pátek 24. prosince 2010

Vánoční přání 1999

Je Štědrý den. Slušelo by se psát svátečně. Přitom aby se člověk vztekal nad neschopností politiků a zastuzeným bolševismem v nás. Komunistům stoupají preference. Není divu. Komunismus vznikl jako odezva na lhostejnost k životním podmínkám prostých lidí. Svátek Prvního máje je připomínkou protestů dělnictva, které vyžadovalo osmihodinovou pracovní dobu. Po sto letech slyšíme pseudoliberální výzvy, že přeci se pracovat musí, když to podnikatel potřebuje, třeba i přesčasy, pokud možno neplacené. Prodavači v malých obchůdcích to znají dobře. 50, 60 hodin týdně, klidně. Komu se to nelíbí, může jít. Ale i v tom málem už předminulém století se vyplácely mzdy. Hoden jest dělník mzdy své a pokud pracuje zadarmo, pod strachem z propuštění, není dělníkem, ale otrokem.
    Ve škole se stále memorují kraviny, děti do nich chodí s obavami a nevolí. V nemocnicích umírají lidé hlady a žízní, v různých hromadných sociálních ústavech, mohdy s filozofií 19. století, je shromážděno 6 % vší naší populace.
    V policii a soudnictví dosud působí kreatury minulého režimu. Nikdo z herců se nestydí za svoje účinkování v Majoru Zemanovi. Kvete tunelování. Vlastně, proč to okecávat, ve skutečnosti jde o rozkrádání kapitalistického majetku. Jenže často je ten majetek státně kapitalistický, čímž se moc neliší od státně socialistického. Neboť ztráty zaplatíme my, stejně jako dříve. Dříve tedy nízkými platy, dnes vysokými daněmi. (Tolik obdivovaný ministr Mertlík předpokládá 60% daně!) Jeden pohlavár odpovídá stylem: Takové věci jsou pod horizontem mého vnímání. Druhý zas: Podobné pitominy zajímají jen pitomce.
    Štve mě to. Nejsem sám. Proto mají úspěch iniciativy typu I'99 [Iniciativa ´99] a ĎO! [Děkujeme, odejděte!], které se snaží probourat krunýř nezájmu politických lídrů. Proto rostou preference komunistů. Opakuji: Komunismus byl vyvolán chybami kapitalismu 19. století. A my vší silou řešíme problémy 21. století tím, že se snažíme 19. století opakovat. Podpora těžkého průmyslu, záchrana neekologické těžby "kvalitního hnědého uhlí", krutý nezájem o informační technologie a víra v sociální úlohu moudrého státu, tedy v absolutisticky osvíceného státního úředníka. Teď ještě může přijít krach další velké banky, teoreticky nejsou vyloučeny ani krachy penzijních fondů. Pokud je bude sanovat stát, dojde posléze k finančnímu krachu státu. A pak vstanou noví bojovníci a roztrhnou své okovy...
    Opět zvítězí komunismus. Ne ten reformovaný. Ten echtovní z devatenáctého století. Ale třeba se najdou demokraté, kteří nám zachrání svobodu pinochetovským pučem.
    Napsal jsem to, nestane se. Přeci jen byl v Poslanecké sněmovně zavržen debilní zákon o registračních pokladnách. Těsně, avšak přec, neprošel udavačský zákon o přiznání nadměrečného (desetimilionového) majetku, s rozumnými návrhy přicházejí sami poslanci. Je předkládán nový Zákoník práce, který hlídá pracovní dobu a měl by ukončit zneužívání smluv na dobu určitou. Byl schválen poslanecký návrh zákona o nepromlčitelnosti nejhorších zločinů komunistického režimu.
    Pominula nepromlčitelnost a nastává nemlčenlivost!
    To bude ten největší trest: Budeme o těch starých sviňárnách starých sviní mluvit. A třeba i nějaký zasloužilý státní zástupce, soudce, pracovník StB či KGB získá z ostudy kabát. A možná dokonce tento režim uzná legitimitu svého vzniku prohlášením 17. listopadu za státní svátek. Česká republika se tak přihlásí i k poselství 28. října 1918 a 1938. Zatím se právně kloní spíše k Vítěznému únoru....
    A snad půjdou do vězení i zločinci, kteří mají plnou hubu demokracie a boje proti bolševismu, aby sami používali těch starých "znárodňovacích" praktik a aparátčických rukarukumejoucích zvyklostí. Jak se jim dnes zkušenosti ze SSM hodí. ("Cožpak to šlo, nebýt v SSM?")
    Takže nakonec přece jen svátečně: Máme demokracii, a ona , sice s obtížemi, ale přesto, funguje. Poznenáhlu se vytváří její právní rámec. Stále je dost podnikavých lidí, kteří chtějí být sami odpovědni za svůj osud. Začaly fungovat nestátní, k lidem obrácené, sociální instituce. Na druhé straně nás zatěžuje minulost. Celý život jsme byli vychováváni k průměrnosti a závislosti. Žili jsme v nevolnictví, ani jsme to nevěděli. Většina tehdejších nevolníků neví dodnes.
    Za deset let vyroste generace, která nepoznala život v nesvobodě. To je moje letošní přání k Vánocům. Ježíšku, prosím, splň mi ho:
    Přeju si ještě alespoň dalších deset let pro dozrání demokracie!

