pondělí 13. prosince 2010

O schopnosti neodpouštět

Kocour sem přinesl úvahu nad článkem na lidovkách o soudu, jenž probírá údajný antisemitský výrok nějakého hloupého hocha, ozdobeného masivním zlatým prstenem z židovské pozůstalosti. Soud se koná kvůli článku, který na svém blogu v roce 2008 zveřejnila Kateřina Sidonová. Nicméně "nějaký Židi" halt "vyfičeli komínem" a tuhle informaci neopomněl do diskuse přinést právě onen hloupý hoch, nikoliv ona dáma. Která tedy stojí před soudem - aby se omluvila onomu hloupému hochovi Danovi Šustrovi, který to prý neřekl. Jenž i podle Kocoura někdy před třiceti lety vedl "neuctivé řeči" o Židech. Podle Sidonové mluvil o "Židácích".

Opakuji - před soudem stojí blogerka za svou zmínku o Danovi v předloňském článku, ve kterém (citát z lidovek) "naznačila, že se Šustr jednou v minulosti projevil jako antisemita". (BTW: Já zde taky občas naznačuji - a nejen naznačuji - o některých lidech, že jsou antisemité, žádný z nich mne dosud nepopohnal před soud! Ale mohl by se někdo inspirovat.) Kateřina Sidonová (snad ji mohu "ztotožnit" jako dceru Karola/Efraima Sidona) jenom na svém blogu subjektivně popsala svoje osobní zážitky s antisemitismem, které ji potkaly během celého jejího života. Pouze tři antisemitské zážitky, z nichž se jeden stal ještě mezi dětmi na základce a jeden proběhl v Maďarsku.
Což je vlastně velký úspěch! Jenže - někdy stačí i jeden jediný zážitek, aby na něj člověk nezapomněl. Třeba jako se stal mně v asi páté třídě, kdy na mě spolužáci pokřikovali "Žide, Žide!", a já se bránil že žádný Žid nejsem. Nezapomněl jsem. Ani neodpustil - protože v tomto případě nebylo co odpouštět. A to, že jsem přesto nezapomněl, není ode mne ani nesnášenlivé, ani mstivé. Stalo se to a nezapomenu to. (Až zpětně jsem si uvědomil, že jsem v lavici seděl  - s jediným Cikánem v naší třídě...)

Antisemitismem jsem tedy netrpěl, spíše trpím filosemitismem, kdy mi kamarádi v hospodě (reálné i této) předkládají různé otázky a různě mne přátelsky oslovují jako Žida, a já jim stále trpělivě odpovídám, že hebrejsky skutečně neumím, šabat nesvětím, košer se nestravuji, že Židem byl můj dědeček a mám ještě další tři české prarodiče. ("Ale k Židům máš ze všech nás nejblíž," pravila na to kamarádsky jistá Z., s dost podezřelým profilem...:)

Ale zpátky ke Kateřině S. Bylo by, myslím, vhodnější, přečíst si přímo její článek , abychom zjistili, že jen napsala na svůj osobní blog svou osobní vzpomínku na tři antisemitské zážitky. Vůbec nešlo o "nepromyšlenou snahu o jakousi ´naprostou spravedlnost´". Kateřina není ani zlá, ani naivní. Neprovedlla ani "nesnášenlivý mstivý akt". Jenom chybovala, když napsala v první (již stažené) verzi článku jméno kapely. Spetla se -  v té době ta kapela ještě neexistovala. Podstatná věc je, že na výrok hloupého hocha má svědka. (Svědka obhajoby.) Je zbytečně nespravedlivé Kateřině Sidonové vyčítat, že napsala na svém blogu o svých soukromých zážitcích s antisemitismem. Teď jich asi bude mít o něco více!

No a s tím "holokaustem" (správný výraz je "šoa") - ten proběhl nejspíš někdy v pravěku, avšak jeho důsledky trvají dodnes. Onen prsten má nejspíš Dan Šustr (nebo jeho rodina) v držení stále. Měl štěstí - jeho právoplatní majitelé ani dědicové se nevrátili. Někteří se vrátili.

A to nám, Židům, kteří přežili, a jejich potomkům, spousta lidí nemůže stále odpustit...

Psáno v Praze dne 13. prosince 2010

81 komentářů:

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,

obávám se, že pravdu má spíš STK. Ono nejde jen o to, zda JE počin dotyčné dámy projevem židovské nesnášenlivosti nebo ne. Jde o to, že tak VYPADÁ. Že to vypadá jako komplot, protože normální člověk by na podobnou věc jednak zapomenul, jednak si nedokážu představit, že by si na to dokázal sehnat svědka (dokázal byste si vy sehnat svědka na ten antisemitský výrok, co na něj vzpomínáte?). Nedokážu si představit, že bych si pamatoval slovo od slova, co řekl kdo z mých spolužáků nebo dalších vrstevníků v době, kdy jsem chodil na SŠ nebo VŠ, a že bych si dokázal vzpomenout, kdo u toho byl, a z něho tu vzpomínku bez znásilňování jeho paměti vydoloval.
Tahle story opravdu budí dojem, že se na něho dotyčné dámy domluvily a celé si to buď úplně vycucaly z prstu nebo alespoň velice důkladně "ladily vzpomínky" (a že vzpomínky mohou být i falešné, o tom bylo napsáno mnoho odborné literatury).
Z hlediska boje proti antisemitským náladám ve společnosti udělala dotyčná dáma totální pitomost (když někoho obvinila na základě tak pofidérních "důkazů"). Soud stojí před dost těžkým problémem, protože pokud dá za pravdu žalobě, tak se českou kotlinou ozve mohutné vytí židonacistické smečky, pokud obhajobě, tak (s určitým zjednodušením) "dokáže", že si dva Židé mohou cokoli vymyslet na kteréhokoli góje a "prosionistický soud" jim dá za pravdu. To první je pro soudce asi problematičtější z hlediska bezprostředního dopadu (může se bát o kariéru). To druhé je podle mě o mnoho horší z hlediska situace ve společnosti, protože to přihodí hezkých pár soudků výbušniny do pomyslné prachárny antisemitismu (po lopatě: zvedne to procento antisemitsky smyšlejících lidí).
Ukazuje to také (opět souhlas s STK), že lidé se začínají Židů obávat, což je už dost blízko k tomu, aby podpořili někoho, kdo je tohoto zdroje strachu zbaví - čili opět a názorně: aktivity různých ANTIFA, spolků proti antisemitismu atd. jsou ve své podstatě kontraproduktivní, v podstatě hasí požár když ne benzínem, tak alespoň petrolejem).

Jinak dotyčná dáma, jejíž rodina žije v podstatě z podvodů (protože judaismus je jednoznačně podvodné a falešné náboženství), jen názorně ukazuje, že lidé takto jednající jsou amorální i v jiných ohledech.

Harpyje řekl(a)...

Neuvěřitelné. Chybí mi slova, kterými bych mohla tento nenávistný pamflet komentovat. Kdybych použila Aspergillův vlastní slovník, tak bych řekla, že něco takového může napsat jen bezcenné hov@do.

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánové
Na internetové stránce http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties jsou různé tabulky s údaji o ztrátách na lidských životech během 2. Světové Války.
Na příklad je tam uvedeno že v SSSR (v hranicích z roku 1939) zemřelo ze 168 milionů obyvatel 14%, to 8.8 – 10.7 milionů vojáků a 12.254 – 14.134 milionů civilistů. Ale to byli pouze obyvatelé SSSR, státu který je v nynějši ČR pokladán za něco méněcenného, protože jeho obyvatelé byli povětšinou „komouši“.
Dále je tam uvedeno že v nacionálně-socialistické 3. Říši zemřelo z 69.31 milionů obyvatel 5.53 milionů vojáků a 0.9 – 3.17 milionů civilistů. Ale to byla 3. Říše, která tu WWII vyvolala a hlavně ji prohrála, a tak to jejím obyatelům patří, že ano.
I v jiných státech zahynulo statisíce až miliony obyvatel.
Pozoruhodné na tom je, že obyvatelé těchto států se jaksi vyrovnali se statisíce až miliony mrtvých, a nedělají z toho „národní svátek“, který musí oplakávat i jiné národy.
Vím, že tato poznámka vyvolá obrovské rozhorčení u Šamana, Harpyje, Kopretiny, atd. Ale považuji za velmi nesvobodné, že nelze diskutovat o tvrzeních přislušníků a stoupenců židovské víry, že tyto diskuse jsou v některých státech i trestné. A to potlačování vede k výbuchům nenávisti.
Mnoho Lásky a Moudra vám přeje Hledajíci.

michal řekl(a)...

Pergill by měl doložit, čím je judaismus podvodné a falešné náboženství; a měl by dodat, které náboženství takové není, že.

