pátek 10. prosince 2010

MOBY DICK: Nemravnosti tohoto týdne


Julianovo protržení, masakr v Kuščevné, neexistence třetího odboje, cancy v Cancúnu a zrušení kapitalismu
**************************************************************

Neděle 5. prosince 2010, Mezinárodní den dobrovolníků pro hospodářský a sociální rozvoj


Listárna Moby Dicka k čtvrtečnímu zápisu o námraze na mostech silnice R1:
předmět: odmrazovací zařízení na Silničním okruhu kolem Prahy úsek 512 a 513
Dobrý den, jenom pár poznámek.
Odmrazovací zařízení jsou trysky stříkající na silnici solanku. Za sněhové vánice poměrně neúčinná věc. Na rozmrazování pomocí odporových drátů bychom potřebovali postavit jadernou elektrárnu Praha - Modřany.
"Systém" se pravděpodobně obával čekající fronty automobilů v tunelu, něco takového sice větrání pohodlně snese, ale co kdyby ... (... selhalo větrání, ... vypukl v tunelu požár), takže se dává přednost prázdnému tunelu. Zjevně bude nutné řídící systém ještě doladit - je nastaven na příliš vysokou úroveň bezpečnost.
Děkuji za Váš čas
Zaslal čtenář PK

V Česku chrání zákon podvodníky a nemravy. Vychcané smlouvy s malými písmenky na konci mohou kvůli pár tisícovkám připravit lidi o byt, jindy se zase upíšete, že budete zdarma odebírat nějakou službu, a pak vám řeknou, že jste podepsali smlouvu na nesmyslnou a nepotřebnou službu za nehorázné peníze. A vyrazí je z vás! Tito hajzlíci vesele podnikají už desítky let, a žádný státní zástupce nebo policista je nenařkne a nepopohání kvůli podvodu (kdo jiného záměrně uvede v omyl, aby z něho těžil...), ani žádný soud neřekne že je to nemravné - a že parchantovi jeho lup nenáleží.
A nejedná se jen o firmy, které své sídlo udávají v bouračkách. (A nikdo jim nedá pokutu, za nesplnění zákona, podle kterého musí mít firma označeno své sídlo.) Jako hajzlíci často postupují i vykutálení finanční poradci a zprostředkovatelé!

Zrovna tak už dvacet let chybí zákon, který měli i staří Římané, že když mám někde nějakou nemovitost, tak majitel sousedního pozemku je povinen mě dovolit přístup ke svému majetku - pokud nemám jinou možnost.
Už se ukazuje, k čemu jsou dobré vizualizace plánů developerů. Veřejnosti se předestře, že hodný budovatel bude budovat hlavně parky, zeleň, fontány, hřiště, pískoviště, prolézačky, sázet vzrostlé stromy, aby hlavně na těch hodně zelených obrázcích nebylo vidět ohromnou masu dvacetipatrových baráků. Ekologická výstavba se pak schválí - a budovatel pak postaví hlavně ty baráky, které se mu zaplatí. O druhotné doprovodné projekty má jen třetiřadý zájem. Asociální demokraté ustoupili od svých snah pozměnit plány developerů k vyššímu podílu zeleně na území bývalých pražských nádraží. (Masarykovo nádraží v to výhledově už počítejte. Že tam měl končit příměstský rychlovlak z Kladna a letiště Ruzyně? To nevíte, že tento projekt byl už zrušen?)

Prezidentské volby skončily úspěchem pro oba nejvážnější kandidáty. Prezidentem Pobřeží slonoviny se opětovně stal Laurent Gbagba a prezidentem Pobřeží slonoviny se stal i vůdce opozice Alassane Ouattara. Oba složili prezidentskou přísahu a "ujali se mandátu".

Pondělí 6. prosince 2010,
WikiLeaks zásobuje média desetitisíci citáty z diplomatické pošty. Ukazuje se pravé umění diplomacie: drby. Uražené státy zahájily honičku na Juliana Assange, zakladatele WikiLeaks. Je stíhán švédskou prokuraturou za znásilnění dvou Švédek. Přesnější zprávy ukazují, že nejde o "znásilnění", ale "sexuální obtěžování". Které se událo tak, že při sexu s oběma dámami (najednou?) v jednom případu ze tří nepoužil kondom - a jednou se mu protrhl...
Ale kdo je tady nemravou???
Mrtvá Kočka: "Julian by měl požádat o azyl ve Vatikánu."

Raiffeisenbank už došla trpělivost s neustále posouvanými splátkami čtyřsetmilionového dluhu (v Kč) a prodala svou pohledávku vůči Sportce finančímu žralokovi Radovanu Vítkovi
Žraloci řádí v Rudém moři. Dva. Napadají turisty, mírumilovně se koupající v letovisku Šarm aš-Šajch na Sinajském poloostrově. Podle jedné zprávy může být příčinou jejich agresivity maso, házené z výletních lodí, které je mělo přilákat, aby si je mohli turisté hezky vyfotografovat. Podle arabských médií je viník ale zcela jiný: Jsou jím izraelské tajné služby! Myšlenka, že by tím ohrozili hned vedle sousedící pláže v izraelském Ejlatu je nenapadla. Izraelští žraloci přece nebudou žrát Židy...

 Úterý 7. prosince 2010, Mezinárodní den civilního letectví

Štěstí mělo v sobotu 167 pasažérů Dagestánských aerolinií, když piloti stroje TU-154 dokázali nouzově přistát na letišti Domoděvovo v mlze, bez navigačních přístrojů - a hlavně bez motorů v chodu! Letadlo se rozpadlo, naštěstí neexplodovalo. Byli bohužel dva mrtví ( z toho jedna paní zemřela pravděpodobně na infarkt) a 80 zraněných. Statečnost a virtuozita pilotů by se nemusela prokazovat tak dramaticky, pokud by hrdinská posádka -  nezapomněla včas zapnout čerpadlo na doplňování paliva...

