sobota 16. října 2010

MOBY DICK 2000: Záludné KECY

Pondělí 16. října 2000
Vedoucí ing. D. Hlav se z pravidelné prac. porady na Severním Městě vrátil značně nevrlý. Dostal sprdung za "nesystematicky vyplněné intranetové výkazy" podřízených - tedy nás. Obdržel třistastránkový manuál na vyplňování Komplexního Elektronického Top Systému Intranetu (KETSI). Na zbytek týdne odjíždí do Bludné Nory na školení.



Úterý 17. října 2000
Duto je na školení, jaký klid a pohoda! Jenom sekretářka Vykulená je smutná. Podíval jsem se na intranetu do manuálu KETSI a pochopil jsem, v čem jsme ve vyplnění výkazů za září chybovali - nový státní svátek nebyl ještě zapracován. Správně jsme si měli na 28.9. zapsat neomluvenou absenci!


Středa 18. října 2000
Dnešní příkaz náměstka Mrvy Cymbucha: "Do systému KECY je třeba vyplňovat denní činnost každý den, aby na konci měsíce nedocházelo k přetížení intranetu." Prý nevadí, že ještě nejsme proškolení, na konci měsíce se bude náš výkaz stejně upravovat podle pravidel, která budou platit v té době.

Čtvrtek 19. října 2000
Podle příkazu koo-koo mgr. Tluč Huby máme krom zapisování do intranetu psát KECY ještě do zvláštní Knihy Aktivit Pracovníka podle Seznamu Aktivit Pracovníka, který bude teprve vypracován. Ambrož si dnes zapsal tyto činnosti: "Studium katalogu PAS3, četba manuálu KECY, připomínkování SAP, vyplňování KAP, kroucení hlavou."

Pátek 20. října 2000
Opuštěná sekretářka Vykulená nám prozradila, že v Bludné Noře se nižší manažeři školí v KECECH jen okrajově. Hlavně se školí školit! Dala nám nahlédnout do seznamu přednášek: Umění příchodu, Udržování pozornosti, Zvládání nepozornosti, Zesměšnění vyrušujících, Skrytý nepřítel (bábrlata apod.), Třídní kniha - štít i meč, První pomoc - poskytni si sám.

Sobota 21. října 2000
Z listárny Moby Dicka

GŘ a spol. si pro své "firemní" plechové miláčky nechali předláždit starou žulovou (nerovnou) dlažbu parkoviště dlažbou novou zámkovou betonovou (rovnou), i když celý dvůr areálu je jinak jak žulový tankodrom. Všechny zahraniční návštěvy nám dlažbu závidí. Ne nerovnost, ale žulu. (PS: Vytrhaná dlažba zatím leží v koutku dvora, ale myslím, že ji někdo potřebuje na chalupu.)

Zaslal čtenář D.T. :-)

*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

5 komentářů:

informace řekl(a)...

Gazzetta di Parma
oznamuje, že v městě se na několik dní zastavilo 5 černých čápů na cestě do Afriky. Dva rodiče a tři mladí čápové. Město je s uspokojením přivítalo.
http://www.gazzettadiparma.it/primapagina/dettaglio/12/57467/Una_%C2%ABfamiglia%C2%BB_di_cicogne_nere_%C3%A8_arrivata_nella_Parma.index.html

Moby Dick řekl(a)...

Nezapomeňte na kroužkování - skoro všichni čeští čápi jsou okroužkovaní - v Německu...

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
předevčírem jste psal "Zapomeňte na kroužkování", dneska zas "Nezpomeňte na kroužkování".
Medle, jak to tedy je, kroužkovat nebo nekroužkovat? Upřesněte.

Moby Dick řekl(a)...

Kroužkují se ptáci, snoubenci a poslanci ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, křížkuje se při komunálních volbách.

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
a jak kroužkovat čápy, když se podle směrnic Italské ligy na ochranu ptáků (LIPU) nesmíme k nim přiblížit na míň než sto metrů? A křížkovat je můžeme tak vzduchovkou a to se taky nesmí.