pondělí 22. listopadu 2010

K čertu s těmi vašimi rody!

(Autor: STK)  
Jsou okamžiky, kdy by mi fakt bodla nějaká čistá, pěkná a nezpochybnitelná informace o okolním světě.


Protože kdekdo je agentem kdekoho, vadná či aspoň podezřelá minulost dostihuje zdá se všechny, kteří jen kousíček přečuhují nad hladinu bezvýznamnosti. Vždycky jsem si myslel, že ten kvas, boj mezi klikami či "kličkami" je jen záležitostí naší "vznešené kultury", agilních, senzitivních, fantazírujících, nespolehlivých, sobeckých a prolhaných kumštýřů (a jejich přisluhovačů). A pak, pochopitelně, světa politiky, vlivu, velkých peněz. Poslední dobou se už ale napadají i vědci mezi sebou za plagiátorství - a mají své případy dávno dobře zdokumentované - přímo vědecky - a připravené, čekajíce jen na vhodnou příležitost, na bitku o nějakou vedoucí pozici v momentálně „volném“ ústavu. Literáti se pak vydávají za vietnamské studentky, skladatelé moderní hudby kopírují celé desítky taktů z polozapomenutých klasiků, vydávajíce to místopřísežně za vlastní invenci, textaři populárních písní se vzájemně žalují za stejné verše, někteří se snaží nechat si "patentovat" i spojení dvou slov. A možná se dočkáme i patentu na jedno slovo. Pak se budou ve školách učit nejen slova „vyňatá“ ale i slova „patentovaná“.

Vyplývá mi z toho jednak, že jsem vlastně primitiv, který raději ani nechce vidět do hloubky dějů, jednak asi to, co cítím intuitivně už dlouho: Člověk, to (možná) zní hrdě. Ale "lidstvo" - to vám je póvl... Je jich moc, jejich lásky se vzájemně odčítají a ruší, zato jejich nenávisti dokonale sčítají a konzervují na dlouhá léta, snad i staletí.

Jako kluk jsem míval podivné bdělé sny: Toužil jsem být jakýmsi Robinsonem,odděleným od ostatních aspoň několika sty kilometry vodní hladiny nebo pralesa. Nebo se lišit velikostí - být tak 10 - 20 cm vysoký a žít v nějaké rezervaci jako poslední svého druhu. (A ani bych nespotřeboval tolik potravy.) Neměl jsem to sice moc promyšlené, ale touha tu byla. Ba ani žádnou „Robinsonku“ jsem si nepředstavoval. A tohle mi asi tak trochu zůstalo jako „background“ mých dnešních pocitů. Inu - každý jsme nějak postižený...

A ještě jeden pocit: ze „stíhání zločinců" - ať už nacistických, komunistických nebo jen těch "obyčejných". Ať už provedli cokoliv hrozného, s ubíhajícím časem jejich vina bledne, jejich potrestání se stává iluzorním až zbytečným. Vezměme jen vězení: Doživotí je pro třicátníka strašný trest. Pro devadesátiletého to ale už vlastně představuje něco na způsob hospice. A zadarmo. Ani ostudu mezi lidmi nemá - skoro všichni, které znal a kteří znali jeho jsou už mrtví nebo dementní. Jejich děti či vnuky to už moc nepálí – tedy jsou-li normální. A trest smrti? Poprava? To už může být vlastně akt milosrdenství. Ze života už provinilci uždibne jen malý kousíček z toho konce, který už nebývá příliš dobrý. Dalo by se říct, že mu „zkrátí utrpení“. To přece nemůže být dostatečným zadostiučiněním pro oběti nebo jejich příbuzné. Navíc - v okamžiku přirozené smrti zločince je všechno anulováno. Není koho trestat, pokud nechceme zabřednout do krevní msty a do rodového nepřátelství.

