sobota 25. prosince 2010

Vánoce Moby Dicka 2000

Pondělí 25. prosince 2000, 1. svátek vánoční
Včera byl Štědrý večer. Strávil jsem ho v kruhu rodinném. Ale někteří zaměstnanci Českých textáren drželi pohotovost na pracovišti. Ti dostali od vedení jako štědrovečerní občerstvení stravenku do (tou dobou pochopitelně zavřené) podnikové kantýny. A ještě lístek s osobním blahopřáním Hlavního manažera Správy problémů Fotra Bambase.

Úterý 26. prosince 2000, 2. svátek vánoční
Telefonoval mi domů vedoucí ing. Duto Hlav: "Mám mezi svátky dovolenou" (víme, že jede na hory se sekretářkou Vykulenou :-),"vymyjte a schovejte tu mou konvici, ve které jsme vařili v pátek grog, prosím". Nechce, aby z ní při možné kontrole náměstek Cymbuch vycítil stopy rumu. Ten pacholek Mrva ví totiž dobře, jak to u nás na Vánoce normálně chodilo. Než se stal náměstkem.

Středa 27. prosince 2000

Dnes jsme si v Duto Hlavově konvici uvařili slavnostní grog: Junior, takto Bambas mladší, nepodepsal dobrovolnou dohodu o přesčasech a pracovních pohotovostech. Dohodu o okamžitém ukončení pracovního poměru zato podepsal náměstek Mrva Cymbuch, když mu ji předložil HM SP Fotr Bambas... Tak pravda a láska přece jen zvítězily nad lží a nenávistí! Při odchodu dohodou náleží náměstkům dvouletý plat.

Čtvrtek 28. prosince 2000
Ke včerejší zprávě o Cymbuchově odchodu z firmy: Pan náměstek vydal příkaz k výměně své starší služební Felície za nového Opla. Pak šel s flaškou vizoura za Běsným Kokotem, který mu podepsal papírek. Na papírku bylo, že v případě odchodu do konce roku dostane Mrva k odchodnému navíc služební auto. Kokot podepsal - myslel že Felícii.

Pátek 29. prosince 2000
V novinách jsme si přečetli, že příští rok bude naše firma prodána novému zájemci ze zahraničí. Předtím bude muset zeštíhlet. Kam půjdeme, až nás vyhodí? Ke konkurenci? Ambrož preferoval České Mektárny, než se dozvěděl, že právě tam odjel se svým novým Oplem Mrva Cymbuch. Dostal lano od mektárenského ředitele, kterým není nikdo jiný než náš bývalý ředitel Makoš!

Sobota 30. prosince 2000
Zítra pořádají České Textárny silvestrovskou veselici pro zaměstnance. Z vedení tam prý budou téměř všichni: Fotr Bambas se svou mladou ženou, L.Živá se Z.Vrhem, Pilná s Plachým i Běsný Kokot s Dur Durakem. Jen Cymbuch chybí - slaví už u konkurence. A nebude tam Junior, Ambrož, ani já - ráno spolu obcházíme městská tržiště s grogem a navečer se vracíme domů. Ani slibovaný olbřímý ohňostroj nás nezlákal.

Btw: Naše menší dítě se přeříkává: Příchod nového tisíciletí prý neoslaví "vohňostroj", ale "hovňostroj".

PS: Neděle 25. prosince 2010
Shodou okolností podepsal před čtyřmi týdny reálný Moby Dick výhodnou dohodu o odchodu ze zaměstnání v Českých Ziskárnách, kde minulých šest let vydával různé ROZŘEDě a POStupy. Posledním jím vytvořeným dokumentem bude PŘEČIN - Přehled činností za minulý týden: Archivace dokumentů a šrotování jejich kopií. Kam půjde? Chtěl do Českých Sexáren, ale to mu žena Moby Dicka zarazila. S ohledem na to, že Ziskárny dávají starcům nad hrobem tučné odstupné, zbývá dost času na hledání klidného místa s pěkným výhledem.

>>:)))
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

35 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Pražská příhoda Štědrovečerní
aneb
Kam s ní ?

Včera v poledne mi volala prostá pracující žena, uklízečka jednoho z domů, jež mám na starosti. Volala plačky i rozhořčeně; její zahraniční zaměstnavatelé, moji klienti, jí poslali na účet její žebráckou mzdu příliš pozdě : „Mám dvě stovky na celý svátky !“
Zamyslel jsem se : Co by v takové situaci učinil s.Lenin ? Plánoval by VŘSR ještě intenzivněji, aby leninsky pomohl nejen jedné jediné ubožačce, ale VŠEM uraženým a poníženým.

