pátek 5. listopadu 2010

Nacismus ožívá

Dneska jsem byl na jedné besedě, která se týkala zrušení Československé vládní komise pro stíhání válečných zločinců v prosinci 1989, což proběhlo v péči premiéra Čálfy a úřadujícího ministra vnitra a vicepremiéra Jána Čarnogurského.

Jednu informaci jsem se tam dověděl celkem zajímavou, přičemž nejzajímavější na ní je, že ji média vůbec nikde nezveřejnila, ačkoliv se týká mediálně profláklého případu vítkovských žhářů.

Ti hoši byli financováni Witikobundem. Pro neznalé - Witikobund je nejreakčnější částí sudetoněmeckých organizací a byl založena esesáky, gestapáky, henleinovci a nacisty. Jednou nacista vždycky nacista.
Němečtí nacisté dnes sponzorují české nacisty, nejen v tomto případě. (Odmítám užívat předpony "neo-".)
Nechceme však své spojence v NATO nebo demokratický režim v Německu nebo německé majitele našich novin, anebo potomky bývalých českých spolupracovníků německých nacistů anebo současné české kolaboranty ("stipendisty"), placené sudeťáky zlobit s touto nepříjemně, až bolševicky propagandistickou  skutečností. Nebo jsme tak blbí, že po pětašedesáti letech přistupujeme na nacistickou argumentaci genosse Nižňanského (velitele vražedného esesáckého komanda Edelweiss, agenta NKVD, StB a CIA, hlasatele Svobodné Evropy), který s ní vyhrál soud, jenž byl proti němu veden za vraždění Slováků, Židů a dalších účastníků Slovenského národního povstání.

Bojoval totiž celý život proti bolševikům...

Nu a dnes jeho soudruzi bojují i nadále proti všem podřadným rasám  - a české (?) noviny o tom nenapíšou ani ň. Tak alespoň zde v hospodě u hřbitova dávám tuto informaci k dobru:

Ň!

Jo, na likvidaci komise a jejích materiálů se podílel i generální prokurátor ČSFR, bývalý důstojník II. správy Stb Böhm Tibor, jenž byl evidován jako agent StB, krycí jméno OBHAJCA, celoživotní obájce neviny zvěčnělého prvního slovenského prezidenta, dobrotivého Dr. Jozefa Tisu. Hezky o panu klerofašistickém prokurátorovi demogratického státu po jeho smrti  mluvil jeho druh Ján Čarnogurský:

"Tibor Böhm bol človekom pevných zásad a názorov a zostal im po celý život verný. Musel sa presvedčiť, že makrospoločenské a globálne trendy nie veľmi rešpektujú jeho dobre mienené želania. Ani v komunistických, ani v postkomunistických podmienkach nezaprel svoje kresťanské a národné presvedčenie. Nezaprel ho pri previerkach v 70-tych rokoch a nezaprel ho v zápasoch 90-tych rokov. Mohol si to dovoliť, pretože bol natoľko dobrým právnikom, že k právnej praxi sa mohol vždy vrátiť. Prostredníctvom právnej praxe sa dokázal vždy udržať nezávislým, čiže slobodným. Taký komplexne svetlý zostáva odkaz Tibora Böhma.
Nech mu je slovenská zem ľahká."

Tak, potomků slovenských klerofašistů jsme se zbavili rozdělením státu - při kteréžto příležitosti se sesterská Slovenská republika zase zbavila většiny svých Židů, kteří přesídlili do Česka. Ale zato se u nás urodili vlastní náckové, placení z Německa sudeťáky...

Ň!!!

41 komentářů:

informace řekl(a)...

