pátek 3. prosince 2010

MOBY DICK: Dělící čára slušnosti a neslušnosti

Personifikační spojení, inteligenční kalamita, hodnotový systém mafie a komunistických soudců.
*************************************************
Neděle 28. listopadu 2010, 190. narozeniny Bedřicha Engelse, první adventní neděle
Večer začalo v Česku sněžit.

Nejlepší českou nemocnicí je Homolka. A to jak v hodnocení poroty lékařů, tak i z hlediska poroty pacientů.

WikiLeaks začaly zveřejňovat statisíce záznamů z archivu americké diplomacie. Únik informací proběhl přesto, že všech dva a půl milionu uživatelů sítě ministerstva zahraničí má prověrku na stupeň tajné!

Ani pokud se změní pravidla prezidentských voleb pro rok 2013 na volbu přímou, nemůže Václav Klaus kandidovat. Ústava říká jen dvakrát za sebou a dost – bez ohledu na způsob volby.

Pondělí 29. listopadu 2010, Mezinárodní den solidarity s palestinským lidem
Výroční den rozhodnutí Valného shromáždění OSN (1947) o založení "židovského a arabského státu v Palestině". Pokrokový lid celého světa vyjadřuje plnou podporu vzniku státu palestinského lidu, a to státu arabského a islámského. Avšak stejná cháska označuje snahu Izraele, aby byl uznán jako "židovský stát" – za fašismus!

"Já taky mluvím v soukromí jinak než veřejně," zlehčuje možný drtivý dopad informací z WikiLeaks český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Jenže on zatím citován není. Hodně lidí se omlouvá hodně lidem – nicméně i ti, kteří se omluvili budou asi muset z diplomacie vypadnout. Někdo na sebe halt musí vzít vinu, že říká, co si myslí třeba i prezidenti a ministři!

V Česku sněží, jako by ani zima nebyla. K obvyklým kalamitám se letos přidal i kolaps nového inteligentního dálničního obchvatu na jihu Prahy (rychlovka R1). Uzavřeny byly na půlhodinu oba tunely na trase. Důvod? Meteostanice hlásily námrazu a čítače velmi hustý provoz a nespolupracující řidiči jeli naschvál příliš pomalu – přestože byla silnice chemicky ošetřena! Policajti tvrdí, že v tunelech se tvořil led, což Ředitelství silnic popřelo.

Úterý 30. listopadu 2010
Před týdnem jsem psal o dalších kostkách domina po Řecku: Irsko, Portugalsko, Španělsko... Kdo bude další?

Doktor Zkáza (americký ekonom Nouriel Roubiny, kterému jeho kassandrické předpovědi vycházejí) zná odpověď na to, která kostka bude poslední: "MMF"

Exekutorší korzáři se konečně dostanou pod dohled. Ministerstvo spravedlnosti chce zarazit jejich nekalé praktiky (loupeže za pomoci policie). Místo pěti ministerských úředníků (300.000 exekucí ročně!) je budou kontrolovat desítky lidí ze soudů. Aby lidi kvůli stovce nepřišli o barák.

"Politická praxe KSČ se rozcházela se základními hodnotami lidskosti a právního státu, ale i s vlastním programem a zákony." Důvod, podle kterého Ústavní soud rozhodl, že lidé by měli mít právo vědět, kteří soudci byli v Komunistické straně Československa. Jejich někdejší členství totiž může i dnes ovlivňovat jejich rozhodování.

Za zcela nedemokratického a ostudného křiku a randálu zlolajných odpůrců starých dobrých pořádků byl zvolen nový pražský primátor hlasy občanských asociálních demokradů. Neslušně pískající a lomozící občany nenechali slušní zastupitelé vyvést jen proto, že v obecenstvu seděl i tichý Václav Havel... Primátorem se stal velice čestný a neúplatný nový vůdce pražské ODS Bohuslav Svoboda.

Mrtvá Kočka: "Zvolen korupčníky, podvodníky, korytáři, lupiči, lháři a mafiány."

V Čechách stále sněží.

Středa 1. prosince 2010, předvečer chanuky, Světový den boje proti AIDS
Financial Times zveřejnily materiály Evropské komise, podle kterých z evropských podpůrných fondů se dostala k potřebným jen desetina penízků, zatímco to měla být už polovina. Přičemž ty penízky nezůstávají na účtech, ale záhadně mizí. O vypařených penězích přitom nelze zjistit, jestli byly vyhozeny oknem anebo rozkradeny!

Mrtvá Kočka: "Pražský magistrát již dosáhl evropské úrovně."

Policejní prezident Oldřich Martinů dostal pozvání prezidenta republiky Václava Klause na Hrad. Oba prezidenti budou spolu nejspíš mluvit o dalším pokusu Radka Johna definitivně se znemožnit. Radek stále ještě nepochopil, že je ministrem vnitra a nikoli policie!

I dnes v Čechách sněží. Večer zcela zkolabovala pražská doprava. Na dálnicích se množí havárie kamionů. Zpoždění mají vlaky, přes noc je zavřeno ruzyňské letiště, zejména proto, aby mohly být vyčištěny stojánky.