N.N.Nemo řekl(a)...

Ad ASPergill To: "normální člověk by na podobnou věc zapomenul"

Zvláštné je, že jste nezapomenul na to, že židi zabíjeli své děti, které se přihlásily ke křesťanství. A dověděl jste se to jako mladík, když jste si to přečetl na cedulce v jednom kostele - kde ta cedulka dneska není a nikdo se na ni nepamatuje. A nevyvrátí vám to ani historické studie. Vy se na to pamatujete.

Na rohu ulice potencionální masový ABC vrah ASP o morálce káže!

Harpyje řekl(a)...

Z Vás zrovna moc lásky nevyzařuje, Hledající. A moudrosti též ne, protože byste jinak nemluvil o "národním svátku, který musí oplakávat i jiné národy" v souvislosti s obětmi holocaustu.
Co je Vám, prosím, na holocaustu tak nejasného, že cítíte potřebu diskutovat o existenci plynových komor, nebo počtu zavražděných? Doufáte, že dospějete k nějakým novým poznatkům?
Rozdíl mezi židovskými a nežidovskými obětmi druhé světové války spočívá v tom, Hledající, že nikdo nezpochybňuje počet nežidovských obětí. Pouze počet židovských obětí je předmětem "zkoumání" různých pseudohistoriků.

Kopretina řekl(a)...

Aspergille, tolik nenávisti se tak nevidí a Hledající také ne. Tolik zastánců islamonacismu... Vz Pergille říkáte, že nemáte rád muslimy, přitom Vaše názory jsou s radikálními muslimy totožná. Termín "židonacismus" používají muslimové a bolševici. A k Hledajícímu: To, že Židé pamatují na své oběti je jen dobře, je chyba Rusů, že si svých obětt¨í neváží a nechá jejich památku zapomenout, památku lidí, kteří osvobodili Osvětim či Majdanek... V Izraeli naopak vynikl pomník na památku Rudoamrmějců, kteří osvobodili vyhlazovací tábory v Rusku... A co Vám vadí na připomínání si památky holocaustu. Harpzje psala, že bydlíte nedaleko Mnichova, kde se necházel KT Dachau... To je ale zbytečná diskuse. Vy jste další zastánce islamonacismu... DZP

Kopretina řekl(a)...

A Vy Pergille máte stejné názory jako muslimové, takže je nemáte důvod v žádném případě nenávidět!!! I slušní muslimové (Vy patříte k islamonacistům by se Vás zřekli!

Kopretina řekl(a)...

pardón vyhlazovací tábory v Polsku...Po Janyškově stylu DZP

Harpyje řekl(a)...

Chcete vidět Janyškův portrét, Kopretino?
Podivejte se na http://img.reflex.cz/img/3/article/690517_duch-montaz-mimozemstan.jpg.
Dzp.

Harpyje řekl(a)...

Pokládám za poněkud kuriózní a rozporuplný Šamanův postoj. Na jedné straně je hrdý na to, že příslušník našeho národa / "my", "jsme vynalezli protestantismus", a na druhé straně je mu onen zásadní, klíčový pojem veškerého křesťanství, kterým je odpuštění, naprosto cizí.
V tom se vlastně shoduje s Aspergillovým buranským antireligionismem, který je většině českého národa vlastní. Český národ má neotřesitelnou víru ve svou morální sílu. Takové pomocné "berličky" (tento výraz nepochází z mé hlavy), jako víru nepotřebuje.
Na takové bludy se odvolává pouze tehdy, když se mu to hodí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,
jak jistě víte, náš pokrokový ateistický národ se v těžkých chvílích schází na Václavském náměstí, pod sochou tzv.sv.Václava. Až nebezpečí pomine resp. když se musíme smířit s porážkou, vracíme se do svých domácností, chat a hospod.
Máme volno na den příchodu Cyrila a Metoděje, prvních poradců z Východu, našich pomocníků v boji proti papežencům a Evropanům. Máme volno na den upálení Mistra Jana Husa, zasloužilého bojovníka proti církvi a vykořisťovatelům. Jsme hrdi na husity, bojovníky proti církvi, feudálům, měšťanům, Němcům, sionistům, úchylkářům atd.
Nenávidíme církev za upálení M.J.Husa, za pálení českých knih, za Temno, za znešvaření naší krajiny kostely, kláštery, kaplemi, kříži. Jsme hrdí na náš vynález protestantismu, na náš pokrokový ateizmus.
Nevěříme v Boha ani bohy, zato věříme v hodnoty mnohem vyšší : ve Stranu, Spartu (Slavii, Baník pičo), božského Káju Gotta. Věříme horoskopům a kartářkám. A především věříme v hodnotu nejvyšší a nepomíjející : V SEBE SAMA. Na věky věkův.

Státe náš, jenž jsi někde na Hradě a na sekretariátech,
neměň už jméno své,
buď pořád republikou s pevnou a otcovskou vládou.
Chléb náš vezdejší a televizní seriály dej nám dnes.
A odpusť nám naše viny,
jako my neodpouštíme svým viníkům.
Když už nás uvedeš v pokušení,
tak nám pak nedělej zle.
My Ti za to ponecháme moc navěky.
Amen.

Harpyje řekl(a)...

Dokonalé.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě jsem zapomněl : Náš ateistický lid rád slaví Vánoce, svátky jídla, pití a nakupování.
Pokud se dokáže po Štědrovečerní večeři odvalit dál než na kanape před televizní obrazovku, dokáže náš český člověk jít i na tzv. půlnoční mši do temného a studeného papeženeckého "svatostánku". Do kapsy si zastrčí lahvinku s nějakým tím životabudičem, aby vůbec mši přežil. Během nesrozumitelného a nudného rituálu degenerovaných papeženců si vyřídí pár SMS i hovorů, podebatuje se sousedem o dárcích a kvalitě domácího bramborového salátu. Po mši odchází do svého teplého příbytku, smířen na duši s Nejvyšší bytostí - sám se sebou.

Po našem vítězství toto změníme - Nejvyšší bytostí bude pro každého roduvěrného Čecha opět V.I.Lenin.
In saecula saeculorum, Amen.

drak řekl(a)...

V mládí mi říkali, že mlčeti je zlato, mluviti, že je stříbro. Z toho, co jsem si k tomu zjistil věřím, že se to opravdu stalo, a že si to Kateřina Sidonová nevymyslela. Věřím tedy, že se Dan Šustr tehdy nedržel moudrých průpovídek, a ať už to bylo jak chtělo, způsobil tehdy svou nevymáchanou neomalenou hubou Kateřině Sidonové ošklivý zážitek.

Po letech tedy došlo k uveřejnění příhody v onom blogu. Já si myslím, že slušný člověk, by se na místě Dana Šustra zkusil s Kateřinou Sidonovou spojit a v rámci téhož blogu věc uvést na pravou míru a například napsat cosi v tom smyslu, že se to stalo v mládí, kdy je častým jevem, že člověk ve snaze "udělat dojem" vypustí z huby něco pitomého a ošklivého, co by třeba za jiných okolností neudělal. A že je mu to líto, že tím Kateřině Sidonové způsobil onen ošklivý zážitek a že to tak nemyslel, byť ta tak nešťastně vyznělo.

Připusťme, teoreticky na chvíli, že si to Kateřina Sidonová vymyslela. I za takových okolností by myslím bylo na místě požádat provozovatele blogu o prostor a napsat tam svou verzi té události.

Obrací-li se ale Dan Šustr na soud, připadá mi to jako velice nevhodné a nešťastné z jeho strany. V mých očích se tím poněkud shodil. Staví se tak na roveň chytrákům, kteří si "dobře žijí z nedostatku důkazů". Musím se přiznat, že tento druh lidí nemám zrovna v oblibě.

Kopretina řekl(a)...

Děkuji milý Vlastenče, velmi úchvatné! Dzp.

Kopretina řekl(a)...

Draku, někdy je nutné promluvit a zastat se nevinných lidí. Bohužel my křesťané jsme během WW2 stáli spíše na straně vrahů než obětí. Rve mi to srdce, ale je to tak. Našli se samozřejmě stateční jedinci, nicméně bylo nás málo. Nemám samo sebou právo moralizovat a (po Janyškově stylu "machrovat"), nežila jsem za WW2, zřejmě bych se zachovala taky jako mrzský zbabělec. Neřídili jsme se pravdou Evangelií o pomoci pronásledovaným lidem. A bohužel i nyní řada "křesťanů" stojí na straně palestinských Arabů proti Izraeli. Je to tak, tito lidé si jen říkají "křesťané", ale nejsou jimi, podobně zhřešila celá církev ve středověku... Nesmíme mlčet, musíme pozvednout svůj hlas za Židy a Izrael. Izrael potřebuje naši podporu a nejen morální, ale i faktickou a finanční...

