pátek 12. listopadu 2010

MOBY DICK: Hrozivé příklady rozkladu demokracie

Ženy šelmy, biopetrolejoví princové, sraní na fakta, kultivace cen, G20 a válcování muslimů
**************************************************************
Neděle 7. listopadu 2010 ; výročí VŘSR (1917) - zahájení měsíce československo-sovětského přátelství

"Pečlivě si vybírá stravu a jí jen to, co potřebuje." Český vědec Stanislav Pekárek těmito slovy představuje výsledky svého badání. Výrok se týká pavouka mravčíka skalního a těhotné ženy. Objev může změnit i pohled vědy na stravování dalších šelem.
Desetitisíce protijaderných agentů blokovaly železnici, aby znemožnily návrat 123 tun německého jaderného odpadu z Francie, kde se zbavoval přebytečné radioaktivity. Podle nich totiž nejsou tyto převozy - bezpečné. Na důkaz zapálili i policejní auto. Množství lidu zahustilo i 16,5 tisíc nasazených policajtů.

"A obávám se převelice, že v boji s islamismem bychom se raději měli spojit třeba i s těmi nacisty, než vést minulé války a nechat se převálcovat daleko větším zlem." (A.S.Pergill v diskusi pod minulým Deníčkem MD v hospůdce U hřbitova.)

Obránci Evropy před nebezpečným islamismem plačte - švédská policie zatkla obhájce evropských hodnot, který v Malmö střílel na imigranty "tmavé pleti". Zavraždil jednu ženu, osm lidí zranil. Daleko větší zlo tím na nás nepoučitelní Švédové přivolali!

Pondělí 8. listopadu 2010

"Rozsah nebezpečí, které evropské země způsobí kvůli vlastním plánům na využití biopaliv, je nyní jasný. Škody na lesech a přírodě budou šokující, a to jen kvůli palivům do našich aut. Biopaliva budou ještě horším znečišťovatelem než fosilní paliva." (Adrian Bebb z neziskové organizace Friends of the Earth Europe)

„Roční produkce skleníkových plynů se zvýší o 56 milionů tun.“ Stane se tak v roce 2020, pokud EU splní hrdý úkol, který si stanovila: aby 10 % v benzinu a naftě tvořily biosložky. Tato v posledních letech nejméně pátá varovná zpráva pochází z Evropského institutu pro politiku životního prostředí. (První tajná zpráva podobného charakteru pochází nejméně z roku 2006.) Vandrování zemědělské techniky po krajině, doprava a zpracování je daleko horší zátěží, než je "získaná ekologická výhoda".
Mluvíme o Evropě. Co se Indonésie a Brazílie týče, tam evropské "ekologické kroky" znamenají ničení milionů hektarů pralesů, vyvražďování orangutanů, Papuánců a Indiánů. Vypalování džungle přidává do atmosféry další megatuny CO2 a skutečných svinstev. Ačkoli moudrá Evropská komise i v Asii a Jižní Americe "zavedla pravidla", zakazující kácení lesů a přikazující dodržování zemedělských předpisů EU...
Ekologické organizace proti tomuto ničení životního prostředí, jež se ve jménu ušlechtilých cílů koná kvůli ziskům biopetrolejových princů, už nějaký čas bojují, zatím marně. Podle nejmenovaného bruselského byrokrata by se zrušením podpory pěstování "biopaliv" rozpadl systém zemedělských dotací EU...

Věci veřejné chtějí ochránit investice fotovoltaických princů zajímavým způsobem: Novou daň, čerstvě uvalenou na výrobu sluneční elektřiny, by si mohli tito šlechtici "odepisovat jako odvody ze svých daní"...

V okolí meziskladu jaderného odpadu poblíž Gorlebenu sedí na silnici 1600 protestantů, mezi nimi i spolupředsedkyně německých Zelených Claudia Rothová. Na kuráž se nejspíš posilují zdraví prospěšným biolihem.

Vůdce vyjednávacího týmu pražské ČSSD Jiří Dienstbier ml. rezignoval na svou funkci při povolebním vyjednávání s ODS. Nemůže s nimi vyjednávat, když koalici s nimi odmítá. V týmu pro jednání s TOP 09 zůstává.

"Ernest věděl, jak funguje byznys, co se tu komu stalo a co se ještě může stát. Když o tom mluvil, skoro o tom vtipkoval. Věděl, s kým má co do činění, uvědomoval si, že i jemu všelicos hrozí." (Štefan Hríb, šéfredaktor časopisu Týždeň.)
Na Slovensku kdosi zastřelil právníka a bývalého předsedu Ústavního soudu ČSFR Ernesta Valka. Za vraždou mohou být různé kauzy, které renomovaný právník řešil: Spor mezi slovenskou státní loterií Tipos a nástupcem české Sazky, souboj s českou konkurzní mafií, kauzy Nafta Gbely, společnost Quido či Duckého směnky...

Ředitel Světové banky Robert Zoellick chce vyřešit problém s masovým tištěním inflačních peněz (USA, Evropa) a manipulace s kurzem (Čína) velice konzervativně: Navrhuje znovu zavést zlatý standard!

Úterý 9. listopadu 2010, Mezinárodní den boje proti fašismu a antisemitismu (výročí Křišťálové noci 1938)

"...další spornou věcí je zdůrazňování židovských obětí a zdůrazňování judaistických aspektů (tedy např. to, že pod "davidovou hvězdou" leží i ostatky pokřtěných Židů a míšenců, kteří by za normálních okolností měli na hrobě spíš kříž). To do značné míry připomíná (pokud nelze mluvit o totožnosti) zdůrazňování německých obětí WW2 a zlehčování obětí pocházejících z ostatních národů (neo)nacisty. Je to názorná ukázka toho, že sionismus a nacismus se liší jen tím, který konkrétní národ je adorován, takže pro mě (který nejsem ani Žid ani Němec) mezi nimi neexistuje žádný rozdíl."
(A.S.Pergill v diskusi pod minulým Deníčkem MD,, zdůraznil MD.)

“Je neuvěřitelné, že člověk v tak vysokém postavení postrádá nezbytnou sebekontrolu.“ (Týdeník Familia Cristiana.)
“Itálie a Italové očekávají, že člověk na vrcholu státních institucí ukáže smysl pro odpovědnost, i co se týče osobních záležitostí.“ (Deník Avvenire, kontrolovaný Konferencí italských biskupů.)
“Člověkem na vrcholu“ je míněn italský premiér Silvio Berlusconi, „osobními záležitostmi“ pak nezletilá marocká břišní tanečnice, její placená účast na premiérových bujných večírcích a premiérova intervence ohledně jejího propuštění. Tanečnice kradla, Berlusconi chtěl, aby ji policajti pustili, neb jest neteří egyptského prezidenta Husního Mubaraka, což byla lež. Egyptské ministerstvo zahraničí mlčí, ale zato řve předseda Poslanecké sněmovny Gianfranco Fini.
Fini, bývalý (post)fašista a nynější umírněný pravičák, vyzval premiéra, svého bývalého spojence a ochránce, k demisi – a to do konce týdne. Jeho křik se ozval na ustavujícím sjezdu nové strany Budoucnost a svoboda. Strana je nová, ale už parlamentní – jejími členy je 40 současných poslanců a senátorů. A bez její spolupráce se neschválí připravený rozpočet na příští rok. Rozpočet země, která je zadlužena ve výši 116 % HDP.
Možnáže nové parlamentní volby budou místo v roce 2013 už na jaře 2011, možnáže padne vláda – možnáže padne italské hospodářství. A proč?

Mrtvá Kočka: “Silvio nedokázal překonat svůj přechod.“

“Musíme odlišovat ochranu přírody a boj se změnami klimatu, kterému já říkám ne.“ (Prezident Václav Klaus po schůzce s ministrem životního prostředí Pavlem Drobilem (ODS). Prakticky stejné stanovisko již schválila česká vláda pro českou delegaci, směřující do Mexika na další ze šílených konferencí, zachraňujících svět a příjmy zelenistických kšeftsmanů.)
Výsledky katastrofické snahy EU zmírnit oteplování planety snížením emisí o 20 % do roku 2020 se už projevují. Důkazy ukazují, že vedou ke zvýšení emisí a ničení planety. Největší evropské země – Francie, Německo, Velká Británie – se k tomuto faktu hrdě staví zády a na připravované konferenci v mexickém Cancúnu hodlají prosadit závazek snížit evropské emise – o 30 %!!!
Jsou to záda, čím se EU staví k faktům?

Mrtvá Kočka: “EU sere na fakta.“

Středa 10. listopadu 2010, Světový den vědy pro mír a rozvoj

“Jedním z příznačných rysů rozkladu demokracie je nerovnost občanů před zákonem. To, čeho jsme v poslední době svědky v lovu na takzvané pravicové extremisty, je toho výmluvným a hrozivým příkladem.“ (Petr Hájek, zástupce prezidentova kancléře, k případu osmi tvorů, obviněných z propagace hnutí směřující k potlačení práv a svobod mj. i za to, že vylepovali samolepky s logem a internetovou adresou zakázaného neonacistického Národního odporu.)

Tak na nácky, organizující různé náckovské akce, nenašla policie bohužel nic lepšího. Vylepování nálepek s logem zakázané neonacistické strany je však dle zákona stejné, jako vylepování nálepek s hakenkrajcem, pane Hájek. Před zákonem jsme si všichni rovni, to by nemohli dělat ani Jan Ruml, ani Plastici...

Obžaloba klade za vinu jednomu tvoru i organizování a pořádání pochodu 6. června 2009 v Jihlavě, který měl „uctít památky obětí druhé světové války“. Protože však skutečným účelem bylo „uctění památky padlých vojáků wehrmachtu a vzdání cti příslušníkům SS“, akci magistrátní úředník ukončil hned po jejím začátku.

Hoši měli halt smůlu, že si na svůj náckovský sraz nepozvali soudruhy z německého nebo rakouského landsmanšaftu, ti svoje (neo)nacistické provokace pořádají s požehnáním třeba pana rakouského prezidenta...

“Jediná šance na jeho změnu [míněn islám] je, reformovat ho tlakem zvenčí, což znamená ho vojensky porazit (deklasovat nasazením ABC zbraní a moderní vojenské techniky) a otřesenému a demoralizovanému obyvatelstvu nadiktovat nový islám, který se od toho starého bude lišit minimálně jako učení T. Aquinského od starozákonních příkazů a zákazů (= v podstatě to nebude islám, jako křesťanství není judaismus). A to znamená, pochopitelně, válku, proti které WW2 byla jen nevinným kočkováním.
A v té válce opravdu budeme potřebovat vše, co má ruce a nohy, aby bojovalo na naší straně, a ne zde vyrábět "nepřátele" z lidí, kteří na naší straně fakticky jsou.“
[míněni neonacisté]

(A.S.Pergill v diskusi pod minulým Deníčkem MD.)

Mrtvá Kočka: “Škodaže ne všechno, co má ruce a nohy má taky mozek.“

“Šlo by o fakturu na nějakej sport nebo něco takovýho.“ (Josef Jindra, lobbista, majitel sportovní agentury a velice činorodý muž, mj. inspirátor tunelu „liberecký lyžařský šampionát“, navádí úředníky ministerstva obrany, jak prohnat úplatek účetnictvím.)
“Trest zní: šest let vězení a zákaz výkonu funkcí statutárních orgánů po stejnou dobu.“ (Martina Lhotáková, mluvčí pražského městského soudu k rozsudku nad - Petrem Šperkem.)
Petr Šperk byl obchodním ředitelem různých Jindrových firem, do jejichž účetnictví zanášel faktury za fiktivní reklamy na dresech koní z Jindrovy stáje (Kateřina Neumannová, Kamila Rajdlová či Michal Vavroušek). Za neexistující reklamu neplatil Šperk daně, čímž vznikla státu škoda ve výši 25 milionů Kč. Poučení: Nikdy nic nepodepisuj, na to máš lidi. Ty jen podváděj a kraď.