Marxužel nejsem Lenin, mohu pomoci jen odsouzeníhodným, typicky buržoasním způsobem – almužnou. Vyšťáral jsem pár bankovek ze skrýší, v nichž si schovávám prostředky na horší časy jako veverka oříšky. A s patnácti stovkami jsem se vydal na cestu přes půl Prahy, by ubohá ta žena měla na dárky pro svého synáčka, jeho romskou družku, a jejich rozkošné dětičky. (Všimněte si prosím, vážení vlastenci, že nepíši JEDINÉ slovo o nevhodném původu těch harantů.)
Peníze jsem předal, odmítl ponížené díky i rukypolíbení, vyslechl obvyklé české stížnosti na zaměstnavatele a poměry. Proletářka se v důchodkách odkolébala na nákupy, a já, když už jsem byl na svém pracovišti, dělal jsem svou práci (šmejdil jsem po celém domě). A pak ještě v dalších „svých“ objektech, ležících poblíž. Takže na zpáteční cestu jsem se vydal až v podvečer.

Vítr dul, studený déšť se počínal měnit v ostré vločky. V ulici Na Slupi se rojili nastrojení papeženci před svým „svatostánkem“. Ach, jaká hrůza ! Nejen starci a staruchy - abonenti krematoria, nejen vykořisťovatelé v oblecích a jejich milostpaní v róbách, ale i malé děti vycházely ze vrat kostela Panny Marie U alžbětinek. Jaký to úpadek našeho národa !
Šel jsem pryč co nejrychleji. Černá sněhová čvachtanice tuhnula; krusta křupala pod vibramovými podrážkami mých těžkých bot. Límec koženého pláště jsem vyhrnul, čapku do očí stáhnul, abych neviděl trestuhodné plýtvání energií, abych neviděl „slavnostně“ osvětlené kostely a jiné stavby kletých křesťanů. A že jich v centru naší Matičky stověžaté je (těch staveb) jak much !

Konečně Karlovo náměstí, konečně metro, stavba Československo-sovětského přátelství ! Ještě si zajdu do WC v podchodu ... a ouha. Zavřeno. Nu což, dojdu na stanici metra Národní, je to jen skok.
Před toaletami stanice Národní obvyklý chumel bezdomovců-obětí kapitalismu, obvyklý čpavý zápach moče, výkalů a zvratků. Dveře zamčeny. Kruci. Který blbec tohle povolil ?
Před zavřeným WC v podchodu stanice Můstek na Jungmannově náměstí postává Japonec se smutným výrazem. Ptá se mne, kde jsou otevřené toalety; posílám ho na stanici na Václavském náměstí, a sám tam vyrážím. VPŘED !
A tam – zavřeno. Dobrá, dojdu si do nějaké hospody. Nad bývalým bufetem Koruna vidím velkou pizzerii. Držím dvacetikorunu, dám ji pinglovi, doběhnu na záchod, budu zachráněn. Ouha – ve vstupu mi brání ozdobný provaz a velká cedule „Vyčkejte na obsluhu, která vás dovede k vašemu stolu.“ Obsluha nikde, tak raději spěchám dál. Vždyť NĚKDE musejí být otevřené VEŘEJNÉ záchodky ! Vždyť je turistů plná Praha !
Tak další podchod, další stanice metra, uprostřed Václaváku, další WC – a opět ZAVŘENO ! Vodičkova ulice. Rychle, RYCHLE; jsem už starší člověk, už to dlouho nevydržím. Přede dveřmi jediné otevřené hospody několik desítek turistů – našich starších ruských bratří. Čekají na obsluhu a uvedení ke stolům.
No tak jo. Tak dobrá, kapitalisti mizerní. Když to nelze jinak ... Vymočil jsem se ve křoví před Novoměstskou radnicí. Kupodivu nepřispěchala Policie, nechopili se mne pochopové.
Odešel jsem svoboden, vyprázdněn, a naplněn třídní nenávistí.
Kolem otevřených východoasijských prodejen potravin (bez WC) a předoasijských kebabů (WC jen pro hosty) jsem dorazil na stanici Muzeum. A hle ! Tamní WC otevřeno. Nahlédl jsem dovnitř – v umývárně několik snědých osob obojího pohlaví se soustředěně připravovalo k nitrožilní aplikaci jakési substance; snad inzulínu.
Jel jsem domů.