Harpyje řekl(a)...

I ateistický národ francouzský. Réveillon je svátek obžerství.

Větší vlastenec řekl(a)...

To šlechtí ty žabožrouty zaostalé.
Ale ne dostatečně - například Velikonoce slaví převážně též žranicí. To my, mírumilovní a pokrokoví Češi a Moravané o Velikonocích bereme do svých rukou genderovou spravedlnost a příslušné nástroje, a našim ženštinám oplácíme celoroční šikanování a pronásledování.
Viz např. http://www.youtube.com/watch?v=u0izZhDBbi0

Hezký večer přeji.

Kopretina řekl(a)...

Tak ve Francii má zatím pořád ještě vliv katolická církev, ale to se změní, ve Francii časem islám zvítězí a místo do kostelů budeme chodit do mošit a my ženy budeme rády, když budeme muset nosit jen hižáb... Když nebudeme nuceny nosit burku nebo nikáb... A co je děsivé např. v Holabdsku politik Balkende řekl, že Židé v Holndsku nemají žádnou budoucnost a jedinou jjeich nadějí je se vystěhovat do Izraele nebo USA...Evropu dejudaizojeme a islamizujeme. Nestěžujme si, jak jsme to chtěli, tak to máme. Co jsem si navařili, to musíme sníst...

Harpyje řekl(a)...

Nemá, Kopretino. Asi 200 let už ne, a nejpozději od 1905.

STK řekl(a)...

Vážení, já prostě zírám...

Pokud občas A.S.Pergill jen trochu povystrčí svůj názor nad horní hranu obranné palisády, strhne se přestřelka, před níž závistí bledne lecjaký novoroční ohňostroj. Takže nakonec, místo abych obhajoval názor svůj, budu muset vysvětlovat postoje Pergillovy. Podle tohoto vnuceného vzoru debaty by chlapečka z pohádky, který podotkl, že král je nahý, měli okamžitě ukamenovat. Nebo aspoň zabalit do (hodně huňaté a neprůzvučné) deky.
Pod svými klubovými porapory se vrháte na názory, které jsou dle mého skromného mínění spíše neutrální než nějaké. Takže se zkusím zeptat:

- Ti, kteří v minulosti trpěli za něco jiného než za to, že byli Židy nebo jejich potomky, trpěli méně? Tak nějak luxusněji? Ale proč jsou média ochotna vždy začít "oslavovat" jen oběti holokaustu? Ano, byla jich fůra a bylo to už taky dost dávno. Proč není takové furore kolem obětí Pol-Potových čistek? Křesťanů v muslimském světě? Nebo lidí v Severní Koreji - nebo Číně? Nebyli to přece jen Židi, kdo trpěl... Moc prosím - nezačněme ale tady počítat, kdo utpěl větší ztrátu. Počítání mrtvých je přesně to, co většiny z vás žene na palisády a do zbytečného boje. Jsou to čísla nepřesná, nedůvěryhodná - a hlavně zbytečná. Pokud jste zrovna vy přišli o rodinu vinou toho či onoho, budete pochopitelně nejvíc nenávidět právě "toho či onoho". Všechny nostatní oběti vám budou připadat tak nějak "méně důležité".

- Jak má někdo prokázat, že judaismus je "falešné náboženství". Každé náboženství je přece svým způsobem falešné, protože vychází nikoliv z faktů, ale z víry. Leč nelze diskutovat o víře s nevěřícím, tak jak nelze diskutovat o barvách se slepcem. Tohle vím, mám zažito, protože mám hluboce věřícího syna. Vycházíme spolu výborně - ale mluvit o víře je tabu. Ale i věřící by měli vědět, že svou víru nesmí nikomu vnucovat. Pokud je ten někdo slabší, tak je nenávidí, pokud silnější, tak jsou mu k smíchu. MMJ: Možná proto je tolik krutých vtipů o Židech. Znám jich snad desítky. Každý tlak totiž budí protitlak. Je to stejné jako s vtipy o policajtech, komunistech nebo Rusech. Obrana, protitlak.

- na to hlavní kápla Harpyje. Opravdu, základním principem křesťanství je odpuštění - ne nenávíst až za hrob. "Pane, odpusť jim, neb nevědí, co činí!" A tady jsme všichni "evropská pouliční směs", ale základy našeho světonázoru, naší kultury jsou křesťanské, židovské a (zcela vyjímečně) antické.

- Drak napsal velmi přesně, jak by se to celé mělo odehrát. Neodehrálo. Dovolím si ale znova připomenout faktor strachu z veřejné štvanice. Denně se o takových honech na celebrity (ale i menší celebritky) můžete dočíst v těch různých "Blescích" a "I-dnesech".

STK řekl(a)...

Vážení, já prostě zírám... (2)

- od A.S.Pergilla se liším jenom v tom, že ve skutečnosti nepředpokládám jednotné použití zbraní proti jakémukoliv náboženstvi, proti jakékoliv ideologii. Jednak je téměř nemožné, aby se zbytek světa nějak dohodl na společném postupu proti např. islámu, protože každý z nich má jiné "partikulární zájmy", jednak hranice mezi přítel a nepřítel je značně neostrá. A leckterý nepřítel může být někomu užitečnější než přítel - a naopak. Druhá odlišnost je v tom, že nejsem ateista, ale agnostik. Vysvětlím to tak: Ateista tvrdí, že mu existenci Boha nikdo nedokázal a proto Bůh neexistuje. Agnostik naproti tomu tvrdí, že nexistenci (jakéhokoliv) Boha nikdo doopravdy nedokázal a proto jeho existenci nemůže vyloučit, byť s ní nepočítá. Moje třetí odlišnost od Pergilla spočívá v tom, že já (zatím) nemám ze Židů strach. Jednak nevěřím na "panžidovské spiknutí" (ačkoliv v některých profesích je jasně prokázáno, že je Židi dokáží dělat s mnohem větší úspěšností než gojim - mám to ověřeno u funkce "divadelní ředitel" - kdyby se náš Ústav nezbavil toho předešlého, který byl žid snad jen rodem, ale stačilo to, nebyl by teď v takovém [cenzurováno]), jednak jsem se vždy s každým Židem i židem domluvil.

- Taky tu máme jistou nemalou dávku "sionistického" pokrytectví. Nejlepší vtipy o gayích mi vyprávějí mí známí "buzeranti". Nejlepší vtipy o policajtech uslyšíte od policistů. Rovněž ty nejleopší vtipy o komunistech znají členové strany. Proč by to u Židů mělo být jinak?
"Fligna" je v tom, že není. Jen dvě jména: Arnošt Lustig a George Tabori. A soukromně - Karol Sidon. Ale teď, když je rabín, ho možná ironický humor přešel. Nebo mu ho nejvyšší český rabín zakázal.
[;-/

Anonymní řekl(a)...

Paní Harpyje
The American-Israeli Cooperative Enterprise AICE byla založena v roce 1993 jako nezisková organizace s cílem posílit vztahy mezi USA a Israel. AICE vytvořila Jewish Virtual Library http://www.jewishvirtuallibrary.org/ , na jejichž stránkách je shromáždena historie přislušníků židovského náboženství (nadále židů) a jejich států. Doufám že nebudete tvrdit, že AICE a její internetové stránky jsou stránkami anti-semitů a anti-sionistů. Jestli ano tak s prominutím nelze s Vámi o historii židů alespoň trochu objektivně diskutovat.

Celé jedno oddělení této Virtual Library je věnováno Holocaust – Shoa. V tomto oddělení je stránka “What make The Holocaust unique” http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/What_makes_the_Holocaust_unique.html . Na této stránce je psáno o židovském filosofovi Emil Falkenstein, který v roce 1994 vydal v Indiana University Press knihu “To Mend the World”. V této knize vysvětluje pan Falkenstein, že bylo postačujíci být narozen jako žid (lépe řečeno mít židovskou krev) k trestu smrti. Poláci a Rusové byli zabíjeni proto že jich bylo mnoho. Pouze židé a rómové byli prý zabíjeni pro “zločin existence”. A to činí zabíjení židů rozdílným od zabíjení jiných národů. Pan Falkenstein podává ve své knize mnoho důkazů o jedinečnosti zabíjení židů.
Na konci odstavce je sice varování aby žide nesoutěžili v morbidní soutěži kdo nejvíce trpěl. Ale aby se židé nezbouřili, je toto varování následováno větou “je nicméně důležité vysvětlovat proč byl Holocaust jedinečnou částí lidské historie”.
Viděl jsem noho dokumentárních filmů z 3. Říše, ve kterých komentátoři jasně a zřetelně prohlašovali, že zajmuté občany Polska a SSSR je nutno vyhladit, protože jsou méněcenní, a jejich území musí být zabráno pro nadřazenou německou rasu. Takže k vyhlazení stačilo být zajmutým občanem „méněcenné“ rasy anebo stoupencem „méněcenné“ ideologie. A jaksi mi ušlo že by potomci jiných „meněcenných“ ras a ideologií ještě 65 let po válce naříkali nad svými mrtvými.
Z vašich komentářů je mi jasné, že Vy máte jiné názory, o kterých jste přesvědčena že to jsou názory absolutně pravdivé ve všech bodech časoprostoru, a že nestrpíte aby někdo jiný měl názory jiné.
Mnoho Lásky a Moudra přeje Hledajíci

A.S.Pergill řekl(a)...

