středa 22. prosince 2010

Zima, zima


Adventu již na krátku, venku štěbetá ptactvo, málem rozkvétá zlatý déšť, žena Ivana odkládá zimní lyžařskou bundu. Vždy před Vánocemi ji vrací do šatníku, to totiž přichází statisticky významně (dycky) oteplení. Pokud nepojedeme na hory, vytáhne tento oděv až zase někdy v půli příštího listopadu, kdy nastupují nejkrutější mrazy, stejně jako letos.



Minulý týden mrzlo. Mrzlo až praštělo. Praštěly plastové láhve, když jsem z nich na noc vytloukal led a zase je plnil horkou vodou. Tyto ohříváčky jsem strkal pod deky, kterými jsme přikryli jablka vlastnoručně natrhaná před dvěma měsíci u strejdy na vesnici. Ty kalamitní dny a hlavně noci naše jablíčka přežila, nemrzla.

Mrzl jsem já u svých knížek na tržišti Luka, nejvíc snad minulý pátek. Když máme ty předvánoční žně. Jeden zákazník za hodinu, takhle si ale knihkupecké žně opravdu nepředstavuju! Asi bylo zima i zákazníkům, že nechodili. Osm pod nulou, to není tolik, ale zkuste si to stát v tom osm hodin! U paní Ponožky v sousedním stánku jsem si koupil teplé bílé ponožky, ponechal knížky jejímu dohledu a zaběhl do blízké restaurace. Na hajzlíku jsem si tam sedl na mísu, vyzul boty a odstranil nošené fusekle z nohy. Nové jsem si hned nenavlékl. Hřál jsem si prstíky na teplých dlaždičkách, přitiskl jsem je na ně co nejpevněji, abych podpořil přenos tepla. Teprve po asi minutě jsem nazul běloučké teploučké tlusťoučké vlna/PES ponožtičky. Pak jsem zase vyběhl do mrazu.

Paní Ponožka za mne zatím nic neprodala. Zákazníci se nehrnuli, hřál jsem se představou, jak si večer hupsnu do vany plné horké vody a vzpomínal minulých mrazů. První pořádný mráz jsem zažil v devítce, kdy jsme za krutého libereckého prosince ve škole na předmětu "Pozemky" se třídou natahovali drátěný plot kolem toho školního pozemku pod Wolkerákem. Bylo sucho, ale mráz kolem deseti stupňů. Z frajeřiny jsem si na to vzal z domova jen teplákovou bundu bez košile. Při práci jsem se pak provokativně rozepínal a odhaloval svou hruď zmrzlé tresky, blbec. Dělal jsem haura před holkama, takoví již hoši jsou. Hřála mne práce a mládí a chlapecký zápal, ani jsem nedostal zápal plic. Dost zimy jsem si užil na běžkách v rodných Jizerkách, ale to jsem se kolikrát spíš zapotil. To už větší chlad jsem zažíval v létě na Lesním koupališti. Když to koupališťátko stavěli, vybudovali před ním dvě mělké nádrže, které sloužily jako rybí sádky, ale hlavně se v nich oteplovala voda Jeleního potoka. Dřív. Pak nádržky zarostly, zanedbané hráze vodu nezadržely a ta se dostala ledová až do hlavního bazénu. Jako kluk jsem se tam potápěl na betonové dno, co tam bylo drobásků, vypadlých z kapes narychlo svlékaných kalhot! Jednou jsem vylovil i stříbrný řetízek se stříbrným klíčkem, rok jsem ho nosil, než jsem ho zase ztratil. Potápěl jsem se, dokud mne ze studené vody nebolely kosti. Pak jsem se půlhodinku smažil na letním sluníčku. Áaaach, teplíčko...

Při nástupech na bordelplacu na fešácké absolventské roční vojně v Českých Budějovicích jsem užil mrazu taky dost, v lednu v sedumasedumdesátým bylo i dvacet mínus. Ale nikdy jsme nestáli déle, než půlhodinu. Lékaři k nám drželi přednášky, jak se bránit proti omrzlinám. Rok předtím totiž čekalo vojsko slavnostně nastoupené po provedeném zimním cvičení na Boleťáku přes dvě hodiny v silných mrazech na soudruha velitele divize, kterej zatím někde chlastal i se soudruhem politrukem (je dobře možné, že je to ten dnešní budějický radní, který se nemá za co stydět) a s ostatníma šajbama té svinské zkurvené komunistické armády. Pár kluků přitom omrzlo a přišlo o pár prstů, tak pak armáda činila opatření proti omrzávání. Ten další rok, než u nás na spojovacím praporu hořelo. Pak se zase preventivně bojovalo proti požáru.

