sobota 29. ledna 2011

MOBY DICK: No to bude čumět

Dny hněvu, radikalismus s lidskou tváří, Vítkova prověrka v kontextu a zdrženlivost vůči vlastnímu lidu
*******************************************************
Neděle 23. ledna 2011
Tisícovka mladých lidí demonstruje v Tunisu proti tomu, že v nové vládě národní záchrany zůstali lidé z vládní strany vyhnaného prezidenta Zína Abidína bin Alího. Není to pravda - premiér Ghannúší přece už z partaje vystoupil! Přesto jasmínová revoluce pokračuje.

Marine Le Pen po tom, co po tatíčkovi zdědila Národní frontu, hodlá rovněž po jeho vzoru kandidovat na prezidentku všech Francouzů. Tentokrát chce uspět. A to vzhledem k tomu, v "jakém je Francie a její politická reprezentace stavu": problémy s imigrací, eurem i Evropou. Je potřeba postavit se dvěma totalitám: globalizaci a islamizaci. Je nutné "vymýtit": kempy ilegálních přistěhovalců, všechny, nejen ty romské. Zároveň je potřeba obnovit kontrolu hranic. Burka by měla být zakázána nejen na veřejných prostorách, ale všude. Je potřeba zachránit evropskou civilizaci.

Deník Metro nazval Maruščin styl "radikalismem s lidskou tváří".

"Přijměte prosím veškerá nezbytná opatření, která by umožnila prezidentovi vyjadřovat se na úrovni odpovídající jeho funkci." (Opoziční poslanec ve výzvě ministrovi francouzského národního vzdělávání.) Prezident Nicolas Sarkozy není obětí cenzury - prý jen neumí francouzsky... Oslovený ministr Luc Chatel oponuje opozičníkovi: Prezident "mluví jasně a pravdivě, odmítá nesrozumitelný styl a vyhýbá se složitým zákrutám větné stavby, jež matou posluchače a občany." (Dobré matení, pane ministře!)

Mrtvá Kočka: "Soudruh Gottwald se také uměl vyjadřovat srozumitelně a lidově - a jakých skvělých volebních výsledků dosáhl!"

Gé dvojka dosáhla rovněž skvělých výsledků: Čína si od Američanů koupí 200 Boeingů a doveze od nich zboží za 25 mld. $. Obama řekl Chuovi, že "vítá rostoucí flexibilitu" podhodnoceného jüanu, nicméně "jsou potřeba další úpravy směnného kurzu". Chu za to ani Baracka nekritizoval! I v Číně se otepluje: Realita se sice nezměnila, změnila se avšak rétorika. Podle Kennetha G. Lieberthala z washingtonského Brooking Institute je to prý "rozhodně lepší než vůbec nic".

Mrtvá Kočka: "Je to velice výhodné - zejména pro Obamu. Čínská rétorika mu umožní, aby nemusel kritizovat čínskou realitu."

"Dokumenty, které má MF Dnes o sledování představitelů Prahy 11 před čtyřmi lety včetně někdejší starostky, jsou silně manipulované." (Vít Bárta, ministr silnic a Napoleon z Věcí veřejných) Dokumenty nepocházejí z agentury Bílého lva, již neformální vůdce VV vlastnil a detektiv, který pro ABL pracoval ani nebyl jejím zaměstnancem. Tolik dnešní Vítkovo upřesnění jeho dřívějšího vyjádření, že ABL nikdy politiky radnice Prahy 11 nesledovala.

Pondělí 24. ledna 2011
"MF Dnes opakovaně upozorňovala, že ABL měla přijímat politické objednávky a diskreditovat politiky. Obojí odmítám." (Vítek Bártů dále cizeluje své vyjádření o ne-sledování politiků.) Nešlo o objednávku - ABL si prověřovala Prahu 11 pouze pro své potřeby! Jako svého budoucího klienta!!!(???)

Ouřadující šéf socialistů Bohouš Sobotka vyzývá ministra k rezignaci. Pokud se tak nestane, měl by ministra odvolat premiér. Sobotka Přéma, místopředseda Senátu (ODS) bude "požadovat jasné vysvětlení od pana ministra k panu premiérovi".

Otázka Mrtvé Kočky: "A prověřil si Vítek vládu, než do ní vstoupil?"
Odpověď Mrtvé Kočce dává sám premiér Petr Nečas: "Nemohu převzít spoluodpovědnost za právně zpochybnitelnou proceduru výběru policejního prezidenta." Avšak jmenování Petra Lessyho nebude vetovat.

Mrtvá Kočka konstatuje: "Prověřil."

"Právně zpochybnitelné" je absolutně všechno, pane Nečas. Proč rači nemlčej? Nemuseli by si dělat zbytečnou vostudu...

České nemocnice se připravují na odcházení lékařů: Na březen se neobjednávají nové operační zákroky. Vypadá to, že dvacet vysoce rizikových novorozenců narozených každý měsíc, o které se ve Zlínském kraji nebude mít kdo starat, si zalétá do zahraničních zařízení.

Nejméně 35 mrtvých a na 200 zraněných si vyžádal sebevražedný atentát v příletové hale moskevského letiště Domoděvovo. Sedm a půl kila plastické výbušniny odpálil neznámý muž. Nálož nesla ve svém kufru neznámá žena: Jasné porušení gender principu, tolik charakteristické pro islámisty. Ostatně pro Rusy taky.

Mrtvá Kočka: "A nejhorší jsou ruskojazyční islámisté."

Vedení letiště šetří, a tak v minulých měsících snížilo stavy bezpečáků na polovic. A policajti? Podle "nejmenovaného zdroje": "Tak akorát vymáhají peníze z gastarbeitrů ze Střední Asie." U vstupů do haly prý byly vypnuty bezpečnostní brány. Stejnak byly zbytečné: V zimě policajtům vadí průvan a tak sedí v teplíčku...

Kontroly u vstupu do letištní haly? Na Ruzyni neexistují!

Mrtvá Kočka: "Alespoň čeští policajti nemohou ani selhat ani se nechat zkorumpovat."

O půlnoci skončilo vysílání zpravodajské Zet Jedničky. Pohár utrpení investorů přetekl poté, co České radiokomunikace zvedly cenu za vysílání z 4,5 milionu měsíčně na šest až sedm melounů. Celkem 40 % nákladů Z1 činily náklady na šíření signálu z pozemních vysílačů - a kvůli udržení licence si televize nemohla vybrat dodavatele!!! Navíc se očekává krach Sazky, která zde byla největším inzerentem: Sazka utratila na reklamu na Z1 vloni 56 melounů, druhé Ředitelství silnic atd. jen něco přes sedm melounů. (Co silniční ředitelé propagovali? Kvalitu českých dál nic???)

Úterý 25. ledna 2011
Nečas nedbá dobrých rad a mluví, tedy píše: "Vít Bárta se svým slovem zaručil za něco, co se nyní ukázalo jako nepravdivé. Proto od něj očekávám veřejnou omluvu." Petřík se na Vítka zlobí kvůli aféře se špiclováním ABL.

Vítek odpovídá za dvě hodiny, rovněž tiskovým oznámením: "Vážený pane předsedo, omlouvám se za to, že jsem během našeho rozhovoru mezi čtyřma očima na přelomu září a října loňského roku neuvedl celý kontext tehdejších aktivit mé bývalé společnosti ABL. Je pravdou, že objektivní pohled na celou událost si lze vytvořit až při rekonstrukci celé kauzy, a tak jsem neúmyslně uvedl informace, které se ukázaly jako mylné."

Statistický úřad ušetřil: Místo 113 melounů dá na propagaci nadcházejícího sčítání českého lidu jen 25 mil. Kč. Otázka: Proč se vlastně mělo za tejden profrcat tolik peněz, co trpasličí firmy typu Zentiva utratí za deset měsíců?

Odpovídá Mrtvá Kočka: "Zentiva je soukromá. Statistický úřad, České lesy či Správa silnic a dálnic ne. Zatím."

Z1 věděla, proč skončit!

Mladá doktorandka Jana Chvalovská s kolegy Petrem Janským a Jiřím Skuhrovcem vymysleli systém, jenž kompletuje informace z různých databází. Vpustili ho na kšefty ministerstev a zde je výsledek: Za minulých pět let se nakoupila a "proinvestovala" asi čtvrtmiliarda, z toho bylo ve veřejných zakázkách utraceno jen 111 miliard. Zbytek se profrcal zřejmě za nákup propisek a dalších propriet v ceně zakázky do dvou melounů a stavění můstků přes potůček v investicích do šesti milionů. 40 % vyhlášených tendrů se přitom zúčastnili jen dva či jeden "soutěžící"!

Ústavní soud rozhodl, že kšeftování s hlasy voličů není projevem svobodné hospodářské soutěže, jak mínili krajští soudci v Ústí nad Labem. ( Plzeňská práva nebo blbost nebo korupce?) Volby v Krupce se budou opakovat. A jak to bude s volbami v Praze?