"Manažeři leteckých společností aviatice vůbec nerozumí, umějí jen snižovat náklady propouštěním." (Anatolij Knyšov, zkušební pilot a hrdina Ruska.)
Letadlo před letem místo propuštěných techniků přebírají přímo piloti. Prohlédnou si ho, jestli má nahuštěné pneumatiky a jestli z něj něco neteče nebo
neodpadává. Tak alespoň hovořila před rokem informace, zasunutá ve zprávách o chystané stávce pilotů ČSA...

Listárna Moby Dicka:
Zveme Vaši firmu se zapojit do byznys katalogu www.Noname.eu, určeného pro evropské země.
Na tomto webovém portálu je [toho hodně nabízeno]. Přihlášení je zdarma. Přihlaste se a získejte [to, co nabízí Internet].
A to všechno (webová stránka, eShop) bude stát jenom 5 Euro měsíčně. Ale pokud se Vy přesvědčete ve výhodě portálu pro váš byznys první rok využití je naprosto zdarma!

Kolega Ambrož: "Vy přesvědčete se být vůl platit spousta Eur než při za darmo."

Rada Mrtvé Kočky přišla pozdě. Uštvaný Julian se dnes odpoledne dostavil sám na jednu  úřadoven londýnské policie.

V současném Rusku je normální, že se gangsteři dostaví do zdravotnického učiliště, vyberou si studentky přímo ve třídě, a pak si je odvedou k soukromému znásilnění. (Ovšemže bez kondomu!) Stejní mafiáni vedou bezpečnostní agenturu a jsou místními zastupiteli. Policie odmítá vyšetřit i zjevné případy, naopak zavře ty, kteří se snaží bandity zastavit. Stalo se ve stanici Kuščevné. Gang nakonec vystřílel jeden byt - 12 mrtvých, včetně dvou udušených batolat. Místní gubernátor Tkačev má šikovnou dceru - tu mafie neznásilnila,  a tak si se svou šikovností už ve 22 letech přišla k první miliardě rublů. Nakonec přece jen zatčený kmotr Sergej Capok se chlubil, že byl přítomen na inauguraci prezidenta Medveděva...

Junior: "U nás je to vlastně stejný!"
Ambrož:"Až na to znásilňování a střílení."
Ambrožova Mrtvá Kočka: "Myslíš?"

Benzín v Česku zdražil o padesát haléřů na litr. Očekává se, že během týdne to bude až o korunu. Nafta zdražila zatím o čtyřicetník. A je jí v Česku nedostatek. Zaražte to! Viníkem je - globální ekonomické oživení. Zaražte ho!

"Chceme si nadále zajišťovat živobytí bez zasahování velkých společností. Máme právo na odpad, jenž může být recyklován." (Suprija Bhadakváda, zástupkyně šesti tisíc indických organizovaných sběračů odpadků, na cancúnském potlachu.) Na celém světě je asi 50 milionů lidí, kteří "ekologicky recyklují" skládky. Místo, aby se odpadky pálily za vypouštění jedovatých smradů. No, nevím, je lepší, když ty jedy snědí?

Středa 8. prosince 2010
Protržení pneumatiky bylo příčinou havárie Concordu v roce 2003, při níž zahynulo 113 lidí. Kusy pneumatiky prorazily nádrž s kerosinem pod křídlem supersoniku a ten se vzňal. Pneumatika se protrhla po najetí na titanovou lamelu, která zůstala ležet na ranveji po letadlu společnosti Continental Airlines. Tato americká letecká společnost má za neúmyslné zabití zacálovat pokutu 200 tisíc € eur. Další milion pak jako náhradu za morální újmu a za poškození dobrého jména společnosti Air France. Mechanik Continental Airlines půjde bručet na 15 měsíců. Společnost EADS, jež stavěla Concordy, je za tragédii vina  v občanskoprávní rovině a musí zahradit 30 % ze sumy za celkové škody.
Tak rozhodl francouzský soud. Francouzský obhájce Američanů tvrdí, že tak učinil "v zájmu Francie a kvůli zachování dobrého jména značky Concorde".

Ve městech padají laviny. Neodpovědní měšťáci chodí po chodnících a nesledují střechy. Vysvětlil mi kolega Junior: "Nenechám si přece propíchnout oko rampouchem!"

Právníci americké vlády dumají, z čeho obvinit Assangea - až se s ním vypořádají magorské Švédky. Zatím ještě nikdo nebyl zavřen proto, že šířil dokumenty, které už unikly z vládních sejfů.
Junior:"No co, ještě snad nezavřeli Guantanámo?"

"Není to pro mne žádný výlet, jde o naši budoucnost." Tak vysvětluje Nikolaus Berlakovich, rakouský ministr zeleniny, svůj záchvat zuřivosti, při kterém sprostě a neurvale zaútočil na  rakouské velvyslanectví v Paříži ("Ambasáda v Paříži je prasečárna!") i proti Air France. Řval přímo před novináři, žádný insider nemusel vynášet jeho sprosťárny na Internet. Nikolaus spěchal do mexického Cancúnu cancat o záchraně před globálním oteplováním, ale kvůli přívalům sněhu se tam včas nedostal...

"Vpodstatě jsem, ji vytvořil, a ona takhle..." Naříká italský premiér Berlusconi nad neposlušností nejhezčí ministryně světa Mary Carfagna. (Předchozí kariéra: královna krásy, modelka erotického kalendáře, televizní hvězda, absolventka práv s červeným diplomem, poslankyně, jež navrhla zákony proti stalkingu a pouliční prostituci.) Mara svému premiérovi vyčítá, že "nemá kontrolu nad svým kabinetem". Roztržka vznikla kvůli (zatím) marné snaze ministryně zarazit stavbu tří mafiánských spaloven v Neapoli.