Mrtvá Kočka: “A plať daně z úplatků“.

Čtvrtek 11. listopadu 2010, Den veteránů (11.11. v 11:00 1918 konec IWW); Den proti drogám; Světový den kvality

"Není pravda, že "muslimové jen obsazují prostor, který jim sami vyklízíme": Pokud tím míníte úbytek obyvatelstva, tak ten je spíš pozitivní, rozumní politikové se již dávno děsí přelidnění. Ani stárnutí populace není takový problém, jak se nám snaží mnozí namluvit. Uvedené "demografické" argumenty jsou naprosto nesmyslné.
Je ovšem třeba zamezit, aby nedocházelo ke "kompenzaci" přirozeného a žádoucího poklesu populace přílivem bezcenných primitivů."

(A.S.Pergill v diskusi pod minulým Deníčkem MD.)

Mrtvá Kočka: “Máme dost vlastních primitivů.“

Přesto ministr dopravy Vít Bárta do Česka další primitivy hodlá natáhnout: Čínské baraby pro stavbu českých dálnic, samozřejmě jako zaměstnance čínských firem.
“Rád bych zahájil diskusi o menším projektu, který bude pro čínskou stranu zajímavý a pro nás bude znamenat určitou kultivaci cen českých stavařů.“
Čeští stavaři mají mnohé námitky. Obávají se dumpingových cen: “Žádná rozumná země si takto nemůže poničit trh.“ Také odmítají, že by se u nás stavělo draho kvůli samotným stavebním firmám: “Stavbu si objednává stát a také říká, jak mají silnice vypadat. Z toho se cena odvíjí.“ Dálnice by se zlevnily, kdyby je navrhovali projektanti a ne – politici!

"Asi si z nás někdo vystřelil." (Miroslav Kutal z Hnutí Duha, které sleduje migraci velkých šelem v Beskydech, ke zprávě, že stopy medvěda, nalezené před časem v nově vybudovaném průchodu pod železnicí u Jablunkova, byly podvržené.)

V jihokorejském Soulu začal potlach G20. Řeší se planetární nerovnováha ve vývozu a dovozu a zběsilý tisk nových peněz: 600 mld. $ vládních dluhopisů „odkoupí“ Fed, americká vláda chce „reinvestovat výnosy“ z dříve nakoupených (bez)cenných papírů, takže celková suma, kterou musejí tiskárny vychrlit páčí až 950 mld. $...
Nepřímo se jednání účastní i Severní Korea. Kim Čong-un prý hodlá na Soul zaútočit – nafukovacími balony, naplněnými „jedovatým plynem“...

Kim III dostal od svého tatíčka Kima II příkaz najít způsob, jak setkání G20 „zastínit“, což se mu touto fámou zdařilo: Britští diplomaté to berou jako vážnou hrozbu a existují články o G20, kde je tato slabomyslnost uvedena jako jediná informace. I když „jedovaté plyny“ mají opravdu mizerný vztlak. Vážné to bude, až si protiplynové masky nasadí čínští delegáti...

Pátek 12. listopadu 2010

Potlach G20 skončil. Schváleno nebylo nic - dohodnou se prej příště. Závěrečné komuniké je poněkud hovornější. Zúčastněné země slíbily, že se budou vyhýbat devalvacím motivovaným získáním konkurenční výhody v obchodě. (Obamovi se nepodařilo vyměnit slovíčko "devalvace", které příliš ukazuje na USA, slovíčkem "podhodnocování", které by žalovalo na Čínu.) Představitelé se také shodli, že jejich země budou směřovat k „tržně určovaným směnným kurzům“. (Jde o nebetyčný posun protože jde o „důraznější výraz“ než na minulé schůzce použité sousloví "tržně orientované kurzy"...)

„Neústavní schůze!!! Nespravedlivé škrty“ Transparent s těmito nápisy drželi na svých tělech recesisté z iniciativy ProAlt, kteří tak bránili ve vstupu do Senátu. Demošky v okolí parlamentních budov jsou zakázány (jakkoli je to další z „hrozivých příkladů příznačných rysů rozkladu demokracie“, jak by mohl i zde říci jistý Petr Hájek), takže blokáda asi dvaceti přestupníků byla policajty proražena (ale musel si o to říci sám předseda Senátu Přemysl Sobotka). Demonstranti pak zasedli na tribuně pro veřejnost, kde se stali svědky prohlasování vládních úsporných zákonů.

“Ten prostor [Evropa] je náš, my jsme ho vytyčili a obsadili. Je našim právem (a povinností vůči našim potomkům) ho dle svých možností co nejúporněji bránit. Jinak souhlas, že "nemáme právo ani na vlastní život, pokud si ho nedokážeme uhájit", jenže ono to platí i v opačném gardu: Muslimové (a jacíkoli jiní imigranti, kteří vzbudí naši nevoli) nemají právo ani na vlastní životy, pokud je dokážeme převálcovat a třeba i vyhladit.“
(A.S.Pergill v diskusi pod minulým Deníčkem MD.)

Sobota 13. listopadu 2010, Mezinárodní den nevidomých; Den stromu a dřeva

Znepokojená žena Moby Dicka upozorňuje: “Tato demokraticky vyjádřená výzva ke genocidě muslimů zpětně ospravedlňuje fatvu vůči Západu.“
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

108 komentářů:

A.S.Pergill řekl(a)...

Znepokojená ženo,

genocidu nemuslimů vyhlásil už Mohamed v Koránu. Pouze jsme tuto skutečnost dlouho nemuseli brát na vědomí, protože islámskou vojenskou invazi do Evropy naši předkové odrazili a zahnali alespoň částečně zpět: Reconquistou Španělska na přelomu středověku a novověku a pozdějším (na počátku 20. století dovedeném do zhruba dnešní podoby) částečným vyhnáním Turků z okupovaných území na Balkáně.
Tč. (minimálně od 11. září 2001) je situace jiná: muslimové se dostali ke zbraním a technologiím naší civilizace, včetně zisku odrodilců a zrádců (ono to platilo už dřív: Konstantinopol by nebyla padla, pokud by v turecké armádě nesloužili uherští dělostřelci /a současně výrobci děl/ a kdyby jim postranní bránu neotevřeli janovští střelci). Islám nabral druhý dech a změnil válečnou strategii.
Jsme ve válce bez ohledu na to, zda o to stojíme, nebo ne, jako Poláci od 1. 9. 1939. (Na rozdíl od Hitlera nám ale muslimové zcela regulérně ústy svého hlavního proroka válku řádně vyhlásili a on to navíc zařídil tak, že trvalý mír mezi muslimy a nemuslimy možný není a také nikdo na straně muslimů nemá možnost tu válku odvolat; to mohl jedině Mohamed, a ten jednoznačně prohlásil, že žádná další s ním srovnatelná autorita v islámu až do konce světa nebude.)
Jsme ve válce, a tudíž dříve nebo později budeme muset suspendovat některá demokratická pravidla, jak to dělali i Spojenci za války proti nacistům (vč. US zákroku proti etnickým Japoncům, který byl sice silně politicky nekorektní, ale věřím, že i řadě internovaných zachránil kejhák, protože byli vydíratelní tlakem na jejich příbuzné v Japonsku). A budeme se muset, chtě nechtě, spojit třeba s ďáblem, jako se Británie a USA (o jejichž demokratičnosti nelze mít pochyb) spojily se SSSR, přestože tamní režim byl nacismu velmi podobný a v některých ohledech byl ještě horší než ten nacistický. A budeme muset chtě nechtě dělat ošklivé věci nejen nepřátelům, ale i těm, kdo pro ně (třeba i proti své vůli) pracují, nebo jsou s to jim přinést nějaké výhody (jako Spojenci, když bombardovali zbrojovky a další cíle nejen v Německu, ale i v okupovaných zemích, jako Britové, když potopili Francouzskou flotu, za nebezpečí, že padne do rukou Němců. A přinejmenším válka ve Vietnamu nás musela poučit o tom, že musíme nasadit náhubek těm, kdo na našem území a v našich sdělovacích prostředcích agitují ve prospěch nepřítele.
Jsme v podobné situaci jako Poláci v 17. a 18. století, kdy sice byli schopni nepřítele vojensky porazit, ale přemíra demokracie (právo veta kteréhokoli člena polského parlamentu) vedla k tomu, že v podstatě jen hasili požáry a postupně ztráceli půdu pod nohama (až k zániku Polska).
Muslimů je cca 1,5 miliardy, nemuslimů je zhruba trojnásobek. Genocidě toho trojnásobku (který ovšem zahrnuje víc než 99% všech žijících techniků, vědců a umělců) se dá zabránit jedině vojenským deklasováním mulimů, a bude-li nezbytí (= prohlásí-li muslimové něco ve smyslu "jen přes naše mrtvoly"), tak budeme muset, chceme-li přežít, provést vůči nim ještě tvrdší opatření, než jaká byla provedena vůči nacistickému Německu za a po WW2 (je třeba si uvědomit, že nacismus byl v Německu u moci jen cca 12 let, zatímco v některých zemích je islám u moci téměř 1400 let). Budete-li takováto opatření nazývat genocidou, sorry, ale tím jen ukazujete, že fakticky stojíte na opačné straně fronty.

N.N.Nemo řekl(a)...

To ASP: A opačná strana fronty musí být zničena zbraněmi ABC.

Jaký je tedy rozdíl mezi muslimy, nacisty a ASPergilly? Jaký je rozdíl být vyhlazen ve jménu Proroka nebo ve jménu záchrany západní civilizace? Co je to za záchranu? To je porážka, to je ideová sebevražda.

Zab se ASPergille sám, a netahej do Valhaly za sebou celý zbytek lidstva.

informace řekl(a)...

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb,
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Nagasakibomb.jpg

A.S.Pergill řekl(a)...

to N.N.Nemo:
Je snad zásadní rozdíl mezi agresorem a jeho obětí. Ani GB a USA neklesly na úroveň nacistického Německa tím, že se bránily. Spíš klesly na jeho úroveň jednak ty státy, které se nebránily, jednak ty, které se bránily špatně (= byly alespoň dočasně poraženy a okupovány).
Jinak se obávám, že islamizace lidstva je prakticky ekvivalentní té Valhale - jejím důsledkem by byla degradace lidstva někam před dobu kamennou (éru, u níž je sporné, zda to, co tehdy žilo, byli už lidé, nebo ještě zvířata).

informace řekl(a)...