40 % Egypťanů žije pod hranicí chudoby, jež místně činí 2 $. Hlad, bída a korupce politiků proto vyvolaly Den hněvu. Inspirováni Tuniskem, páchají mladí Egypťané protestní sebevraždy: Sebeupálení, skoky z balkonu, oběšení... Vadí jim totéž, co Tunisanům: Hlad, bída, korupce donekonečna volených věčných pohlavárů a jejich nenažranost. Opoziční Hnutí 6. dubna svolalo protestní demonstraci pomocí Facebooku. Oproti očekávání odborníků ("stovky protestujících") vyšlo do káhirských ulic asi 15.000 lidí - inu Facebook. Četli ho i policajti - a přišlo jich 30.000. Skóre utkání: Jeden mrtvý policajt a tři mrtví demonstranti. To proto, že "egyptské bezpečnostní síly projevily zdrženlivost". Nejmenovaný důstojník policie:"Nechceme ubližovat, je to náš lid."

Ruský prezident Dmitruj Medveděv se zlobí na vedení letiště Domoděvovo, kde prý panovala "anarchie" a "každý si chodil, kam chtěl". Další kritiku vyvolala skutečnost, že ruské bezpečnostní síly byly předem varovány před plánováním útoku. Podobný atentát byl nedávno zmařen jen nepozorností černé vdovy, které na Silvestra předčasně spustila ohňostroj v moskevské ubytovně, kde přebývala.

Středa 26. ledna 2011
V Rusku proběhl den smutku. Lidé nosí na místo tragédie květiny, ruští bloggeři se hádají o tom, komu patří utržená hlava úspěšného atentátníka...

V Davosu se schází 41. zasedání světových bussinesmanů. Vůdcové světa se tváří nadějně - dojde ke zrychlení růstu ekonomiky o "dvě desetiny procentního bodu" až na 4,4 %. Amíci hodlají růst o 3 %. Tedy světový růst táhne Indie a Čína, eurozóna čeká kvalitní číslo 1,5 % plus. Evropský tygr Německo: export aut, vysokorychlostních vlaků a chemických produktů vzrostl dvakrát. A co bude, až bude mít každý Číňan dvě německá auta? A každý Ind jedno indické? Nejsme v eurozóně, ale i český vagónek je přiháknut na německou mašinkou...

V Egyptě bylo zatčeno 500 demonstrantů. Stoupá počet mrtvých. Prostřednictvím Facebooku jsou svolávány další masové demonstrace - nejen vKáhiře, podobně jako nedávno v Tunisku. Egyptská vláda našla řešení krizové situace: Vypnout Facebook.

Žáci českých základních škol zaostávají v matematice a angličtiny za stejně starými gymnazisty. Ministerstvo školství a sportovců našlo řešení situace: Zrušit gymnázia.

Plzeňská právnická fakulta má nového mluvčího. Neobvyklé je, že se jím stal student třetího ročníku - v rámci pilotního projektu většího zapojování studentů do chodu školy. Oním studentem je jistý Petr Štillip, který je podle vedení fakulty "velice pracovitý a má zkušenosti" (svých čtyřiceti jar). Jedna jeho zkušenost ho přivedla až před soud za zpronevěru. Vloni v dubnu byl odvolacím soudem osvobozen - pro procesní chyby v rozsudku nižšího soudu. Nicméně soudce mu tehdy jasně řekl do očí: "Postupoval jste úmyslně, neeticky, neprofesionálně."

Takovouto tvář si vybral děkan Květoslav Růžička...

Řešení Mrtvé Kočky: "Zavřít plzeňská práva."

Odložte stranické půtky. Dopředu pokročíme společně nebo vůbec. (Barack Obama ve zprávě o stavu Unie.)

Přednosta VV a ministr vnitra Radek John: "Tvrdá realita škrtů nás uvedla do reality."

Prověřený premiér Petr Nečas přijal omluvu ministra Bárty.

Čtvrtek 27. ledna 2011, významný den ČR - Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

Koalice zůstala zachována. Tedy koalice ODS-VV. Zato ministr financí Kalousek zahájil další útok na koalu Vondru - za utrácení během českého předsednictví Evropské unie, kdy byl Saša vicepremiérem pro EU. Má jít o odvetu za Vondrovo vyčuchávání průserů dnešního Kalouskova náměstka Bartáka, za jehož ministrování na ministerstvu obrany byly prošustrovány neuvěřitelné peníze.

Postřeh agentur pro tvorbu veřejného mínění: ODS a VV stoupají preference, ačkoliv se hádají a metají po sobě tiskovými prohlášeními. "Slušňákům" ČSSD (vynecháme-li umlčenou kauzu expremiéra Grosse, který uměl tak šikovně shánět sponzory pro stranu rodnou, jež ho vychovala prakticky od kolíbky) a TOP 09 preference klesají.

Tak proto zatroubil chytrý Kalousek do útoku proti tváři ODS! Žeby i socani začali rozebírat příspěvky neznámých dobrodějů a jejich vraždy?

Kateřina Neumannová našla řešení pro zapravení dluhů po libereckém lyžařském šampionátu: Vyzvala liberecké stavební firmy, Technickou univerzitu a Dopravní podnik - aby jí dluhy odpustily! "Dluhy by větší firmy přece mohly odpustit." Tam se nějakých pár desítek milionů vsákne! Toto "řešení" by snížilo dluhy z 112 melounů na 55. (Bacha - bez smluvního penále, které je avšak řádný hospodář povinen vymáhat.) "A to už je řešitelnější"

Katko, pokud je to "řešitelnější", tak zaplaťte aspoň těch 55 milionů - no a pak už by Vaše zbývající dluhy byly "řešitelnější."

"Já jsem nic nezpronevěřila," brání se Katka. A kdo vyráběl umělý sníh z pitné vody a choval se jak Muammar Kaddáfí?

Jasmín zavoněl i v Jemenu. Zatímco do Egypta dorazil opozičník Muhammad Baradej, nositel Nobelovky za mír, poněkud opožděně, v Sanná je opozičnice na fleku. Tavakul Karmánová se stala tváří jemenské "chlebové intifády" chudých, hladových a naštvaných Jemenců. (Burku si už sundala.) Tavakul je sice členkou islámistické partaje, avšak prohlašuje, že hodlá v Jemenu zachovat sekulární stát. Vypadá to, že se prezidentovi Sálihovi nesplní jeho touha, jíž vtělil do zákona: Být doživotním prezidentem.

Mrtvá Kočka: "Možná se mu splní velice brzy."

Revoluce lidí, nespokojených se svým hladem a bídou a s korupcí nejvyšších hodnostářů se přenesla i do další muslimské země - Albánie. Před týdnem tam při demonstracích byli zabiti tři lidé. Místní prezident Bamir Topi volá: "Tady nebude žádné Tunisko!"

Bacha, pane prezidente, na srovnávání. Protesty Tunisanů byly přece oprávněné!

Miliardář Vítek získal další dluhy Sazky. Vypadá to, že zmaří marné naděje sportovních carů, agenta StB Aleše Hušáka (*27.07.1957, svazek 20681, "Chapman", "Krakonoš") i dobrotivého bývalého fýrera českých esesmáků Ulčáka. Pozor: Dluhy za Sazkou koupil Vítek za nižší cenu, než byla jejich hodnota. Takže ty dluhy se stejně nakonec budou muset nějak zaplatit - klienty bank, které Hušákovi na jeho megalomanství půjčily!!!

Pátek 28. ledna 2011, 15 let od výbuchu raketoplánu Challenger
Své pověřovací listiny předal prezidentovi Klausovi nový americký velvyslanec Norman Eisen. Z mnoha zajímavých podrobností vyjměme: Jest odborníkem na boj proti korupci. A chtěl by nám v něm pomoci. Jen co se hlouběji seznámí se situací. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg k tomu podotýká:

"No to bude čumět!"

Egyptská vláda našla další řešení krize: Vypnutí Internetu a mobilních spojů.
 
Mrtvá Kočka: "Dalším krokem bude zákaz plácání hliněných destiček."

Demonstranti vyhlásili na dnešek "pátek hněvu". Neodradily je tisíce zatčených, ani mrtví na ulicích. Nejdříve se pomodlili - a pak vyrazili do boje za lepší příští. Chtějí změnu - jako ve všech pseudodemokratických režimech islámských zemí. Prý avšak nemají žádného vůdce, který by nahradil staré veličiny.

Mrtvá Kočka: "Však on už se někdo najde."

Mluvčí plzeňských práv ("koordinátor vztahů s veřejností") Petr Štillip "neusnesl ktiriku" a rozhodl se rezignovat na své místo. Jestlipak se vrátí "reformní" proděkan Karel Eliáš, pro které nový ksicht fakulty byl vyvrcholením neshod s novým děkanem, který plzeňské fakultě vrací podezřelé studenty a původní mafiánské praktiky?

Řešení děkana Růžičky: "Za fakultu bude poskytovat prohlášení tisková mluvčí univerzity".

Řešení Mrtvé Kočky: "Zavřít plzeňské právníky."

Česká vláda hodlá napsat zákon proti kupčení s hlasy, aby se neopakovaly již žádné Krupky. Musí v něm být vypsány všechny eventuality, aby ho nikdo nemohl obcházet.