Na na Palackého náměstí byla naplánována demonstrace všech nespokojených státních zaměstnanců. Tam se přece všichni nevejdou! Ale vešli se...

Ze solidarity protestují i učitelé, kteří dostali přidáno. Podle současného mezinárodního vzdělávacího průzkumu PISA se za čtyři roky od průzkumu předcházejícího čeští žáci zhoršili ve třech ze tří sledovaných oblastí: přírodovědě, matematice - a čtenářských schopnostech. Zde se nemíní "umět číst" - ale porozumět čtenému a použít takto získané informace!!! Ale ve schopnosti umět "kriticky číst" (nejen knihy, ale i mapy, grafy a jízdní řády) se za námi ještě umístily Turecko, Chile a Mexiko.

Vraťte nám školné!!!

V televizi říkali, že na jihu Čech způsobilo tání "masaker". Masa ker byla nakonec uvolněna bagrem - a uvolněné kry ucpaly řeku pár kiláků níže.

Čtvrtek 9. prosince 2010
Z listárny Moby Dicka:
Hello!
My name is Francisca . I am a girl of 25 years old, I wish to be in love relationship with you and May be we can be able to meet as real partners for life. Please write me with this my private e-mail address so that i can send my photos to you,and also tell you more about me
Thanks from my heart
Yours in love
Francisca
Franto, ale já nemám v květnu čas!

Podepsáno: Centrální uřad , řídící projekt Galileo, bude v Praze. Měli jsme pro něj prázdný barák, který se nemusí přestavovat, a ze kterého se nebude muset prvních pět let platit nájem.

Firma Špačeks (SpaceX) jako první dopravila na oběžnou dráhu a zpět soukromou kosmickou loď Dragon.

Lidová Čína dnes předala svou pokrokovou neimperialistickou cenu za mír - cenu známého marxisty-maoisty Konfucia. Evropa je totiž "plná samých malých zemí, které spolu po staletí bojovaly", a tak míru nemůže rozumět. Mezinárodní Konfuciovu cenu získá někdo z následujících kandidátů: Pa-pančenlama Gyancian Norbu, bývalý tchajwanský viceprezident Lien Čan, Nelson Mandela, Mahmúd Abbás, Bill Gates... Nechybí tam Jimmy Carter? Nechybí!!!  A čínskou mezinárodní cenu získává - chvilka napětí - Lien Čan. Za "budování míru s Čínou". (Míněno s kontinentální Čínou.) Laureát se ovšem nedostavil, a tak cenu strčili neznámé a nepředstavené "vyděšeně vyhlížející dívce".

Český Senát provedl poprvé ve své historii zpětvzetí vlastního návrhu. Tedy - vlastního...
"Parlament České republiky, jsa veden vůlí vyjádřit úctu a vděčnost ženám a mužům, kteří v období komunistické totalitní moci s nasazením vlastních životů, osobní svobody i majetku aktivně bránili hodnoty svobody a demokracie, jsa odhodlán trvale připomínat ideály vlastenectví, cti, statečnosti a sebeobětování dalším generacím, vyslovuje hlubokou lítost nad nevinnými oběťmi teroru komunistického režimu a vycházeje ze zásad, které vtělil do zákona o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu, se usnesl na tomto zákoně…"
Místopředseda Senátu Petr Pithart (KDU-ČSL, 1960-1968 KSČ) zdůraznil, že nemá nic proti motivům jeho předkladatelů, ovšem konstatoval: "Zákony, které hodnotí minulost, ji chtě nechtě vykládají."
"Státní úředník nemůže přesně určit, kdo má na jaký druh ocenění nárok," konstatoval Jiří Dienstbier (nestraník, zvolen za ČSSD, do KSČ vstoupil 1958).
Další senátoři za ČSSD bučí svorně kreténistický výrok historika Petra Zídka: "Tak jako studená válka nebyla ve skutečnosti válka, tak třetí odboj nebyl odboj." Prý o tomto "málo známém období našich dějin navrhovaný zákon nijak neprospěje, ba právě naopak: odborná diskuse na toto téma bude narušena". Padesátá léta jsou "málo známé období"? Pro historika???
Televizní moderátoři se podivují, že se proti sobě postavili i chartisti. Nikoli - to se jenom zase scukli všichni komunisti!
Takhle - každý zákon má chyby, ale že zrovna tento je tak strašně špatně chybný, se shodli právě jenom růžoví, rudí a bývalí komunisté! Když se to hodí, pak je každý důvod dobrý, soudruzi!

Pátek 10. prosince 2010, Den lidských práv,

Čeští doktoři nakonec podali tisíc výpovědí, v některých nemocnicích bude chybět až 90 % lékařů. To je na zavření - nemocnic. Ministr zdravotnictví Leoš Heger konstatuje, že všem přidat hned nemůže, nejdříve tak za dva roky. Situací se budou zabývat hejtmani na schůzkách Bezpečnostních rad krajů.

(Ne)stoupající hladina světového oceánu nepřesvědčila zástupce světových národů, kteří cancají v Cancúnu, že by bylo třeba vyhazovat stovky miliard dolarů do řvoucích chřtánů Zelených Khmérů. Bolívijský prezident Evo Morales znechuceně odešel před místní Pakul, kde promluvil k davům alarmistů:

"Vevnitř se jen řeší, co dělat proti oteplování, nikoli jeho příčiny. Veďme skutečnou debatu tady a navrhněme konec kapitalismu."

Morales nedávno pravil, že "zvažuje jaderný projekt s Íránem."

