pátek 5. listopadu 2010

MOBY DICK: Kladné věci, které si tento národ zaslouží

Bytový luxus ředitelů, vítězství stvůr, nejmocnější Židé, perspektivní našisté a černý letecký pátek
**************************************************************

Neděle 31. října 2010
Lékaři děkují a odcházejí z českých nemocnic. Po deseti letech praxe činí jejich „plat“ třeba jen 27 tis. hrubého, ale do příjmu by si měli započítat stejnou sumu za „přesčasy“ a „pracovní pohotovost“. Tyto další příjmy však nejenže ničí jejich osobní život, nejenže jdou proti směrnici EU, ony jsou i nezákonné! Pokud ovšem nepřijmeme (pravděpodobný, ale v praxi fakticky použitý) názor ministerstva zdravotnictví, že zákoník práce pro doktory neplatí...

BTW: Pláč nad zlou směrnicí EU, která zakazuje pracovat doktorům více než 8 hodin týdně (tj. 416 ročně) je úplně mimo mísu – za prvé jsme tendenci zrušit „pracovní pohotovost na pracovišti“ znali ještě před vstupem do EU, za druhé tato „nová směrnice“ byla už roku 2006 zapracována do zákoníku práce. Ten dovoluje maximálně 150 hodin přesčasů ročně nařídit a 416 hodin je doba přesčasů, na níž se zaměstnavatel se zaměstnancem může dohodnout. Celkem. Realita: 800, 1000, někde i 2000 hodin. Proti zákonu!
Řešení ministra zdravotnictví Leoše Hegera: Peníze teď nemáme, ale můžeme zavést smluvní platy. A počítá s tím, že z těch 3600 lékařů, kteří se již podepsali - všichni přece jen neodejdou...

“Jde nám o stopku legislativního kutilství.“ (Petr Gazdík, předseda poslaneckého klubu topky k dohodě koaličních stran o automatickém odmítání iniciativy poslanců, kteří se snaží na poslední chvíli do připravovaných zákonů vsunout „přílepky“ – bez předběžného projednání, třeba hodinu před schůzí.) Tak uvidíme.

“Ten tým potřebuje posílit. Budeme řešit, kudy ty kladné věci, které si tento národ zaslouží, dostat do médií.“ (Radek John, ministr vnitra, přiznává chybu – malou efektivitu svých mediálních poradců. Radku, to neřeš!)

Pan ministr už mluví slovníkem Miloše Jakeše. Buďto je blbej, nebo ožralej. Ale z opilosti se prý dá vyspat. Jenže když někdo chlastá permanentně, tak zblbne napořád...

Žena Moby Dicka se Radka zastává: “Johnovi nestoupá do hlavy alkohol. Jen ta moc, o níž se domnívá, že ji má.“

Mrtvá Kočka:“To je horší než chlast!“

Pondělí 1. listopadu 2010
Zveřejnit kontroverzní názor jiného člověka není stejné jako uveřejnit vlastní myšlenky. Tedy „kontroverzní názor“ a „myšlenky“, které zpochybňují např. nacistické zločiny. Pravil v opakovaném rozsudku Okresní soud Praha-západ, jenž se měl vyjádřit k zdělávací snaze webu Zvedavec.org, který vede jistý Vladimír Stwora. Zpochybňovat a zlehčovat nacistické (a komunistické) zločiny je sice u nás trestný čin – ale teď stačí říci – já ne, to on, jehož názor zde svobodně pouze zveřejňuji. Zajímavé je, jak soud soudí ten jeden konkrétní článek, ale nikoli v kontextu, nebere v potaz celkové zaměření antisemitského webu a jeho dlouholetou zdělávací činnost. Ta stvůra tam totiž prakticky nic jiného neuveřejňuje!
Takzvaní „revizionisté“ budou v Česku beztrestní, i pokud budou zpochybňovat počty obětí holokaustu, protože to není totéž, jako „zpochybňovat holokaust“. Takže ne miliony, ale pár tisíc Židů bylo zavražděno – to není „zpochybňování“. Stejně tak jako jím není tvrzení, že „neexistuje důkaz, že v jakémkoli táboře smrti byl používán plyn, plynové komory nebo krematoria“.

Fajn, ode dneška je možno páchat „slovní zločiny“ typu výkřiků „zabte Židy!“ či „Cikáni do plynu!“ či „vono se jim tak moc nestalo“ beztrestně – stačí, když řekneme, že to je třeba Hitlerův „kontroverzní názor“.

„Pohrdám tímto soudem!“ To řekla Mrtvá Kočka.

Tomáš Chalupa, starosta Prahy 6 a poslanec (ODS) rezignoval na své funkce ze statutárních orgánů městských firem. Přestal být totiž zastupitelem, a už nebude mít z těch firem statisícové odměny – na něž měl zákonný nárok. Z těch odměn si pak platil „nadstandardní pronájem moderní rezidence“. Ten pacholek platí 47 tis měsíčně nájem, plus 5,5 tis. za služby. Provokatér. To jiní platí méně.
Národní technické muzeum si bralo od státu peníze i na neobsazená tabulková místa. Tuto nadhodnotu pak pan ředitel NTM Horymír Kubíček rozděloval svědomitě v rámci různých odměn a nestandardních smluv. Lidé byly placeni dvakrát – dostávali peníze ze smlouvy za práci, kterou dělali v pracovní době... Odhaduje se, že škoda páčí asi 10 mil. korun. No a samotný pan ředitel měl „výhodně pronajatý služební byt“. Za 100 plus něco m2 platil jen 4.000 Kč - a smlouva je na dobu neurčitou...
On se platí nájem za „služební byt?“ To někteří zločinci neplatí vůbec!
Prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal stojí před soudem - za užívání služebního bytu. Na který měl nárok ze zákona, protože však šlo o byt, který byl propojen jen stavebně, ale ne právně, šlo vlastně o dva byty. A „nepřiměřeně luxusní“. Tím údajně způsobil škodu 1,1 mil. Kč. Dohnal možná půjde sedět – na šest měsíců až pět let.
Přičemž: Výběr bytu měla na starosti hospodářská správa NKÚ, nájemné schválilo kolegium NKÚ ještě před nástupem Dohnala do funkce, v rozpočtu ho schválila sněmovna. Dohnal si raději už od srpna 2009 platí nájemné v „přiměřeném“ bytě.

Lid volá: “Zavřít! Zavřít, až zčernají!“ Koho?

Mrtvá Kočka: “Poslance.“

BTW: Ti tři zlí hoši byli vybráni z jedné stránky dnešních novin: Pán, co platí za byt příliš mnoho z peněz, na které měl nárok (ale bylo od něj neetické je brát), pán, co platí příliš málo, za něco, za co by neměl platit vůbec, a pán, který neplatí vůbec – protože to schválili poslanci ještě dříve než přišel do ouřadu. Ale nejde o Haló noviny, ani Právo, ani Blesk – takhle píšou dnešní Hospodářské noviny.

Mrtvá Kočka: “Pravicové noviny stejně pravicové, jako naše pravicové strany.“

Po Evropě se toulají výbušné balíčky, dopravované letadly(!). Nová finta teroristů – již nehodlají být zavíráni nebo zastřeleni, proto balíčky odesílají pod cizí identitou. Kdo by to řekl, že se na bomby nepodepíšou. Jak zákeřné!
Ale teroristé postupují dle předpisů EU a US: žádné pilníčky na nehty nebo smrtelně nebezpečná pitná voda se do letadla nedostane!

Úterý 2. listopadu 2010, Památka zesnulých (Dušičky)
Balík úsporných návrhů prošel hlasovací mašinou sněmovnou. Opozice křičí a sbírá síly pro příští koalici – až se rozpadne ta současná vládní. S kartami úspor může zamíchat ústavní soud – jako to už udělaly nejvyšší a ústavní soudy například v Maďarsku, Rumunsku a Litvě...

TOP 09 a ODS se na jednáních o budoucí společné koalici poněkud rozkmotřily. Právě v době, kdy už se zdála býti ruka v rukávě, kdy dokonce ODS nehodlala nominovat žádné provařené osoby jako radní.

Mrtvá Kočka: “No právě!“

“Jde o kompromis, aby se banky nevyděsily a dokázaly si s investory vyjednat nové splátky.“ (Milan Urban, předseda hospodářského výboru sněmovny (ČSSD), zpravodaj návrhu o zdanění solárek ke změně, podle níž budou fotovoltaické lány přidaněny 26 % jen na dobu tří let. Poté se zdanění prodlouží či deficit prohloubí či elektřina zdraží – anebo to vše najednou...)
Solárníci přesto nejsou spokojeni a chystají se demonstrovat.

Mrtvá Kočka: “Raději by měli stávkovat.“

Středa 3. listopadu 2010, Světový den mužů
Pražská ODS plní své programové prohlášení a proto předala sociální demokracii návrh koaliční smlouvy. Pokud si plácnou, bylo by v radě sedm ódéesáků a čtyři socani . Primátorem by byl – člen ODS. Jednání trvalo pouhých 15 minut.
Tvrzení ODS, že chce jakoukoli koaliční smlouvu podepsat až po vyjádření soudu k pražským volbám není samoúčelné. Pokud by nyní vznikla modrooranžová koalice, mohly by ji opakované volby spláchnout do hajzlu...

Sázkařský časopis Forbes uveřejnil další ze svých oblíbených žebříčků. Tento určuje pořadí nejmocnějších lidí planety. Žebř má 70 míst, zatím se do něj nepropracoval žádný Čech. Tady je první pětka:

1. čínský prezident Chu Ťin-tchao
2. americký prezident Barack Obama (posledně byl ještě první, vida)
3. saúdský král Abdalláh
4. ruský premiér Vladimir Putin (prezident Dmitrij Medveděv je až na místě 13. Vidavida.)
5. papež Benedikt XVI

(Vidavidavida. Pro jisté stvůry nečekaná informace – žádnej Žid?!)

Mrtvá Kočka: “Myslíš?“

Moby Dick: “A kterej z nich to je???