Vážená Harpyje:

1. Byl bych docela rád, kdybyste blíže vysvětlila, co je na mém příspěvku pamfletovitého. Je to jen a jen konstatování fakt, a to ještě velice střízlivé. Souhlas s STK s tím trestáním toho chlapečka, co řekl, že "král je nahý".
2. Islám měl na důkaz existence boží něco přes 1400 let, křesťanství něco přes dva tisíce, judaismus ještě o pár tisíc let víc. ŽÁDNÉ z těchto náboženství nikdy nepodalo jediný validní důkaz existence svého boha, případně nějakého boha společného pro tato tři náboženství (z teologického i ateistického hlediska je tento společný judaio-křesťansko-islámský bůh holý nesmysl).
Jediný argument, který byl používán židy, křesťany i muslimy po celou tuhle dobu byl: "Musíte alespoň předstírat, že té snůšce zhovadilostí věříte, jinak vás pobijeme!". Takže pokud se věřícím těchto náboženství dostane stejného zacházení, jaké jejich předchůdci ve víře prováděli s nevěřícími, pohany apod., pak se nic strašného nestane, dostanou jen to, co si zaslouží. To, že věřící dostali za minulého režimu pokouřit, je jedna z mála věcí, které komunistům nevyčítám.
3. Pokud prskáte na Hledajícího, tak si laskavě uvědomte jednu věc: Izrael vykazuje jako "zplynované Židy" i ty oběti nacismu, které by v rasisticko - nábožensko - apartheidním Izraeli neměly nárok na "židovství" (z něhož plyne možnost získat plnohodnotné občanství). Je to tedy naprosto stejné chucpe, jako když si Sudetoněmecký Landsmandšaft počítá mezi oběti odsunu i německy mluvící Židy, kteří byli samotnými Němci dávno před odsunem zlikvidováni v koncentrácích. Zplynování těchto lidí (nebo jinou formu fyzické likvidace - zdaleka nebyly jen plynové komory; např. malé děti se v Majdanku a snad i dalších KT házely rovnou do pece) v podstatě nikdo nezpochybňuje (najdou se i tací, ale to jsou opravdu hov@da, s nimiž je veškerá diskuse marná).
4. Víra patří do příslušné modlitebny a do soukromí, tam je možno ji tolerovat, pokud neporušuje obecně platné zákony (jako třeba ve známé "Kuřimské kauze"). Pokud se bude držet v těchto sférách, pak nemám s věřícími sebemenší problémy. Pokud se snaží její nositelé proniknout do veřejné sféry, a z ní nařizovat těm, kdo na ty bezcenné zhovadilosti nevěří, co mají dělat, nedělat nebo si myslet, pak přesně tady veškerá tolerance končí a je nutné s nositeli víry zatočit s veškerou možnou tvrdostí.

A.S.Pergill řekl(a)...

Vážená Kopretino,

sionismus není nic jiného než židovský nacismus a nacismus nebyl nic jiného než německý sionismus. Obě tato hnutí se liší pouze zanedbatelně. Ukazují také, že i rozdíl mezi Židy a Němci je rovněž zanedbatelný (vlastně jen v tom, že Němcům se nacistické vize podařilo alespoň částečně realizovat a je to perfektně zdokumentované, zatímco Židům ne - nebo alespoň ne v moderní době a jejich staré hříchy lze úspěšně zpochybňovat, viz nedávná diskuze na toto téma o pár článků dřív).

Šaman řekl(a)...

Kocoure: "Ale i věřící by měli vědět, že svou víru nesmí nikomu vnucovat. Pokud je ten někdo slabší, tak je nenávidí, pokud silnější, tak jsou mu k smíchu. MMJ: Možná proto je tolik krutých vtipů o Židech. Znám jich snad desítky. Každý tlak totiž budí protitlak."

Židi svou víru nikomu nevnucují, židovství není náboženstvím misionářským. (Kdo vnucuje víru jsou hlavně křesťané, konkrétně katolíci - proto jsou tak historicky úspěšní.) Židi víru nevnucují - oni na své víře trvají! A tak drží - jako židovská víra...

Ty kruté vtipy, jak daleko doplave Žid v kyselině, nejsou vtipy. Ten s tou žábou, spolknutou za stovku, ten je vtipný i když krutý také - tedy zejména k žábám.
\ :-/

A.S.Pergill řekl(a)...

Draku, k vašemu příspěvku z 19:04:

Já jsem toho názoru, že se opravdu spíše pokoušel "zichrovat", aby se nestal obětí nějaké mediální štvanice. To, že aktivistické organizace (zcela jistě ne jen židovské či sionistické) vytvářejí ve společnosti strach, zmiňuje už STK.
Jsem toho názoru, že je to velice nešťastné, a že se to může obrátit i proti slušným Židům (členy těchto spolků za "slušné" nepovažuji). Asi jako Němci během represí za okupace (heydrichiáda apod.) sice vyvolali strach, ale jakmile padla možnost represí z jejich strany, tak i ten, kdo celý protektorát seděl s hnědou skvrnou* na trenýrkách, si šel zmlátit nebo zabít "svého Němce" (a odnesli to pak i relativně slušní Němci). Dost se bojím toho, aby tahle atmosféra strachu, kterou se snaží někteří blbci vyrobit, neskončila stejnou katarzí jako v roce 1945, nějakým "Totentanz". Za sebe můžu dělat jen to, že na tohle riziko upozorňuji; pokud na moje varování budou kašlat ... jejich problém.
_________________________________
* Jsem toho názoru, že takoví mohli snášet okupační atmosféru subjektivně hůř i než někteří odbojáři, reálně riskující život.

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,
vzhledem k tomu, že jak křesťanství tak i islám jsou pouze deriváty judaismu, tak se judaismus dá chápat i jako primární zdroj zla, páchaného křesťany a muslimy.

Šaman řekl(a)...

Toť originální A.S.Pergill v krystalické verzi.
\ :-//

STK řekl(a)...

Pro Šamana:
Ty vtipy nejsou jenom o Židech. Pořád to opakuji: Nejde jen o Židy! Nejsou tu na Zemi jediní.
Je přece více způsobů, jak věřit v Boha. (I jak v Něho nevěřit. ;-) Židovství má snad jen jednu prioritu: je, myslím, prvním monoteistickým náboženstvím v historii. (Ale nevím to jistě - nauka o náboženstvích opravdu není můj obor.)

Větší vlastenec řekl(a)...

Ne odpouštět, ale ZAPOMENOUT !


Vážený STK,
všechna čest - bojujete chrabře za naše dobré rodáky s.s.A.S.Pergilla a Dana Šustra; velmi chrabře. Leč neefektivně. Nejde přece o to střílet co nejhustší salvy bůhvíkam - je nutno přesně mířit. A Vy střílíte pánubohu do oken.
Například : Chytil jste se do léčky vážené paní Harpyje – křesťané sice odpouštějí viníkům, ale chtějí po nich POKÁNÍ. A to PŘEDEM !!! (Proč jsem asi, herrgott sakra, popsal tuto děsivou křesťanskou obmyslnost už pod Vaším článkem ?!)
Projevil snad Dan Šustr „bolest ducha a odsouzení spáchaného hříchu, spojené s předsevzetím v budoucnu už nehřešit“ ? No samozřejmě že ne; však byl by blázen, kdyby se to dělal kvůli „citům“ nějaké sionistky.

