neděle 14. listopadu 2010

Poslední pomoc při pádu do černé díry

Dnes sem dávám zase jednu vykopávku. Současní čtenáři jsou už sdostatek proškoleni v základech černoděrové problematiky, aby mohli číst to, co dříve bylo přístupno jen specializovaným odborníkům. Jednu věc však musím vysvětlit, a to je význam slova "sichráky", který byl před čtvrtstoletím obecně znám: Jednalo se o lanka, která po vypnutí bezpečnostního vázání zajistila, že lyže zůstala připevněna k noze (tedy na délku těch lanek). Měla se tak zabezpečit lyže před odjetím a ztrátou. A někdy proto zapříčily zranění lyžaře. Inu, byla taková doba. Později byly vynalezeny brzdy - což možná budu muset vysvětlovat za příští čtvrtstoletí příští generaci...
 
Kosmonaut, padající do černé díry, je ztracen. Špagetový efekt byl již zevrubně probrán a bohatě ilustrován. Neslyšel jsem zatím o lívancovém effektu, který tímto předkládám.

Sledujeme-li pád tělesa do černé díry z bezpečné vzdálenosti, vidíme, že se neustále zpomaluje. Asymptoticky se blíží Schwarzschildovu poloměru, kde se po nekonečné době zastaví. Kosmonautu, padajícímu klasicky po nohách, se nejprve zabrzdí chodidla, pak kolena ... atd., ale zbytek těla pokračuje v pádu. Po určité době zplacatělá hlava dostihne nohy a z kosmonauta je lívanec. Viděno z dálky ovšem. Hodinky, umístěné na kosmonautově botě, ukazují méně než hodinky, které by měl na hlavě; nevidíme kosmonauta "najednou", ale jednotlivé jeho části v místech, kudy prolétaly v různých okamžicích. Také ho vidíme různobarevně, nohy má červenější. Chtělo by se říci, že v obličeji je fialový, ale celé je to posunto hluboko do infra. (Totiž jeho obraz.) Fakticky je z něj špagetka. Takže vlastně vzniká špageto-lívancový efekt: Lívanec o průměru špagety. My vidíme zbodněného kosmonauta, an stojí, ale on, cítě se špagetou, míří do singularity.

Třeba chce prozkoumat zatím nepoznané, překonat bariéry (ale ne mez trhu). Můžeme se ho pokusit vybavit takto:

Pod nohy mu strčme raketový motor, který bude působit proti směru pádu. Na hlavu hrnec s raketovým motorem, působícím naopak. Tak se dá dosáhnout toho, že volný pád je zachován a síly, působící k roztržení, eliminovány. Proti axiálním silám se pokusme kosmonauta roztočit kolem svislé osy dvojicí motorů, umístěných - dejme tomu - na prodloužených ramenech skafandru. Pokud by se rotace plynule zvyšovala tak, aby odstředivá síla vyrovnávala vzrůst sil presovacích, snad by se na to dalo zvyknout. Toto monstrum by však bylo účinné zase jen do určité doby.

Kosmonaut, blížící se hvězdě o Schwarzschildově poloměru, zjišťuje, že se mu tato před očima vcucává vniveč. Gravitace roste exponenciálně k nekonečnu. Serve z nebožáka směšné pomůcky, pak ho roztrhá na hadrony, nezbude z něj ani mastný kvark. Je ztracen.

Přitom existuje jednoduchý způsob záchrany.

Oprostěmě se od kosmické technologie a poučme se u lyžařů. Výstroj může zůstat témě beze změn, je jí jen nutno poněkud více zeskafandrovatět. Zachovejme boty a bezpečnostní vázání. Místo lyží budiž přesně definovaná zátěž.

Kosmonaut, zachycený přitažlivostí černé díry, se musí především včas orientovat, aby padal po nohou. A padá. Jeho nohy jsou v silnějším gravitačním poli než hlava. Rozdíl sil ho hrozí roztrhnout (viz výše). Leč v přesně vypočítaném okamžiku zapůsobí bezpečnostní vázání. Lyže, respektive zátěž, pokračuje do singularity a vzniklou reakcí je kosmonaut vyvržen z jícna netvora. (Nezapomenout odepnout sichráky!)

Tento nápad měl původně zůstat ukryt v mé pokladnici zdánlivě neužitečných nápadů mezi dřevěnou pecí a instantní vodou. Na naléhání přátel ho však předávám černoděrové veřejnosti a lidstvu vůbec.