Že Vítkovští žháři byli financováni Witikobundem mě neudivuje. V Evropě podle il Corriere della Sera existuje přes 250 tisíc militantních neonacistů, kteří jsou mezi sebou propojení internetem. V Rusku je kolem 50 tisíc neonacistů. Jejich organizace jsou v USA a jinde, ale což se zdá nesmyslné, i v Izraeli. Jsou většinou ruského původu. Píše o tom il Panorama. V Itálii je neonacistická propaganda silná mezi Tyroláky v Alto Adige. V jednom městečku té oblasti, jak píše il Corriere, je každý desátý obyvatel neonacista. (V ostatních částech Itálie je činná neofašistická organizace.)
Neonacistická strana Npd je téměř z poloviny financována státem, jak se dočteme v il Blitz quotidiano. Nechybí ani štědré příspěvky soukromníků.
L'Espresso věnuje problému neonacistických organizací řadu článků už od devadesátých let.

http://focusonisrael.wordpress.com/2008/05/09/internazionale-neonazista/
http://www.blitzquotidiano.it/politica-europea/germania-partito-neonazista-udo-voigt-286925/
http://blog.panorama.it/mondo/2007/03/21/neonazisti-in-israele/

stk řekl(a)...

Uvažujme přátelé v širší souvislosti. Žádný jev nenastává izolovaně, bez interakcí před a po.
Vypjatý nacionalismus/rasismus je latentně přítomen v populaci kontinuálně, od starověku. Informace to jistě potvrdí i z historických pramenů.
Jenže to, co přispívá k jeho renezanci (refresh) se jmenuje bezbřehý mulikulturalismus. Nacismus je ne snad protiváhou, ale hnisavým zánětem, kterým se společnost brání cizorodým prvkům. Že to může být právě zánět, který způsobí větší škody je pravda. Potlačit zánět je sice možné, neléčená infekce ale organismus rovněž poškodí/zabije.

Takže co?

Schumacher antisemita řekl(a)...

Čechy Čechům ! Heil Hitler !....Kdo tohle vypustí z huby, je zralý pro Chocholouška. Zvlíšť když jako kovaný partaigenosse přečetl Mein Kampf a Heydrichův nástupní projev. Zvlášť ten by měl být ve školních učebnicích. Kdyby byla možnost, udělal bych jim tu radost a poslal je časostrojem do Protektorátu. Tohle téma není moc využité a dává spoustu možností jak si s ním pohrát.

Pro šamana : předhazuji téma podle vzoru "Výletů pana Broučka". "Epochální výlet českého nácka Franty Voperschalka do Protektorátu" Dvě možnosti. Buď podle broučkiád ala opilcův výlet, nebo ve stylu Zítra vstanu a poařím se čajem, jak se skupina zdejších nácků vypravila do Protektorátu zachránit Říši. Na gestapu by jim to náležitě vysvětlili...

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 informace : Nejde ani tak o obecný multikulturalismus jako o aktivistické upřednostňování cizích kultur před vlastní a všech menšinových směrů a projevů před většinovými. Považuji za příznačné pro "vzdělance" multikultigenderhumanities oborů. Někteří si tím řeší vlastní osobní problémy. U lidí s přírodovědně oreientovaným vzděláním jsou projevy takových pitomostí méně četné.

informace řekl(a)...