Jenže zabředáme. A právě z toho zabředání vznikají ona seskupení sudetská, antisudeťácká, sionistická, antisemitská, religiózní a ateistická. Též - a ne v poslední řadě - rozpory rasové a pohlavní - a sexuální vůbec. Druhové nenávisti bez zjevné příčiny. Kteréžto rozpory ovšem zase mají své zuřivé odpůrce, prosazující absolutní rovnost ras, vyznání, pohlaví a bůh ví čeho ještě. Multikulti, gender, hyperkorektnost.

Jsou to jen samé "pocity" a "staré viny", vyhledávání často velmi podezřelých důkazů. Vezměte oranžovce a katolíky v Irsku - zvenku je to spor opravdu neskutečný, iracionální náboženský spor. A oni se tam přesto kvůli tomu občas vzájemně zabíjejí. Lidi žijící v jednom městě. Nebo židovství. Ano, dějiny Židům nikdy moc nepřály - tedy spíše nepřály vůbec. Ale víra je to tak silná, že se drží už více než dvě milénia. Nikdo rozumný nezpochybňuje utrpení příslušníku této rasy a tohoto náboženství, či, chcete-li, způsobu života, údělu. V Ostravě se v městské dlažbě objevily mosazné destičky (dlažební kostky) s prostinkým textem, že zde bydleli ti a ti, byli deportováni dne... a umučeni dne... tam a tam. Vzpomínka, nikomu by neměla vadit. Ale už jsem vyslechl nad těmi mosaznými dlažebními kostkami takový dialog: "...mi taky v koncentráku umučili dědu. Bydlel zrovna tu a žádnou destičku tu nemá. No jó - on nebyl Žid..." "A proč si nějakou destičku neobjednáte a nenecháte zasadit?" ptám se. "Či kradu? A stejně by to nepovolili, Židi to mají dobře obšlápnuté... A ty jsi co? Taky Žid?" "Ne, nejsem." "Tak co se do toho sereš..." podíval se mi do obličeje a opravil se "...proč se o to staráte?" Slušný člověk. A vlastně měl pravdu. Proč já se do toho míchám...

A antisemitizmus se znova rozbíhá - bez zjevné příčiny... Jednomu se chce zařvat s Vévodou z Romea a Julie: "Jděte už k čertu s těmi vašimi rody!" Inu, William S. byl moudrý pán. (Prý to byl gay. Ale koho to dneska zajímá?)

Proto občas tady v hospůdce U hřbitova koukám jak vyoraná myš: Inteligentní, vzdělaní hosté. Většinou velmi slušní, s velkou dávkou pochopení pro druhé. Přesto: Nenávisti jedou klidně dál i v 21. století. Nic se nemění, Homo Sapiens zůstává stejný... Tlupa proti tlupě. Zabíííít! A raději i jejich potomky. Protože až dorostou, mohli by zase oni zabít naše děti. Taková preventivní opatrnost.

Od pravěku (a možná dřív – od prvního souboje genů v prebiotické polévce) se vlastně nic nezměnilo.

Jen to nějak nazýváme.

Bohužel.

(Zasláno 19. listopadu 2010 jako reakce na diskusi pod článkem Dny, kdy to prasklo.

32 komentářů:

A.S.Pergill řekl(a)...

To STK
Osobně se domnívám, že soudit válečné zločince byla v zásadě chyba. Ti se neměli soudit (nehledě k tomu, že se jednalo o brutální ohýbání obecných právních principů), ale rovnou zlikvidovat. Pouze tam měla být komise, ověřující identitu dotyčného a jeho postavení v hierarchii nacistického státu a jeho elementů (případně vyřazující agenty spojeneckých tajných služeb). Důvod? Tihle lidé opravdu nespáchali zločiny v právním smyslu tohoto pojmu, vesměs postupovali podle hovadských a zločinných, ale platných zákonů (tím se konec konců hájí v případě některých do nebe volajících a zjevně absurdních rozsudků i naši soudci); pravděpodobně i ti nejbrutálnější a nejhnusnější z nich. Proto měli být spíše utraceni jen na základě identity, jako vzteklí psi nebo dobytek ze stáda nakaženého BSE.
Naproti tomu se měli soudit ti, kdo vzestup nacistického státu umožnili: Chamberlein a Daladier (a jejich ideoví političtí souputníci) za Mnichov, Stalin (a další sovětští činitelé) za pakt Molotov Riebentrop a mnozí jiní podobní. Včetně pisálků, obhajujících appeasement, a krasoduchů, podílejících se na vytváření kapitulantského a usmiřovatelského veřejného mínění.

informace řekl(a)...