Poprvé vyšlo v časopise České astronomické společnosti KOSMICKÉ ROZHLEDY, ročník 24 (1986), číslo 2, podruhé na Sardenu dne 6. března 2007.

38 komentářů:

informace řekl(a)...

To je, Šamane, sci fi nebo realita? Totiž ty údaje o působení sil v černé díře. Nemám o tomto oboru ani ponětí a tak ani nevím, jak to číst.

Šaman řekl(a)...

To je realita, milá informace. Tedy - víceméně, když přijmeme okrajovou podmínku, že ta černá díra nerotuje. Jenže - černá díra reálná rotuje - a čím víc je černější, tím rychleji...

Ale pro speciální černou díru nerotující to platí - konzultováno s dr. Grygarem.

informace řekl(a)...

Když černá díra rotuje, tak proč hledáte nějaké nářadí, aby se z kosmonauta nestala špagetová placka v nerotující díře?
A proč by měl kosmonaut lézt právě do té černé díry, když je tu ještě tolik neprobádaného kosmického prostoru?

stk řekl(a)...

"No vydyš! Dobre to maš!",

jak pravil jeden z mých méně konvenčních známých, když mi spadl na zem relativně drahý fotoaparát a nic se mu nestalo, neb mám divný reflex: když mi něco upadne, podložím pod to bystře nárt nohy. Protože jsem nemehlo a padají mi věci často (i drahé), asi už v tom mám i cvik. Ten reflex už mi zachránil mnoho peněz.

Systém obětované zátěže je zajímavý, logicky to asi funguje, podstatné ale asi budou gravitační a jiné podmínky prostředí, ve kterém by se záchrana měla odehrávat. Navíc - zdá se, že každá "black hole" rotuje - už jenom proto, že i pomalá rotace hvězdy před zhroucením se stane velmi rychlou po zhroucení - moment rotační hybnosti zůstane zachován, takže to dopadne podobně, jako když krasobruslař v piruetě přitáhne paže k tělu.

Jsem zvědav, jak na tenhle článeček zareaguje naše dravé ptactvo a vlastenci všech možných velikostí... ;-))

stk řekl(a)...

"mi už" - samorozúmně...

informace řekl(a)...

A, Kocoure,
jste zas tady. Už jsem myslela, že jste mě tu nechal samotnou jako kůl v plotě. Ono se tu osazenstvo pomalu ale jistě redukuje a nakonec tu zůstane vlastenecké dravé ptactvo samo. A bude si kecat do lebedy v duetu.
Já jsem na článeček už zareagovala, je to pro mne španělská vesnice a klidně to přiznám. Námitky jsou docela logické - proč se zabývat buď vzdálenými nebo nepřesně definovanými problémy?

Pedro řekl(a)...

Zdravím informaci, pokud moje ironie byla někdy těžko srozumitelná - omlouvám se. Myslím ale, že ten komu byla ve skutečnosti určena, ji moc dobře pochopil. Já jsem sice na rozdíl od některých jiných štamgastů zde v hospůdce byl v pionýru a ČSM (na "Jodasjugend" přetvořenou na SSM už jsem byl příliš starý a ani bych tam v životě nevstoupil), ale nemám za sebou VUML ani vokovickou Sorbonnu, takže nesrším intelektuálními špílci, jsem jen prostý kmán. Allora, tanti saluti!

informace řekl(a)...

Arrivederci e grazie!

STK řekl(a)...

Ještě k té kosmické tématice: Podívejte se sem. Není kouzelné, že jsme se dožili, kdy se mladá žena v zadumání dívá na matičku Zemi z výšky 350 km a všichni to považují za naprosto normální?
Mně se to líbí hodně. Stejně jako možnost se mrknout, jak to vypadá na Marsu a vidět tam doslova každé zrnko písku. (Mars Today)
Tak se tam toulám téměř každý večer po pouštích s roverem Opportunity a zapomínám na různé zamindrákovance, kteří se tu, zdá se, usadili a je mi fajn.

informace řekl(a)...

NASA objevila nejmladší černou díru v kosmu. Je jí jen třicet let. a rotuje.
http://tv.repubblica.it/copertina/nasa-il-piu-giovane-buco-nero-mai-visto/56617?video

guerrier řekl(a)...

Sákryš STK, to je nádherná fotka. Kde to berete? To mi vážně vzalo dech.

STK řekl(a)...