Schuhmachře,
já netvrdím, že neonacizmus je přímým důsledkem multikulturalizmu.
Problém je poněkud složitější. Po skončení války sice Německo prohlásilo, že obrací stránku a že nikdy víc něco podobného nedopustí. Ale ne všichni bývalý nacisté byli téhož mínění a určitá dávka nostalgie zůstala. Kdy se začaly formovat první skupiny neonacistů, nevím, ale v devadesátých letech se značně zvýšil počet násilných skutků ze strany neonacistů, násilí vzrůstalo i v následujících letech a vrcholu snad dosáhlo v r. 2006, kdy došlo asi k 700 násilným přepadením, takže tehdejší ministr vnitra Schäuble varoval před rostoucím nebezpečím.
Pravděpodobně nemalou roli v růstu neonacistických nálad mělo ultralevicové hnutí koncem šedesátých let a teroristická činnost RAF (Rote Armee Fraktion) v sedmdesátých a následujících. Byla rozpuštěna formálně až v r. 1998 . Alespoň v Itálii bylo něco analogického, jak narůstaly Brigate rosse, tak jako pendent začaly působit neofašistické teroristické skupiny.
K tomu se pak přidružily obtíže společnosti, spojené s velkým počtem imigrantů, které přispěly k růstu xenofobie a rasizmu. Rasistické nálady vůči přistěhovalcům se pak rozšířily hlavně ve východních zemích.
A v neposlední řadě přispěla i činnost různých seskupení etnických Němců, odsunutých po válce z východních zemí do Německa.
Když asi před rokem vystoupil z neonacistické NpD Uwe Luthardt, vyprávěl o tajných skladištích zbraní, hitlerovské propagandě , symbolech SS. Na schůzích strany se mluvilo o invazi Sudet a Polska, o novém vyhlazení židů.
http://www.terranews.it/news/2010/04/il-neonazismo-che-preoccupa-berlino
Pokud jde o ideologii NpD se představuje jako alternativa jak ke kapitalizmu tak ke komunizmu. A zároveň hlásá přírodní nerovnost mezi lidmi.
Ve volbách sice nemá velký úspěch, v posledních měla 768 hlasů, ale v r. 2004 v Sasku to dotáhla na 9,2 procenta.
Mladí členové jsou většinou lidé, kteří se nezařadili do společnosti jak po pracovní tak sociální stránce.

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 informace : nejvýznamnější je poslední věta Mladí členové... To pokládám za klíčové.
Pokud jde o přírodní nerovnost, lidé jsou si přirozeně nerovní. To je zřejmější než točení Země. Mnohé plané hádanice jsou ze zaměňování rovnosti a rovnoprávnosti. Základem naší moderní civilizace je rovnoprávnost nerovných. Každý má právo zaběhnout stovku za dvanáct vteřin. To je rovnoprávnost. Ne každý je toho schopen. To je nerovnost.

A.S.Pergill řekl(a)...

K té informaci, o které píše Šaman:
Proč s touto informací nevylezl prokurátor nebo soudce? Buď je to neověřitelné a neprokazatelné, nebo jsou domluveni s neonacisty, že se tyhle věci nebudou ventilovat?
Ta druhá varianta by byla na rychlý nákup letenek někam hodně daleko.

informace řekl(a)...

Loňského roku vyšla kniha dvou autorů Christopha Rufa e Olafa Sundermeyera, In den NpD. Reisen in die National Befreite Zone, kde popisují zevnitř prostředí nemecké neonacistické strany NpD. Na Google Books najdete i části textu.

http://books.google.it/books?id=EUBnp8oT9RsC&printsec=frontcover&dq=In+den+NpD.+Reisen+in+die+Befreite+Zone&source=bl&ots=mvREjSCqsT&sig=_rBRYxdeh8ahCwvEO59uIAPjn0w&hl=it&ei=bkHUTInPO43DswaRu6j5BA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=7&ved=0CD8Q6AEwBg#v=onepage&q&f=false


Pergillovi,
taky mě to napadlo. Dangerous connections, perhaps?

A.S.Pergill řekl(a)...

K těm Slovákům:
Když jsme byli v přijímači do armády na základní vojenskou službu, tak jsme dostali k vyplnění standardní dotazník, který se zřejmě nezměnil někdy od 50. let. Byly tam dotazy, zda nastupující nebyl ve Vlajce nebo Hlinkově straně (což z hlediska našeho hodně poválečného ročníku narození bylo dost passé). I zeptal jsem se žertem kolegy Slováka, zda nebyl v Hlinkově straně. A on mi odpověděl:
"No čo, veď tam boli všetci slušní Slováci."
Šel okolo zrovna útvarový politruk, a my jsme mysleli, že ho budeme muset resuscitovat.
Nicméně tehdá mi docvaklo, že Slováci opravdu vnímají ta léta 1939 - 1945 poněkud jinak než my, a že při blbě prováděné politice se stát může rozpadnout, což se také stalo.

informace řekl(a)...

STK,
k Vašemu z 11:1O "Vypjatý nacionalismus/rasismus je latentně přítomen v populaci kontinuálně, od starověku."
Informace to potvrzuje, ale bez uvedení zdrojů, protože při jejich hledání by se asi musela zbláznit. Mějte s ní soucit, nemůže ztrávit den hledáním odkazů. Nakonec jsem o tom již psala několikrát.

