neděle 13. února 2011

Konec reklamy


Dneska mám jen krátký návrh na to, jak bychom mohli vyzrát na reklamu. Tedy my: Hodspodskej a generace štamgastů této útulny.


Nova vysílá telenovelu. Na pokračování. O to nic. Ale každej večer všedního dne. Ne úplně tisíc večerů ji mají vysílat, ale dosti dlouho. Se zbláznili? Nezbláznili. Sledovanost vysoce nadprůměrná. Kolem 1,3 milionu diváků. Ke zítřejšímu dni zamilovaných, tedy k nám uměle implantovanému valentýnskému svátku (záchytný bod pro obchodníky mezi Vánocemi a Velikonocemi) se vedení Novy rozhodlo sladkobolný seriál přesunout z hlavního vysílacího času na půl šestou hodinu večerní, ještě před Ulici.

A proč ale, při té sledovanosti? "V návaznosti na profil diváků seriálu Tisíc a jedna noc a kritérium sledovanosti v hlavní komerční cílové skupině TV Nova, kterou je D15-54..."

Tedy pro věkové kategorie 15 až 54 let. Na onu telecí novelu se z toho 1,3 milionu diváků totiž koukalo půl milionu lidí přes pětapadesát let! Tedy neperspektivní zákazníci. Nemyslím si přitom, že by to nebyli lidé, kteří by nenakupovali, ale prostě lidé, kteří se už nedají jen tak oblbnout reklamou.

Shodou okolností jsme se v sobotu o tom bavili s kamarády na společné sešlosti, které pořádáme už 36 let. Náš senior pravil, že všechny telefonní reklamní výzkumy odbejvá hned na začátku, když dotazovací persóně oznámí, že je mu přes osmdesát. "Tak to promiňte," odvětí výzkumník, a položí telefon.

Jak nyní vidíme, stačí říci: je mi už přes 55.

(V souvislosti s tím mne napadá, jestli je náhoda, že ze 30 lidí z našeho oddělení jsme byli odejiti dva nejstarší, kterým letos bude šedesát. Při hledání redaktorského zaměstnání jsem narazil na časopis, který se soustřeďuje na "seniory" pod heslem: "Začínáme žít po padesáti." Bóže, co jste dělali doteď???)

A teď k tomu návrhu. Ať už si zadavatelé reklamy myslí, že lidé starší padesáti pěti už neutrácejí, anebo vědí, že se tak snadno nenecháme zblbnout, mohli by pro nás udělat jedno vylepšení: V dnešním digitálním světě a digitálním televizním vysílání by už neměl být problém, aby šiřitel televizního signálu pro naše televizory reklamu prostě vypnul! Takže nám ji vypněte, a stejně jako nás nebuzerujete dotazy, nebuzerujte nás už ani svou televizní reklamu. Alespoň se na vás nebudeme zbytečně zlobit.

Můj návrh má ovšem jednu slabinu: Zdá se mi, že v poslední době je v televizi nejkvalitnějším a nejzajímavějším vysílaným uměleckým dílem - právě reklama! Určitě zajímavější než tisícovka nudných nocí...

Psáno v Praze dne 13. února 2011

54 komentářů:

informace řekl(a)...

Šamane, vaše reklama mě trápí asi tak jako sousedovic blechy.
Typické starosti lidí, co sedí s plným břichem rozvaleni před televizí a nezajímají se, co se děje za oknem obýváku. Podívejte se, jak brzy ta vaše idyla může skončit.
Sbohem.

Pedro řekl(a)...

Informace, nejdůležitější zpráva z dnešní Itálie je tato: hatetepe: www.novinky.cz/zahranicni/evropa/225100-italie-neni-zadny-bordel-skanduji-zeny-na-demonstracich-po-cele-zemi.html. Co je nám do nějakých tuniských utečenců na Lampeduse!

STK řekl(a)...

...Berlusconi je známý svou zálibou v mladých a hezkých ženách, které si s oblibou zve do svých rezidencí a pomáhá jim v kariéře i finančně. Podle některých výpovědí mu na oplátku tyto ženy poskytují sex...

No a těm "nemladým a nehezkým" to může urvat srdce. Nebo něco jiného.

Ale to pochopitelně není pravda. Není totiž nehezkých žen a mladá je každá žena až do smrti.
Ale nazlobili jsme Informaci - na Itálii se teď valí lidská tsunami a my tady plkáme o reklamě.

Milá Informace, to je všechno pravda. Ale kdyby si měl člověk dělat vytrvale starost o to, jak dopadne on, jak jeho blízcí a jak okolní svět, udělal by snad lépe, kdyby si tu šlicku hodil sám a to hned. Takhle se přece nedá žít...

STK řekl(a)...

Svět mi stále připadá zajímavý a vhodný ke zkoumání. Kopuletost si prostě nepřipouštím. (Jen občas ráno.) Možná i proto, že se nedívám moc často na TV. A když už se dívám a je tam reklama, vypnu zvuk. Obraz není tak agresívní jako zvuk.
Je sice pravda, že se mi tu a tam stane, že už ten zvuk nezapnu, protože odejdu od přístroje někam jinam nebo i usnu - ale copak je nějaká škoda se nedodívat?

Myslím, že v oblasti "jak zaujmout" lidstvo vyčerpalo všechny představitelné i nepředdstavitelné způsoby. Zrak a sluch už prostě nechce nové stimuly. (Mě to povídejte. Kde mám brát nápady na nové, neotřelé reklamy? Ale pořád ještě těch nápadů mám víc, než naši mladí "kreativci" )

Asi budou muset zkusit vůně nebo hmat. Že na to jestě není technologie? Slyšel jsem o spreji, který voní jako čerstvě upečený chleba. A lidi se náhle rvou o obyčejný kmínový, i když je už studený a možná i trochu obeschlý. Takže tuhle technologii stačí jen rozvinout. ;-)

S hmatem to zatím jde ztuha - ale "voni už něco vymyslej", na to vemte jed.

Drbna u okna povídala: řekl(a)...

Profesionální pracovnice sexu a diletantské rozhoďnožky protestují, že Berlusconi zkazil italské mravy?
A pak si stěžujete na bulvární tisk?
Pokrytci!

stk řekl(a)...

No tak...

Lepší už to nebude, tak se s tím musíme smířit.

Šaman řekl(a)...

Well, je to domino.

Z Tuniska do Itálie, a z Itálie do celé Evropy i Česka.

Druhá kostka spadla do Egypta. Padá Jordánsko, kvůli Egyptu a Jordánsku padne Izrael. Uprchlíci se rozlejí do celého světa, i do Česka.

Zatím padají jen kostky. Po konsolidaci severního a blízkovýchodního kalífátu začne soustředěný útok na Pevnost Evropa.

Mám dobrou předpověď: Různé islámské kálífáty se budou rvát jen mezi sebou. Po upevnění moci si upevní hranice. Evropa to tentokrát odnese jen vlnou emigrantů... Což jsou ti chytřejší Arabové, které bychom mohli nějak integrovat...