2 Guerrier: Kdeby. NASA. Foto pro dnešní den. A pozor - někdy i automatická kamera pořídí fotku, nad kterou zajásá kdejaký estét... (A naopak ;-/)

2 Informace: O téhle díře vím. My tu "v kotlince" ledacos víme - ale světu to ne a neřekneme.
(Já jsem se jenom lekl, že "černá díra" je jinotajné označení té zpropadené Silviovy marocké tanečnice... Teď už vím, že byla jen těsně +plnoletá. Žádná vysloužilá "třicítka"...)

Šaman řekl(a)...

STK, tohle není naprosto normální, ten pohled - nebo alespoň dosud nebyl. Řekl bych, že byl udělán v novém, právě nedávno instalovaném, vyhlídkovém modulu na ISS, protože z normálních okének toho moc vidět není.....

STK řekl(a)...

Tak jest, přesně tak to tam píšou. Pro "běžné publikum" ale nic zvláštního, zvykli si na podobné věci. Když jsem onehdy ukazoval ženě snímky z panoramatické kamery Opportunity z rána toho dne (staré pár hodin), pravila: Ale to je už vlastně stará fotka. A stejně je celá jakási hnědočervená...

Poznámka šťourala: na okrajích okenních tabulek je vidět zbytky jakési hmoty, kterou někdo, patrně zvenčí odřezal - asi nožem. Možná to bylo dárkové balení "vyhlídkové paluby".

drak řekl(a)...

Záležitost kolem kosmonauta, jeho přiblížení k černé díře a jeho případná záchrana tím či oním způsobem či zařízením, jsou samozřejmě přitažlivým intelektuálním cvičením, alespoň pro mne zcela určitě, a jak tak koukám na besedu, pod článkem tak i pro mnohé další, což je příjemné vidět a vědět. V praxi určitě nedoporučuji se o něco takového pokoušet, a jako kosmonaut vybavený tím, či oním záchranným zařízením, už vůbec ne, ta záchrana by totiž nemusela "klapnout". Pošlete tam raději nějakou šikovně automatisovanou "plechovku" a ta to buď přežije, nebo také ne, ale to bude jen legrace, protože půjde jen o peníze a ne o krk.

Ta fotografie té dámy u okénka, kterou uveřejnila NASA, je prostě nádherná. V dobrém jí to tak trochu závidím (závidět v dobrém = druhému to ze srdce přáti, a sám to chtíti také, ale ne za každou cenu). Na tu fotografii by se měli podívat nějací ajatoláhové, třeba by aspoň některé z nich po zásluze šlak trefil :-D

Větší vlastenec řekl(a)...

Milý draku,
"ta dáma" se jmenuje Tracy Caldwell Dyson, a je jednou z typických agentek imperialismu.
My roduvěrní Češi se s muslimy shodujeme v názoru, že ženská patří do domácnosti. A ne aby lítala Alláhvíkde.

STK řekl(a)...

Tak tak, VV. Tracy je navíc zpěvačkou (frontmankou??) v jakémsi podezřelém kosmonautickém orchestříčku...

Dost by mě zajímalo, jak jim to šlape. S "Donskými kozáky" by se asi poměřovat nemohli...

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro mne, vážený STK, je to všechno jedna úpadková západní pop-music : http://www.youtube.com/watch?v=S-DLc9CRYYc

Já, jako každý český vlastenec, poslouchám NAŠE umělce, např. http://www.youtube.com/watch?v=TEpeR-cZ1s8.
A taky Káju, Helenku, Míšu, Lucku, Kotvalda s Hložkem atd. I toho Nohavicu si poslechnu, za jeho zásluhy v boji za zachování míru a pokroku.

Ovšem když přijedou Alexandrovci, vytahuji ze skříně sváteční oblek, v němž jsem dělal zkoušky na VUML i VŠP. A kupuji si lístek na sedadlo co nejblže pódiu. Ano, tam je mi dobře, tam mezi opravdovými českými vlastenci a vlastenkami.

***Volte ČSSD a KSČM !***

drak řekl(a)...

VV, muslimům a dalším exotům:

Ta dáma má v pouhé levé půlce zadnice více inteligence, nežli mají dohromady v palicích všichni ajatoláhové a další tupci a ignoranti, co si myslí, že ženská patří jenom do kuchyně a k harantům, a nikam jinam. V těch jejich chudokrevných scvrklých plazích a ptačích mozečcích, které dokážou s bídou rozeznat pohlaví, se totiž ani na nic jiného nezmohou. Když se podíváte na její životopis, tak je celkem jasné, že tato dáma Vám prostě kuchyňskou puťku dělat nebude a kdyby se náhodou nějaký pitomec pokusil jí k něčemu takovému přimět, tak s ním vyběhne tak rázně, že na to do smrti nezapomene, pakliže to tedy přežije. A správně udělá. Domníval jsem se, že u nás už tyto tzv. tradicionalistické názory odezněly, ale jak je vidět, tak blbost, tupounství a ignorance, mají docela tuhý kořínek.