Vy jste měl prostě už na začátku volat ne po odpuštění, ale po ZAPOMENUTÍ ! Ano, sionistka Sidonová měla na celou věc zapomenout, nebo alespoň předstírat, že zapomněla. A ne zas vytahovat nějaké své „křivdy“. To smíme jen my Češi. Jen my můžeme chtít po Němcích, aby se poklonili v Lidicích. My se nebudeme klanět v Postoloprtech, na ústeckém mostě, na Ďáblickém hřbitově. My nemusíme, protože jsme úspěšně zapomněli. Díky tomu můžeme, s NAPROSTO KLIDNÝM SVĚDOMÍM, vydávat všechny „naše“ sionisty zabité během 2.sv.války za bojovníky za svobodu. Ale běda, jestli se ti přeživší sionisti ozvou ! Jestli budou urážet náš národ, poženeme je k soudu !
Ona to vůbec není legrace, vážený STK : Někdo zlovolný by se mohl začít vyptávat na původ toho prstenu „po Židácích“ Dana Šustra; na původ ostatního majetku jeho rodiny. Nějací nepřátelé naší vlasti a našeho národa by se toho mohli chytnout; mohlo by to spustit celou lavinu. Nakonec by chtěl kdekdo urvat kus našeho národního nebo i soukromého majetku – Baťa, feudálové, papeženci, potomci humánně vyvlastněných buržoustů a, úplně nakonec, i potomci humánně odsunutých Němců.
Takže : ZAPOMENOUT.
Zapomenout na všechny antisionistické vtipy. (A že jsme jich slyšeli, co ? Třeba jak se v Osvětimi vážili sionisti a od váhy kápo hlásí : „120 kilo !“ A šturmbánfýrer se diví ... atakdále; známe to všichni. Dobrý, ne ? Dodnes si pamatuji, kde a kdy jsem tento vtip slyšel poprvé, a který spolužák jej vyprávěl.)
Zapomenout na všechny poznámky o zahnutých frňácích a pejzech chamtivců, o jejich česnekem páchnoucích kaftanech, na poznámky o prolhaných sionistech apod. (Naopak NESMÍME zapomenout na jidášskou zradu sionistů, kteří se ve sčítáních lidu za ČSR přihlásili k němectví.)

Koneckonců, vážený STK, vždy můžeme použít neobyčejně moudrých názorů soudruha a soukmenovce Pergilla (např. „sionismus není nic jiného než židovský nacismus a nacismus nebyl nic jiného než německý sionismus. Obě tato hnutí se liší pouze zanedbatelně. Ukazují také, že i rozdíl mezi Židy a Němci je rovněž zanedbatelný...“).
Prostě můžeme prohlásit Dana Šustra za německého sionistu Daniela Schustera, a jako s takovým s ním i naložit.

S Židy, kteří se přihlásili k německé národnosti se musí jednat jako s Němci. Bojovat proti antisemitismu neznamená připustit likvidaci národního a slovanského charakteru republiky ! (V.Kopecký, 1944)***Volte ČSSD a KSČM !

A.S.Pergill řekl(a)...

to VV:
A jak jinak byste chtěl zacházet s někým, kdo si všude v dokladech do kolonky "národnost" uvedl "Němec"? To byste jim chtěl měřit lebky jako nacističtí "vědci" v koncentrácích a podle toho jim národnost direktivně přidělovat?

stk řekl(a)...

Jistě VVV, s tímhle gejzírem vaší duchaplností nemohu soutěžit, zalézám zpět do díry. ;-)

Ale máte pravdu - jsem naiva. Zkoušel jsem tu na bližních "aplikovat" svůj základní životní poznatek - je třeba úmyslně zapomínat. Jinak se tu pozabíjíme - klidně za křivdy spáchané předky v raném středověku.

Ale leckterému Čechovi je teorie nad praxi. Tož příjemnou řež přeji a zalézám do kanafasu...

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale kdepak, drahý soudruhu a soukmenovče Pergille. Já přece nejsem lékař a vědec jako Vy; k čemu by mi bylo vrtání se v mozcích sionistů a Němců ?
Já, jako každý opravdový český vlastenec, jsem ochoten dělat ty díry; o případný vědecký výzkum se jistě postaráte sám.

Mimochodem - jak našem konečném vítězství odhalíme Němce a sionisty, kteří se drze prohlašují za Čechy ? Doufám, že tuto důležitou otázku má vlastenecká vědecká komunita již spolehlivě vyřešenou.

Čest práci a Míru zdar !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Faktická poznámka pro STK:
Váš chráněnec Darwinova pěnice zde neříká "Král je nahý.", ale spíše "Zabijte ty podlidi a stvůry." Nebo jiné ohavnosti z nevyčerpatelné studnice moudra.

Větší vlastenec řekl(a)...

Přesně, RRR.
Velký český vlastenec s.s.A.S.Pergill vyzývá k humánní a efektivní likvidaci všech nepřátel, vesměs individuí mrzkých a ohavných : Sionistů (statečně používá jejich původní jméno), křesťanů, muslimů (zde se mýlí, neboť muslimové jsou našimi přirozenými spojenci v našem sebezáchovném boji proti dvěma prvně jmenovaným), Němců atd. apod.
Prostě - rychlejší je vyjmenovat, koho s.s.Pergill zneškodnit NECHCE : Nás ateistické Čechy a vůbec Slovany (Conan, jak všeobecně dobře známo, je slovanského původu, nejspíše jde o ruského bohatýra-nositele tradiční ruské kultury).

To je samozřejmě všechno v pořádku; každý roduvěrný Čech a Moravan musí s naším velkým vlastencem s.s.Pergillem souhlasit. Zbývá tedy zodpovědět jedinou otázku : Jak odlišit pravého Čecha-ateistu od falešného ?
Existují na to exaktní vědecké metody ? Nebo budeme podezřelé mučit ? Či snad zneškodňovat rovnou bez mučení ?
Ano, to jsou otázky, jež budou jednou zneklidňovat doslova každého našince. Neboť po zneškodnění vnějších nepřátel zákonitě dojde ke zostřování národnostního boje, k vypořádání se s nepřítelem vnitřním, skrytým. Prostě se KAŽDÉHO jednou zeptáme : "A co ty ? Jsi náš nebo cizí ?"

Takže na shledanou v mnohem lepších časech, RRR. Na shledanou, všichni.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,
ještě k Vašemu příspěvku z 0:03 :
Ano, je více způsobů, jak věřit v Boha. (Konkrétně tři hlavní a pár z nich odvozených.)

Ale je pouze JEDEN způsob, jak v Boha nevěřit : Prostě NEVĚŘIT. (Mimochodem - opravdový nevěřící nikdy nenapíše "v Něho" s velkým "N".)

Dobré ráno přeji.

A.S.Pergill řekl(a)...

To RRR:

On je spíš problém v tom, že nestačí jen po kavárnách říkat: "Svoboda tvé pěsti končí u mého nosu", ale je zároveň zapotřebí usekat ty pěsti těm, kdo se odmítají smířit s tím, že by ostatní měli mít právo od nich ránu do nosu nedostat.

Tohle je ukázka, jak to dopadá, když ty pěsti neusekáme:
http://www.eurabia.cz/Articles/5386-kricel-verse-z-koranu-kdyz-vlastni-zenu-brutalne-bil.aspx

Harpyje řekl(a)...

Co Vám na tom Abu Adamovi vadí víc, Aspergille? Že zmlátil svou třetí ženu, anebo že přitom recitoval verše z koránu? Víte, co mně na tom celém případu vadí nejvíc? Že on, jeho 3 manželky a jeho 10 dětí žijí ze sociální pomoci. A že když si ten příživník svůj trest odsedí, tak zůstane s největší pravděpodobností i nadále v Německu.

Harpyje řekl(a)...

Pokání a lítost jsou, Vlastenče, především pojmy právnické. Pachatel zločinu, který projeví lítost nad vlastním činem, může dosáhnout zmírnění nebo zrušení svého trestu. Odpuštění je individuální niterný akt, který se neřídí žádnými objektivními kritérii. Odpouštějící odpouští z vlastního popudu, na základě toho, co mu káže jeho svědomí.
V žádném případě nejsou pokání a lítost conditio sine qua non křesťanského odpuštění. Odpustit někomu pouze pod podmínkou, že se bude kát, není nic jiného než vydírání. Snad nejznámějším příkladem takového nezištného odpuštění je příklad Jana Pavla II, který od samého začátku odpustil svému atentátníku.
Jednoduše řečeno to člověk dělá pro svou duševní hygienu. A ten, kdo pokládá odpuštění za zbytečný luxus nebo známku slabosti, dopadne jako Aspergill, který mimo sebe, Miloševiče a Conana neuznává žádná jiná božstva. :-)))

Harpyje řekl(a)...

Vaše odvolávání na Jewish Virtual Library je, mírně řečeno, poněkud naivní, Hledající.
Od koho například pochází onen infámní pojem "Holocaust Industry"? Správně, od Žida Finkelsteina. O čem hovořil prof. Grosser u příležitosti letošního výročí Reichskristallnacht? O údajném židovském útlaku Palarabů. Podobných příkladů je bezpočet.
Copak jsou Židé nějaký myšlenkový monolith? Víte, Hledající, kdo je Gérard Menuhin? Ano, je to syn slavného Yehudi Menuhina. A víte, co ten synáček je? Neonacista. Možná byste souhlasil s tím co hlásá. Ale v tom případě jste i Vy nácek.