Mrtvá Kočka: "A co použít zdravý rozum a volební podvodníky stíhat za podvod?"

"České zdravotnictví nesmí být dál černou dírou, do které se donekonečna lijí veřejné prostředky." Řekl přesně před týdnem premiér Petr Nečas. Dnes vláda našla 2 miliardy pro nespokojené doktory. Lékařské odbory si však kladou podmínku: Vláda musí zajistit, aby ti lékaři, kteří již dali výpověď, byli vzati zpět. To, že právě oni nastavovali krky a z jejich boje by měli týti neodcházející kolegové, je prý "nepřípustné."

Vážení, než jste podali výpověď, měli jste si přečíst příslušný paragraf zákoníku práce! Ani vláda nemůže porušovat zákony. Zcela a jedině to záleží na vedení jednotlivých nemocnic.

Prachy se mají vyrazit z těch zdravotních pojišťoven, které si vytvořily rezervu pro příští horší časy.

Sobota 29. ledna 2011
Žena Moby Dicka: "Říkají nám to opakovaně: Zadlužujte se! Když budete v plusu, tak vám to seberou. Když vše profrcáte - von to někdo zaplatí!"

Poznámka Moby Dicka: Rozdíl mezi islámskými zeměmi, jimiž zmítají demonstrace, a Českem je v tom, že u nás zatím nemáme hlad...
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

82 komentářů:

A.S.Pergill řekl(a)...

Obávám se, že "jasmínové revoluce" skončí vítězstvím islamistů, a že naivkové, doufající v posun k lepšímu, budou viset po jeřábech na ulicích a náměstích, jak to bylo v Íránu. Docela instruktivní po této stránce je komixová kniha "Persepolis" od VŠ studentky z Íránu, která v ní popisuje autentické zážitky své generace.
A když se na to podíváme s nadhledem, tak ti tyranští diktátoři jsou sice pěkně krvaví, ale na vládu islamistů nemají (Chomejní během pár týdnů vybil tolik politických oponentů, kolik "Rezavý Pohlaví" za celou dobu své vlády).

Harpyje řekl(a)...

Vítězství Muslimského bratrstva v Egyptě by mělo fatálnější následky.

informace řekl(a)...

Mubarak nasadil proti vzbouřencům vojsko a tanky, ale jak píší dnes noviny, vojsko "se rozpouští jako zmzlina", včera večer tv mluvila o "bratření" vojáků s povstalci.
Mubarak promluvil dnes v noci k lidu, prohlásil, že rozpouští vládu, ale zůstává na svém místě, aby hájil národní jednotu.
Nijak dobře to nevypadá.

STK řekl(a)...

Starý Tlustý Kocour za celý svůj život nezažil válku. Jen obsazení "přáteli" a "revoluci" - až příliš sametovou. Docela by se bez válečných zážitků obešel...

A co vy? I noví?

A.S.Pergill řekl(a)...

To STK
ta válka, bohužel, s největší pravděpodobností bude (aby nebyla, to by musela naprostá většina současných politiků na úrovni států i EU změnit politiku o nějakých 180 stupňů). A pokud má být, tak bych se jí chtěl dožít v situaci, kdy ten dědek, co na mě každý den kouká ze zrcadla a tvrdí, že je já, ještě udrží flintu.

Harpyje řekl(a)...

Vaše proroctví se podobají vizím Baby Vangy, Aspergille. Podle ní měla vypuknout 3. světová válka v listopadu 2010. Taky Vás obklopují neviditelné bytosti, které Vám předávají informace o budoucnosti?

STK. řekl(a)...

To je přesné, Harpyje. Mě ty "neviditelné bytosti" našeptávají asi cosi podobného jako Pergillovi. Jenomže já jim zas tak dobře nerozumím...

A jakožto bývalý lampasák se bojím, že to už nebude souboj "na pušky a tanky", ale na letadla, raketky a hlavně na to, co shodí. Plísně to asi nebudou... I když - dovedu si představit i "bojovou plíseň". Třeba plicní...
Takže ne "udržet samopal", ale "udýchat to" bez infarktu přes gazmasku...

Kopretina řekl(a)...

To bylo řvaní, když Marine Le Pen označila muslimské modlení k nacistické okupace Francie, je to jistě přehnané, nicméně někteří muslimové nacisty jsou a je třeba takové lidi pozatýkat a nebo vyhostit. Když její tatíček označil plynové komory "za detajl", nic se nestalo, ale jakmile jeho dcerunka si rýpne do muslimů, levičáci řvou. Proč?

Kopretina řekl(a)...

No informace, jestli je pravda co píšete, tak se naplní, co píše Pergill. Válka bude, bohužel, žádný slušný člověk si válku nemůže přát, ale bude. A kdo to odnese? Izrael. Muslimské bratrstvo, Hamas,.Biznalláh, Íránci nšichni zaútočí mna Izrael, bude snaha o vyhubení Izraelců, Izraelci budou muset k sebeobraně použít nejsilnější zbraně co má. Toho se skutečně dožít nechci no a ještě Turci zaútočí na Izrael... Turci Hamas podporují...Bude zle a zle. Rusko se přikloní na stranu muslimů, USA doufám, že na stranu Izraele (sice je Obama proti Izraeli, ale Izraelci přesto mají v Kongresu zastání, tak si Obama nemůže dělat, co chce),EU zůstane mimo, lidé dobré vůle nastoupí po bok Izraelců, stateční a spravedliví Evropané, ale vše na konec dobře skončí, cesta hříšníků a zločinců vedou do propasti...

Kopretina řekl(a)...

Samosebou, že evropští socani a komouši nastoupí po boku Hamasu, Hizbaláhu, Muslimských bratří. Celý svět se propadne do zvráceného a temného věku... Ale jak píši, tentokrát vše dobře dopadne... Protože naše civilizace je na výši, nechci říci nadřazená, ale jsme morálně nejvýše a slušní lidé budou bojovat ve spravedlivé válce, sice neudržím pušku, klepou se mi ruce, špatně vidím, nosím silné dioptrické brýle, ale vše se dá naučit... Lidi, je zle a zle. Jestliže chceme zachránit naši civilizaci,kterou milujeme, ve které jsme se narodili, co je nám drahé, musíme se bránit. Nesmíme nechat Izraelce samotné!

Jakub S. řekl(a)...

Není to vyloučeno. Ale opravdu to není jediná alternativa budoucnosti. Viz má nyní napsaná poslední poznámka k včerejšímu článečku. Cesta do pekla (a to všech okolo) může být dlážděna nejlepšími úmysly - třeba náboženským / politickým vytržením a nadšením, sklony ke krátkým spojením ap., pocitem nutnosti být prorokem, mesiášem, hlasatelem Jediné Pravdy, mučedníkem, Vůdcem... Ne. Pomalu, poctivě, nediletantsky, lopotně a p o k o r n ě zkoumat vše v co největší šíři a hloubce a p a k předestřít svůj závěr. A vybídnout druhé k diskusi (nepíšu -s-). Howgh (přeložím: tož tak).

informace řekl(a)...

Kopretino,
to, co píšu, je bohužel holá pravda. A dodám k tomu, že Mubarak už poslal do States svou rodinu.
A, bohužel, musím dodat, po tom co jsem si přečetla pár mezinárodních komentářů, že situace je mnohem horší, než jak si ji představujete Vy a naše dvě "Baby Vangy".
Nejen že to odnese Izrael, ale hlavní problém je, že USA a Pentagon nejsou schopny v případě rozšíření muslimské rozpínavosti se bránit. Podle Andrew J Baceviche,profesora Historie a mezinárodních vztahů na bostonské univerzitě, USA, přestože teď vydávají víc peněz na obranu než za studené války, nejsou schopny vést vítěznou válku. A to už od dob Vietnamu, Irák je toho dalším jasným důkazem. Příčiny jsou ve ztrátě bojovného, říká, "elánu" z WWII, ve zbytnění administrativy, pro kterou je Pentagon dnes jen dojnou krávou, v absenci jasného rozhodného kurzu v mezinárodní politice. Američtí generálové umějí začít válku, vést ji, ale neumějí ji zakončit jednoznačným výsledkem.
Egypt je hlavním státem v americké geopolitické strategii na Středním východě. Padne-li Mubarak, věci se radikálně změní. Jak, to záleží na tom, kdo se nakonec dostane k moci. Umírněná strana reforem,která by se opírala o vojsko? Muslimští bratři? Anebo zasáhne Al Kajda, která jen čeká, až se chaos stane neudržitelným?
Podaří se Mubarakovu represivnímu systému revoltu potlačit? V to, alespoň nahlas, doufají States. Ale i tak se situace na Středním východě změní.

Kopretina řekl(a)...

Jakube, nikdo si válku nepřeje, (tedy mluvím zasebe) ale egyptská armáda se připojuje k teroristům, takže se Pergillovo proroctví naplní. Jinak Jakube bych byla šťastna, kdyby se proroctví Baby Vangy (Pergill) nenaplnila. A jak píše informace,padne-li Mubarak, vše se změní k horšímu. Bylo by skutečně nádherné, kdyby se Egypt zdemokratizoval, vyhrály by demokratické síly a skutečně se Egypt stal světlem demokracie pro ostatní arabské státy, ale to se asi nestane.

