středa 23. února 2011

Libye hoří

Zachraňte Evropu: Zasáhněte v Libyi! 

V neděli proběhly demonstrace v Benghází na východě země. V oblasti, kde žijí jiné kmeny, než ten do kterého patří fýrer Muammar Kaddáfí. Byly rozprášeny střelbou z kulometů. ("Byly použity zbraně velikých ráží.")

V pondělí byl pohřební průvod nedělních obětí ostřelován minomety.

V úterý byli demonstranti napadeni střelbou z vojenských vrtulníků. Vzbouřenci zaútočili na kasárna, ozbrojená moc se stáhla. Centra povstalců byla bombardována z letadel. A to i obytné čtvrti.
Ve středu je hlášen ústup armády a všech ozbrojenách složek z Tobrúku. Armáda se možná štěpí - opět dle příslušnosti ke kmenům. Miliardář Kaddáfí vypustil na potlačení demonstrací "Afričany" - placené profesionály. Počet mrtvých se odhaduje na tisíc.

Poslušnost diktátorovi začali vypovídat ambasadoři  - od Singapuru přes Prahu po Washington. Protesty vypukly i v hlavním městě Tripolisu.

Začala evakuace cizinců z území Libye. Je stížena tím, že vzdušný prostor země je nepravidelně uzavírán. Na letištích je narváno. Dnes dostaly povolení k přistání egyptská vojenská letadla. Turecký trajekt odváží 3.000 Turků. Po zemi utíkají desetitisíce. Do Tunisu zejména Tunisané a do Egypta zejména Egypťané. Zatímco cizinců různých národností je v Libyi vždy tak několik desítek tisíc, Čechů třicet (kusů, ne tisíc), Egypťanů je tu milion! Egyptská armáda zřídila přímo na hranicích záchytná zdravotnická centra. Jinak jsou pozemní hranice striktně uzavřeny. Je otázkou, kde ta hranice bude třeba za týden. Pokud neustanou bezhlavé útoky libyjské armády na civilní objekty, může Liga arabských států, která zatím pozastavila účinkování Kaddáfího v této organizaci, povolit Egypťanům záchrannou operaci na ochranu arabských životů...

 Před Tripolisem parkuje v mezinárodních vodách britská válečná loď. Je připravena připlout na pomoc svým občanům. Není to trajekt, ale loď s ostře nabitými děly. Které je snad ochotna užít v obraně před piráty - a možná i při něčem jiném...

Je středa, Evropa kouká, a neví moc dobře, co má dělat. Ano, Kaddáfí je vzteklý pes - ale náš pes. Poté, co se kál za podporu terorismu a zaplatil odškodné za akci nad Lockerbie, kterou sám nařídil, je mu odpuštěno. Muammar zde jde ve stopách jiných arabských diktátorů, což se týká i snad největšího arabského korupčníka Jásira Arafata. Ten tedy umřel v klidu, a ještě se stihl stát nositelem Nobelovy ceny za mír. Bouře proti vládnoucí dynastii v Palestině skončila zatím tím, že moc v pásmu Gazy převzal superteroristický Hamás. Fýrerové palestinských Arabů to mají jednoduché - stačí jim poukázat že za všechno zlo mohou Židi a mají vystaráno.

Na jednu stranu je povzbudivé, že mladí Arabové dnes Izrael neviní - problém vidí ve svých monarchistických prezidentech, kteří rozkrádají své země už desítky let. Samotný Kaddáfí se přitom o své bohatství nemíní dělit se svými synky. A že jich má! Našel jim výnosné fleky ve státních i polostátních i státem povolených soukromých firmách. Několik jich usadil v ropném průmyslu, jeden vede státní televizi, další mají frančízy Coca-Coly...

Je středa, Evropa kouká, a neví moc dobře, co má dělat. V pondělí Muammar už dopředu tvrdě vyhlásil, aby mu tam Evropa nestrkala pracky, nebo na ni pustí Afriku. Tedy uprchlíky z centrální Afriky, kterým buď nedovolí přejít do Libye, anebo které někde v saharských koncentrácích skladuje nastojato. Za finančního přispění Evropské unie.

Je středa, Evropa kouká, a neví moc dobře, co má dělat. Nečas protestuje proti použití násilí vůči demonstrantům. Dalších třicet evropských politiků taky. Má to úplně stejnou váhu jako protesty Hillary Clintonové: Žádné! K čemu protesty, když jste toho hodného diktátora podporovali! A vyzbrojili.

Teď jsem slyšel jasný hlas nezachyceného evropského politika: "Je třeba, aby Libye zůstala jednotným státem." V podtextu - třeba i s Kaddáfím v čele, pokud se omluví a přestane s vražděním. Zatím Evropa ani nehrozí sankcemi: Účty "nemůže "obstavit - protože "neví" které to jsou. Hospodářské embargo nemůže vyhlásit, protože to by embargovala sebe! Asi polovinu spotřeby zemního plynu nám totiž prodává hodný Kaddáfí. Který je teď připraven zapálit ropovody a plynovody. Zároveň chtějí ty produktovody zavřít i kmenoví vůdci. Trochu moc zájemců o přerušení dodávek!

Rusové si promluvili s Libyjci dosti důrazně: Ruce pryč od našich občanů. Ministerstvo pro mimořádné situace posílá pro 500 expertů svá čtyři dopravní letadla (které ministerstvo to má!), další letadlo připravuje Gazprom. Rus je přítel - dodal Kaddáfímu zbraně za 1,3 miliardy dolarů. Další miliardy na další zbraně svému severoafrickému kolegovi dodala v minulých letech i Evropská unie.

To jsou ty kulomety, minomety a vrtulníky, z nichž jsou vražděni Libyjci. Možná proto se podrobnosti o masakrech civilistů dovídáme spíše z panarabské AlJazzeery a americké CNN než z evropských médií. Která píší, že prý jde o "občanskou válku". Protože přece Kaddáfí má podporu v Tripolisu. (Což už dávno není pravda. Zapálené vládní budovy se těžko dají považovat za přízeň lidu!) A nakonec, vojáci, střílející do masy lidí, jsou taky občané!

Je středa, a jediní Evropané, kteří křičí, jsou pochopitelně Italové. Tisíce Tunisanů byly jen vlnkou, která šplouchla na břehy Itálie. Italský ministr zahraničí Franco Frattini varuje, že se na Evropu přivalí záplava až 300.000 uprchlíků. No, a ti se už nebudou ptát, jestli zůstanou na Lampeduse. Prostě půjdou tam, kde jim bude nejlíp, tedy tam, kde si myslí, že jim bude skvěle - do Francie a Německa. Však je to v Schengenu! Statisícové masy lidí budou těžko zastavovat evropská děla!!! Těžko nefunkční Evropa něco učiní. A měla by:

Po domluvě s panarabskou ligou přímo zasáhnout v centru dění, tedy Libyi. A pokud by k tomu OSN dodala vlajku a modré přilby (anebo modré pytlíky na hlavu jako v Súdánu!), mohlo by to být přínosné. Dosti apelování...

Když ten Muammar asi za těch 40 let, co je u moci, rozdal nejspíš taky hodně úplatků rozličným evropským politikům! A jistě k tomu má i doklady.

Libye hoří, Evropa - připravuje sankce...

Psáno v Praze dne 23. února 2011 16:25

16: 40: Chudáci žoldáci jsou lynčováni na ulicích.
Piloti vojenských letadel a helikoptér, kteří odmítli bombardovat Tripolis, odletěli i se svými stroji na Maltu. Modlete se za jejich rodiny.

17:05  Zmocněnkyně OSN pro uprchlíky našla řešení, jak odvrátit záplavu uprchlíků do Evropy: Vyzvala "sousední státy", aby otevřely hranice. Sousední státy? Jako Malta, Itálie, Řecko?

Turci hlásí 5.000 evakuovaných lidí a jednoho svého občana zastřeleného.


Východ země je prý "osvobozen". Vojáci se bratří s lidem. Na západě ještě vojáci střílejí do lidí.

24.2.2011: Zpráva, že Al-Káida vyhlásila ve městě Darná na východě Libye islámský emirát, je patrně podvrh libyjské vlády. Hoši vědí, jak zapůsobit na své západní spojence.

Zatímco různí potentáti vyjadřují zděšení a varují před vražděním obyvatelstva, připravují se britští vojáci na výsadek k ochraně svých občanů. Připomínám, že Velká Británie jako jediná evropská země vedla po skončení 2. světové války další klasickou válku s Argentinou o Falklandy. Tehdy se krom ochrany vlastního území jednalo vysloveně i o záchranu britských občanů. Jejich vláda toho byla schopná, protože k tomu měla  prostředky a politickou vůli. A tradici. Tradice zůstala...

Ukazuje se, že někteří z afrických žoldáků, utlučených rozhněvaným lidem jsou jenom  - Afričani s čadským přízvukem. Ti nejsou obětí spravedlivého hněvu vražděného lidu, ale arabského rasismu...

15:00 CNN vysílala telefonní rozhovor s anonymní svědkyní z Tripolisu. Ve městě probíhají úklidové práce, zakrývají se stopy po střelbě. Zmizeli zranění i doktoři a sestry, kteří je ošetřovali - neznámo kam. Paní vyzvala světové organizace na ochranu lidských práv, OSN a USA k intervenci.

Kaddáfí požadoval 5 miliard € ročně za to, že zadrží Afričany v Africe. Ty peníze by se daly smysluplněji využít - totiž k tomu, aby zastavily africký příliv do Evropy.

Zachraňte Evropu: Zasáhněte v Libyi!

178 komentářů:

informace řekl(a)...

Libyjská krize je problémem geopolitickým, jak zdůraznil Alexej Miller, zástupce Gazpromu, který uzavřel s italskou společností ENI smlovu na těžbu zemního plynu v nalezišti Elephant. Převraty v severní Africe, neklid na Středním východě se dotýkají zblízka, jak píší analysté, tří světových velmocí USA, Ruska a Číny, které mají v oblasti své zájmy, někdy shodné nebo komplementární jako USA a Rusko, pokud jde o hrozbu islámského fundamentalizmu, nebo protichůdné jako Čína a USA, pokud jde o energetické zdroje.Každá velmoc tam hraje svou kartu, ale v postatě mají společný zájem na zachování statu quo, i když v novějším, na oko demokratičtějším balení.
Pokud jde o severní Afriku, nejvíc je zatažena do hry Evropa, protože se jedná o jejího jižního souseda. Nejde jen o bezpečnost, o hrozbu nového masového přílivu imigrantů, kterému neví jak čelit, ale jde o ekonomické zájmy. Pokud se týká energetického zásobování Evropa závisí na Libyji jen částečně, ale má s ní řadu obchodních a hospodářských styků, které navázala v rámci "Středozemské Unie", která sice neměla velký úspěch na politickém a kulturním poli, ale přesvědčila evropské firmy k investicím do libyjské ekonomie. Nyní se objevila hrozba, že by podíly evropských firem mohly být znárodněny. Kromě toho se jedná i o smlouvu o spolupráci proti terorizmu a ilegální imigraci ze severní Afriky do Evropy.
Zdá se, že evropští politikové nejsou dost dobře schopni si to uvědomit. Na včerejším zasedání ministrů zahraničí Unie se proti sobě postavila dvě stanoviska - severu a jihu. Jižní státy mají zájem na uklidnění situace prostřednictvím ústupků ze strany Kaddáfiho bez velkých zvratů, severní zas naléhají na protestu proti narušování humanitárních práv při potlačování revolty a na sankcích. To je více méně stručný souhrn komentářů ze zdejších novin.
Libyjské události nenaruší citelně světové ceny ropy, Libye se podílí na světové těžbě jen 2 procenty. Kdyby se ale nepokoje rozšířily na střední východ, situace by se stala vážnou.
V Lybii výtěžek z prodeje ropy ve výši 77 miliard dolarů zabezpečuje obyvatelstvu průměrný roční příjem na osobu 12 tisíc dolarů, což je víc než v Brazilii nebo v Polsku. Problém je, že jen střední nebo vyšší třída, jak říkali včera ekonomové v TV debatě, má dobré příjmy, je ale tu pak vrstva chudých, většinou imigrantů, kteří jsou využíváni a pracují za málo.
Nejsou-li příčinou nynější krize ekonomické podmínky, co k ní teda vedlo? Je tu i problém rozepří mezi jednotlivými kmeny, které až dosud Kaddáfi kontroloval.
90% libyjského území je Sahara a na jejích okrajích žijí staré kmeny berberů a tuaregů, na které se také z ropného bohatství moc nedostane.

Schumacher antisemita řekl(a)...

nformace. Ano, to by mohlo být. Nerovnoměrnost rozdělování bohatství bývá silnější příčinou revolty než všeobecná chudoba. Plus protežování některých kmenů na úkor ostatních a krutovládní způsoby.

STK řekl(a)...

Je dobře, že aspoň tady v Putyce u krchova je tohle téma "na pořadu dne". I když z ryze pragmatického hlediska nevím, které řešení krize bude horší a které úplně špatné. Jestli diktatura rozbitá, kmenovými válkami a pokusem muslimů o uchopení moci rozvášněná, se statisíci uprchlíky, které vlastně nemá kdo přijmout nebo země rozbitá, s tisíci mrtvými, následnými vojenskými soudy a znovu ututlanými rozpory kmenovými i náboženskými. A se statisíci uprchlíky, které....

Pozitivní řešení nevidím. Nejsem optimista. Jsem umírněný pesimista, který si jako obvykle myslí, že "všechno dopadne špatně, ale ne až tak úplně nejhůř..."

STK. řekl(a)...

23/2/2011, 17:56
Teroristická síť Al-Káida vyhlásila ve městě Darná na východě Libye islámský emirát, do jehož čela postavila bývalého zajatce z Guantánama. Tvrdí to náměstek libyjského ministra zahraničí Chálid Chaím. (tn.cz)

Šaman řekl(a)...

Libyjci volají: Evropo, pomoz nám! Přičemž Evropa nehledá pomoc pro Libyi, ale pro sebe. Přemýšlí, jak podpořit některého Kaddáfího synáčka. A kde vezme miliony € pro Itálii, aby ta na sebe vzala břímě starosti o Afričany. (Když to udělalo Německo nezištně pro Bosňáky a Kosovce.)

Kdyby v ´89 u nás střílely do lidí tanky a bombardovala letadla, tak jsme všechny komunisty pověsili na kandelábry! A ne s nimi dělali Vládu národního porozumění!!!

Schumacher realistický antisemita řekl(a)...

STK já jsem realista. Optimisté tvrdí, že vše dopadne dobře, pesimisté tvrdí, že vše dopadne špatně. My realisté tvrdíme, že vše dopadne.

Šaman řekl(a)...

Ministři utíkají z Kaddáfího vlády. Jeden tvrdí, že má důkazy o osobní angažovanosti Muammara v atentátu nad Lockerbie.
Dva piloti, než aby bombardovali město, vystřelili se nad pouští ze Sučka 22. Ono je to dost riskantní, ale raději to udělali, než aby splnili rozkazy masového teroristy Kaddáfího, se kterým se ještě dnes chtějí někteří evropští potentáti bavit!!! Aby nás ochránil před Afričany a El Kejdou.

To je nemlich stejný, jako když Západ se v roce 1938 těšil, že je Hitler ochrání před sovětským komunismem.

N.N.Nemo řekl(a)...

Nebylo jim líp s králem?

STK: Božínku... řekl(a)...

Nebylo by nám líp s císařem?
Habsburg je Habsburg...

Co se týče "českého Kaddáfího", tak ten by se tu asi našel. Vhodného císaře už ale nenajdeme.
Je to tu sám posera nebo diktátor. Žádný vznešený původ. [;-)

stk řekl(a)...

A jak tak čtu zprávy, zdá se, že naši slavní multi-kulti oteplení euro-politici budou tak dlouho kličkovat a uhýbat, až se vlády chopí (patrně násilím, ale s tichým lidovým souhlasem) nějaký ten nový Heider nebo Hitler či Kaddáfí. Možná se bude jmenovat Putin - co my víme.

A lidi za ním půjdou, protože ani chlapi ani ženské nemají rádi posery. A pojedeme další dějinné kolečko....

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Kdyby v ´89 u nás střílely do lidí tanky a bombardovala letadla ...
...tak bychom nejspíš stále měli "a nikdy jinak". A tančilo by se všude.

Větší vlastenec řekl(a)...

Do lidí jsme střílet nechtěli, RRR. Jen do protisocialistických živlů a agentů západních ideodiversních centrál.
Jenže Gorbačov nás zradil a vedení Strany selhalo; bez ČSLA a SA bylo naše hrdinství předem odsouzeno k nezdaru. Takže jsme šli domů. Naše vlast prohrála, prohrál lid a národ. Republika byla rozdělena, náš průmysl zničen, naše národní bohatství rozkradeno.
Z našich hranic je korzo, v našich městech se opět roztahují Němci-fašisti. Ano, Goethe-Institut se drze roztahuje těsně vedle našeho Národního divadla. Ano, takovým způsobem fašisti a pravičáci "dodržují" Dekrety presidenta republiky. HNUS !
Nebýt obětavosti našich starších bratrů v oblasti Karlových var, tak by v naší vlasti už nic nepatřilo Slovanům. A jak se chovají Evropani, Američani, sionisti a jiní podobní ke "svému" majetku, jež od pravičáků koupili či dostali ?
Po svém ohavném způsobu : Továrny a závody používají místo ke tvorbě pracovních míst k vytváření zisku. Domy a paláce, které jsme během naší samostatnosti již téměř zčechizovali do základů, cizáci opravují a udržují; ničí tak práci dvou generací Čechů a Moravanů. TUPLOVANÝ HNUS !!
A tak bych mohl pokračovat ještě dlouho.

Kdy se to změní ? Přelije se vlna severoafrických revolucí i k nám do Západní Asie ? Podaří se nám svrhnout pravičáky podporované Evropou ? Doufejme že ano; už by bylo načase. Od převratu letos uplyne 22 roků; 22 let plných hořkého utrpení, plných bezuzdného řádění typicky evropských hrůz – kapitalismu a demokracie. DĚS !!!
Snad už to nebude dlouho trvat. Snad hlad již letos národ zhněte, snad již letos zahřmí výbuch naposled.
A pak se bude tančit všude !

EK řekl(a)...

pro VV: také se přidám, k tomu tanci, Svatého Víta, MuDr-a, ha ha ha.

informace řekl(a)...