Kopretina řekl(a)...

To, co píšete Aspergille, jsou jen obyčejné lži a neyadáte si s radikálními muslimy a bolševiky. Sionisté nikdy nezabili člověka na základš rasy, náboženství a vyznání... Zatímco nacisté, bolševici a islamisté ano... Pergille, doporučují Vám, abyste myslel než něco napíšete... Jak píši poxté, nenávidíte muslimy přitom si s jejich radikály nezadáte. Kdo vá, jestli nejste kriptomuslim a deprimuje Vás to. Velkými nepřáteli Židů je židovská sebranka grázlů (Comský, Finkelstein,Falk, Os, Avneri a další zločinci, Haqas) a novinářš z Haarec by měli Izraelité soudit za VELEZRADU!!! Píši protiizraelské články, které si s nacistickými nezadají y přitom si neuvědomují, že by byli zlikvidováni také, i když se svého židovství zřekli.

Kopretina řekl(a)...

Překlep Haas... Self Hating Jews... Hnusná sebranka... Měli by být všichni vykopáni z USA a Izraele, takoví "lidé" nepatří mezi slušné lidi. A´T si vezmou bagančata a táhnou do Íránu spolu s Naturej Kartou... Velký Žid Ahmadinežád je vezme mezi sebe...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

ASP, kdo neusekáme? Jde o pluralis maiestatis nebo vás více?

Harpyje řekl(a)...

Máte na mysli Amiru Hass z Haaretzu, Kopretino? Před rokem vyšel na Psu velmi pochvalný článek o její osobě od pana Lahava, budiž mu země lehká. Ale právě existence takových žurnalistů, spisovatelů a publicistů je důležitým důkazem israelské demokracie. Jejich publikace slouží ovšem především jako munice všem nepřátelům Israele. Nedá se nic dělat, svoboda slova je jedna z nejdůležitějších demokratických hodnot.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/osobnost-izraelska-zpravodajka-v-gaze-novinar-roku-fhv-/p_zahranici.asp?c=A091216_164143_p_zahranici_wag

stk řekl(a)...

2 RRR:
Jistě. To patrně říkal kdysi. A nic. A po něm spousta dalších, i já. A nic. Tak zkouší přitvrdit. A koukám - zase nic.
Někteří lidé prostě uvěří, že v lese bydlí tygr až v okamžiku, kdy se jim tygr zakousne do zadele. Do té doby vysvětlují ostatním, že tam žádný tygr není a i kdyby byl, tak že se živí výhradně ovocem. Ale tak už to běží strašnou fůru let.

Ta středostavovská židovská rodina, která bydlela ve vedlejším bytě u mého dědy během 2. světové si taky myslela, že to všechno je jen takové trapné nedorozumění s německými úřady, že se to za pár týdnů v klidu a míru vyřeší. Mluvili přece německy a byli ochotni i zaplatit nějakou tu pokutu, kdyby někdo chtěl.
A tady vždycky děda ve vyprávění zarazil a zeptal se: "A za co tu pokutu?"


Taky jste RRR ochoten zaplatit "nějakou tu pokutu?" Nebo víte na 100%, že v lese žádný tygr nežije?

STK řekl(a)...

4 VVV: Velké písmeno u "Něho". Bylo tam jen pro velmi pozorné čtenáře. Jako provokace, grafické popření psaného. ;-))

Takže jsem čekal spíš opeřenou stíhačku s jejími superpřesnými laserovými zaměřovači. Nebo nikoho. Ale potěšilo mě, že Vy se těmi textíky zabýváte tak podrobně. Poklona.

Kopretina řekl(a)...

Ano myslím Amiru Haas z Harecu. No a pan Lahav byl také nepřítel Izraele a divím se, že mu Neviditelný pes dovolil publikovat články, když má NP proizraelskou orientaci.Pana Lahava považuji za osobnost velmi kontroversní.Vůbec deník Harec je něco jako naše české Haló noviny...

Šaman řekl(a)...

Kopretino, NP má jedinou "orientaci" - aby byly příspěvky zajímavé, a aby si za nimi každý autor stál. Proto otiskuje i Bohumila Doležala i Václava Vlka, st. Proto působí pravicově - psí orientací je vlastně svoboda...

STK řekl(a)...

Prosím pozor, vážení štamgasti!
Často se tu U hřbitova "učeně dišputuje" o morálce a jevech souvisejících. Dnes jsem narazil na nové výzkumy, které ukazují, jak je to všechno jednoduché...

Elektromagnetizmus! ;-)

STK. řekl(a)...

Takže se zdá Admine, že "systém" opravdu požírá příspěvky i s jediným odkazem. Prostě jako rychlík - "Teraz tu byl a juž go nima..."
Je to škoda, chtělo by to aspoň zjistit, proč někdy ano a někdy ne...

Dám ten odkaz ještě jedou, jako text, ne jako tag: http://www.osel.cz/index.php?clanek=5437
Stojí za přečtení.
;-)

Šaman řekl(a)...

Vrácen Kocourův příspěvek z 21:26, který systém vyhodnotil jako spam. A přitom se neopakuje...
\ :-)

stk řekl(a)...

2 Šaman:
To opakování je třeba brát jako hudební motiv, který se za stálého opakování rozvíjí, komplikuje se a sílí, veden však stále v jednom metru. (Metrum, ne metr!)Třeba jako Bolero od Móricka Ravelů.
Tak i Vlastencův příspěvek má jistý alespoň konec. Vzhledem k nutnosti použít opačných deformací a dekódování známých schémat jsou jeho články rozhodně zajímavé, často s nimi (po dekódování pochopitelně!) nezbývá než souhlasit a jsou čitelné jen pro některé. Taková "Šifra Mistra Vlastence". (Navíc - vždy může popřít - to, co nikdy neřekl!)

K některým hospodám patří nakládané tvargle nebo sprostý hospodský, k téhle zase laserové útoky opeřené intelektuální stíhačky, deformované výkřiky nefalšovaných Vlastenců, čerstvé informace z lýtka italské boty i světa, neutuchající bojový ryk inteligentní praplísně a kocourovy umručené a nudné písně. Ba i někteří normální tu občas něco písemného přičiní...

No - a dělej tu potom hospodskýho....

Větší vlastenec řekl(a)...

Skvělá zpráva pro všechny bojovníky za lepší zítřky !

Vážení vlastenci, vážené vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
I v obvyklé záplavě špatných zpráv se občas objeví několik dobrých; předevčírem se objevila jedna zvlášť potěšitelná (píše o ní i vážený STK o něco výše) : Tzv. morálku můžeme vypnout pomocí správně umístěného magnetu !

Nedejme se zmást skutečností, že objev byl učiněn v USA. Vždyť na MIT působí například i pokrokový vědec Noam Chomsky. A naše pokroková společnost tohoto objevu dokáže využít lépe a radostněji než úpadková Amerika.

Proč potřebujeme mít možnost vypínat tzv.morálku, ten obtížný buržoasně.papeženecký výmysl ?
Protože, jak správně (a často) píší zdejší velcí vlastenci A.S.Pergill a STK, v historicky krátké době budeme muset pozutínat spoustu nečeských pěstí, budeme muset pochytat a zneškodnit spoustu tygrů v nepříjemně lidské podobě. Některému našinci by se při té nevyhnutelně špinavé a zapáchající práci mohlo udělat špatně od morálky; jako kdysi některým fašistům v průběhu konečného řešení otázky sionistů.
Takže jednoduché vypnutí morálky, toho slepého střeva lidské mysli :
1) nesmírně ulehčí velitelskou práci našim důstojníkům
2) neobyčejně zpříjemní službu našim vojínům a příslušníkům, obsluhujícím rozličná zařízení na zneškodňování třídního a národního nepřítele.

Věda slouží lidu !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,

k Vašemu příspěvku ze 17:04 : Moji pozornost v těchto případech značně zostřuje můj třídní instinkt. Třídní instinkt, za nějž vděčím mnoha pokolením svých pokrokových předků.
Nu ano, moji soudruzi předci byli úředně potvrzenými ateisty již za brutální rakouské tyranie, jež se papeženeckými pověrami zaštiťovala proti hněvu prostého lidu.

Prostě - jakmile v textu uzří oko mé modravé majuskuli na začátku jistých slov (např. Bůh, Pán, Jeho vůle resp. milost atd.), je mi vše jasné : Pisatel je osoba podléhající idealistickým bludům, pravděpodobně křesťan či jiný podobný nepřítel vlasti, míru a pokroku.