Pergille,
stejného názoru byl tenkát Churchill. Podle něj se váleční zločinci neměli soudit, ale po zjištění totožnosti do šesti hodin po zatčení zastřelit nebo oběsit. Proces chtěli Roosevelt a Stalin. Podle Churchilla váleční zločinci neměli na proces ani nárok.

informace řekl(a)...

STK,
"Homo Sapiens zůstává stejný". Jde o to, že někdy o homo sapiens nemůžeme vůbec ani mluvit. tak na příklad V Neapoli situace s odpadky je stejná jako před dvěma roky, kdy tam musela zakročit vláda. Na ulicích je zase 5.000 tun odpadků. Válí se tam všechno možné, napolitánci vyklidili při té příležitosti půdy a sklepy. Ukazovali to v TV, úplný hnus. Při tom obyvatelé vsi, kde se mají odpadky ukládat do nové skládky, se proti tomu bouří a stavějí barikády. Starostové dvou městeček zakázali průjezd vozů s odpadky, protože narušují provoz. Takže se všechno zastavilo. Do toho přijela komise EU, která zjistila, že tam hrozí epidemie. Jedním z řešení by prý mělo být odvezení odpadků do jiných regionů. Proti tomu se postavily ty severní, jen Toskánsko je ochotno vypomoci.
Podle Vás, můžeme ony dotyčné místní obyvatele nazývat ještě Homo sapiens?

Větší vlastenec řekl(a)...

Válečné zločince NESOUDIT !

Opět musím naprosto souhlasit se s.s.Pergillem a dalšími velkými českými vlastenci ! Netřeba plýtvat časem a prostředky na soud s válečnými zločinci ! Stačí je najít a identifikovat (např. dle fotografie), a PRÁSK ! Nebo ŠMIK ! A další zločinec ! A další !

Jenže toto leninsky principiální řešení jsme v minulosti mohli použít jen občas; jen tehdy, když nám do toho nekecali buržousti. Vždyť kdo navrhoval pro všechny obžalované v Norimberském procesu trest smrti ? S. Roman Andrejevič Ruděnko. Kdo odsoudil fašisty jen k trestům na svobodě, nebo je rovnou propustil ? Buržoasní soudci z prohnilých kapitalistických a demokratických zemí. HANBA JIM !

Ano, vždyť přece stačilo identifikovat válečné zločince Winstona Churchilla (např. masová vražda obyvatel Drážďan), Harryho S. Trumana (např. masová vražda obyvatel Hirošimy a Nagasaki), Alphonse Juina (např. masová vražda a znásilnění obyvatel Ciociarie, Esperie a mnoha dalších obcí), a PRÁSK ! Nebo ŠMIK ! A další : George Bush st. a ml., Tony Blair, Václav Havel, nepřeberné množství sionistů atd.
PRÁSK ! Nebo ŠMIK ! Prostě hezky česky, husitsky a leninsky !

***Volte ČSSD a KSČM !***

Anonymní řekl(a)...

Od pravěku (a možná dřív – od prvního souboje genů v prebiotické polévce) se vlastně nic nezměnilo.

Jen to nějak nazýváme.

Bohužel?
NE, NE, NE, bohu dík jinak z té polévky ani nevykouknem!
AHOJ

Harpyje řekl(a)...

Velmi by mě zajímalo, jestli by Aspergill hájil toto radikální řešení ("Proto měli být spíše utraceni ... jako vzteklí psi nebo dobytek ze stáda nakaženého BSE") i v případě válečného zločince Miloševiče. :-)))
Obávám se, že ne.

Harpyje řekl(a)...