Ad "masový terorista Kaddáfi, se kterým se ještě dnes chtějí někteří evropští potentáti bavit!!! Aby nás ochránil před Afričany a El Kejdou." Má-li to být narážka na politiku italské vlády, tak bych k tomu něco dodala.
Itálie uzavřela v r. 2008 s Libyí dohodu o přátelství a spolupráci, v níž se mimo jiné obě země zavazují, že budou spolupracovat v boji proti terorizmu, organizované kriminalitě, obchodu s drogami, ilegální imigraci. Smlouvy bylo dosaženo za cenu nejen značných finančních závazků z italské strany, ale i pokoření se Kaddafiho megalomanii, který požadoval, aby mu Berlusconi symbolicky políbil prsten na znamení, že Itálie prosí o prominutí za své minulé viny, kdy Libye byla její kolonií. Vzhledem k tomu, že to byla ultimativní podmínka, bez tohoto symbolického gesta by Kaddáfi smlouvu nepodepsal a vzhledem k tomu, že tato smlouva měla vitální význam pro Itálii, kam se hrnuly houfy utečenců, mezi nimiž i teroristi a na trh drogy, Berlusconi skřivil hubu a krátce se k prstenu sklonil. Dneska na to poukazuje pohoršeně levice, ale bez této smlouvy by byly dnes v Evropě statisíce afrických běženců navíc.
Jestliže si do předvčerejška Berlusconi telefonoval s Kaddáfím, není to znamením, že by podporoval jeho diktátorskou politiku, jako spíš jeho starosti o osud této smlouvy, která garantovala bezpečnost nejen pro Itálii, ale pro celou Evropu. Vyletí-li do vzduchu tato libyjská vláda, není absolutně jasné, k čemu tam může dojít. Politici hovoří otevřeně o nebezpečí, že se Libye rozpadne na dva státy - Tripolsko a Kyrenaiku a že celá dosavadní politika vůči Evropě půjde k čertu.
A jak na to dosud reagovali evropští politici? Humanitárními deklaracemi, které zatracují krvavé potačování povstání a hrozbami sankcí. Dobrá, po stránce mezinárodní vývěsky nemůže dělat něco jiného, aniž by si trhla ostudu. Ale po stránce real politik co dělá EU tváří v tvář hrozbě úplného rozdrolení vládního systému v severní Africe. které bude mít za následek, mimo jiné, masový příliv utečenců? Jak se zdá vůbec nic. Itálie si ty problémy musí vyřešit sama, jako to prý udělalo Německo při příchodu běženců z Kosova. K tomu jen poznámečku: Itálie řešila obdobný problém intraevropské imigrace v případě Albánie a Rumunska (nebudu se tu rozepisovat o tom, co to stěhování národů znamenalo pro bezpečnost italského obyvatelstva a co to Itálii stálo, aby ty imigranty poslala zas zpátky). Myslím, že by mělo být všem jasné, že tu jsou dost makroskopické rozdíly mezi stupněm civilizace evropských utečenců a afrických. Tomu, kdo chce něco namítat, bych připomněla řádění francouzských koloniálních jednotek z Maroka v Itálii v r. 1943-44. Snad jste viděli film La ciociara od Vittoria De Sicy. To je jen emblematický příklad chování techto kmenových bojovníků. Byly o tom napsány historiky celé knihy, které to dokumentují.

Proti dnešní evropské nečinnosti se ohradili ministři vnitra šesti středozemských států, Španělska, Francie, Itálie, Řecka, Malty a Kypru včera v Římě, kde se sešli, aby dojednali společné pozice, které budou prosazovat na ministerské schůzi států EU. A to, úpravu nemožných norem Frontexu, jeho aktivní uvedení v činost, příspěvky jak finanční tak materiální k řešení problémů masové imigrace ze severní Afriky.
A nakonec otázku. Jestli padne diktátor Kaddáfi, v Lybii mu přijde na směnu demokracie?

informace řekl(a)...

Ještě dodatek. Dnešní libyjská disktatura je islámsko arabskou obdobou socialistického státu. Nasvědčuje tomu alespoň název: Velká libyjská arabská lidová socialistická džamáhíríje. V r. 1977 pokrokový svět přivítal s jásotem pád režimu Rezy Šáha Pahlavího a čekal na nastolení demokracie. Je snad dnešní Iránská islámská republika nějakou její obdobou?

informace řekl(a)...

Ministr zahraničí v pohovoru s listem Corriere della Sera prohlásil, že nás čeká exodus biblických rozměrů.
Evropská agentura Frotex upozorňuje, že v Libyji je půl až půl druhého milionu migrantů, pocházejících ze subsaharské Afriky, a upozorňuje, že mezi nimi jsou i teroristické živly. Z Libyje už uteklo 15.000 do Tuniska.
Ministr Frattini mimo jiné prohlásil, že prakticky nic nevíme o vnitřní situaci v Libyjii, o vzájemných nevraživostech a bojích mezi kmeny. Pokud jde o nově prohlášený Islámský emirát ve východní Libyji, víme jen, že je tam zastoupena Al Kajda.
/www.adnkronos.com/IGN/Daily_Life/Edicola/Libia-Frattini-Ci-aspetta-un-esodo-biblico-non-lo-sottovalutiamo_311716853275.html

Pedro řekl(a)...

Pro úplnost - ten film se kdysi v Československu promítal pod názvem Horalka, hráli v něm Sofia Loren a Jean-Paul Belmondo, režíroval ho Vittorio de Sica. Film byl natočen podle knihy Alberta Moravii.

informace řekl(a)...

Děkuju, Pedro,
film v italské verzi, rozdělený na části najdete tady:
//www.youtube.com/watch?v=uR042Vf48dY

Šaman řekl(a)...

Zpráva, že Al-Káida vyhlásila ve městě Darná na východě Libye islámský emirát, je patrně podvrh libyjské vlády. Hoši vědí, jak zapůsobit na své západní spojence.

Šaman řekl(a)...

Zatímco různí potentáti vyjadřují zděšení a varují před vražděním obyvatelstva, připravují se britští vojáci na výsadek k ochraně svých občanů.
Připomínám, že Velká Británie jako jediná evropská země vedla po skončení 2. světové války další klasickou válku s Argentinou o Falklandy. Tehdy se krom ochrany vlastního území jednalo vysloveně i o záchranu britských občanů. Jejich vláda toho byla schopná, protože k tomu měla prostředky a politickou vůli. A tradici. Tradice zůstala...

Šaman řekl(a)...

Inspirace VV k doplnění výroku "Na západě ještě vojáci střílejí do lidí.": Nestřílejí do lidí, ale do islámistických živlů a zakuklených teroristů a brání tak naši křehkou evropskou demokracii a lidská práva.

Šaman řekl(a)...

Ukazuje se, že někteří z afrických žoldáků, utlučených rozhněvaným lidem jsou jenom - Afričani s čadským přízvukem. Ti nejsou obětí spravedlivého hněvu vražděného lidu, ale arabského rasismu...

drak řekl(a)...

Sleduji to s jakousi kombinací napětí a obav z budoucího vývoje, neboť mezi rozličnými konci, které to všechno může mít, není ani jedna v úvahu připadající varianta vývoje situace bůh ví jak úžasná a hlavně to tam asi nějakou dobu bude dost turbulentní a nevyzpytatelné a tudíž to bude latentně pořád hrozit oproti normálu zvýšenými imigračními tlaky na Evropu a dalšími pro ni neradostnými následky, kterým zatím ještě pořád neumíme dostatečně efektivně čelit.

informace řekl(a)...

Draku,
možný, reálný a rozpracovaný scénář vývoje současné situace můžete najít v právě vyšlé knize
Ron Rosenbaum : How the End Begins
The Road to a Nuclear World War III
Izraelsko-iránská nukleární válka.
Četla jsem jen recenzi, ale objednávat ji nebudu

Harpyje řekl(a)...

Co jsou, proboha, "Afričani s čadským přízvukem"?!
O těch žoldnéřích bují divoké spekulace. Na France 24 byly včera videa s pochytanými, posléze ubitými jedinci. Byli to černí Afričané, a mluvili arabsky. Jiní mluvili údajně taky francouzsky, nebo anglicky.
Četla jsem též, že se tito mercenaiři rekrutují z řad oněch poteciálních uprchlíků z černé Afriky, kteří zůstali viset v Libyi, díky smlouvě, kterou uzavřel erotoman Berlusconi s libyjským diktátorem. Lautr spekulace.

STK řekl(a)...

...emirát pod vedením Al-Kaidy...: Víme toho málo - skoro nic. Ale maně vzpomínám na "případ Gleiwitz" - přepadení německé rozhlasové stanice "polskými" vojáky. Ta "Kejda" nemusí být dvojitá hra. To může klidně být hra trojitá....

STK. řekl(a)...

Jo, erotoman S.B. ...
V jeho věku to je (pokud to je vůbec pravda) spíš ocenění a závist vrstevníků a jejich manželek.
Otázka zní jinak: S Viagrou nebo bez?

drak řekl(a)...

informaci:

Názvy oněch titulů zní tak "optimisticky", že je možná lepší nečíst ani je, ani ty recense, obávám se, že jsem na něco takového příliš útlocitný a že horory jako víkend s motorovou pilou apod jsou proti realitě, o které se tam píše a která by mohla nastat, jen čímsi mezi pohádkou pro malé děti a hospodskými tlachy :-)

informace řekl(a)...

Jo,
slepej se vysmívá jednookému, že špatně vidí.
To není pro Vás, Draku, ale pro nějakou dámu nad Vámi.

Harpyje řekl(a)...

Excusez, madame, já si nedělám nárok na "informace".

informace řekl(a)...

Itálské válečné lodi se nacházejí u libyjské Misuraty pro evakuaci italských občanů. Zároveň je evakuován italský pesonál i vojenskými letadly.

informace řekl(a)...

Děláte dobře, stejně jste měsíce pozadu. Jako s Frontexem a italskou neschopností.

Harpyje řekl(a)...

Bravo, "Informace", gratuluji k italskému úspěchu.
"Berlin", "Brandenburg" a "Rheinland-Pfalz" s 600 vojáky tam asi jenom okounějí.

informace řekl(a)...

Zřejmě všichni odvážejí své občany.
Tak nač ta ironie?

Šaman řekl(a)...

Všichni odvážejí své občany. Libyjci prosí: Pomozte NÁM!

informace řekl(a)...

Kdo v Libyji prosí o pomoc, Šamane?
Kaddafi ne, říká, že tam cizí vojsko, hlavně americké, nechce. A povstalci také ne, jak jsem dnes slyšela v TV programu, věnovaném libyjským událostem. Pár novinářů tam zfackovali, když se moc pletli do jejich záležitostí.
A pak, kdo z Evropy by Libyji mohl pomáhat? EU určitě ne. Jak jsem četla, EU má sice vyvinutý silný diplomatický aparát - 8.000 funkcionářů (jeho vybudování bylo doposud hlavní snahou lady Ashtonové) ale chybí jí diplomatická politická linie. A pak ji stejně nebere nikdo vážně.
I evropské státy jednají na vlatní pěst. Do Egypta jel vyjednávat zahraniční ministr britské vlády a ne vysoký zahraniční representant Unie.

informace řekl(a)...

A pak, Šamane,
Evropa není schopna pomoci ani sama sobě. Nedokáže ani zorganizovat pomoc uprchlíkům na evropské úrovni, nechá všechno na členských státech.
Dnes se mělo konat v Bruselu zasedání ministrů vnitra EU, na který se včera připravovali v Římě ministři středozemských států, aby vystupovali jednotně a něčeho dosáhli.
Zatím o výsledcích v novinách nic nepsali.

drak řekl(a)...

Kaddáfí zastává poměrně pragmatickou taktiku, tedy co nejlépe uzavřít prostor, vyhnat novináře a další případnou obtížnou havěť a pak ten uzavřený kotel pořádně vydusit, ale ona mu ta armáda moc nedrží pohromadě a tak mu šance s každou hodinou spíš klesají. No a to, co ho chce nahradit, není o moc
lepší nežli on sám, odhaduji, že je to spíš horší, takže na dobré cestě to není ani v jednom případě.

Pro nás nejlepší ze všeho bude co nejvíce zamezit té imigraci a vyčkat, co se z toho nakonec vyklube. Podporu si asi nezasluhuje ani jedna strana.

informace řekl(a)...

Novináři manipulují veřejné mínění o událostech v severní Africe, píše politolog a novinář
Marcello Foa na stránkách European Journalism Observatory. A zároveň se ptá, do jaké míry jsou sami novináři manipulováni a kým. h://it.ejo.ch/?p=3631#more-3631
Komentuje pohovor novinářů listu Il Riformista s Ahmedem Maherem, jedním ze zakladatelů hnutí 6.dubna v Egyptě. Již z pohovoru vyplývá, že v Egyptu se nejednalo o spotánní hnutí odporu, ale o dlouze organizovanou akci, připravovanou, mimo jiné i na seminářích v USA a Qataru.
h://stampanazionale.esteri.it/PDF/2011/2011-02-23/2011022317977400.pdf
Foa se ale ptá, proč se novináři „zapomněli“ zeptat, jakou úlohu v přípravách povstání měli sami hostitelé seminářů. Znovu se objevuje otázka, nakolik byly revolty v Tunisku a Egyptu připraveny zvenčí Obamovým establishmentem.
O Libyji se to nedá říct s jistotou, protože mezi ní a USA neexistovaly spojenecké vztahy.
Otázka, kterou klade Foa, je jednou z té změti názorů a výkladů nedávných a současných událostí. Nakolik je opodstatněná, je těžko říci.
Také o libyjských událostech nevíme, nakolik jsou zprávy zveličovány. Fotografie hromadných hrobů je podle náměstka vlády Giovanardiho jen novinářská kachna, jedná se prý o fotografie normálního hřbitova. I výpovědi italských občanú, repatriovaných z Libye, nesvědčí o tak katstrofických scénách, jaké nám popisují noviny.
://www.blitzquotidiano.it/politica-mondiale/libia-rimpatri-italiani-tripoli-azzawiya-763035/
U čtenáře, závislého právě na zprávách v tisku, ale zase vzniká otázka, nakolik je výhodný pro americkou zahraniční politiku tento Obamův tah (jedná-li se opravdu o jeho vměšování do vnitřních záležitostí Tuniska a Egyptu), když se nyní revolty šíří do dalších arabských zemí, které jsou jeho tradiční spojenci jako S.A.

drak řekl(a)...

Při tak masových projevech je poměrně hodně nepravděpodobné, že by se to obešlo bez nějakých profesionálních "aranžérů davů" a nějaké finanční, logistické podpory a další podpory zvenčí, ale také zevnitř, musí tam být skupina, co to provede, jenom zvenčí se to zvládnout nedá. Je celkem jedno, zda se jedná o Libyi, či Egypt, nebo jiné státy.

Pro koho to bylo je a bude výhodné se ukáže, až se to "usadí" a uvidíme, co z toho vyleze na konci. Evropě to v každém případě asi moc svědčit nebude.

drak řekl(a)...

Zaslechl jsem jedním uchem, že "Kvůli situaci v Libyi svolal generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen mimořádnou schůzku velvyslanců členských zemí." Jsem zvědav na to, o čem se tam bude hovořit, struktury NATO mi na rozdíl od těch evropských připadají o dost smysluplnější a akce schopnější. Osobně očekávám, že výstupem bude cosi, co nám sdělí, že v klidu a s nadějemi v lepší příští vyčkáme až na to, co z toho severoafrického klubka zmítajících se hadů nakonec vyleze jako vítěz.

informace řekl(a)...

Rasmussen zasedá nyní v Budapesti s ministry obrany členských zemí NATO a odpoledne bude v Bruselu na schůzi Rady NATO, kde budou diskutovat, podle jeho slov, o možném způsobu, jak pomoci těm, kdo to nejvíc potřebují, jako obyvatelstvo a uprchlíci, a jak omezit negativní dopad událostí.

drak řekl(a)...

To, o čem hovoří Rasmussen, potažmo NATO se jeví být rozumným a vzhledem k situaci věcným, jen je tak trochu škoda, že to nezaznělo o něco dříve. I když ono už z některých zpráv, takových, jako že Velká Británie má u Libye vojenské lodě, Němci poslali letadla za účelem odvozu lidí, Itálie také podnikla nějaké akce, atd atp, zkrátka je vidět, že jednotlivé vlády členských států NATO jednaly buď na na vlastní pěst, nebo v rámci NATa, nebo dílem tak dílem onak, a že toto už je uvažování nad tím, co dál a výstup směrem do médií. Bohužel jsem ještě tak zavalen prací, že to stíhám sledovat jen velmi sporadicky, takže mi může hodně věcí uniknout a úsudek, který si udělám nemusí být díky tomu správný. Ono ale těch zpráv, které by byly ověřitelné a důvěryhodné mnoho není, takže stejně je nejlepší až počkat, co se z toho nakonec vyvrbí.

Harpyje řekl(a)...

Obama, Soros, Al Jazeera, ... všichni obvyklí podezřelí se spikli proti oněm lidumilným severoafrickým diktátorům. Postrádám už pouze zmínku o Pravdě a Lásce, ale i tak se vůbec nejedná o žádnou spikleneckou theorii.
Se škodolibostí mi vlastní, si představuji, jaká atmosféra asi vládne v Ghaddafiho HQ. Myslím, že se moc neliší od http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1d_T%C5%99et%C3%AD_%C5%99%C3%AD%C5%A1e.
Budiž plukovníku Ghaddafimu dopřáno, aby se co nejdřív stal mučedníkem. Cíl, který si předsevzal.
http://www.facebook.com/pages/Libyan-Youth-Movement/133738650025293

Harpyje řekl(a)...

Jediný, který bude jeho pád asi litovat, bude Silvio Berlusconi http://bilder.clipfish.de/media/thumbs/72/e5d318c5d0cd50400a7a55cfcc006a72_th.jpg , ktorý mu dokonce ruku bozkal. :-)))

informace řekl(a)...

Harpyje,
Já si zase s pochopením představuji, jaká atmosféra asi vládne ve společnosti Wintershall (controllata dal colosso BASF).
http://translate.google.it/translate?hl=it&langpair=it%7Cen&u=http://www.operaicontro.it/index.php%3Fid%3D031d650
Pokud jde o tu fotku, tu znám nazpaměť, ba dokonce i video, je to jedním z pádných argumentů levice, aby nemorální Berlusconi odstoupil.
http://jonny84.blog.kataweb.it/files/photos/uncategorized/sessuomane.gif
Měla jsem jaksi dojem, že poslední dobou pošilháváte nalevo, ale teď je mi docela jasné, že jste stoupenkyní soudružky Rosy Bindy.
http://francescamariabersani.wordpress.com/2011/02/13/se-non-ora-quando-foto-da-piazza-del-popolo/rosy-bindi-foto-francesca-maria-bersani-dscn4338/
Gratuluju, s tou se dostanete jistě do průvodu proti Berlusconimu, co zorganizovaly feministky, svaz obhájkyň práv pracovnic sexu a hlavně ženy, které protestují, že jejichž těla nikdo nezneužívá.
Jestli jste na něm už nebyla.