To je ta celá historie, tak jak se stala a jak ji píšu. Je časová a nepěkná; jsem s ní nespokojen, končím.

A.S.Pergill řekl(a)...

To jednou starší kolega ještě s jedním v Moskvě hledali v noci veřejné záchodky. Nakonec to vzdali a močili na cihlovou zeď kdesi za křovím. Až odcházeli a získali trochu odstup a přehled, tak s hrůzou zjistili, že močili na proslulou Kremelskou zeď.

Větší vlastenec řekl(a)...

Drahý soudruhu a soukmenovče Pergille,
neměl byste věřit ÚPLNĚ všemu. Ti dva opilci mohli sice močit na zeď kremelského Hradu (ty pevné cihlové zdi jsou dlouhé, předlouhé), ale ne na "onu" Kremelskou zeď.
Byli by zadrženi již při pokusu proniknout na toto svaté území s hroby nejvýznačnějších osobností Sovětského svazu. A kdyby se jim tam přece podařilo proplížit, při znesvěcování by jim byly ustřeleny hlavy (nebo něco jiného).

Čest práci a Míru zdar !

informace řekl(a)...

Vidim, panove, ze se tu veselite s plnym brichem. Ja, po mizernem obede, ktery jsem zkonzumovala mezi 18,OO a 19,OO hodinou, zmozena prestalym celodennim hladem, jdu spat. Na veceri necekam.
Co jste meli dobreho k obedu?

STK. řekl(a)...

Vlastenče Vlastimilný,
dneska jsem byl celý den doma. Pochoduji si bytem v županu, nakukuji do vánočních dárků. Jako obvykle - knihy, knihy, knihy a kolínská. (Do té nenakukuji, k té si čichám.) Změnil jsem zvyky a shlédl v TV takové ty pořady, kterým říkají zpravodajství. A co jsem se nedoslechl: kdesi v Belgii, v Diepenbeeku se zřítil kostel pouhé dvě hodiny po Půlnoční mši. Viz! A tak si říkám, že ten Pánbůh, který není, se stará, aby se jeho ovečky nezranily. Tedy - někdy se stará a některé ovečky.
Být agnostikem je dobré - to je jako nosit opasek i kšandy. Něco z toho Vás podrží.
;-)

Harpyje řekl(a)...

Granu Fink Prosta Kapseln, Vlastenče! Dojedete domů i s plným močovým měchýřem, a nemusíte močit v plenéru!

Harpyje řekl(a)...

Jinak je Váš vánoční příběh jako vypůjčený od Dickense, alespoň co se atmosféry týká. Možná by nebývalo bylo špatné, kdyby Vašeho protagonistu tržního hospodářství bez jakýchkoli přívlastků byli navštívili duchové minulých Vánoc.

Větší vlastenec řekl(a)...

„Bah, humbug!“ – tak by zněla odpověď mých klientů-zlých kapitalistů. Ano, na nářky té proletářky jsem je upozorňoval včas, neboť hoden dělník mzdy své, z bankomatu vyplacené.
Leč vše marno; místo odeslání žebrácké mzdy uklízečce raději koupili další dům.
Prostě ti „moji“ buržousti zjevně netuší, že : 1) Dříve projde vembloud uchem jehly, nežli se oni dostanou do nebe
2) České spořitelně před svátky „padá“ internetové bankovnictví. Každoročně.

Mimochodem, vážená paní Harpyje, rozsah jednoho příspěvku (4000 znaků) mne přinutil nezmínit se o kratičké epizodce včerejšího večera :
Když jsem spěchal ulicí 28.října, otočila se ke mně slušně oblečená žena středního věku s plastovým kelímkem v ruce : „Mluvíte česky ?“
Odpověděl jsem kladně, načež jsem byl požádán o peníze – na vlak. Prý stačí 240 Kč. Vložil jsem jí do dlaně dvacetikorunu, a na úprku ještě jsem zaslechl : „No to neni ani na další svařák !“

Hezký zbytek večera přeji.

Harpyje řekl(a)...