Špatná předpověď: Ne islámské kalífáty, to Evropa rozvrátí samu sebe. Už nejmíň měsíc neumí najít odpověď jak se postavit k současnému severoafrickému chaosu společně. Jestli teď Evropa ukáže, že neumí rychle a efektivně pomoci Itálii, pak je jasné, že se už fakticky rozpadla!

EK řekl(a)...

Choďte dříve spát a polovina problému je vyřešena.
Pomoc bordelu (IT), to myslíte vážně? Tak velké torpédo aby potopilo Lampeduzu namají ani USáci a to jsou borci.
Čest

informace řekl(a)...

Že je celá slavná Unie na hovno, o tom se přesvědčuje Itálie na vlastní kůži v těchto dnech a říká to naplno. Mluvčí komisařky pro vnitřní záležitosti Cecilie Malstrom prohlásil/a, že komisařka je ochotna diskutovat o situaci na příští schůzi Rady ministrů, která je na pořadu 24. února. To znamená, komentují noviny, EK je ochotna otevřít diskuzi, až Lampedusa půjde ke dnu pod tíhou imigrantů.
Ministr vnitra Maroni žádá tuniskou vládu o povolení zaslat do Tuniska italské oddíly vojska a policie, aby kontrolovaly přístavy. Na to mluvčí tuniské vlády odpovídá negativně s dodatkem, že podobnou žádost bylo možno čekat od italského ministra krajní rasistické pravice.
Dnes bude jednat s předsedou tuniské vlády ministr zahraničí Frattini při své cestě do Jordánska a Sýrie. Chce projednávat se syrijským prezidentem otázku formace nové libanonské vlády, která by měla zajistit nezávislost země a rovnováhu na středním východě. Při návratu ze Sýrie se zastaví v Tunisku, kde chce vyjednat spolupráci tuniských a italských sil k zamezení imigračního proudu.
Po Tunisku se potulují ozbrojené bandy, které se dopoštějí násilí, loupí a kradou. Vláda je v rostoucím chaosu bezmocná.
Ještě k náladám vůči Unii. V pátek ve Versilii pětikilometrový průvod protestoval proti direktivě Bolkestein o liberalizaci drobného obchodního podnikání, 2006/123/CE. O co se jedná?
://www.euractiv.com/en/innovation/services-internal-market/article-132241

informace řekl(a)...

Doplním tu příspěvek drbny u okna z 2. února 2011 11:18
V sobotu se konala v milánském divadle Dal Verme manifestace proti falešnému puritanizmu s logem "In mutande ma vivi" -ve spodkách, ale živí. Byla to protestní manifestace proti milánské prokuratuře, která svlékla premiéra až do kalhot, ne-li ještě víc (v minulých dnech kolovala zpráva, že prokuratura má mezi důkazy i fotografie premiéra jak ho příroda stvořila, načež il Giornale ty fotografie, co už kolovaly na černo, koupil a ukázalo se, že je to obvyklá kachna). Proč ten dodatek "ale živí"? Je to jasný odkaz na počátek devadesátých let, kdy při "očistné" akci milánské prokuratury "čistých rukou" proti tehdejším pravicovým a středovým politickým stranám, si několik obžalovaných vzalo život, protože neunesli tíhu mediální štvanice. Po několikastupňových procesech se pak prokázala jejich nevinnost. Obětí očistné akce milánské prokuratury byl i tehdejší premiér Craxi, odsouzený pro ilegální financování strany, který, aby unikl dvacetiletému vězení, požádal o azyl v Tunisu, kde zemřel na špatně léčenou cukrovku. Nemohl do Evropy, kde na něj byl zatýkač.
Tedy, Berlusconiho svlékli do naha, ale nepodařilo se jim ho zlikvidovat. Je pořád živý!
Pro zajímavost, jeviště divadla bylo ozdobeno 350 spodními kalhotami všech barev a typů od slipů až po podvlékačky.

Včerejší nedělní manifestaci, o které píšou i české noviny, zorganizovala asociace feministek Femminismo a Sud a Výbor na ochranu prostitutek Lucciole (noční mušky, světlušky). Vydaly manifest, kde prohlašují, že "nechtějí, aby byla Itálie zatažena do bahna politickou třídou, která nás dovedla k degenerované demokracii". I když maifest brojí proti falešnému moralizmu, který diskriminuje prostitutky ve veřejném životě, na druhé straně feministky vystavily na náměstí gigantografie ministryň, které prý byly jmenovány do vlády, protože se prostituovaly s premiérem. Člověku nad tím zůstává rozum stát. Rozlišují snad feministky mezi poctivou morální pouliční prostitucí a tou nemorální salonní? Není prostituce jako prostituce? Samozřejmě do manifestací se hned zapojila aktivně opozice. Političky, jako 65 letá křesťanská demokratka Rosy Bindi, která horlila proti zneužívání ženského těla (snad proto, že o její nikdo nestojí?) okamžitě neztratily příležitost, aby nepronesly žhavé projevy protestu proti úpadku italské politiky, stažené do bahna Berlusconim. V televizním záběru se objevila i protestující jeptiška. Snad také protestovala proti zneužití svého těla? nebo snad nezneužití, vzhledem k tomu, že byla stará a ošklivá jak prdel v noci?
Dnes se v opozičním listech objevily titulky: " l'urlo delle donne: 'Siamo più di un milione. Berlusconi dimettiti'" - "řev žen: "Je nás přes milion. Berlusconi podej demisi!"
Nebo "fino all'altra parte del globo, a Honolulu e Auckland: un grido si è levato oggi pomeriggio dalle piazze: "ora basta!"." až na druhém konci zeměkoule k Honolulu a Aucklandu se dnes odpoledne zvedlo volání "Teď už dost!"
Anebo peprnější: "Dimettiti! Grande capo culo flaccido". "Podej demisi! Velký vůdče se zplihlou prdelí" (Prosím o prominutí za jazyk poněkud "osé" manifestantek.)

Našla jsem na Occidentale on line zajímavou studii o novém moralizmu levice La cultura del piagnisteo (Kultura nářků), kde se poukazuje na zvrat levicové ideologie od hlásání sexuální svobody ze 70. a 80. k maloměšťáckému pokryteckému moralizmu, jehož původem je, podle autora článku, ztráta orientace levice v současné situaci.

Jen pro zajímavost na konec: Camusso, nová tajemnice levicových odborů CGIL ve svém projevu definovala hnutí proti Berlusconimu "una rivoluzione culturale che si muove dal basso" (kulturní revoluce, která vychází zespodu).
Myslím, že to trefila nejlíp ze všech.

informace řekl(a)...