Harpyje řekl(a)...

Sice nevím, kdo je soudružka Rosy Bindy, ale podle pravičáka Janyšky jsem dokonce komunistka, takže se, Informace, nemůžete mýlit! Dzp.

informace řekl(a)...

Harpyje,
Vaši dlouholetí oblíbení spolubesedníci Vás asi znají líp něž já.
My na blogu teď teprv objevujeme a hlavně oceňujeme Vaši ráznost, se kterou každému řeknete své mínění rovnou, bez obalu.
A co říkám oceňujeme, jen zíráme a jsme celí pryč z udivení, že je takový takt a jemnost vůbec možný.
A po panu Janyškovi se Vám nestýská, že ho pořád citujete?

informace řekl(a)...

Nové zprávy TV SKY 24, RAI News a další:
není zde nic oficiálního, ale kolují zprávy o intenzivním vyjednávání mezi USA, GB, Francií, Španělskem, Itálií, Německem o možné ozbrojené intervenci v Libyji. Vyjádřil se v tomto smyslu i Rasmussen, NATO s EU by mohlo zakročit na ochranu asi 3.000 evropských občanů, co jsou ještě v Libyji. Španělsko žádá použití válečných lodí NATO k ochraně mořských hranic Evropy.
Itálie dala k dispozici svou vojenskou leteckou základnu na Sigonelle k usnadnění evakuace Evropanů z Libyje.

drak řekl(a)...

Ta atmosféra v tom Středomoří docela obstojně houstne.

A.S.Pergill řekl(a)...

Vážení,
snažně doporučuji nejen přečíst, ale i pochopit dnešní článek na Neviditelném psovi:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozhovor-kdyz-se-islam-vzdal-rozumu-dvk-/p_zahranici.asp?c=A110225_180321_p_zahranici_wag
Prostě s tvory, kteří nejsou s to pochopit pojem "příčina - následek" (byť je to dodatečná decerebrace daná náboženstvím) je naprosto nemožné uzavřít smysluplnou smlouvu nebo očekávat, že dokážou vytvořit státní uspořádání, které by jim zajistilo bazální podmínky k životu.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Přečetl, děkuji za upozornění. Zaujala mne mimo jiné tato věta:
"Je jasné, že v naší debatě s muslimy nám druhá strana nebude naslouchat, nebude-li obnoven primát rozumu, takže by se na této debatě měli podílet všichni rozumní lidé.

A.S.Pergill řekl(a)...

Poslední část té věty je nutné brát jako určitou úlitbu multikulturníkům. Z ostatního vysloveného jasně plyne, že na straně muslimů žádní rozumní lidé být nemohou (a pokud se tam nějaký vyskytne, bude označen za "kacíře" nebo "odpadlíka"). A debata bez mluvčích na obou stranách pozbývá smysl.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pěkná ilustrace, jak čtenáři odlišné nátury mohou číst stejný text různě. Mimochodem, kolik muslimů máte ve svém okolí, s kolika pracujete a tak. Pocházejí Vaše zkušenosti ze spíše multietnického nebo etnicky homogenního prostředí?

A.S.Pergill řekl(a)...

To RRR:
Nedávno jsem pomáhal při stěhování od rodiny jedné slečně, jejíž bratr se dal na islám, načež začal matku i sestru systematicky mlátit, "protože jsou to podle šaríje podřadné bytosti". Dění kolem českých muslimů sleduji systematicky, a tak vím (z veřejně dostupných zdrojů, včetně toho, co o sobě uvádějí oni sami), že je to morálně naprosto bezcenná lúza.
IMHO podstata věci spočívá v tom, co bylo uvedeno ve zmíněném rozhovoru: Muslim nechápe pojmy "příčina - následek", tudíž není schopen racionálně reagovat na podněty z okolního světa. Nestará se o budoucnost "protože pravidla může Alláh kdykoli změnit", z toho důvodu se stal v řadě zemí příchod islámu ekologickou katastrofou (přeměna arabského poloostrova a severu Afriky na poušť je do značné míry dílem muslimů). Nestará se o ekonomiku, proto v těch několika málo islámských zemích, kde jim netečou peníze v podobě ropy samy ze země a přitom jsou na slušnější ekonomické úrovni, je tato úroveň daná prací nemuslimů; nicméně i tam jsou nemuslimové šikanováni a vyháněni, a za následující ekonomický úpadek (např. Indonésie) "může Velký Satan a světové sionistické spiknutí". Konec konců, ekonomickým kolapsem po vyhnání / vybití / násilné konverzi k islámu nemuslimského obyvatelstva skončily jak islámské státy na Pyrenejském poloostrově (reconquista byla v závěrečné fázi v podstatě kopáním do mrtvol), tak i Osmanská říše.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vyhánění čerta ďáblem nebo následek mrtvice ?

Mám nepříjemný dojem, že velkému českému vlastenci s.s.A.S.Pergillovi se stalo něco zlého. Možná utrpěl příhodu mozkovou, možná dokonce decerabraci.
Každopádně jeho včerejší příspěvek ze 12:35 svědčí o čemsi NESMÍRNĚ znepokojivém : Velký Čech a ateista doporučuje „nejen přečíst, ale i pochopit“ článek zavilého papežence *). To jest text od prvního do posledního písmene z definice NAPROSTO NEDŮVĚRYHODNÝ.

Nuže, pokud jste zdráv, drahý soudruhu a soukmenovče Pergille, pokud se jen pokoušíte vyhnat čerta ďáblem, tak si vzpomeňte na všechnu tu hrůzu, kterou v naší vlasti napáchali papeženci za poslední tisíciletí. Uvědomte si prosím, kde jsme mohli být, kdybychom nebyli sraženi k zemi a ubiti monoteizmem, kdyby naše vlast zůstala polyteistickou, nebo ještě lépe, stala se zemí důsledně ateistickou.
Některé středoafrické státy, řada odlehlých údolí na Nové Guineji, Korejská lidově demokratická republika, Albánská republika, Svaz sovětských socialistických republik – to jsou příklady zemí polyteistických a ateistických, příklady hodné následování.

Ano, přiznávám – my pokrokoví, levicově založení lidé jsme udělali řadu chyb; jednou z největších byla naše nedůslednost při potírání náboženství. Kdybychom postupovali důsledně, dle rad s.s.Pergilla, vylikvidovali bychom nákazu monoteizmu do kořene. Dnes bychom stále žili v socialismu, těšili se ze všech jeho výdobytků. Naše vlast by vzkvétala, vysílala by své nejlepší syny do kosmu a na studie do SSSR, lékaři by nemuseli stávkovat a pracující hladovět.

Nechť je pro nás dočasný ústup spravedlivého společenského zřízení mementem, nechť je pro nás poučením triumfalismus papeženců a sionistů : Po našem opětovném vítězství hydru náboženství rozdrtíme SOUČASNĚ se zničením ekonomické základny třídních nepřátel.
A pak se bude tančit všude !

Náboženství je opium lidstva ! (Karel Marx)***Volte ČSSD a KSČM !

-------------------------------------------------------------------------------------------------
*) When Islam Abandoned Reason - A Conversation with Robert R. Reilly; Insidecatholic.com 14.8.2010; http://www.insidecatholic.com/feature/when-islam-abandoned-reason-a-conversation-with-robert-r-reilly.html

Harpyje řekl(a)...

Ano, to mě též pobavilo.

A.S. Pergill, 10.11.2005 11:12:58)

Jde mi především o to, že křesťanství má k islámu velice blízko. To, jestli je ten či onen bůh falešný, je jen kosmetická záležistost bez praktického významu.

Pokud se tedy pod rouškou boje proti islámu ozývají křesťanští fundamentalisté, kteří by nám zde velice rychle udělali režim prakticky nerozpoznatelný od vlády Talíbanu, pak je nutně musím odmítnout. ...

http://www.eurabia.cz/Articles/116-mit-za-co-umirat.aspx

Větší vlastenec řekl(a)...

No jo, to jste celá Vy, vážená paní Harpyje. Já jsem celý nesvůj z neuvěřitelného intelektuálního selhání našeho zasloužilého bijce křesťanů, a Vás to "též pobavilo".
Ach jo.

Harpyje řekl(a)...

Abyste si spravil náladu, Vlastenče! Хорошая песня. :-)))
http://www.krasnoe.tv/node/8382

A.S.Pergill řekl(a)...

Dotyčný citovaný pán porovnává islám a křesťanství. Toto porovnání je velice instruktivní v tom smyslu, že umožňuje pochopit, proč se v křesǎnském světě mohla (přes všechny překážky, kladené náboženskými fundamentalisty) vyvinout civilizace, zatímco pod vládou islámu nikoli (naopak, řada civilizačních vymožeností z doby přelomu 1. a 2 tisíciletí byla bez náhrady v islámském světě ztracena.
Prostě křesťanství jako celek je o něco menší zlo než islám a průměrný křesťan je civilizovatelnější než průměrný muslim. Pochopitelně, civilizaci nepřátelské náboženské fantiky najdeme v obou náboženstvích, ale mezi křesťany (bráno jako celek) je jich kolem desetiny, zatímco mezi muslimy je jich hodně přes devět desetin. Je jasné, že ta jedna desetina (cca) křesťanů cítí v muslimech své potenciální spojence a je schopna využít současné ohrožení islámem dvojím způsobem:
1. Vydávají se za "jediného bojovníka proti islámu" (ale v řadě případů současně sabotují taková antiislámská preventivní a represivní opatření, která by postihla náboženské fanatiky obecně)
2. Dávají nepokrytě najevo, že likvidace naší civilizace a nastolení islámského "práva" by jim vadilo méně, než současný stav sekulrizace a relativně široké náboženské svobody.
Uvedenou menší škodlivostí křesťanství v porovnání s islámem není nijak dotčen fakt, že také křesťanství (dtto judaismus) je silně civilizačně retardující faktor, a že bez jeho dominance by byla evropská civilizace minimálně o půl tisíciletí dál.

Pedro řekl(a)...

To Pergill: K rozvažování "co by bylo, kdyby se v minulosti něco událo jinak" - jistě jako autor sci-fi literatury (jak nám nezištně prozradila paní Kelainó) znáte knihu od Poula Andersona "Stráž času". Zejména povídka Delenda est je pro takové přemýšlení inspirující.

Pedro řekl(a)...

P.S. Možná lepší slovo bude inspirativní, aby mě tady někdo neupřesňoval.

A.S.Pergill řekl(a)...

Myslím si, že ještě lepší na tohle téma je "Konec Věčnosti" od Asimova.

Harpyje řekl(a)...

Fantazírujete jako vždy, Aspergille.
Odkud berete ta hausnumera, týkající se "civilizace nepřátelských náboženských fanatiků", jak křesťanů, tak muslimů, která zde s naprosto suverenní jistotou prezentujete ("mezi křesťany ... je jich kolem desetiny, zatímco mezi muslimy je jich hodně přes devět desetin").
To Vám ještě nikdo neřekl, že podobné výroky je nutno doložit?
O vztahu církví k islámu nemáte taky ani nejmenší potuchy.
Dalo by se paušálně říct, že katolická církev je vůči islámu daleko kritičtější, než církev evangelická, která je značně "pokrokovější" a tolerantnější. Například v některých německých evangelických farnostech se modlívají dohromady pastoři a imámové na Velký Pátek. To je pro katolíka nepředstavitelné.
S výjimkou polského papeže ja katolická církev ve své většině v otázce vztahu vůči islámu konzervativnější a tradicionalističtější. Toto foto http://www.nusquam.de/wp-content/uploads/2011/01/papst-150x150.jpg je podobně nechutné, jako foto Berlusconiho, líbající ruku Ghaddafimu.

Harpyje řekl(a)...

"It was a daring raid."
Operace Entebbe to sice nebyla, ale zaslouží si přesto pozornost : http://www.arabmonitor.info/news/dettaglio.php?idnews=33086&lang=en

Harpyje řekl(a)...

Zjistila jsem, že ten původní odkaz na ono nechutné foto nefunguje, tak ještě jednou: http://farm2.static.flickr.com/1199/1427858839_7318c6959e.jpg

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážně jste mne potěšila, vážená paní Harpyje. Děkuji velice; opravdu jsem potřeboval vřelá soudružská slova v tento kalný den, kdy přicházejí zlé zprávy ze světa (USA chce v severní Africe rozpoutat další, již třetí *) Barbarskou válku) i z domova (Lobkowiczové nechtějí lidu darovat Říp).
Je skvělé vědět, že v Evropě stále žijí pokrokoví lidé, přes veškeré tamní násilí a brutální útlak. Soudruh Cyril Mokaiesh je naším soudruhem; pokud se dožije osvobození, jmenujeme jej Národním umělcem Francouzské sovětské socialistické republiky.
Na závěr zopakuji nesmírně pravdivá slova jiného vděčného posluchače písně "Communiste", slova našeho soudruha a staršího bratra : Да, коммунист - этот тот, кто любит людей и жизнь, и болеет за них всей душой!

***Volte ČSSD a KSČM !***

-------------------------------------------------------------------------------------------------
*) http://en.wikipedia.org/wiki/Barbary_Wars

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale ale, přátelé, soudruzi a soukmenovci Pergille a Pedro. Pomátli jste se, nebo vás oba zachvátila horečka ?
Jaká „civilizace“ se vyvinula v tzv. křesťanském světě, drahý s.s.Pergille ? Tahle hrůza, která nás obklopuje ? To vykořisťování, nevzdělanost, to poklonkování „Bohu“ a Mamonu ? Což jste zapomněl na SVOJE VLASTNÍ TEXTY, rozeseté po celém českém internetu ?!
Vždyť právě ona evropská „civilizace“, odporný plod nechutného spojení křesťanství a judaismu tyjící z mrtvoly antiky, je odpovědna za zničení naší zdravé pohanské společnosti ! Kde jsme mohli být, nebýt křesťanství, nebýt latiny, latinky, nebýt agresivních Němců a jiných Evropanů ? Dnes jsme bez těch cizích (NAPROSTO cizích) vlivů a evropských okupantů mohli mít krásné zemnice a hradiště, naši žreci by psali azbukou atd. apod.

A kdyby byl v Evropě zvítězil Islám, mohla i tamní úpadková „civilizace“ být mnohem dál; možná téměř tak daleko jako naše Západoasijská.
Jako kdybyste nevěděli, přátelé, soudruzi a soukmenovci, co o tom píše spisovatel nad jiné významný :
"Téměř všechny počítačové varianty na bázi programu ALTERNATIVY HISTORICKÉHO VÝVOJE uvádějí, že bitva u Tours roku 732 byla jednou z klíčových katastrof lidstva. Kdyby byl Karel Martell poražen, islám by si byl snad dokázal vyřešit vnitřní rozbroje, které vyúsťovaly v rozkol, a byl by pokračoval v zabírání Evropy. Dějiny by se byly obešly bez mnoha set let barbarského křesťanství, průmyslová revoluce by byla započala o celou tisícovku let dřív... "
(A.C.Clarke, Rajské fontány)

Tak se vzpamatujte, přestaňte podléhat křesťansko-sionistické proevropské propagandě, a vraťte se zpět k našim českým kořenům a vlastním dlouholetým názorům. Nechť vám oběma pomůže Věčně živý Lenin.

Čest práci a Míru zdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Papež všech papeženců líbající Korán ? Třeba je to jen snaha o omluvu za křižácké výpravy, za Tours a Vídeň, za misionáře v islámském světě.
Jestli ano, tak nám roduvěrným Čechům nezbude než zvolat : Jen tak dál, papeženci ! Jednou se třeba omluvíte i nám, za latinu, latinku, za křižácké výpravy, za Temno, za kláštery, chrámy, kostely, kaple, „Boží muka“, za školy, špitály, za církevní hudbu a vůbec za všechna křesťanstvím a tzv.Biblí inspirovaná „umělecká“ díla, za naše „křestní“ jména atd. apod. Prostě za celou evropskou „civilizaci“.

Mimochodem, vážená paní Harpyje, příklady sbližování krvavého a úpadkového papeženectví s pokrokovým Islámem jsou stále častější. O jednom z nich vypráví francouzský film „Des hommes et des dieux“, oceněný v Cannes i čerstvě „Césarem“ : http://fr.wikipedia.org/wiki/Des_hommes_et_des_dieux_(film,_2010)
Všimněte si prosím symptomatické skutečnosti : Ti trapističtí papeženci nejspíš nebyli zneškodněni Muslimskými partyzány, bojujícími za svobodu vlasti a spravedlivější společenský systém, ale zavražděni alžírským vojskem nebo tajnými agenty.

Écrasez l'infame !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Des hommes et des Dieux znám.
Je to tragédie. Za našich dob ještě jezdili rodiče k Pères blancs pro víno.
Stojí za přečtení http://www.souvislosti.cz/497mcp.html

Větší vlastenec řekl(a)...

Chmm... Putna. Intelektuál sečtělý až běda, leč svého vzdělání neschopný využít. Kdyby místo všech těch svých učených knih napsal jen polovinu, ale o Conanovi nebo Zaklínači, měl by mnohonásobně víc čtenářů.
Maně teď vzpomínám – kdo že mi to kdys hrubě pomluvil „Obrácení Raymunda Lulla“ od J.Karáska ze Lvovic, jež jsem mu doporučil ? Už si asi nevzpomenu ...

Memory is greater with two acts than with one alone, namely with the acts of hoping and remembering than with remembering alone; and therefore God's greatness magnifies the human memory when man is greatly disposed to remember God with the habit of faith, so that when the memory cannot remember God, it can hope in God. And this is a great thing for the memory.
( http://lullianarts.net/Ars-Magna/9-9y.htm#Chapter 11 - Hope Combined with the Principles )

Harpyje řekl(a)...

Hehehe, máte dobrou paměť. Já ale taky. A k tomu, co jsem tenkrát napsala, stojím doposud. Tenkrát jste neuvěřitelně zabřehl do kýče.
Putna nezdůrazňuje onen moment poznání, rozčarování. On ho pouze cituje.
Hypotéza, že vražda těch mnichů byla dílem alžírské armády / tajných služeb, se nedá vyloučit.
Tenkrát se děly v Alžírsku hrozné věci.

Větší vlastenec řekl(a)...

M.C.Putnou probíraný Raymundus Lullus je postavou literární, nikoli skutečnou. O skutečném příběhu svého obrácení vypráví R.Lullus sám ve své autobiografii Vita coaetanea. A zde - http://www.frantiskanstvi.cz/Regalat09/Llull-09.pdf - i se dozvíte víc o jeho smrti.

Jak vidno, intelektuál Putna chutě popadl neexistujícího Lulla, a tančí s ním úžasnou galliardu. Metaliteratura. No nic.

