transportech do Terezína v tom smyslu, že jim gestapo řeklo - sepište seznam tisíc osob k odjezdu do pracovního tábora... A těch tisíc lidí sepsali - podle určitých kritérií. Bylo to svinstvo, ale vnucené svinstvo. Kdybyste byl v české obci a musel sepsat tisíc lidí k odsunu, také byste vybíral, že, podle nějakých kritérií. "Co je pro obec nejvhodnější".
(To dělali vedoucí židovské samosprávy i v Terezíně při sepisování seznamů do vyhlazovacích táborů na Východ. A nakonec tam jeli i sami... )

Proto také lidé do těch transportů nastupovali a neutíkali ( kdyby měli kam). Ze začátku, když třeba odcházeli na práci do Terezína mladí mužové, si říkali - když nepůjdu já, půjde z mé rodiny třeba táta... Aniž věděli, že nakonec mají jít všichni...

Pro Vaši informaci: naši sekularizovanou poločeskou rodinu, jejíž členové nechodili do liberecké synagogy, ani tam neplatili náboženské daně takže se ani pětašedesát let po válce nedostali do knihy "Židé v Liberci" udal v Praze na pracovním úřadě liberecký sudeťák.

Svalovat vinu za holocaust na židy je opravdu odporné, a můžete si vítězně mávat svými fakty i argumenty, jak chcete. Podstatou byla nacistická politika vyvražďování. Dnes nebezpeční lidé jako Vy, ivan či Vorovka hledají, co napsat proti židům i Židům, nic jiného za tím nehledám.

No a tomu říkám "antisemitismus" - tak prosté to je... A nemůžete čekat, že když tato politika, která začala podobně hospodskými řečmi, jaké tu vedete Vy s Belfortem a ivanem, zavraždila 72 členů mé rodiny, že k Vašim kecům zůstanu lhostejný.

Alex Juchelka řekl(a)...

p. Kovanici, také jsem si myslel, že jsem znal správný tvar vašeho jména, ale zjišťuji, že jsem se mýlil. Nebyl za tím zlý úmysl a zpětně se omlouvám... Na váš blog jsem 'vlezl' především díky vaší vlastní upoutávce pod článkem na NP a protože se mi zachtělo se k článku vyjádřit. Nemám v úmyslu zde pravidelně diskutovat.

Očekával jsem, že vaše názory na nelegální politiku státu Izrael a válečné zločiny Bushovy vlády zůstávají tristní, vidím, že dokonce hraničí s naivitou, a já na ně ani nejsem zvědavý (nic ve zlém).

Podstatou mého komentáře bylo upozornit na to, že drze kritizujete jiné, přesto, že jste se v minulosti v podobných otázkách velmi často mýlil a i dnes očividně zastávate názory, které jsou v takovém rozporu se skutečností, že vás IMHO přímo diskvalifikují se k p. Vorovkovi 'odborně' vyjadřovat... Vy hledáte chyby pouze u druhých, své vlastní nevidíte.

BTW, děkuji, že jste se se mnou podělil o výrok jakéhosi pátera Antona Otte, ale zde v USA, mém domově, je kritika vlastní vlády v období, kdy je tato na zcestí (a nelegální invaze a okupace cizí země na základě lží je rozhodně dokladem takového zcestí), výrazem patriotismu. Divím se, že takový demokrat jako vy, to nechápe...

Šaman řekl(a)...

Bůh ochraňuj Spojené státy od takových"patriotů"!

stk řekl(a)...

Pro Davida Vorovku k textu dnes v O:OO:

ad 1./ Varianta pro nacisty: ...kdyby byl Adolf Hitler pan nikdo, tak by asi nedostal možnost vést takový národ...

ad 2./ Všechny soudy jsou spravedlivé? Opravdu? Nikdy jste neviděl zaujatý nebo koupený výrok soudu? TAK TO JSTE ŠŤASTNÝ ČLOVĚK...!

ad 3./ O kálení do vlastních hnízd tu už řeč šla... Takové "sráče" nemá rád nikdo. I kdyby měli svou pravdu pozlacenou...

N.N.Nemo řekl(a)...

To fyzik ivan Ad "fyzikální zákony":
Nešlo o "jeden okamžik" ale o desítky minut.
Dovolte připomenout na konto zapomnětlivců, že koordinovaný útok provedlo 19 mužů spojených s militantní islámskou organizací al-Kájda, kteří unesli 4 letadla. Nikdo z nich nebyl agentem CIA ani Mosadu. Proč se namáhali, když budovy WTC (a pravděpodobně i Pentagon, na který zapomínáme) byli zaminované, jak naznačujete?

Ale nebyly. Severní věž WTC spadla asi po hodině a půl, jižní po hodině požáru, který byl živen leteckým benzinem. Jako fyzik asi znáte teplotu tání oceli lépe než já. Tak za tuhle dobu k ní ocel dospěla. A pak se roztekla. To je jednoduché vysvětlení pro fyziky. Ale Vy jste spíše metafyzik, stejně jako Vorovka.

Ivane a jaká je VAŠE interpretace zřícení věží WTC?
Druhá, kontrolní: Přistáli Američané skutečně na Měsíci?

Alex Juchelka řekl(a)...

"Bůh ochraňuj Spojené státy od takových"patriotů"!"

Jestli by měl Bůh před něčím Spojené státy ochraňovat, tak je to před Israelskou pátou kolonou a jejími přisluhovači. Demokraty na papíře a podobné hurvínky v postkomunistických skansenech úmyslně pomíjím, ti jsou pro nás naštěstí pouze neškodným zdrojem zábavy...

N.N.Nemo řekl(a)...

To Vorovka Ad: "Však i oni (Židé)dost trpěli. Vezmeme-li to ale karmicky, pak žádné utrpení není nezasloužené..."
Vám asi karma právě vybouchla, politováníhodný chudáku.

N.N.Nemo řekl(a)...

To Vorovka ad: "O Halaše nikdo nepochybuje, že existuje, avšak lze je někde koupit..."
Přečtěte si, co jste sám na svůj blog nakopíroval z Wikipedie, a zjistíte, jako volovinu jste napsal. "Koupit si Halachu" rovná se roky studia. 613 přikázání máte ve SZ. Málokdo se jimi všemi řídí! Praktiš nikdo, ani židi, ani křesťani, jen občas muslimové.
SZ nemůžete z Bible vytrhnout ani párem volů. (I když se o to s Pergillem snažíte.) Dá se jen (některé jeho prvky) neaplikovat. Jak činí nejen křesťani, ale i židi.

informace řekl(a)...

Pane Juchelko,
jestli jsou pro vás, americké patrioty, postkomunističtí demokrati na papíře pouze někodným zdrojem zábavy, musím z mé strany s politováním říci, že patrioti, co omílají papouškovsky "pravdy" NWO, jsou pro mne jen zdrojem nudy. A taky je nečtu a ani s nimi nediskutuju. Nač se bavit s kafemlejnkem!

Alex Juchelka řekl(a)...

Informace: To je již podruhé, co se na mě obracíte s nějakým NWO... Nevím, co máte na mysli a nebo proč se s tím obracíte na mě, ale pokud ode mne chcete nějaké konkrétní stanovisko, musíte mi dát konkrétní odkaz.

Co nečtete a nebo s kým se nebavíte je mi srdečně jedno.

STK řekl(a)...

Velice byste mě potěšil, pane Alexi Juchelko,
kdybyste se zde začal chovat jako gentleman.

Informace
je dáma již téměř zralého věku, tak Vás důrazně prosím, mírněte své výrazivo.

Já vím, že jste to nevěděl. Ale teď už to víte.

Alex Juchelka řekl(a)...

STK: Nejsem si vědom nějakého svého nepřijatelného výraziva v diskusi s Informací, ale i kdybych si něčeho takového vědom byl, nemohl bych vám vyhovět, neb, dle mého názoru, skutečná dáma by se v diskusi podepsala svým vlastním jménem.

Chápu, že jste to možná nevěděl(a). Ale teď už to víte.

guerrier řekl(a)...

"Zde v USA, mém domově, je kritika vlastní vlády v období, kdy je tato na zcestí (a nelegální invaze a okupace cizí země na základě lží je rozhodně dokladem takového zcestí), výrazem patriotismu." - zdravá kritika nebo vaše lži, to jsou dost rozdílné věci.
Dále - "Jestli by měl Bůh před něčím Spojené státy ochraňovat, tak je to před Israelskou pátou kolonou a jejími přisluhovači." k tomuto není naprosto co dodat. Kvůli takovým zmetkům jako jste vy s Vorovkou a Pergillem se stávaly pogromy a vypukalo šílenství. Máte štěstí všichni tři že nejste blízko mne.

informace řekl(a)...

STK,
děkuju Vám za obranu, ale pan Juchelka mne skutečně nemůže urazit. Divím se jen, že neví, co je to NWO, když používá stále argumenty této dizinformační tendence. Zřejmě to pochytal ze vzduchu anebo to pije s vodou. Je živoucím důkazem, jak jsou ty pseudokomunikační téze silně infektivního rázu.
Snad naše diskuze nebyla nadarmo a někdo si to při čtení příspěvků uvědomil.

Pro pana Juchelku:
corno che mi firmo, te lo puoi solo sognare, pezzo di s...., che ti dico chi sono.

Alex Juchelka řekl(a)...

Guerrier: Dnes si jen málokdo v USA nemyslí, že okupace Iráku byla obrovskou strategickou chybou a každému je jasné, že nás do války Bushova vláda zatáhla na základě lží. Obamova vláda v tomto není o moc lepší. Tolik k mým 'lžím'.