Harpyje řekl(a)...

Na všechny otázky, které zde Informace kladete, nemá prozatím nikdo odpověď. SŘLI je nevyzpytatelný. :-)))
Jedno je ale jisté: vnitřní oslabení Egypta znamená další posílení vlivu Iránu.

Kopretina řekl(a)...

A cestu ke III. světové válce, jak předvídá Baba Vanga. U moci je šílenec? Šítští šílenci, Harpyje, chtějí návrat Mahdího, Mahdí se může vrátit jedině, když propukne Armagedon (u křesťanů příchod Antikrista..).SŘLI říká, že je zle a zle.

Harpyje řekl(a)...

Cool down, Kopretino.

Kopretina řekl(a)...

Já jsem horká hlava, Harpyje, píši i s mírou jisté nadsázky, ale nebezpečí je a nesmíme ho přehlížet. Ale nebezpčí válečného konfliktu tady je.

Kopretina řekl(a)...

Z NP-diskuse- Lidka Brabencová
Hanko,

čerstvý komentář na NP



Z našeho webu:
Autor: L. Brabencová

Dedak Kimathi, informace od přítele z Egypta: Egyptska policie uz nehlida prechod v Rafah a z Gazy do Egypta proudi ozbrojeni Hamasovci a spojuji se s Muslimskym Bratrstvem. To se stavi do cela egyptskych demonstraci a nestaci jim odstoupeni soucasneho vladniho kabinetu.

Tajná policie v civilu nici verejny majetek, aby vyvolala dojem, ze demonstranti predstavuji nebezpeci. Muslimske bratrstvo organizuje lidove vybory na ochranu

verejneho majetku a organizaci demonstraci, vcetne dodavek jidla, piti a prvni pomoci.



fňuk

A.S.Pergill řekl(a)...

To STK:
Pokud by došlo na ty plísně (a podobné breberušky), tak by to ještě bylo dobrý. Naše populace je vycepovaná v mytí rukou po záchodě a nemá problém s tím, že v řadě desinfekčních prostředků je alkohol.
IMHO už dávno by se mělo pracovat na něčem selektivním (braberuša napadající jen zahalené ženy a jejich partnery, jen obřezané, jen ty, co nežerou vepřové, jen ty, co dodržují ramadánový půst atd.). To vše je v reálných možnostech současného výzkumu (v některých případech by stačilo již jen mírně extrapolovat výsledky běžně známých a publikovaných výzkumů).
Ono by asi v podstatě jen stačilo názorně předvést, že něco podobného máme. Japoncům taky stačily jen dvě atomovky, nebylo nutno rozbombardovat celou zemi na škváru.

informace řekl(a)...

Odpověď nemá nikdo, Harpyje. Nikdo nemá skleněnou kouli. Ale fakt je, že v Tunisu, Egyptu a jim podobných neexistuje strana nebo hnutí umírněné opozice, která by mohla vystřídat tento režim, který jak jsem četla, je značně zkorumpovaný, opírající se podstatně o represivní síly policie. Takže dveře jsou otevřené pro jakoukoliv alternativu. A nechci dělat sýčka, ale obvykle v takové situaci vyjdou napovrch ty nejhorší elementy.

informace řekl(a)...

Vidíte, Pergille,
najednou se z strangelovského fanatika stáváte realistickým analistou a stratégem.
Kéž by k tomu bylo nedošlo!
Tady se říká: nezavazuj si hlavu, dokud sis ji nerozbil. Doufejme, že se lidová moudrost nemýlí.

Jakub S. řekl(a)...

Co je SŘLI, sím - ? Su hlúpý, no.

STK řekl(a)...

Nechtěl jsem vyvolat paniku. Z toho současného mraku asi moc pršet nebude. Doufám. Ale proti italskému úsloví o zavázaných hlavách stavím jedno české:
"Štěstí přeje připraveným!" A byl bych moc rád, aby nám (Evropanům) to štěstí přálo. Ale musíme se připravit.
Dvě poznámečky nakonec:
- Mystický rok 2012 nemusí být o pádu asteroidu do Atlantiku...
- A podívejte se - najednou stojí Evropané na jedné straně čáry spolu se Židy. Jistě, tak to má být. Podobná východiska, propletená kultura. Takže si to prosím uvědomte, až zase budete o Židech mluvit. Kulturní rozdíly jsou mezi námi menší, než by se mohlo na první pohled zdát. Neboli - Žida, (pokud ho nenačapáš v synagoze) od našince nerozeznáš...

Anonymní řekl(a)...

Technická - 25 let...

Harpyje řekl(a)...

Pochybuji, že by se někomu, kdo pokládá výrok ""Štěstí přeje připraveným!" za české pořekadlo, podařilo vyvolat "paniku".

stk řekl(a)...

Ano, jako vždy máte pravdu Harpyje. ;-)
A včíl tu našu: Kdo napsal zlidovělé úsloví: "Smyk, který čekám, snadno vyrovnám?"

Nápověda: Je to replika tety Boženky.

Jakub S. řekl(a)...

Pozor všici: organizace a v a a z , co se často ujímá Tibetu, velryb atd., najednou vyzvala k bezvýhradné podpoře hnutí l i d u v arabských zemích.l A pléduje pro vládu l i d u všude od Atlantiku po Írán. Takže: sami proti sobě, blbí liberální levicoví mladí ohniví pitomci, podřezávající větev vlastní civilizace. Jsem zoufalý. Takže už i tihle. Ano, K. AVVAZ - AWAKE - !!!

informace řekl(a)...

V hlavním městě Jemenu Saana demonstrace proti prezidentu Ali Abdullam Salehovi.

Šaman řekl(a)...

Aniž bych to Barackovi Obamovi vyčítal, konstatuji: Vyhlásil odklon od Bushovy koncepce "USA musí být v každém okamžiku schopna vést dvě války kdekoli na světě" a změnil číslovku na 1. Od té doby každý ví, že pokud budou Američani v Afghánistánu NEZASÁHNOU vojensky nikde.

Harpyje řekl(a)...

Tak naivní snad nemůžete, Šamane, být.

Kopretina řekl(a)...

Jakube, SŘLI- spontánní řád lidské interakce, která řídí všechny jevy a děje světa. Všichni se chováme podle spontánního řádu, všichni jsme z jednoho těsta, jen se někteří nevyvedli, hmota je buď skladná a nebo rozkladná.
Odborníkem na SŘLI a Kompozitivní teorii je Kajan (Karel Janyška) přítel Harpyje, která je podle něho komunistka, já se Kajanovi nemohu vyrovnat, pan Vandas Hofman jsou socani, Fryš je " k u r v a komunistická".
Fryš s Láníčkem jsou skutečně darebáci, ale na Janyška je parodie ostuda pravice, ten je pro smích. A na konci věty píše Dzp (děkuji za pozornost), nevím za co bychom měli Janyškovi děkovat... Janyška píše i do NP-diskuse....Ale miluji čtení Janyškových diskusí, ráda se pobavím. I dobytek všech dobytků byl Černík spolu s Pixou...

STK. řekl(a)...

Zajímavý článek na Oslu

Kopretina řekl(a)...

Šamane,Obama je zbabělec, ten nikdy nikde nezasáhne a spojencům nepomůže. Baraka nechá padnout, muslimští bratři se spojují s hamasníky,infiltrují do Gazy a rozpoutají válku s Izraelem. Obama samosebou Izraeli nepomůže, Izrael zůstane sám, bude si muset sám pomoci. My Evropané se rovněž do války nepřipojíme... ahmadinežád posílí svůj vliv, křek ajatoláhů se bv nevyhne. Ale Írán má uvnitř vzdělané a demokratické lidi nesouhlasící s režimem a někde jsem četla, že se írán sekularizuje a turecko islamonacizuje. Je nutné, aby se v Íránu postavila na stranu studentů armáda a postřílela do jednoho uřvané ajatoláhy, postříleli ahmadinežáda, chameneího, odsranit kult osobnosti chomejního.Írán má v sobě buď fanatiky muslimské (film Bez dcerky neodjedu) a nebo sekulárně smýšlící prozápadní jedince. Není tajemství, že si íránští chlapci stahují porno z izraelských webů. Íránce bych neodsuzovala, stačí svrhnout islamonacistickou vládu, postřílet ajatoláhy, ahmadinežáda a všechny darebáky, k tomu je ovšem potřeba armáda, která se musí dát na stranu proreformních živlů.

Kopretina řekl(a)...

pardon Mubaraka...

Kopretina řekl(a)...