* * * * *

Ne vždy lze se vyhnouti kýči, pokud člověk není básníkem. Například slova lásky k vlasti či Straně – jak je napsat či vyslovit upřímně, a přitom nekýčovitě ? Nebo – kdybych viděl fotografie některých přírodních scenérií, jež jsem spatřil na vlastní oči, odsoudil bych je jako uměle vytvořený a přebarvený kýč.
Malý kviz : Který z níže uvedených úryvků je kýčovitější ?

1) Noc je tím hlubší a černější snad,
příteli, který neumíš mít rád,neumíš pomoci. Příteli, mé štěstí,
nepaměti moje, touho i bezcestí,ohnivý ptáku, modlo růžová,
bažante perský - jo, pil jsem, no a?

2) All things I then forgot,
My cheek on Him who for my coming came;
All ceased, and I was not,
Leaving my cares and shame
Among the lilies, and forgetting them.

Harpyje řekl(a)...

Potom, co jsem dnes přečetla "Krédo fašizujících maloměšťáků" a jeho potvrzení panem prezidentem, a nakonec http://www.fragmenty.cz/iz000441.html , jsem natolik "v šoku", že nedokážu odpovědět na Vaši otázku, Vlastenče.
http://www.mcputna.cz/knihy/U-rek-babylonskych-Antologie-ruske-emigracni-poezie.1.html a http://fr.wikipedia.org/wiki/Nuit_noire_de_l%27%C3%A2me jsem pouze "zrakově přelétla", jak říká náš nanointektuál na tomto fóru, a to jediné co mohu říct je, že u b. se o žádný kýč nejedná. Ale mystika není nic pro mně, která myslí přímo hlavou. Alespoň doufám. :-)

A.S.Pergill řekl(a)...

Ad A. C. Clarke:
Rajské fontány, z nichž je citát, vydal v roce 1979. I později (pokračování Vesmírné odysey) proponoval splynutí křesťanství a islámu do jednotného proudu (chrislam), z čehož plyne, že mu podstata islámu unikala (na jeho obranu budiž řečeno, že byl technicky, nikoli humanitně, vzdělaný). Navíc se setkal na Srí Lance s islámem v jeho (lživě) mírumilovnější podobě; jeho skutečnou tvář, jako např. systematické zabíjení žaček misijních škol, už "nestihl" a na některé události na sklonku svého života již také nestačil reagovat (Clarkeova pozdní díla jsou také psána se "spoluautory").
Obávám se, že porážka Karla Martela by celou Evropu uvrhla do totálního barbarství.

A.S.Pergill řekl(a)...

To Větší Vlastenec:
Velice se obávám, že jste ne zcela pochopil stěžejní, ba přímo iniciační dílo klasiků, "Manifest komunistické strany". Jinak byste si musel spojit onu kritiku "prohnilého západu" s farářským a feudálním "socialismem", které oba kritizují kapitalistickou společnost z pozice překonané sociální epochy.
Onen "prohnilý režim" je s to zajistit výživu (a na slušné úrovni) cca pěti až desetinásobku počtu obyvatel, než jaký v Evropě byl před počátkem buržoasních revolucí. Jeho "odmítnutí" by nutně vedlo ke katastrofě v podstatě historií nezaznamenaných rozměrů, kdy pro cca 80 - 90 procent evropanů by nebyly žádné potraviny. Přitom je úplně jedno, zda by toto odmítnutí provedly reakční křesťanské kruhy, nebo islamisté (v tomto případě by situaci pouze poněkud zhoršovalo vyjídání Evropy muslimskými přivandrovalci, kteří by měli na potraviny přednostní nárok, a přitom by se nijak nepodíleli na jejich výrobě).
Je nutné jít dál a vybudovat uspořádání, které umožní vyrobit dostatek potravin nejen pro stávající populaci Evropy, ale i pro podporu pokrokových sil v jiných částech světa, který bude v souvislosti s islamizací řady zemí třetího světa, ale i s aktivitami levičáckých úchylkářů "zelených" (v případě potřeby se spojujícími i s vysloveně fašistickými silami, viz jejich spojenectví s ODS a KDU-ČSL v minulé vládě), schopnost vyprodukovat potraviny ztrácet (i současná "revoluce" na severu Afriky a na Blízkém Východě povede k poklesu produkce potravin v postižených zemích). Potraviny (a jejich přebytky u nás) se mohou stát strategickou silou: Komu je dáme, přežije, komu je nedáme, ten bude eliminován do propadliště dějin.

STK. řekl(a)...

A.S.Pergill o potravinách: ...Komu je dáme, přežije, komu je nedáme, ten bude eliminován...
Tady je, obávám se, logická chyba. Komu je nedáme, ten, nemaje už co ztratit si pro ně přijde s nějakým vražedným náčiním v rukou.

"...a vlky žene z lesů hlad..." (Ano vím, je to o vlcích. Nu, nikakaja raznica...)

drak řekl(a)...

STK a Pergillovi:

Proto se pořád snažím jemně naznačit, že bychom se měli zaměřit na 2 problémy. Prvním z nich je imigrace a její zvládnutí tak, aby místní páté kolony nejen že nerostly, ale buď se začaly snižovat integrací do většinové společnosti, nebo odjezdy do zemí původu.

Druhým z nich je nutnost posílit, vyzbrojit a vycvičit evropské armády natolik, aby pro případné hordy hladových byly dostatečně odpuzující silou, se kterou není radno si zahrávat. Zatím pořád ještě by to šlo zvládnout více či méně slušnými prostředky, ale ten čas vzhledem k momentální nečinnosti a neblahému vývoji situace a okolností krátí.

žibřid řekl(a)...

A třetí věc, která nás také bude něco stát, je to, co se píše v tom článku od Pergilla: podpora vzdělanosti v islámském světě.

Mimochodem, ten článek je opravdu zajímavý. Ve světě, který je přísně kauzální, opravdu není pro Boha místo. Sice ani pro svobodnou vůli, ale zas na druhé straně, on je svět, vzhledem ke složitosti všech vlivů, nakonec stejně v mnoha oblastech nepředvídatelný, což umožňuje právě tu svobodnou vůli zároveň s vyloučením Boha.

Větší vlastenec řekl(a)...

Přímo hlavou myslí zdejší opravdoví čeští vlastenci, vážená paní Harpyje.
Vy, z našeho hlediska, myslíte špatně nebo vůbec. Neboť jinak byste přece nemohla opustit vlast kvůli pozlátku barbarské Evropy, nemohla byste vydržet děsivý život mezi našimi dědičnými nepřáteli, nemohla byste se zastávat humánně znárodněných a zneškodněných Němců a buržoustů atd. apod.

Jinak - kýčovitost textů „La noche oscura“ a bezejmenné básně zrádného emigranta G.Adamoviče (sionista ?) je zřejmá na první pohled, stejně jako jejich spřízněnost. Alespoň nám pokrokovým, levicově založeným lidem je na první pohled zřejmá.
Jen se zkuste podívat na problém pokrokovýma českýma očima – mohl by někdo z nás napsat např. „Paprsek krutý se ukázal tmám: žiješ či umíráš, stejně jsi sám.“ ?
No nemohl, samozřejmě. My nejsme nikdy sami.

I kdybychom padli všici, vstanou noví bojovníci, prapor s růží zavlaje !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Tak jsem doufala marně, jak se dočítám.
Ano, přímo hlavou myslí pouze vlastenci, viz příspěvek váženého vlastence draka ze včerejšího dne v 22:33, který prozrazuje navíc jeho profundní znalost tématu. V boji proti imigraci nás čeká nejeden lehký úkol, ale autor příspěvku ví, jak na to. Je škoda, že takový talent zůstává nevyslyšen zodpovědnými činiteli a politiky, mohli by se mnohému přiučit!

drak řekl(a)...

žibřidovi:

Šíření vzdělání, neboli osvěta je tím, co v konfrontaci s islámským fundamentalismem může býti úspěšným. Vzdělaného člověka osloví korán a mlácení hlavou o zem 5x denně asi jenom těžko, to by nejdřív musel o ten zdravý rozum a vzdělání přijít, třeba tím, že prodělá lobotomii. Jenže když už má ten mozek tím koránem vymytý (odmalička), obávám se, že je problém v tom, že takový člověk už se vzdělání brání.

Ona ta osvěta probíhá. Pokud vím tak pořád ještě existují stanice jako Svobodná Evropa, které se nyní zaměřují na země jako je Irák, Irán, Pakistán a další, kde zejména co se Iránu týče, je po reálných informacích veliký hlad. Konec konců je to země s poměrně velkou a sílící opozicí. Není asi spolehlivější cesty, jak se státi neoblíbeným, nežli býti u moci a naopak, uchopení moci obvykle předchází pobyt v opozici, neb pobytem v opozici obliba zpravidla stoupá.

Co se ale například Íránu týče, tak já pamatuji na našich vysokých školách íránské studenty, což je mimochodem také jeden ze způsobů šíření vzdělání a osvěty, ale vysokoškolsky vzdělaní jsou dnes ti, kteří ten Írán opouštějí nejhoufněji. Nedivím se jim, mě by také nelákalo chodit zarostlý jako orangutan a mlátit povinně hlavou o zem 5x denně a být nucen čučet na nějaké obludy zakuklené v hadrech a v rozhlase poslouchat jen otravnou propagandu a smrtelně nudné kázání.

Osvěta a vzdělání jsou tím, co islámskému fundamentalismu a fašismu může způsobit veliké problémy v podobě odlivu voličské základny, ale je zapotřebí se zamyslet nad efektivním způsobem šíření onoho vzdělání a osvěty. Já se obávám, že spousta z oněch zanícených mladých mužů, kteří demonstrují po náměstích v Egyptě a jinde po severní Africe, netouží po vzdělání a osvětě, oni touží po levných potravinách a lepších výdělcích, aby si mohli koupit nevěsty. Když se jim tohoto nedostane, mohou se ovlivněni touhou po tomto výdělku hnout směrem do Evropy sami, zatím jakožto imigranti, nebo později, ovlivněni tím islamofašistickým vymýváním mozků v rámci nějaké armády i se zbraní v ruce a posloužit tak jako potrava pro kanóny. Ono dojde-li v Evropě díky masové imigraci k občanské válce s nimi, mohou skončit úplně stejně.

Efektivně šířená osvěta a vzdělání v oněch problematických zemích by něčemu takovému možná mohly zabránit, ale je otázkou, nakolik je vůbec možné něco takového v oněch zemích provádět a jak rychlý a masový by ten proces mohl být. Obávám se, že ty pesimistické scénáře nají poněkud větší šanci na realizaci, neboť civilizovaný svět reaguje na tyto hrozby váhavě, pomalu a neefektivně.

Harpyje řekl(a)...

Vasa inania multum strepunt.

Pedro řekl(a)...

Vanitas vanitatum et omnia vanitas.

Harpyje řekl(a)...

Že prázdný sud nejlépe duní, nemá nic společného s marností, s. a s. Pedro.
Úvahy o "šíření osvěty" u vozembouchů zní dutě, když autor příspěvku nemá jiné znalosti a zkušenosti než ty, které zde předvedl.

Pedro řekl(a)...

Jeder Narr lobt seine Kappe.

Harpyje řekl(a)...

Tak jest. A pokud možno, přidejte ještě nějakou lidovou moudrost ze Sardinie, nebo z Livorna. Dzp.

Pedro řekl(a)...

Vanitas vanitatum et omnia vanitas!

A.S.Pergill řekl(a)...

To drak:

S tím vzděláním máte i se Žibřidem pravdu. Dokonce považuji za naprosto zásadní vzdělání žen (i v Evropě to byl jeden z rozhodujících faktorů, který zlomil moc bezcenných bigotů, v tomto případě křesťanských, nad lidmi).
Problém je, že si to uvědomují i samotní islamisté, a tak tam, kde je nějaké vzdělání ženám a dívkám poskytováno, tak zahajují velice intenzívní tažení proti němu. V řadě případů (zejména JV Asie) systematicky vybíjejí dívky, kterým se nějaké vzdělání dostalo. Zásadně negativní roli sehrává i "zákon proti rouhání", který se islamisté a další bigoti snaží protlačit přes OSN jako obecně závaznou právní normu (názorná ukázka totální bezcennosti OSN), protože jako "rouhání" může být označeno prakticky cokoli, a zejména jakákoli vědecká fakta přirodovědného a humanitního charakteru.
Jinými slovy: nepomůže nějaké vysílání Svobodné Evropy, protože cílové osoby se jednoduše ani nedostanou k rozhlasu. Pomohou školy a důsledná ochrana těch, kdo do nich chodí. A jsme zase u toho, že bez násilí, a to patrně alespoň zpočátku velice drsného, to prostě nepůjde. Patrně nakonec bude muset dojít i k braní a následné likvidaci rukojmí z řad členů islámské komunity, nebo důsledného postižení celé velkorodiny, z níž pocházeli teroristé. A chycení teroristé nesmějí mít žádný fešácký kriminál se sexeskort servisem jednou týdně, halal stravováním a dokonce zajišťováním, zda náhodou nemají WC v cele orientované tak, aby házeli bobek směrem k Mekce. Měla by to být spíše drsná zařízení na způsob Abu Ghraib, případně ještě horší; v podstatě sebevražedný atentátník by měl mít hrůzu z toho, že mu bomba seleže a on zbytek života (byť ne moc dlouhý) stráví v něčem takovém.
Obávám se, že bez zlomení odporu, třeba i ABC zbraněmi, a následné okupace (ale opravdu tvrdého okupačního režimu, ne ty nesmyslné tance, provozované v Iráku a Afghánistanu) to prostě nepůjde. Nicméně pokud budeme váhat, tak nám stejně nezbude nic jiného než se buď nechat vybít, nebo na muslimy nasadit ty ABC zbraně plošně. Ono to v zásade "na mrtvoly" vyjde dost podobně, protože i v případě, pokud nebudeme klást muslimům při okupování Evropy odpor, tak oni stejně způsobí zhroucení civilizace, rozsáhlé vymírání (patrně bychom pod taktovkou muslimů nedokázali vyrobit potraviny pro víc lidí, než kolik jich bylo v Evropě před začátkem průmyslové revoluce, tj. něco mezi 10 až 20 procenty nynějšího stavu) a dominovým efektem by se sesypal třetí svět, který je jednak závislý na naší hospodářské a technické pomoci, jednak na naší kupní síle. Takže nakonec by i v těch islámských zemích (zejména těch s vysokou hustotou obyvatel) nastalo drastické vymírání, srovnatelné s následky jaderné války (a pokud jde o "Čínskou kartu": po zhroucení euroatlantické civilizace by Číňanům prakticky nic nebránilo sterilizovat ropná pole svými jadernými hlavicemi a následně je obsadit svými lidmi).

STK. řekl(a)...

Bavíme se tady o islámu, ale vlastně tu jde o degeneraci euroatlantického prostředí. Tedy - lidí. Kdyby bývali byli nedegenerovali, nebyl by islám v té pozici, ve které je. Toho času je islám životaschopnější, muslimové se množí, sbírají nerozhodnuté, získávají převahu a co my?

Mlátíme prázdnou slámu a fechtujeme se navzájem latinskými a německými citáty.
Intelektuálština místo rozumu. Ztráta pudu sebezáchovy.

To, že tenhle výrok bude Harpyje a VV patrně mnohokrát opakovat a dávat do nesmyslných konotací mi jenom potvrdí, že je pravdivý.

Ale stejně je to zbytečné krmení trollů...

Pedro řekl(a)...

2 starý kocour: A co byste milý příteli chtěl místo mlácení prázdné slámy odpovědět jistému štamgastovi (jehož příspěvky mají hodnotu 1 Hy), než že "Marnost nad marnost, všechno je marnost"? Snad ne "Tu sei simpatica come una gatta attaccata ai coglioni!"?

STK řekl(a)...

To ne. Jenom jsem si povzdechl, že krmení trollů už je pro vecchio gatto představení poněkud nezajímavé.

Před chvílí jsem se díval do slovníku na synonyma slova "nadutec" v italštině, němčině a angličtině. Je jich fůra. Asi si každý národ ulevuje po srážce s arogantem jinak. Ale české definice jsou skvělé - ještě lepší než polské. "Ředitel světa" a "důležitý, jak bedna kytu" nemají v jiných evropských dialektech obdoby.... [;-)

Pedro řekl(a)...

Ma Pan rację.

Větší vlastenec řekl(a)...

Zdar příteli a soudruhu Pedro !
Pozoruji zdáli Tvůj boj, a Ti držím palce : NEDEJ SE !
Nezapomínej, že nebojuješ jen za sebe; vždyť bojuješ i za vlast, mír a socialismus !
Drž se, chlape a soudruhu ! Proti Tobě jsou nebezpeční agenti bruselských ideodiversních centrál, ale za Tebou stojí vší náš lid a jeho Strana ! My Tě nedáme, radši Tě zbouráme !
Ale ne, to byla jen legrace - my Tě vždy plně podpoříme v Tvém boji proti Němcům, emigrantům, zrádné nepracující inteligenci a jiným podobným protičeským a protisovětským živlům. Nastavuj jim zrcadlo, odhaluj jejich temné rejdy ! Jdi po nich, po těch zrádcích a nepřátelích ! Jdi po nich jako kolčava po kuřeti ! Bojuj, a v boji Ti pomáhej sám Nesmrtelný Lenin !

Infelix, nulli cuius sapientia prodest !***Volte ČSSD a KSČM !

STK. řekl(a)...

Pro Pedra: Ještě lepší výraz je "Ředitel Zeměkoule"!

Pedro řekl(a)...

2 kocour: Tak pozor, tento titul je již rezervován pro našeho profesorissima!

Pedro řekl(a)...

2 Vlastimil: Asinus manebis in saecula saeculorum!

Větší vlastenec řekl(a)...

Latina – jazyk nepřátel a úpadku

Ale už dost, drahý příteli a soudruhu Pedro !
Dost už s tou odpornou řečí evropských „inteligentů“, křižáků, koniášů a halíků. Jsme snad nějací Evropani nebo papeženci, abychom se tady bavili jazykem našich dědičných nepřátel ?! No nejsme, samozřejmě. Jsme Češi, to jest Slovani. Vlast jsme nezradili, neopustili; žijeme v Česku, v nejzápadnější výspě Asie, připravujeme se na osvobození naší vlasti od evropských okupantů, sníme o osvobození evropského pracujícího lidu od tyranů a zrádců všech.
Až opět zvítězíme, s Němci a buržousty konečně zúčtujeme, skoncujeme i se zatuchlou plesnivinou evropské pakultury; skoncujeme s latinou a podobnými úpadkovými jazyky mrtvých evropských říší. A také, samozřejmě, s intelektuály, bezohlednými šiřiteli nákazy.