Před 40 lety spatřilo špínu socialistického světa "Poučení z krizového vývoje ve straně a společnosti po XIII. sjezdu KSČ". Pochválilo internacionální okupaci Československa, narýsovalo další směr do bažin komunismu a vydalo oficiální seznam zrádců: "F. Kriegel, J. Smrkovský, J. Špaček, Č. Císař, V. Slavík, O. Šik, V. Prchlík, Z. Mlynář, F. Vodsloň, B. Šimon, J. Borůvka, M. Vaculík." Normalizace ustanovila svůj úhelný kámen.

Urážka a nepřípustné vměšování do vnitročínských záležitostí se dnes odehrála v Oslu. Nobelovský výbor dal cenu míru zločinci a kriminálníkovi jménem Liou Siao-po. Ten je zločinec, neboť se pokoušel zastavit čínský rozvoj. A kriminálník je, že se za svůj nehorázný pokus propagovat svobodu slova dostal na 11 let do kriminálu. Cenu nepřevzala ani jeho manželka, ta je zatím ve vězení pouze domácím. Charta 08 musí být zničena!
99 % Číňanů se tak poprvé něco dovědělo o tomto dokumentu. Sametová revoluce prý čeká Čínu až v roce 2020. Možná ale dříve - Číňané se totiž začali ptát (podobně jako Češi v roce 1977): Co to ta Charta vlastně je?

"Západnímu pojetí lidských práv" se Čína nehodlá podřizovat. avšechny země, aby nobelovskou provokaci odmítli podpořit svou přítomností. Tomuto "čínskému pojetí lidských práv" se podřídily (anebo tleskaly) tyto země: Rusko, Ukrajina, Kazachstán, Tunisko, Saúdská Arábie, Pákistán, Srbsko, Irák, Írán, Vietnam, Kolumbie, Filipíny, Afghánistán, Pákistán, Súdán, Kuba, Venezuela a Maroko. Kdybychom měli za ministra zahraničí ještě Jana Kavana (nyní ČSSD, v 60. letech jako student předseda Fakultního výboru ČSM, podle Šumaváka "přímo estébák nebyl, jen nafoukanej hochštapler", přítele Hamásu), tak bychom asi taky nedorazili!

Sobota 11. prosince 2010, Mezinárodní den hor, Světový den dětství, Mezinárodní den solidarity s ženami a dětmi Afriky

Neafrická žena Moby Dicka: "Klasická banda. Už se začíná rýsovat budoucí válečná fronta. I ta vnitřní."
Nevěřící Ambrož: "Ale nepíše se, že by vynechali Bolivijci?"
Mrtvá Kočka:"Ti nechodí nikdy."
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

45 komentářů:

stk řekl(a)...

Evo Morales, prezident:

"...Veďme skutečnou debatu tady a navrhněme konec kapitalismu..."

Nevěřící žena Starého Tlustého Kocoura podotkla: "Panebože, Ty TO vidíš!!!"

Větší vlastenec řekl(a)...

A jak jinak než zničením kapitalismu chcete zabránit zničení Matky Přírody, vážený STK ?
Nebo si snad myslíte, že tvrdá srdce kapitalistů obměkčíte úpěnlivými prosbami ? Že kvůli záchraně naší planety vykořisťovatelé dobrovolně přestanou vykořisťovat, že fabrikanti sami od sebe přestanou vyrábět, že latifundisté s nadšením začnou pěstovat ekologické plodiny ?
To jistě ne; a jako agnostik na zázraky nevěříte.
Takže je Vám jasné, že prosit kapitalisty o omezení výroby nemá cenu; že musí být zavedeno plánované hospodářství, díky kterému se budou vyrábět jen opravdu potřebné věci. A též je Vám jasné, že plánované hospodářství může být zavedeno jen ve spravedlivém společenském systému. Prostě je Vám jasné, kolik je 1+1.
Více třeba zde : http://readingfromtheleft.com/PDF/SP/ThePath.pdf

Volte dobrovolné omezení osobní spotřeby !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Snad nejste, Moby Dicku, tak naivní, a nevěříte, že "vychcané smlouvy s malými písmenky na konci ... " jsou nějaká česká specialita?
Z čeho by asi žili právníci na celém světě?
Ta malá písmenka na konci smluv obsahují velmi často to rozhodující, a kdo je nečte, je sám vinen.

informace řekl(a)...

Všem návštěvníkům hospůdky přeju veselé vánoce a šťastný nový rok.
Nashledanou v lednu.

Anonymní řekl(a)...

K silničnímu okruhu.
Po spuštění se musela snížit rychlost na okruhu protože se šetřilo na "železe" a - řídící systém kupodivu nestíhal. Kdo mohl tušit, že tam pojede tolik aut. (Tato informace není ze serveru Wikileaks :o) )
Stávající problémy s ŘS tunelu a ventilací budou podobného rázu. Možná rychle spíchnutý soft? Každý systém se musí zaregulovat.

Pravda je, že solanka při větších mrazech je naprd a pod mostem je "zdroj" vody, který netřeba solit. Né vše skonční v retenčních nádržích.

Harpyje řekl(a)...

No vida, tak nedávné útoky žraloků na turisty, mají už místo na Wikipedii: Egyptian shark attacks conspiracy theory http://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_shark_attacks_conspiracy_theory. Já jsem od začátku tvrdila, že za nimi vězí Mossad, ale ani s.a s. Vorovka mi to nechtěl uvěřit.
Podle údajů jakéhosi slavného egyptského potápěče byli tito krvelační žraloci vybaveni GPS navigací, aby nenapadali turisty ve vodách kolem Eilatu, nýbrž škodili egyptskému turismu o kousek dál, v Sharm el Sheiku. Ti jsou rafinovaní, ti sionisti!