Anonymní řekl(a)...

Ta "informace" byla asi ze zdroje "jedna paní povídala". anebo proč ten zdroj nejmenujete, Šamane?

STK. řekl(a)...

Díky Informace,
byl to spíše bonmot, opravdu jsem nečekal zevrubnou rešerši. Ono se to v "myslících kruzích" ví. Takže příště napíši raději "jak je všeobecně známo..." ;-)

2 Schumacher:
(Jedna provokativní.) Dobře, "Čechy Čechům!" je heslo poněkud zprofanované. O.K., tak jak odpovíte na otázku: "Čechy komu?"

Vetsi vlastenec řekl(a)...

Plný a nedílný souhlas s další Šamanovou obžalobou agresivního revanšistického Německa ! (1.)


Nám opravdovým českým vlastencům nemusí nikdo osvětlovat, co jsou Němci zač a co s nimi udělat. Ale část našich spoluobčanů podléhá nepřátelské propagandě; projevilo se to tragicky například v letošních parlamentních volbách, kdy řada osob ČESKÉ NÁRODNOSTI (sic !) dala sebevražedně svůj hlas pravičákům-zrádcům národa.
Proto jsou články Velkého Šamana pevnou součástí našeho boje za obnovení vlády lidu, za obnovení samostatnosti a suverenity naší vlasti, za obnovení neprostupné hranice proti pronikání Němců, proti útěku příslušníků buržoasie na Západ.

K výše uvedenému textu V.Šamana přidám na doplnění část stati profesionálního historika:

Sjednocení Německa a destabilizace socialismu v Evropě přineslo nové kvalitativní změny v Evropě i ve světě.
1) Byl odstraněn poválečný stutus quo, který vznikl v důsledků druhé světové války a porážky Německa v této válce.
2) Došlo ke změně strategicko mocenského poměru sil mezi socialismem a kapitalismem v prospěch kapitalismu. Destrukce socialismu v Evropě byla dovršena rozpadem SSSR.
3) Sjednocením Německa a uvedenými procesy ve východní a jihovýchodní Evropě a v SSSR se uvolnil nový prostor a možnosti pro rostoucí vliv Německa.
Tento vliv Německa, plnění jeho strategických záměrů je rozloženo do dlouhodobého časového období. Prioritou je ekonomická síla Německa.
Pro Německo poprvé v jeho dějinách, pro jeho rostoucí vliv v Evropě i ve světě existují příznivé okolnosti a dané struktury. Představují je v podobách rozšířeného bloku NATO a EU. Ty umožňují realizovat mocenský vliv Německa postupně. Přímo i zprostředkovaně.
Nová poznání přinesl a přináší vztah mezi vojenskou a nevojenskou sférou. V roce 1945 vojenská sféra umožnila v Evropě zásadní, převratné revoluční změny. Na rozhraní 80. a 90. let ve dvacátém století – nevojenská sféra a její nasazení ze Západu i Východu způsobila a umožnila uváděné změny. Obratem ale vojenská síla USA a NATO je prosazována jako hlavní prostředek zahraniční politiky. Německo od roku 1994 může nasazovat bundeswehr mimo hranice Německa a NATO.. Rozhodl o tom Spolkový ústavní soud. SRN se v roce 1999 účastnila agrese USA – NATO proti Jugoslávii.
V rámci uváděných změn vidíme také relativně nový význam objektivních a subjektivních faktorů. S tím, že úloha, význam subjektivních faktorů byl při sjednocování Německa značný. Je i nyní a zasluhuje dalšího, podrobnějšího zkoumání.
Sjednocení Německa představovalo a dále představuje vstup nové síly do evropské a mezinárodní politiky. Vnitřní politické a státní vedení ve SRN nese velkou odpovědnost za směrování své země v budoucím období.
Realita sjednocení Německa jako komplexního celku obsahuje nejen kladné faktory. Ve SRN působí síly, které neuznávají výsledky druhé světové války. Nebyly vykořeněny zdroje a příčiny fašismu a neofašismu. Neofašistická NPD je v současnosti zastoupena v zemském sněmu v Sasku a v Braniborsku. Neofašismus v ideologii i v akcích se přelévá ze SRN do ČR.Polska a dalších zemí NATO a EU.
Doc. PhDr. Josef Groušl, CSc.
(http://www.novysmer.cz/content/view/599/48/)

Vetsi vlastenec řekl(a)...