Koncentráčníci na svých bordelplacech to měli v zimě o moc horší. V nacistickém lágru to některým vybraným heftlingům vylepšovaly fašistické svině poléváním studené vody, tak byl zavražděn Karel Hašler. [Právě 22. prosince 1941. Bylo mu 62 let.] Tátovi bylo 23 let, když je vezli vlakem v otevřených uhlácích v lednových mrazech roku 1945. Z Osvětimi do Mauthausenu se jelo přes Moravu asi tři dny. Z vozu, který byl tak plný, že v něm museli stát, jich nakonec vylezlo jen pár živých. Mráz dobře znali i vězni komunistických gulagů. Když jsem poprvé četl "Jeden den Ivana Děnisoviče" od Solženicyna, říkal jsem si, zase další koncentráčnické historky. Jenom mi bylo divné, že spolu vězni a strážci mluví, že si rozumějí. Až po asi třetině novely mi došlo, že ty nebohé Rusy vězní taky Rusové! "Studené slunce" Jiřího Muchy mne pak už nepřekvapilo. V našich koncentrácích byli zavření ještě fašisti a už i antifašisti. Utkvěla mi jedna podrobnost: Strážní byli takoví debilové, že se nikdy nemohli dopočítat napoprvé. Stále mukly přepočítávali a když se konečně dobrali čekaného výsledku, už si to nechtěli pokazit, útvar vězňů obkolesili drátem a takhle je hnali do práce, aby se jim nějakej neztratil. Říkali tomu "autobus". Zima to musela bejt děsná. Já se Grulichovi divím, když říká, že Úřad pro dokumentaci a výzkum komunistických zločinů bude za rok stejně zrušenej, protože prej na konci příštího roku už budou komunistický zločiny promlčený? Když mohli Němci (západní) v roce 1965, kdy po dvaceti letech měly být promlčeny nacistické zločiny, vyhlásit jejich nepromlčitelnost, proč to nemůžeme udělat podobně my s komunistickými zločiny? Ostatně zločiny proti lidskosti jsou nepromlčitelné u nás už asi třicet let, že se s tím dnešní soudci po celou svou dlouhou kariéru dosud nesetkali a tohoto ustanovení nepoužili neznamená, že neexistuje. Zima zabíjela stejně v komunistických jako nacistických lágrech. Zima v rukou vrahů.

V listopadu 1945 byla zima taky. Z neznámých důvodů tehdy organizátoři odsunu Němců někde na Teplicku nepočkali na slíbené autobusy a hnali vysídlence přes Krušné hory pěšky. Vyprávěla paní ze smíšeného manželství, která pro českého tatínka a odpor proti fašismu zůstala. Její sestra pro německou nenacistickou maminku a vlastní znáckovatění musela jít. Před sebou tlačila kočárek. Mimino přejezd krušných hor nepřežilo, asi mu byla zima...

Minulý pátek na tržišti vlastně až taková zima nebyla. Zmrzlý jak psí hovínko jsem přišel domů, vlezl si do vany a hodinu si lebedil ve vřelé vodě. Pomalu jsem roztál, rozehřál se a rozpálil. Někde uvnitř však zůstal zmrzlý střep. Je čtvrtá neděle adventní, poslední před Štědrým dnem, plá sedmá svíčka osmiramenného svícnu, ramadán začal. Pokoj a Teplo všem lidem dobré vůle!

Psáno v Praze na Lužinách 17.-20.12.1998, poprvé vyšlo jako příloha Neviditelného psa 22.12.1998, podruhé 21.12.2002

Dodatek 2002: Letos začala chanuka dříve. Na její první den byly spáchány atentáty v Keni. Taky ramadán proběhl dříve. Na jeho konci došlo k atentátům v Bangladéši. Začínají Vánoce. Atentáty hrozí v Praze. A mrzne.

Dodatky 2010:

Letos se rozešel ramadán s chanukou i Vánocemi. Atentáty hrozí v celé Evropě i severní Americe.

Ano, vím, jaký je rozdíl mezi nacismem a fašismem. Ale když naši říkali německým náckům "fašisté". Tak se to halt po válce říkalo. Moje generace to má od generace svých rodičů. Vždyť i v tom Německu existovali "antifašisté", a dodnes se tak bojovníků proti nacismu říká, žádní "antinacisté" neexistují - pokud je nezavedou další šlechtitelé jazyka.