„На деле это не мозг, а говно.“ (V.I.Lenin o intelektuálech, v dopisu A.M.Gorkému, 1919)***Volte ČSSD a KSČM !

Pedro řekl(a)...

Si tacuisses, philosophus mansises. Haec habui, quae dixi.

drak řekl(a)...

Všem přítomným s výjimkou trollů:

Obyčejní lidé nemají na politiku až tak velký vliv, aby s ní něco svedli udělat hned, teď a okamžitě, nicméně i přesto mohou vyjadřovat své názory, sem tam napsat někomu dopis, podepsat petici a samozřejmě mít pamatováka a ve volbách podporovat a volit ty, kteří mají k palčivým problémům dneška rozumné názory. Co se energetiky týče, takové, kteří neignorují fyzikální zákony a netrpí iluzí, že za současného stavu technologií výroby a skladování elektrické energie, lze s pomocí „fufrníků“ a solárních panelů „vyrobit“ něco jiného, než jen velký problém s přenosovou soustavou a záložními zdroji. No a pak bychom si ještě měli vybírat takové, kteří nemají multikulturně připálené a vygumované mozky a netrpí omylem, že civilizace, která gumuje lidské mozky islámem a potlačuje vzdělání, práva a svobody lidí, zejména pak žen, je stejně cenná jako ta naše euroatlantická. Dodnes nechápu, jak takovou zhovadilost vůbec někdo mohl vymyslet a vypustit z huby. Je naší věcí takovéto pitomce ve volbách zastavit a nenechat je nadále škodit. V Holandsku už mají Geerta Wilderse, doufám, že buď se z toho ti ostatní poučí, nebo takových bude muset přijít víc.

Ono ale fakta nejde ignorovat donekonečna, takže fakt, že koncept multikulturalismu selhal, už veřejně přiznali Angela Merkelová, Nicolas Sarkózy a David Cameron. Myslím, že Sylvio Berlusconi takové pitomosti nevěřil ani vteřinu. David Cameron rovnou prohlásil, že nebude-li pozměněna evropská charta lidských práv ve lhůtě 2 let tak, aby byla kupříkladu zbavena nesmyslné povinnosti nechat si na svém území „dárečky“, jakými jsou somálští piráti, tak od ní Velká Británie odstoupí. Odbočka: nepřipadne vám symptomatické, že o tu samou evropskou chartu lidských práv opírají své požadavky a výpady vůči ČR Sudeťáci a jejich zastánci, jako třeba současný rakouský prezident? Podle mého je to ještě o další důvod víc s tím velmi nevyváženým dokumentem něco udělat. Nemůže být dlouhodobě udržitelné, aby někdo měl jenom práva a neměl s nimi spojené žádné povinnosti. Mělo by to rozhodně být tak, že by měly býti stanoveny nejdříve povinnosti a ten, kdo jim dostojí, má pak až teprve mít právo na to, aby byla ctěna jeho práva. Zpět k tématu: je prostě vidět, že pod tlakem okolností, událostí a fakt, přicházejí jednotlivé členské státy EU k rozumu. V Řecku a v Itálii, kde tyto imigrační vlny a „radosti“ s nimi spojené prožívají jak se říká z první ruky, ti žádnými iluzemi snad nikdy ani netrpěli a řešili by to, být to na jejich vůli, pragmaticky už od samého počátku. Pochopili už, že čas legrácek a naivního snění už je pryč, přišla reálná potřeba něco konat, nechceme-li skončit špatně.

drak řekl(a)...

Všem přítomným s výjimkou trollů:

S tím vzděláním na blízkém východě si myslím, že je celkem nesporný fakt, že na jedné straně je to opravdu jedna z mála věcí na světě, která těm islamofašistům může reálně vzít vítr z plachet. Na druhé straně si ale zároveň myslím, že by z naší strany mohlo být velice neprozíravé až pitomé a možná i hodně kontraproduktivní, snažit se jim tam cosi takového importovat na bodácích. Myslím, že vývoj v Afghánistánu a Iráku je celkem dobrou ilustrací faktu, že to nikam nevede. My jsme zde v Evropě také měli doby temna a pokoušeli se o křižácké výpravy a páchali haldu dalších pitomostí a zhovadilostí, pak ale přišla doba osvícenství a vývoj se ubral jiným směrem. Je dost dobře možné, že přirozený společenský vývoj se jen těžko dá nahradit něčím jiným. Importem pomocí bodáků je asi tím posledním, co by tomu vývoji mohlo napomoci. Udělá-li něco takového domácí vojenská chunta, jako třeba v Turecku kdysi Mustafa Kemal Atatürk, či v Pákistánu Parvíz Mušaraf, prosím, je to jejich záležitost. My bychom především neměli být tak pitomí, abychom jim do toho zasahovali, vývoj v Egyptě, Turecku a Pákistánu nám budiž výstrahou. Do Libye se montovat doufám nebudeme (až na vyvezení našich občanů samozřejmě). V Libyi jeden neví, která bije a zda to, co přijde po Kaddáfím bude lepší nežli on, reálně hrozí, že to bude spíš horší. Jinak ale co s týče našeho evropského území, tak tady už je to jiné, my jsme zde doma a tak můžeme a máme plné právo chtít a vynucovat si od všech, kteří na něm žijí, aby se chovali podle našich právních norem a hodnot. V tomto bychom naopak měli být velice tvrdí a důslední. Chce-li zde někdo s námi být a žít, prosím, proč ne, ale podle našich hodnot a podle našich pravidel. Jakékoliv vytváření ghet a pokusy o personifikaci práva a pod, by měly být postaveny mimo tato pravidla, zejména pak v případech, kdy rodiny nutí dívky nechodit do školy, vzít si někoho proti její vůli, nebo jí pak zabít ze cti, odmítá-li uposlechnout. Takové dárečky je nutné buď zastřelit rovnou na místě, nebo aspoň vyhostit a doživotně zakázat vstup do Evropy, takoví zde nemají co pohledávat. Vězení je k ničemu, kdo by je živil? Kasa není bezedná a věci se mají řešit účinně a efektivně. Jestli jim někde hrozí, že jim uříznou hlavičky, by nemělo hrát jakoukoliv roli, svým způsobem se dá říci, že nic jiného ani nezasluhují.

Harpyje řekl(a)...

"... nepřipadne vám symptomatické, že o tu samou evropskou chartu lidských práv opírají své požadavky a výpady vůči ČR Sudeťáci a jejich zastánci ..."!
:-))))
Tak jsem se už dlouho nezasmála.

Větší vlastenec řekl(a)...

Nám roduvěrným Čechům (a Moravanům) to tedy k smíchu nepřijde, vážená paní Harpyje; nám tedy ne.
My si totiž pamatujeme, čím tahle všechna současná hrůza začala : Požadavky našich nepřátel na tzv. dodržování tzv. lidských práv. Ano, zatímco státy míru a pokroku podepsaly Závěrečný akt Konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě (tzv.Helsinskou konferenci; 1.8.1975) v dobré víře, státy násilí a bezpráví začaly ihned používat tzv. zásadu respektování tzv. lidských práv a základních svobod proti nám. S přímou podporou západních ideodiversních centrál hrstka samozvanců a zaprodanců založila tzv. Chartu 77, a započala rozvracet spravedlivé společenské zřízení.
To bylo křiku a krokodýlích slz imperialistů, když jsme se bránili proti rozvracečům a agentům ! To bylo pláče a skřípění zubů celého Západu, když jsme poslali Havla a spol. do nápravně-výchovných ústavů ! My jsme nedbali, postavili jsme se hrdě proti všem, jako naši husitští předci. A zvítězili bychom nad novodobými křižáky a staronovými fašisty, nebýt podlé Gorbačovovy zrady.

My čeští vlastenci si moc dobře pamatujeme, jak se dušovali naši nepřátelé, po celou dobu první etapy socialismu, že nejsou v žoldu imperialistů a fašistů, jak přísahali, že neslouží Němcům a buržoustům. A hle, co se stalo, krátce po dočasném ústupu našeho zřízení – zrádci zničili pohraniční ženijně-technická opatření, vpustili Němce a Američany do naší země, majetek lidu rozdali vykořisťovatelům, omluvili se Němcům za humánní odsun a buržoustům za humánní znárodnění.
A dnes pravičáci hrají o ten poslední kousíček naší samostatnosti – o Dekrety presidenta republiky. Zrádcům nestačí flagrantní porušování stále platných dekretů, nestačí jim protiprávní privatizace kinematografie, průmyslu, peněžnictví atd. Nestačí jim ani zločinná existence Goethe-Institutu v Praze. Chtějí Dekrety zrušit, aby mohli znovu osídlit naše pohraničí, aby mohli z ruin znovu vztyčit své odporné kostely, statky, domy, školy, chlévy, stodoly, hřbitovy. Chtějí nás vyhubit ! A to pod záminkou dodržování jakýchsi „lidských práv“. Jako kdyby byli Němci lidé. HNUS !

Prostě – nám to vážně k smíchu není.

Problém odstranění Němců z českých zemí začali u nás řešit již husité. Byli jsme jejich odkazu dlouho nevěrni, avšak nyní dovedeme jejich dílo do konce a já vás ujišťuji, že se tak stane zcela po husitsku. (Zdeněk Nejedlý, 5.6.1945) *** Volte ČSSD a KSČM !

drak řekl(a)...

Forgive him,
for he believes that the customs of his tribe are the laws of nature!
-- G.B. Shaw

-----------------------------------------------------

Potrefené husy se ozvou...

-----------------------------------------------------

Slouží-li nějaký právní canc jenom a pouze k tomu, aby líní mohli parazitovat na pracovitých a tento stav se konservoval a stával normálem a pak také k tomu, aby neonacisté či islamofašisté a další verbež mohla vymáhat jakási svá práva na úkor ostatních, tak je zapotřebí ten právní canc buď úplně zrušit, nebo aspoň upravit tak, aby neškodil slušným lidem.

Harpyje řekl(a)...

Jste též "autentický konzervativec", draku?

A.S.Pergill řekl(a)...

Draku,
to, co se děje v Iráku a Afghánistanu rozhodně není regulérní okupace, jak ji například známe z let 1939 - 1945. Před asi rokem byl v Afghánistanu odsouzen k smrti konvertita ke křesťanství a +- ve stejné době tam vojákům zabavovali Bible, aby "nedráždili místní obyvatele". Sorry, nedokážu si představit, že by protektorátní soudy pod patronací Němců soudily obyvatele protektorátu za vstup do NSDAP nebo že by SS na protektorátních hranicích zabavovali přijíždějícím říšským Němcům Mein Kampf.
To, co se děje v těchto "okupovaných" zemích je prostě neskutečná politickokorektní idiocie.
Současně nevěřím ani Merkelové, ani Sarkozymu. Nevěřil bych jim ani tehdy, kdyby v rámci předvolební kampaně společně stříhali pásku u celoevropského detenčního zařízení pro nepřizpůsobivé imigranty. Současně doufám, že rozumní Francouzi budou volit Le Penovou a rozumní Němci Sarrazina. Protože jenom ti jsou dostatečnou zárukou, že se taková zařízení budou také plnit. Nám, bohužel, nezbývá než ten Vandas, protože DSSS je jediná, která se jednoznačně negativně staví proti islamizaci (jinak jejich program nic moc, ale není horší než praxe zavedených stran, prohlašujícíh se za demokratické). Nejsem z toho nadšený, protože je to jasný důkaz, že demokracie zcela jednoznačně selhává.

drak řekl(a)...

Pergillovi:

Co se Afghánistánu týče, tak buď mají dát té armádě co potřebuje a uvolnit jí k tomu ruce, nebo od ní aspoň nechtít, aby tam ze sebe dělala šašky. Zatím to vypadá tak, že neschopnost předváděná v Afghánistánu je natolik děsivá, že za daných okolností je lepší jí ukončit a stáhnout se, neb ostuda a negativní následky budou menší, než když tam budem přítomni a budeme se nadále více a více zesměšňovat.

Harpyje řekl(a)...

Vy, draku, se nemusíte přemísťovat do Afghanistánu.

Harpyje řekl(a)...

"Němci budou volit Sarrazina?" On kandiduje na nějaký politický post?
Dávat na stejnou rovinu intelektuála Sarrazina a gaunera Vandase není známkou přehledu, ale důkaz toho, že Vaše myšlení nepřesahuje úroveň tupého skinheada, kterému stačí, že "jsou proti muslimům", Aspergille.

Harpyje řekl(a)...

Pochopil jste to naprosto správně, Vlastenče.
Jak Sudeťáci, tak muslimové jsou občané druhé třídy, a pro ty podle českých vlastenců platí, že si svá lidská práva musí nejdříve zasloužit. "Mělo by to rozhodně být tak, že by měly býti stanoveny nejdříve povinnosti a ten, kdo jim dostojí, má pak až teprve mít právo na to, aby byla ctěna jeho práva", praví odborník na theorii práva drak.
Pokusy o "personifikaci práva" (pojem mezi právníky doposud neznámý) ze stran těchto cizorodých prvků musí být potlačeny v zárodku podle našich "pravidel a hodnot", které jsou: okamžitá fyzická likvidace ("Takové dárečky je nutné buď zastřelit rovnou na místě"), anebo doživotní vyhoštění ("zakázat vstup do Evropy").
To Vlastenče, není žádná selektivní chápání lidských práv. Jak jste správně podotkl, "jako kdyby byli Němci (a muslimové, dodávám já) lidé".

Harpyje řekl(a)...

Dodatek: http://vera-tydlitatova.eblog.cz/cesky-fasismus-r-1939

Větší vlastenec řekl(a)...

Výtečně, vážená paní Harpyje ! Zdá se, že ve Vás pořád zbývají nějaké střípky češství, přes Váš dlouholetý pobyt v Evropě.
Ano, tzv. lidská práva, multi-kulti, Evropa, právní cancy atd. ničí naši vlast a vší náš lid více než mor a příjice, hůře než válečná lítice. Kdyby nás nebránili naši největší vlastenci, Václavové Klaus a Cojocaru, Vlastimil Pechanec, L.Bátora, T.Vandas, A.Dvořáková, J.Paroubek, V.Filip a mnozí další, tak by se náš národní svéráz ztratil, rozpustil by se pod drtivým tlakem euroamerických okupantů.
Co by z nás pak bylo ? Ovce ? Otroci ? Evropani ? Brrr ! Jedna možnost horší než druhá.
Ne, takhle to dál nejde. Vší náš lid se musí konečně vzchopit, sudlic, cepů, samopalů se chopit. Musíme se podívat do našich učebnic dějepisu, poučit se z velkých činů starých Čechů. Jak skvěle si poradili s papeženci, buržousty a zrádci naši vlastenečtí předkové, během tří pražských defenestrací !
Jak úžasně si poradili naši vlastní otcové a dědové s Němci, Maďary, buržousty a zrádci v letech 1945 až 1953 ! Jak důrazně jsme zatočili s kontrarevolucí, poté, co nám bratrské socialistické státy poskytly bratrskou pomoc !
Až nás zhněte hlad (což bude díky nenasytnosti vykořisťovatelů a euroamerických okupantů již brzy), tak si s nepřáteli země české poradíme rázně a snadno, jako husité, jako komunisté.
K tomu nám dopomáhej Nesmrtelný Lenin a všichni Hrdinové Sovětského svazu !

Harpyje řekl(a)...

Lidská práva nejsou v pojetí českých vlastenců nic pro slušné a pracovité lidi.
"Naše pravidla a hodnoty" definovala oběť žurnalistického honu na čarodějnice, autentický konzervativec Bátora: "A už vůbec ne evropeismus, humanrightismus, genderismus, multikulturalismus, feminismus, antidiskriminacionismus, politickou korektnost, oikofobii, ekumenismus, positivní diskriminaci, homosexualismus, Pravdu a Lásku ordinovanou z Havlova nevětraného mravního a duševního pelechu, environmentalismus, Mezinárodní trestní soud, Kaplického a Ježkův blobismus... "
Tudíž žádná "Liberté, Égalité, Fraternité ", ale "Travail, famille, patrie". Nějak se nemohu zbavit dojmu, že tento druh "autentického konzervatismu" už tady kdysi byl.
Z lůna naší společnosti je tudíž nutno vytlačit elementy nejen cizorodé, ale i takové, kteří "parazitují na pracovitých", jako http://www.planet-schule.de/wissenspool/typo3temp/pics/a2d3dbb6f4.jpg, ů kterých budou vlastenci rozhodovat, jestli jejich život je hodný dokončení přirozeným způsobem ("lebenswert").
Kdo nepracuje, ať nejí! Volte Vandase, a jeho Dělnickou stranu!

žibřid řekl(a)...

No potěš koště, s tím Bátorou. Zastávají se ho Semín, Klaus a Bobošíková. To snad o něm ani nemusím víc vědět... a jestli Bátorovi vadí ekumena a homosexuálové, tak to je vidět, že nemá co pořádného na práci.

Harpyje řekl(a)...

"Jestliže panu Bátorovi je sympatičtější Koniáš než Halík, to je věc jeho vkusu, ale jestliže ve svém manifestu klade ekumenismus (snahu o sblížení mezi křesťany) na roveň „homosexualismu“ a používá výrazy jako „ pravda a láska z Havlova nevětraného mravního a duševního pelechu“, tak to už svědčí nejen o jeho osobní úrovni, ale o naprostém hodnotovém a myšlenkovém zmatku těch ultrapravicových radikálů z iniciativy D.O.S.T. a podobných seskupení, které mi svou mentalitou, jazykem a názory silně připomínají český fašismus z doby druhé republiky."
http://vera-tydlitatova.eblog.cz/tomas-halik-vyjadreni

Větší vlastenec řekl(a)...

Havlův nevětraný pelech a vzdušné Šamanovo doupě

Jak my opravdoví čeští vlastenci víme, pan Havel vyšel z lůna zrádné buržoasie, sedával na klíně Moravce a Heydricha, hrával si absurdní hry s brilianty a zlatými svatováclavskými dukáty, jezdil od mala ve velkém Mercedesu, smilnil s hérečkami, psal lidu nesrozumitelné ptydepe, nechával se platit CIA, podkopával základy našeho společenského zřízení, podrýval naše pevné přátelství se Sovětským svazem, narušoval veřejný pořádek, během výkonu trestu neplnil normy pod průhlednou záminkou zápalu plic.
Když se vinou Gorbačovovy zrady dostal k moci, omluvil se Němcům za humánní odsun, daroval buržoustům (i sobě) majetek lidu, otevřel hranice naší vlasti našim dědičným nepřátelům. Pomáhal vyhnat z naší vlasti sovětské vojáky-osvoboditele, spoluzavinil rozpad Varšavské smlouvy a rozvrat naší obranyschopnosti, je spoluodpovědný za zničení RVHP a naší ekonomiky.
Suma sumárum : Pan Havel uvrhl vší náš lid do bídy a naši vlast do okovů nepřítele, sám žije v přepychu a zahálce. Svou vinu nereflektuje, nepracuje na jejím odčinění, sebevraždu neplánuje.
Jestli tohle není nevětraný mravní a duševní pelech, tak už nic.
Prostě, jak správně odhadli zdejší největší vlastenci myslící přímo hlavou, vlastenec L.Bátora má naprostou, doslova leninskou pravdu.