Jaké ponaučení mám vyvodit z tohoto příběhu?
Jste naprosto netypický Čech. Nesmrdíte,(http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domaci/138751/sokujici-pruzkum-cesi-pachnou-tvrdi-cizinci.html), nekradete (http://hn.ihned.cz/c1-47411410-co-je-tvoje-to-je-moje-plati-porad), a zřejmě dáváte i almužny, tak se nedivte, že se osoby jako ona ženština ptají, jestli vůbec mluvíte česky.

Harpyje řekl(a)...

A nejen Dickens, nýbrž i Jakub Schikaneder. Kde se ještě dá dnes nalézt (v Evropě) nefalšovaná atmosféra 19. století?

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak teď se stydím, vážně. Dotkla jste se mého citlivého místa, vážená paní Harpyje. Opravdu.
Co mně to dalo práce, než jsem se zbavil nepřirozených návyků z doby svého pobytu v nelidském kapitalistickém světě ! Co mně to stálo za námahu, než jsem ze své mysli vypudil vzpomínky na tamní paumění, než se mi začal líbit socialistický realismus !

Leč jednoho zlozvyku jsem se zbavit nedokázal – přehnané hygieny. Ano, vím, je to plýtvání, často se sprchovat. Ano, vím, je nečeské a neslovanské používat deodorant. Přesto jsem se sprchoval a používal deodorant i za šťastných dob socialismu.
Vždy, když se v prodejně Drogerie-Parfumerie objevily známé spreje BAC, koupil jsem si jich hned několik (často všechny tři z regálu). A byl jsem zásoben do další podobné příležitostné koupě. Od svých soudruhů spoluučňů a později spolužáků (spolustudentů) jsem si za svoji „zženštilost“ vyslechl svoje; kdybych byl menší a míň zuřivý, nepochybně bych byl bit jako žito. Naštěstí (nebo naneštěstí ?) moje buržoasní úchylka nebyla nikdy projednávána v mojí svazácké (a později Stranické) organizaci. Kdybych dostal svazáckým (Stranickým) příkazem se ještě více přiblížit lidu, sprchoval bych se jednou týdně, deodoranty nepoužíval, ponožky do sandálů nosil, slipy za trenýrky vyměnil.

Nu, a dnes, kdy musím jednat se všelijakými cizáky, navoněnými Evropany ? To už vůbec nejde, chovat se jako dobrý Čech. Proto se těším, TOLIK SE TĚŠÍM, na návrat spravedlivého společenského zřízení. Ať už mne lid a jeho Strana pošla kamkoli, na stavby socialismu, do polí, do dolů, do ozbrojených sil, přizpůsobím se lidu ve všem. Odvrhnu buržoasní zlozvyky, budu jíst, pít, mýt se atd. jako všech náš lid. Nebudu krást, jen znárodňovat. Nepožádám manželky bližního svého, jen manželky svého třídního nepřítele. Atd.
To slibuji, k tomu mi dopomáhej Nesmrtelný Lenin !

Třídní boj zasahuje všechny oblasti vzájemné interakce tříd a sociálních skupin - oblast ekonomickou, politickou a ideologickou. Promítá se ve způsobu života i kultuře společnosti.
(MUDr.Vojtěch Adam, poslanec a starosta, říjen 2010)***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Třídní boj je, předpokládám, též SŘLI. MUDr Vojtěch Adam se umí orientovat.
Dzp.

stk řekl(a)...

Ó, Harpyje střemhlavá a Vlastenče Vlastimile Větší, jak vás tak oba s uspokojením pozoruji, začínáte být opravdu jedna duše. Zanedlouho už nebudete muset používat ani těch trapných technických berliček jako např. internetu nebo xichtoknihy a dorozumíte se jednoduše - telepatií.
Nevím, jakou má moderní telepatie datovou prostupnost, ale podle toho, co se o ní píše, je to hrubě přes 10 000 Mb/sec.
Takže mě pak, po vašem totálním splynutí, občas informujte o své pokračující existenci. Zanechte prostě zprávu v našem nedokonalém světě, v naši dimenzi.
Bude mě to posilovat při mém kodrcání se životem k smrti.

Pedro řekl(a)...