    Psáno v Praze na Lužinách dne 22. prosince 1999, poprvé vyšlo na Neviditelném psu den nato.


Šamanovy poznámky 2010: Díky, Ježíšku. Tak deset let demokracie uplynulo, vlastně jedenáct, a moc se toho nezměnilo - jen jméno ministra financí... V policii a soudnictví dosud působí kreatury minulého režimu. Pominula nepromlčitelnost komunistických zločinů a nastalo jejich nestíhání!
 Jo - 17. listopad se stal státním svátkem.

Ježíšek nám dal čas, ale my jsme tak trochu zachrápali. Vstávat!!!

29 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

Mesiáš, HWV 56 v poněkud nezvyklém prostředí. :-) Veselé Vánoce všem!
http://www.youtube.com/watch?v=SXh7JR9oKVE

informace řekl(a)...

Prijemne proziti vanocnich svatku preje Informace

Větší vlastenec řekl(a)...

Šťastné a veselé svátky jídla a pití !

Milí vlastenci, milé vlastenky, prosím, zanechejme na chvíli politiky a třídního i národního boje. Naši nepřátelé sice bdí, kují pikle, snovají své záludné plány a líčí krutá tenata, leč my můžeme v klidu slavit. Vždyť naše vítězství je zaručené dějinnou spravedlností a logikou třídního boje. Takže nám jako vždy stačí přežít zlé doby, a naši starší bratři nás opět osvobodí.
Pročež se nyní veselme, jezme, pijme, dobrou vůli spolu mějme.

Samozřejmě, náš zdravě ateistický národ nebude dnes slavit výročí narození nějakého sionisty. My slavíme volný den, těšíme se z pár chvil bez vyčerpávající a ponižující roboty ve prospěch našich vykořisťovatelů. Slavíme, protože taková je naše krásná tradice : Strkat se v obchoďácích s ostatními nakupujícími, žrát jednou za rok rybu místo řízku nebo knedlo-zelo-vepřo, nalejvat se supr pitivem, nakonec se docpat cukrovím k prasknutí a zmoženě sledovat dojemný bijáky v telce. (I když, kromě té ryby, tohle vlastně děláme celý rok.)

Někteří z nás dokonce, v rámci tradice, půjdou v noci mezi zaostalé papežence, aby se zúčastnili jejich směšných a nepochopitelných rituálů, tzv. mše (Půlnoční). No, sice to neschvaluji, ale jestli účast na tzv.mši nezanechá na našincích žádné následky, tak dobrá. (A jestli našinci během tzv.mše budou zvonit svými mobily, nahlas se bavit, bouchat špunty od šampaňského atd., tak to bude přímo skvělé.)
Jíst, pít a hodovat budeme ještě další dva dny, a potom se budeme těšit na další skvělý svátek, na Silvestra. Na celodenní odpalování rachejtlí. Na půlnoční šampus. Na všechny ty perfektní pořady v telce. Bude zase Jiřinka Bohdalová a Kája Gott ! Bude Míša David a Lucka Bílá ! A naši Kotvald s Hložkem a Pepíček Zíma taky nemůžou chybět ! Ty vole, to bude zas prča !