Ve volbách zvítězily slogany Tea Party nad hesly Baracka Obamy. Demokraté ztratili 60 křesel ve Sněmovně reprezentantů a přišli zde tak o většinu (prohrávají 192:243). Většina jim zůstala mezi senátory (53:47). Bylo splněno přání amerických voličů – aby demokraté prohráli, ale nikoli „o moc“. Republikáni se velice radují. Radovat se přestanou za dva roky. Díky tomu, že nyní budou muset krom předvádění svalů konat v Kongresu i jakési činy, se zvýšily naděje Baracka Obamy na znovuzvolení...

Čtvrtek 4. listopadu 2010 , Den národní jednoty Ruska
Dvacet tisíc mládežníků z organizací „Ocel“ a „Naši“ uspořádalo v Moskvě „Russkij marš“ pod hesly proti „nelegálnímu byznysu, jež kazí naši mládež“ (herny, automaty, alkohol, bordely). Po rozejití se aktivisté dali do kontrol „nepoctivých obchodníků“, jako třeba stánků s občerstvením a dalších podezřelých provozoven soukromokapitalistických nepmanů.
Oceláři i našisté jsou personálně propojeni a společně hlazeni laskavou rukou premiéra Putina. Našismus se vyplácí stejně, jako kdysi členství v Komsomolu: “Pro mnoho mladých lidí je to prostě způsob, jak si zajistit docela slušnou kariéru, ke které by se jinak nedostali." (Vladimir, mladý právník z Kurska)

“Respektuji, aby si dohody o tom, jak chtějí vytvořit koalici, udělali tady v Praze. A jenom tak s povzdechem se dívám na to, že tři největší města ČR pod Prahou, to znamená Brno, Ostrava, Plzeň, udělala jeden typ koalice. Nevidím, že by se bořil svět. A když se o něčem takovém uvažuje tady v Praze, tak mám pocit, že nebesa pukají. Nerozumím tomu, co je to za mediální a politickou hříčku." (Prezident Václav Klaus k pražským koaličním jednáním na rozlúčkovém setkání s odcházejícím zasloužilým primátorem Pavlem Bémem (ODS))

Fakt je, že občanští asociální demokraté už uzavřeli koalice v osmi z 24 statutárních měst... Petr Nečas (ODS) zase napadá Topku, že tvoří koalice bez ODS. Kde? Tak třeba – v Novém Jičíně!

Mrtvá Kočka: “Nebesa nepuknou. V příštích volbách pukne ODS.“

“V případě Aštíaníové, která spáchala zločin a zradila manžela, dělají záležitost lidských práv. Už jsme ustoupili dost.“ (Ramín Mehmánparast, mluvčí ministerstva zahraničí Íránské islámské republiky) Ústupek Západu: nevěrnice nebude ukamenována, pouze oběšena. Jenom se ještě neví, jestli na nádvoří ve věznici, nebo na náměstí na výložníku jeřábu...

Pátek 5. listopadu 2010
Ani po uplynutí více než dvou let od gruzínského útoku na jižní Osetii se Tbilisi nezřeklo konfrontačního kurzu a připravuje plány na revanš. Za pomoci řady cizích států vojenský potenciál Gruzie fakticky již převyšuje úroveň srpna 2008...
Charakter a zaměření činnosti jednotek gruzínských ozbrojených sil svědčí o jejich přípravě na možnou násilnou akci, která by měla obnovit kontrolu nad Suchumi a Cchinvali. Podél hranic Abcházie a Jižní Osetie jsou seskupeny značné bojové síly Gruzie...
Ruská federace pokračuje v rozsáhlé pomoci národům mladých republik. Na cíle k realizaci komplexních plánů napomáhání jejich sociálně ekonomickému rozvoji jsou vyčleněny desítky miliard rublů. Pod patronátem ruských orgánů se v nejvíce postižených regionech Abcházie a Jižní Osetie pravidelně konají humanitární akce: obyvatelstvu jsou bezplatně rozdávány léky, šatstvo, potraviny, učebnice, různá zařízení, poskytuje se i jiná pomoc...
Ruská strana spoléhá, že partneři pochopí a podpoří její stanovisko, diktované výhradně péčí o mír a stabilitu na Kavkazu, o zájmy obyčejných lidí žijících v tomto regionu. Saakašviliho režim nejen že je faktorem napětí a nestability v Zakavkazsku, ale rovněž se pokouší udělat z celého procesu mezinárodní spolupráce rukojmí své nemravné politiky. To nelze dopustit.
(Z aktuální tiskové zprávy Ministerstva zahraničních věcí Ruska k situaci v Zakavkazském regionu.)

Oficiální místa v Moskvě rozhořčila informace zveřejněná právě dnes, podle které gruzínské úřady potvrdily zatčení třinácti lidí podezřelých ze špionáže pro ruskou vojenskou zpravodajskou službu GRU. Nejmenovaný ruský diplomatický zdroj označil kroky Tbilisi za provokaci. (Podle zprávy agentury Interfax)

Vskutku, ani po uplynutí více než dvou let od gruzínského útoku na jižní Osetii se Tbilisi nezřeklo konfrontačního kurzu a připravuje plány na revanš... A co připravuje Rusko???

Mrtvá Kočka: "Diktuje svou péči o mír a stabilitu na Kavkazu."

Žena Moby Dicka: “Jenom by mě zajímalo, jestli jsou použité fráze opisované ze staré moskevské Pravdy, jestli je píšou stařičcí sovětští komentátoři – anebo jestli už jejich kvalit dosáhli noví píároví odborníci...“

Letoun ATR-72 společnosti Aero Caribbean spadl do kubánských hor, všech 68 lidí na palubě zahynulo.
Letoun Cessna charterové společnosti spadl těsně po startu z letiště v pákistánském Karáčí, všech 22 lidí na palubě zahynulo.
Letounu A380 australské společnosti Quantas explodoval při letu z Londýna do Sydney po mezipřistání v Singapuru motor a jeho část spadla na indonéský ostrov Batam. Quantas nepadá, zatím neměl žádné smrtelné zranění. Také tentokrát jsou všichni cestující v pořádku.
A 380 je nejmodernější, největší a nejbezpečnější dopravní letadlo světa, ale když halt přijde černý pátek, tak se musí počítat do tří. Dobře to dopadlo. Pro cestující.
Akcie Rolls Royce, výrobce motoru Trent 900, na londýnské burze klesly o 5,5 procenta na roční minimum., akcie výrobce letadel Airbus klesly o 4 %.

Sněmovna schválila ve zrychleném řízení zákon, který zakáže v okolí letišť svítit na letadla laserem. Česká sněmovna. (Australští zákonodárci ještě zákon o zákazu pádu motorů a celých letadel neprojednávají.)

Sobota 6. listopadu 2010, Mezinárodní den pro předcházení zneužívání životního prostředí ve válce a v ozbrojeném konfliktu

Nápaditá žena Moby Dicka se dnes rozhovořila: „ Další zákony budou následovat: Zákaz bodání ostrými předměty, které nejsou k tomu účelu homologovány, zákaz sypání drceného olovnatého skla do jídla a zákaz řezání do lidí motorovou pilou, která nepoužívá biopaliva...“

************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

42 komentářů:

Vetsi vlastenec řekl(a)...

Šamanovo obří vlastenecké dílo
aneb
NĚMCI, VEN Z ČESKÉ ZEMĚ!
(2.část)


Věta Velkého Šamana „Česká tyranie přinesla českým Němcům v příštích dvaceti letech tolik svobody, kolik neměli v celé zbylé Evropě, včetně samotného Německa!“ *) by se měla tesat do kamene.
Každý Čech s ní musí souhlasit, i kdyby nechtěl. I kdybychom ho museli k bezvýhradnému souhlasu dokopat resp.domlátit obušky. A Němci-nevděčníci by ta slova měli vyrýpat svými nehty, do liberecké žuly podstavce památníku soudruha Stalina-Osvoboditele na Letné.
Ano, kde jinde než v Československu, ve státě založeném vynálezci protestantismu, by se Němci měli cítit svobodní ?!
Prostě, díky této větě se Velký Šaman může směle postavit po bok s.dr.Groušla, CSc. A když ne po bok, tak k noze určitě.


* * * * * *


Jak známo, tyto vlastenecké stránky čtou i lidé mladí, to jest lidé prošlí jen úpadkovým, kapitalistickým, odnárodněným školstvím. Proto raději připomenu, že v předválečné ČSR, přes děsivý útlak sociální, nalezly konečně svobodu (mimo 3,1 milionu Němců) i skoro 3 miliony Slováků a třičtvrtě milionu Maďarů.
Je však smutnou skutečností, že tito občané našeho českého státu si darované svobody nevážili, že využili první příležitosti k rozbití resp. k opuštění Československa-osvoboditele národů.

My Češi dobře víme, proč to námi osvobozené národy učinily : Jejich příslušníci byli k velezradě našeho státu svedeni „českými“ sionisty (z drtivé většiny německojazyčnými), jejich kosmopolitními rejdy a jejich protičeskou, proněmeckou propagandou. Naši vlastenečtí předci to sionistickým zrádcům vlasti taky pěkně spočítali, nejdřív hned po Mnichovské zradě, později jejich zbytečku po osvobození Československa Sovětskou armádou.

* * * * * *

Nyní k často diskutované otázce vykořisťovatelského režimu ČSR v letech 1918 až 1939 :
Po osvobození od Rakouska jsme se samozřejmě snažili též O OSVOBOZENÍ SOCIÁLNÍ, ale Sovětský svaz byl tehdy daleko, a naši nepřátelé všude okolo. Navíc dědiční národní nepřátelé, tehdy okupující část naší domoviny (sudetští Němci a sionisti) spolu s národními zrádci (buržousty a papeženci české i slovenské krve) nám vrazili dýku do zad.
Prostě - zápas o socialistický charakter našeho státu jsme prohráli (viz „Boj o Lidový dům“). Prohráli jsme tak těžce, že i hitlerovští fašisté dali svým ujařmeným pracujícím (německé národnosti) více sociálních jistot než masarykovská ČSR pracujícím naší republiky **).