Ovšem pořád lepší křesťan nebo přímo papeženec-fašista než agnostik. Křesťan - to je prostě nepřítel pracujícího lidu, vlasti a našeho ateistického národa. Víme, co od něho můžeme očekávat, víme, jak s ním naložit.

Ale agnostik ... Už jen při zvuku toho slova se mi kudla v kapse otvírá a služební zbraň v opaskovém pouzdru natahuje.
Agnostik je osoba NESMÍRNĚ chytrá, chtějící mít posichrovaný život (i smrt) ze všech stran. Na nás se zeširoka šklebí : "Já vážně v boha nevěřím, soudruzi. Vždyť ho nelze dokázat !"
Ale až se s ním (s Ním) setká, bude se doslova plazit : "Já jsem vždycky tušil, že jsi, Bože. Vždyť, Pane, mi nikdo nikdy nedokázal Tvoji neexistenci ! Tam mě prosím zvaž a shledej těžkým, nezapuzuj mne od Sebe. Prosím prosím !"

Prostě - mi opravdoví ateisté právem zařazujeme agnostiky mezi křesťany a jim podobné - do stejné jámy. On si vás už pánbu přebere.


Vaše řeč budiž „ano-ano ne-ne“, co je nad to, je z Trockého. (J.V.Stalin)***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Sakra : "...my opravdoví ateisté..."
Krucifix !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

… Tak zkouší přitvrdit. A koukám - zase nic.

Vážený STK:
Co byste očekával? Sbor mužů v režných sutanách volající s planoucími zraky “Vypalme ten les!” Opodál sbor žen v bílých řízách, pravící jednohlasem odhodlaným “Jdi, vyhub ty bestie!”

S těmi zviřátky je to docela dobrý příklad. Jsou lesy a hory, kde žijí volně medvědi. Když tam přijdete, dostane se vám ponaučení (i) co dělat preventivně, aby vám Míša nerozsápal automobil nebo stan – nenechávejte tam jídlo ani prázdné tašky ze supermarketů – přečtou si to, (ii) co dělat při osobním setkání – udělejte se co největším a obludu zastrašte křikem, házením kamení apod. Nikdo neprosazuje vypálení lesa, vyhubení všeho živého nebo jen selektivní genocidu medvědů.
V moři žijí žraloci. Nepovažuje se za dobrý nápad plavat daleko, koupat se v noci, mít na sobě blyštivé ozdoby, rozhazovat kolem sebe kousky krvavého masa. Když vás ale žralok napadne, pak ze bránit ze všech sil.

Taky jste RRR ochoten zaplatit "nějakou tu pokutu?"
Nejsem.

STK řekl(a)...

Díky RRR,
"medvědi" - to je dobrá nahrávka. Jistěže nevolám (na rozdíl od Pergilla) po preventivním vyhubení všech medvědů světa, protože by mi mohli sežrat strejdu.
Ale: stanovím pravidla (zákon) jak zabránit napadení medvědem - lesní stráž, která bude medvědy udržovat v jejich teritoriu a ty, kteří budou z lesa utíkat přes plot prostě picne. V jemnější variantě pouze uspávací střelou a následně spícího huňáče odvezou zpět do jeho rezervace.
Realita je ovšem taková: medvědi se naučí, že v městě je získávání potravy snadnější než v lese a při další výpravě tam vezmu i své mladé. V lese je těsno, medvědů přibývá. Sežrali všechny maliny a mají hlad. Čím dál tím víc utíkají přes plot. Začínají být pro lidi v městě nebezpeční. Takže finálně je picnou kulkou olověnou. Nedodržují zákony. A určitě se najde někdo, kdo bude tvrdit, že totální genocida huňáčů zabrání dalšímu rozmnožování rasy Ursus ursus. (Stejně jako jsme vyhubili některé kmeny bakterií. Zapomněli jsme ovšem, že jejich místo vzápětí zaujmou jiné kmeny. Jiná zvířátka.)

Tolik k podobenství. Doufám, že to není nic protimedvědího.

Větší vlastenec řekl(a)...

Přesně tak, vážený STK.
V zájmu ochrany našeho druhu (resp. našeho národa a vlasti) je nutno medvědy (resp. škodlivé lidské třídy a rasy) držet za plotem.

V nedávné minulosti ty ploty stály, a stály nás i jiné obránce vlasti a národa dost peněz. Ptejme se proto, kdo zboural všechny ochranné ploty a zdi.
Jakmile si správně odpovíme, zjistíme, kdo je vinen současným i budoucím ohrožením naší společnosti. A v příštích volbách dáme hlas - no komu dáme své hlasy, vážený STK ? Stavitelům nebo ničitelům plotů a zdí ?

barbucha řekl(a)...

Já vám nevím...mně připadá reakce paní Sidonové nejen zbytečně žlučovitá, ale taky mimořádně pitomá. Můj děd blahé paměti nemluvil o svých spoluvězních nikdy jinak: jo Franta (Pepík, Izák atd.), ten taky vyletěl komínem (v určitém věku jsem byla ohromena dědovou neohrožeností - vždyť dozajista měl za kamarády čerty!)... A dost pochybuju, že by se dědečka, strávivšího v koncentráku celou válku, někdo odvážil označit za rasistu, antisemitu či jiného politickonekorektního zločince.
Nedůtklivost milostivé paní mě spíš vede k podezření, že dychtí být rabínštější než rabín :-)

A k otázce medvědů se musím též vyjádřit - jsou hodni nejvyšší ochrany! Koho bych jinak chodilo strašit?!

Harpyje řekl(a)...

Bytost, ať už lidská či zvířecí, která vyrostla v zajetí, si jen těžko zvyká na svobodu. Viz například návrat orangutanů do přírody.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,
doufám, že nechcete přirovnávat nepříliš zdařilé experimenty s vypouštěním v ZOO narozených opičáků do přírody se zdravým odporem našeho lidu vůči Evropě a Západu.
Takové přirovnání by nás roduvěrné Čechy a Moravany VELMI urazilo.

STK. řekl(a)...

VVV z 12:32:

Otázkou ovšem zůstává, kdo je v tomto případě medvědem.
"Eslivá" to nebyla jen taková malá nedělní vycházka pro roztomilá medvíďátka z východu...

stk řekl(a)...

Pardon. Budu číst až dokonce. Orangutáňátka taky.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

A jsme zase u Plaváčka.

A.S.Pergill řekl(a)...

Kopretino:

> Sionisté nikdy nezabili člověka
> na základš rasy, náboženství a vyznání...

Není to úplně pravda, jejich ideoví předchůdci vraždili právě s touto motivací jako vzteklí, až už měli po žížalkách a jejich stát byl rozmetán, tak měli těch možností méně.
Při zakládání Izraele se moslemíni a Židé vraždili navzájem, počty obětí jsou plus mínus fifty fifty, a to už vraždili (40. léta minulého století) regulérní sionisté, totožní s dnešními.
Faktem je, že neměli tolik příležitostí jako ti nacisté, ale pokud příležitost měli, tak si počínali stejně. A strana šás má ideologii prakticky totožnou s nacistickou, a je v Izraeli jednou z vládních stran (v Německu pohrobci NSDAP ve vládě nejsou).

A.S.Pergill řekl(a)...

To STK:

Prostě medvěd patří do lesa, a to do takových lesů, kam se nedostanou (nebo alespoň ne běžně) lidé nepoučení a patřičně neozbrojení. Medvědi, kteří se naučí z toho lesa chodit mimo, tam, kde ohrožují lidi, jsou prakticky všude likvidováni (protože ZOO a cirkusy a podobná zřízení jich mají nadbytek).

A.S.Pergill řekl(a)...

Vážená Harpyje

Pokání a lítost jsou především pojmy morální. Vzhledem k tomu, že soudy, zaplaťCthulhu, nevidí souzeným do hlavy, tak jsou reálně neschopné rozpoznat slzy upřímné lítosti od slz "krokodýlích".
Odpuštění je vázáno na lítost a pokání (a přiznání viny), alespoň v kontextu křesťanské etiky, a to z toho důvodu, že teprve poté je možné uvažovat o "napravení hříšníka".
Alespoň takto to rozepsal kdosi z katolíků někdy po roce 1990, když se ho ptali, proč neodpouští komunistům. A je to sentence, kterou lze povžovat za rozumnou i z pozice nekřesťana.
Z toho důvodu také nelze odpustit například těm Němcům, kteří dodnes obdivují Hitlera a na druhé světové válce jim vadí akorát to, že ji prohráli.

Kopretina řekl(a)...