Žena Moby Dicka: "Divná věc – přistávací plocha je čistá, ale před letištní halou jsou závěje!"
Není problém odletět či přiletět na kterékoli české letiště - problém je dostat se na něj či z něj po zemi

Slovenští poslanci si opět nezvolili generálního prokurátora. Ačkoliv premiérka Radičová hrozí v takovém případě demisí. Evidentně někteří poslanci koalice nedodrželi koaliční dohody. Ale určitě nikdo z Bugárova spolku Most-Híd. Béla odmítl situaci kometovat: "To by bylo v médiích samé pípání."

Tady tedy ne!

Čtvrtek 2. prosince 2010, 105 +100* let od bitvy u Slavkova, Mezinárodní den za vymýcení otroctví
Stále sněží. Ukazuje se, že chytrá dálnice umí řidičům říci, aby omezili rychlost nebo je upozorní na nebezpečí námrazy – ale není vybavena rozmrazovacím zařízením. Do vozovky nebyl zabudován odporový drát, který by náledí zabránil za cenu desetiny inteligence, která umí jen říci "bacha, mrzne!"... Aby se ušetřilo, nebo byl někdo tak neskonale blbej? Nejvyšší dálniční most se strmým stoupáním a dva kiláky dlouhé soumostí přes Vltavu a okolí – a nikoho nenapadlo, že na takových mostech se bude tvořit námraza???

Mrtvá Kočka: "Nenapadlo. Vždyť přeci nastává éra globálního oteplování!"

NASA objevila novou formu života - nikoli ve vesmíru, ale v kalifornském jezeře Mono. Žijí tam bakterie, které mají v DNA arzén. Tento jed se zde stal stavebním kamenem života místo fosforu...

Český stát nabídne svým občanům dluhopisy za 10 miliard korun, jeden minimálně za tisícovku. Dluhopisy nebude možné nikomu prodat, jen nazpět státu a to se ztrátou. Ještě není jisté, jaký přesně bude úrok. Prý "něco" nad 1,75 %. Ještě není jisté, proč by si měl někdo kupovat něco, co nemůže prodat, a z čeho bude mít úrok jiný než jinde... Třeba vlastenci?

Mrtvá Kočka: "To není vlastenectví, ale blbost."

Podle ministra financí Kalouska prodej dluhopisů občanům bude "tlačit politiky k šetření". Protože kdyby ty peníze rozfofrovali - lidi by přišli o peníze... Aha??? A kdy to našim politikům vadilo?

Mrtvá Kočka: "Nekupovat dluhopisy, nebudou mít co rozhazovat."

"To, co pánové Tůma a Dienstbier jen říkali, já udělám."Nový primátor Prahy Bohuslav Sobotka chce z magistrátu vymést korupčníky, podvodníky, korytáře, lupiče, lháře a mafiány. "Tam, kde existují informace, že činnost neprobíhala správně, bych to chtěl řešit v řádu dnů." Peter Ďurica, který má zatím na starost majetek města Prahy, a u kterého "existují informace", by tak měl z magistrátu odejít - do vedení státních Českých drah. A tam by třeba mohl pokračovat v řešení "rozvoje" Masarykova nádraží (prodání pozemků pod kolejemi).

Pátek 3. prosince 2010, Mezinárodní den osob s postižením
"Mafiáni mají úzké napojení na tajné služby a občas je obtížné rozlišit, kdo koho řídí." (Španělský prokurátor José Grinda Gonzales takto podle WikiLeaks hovoří o Rusech.)

Ruské tajné služby operují v České republice. Ruské mafie operují v České republice. Třetí rovnice by byla nelogická. Logické je, že Rusové si nás chtějí přivlastnit - mafie, tajné služby, politici. Neznamená to, že ruští politici jsou mafiáni jsou agenti. Ne, jsou to jenom - Rusové.

Po extrémě suchém létě hoří lesy na izraelském pohoří Karmel poblíž Haify. 42 lidí uhořelo - hlavně v autobuse, kterým jeli vězenští dozorci pomoci s evakuací šesti set vězňů. 17.000 obyvatel bylo evakuováno. S hašením pomáhá dvacet zemí. Mimo jiných Řecko, Kypr, Británie, Jordánsko, Rusko, USA, Egypt, Ázerbájdžán, Španělsko, Chorvatsko, Francie - a Turecko.

Španělsko muselo zavřít osm letišť. Nikoli kvůli sněhu, jak je tento týden zvykem v jiných evropských zemích. Letecké dispečery totiž schvátila nejasná epidemie podivné choroby. Anebo jde o tajnou stávku. V obou případech může nastoupit armáda. Jestli tedy také nelehne...

Na kalifornské základně Vandenberg přistál po více než sedmi měsících na oběžné dráze robotický raketoplán X-37B. Roboti nestávkují. Zatím.

"Soud dospěl k závěru, že došlo k zásahu do práva na ochranu osobnosti a žalobě v celém rozsahu vyhověl. Vycházel přitom z toho, že při sporech na ochranu osobnosti je povinností žalovaných jako autorů negativní charakteristiky žalobce prokázat pravdivost této charakteristiky. To se jim podle názoru soudu nepodařilo." (Mluvčí brněnského městského soudu Gabriela Stočková k 20 let staré kauze, ve které tři tehdejší studenti vyhlásili nedůvěru svému pedagogovi kvůli tomu, že "zneužíval svého politického postavení vůči studentům i pedagogům a jeho demagogickému a kariéristickému vystupování".

Byl Jan Snášel komunista? Byl. Dělal kariéru? Bez členství v KSČ by nemohl. Takže to byl kariérista. A byli soudci všech soudů - kteří de facto rozhodovali, jestli byla listopadová revoluce v roce 1989 legální - komunisti? To zatím nevíme, ale podle Ústavního soudu by nám to měli říci.

Mrtvá Kočka: "Už nám to řekli."

"Jde o to, že hodnotový systém členů KSČ byl často odchylný od hodnotového systému moderního demokratického státu... Dělící čárou slušnosti a neslušnosti není a nemusí být toliko členství v KSČ, ale celkové chování v uvedené době. Nicméně samo členství znamenalo... personifikační spojení s touto stranou a její svého druhu legitimizaci doma i v zahraničí." (Vojen Güttler, zpravodaj Ústavního soudu k úternímu rozhodnutí ÚS.)

Komunistický režim vládnoucí v Československu od 25. února 1948 do 17. listopadu 1989 byl zločinný, nelegitimní a zavrženíhodný. Komunistická strana Československa byla (stejně jako podobné organizace založené na její ideologii) organizací zločinnou a zavrženíhodnou. (Zákon č. 198/1993 Sb. a o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu). Když jsem řekl bolševikovi, že je demagog, vyjádřil jsem odpor občana proti komunistickému režimu, a tento odpor byl legitimní, spravedlivý, morálně oprávněný a hodný úcty. Ale jen do 17.11.1989! Než se stali komunisti součástí našeho demogratického státu.

Sobota 4. prosince 2010, začíná "stříbrný" víkend

Povzdech ženy Moby Dicka: "Teď už aby se člověk bál říci komunistovi, že je - komunista."

Mrtvá Kočka: "A mafiánovi, že je mafián."
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.

Předem dík! >>:)) Moby Dick

56 komentářů:

informace řekl(a)...

Wikileaks se přestěhoval do Švýcarska na adresu www.wikileaks.ch

Moby Dick řekl(a)...

* Přišla upozornění z více sran. Bitva tří císařů proběhla v roce 1805. Nežebych si pletl staletí, ale ta vysoká matematika mi někdy k večeru dělá potíže.

Za zaslaná upozornění dík,

>>:)) Moby Dick

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale to máte jedno, milá Bílá Velrybo. Sto let sem, sto let tam - koho dnes zajímají nějací císařové, králové a jiní podobní feudálové-nepřátelé lidu.
Tady v Doupěti se stejně řeší aktuálnější otázky; takže klidně setrvejte v názoru, že u Slavkova se bojovalo v roce 1905. A na drzé "upozorňování" třeba ze všech sran se klidně vytento.

Jenom otázečka : Ono rozmrazování dálnic pomocí odporového drátu "který by náledí zabránil za cenu desetiny inteligence" - kde se tato technologie používá ? Nejde o další české prvenství ?
Děkuji Vám předem za odpověď, a přeji mnoho úspěchů ve Vaší nelehké a odpovědné osvětové práci.

Harpyje řekl(a)...

"Udělejte pět kroků kupředu a pět nazpátek."
Švejk jich udělal deset.
"Já vám přece říkal," pravil lékař, "abyste jich udělal pět "
"Mně na pár krocích nezáleží," řekl Švejk.
Velkorysost je ctnost, a poukazování na nesprávné datum jakési dávné bitvy je projevem hloupého hnidopištví. Beztak si ho našli na Googlu. Ten, kdo je schopen číst mezi řádky a vidí vše v širších souvislostech, není tak úzkoprsý, aby například nemohl situovat americkou občanskou válku do doby vrcholného rokoka a tím pádem udělat z Abrahama Lincolna yankee barbara v napudrované paruce. Důkazem amerického barbarství v době Mozartově, i dnešní, je například Ústava Spojených států amerických která je dosud v platnosti. Zato Mozartova díla se hrají dodnes, i když ne vždy v jejich ryzí podobě http://www.youtube.com/watch?v=goLzvRRFwIU.

drak řekl(a)...

WikiLeaks: Mě zamlada říkali, že číst cizí korespondenci, tedy tu, která nebyla určena mě, je neslušné. Pakliže jí někdo bez souhlasu adresáta a pisatele uveřejňuje, je už dost možná dokonce za hranou zákona. Rozhodně je to bulvár a zamýšlím-li se nad tím, nelze ani vyloučit, že ten, kdo za tím stojí, chce vyostřit napětí na blízkém východě, nebo dokonce rovnou doufá, že vyvolá konflikt, potažmo i válku. Ne každý z politiků, kteří jsou tam zmiňováni, k tomu přistoupí podobně rozumně, jako pan Schwarzenberg. To už je docela svinstvo, nemyslíte?

Pražský okruh: Ta absence rozmrazovacího systému u nové části pražského okruhu mne kupodivu příliš nepřekvapuje. Proč tam také dávat něco, co by tomu provozu ulevilo? Nedej bože, samozřejmě, cílem přeci je, aby všichni ekologicky jezdili na jízdních kolech, a to pokud možno i s těžkými a nadměrnými náklady :-) Žádný asociální individualismus, jako vlastnění osobního vozu a jeho užívání, se trpět nebude. To, že ŘSD tvrdí, že je to tak bez toho rozmrazovacího systému v pořádku, mne rovněž nepřekvapuje, v opačném případě by přiznali buď opomenutí, nebo rovnou hrubou chybu.

Brněnský městský soud: Výsledky heroického úsilí našich soudů a jejich soudců mi bohužel příliš často přímo přivádějí k myšlence, že smyslem existence a fungování celé naší legislativy, justice a soudců, je ochrana grázlů před slušnými lidmi a elementární spravedlností. Úplně nejhorší na tom všem je, že mnozí už tuto abnormalitu a anomálii berou jako normální součást běžného života. Silně to volá po změně toho všeho především v pomocí zavedení zpětné vazby v podobě přezkoumatelnosti rozsudků a odvolatelnosti soudců, případně i jejich trestní odpovědnosti v případech, kdy zjevně působí proti duchu ústavy a zákonů.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,
proto se taky těm hloupým Američanům smějeme, my dobří Češi a Moravané. Kolik jsme MY dokázali napsat a zavést Ústav, od konce 18.století ? No SPOUSTU ! A ti neschopní, hloupí, pobožní Amíci mají pořád tu jednu jedinou, děsivě zastaralou (byť s nějakými dodatky) ...

Mimochodem, velkorysost je při čtení agitačních článků vlastenecké Bílé Velryby vlastností více než potřebnou. Nejen "Slavkov 1905" a "rozmrazování dálnic elektrickým odporovým vytápěním", ale i "Komunistický režim vládnoucí v Československu od 25. února 1948 do 17. listopadu 1989 ...".
Ano, naše miloučká Bílá Velryba se zřejmě opravdu domnívá, že 25.2.1948 došlo k nějakému převratu.
Uh oh.
Přiznávám, že chovám určitý druh úcty k lidem, píšícím o věcech, jimž nerozumějí. Neboť "Drzé čelo lepší než poplužní dvůr", není-liž pravda.

A teď něco důležitého :
Vážená paní Harpyje, povšiml jsem včerejšího příspěvku*) váženého STK, v němž Vás odhalil – Vy štvete nebohou Kopretinu do zteče proti českým vlastencům jako nějakého válečného psa !
Což nevíte, jak snadno se Barbar Conan (jeden z našich slavných rodáků) vypořádává s podobnými útoky ?!
Či v moderní době, jak lehce (pouhým pohybem prstu na rozřaďovací rampě) se vypořádávali předchůdci MUDr.A.S.Pergilla s podobnými nepřáteli Vlasti a Národa ?
Prostě - Vy, osoba, žijící už zřejmě dlouho kdesi na jihu silného Německa, už asi necítíte nebezpečí z různých útočných ideologií, kterou pociťují občané ze státu menších a vojensky i hospodářsky slabších. Proto agitujete proti rasovému očištění naší planety, které zde prosazují naši vlastenci.
Že ano ?

--------------------------------------------------------------------------------
*) http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/12/panychida-za-mladou-frontu.html?showComment=1291502964644#c7885363198907827976

Harpyje řekl(a)...

Musím to trochu upřesnit, Vlastenče. Můj příspěvek se vztahuje nejen k politováníhodnému omylu, týkajícího se data bitvy u Slavkova, ale i k epizodě, která se udála v Ústavu, v kterém pracuje vážený STK. Nadutí Američani se tam prý chovali jako "kdyby nás před několika okamžiky někdo setřásl ze stromů jako opice". A tak byli rázně uzemněni argumenten, že "když tady Evropě vznikala nádherná díla W. A. Mozarta, co se dělo za mořem? Přestřelky s Indiány a válka Severu proti Jihu". (http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/12/panychida-za-mladou-frontu.html#comments) To je velkorysé zacházení s fakty a letopočty naprosto ve stylu našeho národního hrdiny. Asi tak jako jeho slavný výrok, že Jaroslav ze Šternberka "natřel prdel Tatarům pod Hostýnem".

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha, odtud tedy souvislost mezi Mozartem a válkou Severu proti Jihu.
Možná, že ti nekulturní američtí orangutani krátce před popsaným incidentem uslyšeli či shlédli Mozarta v úpravě našeho barda Jaromíra "Mirka" Nohavici (např. http://www.youtube.com/watch?v=K1crReay9AA). A byli poněkud zaskočeni. Inu, to se pozná naše vyspělejší kultura.

Mimochodem - doporučuji k poslechu další dílo našeho vlastence Mirka, skvostně smutnou baladu "Amerika". Dívka odešla z vlasti, odešla od milého, přeplula širé moře za vidinou lesku zlata a snadného života. Pak poznala americkou realitu, zjistila, že není všechno zlato, co se třpytí, narazila na ignoranci amerických orangutanů. Srdce, její české (resp. moravské) srdce jí puklo ...
Ano, tak dopadají naši lidé, opustivší vlast a národ. Doufám, že z toho opět nebudete mít legraci.

V táborech utečenců
zima je a bída
v táborech utečenců
je sám žal
(F.Halas, V táborech)

***Volte ČSSD a KSČM !***

Harpyje řekl(a)...

Ano, i já jsem v 13:24 odkázala na toto svěží dílko. Americká barbarka Marcia Davenportová, autorka Mozartovy biografie, by měla určitě velkou radost z této interpretace. Škoda, že se jí nedožila.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,
máte na mysli onu Davenportovou, jež nám chtěla odloudit Jana Masaryka, ministra zahraničí v naší pokrokové poválečné vládě ?
Tu by zřejmě z Mirkovy úpravy trefil šlak. A nebyla by žádná škoda nekulturní agentky zvlčilého imperialismu !

Z východu světlo, z Východu svoboda !***Volte ČSSD a KSČM !

informace - podepisuju se, jak vidíte, drbny! řekl(a)...

A,
duetto di pettegoli. Complimenti.

Pedro řekl(a)...

Come pane e cacio!

Harpyje řekl(a)...

Přesně tu.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/aa/Marcia_Davenport_-_Hrad%C4%8Dany_179.jpg/800px-Marcia_Davenport_-_Hrad%C4%8Dany_179.jpg

podepíšu se? Ale ano, Informace řekl(a)...

Come cacio sui maccheroni!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano - orezlá tabulka na špinavé fasádě. To je odpovídající zhodnocení významu té osoby sionistického původu, občanky USA, ženy, jež se pokoušela do svých osidel polapit našeho ministra zahraničí.
Zhodnocení, jež dělá čest našemu národu, hrdému i v současné nepříznivé době.

Děkuji, vážená paní Harpyje.

Pedro řekl(a)...

Due maccheroni?

A schválně se podepíšu, Informace řekl(a)...

Boh, chi lo sa! Chi li conosce!

Moby Dick řekl(a)...

Listárna Moby Dicka k čtvrtečnímu zápisu o odporovém drátu na mostech R1.
(Zároveň je to odpověď Většímu vlastenci, kterému hned odpovídám na jeho dotaz - odporový drát je můj osobní vynález, a mám ho už doma v koupelně pod dlaždičkama :)

předmět: odmrazovací zařízení na Silničním okruhu kolem Prahy úsek 512 a 513

Dobrý den,
jenom pár poznámek.
Odmrazovací zařízení jsou trysky stříkající na silnici solanku. Za sněhové vánice poměrně neúčinná věc. Na rozmrazování pomocí odporových drátu bychom potřebovali postavit jadernou elektrárnu Praha - Modřany.
"Systém" se pravděpodobně obával čekající fronty automobilů v tunelu, něco takového sice větrání pohodlně snese, ale co kdyby ... (... selhalo větrání, ... vypukl v tunelu požár), takže se dává přednost prázdnému tunelu. Zjevně bude nutné řídící systém ještě doladit - je nastaven na příliš vysokou úroveň bezpečnost.
Děkuji za Váš čas
Zaslal čtenář PK

stk řekl(a)...

Správně, vážení, pěkně se tu bavte mezi sebou, na duši si ulevíte, znalostmi se blýsknete.
Někdy se zase přijdu podívat, jak se máte. Zatím je tu pro mě příliš mnoho příliš chytrých lidí a ještě bych tu mohl od vás chytit nějaký ten mindráček. To bych nerad, mám svých dost.

Koukněte, jak způsobně vám dávám pac!

Větší vlastenec řekl(a)...

Drahá Bílá Velrybo,
tak to Vy jste vynalezl topné kabely ? Nebo snad přímo elektrický odpor ? To tedy všechna čest stranou.
A ti prašiví Němci se furt chlubí tím svým Ohmem ... Už abychom opět osvobodili Berlín.

Každopádně Vám gratuluji, k vynálezu odporového drátu i k pochopení podstaty systému rozmrazování silnic. Takže teď Vám zbývá pochopit, že „komunistický režim“ u nás nevládl teprve od 25.2.1948.

Čest práci a Míru zdar !

Anonymní řekl(a)...

V Puškinu se pokusili vyhodit do vzduchu Leninův památník. Jak oznamují ruské noviny, teroristi zastrčili nálož velkému státníku a vůdci proletariátu do řiti... "как и в прошлый раз под Ленина заложили взрывное устройство сзади"
Фото: Михаил БЛОХИН Алена БЕЗМЕНОВА — 07.12.2010 06:42
Скульптура устояла, но сильно повреждена, - рассказывают очевидцы. Ještě že si nemusí sednout. Taková neslušnost!
Информация

Anonymní řekl(a)...

ad wikileaks: Podle mínění renomovaných US i britských právníků NENÍ činnost Juliana Assange a wikileaks trestným činem, což ovšem nebrání různým pravicovým komentátorům, republikánským senátorům a dalším pilířům U.S. demokracie vyzývat k honu na Assange a ptát se, proč ještě není mrtvý. Kdo zveřejní pravdu, zaslouží popravit - zní dnešní zcela oficiální a veřejné stanovisko U.S. elit. S jakým vděkem ho zajisté přijmou elity zemí jako Barma, Thajsko, Bělorusko, KLDR, ...
Samozřejmě elity nejsou samy. Politickým tlakům (jsou v U.S. demokracii vůbec možné???) zcela nepodléhající soukromé organizace jako např. PayPal a Amazon po mnoha měsících náhle zjistily, že jim jejich stanovy neumožňují dále provozovat konta pro wikileaks... ovšem např. pro KuKluxKlan je to zcela v souladu se stanovami.
No a nakonec proč byl Assange "konečně" (jak si ulevil cenzor Jiří Wagner v dnešním NP) zatčen: znásilnění. Strašlivý čin. Jak skutečně proběhlo, píšou i oficiální média (dokonce i v ČR), ale je jistě jen shoda zvláštních okolností, že jedna z žalovatelek, Anna Ardinová, spolupracovala s řadou protikubánských organizací, zhusta financovaných CIA...