Dzp.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,
Váš příspěvek z 21:25 potvrdil mé nejhorší obavy. Vy opravdu považujete svůj agnosticismus za pojistku vůči problémům s námi na tomto světě i s „bohem“ na světě onom.
Jenže se naprosto mýlíte. Agnosticismus v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ neznamená totéž jako nošení opasku a kšand naráz. Pro nás je agnostik jen obtížně rozeznatelný od věřícího *), pro „boha“, kdyby existoval, byl by agnostik totéž co nevěřící **).
Tudíž, agnosticismus znamená nošení kalhot BEZ opasku a kšand. Dokud si je přidržujete rukou, nepadají Vám.
Mimochodem, viděl jste úpadkový film „Tenkrát na Západě“ ? Jestli ano, vzpomínáte si, co udělal hlavní mužský padouch s ustrašencem, jenž si „jistil“ kalhoty opaskem i kšandami ?

Kdo nejde s námi,jde proti nám ! (Kl.Gottwald)***Volte ČSSD a KSČM !

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) „Das religiöse Elend ist in einem der Ausdruck des wirklichen Elendes und in einem die Protestation gegen das wirkliche Elend. Die Religion ist der Seufzer der bedrängten Kreatur, das Gemüt einer herzlosen Welt, wie sie der Geist geistloser Zustände ist. Sie ist das Opium des Volkes. Die Aufhebung der Religion als des illusorischen Glücks des Volkes ist die Forderung seines wirklichen Glücks.“ (Karl Marx, Zur Kritik der Hegelschen Rechtsphilosophie, str.378 a 379)
**) Viz např. „Kázání na hoře“

informace řekl(a)...

STK,
Paranormalni jevy: telepatie. Cesky vedec parapsycholog Milan Ryzl pracoval dlouho po odchodu z Ceskoslovenska ve Spojenych statech a pomoci hypnozy a autohypnozy dokazal zesilit natolik telepatii, ze lide byli schopni videt a citit na velkou vzdalenost, co se deje jinde a popsat to, aniz by vysli z laboratore.
Tento jev, v prirode dost rozsireny, se vyskytuje hlavne mezi osobami citove vazanymi jako matka-syn nebo v intenzivnich pratelskych vztazich.
http://www.answers.com/topic/milan-ryzl
Podivejte se taky na heslo tranformizmus.
Podle zlutych skakajicich panaku jde spis o ten druhy jev.
Veramente notevole, complimenti. Pedro Vam to potvrdi.

informace řekl(a)...

STK, prectete si

Jitro kouzelníků od Jacqua Bergiera a
Louise Pauwelse (Úvod do fantastického realismu)

Hlavne pak kapitoly o budoucim vyvoji cloveka, o velkem mutantovi.

„Námět pro vědeckofantastický román: jestliže relativisté mají pravdu, žijeme-li ve vesmíru o čtyřech rozměrech a kdybychom byli schopni si to uvědomit, pak to, čemu říkáme zdravý rozum, by se rozletělo na kousky. Autoři anticipačních románů se snaží myslet v termínech časoprostoru. Jejich úsilí odpovídá v úrovni čistého bádání a v teoretické řeči úsilí velkých matematických fyziků. Ale je člověk schopen myslet ve čtyřech rozměrech? Musel by k tomu mít jiné duševní struktury. Budou tyto struktury vyhrazeny člověku, jenž přijde po člověku, bytosti budoucí mutace? A je tento člověk, který přijde po člověku, už mezi námi? Fantastičtí romanopisci to tvrdili.”
Ale ani van Vogt ve své krásné fantastické knize o Slanech, ani Strugeon ve svém popise Nadlidšťanů se neodvážili vytvořit postavu tak báječnou, jako je mutant Vlastimil.
Mutant? Cestovatel v prostoru a čase? Mimopozemšťan skrývající se za tímto tajuplným avatarem?
Anebo budouci kolektivni inteligence lidstva?

Harpyje řekl(a)...

Daleko trefněji, a ve svém typickém pregnantním stylu, popsal tento opatrnický postoj včera na Psu mudrc Janyška: Dnes se narodil můj pán Ježíš Kristus 50 na 50 ! -))) Dzp.

Pedro řekl(a)...

Někdy v 68. roce jsem si koupil Jitro kouzelníků a přečetl ho jedním dechem. Později jsem ho půjčil kolegovi v práci, ten ho půjčil dalšímu, ten dalšímu a nakonec už se mi kniha nevrátila. Takže když tato kniha v 90. letech vyšla znovu, tak jsem si ji koupil a od té doby leží v knihovničce, neotevřená. Parapsychologii se pokud vím věnoval prof. RNDr. et PaedDr. František Kahuda (viz cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Kahuda)

informace řekl(a)...