STK. řekl(a)...

Velevážený V.V.,
více méně dobrovolné omezení spotřeby praktikuji již od útlého mládí - mockrát buď "na něco nebylo", nebo to "vůbec nebylo", takže svou spotřebu jsem "dobrovolně omezoval" tímto způsobem.
A poslední dobou zjišťuji, že i když "na to mám"*/ a "je to", už "to" nechci.
Ano, a zanedlouho už dokonce přestanu za sebou zanechávat i "uhlíkovou stopu". Poslední stopa vznikne při mé vlastní kremaci. Dále už budu lidstvu jen a jen ku prospěchu...

*/ jak pravil pan předseda Paroubek

STK řekl(a)...

I když, Harpyje,
bylo by možná jednodušší vypěstoval "rovnou z pulců - žraloci jsou totiž vecoživorodí" tzv. "selektivní žraloky", kteří jasně rozliší "pach strachu" gojim a Žida.

Větší vlastenec řekl(a)...

Syn napravuje otcovu zradu

Vážení vlastenci, vážené vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !

Vše zlé pomine, vše se v dobré obrací; v květnových volbách lid nezvítězil, ale v říjnu naši občané své selhání napravili – alespoň Senát je náš !
A už máme první velmi potěšitelné výsledky : náš Senát odmítl provokační zideologizovaný zákon o „třetím odboji“. Předkladatelem návrhu na „zpětvzetí“ (novočesky „odmítnutí“) byl náš Jiří Dienstbier ml. což je MIMOŘÁDNĚ potěšitelné. Ano, syn napravuje selhání svého otce.

Jak jistě víte, vlastenci a vlastenky, brzy uplyne 21 rok od té rmutné chvíle, kdy Jiří Dienstbier st. pomáhal Němcům ničit naše ženijně-technické prostředky na našich hranicích. Vlastizrádce pomáhal našemu dědičnému nepříteli ničit prostředky, jež jsme s nesmírným nasazením a velkými náklady vybudovali, aby byly před německými a americkými agenty a diverzanty uchráněny naše sociální výdobytky, aby byl ubráněn národní charakter naší vlasti a klidný spánek našich dětí.
Žel, Gorbačovova zrada a zbabělost tehdejšího vedení Strany zavinily dočasný ústup socialismu. Němci, s podporou českých zrádců, podruhé v historii zničili naše hraniční závory a dráty. Věčný nepřítel pronikl na naše území, zřídil si zde kanceláře revanšistického landsmanšaftu a Goethe-instituty, obsadil naše závody. A dnes nás nutí zahodit naši korunu, nutí nás přijmout euro, úpadkové jak celá Evropa !
Jak dlouho ještě budou Němci a buržousti porušovat Dekrety presidenta republiky ? Jak dlouho ještě budeme snášet další ztrátu samostatnosti naší vlasti ?

Marxudík, Pravlast Slovanů opět stojí silná a neochvějná, jasné světlo se opět lije z Kremlu, osvětluje životy všech uražených a ponížených na celém světě.
A u nás v této temné době paprsek jasného světla alespoň občas probleskne. Díky, Strano ! Díky, příteli Jiří Dienstbiere mladší ! Kráčíš ve stopách svých velkých předchůdců, přátel a soudruhů Fierlingera, Hájka, Johna a dalších. Jdi vpřed, a nechť Tě Lenin na Tvé cestě provází !

Jen zůstane-li naše pohraničí české, zůstane českou i celá naše vlast !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

No jistě, vážený STK.
Díky promyšlené politice naší Strany, díky plánovanému hospodářství, se vyrábělo a distribuovalo jen to opravdu potřebné, a v přiměřeném množství. Náš lid tudíž žil v dostatku a v sociálních jistotách.

Zato dnes ? Hanba mluvit, natožpak psát.
Na jedné straně bezuzdná spotřeba, na druhé bezedná bída. Globální oteplení jako důsledek kapitalistické hamižnosti, globální krize jako důsledek - téhož zla.
Co to může změnit ? Nějaká dílčí "vylepšení" vykořisťovatelského systému ? Nesmysl - jedině vítězství socialismu na celém světě přinese dobrovolné omezení spotřeby, jak příslušníků euroamerické civilizace, tak bohatších Čechů.
Prostě - jedině socialismus zachrání Matku Přírodu od definitivního rozporcování brutálními kapitalisty.

Poručíme větru dešti !***Volte ČSSD a KSČM !

EK/EMISNÍ KONTROLA řekl(a)...

WV se zítra za úsvitu dostaví na Palackého Náměstí za účelem měřěni imisí a poté emisí.Doklad o rodném jménu s sebou.

EK

Větší vlastenec řekl(a)...

Němci nás zase střílejí !

Zpráva dne : Český manželský pár nemilosrdně rozstřílen přesilou německých ozbrojenců ! *)
To je ta jejich demokracie ! To je ta jejich svoboda !
Jak se našinec začne v Evropě chovat po našem, tak ho Evropani ZASTŘELÍ JAKO VZTEKLÉHO PSA !!!
Co tak strašného provedli naši rodáci, že je Němci odstřelili jako nějaká škodlivá zvířata ? Vždyť jen ZNÁRODŇOVALI, jen ČECHIZOVALI majetek našich dědičných nepřátel. Vždyť nedělali nic jiného než husiti, než naši vlastní otcové a dědové !!
Vidíte, vážení vlastenci a vážené vlastenky, co by se dělo na území České republiky, kdyby nás obsadil Bundeswehr a US Army ?

Nedopusťme zničení našich národních tradic !***Volte ČSSD a KSČM !

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*) Viz např. http://www.lidovky.cz/unikali-policii-15-let-nakonec-ceske-lupice-zastrelili-v-karlsruhe-p9m-/ln_zahranici.asp?c=A101211_101951_ln_zahranici_mev

žibřid řekl(a)...

Účast Srbska, našeho slovanského bratra, na podpoře čínského pojetí lidských práv, mě překvapuje pouze tím, že se odkopali tak brzo a očividně.

STK: Božínku... řekl(a)...

Očividně...
Oči sice vidí, ale hlava zase zapomene...

Větší vlastenec řekl(a)...

Smím vědět, kdo to je, ten Božínek, vážený STK ?
Nějak jeho jméno nemohu najít ve výše uvedených textech.
Děkuji Vám předem za informaci, a přeji hezký zbytek sobotního večera.

Větší vlastenec řekl(a)...

Asi jste zapomněl, vážený žibřide, že NATO během barbarského náletu na Bělehrad (7.5.1999) bombardovalo mimo jiné velvyslanectví ČLR. Naši srbští bratři ovšem nezapomněli; od onoho dne přesně a navždy vědí, kdo je jejich přítelem a kdo nepřítelem.

Proletáři všech zemí, spojte se !***Volte ČSSD a KSČM !

žibřid řekl(a)...

To bude ono, vlastenče Větší :-)

STK řekl(a)...

To VVV:
Nejsem si přesně jist, kdo by to měl být, ale takto začínali snad každou větu někteří postarší kolegové, většinou z baletu. Někteří ale používali jiného zvolání - "Jéžišinku...!"
Takže když už i já jsem postarší, snažím se je, aspoň zvenku, napodobit. Být prostě "in"!

Božínku - zdá se, že se mi to zase nepovedlo...

STK řekl(a)...

Dovolím si doplnit Moby Dickovy Nemravnosti tohoto týdne.
sobota: "O lidské snášenlivosti a odpuštění" aneb "Proč se mi občas hnusí lidi".

Moby Dick řekl(a)...

Vv, drobný omyl k vašemu: "Syn napravuje otcovu zradu".

Ml. je zastupitelem, senátorem zpětvzatým je starší Jiřík. Bývalý ministr zahraničí. Bývalý disident. Bývalý komunista.
Z Wikipedie:
V letech 1955-1960 studoval žurnalistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.
Ještě jako student vstoupil v roce 1958 do Komunistické strany Československa. V letech 1958-1969 pracoval jako redaktor a komentátor Československého rozhlasu, byl zpravodajem v západní Evropě, na Dálném východě (o bouřlivých událostech roku 1965 v Indonésii napsal knihu Noc začala ve tři ráno) a ve Spojených státech.
V šedesátých letech se účastnil demokratizačního procesu ("Pražské jaro 1968") a v době sovětské okupace Československa v srpnu 1968 se postavil proti ní, mj. se podílel i na protiokupačním vysílání Československého rozhlasu.
---
Jak může souhlasit s tím, že v roce 1958, v období komunistické totalitní moci jiní lidé s nasazením vlastních životů, osobní svobody i majetku aktivně bránili hodnoty svobody a demokracie - proti němu? Když jsa odhodlán trvale připomínat ideály vlastenectví, cti, statečnosti a sebeobětování dalším generacím od r. 1955 studoval žurnalistiku, 1958 vstoupil do KSČ, za normalizace ho jiní komunisti zavřeli na tři roky do lapáku. Jak může nevystupovat proti 3. odboji? Který "nebyl"? Proti kterému činně či nečinně bojoval, když směl a chtěl studoval novinařinu v těch nejhorších letech??? Kterého Strana poslala do USA??? Sám jako úšastník 5. a 6. odboje nikdy nebyl ve 3. odboji, tak o něm nemůže mluvit. Leda jako jeho nepřítel. Což činí!
>>:((

žibřid řekl(a)...

Skutečně, s tím Šamanovým číslováním odbojů to byla zajímavá úvaha a navíc vystupování J.Dienst. do ní zcela zapadá.

barbucha řekl(a)...

Velmi depresivní, tyhlety Nemravnosti :-(

A.S.Pergill řekl(a)...

Ad žraloci:
Zaučuje starý žralok mladého synka, jak se správně žerou plavci:
"To k němu připlaveš, strčíš do něho rypákem, obepluješ ho, plácneš ho ocasem přes zadek, znova ho obepluješ, povyskočíš před ním z vody a do široka otevřeš tlamu, pak ho znova obepluješ... No a nakonec se na něj vrhneš a sežereš ho."
"A tatí, to bych se na něho rovnou nemohl vrhnout a sežrat ho?"
"Nó, jistě, pokud se ti chce ho žrát plnýho h*ven..."

A.S.Pergill řekl(a)...

Ty gangy v Rusku (úterý) mi připomenuly, nemohu si pomoct, kauzu Vítkov: Kriminalita provozovaná Romy sice ještě není na takové úrovni, ale policie a soudy jim jdou na ruku naprosto stejně, jako ruské těm místním gangsterům.

A.S.Pergill řekl(a)...

To Harpyje:

Existuje ustanovení o "dobrých mravech", které by mohlo podobné smlouvy s malými nečitelnými písmeny zlikvidovat. Potenciální precedent by mohl být: EU tlačí výrobce potravin k větším a čitelnějším písmenům popisujícím obsahové látky (pochopitelně: bude z toho absurdní zmetek, kdy pytlík bonbónů nebude moct být menší než formát A5, jinak se tam všechny požadované údaje ve všech jazycích EU nevejdou).
Ono by šlo ledacos: V USA měli v 19. století v některých státech zákony, podle kterých byly určité typy dluhů ze hry a dluhů učiněných v opilosti nevymahatelné. Podobné zákony by mohly odstřelit mafii kolem heren daleko účinněji než nějaké zákazy jejich provozování.
To byl ovšem barbarský Divoký Západ, kde měl obyvatel pouze desetinovou šanci, že bude zavražděn, oproti obyvateli US velkoměst v 70. letech minulého století (což by tak +- mohlo odpovídat stavu u nás), a v případě znásilnění žen byl ten nepoměr ještě mnohem větší - prostě totálně barbarské poměry!

