sobota 30. října 2010

MOBY DICK 2000: Aktuální informace po vertikále řízení

Pondělí 30. října 2000
Junior i jeho silný počítač mají dovolenou. S Ambrožem jsme do 14ti hod. v klidu vytvářeli texty. Pak přišel ing. Hlav z porady vedoucích na Sev. Městě. "Ať se u mne Junior hned staví," pravil. Jemně jsem ho upozornil, že mu už před měsícem podepsal dovolenku. "To mi ani neříkejte," rozječel se Duto, "to znamená, že jste ani nečetli mejl, který jsem mu pro vás posílal???"

Úterý 31. října 2000
Intranetový výkaz se měl doplňovat každý den přesně podle Knihy Aktivit Pracovníka. Tak zněl mejl, který v pátek pozdě večer zasílal vedoucí ing. Hlav Juniorovi, tč. na dovolené. Zkušený Ambrož však tak činil už dříve, já s Juniorem jsme to dělali podle něj taky. Přesto měl včera Duto Hlav záchvat - ten mejl pro Juniora byl psán tlustými modrými a červenými písmeny - a my ho přesto nečtli!

Středa 1. listopadu 2000
Ráno jsme obdrželi říjnové číslo podnikového časopisu Zprávy. Výzkum jeho čtenosti ukázal, že zaměstnanci postrádají aktuální informace po vertikále řízení. Vskutku, od té doby, co je zavřená kantýna, neznáme žádné drby - ale dnes ji má konečně nový provozovatel otevřít.

Čtvrtek 2. listopadu 2000
Znovuotevřená kantýna zatím pracuje v nouzovém režimu - vaří kafe a prodává sušenky. Obědy se nekonají. Nejdřív musí proběhnout výběrové řízení. Osloveno bylo 5 firem, přihlásily se 3, dvě odstoupily po seznámení se s podmínkami pronájmu. Je jasné, že nám bude vařit firma SO-HO, ale výb. řízení musí trvat 7 týdnů a vyhlášeno bylo teprve přede dvěma.

Pátek 3. listopadu 2000
V kantýně jsem se dověděl, jak je to s naší novou tiskovou mluvčí. L. Živá byla studentkou mgr. Tluč Huby, který externě přednáší na Institutu komunikačních studií a žurnalistiky. Je jí 26 let a už vymyslela nový slogan:
"České Textárny - společnost, kde zítra již znamená včera!"

Sobota 4. listopadu 2000

Z listárny Moby Dicka

Tajné dokumenty se v našem podniku vždy ihned po použití skartovaly malou stolní drtičkou. Nyní se v rámci zefektivnění skartace najala externí firma, která na chodbu před účtárnou instalovala klasickou umělohmotnou zelenou popelnici s úzkým otvorem ve víku. Do otvoru se házejí dokumenty; když je popelnice plná, firma pravidelně odváží dokumenty k centrální profesionální skartaci mimo podnik, čímž je zaručeno lepší utajení. Navíc popelnice dosud nemá na své petlici namontovaný zámek...
Zaslal čtenář J.V.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: