pátek 21. ledna 2011

MOBY DICK: Ty krávo evropská

Nekompetentní vůl, zlodějští prezidenti, koaliční bučení a jiné formy demence
*********************************************
Neděle 16. ledna 2011
V pátek přijal parlament změnu ústavy, podle které může být současný prezident, zvaný "Vůdce Národa" (El Basy) ve funkci (zatím:) až do roku 2020 a zároveň se mu dostává doživotní imunity. Novelu ústavy ještě čeká formální schválení referendem. Kazašský prezident Nursultan Nazarbajev chce poskytnout svému lidu nekonečné štěstí, a tak nedávno založil vědecký ústav "na zkoumání genomu". Nejspíš svého genomu. Kazašští vědci budou vyvíjet omlazovací procedury a hledat elexír nesmrtelnosti. Tedy něco, o čem Kim Ir Sen mohl jen snít. (Kim I. tedy vládne dále, ale moc si toho neužívá...)
Mrtvá Kočka: "Chudák Nursultan - až vyfásne doživotí!"

Ku pomoci rozvrácené vlasti se po 25 letech pohodlného exilu vrátil bývalý diktátor Jean-Claud Duvalier, toho jména druhý.

22.000 dobrovolníků nastoupilo ku pomoci vyplavenému Brisbane. Na severu Austrálie povodně odcházejí - a přesouvají se jižněji.
Povodně v Čechách také odcházejí. Stěhují se od jihu k severu.

Zdražování potravin, vysoká nezaměstnanost a hlavně zkorumpovanost vládních činitelů vedly k masovým pouličním demonstracím v Tunisku. Prezident Zín Abidín bin Alí se raději uklidil do Saudské Arábie. V zahraničí již dříve zmizelo na jeho kontech 5 miliard státních €. Jeho postavení bylo neudržitelné poté, co "začal střílet do demonstrantů" a zejména po zveřejnění depeší amerických diplomatů v Tunisku na neumlčeném WikiLeaks. Další, dosud nezveřejněné depeše amerických diplomatů, tentokrát směřující do Tunisu z Washingtonu, poradily Alímu osvědčený azyl u osvědčených šejchů. Alího manželka, "vládkyně z Kartága" si do příručního zavazadla přibalila 1,5 tuny zlata ze státního pokladu, aby měla na drobné výdaje.

Ambrož: "To by se u nás stát nemohlo!"
Mrtvá Kočka: "V našem státním pokladu totiž už není žádné zlato."

Po odchodu koaličního partnera padla vláda. Krizi vyvolal nález nezávislého tribunálu OSN, podle které vraždu minulého premiéra Rafika Haririho provedla právě strana koaličního partnera, tedy Hizbaláh. Tato arabská nacistická strana disponuje nejsilnější ozbrojenou složkou v zemi. Vrahové odešli dříve, než se jich na podrobnosti zabití svého otce mohl zeptat současný , vlastně čerstvě bývalý, premiér Saad Hariri.

Ambrož: "To by se u nás stát nemohlo!"
Mrtvá Kočka: "Skutečně ne. Naši koaliční partneři si nevraždí příbuzné. V Česku se kolalice rozpadají vyloženě kvůli píčovinám."

Pondělí 17. ledna 2011
Šest afrických maxišneků druhu Achatina, vybavených přístroji, které monitorují jejich životní funkce, kontroluje stav znečištění atmosféry v Petrohradě. Tito tvorečkové mohou dorůst do délky 20 - 30 cm. Při své velikosti dýchají plícemi, a tak se stali pokusnými králíky.

V Ostravě šneky nezkoušejí - hned by jim chcípli. Jako testovací objekty jsou použiti přímo Ostravaci.

Restaurátor Oldřich Hejtmánek odlil repliku bronzové sochy ukradené z památníku zavražděných lidických dětí. Dnes byla instalována na místo, odkud ji v listopadu loňského roku kdosi pro kohosi ukradl. Pan Hejtmánek prý autorku sousoší sochařku Marii Uchytilovou ... "dobře znal".

Klasicky český problém je v tom, že se nikdo neptal spoluautora Jiřího Hampla - jenž také onu paní sochařku "znal" - byv jejím manželem... Jiří Hampl se vyjádřil: "Model ukradli. Sochu odlili načerno. Já jsem to mohl klidně udělat." A chce 100.000 za autorská práva. Ředitel státního Památníku Lidice Milouš Červencl k tomu opět zaperlil: "Není zcela doloženo jeho spoluautorství. Čekáme na rozhodnutí soudu, protože já si osobně netroufám ze státních peněz vyplatit bez jakéhokoli dokladu vyplatit jakoukoli částku. ... Nepovažuji se za kompetentního, abych mohl říct, jestli práva existují, jelikož všechny darovací smlouvy zatím mluví o něčem jiném. Nicméně je to věcí rozhodnutí soudu, na který se nejspíše pan Hampl obrátí." Přičemž peníze nebyly "státní". 161.000 Kč bylo spontánně sesbíráno. Forma stála jen 30.000. Hodný pan Hejtmánek udělal odlitek zadarmo, jakožto "sponzorský dar". Jenže halt z cizího díla.

Panu JUDr. (Plzeň, Plzeň, pane doktore?) Červenclovi připomeňme několik věcí:

1. Autorská práva trvají i po darování předmětu.
2. Hampl s manželkou prokazatelně spolupracoval.
3. Památník lidických dětí NENÍ majetkem lidického státního Památníku. Stát na něj NEDAL ANI KORUNU - a to ani po roce 1989! Proti státním mocipánům se Hampl před časem pojistil tím, že sousoší za korunu prodal OBCI Lidice a je umístěno na POZEMKU obce Lidice - na cestě podle původního katastru...
4. Pokud má být Památník Lidice památníkem Lidic, bylo by vhodné, aby se státní úředník, nebo jakýkoli jiný jeho správce, snažil s místními lidmi hlavně SPOLUPRACOVAT a VYCHÁZET a nedělal z nich exponáty v ZOO.

Proč Milouš neoslovil Hampla, který by sochu klidně odlil - stejně jako už odlil desítky jiných?

Mrtvá Kočka: "Protože je to vůl nekompetentní."

K tématu pro zájemce viz i článek na lidickém webu Informace od spoluautora památníku pana Hampla.

Úterý 18. ledna 2011
Evropský parlament se usnesl, že uznává zemědělství jako strategické odvětví v souvislosti se zajišťováním potravin.

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) přilije příští rok k současným čtyřem miliardám dalších pět na zalátání českých silnic. Potřeba by bylo jednorázově 35 miliard na silnice - a dalších 18 mld. na dál nici D1. Potřeba by bylo: spráskat snad ani ne stavbaře, ale stát, že si nedokáže ochránit svůj majetek tak prostinkým zařízením jako jsou silníční váhy!! Desítky let ničí přetížené, závadné a rychlost nedodržující kamiony naše silnice, a náš stát na tyto zločiny stejné desítky let evidentně dlabe!!!

Vláda národní jednoty se rozpadá. Někteří ministři abdikovali dříve než se ujali svých funkcí. Lid v ulicích označuje účast ministrů bývalého režimu v této vládě za "maškarádu". Nový předseda nové tuniské vlády Ghannúší na to zareagoval tak - že opustil vládní stranu. A to ani neměl za poradce Mariána Čálfu (poprvé premiérem za KSČ, podruhé za Verejnosť proti násiliu)...

Baby Doc zatčen v Port-au-Prince. Je obviněn z korupce, krádeže a zpronevěry veřejných fondů. Další Haiťané požadují jeho stíhání i za vraždy a mučení tisicovek jeho politických odpůrců. To má za všechno, co hodlal pro svůj lid nyní dobrého učiniti? Proč se ten vůl vůbec vracel?

Mrtvá Kočka: "Asi mu došly nakradené miliardy..."

Běloruská tajná služba vyrobila poněkud nepovedenou provokaci: Na jednom náměstí v Minsku byl nalezen "Molotovův koktejl". Byl to první takový koktejl, který se ukrýval - v plastové lahvi!

Mrtvá Kočka: "Protřepat, nemíchat!"

Polsko nečekalo na iniciativu EU a zakázalo Lukašenkovi vstup na své území.

Izraelští diplomaté stávkují kvůli svým mizivým mzdám. A tak ani nezabezpečili cestu prezidenta vší Rusi Dmitrije Medveděva do Izraele. Ten se urazil, při cestě do Izraele navštívil toliko Jericho na západním břehu Jordánu, kde kolegovi prezidentovi Mahmúdovi Abbásovi slíbil podporu "nezávislé Palestiny" v nesmyslných hranicích roku 1967. (Opravdu chce Jeruzalém vrátit ruskému státu nemovitosti a pozemky, které mu jako válečnému nepříteli zabrali Turci už za první světové války???)

Do Izraele se chystá i český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Nemá se však čeho obávat. Podle izraelského velvyslance v Česku Jaakova Levyho:

"Jediné návštěvy, které mají problémy a jsou rušeny, jsou ty, které si nedokáží zorganizovat zahraniční velvyslanectví v Izraeli sama."

Mrtvá Kočka: "Anebo nechtějí."

Středa 19. ledna 2011, 42 let od smrti Jana Palacha
Nový policejní prezident je vybrán. Ministr vnitra Radek John (VV) si ho chválí, kdežto premiérovi Nečasovi (ODS) se nelíbí. Ne tedy osoba, avšak způsob, jímž byl vybrán. Ale asi ani osoba: "Potvrdily se mé obavy, že podmínky byly vedeny snahou dosadit za policejního prezidenta předem vybranou osobu." Radek John reaguje: Výběr byl zákonný, a trvám na něm. "Evidentně v případě sporu může rozhodnout pouze soud." Premiér připomíná shodu, podle které s výběrem prezidenta vší policie musí souhlasit. Když už jeho jmenování kontrasignuje.

Ministr Vít Bárta (VV) se nechal na Facebooku slyšet (číst), že Nečas se "chová jako malé děcko". Blonďáku, Facebook není tajný zápisníček!

Ve Washingtonu začalo čtyřdenní setkání G2. Scházejí se vůdci dvou nejmocnějších zemí světa: USA a ČLR. Nebo ČLR a USA? Rovnocení soupeři, é, pardon, partneři...

Ředitelství silnic a dálnic nejspíš dostane nový název, novou koncepci - a novou strukturu. Tedy nové spolumajitele - ze soukromého sektoru. Biliony na dostavbu dálniční sítě mají doplnit i miliardy z nově vymyšlené daně - DPH z mýtného...

Evropský parlament dnes vydal Legislativní usnesení k postoji Rady v prvním čtení k přijetí směrnice Evropského parlamentu a Legislativní usnesení k postoji Rady o uplatňování práv pacientů v přeshraniční zdravotní péči (11038/2/2010 – C7-0266/2010 – 2008/0142(COD)), ve druhém čtení pak vyjádřil Postoj k přijetí směrnice Evropského parlamentu a Rady 2010/.../EU o uplatňování práv pacientů v přeshraniční zdravotní péči. Dále schválil dohody o partnerství v rámci FLEGT, o právu v oblasti lesnictví s Kamerunem a Konžskou republikou, o stabilizaci a přidružení mezi ES a Srbskem, prozatímní dohody o partnerství mezi ES a tichomořskými státy. Dále byly schváleny texty Mezinárodní adopce v EU, Evropská iniciativa pro Alzheimerovu chorobu a jiné formy demence, Situace na Haiti rok po zemětřesení: humanitární pomoc a obnova, Porušování svobody projevu a diskriminace na základě sexuální orientace v Litvě a Astmatické inhalátory.

Mrtvá Kočka: "Situace v Haiti rok po zemětřesení skutečně stojí za hovno."

Hackeři ukradli z českého registru virtuální emisní povolenky za 170 milionů reálných korun. Tyhle zeleňácké vymyšlenosti beztak slouží zejména k různým podvodům - ostatně celá emise emisních povolenek je sama o sobě podvodem. První podobné krádeže proběhly už v Rumunsku vloni v listopadu. Obchody s emisemi se dnes zastavily v celé Evropě. Má se sejít Evropská komise, aby tyto loupeže projednala. a navrhla protiopatření.

Mrtvá Kočka: "Stačilo by, kdyby tyto stamilionové obchody byly zabezpečeny alespoň tak, jako internetbanking."

Núrí Mismarí, ředitel diplomatického protokolu libyjské lidové muammaríe, zdrhl svému pánovi vloni v prosinci z vodítka. Ve Francii žádá politický azyl. Rodná vlast požaduje Francii o navrácení tohoto zloděje sedmi milionů €. Pařížský soud rozhodne do týdne, jak se sladká Francie zachová. Kaddáfího povedený synek už topí pod kotlem.

Mrtvá Kočka: "Hannibal".

Čtvrtek 20. ledna 2011
Nejpilnější soudruzi úředníci z českého ministerstva školství a přidružené sportovní mládeže pracovali na několik úvazků, nejpilnější z nich 21 hodin denně, takže si přišli i na 80.000 měsíčně. Ukázal to audit úřadu. Ministr Josef Dobeš (VV) hodlá vyrazit 32 šikulků, kteří vykazovali větší úvazek nežli jeden a půl. Měl by tak ušetřit 5,5 milionu korun měsíčně.

RuLeaks.net zveřejnil informace o carském sídle 21. století: na pobřeží Černého moře se rozkládá honosná a luxusně zařízená rezidence s kasinem, divadlem, čajovnami, přistávací plochou pro tři vrtulníky... Dosud nedokončená stavba už za pět let spotřebovala miliardu dolarů. Je financována z dobrovolných darů těch ruských oligarchů, kteří nebyli zavřeni. Přesněji: ti, kteří nefinancovali, byli zavřeni. Skutečným vlastníkem paláce má být jistý V.V. Putin.

Evropský parlament dnes schválil Rámcovou dohodu EU-Libye, vyjádřil se k Situaci křesťanů v souvislosti se svobodou náboženského vyznání, k Situaci v Bělorusku, vydal Zprávu o politice hospodářské soutěže za rok 2009, přijal Udržitelnou politiku EU pro nejsevernější oblasti Evropy a Strategii EU pro Černé moře, vyjádřil se k situaci v Pákistánu (zavraždění guvernéra Paňdžábu Salmána Tasíra), Brazílii (vydání Cesara Battistiho) a Íránu (zejména k případu Nasrín Sotúdeové ).

Arktické státy byly vyzvány, aby zahájily jednání, která povedou k nové ratifikované severské úmluvě o Sámech. Nejspíš by se měli přestěhovat na Krym. K Putinovi.

Mrtvá Kočka: "Tam by se všichni vešli."

"Zadržování rukojmího bez toho, aby se mohl setkat se zástupci Červeného kříže, je válečný zločin". (Noam Šalit, otec už čtyři roky uneseného izraelského vojáka Gilada Šalita) Tato slova zazněla při setkání francouzské ministryně zahraničí Michele Alliotové-Marieové za jejího setkání s Noamem Šalitem v Jeruzalémě, kde Michele začala svou středovýchodní cestu. Paní ministryně slíbila, že bude intervenovat u Evropské unie, aby se vězeň mohl se zástupci Červeného kříže setkat. Arabové v arabském vysílání státního izraelského rozhlasu přiřkli Noamova slova o válečném zločinu paní ministryni Michele. Palestinci se z toho můžou podělat.

Mrtvá Kočka: "A proč to vlastně paní ministryně neřekla?"

Pátek 21. ledna 2011
"České zdravotnictví nesmí být dál černou dírou, do které se donekonečna lijí veřejné prostředky." (Premiér Petr Nečas) Nečas "doufá", že klíčové reformní zákony, které by měly zarazit špunt, budou předloženy během několika týdnů a schválí se ještě letos. Změněn bude hlavně systém zdravotního pojištění a poskytování lékařské péče. Zaznělo to po jednání s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem, kde se řešila i aktuální situace nemocnic.

Svaz pacientů vyzval zdravotní pojišťovny, aby přilily peníze nemocnicím na zvýšení platů lékařů. Jinak vyzve občany - aby využili dražší léčbu v cizině.

Zdravotní sestry neděkují a neodcházejí, ale ačkoliv je jich nedostatek, může jich být ještě méně. Po dnešním mimořádném sněmu předsedkyň a předsedů sekcí a regionů České asociace sester (ČAS) pravila její prezidentka Dana Jurásková, že pokud se budou slučovat nemocniční oddělení nebo případně i rušit celé nemocnice, mohlo by přijít o práci až 9.000 sester.

Tak je jich nedostatek nebo přebytek?

Mrtvá Kočka: "Někde moc a někde vůbec."

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) se písemně omluvil premiérovi Petru Nečasovi (ODS) za výrok na sociální síti Facebook. Byl "politicky nevhodný" - a autorkou oněch slov byla paní z tiskového odboru. (Ministrovi píše na Facebook tiskový odbor???)

Kvůli výběru nového policejního prezidenta se sešli premiér Petr Nečas a ministr vnitra Radek John. Shodli se, že se shodli a že si každý zachoval svůj názor. Pan premiér se nejdříve s ("nezákonně") vybraným policejním prezidentem sejde - a schválí ho až pak...

Všechno OK, všichni koaličníci se usmívají. Nemohlo by to jít i bez toho předcházejícího nesmyslného bučení???

Alexandr Lukašenko se opět ujal funkce běloruského monarchy. Jeho nabubřelý projev při okázalém ceremoniálu živě přenášely všechny běloruské televizní kanály. A už žádné jiné. Za ručičku si přivedl i careviče Nikolaje.

Na protest proti manipulaci voleb a zaťurmění opozičních prezidentských kandidátů se nedostavili zástupci zemí EU. Unie plánuje drsné sankce - dokonce i Evropský parlament se ve svém včerejším dokumentu vyjádřil, že "je toho názoru, že sportovní akce, jako je mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2014, by se neměly v Bělorusku konat, dokud v této zemi nebudou propuštěni političtí vězni".

Tak proč jste jim to mistrovství dávali?

To jsem sám žádostiv, jestli se to mistrovství bude v Bělorusku konat. No - když může ve stejném roce proběhnout zimní olymiáda v ruské Soči jen několik desítek kilometrů od Rusy okupovaného území Gruzie... Jenže Lukašenko je myš, která řve, kdežto Putin je tygr, který zatím jen vrní.

Mrtvá Kočka: "A má pod packou plyn a ropu."

Automobily v konvoji Michele Alliotové-Marieové se dostaly v pásmu Gazy pod palbu vajíček a bot. Palestinci stále ještě nevydejchali její včerejší ne-vyjádření k zločinnému věznění Gilada Šalida. A přitom palestinský deník Al-Kuds právě dnes zveřejnil její vyjádření, ve kterém potvrdila, že Evropská unie nadále trvá na tom, že hranice z roku 1967 jsou základem pro izraelsko-palestinská mírová jednání. Přičemž oficiálním stanoviskem EU je, že palestinský stát uzná "ve vhodné chvíli" a že jedinou cestou k jeho vytvoření jsou mírové rozhovory.

V úspěch mírových rozhovorů, které přiřknou teroristickému palestinskému státu "východní Jeruzalém" (včetně celého starého města, jeho židovské čtvrti i Zdi nářků) a "západní břeh Jordánu" ( s Osvětimskou linií asi 15 km od pobřeží Středozemního moře) může doufat jen absolutní ignorant reálné situace.

Sobota 22. ledna 2011
Nekorektní realistická žena Moby Dicka: "Palestinské teroristické organizace neútočí na Izrael jenom vajíčky a botami, ty krávo evropská!"

Upřesnění Moby Dicka: Krávou evropskou není míněna žádná osoba, avšak Evropská unie, konkrétně "její" (francouzská) zahraniční politika, která dlouhodobě podporuje africké lidožroutské diktatury - od Středoafrického "císařství", přes Tunisko až po Libyi...

Mrtvá Kočka: "Podpora EU ubohému palestinského lidu je ve stejné lajně."

Moby Dick: "Kdežto ruští nenažraní lupiči jsou - partneři demokratického světa..."
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Je zcela příznačné, že proti výběru policejního presidenta výběrovou komisí se staví obě strany, které mají nejvíce másla na hlavě ODS i ČSSD. Naproti tomu jsem nezaznamenal nejmenší podivení nad tím, že nejvyššího státního zástupce jmenoval premiér sám o své vůli. Přitom v jednotlivých případech vyšetřování je to právě státní zástupce, který nad policií dohlíží. Takže se kamarádi z party, co spolu (ne)veřejně kamarádí - ODS i ČSSD - nemají čeho bát. Policie dál bude odkládat a naivkové, kteří by ji snad něco nahlásili podle potřeby příjdou o dobrou pověst, zaměstnání nebo život... Jak prosté, milý Watsone.

Anonymní řekl(a)...

Když pan Olejár tak dobře radí jménem Svazu pacientů za všechny pacienty naší vlasti, navrhuji všem zájemcům založit Svaz občanů. To by se to radilo (=vládlo) cestou nevládní, za to veřejně naprosto prospěšné organizace. Legitimitu by takový SVAZ měl VĚTŠÍ, bylo by nás víc, protože ne každý občan je pacient, ale skoro každý pacient je občan tohoto nebo jiného státu. Nepřepokládám totiž, že pan Olejár zastupuje také pacienty veterinárních zdravotních zařízení. Ale kdo ví???

Harpyje řekl(a)...

"TY KRÁVO EVROPSKÁ!"
Jak vznešené vyznání politického kréda! Není pro něj lepšího umístění, než přímo v titulku!
Samozřejmě, že tímto výrazem není myšlena konkrétní Michèle Alliot-Marie, ale "francouzská zahraniční politika" zlé EU. Zřejmě proto, že pro experty, jakými se zdá být žena Mobyho Dicka, EU podporuje Palestince tím způsobem, že žádá prostřednictvím francouzské ministryně zahraničí neprodlené propuštění Gilada Shalita.

stk řekl(a)...

Dotaz z temného podpalubí:
Má Harpyje něco společného s EU? Víc než to, že je Němka a Evropanka? Tak plamennou obhajobu člověk málokdy slyší - vyjma loajálních projevů úředníků, které si EU platí.

Harpyje řekl(a)...

Škoda, STK, že Vás zajímá více můj osobní vztah k EU než věc, o kterou mi jde.
Vy pokládáte mé pohoršení nad větou "Ty evropská krávo" za "plamennou obhajobu EU"?

Schumacher antisemita řekl(a)...

Bohužel, všichni jsme smrtelní. Naštěstí jsme smrtelní všichni.

STK. řekl(a)...

Hlavně mi to, vážená Harpyje, nestojí za hádku.
To není moje věta. Můj názor na EU jste už tady mohla zaregistrovat mnohokrát. Já Váš taky a proto jsem se zeptal. Zdá-li se Vám má otázka neslušná, tak mi prostě neodpovídejte.
;-)

žibřid řekl(a)...

Ad Schumacher: připomněl jste mi moji oblíbenou.

"V rakvi,
v rakvi,
v rakvi,
mocní jsou bezmocní jak vy."
(T.R.Field)

Anonymní řekl(a)...

Harpyje,
-občas účelová hra vyprovokovat okolí k reakcím.Možná se tím jenom bavíte.Jsem o tom přesvědčen,má to svou cenu.Přeji pevného zdraví.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Automobily v konvoji Michele Alliotové-Marieové se dostaly v pásmu Gazy pod palbu vajíček a bot ? Když si mohou dovolit takový luxus...
Očekával bych promptní reakci : V humanitární pomoci zarazit dodávky vajíček a bot. Pro příště budou bosi a bez omelet. A to mi připomnělo... zarazit i dodávky ponožek a náplastí na kuří oka, které bez bot jsou k ničemu.

drak řekl(a)...

Neděle 16.1.2011:

V Kazachstánu je poměrně dost ropy a dost plynu. Ten není tak úplně pod vlivem Ruska, což by mohlo být zajímavé pro nás. Pro Číňany to nepochybně zajímavé je, a nejen pro ně. Upřímně řečeno, protože v zemích jako je Kazachstán bývá na výběr jen mezi diktaturou více osvícenou a méně osvícenou, raději bych do toho Nursultana a kolem něj moc „neryl“, také by ho mohl vystřídat někdo ještě mnohem horší a vůči nám mnohem méně vstřícný.

Pohnutky Duvaliera nechápu, stýská se mu snad?

S Austrálií soucítím, až ty záplavy skončí, bude tam s tím hodně práce. Také by se měli zamyslet nad tím, co obnovovat a na co se rovnou vykašlat a postavit to jinde, mimo dosah vody, případně tak, aby tomu ta voda nevadila, až přijde zas. U nás mám bohužel často pocit, že si snad ti lidé myslí, že ta voda znovu už ani přijít nemůže. Omyl, může a pravděpodobně to také v dohledné době zase udělá.

Jsem zvědav zda si to v Tunisku vezme do péče nějaký osvícený diktátor, což by byla ještě ta lepší varianta, nebo rovnou ajatolláhové, a na emigranta v Saudské Arábii tam budou ještě s láskou vzpomínat.

Co se našeho zlatého pokladu týče, říkal jsem si tenkrát, když to ti „modří pionýři“ po listopadu s radostí prodávali, zda na to pak nebudou s dojetím vzpomínat. Mé obavy se potvrdily, už se stalo. Spoustu s těch cenných papírů, které si za to pořídili, si teď můžou vystavit za rámeček a vyfotit se vedle nich.

To, že Libanon nevyhnutelně skončí v rukách Hizbaláhu se předpokládá poměrně dlouho, otázkou bylo jen kdy, takže už je to tady.

Pondělí 17.1.2011

Co se děje v Petrohradu je starostí Putina a jiných, ale myslím si, že s tím ovzduším v Ostravě už by se něco udělat mělo. Pokusnými králíky jsou už obyvatelé Ostravy příliš dlouho, teď to chce aby se zase stali lidmi.

Lidice, Hejtmánek, Hampl a Červencl? Až jednou někdo v našem státě udělá něco s rozmyslem, kompetentně a správně, tedy aby to obratem neskončilo prohraným soudním sporem či arbitráží, to podle velikosti průšvihu, tak mi prosím dejte vědět.

Úterý 18.1.2011

Evropský parlament se dopracoval k zásadnímu objevu.

Co se silnic u nás týče jsou zapotřebí jen 2 věci:

1.Uvést do provozu a efektivně využít systém mobilních a stacionárních vah;
2.Donutit firmy, které ty silnice staví a opravují, aby to dělaly pořádně.

Dokud se toto nestane, budeme jen vyhazovat prachy oknem, neboli živit parazity a vyžírky.

Tunisko? Uvidíme, v každém případě si myslím, že to, co se tam nakonec ujme vlády, bude horší než to, co emigrovalo do SA.

Baby Doc? Soudím, že mu k stáru asi změkl mozek.

Bělorusko a Lukašenko? S výjimkou Bělorusů, kteří v tom musí žít, je to pro nás ostatní kolem celkem úsměvné. Časem to začne být úsměvné doufejme i pro ty Bělorusy.

Rusku nerozumím. Myslím, že i bez Palestinců má problémů s „vozembouchy“ až nad hlavu, nechápu, proč si vyhledává další, asi tím vyvíjí tlak na Izrael, aby mělo s čím handlovat v budoucnu. Taková klasická ruská silová taktika. Nejúčinněji se vůči tomu uměl bránit Reagan, ale myslím, že Izrael to svede také.

Jsem zvědav co Karel Schwarzenberg v Izraeli předvede, jemu totiž aspoň nechybí zdravý rozum.

drak řekl(a)...

Středa 19.1.2011

Spory kolem policejního presidenta jsou otravné a únavné, VV by si skutečně už mohla zvyknout, že věci se nejdříve dohadují na schůzkách, a pak až se s tím jde do médií, minimálně proto, že se její partneři pak nemusí cítit jako manipulovaní. Na druhé straně chápu, že jednat se šíbry z ODS vzhledem k jejich vazbám na všelijaké podivné figury v pozadí, nemusí být úplně jednoduché, nicméně figury v pozadí má každý, včetně VV, jen se o tom na rozdíl od ODS, až tolik nemluví. Prostě nic se nemá přehánět, tohle už je hodně přehnané a hodně otravné zároveň.

G2? Tam Obama prohlásil, že uznává nárok Číny na Tibet?

S ŘSD se mělo něco udělat už dávno, protože horší už to snad být nemohlo. Nebo že by ano? Čas ukáže.

Ukradené emisní povolenky? Zdá se, že jedni zloději, ti elektroničtí a mimo zákon, okradli ty, co si tu zlodějinu umí vpravit do zákona, tedy ty zelené ekoteroristy. Na rozdíl od lobbistů jsou ale evidentně technicky zdatnější, protože to, co se děje kolem elektronizace státní správy u nás a kolem jejího zabezpečení nemá s opravdovou profesionalitou v oboru nic společného. Zabedněnost a ignorance kolem zabezpečení toho všeho, je je ještě horší. Na to, jak to všechno předražené, odfláknuté a de facto nezabezpečené je až s podivem, že je těch průšvihů kolem toho tak málo.

Núrí? Jeho i všechny ostatní bych důsledně vracel, odkud přišli. Už jich je tu prostě moc, až nad hlavu.