A přestaňte hysterčit s pogromy. Israelská pátá kolona nejsou zdaleka jen američtí židé, ale patří k ní američtí křestanští evangelikálové, apd. Američtí židé se od politiky Israele často distancují a praktiky této země na okupovaných územích odsuzují.

Zrovna včera tady ale jednoho chytli...
http://www.evri.com/news/ap/tPvwE5P4J2ZPZpknCsKTF4h9PscUsA

BTW, já si rovněž myslím, že máte štěstí. Co za zbabělce se asi skrývá pod tou hrdou přezdívkou...

STK řekl(a)...

Pane Alexi, zkuste si přečíst "zakládající větu" tohoto webu.
Možná pak pochopíte, proč se zde "nosí" nicky. Se "skutečností" nebo "neskutečností" dámy Informace to nemá nic společného.

Naopak "skutečnost" vašeho nicku/jména nehodlám nijak ověřovat.

A STK neznamená Stanice Technické Kontroly. Je to starší muž, běloch, heterosexuál, ženatý, zaměstnaný, dětný, bezpartijní agnostik neurčitého původu. GENUG? ;-))

Alex Juchelka řekl(a)...

Informace: "corno che mi firmo, te lo puoi solo sognare, pezzo di s...., che ti dico chi sono."

Mi bylo hned jasné, že nejste žádná dáma.

Alex Juchelka řekl(a)...

STK: Děkuji za vysvětlení, ale pořád mi není jasné, co bylo špatné s mým výrazivem...

informace řekl(a)...

Uklidněte se, pane Juchelko, to že je Vám jedno, co čtu nebo o čem diskutuju, je mně taky docela jedno. Takže jsme si kvit. Jenom jsem zvědavá, z jaké informační studnice čerpáte své názory. Víte, my tady v Evropě budeme asi zaostalí a tak ty téze a náhledy radical chic, co tu předvádíte, nás nechávají s otevřenou hubou, pardon, ústy, abyste zas neřekl, že se nevyjadřuju jako dáma.

Alex Juchelka řekl(a)...

Informace: Zaostalí? Tak bych to nenapsal, spíš v mnoha věcech neinformovaní a nebo misinformovaní... Napište, s čím konkrétně nesouhlasíte a nebo, co u mně považujete za 'radical chic' a já se vám pokusím odpovědět, jinak je pro mě těžké uhadovat na co se mě ptáte a nebo co vám připadá radikální, apd. - spousta těchto věcí byla totiž již dávno probrána a prodiskutována v amerických mainstreamových médiích.

BTW, já jsem se vás vůbec nemínil nějak dotknout a žádnou dámu jsem do debaty netahal, s tím přišla až Stanice Technické Kontroly, self-admitted manipulátor. Zajímalo mě pouze, jak se na mě vztahuje vaše NWO (samozřejmě vím, co ta zkratka původně znamená, ale nechápu proč ji používáte v souvislosti se mnou).

informace řekl(a)...

Pane Juchelko,
když jsem si přečetla ještě jednou Vaše příspěvky, uvědomila jsem si, že tam vůbec žádné argumenty neuvádíte, jen napadáte Šamana a jeho, nebo snad obecně českou, mylnou interpretační linii, která se podle Vás sesypala v pouhou propagandu. Podle Vás jsou to témata jako: aktivní obhajoba okupace Iráku, trvání na existenci Saddamových ZHN v kontextu původních lží americké vlády, obhajoba útoků Israele na Libanon a Gazu a nelegální israelské poiltiky vůči Palestincům všeobecně, snaha jednostranně zdiskreditovat iránský atomový program, nelegální politika státu Izrael, válečné zločiny Bushovy vlády. Podle vehemence, s jakou se na Šamana obracíte, soudím, že Vaše pozice spíš než z mainstreamových amerických medií pocházejí z informací nebo nálad kruhů radical chic, jejichž názory můžeme najít, alespoň v Itálii, na sajtech NWO, které přinášejí jejich kritické články, často delirantní, o americké politice zahraniční i vnitřní. Termín radical chic byl rozšířen v Americe hlavně v sedmdesátých a osmdesátých létech v souvislosti s vyjitím knihy Toma Wolfa Radical chic and Mau-mauismo The Catchers Flak, kde se autor posmívá salonním revolucionářům, ale v Evropě se ujal a je používán dodnes právě pokud se týká t.zv.americké ""Buona Coscienza". A nekritické nebo hyperkritické (což je nakonec totéž) pozice některého amerického tisku sledují dodnes věrně tradici demolovaní státní politiky a ústřední administrace. Tak na př.sajt radical chic Huffington Post vysvětluje, že americká demokratická strana pokračuje klidně v politice Bushe a Condoleezy Riceové.
Jak říkám, nevím, jaké jsou vlastně Vaše názory, protože jste neráčil nám je sdělit.
Že jste se mě nechtěl dotknout, jsem pochopila, ale snad byste měl krotit svou agresivitu a snažil se spíš něco vysvětlit. Nakonec, jaké jsou názory amerického Čecha na světové události, jak si je vytvořil, nakolik byl schopen se orientovat v pluralitě názorů, udělat si vlastní stanovisko, zda se mu podařilo ubránit se manipulaci různých radikálních modních extremizmů, by bylo celkem zajímavé čtení.

informace řekl(a)...

Pane Juchelko,
když jsem si přečetla ještě jednou Vaše příspěvky, uvědomila jsem si, že tam vůbec žádné argumenty neuvádíte, jen napadáte Šamana a jeho, nebo snad obecně českou, mylnou interpretační linii, která se podle Vás sesypala v pouhou propagandu. Podle Vás jsou to témata jako: aktivní obhajoba okupace Iráku, trvání na existenci Saddamových ZHN v kontextu původních lží americké vlády, obhajoba útoků Israele na Libanon a Gazu a nelegální israelské poiltiky vůči Palestincům všeobecně, snaha jednostranně zdiskreditovat iránský atomový program, nelegální politika státu Izrael, válečné zločiny Bushovy vlády. Podle vehemence, s jakou se na Šamana obracíte, soudím, že Vaše pozice spíš než z mainstreamových amerických medií pocházejí z informací nebo nálad kruhů radical chic, jejichž názory můžeme najít, alespoň v Itálii, na sajtech NWO, které přinášejí jejich kritické články, často delirantní, o americké politice zahraniční i vnitřní. Termín radical chic byl rozšířen v Americe hlavně v sedmdesátých a osmdesátých létech v souvislosti s vyjitím knihy Toma Wolfa Radical chic and Mau-mauismo The Catchers Flak, kde se autor posmívá salonním revolucionářům, ale v Evropě se ujal a je používán dodnes právě pokud se týká t.zv.americké ""Buona Coscienza". A nekritické nebo hyperkritické (což je nakonec totéž) pozice některého amerického tisku sledují dodnes věrně tradici demolovaní státní politiky a ústřední administrace. Tak na př.sajt radical chic Huffington Post vysvětluje, že americká demokratická strana pokračuje klidně v politice Bushe a Condoleezy Riceové.
Jak říkám, nevím, jaké jsou vlastně Vaše názory, protože jste neráčil nám je sdělit.
Nakonec poznat, jak si své názory vytvářel Čech v Americe, nakolik se dokázal orientovat v pluralitě hladisek a názorů a zda se mu podařilo ubránit se nátlaku radikálně extremistických pozic, by mohlo být zajímavé.

informace řekl(a)...

Tentokrát mi to vyšlo dvakrát. Pořád lepší než vůbec. Šamane, smažte laskavě ten druhý příspěvek, buďte tak hodný.
Ta potvora je nepředvídatelná.

STK. řekl(a)...

Pro pana Alexe J.:
Manipuluji pouze ve mzdě a to uměleckými prostředky. Přece si nebudu tahat práci do Hospody u hřbitova. Notabene maniplovat zdarma... No ni?

Alex Juchelka řekl(a)...

STK: Jsem rád, že jste to vzal tak, jak to bylo míněno... : )

Alex Juchelka řekl(a)...

Informace: "...ale snad byste měl krotit svou agresivitu a snažil se spíš něco vysvětlit..."

A vidíte, v tom právě spočívá ten problém, který máte zřejmě se Šamanem společný. Stačí se podívat, kdo napsal první agresivní komentář pod tímto článkem, že ano...

V podstatě jde o to, že vy jste mě obvinila z nějakých NWO názorů, aniž vlastně víte, jak se sama přiznávate, jaké mé názory jsou a teď po mě chcete, abych vám zde své názory předložil, zřejmě v jejich celé šíři, abyste vy pak, pro vaše pobavení, mohla rozhodnout, 'zda se mi podařilo ubránit se nátlaku radikálně extremistických pozic'. Tak nějak jste to myslela?

Šaman na NP již deset let obhajuje a rozšiřuje nesmysly o amerických a israelských okupacích, Obamovi, apd., nesmysly, které byly v USA a jinde ve světě již dávno vyvráceny a nebo jsou dnes doménou primitivů z Tea Party, apd. To mu ale nebrání zde kritizovat mnohem méně extrémní názory p. Vorovky. Méně extrémní z mého hlediska v tom, že nepropagují nelegální války a okupace, což p. Kovanic zcela jistě na stránkách NP činil. Pan Kovanic ve svých článcích používá silný proisraelský bias, pan Vorovka má spíše opačné znaménko. Psaní pana Vorovky je časem ještě relativně neprověřené, kdežto postoje pana Kovanice se již vesměs ukázaly býti mylné, pokud nešlo přímo o propagandistické lži. Já myslím, že pan Vorovka je logickým důsledkem p. Kovanicovy novinařiny uplynulých let a nadávat mu dnes je tím opravdovým sraním si do vlastního hnízda...