Hrozivé příklady rozkladu demokracie - italský případ
“Možnáže nové parlamentní volby budou místo v roce 2013 už na jaře 2011, možnáže padne vláda – možnáže padne italské hospodářství. A proč?"
Moby Dick se ptá, proč Itálie stojí znovu na okraji politické vládní krize. Odpověď je jednoduchá: protože se politická třída chce zbavit Berlusconiho. Požadavek Finiho, bývalého neofašisty a bývalého spolupracovníka B. ve vládní koalici je, aby Berlusconi podal demisi a aby se vytvořila nová vládní koalice a vláda, kde by sice mohla být Berlusconiho strana, ale bez svého lídra. Alternativou by byla vláda složená z opozičních stran a Finiho Budoucnosti a svobody. Berlusconi by se tak stal řadovým občanem a musel by podstoupit tři procesy, pro korupci, daňový únik a falšování účtů, které jsou prozatím odloženy. Politici doufají , že bude odsouzen a skončí své dny za mřížemi nebo v exilu. Jako před deseti lety jiný nepohodlný politik, který se zřejmě na politické scéně příliš "roztahoval", socialista Bettino Craxi. Craxi byl v r. 1992 odsouzen na 22 let pro nelegální financování strany, odešel do exilu v tuniském Hammametu, kde v 2000 r. zemřel na neléčenou rakovinu ledvin a dnu. V Evropě se léčit nemohl, byl na něj vydán zatýkač. Takže scénář je již vyzkoušený. Pokud jde o ty procesy, musela bych dlouho vysvětlovat věci, týkající se zasahování "demokratického" soudnictví do politického života země. V r. 1993 akce t.zv. Čistých rukou milánské prokuratury, zaměřená výlučně na představitele vládních stran vedla de facto k jejich rozpadu jako křesťanské demokracie anebo zániku jako liberálů, republikánů, sociálních demokratů a socialistů., tedy k úplné paralýze politického života. A to několik měsíců před politickými volbami. Jediná strana, co ucelela, byla PCI. Tehdy přišel se svým "neblahým" nápadem podnikatel Berlusconi dát dohromady ty trosky, vytvořil tehdejší hnutí a pak stranu Forza Italia a vyhrál volby. Od té doby je pořád na mušce demokratických soudců, vedlo se proti němu asi dvacet procesních řízení (promiňte, ale přesné číslo si nepamatuju, částečný seznam je na it. Wikipedii), kde doposud nebyl odsouzen (buď pro zproštění viny, vypršení lhůty nebo archivaci z jiných příčin). Jenže, doufají B. protivníci, teď by mohla být vhodná příležitost. Před několika lety křesťansky doufali, že B. umře na rakovinu, ale zklamal je, bohužel se vyléčil.
Mrtvé Kočce, nevím, jestli dokáže překonat Silvio i tento přechod. Z rakoviny se vyléčil, snad přežije i ránu do zad.
Napadá mi otázka Julia Cesara, když mezi svými vrahy vidí i adoptivního syna "Quoque tu Brute, filii mii ?"

Dodatek řekl(a)...

Posuďte sami, čtyřiasedmdesátiletý satyr, operovaný před třinácti lety na rakovinu prostaty, který tráví noce v orgiích v hromadném bunga-bunga.
Pěkná vitalita, že?
Pohovor B. s deníkem la Repubblica o své nemoci.
http://www.repubblica.it/online/politica/malattia/parla/parla.html

stk řekl(a)...

2 NEMO:
Kapitáne, zkuste si ještě jednou přečíst Pergillův příspěvek a veškerá "nálepková slova" nahradit neutrálními. Možná dojdete ke zjištění, že nám A.S.Pergill říká velmi nepříjemnou - ale pravdu. Zkusme číst jádro sdělení a netančit si na "zakázaných slovech". Mně se taky nelíbí to, co píše. Ale nejsem schopen mu to pravdivě a logicky vyvrátit - musím tedy, ač velmi nerad, přijmout jeho pravdu.

(V divadle je zakázáno používat slova "Hoří!" i v případě, že divadlo skutečně hoří - aby se prý zabránilo panice. Ne, nedělám si srandu - tak je to v požárních předpisech, evakuačním plánu i pracovním řádu. Nebuďme taky tak zdeúřední...)

Anonymní řekl(a)...

Pokrokově zaměření lidé, bohužel slepě věří mýtu, že člověk dokáže racionálně poznávat realitu. Na základě tohoto mýtu věříme, že lidé činí racionální rozhodnutí na základě zhodnocení faktů. Na to, aby člověk lidi přesvědčil, stačí přece, aby se jim předložila fakta. Těch lidé využijí k tomu, aby se rozhodli, jaká alternativa bude nejlépe podporovat jejich zájmy a touhy.
Z řady psychologických experimentů však vyplývá, že tak to nefunguje. Namísto, abychom prováděli racionální analýzu pozitiv a negativ, přijímáme jen ty informace, které potvrzují naši totožnost a naše hodnoty, a odmítáme informace, které jsou s nimi v rozporu. Své myšlení přizpůsobujeme své společenské totožnosti a ochraňujeme ji před jejím zpochybňováním. Když se setkáme s lidmi, kteří nám předkládají nepříjemná fakta, většinou to jen posílí náš odpor vůči jakýmkoliv změnám.
Naši společenskou totožnost utvářejí hodnoty, které psychologové nazývají vnější či vnitřní. Vnější hodnoty se týkají statusu o stoupání na řebříčku společenské hierarchie. Lidé se silnými vnějšími hodnotami se fixují na to, jak je hodnotí jiní lidé. Potřebují finanční úspěch a slávu. Vnitřní hodnoty se týkají vztahů s přáteli, s rodinou a s komunitou, a týkají se také sebepřijetí. Ti, kteří mají silné vnitřní hodnoty, nezávisejí na chvále či odměnách od jiných lidí. Mají přesvědčení, které je hlubší než sebezájem.
Málokdo má čistě jen vnější nebo čistě jen vnitřní hodnoty. Naše společenská totožnost je tvořena směsicí hodnot. Ale psychologické testy, provedené v téměř 70 zemích světa, ukazují, že hodnoty se shlukují v pozoruhodně obdobné vzorce. Tí, pro něž je velkou hodnotou finanční úspěch., například, mají méně slitování s druhými, mají silnější manipulativní tendence, silnější víru v hierarchii a nerovnost, silnější předsudky vůči cizincům a menší zájen o lidská práva a životní prostředí. Ti, kteří mají silný smysl pro vnitřní osobní hodnoty, prokazují větší porozumění vůči jiným a víc se zajímají o lidská práva, sociální spravedlnost a životní prostředí. Tyto hodnoty se navzájem potlačují - čím jsou silnější něčí vnější hodnoty, tím slabší jsou jeho vnitřní hodnoty.
Se svými hodnotami se nerodíme. Jsou utvářeny společenským prostředím. Tím, že politika změní naše přesvědčení ohledně toho, co je normální a přijatelné, mění naši mysl stejně jako naši situaci.

A.S.Pergill řekl(a)...

To Anonymní:
Není to tak úplně pravda, nedávno v USA prokázali psychologové, že míra prožívání religiozity je částečně dědičně daná (zkoumali religiozitu sourozenců odděleně vychovaných v rodinách s různou mírou religiozity).
Osobně jsem toho názoru, že i nízká religiozita u nás je dána do značné míry historickými peripetiemi (jen christianizace u nás proběhla na třikrát až čtyřikrát, nemluvě o náboženských třenicích v 17. a 18. století). Zkrátka: kdo u nás něčemu doopravdy věřil a nebyl ochoten vstávat jako katolík a uléhat jako luterán (a mezi tím si třeba ještě krátce střihnout českého bratra), ten měl podstatně horší šanci na vychování potomstva než ti, co to zvládli.

A.S.Pergill řekl(a)...

to STK:

Díky za podporu.

Jen bych si ještě dovolil dodat, že i naši muslimové ústy svých představitelů opakovaně jednoznačně prohlásili, že jejich strategickým cílem je islamizace Česka (totéž říkají i představitelé muslimů v jiných evropských zemích).
Ta islamizace se historicky prováděla dvěma způsoby:
1. Totálním vybitím a vyhnáním místních obyvatel a jejich náhrada přistěhovalými muslimy (tak byly islamizovány velké oblasti na sever od Sahary a v západních částech Asie). Tedy tím, co není nic jiného než klasická genocida.
2. Částečným vybitím nemuslimů a zotročením jejich zbytku, kombinovaným s nucenými konverzemi k islámu a s přistěhovalectvím muslimů. Tohle se dá označit za částečnou genocidu nebo etnocidu. Pro představu: Ve Španělsku na územích okupovaných muslimy zbylo po cca 300 letech jen asi 20 % nemuslimů (což vedlo k ekonomickému zhroucení muslimských států, protože daně platili jen nemuslimové).

V zásadě je jedno, jaký typ islamizace naši muslimové či jejich evropští šéfové plánují (možná to sami ještě přesně nevědí), ale důležité je, že je naprosto jasné a naprosto jisté, co nás čeká, pokud nebudou zastaveni. A jsem přesvědčen, že pokud je správné a morální v konfliktu mezi jednotlivci útočníka vážně ohrožujícího život (to "vážně" může být verifikováno např, tím, že v průběhu útoku už někoho dalšího zabil, případně tím, že jde o kriminálního recidivistu) zabít, pak by neměl být, přinejmenším morální, problém se obdobným způsobem postavit vůči etniku, které veřejně plánuje a vyhlašuje naši genocidu (minimálně na úrovni "vážně míněného varování"). Osobně jsem přesvědčen, že při včasné a dostatečně razantní obraně (a jednoznačných krocích směřujících k její přípravě) by konflikt až do takových konců nemusel dojít (takže paradoxně přináší taková obrana benefit i pro ty muslimy - takže tím, že za ni pléduju, fakticky prokazuji, že to s nimi myslím dobře). Zase jistá analogie: Pokud by se britští politikové včas postavili Hitlerovi, nedošlo by k náletu na Coventry a následnému prakticky celospolečenskému konsenzu, že německá města je nutné "koventrizovat".

guerrier řekl(a)...

Měl jsem vás za inteligentnějšího STK. To že klesáte na Pergillovu úroveň je pro mne překvapující. Náckové mají být záchranou západní demokracie? Jejda!

STK. řekl(a)...

Nálepka Guerriere, jen další nálepka.

guerrier řekl(a)...

I kdež STK, jen pouhopouhé konstatování a zdravý lidský rozum.

Harpyje řekl(a)...

Vy jste se už, Aspergille, natolik identifikoval s tím Vaším Conanem, že nejste schopen rozlišovat mezi realitou a fantasmagorií.

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánove
Dlouho trvalo než jsem přišel na to, že jsem odešel z bývalé ČSSR hlavně z důvodů své nespokojenosti sama se sebou. Tato nespokojenost šla neustále se mnou, a tak jsem byl po počáteční euforii všude a vždy opět nespokojen.
Každý člověk má velmi mnoho různých nálepek, které ho činí subjektivním, které ho činí nespokojeným sama se sebou.
Je mnoho způsobů jak se zbavit těchto nálapek - myšlenkových struktůr - mind structures. A hodně z nich člověku více škodí než prospívají. A trvá to dlouho než se člověk stane sám sebou, stane se pokojený se sebou.
Nedokáže-li člověk najít Lásku, Štěstí, Spokojenost, a Mír ve svém srdci, ne největši chybou hkedat je jinde.
A Láskou nemíním chvílkový sex, Štěstím nemíním vyhrát anebo nahrabat miliony, postavit si luxusbi vilu, koupit si luxusní auto. Tu Lásku a Štěstí najde člověk až se zbaví všech těch nálepek, které mu škodí, i když z počatku vypadají že mu prospívají.
Přeji Vám mnoho Lásky a Moudra, mnoho Štěstí.
Hledajíci

STK řekl(a)...

Proč se tu, Vážení,
bavíme o ledasčem jako staří Keltové o medvědovi? Jsou snad věci, které se nesmí vyslovit? Jinak bude mluvčí ihned podezříván ze snížené inteligence, náklonnosti k fašismu nebo nacismu, z antisemitizmu nebo sionismu, kryptokomunismu nebo pánbíčkářství? Ihned onálepkujeme autora nebo názor, aniž jsme schopni protinázor nějak logicky, uvěřitelně napadnout a vyvrátit?
A pokud se o to někdo pokusí, je "utlučen" argumenty, že na netu píše celebrita ta a ta něco jiného. To jako mám brát za zákon, že se někdo slavný takto vyjádřil? Nikdy se nikdo slavný nemýlil? Zdá se mi, že dějiny jsou plné omylů slavných. A síť je zase plná I.I. - internetově inteligentních.
Opravdu chceme, aby se tahle donedávna poklidná diskuzní hospůdka (ne, žebychom se tu nedokázali pěkně po sousedsku pohádat!) stala jevištěm pro entity, jinde nepříliš oblíbené? Shromaždištěm hádavých pořváváčů a tapetářů? Lidmi, kteří možná mají problém s vlastním sebehodnocením? Kteří tu přicházejí ukázovat "jak jim péruje triko?"
- - - -
Dovolím si opakovat svoji radu proti tomuto neblahému vývoji: Neškrábat!

... řekl(a)...