Takže, vážení, nyní se podíváme na náš opravdový český národní lidový betlém : http://vera-tydlitatova.eblog.cz/wp-content/uploads/eblog.cz/vera-tydlitatova/poradnybetlem.jpg
A k betému tradičně patří písnička :

JIŘÍ DĚDEČEK : V MASNĚ
Celý český národ vepře jí
nepřátelé mu to nepřejí
oni jedí jinak a sice
mušle škeble šneky ústřice
míchají to se zeleninou
zřejmě tedy brzy vyhynou
celý český národ vepře jí
vepři ti se nikdy nepřejí!
V masně v masně
v masně je krásně
z dálky
mávají nám párky
před námi za námi
houpají se salámy
těžko čelit
vůni jelit
buďto se pasem
nebo se živíme masem!
Celý český národ vepře jí
nepřátelé mu to nepřejí
oni jedí jinak a sice
mušle škeble šneky ústřice
míchají to se zeleninou
zřejmě tedy brzy vyhynou
celý český národ vepře jí
vepři ti se nikdy nepřejí!
V masně v masně
v masně je krásně
nádherně
může být i v prádelně
skvěle
může být i v cele
ohromně
na stromě
ale tak úžasně krásně
je vlastně jen v masně
no jasně!

Proč bychom se netěšili, když nám Lenin zdraví dal ?***Volte ČSSD a KSČM !

Schumacher antisemita řekl(a)...

Mír, Peace, Shalom...

drak řekl(a)...

Včera jsem zapomněl, takže dnes to napravím:

Osazenstvu naší Hospůdky přeji nádherné Vánoce a hodně zdraví štěstí a spokojenosti v tom novém roce.

Pedro řekl(a)...

I já se připojuji. Pokoj všem lidem dobré vůle. Pedro

STK: Božínku... řekl(a)...

Barbuše, medvědímu strašidýlku, Informaci, rychlé a zajímavé, Drakovi rozvážnému, Pedrovi z kraja vspulnego, Kopretině věrné, Harpyji střemhlavé, Schumacherovi antisemitovi, nezvetšelému Většímu Vlastenci Vlastimilovi, Pergillovi totálnímu logikovi, RRR, ke kterému nemám přívlastek, hospodskému Šamanovi, který nás tu nechává existovat a vůbec všem - i těm, které jsem jmenovat zapomněl a kteří mi to (snad) odpustí.
Fůru pohody mezi blízkými, mír v duši a naději pro lepší věci příští, dárečky, čím menší, tím milejší atd...


Vám přeje Starý Tlustý Kocour z Ocelového města a jeho skuteční nadřízení:

Šiva, Bůh zkázy záclon a Fridrich Veliký, zvaný též Béďa Narcis.

A.S.Pergill řekl(a)...

Všem návštěvníkům hospůdky příjemné prožití Vánoc a rodinné pohody s nimi spojené.

Zkrátka:
Pokoj lidem dobré vůle, a těm zlé taky, ale věčný!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Na správném místě přeji všem dobrou vůli, pokoj a mír.

Harpyje řekl(a)...

Já mám takový dojem, Vlastenče, že už začínáte vidět zlatá prasátka. Neměl byste ten štědrovečerní půst tak přehánět! A k večeři prosnou kaši!

Schumacher antisemita řekl(a)...

A odpusť nám naše viny jakož i my odpouštíme našim viníkům...

stk řekl(a)...

...a neuveď nás v pokušení, ale zbav nás od zlého.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ó Pane, pomož nám rozvzpomenuti se na pravý význam těchto svátečních dnů : http://www.redmeat.com/redmeat/2007-12-25/index.html

Harpyje řekl(a)...

Tohle je lepší: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_433087&v=A7ob_xMuPbk&feature=iv

stk řekl(a)...

S Vánočním časem to nemá nic společného, téma příšerné, provedení kýčovité a není to vůbec nic nového.

Schválně se podívejte...

STK. řekl(a)...

(Antispam mi sežral příspěvek. Takže ještě jednou v otevřeném textu:)

Zkuste si "naladit": http://www.stream.cz/video/488470-uzasna-animace-z-pisku
Je to téma naprosto nevánoční, zbytečně patetické, výtvarně kýčovité. No schválně....

Harpyje řekl(a)...