Pryč s tyrany a zrádci všemi !***Volte ČSSD, KSČM a D.O.S.T. !

drak řekl(a)...

žibřidovi:

Říkává se: "řekni mi kdo je tvůj přítel a jí ti řeknu, kdo jsi ty.", faktem je, že u toho Bátory a kolem něho, je to jeho zázemí a okolí přinejmenším dost podivné a otázky a obavy vzbuzující. Osobně bych dal přednost spíš tomu, kdyby se náměstkem nestal.

drak řekl(a)...

Myslím si, že většině slušných lidí naprosto postačí, když se všem, bez jakýchkoliv výjimek, bude měřit stejným metrem, tedy od všech chtít to samé a všem umožňovat to samé. Mě to naprosto postačí spolu s tou většinou slušných lidí. Snaží-li se mi někdo podsunout do hlavy co jsem si nemyslel, do huby co jsem neřekl a do klábosnice co jsem nenapsal, tak je nestydatý lhář, manipulátor a propagandista.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě bych chtěl dodat, že náš prezident Klaus dobře ví, co jsou to lidská práva. MOC dobře to ví.
A také se dokáže neohroženě zastat českých vlastenců, odsouzených brutální třídní proevropskou justicí k nelidsky vysokým trestům.
Viz např. http://www.novinky.cz/domaci/214646-klause-zaskocila-vyse-trestu-pro-vitkovske-zhare.html .

Člověk by měl být nějakým způsobem hrdý na to, že je Čech, že máme nějakou svoji kulturu, historii, památky. (Václav Cojocaru, 11.5.2010)***Volte ČSSD, KSČM a D.O.S.T. !

drak řekl(a)...

Co se vítkovských žhářů týče, je naprosto v pořádku, že byli souzeni a odsouzeni. Provedli cosi mimořádně ošklivého a tak je celkem logické, že schytali mimořádně ošklivé tresty. Jak velké tresty dostali je věcí zákonů, soudců a obhájců. Nicméně i tito odporní lidé mají právo na to, aby byli souzeni v klidu a bez mediálního tlaku, stejně jako Lacina a stejně jako kdokoliv jiný, kdo něco provede. Ono to pak totiž jde interpretovat i tak, že ty vysoké tresty dostali ne proto, že něco ošklivého provedli, ale proto, že se tak stalo v důsledku jakéhosi mediálního lynče a zavdává to pak zbytečně příčinu k napadení onoho rozsudku nebo aspoň pochybnostem o něm. Podobný názor mají i někteří lidé, kteří v justici pracují. Pakliže na to president Klaus poukáže, rozhodně mu to nebudu vyčítat, nebo mít za zlé, dá se říci, že na rozdíl od některých zde přítomných to spadá do jeho kompetence a popisu práce. Podle mého mínění jsou mediální tlaky na místě až v okamžik, kdy rozsudek neodpovídá tomu, co se stalo a jaké byly předloženy důkazy.

Fakt, že president Klaus sedí v žaludku všelijakým eurohujerům, globálním oteplovacím alarmistům, solárním tunelářům, protijaderným magorům, poblouzněným multikulturalistům s nevraživými sklony vůči "většinové společnosti" a dalším agresivním cvokům, je celkem důvěrně a všeobecně znám. Neschopnost těchto lidí zaujímat k věcem vyvážená objektivní stanoviska je celkem známa a jejich užívání uřvané a prolhané propagandy, očerňování a osobních výpadů jakožto běžných metod ovlivňování veřejného mínění jakbysmet. Jejich hlas pozvednutý proti něčemu tedy normální člověk spíše vyhodnocuje jakožto podnět k vyhledání si objektivních informací k věci a následnému zastání se napadeného. Dalo by se říci, že už jsou tak profláknutí, že pokusy ovlivnit dění z jejich strany, jsou už spíš kontraproduktivní pro ně samé.

Harpyje řekl(a)...

Narri, Narro, Vlastenče! V tom případě je ovšem pan prezident humanrightista, protože ti se, jak známo, zastávají práv pachatelů místo práv obětí. Nakonec třeba ještě vyjde najevo, že je kryptoevropeista, zakuklený multikulturalista a v soukromí jí zelený salát!
To by bylo velmi nemilé překvapení pro všechny autentické konzervativce!

A.S.Pergill řekl(a)...

draku - ad Vítkovští žháři:

Kdyby státní aparát dělal to, co dělat má, tak by
- Nikolčina matka seděla za neoprávněné vniknutí do cizího objektu, rušení držby, porušování domovní svobody a další zločiny (nebo alespoň ve vyšetřovací vazbe)
- a Nikolka by buď seděla s ní ve specializované věznici pro matky s předškolními dětmi, nebo v děcáku
Protože stát nedělal to, za co ho občané svými daněmi platí, tak došlo ke konfliktu, který vyústil do "žhářské kauzy".
IMHO soud pod tlakem antidemokratických aktivistů porušil jednu z nejdůležitějších zásad demokratického práva, a tou je presumpce neviny. Nevěřím totiž a nic ze soudního spisu ani ze zveřejněných fakt není z tímto mým názorem v rozporu, že ze strany žhářů šlo o záměr popálit nebo dokonce upálit malé dítě.
A pokud zde aktivisté typu té Tydlitátové vytvářejí stav, kdy bude soudit nikoli demokratický soud na základě prokázaných skutečností, ale lúza z ulice na základě pár hesel vykřikovaných jejími pochybnými vůdci, pak se to může dříve nebo později obrátit proti nim, a i oni se mohou dostat do situace, kdy pro ně řvoucí lúza bude vyžadovat exemplární trest a soudy budou už od nich naučené se tomu tlaku podvolovat. Konec konců, mnozí z těch, co nadšeně sbírali podpisy pro "ještě přísnější trest pro M. Horákovou a její spolupachatele" se v následujících letech dočkali něčeho podobného. A dobře jim tak.

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje

1. T. Sarrazin pokud je mi známo, na vlastní straně pracuje (a předáci německých zavedených stran z toho mají bobky podobně jako jejich nizozemští kolegové z Wilderse)

2. Islamizace Evropy znamená naprostý konec nejen demokratického zřízení (islám je podstatně méně demokratický, než byl např. hitlerovský nebo stalinský režim, přestože může za určitých okolností vykazovat jakési formálně demokratické prvky) ale znamená i konec civilizace jako takové. Islámské soudy neuznávají materiální důkazy ani svědectví nemuslimů. V důsledku toho by např. mohlo kdykoli poté přijít nějaké smradlavé polozvíře a prohlásit, že váš dům je jeho, a nepomohly by vám ani zápisy v pozemkovém fondu a jiné doklady o vlastnictví, ani svědectví sousedů.
Nicméně i tyhle starosti jsou irelevantní, protože islamizace by znamenala drastický technologický pokles následovaný snížením produkce potravin na cca 20 % nynějšího stavu (= stav před průmyslovou revolucí) a současně drastický nárůst jednak vývozu "potravinové pomoci" do islámských zemí, jednak výskytu bezcenných, ale přednostně zásobovaných vyžírků na našem území (konec konců, tyhle dvě věci známe i v souvislosti s německou okupací 1939 - 1945). Reálně by zbyly potraviny na velmi hladové dávky pro nějakých 10 - 20 % evropanů, všichni ostatní by byli odsouzeni ke smrti hladem (pokud by nebyli vybiti rovnou).
Jinými slovy, je třeba volit prakticky kohokoli, kdo podobnému vývoji zabrání, a dát mu dostatečně volné ruce, aby to udělat mohl. Jistěže bych byl raději, kdyby se této agendy ujala nějaká obecně demokraticky orientovaná strana (mezi těmi u moci se ovšem taková najít nedá), protože islám natolik porušuje Ústavu a zákony, že by bylo možné ho velice jednoduše potlačit v rámci stávajících zákonů (znamenalo by to ovšem ustát řev tydlitátových, gálů, antif a dalších antidemokratických a fašizujících aktivistů a organizací). Pokud se ovšem v demokratičtější oblasti politického spektra nikdo takový nenajde, pak je nutné volit z toho, co je, to, co má alespoň nějakou strukturu místních organizací atd. a současně má i jakousi sociální skupinu, o níž se může opřít, tj. má šanci se procpat nahoru přes řev zmíněných aktivistů, tlaky zavedených stran, "chyby" při sčítání volebních lístků apod.
Naši "demokraté" v podstatě demokracii "odpískali", zajímají je akorát koryta spojená se státními zakázkami a jinými "penězovody". Možná mají představu, že si za svoje peníze koupí výjimky ze "šaríje", jako třeba Saúdové, možná přesouvají "legálně" získané prostředky do zámoří a počítají s včasným zvednutím kotvy, až to tu přivedou ke krachu a otevřou dveře islámu. Někteří jsou, obávám se, pouze nebetyčně stupidní (přestože na legální krádeže mají fištrónu dost) a tyhle konsekvence jim nedocházejí.

Harpyje řekl(a)...

S nácky, Aspergile, nediskutuji.
Vaše výmysly a lži působí nanejvýš na podobně orientované, neinformované jedince jako jste Vy. Důkazem toho, do jaké míry jsou už někteří jednici zblblí, je stoupající počet řetězových mailů které v poslední době dostávám, v kterých jsou líčeny hrůzy "islamizace Evropy". Jejich primitivní úroveň si v ničem nezadá s tím, co zde dáváte k lepšímu.
Před několika dny jsem dostala mail nadepsaný "Pro otrlé! Může být brzy i u nás!" Jedná se o krátký film se záběry krvavých oslav shiitského svátku Ashury (http://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_Ashura) z nějaké šiitské lokality v Iránu, Iráku nebo Libanonu.
Autor/ka tohoto primitivního výtvoru dala tomuto z youtube ukradenému filmu název "bk-muslimský obřad ve Vídni.WMV". Film začíná výstražným varováním:"Wake-up, Europe", a celý videoklip je podložen větou: "Soon at your favorite city". Jedná se pouze o detailní záběry, ale arabské, nebo perské nápisy v pozadí jsou nepřehlédnutelné. Pro nekritické hlupáky, kteří se rádi bojí, je to ale důkaz toho, že ve vídeňských ulicích řádí šiité, a veřejně zraňují sebe a své děti.

A. S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
jako vždy kecáte.
1. Nejste schopna vyvrátit nic z toho, co jsem uvedl, jinak byste to s gustem udělala.
2. Je jedno, jestli ti shiité slavili svátek v Persii nebo v nějaké arabsky mluvící zemi, důležité je, že pokud islámskou expanzi nezastavíme, tak jej brzy budou "slavit" u nás.
3. Islamizace Evropy je naprosto reálná hrozba. Stále více jejích obyvatel si to uvědomuje, včetně faktu, že prakticky nic horšího prostě neexistuje, dokonce ani jaderná válka by nestačila nadělat více utrpení (jednoduše proto, že by trvalo podstatně kratší dobu). Můžete pociťovat jako "dějinnou nespravedlnost", že se muslimové odkopali a ukázali reálnou tvář islámu nevhodně brzy (asi jako Němci při tažení do SSSR, kde je také v prvních týdnech naivkové vítali chlebem a solí coby spasitele před bolševiky, ale brzy poznali, že jsou podstatně větším zlem než ti bolševici).

Harpyje řekl(a)...

Můžete mi prozradit proč bych měla ztrácet čas vyvracením Vašich nesmyslných lží a směšných domněnek?
Snad si nepředstavujete, že se se Vámi budu přít o podobná tvrzení, jako že v případě "islamizace Evropy" :-))) by nezbyly "potraviny na velmi hladové dávky pro 10 - 20% Evropanů", jak tvrdíte Vy, ale pro 27,35%! :-)))
Pokud se u Vašich thézí jedná o doložitelná fakta, tak dodejte laskavě zdroje. To je obvyklý základ pro seriózní diskusi, a ne nějaké pofiderní žonglování s čísly.
Navíc Vaše osočování lidí jako paní Tydlitátová, nebo rasistické poznámky o bezcenných hovadech a smradlavých polozvířatech, Vás naprosto diskvalifikují jako seriózního diskutéra. Totéž platí o všech ostatních nácíčcích a xenofobech, kteří i na tomto fóru ventilují svůj conanovský komplex superiority.

Harpyje řekl(a)...

Smrad, který vychází z nevětraných fašistoidních myšlenkových pelechů maloměšťáků není českou specialitou. Takoví "myslitelé" by mohli založit vlastní Internacionálu. Skládala by se ze všech "slušných, pracovitých lidí", kteří pohlížejí s despektem na všechy, kteří jsou jiní. V Rakousku například na "Tschuschen", v Česku na Cikány, obecně na negry.
Stydím se za to, že se takoví lidé přiznávají k tomu, že "fandí Israeli".

drak řekl(a)...

Pergillovi:

Co se vítkovského případu týče, tak máte pravdu v tom, že kdyby si státní úředníci více a lépe hleděli svých povinností, tedy například mimo jiné rázněji zakročili proti svévolnému užívání cizího majektu onou cikánskou rodinou, tak je možné, že vývoj událostí by se býval ubral jinudy. Nelze ale ani vyloučit, že by si ti vítkovští "dárečkové" našli jiný cíl, takže by jejich řádění odskákala jiná cikánská rodina. Stalo se co se stalo a nemá cenu polemisovat.

Náš stát žalostně selhává v plnění mnoha svých povinností, v tomto konkrétním případě selhal hned několikrát.

Jinak ale oni ti vítkovští aktéři dostali ony "flastry" celkem poprávu, neboť, nevěřím že jednali neúmyslně a nevěřím, že si nemohli být vědomi toho, že tam také může zůstat několik mrtvol, toto mi někdo vyvrátí jenom těžko. Myslím, že každý soudný člověk si to dá snadno dohromady. Navíc, to že stát selhává není důvodem k tomu, brát věci do svých rukou, takže část jejich "flastrů" schytali i za toto a právem, v takových případech ty tresty musí být odstrašující.

Podle mého jsou ti vítkovští aktéři prostě chátra, ale i ta nehorší chátra má právo na to, být odsouzena během řádného, spravedlivého a objektivně a nezaujatě vedeného procesu a tady si myslím, že náš stát zase žalostně selhal.

drak řekl(a)...

Nepřipadne vám směšné, absurdní a symptomatické zároveň, že Její Nesnesitelnost, tedy bytost, která si neví rady se svým revanšismem, neonacismem a záští vůči všemu českému, se nám tady snaží vsugerovat, že pakliže nejsme podle jejího mínění dost tolerantní vůči islamofašistům, Cikánům a dalším "úžasným bytostem", které se snaží si z evropského sociálního systému a území urvat pro sebe co půjde, pokud možno rovnou všechno, tak že bychom z toho měli mít pocit méněcennosti. No, to by bylo možné, ale nejdříve bychom buď museli prodělat lobotomii, nebo by na nás musel zapracovat ten ošklivej skopčák Alzheimer, co lidem schovává věci, nebo bychom se museli zbláznit a přijít o rozum a pud sebezáchovy. Nic takového nemá Její Nesnesitelnost právo od nás chtít a měla by to laskavě vzít na vědomí. Řeči o maloměšťáckých smradech jsou podobnou nehorázností, jako když notorický ožrala někomu normálnímu vyčítá, že si dal pivo k večeři.

Dnes to tu oceňuji na 3 Hy, Její Nesnesitelnost se překonává :-D

A. S. Pergill řekl(a)...

Vážený draku
1. Přestože si vítkovští žháři nejspíš byli vědomi, že tam "může zůstat několik mrtvol", nevěřím tomu, že jim bylo možné prokázat pokus někoho cílevědomě usmrtit. Tedy: "nedbalost, která vedla k těžkému ublížení na zdraví, jaké mohlo skončit i smrtí" zcela jistě ano, pokus o vraždu zcela jistě ne.
2. IMHO dostali víc, než je v našich končinách obvyklý trest za loupežnou vraždu. V době, kdy se o téhle kauze diskutovalo, byla vytažena řada rozsudků s polovičními i menšími tresty za dokonané vraždy. Ve Vítkově k žádné vraždě nedošlo.
3. Osobně jsem odpůrcem "exemplárních trestů"; každý má dostat přesně to, co odpovídá činům a jejich motivaci, které se mu podařilo prokázat. Může to vypadat nespravedlivě, ale nic lepšího jednoduše není dostupné. Jakmile jednou připustíte lúzovládu a lúzosoudnictví, tak vypustíte z láhve velice ošklivého džina, který vám možná napřed splní tři přání, ale jakmile padnou jeho závazky vůči vám, tak vás sežere.

A.S. Pergill řekl(a)...

Vážená Harpyje,
pokud dojde k islamizaci, dojde i ke zhroucení ekonomiky. Naše zemědělská produkce je do značné míry závislá na strojených hnojivech (suroviny na ně nakupujeme ze zahraničí) a pesticidech (jejich výroba padne, z mnoha důvodů). Jen tyto dva faktory bohatě stačí na uvedený pokles (produkce potravin klesně na úroveň biozemědělství, a to ještě musíme přihlédnout k faktu, že současné biozemědělství je provozováno na půdách s velmi vysokou bonitou, použití podobných postupů na běžné půdy povede ještě k žalostnějším výsledkům). A to raději ani neuvažuji drastický nárůst výskytu nejrůznějších škůdců a rostlinných patogenů.
Údaje o tom, jak funguje islámské "soudnictví" lze získat z internetu vcelku hojně. Lze dohledat i např. zprávy evropských diplomatů o poměrech v okupovaných balkánských zemích na přelomu 19. a 20. století, existují i blogy a další informační zdroje o současných poměrech v Kosovu a v Bosně a Hercegovině (které názorně ukazují, že se muslimové chovají naprosto identicky, jako před těmi cca sto lety).
A, promiňte, ale vůči tvorům, kteří jasně deklarují cíl likvidovat naši civilizaci a všechny nás vybít, si žádné servítky brát nehodlám.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pánové Pergille a draku, bravo.
To není žádný 'conanovský komplex superiority', ale přetěžký civilizační úděl bílého muže. Nesete ho na svých širokých bedrech za nás všechny slabé, nepevné a hledající.
Technická otázka pro pana doktora: jsou malé děti také smradlavá polozvířata?

drak řekl(a)...

