sobota 1. ledna 2011

MOBY DICK 2001: Trendy vyčpělých demogratických států

Pondělí 1. ledna 2001, Nový rok
Včera odpoledne jsem se navrátil domů poněkud zgrogován. Pak jsme se ženou a přáteli vypili ještě demižónek červeného vína od strýce z Pálavy. Končili jsme šampusem. Zábava byla výtečná, ani jsme nepouštěli telku. K ránu jsme se šli vyvenčit před dům. Postávali jsme na kraji chodníku. Až když stál v ulici celý štrůdl aut jsme pochopili, že nám dávají přednost na přechodu!

Úterý 2. ledna 2001

Hned první pracovní den nového milénia jsem přišel do práce pozdě, až v devět! Duto Hlav neřval - aha, vždyť my vlastně už máme tu klouzavou pracovní dobu. Tramvaje měly zpoždění - na přechodech srážely chodce, kteří si neuvědomili, že sice mají přednost před auty, ale ne před tramvajemi. A na kolejích to pak klouzalo.

Středa 3. ledna 2001 Dnes jsem přišel do práce včas - už před sedmou. Vedoucí ing. Duto Hlav nikde. Pak nám to sekretářka Vykulená vysvětlila: Klouzavou pracovní dobu máme jenom my, zaměstnanci. Vedoucí musí být v práci od 8mi do 16ti. Konečně se v klidu nasnídáme!

Čtvrtek 4. ledna 2001 Ráno najel pod textárenský tovární komín z plastiku náš nový tahač raket SDI (v sestavě je veden jako "podavač sponek"). Nabral komín na svou rampu a převezl do Areálu zdraví a rekondice na Jižním Městě, kde bude sloužit pro potřeby tam stavěné kantýny. Dur Durak získá opět na důležitosti - předpokládá se, že se z ARZu stane dceřiná společnost.

Pátek 5. ledna 2001 Voliéra čápa marabu u vrátnice je opuštěná - přestěhovali ho za jeho hnízdním komínem na Jižní Město. Ředitelka Tiskového Odboru L.Živá na rozloučenou s ním pronesla: "Chtěla bych poděkovat opeřenému členu týmu za vykonanou práci hlavně kvůli tomu, že nyní svým pelicháním přispěl tomuto týmu zde naposledy." Načež byla rozdávána pečená marabuí vajíčka a výpovědi lidem z Týmu Podpůrných Procesů, kteří měli čápa na starosti.

Sobota 6. ledna 2001
Toto jsem si zapsal ze včerejší rozlúčkové řeči L. Živé s čápem marabu:

"Pracovali jsme v různých týmech a všichni máme jiné zkušenosti, ale podařilo se nám vzájemně využívat silné stránky jednotlivců. Myslím si, že mluvím jménem všech členů všech týmů, když řeknu, že jsme rádi spolupracovali s ostatními týmy a doufáme, že i oni rádi spolupracovali s námi. Co se týče plánů do budoucna: v lednu všichni budeme členy různých týmů, ale i přesto budeme spolupracovat tak, jak jsme vždy spolupracovali. Krom těch spolupracovníků, s nimiž už pro jejich nadbytečnost spolupracovat nebudeme. To je ale trend, kterým naše akciová společnost pomáhá zařazovat naši společnost do společnosti vyčpělých demogratických států."
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

informace řekl(a)...

Chudák čáp marabu! Vyhnat ho v lednu z teplé voliéry na mráz za komín! To je skutečně nehumánní jednání. Vždyť tam zmrzne!
V Itálii jásají, že se tam po čtyřech stoletích čáp vrátil a dokonce po dvou tisíciletích se vrátil i plameňák do Toskánska, poté co ho sežrali staří Římané, a vy vyhodíte čápa marabu na mráz a ještě mu sežerete vajička. Na čem bude sedět, jestli tu zimu přežije?
Barbaři!

drak řekl(a)...

O tom čapím stěhování se neuvádí žádné podrobnosti, ale třeba tam na tom Jižním Městě, bude mít na zimu teplou voliéru. I když při úrovni oněch managorů (magor manažer = zkráceně managor), kteří textárny vedou, se o tom dá úspěšně pochybovat.