Vy si teď zase říkáte "Anonymní", informace?

Harpyje řekl(a)...
To je Hledající, troubo.

Tak kdo je Informace a kdo Hledající?

Harpyje řekl(a)...

Nekažte tlustému kocourovi jeho selanku v této "poklidné diskusní hospůdce", Vy "Anonymní", nebo bude zase apelovat na hospodského, aby vyvětral ten smrad.

Harpyje řekl(a)...

Nejlépe lze pozorovat křivdu spáchanou evropskou civilizací na obyvatelech cizích světadílů na příkladu Zimbabwe, Hledající, kde teď umírají lidé hladem, nebo na choleru.

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánové
Na internetové stránce http://www.merkur-online.de/nachrichten/bayern-lby/papst-bereut-seine-kritik-islam-1003346.html je otištěn článek „Papst bereut seine Kritik am Islam“ (Papež lituje své kritiky o Islámu). Zprávu o tom podaly italské noviny „Il Foglio“ s odvoláním na německeho autora a žurnalisty Peter Seewald.

V článku se mluví o papežově proslovu v Regensburg (Řezno) 12. září 2006. Papež v něm mluvil o vztahu víry a rozumu, a použil tam citátu vytrženého z kontextu. Tento citát vyvolal obrovské rozhořčení muslímů na celém světě. Papež sice svoje prohlášení neodvolal, ale připouští že podcenil váhu svého prohlášení, pry nevěděl o tom že jeho slova mají tež politickou váhu. Zajímavé je, že tato přednáška byla jenom pro pozvané známe theology. Německá media tam pozvána nebyla, a začla o tom psát až po protestech muslímů v Pakistánu. Také neexistovala oficielní verze proslovu, protože nynějši papež velmi rád mluví co mu slina na jazyk přinese.

O vztahu víry a rozumu je napsano mnoho různých pojednání různými aoutory s různým světonázorem. Nejsem theolog a tuto přednášku jsem četl až po rozruchu mnohokrát, a v různých jazycích, a jaksi mi nebylo dlouho jasné o čem papež mluví. Také jsem si vyhledal historické podklady pro ten citát, a troufám si říci že papež si historické podklady vyložil po svém.

Otázka je kdo ty muslímy vyhecoval? Určitě na přednášku pozváni nebyli, a papež jim svoji přednášku předem neposlal. Anebo to vše byla promyšlená provokace, která měla ukázat muslímskou netolerantnost Jestli ano, tak ta provokace provokatérům perfektně vyšla..

Anonymní řekl(a)...

Harpyje
Vy jste žila v Zimbabwe v dobách královny Viktorie a proto srovnáváte tehdejši a dnešní Zimbabwe? Jak to tam tehdy vypadalo s tím hladem a nemocemi se již nikdo nedoví.
Žil jsem několik let v New Zealand a Australia. Tam se také hlásalo o pozitivním vlivu anglické civilizace na původní obyvatelstvo. O tom pozitivním vlivu se dá s úspěchem pochybovat.

Harpyje řekl(a)...

V 19.století žádná britská kolonie jménem Zimbabwe neexistovala, Hledající. Tato zem se tehdy jmenovala Rhodesie. Stačí si o ni něco přečíst, a porovnat tehdejší a nynější situaci.

Anonymní řekl(a)...

Harpyje
bílí farmáři Rhodesie o problémech černých sluhů vůbec nemluvili. Byli to méněcenní černí sluhové, o kterých bílí mluvili s pohrdáním. Bída, hlad a nemoce černých je zkrátka nezajímali, a proto o nich nevedli žádné statistiky.
Nyní se věkeré problémy Zimbabwe hodí pro důkaz jak jsou černí neschopni. Je pravda že jsou neschopni, učí se vše teprve. Je docela možné, že se to nikdy nenaučí. Je docela možné, že evropské způsoby nejsou všude vhodné, a že jsou mimo Evropu proveditelné pouze a pouze nátlakem.
Jednoho syna bílého farmaře z Rhodesie jsem potkal na New Zealand, pracoval jsem s ním v Ministry of Work jako programátor. Ten kopal do domorodých Maori, Indů a jiných barevných když mu neuvolnili rychle cestu. Měl smůlu když si to ti barevní nenechali líbít a nafackovali mu.

barbucha řekl(a)...

No, Anonymní, je docela dobře možné, že "evropské způsoby nejsou všude vhodné" - proč se tedy do té Evropy všichni tak hrnou, by se přisáli na její sociální cecíky? Stejně tak s Vaším diskutabilním vlivem bílého muže...živí snad aboriginci nebo Maorové ty zlotřilé bělochy? Ale možná máte pravdu - měli bychom všechny národy světa nechat svobodně vymřít na nemoci a hlad, a dobrodiní civilizace si nechat pro sebe. Jen jak se v té Evropě opevnit?

informace řekl(a)...

Italský politický mariáš pokračuje. Dnes se Fini nechal slyšet, že Berlusconi má podat důkaz politické zodpovědnosti a podat demisi. Pěkná logika, nejdřív Fini vyvolá krizi, rozhází koalici, hrozí, že stáhne své ministry z vlády a pak má Berlusconi podávat nějaké důkazy zodpovědnosti.
Fini se pokouší dát dohromady novou koalici, ale moc se mu to nedaří. Nejdřív začal kontaktovat bývalé komunisty z Pd, ale ti se ošívají, nevědí, jak by reagovala členská báze. Asi by se divila, že strana půjde do vlády s ex neofašisty, na které ještě před dvaceti lety levicové manifestační průvody vyřvávaly - fašistické krysy, zalezte zpátky do kanálů! Je sice pravda, že neofašisti byli vytaženi z jejich politického ghetta Berlusconim za souhlasu komunistů, protože ti se také potřebovali zbavit potichu a bez kraválu své prosovětské minulosti. Jenže pro dnešní militantní čtyřicátníky nebo padesátníky, kteří ještě ty slavné pochody pamatují, by to byl asi šok.
A tak se Fini obrátil na Severní ligu, kterou chtěl původně z koalice vyhodit, se slibem, že jednoho z jejích politiků udělá předsedou vlády. Liga řekla, ne!
Takže mu zbývají ultrakatolíci a biskupové, kteří mu proti "zhýralému" Berlusconimu fandí.
Berlusconi se zatím chystá na protiofensivu. Hovoří o mobilizaci báze voličů, o manifestacích, novináři píší o organizaci tea parties podle amerického vzoru.
Fakt je, že situace je na ostří nože. Jestli Fini vyhraje, Berlusconi končí s politikou. Jestli prohraje, skončí on svou kariéru, tak ambiciozní a tak pečlivě budovanou různými podrazy, chameleonským přizpůsobováním a oportunistickými změnami názorů a výroků. Jako třeba o Mussolinim a fašizmu - jednou vychvaloval fašistu Mussoliniho jako jednoho z největších státníků, podruhé byl podle něj fašizmus absolutním zlem. Padne-li Fini, nebude ho žádná škoda. Od poskoka a pak dědice Almiranteho, zakladatele neofašistické strany MSI až k zeleno-růžovému multikulturalistovi (je například stoupencem a hlasatelem požadavku, že se islámským imigrantům z Afriky mají otevřít dveře) Fini prodělal skutečně takové epochální metamorfozy, že mu rozumný člověk nemůže věřit.
A pak tu někdo hovoří o spojenectví s neonacizmem a s neofašizmem na obranu západních hodnot! Jednou z těchto hodnot, a to ta hlavní, je demokratický systém vlády, který má zaručovat harmonické fungování společnosti. A ti pánové neo-... žádné záruky nedávají. Jedině jsou tak schopni tu společnost rozházet, aby se dostali k moci a případně se i s musulmány za tím účelem spojit, a otevřít jim tak cestu.
Jediná vláda, která může v této situaci hospodářské krize zajistit stabilitu, je vláda B. Lidi to tak chápou, ať se B. politikům líbí nebo ne. Nechtějí návrat politikaření první republiky, kdy vlády trvaly maximálně jeden rok.

Harpyje řekl(a)...

Já mluvím o katastrofální, a stále se zhoršující hospodářské situaci, a Vy mi povídáte o nějakém nevychovaném hulvátovi, který kopal do lidí, a z tohoto zážitku vyvozujete všeobecná ponaučení, Hledající. A Mugabe se rozhodně ničemu učit nehodlá.

Moby Dick řekl(a)...

K "některé problémy Zimbabwe hodí pro důkaz jak jsou černí neschopni".

Omyl: V Zimbabwe nevládnou černí, ale rudí!!!

Harpyje řekl(a)...

Mugabe je stejný africký despota, jako Mobutu, Idi Amin, nebo "císař" Bokassa. Až na jeho marxistickou minulost na něm není nic rudého. Mugabe je mugabista.

Anonymní řekl(a)...

...ovšem nejhorší je, když jeden uklouzne v hospodě na slepičinci...

... trouba řekl(a)...

Harpyje, kdo je tentokrát ten Anonymní? Hledající nebo Informace? Řekněte nám to, prosím!
Váš oddaný Trouba.

informace řekl(a)...

Něco k příspěvkům Pergilla, které ve svém přehledu zpráv cituje pilně Moby Dick.
Upřímně řečeno připomínají spíš proklamace k lidu při vyhlášení Svaté války islámu než realistický rozbor reálné situace. Stavět proti sobě islámský a neislámský svět je poněkud fantasiozní generalizace, která docela opomíjí, že jak islámský tak neislámský svět nejsou homogenní masy. Jak v islámu tak ještě víc v neislámském světě existují docela jasná dělení, národnostního, politického, ekonomického rázu. Když vezmeme v úvahu jen arabské státy a necháme stranou jiné země, i tady můžeme jasně vidět makroskopické rozdíly, na př. mezi arabskými emiráty nebo Saudskou Arábií a na druhé straně jižním Jemenem nebo Libanonem. Mají emirové, kteří si stavějí své umělé ostrovy ve formě palmy a umělé zasněžené sjezdovky v krajině rozpálené doběla sluncem, zájem na nějakém ovládnutí světa fanatickým fundamentalistikým islámem? A co když by při tom přišli o svůj luxus? Není pro ně větší zárukou mít peníze investované v burzovních operacích nebo uložené v amerických bankách? To ovládnutí světa islámem by pro současné vládní skupiny umírněných zemí nemuselo mít zrovna pozitivní dopad. Ekomomický, politický a sociální. Pokuste se představit ten možný scénář sami.
Islám není jen arabský. Máme tu na př. Turecko a Irán, které se oba snaží získat vliv na středním východě. Při tom Turecko je členem NATO. To jen tak na ukázku.
O roztříštěnosti neislámského sveta nemá cenu mluvit, na vyjmenování latentních nebo zjevných konfliktů by mi nestačila stránka.
Pokud jde o svatou válku, připomněla bych, že západní země jsou ve válce s fundamentalistickým teroristickým islámem už skoro deset let. V posledních měsích vojenští experti, generálové a velitelé jednotek v Iráku a Afghanistanu dělají bilanci. A závěry nejsou nijak povzbudivé. Experti Pentagonu uznávají, že se islámský terorizmus nepodařilo vymýtit, ale otevřením konfliktu v Iráku se působení teroristů přeneslo ze západních zemí do Iráku proti tamnějšímu obyvatelstvu. To prý vedlo k tomu, že Iráčani poznali na vlastní kůži, co ten fundamentalizmus znamená.
Pokud jde o Afghanistan dnešní Sunday Telegrapf přináší pohovor s bývalým velitelem britských jednotek Davidem Richardsem, který také v postatě říká, že se teroristický fundamentalismus nepodařilo porazit, že "a clear-cut victory over militants was not achievable", ale že vojenská intervence snížila nebezpečí teroristických akcí proti západu na dalších třicet let. Zdá se mi to poněkud optimistické, protože Al Kajda se právě reorganizuje v jižním Jemenu a talibánci mají podporu některých pakistánských kruhů.
Nezdá se, že by touto válkou byla hrozba islámských teroristů docela vymýcena.
Pokud jde o použití atomových zbraní, myslím, že je to docela nezodpovědná fantazie. I islámský Pakistán má nukleární zbraně. To jen na okraj.

informace řekl(a)...