Na tržišti už knížky neprodávám. Ani paní Ponožka ponožky. Ba ani pan Chlast a paní Čokoláda se neudrželi. Setrval poslední pan Zelinář, který to ale už chce taky zapíchnout. Klasická porevoluční tržnice se změnila na textilní bazar. Ještěže se začaly rojit "farmářské trhy", kde si člověk může občas koupit něco od sedláků.

Čeští soudci stále propuštějí zločince proti lidskosti s odkazem na to, že jejich zločiny jsou již promlčeny - ačkoliv zločiny komunismu jsou už vyhlášeny za nepromlčitelné. Aspoňže se můžeme dovědět, který ten soudce je sám komunista - tedy bývalý.

Jenom ta zima je stále stejně krutá...

28 komentářů:

STK řekl(a)...

Tak tak, na Vánoce přicházívá tradičně obleva. Už stovky let. Jenom ta lidská paměť nás klame. Míváme pocit, že za našich mladých let býval na vánoce sníh, fůry sněhu, vločky se třpytily v záři pouličních luceren a vrzaly pod botami.
I prd. V 90% případů bylo bláto, jen někdy mrzlo a těch patnáct vlček sněhy proháněl vítr kolem dokola ulicemi, kde se ploužili lidé, kteří se pevně rozhodli udělat radost bližním nějakým hodnotným hmotným dárkem. Něco vybrat bylo těžké. Ne, že by člověk nevěděl co vybrat, ono spíše nebylo z čeho vybrat.
Teď je tomu naopak. Serepetiček je fůra, nápady nejsou. Takže zase zůstaneme u knížek a CD. Ale o to nejde. Ani o cukroví nebo skvělý bramborový salát naší sousedky. Hlavně, že se vzájemně nepožereme.

Takže mě propuštění bývalé prokurátorky tak nějak nezasáhlo. Ano, ona už neví, co vlastně provedla, nedokáže poznat svou vinu. Když ji necháme umřít ve věznici, ani tehdy se nedá na pokání. Neví za co by se měla kát, vždyť tehdy to bylo všechno správně...
Takže odsouzena byla, do vězení se na chvíli dostala, spravedlnosti bylo učiněno zadost - a S.(Santa) Klaus ji pustil umřít domů. Nevidím na tom nic špatného. Ve vězení přece není ani fůra lidí, kteří by tam patřili a měli by být schopni si svou vinu uvědomit. Kteří mohou být nám všem nebezpeční. Ale běhají si volně, díky našim podělaným zákonům, díky našim poonďaným soudům. Tak o co jde!

Táta tomu prostoru před baráky v lágru říkal Apelplatz. Možná se tomu říkalo různě.

Venku je dneska povětří jako za hlubokého socialismu. Pro ty, kteří nechápou, která bije: Když máte kamna na uhlí a přestane vám táhnout komín, kamna vyhasnou a kouř se vevalí do zbytku bytu – tak takhle je dneska venku v Ocelovém srdci republiky. A tak bylo i včera a bude i zítra – prostě do doby, než zafouká vítr.

Demonstraci před Novou radnicí, která měla upozornit radní, že už je čas přestat sedět v dozorčích radách Mittalu a začít ho tlačit ke splnění slibů na ochranu ovzduší se pokusil zneužít primátor, který chtěl těch cca 500 hodně nasr@ných lidí nasměrovat proti vládě v Praze. Inu - člen ČSSD. Nechtěli jej proto pustit k mikrofonu, trochu se tam strkali a „pan primáš“ upadl na kluzkých schodech na záda. Hnned jej zvedli a očistili od sněhu. Ale až do večera se na netu psalo o tom, že „byl sražen na zem“. Večer to sám primátor dal v TV slovně do pořádku. A potom věř internetu...

Pedro řekl(a)...

Chyba teraz na chwilę zostawimy tą politykę. Bogatą Gwiazdkę i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku staremu leniwemu kotu życzy Pedro

Větší vlastenec řekl(a)...

No tedy ...
Vážení vlastenci a vážené vlastenky, musím napsat, že černočerný humor Velkého Šamana ve mně vzbudil opravdovou úctu. Neboť i my pokrokoví, levicově založení lidé na Vánoce podléháme atmosféře klidného zažívání všeho toho žrádla a chlastu, i my v tento čas zimního slunovratu cítíme jakousi slavnostnost chvíle.
Takže napíše-li Velký Šaman dva dny před příchodem Dědy Mráze „Z neznámých důvodů tehdy organizátoři odsunu Němců někde na Teplicku nepočkali na slíbené autobusy a hnali vysídlence přes Krušné hory pěšky.“ BEZ UVOZOVEK kolem slova „neznámých“, stavím se do pozoru a salutuji.
To je vtip lepší než ten mediálně přetřásaný vtípeček soukmenovce Šustra, o Židech, kteří „vyfičeli komínem“. Prostě – všechna čest.