Plný a nedílný souhlas s další Šamanovou obžalobou agresivního revanšistického Německa ! (2.)


A ještě pár slov jednoho z opravdových českých vlastenců, prostého s.učitele :

Destrukce socialismu v zemích východní a jihovýchodní Evropy a v SSSR změnila politickou mapu v Evropě a poměr sil v Evropě a ve světě. Na východ od Německa vznikly a působí nové neofašistické struktury a organizace. K tomu jsou využívány poměry a možnosti dané blokem NATO a EU. Akční program 2000 zdůrazňuje potřeby rychlého budování neofašistických struktur v Polsku, ČR předpokládá šíření hnědé literatury důkladnou politicko-právní přípravu a zajištění akcí neofašistů v hlavních centrech v ČR, v Praze, Brně, Plzni, Ostravě atd. Vedení neofašistů v Evropě oceňuje fakt, že v ČR byl vydán v českém jazyce Hitlerův "Mein Kampf" a řada neofašistických publikací.
Vliv a působení neofašistů z Německa v ČR je zřejmý a přímý. Nejde jen o společné srazy, akce, o pouhou účast skupin neofašistů z Německa u nás. Jde o to, že z Německa jsou akce neofašistů ve východoevropských zemích a na Balkáně přímo řízeny a koordinovány.
Důsledně se dbá na to, aby neofašistické akce se zbytečně nedostávaly do konfliktu s policií. Tzv. východní byro řídí v rámci IV.Internacionály neofašistické hnutí ve východní Evropě. "Náš vliv ve východní Evropě se příznivě šíří. Vznikají nové a nové buňky, skupiny, struktury a vazby. Oživovat naše ideály mladým příznivcům nacionálního hnutí je velkým úkolem. Dále se zviditelňujeme, lidé si musejí na nás zvykat ...".
Hlavním politickým úkolem neofašistů v ČR je získávat podporu od části veřejnosti. Dostat se do některých radnic ve městech. Odtud pak rozvíjet další aktivity. Hlavním organizačním úkolem jsou přípravy na 65. výročí porážky fašistického Německa ve druhé světové válce v r. 1945. Při této příležitosti má dojít ke koordinovaným akcím neofašistů v ČR ... Někteří hovoří o generálním vystoupení v Evropě.

Oldřich Podlipný, učitel.

Horst Rudolf Übelacker řekl(a)...

To jsem věděl. Jak padne rosa na sudetské políčko, žába se hned rozkváká. A že začala tak pozdě, to to asi celý den skládala.
Witikobund

Horst Rudolf Übelacker řekl(a)...

Und noch etwas, lieber Herr Flastenec! Warum so spät ? Keine Schweinerei, bitte! Ordnung muss sein!

Schumacher antisemita řekl(a)...

Vedení neofašistů oceňuje, že...Jako příslušník méněcenné rasy jsem rád, že jsem dostal možnost seznámit se s originálními myšlenkami jejich vzpomínaného Vůdce. Mé kategorické závěry z toho plynoucí by velmi neocenilo.
2 STK : Komu ? Tomu, kdo si zaslouží. To platilo vždy a všude.

Corpus COCA řekl(a)...

4Info:
Dangerous Liaisons, perhaps?

informace řekl(a)...

No, what I meant to say was the mysterious Halloween Phantom appeared in Dangerous Alliance and after kicked out ungloriously.

Anonymní řekl(a)...

co se Vasi anglictiny tyka, ta taky neni moc slavna

informace řekl(a)...