A co se týká evropského islámu, mám za to, že by multikuturalistické kruhy měly zrevidovat realisticky svůj názor na kulturní a jiné obohacení Evropy přistěhovalci a že vlády jednotlivých zemí by měly vypracovat zodpovědný program přijímání imigrantů. Což není zrovna lehké, protože multirulturalisty nejsou jen levičáci, ale někdy i pravičáci, jak jsem už psala v příspěvku o it. vládní krizi.

Větší vlastenec řekl(a)...

K čemu by ti byla taková informace, oddaná troubo ?
Vždyť, jako trouba, nedokážeš posoudit její hodnověrnost, natožpak hodnotu.
Takže přestaň hučet, seď tiše v svém koutku, čekej na rozkaz k zahájení činnosti.

Dokážeš-li číst, troubo, čti, a zkus mít přitom zavřená dvířka (u lidí "ústa").
Ale nezapomínej, že trouba čtoucí je luxus, zatímco trouba samočisticí je dnes standard. Dokážeš se udržovat v čistotě, troubo ?

...trouba řekl(a)...

Jé, pane Vlastenče, Vy jste se vzbudil? Už jsme si mysleli, že jste se urazil a že tu nebudeme mít nikoho, kdo by tu lepil plakáty. No, to je fajn, že jste zas tady.
Paní Harpyje mě sice nazvala troubou, ale mám za to, že tím myslela pitomce a ne troubu na pečení. Přece by mě ta tato dobře vychovaná paní tak neurazila, že ano?
Váš oddaný obdivovatel (pro délku příspěvků). Jinak, že neumím pořádně číst, nikdy se až ke konci nedostanu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen klid, troubo.
Jestli jsi čistá a v pořádku, jestli jsi připravená pracovat, tak si čekání na příkaz můžeš zkrátit čtením mých příspěvků,
Čti je, čti, ale nezkoušej o nich přemýšlet, nezkoušej je pochopit. Mohla by ses marným úsilím příliš rozpálit a poškodit.
Moje příspěvky totiž NEJSOU psány tak, aby je pochopila každá trouba. Chápeš, troubo ?

...trouba řekl(a)...

Voni si pane Vlastenec, začínaj ňák moc dovolovat. Co je Vám po tom, jakej nebo jaká sem trouba. Staraj se rači vo to, co píšou, aby tam zas nevyžvejkli nějakou kravinu, že je pak za to smažou. A snažej se bejt trochu srozumitelnej taky pro vobyčejný lidi, takhle aby ty Vaše hádanky a kejklařiny prase luštilo.

Větší vlastenec řekl(a)...

No jistě.
Tak ještě jednou, a P O M A L U, abys to pochopila, troubo.
Já PÍŠU pro obyčejné lidi, troubo.
LIDI. Ne trouby.

Takže i trouba moderní, čipem na čtení čárových kódů potravin + vyspělým programem na pečení vybavená, mé příspěvky prostě NENÍ schopna pochopit. Takže by měla pokračovat v diskuzi o pokrmech (jež na tomto vlasteneckém blogu kupodivu doslova kvete), a nesnažit se o čtení textů, na jejichž pochopení zkrátka není vybavena.
(Toto je dodatek pro majitele dotyčné trouby, kteří ji zřejmě zapojili na web kvůli stahování kuchařských receptů, a nyní ji nezodpovědně nekontrolují.)

trouba anonymní řekl(a)...

Hele, komu tu to nadávají, voni jeden vochechuláku zelenej? Jo, když mi řekne troubo milostivá, tak to beru. Vona je to taková štramanda, že všecky postaví do latě. Ale voni, pisálku, můžete těma svejma kecama tak akorát rozesmát mouchy na mucholapce a to jen když sou v dobrý náladě.
Tak se vo mě nevotíraj jo? Pro ně sem pan Anonymní, abysme si rozuměli. Jo?

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak hele, troubo anonymní, neznačková, levná.

Velký Šaman před pár dny poprosil všechny diskutující, důrazně a tučně, aby, cituji „ctili uváděné nicky“.
Jeho přání je mi rozkazem.
Takže – když trouba, tak trouba, když oddaná, tak oddaná, když anonymní, tak tedy bezejmenná.

Čímž končím nesmírně neplodnou diskuzi s no-name troubou, na diskuzi o čemkoli jiném než o pečení naprosto nevybavenou softwarově i hardwarově.

Anonymní řekl(a)...

Ale jo,
stejně to nemá žádnej cvek nechat si tu nadávat von ňákýho šťourala. Ty si zase doplň to svý hard a soft vybavení, b...ři!
Adié!

Větší vlastenec řekl(a)...

Takže, vážení vlastenci a vážené vlastenky, z výše se "skvoucí" diskuze je už snad každému, že paní Harpyje se v určení oněch "nových" a "anonymních" diskutérů nemýlila.

Inu, to víte, rodem je Češka, a dlouholetý pobyt v brutálním nepřátelském světě (Evropě a zvlášť Německu) nesmírně zostřil její vrozené pozorovací a analytické schopnosti.

Prostě : Hadi, potkani a podobná hemživá havěti, bacha na harpyje !

Harpyje řekl(a)...

"Anonymní pán", který si sebekriticky říká trouba, zřejmě neví, že by Hledající nikdy neklesl tak hluboko, aby se zde prezentoval způsobem, jako to činí on.
Tento "Anonymní pán" je zřejmě jedna z oněch entit, o kterých se zmiňuje STK: "...entity, jinde nepříliš oblíbené ... Kteří tu přicházejí ukázovat "jak jim péruje triko"."

Anonymní řekl(a)...

Mám držet hubu a nepsat? To je smysl Vašeho inspirovaného příspěvku? A který z nich Vás natolik rozčílil, že jste mi tu začal nadávat hadů a potkanů? No konečně to není nic nového, někdy se zmůžete i na horší urážky. To vím z vlastní zkušenosti.
Přeju Vám dobré zažívání, když jste si tu uvolnil žaludek.

Anonymní řekl(a)...

Přišla jste si taky klobnout? Harpyje? Spojenými silami proti nepříteli?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale to se podívejme !
"Anonymní" (alias "trouba anonymní" alias "...trouba") tedy ví z vlastní zkušenosti, že se "zmůžu i na horší urážky" ?
To je zajímavá informace, neboť já jsem za celé roky psaní na web byl sprostý jen na dva přispívatele :
1. na jakéhosi českého odrodilce, jenž v německé emigraci načichl fašismem (používal tehdy ustálený nick, jeho příspěvky byly snadno rozeznatelné)
2. na entitu používající desítky různých nicků, většinou však vystupující jako "Informace"

Kterýpak asi z těchto dvou výtečníků píše nyní na Doupě, pod řadou různých nicků ? Co myslíte, vážení vlastenci a vážené vlastenky ?

A.S.Pergill řekl(a)...

To Anonymní (Hledající):
Prakticky všechny země, které se "osvobodily z pod koloniálního jha" se propadly ekonomicky a mnohdy i politicky (občanské války, opakované převraty, masakry apod.)
Na druhé straně se ukázalo, že vlastnění kolonií nemělo nějaký zvláštní ekonomický přínos, šlo spíš o prestiž (na způsob "impérium, nad kterým slunce nezapadá", případně o geopolitické a vojenské zájmy, jako jsou bezpečné základny loďstva po celém světě).

A.S.Pergill řekl(a)...

to Informace:
Hrábnete-li do historie islámských zemí, pak zjistíte, že se VŽDY podařilo v dlouhodobějším horizontu (třeba několik generací) osvícené mocné vladaře neutralizovat a zavést v jejich zemi tvrdý islámský režim.
Snažíte se utápět v detailech, "pro stromy nevidíte les", to už jsem vám jednou vytknul. Věroučné rozdíly mezi jednotlivými proudy islámu jsou zanedbatelně malé např. proti rozdílům mezi katolíky a jednotlivými protestantskými směry křesťanství.
Příklad Turecka, které jste vzpomenula, je názornou ukázkou toho, že jednou islamizovaná země se trvale vlastními silami islámského jha nezbaví (byť se jistě na současných úspěších islamistů podepsala EU).
Pokud se týká vámi citýrované války v Iráku a Afghánistanu: Průšvih je v tom, že je vedena coby "válka proti teroristům", nikoli jako válka proti islámu, proto ji v podstatě nelze (bez radikální změny cíle a k tomu i strategie a taktiky) vyhrát. Naši vojáci si tam počínají naprosto stejně, jako kdyby Spojenci vojensky porazili Německo, ale neproběhla žádná denacifikace. Nacismus byl prohlášen za "velkou ideologii, unesenou hrstkou zločinců", následně zůstaly v platnosti Norimberské zákony a koncentráky na okupovaných územích dál pokračovaly ve své činnosti (včetně plynových komor), dokonce pod blahosklonným dohledem spojeneckých vojáků, chytajících eventuální uprchlíky a předávajících je zpět dozorcům.
Dokud jasně nepojmenujeme nepřítele: islám a dokud jasně nedefinujeme strategický cíl: zabránit islamizaci Evropy a dalších civilizovaných zemí (což je naprosto nezbytné minimum) a případně provést reconquistu těch zemí, kde ještě žijí početné komunity nemuslimů (bylo by velice vhodné) a aktivitami vůči zbylým islámským zemím zajistit setrvání výsledků války minimálně na několik desítek generací (považoval bych za velmi doporučeníhodné), pak se jenom budeme nesmyslně plácat, ztrácet životy vojáků a vojenský materiál v naprosto nesmyslných šarvátkách a plody dílčích vítězství se nám budou rozplývat mezi prsty.
Jinak bych byl docela rád, kdybyste jmenovala jednu jedinou zemi, kde muslimové žijí bezkonfliktně a jako rovný s rovným s nemuslimy, pokud je jich v populaci od 1/3 víc.

A.S.Pergill řekl(a)...

To Harpyje:
Není nutné citýrovat duch barbara z dávné Cimmerie. Stačí vzpomenout na bratry Mašínovy.

Šaman řekl(a)...

Jmenovat jednu jedinou zemi, kde muslimové žijí bezkonfliktně a jako rovný s rovným s nemuslimy, pokud je jich v populaci od 1/3 víc:

Bývala to Bosna a Hercegovina a taky Kosovo, než začaly balkánské války...

Šaman řekl(a)...

Anonymnímu: Mám držet hubu a nepsat?

Ano, prosím. Nebo se podepisovat - ale svým, originálním nickem, nikoli kradeným. K výběru či konstrukci je nepřeberně nicků. Jde jen o to, aby se různí "anonymní" nepletli, případně aby nebyli slušní přispěvatelé neslušně podezíráni z autorství něčeho, co nenapsali.

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,
správně uvádíte: "bývala". V obou případech, jakmile pominul (respektive byl oslaben) tlak neislámského státu, tak začali muslimové své spoluobčany terorizovat (až vraždit) a vyhánět. Tragédií je, že ti, kteří se bránili, jsou označováni za zločince a souzeni jakousi pochybnou institucí.
Málo zveřejňovaný je např. fakt, že všichni "zavraždění" ve Srebrenici byli členy teroristických bojůvek a měli (včetně nezletilých) na rukou krev mnoha zavražděných Srbů a dalších nemuslimů, i malých dětí, žen a starců. A jestli se srbským ozbrojencům mezi ně připletli nějací nevinní, tak jich zcela jistě nebyl větší podíl, než jaké procento je prokazatelně nevinně popravených v USA.
V podstatě, když vezmeme dobu mezi pádem autoritativního centrálního režimu a začátkem islámského vraždění, to tam vydrželo snad jen pár let.
A taky ještě další věc: Svého času byla B+H presentována jako "výkladní skříň", "důkaz, že islám může být civilizovaný": Ženy a dívky tam chodily v moderním evropském oblečení, běžně se konzumovalo víno i další "haram" věci. Stačilo pár let, vše civilizované je pryč, vinice jsou likvidovány, ženy chodí pod hrozbou fyzického násilí zahalené a velice častá je i násilná nedobrovolná ženská obřízka. Prostě přesně tak to vypadá, pokud islám není omezován z pozice neislámského státu drsnými restrikcemi (včetně permanentní hrozby věznění či fyzické likvidace těch nejaktivnějších muslimů).

informace řekl(a)...