Mubarak prý umírá v německé nemocnici.
hp://jssnews.com/2011/02/13/scoop-jssnews-hosni-moubarak-entre-la-vie-et-la-mort-dans-un-hopital-allemand/
Podle jiných v Sharm el Sejku. Na mozkovou mrtvici nebo na rakovinu.
Proto asi odstoupil.

drak řekl(a)...

informaci:

Nejste drbna u okna, ale i kdybyste náhodou byla, tak jste mou nejoblíbenější drbnou u okna, co jsem kdy poznal.

Unie je k ničemu, tak nějak jsem to vyčetl, vydedukoval a vycítil podobně, jako kdysi neodvratný konec bývalého SSSR. Jde už jen o to, zda se unie pokusí o jakousi reformu a zvýšení své akceschopnosti vlastními silami, nebo zda jí bude muset nahradit něco jiného. Pro začátek asi nezbyde nic jiného, než aby členské státy začaly jednat vlastními silami dle vlastního úsudku, tedy i včetně nasazení italské armády v otázce vlny imigrace ze severní Afriky a dokonce i včetně jejího nasazení přímo tam, nezvládají-li úřady v Tunisu bandy místních padouchů. Nabídka má znít: "Zvládněte si je sami, buď spolu s námi, nebo to uděláme za vás, máte na to 48 hodin, pak se do toho vložíme i bez vás."

Dámy, či prostitutky méně úspěšné závidí těm úspěšnějším a hodlají kvůli tomu zastavit zeměkouli, ta se ale nedá. Úspěch je neodpustitelné provinění na levicově orientovaných bližních, nic nového pod sluncem, tohle bychom mohli vyvážet v milionech tun. Jedu pracovat...

informace řekl(a)...

Děkuju, Draku, že se mne zastáváte. Také Vás budu hájit proti pomlouvačným útokům.
Ekonomové začínají počítat, co bude stát egyptská "revoluce". Podle odhadů expertů asi 230 milionů dolarů denně bude stát dočasná paralýza výroby a obchodu. Přidejte k tomu i škody způsobené povstalci, vyloupení káhirského muzea. Nepokoje trvají už osmnáct dní a zatím jim není vidět konec. Spočítejte si to sami.
Kolik stál Egypt Spojené státy americké? Během posledních 30 let 60 miliard dolarů. K tomu připočtěte prominutí egyptského dluhu ve výši 30 miliard dolarů z americké strany jako odměnu za intervenci v Kuvajtu v 1991 r.
Co udělají ozbrojené síly? také umějí počítat, uvažují světoví ekonomové.
Revoluce zvítězila? a nad kým? nad starým umírajícím mužem, který setrval na svém místě, dokud neupadl do komatu? Noviny píší, že při natáčení svého posledního projevu dvakrát omdlel.
Revolucionáři si mají k čemu gratulovat.

Anonymní řekl(a)...

Draku
Nabídka pro ČR jak zamezit romskou emigraci do ostatních států EU „Zvládněte si je sami, buď spolu s námi, nebo to uděláme za vás, máte na to 48 hodin, pak se do toho vložíme i bez vás“.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Dovolte několik nemístných poznámek rušících vaše umné kruhy.
1.V Egyptě byla nějaká revoluce ? Pouliční randály a výměna vlády nejsou revolucí.
2. Tunis, Egypt a randály tam kolem nejsou ničím novým. Až se rebelové vydovádějí, vše se vrátí do dějinami vyjetých kolejí. Žádné zásadní změny nebudou. Vláda bude nějaká, nějak bude vládnout, poddaní budou muset pracovat aby neumřeli hlady a budou nadávat, že se mají mizerně tak jako nadávali dosud. S tím zanedbatelným rozdílem, že na někoho jiného. V souladu s tamní kulturou všedního dne. Podobně jako i u nás a všude jinde.
3.Itálie je Itálie, byla vždy specifická. Až Berlusconi umře, bude zadel vystrkovat někdo jiný. To jsou tamní tradice činící, mimo jiné, Italy Italy a Itálii Itálií. Pizza, pasta, víno, vermut, fiat, olivy, Vesuv, mafie, Ufizzi, a ...Berlusconiho zadel. Zítra zadel někoho jiného. Každou chvilku nová vláda, občas randál, pak vláda pevné ruky, spiknutí, pak zas randál a zas v nepravidleném sledu každou chvilku nová vláda. Už víc než tisíc let.
4. Vlna imigrace z Tunisu se dá řešit různě. Nemyslím si, že vojenská expedice italských branných sil do Tunisu by něco vyřešila. Byla by drahá a vyvolala by nepříjemné historické asociace. Itálie není středomořským četníkem. Ani na to nemá. Nejlevněji by vyšlo uprchlíky vozit zpátky do Tunisu. Směr toku je záležitostí jen poměru přepravních kapacit na obou stranách. Ostatně, kolik procent uprchlíků tvoří ženy a děti a kolik nevzdělaní, neúspěšní, frustrovaní a agresívní mladí muži provozující randály všude kam přijdou a kde se usadí ?
5. Reklama v televizi - že vy se na TO koukáte ? Nekoukejte, nebudete obtěžováni. Ano, chápu, pro někoho je životním údělem nutkání se koukat na lecos za účelem následného pohoršování a rozhořčování nad pokleslostí onoho. Rozhořčuji se, tedy jsem. Ale proč pak ty stížnosti ?
6. Šamane, ona existuje nějaká Evropa, která by se mohla rozpadnout ?

Schumacher antisemita řekl(a)...

Šamane, oni jsou tu nějací integrovaní Arabové ?

Harpyje řekl(a)...

Jen se, Informace, proboha nerozplačte. :-)))
Ten "starý komatózní muž, který setrval na svém místě", a kterého je Vám tak líto, v Německu není. Pokud už několikrát ztratil vědomí, tak proto, že odmítá užívat léky (hatetepe://www.bild.de/BILD/news/telegramm/news-ticker,rendertext=15976040.html).
Je těžko představitelné, že by myslící člověk mohl litovat starého, Parkinsonem postiženého Adolfa Hitlera. Zaslouží si oběti zvůle Mubarakova režimu (hatetepe://farm5.static.flickr.com/4055/4695482110_e175ff0100.jpg), který nepotíral jen náboženskou opozici, méně soucitu než jakákoli jiná oběť bezpráví?

informace řekl(a)...

Schumachere,
divím se , jak při Vaší iteligenci tu můžete opakovat podobné otřepané fráze o Itálii, jako ty, co jste napsal v předešlém příspěvu. Mluvíte jako nějaký teutonský požírač buřtů a kyselého zelí. Zřejmě toho o italské historii po 1945 r. moc nevíte.
Asi nevíte, že se Italům, díky jejich inteligenci a ráznosti podařilo vyvléknout ze smyčky lidově demokratického zřízení, kterou na ni nachystal Stalin. V r. 1948 tu měl být podobný puč jako čs. únoorový a jen díky tomu, že De Gasperi tenkrát vyrazil komunisty z vlády, se z Itálie nestalo lidově demokratické Maďarsko. Komunisti šli do opozice a zůstali v ní až na krátkou dobu do dneška.
A z první komunistické strany v západní Evropě se stali po pádu komunizmu rozhádanou smečkou hyen.
A to díky zadeli Berlusconiho.

STK: Božínku... řekl(a)...

Informace, zvolte raději jemnější výrazivo! "Požírači buřtů..." Jen počkejte, až se z nadoblačných výšin střemhlav snese naše dravé ptactvo. To bude mela!

A já se Vás ani nebudu moci zastat, protože jsem se rozhodl, že žádné takové ptactvo v naší hospodě není. Já ho nevidím a popírám ho!

Harpyje řekl(a)...

Tohle fórum už opravdu nestojí za návštěvu. Co jeden postuje, to spolkne popelnice, a co zbyde, je dialog Informace a Norského ostrohřbeta.

informace řekl(a)...

STK,
už se stalo. Ale zakročila popelnice. O mne nemějte obavy. Mám ostrý jazyk.

drak řekl(a)...

Anonymní/mu:

Co je to Rom? Nic takového, nebo někoho takového neznám. Já znám jen Cikány. Umím česky, český newspeak neovládám a ani nechci. Ale to je celkem vedlejší. Pokud vím, tak naši čeští Cikáni se "nevyloďují" v jiných, okolních státech EU v počtu několika tisíc denně a není tudíž důvod, abychom obdrželi jakákoliv ultimáta podobného charakteru. Kdyby se ale podobným způsobem činili, tak bych se tomu nedivil a byl si vědom povinnosti toto řešit. Nicméně i z počtu pár desítek za týden se mohli v Kanadě samým nadšením zbláznit a zavedli vízovou povinnost pro celou ČR, neboť to bylo snadnější, a rychlejší, nežli si dát do pořádku imigrační legislativu, která už se poněkud přežila a neodpovídá dnešním podmínkám. Celá EU, co s víz pro české občany do Kanady týče, nás solidárně nechala napospas libovůli kanadských úřadů. Je to věc dohod, ale klidně bych víza Kanaďanům recipročně zavedl také, třeba by je to přimělo dát si tu imigrační legislativu do pořádku o něco rychleji.

Schumacher vychechtaný antisemita řekl(a)...

Informace, tři poznámky.
1. Nevšiml jsem si, že Italové mají nějakou zvláštní inteligenci dávající výjimečné schopnosti. Až na Pizzu, pastu, víno, vermut, fiat, olivy, Vesuv, mafii, Ufizzi, a ...Berlusconiho zadel. Jo, zapomněl jsem, operu, šikmou věž v Pise a pár dalších drobností. Představu, že v Italům s jejich přirozeností by na čtyřicet let bylo možno nainstalovat lidově demagogický hospodářský a politický systém, včetně zadrátování hranic a podobných vymožeností, pokládám za velmi výstřední až exotickou.
2. Co je to italská historie po roce 1945 v porovnání s předešlým ? Podejte mi lupu !
3. Když jsem se při představách jak by to v Itálii vypadalo a dopadlo dochechtal, dostal jsem navrch škytavku.

Schumacher dochechtaný antisemita řekl(a)...

Draku, to je v pořádku. Vyřešili cestou nejnižších transakčních nákladů. Zavedení víz je jednodušší než překopávání legislativy. Je právem suverénního státu. Problém jim dělali lidé s cestovním pasem České republiky. Reciprocita není na místě, s Kanaďany tady podobné problémy nejsou. Co se týče solidarity EU to už jsme u některých z nich poznali v roce 1938.

Harpyje řekl(a)...

Není nad harmonii, že STK?
V opačném případě Vás a Norského ostrohřbeta bude harcovnice informace "hájit". Má "ostrý jazyk".
:-)))
Není "hájit a informovat" příliš velká zátěž, informace?

informace řekl(a)...

Schumachere,
nechme toho veselého bloudění po italských pizzeriích a vinných sklepech a podívejme se na známá fakta, která najdete i na webu (Wikipedie a jiné zdroje, na př.h--p://cronologia.leonardo.it/storia/a1948.htm). Po skončení války italská PCI disponovala 130-160 tisíci ozbrojených mužů, bývalých partyzánů, kteří neodevzdali zbraně. Ti se cvičili tajně na emiliánsko-toskánských Appenninách. Byli připraveni provést ozbrojený převrat spolu s Titovými partyzány (Titova roztržka se Stalinem je až z 1948 r.) Kromě toho měli komunisti aktivní ozbrojenou formaci i v Československu. V čele PCI stál tehdy Palmiro Togliatti, který se vrátil po válce z Moskvy s příslušnými plány.
Komunisti provedli dvě zkoušky plánovaného puče, jeden v r. 1947, kdy vojensky obsadili milánskou prefekturu, druhý rok na to při generální stávce levicových odborů FIOM. Pokaždé zakročila policie a vojsko. Chtěli provést puč načisto v r. 1948 po politických volbách, ale ty prohráli, Křesťanská demokracie dostala 48% hlasů. Na to je De Gasperi vyhodil z vlády a sestavil koalici s menšími laickými stranami. Proto upadl v nemilost ve Vatikánu (který chtěl koalici s krajní pravicí) De Gasperi také hned po válce navázal politické a ekonomické styky s USA.
V Československu dlouho působil bývalý politický komisař rudých partyzánů, Moranino, odsouzený za sedminásobnou vraždu partyzánů jiného politického zaměření na doživotí. V československém azylu vedl komunistickou vysílačku Radio Praga v italském jazyce. Čs. úřady ho nikdy nevydali, i když jim italská strana pokaždé udala přesné místo jeho bydliště. Podporoval v Praze i italské extremistické skupiny.
Činnost té komunistické podpolní vojenské organizace, nazvané Gladio rossa - Rudý meč je doložena pátráním a prací speciální parlamentní komise.
Myslíte, Schumahere, že by se komunistům nepodařilo zde zavést komunistický režim? Pokud vím, podařilo se jim to všude, kam stoupli nohou a kde měli za sebou sovětskou podporu.

informace řekl(a)...

Schumachere,
doufám, že jste se dochechtal a že Vás přešla i škytavka. Jinak řekněte někomu, ať Vás praští do zad. Italská inteligence se projevila při volbách, kdy lidé hlasovali hromadně pro středovou stranu DC, a v jednání politiků jako De Gasperi, který hned po válce hledal podporu USA proti levicové frontě PCI-PSI. A přijal Marshallův plán.
Čechoslováci volili po válce hromadně KSČ, že? Už to stojí za porovnání.
I v Itálii řádila německá Wehrmacht a SS. Rozdíl byl jen v tom, že Itálii osvobodili západní spojenci. Ale ani to by tenkrát Stalinovi nezabránilo natáhnout pracku i sem.

informace řekl(a)...

Nic ve zlém, Harpyje,
ale do chudáka Draka řežete, jako by byl obecní. Někdo se ho zastat musí. Udělal Vám něco?

informace řekl(a)...

Imigranti už přistávají i na ostrůvku Pantelleria.
http://www.taxi-catania.com/images/sicilia-mappa-large.gif

Větší vlastenec řekl(a)...

Zvolte si konec reklam !

Vážení vlastenci, vážené vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
Shodou okolností jsem v posledním týdnu sledoval televizní kanály (byl jsem na návštěvě; doma televizní přijímač nemám od r. 1976). A hle ! Zjistil jsem, že leckteré reklamy jsou určeny naší věkové kategorii – např. na prostředky proti vráskám, zácpě a úniku moče. Hurá !

Nicméně jsem pochopil rozhořčení široké veřejnosti z přemíry reklam; široká veřejnost sleduje se zatajeným dechem americký thriller resp. český seriál (Ordinace, Ulice, Nemocnice na kraji města, Okres na severu atd.), a najednou, v nejlepším, reklama na psí žrádlo ! No to by nas...štvalo i mrtvou kozu ! Natož vzdělané české vlastence.
Prostě – takhle to nejde dál ! Náš kulturní národ chce seriály a soap-opery bez přerušování, bez reklam !
PRYČ S REKLAMAMI, MY CHCEME MAJORA ZEMANA NON-STOP !!!

Vlastenci a vlastenky, ukažme nevzdělaným a nekulturním obyvatelům Euroameriky naši vyspělost a kulturnost ! Zvolme si opět svět bez reklam ! Strhněme modlu Mamonu, střesme chomout konzumu ze svých šíjí !

Možná se občansky méně vyspělí jedinci nyní ptají, jak se můžeme reklamy zbavit, když je nedílnou součástí kapitalismu a demokracie, když by bez ní nebylo soukromých televizních společností. Vyspělejší vlastenci samozřejmě odpověď dobře znají : Stačí obnovit naše přirozené uspořádání společnosti. V socialismu bude opět tří- až pětiminutový reklamní blok *) mezi Televizními novinami a hlavním večerním pořadem.
A navíc – reklama nás bude upozorňovat jen na opravdu POTŘEBNÉ zboží. No nebude to pohoda ? No bude; samozřejmě. Žádná zbytečná reklama na zbytečné produkty nás nerozčílí před sledováním dalšího dílu seriálu Žena za pultem po 40 letech.

A tančit, tančit se bude všude !

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) http://www.youtube.com/watch?v=KaifI_Gt7fg

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Itálie má zajímavé dějiny, konec konců spolu s Řeckem patří Starý Řím ke kolébce naší civilisace. Spousta záležitostí, které dnes bereme jako samozřejmost má své kořeny tam. Myslím, že benátští kupci vymysleli to, čemu dnes říkáme podvojné účetnictví a zárodky spousty moderních finančních nástrojů bychom mohli hledat tam.

Ani po roce 1945 bych nad Itálií nelámal hůl, má strojírenství schopné vyrábět vrtulníky, což je technologicky velmi náročné, ač by se to na první pohled nezdálo. Mimo jiné, má celkem zajímavé výsledky co se týče vývoje a výroby plastů. Ty italské rozhodně patří k těm zajímavým. Nestíhám sledovat úplně vše, ale rozhodně se v Itálii najde poměrně dost zajímavých věcí, technologií a výrobků. Mnohé věci se tam rozhodně zvládají lépe nežli u nás, třeba kontrola potravin proudících na trh, což se tu v předchozích diskuzích zmiňovalo a což je oblast u nás poměrně nezvládnutá, protože kompetenčně se kolikrát ani neví, co by měla obchodní inspekce co hygiena, co celníci a co ještě bůh ví kdo další a ve výsledku je to všechno roztříštěné a neefektivní.

Itálie prostě není jen země, kam se jezdí očumovat Benátky a Řím, případně se ještě dá zajet k moři a odkud stojí za povšimnutí jen dobré jídlo a pití.

No a když už učinili tu neslavnou zkušenost s fašismem, měli aspoň dost rozumu a štěstí, že se vyhnuli těm bolševikům. De Gasperi a další kolem něj, by zasluhovali postavit památník.

drak řekl(a)...

informaci:

Jestlipak by ono nebylo nejlepší kolem těch ostrovů nechat jen koridory do přístavů a tam pouštět jen ty, kteří tam mají co dělat a zbytek prostě zaminovat.

drak řekl(a)...

Co se reklamy týče, řekl bych, že je v našem českém mediálním prostoru poměrně hodně a ošklivě "zaspamováno" a také v něm jen těžko hledat nějaké rozumné zpravodajství, spíš je to jen hledání sensací za každou cenu, to je ještě ten lepší případ, no a pak už je tu spíš k mání cosi mezi obratnou manipulací až nestydatou propagandou. Konec konců to, že platíme poplatky na ČRo a ČT, ačkoliv ty reklamu mít smějí, je stav věcí, který se mi velmi příčí. Ze sněmovny se ozývali padouši, kteří by to zase rádi o rok dva prodloužili. Grrr. A to se ani nepozastavuji nad mediální palbou zejména ze strany ČT, která se podle mého rozhodně nechová objektivně a nestranně a co se týče intensity šíření paniky během oné padoušské akce českých lékařských odborů, by podle mého zasluhovala dostat pořádně přes pazoury. S objektivním a vyváženým zpravodajstvím to rozhodně nemělo nic společného.

No ale protože je na televizní kysně ten správný čudlík, vypínač, nenechám se zpravidla obtěžovat nadmíru a příliš dlouho, k mému naprostému znechucení naprosto postačuje i to, co mimoděk pronikne filtrem.

Mimochodem, obdivuji lidi, které když se pokoušejí vstřebat nějakou nalezenou informaci, nerozčiluje spousta kravin ve Flashi vyrobených, animovaných gifů a dalších blikajících a hýkajících a jinak otravných kravinek, jež otravují smysly naprosto nežádoucími vjemy. Já používám prohlížeče založené na jádře Gecko, neboli ty, které jsou z dílny projektu Mozilla a pro které Wladimir Palant vyvinul úžasný doplněk jménem Adblock Plus, bez kterého když se někdy musím vydat na web, tak zažívám menší kulturní šok a jemuž vděčím za tolik žádoucí klid k práci na mých strojích.

Myslím, že kdyby někdo ve sněmovně navrhl zákaz telefonického marketingu, byl bych mu velice povděčen a zavázán, někdy musím takovéto šílence odbývat i několikrát denně a to už dá za den dohromady docela zajímavé množství času, nehledě na ten zbytečný adrenalin, rozčilování se a následné krácení života. Nedávno se mi v telefonu ozvala odkudsi i docela zábavná indická angličtina, ani jsem nevyslechl až do konce, co, za kolik a proč vlastně se mi to snaží vnutit. Hrůza.

Nedá se s tím dělat nic jiného, nežli pečlivě filtrovat za použití dostupných nástrojů, vypínacích čudlíků a občas i včasného a rasantního posílání do háje úžasných nabídek z telefonu. Vše jsem celkem zvládl, ale telemarketing mi poslední dobou pije krev nejvíc, protože jsem proti němu zatím poměrně bezbranný, ne že bych se nechal otravovat dlouho, ale ono i těch 50 vteřin na 5 pokusů denně je škoda. Za život to dá dohromady docela slušný čas, kterého je na kraviny škoda.

informace řekl(a)...

Harpyje,
připadá mi dost divné Vaše přirovnání Mubaraka k Hitlerovi. Dělá to jen extrémní levice a pak iránský režim, kterému Mubarak vadí pro jeho mírové vztahy s Izraelem. Že byste pošilhávala doleva?
h--p://gatewaypundit.rightnetwork.com/2011/02/iranian-regime-compares-mubarak-to-hitler-at-anniversary-protest/
Váš odkaz na oběť Mubarakova režimu se neotevřel, ale přesto mám za to, že by to nebyl dostatečný důkaz k potvrzení Vašeho přirovnání. Mubarak snad provozoval holocaust? Rozpoutal světovou válku?
Rozhodně se mi zdá absurdní to křepčení egyptských "revolucionářů" nad demisí umírajícího politika, když ten odstoupí pro nemoc 6 měsíců před normálním vypršením mandátu, zvlášť když se vezme v úvahu, co to Egypt stálo a bude stát.

informace řekl(a)...

Draku,
to, co navrhujete, je nemožné řešení. Na těch minách by mohl vyletět do vzduchu kdokoliv, co to nezná. A pak to není přijatelné i z mezinárodního hlediska. Itálie by mohla pro protihumanitární chování skončit před mezinárodním soudem v Hágu. Berlusconimu stačí už milánská prokuratura, aby mu zamotala hlavu.

stk řekl(a)...

Tak jest Draku!

Jak stárnu, zjišťuji, že už na pitomosti přestávám "mít čas". Nejen na reklamy, ale i na kontraproduktivní hádky - od hypermarketu přes náš kulturní Ústav po Hospůdku. Hyperaktivní, nadutci, hádaví hlupáci - ty všechny přestávám docela úspěšně vnímat. Do toho pochopitelně patří to naše české TV i jiné "zpravodajství". Nevím, kdo v TV určuje závažnost zpráv, ale není sporu o tom, že to není člověk soudný. Protože to nemohu změnit, použiji tlačítka OFF na DO. (Noviny nekupuji, noviny lžou - a je tam stejně samá reklama.)
Na vše ostatní jsem si pořídil tlačítko OFF virtuální. A funguje to.

P.S.: Děje se bohužel přesně to, co jsem předeslal: MUDr. Heger nám vyměkl - a už dnes se začínají formovat hasiči a policisté - budou prý mít své varianty hromadných výpovědí s heslem "Děkujeme, odcházíme". Domino jiného druhu. [;-))

Proč, k sakru, musím mít zrovna já tu schopnost předvídat neodvratitelné. Proč ji raději nemá např. předseda vlády!

informace řekl(a)...

Schumachere,
podle Vašeho výroku "Co je to italská historie po roce 1945 v porovnání s předešlým ? Podejte mi lupu !" soudím, že znalost historie není Vaší silnou stránkou. Dnešní italský stát vzniká sjednocením menších států až v r. 1861 - letos se slaví 150. výročí. Před tím se dnešní Itálie skládala ze Sardinského království, Lombardsko-benátského království, Parmského vévodství, Modenského vévodství, Toskánského arcivévodství, Papežského státu, Království dvou Sicilií. Jak už vyplývá z názvů, ve státech vládly panovnické rody, většinou cizího původu, až na Sardinské království, jako Borboni, Habsburkové nebo Habsburkové Lorena. Takže přirovnání s dnešní situací nebo předválečnou nemá smysl.
h--p://it.wikipedia.org/wiki/File:Unification_of_Italy_1815-1870.jpg

informace řekl(a)...

Stěžujete si na reklamy a právem, ale některé jsou zábavné. Je jich sice málo, ale ty s komiky jsou někdy k popukání. Tak tři komikové, co dělají reklamu na Tim, sehrají scénku u holiče. Jeden dělá klienta, co chce extravagantní účes. Druzí dva mu natočí vlasy na natáčky, pak ho popráší nějakou bílou mlhou a klient má nakonec na hlavě vlasy jako hnízdo a do toho se nakonec uvelebí vážně čáp.
Připomene mi to Moby Dickova marabu a pokaždé se zasměju.
Asi nejsem dost intelektuální?

STK řekl(a)...

Mám-li Informace mluvit za sebe: Některé reklamy jsou opravdu malá umělecká dílka. Jejich cena tomu odpovídá - často za 30" reklamy uživatel zaplatí stejně, jako za středometrážní film.

Ale když je vidíte po desáté, dvacáté, není to k vydržení, ani kdyby je natočil sám Felini!

drak řekl(a)...

No, statisticky vzato, až na několik výjimek v dějinách se zdá být pravdou, že při všelijakých otřesech dějin se spíš dostali nakonec k moci mnohem horší padouši, nežli byli ti původní. Ruského cara vystřídali nakonec bolševici, Čankajšeka v Číně nahradil Mao, Páhlavího Chomejní atd atp, prostě důvodů k obavám je obávám se mnohem víc, než důvodů k jásotu. O průvodních vlnách, jako je masový exodus z oněch zemí směrem do Evropy už ani nemluvě. Bez něj je tu problémů až nad hlavu.

drak řekl(a)...

informaci:

To s těmi minami, bylo jen takové řečnické povzdechnutí.

Nicméně kdyby se důsledně všechno co připluje do Itálie či jinam důkladně popadlo za zadnici a vyvezlo nazpátek do země původu, tak by jim to možná ve spojení s masivní reklamou v jejich domácích médiích možná docvaklo v palicích, že to nemá cenu a přestali sem masově odplouvat a jezdit. Jenže za daných okolností, kdy se jeden uchytne a dalších 50 lidí z rodinného klanu už sem legálně doveze, to je bohužel příliš silné lákadlo, jenže ty roční přírůstky jsou opravdu děsivé a vyhlídky na to, co nastane za dalších 10, 20 30 či nejdéle 40 let, tak ty jsou ještě horší.

drak řekl(a)...

informaci:

Nikdo Vám nemá právo nařizovat, co s Vám má líbit a co ne, včetně nějaké pěkné reklamy. To je výlučně a výsostně jen a pouze Vaše věc a ostatní to mohou vzít tak akorát na vědomí. Čas od času mi také nějaká zaujme tím, že je vtipná a zábavná. Jenže vtipná a zábavná je, asi tak jedna reklama z několika tisíc, takže několikrát za život máme šanci, že se něco takového přihodí. Nevím jak v Itálii, ale tady se reklamy opakují příliš často na to, aby je soudný člověk vydržel sledovat bez psychické újmy na zdraví, takže si myslím, že v mém případě je i sebevtipnější reklama spíš kontraproduktivní, neboť otrapy si řadím na blacklist a nic od nich nekupuji. Doufám totiž, bohužel marně, že jim jednoho dne dojdou prachy na reklamy. Vždy se spíš snažím jít při nákupu zboží po kvalitě, což je mimochodem čím dál tím těžší, protože u nás máme geniální talent vypudit z trhu kohokoliv, kdo by si dovolil na něj vstoupit s kvalitní službou či zbožím. Mimochodem neslavný konec OP Prostějov je toho docela slušnou ilustrací. Vzhledem k působení neviditelné ruky trhu se zvedá i cenový rozdíl mezi šuntem a kvalitním zbožím až na několikanásobek a navíc ještě se některé firmy začínají vyznačovat tím, že za cenu kvalitních věcí nabízejí drahý šunt s tím, že mu dávají delší záruku a je jim pak jedno, když ho během ní třeba i několikrát vymění.

drak řekl(a)...

STK:

Jak se nám ten čas zde krátí, tak si začínáme více cenit toho, co nám ještě zbývá. To je celkem přirozený jev, řekl bych.

informace řekl(a)...

Draku,
Není možné jednoduše repatriovat imigranty, jak si asi myslíte a jak píší mylně české noviny. Existují přesné směrnice EU, přijaté 9. května 2005 Výborem Evropské rady. Itálie musela podle nich upravit svůj zákon v prosinci minulého roku, aby nebyla sankcionována. Směrnice značně ztěžují vyhoštění a repatriaci, jak ukazuje tento článek.
http://www.osservatorioantigone.it/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=213
Jako obvykle Rada něco odhlasuje a pak nechají jednotlivé státy v rejži.
Těch imigrantů podle této směrnice tu hodně zůstane. A Sarkozy a Merkel prohlásili, že další azyl nemíní poskytovat.

drak řekl(a)...

informaci:

Zdá se, že unijní multikulturalisté jsou v těch sebevražedných tendencích důkladní a zarputilí a trvají na tom, že z Evropy bude nejpozději do 50 let kalifát, i kdyby kvůli tomu měli zastavit zeměkouli. Docela by mi zajímalo, co se jim v těch chorobou stižených palicích honí. Chtějí nás dohnat do další války, nebo aspoň nutnosti reconquisty? To opravdu nevidí co se děje? Dělají to z blbosti nebo pro peníze? Kde si ty peníze chtějí užít, když Evropa zanikne a bude z ní kalifát? Dají se snad na islám? Pakliže platí ona sebevražedná směrnice z 9 května 2005, mimochodem přijatá symptomaticky 9.5 2005, tedy v den, kdy Rusko slaví 60 výročí konce velké vlastenecké války (účasti bývalého SSSR ve 2. světové válce). Stalin nebo ajatolláhové, to vyjde do určité míry nastejno, obojí to má k lidským svobodám asi tak stejný vztah a úctu. Mimo jiné, právě proto, že jsem věděl, že takovéto síly v EU jsou, a že jí ovládají, jsem tenkrát hlasoval proti vstupu ČR do EU. Pakliže ta chorobná směrnice platí, tak o to důležitější je tu hranici na moři hlídat a nikoho přes ní nepouštět, případně se jí neřídit a sankce neplatit. Nikdo nemá právo mi nařizovat chování proti mým vlastním zájmům.

Chtějí-li naši evropští multikulturalisté spáchat sebevraždu, mohu jim doporučit skok z Nuselského mostu, nebo výpravu do Iráku za účelem stavby kostela. Chtějí-li konvertovat k islámu, mohou tak učinit i jinak a opravdu není ani nutné ani nezbytné tahat do toho poblázněného úmyslu celý kontinent a navíc tak, že to pro jeho obyvatele nakonec bude povinné. Hlavně si myslím, že by už se konečně měli probrat ze sna a spočítat si, kolik lidí s nimi doopravdy sympatizuje a myslím, že většina by jich zatím ještě určitě nebyla, na tu si budou muset počkat, než se sem těch vozembouchů nahrne dostatek, nebo než se dostatečně namnoží a dokončí tak akt populační anexe.

Schumacher optimistický antisemita řekl(a)...

Ne, Informace. V takovém bordelu nemůže fungovat ani komunistický režim. Dovedu si představit komunistický převrat. A co dál bez sovětských okupačních vojsk ? Z východu Titova Jugoslávie, ze severu neutrální Rakousko a Švýcarsko, ze západu Francie. Do Středozemního moře by neproplul ani špunt ze sovětského šampusu. K tomu specifická mentalita, zvlášť na jihu. Na chování Italů nic nezměnila ani Říšská okupační moc. A to při zachování ekonomického systému. Krom toho tu byly nějaké zájmy západních velmocí a rozdělení Evropy. Itálie patřila jinam než Československo. Nějaký randál by byl, střílení, někdo přesmoc radikální by si zopakoval osud Duceho. Pak by všechno šlo typickou italskou cestou.

Schumacher neinformovaný antisemita řekl(a)...

Já vím, Draku. Například Augusta... Jen polemizuju s Informací jejíž urputná snaha mi připomíná Kopretinu. Komunistický převrat by s ohledem na komplexní okolnosti, některé ostatně zmiňuje i Informace, například nesovětská okupační zóna, by neuspěl. Ke zmínce o volbách v roce 1946, to já zas byl takový idiot (čili neinformovaný), že jsem hlasoval pro vstup do EU. Tehdy mi EU mi připadala jiná než dnešní. Něco jako když za manželku pojmete cosi pod lajntuchem a ono se to doma svlékne.Že by už tehdy EU byla islamisticky zahalená v burce přelepené optimistickým plakátem ? O Eústavě jsem nehlasoval, protože tu možnost nám prozřetelně vzali v oprávněném tušení, že takovou pitomost bychom neudělali podruhé.

pertinax řekl(a)...

Také jsem se kdysi dávno rozčiloval nad "ztraceným časem" televizních reklam. A potom jsem se přizpůsobil. Lidé, uvědomujete si, kolik práce se dá udělat když Vám v TV nabízejí třeba Supermydlík-peresám. (Všimli jste si, že KAŽDÝ prací prášek je new and improved?)

Uvařit si ještě jednu kávu. Konečně si odběhnout na záchod. Uklidit čisté nádobí z myčky. Nandat špinavé nádobí do myčky. Uklidit konečně prádlo, které mi již včera má paní vyžehlila. Ještě naposledy vyvenčit psisko - hergot, tomu to trvá, pořad už pokračuje. Vyčistit boty na zítra.
Zalít kytičky (na několikrát, ale za hodinový pořad se to dá stihnout). Zkrátka, je spousta činností, pro které jsou reklamní pauzy jako stvořené. A ten fofr jakým ty prácičky dělám; jeden si připadá tak nějak mladší.