Pergillovi:

Předesílám, že nejsem s tím vítkovským případem obeznámen do detailů, protože ono aby si člověk mohl udělat úplně přesný obrázek, musel by buď být přítomen v té soudní síni, nebo se dostat k celému tomu spisu a tolika volného tolika času a energie prostě nemám, nehleě na to, že ten spis asi veřejně dostupný nebude. Humbuk kolem toho byl ale takový, že to prostě nešlo přehlédnout, takže volky nevolky jsem se něco dozvěděl. Z toho co jsem se dozvěděl jsem si o těch vítkovských pachatelích
nějaký úsudek vytvořil:


* Ti lidé jednali v noci, úmyslně a ze zálohy proti spícím osobám, tedy způsob provedení byl řekněme zbabělý, odporný a zavrženíhodný, mimo jiné i proto, že útočili proti ženské, dítěti a jednomu chlapovi a
sami v přesile, fakt hrdinové, to se musí nechat;

* Ti lidé používali zápalné lahve, tedy improvizovanou zbraň a aktivně útočili;

* Z hlediska práva jim přitížilo, že ten útok byl rasově motivovaný.

Je pravdou, že ten mediální humbuk a tlak na soud, a taková ta celospolečenská poptávka po soudním lynči, tak ty se mi hrubě nelíbily a rozhodně bych se musel stydět sám před sebou, kdybych se k něčemu takovému připojil a ztotožnil se s tím. Zkrátka a dobře nemám jediný důvod příliš sympatizovat a soucítit s oněmi pachateli, nemám ale ani důvod sympatizovat se soudci, co se nechají mediálně zblbnout ani nemám
důvod sympatizovat s médii, která se k něčemu takovému propůjčí. To, že půjdou do vězení celkem na dost dlouho, je ale celkem v pořádku. Nikdo z nás by určitě nechtěl být probuzen požárem ze zápalných lahví a hledat cestu ven.

A.S. Pergill řekl(a)...

Draku,

* útok v noci, souhlas

* zápalná láhev, souhlas

o ten "aktivní útok - jak jinak než "aktivním útokem" chcete vyhnat někoho, kdo obsadil cizí objekt a policie (a další státní orgány) přes opakované urgence nic nekoná ?

* rasový motiv - velice sporný, svědci dokonce měnili po kontaktu s "lidskoprávními" aktivisty výpovědi tak, aby se tam ten "razýzmuz" dostal
Osobně jsem toho názoru, že právě toto je jeden z momentů, kde soud vyhověl řevu pouliční lúzy
Ony i ty předchozí body ("zbabělá" volba času a prostředku) úzce souvisejí s tím, že policie a spol. tyto zločince chránily.

Spis by měl být dostupný, dost rozsáhle se z něho v diskusích citovalo.

>Nikdo z nás by určitě nechtěl být
> probuzen požárem ze zápalných
> lahví a hledat cestu ven.
Myslím, že nikdo z nás by si netroufal obsadit cizí dům a provozovat ho jako základnu k zlodějským a lupičským výpravám do okolí.

A.S. Pergill řekl(a)...

To RRR:

Problémem je spíš to, co z nich vyroste.
Pokud jsou členy agresívní, zločinné společnosti, pak je asi jejich osobní prognóza docela špatná.
Za WW2 se s tím nekašlali a plošně bombardovali vše, včetně obytných čtvrtí (přestože už tenkrát byly dohody o poválečném rozdělení a denacifikaci Německa, tedy o jakési možné příznivější prognóze pro německé děti). Obávám se, že v momentě, kdy začnou naše společenské autority situaci reflektovat jako válečný stav, tak se také na děti nepřátel ohled moc brát nebude (už proto, že je to technicky velmi obtížné až nemožné). V případě muslimů to zcela jistě akcentují zkušenosti s palestinskými Araby, jejichž teroristé s oblibou umísťují výrobny a skladiště bomb a střelecké baterie do škol, školek a nemocnic, nebo jejich těsného sousedství.
Dokonce bych si dovolil předpovědět, že čím déle budou aktivisté, jako zde velevážená Harpyje, kalit vodu a napomáhat islámské invazi do Evropy, tím horší posléze budou možnosti nějak ty děti šanovat i v případě, pokud bychom je šanovat chtěli (protože něco takového si může dovolit někdo, kdo stojí s velkou rezervou na vítězství, nikoli ten, kdo bojuje o holý život ve strategické i taktické situaci, která je na vážkách).

žibřid řekl(a)...

Zlatí vítkovští hoši, oni takhle nezištně s nasazením vlastní kůže ochraňují cizí majetek? A byl to jediný motiv jejich zápalu pro správnou věc? A nebýt lenochů na úřadě, tak by ti hoši zůstali hodní a bezúhonní dodnes? (Hmm, a co to svést na šlendriánsky provedený Velký třesk?)

Pergille, obvykle nejste tak naivní, abyste věřil výše uvedenému. Vy musíte mít pro naše vítkovské chlapce nějakou slabost.

Konec ironie. Pergille, právě tímhle svým rádoby naivním postojem jste zařaditelný mezi nácky. To si neuvědomujete?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Kalit vodu: máte naprostou pravdu. Mozek zatížený přemírou informací činí špatná rozhodnutí. Vizte třeba zde:
http://www.newsweek.com/2011/02/27/i-can-t-think.html

A.S. Pergill řekl(a)...

žibřide,
já naprosto nepochybuji, že tam nějaký nenávistný motiv byl. Opravdu ale nevidím jediný důkaz pro rozhodnutí, zda to byla nenávist proti rodině kriminálních recidivistů, obtěžujících a ohrožujících okolí, nebo nenávist rasistická (či jaký tam byl vzájemný podíl těchto motivací). Rasistické výroky se objevily až někdy ve třetí verzi svědectví, poté, co byli svědkové kontaktováni různými aktivistickými organizacemi, které se "bojem proti rasismu" živí a na výrobu "rasistů" používají zhruba stejných prostředků jako druhdy STB na výrobu "nepřátel socialismu". Nebýt zde onoho tlaku právě těchto aktivistů, podporovaných pouliční lúzou, taky by nejspíš soud ta pozměněná svědectví nebral v potaz, jak je to v civilizovaných zemích zvykem.

MMCH u toho "rasismu" existuje zcela evidentní asymetrie: Když nazvete kapsáře,šmejdícího rukou ve naší kapse "černou sviní", tak jste rasista (a obvinění z rasismu se nevyhnete zpravidla ani tehdy, když je jen chytíte a předáte policii - a budou řvát přesně ti samí, co řvali ve vítkovském případě, proto je to pro mě jen a jen bezcenná lúza). Naopak bylo doloženo vícero případů, kdy naši snědší spoluobčané někoho umlátili k smrti a po celou tu dobu ho častovali nadávkami ve stylu "bílá svině" a žádný rasismus posléze naše soudy "neshledaly". Takže se lidé prostě chovají přesně poidle poznatku toho starouše Machiavelliho, který už za renesance vydal doporučení: "Chceš-li vyvolat vůči nějaké skupině nenávist, dej jí nezasloužená privilegia." Od lidí doby renesance se zase až tak moc nelišíme a navíc etologové nedávno popsali tuto reakci v zárodečné podobě u opic a dětští psychologové jako vrozené jednání i u lidských batolat - takže ji máme "natvrdo zadrátovanou" v genech.

Harpyje řekl(a)...

Lobotomie by byla ve Vašem případě naprosto zbytečná, draku, neb jak známo, kde nic není, ani čert nebere.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro RRR :
Jen doplním výše uvedenou sentenci velkého českého vlastence s.s.A.S.Pergilla : Z malých dětí nečeského resp. neslovanského původu vyrostou smradlavá polozvířata – pokud je včas nezachráníme pro naši západoasijskou civilizaci.
Ano, my pokrokoví a vzdělaní Češi resp.Slované můžeme provádět selekce, na našich tradičních územích, i v zemích osvobozených od neslovanských a kapitalistických živlů; Ano, z potenciálních smradlavých polozvířat můžeme vybrat děti schopné počeštění a ateizace.
Základní kritéria počeštění- a ateizaceschopných dětí : věk do 2 let, modré oči, světlá pleť, světlé (nejlépe blond) vlasy, u chlapců nechybějící předkožka.
S těmi ostatními naložíme jako obvykle humánně.
Pro zajímavost : Ne všechnu naši zbrojní a podobnou výrobu se podařilo Havlovi a Euroameričanům zničit. Tradiční český podnik Draslovka Kolín pokračuje ve výrobě úspěšného Cyklonu B, v současnosti prodávaného pod názvem Uragan D2. Ať žije česká věda a technika !

Čest práci a Světu mír !

Harpyje řekl(a)...

Takový česko - slovanský Lebensborn by taky nebyl k zahození.
Představte si, jaký by to byl přínos pro národ, kdyby ušlechtilí jedinci typu Aspergill, drak, Cojocaru, mohli předávat své cenné vlastenecké geny následujícím generacím ve velkém.

drak řekl(a)...

Pergillovi:

Ti vítkovští, pakliže chtěli zůstat součástí občanské společnosti, měli prudit na polici, podávat trestní oznámení na neznámého pachatele, otravovat radnici, otravovat sdělovací prostředky, publikovat na webu atd atp, prostě nutit ty, kteří jsou tu od toho, aby konali konat. Tím, že se ti vítkovští pokusili vzít věci do vlastních rukou, a udělali to, co udělali, vyřadili se ze společnosti slušných lidí a stali se kriminálníky, překročili prostě určitou mez, za kterou se nechodí, aspoň zatím vzhledem k okolnostem ne.

Na druhé straně má každý člověk, včetně toho nejhoršího kriminálníka právo na presumpci neviny a spravedlivý proces a toho se těm vítkovským vzhledem k onomu mediálnímu uragánu a nemístnému tlaku prostě nedostalo. Chtěje si zachovat zbytky dobrého vkusu a zdravého rozumu, raději jsem to nesledoval. Je to ostudou především české justice, když něco takového dopustila, protože ona mimo jiné dává najevo nám všem, že strany vedené Vandasy mají své opodstatnění pro svůj vznik a existenci. Ono to z toho není na první pohled tak patrné, jako to, že ti vítkovští udělali cosi, co neměli, ale ta justice pod tlakem a spolu s médii učinila cosi špatného zrovna tak a možná ještě i horšího, jen to tak na první pohled nevypadá. To ale pořád ještě nezakládá důvod k tvrzení, že se ti vítkovští zachovali správně.

drak řekl(a)...

Projevy bytostí, no ono spíš ani ne tak bytostí jako jakýchsi ze řetězu urvaných Göbelsschnauze,

(viz http://de.wikipedia.org/wiki/Göbbelsschnauze)

jejichž ptačí mozky ustrnuly společenským vývojem kdesi u kdesi u Karlovarského programu Konrada Henleina

(viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Karlovarský_program)

a další vývoj, který nastal potom už nejsou ani schopny zaregistrovat a vzít na vědomí, natož pak ho pochopit, nejsou schopny se mne jakkoliv dotknout, nebo mne urazit. Jsem si dobře vědom toho, že radost z mé strany by jim udělala jedině nějaká má ošklivá nemoc či smrt. Jsem odhodlán jim takovou radost neudělat, naopak jsem odhodlán je ve zdraví přežít a psychicky je přiměřeně často deptat zprávami o svém dobrém zdraví a dobré mysli. Jejich výpady a prskání mi pak budou znamením, že mám správné názory a že mi to pořád ještě správně myslí.

Poučte se jednou, vážení řekl(a)...

Speciální pozdrav z hor Harpyji a Většímu vlastenci posílá
obdivovatelka jejich umu

RAGLIO D'ASINO NON ARRIVO' MAI IN CIELO
http://svistasocialclub.files.wordpress.com/2010/12/gif-asino-che-raglia1.gif?w=286&h=364

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážená paní Harpyje.
Kdyby se nám podařilo dokonale očistit naši čistou slovanskou rasu, kdyby se nám podařilo vypěstovat nového Slovanského člověka, to by bylo něco !
To by byl konec všech snah cizáků o zničení naší vlasti a našeho národa, všech snah našich nepřátel o zotročení našeho národa pomocí multi-kulti, europeizace resp. amerikanizace, kapitalismu a demokracie !
To by byl konec zrůdných plánů domácí reakce na zlomení našeho ducha pomocí křesťanství a tzv.lidských práv !

Náš Nový člověk, vysoký, urostlý, světlovlasý a modrooký slovanský Nadmuž (představuji si jej jako spojení Ilji Muromce, Ivana Konana a Jiřího Paroubka) by byl od narození ateistou, pevně věřícím v marxismus-leninismus-stalinismus, v seslání Nesmrtelného Lenina Velebnou Matkou Přírodou, ve svaté mučednictví Hrdinů SSSR a ČSSR.

Jednou se zrodí slovanský Nadmuž, v Institutu pro vývoj šťastných zítřků T.D.Lysenka. Díky své obrovské inteligenci náš Nový člověk za pár měsíců absolvuje kvalitní socialistické školy, a pak vytvoří opravdové zázraky – ovládne Velebnou Přírodu, obrátí toky všech řek a rozorá všechny meze, překová by meče v pluhy (po konečné porážce světa násilí a bezpráví), na ostatní planety ponese zvěst o VŘSR. Ach, to bude krásné !

Kéž bychom se dožili zrození našeho Nového člověka ! Kéž bychom mu stihli pomoci v jeho prvním dějinném úkolu – důkladné očistě našich národů od cizorodých živlů, ne-Slovanů, buržoustů, křesťanů, sionistů a jiných podobných !
Dejž to Nesmrtelný Lenin a Věčný Marx !

Větší vlastenec řekl(a)...

Co se Vám to stalo, vážený žibřide ? Náhlá indispozice ? Nebo snad jde o projev chronické neznalosti tvorby velikého českého vlastence soudruha a soukmenovce A.S.Pergilla ?
Něco z toho Vás určitě postihlo; jinak byste přece nemohl napsat „Pergille, obvykle nejste tak naivní, abyste věřil výše uvedenému. Vy musíte mít pro naše vítkovské chlapce nějakou slabost.“ + další podobně „ujeté“ věty (ve svém včerejším příspěvku z 21:52).

Zkrátka, kdybyste sledoval tvorbu s.s.A.S.Pergilla, tak byste věděl, že je TÉMĚŘ DOKONALE KONZISTENTNÍ. *) A to v obou svých podobách, jak románové, tak publicistické (uveřejňované na webových diskuzích).
Ano, s.s.Pergill dlouhodobě bojuje za naše osvobození od tyranů a zrádců všech, bojuje proti cizákům všeho druhu, proti zhoubnému sionismu, křesťanství, multi-kulti a jiným podobným ohavným výplodům prohnilé euroamerické „civilizace“.
Proto prostě MUSÍ schvalovat hrdinný vlastenecký čin mladých moravských dělníků.
Takže žádná „slabost pro naše vítkovské chlapce“, ale důsledné hájení našich národních a třídních zájmů.

Přeji Vám hezké odpoledne.

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Místo „téměř“ bych napsal „naprosto“, nebýt jednoho jediného lapsu s.s.Pergilla, ke kterému došlo před pár dny : V diskuzi o islámské zhovadilosti doporučil naší pozornosti (bez náležitého varování) text křesťanského zhovadilce.

drak řekl(a)...

SMALL-TALK: Here's a useful phrase to try on German friends when the conversation begins to lag:

ENGLISH: So this is Dresden is it? What a liar my grandad is! He said he bombed the shit out of the place.

drak řekl(a)...

Dispečeři na letišti ve Frankfurtu jsou často docela protivní. U pilotů očekávají, že nejen vědí, kam mají rolovat, ale i kudy. To vysvětluje průběh konverzace mezi Frankfurt Ground a Speedbirdem 206 (let British Airways).

Speedbird 206: Věž, tady Speedbird 206, mimo hlavní runway.

Věž: Guten morgen, odjeďte k vaší bráně.

Speedbird 206 najede na hlavní spojku a zastaví.

Věž: Speedbirde, vy nevíte, kam máte jet?

Speedbird 206: Vydržte, vyhledávám bránu.

Věž: Speedbirde, vy jste ještě nikdy neletěli do Frankfurtu?

Speedbird 206: Jo, ve čtyřicátém čtvrtém, ale to jsme nestavěli.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Úvaha o revolucích. I o Československu je zde zmínka.
http://www.newsweek.com/2011/02/27/un-american-revolutions.html

drak řekl(a)...

Pro Poučte se jednou:

Já chápu, že na horách je úžasně, ale až si to tam užijete dosyta, vraťte se prosím sem dolů, mezi nás, do nížin ;-)

Pedro řekl(a)...

2 drak: Ta konverzace mi připomněla tlumočení mého bývalého kolegy v práci p. Rudolfa Soudka pro pracovní návštěvu technických zaměstnanců jisté německé firmy firmy (již jsem se tu kdysi o tomto rozhovoru zmiňoval). Po skončení jednání se jeden z německých hostí obrátil na p. Soudka se slovy: "Vy ale mluvíte perfektně německy, zřejmě Německo dobře znáte, nežil jste tam?" Odpověď zněla: "No já znám Německo velmi dobře z pilotní kabiny bombardéru R.A.F.". A těmito slovy byl dialog mezi oběma pány ukončen.

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Jedná se o tohoto Rudolfa Soudka?:

SOUDEK Rudolf, F/Sgt, 788530 , 311 Sqdn, rtn./R/plk.
* 12/08/23, Trnovany /Teplice/, WOP/AG
† 31/05/92

http://fcafa.wordpress.com/2011/02/13/they-flew-to-freedom-1948/

Jinak příhody jako je ta Vámi zmiňovaná jsem v dětství poslouchal velice rád :-)

Pedro řekl(a)...

Ano, je to on. Při návštěvě hřbitova se po obstarání hrobů mých i manželčiných rodičů vždy zastavím i u jeho hrobu, trošku poklidím, dám svíčičku, malou kytičku - na Vánoce mu tam vždy dám dvě barevné lucerničky - vpravo zelenou, vlevo červenou. Pro představu - vypadal jako dvojče Tomáše Baťi ml.. I způsob řeči a gestikulaci měl podobné.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Kaddáfí a co přijde po něm.
http://www.newsweek.com/2011/02/27/after-gaddafi.html

Harpyje řekl(a)...

aTeo vidí onoho slovanského nadčlověka (http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Soubor:Bozsky-nadsamec.jpg) trochu jinak, Vlastenče. Vzhledem více Kličko, a méně Paroubek (snad jen ten mozek), a s tou duchovní dimenzí to aTeo samozřejmě též přehnal, dědictví Ilji Muromce není božství. Ale jinak perfektně ztělesnil ideál jedince, v jehož zdravém těle přebývá zdravý duch. Obojí je ovšem plodem neustávajícího sebezdokonalování http://25.media.tumblr.com/kytxUSxlg8xqdtsbr4FSWJtI_400.gif :-)))
Vy znáte nějakou oslici, která Vám a mé maličkosti poslala pozdrav v 11:45?