Poslyšte, Pergille, když nechcete rozumět, tak vždycky slova protidiskutéra překroutíte. Pokud jde o válku na středním východě, nebylo absolutně možné ji podniknout a představit veřejnosti jako tažení proti islámu. To by zkoalizovalo všechny islámské země proti západu a dalo vítr do plachet teroristům. Operace Enduring Freedom byla ohlášena jako tažení proti Al Kajdě, která v Afghanistanu měla výcvikové tábory a která již v devadesátých letech napadla Spojené státy. Byla to odvetná operace za 11. září a zároveň preventivní akce, která měla za účel vymýtit tuto organizaci. To se nepodařilo z mnoha důvodů. Je těžké bojovat proti teroristům, kteří znají terén a mají často podporu, i když někdy vynucenou, u místního obyvatelstva. Je tu mnoho jiných důvodů, ale nemá smysl teď o nich zde mluvit. Ani prezident Spojených států nemůže svévolně rozhodovat o napadení země anebo dokonce vyznavačů náboženské víry, když k tomu nemá argumenty sebeobrany, jako třeba odstranění hrozícího nebezpečí. Bush si pro své rozhodnutí velké popularity na světě nezískal, to jste viděl sám. Film toho tlouštíka Moora dostal v Cannes Zlatou palmu a jezbollah ho chtěli promítat ve všech arabských zemích. Prostě, vezměte na vědomí, že západ nemůže napadnout vojensky islám jako takový. Nejen proto, že je tu OSN s Radou bezpečnosti, ale hlavně proto, že je to nesmysl. Válka NATO proti islámským zemím jen proto, že se tam praktikuje toto náboženství? Snažte se to pochopit a neuvádějte tu argumenty přitažené za vlasy.
Jak zabránit islamizaci Evropy, to je zas jiný námět. To je v moci evropských států za předpokladu, že začnou provádět rigorozní politiku kontroly imigrace, nezavedou institučně islám jako jedno ze státních náboženství, nebudou udělovat velkoryse státní občanství komukoliv, budou vyhošťovat soustavně asociální živly, které narušují veřejný pořádek a žijí bez práce ze státních podpor. Všechno lze udělat mírovou cestu, ale důsledně. Zároveň je potřeba sosutavně popírat propagandu, která šíří iluze o možné asimilaci lidí tak vzdálených kultur a zvyků, kteří se asimilovat ani nechtějí.

Harpyje řekl(a)...

V dnešním Singapuru, Šamane. Jak vysoké je ale tamní procento muslimů nevím přesně, rozhodně ale nejsou početně nejsilnější náboženskou skupinou.

Harpyje řekl(a)...

"Že vlastnění kolonií nemělo nějaký zvláštní ekonomický přínos...", Aspergille, je naprostý nesmysl. Katanga (Belgické Kongo), kaučukové plantáže (Straits Settlements), alžírská ropa a zemní plyn, jihoafrické zlato a diamanty... mě napadají jen namátkou, příkladů je moc. O prestiž šlo nejdříve až v třetí řadě.

informace řekl(a)...

Tentokrát dávám za pravdu Pergillovi k jeho 22:29.
Jak si ztěžuje ve svém pohovoru ortodoxní biskup Teodosije, v nynějším Kosovu panuje "napětí, nejistota, strach, bída, korupce a instituční chaos. Biskup se bojí , že po stažení sil NATO budou ničeny kláštery a chrámy, již v tomto "období míru" jich bylo zničeno 150, středověkých památek velké historické a umělecké ceny. Rovněž i život ortodoxní církve a křesťanů je velice nesnadný pro intoleranci muslimů.
http://sottoosservazione.wordpress.com/2010/01/10/non-e-salvo-il-kosovo/

informace řekl(a)...

Doufám, Šamane, že budete striktně kontrolovat, aby tady diskutující neužívali víc nicků a neuráželi ostatní. Mám dojem, že takových bloudilců je tady víc.
Děkuji.

Harpyje řekl(a)...

Bratři Mašínové, Aspergille? Tak na co čekáte, muslimů je v Evropě dost! Vašeho spolubojovníka v Malmö už ale chytli.

informace řekl(a)...

Zajímavé, že se tím ještě chlubíte, pane v.v., že jste byl na mne sprostý. Proto starejte se laskavě o své a nechte mě na pokoji. Nemám zájem účinkovat na nějakých dryjáčnických scénách.

A.S.Pergill řekl(a)...

To Informace:
Metody a postupy k obraně proti islamizaci, které uvádíte, jsou zastaralé cca 10 - 15 let (možná i víc). Dnes nic s toho není možné provést "mírovou cestou", bez toho, že bude přinejmenším připravena postačující síla, která by potlačila islámské nepokoje. A bude politická vůle ty nepokoje potlačit i za cenu drsného krveprolití, srovnatelného např. s maďarskými událostmi 1956. Důkazem tohoto faktu mohou být islámské nepokoje v Paříži a dalších evropských městech na přelomu předloňského a loňského i loňského a letošního roku. Důkazem může být i podělání se britského parlamentu před pohrůžkami muslimů jako reakcí na pozvání Wilderse do GB.
OSN je naprosto bezcenná, tuto organizaci by vyspělé země měly přestat financovat a v krátkosti by zanikla. Je třeba si uvědomit, že tam zasedají zločinci (včetně lidožroutů) jako rovní s rovnými se zástupci civilizovaných zemí.
A pokud se týká té reakce musimů: Muslimové nás VŽDY budou nenávidět. Celý život žerou odporné halal s*ky a trpí mnoha dalšími omezeními a nemají z toho absolutně nic; většina islámských zemí by se propadla do hladomoru a dalších krizí, pokud bychom jim přestali dodávat potravinovou a technickou pomoc (vědomi si toho jsou především ti vzdělanější a právě ti jsou hlavními vektory této nenávisti). Nechte si opatřit z laciných DVD pohádku "Hrátky s čertem" a pusťte si tu pasáž, jak poustevník otec Školastikus reaguje na zprávu, že Bůh odpustil princezně Dišperandě a její služebné Káče a jejich duše jsou opět čisté. Tam v kostce, názorně a zjednodušeně (takže to snad i pochopíte) uvidíte reakci náboženského fanatika na skutečnost, že někdo dopadá stejně nebo i líp, ačkoli si neukládá spoustu nepříjemných a nepřirozených omezení.
Takže nějaké ohledy na to "co tomu řeknou muslimové" jsou naprosto zbytečné. Naopak, pokud uvidí jednoznačnou pohrůžku pro ně velmi nepříjemnými následky (máme ABC zbraně, nějakých 80 % islámské populace bychom mohli vyřídit stiskem pověstného červeného knoflíku), tak sklapnou kufry, jako je sklapli v osvobozených územích na Pyrenejském poloostrově nebo na Balkáně.

informace řekl(a)...

Pergille,
s Vámi je marné o něčem mluvit. Přestaňte si hrát na doktora Strangelove. Stisknutí toho knoflíku nepřipadá v úvahu. Je to tak těžké k pochopení?

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,
u těch bratří Mašínů mi šlo o jejich jednoznačné rozlišení dobra a zla. Bez serepetiček typu: "Okresní komunista je méně zlý než krajský nebo ústřední, máme tedy právo ho odstřelit?".
Individuální teror je v zásadě k ničemu, je to nanejvýš zoufalá reakce v bezvýchodné situaci.
Na tohle téma diskutoval už V. Uljanov se svým bratrem a historie mu dala zapravdu: Zatímco jeho bratra popravili za účast na atentátu na cara Nikolaje II., tak on podepsal rozsudek smrti nad celou carskou rodinou.

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
V roce 1938 shromáždění pražané skandovali "vydejte nám zbraně, dali jsme si na ně".
A my na tom dosud nejsme tak zle, jako na tom bylo Československo za mnichovské krize (zatím to naši politici tak daleko nedopracovali, byť k tomu jednoznačně směřujeme).
Nemá cenu mít "červený knoflík" a nemít možnost ho stisknout, případně alespoň účinně jeho stisknutím pohrozit. Je třeba dostat do čela našich států politiky, kteří se toho nebudou bát.

informace řekl(a)...

Mezi zbraněmi v r. 1938 a těmi v 2010 je nějaký malý rozdíl, nemyslíte? Vy jste ale tvrdohlavý!

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
v tom smyslu, že jsou to zbraně, které vyvinuli naši předkové, respektive lidé s naším civilizačním nivó (tj. je to naše civilizace, která to vymyslela, technicky zajistila a ekonomicky zabezpečila /např. v rámci ekonomiky na basi šarijatských pravidel by to nešlo/), v tom zase tak velký rozdíl není.
MMCH existují indicie, že se islámští teroristé pokoušeli v minulé chřipkové sezóně pokřížit prasečí chřipku s lidskou. (Máte-li zástupy dobrovolníků a dostatek času, tak se k nějakému kříženci těchto virů, který je noční můrou epidemiologů, dobabráte i velmi primitivními prostředky.) Irán je ve velmi pokročilém stavu při výrobě štěpného izotopu uranu o zbrojní čistotě. Takže se může stát, že ty ABC zbraně budou v dohledné době použity proti nám.

A.S.Pergill řekl(a)...

A možná ještě něco:
Autoři scénáře katastrofických následků jaderné války (ekologických aj.) se už dávno přiznali, že si je v podstatě vymysleli za účelem "zabránění válce". Použití jaderných zbraní např. proti Iránským jaderným zařízením, nebo ke zničení všech potenciálních úložišť jaderných zbraní v Pákistánu, by mělo pro nás daleko menší následky než výbuch jaderné (nebo špinavé) bomby v některém z evropských nebo amerických velkoměst.

informace řekl(a)...

Pergille,
nejsem odborník na atomové zbraně ani geopolitik, nehraju war games na internetu a nečtu sci-fi, takže nemám dostatečné kompetence jak praktické tak čistě teoretické, abych na téma použití jaderných zbraní proti Iránu a Pakistánu a jeho civilnímu obyvatelstvu mohla diskutovat. Obraťte se tedy se svými argumenty k někomu jinému. Já jen říkám, že je to svinstvo.

Pedro řekl(a)...

Kelainó již několikrát obvinila Informaci, že zde vystupuje i pod jinými nicky, případně jako anonym. Teď se k ní přidal i náš patriot. Myslím, že Šaman může toto obvinění rychle potvrdit nebo vyvrátit. Ono z Itálie by se dalo IP těžko falšovat - v Česku zřejmě stačí zajít ke kamarádovi, přihlásit se z jeho počítače a je vystaráno. Šamane, to je otázka do pranice!

informace řekl(a)...

Dobrá, Pedro,
chcete-li pranici, můžu Vám klidně vyjít vstříc a vyklidit pole jak Harpyji tak Patriotovi. Nakonec to není jediný blog na netu. Můžete se tu klidně bavit sami nad sáhodlouhými nudnými plakáty a neslanými nemastnými uštěpačnými řečmi. "Co nemůžu sežrat, to zničím", je motto, kterým se jednou chlubil na netu Patriot. Sežrat nebo zničit se tedy nenechám.

Pedro řekl(a)...