Anonymous, thanks for Your attention, You are too much indulgent with me.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

4Info:
Hloubka a šířka Vašich znalostí jest obdivuhodná. Opravdu. Imperialistický vyhledavač "Google" našel, že Halloween Phantom byl ve skutečnosti "Ravishing" Rick Rude, an se chtěl pomstíti bývalému zaměstnavateli. Kdo by to byl řekl, že. Pro Vaši zábavu a další poučení, zkuste si dáti do řečeného gůglu "Corpus COCA". Báječný nástroj na průzkum slovních spojení.

informace řekl(a)...

Proč se nedáte na wrestling, můžete se tak stát přebornicí, místo abyste tu zbytečně tratila síly na neužitečné hádky.
Potřebujete-li frazeologický slovník, můžu Vám doporučit Brewe, The Dictonary of Frase, Webster's Dictionary nebo Oxford English Dictionary. Vaši Cocu neznám, ale snad tyto slovníky, doporučené i pro Cambridge Proficiency, budou o něco lepší.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Wrestling je skvele doporuceni, dekuju. Zápasník nebo zápasnice to můžou dotáhnout i na senátora. I za slovniky. Na coca se kouknete, ma 410 milionu slov excerptovanych od 1990. Na neužitečných debatách mne nejvíce vysiluje hledání nabodeníček. ščřž trefím většinou na druhý aš třetí pokus. šč se nedá najít skoro vůbec.

informace řekl(a)...

"na druhý aŠ třetí pokus"? tady by někdo spíš potřeboval PRAVIDLA ČESKÉHO PRAVOPISU!místo slovníků a KOKY.

stk řekl(a)...

Víte o tom, že kometa Hartley 2 vypadá přesně jako figurka do hry "Člověče, nezlob se!"?
Tento fakt mi připadá daleko zábavnější než dnešní diskuze v hospůdce. Zatím se tu mějte, já jdu na stránky NASA.

Mečislav Kozel řekl(a)...

Že média onu zaručeně "pravdivou" zprávu nezveřejnila, bude asi tím, že se jedná o neověřitelnou fámu. Udělat z takové domněnky článek, není nic jiného než roztrušování pověstí. Je ale zajímavé pozorovat, kolik hlupáků se toho hned chytí: "Že Vítkovští žháři byli financováni Witikobundem mě neudivuje."

kolik hlupáků řekl(a)...

Zachraň se, kdo můžeš,do diskuze vyrazila záloha mečících rohatejch kozlů!

Zvonimír Beran řekl(a)...

Zdravím Mečislava Kozla!
A co teprve, až se tohoto tématu zmocní Vlk st. Ten o tom napíše několik článků na pokračování!
PS Nebyli naši otci náhodou kolegové? Můj byl bača.

kolik hlupáků řekl(a)...

"Potká prcek cvrčka. Co děláš, cvrčku? No co, cvrkám. A ty, prcku?"
Potká Zvonimír Beran Mečislava Kozla. Co děláš, Kozle? No co, kozlím se. A ty, Berane?

Zvonimír Beran řekl(a)...

No berany, berany, duc.
Co jiného?

Horst Rudolf Übelacker řekl(a)...

Und so, liebe Herren,
kehrt! Raus!
Hier ist kein Platz für diese Aktivität!

Horymír Haflinger řekl(a)...

http://www.youtube.com/watch?v=SHIw-ZfbDSQ

O mores řekl(a)...

Leck mich am Arsch! recht raffinierte Beschimpfung! Gratuliere!

STK řekl(a)...

Bude dneska za hřbitovem nějaký fotbal? Či snad demonstrace? Nebo co tu dělá takové množství neznámých Gesichtů?

informace řekl(a)...

STK,
ty Gesichti jsou občasní návštěvníci hospody, co mají dneska zrovna špatnou náladu.

Kačenka Česká řekl(a)...

Asi lautr Sudeťáci. Možná i z Witikobundu.

Větší vlastenec řekl(a)...

I někteří buržousti jdou s námi !


Drazí vlastenečtí Čechové a Moravané, vážení přátelé a soudruzi !