Naštěstí, během let 1939 až 1946 jsme se zbavili zdrcující většiny národních nepřátel ***), takže jsme konečně mohli plně projevit naši vrozenou, doslova HUSITSKOU touhu po svobodě : Ve svobodných volbách jsme si zvolili KSČ, zvolili jsme cestu ke spravedlivému společenskému řádu.

Pro srovnání : Co V TÉŽE DOBĚ udělali tzv. západní Němci, ponechaní sami sobě a anglo-americko-francouzským okupantům ? Samozřejmě se dali na cestu NESVOBODY, na cestu vedoucí k útlaku národnostnímu (všech neNěmců) i sociálnímu (všech občanů NSR, včetně neprivilegovaných Němců). Odmítli socialismus, přijali tzv.Marshallův plán, v roce 1948 podpořili okupaci západní části Berlína vojsky imperialistických mocností. Prostě – typičtí Němci. HNUS !
Později zákeřní Němci-revanšisti remilitarizovali tzv.Západní Německo, a spolu s agresivními USA ohrožovali naši vlast po celou éru našeho mírového budování. A nakonec BRUTÁLNĚ ZLIKVIDOVALI první stát dělníků a rolníků na území Německa, zlikvidovali Německou demokratickou republiku, jež byla založena NA STEJNÝCH PRINCIPECH jako svobodné poválečné Československo, jako svobodné a mírumilovné státy všech Slovanů.

* * * * * *

Zkrátka a dobře, Velký Šaman má naprostou pravdu : Kdo nesouhlasí s odsunem Němců a německojazyčných sionistů z naší země resp. pod naši zeminu, je zrádce národa.

Kolektivně děkujeme Velkému Šamanovi, že se nebál ukázat prstem na hlavní zrádce : na Havla, na Topolánka (potažmo na celou ODS), na Schwarzenberga (potažmo na celé TOP09).

ČEPELEM V TU ZRÁDNOU HRUĎ !

Schumacher antisemita řekl(a)...

Kdybych si musel a mohl vybrat, dal bych přednost být v postavení Němce v předválečném Československu než v postavení nejen Čecha pod ochranou Říše ale i Čecha v nynější Spolkové republice.

Anonymní řekl(a)...

Díky Šamane, Moby Dicku, Mrtvá kočko a paní Moby Dicková, bylo to úžasné!

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamanovy demagogické bláboly:

'Fajn, ode dneška je možno páchat „slovní zločiny“ typu výkřiků „zabte Židy!“ či „Cikáni do plynu!“'

Je rozdíl mezi přímou výzvou, případně organizačním pokynem ke konání zločinných aktivit (které jsou zločinem ve většině zemí) a prohlášením nějaké myšlenky za "slovní zločin".

"Slovní zločiny" mají své nezpochybnitelné místo v trestním zákoníku totalitních států, ale v trestním zákoníku demokratických a civilizovaných zemí nemají co dělat. (Další excelentní ukázka, jak židovská lobby působí antidemokraticky a anticivilizačně.). MMCH naprosto stejného zločinu, kterého se dopustil autor Stworou citovaného článku, se dopustili i autoři/organizátoři izraelského památníku holokaustu; jimi uváděný počet obětí je dokonce ještě nižší, a navíc dále zpochybněný konstatováním, že některé oběti v něm mohou být zachyceny duplicitně či multiplicitně.

begin{absurdita}
Jsem rozhodně pro to, aby byli vytaženi před náš soud stejně jako Stwora! A prokurátor by měl navrhnout podstatně vyšší trest, jednak vzhledem k tomu, že zlehčují holokaust ještě víc, jednak mají daleko větší ohlas než jakýsi server navíc v jakémsi minoritním jazyce národa odkudsi z "dalekého divokého východu".
end{absurdita}

Další kontraverzní věcí je, že Stwora je kanadský občan a server je fyzicky umístěn v USA a zákony žádného z těchto států nebyly porušeny.

A pokud by se jasně napsalo, že stávající plynové komory (dtto krematoria) v zachovaných KT (respektive památnících zavražděných) jsou rekonstrukce na základě zbytků, fotografií a svědectví přeživších, protože německá komanda před osvobozením / vyklizením táborů zametala stopy (a to velice důkladně), tak by nevznikaly kontraverze typu "s nasazením života jsem ukradl kus omítky z plynové komory, nechal analyzovat a není tam ani stopa po kyanovodíku".
A mělo se jasně říct i to, že naprostá většina obětí nebyla pálena v krematoriích, ale v jámách, asi jako před nedávnem kadavery krav z chovů ohrožených BSE (krematoria byla používána až posléze, kdy se vymyslelo, že tuk ze zavražděných bude zpracován na mýdlo a pod., do té doby se tukem vyškvařeným z mrtvol těla na dně jam znovu a znovu polévala, dokud neshořela). Takže kapacita rekonstruovaných krematorií (kolem níž je také řada kontraverzí) není relevantní vůči počtu obětí KT.

Jistěže další spornou věcí je zdůrazňování židovských obětí a zdůrazňování judaistických aspektů (tedy např. to, že pod "davidovou hvězdou" leží i ostatky pokřtěných Židů a míšenců, kteří by za normálních okolností měli na hrobě spíš kříž). To do značné míry připomíná (pokud nelze mluvit o totožnosti) zdůrazňování německých obětí WW2 a zlehčování obětí pocházejících z ostatních národů (neo)nacisty. Je to názorná ukázka toho, že sionismus a nacismus se liší jen tím, který konkrétní národ je adorován, takže pro mě (který nejsem ani Žid ani Němec) mezi nimi neexistuje žádný rozdíl.

A.S.Pergill řekl(a)...

A ještě něco k těm nacistům:

Meziválečně Československo investovalo obrovské prostředky a lidský potenciál do kdejakého levobočka rodu Habsburgů, aby se ověřilo, zda neplánuje spiknutí za účelem obnovy monarchie. Tyhle prostředky zoufale chyběly při sledování skutečného nebezpečí, které pak přivedlo republiku k rozbití a okupaci.
Obávám se, že i současní "nacistobijci" nejsou ničím jiným, než generálové minulé války, a jejich aktivity v lepším případě znamenají pouze nesmyslné plýtvání prostředky a lidským potenciálem, v horším dokonce napomáhají nepříteli.
IMHO v boji proti nacismu by bylo bývalo správné se spojit třeba i s těmi Habsburgy (byť reálně nepředstavovali žádnou velkou moc), jako se následně Churchill spojil se Stalinem. A obávám se převelice, že v boji s islamismem bychom se raději měli spojit třeba i s těmi nacisty, než vést minulé války a nechat se převálcovat daleko větším zlem. Nehledě k tomu, že pro nás nekceptovatelné "hard" jádro nacistů činí pár tisíc lidí v rámci celé Evropy, a pokud se nějakým způsobem spojíme se "zbytkem" (tj. podstatnou většinou), tak ho od tohoto jádra odřízneme (nacisté nemají, na rozdíl od Stalina, k dispozici aparát totalitního státu, aby si své "ovečky" udrželi v poslušnosti, což Churchill a FDR těžce podcenili).

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 Pergill : mě islamismus až tak moc neznepokojuje. Islám je náboženstvím univerzálním. Muslimem může být každý bez ohledu na rasu a národnost. Tak nějak se v něm dá přežít. Křesťanská realita středověku také nebyla co bychom dnes obdivovali a po čem toužili. Nevíme, jak bude islám vypadat za 622 let. Mezi tím světaběh podstatně ovlivní pragmatičtí Číňané. Se stoupenci věrouk založených na vyvolenosti rasy nebo národa je to horší. Jak známe historické příklady, když má člověk smůlu, stačí aby se nevhodně narodil a krátkou cestu komínem má jistou bez výběru a i kdyby na sobě dělal uzle.

informace řekl(a)...

Pergille,
původně jsem měla v úmyslu vůbec na Váš příspěvěk nereagovat, natolik se mi už zprotivil ten různý negacionizmus a redukcionizmus holokaustu. Protože o redukcionizmus se jedná, i když zamaskovaný jako racionální kritika. Včera odpoledne náhodou la 7 vysílala program o nacistických koncentračních a vyhlazovacích táborech. Výchozím bodem byl Terezín a Richard. Bylo to vysíláné střízlivé bez nějakého nadneseného pathosu, jen údaje, čísla a pak dobové snímky, fotografie a filmové záběry. A k tomu životopis Himmlera, jeho kariéra a konec. Nejvýmluvnějším momentem pro zachycení mentality tohoto nacisty byla poznámka, že když Himmler přišel na kontrolu jednoho svého výtvoru, udělalo se mu z toho, co viděl, špatně, a od té doby kontroloval chod své mašinérie jen z kanceláře. Že se mu udělalo zle, není nic divného, protože ta svědectví, holá, neupravená, ty filmové záběry nejsou žádná fikcion, skutečně mohou vzbudit jen hrůzu a odpor. Udělat z lidí, jako já nebo Vy, jen materál k využití a k zničení, je něco absolutně hnusného. Říkám materiál, protože o zvířata jejich držitel pečuje.
Nebudutu rozebírat jednotlivé body Vašich dvou příspěvků, jen bych dodala k Vašemu návrhu spojiit naše síly s neonacisty, vyznavači teorií a praxe jejich otců a dědů - vyhlazovačů ve velkém celého národa a jiných nepohodlných "usazenin" společnosti, že to může napadnout jen člověka duševně nevyváženého.
Vzbuzuje podiv, že poklidný občan, třeba dobrý otec rodiny, může chovat podobné myšlenky a názory.

žibřid řekl(a)...

Tak si říkám, jestli Gruzii fandíme proti Rusku proto, že je křesťanská, zatímco Čečně nefandíme, protože je islámská? Některé způsoby čečenského odporu jsou zavrženíhodné, ale, aniž bych třeba srovnával počet obětí čečenských a ruských teroristů, pořád trvám na právu na sebeurčení pro Čečnu. (Čímž nezpochybňuji názor MD na Gruzii, naopak ho potvrzuji.)