Tady máte několik dalších od sionistky Ilany Yahav, STK, která v tomto uměleckém oboru vyniká:
http://sandfantasy.com/videoclips.htm

stk řekl(a)...

Harpyje, Xenia Simonova se od mnohých jiných rychlo-písko-uhlo-křído-kečupo-malířů přece jenom malinko liší. Jestlipak uhodnete, čím? ;-)

informace řekl(a)...

Panstvo,
valite se prezrani po kanapi? To tedy neni muj pripad. Jestli nekdo umira hlady o vanocich, tak to jsem ja.
Vcera vecer hostitele zasedli k veceri ve dvacetctyri hodiny nula nula, kdyz jsem mela zaludek tak zkrouceny hlady, ze jse skoro nemohla jist a dneska ve 17,25 jsem jeste neobedvala. Bude se jist az v sest.
Prisaham, ze je to naposled, co jedu nekam na vanoce na navstevu. Ani predstava linie, co ziskam, pro mne neni utechou.
Zrala bych i hrebiky, kdyby tu nejake byly.

Harpyje řekl(a)...

:-)))
Jéžíšmarjá, to je réveillon à l´italienne!
Trochu se divím, že Vás to překvapuje. Pokud ale máte ještě vůbec sílu klovat do klávesnice, tak bych se Vás ráda zeptala na jednu věc.
Máte jako Italka zkušenosti s espressy?
Stroj, který jsem koupila (Saeco) dnes při prvním pokusu vyloučit z něj kávový mok, vydával pouze pekelný kravál, byl rozehřátý tak, že jsem se obávala, že nám za chvíli začne lítat kolem uší, ale voda zůstávala pořád studená.
Jak je něco takového možné? Už jsem pohřbila několik espress, ale něco takového jsem ještě nikdy nezažila.

Harpyje řekl(a)...

Co se Vaší otázky, STk, týká, tAK se musím přiznat, že nevím. Já si halt potrpím na sionisty.

informace řekl(a)...

Kdyby to bylo à l´italienne, tak bych jedla nejpozdeji ve ctyri odpoledne. To je hodina svatecnich obedu na Sicilii. Jinde se ji driv, ve stredni Italii v jednu. Jenomze je to à l´européenne centrale, kde si ti snobove nevi co vymyslet, aby ukazali, ze se chovaji po evropsku. A obed ke vsemu ani za moc nestal.
Kdybych byla jela na Sicilii, byla bych se i vykoupala, bylo tam 28 nad nulou a svitilo slunicko.
S temi masinkami na kafe zadnou zkusenost nemam, nikdy jsem ji nekoupila, i kdyz ji jeden cas davali dokonce zadarmo jako pridavek k baliku tech kavovych hostii do ni. Tak sorry, a neznam ani nikoho, kdo ji pouziva.

STK. řekl(a)...

To Vaše espresso, Vážená Harpyje,
vypadá nezdravě. Nebudu Vás podezřívat, že jste nenašroubovala něco někam, kde to být nemělo nebo naopak. Závada asi bude tkvít v samé podstatě věci.
Já používám jen takovou konvici na principu sifónové láhve, kde se vařící voda tlakem páry přemístí zespoda přes kafe mezi dvěma filtry nahoru a pak se už len lije do šálků. Ta věc mi začala selhávat až po dlouhých letech věrných služeb vinou zkamenělého těsnění. (Ale už mám nové!)
K těm full-automatům nemám odjakživa důvěru - mám pocit, že by to měli prodávat buď s přibaleným instantním technikem nebo aspoň s několikasetstránkovým manuálem. Připadá mi to totiž mnohem složitější, než nejnovější stříhací pult pro video. ;-)

K těm pouťovým atrakcím s pískem a sklem: Tu starší malířku už pár let znám, tu mladší jsem viděl asi tak před rokem- dvěma. U "sionistky" mám pocit perfektně zvládnutého řemesla, u Ukrajinky zase, že mi tím chce říct něco naléhavého. (Byť vím co a protože to do nás hustili od útlého mládí, nechci to poslouchat!) Ale když jsem se na tu produkci koukal, zjistil jsem, že musím dost často mrkat.
Možná to je ten nepatrný rozdíl a možná ho vidím jenom já.
(To nebyl žádný chyták, Harpyje, jen otázka zjišťovací.)