A z Íránu se stane krásná, kvetoucí země, otevřena všemu dobrému, spojenec Izraele a západu. Írán bude světlem pro všechny muslimské státy, ve starověku Perská říše kvetla, čile obchodovala s Asýrií, Izraelským královstvím, dodávala dřevo na stavbu izraelského chrámu. I za Šáha byl Írán relativně klidnou a kvetoucí zemí, manžel mé sestřenice David v Íránu byl a poznal některé lidi, ne všichni z nich byli islamonacistická sebrenka.A co se týká práva žen je Írán svobodnější zemí, než-li Saudská Arábie a i některé íránské ženy začínají požadovat více práv, k ideálu to má daleko, je tam zatím tvrdý patriarchát, ale u mladší generace se situace začíná zlepšovat. Kéž by se Írán stal demokratickou, kvetoucí zemí založenou na demokracii a lidských právech,Peršané nejsou Arabové, Peršané mají slavnou minulost a David říkal, že Íránce uráží, když je někdo přirovnává k Arabům...

Pedro řekl(a)...

Peršané jsou Indoevropané (s nimi blízce příbuzní jsou Kurdové). Za Rézy Páhlavího vládla všemocná tajná policie. Lidé se báli promluvit na ulici, pokud byl v doslechu někdo neznámý. Třeba na autobusové zastávce se známí lidé báli mezi sebou mluvit i o tom, co si uvaří k večeři. Rybu? Ale ryba přece smrdí od hlavy! To je jasná narážka na šáha! A už zasahuje agent tajné policie, stojící v davu. Proto tak lidé na ulicích tak nadšeně provolávali "Shah raft!", když nad Teheránem stoupal do výšky Boeing, kterým odlétal Réza se svou rodinou do exilu. Ovšem odchodem šáha se Íránci dostali "z deště pod okap"....

Kopretina řekl(a)...

Pořád byla vláda Šáha Páhlavího daleko více demokratičtější, než-li je dnes. K ideálu to mělo daleko, to je pravda, ale byl to spojenec západu, někde jsem četla, že je írán na pokraji bankrotu, že sice má ropu, ale neumí ji zpracovávat. Za šáha byl írán co se týká hospodářské oblasti vyspělejší, než-li je dnes. Ale írán má na to se demokratizovat, daleko více než-li arabské země. Lidé jsou tam mladí, plní energie.

informace řekl(a)...

Podle zpráv IRIB (Iran Italian Radio) protestní manifestace také v Jordánsku a Saudské Arábii.
http://italian.irib.ir/notizie/notizie-in-breve/item/88625-giordania-in-migliaia-in-piazza-contro-il-governo-sit-in-davanti-ambasciata-egitto

Kopretina řekl(a)...

Informace, to je těžké, vidíte, že se spouští celá lavina revolucí na BV. Máme se na co těšit.Římáme si, jsme v Evropě, ale svět je globazivaný. Jestliže neuspějeme, celý svět, včetně Spojených států, vše, co je nám drahé, vše, co milujeme se ponoří do zvráceného a temného věku, jež zvracené myšlení, zbraně v rukou muslimských fanatiků, učiní hroznější, děsivější. Musíme stát za Izraelem, ne jenom slovně, ale fakticky. Alespoň finančně nebo dodání zbrané. Německo poskytlo Izraeli nějaké ponorky. Kor Německo by se mělo starat, mělo by mít zvláštní zodpovědnost (jak uznávají němečtí politici), je zodpovědno za nejhorší genocidu v dějinám světa, tak by se Němci měli přičinit na izraelské obraně.

drak řekl(a)...

Co se těch bouří v Jemenu, Tunisku, Egyptě a jinde týče, dere se mi na mozek myšlenka, že v zemích, kde je hodně muslimů a tudíž vysoká porodnost, ono to jde jaksi ruku v ruce, tak počínaje Indonésií, přes Pakistán, Irán, Afghanistán, Egypt až po severozápad Afriky, je také vysoká poptávka po potravinách, protože rodiny jsou početné. Kolem 80% rozpočtu těchto chudých rodin padne na potraviny. Pakliže tedy svaté třeštění globálních alarmistů a lobbistických padouchů kolem nich způsobilo, že se v Evropě a USA objevila dotovaná poptávka na zavedení výroby biopaliv prvé generace, což mimo dalších neblahých vlivů způsobilo, že potraviny v těch zmiňovaných chudých zemích s početným potomstvem podražily až o 30%, což logicky vrhlo spousty lidí v oněch zemích za hranici chudoby a pravděpodobně to způsobilo i hlad. Kdo byl někdy hladov déle než 1/2 dne ví, že to je dost odporný pocit a těm vlnám bouří se prostě asi nelze divit. Cynicky vzato bych řekl, že sklízíme plody naší "velmi prozíravé" politiky, ať už té, která způsobila, že sekulární vojenská klika v Turecku přišla o moc, nebo té zelené, co způsobila hlad a bouře v muslimských zemích. Obávám se ale, že žádná náprava nehrozí ani omylem a blbosti budeme páchat vesele dál.

drak řekl(a)...

Kopretině:

S tím, co řekl pan Churchill o islámu se jen potvrzuje, že měl opravdu bystrý mozek a úsudek. Dokonce bych řekl, že ty jeho úsudky jsou dost nadčasové. Dík Vám za to, že Jste mi takto nepřímo nasměrovala k Churchillově knize The River War, (Říční válce), někde jí splaším a s potěšením přečtu. 2. světovou válku od W. Churchilla jsem hltal skoro po stovkách stránek denně, čas nečas, nemohl se dočkat vydání dalšího dílu a byl jsem tím pánem docela fascinován, předpokládám, že i ta Říční válka bude velice zajímavá.

STK řekl(a)...

Jsem rád, pokud teorie, že "zelenáčci" tou svou nepromyšlenou, jednostrannou vírou způsobují hlad v zemích III. světa napadla i Draka. Myslím že i Pergill na něco podobného ve svých úvahách narazil. Šaman o tom psal určitě.
Tudíž - co?

Nic, zpětná vazba funguje. Až nás smete vlna hladových musulmanů, už nebudou žádní zelenáčci, žádní multikulti Evropani, už se nebude nikdo bavit o vhodnosti překloňování ženských jmen a genderové problémy budou zapomenuty, protože muslimská žena má dostat výprask aspoň jednou týdně - doporučoval to YouTube nějaký ímán...

Příroda je mocná a nemá ráda překombinované systémy. A protože blbneme, místo abychom se množili a snažili se pro naše potomky získat nový životní prostor, tak, jak to funguje na matičce Zemi už tisíce let, bude tu místo nás jiná civilizace, musulmánská, která se bude pomalu vyvíjet až do podoby...
...do jaké podoby? Tak to zrovna nevíme. Ale filozofii podobnou té z minulého století objeví, tuším, tak kolem roku 2400 po Kristu. Brzy poté budou přiznána práva ženám a bude provedena odluka církve od státu. A v troskách dvou částečně zachovaných archívů budou budoucí muslimští vědci zjišťovat, že už tu ledacos bylo...

A to je, moji milí štamgasti, konec mé hořké pohádky na dobrou noc. Tak dobrou!

Kopretina řekl(a)...

Ano, STK, zajímavý článek. Amišové jsou vůbec zajímaví lidé, to,že dokáží existovat bez výdobytku moderní civilizace a proserují. No a jejich plodnost bychom jim mohli závidět.

No a muslimské okupace Evropy, toho se bojím. Bat-Yeor odbornice na islám, říká, že je sionismus nahrazován palestinianismem a nejhorší je, že někteří tzv. "křesťané" se na stranu mohamedánů přikloňují a to považuji ještě děsivější, že se mohamedánů zastávají i některé ženy. Žádná žena, která má rozum, mohamedány hájit nemůže. Nechci nosit burku, nechci dostávat výprask alespoň jednou týdně, nechci být provdána proti své vůli,nechci být zavražděna ze cti. Povinností VŠECH lidí dobré vůle je chránit naši civilizaci. Paní Marine Le Pen přirovnala modlení mohamedánů k nacistické okupaci Francie, zřejmě to bude přehnané, ale faktem je, že z mnoha mešit se šíří obludná nenávist k Západu, snaha o podrobení a nám nemohamedánům přisoudit postavení DHIMI.A nakonec Bat Ye´or a Benjamin Kuras říkají, že Evropa uzevřela smlouvu a arabským světem k uzavření paktu EURABIA (splynutí Evropy a přemění Evropy na arabský kontinent) za neomezené dodávky ropy a z toho vyplývající, že Izraeli se od Evropy nedostane žádné zastání.

A.S.Pergill řekl(a)...

To STK
Sekulární židé jednoznačně stojí na naší straně. Pro praktikující judaisty (přinejmenším pro významnou část z nich) je zase jednoznačně bližší a přijatelnější islámský stát. Ale jak je rozeznat?
Ve středověku to jako problém nevnímali, viz "pobijte je všechny, však si je nahoře přeberou", což je pro nás, vzhledem k tomu, že na to "nahoře" nevěříme, dost nepoužitelné řešení.

Kopretina řekl(a)...

Pro praktikující ortodoxní Židy jsou muslimové rovněž smrtelným nebezpečím, když je nazývají potomky opic, prasat, krysy, švábi, nádor, který musí být vyříznut... Ať jsou ortodoxové jacíkoliv, sebevrazi nejsou.

A.S.Pergill řekl(a)...