A.S.Pergill řekl(a)...

to N.N.Nemo:
Je prakticky vyloučeno, aby teplota konstrukce věží WTC dosáhla teploty tání oceli. Problém je v tom, že stačilo, aby dosáhla teploty podstatně nižší (hluboko pod teplotou hoření leteckého benzínu) a ztratila tím desítky procent ze své pevnosti, což už k pádu konstrukce bohatě muselo stačit. Teplo se po konstrukci rozvedlo natolik, že naráz (na úrovni zlomků sekundy) povolila konstrukce patrně několika pater. Patra pod tím neustála dynamickou zátěž, na niž nebyla konstruována (rozdíl mezi statickou a dynamickou zátěží s oblibou vysvětluji na základě porovnání, co udělá s autem, když ho jeřábem postavím pomalu na betonovou plochu, a když ho na ni hodím z výšky dvou tří pater). Pokud bylo v troskách vidět nějaké roztavené části konstrukce, tak k tomu došlo během pádu, kdy se energie pádu (deformační) na prvcích konstrukce přeměňovala v teplo a při tom procesu mohlo dojít i k překročení teploty tání oceli.
IMHO došlo při stavbě WTC k nějakým černotám (možná byla ošizena mohutnost konstrukce, možná byla projektovaná ocel nahrazena nějakým laciným šmejdem) a projevilo se to až při atentátu, který konstrukce měla ustát (s pádem budov nikdo nepočítal, až do pádu první z věží). Z toho by pak mohly plynout některé podezřelé aktivity po pádu, které ad nauseam omílají konspirační teorie (zodpovědní politici, úředníci a podnikatelé by za ty mrtvé mohli platit docela drsnou cenu pozůstalým, což by je mohlo finančně zruinovat).

A k vašemu příspěvku ze 6. 10. 10:57
Znáte nějaké jiné mezinárodně rozšířené náboženství než judaismus a jeho deriváty (křesťanství, islám a pár dalších sekundárních odvozenin), podle něhož by lidé s tmavou barvou pleti byli výlučně na základě této tělesné vlastnosti předurčeni k sociálně podřadnému postavení? Já se přiznám, že ne.

A.S.Pergill řekl(a)...

to Šaman:
Němci skutečně měli pravidlo, podle něhož šel do plynu ten, kdo byl z 1/16 Žid (tj. jeden z jeho prapradědečků nebo jedna z praprababiček byli Židé). Obyvatelé protektorátu museli zpětně dohledávat své předky, aby získali doklad o "árijském původu" (zachovala se u nás taková doma po mých rodičích a prarodičích). Nicméně běžně bylo možné na nedohledatelné předky dostat potvrzení, že "nebudou-li nalezeny další doklady, bude na tyto nezdokumentované předky hleděno jako na árijce". I taková potvrzení doma mám, rodiče někdy žertovali o "zapřených židovských předcích".
Nepovažuji za moc pravděpodobné, že by vaše rodina byla persekuována jen na základě udání "sudetského Němce", pokud to nebylo opravdu velké a vlivné "zvíře". Považuji za téměř jisté, že si nacisté to udání ověřovali právě u židovské obce a ověřili si ho na dokladech, které dávno měly proletět komínem nebo zůstat až do konce okupace na bezpečném místě (nic nebránilo libereckým Židům prohlásit něco v tom smyslu: "Spálili jste nám synagogu, doklady shořely v ní").
Příslušníci židovské samosprávy pochopitelně mohli říct Němcům "vyberte si osoby do transportu sami" a nezašpinit se. Nebo maximálně metat los. Pokud se zašpinili ze strachu, tak je to na tu hodnotu cti ve výši nejmenší existující mince, jako ve známé divadelní hře, kde to byla půlpence (u nás by to tč. byla koruna nebo eurocent). Průšvih ovšem je, že judaističtí náboženští fanatici viděli v nacistech nástroj "očištění" židovské populace od lidí, jako byla vaše rodina: sekularizovaná a navíc promíšená s gojim. A dělali co mohli, aby právě takovéto rodiny šly do transportů přednostně. A pro tyhle lidi už platí jednoznačně spoluvina, možná až na úrovni 50:50. A u těch rabínů, kteří aktivně podobné rodiny udávali, bych viděl ten podíl viny ještě vyšší.
Holokaust by zcela jistě bez nacistů neproběhl, ale pokud se ho nějaká skupina snažila využít ve svůj prospěch (ať náboženský nebo osobní), pak se z ní spoluvina nedá bez znásilňování historických faktů smýt (řekl bych, že je to jednání mnohem zavrženíhodnější než rabování při živelné katastrofě). To samé pochopitelně platí i o českých udavačích a dalších odpudivých zjevech, které se snažily využít nacistickou totalitu ve svůj prospěch. Raději budu "antisemitou" nebo "antičechem", než bych se vzdal pohrdání vůči lidem tohoto druhu.

A.S.Pergill řekl(a)...

to Informace
Původně jsem vás chtěl odkázat na pana Googla, ale když STK v jednom z předchozích komentářů konstatoval, že jste dáma +- našeho věku, tak se pokusím něco dohledat. Nebude to ale dříve než příští týden a nevím, co najdu, protože základní informaci mám z webů, jejichž archivy mají zpoplatněný přístup.

Anonymní řekl(a)...

Zvědavec?

informace řekl(a)...

Pane Juchelko,
Poslyšte, Vaše kritiky k Šamanovým názorům a Váš negativní úsudek o jejich následcích: „pan Vorovka je logickým důsledkem p. Kovanicovy novinařiny uplynulých let” (taky zábavné, mimo jiné, když současně naznačujete, že jsou Vorovkovy názory celkem souzvučné s Vašimi, i když někdy neprověřené), byste měl obrátit přímo k autorovi článku.
Byla jsem to já, co jsem napsala první komentář, ale na základě Vorovkových článků, co Šaman doporučil ke čtení. V nich bych tedy mohla najít pasáže jako vybrané ze sajtů NWO anebo z různých marxismo.net, medarabnews.net, mondo arabo.net. a ocitovat je tady. Mohla jsem napsat, že s Vorovkovými postoji nesouhlasím, výrazem méně ikonickým. Jenže, vážený, máme tady této dezinformace, pseudolevicově proarabskofundamentalistické plné zuby. A bavit se pořád dokola o propagandě habemus verbum je zbytečná ztráta času.
Takže jste mi na otázku, jaké jsou tedy Vaše, dozajista mainstreamové, názory v pozitivu, neodpověděl, pane Davide, pardon Alexi. Už si vás začínám plést. To víte, stárnoucí dáma.

informace řekl(a)...

Dějuju, pane Pergille.
Už se těším, ale za čtení platit nemíním.

informace řekl(a)...

Mrkněte, pane Juchelko:

CAUTION
NEW WORLD ORDER
AHEAD
POTENTIAL HAZARDS INCLUDE
MILITARY DRAFT
WORLD WAR THREE
FORCED VACCINATIONS
PRISON INDUSTRIAL COMPLEX
ELITE CONTROL DEPOPULATION
a k tomu logu patří i lebka s hnáty a had.
Není to roztomiloučké?
(Mrcha mi zas grafickou úprvavu smaže.)

informace řekl(a)...

Zbytečně jsem se namáhala, tady máte logo v originále
http://images.muxlim.com/Mujahid_Taino/caution-new-world-order-ahead/

Alex Juchelka řekl(a)...

Informace: "když současně naznačujete, že jsou Vorovkovy názory celkem souzvučné s Vašimi"

Opravdu? Kde?

Já pouze poukazuji na to, že lidé, jejichž propaganda byla zcela zdiskreditována, by neměli kritizovat postoje druhých. Tedy, mají na to jistě plné právo, jen to působí směšně a nevěrohodně...

Alex Juchelka řekl(a)...

Informace: K logu - to je přesně ten důsledek práce různých propagandistů uplynulých deseti let, hájících postoje amerických neokonů, potažmo israelské vlády, nebo aspoň jejího působení v USA...

Já osobně k tomu, co asi tuším representuje to logo mohu mít své výhrady, ale různí novinářští Šamanové IMHO působí v roli kritiků pouze směšně.

informace řekl(a)...

Pane Juchelko,
nebudeme se teď tady šplhat po zrcadlech a vést sureálné debaty o tom, že Šaman zplodil Vorovku a kosenkvence politiky neokon je NWO.
Hodťe si do Googlu, když jen tušite, co je za tím logo, heslo "caution new world order" a na stránkách článků co se Vám objeví, to zjistíte.

Alex Juchelka řekl(a)...

Informace: Já se na ty stránky možná podívám, ale napřed mi řekněte, kde naznačuji, že jsou Vorovkovy názory celkem souzvučné s mými...

guerrier řekl(a)...

Ocel při teplotě zhruba 900 stupňů ztrácí 60% pevnosti což je teplota hoření leteckého paliva. Je potřeba ještě něco dodat? Juchelko, opakuji veřejně - Jste jen sprostý lhář který má štěstí že není blízko mě. "Naprostá většina lidí zde v USA..." Mluvíte a lžete jako čeští komunističtí antiradaristé. Také se rádi ohánějí tím že mluví rádoby za ostatní.

Alex Juchelka řekl(a)...

Guerrier: Nechápu, proč uvádíte data o pevnost oceli do komentáře, v němž se jmenovitě obracíte na mně, který se na zdejší diskusi o pádu WTC vůbec nepodílel. Pokud to ovšem nejsou z vaší strany komunistické praktiky...