STK. řekl(a)...

Tak nevím, milá Informace, ale tu v kotlince je to štědrovečerní večeře, ne oběd. Koná se různě, v 19:00 byla u nás, pak je kafe a trochu toho cukroví, pak přijdou sousedé, dávají se dárky, nastává všeobecné divení - u nás většinou upřímné, neb si děláme schválnosti - ženě jsem dal módní románovou trilogii zabalenou v měkkém pleteném šálu a do krabice od trilogie jsem pro změnu narovnal bombóny atd.
U nás bývá klid, mír a nikomu nevadí, když se rozšlápne nějaký ten vanilkový rohlíček uprostřed podlahy. A po večeři najde každý pod svým talířem menší bankovku pro štěstí. Takže pokud mohu poradit: příště zůstaňte raději doma v pohodlí a v místě, kde určujete pravidla Vy.
;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,
pro Vaši informaci : Ксенія Симонова je umělkyně našemu srdci blízká již svým původem a vlasteneckým chováním. Ani za nejhorších časů, kdy Ukrajině vládli prozápadní zrádci, nezpronevěřila se nesmrtelnému odkazu ukrajinských rudoarmějců a komunistů. Neposkvrnila svá ústa ani hruď falešnou řečí – ukrajinštinou, neklaněla se buržoasním nacionalistům, chtějícím odtrhnout Malorusko od Matky Vlasti, od velkého a mocného Ruska.
A naše srdce si docela získala svým vystoupením na ukrajinském hledání talentů.
Vy, vážená paní Harpyje, Vy jste dosud neshlédla film všech filmů „Pád Berlína“, že ano ? My ano; a shlédli jsme i ostatní sovětské filmy, pojednávající o Velké vlastenecké válce. Proto nám vstoupily slzy do očí při sledování výkonu této mladé umělkyně, výkonu, jímž sovětská vlastenka připomenula utrpení i hrdinství lidu SSSR.

Ano, vážená paní Harpyje, je to tak – není utrpení jako utrpení. NAŠE oběti si můžeme i musíme připomínat, na NAŠE oběti a hrdinství nesmíme zapomenout. Sionisti – ti měli zapomenout už dávno, to je jasné každému českému vlastenci-internacionalistovi.
A už k tomuto tématu nic nenapíšu, nebo Velký Šaman zas ukončí diskuzi.

C новым годом !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Jedním z dárků, které jsem dostala, je vlastizrádná DVD Habermanův mlýn (Vlk.st), na kterou jsem se chtěla dívat dnes večer, ale opět mě tak sužuje kašel, že jsem se na tu premiéru vy ... Ne Pád Berlína jsem neviděla. Ani po tom netoužím.

stk řekl(a)...

Je to dobré, přátelé. Zítra jdu zase do práce...
Takže ušetříte slov, Vlastimile. Je to pochopitelně přesně tak, jak píšete.
Jo - to o těch kapslích na hyperplasii je žvást, Harpyje. Nefungují. Nevím, na kom jste je zkoušela. ;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

V tom je právě Váš problém, vážená paní Harpyje - Vy jste dosud neseznámena s opravdu fundamentálními uměleckými díly. Proto nemůžete srovnávat tak dobře, jako my, čeští vlastenci-internacionalisté, my odchovanci kvalitních socialistických škol; my, kteří jsme shlédli nesčíslné množství skvělých sovětských i naších válečných a budovatelských filmů.

Přesto, prosím, to zkuste. Srovnejte vystoupení té mladé, vpravdě sovětské umělkyně, od chvíle, kdy zazní úvodní takty hymnické bojové písně Священная война (zhruba od času 1:50) s touto scénou : http://www.youtube.com/watch?v=zbqv9md7s7k&feature=related .
Vidíte ? Proto „dost často mrkal“ vážený STK, proto já se nestyděl za své mužné dojetí (naštěstí mne přitom nikdo neviděl).

A, ehm, velice Vám děkuji, že jste mi nedoporučila nosit pleny.

Hezký zbytek večera ještě jednou.

Harpyje řekl(a)...

Nevím, STK, prostatu nemám, takže můžu jen papouškovat reklamu. Ale máte pravdu. Tenhle krám většinou nepomáhá.