Ano, vážení; důvody pro humánní odsun Němců byly a jsou známy celému našemu národu : němectví a fašismus. Že fašistické nemluvně nepřežilo humánní odsun ? To nebyla naše chyba. A už dost, nebo se toho zase chytí fašisti v čele Posseltem a Merkelovou.
A s nimi multikulti, tvrdící takové nesmysly, že německá „kultura“ je rovnocenná naší kultuře slovanské, resp. že umrlé děti německých fašistů a českých buržoustů (umrlé během humánního odsunu a po humánním znárodnění) nebyly o moc horší než Němci povražděné děti našeho lidu.

* * * * *

Už jste si spočítali, vážení vlastenci a vážené vlastenky, kolikrát pres.Beneš vyslovil slovo „Žid“ resp. „židovský“, když ve svém slavném projevu (při svém potvrzení ve funkci, před Prozatímním Národním shromážděním republiky Československé) dne 28.10.1945 hovořil o obětech našeho národa ?
Ne ?
Já vám to tedy prozradím, žáci lenošiví : ANI JEDNOU.

KONTROLNÍ OTÁZKA : Proč se pres.Beneš nezmínil o Židech ani slovem ?
(Nápověda : Jde o stále aktuální téma, viz např. letošní projevy s.Anděly Dvořákové a prez.Klause, jakož i příspěvky V.v. na tomto vlasteneckém blogu.)


Letošní Vánoce nabývají obzvláštního významu a charakteru také tím, že je v naší vlasti slavíme poprvé bez Němců. To je výsledek, na jehož nesmírný historický význam jsem již vícekráte poukazoval. (E.Beneš, prosinec 1946)***Volte ČSSD a KSČM !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Nebylo to tím, že židovství nebylo pokládáno za národnost?

Větší vlastenec řekl(a)...

Špatně ! Židovská národnost z hlediska státních orgánů existovala; viz např. http://www.cvvm.cas.cz/upl/nase_spolecnost/100023s_Samanova-narodnost.pdf .
A samozřejmě viz také válečné projevy pres.Beneše, přednesené na prohnilém Západě.

Pět, sednout ! A více studovat, méně dbát o vzhled, nádhero.

informace řekl(a)...

Samanova: Narodnost

Tabulka 2: Národnostní složení obyvatelstva České republiky v letech 1921 a 1930
židovská
35 699
37 093


Tabulka 3: Národnostní složení obyvatelstva České republiky v letech 1950 a 1961
Ze statistik zmizela také (i když z jiného důvodu) národnost židovská. Židé během války z Československa buď uprchli, nebo byli vyvražděni v koncentračních táborech.

Odpoved davaji tabulky scitani lidu. Jaky jiny komentar se k tomu muze delat?
Chyba teraz na chwilę zostawimy tą politykę?

EK řek)la) řekl(a)...

Až budete fičet komínem, tak já vám změřím emise, fičáci!

informace řekl(a)...

Italska verze Wikipedie:
Circa 80.000 ebrei cechi furono uccisi dai nazisti durante la seconda guerra mondiale, principalmente a Terezin. Nel 2006, la Repubblica Ceca istituì il Giorno della Memoria per l'Olocausto, durante il quale furono pubblicamente letti per quattro ore a Praga i nomi degli ebrei cechi vittime dello sterminio.