Ke zbytku se ani nebudu vyjadřovat. To je vše, co umíte, vyhrožovat a urážet - z bezpečné vzdálenosti.

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to Šaman:
Pane Šamane, jste neuvěřitelný demagog, zaslepený božskou svátostí jménem "Izrael". Je to Vaše věc, že chcete setrvávat ve Vašem plochém světě vystavěném na jednostranných tvrzení.
Ovšem Vaše výroky jsou silná káva! Já mám Židy rád- tu většinu, kteří jsou normální lidé. Nesnáším zločince, kteří stojí za projekty ke zničení svobod a vytvoření jedné světové vlády. Bohužel, v čele těchto procesu jsou z většiny Židé. Přirovnat takovou diskuzi k počátku holokaustu za WWII je ubohost nejvyššího řádu a je vidět, že argumenty Vám došly už dávno. Důkazem o nesmyslnosti diskuze s Vámi je i přirovnání soudce Goldstona k Hitlerovi.
Kdyby soud uznal, že Palestinci jsou zmije a Izraelci pouze chudáci oběti, tak byste se nálezu klaněl a připomínky o omylnosti soudu byste shodil ze stolu. Takže příště se pokuste alespoň o nějakou myšlenku a ne urážky a bláboly.
Nikdy jsem se na nikoho nedíval podle toho, jaké je národnosti. Klidně mi to podsouvejte, ono to je pohodlnější se s někým vyrovnat z této pozice. A jestli jsou lidé, kteří nechápou, proč jsem některé věci vytáhl na blogu a není jim to jasné z kontextu mých článků, napíšu to zcela jasně.

stk řekl(a)...

Jsem tu pouhým hostem jako všichni ostatní a nemám právo nikomu ani jen naznačovat, aby zmizel.
Ale až se tak jednou stane, můj pohled na svět se stane ještě veselejším. Myslím, že to, o kom mluvím tuší všichni, kromě inkriminované osoby. ;-))

(Nechtěl bych s takovou "povahou" cestovat autem déle než hodinu. Asi bych raději vystoupil na první pumpě.)

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to Šaman:
Víte co vedlo k holocaustu? Versailleská smlouva uvalující na Německo tak drastické reparace, že to zničilo jakoukoliv možnou prosperitu národa. Na jednu stranu VB a Fr zničily sociální systém, na druhou nechali Hitlera vesele zbrojit. Apeasement byl jen pokrytecký postoj, aby dlouho předpokládaná válka mezi VB a Německem mohla proběhnout a Židé získali aureolu mučedníků (statisíce a miliony zničených osudů židovských rodin se týkalo jen "nižších židů", židovské elity zůstaly netknuté i nadále- v tom má pan Pergill pravdu). Norimberský proces byl fraška- jedna ze zažalovaných stran- IG Farben byla krytá Rockefellerem (Židem), jehož nadace podporovala i Kaisers Wilhelm institut podílející se na genocidě židů. Ten samý Rockefeller pak věnoval pozemek pro OSN v NY. To jsou věci, které se záměrně neučí a když už se o nich hovoří, tak si většina lidí myslí, že jde jen o náhody nebo pitomosti politiků, ale to je jen sebezáchovné zavírání očí.

Šaman řekl(a)...

Davide Vorovko: K Vašemu argumentu: "Důkazem o nesmyslnosti diskuze s Vámi je i přirovnání soudce Goldstona k Hitlerovi." Nevím, kdo to udělal, moji klávesnici až do této doby jméno "Goldstone" neopustilo.

Dále jste napsal: "Já mám Židy rád- tu většinu, kteří jsou normální lidé. Nesnáším zločince, kteří stojí za projekty ke zničení svobod a vytvoření jedné světové vlády. Bohužel, v čele těchto procesu jsou z většiny Židé."

Nic nepozorujete, pane Vorovka? Opravdu ne? Tak si zajděte k tomu doktorovi. K tomu, co léčí antisemitismus. Jenže někdy to jde těžko - antisemitismus bývá kombinován s blbostí, a ta je vlastně neléčitelná.

STK řekl(a)...

Pro p. D. Vorovku:
Dodávat zbraně a strategický materiál oběma stranám konfliktu byla docela běžná věc - už od starověku. To není židovský vynález. Ani komunistický. Takže proč Vás iritují jen ti Židi? Féničané Vám tak nevadí? Nebo Češi?
Nějaký židovský frajer Vám kdysi přebral holku? Nebo Vám nějaká krásná Židovka dala košem? Proč vlastně jste na ně tak přísný?

Šaman řekl(a)...

Všem: Omluvte mne, ale opravdu nemám čas číst všechny komentáře. Ostatně, jakmile jich je přes sto, jsou už nejen nepřehledné, ale i stále se opakující. Mám nyní v úmyslu fórum k tomuto článku uzavřít dnes o půlnoci. Ale nebojte se, zase časem předhodím nějakou tu židovskou kost.

PS: Neodolal jsem a shlédl dva náhodné příspěvky. A vidím, že už je skutečně čas tuto diskusi ukončit. I proto, že se zde objevují už nejen antisemitské, ale přímo neonacistické provokace páně Vorovky typu "Víte co vedlo k holocaustu? Versailleská smlouva uvalující na Německo tak drastické reparace, že to zničilo jakoukoliv možnou prosperitu národa. Na jednu stranu VB a Fr zničily sociální systém, na druhou nechali Hitlera vesele zbrojit. Apeasement byl jen pokrytecký postoj, aby dlouho předpokládaná válka mezi VB a Německem mohla proběhnout a Židé získali aureolu mučedníků (statisíce a miliony zničených osudů židovských rodin se týkalo jen "nižších židů", židovské elity zůstaly netknuté i nadále- v tom má pan Pergill pravdu)."

S tím "Židé získali aureolu mučedníků" jděte Vorovko do prdele. Tím myslím na některý ze svých mnoha blogů.

A pan Pergill má pravdu? Když říká: "Průšvih ovšem je, že judaističtí náboženští fanatici viděli v nacistech nástroj "očištění" židovské populace od lidí, jako byla vaše rodina: sekularizovaná a navíc promíšená s gojim. A dělali co mohli, aby právě takovéto rodiny šly do transportů přednostně. A pro tyhle lidi už platí jednoznačně spoluvina, možná až na úrovni 50:50. A u těch rabínů, kteří aktivně podobné rodiny udávali, bych viděl ten podíl viny ještě vyšší.
Holokaust by zcela jistě bez nacistů neproběhl, ale pokud se ho nějaká skupina snažila využít ve svůj prospěch (ať náboženský nebo osobní), pak se z ní spoluvina nedá bez znásilňování historických faktů smýt (řekl bych, že je to jednání mnohem zavrženíhodnější než rabování při živelné katastrofě)."

Tak táta šel do Terezína "až" 1943 (první transporty šly od roku 1941), a do Aušvicu až na podzim 1944, čili nikoli "přednostně".

Pro Boha, nesnažte se mně vykládat "jak to vlastně bylo"! Synagoga v Liberci shořela i s doklady, ale ten sudeťák naši rodinu stejně udal, i když to, Pergille víte lépe. Poloviční vina (50:50) židů na šoa - to je už tak živočišně hnusné, že je mi na zvracení. Tady už mi argumenty opravdu končí, a raději skončím i s psaním, abych už nebyl vulgární.

STK. řekl(a)...

Než se tu zhasne, Šamane:

Nikdy se nestalo, aby Žid udal Žida? Já nevím, ale myslím, že Pergill nepíše, že 50% Židů bylo udavači, ale že vina je...
A teď je to číslo stejně nanic. Morální vinu bych asi na procenta neměřil... Ale bylo by krajně nepřirozené (nelidské) kdyby několik Židů nebylo udavači.To je prostě statistika. Počet pravděpodobnosti.

Mého dědu udal Polákům Čech. Takže mazali i s babičkou do Ostravy šupem se dvěma kufry - stejně jako pak Sudeťáci do Německa. A to byla, prosím pěkně, polovina rodiny Poláci. ;-))
Reálné děje (a dějiny) nebývají čisté a hezké jako rovnice.

informace řekl(a)...

STK,
máte v podstatě pravdu (17:32). Co my tady jako hosti můžeme dělat. Jen zírat, jak se tu ten nový "politolog" předvádí jako kouzelník, co tahá z cylindru všechny možné králíky, co vyplodily světové dezinformační revizionistické centrály. Ty nápady o Židech jako autorech nebo spoluatorech(spolu se západními mocnostmi) WWII vzal asi z Taylora The Origins of the Second World War a jeho vyznavačů, historičtí revizionisté jako Nolte nebo Lossurdo tvrdí zas něco jiného. Na italském NWO jako taky něco podobného.
S tím se člověk ani nemůže bavit. Od NWO k taylorovskému revizionismu to je pro mne moc.
Teď jsem si přečetla, že Šaman chce diskuzi zavřít. Má recht, všechny tyto nové "pravdy" už dávno vyvolaly prudké reakce mezi profesionálními historiky, co se nad tím máme znova plahočit my.

informace řekl(a)...

