sobota 11. prosince 2010

MOBY DICK 2000: Vítězný boj odborů

Pondělí 11. prosince 2000
Vedoucí Duto Hlav se z pracovní porady na Severním Městě vrátil značně zachmuřen. Sekretářka Vykulená nám poté rozdala přílohu pracovní smlouvy, kterou musíme podepsat do konce týdne. Svým podpisem máme potvrdit, že souhlasíme s pracovní pohotovostí na pracovišti i s přesčasovou prací nad 150 hodin ročně. Sláva, konečně dostaneme nějaké peníze navíc!

Úterý 12. prosince 2000
Ambrož mrmlá - těch pár kaček za 400 hodin pohotovosti na pracovišti a stálou pohotovost doma mu prý nestojí za rodinný rozvrat. Ani těch 416 placených přesčasových hodin ročně. Už vím, proč je vedoucí ing. Duto Hlav tak zachmuřený - má smluvní plat, tudíž na placení vykonaných přesčasů a odsloužených pohotovostí nemá nárok!

Středa 13. prosince 2000
V podnikové restauraci jsem se dověděl, že báječné zvýšení příjmů zaměstnanců Českých Textáren proplácením přesčasů a pracovní pohotovosti je nápad náměstka Mrvy Cymbucha. Takto chce splnit plán ředitele Kokota na snížení počtu zaměstnanců o třetinu. Závodní Odborová Organizace svolává na zítřek schůzi - tam to těm panákům z vedení vytmavíme! Pravil Ambrož.

Čtvrtek 14. prosince 2000
Na dnešní odborové schůzi vyzval Ambrož všechny kolegy, ať nikdo nepodepisuje dohody o přesčasech a pohotovostech. "Potom nebudou moci nikoho propustit!" Paní Pilná z Durakova ARZu pravila: "Nás se to netýká. Ať si každý řeší své problémy na svém pracovišti." Předseda ZOO Milivoj Plachý ji podpořil. Pilná pak nanesla otázku vánočních kolekcí, které jsme letos zatím nedostali. K tomu se rozvinula podnětná diskuse.

Pátek 15. prosince 2000
Náměstek Cymbuch nám telefonicky vzkázal, že kdo dnes dobrovolně a bez nátlaku nepodepíše dohodu o přesčasech a pracovní pohotovosti, bude propuštěn pro "neplnění kvalifikačních předpokladů". Podepsali jsme. I Ambrož. Ten děsně sprostě nadává - hlavně na odbory celkem a na naše ZOO zvlášť. Hned by z nich vystoupil, kdyby nemusel splácet půjčku. Dobrá zpráva: Příští týden dostaneme všichni vánoční kolekce! Sláva!! Odbory nám to vyhrály!!!

Sobota 16. prosince 2000
Z listárny Moby Dicka

Náš ředitel zastává názor, že každý by měl nesnáze překonávat odhodláním a silou vůle. V rámci toho již dříve vyhlásil, že kdo bude nemocen, přijde o prémie. Nyní vyšel nový verdikt: O prémie přijde každý, kdo v daném měsíci navštíví lékaře. Nařízení se vztahuje i na návštěvy gynekologa a zubaře...

Zaslal čtenář z firmy I.-B. s.r.o.
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

EK/EMISNÍ KONTROLA řekl(a)...

souhlas, do práce se chodí za účelem práce!! Ne pro návštěvy lékaře, tam se chodí po práci! OK??

Větší vlastenec řekl(a)...

Už aby se vláda věcí Tvých do našich rukou opět navrátila, ó lide český !
Po obnovení spravedlivého společenského systému opět budeš moci chodit v pracovní době k lékaři, ó lide. I ke kadeřníkovi. I na nákup, zvláště v pátek odpoledne, když do Masny přivezou maso. A ve čtvrtek ráno, neboť prodejny n.r. Kniha otevírají i na Knižní čtvrtek v 8:00, zatímco Ty, ó lide, máš pracovní dobu od 7:00 resp. 6:00.
Samozřejmě si to napracuješ, ó lide, a to v běžný pracovní týden; ne o subotniku. Sobotní dobrovolné celonárodní brigády jsou určeny ke zvelebení naší vlasti, ne k napracovávání zameškané pracovní doby.
Ovšem kolekce na Vánoce a pijatiku o MDŽ - to Ti zajistíme bez řečí, ó lide.
A tančit, tančit se bude všude !

Volte obnovení jistot a prosperity rozvinutého socialismu ! *** Volte ČSSD a KSČM !