STK řekl(a)...

Tajná zpráva pro VVV:

JaNovi by se příspěvky VVV patrně velmi líbily. Je to i jeho způsob humoru. Někdy mu ukážu cestu do Hospůdky a možná se i staví - pochopitelně v převlečku. (Doufám, že ho poznám.) Teď ale nemá čas, musí být ekonomicky aktivní - já ovšem bohužel rovněž.
Jen náš VV možná dostává rentu "Za zásluhy o..." O co vlastně?

Nejspíše předbíhám - ale co není, může klidně být... ;-)

STK řekl(a)...

Draku,

Tracy se domácím pracím vůbec nevyhýbá!

STK. řekl(a)...

Tracy se domácím pracím vůbec nevyhýbá!

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistě, vážený STK. Humor našeho barda Nohavici je mnohovrstevný; a my jsme to dokázali náležitě ocenit.
S písničkáři bez humoru a talentu jsme rázně vyběhli (viz Hutka, Třešňák), na Jarka N. stačilo udělat "TY TY TY ! Ty zlobíš !" A bylo hotovo.
Škoda přeškoda, že jsme už nestihli jeho poznatků řádně využít; snad tedy příště.

Mimochodem, vážený STK, nemáte k dispozici sbírku veršů *) jeho s.otce, J.Nohavici st. ? Moc rád bych si ji přečetl celou, a v knihovně ji jaksi nemají.

Děkuji Vám předem, a jsem s pozdravem Světu mír !

----------------------------------------------------------------------------

*) http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/06/dva-tisice-slov.html?showComment=1277745730720#c818274791663315848

STK. řekl(a)...

Jsou okamžiky, kde z Vás, Vážený Větší Vlastenče jde strach. Vážně. Velmi věrohodně.

Ad sbírka J. Nohavici st.: Zkuste pozůstalosti po soudruzích.

Někdo z nich měl třeba smysl pro poezii a dost velkou knihovnu. Nevím jak ty Vaše, ale ty moje se pořád scvrkávají...

Větší vlastenec řekl(a)...

"Velmi věrohodně" ??
No, asi se konečně začínáte dostávat na kořen věci, vážený STK. Ale žádný strach – jsem neleninsky smířlivý, podobně jako ti členové Strany, na něž jste v Doupěti již několikrát s láskou vzpomínal.

Ovšem pozůstalosti po soudruzích ... To není tak jednoduché. Pokud pozůstalí pohrdají svými zesnulými (pra)rodiči, obsah pokrokové knihovny pokradmu nacpou do kontejnerů. A pokud jsou pozůstalí pokrokoví jako zůstavitelé, hodnotná díla si ponechají.
Ano, značnou část mé knihovny tvoří pozůstalost po mých soudruzích rodičích. Na předsádce řady knih stojí "Za vynikající práci věnuje ... výbor KSČ". V jiných "K xx.výročí Vítězného Února s.abc od ministra s.xy" apod.
Několik věnování je přímo od autorů, ve vzpomínce na společná léta bojů za šťastný zítřek resp. na roky šťastného rodinného života. Ale sbírka veršů s.Nohavici staršího mi chybí. V katalozích knihoven nic; ni zmínky o pokrokovém otci rozevlátého umělce. A skvělý sborník „Spisovatelé Ostravsku“ (Československý spisovatel, 1953) úpadkové kapitalistické knihovny též nenabízejí.
Takže jste mi přišel na um Vy, neboť je o Vás známo, že s Jaromírem „Mirkem“ Nohavicou občas spolupracujete. Náš bard určitě má všechny pokrokové básně svého s.tatínka pečlivě uschovány; proč je tedy nehodit na web ? Ať internet slouží lidu !

Jen ať kahan míru
do rubání hledí!
Když se uhlí sype,
trne Truman bledý.
(Josef Kainar, 1953)

***Volte ČSSD a KSČM !***

drak řekl(a)...

STK:

Dobře víte, že jsem to s tou "kuchyňskou puťkou" myslel jinak, kdybychom každý museli u psaní příspěvku všechno rozvádět do detailu, či odkazovat na Wikošku, tak by nám nezbyl čas na spaní.