Harpyje řekl(a)...

Pan Wagner má na dnešním Psu článek o WikiLeaks?
Lidem, pro které je znásilnění strašlivý čin v uvozovkách, bych přála, aby tohoto "strašlivého činu" jednou zakusili. Třeba se Vám poštěstí dostat se do rukou tohoto Mongola http://i.lidovky.cz/10/121/lngal/TER37a62a_untitled.jpg., který doposud nebyl dopaden.
Příjemnou zábavu přeji, bojovníku za pravdu!

Anonymní řekl(a)...

Vážená Harpyje, pan cenzor Jiří Wagner má v každém NP rubriku "Psí stručně". Děkuji za Vaše milá přání, já bych Vám na oplátku přál, abyste se naučila číst, neb v mém textu nejsou kolem znásilnění žádné uvozovky. Dále bych Vám přál, abyste se stran údajného (presumpci neviny ještě ctíme?) Assangova sexuálního deliktu dostala alepoň k českým oficiálním médiím, jelikož Vám zřejmě uniká skutečnost, že být ve Švédsku obviněn ze znásilnění ještě jaksi nemusí nutně znamenat, že obviněný je zrůdný násilnický mongol. Jak přesně probíhaly události, které vedly k obvinění Juliana Assange (samozřejmě při předpokladu pouhé shody okolností ohledně Anny Ardinové), si můžete dohledat za domácí úkol. Dobrovolný, nicméně při jejich neznalosti budou některé Vaše komentáře poněkud k smíchu... Hezký den.

Větší vlastenec řekl(a)...

Zdar anonymní soudruhu a soukmenovče, anonymně, leč hrdinně bojující za svobodu tisku a práva lidu !

Nedej se zastrašit ani znejistit - opravdu nemáš explicite uvozovky kolem svého textu "znásilnění. Strašlivý čin."
Dokonce ani svou sžíravou poznámku o věrohodnosti "usvědčujícího důkazu" obvinění našeho spolubojovníka Juliana Assangeho (...jistě jen shoda zvláštních okolností...) jsi nedal do uvozovek.

Mimochodem - pěkná mrcha, ta Ardinová. Podvracení kubánské revoluce, spolupráce s CIA ... Hnus.
Až se nám dostane do rukou, tak pozná pořádné chlapy, pozná, co je to OPRAVDOVÉ znásilnění.

Socialismo o Muerte !***Volte ČSSD a KSČM !

Anonymní řekl(a)...

Asi si mě s někým pleteš, víš? Jo a mimochodem jsi trošku zaspal, teď už se moc nesoudruhuje, teď se spíš komtří :-DDD

Větší vlastenec řekl(a)...

Ech zaspal jsem, zaspal. Nevím, co znamená novočeský výraz "komtří".
Jinak - poplést si jednoho anonyma s druhým, toť věc věru lehká. Na druhou stranu verba notant stultum. Prostě - po slovech Tě poznám, drahý soudruhu a soukmenovče.

Tak Čest !

Anonymní řekl(a)...

Eh, překlep. Dnes se (bývalí) soudruzi KMOTŘÍ, neb se nazývají kmotři. A to víš, ti prožluklí anonymové - no nechce se stále každému dávat třeba MAFŘE, a.s. či panu cenzorovi Jiřímu Wagnerovi údaje o velikosti svých trenýrek. Člověk pak někam napíše pravdu a v dnešní pokročilé a vůbec nejkrásnější době se najednou přihodí, že se třeba nedostane k bankovnímu účtu nebo ho policie stovky zemí bude honit za podvracení kapitalismu...

Harpyje řekl(a)...

No ještě že jste byl tak obezřetný, anonymní, a nevydal své jméno a svou adresu MAFŘE a.s. Mohl jste dopadnout jako Assange! Daube Dachplatt.

Anonymní .. řekl(a)...

Plivající kobra nemine svůj cíl.
Dobře ses definovala, náno!

Harpyje řekl(a)...

Jen si klidně ulevte. Mám pochopení. Takový život bojovníka za pravdu a obránce míru stojí určitě spoustu nervového vypětí! Daube Nuß.

Anonymní .. řekl(a)...

Plotsch !

Harpyje řekl(a)...

... jak po uších se pozná osel ...

Anonymní .. řekl(a)...

Kusch! Alte Vettel!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale no tak, drahý příteli, soudruhu a soukmenovče anonymní !
Nebuď vulgární na dámu. Pravý revolucionář resp. vlastenec dámu zřeže nagajkou, zastřelí nagantem resp. P-08 (P-38) nejdřív jejího manžela, pak její děti a nakonec ji samotnou (resp. ji pošle do plynové komory s celou rodinou), ale to vše ZDVOŘILE a JEMNĚ.
Vždyť koná v zájmu revoluce resp. vlasti; prostě ve vyšším zájmu. A ne z nějakých vlastních nízkých pohnutek.