STK,
srovnejte tyto dvě verze, ta v italštině je od jednoho vyznavače kréda Taylora (odkaz na anglickou stránku se mi neotvírá), ta česká je od našeho "politologa".
Le azioni contro gli ebrei andrebbero inquadrate storicamente non come “persecuzione razziale” (che è una incredibile stupidaggine storica), ma come conflitto tra due superpotenze: una territoriale e industriale (la Germania) e una economica e finanziaria (la comunità ebraica internazionale, con i suoi potentissimi banchieri e i suoi giri d’affari imponenti, in grado di mettere in ginocchio intere nazioni). Che poi, come in tutte le guerre, ad andarci di mezzo siano state soprattutto le persone comuni [...] e non i banchieri, va da sé.
Na jednu stranu VB a Fr zničily sociální systém, na druhou nechali Hitlera vesele zbrojit. Apeasement byl jen pokrytecký postoj, aby dlouho předpokládaná válka mezi VB a Německem mohla proběhnout a Židé získali aureolu mučedníků. (statisíce a miliony zničených osudů židovských rodin se týkalo jen "nižších židů", židovské elity zůstaly netknuté i nadále-...)

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to Šaman:
To je v pořádku, ukončete diskuzi, nic nového tu nikdo neřekne. Vy stále dokola budete hájit jednu stranu a jiné než oficiální (rozumějme košer) informace nepřipustíte.
Vlastně se divím, že jste tu diskuzi povolil- vše je podle Vás antisemitismus a nacismus, evidentně svůj názor máte pevně zabetonovaný a nic na něm korigovat nechcete. Pravděpodobně jste očekával, že tu Vaši fanoušci budou na jiné názory, které Vy jste tak "pregnantně odhalil" ve Vašem článku, házet špínu a poklepávat Vás po rameni a nečekal jste, že se zde objeví jiné názory.
Opravdu, jméno "Goldstone" jste nenapsal, ale napsal jste v reakci na renomé Goldstona, že ani Hitler nebyl pan nikdo, ale příspěvek už tu nemůžu nejít nebo jste ho vymazal. Myslím, že z toho určité srovnání vyplývá. Ovšem zde se mýlíte (včetně STK), Hitler byl na nikdo- jeho příležitost přišla díky zradikalizované době v chudobě a zlomeného národa. Jestli si myslíte, že vzestup radikalismu v Německu byl pro VB a další překvapením, tak já si to nemyslím.
A teď k podstatě věci: Jestli byla Vaše rodina nějak perzekvovaná za Protektorátu, tak k tomu mám úctu a nechci to nijak snižovat. Nacisté byla zrůdnost a bezpochyby stála na svévolných dogmatech. Ovšem to mi nedává pražádnou odpověď na to, co Vás vede slepě obhajovat Izrael. Právě toto dělá z Vaší tryzny dutý artefakt. Izrael je stát jen části Židů- mnozí i z Evropy tam nemají přístup, původní židovské obyvatelstvo Palestiny- Sefardi byli zděšeni chováním Aškenázyů z východu a z USA, kde už ve 40. letech měli značný vliv. Právě tato skupina Židů s sebou přinesla podněcování teroru, ale krásně se to skrylo za štít "moderního demokratického" státu, na který přece čekali 2000 let. Krásná pohádka krytý Velkou Británií a USA. Od roku 1948 máme pouze zprávy z jednoho tábora, jiné diskuze a pohledy jsou potlačovány.
Aby bylo jasno- mezi Araby jsou krutí teroristé a rozhodně nejde o národy míru jako jsou třeba Tibeťané. A rozhodně nejde o přirozené spojence Evropanů. To ale nijak nesmí zakrýt tu špínu, která stojí i z opačné strany- z Izraele, kde jinak žije většina lidí jako jsme my a proti nim neříkám křivého slova.
Irák byla lež a propaganda a je to prokázané. Stejně tak je to s Íránem a ve válce právě probíhá okupace, která nemá přestat. Ostatně jak to bylo s radarem v ČR přiznala samotná americká strana předevčírem- že měl chránit jen USA a nikoliv Evropu. Všichni papouškujeme, co nám kdo podsune a kdo vidí i mezi řádky, tak je hned levičák nebo antisemita.
Přeji Vám, ať je Vaše cesta životem inspirována Pravdou

Pedro řekl(a)...

Tak než Šaman tuto diskusi uzavře - pan Vorovka (ale i někteří jiní hosté v hospůdce) svým bystrozrakem vidí židovské spiknutí snažící se o ovládnutí světa. Ale co Arméni, to je pan Vorovka slepý? S mým bývalým spolužákem ze základky, který scestoval půlku světa (je autorem i několika knih), jsme se kdysi na netu bavili na téma, jak byli v historii pronásledováni Židé a Arméni. Napsal mi toto (snad se nebude zlobit, když to tady uvedu): "
... O těch Arménech je docela zajímavé. Jsou to každopádně schopní lidé - život je naučil. Kdysi mi v Etiopii jeden tamní obchodník (zástupce Henkela) jménem Nalbandian (samozřejmě Armén, právě tak jako stejnojmenný Argentinec - tenista) tvrdil, že když se někde sejde kongres bankéřů nebo kardiochirurgů, směle si mohou určit jako jednací jazyk arménštinu. Armén byl Aznavurjan jako Saroyan, Mikojan a další. Mimochodem, otec toho etiopského Nalbandiana byl významným etiopským (!) hudebním skladatelem. Jeho rodina pocházela z kdysi arménského jižního Turecka (u Adany).
A jako bonbónek přidám, jaké řecké přísloví mi o něco později pověděl můj řecký spolužák Vasilis: "Deset Židů nestačí na jednoho Řeka, ale deset Řeků nestačí na jednoho Arména". Tož tak. ;-)

STK. řekl(a)...

Nevím, Informace,

jestli se má smysl zabývat těmi bláboly. Nejsem ani politolog, ani historik, ale některá tvrzení o NWO jsou natolik padlá na hlavu, že je prostě nelze přijmout ani jako čistě teoretickou pracovní hypotézu. "Světovláda" je jedno z těch tvrzení. I kdybych zapomněl na Čínu a Rusko atd. tak nemohu zapomenou na na jakýsi přírodně-společenský zákon: Má-li společnost k čemukoliv zaujmout stanovisko typu ano/ne, tak se vždy rozdělí na dvě přibližně stejné poloviny a jedna bude pro ano a druhá pro ne. Není-li tomu tak, je společnost momentálně v krizi nebo je otázka naprosto nesmyslná.
Nejspíš to už někdo popsal a nazval, pro mě je to výsledek dlouholetých pozorování dění v různě velkých kolektivech.
Vyhrocené problémy mají tendenci k patovému řešení. Takže to je možná příčina té náhlé návštěvy antisionistické nebo spíše protižidovské úderky. Pouhý počet pravděpodobnosti. Jednou to prostě muselo přijít.

To ale neznamená, že by bylo dobré mluvit o provaze v domě oběšencově.

informace řekl(a)...

Vidíte, STK,
ono je to opapouškované opravdu z Taylora (Hitler byl na nikdo- jeho příležitost přišla díky zradikalizované době v chudobě a zlomeného národa. Jestli si myslíte, že vzestup radikalismu v Německu byl pro VB a další překvapením, tak já si to nemyslím.)
Sice Taylor vydal tu knihu v 1961 r., ale má pořád ohlas, jak je vidět na netu.
Pěknej tanec mezi vejci!

STK řekl(a)...

Proboha, Davide Vorovko,
nepište mi tu nic o radaru. To je obor, kterému opravdu rozumím - a taktice i strategii radiotechnických vojsk taky. Takže pokud chcete, abych si Vás zachoval v paměti jako člověka sice s extrémním názorem, ale nikoliv jako blba, už o radaru nic nepište.

Alex Juchelka řekl(a)...

Pedro: Ale jistě, Arméni. Ti ale nemají v USA vlivnou lobby, kterou bezostyšně ovlivňují zahraniční politiku USA ve prospěch Arménie. To je, řekl bych, zcela zásadní rozdíl.

Alex Juchelka řekl(a)...

Informace: Takže tu 'souzvučnost' jste si vymyslela...

Pedro řekl(a)...

Pokud se týká onoho tak diskutovaného radaru - stačí natáhnout si provázek na školním globusu mezi Teheránem a Washingtonem - to je překvapení, kudy by vedla trasa, po které by letěla ta zatím jen hypotetická íránská raketa! Přitom je samozřejmě ještě třeba vzít v úvahu i skutečnost, že se pod letící raketou zeměkoule otáčí. A pokud se na to podíváme s hlediska fyzikálních zákonů (trasa rakety a protirakety, jejich hybnosti a hybnost trosek po srážce obou raket) - ten radar v Česku a protirakety v Polsku by samozřejmě především chránily USA. Na ochranu Evropy by ten radar a protirakety musely být mnohem blíže místa odpálení - nejlépe někde na Kavkaze, nebo alespoň v Turecku.

Alex Juchelka řekl(a)...

STK: U toho radaru ale snad ani nešlo o nějaké technické parametry a nebo strategii (i když jsem si vědom, že někteří odpůrci radaru technickou stránku záření 'řešili'...), ale především o to, že česká strana byla vůbec ochotna jít do toho projektu s vládou nejulhanějšího presidenta v moderní historii USA, na sklonku jeho vlády (kdy již byly jeho lži dobře zdokumentovány), přesto, že muselo být jasné, že údajná hrozba z Iránu je neuvěřitelně nafouknutá a naprosto nedoložená.

To, že jednou byl radar prodáván jako obrana proti Iránu a podruhé, jako obrana proti Rusku věrohodnosti tohoto projektu IMHO také příliš nepřidalo...

V neposlední řadě by takový radar mohl být zneužit k prvnímu útoku, jako obrana před odvetnou salvou a tudíž by bylo snadnější plánovat nějakou další americkou preventivní, osvobozující válku.