Pedro,
Vy verite v mentalni lecbu nebo v pranoterapii?
Nasla jsem na webu Ustav mentalni lecby, ale tady u nas si z toho delaji srandu.
http://www.selfcareacademy.cz/sindy/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=200

Větší vlastenec řekl(a)...

O budoucím využití telepatie

Vážený STK,
já, jako pokrokový, levicově založený člověk s Vámi prostě MUSÍM souhlasit. Ano, pomocí telepatie *) můžeme přenášet data rychlostí dnes nevídanou. Jakmile sovětští (dnes tedy ruští) vědci dokončí své dlouholeté výzkumy v této oblasti, bude lidstvo zas o velký kus cesty blíže ke komunismu.
Ano, telepatie je PLNĚ SLUČITELNÁ s Vědou věd, s marxismem-leninismem-stalinismem. Jak správně napsal již v roce 1966 **) sovětský spisovatel, autor vědecko-fantastických knih s.Leonid Fillipov ve své vášnivé polemice s profesorem A.S.Kitajgorodským ***) :
„Vážně si prof.Kitajgorodský myslí, že bylo dosaženo hranic fyziky ? ... Co když telepatické jevy odpovídají nějakým novým, dosud neobjeveným zákonům, které nejsou v rozporu s již známými pravidly pro elektrony ? ... Apriorní odmítání možnosti telepatie a dalších procesů dosud vědě neznámých znamená odmítání Leninovy myšlenky, že na jakékoli dané úrovni vědeckého rozvoje zůstávají naše znalosti neúplné.“

* * * * *

Každopádně, vážený STK, je však nutno, a to VELMI DŮRAZNĚ, připomenout zásadní pravidla používání komunikačních prostředků v rozvinutém socialismu i komunismu.
Jak všeobecně dobře známo, naši nepřátelé se nikdy neštítili zneužít proti nám všech epochálních objevů a vynálezů ruské a sovětské vědy a techniky; od radiotelegrafie po rakety, od periodické soustavy prvků po jadernou energii. Nesmíme podléhat iluzím - po vybudování komunismu naši nepřátelé nezmizí, nepřiplazí se k nám s prosíkem, nespáchají hromadnou sebevraždu. Ne; budou pokračovat ve svých snahách o zničení snu všeho lidstva.

Proto bude nutno, v zájmu všeho lidstva, regulovat kromě masmédií i používání komunikačních prostředků. Tzv.mobilní telefonie, tzv.internet (včetně jejich dosud nevynalezených nástupců), i TELEPATIE, budou moci být používány jen s vědomím a souhlasem Stranických a státních orgánů. Příslušné předpisy a nařízení budou vydány včas.


Ze všech umění je pro nás nejdůležitější film ! (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/12/vanoce-moby-dicka-2000.html?showComment=1293319146525#c3015456101572902368
**) Viz Наука и религия, březen 1966
***) Алекса́ндр Исаа́кович Китайгоро́дский

Větší vlastenec řekl(a)...

Co to k čertu nebo k Trockému zase je ?!
Tak ještě jednou jméno skvělého sovětského vědce, Marxužel však též sionisty : Александр Исаакович Китайгородский

Harpyje řekl(a)...

Z Doupěte se pomalu ale jistě stává duchařský koutek, jak to tady čtu.
Zaujalo mě, že bolševismus a okultismus se nikterak vzájemně nevylučují. Je to velmi povedená kombinace.
Dovoluji si ale upozornit P.T. čtenářstvo na dílo jednoho soudobého myslitele, jménem David Icke, který se zabývá teorií pokrevních linií elit (Babylónské bratrstvo) a tzv. Reptiliány, jejichž cílem je vytváření strachu, stresu a negativních emocí.
Velmi zajímavá je též jeho theorie o umělém měsíci, která je velmi podobná theorii o dutozemi. Dovolím si citovat: David Icke tvrdí, "že se Měsíc objevil mnohem později, než vědci tvrdí. Podle jeho úsudku je Měsíc moc velký na to, aby se stal přirozeným satelitem Země. NASA dokonce nechala několikrát na Měsíci explodovat raketu, kdy se Měsíc choval jako velký gong a tři hodiny rezonoval a při prvním pokusu nechal na povrchu Měsíce vybuchnout raketu, Měsíc několik minut duněl, což mnohé vedlo k přesvědčení, že Měsíc musí být dutý a že nevznikl přirozenou cestou. Icke se domnívá, že Měsíc byl vyroben a že je něco jako Noemova Archa – plavidlem pro mimozemské bytosti. Uvnitř Měsíce by mohl být, podle Icka nějaký pohon, který, kdyby se aktivoval, mohl by Měsíc pohánět."
Slavný sovětský autor dětských knih o Neználkovi a vizionář, s.Nikolai Nosov, napsal knihu s titulem Neználek na Měsíci. Neználek spolu s přítelem Buchtíkem se dostanou do Dutoměsíce, v kterém vegetuje kapitalisty zotročená populace. Kniha ale končí happyendem - komunismus zvítězí i v dutoměsíci!