Jak to víte Pergille? To jsou jen Vaše domněnky. Deklarace nezávislosti Izraele jasně hovoří o rovnosti lidí bez ohledu na rasu, náboženství a vyznání... Měl byste méně číst zvědavce, haló noviny či britské listy.

STK. řekl(a)...

Kopretino:

Nebyl jsem osloven ale přesto reaguji: Víte, kolikrát se něco deklaruje a skutek utek?
Víte třeba o tom, že jsme měli v ČSSR po celou dobu jejího trvání svobodu projevu? Zlé jazyky tvrdily, že opravdu byla svoboda provevu zaručena.
Ale o svobodě "po projevu" nebylo nikde nic psáno...

Větší vlastenec řekl(a)...

No to jsem rád, že s nima taky jednou můžu souhlasit, voni barbucho.
Ano, sionistka Sidonová učinila žlučovitou pitominu, když zveřejnila své vzpomínky.*) My přece nejsme žádní Němci, aby nám nějací sionisti mohli předhazovat náš údajný latentní antisemitismus !
Takže doufejme, že protentokrát se soud zachová hezky česky, a odsoudí paní Sidonovou k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. EXEMPLÁRNÍMU trestu; aby všechny podobné osoby přešla chuť pomlouvat náš národ a vlast.

„Židovskou otázku vyhrabali židovští intelektuálové ze smetiště dějin, uměle
ji nafoukli a udělali z ní politikum. Tak se pokusil Goldstücker a další židovští
intelektuálové získat nedotknutelnost. Kdo je kritizoval, byl hned antisemita. Dubnové
plénum r. 1969 a nové vedení KSČ udělalo tečku i za touto smutnou kapitolou našich
novodobých dějin, kdy nevelká, avšak schopná a dobře připravená skupina
intelektuálů se pokusila vedle jiných zaprášených, muzeálních relikvií naší minulosti
vyhrabat i tzv. židovskou otázku. Taková otázka u nás prostě není, jako neexistuje
ani v Sovětském svazu, ani v jiné socialistické zemi. A nedovolíme sionistům ani
imperialistické propagandě, aby takovou otázku v naší zemi křísili.“
František J. Kolár - Sionismus a antisemitismus (Svoboda, 1970)

***Volte ČSSD a KSČM !***

---------------------------------------------------------------------------------------------
*) http://sidonova.blog.respekt.ihned.cz/c1-46006850-trikrat-a-dost-mne-to-staci

A.S.Pergill řekl(a)...

Kopretino,
skutek utek. Izrael provozuje rasisticko náboženský apartheid, v němž si například Žid nesmí vzít nežidovku nebo nežid Židovku. Je snaha tuto skutečnost utajit, ale takové smíšené páry se jezdí brát různě po Evropě, dost často i do Prahy vzhledem k její bohaté židovské historii (takže naši novináři tuto pikanterii zveřejnili, coby potenciální přínos z turistiky). Průšvih ovšem je, že Izrael tyto jinde uzavřené sňatky sice toleruje (na rozdíl od bývalé JAR, kde by spolu černoch a běloška nebo běloch a černoška nemohli oficiálně žít), ale odmítá řešit např. vymáhání rozsudků v souvislosti s rozvodem (majetek, péče o děti apod.)
Kdybychom my u nás udělali zákon, podle kterého by si Čech nesměl vzít Romku a Rom Češku, tak by ječeli především různí multi-kulti-antifa aktivisté, z nichž většina jsou buď Židé, nebo osoby nějak na Židy napojené.
Takže Židé evropským národům kážou vodu a sami chlastají ne víno, ale rovnou kořalku.

barbucha řekl(a)...

Vážený Vlastenče, Sidonová učinila žlučovitou pitominu ne proto, že zveřejnila svoje vzpomínky, leč proto, že ono slovní spojení vykládá jako rasistické.
Za zveřejnění vzpomínek přece nemůžeme nikoho kárat - zvláště ne dnes, kdy se vší národ nemůže dočkat, až pod jolkou najde memoáry autorky z míst nejvyšších!

Větší vlastenec řekl(a)...

Omyl, voni barbucho.
Za zveřejnění žlučovitých pitomých vzpomínek můžeme my Češi hnát sionistku před soud. NÁM nikdo žádný rasismus předhazovat nebude, nám ne.
My jsme přece pouze bojovali s cizorodým živlem; po celou dobu existence naší vlasti. Naši buditelé bojovali slovem (za prohnilého Rakouska jinak nešlo), Žižka ohněm a mečem (a sekerou a provazem atd.), naši otcové a dědové nejdříve vykázáním přechytralých sionistů do patřičných mezí pomocí tzv. numerus clausus, pak zařazením přeživších německojazyčných sionistů mezi humánně odsouvané Němce atd.
Je snad toto nějaký rasismus ? NE ! Je to sebeobranný boj za čistotu národa a vlasti ! Zbytek rád vysvětlí s.s.Pergill i někteří další zdejší vlastenci.

Mimochodem - skvělá antisionistická publikace s.F.J.Kolára "Sionismus a antisemitismus" je stále přítomna v knihovnách některých škol a odborných učilišť. Naši mladí se díky tomu stále mají z čeho učit o žlučovité pitomosti vztahovačných sionistů.

Čest práci a Světu mír !

STK řekl(a)...

Možná, že bych měl přátelé podotknout, že pitominky to byly obě, resp. všechny tři. Trošku racionality, ovšem diktované strachem, bych viděl v podání žaloby - ale jak už tu nahoře psal Drak, mohlo se to celé , při odečtení pitomostí aktérů odehrávat zcela jinak, normálně, lidsky.
Ale co je dneska normálního, že? Mezilidské vztahy to nejsou!

Větší vlastenec řekl(a)...

Máte opět naprostou pravdu, vážený STK. Dneska je všechno hrozné. Všude je drahota, lidi vyhazují z práce i z bytů, všude auta, pornografie a drogy, všude samý Cikán, Vietnamec, sionista, Muslim, Němec, Američan.

Dřív možná nebylo tolik zbytečného a drahého zboží, ale lidi měli k sobě tak nějak blíž; dokázali si navzájem pomoct. Ale dneska ? Člověk člověku vlkem.
Všichni jdou jen po zisku, všichni se židí navzájem. Přitom policie jde po krku našincům. Všude jsou policejní kamery; nejspíš i mikrofony. A možná nás už tajně čipují, aby pak v naší vlasti rychleji prosadili NWO.

Jeden aby se bál otevřít klapačku proti hrozbě EU nebo sionismu.

Harpyje řekl(a)...

Proboha, nestrašte intuitivním strachem už tak vyděšeného kocoura!

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,
na tomto vlasteneckém blogu s bohem (ani Bohem) nepochodíte. Zdrcující většina nás spokojených obyvatel a návštěvníků tohoto Doupěte je tvořena dobrými Čechy a Češkami; to jest pevně věřícími ateisty.
Prostě - kampak na nás s bohem ! My se ho nebojíme, vážně ne. Takhle černé kočky přes cestu, pátku 13., nepříznivého horoskopu v našem oblíbeném magazínu, tmářských křesťanů, krvežíznivých sionistů, německých revanšistů, ziskuchtivých Evropanů, agresivních Američanů atd. - toho se bojíme. (Smrti se nebojíme, protože na ni nemyslíme.)

Vážený STK pozorně čte moudré a informované příspěvky s.s.A.S.Pergilla, rozhlíží se po děsuplném světě, a mňouká na výstrahu : POZOR, blíží se nepřítel ! Již je zde, všude okolo nás. Možná již i mezi námi !
A s.s.Pergill navrhuje v podstatě jediné řešení na záchranu naší ateistické kultury, posledního zbytku našich výdobytků ze šťastných dob slovanského socialismu : Preventivní mírový jaderný úder na nepřítele, ať už je kdekoli.

Ruku na srdce, vážená paní Harpyje – mají pravdu. Bez jaderného (a jiného podobného) vyhlazení nepřítele by naše výdobytky zanikly v Temnu křesťanství a sionismu. To se naštěstí nestane, protože s námi je Nesmrtelný Lenin – a kdo proti nám ?!

Eritis sicut deus, scientes bonum et malum.***Volte ČSSD a KSČM !

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 Kopretina : "Deklarace nezávislosti Izraele jasně hovoří o rovnosti lidí bez ohledu na rasu, náboženství a vyznání." Ano. Podobně jako Fordku "Téčko" si každý mohl vybrat v jakékoli barvě. Pokud to byla černá.
"Sionisté nikdy nezabili člověka na základě rasy, náboženství a vyznání..." Ano. Pokud neměl tu smůlu, že v nevhodné době se nacházel na nevhodném místě.

Anonymní řekl(a)...

Jak můžete o někom tvrdit, že je sionista, když ho neznáte a ani neznáte jeho názory?