STK řekl(a)...

4 Barbuchu, medvědí strašidýlko:

Bať, člověk z nich moc chuti do života nenačerpá. Ale za to nemůže Moby Dick. Ten jenom vybere to, co zajímalo minulý týden publicisty - a prostý lid naší kotlinky.

A je toho víc. Jenom za sobotu:
"O schopnosti odpouštět a lásce k bližním vůbec" nebo "Jak obránce lidských práv nazírá na charitu v nejčistší podobě"
Můžeme si toho ostentativně nevšímat, můžeme to vypnout nebo vymazat, ale ze světa to nezmizí. Ano, to jsme celí my, lidé z kotlinky.
A nejen z ní...

Větší vlastenec řekl(a)...

Hmm hmm ...
Po páté hodině odpolední zde bylo 26 komentářů. Ten šestadvacátý bylo mé doznání.
A teď je jich opět jen 25 ...

Už jsem si zvykl, že imperialisticko-sionistický program, Leninvíodkud řídící tento vlastenecký blog, občas bez varování maže příspěvky > 3000 znaků. Jenže můj zmizelý příspěvek byl menší než 1800 znaků.
No, zkusím to znovu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak zatím drží.

Větší vlastenec řekl(a)...

Hmm hmm hmm hmm ...
V 19:06 zde bylo 28 komentářů, teď je jich zase jen 27.
Někomu prostě můj příspěvek vadí.
Přitom se v něm jen kaji za svůj trapný a trestuhodný omyl - záměnu př.Dienstbiera za pana Dienstbiera, vysvětluji některá pravidla Stranického života, a přeji př.Dienstbierovi mnoho úspěchů.
Komu toto vadí ?? Imperialistům ? Sionistům ? Křesťanům ? Evropanům ? Vesmírným ještírkům ?

Šaman řekl(a)...

Já nemazal. Moby nemazal. Tess nemazala. Tak asi nějaký supervizor? Nejspíš ti ještírci.
\:-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Hmmm, možná.
Nebo ti Němci.
Každopádně, když se něco takového stane poněkolikáté (příspěvek se normálně zobrazí, kliknu na "aktualizovat" - a je pryč), tak si obrazovku s příspěvkem VYFOTÍM.
Abych měl důkaz, že se mi to jen nezdálo.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak třetí pokus :

Od rána to řeším po Stranické linii. Raději jsem se př.tajemníkovi přiznal sám; přiznání je polehčující okolností i v naší Straně.
Nevím, jestli se tím vyhnu Stranické důtce *), ale slíbil jsem 10x opsat seznam „Naši lidé“ (http://www.cssd.cz/nasi-lide/), a připojit ke každému našemu člověku své vlastní hodnocení.
Sebekritika (min. 5 ran) na příštím aktivu je samozřejmostí.

Ano, popletl jsem Dienstbiery staršího a mladšího. Jak se mi to mohlo stát ? Jednoduše : Přání bylo otcem myšlenky, otcem tak autoritativním, že myšlenku úplně umořil(-o).
Prostě pana **) J.Dienstbiera st. NESNÁŠÍM, za jeho zradu Strany a Vlasti. (Připomínám, že nesouhlasil se záchranou naší vlasti spřátelenými armádami v r.1968, a později zradu dokonal spoluvinou na otevření našich hranic Němcům a jiným dědičným nepřátelům.)
Zato př. J.Dienstbier ml. je dlouholetým členem naší Strany, a nikdy nezradil. Jeho působení ve prospěch Strany a Vlasti lze přirovnat k práci s.JUDr.Oldřicha Johna resp. s.JUDr.Jiřího Hájka (myslím práci do r.1968). Ano, náš přítel Jiří Dienstbier ml., přes zradu svého otce a nechutné místo narození, má před sebou skvělou kariéru. Možná bude předsedou Národního shromáždění, možná ve funkci ministra spravedlnosti naší vlády předloží Národnímu shromáždění moderní obdobu Zákona č.231.

Každopádně, „syn napravuje hříchy otce“ – to je přece krásný mravoličný příběh, není-liž pravda ?


Kaj se, a bude ti odpuštěno ! (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !
------------------------------------------------------------------------------------------------------
*) My jsme strana humanistická; důtku neprovádíme důtkami, leč slovanskou nagajkou.
**) Pan J.Dienstbier st. není členem Strany; jeho kandidaturu za ČSSD považuji za naši chybu, přátelé a soudruzi.

STK. řekl(a)...

Ano VVV, jsou to ti slizcí němečtí ještírci nebo Deus ex machina.
Ale už jsem tu dával návod, jak Boha ze stroje obelstít. Když pošlu něco delšího a program se vzteká, že je to "too large" tak nedbám a z Hospody odejdu, jak bych chtěl spáchat v ústraní seppuku. Vzápětí se vrátím - a hle - textík visí tam, kam jsem jej zavěsil a Bůh ze stroje mlčí.
Možná, že je Japonec...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jo. Vyfotil jsem si příspěvek, zobrazený 20:49, vyfotil jsem si údaj "31 KOMENTÁŘŮ".
A kliknul jsem na "aktualizovat".
A přípěvek je pryč, komentářů opět 30.