Z clanku o judaisticko-masonsko-bolsevistskem spiknuti v Evrope a Ceskoslovensku:
Si sa che la Cecoslovacchia è apparsa sulla carta geografica al termine della prima guerra mondiale come creazione della giudeo-massoneria. Fu concepita come una piattaforma girevole massonica nel cuore dell’Europa e continuò ad esserlo finché la massoneria, nel 1948, la consegnò nelle mani del comunismo.I tre presidenti democratici della Cecoslovacchia, Thomas Masaryk, Eduard Benes e Jan Masaryk furono Gran Maestridella massoneria ceca. Sotto il loro regime massonico, chiamato “democratico” e caratterizzato dal permanente terrore contro gli slovacchi cattolici, il comunismo ebbe tutte le facilitazioni possibili per organizzarsi e svilupparsi nel paese, al punto che la Cecoslovacchia fu l’unico paese dell’Europa orientale che disponeva di un partito comunista legale e perfettamente organizzato ancor prima dell’inizio della seconda guerra. Un anno prima della guerra, il regime massonico di Benes fu annientato dai tedeschi. Rifugiatosi a Londra con il suo governo, Benes firmò, durante la guerra, un trattato di alleanza con la Russia e, nel 1945, unì la Cecoslovacchia ai carrozzoni dell’esercito rosso.Insediò il suo regime “democratico” con una più ampia partecipazione comunista, e fu, di fatto, un governo composto interamente da massoni, ebrei e comunisti.
http://www.chiesaviva.com/giganti%20del%20male%20TRADIMENTO%20GIUDEO%20MASS.htm

Ma snad Vv. na mysli podobny namet? "Prvni povalecna vlada byla slozena vylucne ze zednaru,
zidu a komunistu." ?????

Větší vlastenec řekl(a)...

Já, jako každý jiný pokrokový, levicově založený člověk samozřejmě komínem profičím, voni EK jakýsi.
Nicméně emise nebudou měřit mně, leč JIM (to jest správě krematoria) a MOJE.
Chápou, voni měřáku ?

Socialisticky žít, socialisticky odcházet ! Vstupte do Společnosti přátel žehu !

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
komunistická ideologie Židy za národnost nepovažovala, a to z důvodu neexistence konsistentního národního území (zavedl Stalin). Židovská národnost se začala uznávat (s určitým zpožděním) až po destalinizaci. Ze stejných důvodů nenajdete v poválečných tabulkách složení obyvatel ani Cikány (tehdy ještě ne Romy).

informace řekl(a)...

Julian Assange poskytl pohovor spanelskemu El Pais, kde mluvi o tajemnem atentatu ve vezeni na jeho zuby. Kdyz jedl ryzi, pocitil v ustech kovovy predmet a vyplivl zlomeny zub. Zub zabalil peclive do papiru a nechal ho lezet v cele behem hodinove prochazky. Kdyz se vratil, zub tam uz nebyl. Assange se pta, zda zub odnesli, aby tak zametli stopy po atentatu.
Stezuje si take na to, ze ho dali na oddeleni sexualnich deliktu, mezi znasilnovatele a pedofily a ze musel poslouchat cele noci jejich nechutne historie a vykriky. On prece odmita obvineni z nasilnych sexualnich cinu, podle nej jde o americkou machinaci, jak ho zneskodnit.
The Guardian zas pise, ze se Assange ve Stokholmu cinil, pokud jde o sex. Mel neco se snoubenkou jednoho novinare a ten mu pry div nerozbil hubu.
Assange jako bojovnik za svobodu projevu, odposlouchavani, kradeni tajnych depesi a informace o vsech tajich svetove diplomacie by si mel davat vetsi pozor na hubu. Kdyz bude dal pokracovat v sexualni cinnosti timto tempem, bude si muset brzy poridit umely chrup.

informace řekl(a)...

Pergille,
otazka vztahu komunistu k zidum je moc slozita na vanocni diskuzi. Nechme si ji na potom. Stalin zridil v 28. roce prvni zidovsky stat Birobidzan, a je kolem toho rada nazoru, proc to udelal. Rovnez tak existuje rada nazoru o jeho vztahu k zidum. Mezi jeho nejblizsimi spolupracovniky byli zide, jak pise S.Romano, i hruzostrasny Jagoda byl zid. A pri tom byl, podle toho co se pise a traduje, Stalin zazrany antisemita. Vyuzival jich, dokud mu byli prospesni, aby je pak znicil? pise Romano v clanku STALIN E GLI EBREI DELL' URSS COME LI USÒ, COME LI UCCISE.

Kopretina řekl(a)...

Pergillovi, Ne tak docela, Pergille. Židé si svou národnost začali uvědomovat po I. sionistickém kongresu roku 1897.

Kopretina řekl(a)...