Ohledně počtu židovských obětí nacismu musím říct, že lidé, kteří trvají na nižším, než oficiálně uzákoněném počtu, mi prostě nejsou sympatičtí, protože se projevují příliš náckovsky. Raději mám lidi, kterým je jedno, jestli obětí byly 4 nebo 6 milionů. Nicméně zákon o 56 milionech je na úrovni toho zákona, že Beneš se zasloužil o stát...

STK řekl(a)...

Kur(ň)a, není úplně jedno kolik bylo obětí holokaustu?
Co je to za blbost uzákonit "nějaký" počet?
To už opravdu není co dělat?
Všechna práce na světě je hotová?

Větší vlastenec řekl(a)...

NĚMCI A BURŽOUSTI OPĚT ÚTOČÍ !

Vlastenci a vlastenky, přátelé a soudruzi !
Každý den pozorujeme zvyšující se aktivizaci našich nepřátel, především Němců a buržoasie. Není divu – v říjnových volbách dal vší náš lid najevo, že odmítá dál nést okovy kapitalismu a demokracie. Vší náš lid volbou levicových kandidátů oznámil celému světu, že již odmítá podporovat ty temné síly, jež se cílevědomě snaží zničit základy existence našeho státu i národa – Dekrety presidenta republiky.
Naši nepřátelé dostali strach, strach o své obrovské majetky a privilegia. Dostali strach ze spravedlivého trestu za své zločiny. Havel, Topolánek, Schwarzenberg a další popírači oprávněnosti humánního odsunu a znárodnění se chvějí ve svých luxusních sídlech. Němci-revanšisti za hranicemi i uvnitř naší tisícileté vlasti zuří. A všichni rukou společnou a nerozdílnou chystají odplatu.

Jedním z důsledků aktivizace protinárodních a protisocialistických sil je blokování příspěvků autora těchto řádků. Ano, vážení vlastenci a vlastenky, Větší vlastenec musí již několik navštěvovat tzv.internetové kavárny, jen aby odeslal své vlastenecké příspěvky na tento vlastenecký blog. A navíc některé z mých včerejších příspěvků nepřátelé naší vlasti za pár minut smazali.
HRŮZA !!!
Ještě štěstí, že u nás ve Stověžaté Matičce Praze jsou internetové kavárny povětšinou vlastněny a provozovány našimi ruskými bratry, takže můj vztek i žal vždy vyléčí poslech lahodné ruštiny a pohled na klávesnici v azbuce.


Pryč s německými okupanty ! Pryč s tyrany a zrádci všemi ! Ať žije nový, lepší svět !
Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Nejlepším přírodním prostředkem v boji proti invazi kobylek jsou perličky.
http://www.haisentito.it/articolo/lotta-alle-cavallette-arriva-larmata-delle-faraone/5717/

A.S.Pergill řekl(a)...

Schumachere,

2010 - 622 = 1388

To už byl po smrti Tomáš Aquinský, jehož dílo umožnilo křesťanství exploatovat antickou filosofii.
Stovky let fungovala scholastika. Onen spor o to, "kolik andělů se vejde na špičku jehly" spočíval v tom, že pokud by anděl působil na hmotný svět více než jako ideální geometrický bod, tak by těch andělů bylo na té špičce jehly konečné množství, pokud opravdu jen jako geometrický bod, tak by se jich tam vešlo množství nekonečné. Přičemž byly podrobně rozpracovávány věroučné důsledky obou variant. Středověcí vědci se na těchto sporech učili myslet, včetně vytyčování forem pro toto myšlení, aby bylo možno jednotlivé koncepce porovnávat a třídit.

Už 4 roky byl po smrti Jan Viklef, ideový otec reformace. Jan Milíč z Kroměříže, jeden z nejznámějších předchůdců Jana Husa, zemřel dokonce ještě deset let před ním.
Křesťanství má v té době za sebou vystoupení Františka z Assisi a jeho následovníků, spory o investituru atd. atd.

Navíc křesťanství od samého počátku rozlišovalo světské a duchovní záležitosti, což islám nedělá dodnes.

Islám svůj boj za zcivilizování zevnitř prohrál v posledních stoletích prvního tisíciletí (zatímco v křesťanství proběhly prodobné procesy téměř současně s +- opačným výsledkem). Od té doby už jenom degraduje a degeneruje a prakticky veškeré národy, které pohltil, strhává na úroveň bezcenných barbarů, kteří ho založili. Pokud se v něm objeví nějaké pozitivní tendence, jsou jejich nositelé vypuzeni nebo fyzicky zlikvidováni.

Neexistuje sebemenší šance na to, že by se islám zcivilizoval vlastními silami (tj. že bychom se nechali islamizovat a zcivilizovali ho zevnitř). Za 622 let bude ještě barbarštější a zrůdnější, protože v případě jeho vítězství zde bude chybět současný (byť nevalný) tlak civilizovaných států, zabraňující nejhorším excesům (= aplikování islámských norem do všech důsledků).
Jediná šance na jeho změnu je, reformovat ho tlakem zvenčí, což znamená ho vojensky porazit (deklasovat nasazením ABC zbraní a moderní vojenské techniky) a otřesenému a demoralizovanému obyvatelstvu nadiktovat nový islám, který se od toho starého bude lišit minimálně jako učení T. Aquinského od starozákonních příkazů a zákazů (= v podstatě to nebude islám, jako křesťanství není judaismus). A to znamená, pochopitelně, válku, proti které WW2 byla jen nevinným kočkováním.
A v té válce opravdu budeme potřebovat vše, co má ruce a nohy, aby bojovalo na naší straně, a ne zde vyrábět "nepřátele" z lidí, kteří na naší straně fakticky jsou.

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace:
Populaci lze podobnými pořady velice snadno přesytit, zejména pokud je navíc jasné, že jejich presentace má manipulativní charakter a důvody. Konec konců, podobně jsme reagovali i na komunistickou propagandu. V takovém případě sehrají úlohu přesně opačnou, než jakou sehrát měly.
Bohužel, za "neonacisty", "neofašisty" apod. jsou levičáky velice často označováni lidé a skupiny, které s uvedenými idejemi naprosto nic nemají společného, vyjma nějakých bezvýznamných zevních znaků, jako je důraz na vynucování zákonů, tvrdší postih recidivistů, názory na trest smrti apod. "Fašista" je Wilders, protože odmítá islamizaci Evropy a islám srovnává s nacismem, "fašisty" jsou zákonodárci těch západních států, které zakazují nošeníé burky na veřejnosti, "fašisty" jsou ti, co prosadili "minaretové referendum" ve Švýcarsku a pochopotelně, fašistická je ta většina hlasujících, která tento zákaz podpořila. "Fašisty" jsou i ty desetitisíce Evropanů, kteří vyslovili Švýcarskému referendu sympatie, vyslovili politování, že podobné referendum nelze uspořádat i v dalších Evropských zemích a upozorňovali na to, že minarety jsou jen zástupný problém, že by se mělo hlasovat o islámu jako takovém.
Hovadství ANTIFA, různých spolků proti antisemitismu a podobných fašistoidních organizací už došlo tak daleko, že je v praxi trestné např. nošení insignií některých spojeneckých útvarů, které bojovaly za WW2 proti Německu nebo proti Japonsku.
Takže sorry, právě s výše jmenovanými a dalšími podobnými lidmi se spojím v obraně naší civilizace raději, než s "antifašistickými" spolky bezcenných vyžírků a parazitů, kteří za celý život nic pozitivního neudělali, a jejichž působení na naši společnost je jednoznačně destruktivní. Právě tihle tvoří pátou kolonu islamizátorů, nebezpečnější o mnoho řádů víc než zevní a dobře rozlišitelný nepřítel.

stk řekl(a)...

A můžete klidně rozjet nové kolo diskuze...

Větší vlastenec řekl(a)...

Věříme v Lenina a vědecký ateismus !

Vážený STK, o čem, pro Marxe, chcete diskutovat ?!? Jako kdyby nebylo vše jasné, nám pokrokovým, levicově založeným lidem, nám ateistickým Čechům !
Proč vůbec uvažovat o tzv.Kristovi a jeho tzv.poselství, když nemáme žádné přímé doklady o jeho existenci ? Nemáme ani kosterní pozůstatky; a i kdybychom je měli, nemáme s čím porovnat DNA, neboť neznáme jména Kristových potomků.
Nemáme ani jím přímo napsané texty, natožpak jiné důkazy o jeho životě a politicko-kulturním působení.
Co ale máme v míře nevídané, jsou doklady o existenci Vladimíra Iljiče Lenina. Fotografie, filmy, zvukové záznamy *), rozsáhlý archiv rukopisů. Máme Jeho oděv i obuv, máme veslo, jehož se dotýkala Jeho ruka. Prostě – Jeho existence by byla nezpochybnitelná, i kdybychom neměli tělo Věčně Živého Lenina, nejcennější relikvii celého lidstva i vesmíru.

Ano, vážený STK, právě dnes, kdy celý pokrokový svět slaví 93.výročí VŘSR, nejdůležitější události po Velkém třesku (a možná i před ním), musíme opět vyzdvihnout přednosti víry v pokrok a vítězství komunismu, musíme se vysmát víře v „boha“ zaostalých tmářských křesťanů.
Právě dnes můžeme a MUSÍME vzpomenout na obrovské humánní dílo socialismu i na děsivé hekatomby křesťanství. Vzpomeňme na staré Slovany, hrdinně leč marně se bránící pod praporem Svantovítovým a Perunovým krvavým křižákům. Vzpomeňme na naše dědy, díky vítězství proletářské revoluce v Rusku bourající Rakousko a zakládající Československo.
Promysleme zaostalost a směšnost výroků „Miluj bližního svého jako sebe sama.“ a „Nečiň jiným, co nechceš, aby jiní činili tobě.“
Vychutnejme pravdivost a trvalou platnost výroků a činů soudruhů Lenina, Stalina, Gottwalda, Zápotockého a dalších.

A těšme se na dobu, kdy 7.listopad bude opět hlavním svátkem roku.

Партия, партия, разум и совесть народа,
Решенья твои окрыляют сердца.
Ленин сказал всем в далёкие годы:
«Есть такая партия!»
«Есть такая партия!»
Мы верные будем тебе до конца!

Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Pergille,
mezi neonacisty jsou lidé, co z profese provádějí krajně extremistickou politiku, a při tom jim nezáleží, jestli levicovou, pravicovou nebo antisemitskou. Jsou to osoby krajně nespolehlivé a společensky nebezpečné. Příkladem může být jistý Horst Mahler, nechvalně známý německé justici. V šedesátých letech je spoluzakladatelem teroristické organizace Rote Armee Fraktion, účastní se teroristických akcí, v r.1970 je odsouzen pro přepadení banky. Zajímavé je, že ho tehdy obhajoval pozdější německý kancléř Gerhard Schröder. Ve vězení přechází k maoizmu a je pro to vyloučen z RAF. V r. 2000 vstupuje do ultrapravicové NpD (Německé nacionaldemokratické strany), ze které vystoupí v r. 2003. V posledních letech zakládá Verein zur Rehabilitierung der wegen Bestreitens des Holocaust Verfolgten, spolek pro rehabilitaci pronásledovaných popíračů holokaustu. Za rezeštvávání veřejného mínění (Volksverhetzung) byl nekolikrát souzen, naposled v r. 2009, kdy zneužívá stání u soudu pro antisemitickou propagandu. Provokativně zdraví nacistickým Heil Hitler, jako v r. 2007, kdy tak přivítal Michela Friedmana, bývalého viceprezidenta německé židovské rady, se kterým před tím smluvil interview. Při něm prohlásil, že Hitler byl zachráncem německého lidu a nejen jeho.
Možná řeknete, že Mahler je klasickým případem psychopata, který ve veřejné činnosti hledá kompenzaci pro své mindráky. To je taky z části pravda, ke svému velkému hoři objevil, že má osminu židovské krve. Jenže kolik takových mahlerů je v evropské antisemitské ultrapravici? S těmi se nikdo spojovat nemůže, jejich názory nemůže sdílet žádný slušný člověk. Už instinkt sebezáchovy mu v tom zabrání. A nakonec sám Hitler nebyl psychopat, přesvědčený, že sama Prozřetelnost ho povolala k záchraně Německa?
To že multikulturalisti označují Wilderse za neonacistu nás nesmí mýlit.

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 Pergill : " křesťanství od samého počátku rozlišovalo světské a duchovní záležitosti.. O to nepochybuji. Vždyť ani katolická církev nemá ma svědomí jediný lidský život. Každý rouhač, kacíř a podobně byli vydáni k potrestání "světské" spravedlnosti....Filosofické disputace elity jsou jedno, fungování celé společnosti druhé. V tom, jestli, kdo kdy kde a jak moc má chodit pod lajntuchem nevidím nic co bychom měli řešit. Vidím v tom zástupný problém. Více bychom si měli hledět svého a nesnažit se všude ve světě vnucovat jiným aby se chovali po našem. Ostatně veškeré moderní technologie, kterými nám hrozí, že nám je hodí na hlavu a před kterými na ochranu musíme vynakládat horentní sumy, jsme jim sami prodali s představou, že jsme udělali výhodný obchod. Pokládám za pošetilé zakazovat mešity a minatery, jestliže naše chámy zejí prázdnotou. Muslimové jen obsazují prostor, který sami vyklízíme. To platí všeobecně. Pokud jde o multikulti parazity, politiky a na ně navěšené prodavače použitých myšlenek, jsou důsledkem našeho blahobytu a jejich výplody jsou krkáním po nedělním obědě. Stejné vymyšlenosti jako jogurty "nula procent tuku" potraviny bez kalorií, pilulky na hubnutí a potřeba vystrkovat holé zadnice při veřejném producírování. Kdyby jim kručelo, neměli by na tyhle pitomosti čas. Jejich hojnost (opravil, napsal hnojnost, možná překlep, možná projev podvědomí)značí, že přes veškeré nářky se "nám" vede velmi dobře.

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
typický "neonacista" či "fašista" je Václav Hájek:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-tisic-malych-trpkosti-drp-/p_spolecnost.asp?c=A101105_183049_p_spolecnost_wag
Přesně tihle lidé tvoří masu (neo)nacistů/fašistů a jako takoví jsou perzekuováni a ostouzeni různými levičáckými (ve skutečnosti fašistickými) organizacemi.
Těch mahlerů je pár, navíc on sám je názornou ukázkou, že to, co je nazýváno "ultrapravicí" není nic jiného než radikální nemarxistická (či revizionisticky marxistická) levice (konec konců, bývalí komunisté se do NSDAP přijímali, na rozdíl od bývalých příslušníků jiných politických stran, bez zkušební lhůty).
Mahlerové představují nebezpečí jedině v případě, kdy masu hájků přesvědčíte, že jsou (neo)nacisty/fašisty a oni se začnou dívat na těch pár mahlerů pod zorným úhlem "podle sebe soudím tebe" a dostanou se pod jejich vedení (respektive nechají sebou jimi manipulovat).
K tomu přispívá řada aktivit a postojů židovských organizací - pořád jsem nezaznamenal nějakou rozumnou reakci na vejšplecht "Pepy Obejdy", poslance Knesetu a předsedy strany, schopné shodit izraelskou vládu. Nezaznamenali nic takového ani hájkové (maximálně si mohli přečíst odsuzující slova od pár mahlerů nebo již zradikalizovaných hájků), takže jim nezbývá než to vyhodnotit podle úsloví: "Kdo mlčí, souhlasí". Tím se otevřel obrovský prostor pro mahlery, nikoli k tomu (zatím), aby uspořádali nějakou Kříšťálovou noc II., ale k tomu, aby nad hájky (jako masou) převzali část moci a vlivu. A tu jim nějakými filmovými agitkami nebo zákony zakazujícími "nesprávné myšlení" těžko kdo sebere (naopak, snadněji se takovou agitací dosáhne pravého opaku).

STK řekl(a)...

Nikoliv, Vlastenče nikoliv menší,
nenechám Váš apel (není to nakonec zakázané slovo?) bez odpovědi. Už jsem starý a zapomínám a tak jsem si nevšiml, jak "...sedmička září v mém kalendáři", ale zato jsem zaregistroval, že mě "rheumatismus" žere o něco víc než obvykle. Teprve po snídani, zapnutí PC a přečtení tak dlouho postrádaných promluv VV jsem se vzpamatoval.
Promyslel jsem tedy zaostalost a směšnost výroků „Miluj bližního svého jako sebe sama.“ a „Nečiň jiným, co nechceš, aby jiní činili tobě.“ a rozhodl přidat jednu přátelskou herdu do zad: "NEDĚLEJ SI SRANDU Z LIDÍ, KTEŘÍ JI NEMOHOU NEBO NECHTĚJÍ POCHOPIT!" Po kocourkovsku: Někteří se tu občas berou příšerně vážně. Pokud jim narušíte kruhy, je konec...

P.S.: Jenom si nejsem jist, jestli ten konec nakonec není s nimi...

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 informace : Místo mediálně vděčného boje proti extremistům rozumně spravovat veřejné záležitosti aby nenastávaly poměry v nichž se uplatňují.Veškeré z vnitřku vzešlé hůzovlády mají příčinu v takových poměrech pocházejících ze špatné správy veřejných záležitostí.

A.S.Pergill řekl(a)...

to Schumacher
1. To, že se nám teď (ještě) vede dobře, není důvod k podceňování rizik, která jsou již na obzoru. Jinak jsme na stejné úrovni jako ten pán, co skočil z mrakodrapu a při míjení každého patra volal "Ještě je to dobrý!".
2. Z tou "světskou spravedlností" máte sice pravdu, ale velice důkladně se rozlišovaly světské a církevní zákony (což umožnilo později církve odstavit od moci).
3. Není pravda, že "muslimové jen obsazují prostor, který jim sami vyklízíme":
-A- Pokud tím míníte úbytek obyvatelstva, tak ten je spíš pozitivní, rozumní politikové se již dávno děsí přelidnění. Ani stárnutí populace není takový problém, jak se nám snaží mnozí namluvit. Uvedené "demografické" argumenty jsou naprosto nesmyslné.
Je ovšem třeba zamezit, aby nedocházelo ke "kompenzaci" přirozeného a žádoucího poklesu populace přílivem bezcenných primitivů.
-B- Pokud tím myslíte odklon od soustavy zrůdných zhovadilostí, zvané křesťanství, tak je také jen dobře, protože pokud Evropa něco dokázala, tak to dokázala křesťanství navzdory (respektive omezováním jeho náboženského radikalismu a barbarství, který byl na počátku srovnatelný s islámem, včetně negativních civilizačních dopadů). Opět je naprosto nepřijatelné, aby se správně a účelně vyprázdněný prostor zaplnil něčím mnohonásobně hovadštějším a barbarštějším než současné křesťanství.
Obávám se, že v obou případech je třeba dát jasně a jednoznačně najevo, že tento prostor je sice volný, ale je to NÁŠ prostor a my, a nikdo jiný, rozhodujeme o tom, čím bude zaplněn (když si někdo postaví na cizím pozemku bez svolení majitele dům, tak asi nevystačí s tvrzením, že tam žádný dům nestojí, tudíž je to "prázdný prostor pro stavění domů").
3. Pokud potlačujeme burky, minarety atd., tak tím minimálně vytváříme prostor pro ty muslimy, kteří se potenciálně chtějí "posvětštit", a dále do jisté míry přenášíme boj na území nepřítele. Navíc se tím odhalují právě ti multi-kulti-parazité a jejich popularita se tím snižuje.
IMHO se tím i vytváří jakýsi pomyslný index "WHO IS WHO", který se bude setsakramentsky hodit v případné (a, bohužel, vysoce pravděpodobné) celoevropské občanské válce.