Jednu pozitivní stránku tahle vlna islámských revolucí má:
Nezbudou pravděpodobně žádné islámské státy, o jejichž vedení by se dalo říct "Jsou to bastardi, ale naši bastardi". Vznikne jednoznačně nepřátelské soustátí, táhnoucí se od severozápadu Afriky až po jihovýchod Asie, vůči němuž nemusíme mít morální zábrany nasadit nejtěžší kalibr, který máme k dispozici, tj. plošné jaderné bombardování. Takto je řešitelný (neutronové zbaně) i problém "ropného kohoutku". A s občany těchto států na našem území a jejich sympatizanty na našem území můžeme otevřeně zacházet jako s nepřáteli.

A.S.Pergill řekl(a)...

Kopretino,
praktikující ortodoxní Židé zřejmě (alespoň někteří) považují za větší zlo sekularizaci svého potomstva a jeho smíšení s gojim, k čemuž v sekulárním státě jednoznačně dochází (od vzniku občanské společnosti na počátku 19. století).

Kopretina řekl(a)...

To je pravda, že sekularizaci ortodoxové považují za nebezpečí, ale konzervativní, reformovaní a mesiáští Židé ne. Dcera Billa Clintona Chelsi si namluvila židovského ženicha a svatbu aloužili metodistický pastor a rabín.
Ale ortodoxních Židů je menšina,(a ne všichni ortodoxové jsou fanatici), ale rozhodně bych je neodsuzovala, jestli-že nikomu neškodí, nepáchají teroristické útoky, nevnucují svůj život gójům, tak ať si žijí, jak chtějí. Amišové (křesťanská skupina)se žení také jen uvnitř vlastní komunity, žijí svým způsobem, ale nikomu svůj způsob života nevnucují, také ze 140 000 Amišů z roku 1990 vzrost počet na 249 000 Amišů v současnosti. Co hci říci? Ať si ortodoxní Židé žijí, jak chtějí, pokud nevnucují své zvyky nám Nežidům a žijí podle zákonů státu,kde žijí.
Problém u muslimů je ten, že často své zvyky vnucují, ve Velké Británii si muslimové vymohli šariju, dále muslimové tvrdě prosazují nošení šátků a je z toho veliká aféra, když Francie šátky a burky zakazuje.

Kopretina řekl(a)...

Pergille, ale s tím jadernými zbraněmi to přeháníte, nemůžete vyzývat k vraždění lidí, mohamedány také kritizuji, nemám je příliš v lásce, ale jejich vymlácení, to je také hrozné. Já jsem pro jednání s mohamedány na menší míru,než se děje teď, ale vraždit mohamedány, to by mě nikdy nenapadlo.

Pedro řekl(a)...

Kopretino, a co ti superortodoxní, co se zúčastnili konference v Teheránu a panáčkovali tam vedle Ahmadenín Nežáda?

Pedro řekl(a)...

Viz hatetepe: eretz.cz/content/view/3993/41

Kopretina řekl(a)...

Pedro, ti "Židé", kteří jezdí za Ahmedinežádem, se jmenují Naturej Karta, jsou to lidé, které těžko můžeme označovat za "Židy". Naturej Karta odmítá Izrael, účastní se veškerých protižidovských akcí, účastní se schůze s neonacisty, islamisty, při popíračské konferenci v Teheránu, jak píšete, jsme je mohli vidět. Naturej Karta vznikla roku 1938, byla pro veškeré vystěhování Židů z Pelestiny, její předáci namluvila maďarským Židům, že mají věřit Eichmannovi, že skutečně transporty jezdí do pracovních táborů, ale jak víme, jely do plynových komor a krematorií. Izraelští, aleričtí a kanadští ortodoxní, konzervativní a reformovaní rabíni Naturej Kartu exkomunikovali, vydali na ně klatbu. Naturej Karta, nejsou žádní "Židé", to je parodie židovství. Každý, kdo čte biblické verše (Žid nebo křesťan) tak ví, že se tam mluví o obnově izraelského králosvství, o věčné smlouvě Hospodina s Lidem Izraelským. Žádný skutečný Žid nemůže být proti svému státu Izrael. Naturej Karta, zrádcovská organizace zaslouží postavit ke zdi... však víte. Nacisté na ně ukazují, jo to jsou ti "naši Židé". Naturej Karta nemá s židovstvím NIC společného (ultraortodoxním, ortodoxním, konzervativním, reformním a mesiánským).

Harpyje řekl(a)...

Jak vidím, tak se zdejší znalci shodují na vinících nepokojů, které zasáhly arabský svět: Obama a EU, obojí synonyma pro socialismus a ekologické třeštění. :-)))
Myslím, že kdyby toto hlubokomyslné zdůvodnění slyšel některý z těch protestujících v káhirských ulicích, tak by si jen zaťukal na čelo. Autorům těchto pohádek zřejmě nepřijde vůbec na mysl, že původ těchto nepokojů je domácí. Ačkoli má každá z těchto zemí i své specifické důvody, existuje i řada společných: nepotismus, korupce, nepříznivý demografický vývoj ("v zemích je hodně muslimů a tudíž vysoká porodnost", jak to velmi trefně popsal nick drak), nezaměstnanost, policejní stát.
Lze se obávat, že výsledkem bude vítězství islamistů na celé čáře, a nebezpečí z toho vyplývající nehrozí pouze Israeli, nýbrž celému západnímu světu. Rozhodující otázkou je, na čí stranu se postaví armády potrefených států. V Iránu ale svého času armáda perského vládce nepodržela.

Harpyje řekl(a)...

Kopretino, ta poplašná zpráva, kterou jste sem včera večer nakopírovala ("Z NP-diskuse- Lidka Brabencová) není pravdivá. Pochází z jakéhosi obskurního blogu, a jeden ji opisuje od druhého.

Kopretina řekl(a)...

překlep-američtí rabíni...

Větší vlastenec řekl(a)...

Euroamerika - zdroj bídy a násilí

Obávám se, vážená paní Harpyje, že podceňujete zdejší přispěvatele. Zřejmě zapomínáte, že jsme zde (skoro) všichni opravdoví čeští vlastenci, že jsme (skoro) všichni absolvovali výhradně české (= kvalitní) školy, že téměř všichni žijeme v naší drahé vlasti. To jest, že NA ROZDÍL OD VÁS, nejsme ubiti zoufalým životem v Evropě, do věcí skutečně vidíme, dovedeme číst mezi řádky.
Proto víme, že nejen za bídu v Africe, ale ZA VŠECHNO ZLO na celém světě může úpadková Evropa a agresivní Amerika. Víme taky proč : křesťanství, (neo)kolonialismus, multikulti, tzv.lidská práva, tzv.humanismus – to jsou zdroje bídy a násilí. A samozřejmě : Za vším tím zlem stojí SIONISMUS.
Tohle všechno dobře víme, proto se ze všech sil snažíme zavit evropského protektorátu, proto se snažíme vyvléknout z okovů NATO. A jednou se nám to podaří ! Jednou vyženeme okupanty, a budeme se pak konečně moci opět přihlásit k našemu slovanství, k našim zdravým západoasijským tradicím.
Pak už nám nic nebude bránit v použití odpovídajících prostředků (viz např. příspěvky vlastence s.s.Pergilla) proti našim nepřátelům, od sionistů přes Evropany po Američany. I proti Muslimům, pokud by nás někdy v budoucnu přestali podporovat.

Na shledanou v lepších časech.

Volte posílení spolupráce naší republiky s Hamasem, Fatahem, Al-Kájdou a dalšími národně-osvobozovacími organizacemi ! *** Volte ČSSD a KSČM !

Kopretina řekl(a)...

Vlastenče, neurážejte sionismus, to urážíte i mě. Sionismus je humanistický, vlastenecký směr židovského národa, hlásající že Židé mají nárok na svůj stát v Zemi Izraelské! Kdo uráží sionismus je ZLÝ a AGRESIVNÍ hlupák. A Vy, jako vlastenec byste měl podporovat vlastenecké směry, navíc, většina prvních sionistů byli pokrokově, levicově orientovaných lidí. Zakládali kibucy na bázi socialistické. První sionisté byli sociální demokraté a i Násir si poznamenal, že jedinou zemí, kde socialismus funguje je IZRAEL! A záviděl a záviděl.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino,
pisatel těchto řádků, jako snad nikoli nejmenší český vlastenec-internacionalista, jde ve šlépějích velkých českých vlastenců naší slavné minulosti. Od Žižky přes Baxu a Němcovou po Nerudu (a spoustu dalších) bojovali naši velcí vlastenci se dvěma hlavními nepřáteli vlasti a lidu : s Němci a se sionisty.
Mám se snad zpronevěřit odkazu předních osobností našeho národa ?!?
NIKDY !

A jestli bych to přeci jen někdy udělal, v pomatení smyslů, tak prosím předem ostatní vlastence : Čepelem v tu (mou) zrádnou hruď !

informace řekl(a)...