Proboha. informace, já se Vás už několikrát zastal (Vy asi nerozumíte ironii, která nebyla mířena na Vás). Jenom jako zajímavost, prošel jsem si různé diskuse na NP kde se dříve uvádělo IP - od prosince 2009. Pod nickem informace jsem našel 10 různých IP (pod nickem V.v. 2 - jeden je asi PC doma, druhé PC v práci). Vy máte 10 různých připojení k síti, tedy 10 IP?

stk řekl(a)...

2 Pedro: anonymizér?

informace řekl(a)...

Pedro, mám připojení na mobilní síť. A ta pokaždé číslo mění. To jsem vysvětlovala už tenkát Patriotovi, který se rozčiloval, že mě nemůže lokalizovat, K čemu mu to bylo dobré?
Ne, nezlobte se, ale Vaši ironii jsem nepochopila. Mám totiž dojem, že jsem tu svými názory někomu nepohodlná. Ale jak říkám, sežrat nebo zničit se nenechám.

Pedro řekl(a)...

2 STK: Po obvinění vzneseném na adresu informace jsem si projel svůj archívek (ukládám si něčím zajímavé příspěvky, dříve z NP, dnes i z hospůdky), zadal jsem si hesla: informace, Vodník, Větší vlastenec, Pedro (tento nick na NP používali dokonce tři účastnící vč. mě), Harpyje. Nick "informace" se na NP až do doby, kdy byla ukončena anonymita zavedením jmen namísto nicků, vyskytuje s 10 různými IP a příspěvky evidentně psalo několik různých osob. Tato situace mi připomíná současné vulgární hádky na NP, kde se dohadují dvě skupiny (ve zkratce Pavel versus Janyška, dzp!), kdo se skrýval pod nickem "idol". Velebnosti, hnus! Jestli má Šaman natolik přebytek času, může se podívat nakolik jsou obvinění se strany Kelainó a patriota opodstatněná - jemu se snad IP zobrazují, i když je neuvádí. A možná by propříště pomohlo, kdyby je uváděl, jako to kdysi bylo na NP. Odpadlo by takové obviňování, jehož jsme byli svědkem. Já se přiznám věřím informaci a chápu její rozhořčení.
P.S. IP nicku "Vodník" (to taky údajně měla být informace) se neshoduje ani s jedním z těch 10 nicků "informací".

Pedro řekl(a)...

Teprve teď se mi zobrazil příspěvek informace z 11:06. Osobně si myslím, že některé z těch příspěvků uveřejněných na NP pod nickem "informace" jste nepsala Vy, mají jiný charakter a i naprosto odlišné IP - zřejmě tady jde o IP tří různých států - pokud mohu jako laik soudit. Já jsem kdysi s překvapením zjistil, že se na NP vyskytujeme se stejným nickem tři. Ale dost štourání v ....., nechme to na Šamana, zda tento pseudoproblém nějak bude řešit.

informace řekl(a)...

Poslyšte, Pedro,
ta IP jsem už vysvětlila. Psalo-li několik osob pod mým nickem, nevím, všechny debaty jsem nesledovala. Já mám dost ustálený styl, dost "úřednický" a dost odlišný slovosled - to je vlivem italštiny, takže je dost snadné mě poznat. Na Lidovkách jsem tedy napsala několikrát pod jiným nickem, a to hlavně když jsem reagovala na nějakou sprosťárnu. Jenže tenkrát tam psali pod různými nicky skoro všichni i patriot jich měl několik, jak se sám přiznal a jak napsala Harpyje.
Kromě toho bych chtěla dodat, že v pravidlech blogu, jestli nějaká jsou, není nic o používání nicků.
Některé odpovědi, většinou ironické a někdy i dost sprosté, na mé příspěvky jsou také od osob, které používají jiný nick než ten obvyklý.

stk řekl(a)...

Přátelé -
a to je zrovna to prostředí, které mě nebaví. Já dobře vím, jak mi "péruje triko" (už nic moc) a pozorovat jiné entity, jak tu předvádějí svůj "blyštivý intelekt" mě moc nebaví. Já si chodím do hospůdky pokecat s přáteli - a ti se mnou vůbec nemusí souhlasit, ba ani menší hádka není na škodu. Pokud je to o názoru, ne o osobě mluvčího. Ale lidí, kteří se předvádějí neustále (dokonce za peníze) mám celý den až po krk. Je to bohužel moje práce.
Pak usoudím, že "podlaha je celá od slepičinců" a raději se tiše odplížím pryč.

Tak proto.

informace řekl(a)...

A ještě něco. Já se tady nechlubím bůhví jakou "vzdělaností". Zřejmě je těžké pochopit, že má formace probíhala v jiném prostředí a že tedy i mé znalosti jsou odlišné. Jinak by se tu někteří nickové nenamáhali hledat pracně zdroje toho, co píšu, na googlu, aby mě nachytali, že opisuju.
Na druhé straně zase pozoruju, že je mé zkušenosti vůbec nezajímají. Napsala jsem tu dva příspěvky o italské politické situaci, ale nenašla jsem ani jednu reakci, ani jeden dotaz, co se tam vlastně děje. Chodíme sem na blog jen proto, abychom tu vybili naši agresivitu?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Paní informace:
Vaše informace o politické situaci v Itálii jsem přečetl s velkým zájmem. Určitě tak učinili i ostatní hosté. Věcně a obsažně jste tak odpověděl/a na původní dotaz, jak se přeloží bunga-bunga. Ptal jsem se ne proto, abych Vás popudil, ale proto, že jste přímo u zdroje. Otázka tedy byla myšlena: Co se to tam u vás v té Itálii vlastně děje. Zůstávám s úctou, Váš RRR

STK řekl(a)...

Rudo ("Ravishing" Rick Rude), aspoň jeden malý špíleček, že?
Nemyslím, že by to, co má Informace v kalhotách někoho nějak rušilo ze soustředění na zajímavé informace z taliánské scény. Ostatně - dneska se pohlaví dá, pokud jste dost mohovitý, změnit. Pro někoho je to zřejmě dost důležité...

Šaman řekl(a)...

K diskusi o niccích: "Šaman může toto obvinění rychle potvrdit nebo vyvrátit." "Jestli má Šaman natolik přebytek času,"... nemá - a nezajímá ho to. Některé lidi znám z jiných blogů či odjinud, s některými si mailuju mimo blog.

Ke konkrétním "problémům", kteří mají někteří návštěvníci s informací: její psaní je pro mne konzistetní a nejvíce - informativní. Vítám to, že se do našeho českého rybníčku kouká zvenčí "neněmeckým" a "neanglickojazyčným" pohledem, tedy dívá se pohledem ze země, která není světovou velmocí...

"nechme to na Šamana, zda tento pseudoproblém nějak bude řešit." Nebude jinak než tak, jak už napsal:

a) ukončí diskusi pod konkrétním článkem
b) nedovolí diskusi pod konkrétním článkem
c) zavře hospodu, aby si uchoval nejen duševní, ale i tělesné zdraví.

\ :-/

informace řekl(a)...

To "Ravishing" Rick Rude,
chcete nějaký doplněk k informacím? Tak krátce: víte, co je to použitý záchodový papír? To je názorně historie s bunga bunga.
Včera jsem se dozvěděla z TV, že tu soudkyni, ke které přivedli onu zatčenou marockou tanečnici, ted´chce hlavní prokurátor z trestu přeložit z Milána někam na venkov, protože kolem případu neudělala okamžitě mediální kravál. Skandál udělali až dodatečně, s několikadenním zpožděním a ztratili tak "drahocený čas". To je také "demokratické" soudnictví, které se tak otcovsky stará o "image" předsedy vlády.
Vy jste taky někdo "nový", že?

informace řekl(a)...

STK,
nejedná se o obsah mých kalhot, ale kalhot italského premiéra, kterého teď obviňují z análních pohlavních styků s nezletilými.
Tam až klesla politika italské opozice.
Kdyby šlo o mne, byla bych zavřískala jinak!

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
přidávám se k RRR. Vaše postřehy z italské politické scény jsou docela zajímavé, nicméně necítím se být kompetentní se k nim vyjadřovat.
Jenom dotaz: Kolik vlastně má být té marocké tanečnici?

A.S.Pergill řekl(a)...

Jinak k příspěvku Informace ze 7:57
Každá válka je svinstvo. Průšvih ovšem je situace, kdy neválčit vede ke svinstvu ještě většímu. Dá se střízlivě odhadnout, že na islamizaci by v Evropě zahynuli (různými mechanismy) přibližně čtyři lidé z každých pěti. To by byla cena za neválčení.

informace řekl(a)...

Chtěla bych říci váženému publiku, že každý uživatel jazyka má vypracované ustálené automatizmy, jemu vlastní, které používá spontánně a nezmenně, i když se vyjadřuje na různá témata, anebo i když se snaží změnit styl. Existují speciální programy, na základě statistických výpočtů , které jsou schopny stanovit, kdo je autorem. Používají se hlavně v literárním bádání, když se chce určit, jestli nejde o plagiát.
Kdo s nimi pracoval, ví na jaké prvky promluvy se má soustředit a na základě porovnání, i bez programu může odhadnout, kdo píše.

STK řekl(a)...

Pro Informaci:
Ano, jde to poznat i bez programu, jenom materiálu na srovnávání musí být víc. Pokud si ale plagiátor dává pozor, je odhad ne naprosto jistý - podobně jako je to s autorstvím hudebních a výtvarných děl. Tam bývá dost srovnávacího materiálu. Ale i stroje se občas spletou.

Mám půjčený velmi speciální SW na rozbor a porovnání lidského hlasu. Zkoušel jsem ho na imitátorech (K. Gotta, V. Klause a J. Paroubka) od dvou imitátorů a byl zcela neomylný už při 3-4 slovech.

Takže pozor na anonymní telefonáty - hlasový otisk je už docela dobře prokazatelný. A to ještě není "ostrá verze" onoho SW. Ta má stát (asi státni policii) řádově milióny Kč.

barbucha řekl(a)...

Vážená informace, ad váš povzdech: 15. listopadu 2010 12:59 - aniž bych chtěla snižovat vaše zásluhy, tak musím říct, že si už delší dobu myslím, že ne vždy je vaše postování vhodné...lépe řečeno: jste přesvědčena, že českým fórem hýbají výhradně zájmy či zločiny italské politiky? Vaše nesčetné odkazy na italské (po vašem) "sajty" :-) jsou možná zajímavé, leč pro většinu jednak nesrozumitelné, druhak celkem od věci...podobný výsledek by se dal patrně čekat v obráceném gardu. Nebo se pletu, a italské diskuse vítají zprávy z českého prostředí, v češtině?
Ale je to téměř OT...to jen k vašemu podivení nad neexistencí reakce k italské politické situaci. To víte, u českého hřbitova...

STK. řekl(a)...

2 Medvědí strašidlo:
Možná, že bychom se (aspoň někteří) měli zajímat o dění v jiné, podobné zem. Mě italské hemžení kupodivu uklidňuje: zas tak moc se neliší od toho kotlinkovitě českého. A tuto naši kotlinku považuji za prostředí hnusně zmanipulované médii a trpící nezájmem velké většiny "ovčanů" o své okolí. Takové trošku škodolibé zjištění, že média jsou už všude stejná, stejně hnusná a stejně prodejná.
No nic, tady to nevyřešíme...

informace řekl(a)...

Odpověď na předešlé příspěvky:
tanečnici bylo před několika dny osmnáct - tedy je plnoletá a ilegální imigrantka, které soud dal nyní povolení k pobytu, aby mohl pátrat nad případnými trestnými činy B..
Italské noviy a časopisy občas píší zprávy a přehledy o situaci v České republice, někdy docela zajímavé. Já jsem napsala o italské krizi proto, že jí věnoval několik řádek Moby Dick. Myslím, že je to celkem dobře, když se lidi informují, co se děje jinde. Někdy to může být útěchou, že i v jiných státech je politický bordel jako doma. Nevím, jestli jste si všimli nedávného přeskupení vlády ve Španělsku, kde se Zapatero stal dost nepopulární a nynějšího ve Francii, kde právě Sarkozy předělal znova vládu a posunul ji doprava. Všude se to mele, jen v Rusku vláda sedí pevně v sedle.
Proč podle Vás, Barbucho, není správné užívat slovo "sajt"? V českých novinách ho užívají běžně.
A nakonec o jakých jiných míněních na situaci ve světě můžu psát než o italských?