Informace, co se týká vztah Židů a komunistů, je situace skutečně složitá. Podíl Židů na bolševické revoluci je kostlivec ve skříni židovského národa a dává munici nacistickým antisemitům. Ano, Stalin Židy využíval na špinavou práci a pak je zničil (viz proces s lékaři, kteří chtěli Stalina otrávit). A posléze nenávistná protiizraelská propaganda v 50. letech. Nechápu komunistickou nenávist k Židům. Vždyť řada Židů komunisty byla a přesto je komunisté tak zničili. Proto, když cestujete po Izraeli, tak nesmíte říci, že jste komunistka. Komunismus se stal v Izraeli tabu, stejně jako nacismus. A nyní, se Židé od komunismu nanějvýš distancují. A když mi google vyjel článek o požáru v Izraeli a článek v Haló novinách, bylo mi zle. I tohle neštěstí nezabránilo bolševických sviním k nenávisti proti Izraeli.Psali, že si za to Izraelci můžou sami, že mají málo hasičů a divili se, že chtěli Izraelci pomoc. Vždyť Izraelci posílají pomoc do celého světa. Pomáhali v Hajti jako jedni z prvních a když chtěl pomoc pro změnu Izrael, tak se utrhovali.Nebo o masakru v Katyni psali, že si za to Poláci mohou sami. Jediná medicína proti komunismu je kulka do zad. Postavit komunisti ke zdi... Nic jiného si nezaslouží (samozřejmě, že ne řadové, ale potentáty KSČM, řada lidí volí komunisty z neznalosti, ti by se dali převychovat ( ale, Filip, Exner, Kováčik)). Vím, že co píši, jsou jen hospodské řeči, ale mělo by to tak být...

EK řek)la) řekl(a)...

Jako člen spolku přátel žehu jsem zaplatil 1250 Kčs ,kdys, a za vyfičení komínem již nic nezaplatím , neb ČPoj. převzala závazek této pojistky. V.v. zacáluje nesocialistickou plnou cenu řádem 10-15 000,- Kč a nic mu nebude platno jeho plamenné zapálení pro věC KS4m a 4ssD. ČEST JEHO PRÁCI!
tak mi tan CL nějak poskakuje.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenci a vlastenky, žáci poškoláci !
Vy opravdu neumíte odpovědět na tak jednoduchou vlasteneckou otázku ? A to jsem vám dal opravdu pořádnou nápovědu – pres.Beneš se o Židech mezi našimi národními oběťmi nezmínil ze STEJNÉHO DŮVODU, z jakého se o nich nezmiňuje prez.Klaus a s.Anděla Dvořáková !

JAK JE MOŽNÉ, ŽE NEZNÁTE TAKOVÉ ZÁKLADNÍ VĚCI ?!?!

Nejblíže pravdě byl s.s.A.S.Pergill, a to ještě zaměnil příčinu za důsledek.
Nu, TEĎ už snad odpovíte správně.


„Naší lidově demokratické a socialistické československé republice připadl jeden významný úkol, pro ni specifický na rozdíl od druhých, sousedících socialistických zemí. Připadlo jí za úkol ukázat, jak lze správným praktikováním leninského řešení národnostní otázky a důsledným uplatňováním zásad proletářského internacionalismu uskutečnit plný národnostní soulad v socialistické zemi s příslušníky několika národností.“
(Václav Kopecký, Pamětní výpisy k historii Československé republiky a k boji KSČ za socialistické Československo, str.401)

***Volte ČSSD a KSČM !***

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Takže jsem odpoveděl správně, Vlastenče. Pan president nepokládal židovskou národnost za relevantní. A vy mne jen šikanujete, abyste se vyrovnal s "křivdou" spáchanou na Vás souškou učitelkou dějepisu a češtiny.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale prdlajs, voni anaboliková nádhero. Proč sem dávám tu nápovědu, Herr Gott ?
V Londýně, před imperialisty, náš pres.Beneš HOVOŘIL o utrpení Židů na okupovaných územích (připomenu, že i úřady tzv. 2.republiky se snažily před Západem zatajit vlnu lidového odporu proti viníkům Mnichova - sionistům)
Co tedy mají společného projevy našeho prez.Klause a s.Dvořákové s oním projevem pres.Beneše ?
No přece DŮSLEDNÉ A ÚPLNÉ započítání mrtvých sionistů mezi naše PADLÉ BOJOVNÍKY za svobodu !
Už minimálně dvakrát jsem o tam psal na tomto vlasteneckém blogu : Bez správného počítání sionistů by naše ztráty vypadaly, řekněme, nevýznamně. A to přes doslova vší snahu pres.Beneše o zvýšení počtu našich padlých bojovníků (viz atentát na Heydricha).
I když mezi naše padlé BOJOVNÍKY za svobodu ČSR započítáváme : 1) obyvatele Lidic a jiných obcí, vyvražděných fašisty
2) příslušníky armády Slovenské republiky, padlé během zářijové kampaně 1939 v Polsku, i ty zneškodněné Rudou armádou během Velké vlastenecké války;
pořád by celková suma našich padlých BOJOVNÍKŮ ZA SVOBODU bez sionistů vypadala jaksi hubeně (přičemž padlé sionisty-příslušníky našich zahraničních armád započítáváme mezi NAŠE padlé automaticky).
A součet našich za okupace fašisty zavražděných spoluobčanů by se téměř rovnal počtu fašistů všeho věku, námi humánně zlikvidovaných během poválečného konečného řešení německé otázky.