A teď ruku na srdce : Moc piješ, příteli, soudruhu a soukmenovče anonymní.
Jistě, jako členové Strany musíme vypít stakan do dna, když se připíjí Straně, Svazu, soudruhu (příteli) předsedovi atd.
Ale co je moc, to je moc. Ukaž svému soudruhu tajemníkovi (nebo příteli tajemníkovi; nevím, které z našich dvou bratrských Stran jsi členem) svoje příspěvky z 13:47 a 14:55, a ihned budeš zproštěn Stranické povinnosti požívat alkohol.
Vážně – musíš si zachovat trošku síly a výkonnosti na dobu po našem opětovném vítězství. Na dobu opětovného účtování s dámami a pány.

Běda, zapomínají-li lidé, chtějící být revolucionáři, že nejnormálnějším pořádkem v dějinách je pořádek revoluční! (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !

Anonymní řekl(a)...

Eh, uznávám, měl jsem nějakou značku připojit, takhle riskuji, že budu s hulvátem spojován... Můžete mě nazývat Nesnesitelným šťourou :-)) Můj poslední příspěvek má čas 14:55. No a jinak, vlastenče i paní Harpyje - něco k věci byste neměli? Asi ne, že. Všechny vaše reakce totiž ukazují, že zejména moje příspěvky z 12:09 a 13:09 se trefily do černého. Hezký den!
Nesnesitelný šťoura

P.S. Paní Harpyje, pokud se konstruktivita Vašeho přípsěvku skrývala ve dvou slovech, která vypadají jako němčina, pak se omlouvám, ale nevládnu tímto jazkyem.

P.P.S. vlastenče, ty musíš být ukrutně pracovitý, takhle bdít nad diskusemi celou noc

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen klid, drahý anonymní příteli, soudruhu a soukmenovče !

Nemusíš se podepisovat, pod žádným svým příspěvkem. Opravdu.
Ba dokonce je jedno, jestli jsi sám, nebo jestli je vás anonymních celý kolektiv.
Neboť, jak se říká, u nás dopisy v koši nekončí.
To jen na tom mrzkém Západě, v té prožluklé Evropě a ještě prožluklejší Americe by anonymní udání hodili do koše; my ne. My je pečlivě evidujeme; když je příležitost či potřeba, rádi použijeme. Takže Ti děkuji za upozornění na sprostou agentku CIA Annu Ardinovou, děkuji Ti za upozornění na perfidnost kapitalistické demokracie USA, za jedno z mnoha odhalení protičeských aktivit emigrantky H.
Jedné věci se však neboj, drahý spolubojovníku – za podvracení kapitalismu Tě nejenže nebudeme stíhat, ale, pokud jsi opravdu zasloužilý, pokud jen nežvaníš, tak po našem opětovném vítězství budeš náležitě odměněn.

Volte plnou občanskou a profesní rehabilitaci poctivých příslušníků a spolupracovníků StB ! *** Volte ČSSD a KSČM !

Anonymní řekl(a)...

Mimochodem, vlastenče, máš v tom trochu hokej - nazýváš se soukmenovcem a druhdy do těch sudeťáckých plamenně tepeš :-))
Nesnesitelný šťoura

P.S. Jo a něco k věci - by zase nebylo, že jo :-))

informace řekl(a)...

Ad 13:01

Lu ciucciu se canusce de le ricche, e lu fessa de le chiacchere.

(Per essere in linea con lo stile della casa.)

Větší vlastenec řekl(a)...

Hokej v tom máš Ty, milý příteli, soudruhu a soukmenovče anonymní, šťourající se Leninvíkde.
Zřejmě jsi nikdy neslyšel o podobnostech a rozdílech mezi oběma druhy socialismů.

POZOR !
Neplést národní socialismus s fašismem ! Fašisti - to jsou Němci a jim podobní, národní socialisti jsou Češi a jim podobní na poloviční cestě k socialismu opravdovému, to jest internacionálnímu (např. pres.Beneš).
Pohov !

A poděkování za oznámení podlé činnosti agentky CIA Ardinové je ZCELA k věci. Díky tedy ještě jednou, drahý příteli, soudruhu a soukmenovče.
A už nepij a nešťourej se v nose ani v jiných tělních otvorech. Je to vážně nesnesitelné.

Tak Čest !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ze (skoro) domova i ze spřáteleného světa:
Rusko navrhuje Juliana na Nobelovu cenu míru.
http://www.guardian.co.uk/media/2010/dec/09/julian-assange-nobel-peace-prize
Městská rada v Berkeley bude hlasovat o prohlášení Bradleye Manninga za hrdinu.
http://www.wired.com/threatlevel/2010/12/berkeley-resolution/
http://ih1.redbubble.net/work.3645500.1.fig,lemon,mens,fbfbfb.the-peoples-republic-of-berkeley-red-letters-v3.jpg

Harpyje řekl(a)...

K té druhé zprávě (Berkeley Considers Declaring Bradley Manning a Hero :-)))). Univerzitní města jsou tradičně plná bláznů, nejen ve Spojených Státech. Zde je to například Freiburg, nejekologičtější město v Německu, už celou věčnost pevně v zelených rukou.
Na začátku článku je následující věta: "The city of Berkeley, also known as Berzerkeley". Má to něco společného s Berserky? A co? Děkuji předem za vysvětlení.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Milá Harpyje, neznaje odpovědi, obrátil jsem se na s. Brina. Máte pravdu, že Berzerkeley je trochu od berserk.
http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Berzerkeley
Berzerkeley - /b*r-zer'klee/ (From "berserk", via the name of a now-deceased record label) A humorous distortion of "Berkeley" used especially to refer to the practices or products of the BSD Unix hackers.