M.L. King
Tu dichiari, amico mio, di non odiare gli ebrei, di essere semplicemente ‘antisionista’. E io dico: quando qualcuno attacca il sionismo, intende gli ebrei. E che cos’è l’antisionismo? È negare al popolo ebraico un diritto fondamentale che rivendichiamo giustamente per la gente dell’Africa e accordiamo senza riserve alle altre nazioni del globo. È una discriminazione nei confronti degli ebrei per il fatto che sono ebrei, amico mio. In poche parole, è antisemitismo… Lascia che le mie parole echeggino nel profondo della tua anima: quando qualcuno attacca il sionismo, intende gli ebrei, puoi starne certo.”

Kopretina řekl(a)...

Informace, já také to znám také anglicky a česky.
When people criticize Zionist, they mean Jews, you are talking Anti-Semitism!

Když Židé kritizují sionisty, myslím tím Židy, mluvíte antisemitsky!

Tudíž když Velký Vlastenec kritizuje sionisty myslí tím Židy, bez ohledu na to, že také někteří Nežidé jsou sionisté.

A ještě něco, TGM byl vášnivým sionistou, navšívil Svatou zemi již ve 20. letech, roku 1933 se konal v Praze sionistický kongres. Zrádní Britové začali přes vzrůstající nebezpečí Židů imigraci do Palestiny omezovat až posléze zastavovat a nechali Židy napospas smrti. A i po osvobození koncentratčních táborů zakazovala Británie vstup Židů do Svaté země izraelské. Posílala je do koncentráků na Kypr. A během I. arabsko-izraelské války, britští dezertéři, vojáci SS a Arabové bojovali proti Židům, Britové zamezovali i přísun zbraní pro Židy. Britové chtěli za každou cenu zamezit vznik židovského státu. A to si můžeme nyní vysvětlit posedlou nenávist Britů k Izraeli. Británie Židům NIKDY neodpustí, že je "vyhnali z Palestiny" a podlomili vliv britského impéria na VB. Hlavní roli začaly hrát USA a SSSR.Tož tak.

Kopretina řekl(a)...

Hrpyje, byla bych moc ráda, kdyby se nejčernější vize nenaplnily, ale velké nebezpečí tu je.

stk řekl(a)...

Tak tak, pravdu díte Vážený Vlastimile Větší - globalizace je tím strašákem, které obchází Evropou, tím hororem moderní doby. Ať už ta globalizace je východní, jedině správná, s nezbytným ruským méďou v zádech a bratry musulmany za rohem, nebo ta západní, pod ochranou EU, NATO a USA - a s mohamedány v zádech.

Ale i tak: Mluvěj VVV, moc prosím, za sebe! My, "ubožáci nezdělaní" prostě nemáme ten správný " vhled do událostí" jako ti, kteří studovali ve sladké Francii se synem ředitele Evropy. Weltmannem se člověk nerodí, tím se stává a Vy a Harpyje jste toho zářným příkladem. Až tam jste se dopracovali. Inu, budeme se muset od Vás učit. Učit tak dlouho, až dosáhneme Vašeho mistrovství v mistrování - a dost možná, že se vás časem pokusíme i předehnat. Vzpomínáte přece na to kdysi tak populární heslo dne: "Do deseti let dohnat a předehnat!"
Škoda přeškoda, že to nevyšlo - bylo by nám, ale hlavně Vám, teď opravdu, ale opravdu mnohem lépe.

My, zde v Kotlince zavánějící Vás zdravíme!

Harpyje řekl(a)...

Zapomínáte, STK, že Větší vlastenec je pokrokový, levicově zaměřený člověk, a jako takový nemůže být kosmopolita! (what the f***k is Weltmann?).

Harpyje řekl(a)...

Na Al Jazeeře dnes ukazovali, Kopretino, jak masy Tunisanů vítaly Rachida al Ghannouchiho na letišti, který se dnes vrátil z exilu. Podoba s Khomeiniho návratem 79 do Teheránu se přímo vnucovala.
Vypadá to, že kostky jsou vrženy.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Leninovy rány, vážená paní Harpyje !
Já přece nejsem levicově zaměřený. Já jsem levicově ZALOŽENÝ !!!

Ach jo.

Harpyje řekl(a)...

Pardon, Vlastenče, to víte, my odrodilci občas zaměňujeme slovíčka, mějte, prosím, pochopení pro mou těžkou situaci. Vždyť sám píšete, že bída (i ta ducha) a násilí jsou součástí našeho každodenního života.
Ale mumie nekrademe! :-))) Ještě ne. Třeba nás bída a hlad k tomu jednou donutí.

Kopretina řekl(a)...

když lidé kritizují...sionisty

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistěže mám pochopení pro Váš těžký úděl, vážená paní Harpyje.
Vím, jak trudné je žití v Evropě; doslova k nepřežití. Již několikrát jsem v Evropě žil a trpěl; zvlášť onen více než tříletý pobyt na konci 60.let na mně zanechal dlouhodobé následky. Ach, jak dlouho a pracně jsem se jich zbavoval !
Právě proto, že chápu všestranné strádání od vlasti odtržených Čechů, jsem ochoten znovu a znovu Vás přivádět zpět k našemu národu a vlasti, zpět k nám do jedné z nejkrásnějších zemí Západní Asie, zpět k naší Straně.

Nicméně osočení z levicového „zaměření“ musím okamžitě a co nejdůrazněji odmítat. Vždyť osoby levicově pouze orientované – to jsou lidé nepevní, většinou příslušníci tříd nám podřízených nebo dokonce nepřátelských.
Takoví ideově nezakotvení lidé pochybného třídního původu se dozvědí nějakou z kontextu vytrženou informaci, nebo si něco přečtou, a už opouštějí svoji levicovou orientaci, už jsou z nich nepřátelé.
Zatímco my lidé pokrokoví, levicově ZALOŽENÍ, zůstáváme s lidem a jeho Stranou vždy a za každých okolností. Tečka.

Diktatura proletariátu je zvláštní forma svazku proletariátu, který je vůdcem, s vykořisťovanými masami neproletářských tříd (rolnictva apod.), které jsou vedeny. (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,
položme si otázku po příčině našich současných strastí : Proč jsme ztratili samostatnost, proč jsme ztratili výdobytky socialismu ? Proč nemáte jistotu v zaměstnání (byť jako pracující důchodce), proč Vás pan domácí vyhazuje z bytu ?
A hned si odpovězme : Protože jsme selhali, protože selhal náš starší bratr.

Selhali jsme, podlehli lákání falešného pozlátka. Přestali jsme se bránit proti agresivní euroamerické civilizaci, přijali jsme (postupně a potupně) křesťanství, latinku, kanalizaci, vodovod, zpevněné silnice a spoustu jiných evropských "vynálezů".
Přestali jsme odmítat našemu národu bytostně cizí vlivy, přestali jsme odmítat evropskou tzv. kulturu, namátkou džezovou a rockovou "hudbu, tzv. klezmer, tzv. vážnou hudbu všech těch Němců apod. Prostě multikulti nás otupila, připravila nás o skoro všechny naše slovanské kořeny.
Nyní tedy ryjeme, ryjeme hluboko, přehluboko, abychom svoje kořeny nalezli. Velký český vlastenec s.s.A.S.Pergill je již nalezl : Bohatýr Ivan Konan a jeho široký meč, ruští bohatýři a jejich dokonalé moderní mírové zbraně, naše tradiční uctívání posvátných hájů, řek a hor, humánní leč totální potření všech bestiálních nepřátel.
Ano, to je ta cesta, kterou se musíme ubírat !

Jednou, vážený STK, jednou budeme opět svobodní. Už žádné EU či NATO nám nebude diktovat své zákony; žádný navoněný a nafintěný Evropan nám nebude předhazovat naši přírodní vůni či rodnou hroudu přilepenou na našich holínkách. Žádný Němec, Maďar, sionista nebude ohrožovat naši demokracii svou samotnou existencí v našem životním prostoru. Žádný americký orangutan Vás nebude poučovat o kultuře.
Tehdy budeme opět šťastní, i když to bude štěstí vydobyté v tvrdém boji s evropskými a americkými agresory. Prostě – duha se rozklene od Šumavy k Tatrám, a nad bude zářit rudá hvězda na kosmaté hrudi českého lva.
A tančit, tančit se bude všude.

Bratrská internacionální pomoc ze dne 21.8.1968 zachránila naši vlast před hrůzami kapitalismu a demokracie !***Volte ČSSD a KSČM !

stk řekl(a)...

Asociace na VVV:

... Ne, nejsme na kolenou!
Ryjeme držkou v zemi!

(Karel Kryl)

(Nejpoctivější levičák, jakého jsem kdy potkal.)

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,
dovolím si připomenout několik faktů :
Karel Kryl byl potomkem třídních nepřátel. Do politického života našeho lidu se nezapojoval. V období po 13.sjezdu strany se otevřeně postavil na stranu nepřátel lidu a vlasti. V roce 1969 emigroval do Západního Německa, kde se aktivně zapojil do štvaní proti naší vlasti, Sovětskému svazu a světové socialistické soustavě.
Po listopadovém puči v r.1989 se vrátil do porobené ČSSR, ale zdejší hrůzné poměry byly i na něj příliš. Zemřel v Německu, zklamán, a opuštěn lidem i svými pravicovými „přáteli“.

