sobota 23. října 2010

MOBY DICK 2000: Kniha Aktivit Pracovníka

Pondělí 23. října 2000
Vedoucí ing. Duto Hlav se vrátil ze školení v Bludné Noře v dobré náladě. Ani nám nevytkl, že jsme špatně vedli novou Knihu Aktivit Pracovníka (KAP) - jenom ji musíme přepsat už od začátku měsíce.

Úterý 24. října 2000
Včera jsme celý den přepisovali Knihu Aktivit Pracovníka. Dnes ji musíme přepsat znovu - dobu jednotlivých aktivit nesmíme psát v celých hodinách, ale po desetinách hodiny, aby to nebylo podezřelé. Duto Hlavova nálada se stále lepší.

Středa 25. října 2000
Zase jsme uváděli do KAP špatné údaje. Duto křičel jen mírně: "Říkal jsem, ať to píšete po desetinách, ne po půlhodinách". Z POS55/KAP vyplývá, že pět desetin se považuje za půlhodinu... Knihu Aktivit Prac. ale nemusíme přepisovat celou, stačí vadné údaje přelakovat bílou vodičkou.

Čtvrtek 26. října
Celý týden neděláme nic jiného, než že přepisujeme Knihu Aktivit. Přitom tato aktivita není zanesena v Seznamu Aktivit. Musíme ji psát jako "ostatní text. činnosti". Ještě smíme uvádět "odstranění závad textových komponent" (restart zamrzlého počítače) a "údržba ostatních textových komponent" (vyměnění kartridže v tiskárně). Činnost "psaní textů" v číselníku není. Vlastně na to ani nemáme čas...

Pátek 27. října
Dnes nastoupila nová tisková mluvčí Linda Živá. V závodním rozhlase pravila:
"Za pomoci široké spolupráce lidských i nelidských zdrojů je třeba zlepšit náš imič index a vstřícně komunikovat problémy. V období masivních transformačních reforem, které probíhají celou společností, zajistíme plnění úkolů ve tvorbě nových a lepších textů."
Tluč Huba má konkurenci!

Sobota 28. října 2000, státní svátek
Z listárny Moby Dicka

Na jednom nejmenovaném berňáku mají posílat doporučené dopisy s modrým nebo hnědým pruhem. Protože ale do tiskárny k PC jsou jenom ty modré, vytiskne se vždy modrá, a pokud má být hnědá, prostě se na modrý pruh napíše "hnědá". A je to. Hnědé se totiž neobjednávají. Asi nějaké RozŘeď.

Zaslal čtenář J.H.

*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.

Předem dík! >>:)) Moby Dick

3 komentáře:

informace řekl(a)...

Kde jste Kapitáne?
Vrátil se Vorovka a zve nás na svůj blog.
A Vy jste se už bál, že zůstaneme bez exotů

N.N.Nemo řekl(a)...

To informace ad Vorovka: Zdá se, že tu je přeexotíno. Třeba někteří exoti utečou na Vorovkovo a zde zase zůstane normální nuda.

informace řekl(a)...

Kapitáne,
Pergil tu sice irituje svým světonázorem, ale zase na druhé straně přináší nové podněty k diskuzi, takže jsem také proto, aby se nevyháněl, ale aby se s ním diskutovalo.
Na Vorovkově blogu se to pestří nadávkami. Ani na ně neodpovídá. Asi nějaký masochista.