Čtvrtek 20.1.2011

Dobeš to dělá správně.

Rusko by mělo přestat hrát divadlo a rovnou se vrátit ke konstituční monarchii s carem Putinem, nebo rovnou jenom k monarchii (uštřilo by se za zbytečnou dumu) a bylo by už konečně jasno a klid. Nechápu k čemu to divadlo vůbec je.

Parlament EU žije podle mého na jiné planetě, než my ostatní.

Z toho, co se kolem Arktidy děje, je zřejmé, že státy ležící kolem ní mají v úmyslu se dohodnout na tom, že si jí rozdělí na jakési díly. Jsou tam nepochybně nějaké zásoby ropy a plynu a dá se očekávat, že jich nebude málo. Doufejme, že se neservou.

Palestinci? To je jen lumpenproletariát a potrava pro kanóny záměrně udržované jejich arabskými soukmenovci ve stavu k boji ochotném. Je ostudou, že se EU na něčem takovém podílí. Myslím, že Geert Wilders už k tomu řekl vše podstatné a od Michele Alliotové-Marieové můžeme jen těžko čekat něco kloudného.

drak řekl(a)...

Pátek 21.1.2011

To, jak se bílá mafie opět a znovu snaží ztížit či rovnou znemožnit průběh zdravotnických reforem a naopak zakonzervovat současné kalné vody a jen si nechat zvýšit platy je cynické, odporné a hnusné. Myslím, že by už se konečně u nás měla najít dostatečně tvrdá vláda, která předvede, že vydírání nikam nevede, i kdyby to na výdajích z rezerv mělo vyjít třeba i 3x tak draho, než těm vyděračům přidat, ale dostat by je měli ti, co zdravotnictví z rejže vytáhnou, ne ti, co ho do ní dostávali za bolševika a teď ho tam chtějí za každou cenu udržet na věčné časy. Ti vyděrači by měli ostrouhat a dopaltit na své jednání v každém případě, protože jinak se tohoto levičáckého prudění a obcházení volebních výsledků nezbavíme nikdy. Obávám se ale, že to dopadne jako vždycky, vláda zase jako obvykle „vyměkne“ a tudíž že se zase ukáže, že chovat chovat se svinsky, je dobrý business.

Myslím, že by s VV měla konečně uvědomit, že její poněkud hulvátský způsob komunikace s vládními partnery je otravný a zatěžuje naše mediální prostředí, které i bez toho za moc nestojí.

Ono se ale uvidí až podle toho, co ten nový prezident předvede, ale obávám, se že nic světoborného to stejně nebude. Vždyť kde by pro boha živého na té policii místo lenivých tupců vzal pracovité a chytré lidi? Mávnutím čarovným proutkem?

Lukašenko? Nechce ty zbytečné kraviny jako volby rovnou zrušit a vrátit se k monarchii, nejlépe rovnou k nekonstituční? Bylo by aspoň konečně jasno.

Také nechápu proč jim to mistrovství dávali, stejně jako nechápu, proč byla olympiáda v Číně, když s olympijskými ideály má ta země pramálo společného.

Jiným slovu EU řekla, že palestinským padouchům bude sponsorovat papů, takže si za ty peníze, které by jinak museli vynaložit na obživu i nadále budou moci pořizovat zbraně a i nadále jim bude financovat síť školek a škol, kde těm mladým budou kvalitně vymývat mozky a vyrábět z nich kvalitní potravu pro kanóny a to do té doby než se to nějak vyřeší samo. Co jiného by také od EU jeden čekal že?

Krávy a jiný dobytek nekomentuji.

Harpyje řekl(a)...

Bauhaus sice není architektonický styl, který by odpovídal mému vkusu, ale heslo připisované Mies van den Rohemu ("less is more") má všeobecnou platnost, nejen co se architektury týká.
Další exponent "francouzské zahraniční politiky EU", Karel Schwarzenberg, navštívil stan rodičů Gilada Shalita, kterým podobně jako Alliot Marie slíbil, že se zasadí o to, aby se EU tlačila více na propuštění jejich syna.
Zajímalo by mě, jak se vyslovuje slovo Marieová.

stk řekl(a)...

Česky nebo deutsch? Stejně, jako Netzerová.
To ještě nejsou zdaleka nejhorší jména na ten náš tschechische hnus s překloňováním... ;-)