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 STK : "Nedělej si srandu...." To je moudré.
2 Pergill : Reakce na vejšplecht poslence Knessetu ? Lidi plácejí lecos. Kdyby celý svět měl reagovat na vejšplechty v našem parlamentu...Každý máme svůj Rhodos. Na světě je přes šest miliard lidí. Je Židovsko -"Palestinský" problém globálním problémem, nebo v podstatě marginálií, ze které je uměle vytvářen "světový" problém ? To, že tohle tady donekonečna omíláme, že řešíme neřešitelné, že marníme svůj drahocenný čas, vyjma toho, že si cvičíme argumentaci a děláme dobře svým egům jak jsme vzdělaní, kulturní světaznalí a vůbec, místo toho abychom se pragmaticky věnovali tomu, čím bychom si zlepšili svůj život,abychom viděli a řešili skutečné problémy namísto těch podstrčených a pseudoproblémů co kdo vykonal před tisíci lety, jak se zachoval či nezachoval, kdo by se za to měl nyní stydět, kdo komu za to nyní platit, není to důsledkem toho, že nás ti a oni dostali kde chtějí mít, nakazili nás svými memy abychom jim sloužili a dále je šířili ? Nejsme v pozici mravence, nakaženého mezihostitele motolice ovčí, která ho dokáže přimět aby vylezl na vršek stébla, kde je spasen ovcí aby mohla být nakažena ?

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 Pergil. Ten prostor není náš. To je omyl. Tak jako svět není náš. My jsme jen hosty. Nemáme právo na nic ani na svůj vlastní život, jestliže nemáme sílu abyhom ho uhájili.

"prostor pro ty muslimy, kteří se potenciálně chtějí "posvětštit", a dále do jisté míry přenášíme boj na území nepřítele" : 1. Jestli se chtějí posvětštit nebo ne, jak to chtějí provést a jak se s tím vyrovnat, je výlučně jejich problém. 2. Nemuseli bychom přenášet boj na území nepřítele, kybychom ho sami nezatahovali na své území.

informace řekl(a)...

Pergille,
pan Hájek není nacista ani fašista nebo jak ho levicové organizace nazývají. Je to občan, který chce žít ve spořádané společnosti. A tu mu nemůže zaručit ani hádavá levice ani extremistická pravice jako neonacisti. To mu může zaručit jedině umírněná pravicová vláda, která naslouchá žádostem a stížnostem občanů a snaží se zakročit pevnou rukou ale při respektování demokratických pravidel. Levicoví a pravicoví ultra dělají jedině bordel, protože v těch kalných vodách mohou nejlíp lovit konsens. Není to snadný úkol, ale jestliže má vládnoucí koalice napojení na občany, může to zvládnout.

STK řekl(a)...

Pro Schumachera z dneška ve 12:34:
Na tom se tady shodneme asi úplně všichni. Dokonce i to poslední kocouří povídání bylo o tomtéž. Mediální masáž, používání názvů memů místo argumentů a faktů. Obecná nepoctivost prostředí. Posuzování podle vnějšku slov, ne podle smyslu. (Proč Schumacher "antisemita", že?) Je pravda, že Větší Vlastenec miluje to svoje deformující zrcadlo,které téměř vše ukazuje naruby - a je třeba jej číst velmi pozorně, aby člověk pochopil, o co mu ve skutečnosti jde. Nebo A.S.Pergill - v 90% s ním musím bezvýhradně souhlasit, logiku má neprůstřelnou - jen ta moje rétorika je trochu změkčená tím mým "mlíkařem z Anatěvky: ...ale na druhé straně..." čili dialektikou.

Dobře, tak jedna hospůdka (možná včetně hospodského) ví, jak to je, ví, jak říká starý kocour "kudy chodí tučné myši". Problém je ale jiný. Nemá sílu (ani mediální moc) aby tyto, diskuzí už vlastně ověřené názory jakkoliv využila.
(Pomíjím poněkud žabomyší spor o tom, zda je křesťanství modernější víra než judaismus a ten zase modernější než islám atd.)
To vědomí vlastní bezmocnosti a (velmi nerad to říkám, zní to nafoukaně, ale je to tak) natuplosti "běžného občana" způsobuje radikalizaci našich Hájků a jim podobných. Po čase, stráveném marným čekáním, se Hájkové smíří i s primitivnějším schématem společnosti a mnohem drastičtějším plánem na změnu.

A to je, jak mi asi všichni štamgasti dají za pravdu, opravdu špatně...

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
souhlas, jenže praxe (alespoň u nás) je taková, že až se pana Hájka někdo pokusí "multikulturně obohatit" a on se bude vzpírat, nebo, nedej Cthulhu, se dokonce ubrání, tak bude popotahován na základě těch samých paragrafů, které by u nás potenciálně vytáhli na pana Mahlera, nebo které se použily v případě "Vítkovských žhářů".

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 STK : Je to tak. Nezměníme. Netěší mě, když si lidi kroutějí krky. Jenže tak to bylo a bude. Každý se s tím musíme vyrovnat po svém. Jen když si můžeme jeden druhému postěžovat, trochu se nám uleví. Antisemitou jsem tady byl někdy nazván, tak jsa tak viděn jsem to přijal aniž bych se tím víc trápil.

A.S.Pergill řekl(a)...

to Schumacher:

1. Ten prostor je náš, my jsme ho vytyčili a obsadili. Je našim právem (a povinností vůči našim potomkům) ho dle svých možností co nejúporněji bránit. Jinak souhlas, že "nemáme právo ani na vlastní život, pokud si ho nedokážeme uhájit", jenže ono to platí i v opačném gardu: Muslimové (a jacíkoli jiní imigranti, kteří vzbudí naši nevoli) nemají právo ani na vlastní životy, pokud je dokážeme převálcovat a třeba i vyhladit.

2. Posvětštění není výlučný problém muslimů, a to ze dvou důvodů:
A- Posvětštělé osoby s islámskou životní nebo rodinnou historií dělají podstatně méně škod a jsou podstatně přijatelnější než "echt muslimové"
B- Náš stát garantuje sekularitu, a tato sekularita musí být tedy garantována i pro ty muslimy, kteří se chtějí sekularizovat. A to za cenu jakýchkoli, i sebedrastičtějších, opatření proti těm, kdo by jim v tom chtěli bránit.

Větší vlastenec řekl(a)...

Další úspěch hnutí odporu


Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !

Zdá se, že Němcům a buržoustům dochází dech. Nebylo by divu – pravda je na naší straně, na naší straně je Nesmrtelný Lenin a kolektiv Hrdinů Sovětského svazu.
Prostě – už mohu odesílat příspěvky i vlastního počítače, už se moje uveřejněné příspěvky „záhadně“ neztrácejí po pár minutách.
Takže konečně mohu bez obav dokončit svůj třídílný příspěvek, jehož první a třetí část zmizela večer 5.listopadu, dřív než jsem z internetové čajovny (u našich ruských bratří se pije čaj) dorazil do své skromné kanceláře.
Připomínám, že část druhá mého příspěvku zůstala zachována, a nadále otevírá tuto diskuzi.
Přeji Vám všem dobré počtení a příjemné prožití zbytku dnešního svátečního dne.

Větší vlastenec řekl(a)...

Šamanovo obří vlastenecké dílo
aneb
NĚMCI, VEN Z ČESKÉ ZEMĚ!
(1.část)


Vážení vlastenci, vážené vlastenky, drazí přátelé, soudruzi a soukmenovci !

Několik dní jsem čekal, leč marně. Zdejší přispěvatelé selhali, přes svoji vší inteligenci a erudici. Nejenže řádně nezhodnotili nesmírně vlastenecký článek Velkého Šamana z minulého týdne (Vítězství české tyranie), ale nenapsali ani pár slov o NAPROSTO NEVYHNUTELNÝCH ZÁVĚRECH z něho vyplývajících. Ba dokonce ani o našich národních úkolech do dalších let nepřičinili ani řádek, ačkoli jindy jsou pilní jako Timur a jeho parta.
Prostě – zase to musím udělat sám. Takže s chutí do toho, ať je dílo hotovo (dnes je práce radostná, neboť chválím rád) :

Celý náš kolektiv by měl jednomyslně a jednohlasně vyslovit poděkování a čestné uznání Velkému Šamanovi. Nejen za jeho rozsahem nevelký, však podnětný text k 28.říjnu, Dni znárodnění a samostatnosti, ale za VŠECHNY podobně vlastenecké texty, publikované již roky na Neviditelném psu.
Z objemu a především kvality těchto článků vidíme, že i pouhý amatér se může rozeběhnouti k velikým výkonům na poli vědecko-historickém, je-li plně zachvácen národním duchem, pokračuje-li v tradicích boje za národní obrození, boje proti fašismu a imperialismu. Prostě – soudruzi Nejedlý, Kopecký a Groušl našli ve Velkém Šamanovi dalšího skvělého žáka a následovníka.
Stejně jako známá díla těchto našich předních historiků, tak i pilná, ryzím češstvím prodchnutá práce Velkého Šamana nám přesvědčivě objasňuje nevyhnutelnost našeho osamostatnění z Rakouska-žaláře národů. Navíc plně nám i budoucím osvětluje nutnost našeho vystoupení z té prohnilé německé monarchie, kde jsme byli po 300 let vystavováni nejhrubšímu útlaku národnostnímu i sociálnímu. Ano, nebýt VŘSR, náš národ by zhynul, utonul v krutém moři zavilých Němců.

Ve svých článcích Zakladatel a Vůdce tohoto blogu mimo jiné nastavuje zrcadlo Sudetským Němcům, kteří si v roce 1918 mysleli, že tzv.právo na sebeurčení národů se týká i jich.
Naštěstí, my přirozeně chytří a tradičně vzdělaní Češi jsme již tehdy věděli, že sebeurčit se mohou jen národy pokrokové a mírumilovné, národy, jež neměly žádný podíl na rozpoutání a vedení Velké války. Tedy především my Slované.
(Jen připomenu, že : 1) jak Gavrilo Princip, tak Mikuláš II. byli Němci; 2) Češi celou válku hrdinně bojovali proti prohnilé habsburské monarchii, s výjimkou hrstky národních zrádců.)

