sobota 18. prosince 2010

Strategický podavač sponek SDI

Pondělí 18. prosince 2000
Dnes se vedoucí ing. Duto Hlav nevrátil z pracovní porady na Severním Městě vůbec. Sekretářka Vykulená štkala: "Jak jsme v říjnu nahlásili potřebu sponek a připínáčků jako havárii, tak dneska přišla faktura na Podavač Sponek SDI. Za čtyřicet osm a půl miliónu. Cymbuch chce, aby to Duto zaplatil ze svého!"
Úterý 19. prosince 2000
Ukázalo se, že jako "podavač sponek SDI" byl do systému PAS3 zanesen tahač raket z programu Strategické obranné iniciativy s kódovým názvem "Spoon". US Army se zbavovala válečných přebytků, slevili polovičku z původní ceny 100 milionů. Přesto Hlav řve: "Až zjistím, kdo to objednal, zabiju ho"! Naštěstí jsou všechny naše počítače přihlášeny do systému PAS3 pod jeho heslem. A tento deníček je tajný.

Středa 20. prosince 2000
Plánovaná investice na výstavbu kantýny v ARZu se nestačí vyčerpat do konce roku. Náměstek Cymbuch dal zlepšovací návrh, který podpořil i Dur Durak. Ředitel Kokot se k nim připojil: Tahač raket SDI převeze tovární komín, který hyzdí naši budovu v Centru, na Jižní Město jako součást té kantýny a - vyfakturuje se to jako investice! Kantýna se tam pak příští rok postaví v rámci generální opravy.

Čtvrtek 21. prosince 2000
"Podavač sponek SDI", takto tahač raket, přijel na podnikové parkoviště. Žádné jiné auto se tam už nevejde. Stál jen 48,5 miliónu, a tak vyvstal problém, jak utratit zbylý milión a půl do padesáti, které měla stát stavba kantýny v ARZu. Ale protože jde jen o 3 % celkové sumy, mohou se tyto peníze vyplatit jako odměna zlepšovatelům: Kokotovi, Durakovi a Cymbuchovi. Duto Hlavovi se plat strhávat nebude.
Pátek 22. prosince 2000
V kanclu panuje sváteční nálada. Vedoucí Duto Hlav navařil ve své osobní varné konvici grog, sekretářka Vykulená ho rozlila do hrnků s logem čápa marabu. "Hrnečky jsou dárkem vedení podniku pro každého, kdo vydržel ve věrném svazku se svým rodným podnikem," pravila ředitelka TO L.Živá v závodním rozhlase. U předsedy odborů Plachého jsme si každý vyzvedl DVĚ vánoční kolekce - nakoupily se podle loňského počtu zaměstnanců. Kdo tu vydrží i příští rok, dostane nejspíš kolekce TŘI.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

1 komentář:

drak řekl(a)...

Kdyby člověk na podobné úlety a někdy i mnohem horší, nenarážel poměrně často v praxi, tak by se tomu dalo i zasmát, takhle je to tak trochu smích skrze slzy...