Proto pres.Beneš hovořil o okamžitém a všelidovém odporu proti fašistickým okupantům. Proto s.Anděla a prez.Klaus hovoří o 360 000 PADLÝCH BOJOVNÍKŮ za svobodu ČSR. Proto o nich psal s.Kopecký.

Proto se počet našich PADLÝCH BOJOVNÍKŮ snaží zpochybňovat naší úhlavní nepřátelé, Němci, buržousti a sionisti. Je nechutné a nepřijatelné, že k těmto podlým útokům na naši vlast a národ se propůjčuje i Česká (sic !) televize.
V provokačním pořadu „Paměť 20. století (3/3) Nesdělitelné“ *), odvysílaném mimo jiné i minulý týden (!!!), sionista Toman Brod drze tvrdí :
„...No tak to je zásluha nebo vina komunistického režimu, pochopitelně, který slovo ´Žid´ vytěsnil ze svého slovníku, který uznával jenom nějaké ´vězně´. Vždyť dodneška se mluví zahynulo 360 000 československých občanů. Dokonce někteří mluví takový nesmysl, že to byli lidé, kteří padli za svobodu Československa. Což je populistický ... což je fráze, pochopitelně. Tito lidé, ať je hodnotíme z té či oné stránky, tak nepadli, nýbrž byli zavražděni. A ne proto, že bojovali za svobodu Československa; protože byli Židé.“ **)

Prostě – tyto sionistické provokace skončí IHNED po našem konečném vítězství.
***Volte ČSSD a KSČM !***

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*) http://www.ceskatelevize.cz/porady/1162896187-nebylo-to-marny/20456226256-nesdelitelne/
**) http://www.youtube.com/watch?v=bT0YAU2iSFI&feature=related ; od minuty 1:15

STK řekl(a)...

Viděj to co já, Šaman?

Immerwere platí to "Duchů, jež jsem vyvolal teď se nezbavím!" Politika, furt enem politika. Jeden Pedro jaro nedělá.

Du rači mazat linecké rybezlovou marmeládou, dyk sou Vánoce...

Harpyje dnes absentuje, asi bojuje s infekcí za brutální pomoci kyseliny acetosalicylové. Doufám, že to do zítřka vyhraje. Tedy Harpyje, ne infekce.

informace řekl(a)...

Vy mate ale divne problemy. S tim vsim, co se deje dnes ve svete, vy se porad hadate o tom, jestli se maji Zide, zavrazdeni nacisty za druhe svetove valky, pocitat mezi ceske obeti (ceske, ne ceskoslovenske!) radeni nacistu a padlych v odboji? Protoze s tim by byla nejak spojena vyse ceske kolektivni odpovednosti za Nemce, kteri zemreli behem odsunu? (Rikam zemreli a ne byli zavrazdeni, protoze i tady by se cisla asi ruznila.) Jestli ma byt tohle argument, ktery ma presvedcit Cechy a hlavne evropskou spolecnost o opravnenosti pozadavku Sudetonemeckych organizaci zruseni Benesovych dekretu, ktere by vedlo k restituci nebo nahrade konfiskovaneho majetku a k uznani sudetskych Nemcu obcany republiky a tim otevreni dveri k jejich navratu, tak si myslim, ze je to argument hodne postaveny na hlavu. Michat otazky prava, mezinarodniho prava s etikou, zalozenou na secitani nebo odecitani mstvych a na porovnavani vysledku techto matematickych operaci, je skutecne vykon, ktery by privedl do nesnazi i Einsteina. Ani ten by z tak ruznorodych elementu nesestavil nejakou rovnici.
Za stotisic vlastnich mrtvych mene maji Cesi vetsi moralni zodpovednost za povalecne excesy a proto stoupa i jejich moralni povinnost dekrety zrusit? (aritmetickou nebo geometrickou radou?)
Kseftuje se tu kostickama, abych to rekla brutalne? Kolik kosticek na jeden dekret?
Argumenty z blazince, by clovek rekl, ale ono je to, jak vidim mineno vazne.
Existuje uroven mezinarodnich jednani, kde se probiraji sporne otazky mezi staty. Tam se pocet kosti nebere v uvahu, uveruju vas. Na mezistatni urovni cesko-nemecke byl problem povalecneho usporadani jiz resen pokud je mi znamo.
TAKZE O CO JDE?
A proc se sem ten falesny problem pod ruznymi zaminkami porad zatahuje?
Jiz nekdy v unoru Kocour napsal: "Tuhletu mnohé desítky let trvající válku slov jaksi nechápu a chápat nechci.
Není už náhodou čas posuzovat jednoho každého podle jeho dnešních skutků?"
Ja bych upresnila slov a cisel. A zacina to byt vic jsk nesmyslne a trapne. Trapne za ty, co temi cisly porad mavaji.