A.S.Pergill řekl(a)...

To Informace:
Pak opravdu nechápu, v čem mají Italové problém. Pokud vím tak je, nebo ještě do nedávna byl, v Iálii "zákonný věk" 14. Předpokládám, že jako puta může sice oficiálně pracovat až od vyššího věku (jako u nás), ale to se prokazuje docela těžko.

Harpyje řekl(a)...

Ty muslimky se ale činí, to by jeden neřekl! Zvlášť ty nezletilé. Jestli to nebude nějaká podvratná islamistická taktika!
Hvězdný Ribéry: Spal s nezletilou prostitutkou! http://isport.blesk.cz/clanek/skandaly/90007/hvezdny-ribery-spal-s-nezletilou-prostitutkou.html A nejen on. Marocká prostitutka Zahia Dehar, utěšovatelka tří francouzských reprezentantů

informace řekl(a)...

Pergille,
problém není vůbec v tom, kolik je holce let, ale v tom, že je to další záminka, jak rosdmýchávat kolem B. sexuální skandál. Tanečnice už několikrát prohlásila, že s B. žádné postelové styky neměla. Ale opozice chce ještě víc očernit premiéra jak mezinárodně tak u it. veřejnosti, aby tak přikryla své zákulisní a teď už veřejné machinace, aby ho vyhodila z vlády.
Posuďte sám: skoro pětasedmdesátiletý "dědek", operovaný na rakovinu prostaty, zaměstnaný řízením nejen běžného chodu státu ale i řešením krize, jezdící na všechna možná mezinárodní jednání, má sílu a čas na nějaké noční sexuální maxiorgie? Vždyť z něj udělali nějakého supermana s nadpřirozenými schopnostmi a vitalitou. Já si myslím, že po svém pracovním dnu má chuť se tak akorát natáhnout do postele a vyspat se nejvýš tak s hrnkem heřmánku.
Chtějí ho mermomocí vyhodit z vlády, aby ho mohli soudit a posadit do vězení, jak jsem už psala. A je skutečně odporné, že k tomu dala "volno" parlamentní skupina ex neofašistů, spojenců. Zřejmě na tom plánu pracovali už dlouho, to není nějaká spontánní nebo momentální reakce na poslední události.
Ted´, když B. prohlásil, že se obrátí k voličům, aby se vyslovili k tomu, že opozice chce zákulisními machinacemi zvrátit výsledky voleb, opozice začala vyřvávat, že B. chce vyvolat nepokoje mezi obyvatelstvem a revoluci.
To je asi názorný příklad, jak nějaké "spojení všech sil" proti islámu je jen "pia illusione".

informace řekl(a)...

Kurvičky buď potenciální nebo efektivně činné se činí bez ohledu na náboženství, národnost nebo věk. Jen aby se dostaly na chvíli do světla reflektorů a na stránky novin. Tak na příklad ta paní v Německu, co nabídla veřejně prezidentu republiky, že se s ním vyspí, když nepodepíše listinu o prodloužení činnosti jaderných elektráren, je snad příkladem občanského heroizmu?

Harpyje řekl(a)...

To je pouze sebezviditelnění a PR za účelem lepšího prodeje vlastních knih. Jedno se jí nedá upřít, a to je inteligence. Jinak je naprosto bezostyšná, viz její kniha s titulem Feuchtgebiete http://www.abysszine.com/2010020002-charlotte-rocheova-vlhka-mista.html

informace řekl(a)...

Samozřejmě veřejné prohlášení své sexuální "disponibility" je provokace. Zcela ve stylu výšezmíněných kurviček. Za týmž účelem - sebezviditelnění, zvýšení prodeje. A media si zatím na tu veřejnou sexy session nepozvala?

Harpyje řekl(a)...

Jako formou Wulfa vyzvala nevím, ale každopádně byla omniprezentní ve všech médiích a to bylo hlavní. Vzhledem k tomu, že spolkový prezident nemá žádné exekutivní kompetence, nebyla její nabídka nic než provokace. Nepříliš vkusná.

informace řekl(a)...

Karlotka to prohlásila v pohovoru s novinami Der Spiegel. Manžel už dal souhlas, teď čeká na rozhodnutí manželky prezidenta. Jeho souhlas pak implicitně dává za samozřejmý. Vše za záchranu prostředí.
Italské noviny se zprávy chutě chopily. Mají už v rozmazávání sexuálních skandálů dlouhou praxi. Konečně nějaká změna, Berlusconi se svými aférami už začíná čtenáře unavovat.
Tou sexy session jsem mínila utkání na posteli. Přece by z té události media nevyloučila, nebylo by to fair.

Harpyje řekl(a)...

Mně by už nepřekvapilo vůbec nic. http://www.reflex.cz/clanek/dokument/39337/soutez-sex-combat-pornoherci-do-klece.html
Ty fotky odhalují nemilosrdně celou ubohost toho podniku a zúčastněných "soutěžících".

informace řekl(a)...

Před 2.000 lety varoval P. Ovidius Naso své čtenáře: „Nestav na odiv projevy, které si žádají soukromí, neboť veřejně, před zraky všech, jen různě dobytek se páří.“
Prof. PhDr. Stanislava Kučerová, CSc.

Blahopřeju Harpyji a Sprejerovi k takovému uznání jejich vlastenecké činnosti.

STK řekl(a)...

Takže ano, morálně jsme se patřičně pohoršili a odsoudili tu nestydatost, dokonce pomocí citátu mého oblíbence. Budiž.

Ale jiná věc:
Pomyslel někdo na to, že ta dáma vlastně nabízí strašně málo? Že ten obchod je totálně nevyrovnaný? Někdy si ženy myslí, že jejich sexuální a osobní neodolatelnost je nekonečná.

Není.

(A smůla - ve vedoucích funkcích je čím dál tím víc gayů....)

informace řekl(a)...

Právě jsem vyslechla další televizní debatu o vládní krizi. Mele se to všecho nepředstavitelným fantasmagorickým způsobem. Ex fašista a ex komunista pějí spolu milostné duetto jako Romeo a Julie! Ale nebudu vás unavovat podrobnostmi, stejně ty lidi neznáte.
Jen jsem dospěla k jednomu antifeministskému závěru. Ženské by nemělt dělat do politiky. Vyjde z nich prapodivná kombinace čarodějnice a plechové držky. Pámbu s námi a zlej pryč!

STK řekl(a)...

Ač neznám taliánskou politickou scénu, vím jedno: od komunisty k fašistovi je blízko, blizoučko. V Itálii, Česku i jinde.

informace řekl(a)...

Oni ex komunistům už utíkají jak voliči (v Miláně dělali primárky na zvolení kandidáta do voleb na místo starosty a byl to flop) tak i členové ústředního výboru strany. A všichni ke krajní levici. Takže asi budou muset změnit kurz.

STK. řekl(a)...

Ono to je s preferencemi čehokoliv divné, Informace.
Pokud si udělám soukromou anketu, zdá-li se někomu muzikál moc hlasitý nebo naopak, příliš tichý, od cca 45% diváků se dozvím, že odchází domů ohlušeni (a už asi nikdy nepřijdou) a od 45%, že je amplifikace příliš slabá, neodpovídá žánru, nic neslyšeli (a příště už asi nepřijdou).
10% v tom hledá nějakou obezličku a odmítá odpověď. (A pochopitelně: Příště už asi nepřijdou...)
Nezáleží na kusu, nezáleží na divadle, na interpretech, nezáleží na ničem. Lidi už jsou asi takoví...

Až mi někdy někdo řekne, že to bylo "tak akorát", asi ho pozvu do hospody - na vlastní útratu. Právě jsem totiž potkal pana Průměra.

informace řekl(a)...

STK,
všichni jsme Mr. Průměr se stanovenou škálou oscilace. Originálové jsou považováni za blázny. A ani oni nejsou celkem vzato zcela originální. Na nás všechny působí prostředí, ve kterém žijeme, všichni jsme obětí manipulace různého typu.
Jo, o té manipulaci. Dnes ráno jsem našla komentář, velice zajímavý, k včerejší debatě. Novinář tam píše, že televize už započala předvolební kampaň, ve které je "protagonista" tentokrát ona. Je to ona, co udává ton, rozhoduje o formátu, o tématech, o sestavení hostů v diskuzi, dokresluje všechno scenickými prostředky režie, osvětlení, záběry. Politik abdikuje na svou funkci lídra a stává se jen hercem, kterému je ponechána jen velmi malá autonomie. TV manipuluje spolu s agenturami průzkumu mínění a nálad voličů de facto rozhodování politických stran o předvolební strategii a předvolebním programu.
Dobrá, řeknete, na tom není nic nového. Jenomže, za manipulačními prostředky musí být "giocoforza" manipulátor, které ty manipulační prostředky řídí, ne? A teď se podržte, polovinu těch talkshow veřejnoprávní televize, které systematicku řežou do B., zostuzují ho, většinou z pozic ultramoralistické levice, je produkována společností Endemol, kterou vlastní Berlusconi.
O co jde? O začarovaný kruh? O výdělek za každou cenu, i když mlátím klackem sám sebe po palici? (Některá ta vysílání mají dost vysoký share poslechu.) Nebo o ďábelský záměr manipulace levicových voličů?
Anebo se systém vymykl všem z rukou a bláznivě rejdí a mlátí kolem sebe bez výběru - komu padne, tomu padne?

stk řekl(a)...

"Ať mě nenávidí, hlavně že se mě bojí!"
"O kom se nešíří ani pomluvy, je jako by umřel!"
Atd.
Možná je to tahle hra. Nebo palácová revoluce - Silvio odmítl přidat na platech...

Opravdu jsou lidi, kteří jsou ochotni vyvrtat do lodi, na které se plaví díry, aby dokázali svou pokakanou pravdičku. Některé bych našel i v téhle na pohled klidné hospůdce U hřbitova...

(Ano Šamane, oslavuji státní svátek prací...)

Větší vlastenec řekl(a)...

No moje řeč, vážený STK, moje řeč.

Jsou osoby, i zde ve vlasteneckém Doupěti, které kvůli nějaké odporné, nečisté a páchnoucí pravdě neváhají dále špinit náš národ, naši vlast a naši Stranu. Ano, právě vinou rozkladné činnosti takových osob dočasně ustoupilo spravedlivé společenské zřízení; vnější nepřátelé by bez pomoci zrádců neuspěli.

Dnes, 21 rok po zahájení ofenzívy protisocialistických a protinárodních sil, propaganda buržoasních pravd nadále sílí. Vykořisťovatelé se pomocí masivní agitace snaží přesvědčit pracující masy, že jejich pravda, jejich hodnoty jsou dobré i pro vykořisťované. Němci se snaží přesvědčit nás Čechy, že jejich životy mají stejnou hodnotu jako naše. Atakdále.
Kdo jim v tom pomáhá ? Odnárodněná inteligence a papeženci. A samozřejmě sionisti.

Proto je činnost nás opravdových vlastenců tak důležitá, proto musíme neustále a neúnavně odhalovat pravé záměry hlasatelů buržoasní pravdy. Musíme neustále hájit a šířit pravdu naši, pravdu třídní a národní. Jedině tak jednou zvítězíme, jedině tak budeme moci dnešní den přejmenovat na Prohraný listopad.

La verità è sempre rivoluzionaria ! (A.Gramsci) *** Volte ČSSD a KSČM !

stk řekl(a)...

Nikdy neopomenete smečovat, VV! ;-)

informace řekl(a)...

La verità ti fa male, lo so. (Caterina Caselli)