"Stolpersteine" (http://cs.wikipedia.org/wiki/Stolpersteine) i v České republice? To je příjemné překvapení! Netušila jsem.

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,
pokud je mi známo, tak se nikdy nepodařilo prokázat, že by Miloševič spáchal nějaké válečné zločiny (proto byl také zavražděn, když takzvaný "proces" začal přerůstat do tak trapné frašky, že už se její podstata nedala utajit ani před totálně slaboduchými jedinci).
Dtto proces s "válečným zločincem" Karadžićem.

Harpyje řekl(a)...

Já si myslím, Vlastenče, že to co nazýváte "leninsky principiální řešení", a co s.s. Aspergill nazývá "utracení na základě identity" je zbytečně humánní postup. Nejjednodušší řešení je předhodit válečné zločince skutečné nebo domnělé ulici. Ta si, jak z našich dějin známo, uměla zjednat revoluční spravedlnost.

Harpyje řekl(a)...

:-)))
Zapomněl jste na dalšího "hrdinu" Šešela. Toho, co prohlásil, že Češi jsou národ zbabělců.

barbucha řekl(a)...

A já zas souhlasím s procesem, i s trestem pro válečné zločince. Zastřelení bez soudu je moc rychlý...a proč dědkovi nebo bábě neznepříjemnit byť jen zbytek života? Nedomnívám se, že by jim vězení nevadilo.
Mimochodem správně je (aby se Vilík v hrobě neobracel): "Mor na ty vaše rody!"

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale no tak, vážená paní Harpyje.
Slobodan Miloševič přece není nějaký Němec, křesťan, Muslim, Američan, či dokonce sionista.

Vždyť Slobo je NÁŠ, Slovan, obránce vlasti a socialismu. Tak jakýpak "válečný zločinec".

Harpyje řekl(a)...

A osamělý bojovník proti muslimské expanzi.

Větší vlastenec řekl(a)...

Přesně tak, vážená paní Harpyje.
A jak velmi správně napsal velký český vlastenec s.s.A.S.Pergill, náš Slobo byl v temném evropském žaláři zavražděn nepřáteli míru, socialismu a pokrokového Slovanstva.

Ano, náš Slobo MUSEL být umlčen a umučen, neboť svou odvahou a výmluvností změnil euroamerickosionistickou soudní frašku ve velkou obžalobu imperialismu a demokracie. Prostě - jako náš G.Dimitrov, i náš Slobo se obhájil, nepřátele lidu odhalil.

Proto výrok "A plague o' both your houses !" my čeští vlastenci nemusíme vztahovat na náš (ná)rod či na celé Slovanstvo.
Prostě - my jsme bez viny, my jsme oběťmi. My přesto zvítězíme. Jako ostatně vždy.

Čechové jsou národem holubic se lví silou a vzletem sokolím !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

William Shakespeare byl prý literární pseudonym Edwarda de Vere, Earl of Oxford. Špatně se to skloňuje. :-/ Abych nesvinila diskusi.

informace řekl(a)...

No právě.

stk řekl(a)...

4 Informace:
Máme přece nejraději známé hračky a známé hry. Ani ty děti neocení nové pohádky, mají raději ty staré.

Tož jaké svinění... Pořád dál, močálem černým, podél skal...

informace řekl(a)...

STK,
ten citát z Wericha jsem neznala, ale je hodně používaný, jak jsem viděla na gúglu.
Tady se zas v těchto dnech hlásá, na podporu stávky divadel a filmu proti snížení státní dotace tomuto rezortu v rámci šetření: "la cultura non si mangia, ma fa guadagnare soldi!"
Já zas říkám "troppa cultura fa male alla digestione"!
Rozumíte, že?

informace řekl(a)...