Mainstream use of this term in reference to the cultural and political peculiarities of UC Berkeley as a whole has been reported from as far back as the 1960s.

Harpyje řekl(a)...

:-)))
Díky!

Harpyje řekl(a)...

Military Bans Disks, Threatens Courts-Martial to Stop New Leaks
http://www.wired.com/dangerroom/2010/12/military-bans-disks-threatens-courts-martials-to-stop-new-leaks/ To brzo.

informace řekl(a)...

nevím, jestli jste to četli. Úplná aveniristická pevnost. A kde na zakoupení a vybavení vzala skupina Wikileaks peníze?
http://technet.idnes.cz/servery-wikileaks-bezi-v-jeskyni-zalozni-agregaty-pochazeji-z-ponorky-13n-/sw_internet.asp?c=A101209_134123_sw_internet_nyv

Harpyje řekl(a)...

Tohle centrum v bývalém protiatomovém bunkru hostí, pokud se nemýlím, nějakých 8000 serverů, a WikiLeaks je jenom jedním z nich. Jsou to 2 taková malá šuplátka v jednom z těch gigantických počítačích.

Harpyje řekl(a)...

http://www.youtube.com/watch?v=prgQ34fAJiw&feature=related

informace řekl(a)...

Takže, když je centrum dostupné i mnoha dalším pracovníkům, tak co brání tomu, aby jim server jednoduše nezlikvidovali?
Tady chybí Pergill, aby vypracoval strategii útoku na šuplátka Wikileaks. Pořád plánuje třetí světovou, ale když je ho zapotřebí k menšímu zásahu, tak se rozplyne jako vzduch.

Harpyje řekl(a)...

Uměla bych si představit, že by v takovém případě přišli o většinu klientů. Aspergill by ale určiě vymyslel strategii, jak by se tam vloupal a ta dvě šuplátka zničil.
Já jsem je viděla na jednom videu na Spon. Nemohu ho už ale najít.

informace řekl(a)...

Je to stejně groteskní. Několik set nebo tisíc? hackerů drží v šachu americkou diplomacii, Pentagon, rozdmychává i vnitrostátní nešváry a nikdo proti nim nemůže zakročit? Budou chlápka soudit, že si nenatáhl prezervativ! Tomu se říká autolesionistické pokrytectví.
A po světě se zvedá vlna protestujících bláznů, kteří "bojují" bůhvi za co. Za svobodu tisku???
A Medveděv by dal blonďatému provokatérovi Nobela! Kdo ví, čeho se bojí.
Svět se zbláznil! zavolejte nějakou maxisanitku.

Harpyje řekl(a)...

Jako kdyby nebyl svět už tak dost komplikovaný.
Ovšem tahle komunita hackerů je jako Hydra. Z jedné useknuté hlavy vyrostou dvě, a Assange je ta nesmrtelná. V Holandsku zatkli jakéhosi 16 ti letého smrada, který kompletně vyřadil webové stránky Mastercard a Visa z provozu. Takové dítě si vůbec nemůže uvědomit dosah toho, co provádí. A myslím, že většina těchto hackerů je jednostranně zaměřená, a nejde jim vůbec o absolutní informační svobodu. To je jenom zástěrka. Ve skutečnosti to bude ješitná banda, které dělá dobře, že může ponížit světovou velmoc. Jeden článek v Haaretzu líčil Assange jako nebezpečného megalomana.

STK řekl(a)...

Pár hackerů
drží svět v šachu proto, že pár přemoudřelých IT specialistů na vedoucích místech vládní administrativy pravilo, že se taková věc nemůže stát.

Ale opakuji tady po už několikáté: Když někdo tvrdí, že se něco stát nemůže, nejspíše se mýlí. Pokud někdo tvrdí, že se něco stát může, bude mu časem dáno za pravdu.

Harpyje řekl(a)...

Kdyby nebylo pitomců typu Bradley Manning, kteří jsou přesvědčeni, že slouží nějaké vznešené věci, tak by se taková věc taky nemohla stát. A přitom není nic jiného, než prachsprostý zloděj. A debilů, kteří ho podporují : Bradley Manning Support Network accepts responsibility for all expenses to defend accused Wikileaks whistle-blower http://www.bradleymanning.org/

STK. řekl(a)...

4 Harpyje"
Jednoho bývalého "hekra" jsem poznal. Nyní je to majitel počítačové SW firmy, solidní pan podnikatel.
Když přišla při kafi řeč na divoké doby před pár lety, dozvěděl jsem se, že to všechno byla jenom taková soutěž, soutěž mezi členy hackerské komunity, kdo bude první, soutěž sám se sebou, zda to vůbec tohle dokáže. "Vyšších principů mravních" tam prý nebylo. Ani přemýšlení, co to komu udělá. Jen ta hackerská sláva.

Harpyje řekl(a)...

Šamane, Vy jste včera večer vymazal mou odpověď STK?
Zajímalo by mě, co Vám na něm vadilo: slovo "debilové", anebo to, že jsem označila za "debily" ty, kteří podporují Bradleyho Manninga? Musím říct, že by mě velmi překvapilo, kdyby se z Vás vyklubal sympatizant WikiLeaks, ale člověk nikdy neví.