informace řekl(a)...

Snad se nam Kocour nezamiloval?

Větší vlastenec řekl(a)...

Považujete se za čarodějova učně, vážený STK ? Kdo je potom ten Váš "Meister" ?
Či jen vzdycháte nad nezvladatelným rejděním sil, jež jste ve své pohodlnosti povolal, by Vám pomohly s Vaší prací ?

Každopádně, vážený STK, zázraky neexistují. To víme my ateisti; proto na ně nespoléháme, a raději konáme. Na pomoc voláme síly a entity reálné a akceschopné.
Pokud agnostik spoléhá na zázraky nebo na "pomoc boží", neliší se od věřících. A bude zklamán stejně jako oni.

Přeji Vám příjemné zažití sváteční stravy.

informace řekl(a)...

Осьминог Пауль признан самым необычным животным 2010 года – Lenta.ru.
В Великобритании, которую с уверенностью можно назвать главной поставщицей идиотских новостей, присудили премии DAFTAS Awards, призванные отмечать необычные события и странные истории года. Одним из самых ярких лауреатов нынешнего года стал осьминог-оракул Пауль, правда, получивший свою премию посмертно. Но и помимо знаменитого головоногого премиями DAFTAS отметились другие, не менее забавные существа и истории.

Lenta ru. oznamuje, ze chobotnice Paul, ktera predpovidala vysledky fotbalovych zapasu na mistrovstvi sveta, ziskala ve Velke Britanii prvni cenu jako nejzajimavejsi zivocich roku. A to ad memoriam!

STK. řekl(a)...

Jen pro Informaci(k větičce z 19:10):
Bydlím nad druhou nebo snad třetí nejživější křižovatkou v městě. Když se tu a tam přemístím na chalupu do hor, nemohu první dvě noci vůbec usnout - je tam příšerné ticho. V uších mi šumí krev, málem slyším, jak po místnosti pobíhají pavouci (myši slyším - a ne málem, ale doopravdy). Musím si pustit aspoň rádio, abych usnul.
Takže když někomu něco náhle odeberete, chybí mu to, i kdyby to měl být pravidelný podvečerní výprask. ;-)

Harpyje řekl(a)...

Jenom na skok, a potom hned zpátky do postele.
Panu hostinskému a všem diskutérům přeji příjemné prožití vánočních svátků, štěstí, zdraví a Boží požehnání v roce 2011.
Podle mayského kalendáře jsou to předposlední svátky vánoční, které může lidstvo slavit, tak si jich užijte! Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/francouzskou-vesnici-okupuji-podivini-kteri-chteji-s-ufo-preckat-armagedon-17r-/zahranicni.asp?c=A101222_125229_zahranicni_stf :-)))

stk řekl(a)...

Kdyby jenom učně, Vážený Vlastimile... ;-)

Ale za tyhle zdejší vytrvalé folkloristické reje kolem židovství opravdu nemůžu. Neiniciuji je, neživím - ale jsou takoví, kteří diskuzi stále resuscitují. Už je krapánek ohraná (je to přímo zombie mezi zdejšími diskuzemi) a nechápu, jak ještě může někoho bavit.

Ale "Když to tak chtějí..." ;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Jojo, vážený STK. Máte naprostou pravdu; prostě - komu není rady, tomu není pomoci.
Jak správně píše s.s.Pergill, to sionistické vzpomínání na události dávno minulé budí strach u všech nežidů. A náš (oprávněný) strach vyvolá naši reakci - nové konečné řešení.
Aneb "Kdo chce kam, pomožme mu tam".

Šaman řekl(a)...

Konečné řešení: Uzavření diskuse pod tímto článkem.