Naprosto souhlasím s názorem zdrcující většiny diskutujících :
Němci-fašisti jsou zlí od přírody, a nemají proto v životním prostoru mírumilovného Slovanstva co dělat.
Proto po našem konečném vítězství, po osvobození celé Evropy od vykořisťovatelského režimu, pošleme Němce tam, kam patří. *)

Dovolím si všechny opravdové české vlastence a vlastenky upozornit na podnětný, pouhý týden mladý článek vlastence F.Matějky „Německo nemělo po dvou světových válkách morální právo na existenci“. **)
Ano, někdy i zavilí pravičáci se rozvzpomenou na své národní kořeny, a odhodí nečeský kosmopolitismus a falešnou buržoasní humanitu. Je to velká naděje do blízké budoucnosti, do těch nevyhnutelně se blížících dob vyvrcholení dějinného zápasu o naše vysvobození z prohnilého Západu, z brutální kapitalistické Evropy. V těch rozhodujících chvílích si jistě nejen F.Matějka, ale i další příslušníci vykořisťovatelských tříd uvědomí, že košile bližší než kabát, že jejich češství váží víc než jejich neprávem získané majetky a privilegia.
A já mohu slíbit za obě naše bratrské Strany, že s těmi příslušníky buržoasie, kteří se aktivně zúčastní boje za svobodu, budeme zacházet podle zvláštních předpisů. Každopádně jim budou uloženy jen mírné tresty, po jejichž odpykání se budou moci zařadit do naší české společnosti.


„Tehdy český lid vítězil nad daleko početnějšími silami nepřátel, dokud byl sjednocen společnou vůlí k boji za svobodu. Naopak mravní hniloba panských stavů, kteří se od vlastního lidu sami odtrhli, byla příčinou bělohorské katastrofy, jež znamenala ztrátu naší národní samostatnosti a třistaletou porobu našeho lidu.“ (Z.Fierlinger, 16.10.1958) *** Slavte 93.výročí VŘSR, volte ČSSD a KSČM !

-------------------------------------------------------------------------------------------

*) Zatím ještě není kam vlastně patří, ale my už něco najdeme.
**) http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/161674/Nemecko-nemelo-po-dvou-svetovych-valkach-moralni-pravo-na-existenci.html

Štamgast řekl(a)...

Dobrá, dneska je výročí, ale stejně takovej záchvat logoreje je na pováženou. Neměl by hospodskej zavolat doktora?

Zvonimír Beran řekl(a)...

Pan Matějka trpí spíš grafomanií, a to chronickou, než "záchvatem logoreje". Jeho výplody mají ale hodně příznivců, asi jako výplody Vlka st. Jedná se většinou o osoby prostoduché, mravně pokleslé.

Větší vlastenec řekl(a)...

V.Šaman a J.Groušl : O ožívajícím fašismu


Vážení vlastenci, vážené vlastenky, přátelé a soudruzi !

Jak již bylo mnohokrát řečeno, Velký Šaman, v historiografii pouhý amatér, dosáhl díky svému vlasteneckému zápalu úrovně našich velkých pokrokových historiků. Zde je další z řady důkazů :

"...Nesmíme si myslet, že porážkou Německa v roce 1945 byla také zničena ideologie pangermanismu, nebo snad úplně odbourána snaha po revanši. Musíme vycházet z faktů. Dnes se ve sjednoceném Německu rozvíjí neofašismus. Přelévá se do České republiky, Polska i dalších zemí. Náhoda? Jsme svědky toho, jak se rehabilituje fašismus, jeho armáda, také příslušníci zbraní SS. Kdo stojí v pozadí? Velkokapitál, jako tomu bylo v celé historii. V Praze působí německá protičeská revanšistická kancelář. Vláda ČR není schopna ji zakázat, ačkoli kancelář podněcuje revanš uvnitř ČR."

(Z článku "15. březen 1939: Nezapomínejme" s.Josefa Groušla, 15.3.2010, http://www3.halonoviny.cz/articles/view/198446)

***Volte ČSSD a KSČM !***