Anglický The Telegraph přináší zprávu, že v soukromých muslimských školách Saudské Arabie v GB jsou žáci učeni antisemitizmu, homofobii, jsou jim vysvětlovány v učebnicích se všemi podrobnostmi tresty šarije jako sekání rukou a nohou a kamenování, jako zásady muslimského práva. Ministr školství Michael Gove to sice popírá, ale materiál se nachází na webu.
http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/8150247/Muslim-pupils-learn-to-cut-off-hands-of-thieves.html
Jiná zpráva: demografové odhadují, že v r. 2060 bude v GB anglické obyvatelstvo etnickou státní menšinou.
Měli by se na to dnešní malí angličánkové připravovat a také nahlédnout do těch arabských učebnic.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážená paní Harpyje. Zdejší čistou diskuzi nesviňte, prosím. Pište třeba o jídle, o odpadcích, o blahodárnosti humánní likvidace Muslimů, Němců a sionistů; pak budete českými vlastenci a vlastenkami chválena.

Mimochodem, četla jste veskrze pozitivní zprávu o snaze Muslimů po správné výchově dětí v prohnilé a brutální Británii ? Té Británii, jež kdysi svrhla válečného zločince Churchilla v okamžiku, kdy (kupodivu) zdravě požadoval humánní likvidaci všech osob, které budou zdravými silami označeny za válečné zločince ?

Ano, Muslimové, naši přirození spojenci v boji proti úpadkové euroamerické civilizaci, dobře vědí, jak zvýšit počet poctivých lidí ve společnosti, dobře znají škodlivost sionistů. Více třeba zde : http://www.dailymail.co.uk/news/article-1331789/Sharia-lessons-pupils-aged-BBC-uncovers-weekend-schools.html?ITO=1490

Čest práci a Míru zdar !

barbucha řekl(a)...

Tak někteří Britové se také snaží...ale Británie je, máte pravdu, ještě příliš prohnilá:
http://www.reflex.cz/clanek/zivot-a-styl/39440/vyhodili-z-farmy-prasatko-protoze-by-mohlo-urazet-muslimy.html

Harpyje řekl(a)...

Tak je to správné, Vlastenče, nesviňme diskusi, a hlavně, držme se nám zadaného tématu! Ti, kteří neovládají angličtinu, si mohou přečíst o tom, jak se muslimské děti v Británii učí správně sekat zlodějům ruce, i na Lidovkách http://www.lidovky.cz/muslimske-deti-se-v-britanii-uci-jak-spravne-sekat-zlodejum-ruce-p8b-/ln_zahranici.asp?c=A101122_163322_ln_zahranici_jv Pokud to někoho zajímá, tak můžu dát taky odkaz na odpovídající článek v holandském Het Nieuwsblad, nebo v norvéžském Aftenposten.
Jestlipak jste četl, Vlastenče, jak si Germáni přivlastnili našeho Otce vlasti, největšího Čecha? Zřejmě se jedná o další sudetoněmecký pokus o revizi dějin.
http://diedeutschen.zdf.de/ZDFde/inhalt/21/0,1872,8128437,00.html

Větší vlastenec řekl(a)...

Četl, vážená paní Harpyje, četl. Se vzrůstajícím znechucením jsem četl další ze série německých lží.
Což Němci nevědí, že Karel Čtvrtý je Otec Vlasti ? Naší vlasti ?!?
Jistě to vědí; TAK hloupí a nevzdělaní zase nejsou. Ale nechtějí (si) to přiznat; proto dělají z Otce naší Vlasti Němce, jako už udělali například z Radeckého, Valdštejna a Parléře.

Hanba německým lhářům !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Fujtajfl !
Teprve teď jsem shlédl provokační německá videa, na které vede Váš odkaz, vážená paní Harpyje. Jedním slovem HRŮZA !
Vždyť ti Němci dělají z našeho Otce Vlasti nějakého pověrčivého křesťana-tmáře ! Pobožnůstkáře !!
Dělají ze šlechetného Vůdce šlechetného národa stejného pragmatika, jako byli běžní feudálové těch časů, časů, kdy sionisti byli běžně využíváni jako zdroj levných úvěrů !

Teď mne napadla děsná myšlenka : Není to celé nakonec jen další ze sionistických intrik proti našemu národu a naší pokrokové západoasijské civilizaci ? Jako například tzv.Stolpersteine na ČESKÝCH chodnících ?