Mimochodem domácí práce rozhodně nepatří mezi moje oblíbené kratochvíle, ale myslím, že luxování na ISS by mi zase až tak moc nevadilo, zejména kdybych se pak mohl odebrat s foťákem do vyhlídkového modulu.

STK řekl(a)...

Ano, vím to dobře...

Ale proč bych trochu nepopudil, když mi nahrají na smeč, že? ;-)

P. S.: Na tu fotku s ISS-luxem jsem narazil naprostou náhodou, nehledal jsem...

Větší vlastenec řekl(a)...

Zato já jsem hledal, a nalezl jsem :
Americká astronautka ví, že „v kosmu byl první ten náš“*). Ví, že i za svůj let vděčí velkému ruskému lidu (který zásobuje ISS svými loděmi Союз a Прогресс).
Ví, že za vše pozitivní vděčí lidstvo nám, především našemu Nesmrtelnému Leninu :
http://www.youtube.com/watch?v=FhQIrEQEfD8&feature=related .

Pro koho Lenin žil?
Všem lidem pro štěstí!
Teď tichým spánkem spí
na Rudém náměstí.
Jdou lidé v průvodech,
klaní se Leninu
za to, že miloval
nejvíce chudinu.
Až přijdu do Moskvy,
průvody dohoním,
také se Leninu
hluboce pokloním.
(J.Hostáň, Památce Vladimíra Iljiče Lenina)

***Volte ČSSD a KSČM !***

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*) Viz s.S.Prusalis - Komunisté

STK řekl(a)...

2 VVV:
Víte, vážený Větší Vlastenče, jeden ani neví a najednou kouká - je "omočen".
Když jsem si kdysi stáhl "Cibulkovy seznamy" a dal si tam vyhledat své známé a spolupracovníky, zjistil jsem, že jich tam bylo vskutku mnoho. Když jsem tam kontrolně zadal své vlastní jméno, čekal jsem téměř najisto, že mi to vyplivne "pozitivní" odpověď. Ale "Cibulka" zklamal. Ani já, ani nikdo z rodiny.
(A to jsem přitom byl se soudruhy ve styku naprosto vědomě, když kriminálka vyšetřovala jiné soudruhy pro rozkrádačku!)

Takže já beru ta "ošemetná data" tak nějak na lehčí váhu. Myslím, že každý si někdy "upustil do kalhot". Lišíme se jenom v tom, kdo to dokáže přiznat sobě a, druhý stupeň, kdo to dokáže přiznat veřejně. Když někdo někomu opravdu ze ziskuchtivosti nebo jen z prosté předposranosti ublížil, stejně to časem vyjde najevo. (Jak ten vlastenec Sabina...)

Když to ovšem někdo udělal z přesvědčení, je u mě omluven. Tak nějak to patřilo k jeho životní roli.

A omlouvám se, ten můj příspěvek nemá onu patřičnou lehkost...
Jako bych z dálky slyšel: "Hynku, Viléme, Jarmilo..."

Větší vlastenec řekl(a)...

Přesně, vážený STK ! Velmi přesně !
Já se taky divím s.Filipovi a př.Paroubkovi, že si za spolupráci se Státní (bezpečností) nechali extra platit. Vždyť přece obrana vlasti a spravedlivého společenského zřízení je věcí cti každého českého vlastence !

Ano, také členové mojí užší rodiny nejsou v seznamech spolupracovníků našich bezpečnostních orgánů. Proč by byli, když všichni (s výjimkou jediné babičky-proletářky) byli členy Strany ? (Někteří byli dokonce postupně členy OBOU našich Stran.)
Ano, sloužili jsme vlasti a lidu, ni zisk, ni slávu jsme nehledali. A vlast práci a obětavost naší rodiny ocenila : S.dědeček obdržel od pres.Beneše Čs.válečný kříž 1939-45, s.otec medaili Za službu vlasti od pres.Zápotockého, s.prastrýc např.Řád Klementa Gottwalda – za budování socialistické vlasti atd.
Moje pamětní medaile, na hruď ještě chlapeckou přibodnutá mi s.Červoněnkem, je jen velmi skromným příspěvkem ke sbírce čestných ocenění za náš přínos ke šťastnému životu našeho lidu.

Zkrátka a dobře : Opravdový český vlastenec spolupracoval s československými bezpečnostními a pořádkovými orgány i bez podpisu nějakého protokolu.