To už by samo o sobě, z hlediska ČR, která byla, na rozdíl od USA, již několikrát okupována, mělo být důvodem k odmítnutí o radaru s GWB vůbec jednat...

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to STK:
To Vás možná dopuje ty řeči o tom, jak rozumíte radarům, takže byste mi kdyžtak otevřel oči? Místo prázdných proklamací. Jinak samozřejmě trvám natom, že rakety v Polsku měly být určeny pro ničení balistických raket v počáteční fázi letu a to už je odpověď na vše.
A jinak Vás ujišťuji, že žádného Taylora opravdu neznám a nikdy jsem ho nečetl. Pokud se s ním v něčem shoduji, je to náhoda.

STK. řekl(a)...

To je ovšem jediný z "antiradaristických" argumentů, který má hlavu a patu. Ale nikdo přece netvrdil, že je to zařízení výlučně na ochranu české Kotlinky. Co by tu Iránci ovšem bombardovali - Flóru Olomouc?
A ještě jeden argument, který se obvykle neuvádí - parabola s takovou plochou (počítačově modelovanou, jistěže) a citlivostí (a vypnutým vysílačem) je skvělý prostředek detailního pasívního pozorování např. leteckého provozu eventuálního nepřítele - tedy Ukrajiny a Ruska. Zbytek argumentů byly a jsou jenom zelené žvásty o nebezpečí pro letadla, lidi a snad i veverky a slimáky. Je mi líto, Pedro.

Anonymní řekl(a)...

"...z hlediska ČR, která byla, na rozdíl od USA, již několikrát okupována ..." :-))),kreténe Juchelko, už zase někde řešíš tvé mindráky?

Alex Juchelka řekl(a)...

Anonymní: Je jasné, že kreténem je jednoznačně ten, kdo bez udání jediného argumentu pouze anonymně nadává...

stk řekl(a)...

Pánové "anti-", ať už napíšu cokoliv, budete to považovat za "prázdné proklamace", takže nemá smysl plýtvat vaším ani mým časem, diskuze tu je už opravdu kontraproduktivní, vy netušíte, o co jde a politika zase není mojí parketou, tu si řešte třeba s Antifou nebo se Zelenými. Nebo Mladými komunisty, ti mají také "zajímavé názory".

Už si nemáme co říct, takže bude nejlépe, když si řekneme "Dobrou noc!"

Alex Juchelka řekl(a)...

STK: Uklidněte se... Vždyť na vás nikdo nereaguje... Dobrou!

stk řekl(a)...

Ale jděte... ;-))

Alex Juchelka řekl(a)...

STK: Soudím podle toho, že poslední komentář od vás byl ve 21:40 a od té doby se k vám nikdo jmenovitě nevyjádřil, pokud jste ovšem nebyl onen 'anonym', vy 'mladý komunisto'... ; )

informace řekl(a)...

STK,
dobrou noc. Také mám dojem, že jakákoliv diskuze s touto iracionální směsicí nápadů (neříkám tézí) sebraných bůhví kde, je zcela nemožná. Jdu se raději dívat na Itálie-Irsko.

Panu Juchelkovi,
pro Vaše psychické zdraví doufám, že ta souzvučnost není úplná.
Sbohem

Alex Juchelka řekl(a)...

Informace: Vy máte starosti o mé psychické zdraví? Jak dojemné!
Sbohem lhářko!

Šaman řekl(a)...

Sbohem, Jucheli, informace zůstává. Než ukončím debatu pod tímto článkem, ještě dám několik poznámek.

K obvinění , že trvám na "na existenci Saddamových ZHN v kontextu původních lží americké vlády" časem , během měsíce či týdne, zveřejním svůj článek - co měl Saddam podle rezoluce OSN udělat, a co NEUDĚLAL.

Nesplnil příslušnou rezoluci - proto byl napaden. Bez ohledu jestli "měl" nebo "neměl" chemické zbraně, tak je prokazatelně POUŽIL proti vlastnímu obyvatelstvu - a za to byl popraven. U tohoto avizovaného článku se můžeme nadále bavit či urážet.

Šaman řekl(a)...

Technická poznámka k ocelové konstrukci WTC: Už nemám zdroj, možná to bylo jen na nějaké diskusi: Kovová konstrukce byla pro zpěvnění proti požáru nastříkávána azbestem. Kreténští Zelení Khmérové vyvolali povyk, že je azbest zdraví škodlivý. (V budovách, kde byl použit jako izolace v podhledech ho lidé přímo dýchali, ale přivařený azbest schovaný pod betonem nemohl nikomu škodit! Možná jim vadily jen "nebezpečné zplodiny" při tom nanášení na konstrukci. Rtuť je taky jedovatá - když se rozlije. Proto ji debilní ZK zakázali v Evropě. Ostatně i benzin, čisticí prostředky, nebo nakonec i elektřina jsou nebezpečnými látkami, ale musí se s nimi umět zacházet. Protože nejnebezpečnější sobě i jiným je debil, který si myslí, že svět musí být bezpečný -díky zákonům a vyhláškám...)) Prostě azbest se stal vinou zelených mozků v USA "radioaktivní" -- takže se při stavbě WTC asi od 70. patra už nepoužíval. K rozpadu konstrukce došlo právě na této nechráněné části dříve, než uvažovali projektantni. Ano, takže Zelení Khmérové se v dojemné shodě s islámistickými vrahy přímo podíleli na smrti 3.000 Američanů. A vpodstatě by patřili taky na Guantanámo...

Šaman řekl(a)...

Dočítám jen konec diskuse. Proč jsem proti či pro radar o tom jsem měl dva články - časem sem dám taky. Juchelka už je zná, tak jen pro informaci....

Šaman řekl(a)...

Vorovko, než zde skončím: to, že Hitler nebyl pan nikdo, napsal 7. října 2010 8:24 stk..., nikoli já. Také se o tom zmínila kolegyně informace.

Komentář jsem v krátké historii této hospůdky zatím smazal jen jeden, ale nechal jsem po něm stopu a citoval jsem z něj, abych vysvětlil, proč jsem to udělal: Abych dodržel zákon a nepřipustil antisemitskou propagandu. Za to je totiž odpovědný provozovatel webu.

K Vašemu: "jiné než oficiální (rozumějme košer) informace nepřipustíte." my zde skládáme mnohoa argumentů, pokaždé jiný, většinou odžitý. Vy zde stále opakujete jednu a tu samou stokrát okopírovanou lež, stejnou italsky, německy, česky, anglicky... Nic nového.

Šaman řekl(a)...

Ještě, Davide Vorovko, k Vašemu "Izrael je stát jen části Židů - mnozí i z Evropy tam nemají přístup," To je ale kravina. Samozřejmě že nejen v Izraeli ale i po světě je spousta Židů, kteří jsou podvodníci, hlupáci, duté hlavy, anebo nesmiřitelně takzvaně "ortodoxní". (Víru v Boha neberu jako ortodoxii.) Spousta zaslepených rabínů je vpodstatě proti tzv. "míšencům" či konvertovaným vyslověně antisemitská. Ale státní politika Izraele je podporovat přistěhovalectví, aliju. Byl vyhlášen zákon o právu na "návrat". Stačí, pokud byl jeden z prapředků Židem. Anebo ten prapředek trpěl pro to, že ho za Žida považovali nepřátelé Židů.

Davide, víte co? Požádejte si o ten návrat, ať Izrael trochu poznáte z první ruky. Pokud vám ještě nebylo 26, umožní Vám Izrael cestovat po své zemi zdarma po dobu několika týdnů v přátelské společnosti vojáků a vojákyň IDF. Považuji za možné, že rodiče Vám zatajili pravdu o "zapřených židovských předcích".

Aha, anebo jste požádal, a Izrael vám právo návratu upřel... To by vysvětlovalo Vaše trpké povzdechnutí "Izrael je stát jen části Židů - mnozí i z Evropy tam nemají přístup," i Vaše znalosti a Vaše dezinterpretace.

\ :-) Šalom

Šaman řekl(a)...

Ještě Juchelkovi: "To, že jednou byl radar prodáván jako obrana proti ...Rusku" říkali Rusové - a pohrozili odvetným zamířením svých raket na Polsko a Česko.

10 (slovy deset) nevýbušných raket, které měly cíle ničit přímým nárazem, může ochránit před jednotlivými raketami darebáckého státu, nikoli před masivním útokem strategických raket s mnohonásobnými a manévrujícími hlavicemi, jako mají Rusové. Šlo hlavně o diplomatickou válku, kterou nám Američani (Obama) prohráli, když de facto uznali nárok Rusáků na to, že zůstáváme stále ve "sféře zájmu" imperiálního Ruska. Více mé slibované články během pár dní... Ale vždyť jste je četl na Psu!

Šaman řekl(a)...

Ještě informaci o Vorovkově obhajobě: "Taylora opravdu neznám a nikdy jsem ho nečetl. Pokud se s ním v něčem shoduji, je to náhoda." Taylora asi enčetl. Prostě okopíroval něco, co našel na netu - to dělá pravidelně. Smůla je, že pak nemůže doložit zdroj, to najdeme jen my. Nebývá to příliš obtížné, protože tihle kopisti se "náhodou" shodují v celém mnohastránkovém textu, včetně chyb...

Pořád nevím, kdo je to Zilberstein a spol.? Kdykoli ho hledám, vypadne mi jen ten Vorovkův článek na Týdnu.cz, v různých delších i zkrácených verzích, vždy s upozorrněním, že "Tato práce představuje stručný přehled (neboli sumu) hlavních náboženských zákonů, rozhodujících o postoji Židů a judaismu k nežidům." Nikde poznámka, kdo to byl/je Zilberstein, případně "spol", kde učí případně káže, jaká jiná díla sepsal!!!