Přirozeně hloupí a tradičně nevzdělaní Němci si ovšem tehdy vážně mysleli, že si mohou sami určit, kam budou patřit. Ano, ačkoli je to k nevíře, Sudetští Němci se v roce 1918 domnívali, že 10% (5 %, nebo méně) Čechů v „jejich“ kraji nestačí na připojení jejich domovů k české zemi. Že 500 (700 nebo více) let trvající souvislé německé osídlení nějakého kraje (navíc osídlení téměř výlučně německé) znamená, že si němečtí obyvatelé mohou na ten kraj činit nějaký nárok.
Kdyby to nebylo tak hnusné, tak je to dokonale směšné, není-liž pravda, vážení vlastenci a vlastenky ?

Prostě, hloupí a agresivní Němci chtěli po rozpadu R-U vytrhnout „své“ domovy z pokrokových a svobodných Čech (resp. ze Slovenska), a zavléci je do reakčního Německa resp.Rakouska, zemí trpících pod německými biči. Sudeťáci si mysleli, že si necháme roztrhat ten nicotný dílek naší velké tisícileté vlasti, ten ždibíček naší staré velké říše, který nám tehdy vítězné mocnosti přiřkly. Naštěstí my Češi jsme jim klidně, bez jakéhokoli triumfalismu, bez vypínavosti, a dokonce TÉMĚŘ BEZ POUŽITÍ NÁSILÍ ukázali, co je to „právo na sebeurčení národů“ v praxi. Ukázali jsme jim naprosto nezištně, kde je jejich místo (v Československu), a také co jsou (národnostní menšina).
Později jsme našim Němcům nesmírně velkoryse dali příležitost přihlásit se k jiné než německé řeči; dokonce DVAKRÁT, v obou sčítáních lidu mezi světovými válkami.
Ti zaostalci však nevyužili úžasné možnosti stát se příslušníky jednoho ze slovanských národů, jinými slovy stát se pokrokovými a svobodomyslnými lidmi. Raději zůstali Němci, což tedy vážně nechápu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Šamanovo obří vlastenecké dílo
aneb
NĚMCI, VEN Z ČESKÉ ZEMĚ!
(3.část)



A teď POZOR, vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
Nesmíme zapomínat ani na vteřinu, že po 1.světové válce byla osvobozena JEN MALÁ ČÁST naší vlasti, že po 2.sv.válce jsme odsunuli národní nepřátele jen z této malé části.
Nesmíme zapomínat ani na okamžik, že je naší povinností osvobodit CELÉ území naší vlasti !
Vždyť my přece máme NAPROSTO STEJNÝ nárok na Štýrsko, Lucembursko, Furlánsko, Brabantsko, Brandenbursko atd. jako na tzv.Sudety !
My se prostě NESMÍME smířit s lakomým a nespravedlivým rozhodnutím tehdejších velmocí z roku 1918 ! My prostě MUSÍME požadovat vrácení VŠECH území, kde se alespoň chvíli rozkládal český stát, kde alespoň jednou v historii páchla česká noha, či kde teoreticky páchnout mohla.

S vědomím této národní povinnosti musíme jednat v našem životě politickém i každodenním. Proto volme takové strany, které nám zaručí obranu naší současné (zločinně zmenšené) vlasti proti Němcům a Američanům, i proti jejich domácím přisluhovačům.
Proto volme takové politiky, kteří nám zaručí obnovení nejužšího bratrského sepětí s našimi opravdovými přáteli a bratry, sepětí s velkým národem, jež jednou přinese (s naší pomocí) svobodu celé Evropě. +)
S námi Nesmrtelný Lenin, kdo proti nám ?!


Kdo by nevzpomněl oněch dnů, kdy tyto hvězdy z východu rozplašovaly hejna reakčních vrahů, rozplašovaly temno cizácké poroby, rozsévaly nové světlo svobody a odbourávaly zatemnění, ve kterém jsme byli po léta násilně drženi ? (A.Zápotocký, 24.12.1945)***Volte ČSSD a KSČM !


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*) http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/10/vitezstvi-ceske-tyranie.html
**) Viz např.: http://www.mesec.cz/clanky/reinhard-heydrich-ekonomicky-manipulator/
***) 15 pražských bodů, viz http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/05/slavne-majove-dny-2-paty-kveten.html
+) Viz např.: http://www.lidovky.cz/paroubek-odkryl-plany-kdyz-vyhraje-jako-prvniho-pozve-putina-p63-/ln_domov.asp?c=A090626_143509_ln_domov_mev

Větší vlastenec řekl(a)...

Šamanovo obří vlastenecké dílo
aneb
NĚMCI, VEN Z ČESKÉ ZEMĚ!
(3.část)



A teď POZOR, vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
Nesmíme zapomínat ani na vteřinu, že po 1.světové válce byla osvobozena JEN MALÁ ČÁST naší vlasti, že po 2.sv.válce jsme odsunuli národní nepřátele jen z této malé části.
Nesmíme zapomínat ani na okamžik, že je naší povinností osvobodit CELÉ území naší vlasti !
Vždyť my přece máme NAPROSTO STEJNÝ nárok na Štýrsko, Lucembursko, Furlánsko, Brabantsko, Brandenbursko atd. jako na tzv.Sudety !
My se prostě NESMÍME smířit s lakomým a nespravedlivým rozhodnutím tehdejších velmocí z roku 1918 ! My prostě MUSÍME požadovat vrácení VŠECH území, kde se alespoň chvíli rozkládal český stát, kde alespoň jednou v historii páchla česká noha, či kde teoreticky páchnout mohla.

S vědomím této národní povinnosti musíme jednat v našem životě politickém i každodenním. Proto volme takové strany, které nám zaručí obranu naší současné (zločinně zmenšené) vlasti proti Němcům a Američanům, i proti jejich domácím přisluhovačům.
Proto volme takové politiky, kteří nám zaručí obnovení nejužšího bratrského sepětí s našimi opravdovými přáteli a bratry, sepětí s velkým národem, jež jednou přinese (s naší pomocí) svobodu celé Evropě. +)
S námi Nesmrtelný Lenin, kdo proti nám ?!


Kdo by nevzpomněl oněch dnů, kdy tyto hvězdy z východu rozplašovaly hejna reakčních vrahů, rozplašovaly temno cizácké poroby, rozsévaly nové světlo svobody a odbourávaly zatemnění, ve kterém jsme byli po léta násilně drženi ? (A.Zápotocký, 24.12.1945)***Volte ČSSD a KSČM !


--------------------------------------------------------------------------------------------------

*) http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/10/vitezstvi-ceske-tyranie.html
**) Viz např.: http://www.mesec.cz/clanky/reinhard-heydrich-ekonomicky-manipulator/
***) 15 pražských bodů, viz http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/05/slavne-majove-dny-2-paty-kveten.html
+) Viz např.: http://www.lidovky.cz/paroubek-odkryl-plany-kdyz-vyhraje-jako-prvniho-pozve-putina-p63-/ln_domov.asp?c=A090626_143509_ln_domov_mev

A.S.Pergill řekl(a)...

to STK:

V podstatě souhlas, jenom bych neviděl vinu jednoznačně na těch hájcích, které nakonec přejde trpělivost. Vinu vidím na straně těch, kteří deformují demokratický systém, tak, že hájkové nemají možnost, přes skutečnost, že je jich ve společnosti významný podíl, případně i většina, nápravu těchto věcí prosadit. Jsem toho názoru, že i výsledky jednání politických partají po posledních volbách jednoznačně vyznívají jako signál pro voliče: "Volte si jak chcete a koho chcete, my si stejně uděláme, co budeme chtít."

A neodpustím si rejpnutí: prakticky všichni z těch politiků, kteří se zasadili a průběžně zasazují o to, že sice máme referendum v ústavě, ale nemáme použitelný zákon na jeho provádění (tudíž jsou občané hájkové o institut referenda fakticky okradeni) se vyskytují na "nacistických serverech" na seznamech osob se židovským backgroundem. Takže i tohle může sehrát roli v tom, že se jednou hájkové na*ou a pustí mahlery ze řetězu.

STK řekl(a)...

4 VV:
Argumenty o Pančechismu potlačeném v 1918-tém jsem už kdysi kdesi četl... Nicht Wahr? Nebo se pletu?
[;-)

STK řekl(a)...

Pro Pergilla:
Já (Ž)židy vnímám, spolupracuji s nimi a nevadí mi ani v nejmenším. Prostě jsou malinko jiní a je s tím třeba počítat. Ale na škodu to není. Ovšem na panžidovské spiknutí nevěřím.
Třeba pracovat s Němcem, Italem nebo Rusem taky obnáší trošku jiné akcenty v jednání - takže se směju těm, kteří tvrdí, že neexistuje něco jako "národní povaha". Existuje. Že bývává zjednodušená do karikatury je sice pravda - ale jako obvykle - něco pravdy i na tom šprochu je. Ostatně: I Moravák se liší od Čecha. A Slezan od "Velkopoláka". Kdyby tomu tak nebylo, byla by nuda...
Například: nezaťatější Moraváci jsou bezesporu Brňáci. Hned po Polácích z jižního Slezska... ;-)

A.S.Pergill řekl(a)...

to STK:
Já na panžidovské spiknutí rovněž nevěřím, ale jsem toho názoru, že ta národní povaha, navíc ještě akcentovaná náboženským systémem hodnot (jehož memy do jisté míry přecházejí i do pokřtěných a sekularizovaných rodin, jako u křesťanů nacházíme memy pohanské a u sekularizovaných potomků křesťanů křesťanské memy) mohou vést k určité uniformitě chování, která se takto bude navenek projevovat.

STK řekl(a)...

Tak to je úplně přesně!
Někdy tomu říkáme geny - ale jsou to memy. Rodinné, skupinové...
Přidejme trošku předsudků okolí a máme tu 100% souhlas pozorování - Vašeho i mého.

N.N.Nemo řekl(a)...

Ad ředitel NTM Horymír Kubíček z pondělí 1.11.viz dnešní článek v Metru:

Horymír Kubíček : „Likvidují mě a já se nemůžu bránit“

Obvinění zarputile popíráte. Přiznáváte aspoň nějaké pochybení?
Nemohu reagovat na žádná oficiální obvinění, neboť mi dosud nebyla žádná sdělena. Pouze reaguji na novinové články a bráním se zjevným lžím a hanobení mé osoby a muzea. Psalo se, že jsem si psal odměny, ničil evidenci sbírek a rozpustil ekonomické oddělení, abych mohl rozkrádat sbírky muzea a podobně. Protože se mě ale nikdo neptal na mé stanovisko, volil jsem ke své obhajobě alespoň zveřejnění názoru na svých webových stránkách.

