sobota 2. října 2010

MOBY DICK 2000: Problémy s výkazy na intranetu

Pondělí 2. října 2000
Konečně zase v našem kanclu. Překvapení: Kantýna je zrušena, neboť si nikdo neobjednal obědy na říjen! Přehled Objednávek Stravenek (POS-Říje/2000) jsme totiž podle ROZŘEĎ 914/00 z 12.9. měli poslat už do 10. září. Ani z baráku nemůžeme ven pro trvající Textárenskou pohotovost. Zachránily nás zbytky pod továrním komínem - ten marabu skoro všechno vyhodil na zem.

Úterý 3. října 2000
Připadám si jak ve škole - žena mi do práce zabalila svačinu a oběd do pytlíčku. Včera a dnes jsme bojovali s prac. výkazy za září, které teď vyplňujeme na intranetu. Programátoři se diví, že se hroutí síť, vždyť celý minulý měsíc jim program fungoval! Až teď spadl, když se na síť přihlásili všichni zaměstnanci. Duto Hlav na nás řval, proč necháváme vyplňování výkazu až na začátek nového měsíce.(Možná proto, že vyplňovat si výkaz předběžně nám zakázal?)

Středa 4. října 2000
Další problém s výkazy: Minulý čtvrtek jsme o novém stát. svátku byli povinně v práci - na podnikových sportovních hrách. Nejen, že nemáme zaplacený přesčas, protože pro naši textárenskou kategorii se neuznává, ale dokonce nám 8 hodin chybí. Hodiny strávené v práci o svátku do intranetového výkazu totiž nejdou zapsat! A svátek si napsat nemůžeme - když jsme byli v práci...

Čtvrtek 5. října 2000
Ředitel Běsný Kokot, který se vrátil z rybářské dovolené v zářijově prosluněných Jižních Čechách rozhodl, že lidem, kteří nebudou mít plný počet pracovních hodin ve výkazu, bude poměrná částka stržena z výplaty. Koordinátor koordinátorů mgr. Tluč Huba se nechal slyšet: "Můžou být rádi, zagolfovali a zastříleli si zadarmo!"

Pátek 6. října 2000
Problém s chybějícími hodinami v našem intranetovém výkazu vyřešila sekretářka Vykulená společně s naší pamačkou: Prostě si do čtyř pracovních dnů minulého týdne zapíšeme po deseti hodinách - a máme čtvrteční směnu doma.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

9 komentářů:

informace řekl(a)...

http://www.nozze-in.com/data/foto_ricette/img/1/16.jpg
marabù alle olive

informace řekl(a)...

http://www.fotosearch.it/bigcomp.asp?path=CSP/CSP091/k0915395.jpg
s celerovou kaší a zeleninou

la solita řekl(a)...

Pořád lepší marabu než mozzarella.
http://www.psichesoma.com/mozzarella-di-bufala-e-diossina-perche-non-consiglio-di-mangiarla/

Šaman řekl(a)...

Ale když je marabu na továrním komíně, jak se k němu dostat?

STK řekl(a)...

Marabu je škaredý mrchožravý pták.
A žere i Mrtvé Kočky. Tak!

informace řekl(a)...

Vážení,
marabu má vzácně jemné peří, které bylo nezbytnou ženskou ozdobou v osmnáctém a devatenáctém století a je dodnes prodáváno na ozdoby šatů nebo klobouků a pod. Kromě toho se používá peří marabu při lovu na pstruhy.
http://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_jigMarabou.htm
Takže žádný škaredý pták.
Co žere? A takový kanec, na př., čím se asi živí?
Když sedí na komíně, chytíte ho jednoduše tak, že vylezete na komín. Nemáte-li k tomu patřičné horolezecké vybavení, pokuste se ho sestřelit špuntovkou, abyste nepoškodili peří.

informace řekl(a)...

V obci Lacchiarella pořádají každoročně závod v běhu hus při t. zv. husím svátku. Původně tam běhali čápi, ale je jich teď málo a jsou zákonem chráněni.
http://www.youtube.com/watch?v=yhPU3yEmS2o&feature=related

STK řekl(a)...

Dotaz pro MD: (Moby Dicka, nikoliv minidisk): Běsný Kokot je ten pán, který dostal před časem železnou trubkou do hlavy a pak z toho střílel na každého, kdo se mu nezdál? (Naštěstí se netrefil, pokud si pamatuji...)

Šaman řekl(a)...

Moby mi to vysvětloval několikrát: Ve skutečných Českých Textárnách se vystřídalo mnoho generálních ředitelů, ale Běsný Kokot říkali každému svému šéfovi všichni manažeři - za jeho zády. A na základě Mobyho deníčku.

Jestli se jako běsný kokot projevuje některý konkrétní generální ředitel - je to jeho problém.