Ale já si to najdu, a pokud to bude jak myslím, tak doufám, že pan Vorovka stáhne svůj článek z Týdne a bude nadále o této věci mlčet, jak byl slíbil.

Šaman řekl(a)...

Všem: Protože jsem se ještě pustil do diskuse, nechám ji otevřenou pro případné odpovědi oslovených/ napadených. Diskuse zde bude uzavřena až úderem zveřejnění mého článku o tom, proč jsem Proti umístění amerických raket na české území, což plánuji někdy v průběhu neděle.

\ :-) Dobrou a sladké sny!

informace řekl(a)...

Šamane,
Leon Zilberstein je falešné jméno, jak uvádí talkreason z 18. prosince 2003
This study was conducted by a team headed by Leon Zilberstein (an assumed name), a Hebrew University researcher.
http://www.talkreason.org/index.cfm?category=18
To je taky symptomatické.

informace řekl(a)...

Pak jsem našla jen
Zilberstein dr. ing. Leone Attivita' Libere e Professioni-Ingegneri-Civile člen Rotary Club Napoli Ovest
http://www.rotary2100.com/club_soci.asp?club=23&idcat=21&id=114
Takže to ten anonymní spisovatel nemůže být.

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to Šaman:
Kdybyste si nevymýšlel, musel byste uznat, že na jméno Zilberstein Vám to na netu vyplyvne mnohé odkazy.
Nic od Taylora jsem nezkopíroval, vědomí západních zemí o tom, že chudoba v Německu povede ke vzrůstu extremismu je má dedukce nezávislá na žádné jiné dříve (údajně) zveřejněné.
Ano, Irák nesplil určité rezoluce. O tom se nikdo nepře. Ale je to to samé, jak když se Írán domluvil s Brazílií a Tureckem na kontrole uranu a OSN si rychle pospíšila s přitvrzením sankcí, aby stále bylo proč harašit zbraněmi. Tyto rezoluce jsou vydírání, nic jiného. jak to bylo s válkou v Iráku si můžete přečíst na mém blogu také.
A že použil chemické zbraně proti vlastnímu obvyvatelstvu? Tak to abychom do USA vletěli také, ty provádějí experimenty na vlastních a dokonce i cizích občanech všude po světě a nedávno se to odhalilo!
http://www.naturalnews.com/029946_government_conspiracy_medical_experiments.html

http://beforeitsnews.com/story/201/376/U.S._Government_Experiments_on_its_own_people:_List_covers_1931_through_1997_....html

informace řekl(a)...

Leon Zilberstein
"No names were found that meet given criteria" je odpověď Židovské univerzity v Jeruzalému, když hledáte jméno v sekci personálu.
http://www.huji.ac.il/huji/eng/search_people_e.htm
To jméno najdete jen na talk reason http://www.talkreason.org/index.cfm?category=18
s upřesněním Leon Zilberstein (an assumed name),

Vorovka: 5. října 2010 23:10 "Ze žádného Talk Reason jsem nečerpal, ani to neznám."

Že by lhal Talk Reason nebo Židovská univerzita?

informace řekl(a)...

Porovnejte, prosím
citát Vorovky z článku Zilbersteina, bez udání zdroje, kde to přečetl
Tato práce představuje stručný přehled (neboli sumu) hlavních náboženských zákonů,
rozhodujících o postoji Židů a judaismu k nežidům. Tato suma se opírá o řadu zásadních
výňatků z klasických židovských halachistických zdrojů (samozřejmě zdaleka ne
v plné šíři), které tvoří základ příslušných pravidel.
V omezeném rozsahu tohoto spisu jsme nemohli provést detailní analýzu všech pravidel
halachy, obsažených v židovské literatuře, vztahujících se k nejrůznějším zde
zmiňovaným problémům.

Text článku v Talk Reason
This work represents a concise outline (or suma) of basic religious laws that determine the attitude toward non-Jews on the part of Jews and Judaism. This suma is bolstered by a series of major relevant excerpts from classical Jewish halachic sources (far from complete, indeed, patently incomplete), which form the foundation of the precepts in question.
Within the limited scope of this paper we could not conduct a detailed analysis of all the halachic concepts contained in Jewish literature regarding the different issues raised here.
http://www.talkreason.org/articles/gentiles.cfm

Vorovka: 5. října 2010 23:10 "Ze žádného Talk Reason jsem nečerpal, ani to neznám."

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka to Informace:
To jsou Vaše spekulace. Když jsem řekl, že jsem TalkReason neznal, tak je t opravda. Já se k dokumentu dostal přes zcela jiné stránky, kde jsou uloženy i jiné materiály. A citoval jsem přímo z daného dokumentu a nikoliv z internetových stránek.
A když jsem hledal cokoliv na termín Halacha- našlo mi to běžné odkazy na definici o tom, co to je- že jde o ucelený sumář zvyků a chování Židů. Z TalkReason jsem nečerpal a i kdyby, nevím, proč by Vám to mělo vadit.
Je otázka, co bylo první- jestli hnusná jednostranná nenávist proti Židům, který je za nějakým webem nebo jen snaha zveřejnit něco, co se nikde uveřejnit nesmí a tyto stránky dostanou nálepku rasismu ex post, jako třeba já :-)

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka:

http://www.jewishgen.org/yizkor/Bacau/bac022.html
The watchmakers Leon and Artur Solomon executed the finest and most precise work, and were renowned in the whole town for their honesty and loyalty. Other Jewish tradesmen were S.Steinstein, A.Gutman, Zeigherman and Leon Zilberstein, jewellers I.S.Segal and Bernat Goldrin, and photographers Agatstein, Segal, Strulescu.

informace řekl(a)...

Pane Vorovko,
zželelo se mi Vaší mladické prostoty a tak raději nebudu Vaše odkazy a námitky komentovat.
Dám Vám jen mateřskou radu, uzavřete tu diskuzi tady, abyste netrhl větší ostudu.
všechno nejlepší do další práce a naučte se napřed anglicky. Jeweller je česky zlatník.

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka:

přeložit si to umíme oba, paráda... Neřeknete nám, čím se zabýváte Vy profesně, když jste tak dobře znalý problematiky Blízkého východu?
Uvádíte, že jediné jméno Zilberstein je na TalkReason, což není pravda. A ať už jde o onoho halachitického autora nebo ne, tak jen napravuji Vaše informace. Ale pokud si myslíte, že povědomí o židovských textech mají jen rabíni, ta kto se pak omlouvám

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka

http://uncle-semite.com/shitlerslist/shitlist7.html
to jsou zajímavé stránky :-)

Anonymní řekl(a)...

Vorovko!
Leon Zilberstein je fiktivní jméno, jeho "dílo" "Judaic sources on the attitude towards gentiles" stejný podvrh jako Protokoly sionských mudrců. Je příznačné, že se na toto "dílo" odvolávají takoví antisemitští zmetci, jako Nidal Saleh, nebo Izrael Shamir. Citováno v internetové žumpě prop.sk: http://www.protiprudu.info/postoj_talmudu.html

Anonymní řekl(a)...

Vorovko, Vy troubo! Váš odkaz (http://www.jewishgen.org/yizkor/Bacau/bac022.html) je článek o demografickém vývoji židovské populace v rumunském městě Bacau. Portál Jewish Gen se snaží, podle vlastních údajů, o zachování židovských dějin pro budoucí generace. "Our free, easy-to-use genealogy website features thousands of databases, research tools, and other resources to help those with Jewish ancestry research and find family members."

guerrier řekl(a)...

Juchelka někomu říká lhářko či lháři? Muhehe... Kovaný levičácký blb, vskutku dojemné. Juchelko, ani nevíš jaké máš štěstí, ale neraduj se, nevíš jak dlouho.

Anonymní řekl(a)...

Vorovko, je to pravda, že jste vnukem bachaře Vorovky z Jáchymova, který bestiálně ubil dva vězně kopáním do ledvin? Nebyli to náhodou židovští muklové?

Anonymní řekl(a)...

Vorovka se vypařil, a nehodlá komentovat.

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka:

od pana anonymního opravdu nebudu nic komentovat. Až se budete chtít podepsat a odhalit totožnost, abyste se pod ty lži i podepsal, tak se s Váma budu bavit

Anonymní řekl(a)...

Třeba je to tak, pane Vorovko, že už nikdo nestojí o vaše odpovědi...

Anonymní řekl(a)...

David Vorovka- tady mate nektere citace vcetne zidovskych zdroju odkud jsou, kdyz uz je podle vas Halacha podvrh:

* “If a ‘goy’ (Gentile) hits a Jew he must be killed.” (Sanhedrin 58b)

* “If a Jew finds an object lost by a ‘goy’ it does not have to be returned.” (Baba Mezia 24a)

* “If a Jew murders a ‘goy’ there will be no death penalty.” (Sanhedrin 57a)

* What a Jew steals from a ‘goy’ he may keep.” (Sanhedrin 57a)

* “Jews may use subterfuges to circumvent a ‘goy.’” (Baba Kamma 113a)

* “All children of the ‘goyim’ (Gentiles) are animals.” (Yebamoth 98a)

* “Girls born of the ‘goyim’ are in a state of ‘niddah’ (menstrual uncleanness!) from birth.” (Abodah Zarah 36b)

SATANIC VERSES OF THE TALMUD’SHATRED TOWARDS THE GENTILES

* “The ‘goyim’ are not humans. They are beasts.” (Baba Mezia 114b)

* “If you eat with a ‘goy’ it is the same as eating with a dog.” (Tosapoth, Jebamoth 94b)

* “Even the best of the ‘goyim’ should all be killed.” (Soferim 15)

* “Sexual intercourse between the ‘goyim’ is like intercourse between animals.” (Sanhedrin 74b)

* “When it comes to a Gentile in peace times, one may harm him indirectly, for instance, by removing a ladder after he had fallen into a crevice.” (Shulkan Arukh, Yoreh De ‘ah, 158, Hebrew Edition only)

SATANIC VERSES OF THE TALMUD’SBLASPHEMIES AGAINST JESUS CHRIST, THE VIRGIN MARY,& ALL CHRISTIANS

* “‘Yashu’ (derogatory for ‘Jesus’) is in Hell being boiled in hot excrement.” (Gittin 57a)

[’Yashu’ is an acronym for the Jewish curse, ‘May his (Jesus) name be wiped out forevermore.’]