Poučte se jednou, Draku řekl(a)...

Božský-nadsamec
Ejhle, po čem prahne Harpyje. Po nadsamci a k tomu ještě božském. Dejte si pozor, Draku, podle mého na Vás bere. Proto se do Vás pořád obouvá - to aby upoutala pozornost a povzbudila činnost Vašich žláz. Nemuselo by to dobře skončit. Dejte na mé varování.
Podívejte se, jak zřídila Většího vlastence.
To by Vám mělo být mementem.

A.S.Pergill řekl(a)...

Draku,
souhlasím naprosto s vámi v tom, že vítkovští žháři měli "otravovat" policii, radnici, soudy a já nevím koho ještě. Na druhé straně asi existuje nějaká silně individuální hranice, od níž dotyčný shledá tohle počínání neproduktivním, a hledá jiné cesty. Nedivil bych se, kdyby byla v populaci rozložena (jako spousta jiných podobných) +- podle rozvinuté Gaussovy křivky, a oni holt jsou na tom konci, kde "bouchnou saze" dřív.
Pokud bude politickokorektní zahnívání státního aparátu pokračovat, tak se procento takovýchto lidí bude zvyšovat. A pokud stát ani pak nezareaguje, tak může dojít i k provolení do čela státu nějaké opravdu extrémistické strany, vedle níž budou ti z DSSS vrnící jehňátka.

žibřid řekl(a)...

Koho znám ve svém okolí, tak má potíž odpovědět násilím i na svou obranu. Vítkovští chlapci naopak rádi využili příležitosti. Koneckonců (pokud věděli, že dům je rodinou obsazen proti vůli majitele, což ani nevím, zda je pravda), mohli tušit, že když si své náckovské ego vybijí na nejslabším článku řetězu (nenáviděných cikánech), tak se najde spousta lidí, kteří se jich budou zastávat.
Kdyby vítkovští hoši hájili svůj vlastní majetek, držel bych jim palce. Takhle jsou pro mě pouze agresoři. Rasismus je v tomto ohledu spíše podružný.

drak řekl(a)...

Pro Poučte se jednou:

Božským nadsamcem jsem možná býval kdysi, asi tak mezi 15 tým a 35 rokem života. Teď už jsou to leda tak odlesky bývalé slávy. Rozhodně není proč šílet a čím oslňovat bouřící davy. Teď už umím jen dobře vyžírat ledničky a hospody. Mí kamarádi z hospody můj životní projev a standard okomentovali slovy: "Jsi jako americký auto, zbytečně velkej, zbytečně objemnej a příšerně rozežranej, prostě spotřeba děsná a užitek veškerej žádnej." Třeba po zveřejnění těchto strategických informací konečně zvládne klid a mír :-)

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Je sympatické, že se mu o ten hrob staráte, myslím, že Rudolfu Soudkovi a mnohým dalším jako byl on vděčíme za mnohé. Když mi napovíte kde ho tam najít, tak se tam při cestách na sever občas zastavím, koupím nějakou kytku, dám jí tam a chvilku v klidu popřemýšlím.

Pedro řekl(a)...

2 drak: Informaci o umístění hrobu plukovníka ve výslužbě Rudolfa Soudka vč. fotografie náhrobku pošlu Šamanovi, který Vám vše jistě rád předá.

drak řekl(a)...

žibřidovi a Pergillovi:

Lidé mívají rozličné povahy, část toho se dědí, část toho vzniká výchovou a myslím, že dodnes není úplně jasno, jako moc se toho získává výchovou a jako moc tím děděním po předcích. Ať už tedy byli ti vítkovští aktéři letory jaké chtěli, prostě se jim povedlo provést něco hodně ošklivého s hodně ošklivými následky. Viděl jsem děti mých známých, které kvůli popáleninám jednoho kloubu na jedné ruce měly ze života peklo. Nedovedu a raději si ani nechci umět představit, co musela a musí prožívat ta zohavená malá holka, která vzhledem k jejímu věku jen těžko mohla provést někomu něco ošklivého, ale která pravděpodobně celý život prožije v pekle a s ní asi i její rodiče. Smrt by možná byla milosrdnější, ale tohle je jeden z následků toho, co umí moderní medicína. Vzhledem k těmto následkům si myslím, že se ti pachatelé jen těžko mohou setkat s nějakými sympatiemi a pochopením, aspoň u mě těžko.

S nepochopením z mé strany se ale setkává i fakt, co kolem procesu prováděli někteří "ochránci" menšin a lidských práv a co média a hlavně justice, která je všechny měla vyrazit za dveře a nenechat se takto zneužívat.

Jak ale říká žibřid, určitě bych neměl potíž ztotožnit se s někým kdo chránil sebe, svou rodinu nebo svůj majetek, nebo rovnou všechno zároveň. Určitě bych raději riskoval několik let v base, nežli se nechal donekonečna okrádat nějakým parazitem, nebo jen kvůli tomu, že by nějaký zmetek nemusel přežít, tak bych určitě neriskoval, to že tu zanechám paní s dětmi na krku, raději bych risknul basu za zabití při "nepřiměřené obraně". Ale ony se ty paragrafy v tomto ohledu naštěstí postupně lepší, byť jen pomalu a váhavě. Ti, co se uchylují k násilí a napadají jiné, tak přesto, že jdou ve 2-3 na jednoho, se obvykle leknou a couvnou, když se jich někdo nelekne a postaví se jim. Je to zajímavé, ale viděl a zažil jsem to už nejednou.

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Předem díky.

A.S.Pergill řekl(a)...

žibřide,
> Rasismus je v tomto ohledu spíše podružný.
S tímhle naprostý souhlas, jenže kvůli tomu "razýzmu" dostali víc, než je u nás obvyklý trest za dokonanou vícenásobnou loupežnou vraždu.

draku
1. S tím doživotním postižením oběti plný souhlas, jenže to se řeší cestou občanskoprávní, ne trestně právní. Tady je vysoký trest odnětí svobody spíš kontraproduktivní, protože postižená nebo její rodina z nich nic nevyrazí (na dlani chlup nevytrhneš). Předpokládám, že pachatelé nyní nevlastní nic a nic vlastnit nebudou, jejich rodiče, jsou-li alespoň trochu rozumní, je vydědí, atd. A až vylezou z lapáku, tak půjdou na sociálku, na nezabavitelné minimum (nebo zmizí někde ve světě).
2. Pokud budeme všichni sedět doma a čekat, až si pro nás přijdou (a teprve pak se bránit), tak nás nakonec vyberou jak liška v kurníku slepice z bidýlek, jednoho po druhém a pokaždé s dostatečnou přesilou. Jedno, jestli Romové, muslimové, nebo třeba agenti brusele. Jakákoli úspěšná obrana nutně musí obsahovat i ofenzívní prvky (přece jen si ještě pamatuji alespoň něco z toho, co nám vtloukali zelení panáčkové do makoviček na kurzech pro důstojníky), jinak jenom zadržuje nepřítele a oddaluje nutný konec.
Tím není nijak dotčen fakt, že to, co provedli dotyční, byla totální blbost (abych citoval klasiku: "Bylo to něco horšího než zločin, byla to chyba" [Talleyrand]). Nicméně v Prešporku "bouchly saze" taky, a tam to skončilo vystřílením části romského gangu. Budeme si možná muset zvyknout na to, že se takové věci při progresívní nečinnosti našich státních orgánů budou dít stále častěji.

drak řekl(a)...

Pergillovi:

Fakt, že je náš stát nečinný, neschopný a že v hodně věcech, zejména vynutitelnosti práva a respektu k němu žalostně selhává a mnohdy to vypadá, jako by nadržoval kdejakému zmetkovi pod multikulturním pláštíkem, jen ne slušným lidem, to je prostě nesporné. Že tím přímo vytváří prostředí a příležitosti pro takovéto zoufalosti, se rovněž nedá přehlédnout, ale ani tím se nedá ospravedlnit to, co se stalo. Ono vyjádření klasika to vystihuje naprosto přesně.

Existují pokusy jak s tím něco udělat, ale podívejte se jaké problémy má například starosta Nového Bydžova. Není to jednoduché a to si jen dovolil nazvat věci pravými jmény aniž by použil současný multikulturní newspeak, to si prý dovolil hodně. Faktem je, že jde-li někdo dělat politiku, byť i jen komunální, měl by být dost obratný, aby se mu něco takového nestávalo, nicméně občanské aktivisty, kteří jen čekají na to, až někomu vzteky ujede huba a pak jdou podat trestní oznámení, já považuji za pěkné zmetky. Ti, co nepracují, parazitují a znásilňují, ti jim nevadí a když se k tomu někdo vyjádří ostřeji, než by měl, tak v rámci ochrany parazitů a násilníků ho ještě napadnou žalobou. Ti paraziti a násilníci jim nevadí? Proč třeba nenapadnou státní orgány pro nečinnost? Nad něčím takovým se mi zvedá žaludek.

Za současného stavu věcí nás situace opravňuje k zakládání patřičně orientovaných sdružení, spolků a politických stran a vyvíjení čím dál většího tlaku na zákonodárce, exekutivu a justici k tomu, aby konaly to co mají a tak jak mají. Zatím rozhodně ještě není důvod přecházet k "ofenzivním prvkům obrany", v tom bych řekl, že poněkud předcházíte událostem. Bohužel nelze vyloučit, že díky idiocii současné politické scény a těch co ještě přijdou, tato situace nastane. Zatím je ale na něco takového ještě příliš brzy, pořád je tu ještě možnost a naděje, že se to zvládne v rámci standardního státu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Šamanův omyl
aneb
Kdo chce útočit na Libyi

Vážení vlastenci, vážené vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
Kdo z vás pečlivě sleduje publicistickou tvorbu Velkého Šamana, ví, že náš velký vlastenecký autor má občas určité problémy s pochopením souvislostí. Příklad : Velký Šaman ne zcela pochopil, že Dekrety prezidenta republiky tvoří vyváženou stavbu, z níž nelze odebírat jednotlivé stavební kameny bez nebezpečí zhroucení celého skvělého vlasteneckého díla. Prostě nelze zrušit Dekrety o znárodnění, aniž by naši dědiční nepřátelé nezačali ječet po zrušení tzv.diskriminačních dekretů.

Ve výše uvedeném článku udělal Velký Šaman chybu podobnou; volání po zahraniční intervenci v Libyi nahrává do noty našim dědičným nepřátelům – Euroameričanům a sionistům.
Stačí se podívat, kdo podporuje agresi proti Velké Libyjské arabské socialistické džamahíriji : Václav Havel. Ano, pan Havel, buržoasní synek, o nejútlejšího dětství kolaborant s fašisty, „osvědčený“ narušitel našeho zřízení. Pan Havel, který se omluvil Němcům za humánní odsun, pan Havel, jenž se zasloužil o uloupení majetku lidu a jeho předání do chtivých pracek buržoasie.

V krásně ostrém kontrastu s buržoasním zrádcem a válečným štváčem Havlem se projevil náš prezident Klaus; viz např. článek ve známém štvavém plátku, vlastněném velkoněmeckým velkokapitálem : „Klaus se postavil proti Havlovi: Vojenský zásah v Libyi odmítám“ *)
Ano, náš prezident Klaus, na rozdíl o euroamerického slouhy Havla, se nikdy neomluvil našim dědičným nepřátelům, nikdy nepřijal sionistickou provokační tezi o fašistické likvidaci československých odbojářů sionistického původu z rasových důvodů.
Ano, prezident Klaus ví, na rozdíl od buržoasního synka Havla, že naše starší ruské bratry nesmíme popuzovat, že prostě nemůžeme zastávat názory příliš odlišné od názorů představitelů Ruské federace.
Takže : Imperialisti, ruce pryč od lidové Libye !

Ať žije prezident Klaus, důstojný pokračovatel díla presidenta Beneše !***Volte ČSSD a KSČM !

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) http://www.lidovky.cz/klaus-se-postavil-proti-havlovi-vojensky-zasah-v-libyi-odmitam-ps2-/ln_domov.asp?c=A110307_110159_ln_domov_mev

žibřid řekl(a)...

Pergille,
přemýšlím nad svým textem, zda je skutečně rasismus spíše podružný... Napadá mě, zda by pachatelé házeli zápalnou láhev do bílé rodiny ve stejném sociálním postavení. Možná ne? Možná opravdu raději mlátí Cikány, než Čechy?

drak řekl(a)...

žibřidovi:

Já osobně si myslím, že by se vůbec nemělo rozlišovat, zda to, co se stalo, se stalo Cikánovi, bílému, hnědému, zelenému Indovi, Indiánovi, Eskymákovi nebo komukoliv jinému. Všichni jsme lidi, nic víc, nic méně.

Nejpodstatnější ze všeho v tomto případě je, že jedna malá holka byla zohavena a zmrzačena tak, že po zbytek života asi bude uvažovat nad tím, zda by nebylo bývalo pro ní lepší, ten útok nepřežít. Spolu s ní to musí prožívat její rodiče. Já si myslím, že je to horší než smrt a tak by tomu měl odpovídat i ten flastr za to udělený. Na výši toho flastru by se mělo odrazit i to, že se to stalo v noci, ze zálohy a proti spícím, tedy značně bezbranným. To je to, co já tam vidím jako podstatné.

Mediální humbuk kolem, tlak aktivistů a pak ale především neschopnost justice se jim vzepřít a zajistit regulérní a spravedlivý proces mi silně vadí zase na té druhé straně.

žibřid řekl(a)...

Draku,
jak jsem už tu k tomu případu kdysi psal: možná, že proces byl nespravedlivý, ale mám důležitější práci, než obhajovat darebáky. Mě je vlastně jedno, jestli je ten trest relativně přiměřený, nebo ne.
Pokud bych se chtěl věnovat nespravedlivým soudním procesům, našel bych určitě dost takových, kde bylo ublíženo obětem, nikoli útočníkům...

A.S.Pergill řekl(a)...

žibřide,

já o těch věcech také pochybuji, ale v takových případech by se mělo pracovat s variantou výhodnější pro souzeného.

A pokud se týká toho, že je vám to jedno, tak pamatujte na známý citát:
"Když si přišli pro komunisty, mlčel jsem, protože nejsem komunista, když si přišli pro židy, mlčel jsem, protože nejsem žid, když si přišli pro odboráře, mlčel jsem, protože nejsem v odborech ...(atd)... a když si přišli pro mě, tak už nezbyl nikdo, kdo by se mě zastal."
On ten fašismus prostě na začátku likviduje ty, jejichž likvidace v zásadě mnoha lidem nevadí, a pak postupně přituhuje ...

žibřid řekl(a)...

Pergille,
ten citát znám. Ale, jak jsem napsal výše: "Pokud bych se chtěl věnovat nespravedlivým soudním procesům, našel bych určitě dost takových, kde bylo ublíženo obětem, nikoli útočníkům... ".

A.S.Pergill řekl(a)...

Myslím, že Nejvyšší soud instruktivně přispěl k naší diskusi (citováno podle Neviditelného psa):
"Pokud okrádaný člověk usmrtí zloděje, je to stále vražda, rozhodl NS"

Naše vládní garnitura zkrátka seč může naplňuje ono známé masarykovské heslo: "Nebát se a nekrást". Už je v podstatě naplněno, chybí akorát to "a ne", ale to je jen detail...

žibřid řekl(a)...

Ano, také jsem to zaregistroval. Myslím, že po zloději, který by byl na útěku s mojí šrajtoflí, bych asi kámen hodil. Kdybych měl trochu štěstí, tak bych byl pak souzen za vraždu...

Pedro řekl(a)...

To drak: Mapka a fota Šamanovi odeslány (viz 7.3. 22:44). Zdravím

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Díky převeliké.

drak řekl(a)...

Pergillovi a žibřidovi:

Zamyslím-li se nad tím, ze zorného úhlu toho okradeného, tedy, toho, že ten kdo krade, odsuzuje de facto toho okradeného zpravidla k otravné práci, zpravidla mizerně placené práci, která bude trvat bůh ví jak dlouho, aby si mohl znovu pořídit to, co mu bylo ukradeno. Ten zloděj tedy de facto odsuzuje okradeného k nuceným pracem. Přihlédneme-li navíc k faktu, že naše totálně neschopná policie vypátrá s bídou zlomek toho, co se ukradne a ti dopadení pachatelé zpravidla nenahradí ani zlomek toho, co zničili či ukradli, nelze se divit, že okrádaný, pakliže toho zloděje načape při práci, ho v lepším případě přizabije a v tom horším prostě zabije na místě. Z definice pojmu je vražda promyšlený trestný čin, pomsta zrovna tak. Zabití zloděje zle jen těžko považovat za něco takového, na to spíš sedí zabití v afektu s polehčujícími okolnostmi, něco takového je jasné i naprostému laikovi. I laikovi je jasné, že zloději jsou škodná, které toho příliš mnoho prochází beztrestně a tudíž to ty okrádané zákonitě štve. Pakliže to na vrchním soudě ignorují, dávají tím najevo určitý druh vzpupnosti, blbosti, ignorance, arogance a pohrdání vůči normálním lidem, kteří se mimo jiné i díky jim mohou dostávat do hodně ošemetných situací. Ono ale není zrovna na tom vrchním soudě ze všech soudů nejvíce bývalých bolševiků a tedy zastánců onoho původního idiotského bolševického principu, že bránit sebe či majetek za cenu ublížení pachateli zásadně nesmíte? Myslím, že celý ten náš kleptokratický binec a chlívek počínaje legislativou a konče justicí by potřeboval pořádně provětrat a předělat, zejména v tom smyslu, aby bránil především a nejdříve zájmy slušných lidí a pak až všelijakých zmetků, zatím to pořád vypadá, že zmetci mají větší právní ochranu, než kdokoliv jiný. Myslím, že už je dávno čas s tím přestat.

A.S.Pergill řekl(a)...

Draku,
naprostý souhlas.
Je, bohužel, velice smutné, že něco podobného zatím v politice slibují jenom strany, řazené k extrémistickým, zatímco mainstream se zmůže jen na bezcenné blekotání o tom, že zločinec má taky "lidská práva".

drak řekl(a)...

Pergillovi:

Lakonicky řečeno si tzv mainstream usilovně podřezává větev pod vlastním zadnicí a de facto tím zároveň usilovně podporuje sílící extremismus, ačkoliv se proti němu teoreticky (hubou) vymezuje. Jak říkával Werich ať už je to z blbosti nebo pro peníze, v konečném důsledku to vyjde nastejno, určitě z toho nevzejde nic dobrého.