informace řekl(a)...

Harpyje,
tady nejde o okultizmus, ale o nejnovejsi nebo spis nejvic pokrocile badani o mentalni energii o kosmicke energii, o protorove energii a o jejich budoucim vyuziti. Predstavte si, ze nebudete potrebovat elektrarnu a budete si doma nebo na ulici svitit ocima, vyuzivajic kombinovane kosmicke a mentalni energie. Mentalni rozsvitite lampu a budete ji napajet primo z kosmu.
Nebude zapotrebi spionu e jejich zarizeni, staci, kdyz se soustredite a budete videt Vlastimilovi az do zaludku, co mel prave k obedu.
Neni to povzbuzujici?

Harpyje řekl(a)...

Probuzení KUNDALINI, Informace! Dřív než si rozsvítíte, musíte onu kosmickou energii odněkud načerpat! KUNDALINI dřímá v první čakře, a bez jejího probuzení si ani neškrtnete, natož abyste si posvítila.

informace řekl(a)...

Harpyje,
nejaky odbornik, jako pri reiki, Vam ukaze, kde mate knoflik, ktery musite zmacknout, abyste mohla prijimat prostorovou nebo kosmickou energii. A to za docela prijatelnou cenu, za par let ten vydaj amortizujete.
http://www.lalberodelloyoga.it/BLOG/wp-content/uploads/2009/10/reiki2.jpg

Harpyje řekl(a)...

Probuzení KUNDALINI dosáhnete pouze meditací a yogou, a ne zmáčknutím nějakého imaginárního vypínače, informujte se, Informace.

Větší vlastenec řekl(a)...

Neználek a ještírci
aneb
Čím jsme žili, na čem jsme vyrostli

Vážená paní Harpyje, děkuji Vám z celého srdce za připomínku D.Ickeho a Neználka.

Jak všeobecně dobře známo, největší a nehynoucí zásluha našeho spolubojovníka Davida Ickeho spočívá v odhalení původu a plánů sionistů. Ano, nezvratné důkazy o hrůzách, jež nám chystají tito vesmírní vetřelci, přesvědčily i poslední váhající. Buďto my, nebo oni.
Kéž se do chvíle dějinného zápasu objeví nový Vůdce lidu, nový Lenin, Stalin, nebo alespoň Conan.

* * * * *

Ach, Neználek a jeho malí soudruzi a soudružky ! Ach, jak jsme milovali ty malé lidičky, jak jsme se učili z jejich příhod a dobrodružství !
Ano, soudruh Nikolaj Nikolajevič Nosov, laureát Stalinovy ceny třetího stupně, laureát Státní ceny RSFSR N.K.Krupské, nositel Řádu Rudého praporu, nositel Řádu Rudé hvězdy, držitel vyznamenání Za statečnou práci ve Velké vlastenecké válce – to byl NĚJAKÝ soudruh spisovatel !

Ano, taková skvělá díla jako knihy o Neználkovi, o malém Bobešovi, o Honzíkově cestě, o kalení oceli a rudé záři nad Kladnem, jako romány A.Jiráska, M.A.Šolochova, V.Řezáče, A.Pludka, televizní seriály A.Dietla a V.Jordánové – to byla vpravdě a doslova FORMATIVNÍ DÍLA pro několik generací našeho lidu.
Díky takové výchově vší náš lid stále hrdě a hrdinně odolává brutální buržoasně-feudální-papeženecko-sionistické propagandě. Díky půlstoletému působení skvělých děl a kánonů socialistického umění má vší náš lid stále sílu nenávidět všechny své nepřátele. Díky takové výchově nevěříme v boha, nýbrž ve Stranu, horoskopy, kartářky a homeopatii.
Díky tomu vší náš lid stále slzí při vzpomínce na naše a sovětské oběti fašismu, a zatíná zuby i pěsti při pohledu na žlučovité a nesnášenlivé vzpomínky sionistů, buržoustů, feudálů, kulaků a jiných nepřátel lidu a vlasti.