Proto mám reklamy rád!! A některé jsou i hezké.

Manželská ložnice, 1:30 AM. Manžel vstane a odejde. Za chvilku se vrátí s táckem, na tácku sklenička vody, lahvička Aspirinu, jedna tableta vyndaná.
"Miláčku, spíš?" V posteli se žena zachruje.
"Miláčku, spíš?"
"Teď už ne, proboha co chceš?"
"Miláčku, přinesl jsem ti Aspirin."
"Co blbneš, mě nebolí hlava."
"VÝBORNĚ!!!"

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Určitě se s Vámi shodnu na tom, že si opravdu nedovedu představit funkční bolševický stát u lidí, jakými Italové jsou. I kdyby se ho povedlo zřídit, asi by neměl vyhlídek na dlouhé živobytí. Ale to, že si něco nedovedu představit ještě neznamená, že to není možné, ona ta nemožnost si něco představit poněkud vzala za své, když jsem viděl italské levičáky úřadovat během Global street party v Praze. Kdo by byl řekl, že i tato hovada patří k Italům, jaké normálně a běžně známe a potkáváme?

Bohužel, už je to déle, co jsem se o toto dění zajímal, ale zájem ze strany bolševiků v SSSR proniknout na blízký východ a do středomořského regionu byl, existoval a měl dokonce určité reálné šance uspět. Naštěstí se jim to nezdařilo, tak, jak to čekali a jak si to přáli, tedy podobně jako v té střední a východní Evropě, kde se z jejich vlivu vymanilo jen Rakousko. Projevilo se to například v roce 1948, kdy jsme na pokyn z Moskvy dodali zbraně do Izraele a vycvičili jim i nějaké vojenské piloty, byl o tom celkem hezký pořad na ČT2, která občas i natočí něco rozumného. Projevovalo se to i tak, že od roku 1944 až do roku 1949 byla ze strany SSSR podporována řecká komunistická opozice vůči králi. Následkem toho jsme zde měli vlnu řeckých uprchlíků a někteří z nás jako děti měli ve třídě řecké děti jako spolužáky, já také. Proto jsem se o to také zajímal, kde a proč se tu vlastně vzali.

viz: en.wikipedia.org/wiki/Greek_Civil_War

Myslím si ale, že těmto plánům roztahovačným plánům ruského bolševika udělala čáru přes rozpočet a zhatila je turecká armáda, touha Tita po samostatnosti a nakonec i vítězství nad řeckými bolševiky. Pokoušet osud v Itálii už pak asi nemělo cenu. Nicméně, kdyby se podařilo udržet ve hře z té bolševické strany buď Řecko, nebo Jugoslávii, tak pokus o Itálii by nebyl zase až tak zcestný. No a on i ten Izrael přišel poměrně rychle k rozumu a to ty bolševiky rovněž pěkně uvedlo do varu.

drak řekl(a)...

Pertinaxovi:

Ten Aspirin Jste si vymyslel, nebo se zase někomu konečně "podařila" ta jedna z několika tisíc reklam, na které je radost se podívat?

Já to s tou televizí řeším tak, že používám ten čudlík OFF, nebo chodím kolem ní a pokud možno si jí nevšímám. V dobách kdy tam byl Paroubek jako doma, to bylo opravdu těžké, přehlédnout aani přeslechnout ten zmetek nešel a začínal jsem z něj mít depresivní pocit, že na mě vyleze snad i z kočičího žrádla. Velice jsem pak rozuměl pohnutkám Elvise Presleyho, který prý televizi vypínal jednou provždy pětačtyřicítkou :-)

Ale jinak ano, sleduji-li někdy delší film, uvítám možnost odskočit si, nebo se něčeho v klidu napít. Ono všechno zlé, bývá i k něčemu dobré. Občas mi ale kvůli tomu kus něčeho zajímavého uteče.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Draku, variant vývoje si lze představit mnoho. Přesto vedoucí k témuž konci.

Co se týče čudlíku OFF, v první řadě zásadně, ale zásadně důležité je nepoužívat čudlík ON. Nepoužitím čudlíku ON ušetříme mnoho času stráveného rozčilováním, vedoucím nevyhnutellně k výchozámu stavu navozeného použitím čudlíku OFF. Z toho důvodu pokládám za racionální řešení kupovat televizní přijímače opatřené výlučně čudlíkem OFF. V takovém případě se při jejich výrobě ušetří mnoho surovin, energie a času, protože vše ostatní kromě čudlíku OFF bude zbytečné. Kromě toho, takový televizní přijímač nebude podléhat televiznímu poplatku. Výrobci se budou moci soustředit na designové variace čudlíku OFF, který se stane významným kulturním fenoménem například jako televize v počátcích vysílání. Lidé se bdou zvát na návštěvy a předvádět si čudlíky. Ty se v tuzemsku stanou předmětem drbů a závisti. "Představte si, Novákovi už mají zase nový čudlík...."

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Kdybych měl kysnu, na kterou se nebudu dívat a která by měla jen čudlíček OFF, nemusel bych si tu věc pořizovat vůbec a mohl bych jí nahradit kusem nábytku či obrázkem. No, shrnu to tak, že manipulaci, propagandu a Paroubky, Engely a další hajzlíky, co tam na mě vybafávají klidně oželím, dozvím se o nich i na webu, ale kde bych si třeba prohlížel fotky, kdyby to mělo jenom ten čudlík OFF? No a já občas uvítám i nějakou detektivku sci-fi, či zajímavý dokument. Takže jen čudlík OFF by mé potřeby asi neuspokojil :-)

STK. řekl(a)...

Ano, člověk musí poznat hlad, aby dokázal ocenit pocit sytosti, nepohodlí, aby ocenil pohodlí.
Proto hlasuji "za oba čudlíky". Jak je kdo používá je jeho věc....

pertinax řekl(a)...

Draku:
Vaší otázkou jste mě zaskočil. Je možné, že Aspirin byla opravdu reklama koncernu Bayer (Beyer?) a že si bojovnice vymohly její stažení. Ale je také možné, že ji znám z pořadu Royal Canadian Air Farce, který si inteligentně a jemně dělal šprťouchlata ze všeho, co zavánělo pitomostí nebo nevkusem. Samozřejmě nejvíce z politiky (v ČR by běžel 24 hodin), ale i třeba z olympijského nadšení, Calgary, 1988.

Kontrola pokoje v olympijské vesnici před nastěhováním atletů. Noční stolek: "Telefon, ubrousek, vázička, růže, v šuplíku bible, krabička kondomů....". Načež se Samaranch vykloní z okna a k davu mladých lidí venku zvolá "LET THE GAMES BEGIN !!"

Copak paroubek, toho už téměř nevidět. Co ale s tím hlodavcem? Na trhu jsem objevil čudlík deluxe, který má OBĚ polohy, nahoru ON, dolů OFF. Pokrok holt nejde zastavit, takže když zahlédnu hlodavce - OFF.