Co je české, to je hezké !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Není to vyloučené. Budu pátrat v mezinárodním tisku. Myslím ale, že Petr Hájek, konzervativní katolík, který nepochází z opice, by mi dal za pravdu, že takové samovolné přivlastnění si našeho Otce vlasti národem, který je naším odvěkým nepřítelem, je útok na naši národní suverenitu. Pan Hájek odmítá vlastnictví jaderných zbraní, jako odstrašujícího prostředku k obraně národní suverenity. Útokům na tuto, čelí pan Hájek vyvěšováním vlajky Jižanské konfederace. http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozhovor-unie-se-rozpadne-evropska-i-americka-f42-/p_politika.asp?c=A101118_225030_p_politika_wag
Jakou vlajku vyvěšujete na Vaší zahradě Vy, Větší vlastenče?

STK řekl(a)...

2 medvědí strašidlo:
Myslím, že Willymu je to dost jedno. Vždy mu šlo o smysl slov. Navíc překladů R+J je víc. Tuším, že mám v knihovně dva (nebo tři) různé. Ale hrabat se tam v zadní řadě nepůjdu. Kdo chtěl, porozuměl.

informace řekl(a)...

Al diavolo le vostre due famiglie!

STK řekl(a)...

Jistěže! Ve Veroně jsem narazil i na "zaručeně pravý Juliin balkon", tak co, co, co... Nevykládejte mi, že nebyl pravý. Kulisu přece poznám! ;-)

Stran kultury - není to jenom o ní. Řídím se už léta prastarým bonmotem: "Čeho je moc, toho je příliš!"

A jak je vidět, patriot s orlicí si tu svou jednu jedinou hračku nedají vzít, takže už je asi brzy začnu, stejně jako mnozí z publika, "skákat". Bude mi to trochu líto, klauna mám totiž rád. Je chytrej.

barbucha řekl(a)...

Já se vás, vážený STK, nechtěla dotknout...já jen, že u mě Vilík (v Saudkově překladu) sedí v přední řadě :-)

STK. řekl(a)...

Nedotkla, strašidýlko, vůbec ne... ;-)

P.S.: Já nemám v knihovnách tolik předních řad. Takže (podle formátu) mám i druhé a třetí řady. A navíc: Vilémovy věci jsem dělal za 41 roků v ústavu tolikrát, že celé kusy textu znám zpaměti. Nepotřebuji v tom listovat.
(Ale už si často nepamatuji, co jsem měl včera k večeři. A časem asi bude hůř...)

[:-)

barbucha řekl(a)...

No toto. Já taky nelistovala! :-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Na zahradě věším prádlo. A na fasádu zatím prapory nevyvěšuji. Ano, praporY.
To jste, vážená paní Harpyje, už opravdu zapomněla, že my roduvěrní Češi vyvěšujeme vždy DVA prapory ? Jestli ano, tak si, prosím, tuto základní vědomost osvěžte při příští návštěvě staré vlasti : Na všech budovách jsou DVA držáky, případně před budovou jsou DVA stožáry *).
Nu, a vzhledem k současné situaci (i po našem dvojnásobném volebním vítězství stále vládne pravice, stále nás ohrožují Němci zvenčí i zevnitř) si prostě nemohu dovolit vyvěsit vlajku ČSSR spolu s vlajkou proletariátu resp. SSSR. Takže si je raději všechny tři šetřím na dobu po obnovení naší suverenity.

Jsou ještě všude temné síly dravé,
ostnatých drátů k cíli nastláno.
Jen tedy dál a všichni na svá místa!
Jen do práce a v boj, jenž nelení.
Dál nad námi plá rudá vlajka čistá,
to avantgardní lidské znamení.
(S.K. Neumann: Čest rudé vlajce)

***Volte ČSSD a KSČM !***

-----------------------------------------------------------------------------------------------

*) Viz např. http://www.atlasceska.cz/praha/prazsky-hrad-i-nadvori/galerie/39/1/