Díky ještě jednou, vážená paní Harpyje.

Žijem dobu údernickou,
v které slovo roste z hlásky,
tvrdě jdeme cestou lidskou,
do dnů nejkrásnější lásky.
(F.Branislav, 1952)

***Volte ČSSD a KSČM !***

informace řekl(a)...

Ale, Harpyje,
Vy jste porad u nejakych nabozenskych nebo samanskych mytu.
Psychotronika dnes je veda, najdete si to na Wikipedii. (Nebo pseudoveda podle jinych)
Jednomu vedci se pry podarilo rozsvitit zarovku soustredenim se.
Tady mate test, ktery ma zmenit radikalne Vas zivot. Priblizte levou ruku k obrazku na pul minuty.
http://www.psychotronicmachine.it/test.html

informace řekl(a)...

Smarja pano,
co to pise Vlastimil za herezie? Copak nevi, ze Tichy Don je plagiat, napsany bilym kozackym dustojnikem Krjukovem a ze to Solochovovi nechteli uz ve tricatych letech vytisknout, s tim ze je to protisovetsky roman?
Mikhail Shokolov, genio o plagiatore? http://www.infol.it/lupi/images/Seriel_Sicilia.pdf
A ze pak s tim obvinenim vysel znova na svetlo Solzenicyn, kdyz dali Solochovovi Nobelovu cenu?
Vzdyt okolo toho byl strasny skandal. Ted jsem nasla jen tenhle novinovy clanek, ale na webu jich musi byt spousta.
Ve tricatych letech zasahl Stalin, aby mu to vydali a pak z romanu nakonec udelali klasiku socrealizmu, kdyz to jako Solochov trochu upravil.

informace řekl(a)...

Zase mi tu smazali prispevek o psychotronice i s testem pro Harpyji.
Sorry, nenapsala jsem si to na necisto a tak to sem nemohu znovu dat.

Pedro řekl(a)...

Tak tedy po čtvrté: Taky se mi smazal příspěvek - už třikrát - naštěstí jsem si ho napsal vedle a tak tedy znovu: Pokud se týká parapsychologie, pranoterapie, mentální léčby - tak to jsem spíše nevěřící Šavel. Rozum se vzpírá uvěřit třeba principu homeopatie - čím víc něco ředím, tím je to účinnější. I když uznávám, že některé věci ještě nejsou zcela probádané. Před 50 lety by si třeba většina lidí poklepala na čelo, kdyby jim někdo řekl o tom, že jednou bude možné řídit třeba protézu ruky myšlenkami. Ale to jsou pořád materiálně vysvětlitelné jevy - elektrické proudy v mozku a podobně. Kundalini a spojení s kosmickou energií se mi nechce věřit.
26. prosince 2010 21:41

Pedro řekl(a)...

Tak jsem to zkusil pětkrát - vždy příspěvek zmizel. Nevím proč, asi se automatickému cenzorovi nelíbilo nějaké slovo (parapsychologie, pranometrie - nevím).

stk řekl(a)...

Tak to je konec.
Jednak jsem dostříhal DVD, které musí být v zítra v 10:00 hotovo a teď budu shánět vrátného, neb v ústavu jsem zůstali sami dva a on asi kdesi v nějaké šatně dobře spí, jednak se tento blog evidentně hroutí pod náporem. Ještě nevím čeho, ale pod náporem určitě. Možná je to ta ko(s)mická energie či čo...

Čí-čo! Číčo! Čičí... (do echa...)

Šaman řekl(a)...

Tak jsem to vrátil, test pro Harpyji:
Vy jste porad u nejakych nabozenskych nebo samanskych mytu.
Psychotronika dnes je veda, najdete si to na Wikipedii. (Nebo pseudoveda podle jinych)
Jednomu vedci se pry podarilo rozsvitit zarovku soustredenim se.
Tady mate test, ktery ma zmenit radikalne Vas zivot. Priblizte levou ruku k obrazku na pul minuty.
http://www.psychotronicmachine.it/test.html

(Asi fakt se mu nelíbí odkazy, zkuzte propříště vynechat http:// a napsat na začátek hátétépé)