Žádal jste o výsledky auditu. Už je máte?
Ano, o výsledky auditů jsem opakovaně žádal, ale marně. Požádal jsem písemně ministerstvo a očekávám sdělení výsledků. Veškeré zprávy se dozvídám pouze z médií. Od mého odvolání jsem se přes své žádosti nemohl s nikým z vedení ministerstva sejít a projednat celou záležitost.

Viní vás třeba z uzavírání nestandardních zaměstnaneckých smluv nebo z vyplácení mimořádných odměn svým nejbližším spolupracovníkům...
Domnívám se, že jsem k zajištění prací uvedených ve smlouvách volil běžné nástroje. Odměny byly projednávány v týmu vedení na základě návrhů vedoucích pracovníků a byly poskytovány s odůvodněním za konkrétní kvalitní práci nad rámec povinností pracovníků muzea. Při rozdělování odměn nehrály roli osobní vztahy.

Jak se hodláte bránit?
Již déle než dva měsíce jsem lidsky a profesně likvidován soudem několika novinářů, bez možnosti obhajoby. Po sdělení výsledků auditu a obdržení trestního oznámení snad budu moci obhájit postupy vedení muzea.

Už jste dostal výpověď z práce a služebního bytu?
Po odvolání z pozice ředitele jsem zůstal v muzeu jako řadový zaměstnanec proto, abych mohl kontrolním orgánům poskytnout potřebné informace. Po ukončení šetření jsem podal výpověď z pracovního poměru v muzeu a rovněž uvolním služební byt v budově muzea.

„Zda se mě chtěl někdo zbavit? Na to odpověď neznám. Odvolali mě uprostřed příprav otevření muzea.“

http://www.metro.cz/rozhovory/3728-horymir-kubicek-likviduji-me-a-ja-se-nemuzu-branit

N.N.Nemo řekl(a)...

Ad otázka ze Středa 3. listopadu 2010, Světový den mužů "Kterej z nich to je?"

Jednoznačně papež. Ten má k Židům nejblíž. Jak o tom světčí jeho dnešní prohlašování proti antiklerikalismu. Klerikalismus je vláda kleriků nad světem, a to papež chce prosadit, stejně jako muslimové. Tento hitlerjugend je tedy zakuklený muslim a nedostatečně odjudaizovaný světovládce, maskovaný "věčný Žid". (Nezradil snad první papež, pokřtěný Žid Petr, Pána hned 3*?) ASPergille, že? Atomovku na Vatikán!

Anonymní řekl(a)...

Mimochodem, víte jaké názory mají dnešní historikové na písemné prameny z dávné minulosti?
Třeba, když víme, že v nějaké říši se mohlo psát jen tak, že "říše vzkvétá a panovník jde od vítězství k vítězství," pak nalezení textu kde stojí "říše vzkvétá a panovník jde od vítězství k vítězství," pro nás nemá žádnou vypovídací hodnotu.
Zkuste alplikovat toto pravidlo na 6 milionů obětí Holocaustu a zděsíte se...

Anonymní řekl(a)...

Kéž bychom si vyjasnili, kam chceme patřit a co pro to udělat. Já chci patřit do severoatlantické křesťanské demokracie.
Abychom se zbavili svých historických traumat a nedůvěry demokratického světa, je m.j. nezbytné akceptovat v naší historii některé dosud zamlčované motivy a fakta. Mnohé z nich nalezneme např. v Černé knize minulosti, jejímiž autoři jsou muklové z poválečného období za Beneše i za komunistů Zbyněk Ludvík a Václav Bureš.

1. trauma - trpěli a úpěli jsme za Rakouska:
Skutečnost je taková, že ve 2. půli své vlády nám Habsburkové umožnili úplné národní obrození a epochální rozkvět země, jehož následkem zdědila 1. republika klasifikaci asi na 8. místě na světě. Srovnejte se skutečným útlakem Slováků od Maďarů nebo Irů od Angličanů.

2. trauma - mnichovská zrada:
Je třeba akceptovat, že náš stát byl založen sice jako nejvyspělejší a nejbohatší z následnických zemí R-U a s fungující demokracií, ale současně i jako nejméně stabilní díky mnohonárodní struktuře a velikosti německé menšiny, která se svými 3 mil. občany téměř rovnala české většině. Beneš tento fakt při jednáních o vzniku republiky západním partnerům zamlčoval a bagatelizoval, a tak jsme vznikli jako nestabilní státní útvar na území bývalého R-U. Bylo jasné, že do mocenského vakua ve střední Evropě se po rozpadu R-U někdo silný nacpe a byl to Hitler a pak Stalin. Pokud jde o Hitlera, tak pod jeho tlakem západní mocnosti pochopily skutečný rozměr německé menšiny a Benešův podvod a jako nestabilní státní útvar vzniklý pomocí Benešova podvodu nás obětovaly, Benešovy obranné dohody na základě Benešova podvodu prohlásily za neplatné. Wilson(?) se vyjádřil, že kdyby nebyl Benešem mylně informován o německé menšině, nikdy by se vznikem ČSR v této formě nesouhlasil. Tedy - nebýt Benešova podvodu, byl by náš stát založen trochu jinak, s ohledem na skutečný stav německé menšiny, Hitler by neměl tak pádné argumenty a možná by nebylo ani "mnichovské zrady".
Pokud jde o Stalina, Beneš se snažil hrát to na všechny strany. Legionářům zabránil zardousit bolševiky v zárodku, antibolševické jádro legionářů se zkušenostmi z Ruska, kteří věděli, co je to bolševismus, paralyzoval doplněním legionářů po r. 1918 o tisíce dalších, kteří v Rusku nebyli a lividací a pronásledováním antibolševických legionářských generálů. Také odstavil Švehlu pro jeho antibolševismus.

3. trauma - Jaltská dohoda o rozdělení Evropy:
Byl to opět Beneš, nesmírně zhrzený "mnichovskou zradou" jako důsledkem svého vlastního podvodu (viz 2.trauma), kdo se zasloužil o naše včlenění do sovětské zóny tím, že přemluvil Roosevelta, aby zamítnul Churchillův plán na invazi v r. 1943 na Balkáně jako "měkkém břichu" německé obrany. Byl to plán reálný, protože Německá armáda byla tehdy vázána daleko na Ukrajině, již tehdy jí dost teklo do bot, na Balkáně byl silný protiněmecký odpor a Američané byli v Itálii.

Anonymní řekl(a)...

...pokračování
4. trauma - divoký odsun:
Na rozdíl od nás to Rusům myslelo dopředu. Bestiality při odsunu byly s největší pravděpodobností inscenovány agenty NKVD se spoluúčastí místních pomahačů za účelem vyvolání vzájemné česko-německé nenávisti jako pevného pilíře budoucí železné opony. Neodpouštíme totiž tomu, komu jsme ublížili, protože se bojíme jeho odvety. Těmi místními pomahači byli kolaboranti, kteří si vylepšovali posudek, novopečení "partyzáni", posílení zbabělci, pouhé zlodějské hyeny, Ti, kteří vsadili na budoucí komunistickou vládu a dělali si zásluhy a jiná sebranka. Beneš jim dal volnou ruku a pomocí retribučních dekretů i možnost obvinit, odsoudit nebo i zabít kohokoli jim nepohodlného, kdo třeba znal jejich okupační minulost. Dodnes jsou někteří mezi námi, udělali za komunistů slušné kariery a ani jejich potomkům se tento postoj nebude líbit. Ale takoví lidé se najdou v každé zemi, jen si to přiznat a neobhajovat je, jinak se tohoto tramatu nezbavíme.

5. trauma - selhání elit i národa v období 1945-1948:
Již Beneš se vrátil z exilu v Anglii přes Moskvu a se Slánským - Salzmannem přivezl "košický vládní program". Ten pak realizovali s využitím sovětských zásluh na osvobození (které ovšem bylo důsledkem Benešovy iniciativy - viz 2.trauma - mnichovská zrada a 3. trauma - jaltská dohoda) a protizápadního smýšlení obyvatelstva vyvolaného národem nepochopenou "mnichovskou zradou" a Benešova podílu na ní. Beneš nechal vyzbrojit komunistické lidové milice, eliminoval naši armádu a bez odporu předal moc Gottwaldovi.

A my Beneše opět glorifikujeme, jeho prvorepubliková demokracie prý byla bez chyby. Nikoli - byl přinejmenším rozpornou osobností a jednoznačně kolaborantem s bolševismem. Zcela nedemokraticky likvidoval antibolševickou opozici a po "anschlussu" Rakouska vrátil před Hitlerem k nám prchajíci rakouské židy, přímo do kocentráků. Po válce dopustil bezpráví, bezbřehé násilí a bezpříkladný úpadek morálky a mravů, ze kterého jsme se nevzpamatovali a nenapravili jej dodnes. Dopustil odvlečení z našeho území desítek tisíc ruských uprchlíků před bolševismem, z nichž se drtivá většina ztratila do neznáma. Přispěl tedy jak k okupaci Hitlerem, tak k nástupu a 40-tileté vládě komunistů. Je zářným příkladem naší elity, která opakovaně selhala.

Dalo by se napsat mnohem více, ale i z tohoto musí být zřejmé, že naším dosavadním přístupem k uvedeným 5-ti traumatům se tak trochu vyčleňujeme z důvěryhodného demokratického světa. Nejsme totiž na světě sami a jiní občas mají na základě námi zamlčovaných faktů nebo rozdílné váhy přisuzované faktům jiný pohled na věci a na nás než my sami. Těchto pár slov pokládejte za moji snahu o nápravu věcí.
Omlouvám se za anonymitu, doba ještě nedozrála a rizika jsou příliš velká. Ale myšlenka je na světě.