* Yashu (Jesus) was sexually immoral and worshipped a brick.” (Sanhedrin 107b)

* “Yashu (Jesus) was cut off from the Jewish people for his wickedness and refused to repent.” (Sotah 47a)

* “Miriam the hairdresser had sex with many men.” (Shabbath 104b, Hebrew Edition only)

* “She who was the descendant of princes and governors (the virgin Mary) played the harlot with carpenters.” (Sanhedrin 106a)

* “Christians who reject the Talmud will go to hell and be punished there for all generations.” (Rosh Hashanah 17a)

Moby Dick řekl(a)...

Tak než to tady bude zavřené, dovolte mi ještě několik poznámek, když už jsem na blogu:

1) Židovství požaduje, stejně jako křesťanství i islám, konání dobrých skutků: Podporu chudých, návštěvu nemocných, rozdávání almužen, atd. Aby lítost nad špatným skutkem byla účinná, nestačí jen poprosit o odpuštění, musí se nahradit škody, atd...

2)Židovství, oproti islámu a křesťanství, není agresivní. Dnes islámisté máchají mečem, křesťané už mečem nemávají, ale přesto pokračují v celosvětové evangelizaci. Misionářství je i dnes svým způsobem duševní agresí.
Židé svou víru nerozšiřují mečem, ani nezakládají žádné misie. Než konvertujete, tak vás nejdřív musí třikrát odmítnout.

3) V knize Syn čarodějnice o životě Jana Keplera, se František Gel ptá asi takto: Jak to, že křesťanství na jedné straně vedlo k upalování "čarodějnic" (upálena měla být i matka Jana Keplera, který ji zachránil z vězení a přestěhoval k sobě do tolerantní Prahy) a na druhé straně k obětavým skutkům milosrdenství. A všichni se odvolávají na stejnou Bibli! Dospěl k přesvědčení, že Písmo je natolik rozsáhlé, že si v něm může každý najít ospravedlnění svého vlastního konání. Nezáleží tudíž na náboženství - ale na člověku, který ho praktikuje.

A jak vidíme zde - i na člověku, který o něm píše.

4)Křesťanství vychází skutečně ze Starého zákona, přičemž akcentuje určité aspekty, proto i v židovství lze najít pro křesťana věci, které by mu měly být povědomé:

Říká se, že za jedním židovsým mudrcem přišel jakýsi chytrák, který mu pravil: "Rabi, můj čas je drahý. Mohl bys mi vysvětlit Tóru v čase, po který vydržím stát na jedné noze?"
Rabi mu odvětil: "Tak se postav." A když ten šibal stál na jedné noze, řekl mu:

"MILUJ SVÉHO BLIŽNÍHO, JAKO SEBE SAMÉHO".

A to je základ Tóry, základ židovství, milí přátelé!

Za pozornost dík,
>>:)) Moby Dick

informace řekl(a)...

Ještě poslední poznámku, když dovolíte, k otázce Halachy.
Židovské biblické a náboženské texty (pod textem nerozumím jen ty psané ale i ústní tradici) jsou velice starého data. První písemná tradice náleží k prvnímu tisíciletí před n.l., větší část jich byla redigována v 6.stol. před n.l. Komplex náboženských knih má několik částí Tóra, Talmud, Mišna, Midraš, Zohar, Shulchan Aruch , Arbaa 'Turim. Otázka tradice (mám na mysli různé redakce a interpretaci, spojování textů nebo eventuelní koruptely) je velice složitá a je skutečně věcí odborníků.
Podobně Halacha, která je celkovým souhrnem židovského náboženského práva, včetně biblického práva (613 přikázání) a pozdějšího talmudského a rabínského práva, jakož i zvyků a tradic, je komplex velice složitý, kam vcházejí a kde se navrstvují tendence různého původu a data.
Právě tento složitý charakter textů svádí k jejich desinterpretaci, hlavně z politických (antisionistických, antiizraelských nebo antisemitických) pozic.

Podíváme-li se do nedávné minulosti, takových kampaní proběhlo ve světovém tisku několik. Poslední bude asi ta kolem knihy "Torat haMelech (Laws of the King)" autoři Shapira a Elitzur, kde se stigmatizuje nábožensky a rasisticky fundamentalistický charakter státu. Izraelský Special Court for Matters Concerning the Nation and the State (Zvláštní soud pro záležitosti týkající se národa a státu) vydal k této kampani komentář, kde mimo jiné poukazuje, že v izraelském kulturním a vědeckém životě je úplná svoboda. Kdokoliv může vést svá studia a zveřejňovat jejich výsledky. Je záležitostí medií, aby tyto práce pochopily v jejich vědeckém dosahu a nedefermovavaly jejich význam.
"In the culture and nation of Israel, there is complete academic freedom. Anyone can write and self publish his studies. For the mass media to intercept and falsely portray this book is akin to intercepting someone's doctoral thesis and falsely portraying it in the uninformed popular press."
http://www.thesanhedrin.org/en/index.php/Hachrazah_5770_Cheshvan_30
Právě proto, že podobné texty jsou vydávány veřejně, je podivné, že někdo uveřejňuje na internetu anonymně svou práci, jako v případu fiktivního Leona Zilbersteina. A je divné, že český novinář nekriticky přepisuje - překládá text, aniž by se snažil zjistit efektivní zdroj. Pokud jde o obsah, na zjištění oprávněnosti tam obsažených informací, by asi jeho znalosti nestačily.
Dodala bych, že studium Halachy má být prováděno vědecky filology, teology, historiky, aby dalo záruku nestrannosti.

informace řekl(a)...

Dodatek:
kde se PODLE ITERPRETACE MEDIÍ stigmatizuje

žibřid řekl(a)...

Moby Dicku,
mám k Vaší obhajobě židovství upřesňující výhrady:

Ad 1/ židovství, vzhledem k tomu, že nedělá misii, se i s dobrými skutky obrací spíše mezi souvěrce. Narozdíl od křesťanství, které se spolu s misií snaží konat dobré skutky i směrem k bezvěrcům. To považuji za velký rozdíl.
Ad 2/ Že by misie byla nějakou duševní agresí se mi nezdá, onehdá jsem dokonce poměrně rychle vypoklonkoval i Svědky Jehovovy. Natož běžné třeba katolictví, to tedy v Čechách opravdu agersivní projevy nemá.

S ostatním souhlasím.

Šaman řekl(a)...

Upřesnění ohledně: "Naše rodina byla udána libereckým sudeťákem."

On nemusel nikdo udávat, krom materiálů židovských obcí měli Němci k dispozici matriky, výsledky sčítání lidu a státní archivy. Pro jejich prostudování pak ty bývalé československé občany německé národnosti.
Naši by šli stejně. Nicméně v konkrétním případě šlo o to, že strejda Jirka byl co by ročník 1918 "pozván" na totální nasazení do Německa a na pražském úřadě řekla ta konkrétní svině: Tenhle nemůže jít na práce, vždyť je to Žid! Oni by si ho tam Němci stejně odchytili, jako důsledně likvidovali i občany Lidic.

K tomu ještě připomenutí: Nejdříve šli do transportů Židé, pak míšenci druhého a třetího stupně, židovští manželé ze smíšeného manželství, čeští manželé ze smíšeného manželství. Po likvidaci Židů měli přijít na řadu Češi. Tedy nikoli jen odbojáři, ale etnikum na základě špatného genetického materiálu. "Čech v tomto prostoru nemá co pohledávat." Naštěstí to nacisti už nestihli. NEJDŘÍVE likvidovali Židy, Romy, homosexuály, Svědky Jehovovy...

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,
není mi známo, jak dlouho byli předkové vaší rodiny ne-judaisté. Pokud by to bylo několik generací a nehlásili se k židovské národnosti při sčítání lidu (nejsem si jistý, zda PR "židovskou národnost" uznávala), byli v prvorepubličních materiálech po této stránce nedohledatelní.
Jsem opravdu toho názoru, že nacisté museli nějak prohlášení "té svině" (souhlas s tímto označením) verifikovat v úředních dokladech.

Šaman řekl(a)...

Doporučení všem hledajícím o realitě šoa:
www.holocaust.cz.

Česká televize začíná v pondělí 11.10.2010 vysílat v 20:00 večer čyřdílný seriál Zapomenuté transporty.:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10249234949-zapomenute-transporty/209382545570001/.

ČT vysílá seriál "Neznámí hrdinové", jehož jeden díl vyprávěla i Anna Hyndráková, rozená Kovanicová, tátova sestřenice:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/210452801390022-neznami-hrdinove/.

A přece jsme přežili.