Shrnutí : syn vykořisťovatele -> špatný budovatel -> emigrant (do Německa !!!) -> spolupracovník CIA => životní zklamání.

Prostě, vážený STK, Krylova kritika polistopadových poměrů z něj nedělá poctivého levičáka. Natož "nejpoctivějšího".
Asi byste měl častěji chodit na schůze obou našich bratrských Stran; poctivých levicově založených lidí tam potkáte SPOUSTU.

Jinak samozřejmě máte pravdu - Vámi citovaná Krylova slova dnes platí mnohem více než kdokoli předtím v posledních 65 letech.

Hezký večer přeji.

informace řekl(a)...

STK,
k Vašemu 14:46. Snad nechcete říct, že jste taky skončil v internetovém bludišti a že z odrazů v zakřivených zrcadlech sestavujete životopis a identitu naší milé zábavné vlastenecké figurky? Myslíte si snad, že když dáte dohromady všchny strips a kreslené filmy, kde vystupuje Donald Fauntleroy Duck, že budete mít před sebou reálnou, existující postavu opravdového kačera a jeho životopis? Anebo když, analogicky sestavíte všechny příhody ve stripsech a hraných filmech pana Bonaventury s jeho žlutým jezevčíkem, poznáte nakonec reálně existujícího pana Miliona? (Psal o něm asi před rokem I. Fencl na Psu a odvozoval tu postavičku od Milionu Marca Pola!)
Postavičky se tak nestanou reálnými lidmi nebo kačery a o jejich autorech se nedozvíte vůbec nic. Totéž platí o naší internetové vlastenecké matrjošce.

Kopretina řekl(a)...

Exodus z Egypta, Američani prchají, bohatí Egypťané prchají, Izrael stáhl své lidi domů, Češi zůstávají.
http://eretz.cz/content/view/10092/41/
Aby nebylo pro naše lidi pozdě.

informace řekl(a)...

Kopretino,
nedělejte tu paniku. Vyčkejte času jako husa klacku.(cit. Vv. passim)

Kopretina řekl(a)...

To vyčkávání nás může zničit. Být Čechy, neprodleně na nic nečekám a jedu domů. Mám o Čechy obavu, měli by vědět, že když odcházejí Izraelci, Američani Izraelci a lidi z dalšéch zemí, tak je zle. I bohatí Egypťané prchají a jak jste psala, tak Mibarak poslal svpu rodinu do USA, protože ví, že bude popraven a měl by také utéct. Armáda se dává na stranu Muslimských bratrů.

informace řekl(a)...

Kopretino,
klid. Poslední zprávy agentur mluví o telefonicckém rozhovoru Merkelové s Mubarakem, ve kterém ho nabádala, aby policie postupovala umírněněně a nepřilívala oleje do ohně.
Al Baradei, Nobelova cena, po deset let předsedal Mezinárodní agentuře pro atomovou energii (Agenzia Internazionale per l'Energia Atomica (AIEA) se chce spojit s vojskem a provést zřejmě nějaký mírný převrat, kdy by Mubaraka poslali pryč a nastolili nějakou prozatímní vládu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK,
přečetl jsem si ještě jednou Váš příspěvek ze 14:46, a jsem vážně znepokojen. Zdá se mi, že začínáte podléhat nepřátelské propagandě.
Takže si musím vyhrnout rukávy, a začít uvádět věci na správnou míru :

1) My tady v naší českomoravské proláklině i pahorkatině NEZAVÁNÍME. I když to o nás občas nějací Evropani a jim podobní orangutani roztrušují. To, co zde těm „chytrolínům“ pomazaným chemickými deodoranty vadí, je PŘIROZENÁ VŮNĚ našeho zdravého člověčenství.
Konečně, jak všeobecně dobře známo, kde někdy v historii páchla naše česká noha, rozkládá se naše vlast (např.Sudety, Štýrsko, Lucembursko, Furlánsko, Brabantsko, Brandenbursko atd.).

2) Kdo je ředitel Evropy a co má moje pominutelnost společného s jeho synem ? Nepodléháte kromě nepřátelské propagandy také nějakým návykovým drogám ?
Jestli ovšem narážíte na nějaké kapitolky z mého (poměrně nudného) života, jež jsem zde popsal, tak Vám je připomenu – v jisté děsivé evropské metropoli jsem se kdysi dávno setkával se současným prezidentem Evropy 2 a Frekvence 1. Připomenu též, co jsem napsal o povaze našich setkávání : Nebyl druhem mých dětských her, neboť byl tehdy téměř dvakrát starší než já. A díval se na mne svrchu nejen v důsledku své tehdejší výškové převahy – byl synem přímého nadřízeného mého s.otce.
Ano, jeho PAN otec (ne, nebudu o zrádci psát jako o soudruhovi) měl tehdy takovou důvěru našich vedoucích soudruhů, že si do kapitalistické ciziny mohl vzít i syna příliš starého na obvyklou dvoutřídku. To bylo výjimečné privilegium, vážený STK ! (Ovšem privilegium pochybné, neboť takové ubohé děcko našich diplomatů bylo nuceno navštěvovat místní kapitalistickou školu, to jest školu cizojazyčnou a nekvalitní.)
A hle, jak se nám sionista F. odvděčil za naši důvěru – emigroval, zradil vlast i lid, v Evropě se zařadil mezi vykořisťovatele, k témuž přivedl i své děti. Ano, to je ta slavná Evropa ! A to by chtěli zavádět i nás ! To je zrada vlasti, zrada našich českých (resp. všeslovanských) ideálů rovnosti a soudružství, kosmopolitismus, multikulti, globalizace, rozšiřování demokracie, bídy a války.
Kdybych tohle všechno tehdy tušil, splnil bych svou vlasteneckou povinnost – sešťouchl bych zrádného sionistu z okna kanceláře ve 4.patře do japonské zahrady.
Nu, netušil jsem, a dnes pozdě bycha honiti.

POUČENÍ : Věřme jen Slovanům-našincům.

***Volte ČSSD a KSČM !***

STK řekl(a)...

Ty syny jsem si, Vlastimilený, asi jaksi popletl. Kdo byl čím synem (a proč vlastně). To jsou někdy těžké věci. Třeba: Kdo byl ve skutečnosti otcem Syna pluku? Aha?!
- - -
Ale co dělat, když já su tak strašně línej hledat něco v (k)análech. A hledat něco po Hospodách, zvláště pak u hřbitovů - no to je přece fuj. To bych si připadal jak vošklivá žárlivá manželka.
Ráčej mi to proto vodpustit, Vašnosto!

Budu za to na nich pamatovat ve svý závěti...

P.S.:Už jsem si sehnal člověka, který (prý) umí arabsky. No aspoň mu nikdo nerozumí, tak to přece musí být arabsky. Nebo čínsky? (Kdyby "to" náhodou přišlo dřív, než čekáme...)

STK řekl(a)...

4 Informace: Zrcadlové bludiště na Petříně jsem navštívil sice jen jednou, ale zanechalo ve mě hluboký, široký a přímo stereoskopický dojem.

A to bludiště, které nám zde pilně sestavuje námi myšlený, je nádherné, zábavné, barevné a kvadrofonní!!!

Rád si v něm občas trochu "zabloudím". Zvláště pak, když vstupné je tak nízké - troška smyslu pro nadsázku...

A rozhodně nechci znát jeho plán. Bylo by po srandě...

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale to nic, opravdu, vážený STK.
Nechce-li se Vám hledat, nehledejte. Vždyť přece co je dobré, najdete bez hledání, i kdyby to v koutě sedělo.
Konečně, opravdu originální myslitelé přece nepotřebují ke svým závěrům žádné speciální informace (viz např. s.s.A.S.Pergill, drak, J.Švejk a j.). Takže jestli chcete, budu pro Vás vrstevníkem nikoli zrádného Michala Fleischmanna, nýbrž zrádného Ivo Fleischmanna.

A ve své závěti pamatujte na chudé, na uražené a ponížené, na oběti globalizace a evropeizace.
Nicméně doufám, že se dožijete doby, kdy už žádní chudí ani bohatí nebudou, kdy termíny jako globalizace, multikulti, kapitalismus a demokracie budou jen vzpomínkami na temnou minulost. V té krásné době budeme my staří jako ryby ve vodě, neboť se nebudeme muset učit ani čínsky ani anglicky; postačí nám naše čeština a ruština.

Na shledanou v lepších časech.

informace řekl(a)...

STK,
jsem ráda, že nesbíráte po křivých zrcadlech odrazy střepů křečovitého šklebu masky (jak jste jednou definoval projevy Slávomila) a nesestavute z nich jeho niternou rozervanost do geometrického (pokud možno) výkresu, ale že to berete jako srandu. Čili mystifikaci autora. Kdo je pak autor?
Třeba na to pomalu přijdeme.

Erendis řekl(a)...

Neodpustím si jednu drobnou poznámku. Bývalý tuniský prezident se nejmenují "Zín", ale "Zajn". (V arabském písmu se to píše stejně.) Zajímalo by mě, kdo je za ten český patvar odpovědný. Ale má úspěch, neslyšela ani nečetla jsem to jméno v českých médiích snad ani jednou správně.