Chladnou hlavu, horoucí srdce, absolutně čisté ruce ! (F.E.Džeržinskij) *** Volte ČSSD a KSČM !

STK: Božínku... řekl(a)...

P.S., VVV:
Někteří Vás postrádají na NP. Postrádají tam vaše třídně podložené analýzy.
Copak, copak? Dal jste tam výpověďˇ? Jak se teď budou v tom našem komplikovaném světě orientovat ti různí "Váhající" a "Hledajici"?

Větší vlastenec řekl(a)...

Historicky první příspěvek do diskuze na Doupěti :
http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/01/svoboda-slova-internetova-sebranka.html?showComment=1264548300319#c4876535930700041790

STK řekl(a)...

Myslel jsem VVV, že se to zjevné nedorozumění už urovnalo.
Ale jak se zdá je tamní cenzor zásaditý (zásadový?) nebo příliš kyselý - t.j. zcela beze smyslu pro kvadratický sarkasmus. No nevadí, hospoda je přece ...útočiště (před psy ba i neviditelnými) ...bezpečné a jisté!

Což ovšem neřeší otázku, jak se tam nyní budou orientovat ti různí "Hledající"? Aby se pak nemuseli podpisovatat "Il Traviato(re)". ;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Narušitele - zrušit !

Vážený STK, to přece nebylo žádné nedorozumění. Už jsem o tom psal, v dávnověku Doupěte, někdy v lednu či v únoru : Pan W. mně několikrát poslal varovný mail - prý abych "toho" nechal. A já "toho" nenechal.
Takže tak.

Zato Lidovky mě vyhodily bez varování; inu, velkoněmeckým velkokapitálem vlastněný plátek se s českými vlastenci mazat nebude; to dá rozum. Teď se mi všichni čeští quislingové, doležalové, krystlíci a jiní podobní smějí, až se jim třesou tučné břichy, vykrmené za jidášská aura a dolary.
HNUS !

Ale to nic. Až VŠICHNI občané naší těžce zkoušené vlasti pochopí, že košile bližší než kabát, že socialismus znamená bezpečí před Němci, USA, sionisty, kapitalisty, nezaměstnaností a krizí, tak se budu smát já. A lépe než zrádci a přisluhovači.
Neboť kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe.

Již chví se světa základ vratký !***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Do naší galaxie vstoupila agonizující cizí planeta.
http://www.tecnocino.it/articolo/il-pianeta-extragalattico-agonizzante-racconta-il-nostro-futuro/24703/

STK řekl(a)...

2 Informace:

To je ale pohroma pro ASP i VVV: Nedojde k naplnění jejich (zcela odlišných) vizí.
Nebo je to jenom zase takový žvást, jak s tím Marsem, který měl být loni i letos v létě velký jako Měsíc. Dr. J.Grygar takové nápady spolu se spolkem Sysifem rázně popřel - a nic se nestalo.
Třeba i tu planetu někdo kompetentní rázně popře a nic se nestane...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,

pokud "ASP" má být velký český vlastenec s.s.A.S.Pergill a "VVV" moje pominutelnost, pak se velice mýlíte ve svém tvrzení o našich "zcela odlišných vizích".

Vždyť i já jsem český vlastenec, byť pouze větší než malý. Proto jsem zcela zajedno se s.s.Pergillem : I já pokládám za jednu z nutných (nikoli však postačujících) podmínek návratu štěstí a suverenity našeho lidu likvidaci krvavého a úpadkového křesťanství a ještě krvavějšího a úpadkovějšího sionismu.
I já pokládám za nutný náš návrat ke kořenům naší civilizace, to jest k tamtomu na východě mocnému dubisku.
Ano, před chvílí jsem napsal do jiné diskuze, že právě náš návrat k našim národním hodnotám, vyjádřeným například ve stále platných Dekretech presidenta republiky, nám umožní snadno převést muslimy na naši úroveň. A taky naopak, samozřejmě.

Čest práci a Míru zdar !

STK řekl(a)...

Ano, Vážený Větší Vlastenče,
toto jsem si uvědomil jen pár vteřin po odeslání své poznámky. Nechtěl jsem to pak už rozpatlávat dodatečným tvrzením, že i zcela různé předměty mohou z odlišných úhlů vypadat velmi podobně (bokorys válce a půdorys kvádru např.)a doufal jsem tiše, že si mého trapného omylu nevšimnete. Ale jak vidno, jste stále na stráži - "...a tak je to správné, soudruzi! Tak to má být!"