Takže co komu může vadit :
1) Odkaz na "Naši lidé" na webových stránkách ČSSD ?
2) Zmínka o panu J.Dienstbierovi, o jeho nesouhlasu se záchranou naší vlasti spřátelenými armádami v r.1968, o jeho kolaboraci s Němci (při ničení našich pohraničních ženijně-technických opatření proti průniku diverzantů a agentů na naše území) ?
3) Pochvala př.J.Dienstbierovi, jenž nikdy nezradil, a dozajista má před sebou velkou kariéru (přirovnal jsem jej k s.JUDr.Oldřichu Johnovi resp. k s.JUDr.Jiřímu Hájkovi, tedy ke dvěma právníkům, členům sociální demokracie a později KSČ, kteří se nesmazatelně zapsali do dějin naší vlasti - s.Hájek byl např. předkladatelem pokrokového zákona č.231.) ?
4) Jméno V.I.Lenina ?
5) Výzva k volbě dvou parlamentních stran ?

CO A KOMU VADÍ ??

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale, vážený STK, já už jsem opravdu zvykl na zákeřné, neohlášené mazání příspěvků delších než 3000 znaků. Prostě je dělím na menší části.
A když po odeslání příspěvku systém ohlásí něco na způsob "request too large", stačí většinou aktualizace - a příspěvek se objeví.

Nyní TŘIKRÁT zmizel již zobrazený příspěvek kratší 1800 znaků.
Což je vážně novinka.
Ale to nic.

We shall overcome
We shall overcome
We shall overcome some day

Moby Dick řekl(a)...

Já jsem skutečně nemazal. Ale možná bych měl, aby bylo jasné, kdo to dělá.

K Cancúnu: Závěrečnou "kompromisní" dohodu nepodepsala jenom Bolívie. Asi v ní nebylo to podstatné - závazek ke zrušení kapitalismu...

stk řekl(a)...

Tak to je jasná vzpoura proti nejvyšší autoritě.
Ona to vidí, Evo Moralesi!

Větší vlastenec řekl(a)...

On to nebyl, tamten taky ne. Tak kdo tedy ?
Samo se to maže ?

V nejdrásavější scéně *) naprosto děsného filmu „Zbehovia a pútnici“ pláče Smrt (Augustín Kubán) nad mrtvou dívkou (Jana Stehnová) : „A kto to urobil, keď nie ja ? To Ty, Pane ?“

Mají snad i zde vládu nad tímto těžko pochopitelným děním nějaké neexistující bytosti ?

Kdybych nebyl bytostný materialista-marxista-leninista, pověsil bych na monitor škapulíř a klávesnici pomazal česnekem. A kruh, křídou kruh bych kol své sesle kancelářské narysoval.
„...В страхе очертил он около себя круг. С усилием начал читать молитвы и произносить заклинания, которым научил его один монах, видевший всю жизнь свою ведьм и нечистых духов....“ (Н.В.Гоголь, Вий)

Nechtěl by se raději pachatel přiznat bez mučení ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------

*) http://www.kinobox.cz/data/fotky/564x2500x0/2160f0b0c5f66e064076f366e5f2fed1a8967d155.jpg

Tess řekl(a)...

Až mi otec dá plná oprávnění, začnu kopat do komentářů a zjistím viníka.

Tess řekl(a)...

Vážený VV a ostatní postižení občasným mizením příspěvku: Systém zde vyhodnocuje komentáře s množstvím odkazů větším než malým jakožto spamy a tudíž je hází do spamového koše. Ručně se to pokusím přetřídit a podívat se, jestli se to nedá aspoň trošku přenastavit.
Duplicitní a triplicitní komentáře obnovovat nebudu.

STK. řekl(a)...

Aha! Jak prosté, milý Watsone!

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha.
Akorát, že v mém třikrát promptně smazaném příspěvku byl odkaz jen jeden.
Nicméně Vám děkuji.

Tess řekl(a)...

Pravdu díte, VV. Nepodařilo se mi zjistit algoritmus, kterým se vyhodnocuje je-li příspěvek spamový či nikoli a ani ho nějak upravit. V případě "zmizení" příspěvku bude proto nutno vyčkat, až ho ručně buď já nebo otec vylovíme ze spamového koše (který budeme pečlivě prohlížet) a dovolíme ho zveřejnit.

Větší vlastenec řekl(a)...

A tady to máme !
Ani sličná slečna zakladatelka neví, jaké temné procesy probíhají v nitru tohoto navenek přívětivě se tvářícího systému.
Kolikrát jsem již upozornil na nutnost NEJVYŠŠÍ OPATRNOSTI při vstupu na web, tento prožluklý imperialisticko-sionistický vynález ? Mnohokrát.
Ano, vážení vlastenci a vážené vlastenky, toto pole našich setkávání je polem válečným. Panuje zde klid jen zdánlivý; nepřítel naše kradmé kroky sleduje všemožnými prostředky ze všech stran, snaží se rozluštit naše záměry, usiluje o naše zničení či alespoň ovládnutí.

Připomeňme si nyní slova Leninova, řečená při příležitosti vyslání Stranických komisařů mimo území Sovětského Ruska : „Hle, já vás posílám jako ovce mezi vlky; buďte tedy obezřetní jako hadi a bezelstní jako holubice.“

Ano, buďme obezřetní – NEPŘÍTEL NASLOUCHÁ !
Už abychom konečně opět zvítězili; internet pak budou používat jen vybrané instituce a spolehliví lidé. Nepřítel nás už nebude moci kontrolovat a ovlivňovat. A tančit, tančit se bude všude !

Volte obnovení důsledné státní a Stranické kontroly nad masmédii včetně internetu !***Volte ČSSD a KSČM !

Šaman řekl(a)...

Antispamový algoritmus tohoto webu mi není znám, jen ten můj: Když opakovaně čtu nebo slyším stále stejné slogany - tak vypínám pozornost...
\:-)